Skip to content


       Szűrés lista

Vajon ez a legjobb módja a melegfelvonulás reklámozásának?

A héten ez is eléggé kiverte a biztosítékot:

13. Leszbikus, Meleg, Biszexuális és Transznemű Fesztivál, plakát, rajta 3 kisgyerek és egy szlogen:
"Gyerekként azért is kiálltál, amiről azt sem tudtad, miről szól. Most Rólad van szó. Magadért kell kiállnod".










































Kell-e reklámozni egy melegfesztivált, melegfelvonulást? Akit érint, az úgyis ott lesz, tud róla.
Ha szerintük kell reklámozni, tényleg 3 kisgyerekkel kell? Ha ezt így lehetséges, mi jöhet ezután?
Nem lehet hogy előre hergelik az ellentüntetőket ... ?

A kuruc.info-n le is csapták a magas  labdát :
"Látható, nem tanultak a tavalyi esetből, és most július 5-én ismét végig akarnak vonulni egymást nyalva, nemi aktust imitálva, keresztyén jelképet és a bibliát gyalázva. Nincsenek tekintettel a többség véleményére, gyermekeinkre, erkölcsre.Hazafiak, már most készülhetünk a július 5-én minden jóérzésű embert megbotránkoztató, undorító felvonulásuk elleni küzdelemre."

A balhé ezzel máris garantált július 5-én  ...

A kampányért a BBDO reklémügynökség felelős:
"Nem azért használtuk a gyerekeket, mert a kutya és a gyerek elad mindent, hanem azért, mert a gyerekekre még nem úgy néznek, hogy 'buzi'. Ha egy harmincéves férfit raksz a plakátra, abból buzi lesz" - mondta Tóth Petra. "Arra építkezünk, hogy a gyerekekhez még nem fűzödik előítélet, őket az ember még feltétlenül szereti." A kreatívoknak eszükbe sem jutott, hogy ez a - melegeket célzó - kampány visszafelé sülhet el, és sokakat sérthet a gyerekek szerepeltetése. "Aki homofób, annak úgyis mindegy, hogy mit teszünk a plakátra" - jegyezte meg a szövegíró."

Steiger Sándor, a fesztivál egyik szervezője, a Pride.hu szerkesztője:
"Ez egy buzdító plakát, ami a meleg közösséget akarta megcélozni, hogy a tavalyi atrocitások ellenére jöjjön el, emelje fel a hangját" - fogalmazott. "A gyerekek a maguk igazságáért vehemensen tudnak küzdeni, kiállnak érte. Ezzel akartuk megerősíteni azt az üzenetet, hogy az igazságtalanság, az oktalan bántás ellen fel kell lépni.Akik eddig is pfújoltak, akkor is megcsinálták volna a saját kis cirkuszukat, ha egy hintalovat vagy pöttyös labdát szerepeltettünk volna. Az nem probléma, hogy így megosztja a közvéleményt. Jó a plakát, azért beszélnek róla".

Az Önszabályozó Reklámtestület elnöke, Fazekas Ildikó: De mivel nem gazdasági célú reklámról” van szó,  nem lehet büntetést kiszabni”.

Magyar Reklámetikai Kódex, 12. cikkely 11. bekezdés:
"Gyermekek és fiatalkorúak nem szerepeltethetők az olyan termékek, szolgáltatások reklámjában, amelyek reklámozására alapvetően alkalmatlanok”




(Transznemű wikipedia link itt. Nem igazán vágtam le egyből...)

Nincs vége, itt a folytatás, egy újabb plakát ...
Velvet cikk erre.











































A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr59506900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dark future · http://www.andocsek.hu 2008.06.06. 21:12:15

"A kiscsaj zsenge koránál fogva meglepődnék ha leszbikus lenne."

Mármint leendő leszbi. Persze a (két) anyukája majd segít neki elhessegetni az efféle gondolatokat...

---

Azt nem értem, hogy a melegek eddig minden olyan felvetést cáfoltak ill. kikérték maguknak, hogy az örökbefogadott gyerekekből is meleget akarnának csinálni, hogy károsan hatnak a nemi fejlődésére stb. Erre itt van ez a plakát. Ez számomra egyenlő a nyílt beismeréssel, sőt kérkedéssel: igen, büszkék vagyunk rá, hogy az általunk nevelt kölök is meleg lesz.

Lehet, hogy lehet a plakátot másként is magyarázni, de nekem ez jön le belőle.

Asszem 2008.06.06. 21:17:30

DF: ha a melegséggel semmi bajod (és nincs de), akkor azzal sincs bajod, ha az általuk nevelt kölök is meleg lesz.

