Skip to content


       Szűrés lista

A világ legdrágább autópályája

A magyar állam havonta 2 milliárd forint rendelkezésre állási díjat fizet az AKA Rt.-nek az M5-ös autópályaért. 2030-ig. Havonta.
Megkíméllek Titeket a fejszámolástól, az 528 milliárd forint.
Egy 1995-ben átadott autópályáért ...Szerencsére itt megvannak kik kötötték ezt a szerződést, nem úgy mint a 4-es metrónál :

Az állam 1994. május 2-án kötött szerződést az Alföld Koncessziós Autópálya Rt-vel 35 évre. Wikipedia. Itt volt ugye az a bicskanyitogató útdíjas-kapus rendszer, nyári munkában még én is szedtem az útdíjat diákmunkában Újhartyánnál ...:-(
Aztán Medgyessy-kormány 2004 elején döntött úgy, hogy nem halogatja tovább az M5-ös bevonását a matricás rendszerbe. Ennek érdekében - az állami ÁAK-n keresztül - 21 milliárd forintért megvásárolta az AKA 40 százalékát, és vállalta, hogy 2030-ig minden esztendőben átutal egy ugyanekkora nagyságrendű summát az osztrák-francia eladóknak ("rendelkezésre állási díj" címén).


Nem szeretem a lélegeztetőgépes hasonlatot elővenni, de havi mondjuk 50 000 forint adóbefizetéssel számolva minden hónapban 40 000 (!) ember csak az AKA Rt-nak adózik, hogy meglegyen az a fránya havi 2 milliárd.

Szóval Horn, Medgyessy ez igen srácok! Fasza dolog szórni az állam (vagyis az emberek) pénzét mi ? Megint jól járt egy Rt....Megint megcsináltátok !

ui: T.Fenti Urak! Javasolnék nyáron egy Spliti nyaralást, autóval. Meg lehet nézni a szomszéd hogy épít autópályát. És nem a baszott lapos Nagyalföldön, hanem a hegyeken-völgyeken keresztül. Gondolom ott nem törlesztenek 2030-ig ...

Címkék: közélet mszp autópálya

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr38295448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fara-muci 2008.01.13. 12:29:13

Én pedig - ha engedélyt adsz rá - topiknyitóként továbbítom az Index fórumára! :-)

süti beállítások módosítása