Ha ezzel bajod van, akkor a melegséggel is bajod van.

Véresfogú Papbácsi · http://hu.wikipedia.org/wiki/Georg_Wilhelm_Friedrich_Hegel 2008.06.06. 21:18:32

Én azt mondom, minden józan, de önmagát igenis bártan felvállaló meleg maradjon otthon, vagy szervezzen másik, a többség által is elfogadható felvonulást, mert a provokátorokat most nagyon megverik…

De nehogy aztán átestek a ló túlsó oldalára és Népnemzeti Melegek transzparenssel, „Magyar seggbe magyar f@sz jár” szlogennel…:D

sziabence 2008.06.06. 21:20:49

Világos ;-) Kis leszbi a nagycsaládban :-D
De a tréfát félretéve, nem hiszem el, hogy az a tyúk, amennyiben tényleg a szakmája amit a blogján hírdet, márpedig mi másért mondaná nemde?, Tehát ha képzett asszony, akkor ne járta volna körbe pro és kontra azt milyen asszociációkkal jár együtt az a dolog, hogy kirakja a kölke ( aki amúgy egy helyes, átlagos kiscsajnak tűnik, mint minden feltételezetten egészséges gyerek az ő korában ) fotóját egy ilyen témájú ,jellemzően szex központú marketingviharba.
Ez valami eszméletlen beteg magatartásra vall.
Normális esetben itt azért van előtte egy kis brainstorming- gondolatpingpong, mielőtt meghoznak egy döntést. Hogyan fognak reagálni az ügyfelek? A közönség mit érez ha ezt és ezt a szöveget, képet ilyen és ilyen kontextusban tálaljuk? Nem volt kontrollcsoportod kedves terabithiafoldje.freeblog.hu ?
Még egy snassz tejföl brandelésében is nemhogy egy ilyen- hagyományosan nagy port felkavaró eseménnyel kapcsolatban.

Hogy a nőnek nincs egészséges szexuális élete, az kit zavar? Még ha elbaszott Bridgets Jones-ként hirdeti a 30-valahány évesen is kialakulatlan szexuális identitását, az se bánt.
De az átgondolatlan magatartás, amit a döntéshozók itt tanúsítottak valami gusztustalan.

dark future · http://www.andocsek.hu 2008.06.06. 21:27:53

Asszem...

Akkor egy analógia: az alkalmi füvezőkkel nincs semmi gondom (ha nem ülnek beszmókolva autóba). A belőlük meggazdagodó dealereket viszont lecsuknám. Pedig a füvezőkkel nincs bajom...

Ugyanez a véleményem melegügyben is. A melegekkel nincs bajom (amíg nekem ajánlatot nem tesznek). Viszont gyereket ne neveljenek, mert jóval nagyobb eséllyel lesz belőlük meleg, mint társaikból (ez a tudományosan nem alámasztott meggyőződésem). Ez viszont nem kívánatos tendencia. Nem azért, mert nekem nem tetszik a buziság, hanem azért, mert szép lassan kihal az emberiség, és nem lesz kit örökbe fogadniuk...

Asszem 2008.06.06. 21:34:24

"hanem azért, mert szép lassan kihal az emberiség"

túlnépesedés már elmúlt? Nem is tudtam.

szobatars 2008.06.06. 21:39:57

Valaki szexuális beállítottsága magánügy. Ebben úgy 99 %-ban egyetért mindenki.

A FIA elnök Mosley egy videón szerepjátékot játszik, s ezért nagyon sokan -többek között a magyar szövetség is lemondásra szólítja fel. Mosley a bizalmi szavazáson után maradhat, erre tiltakozásul több szövetség - köztük USA - távozik.

Ha magánügy, miért a bizalmi szavazás?
Ha magánügy miért a "minta demokrácia" USA távozása?

Ha a megjelenés formája miatt kellene távoznia - senkire nem tartozik a szexuális élete -akkor miért is nem lehet zavaró a Budapest Pride?

Ha Mosley szexuális szokásai sértik a közösséget (lásd, USA, de pl. magyar szövetség is) akkor a Budapest Pride felvonulói miért is nem lehetnek sértőek????

Azt hiszem, ez már megint a "kettős mérce" klasszikus esete...

dark future · http://www.andocsek.hu 2008.06.06. 21:44:46

Európában már rég elmúlt.

De lehet, hogy neked van igazad, gyözzön az életképesebb, még több kínait, törököt, afriakit és cigányt Európába! A maradék fehérembert meg szippantsák be a buzik :-).

Na jó, nem ironizálok tovább, mindenesetre az szerintem tény, hogy a másság direkt propagálása, a hagyományos családmodell mellé való felemelése mesterségesen eltolja az arányokat az össznépességben, ami hosszabb távon most még nehezen belátható következményekkel járhat.

aachi 2008.06.06. 21:50:07

dark, miért szerinted valaki attól buzi lesz hogy felvonul pár meleg ? :D középkorból gyüttél időgéppel?

aachi 2008.06.06. 21:51:50

"Mosley a bizalmi szavazáson után maradhat, erre tiltakozásul több szövetség - köztük USA - távozik."

mit hadoválsz össze? mosley maradt és senki sem távozott. (esetleg bizonyítsd amit álltsz egy linkkel? nem fog menni) győzött a magánügy. :)

dark future · http://www.andocsek.hu 2008.06.06. 21:52:50

Aachi, olvasd el amiket föntebb írtam, mert reagálásod így tök értelmetlen.

A kislányos plakátot elemeztem, és a melegek által örökbefogadott gyerekek egészséges (konzervatív értelemben egészséges...) nemi fejlődésével kapcsolatban vannak fenntartásaim.

aachi 2008.06.06. 21:52:50

"Viszont gyereket ne neveljenek, mert jóval nagyobb eséllyel lesz belőlük meleg, mint társaikból (ez a tudományosan nem alámasztott meggyőződésem)."

ez nincs alátámasztva tudományosan. ez a te hülye hablatyod.

sziabence 2008.06.06. 21:54:33

aachi 2008.06.06. 21:52:50 nézzed meg tán Hetti családját ;-)

dark future · http://www.andocsek.hu 2008.06.06. 22:02:18

aachi, mint írtam, nincs tudományosan alátámasztva (nem is lehet, hiszen ki az a kutató, aki ezt nagyszámú mintán, akár generációkon át vizsgálhatta volna?), ennek ellenére meggyőződésem, amihez viszont jogom van. te ezt nem így gondolod, ahhoz meg neked van jogod.

de ez most mellékszál: a kislányos plakát üzenete számomra egyértelműen az, hogy a meleg "családba" került gyermek esetleges meleg szexuális orientációját támogatni fogják a szülők, mint azt a fenti (melegek által alkotott) plakát is mutatja.

mit nem lehet ezen érteni? ha az én véleményemtől elvonatkoztatunk, a plakátból önmagában is ez jön le

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2008.06.06. 22:28:38

dark future: Majdnem igazad van, de kicsit szélesíteném a kört, és kihúznék egy csúsztatást!

"a meleg "családba" került gyermek esetleges meleg szexuális orientációját támogatni fogják a szülők"

Ha valaki nem keres utánna, csak önmagában a plakátot nézi, akkor azon csak egy kislány van, és normálisan gondolkodó ember számára értelemszerűen egy toleráns normális családi háttér jelenik meg. Az, hogy itt kiderült, hogy kik vannak a képen, és milyen a családi hátterük, a plakát szempontjából teljesen lényegtelen.
Ennél több véleményem szerint nincs a plakáton.

Ha megengeded szeretném módosítani az idézett mondatodat:

Normálisan gondolkodó családba került gyermeket támogatni fogják a szülők.

Ha nem így tesznek az már önmagában kérdéseket vet fel, ha pedig alapvető tulajdonságainak megváltoztatására kényszerítik (tételezzük fel, ilyen hajlamának elnyomására), azzal a pszichikai ráhatással egész életére tönkreteheti mind érzelmi, mind szexuális életét, szélsőséges esetben súlyos degeneratív perverziókba hajszolva.

Egyébként privát vélemény:
Ha a melegek nem lennének folyamatos bújkálásra kényszerítve, családalapításra, melyet pajzsként tarthat a vádakkal szemben akár 2-3 gyerekkel, akkor el lennének hasonló érdeklődésükkel.
Ha elfogadjuk a dolog genetikai eredetét, akkor ilyen esetben ez nem öröklődne tovább az ezért felelős gén, míg az előbbi kényszerházasságokban született gyerekek nagyobb eséllyel hordozzák a homoszexualitás lehetőségét.
(a genetikai öröklődés tudományosan bizonyított, míg az általad említett szociológiai, neveltetési kialakulás az újabb és újabb kutatásokkal egyre inkább összeomlik)

Ez a név fog megjelenni a blogokban 2008.06.06. 22:38:44

Hol van az bebizonyítva maxt 2008.06.06. 22:28:38 ?
Itt megjegyzendő, hogy a saját nemi hovatartozás tudatosodása (férfi vagyok, nő vagyok) különböző dolgokon alapszik: felsorolhatók egyrészt a szomatikus ismérvek, másrészt a hagyományos magatartásbeli, maszkulin és feminin sajátosságok, sztereotípiák. A környezet szerepe nagy, például a kisgyermeket megdícsérik, ha neméhez illőn viselkedett (kislányoknál: ne verekedjen, ne futkozzon, ne legyen erőszakos, stb).
A folyamatok magyarázatára több alternatív és párhuzamos ideológia is igényt tart. Egyelőre abszolút fölényét egyik sem bizonyította. ;-)

Ellenben az általad evidenciaként emlegetett gondlatmenetet M.O-on a SZDSZ-en kívül legfeljebb mindnyájunk orvos-nőgyógyásza Dr. Czeizel Endre támogatja egyedül akinek viszont meleg a fia ha jól tudom :-)

franboy 2008.06.06. 22:43:49

Sziasztok!

Meleg vagyok, és bocsánat nem érzem genetikai hulladéknak, selejtnek magam... (Mondjuk spec felvonulni nem járok, de egyéb programokon részt szoktam venni).

Annyi csak a hozzáfűzni valóm, hogy inkább még mindig "genetikai hulladék" leszek, mint egy szellemi, értelmi, érzelmi csökevény!

Aki nem kiváncsi a felvonulásra az ne nézze, menjen ki (mint én se fogom).

Szerintem a reklámok ötletesek, kreatívak (még ha kicsit provokálnak is), de legalább nem egy újabb tömeg vacakot kapunk.

Azt meg végképp sose fogom megérteni, hogy szülők, családok hogyan képesek kidobni a gyereküket otthonról ha kiderül melegek... Az ilyeneket miért nem kritizálja sose senki??? Mint ahogy azokat se akik még ezt szóvá is teszik (hogy ezt tennék) pl itt? Ez is van annyira sokkoló, mintha csókolózik két fiú szerintem...

dark future · http://www.andocsek.hu 2008.06.06. 22:48:13

maxt, én nem kerestem utána (később olvastam itt a sztorit), de a primer reakcióm az volt a plakát láttán, hogy a témaválasztás és a szlogen (gyermekek a képeken, a plakáton hangsúlyos, központi helyen, ill. "Egy család vagyunk") azt az üzenetet hordozza, hogy a melegeknek is joguk van gyermeknevelésre. a kislány kézírott szövege pedig ebben a kontextusban azt jelenti, hogy a meleg családba került gyermek könnyebben orientálódik szexuálisan meleg irányba, a szülők bármiféle rosszallása nélkül. Ráadásuk a melegek erre büszkék is.

Mint írtam fentebb, ez egy lehetséges értelmezés csupán, de én így értelmezem.

"Ha elfogadjuk a dolog genetikai eredetét"
Saját tapasztalatom azt mutatja, hogy kizárólagosan nem lehet elfogadni. A melegség mostanában divat is lett a fiatalok között, legalább egy kipróbálásig. Lehet, hogy ez nem jelenti azt, hogy később nem hagyományos családban fog élni az illető (mint ahogy egy füves cigitől sem lesz senki narkós), engem mindenesetre kissé aggaszt a jelenség (mint ahogy pl. az emo is). A kialakított szabályok (és a szabályok elleni lázadás) helyett a fiatalok egyre inkább azt tapasztalják meg, hogy nincsenek szabályok, mindent szabad, így egyre kevesebb lesz a fix pont életükben, egyre kevesebb lesz a kapaszkodó, bizonytalanná és sérülékenyebbé válnak ezáltal. Ez szerintem káros és kerülendő.

franboy 2008.06.06. 22:56:27

Dark Future

Őszintém szólva én is akarok majd gyereket (gyerekeket)... Természetesen nem arra nevelem majd, hogy ő is meleg legyen. Egyszerűen azt akarom majd, hogy találja meg a boldogságát. Ezt meg ő fogja tudni hogyan érheti ezt el, mi kell neki. Szerintem minden szülőnek ez kéne hogy a legfontosabb legyen!

A mai fiataloknak nem az a baja hogy nagy a szabadság, hanem hogy nem figyelnek rájuk. Ennek viszont mi köze a melegekhez??? Engem sose érdekelt a cigi, fű stb, nem is probáltam ki, akkor se mikor mindenki ezt csinálta mellettem...

Ez a név fog megjelenni a blogokban 2008.06.06. 23:02:38

franboy 2008.06.06. 22:43:49 már vártam hogy feltűnjön egy díszbuzi aki természetesen hírből sem ismeri a promiszkuitást, monogám, élete szerelmét várja, mindiíg használ gumit, a nyugati tényleg csak a westendet jelenti neki, szeretne férjhez menni, három gyereket csinálni élete párjának, jah az nem fog menni ;-)

veiledxposure 2008.06.06. 23:08:58

Nekem semmi bajom a heterokkal, amíg nem tolják az arcomba a heteroságukat. xD

Ki az erkölcstelenebb, aki a saját neméhez vonzódik, vagy az, aki ezért leköpi, korcsnak nevezi, kitagadja, jogait elveszi, halálra veri? Azt hiszem egyértelmű a válasz.

Shopping 2008.06.06. 19:15:44
"De ne kelljen az 5 éves gyerekemnek megmagyarázni miért van az hogy két bácsi csókolózik!!!"

LOL! De szánalmas vagy. Sajnálom a gyerekedet, hogy ilyen begyöpösödött szülője van. :( Egyszerűen mondd azt neki, hogy mert szeretik egymást. Mi ebben olyan nehéz? Én biztosan azt fogom tenni.
Ha a gyereked megkérdezi, hogy az a néni meg bácsi miért csókolózik, akkor sem tartasz egyből szexuális felvilágosítást, nemde?

Eh, magyarok, megragadtunk a középkorban.

innye 2008.06.06. 23:11:02

A buzik is jártak oviba és voltak szerelmesek... csak épp nem úgy, ahogy a többség. és sokan vesztették el a családjukat amikor ez kiderült.
Állni a szitkokat és a dobálást sehol nincs ahhoz képest, mint amikor anyunak, apunak meg kell mondani, hogy mi is a helyzet.

Ez a név fog megjelenni a blogokban 2008.06.06. 23:12:18

veiledxposure 2008.06.06. 23:08:58 : díszbuzi2, de ez már "XD" szmájlit is használ- remek... erős emósodást érzek a levegőben.

Így mindjárt jobb gépelni is.

Egy homokos környezetben alapjáraton több homoszexuális interakció éri a gyermeket, és ne jöjjön nekem senki azzal, hogy ez nem befolyásol semmit mert az utánzáson alapuló tanulási technikát nevezi nem létezőnek (ez van ugyebár, meg a heuresztikus és a bevésésen alapuló.)

Ez a név fog megjelenni a blogokban 2008.06.06. 23:13:15

Amugy meg a kurva anyátokat, egy nicknévnél maradni már dinka banda mert itthagylak, hogy beszélgess saját magaddal.
Balfasz :-)

franboy 2008.06.06. 23:13:31

Hmmm ha nem probálom meg akkor tényleg biztos nem is fog menni ;-)

Kösz a kedves szavakat amugy, de nem érzem magam "díszbuzinak"...

Gondolom szerinted is az a normális, hogy az ember családod akar, nem? Miért meglepő, hogy egy meleg is ezt akarhatja? Nem vagyok hülye, tudom hogy kettő férfinak nem lehet "saját" gyereke", mint sok hetero párnak se...

Szerintem a mai Mo-n olyan, hogy átlagos, ideális felnevelő család nagyon kevés van. Szerinted pl egy alkoholista, családjád verő apa is pl jobb mint egy meleg apa? Vagy jobb egy gyereknek aki egy árvaházban nő fel? Attól, hogy egy férfi és nő alkotja a csapatot, ami "összehozza" a kicsit, még nem biztos hogy alkalmasabbak lesznek felnevelni is (együtt).

Mindenki követhet el hibát, de legalább akarjon gondoskodni, törödni a gyerekével!

Ez a név fog megjelenni a blogokban 2008.06.06. 23:19:21

Ehh franboy, nehogy már egy buzi oktasson ki pm. 23:16 és a halál között, az elvi alapokon nyugvó családmodell-elméletből, mert sírva fakadok. Kissé böngéssz vissza tán hogy mi volt az én problémám ezzel a témával itt. Konkrétan ha emlékezetem nem csak én plakátoktól kaptam orrvérzést. mind grafikailag, mind marketingben elég félrecsúszott koncepciónak tartom. (Mellétéve meg, hogy kinek a gyerekei végleg csak pislogni tudtam, hogy igazából minek is vegyem a témát.)

innye 2008.06.06. 23:19:53

"Egy homokos környezetben alapjáraton több homoszexuális interakció éri a gyermeket, és ne jöjjön nekem senki azzal, hogy ez nem befolyásol semmit..."

szüleim heterók, kiegyensúlyozott családi életet éltünk, 17-18 éves koromban hallottam/olvastam először a buziságról. de tízévesen rebegő szempillákkal néztem a tanítónénimet (csajként).

Ez a név fog megjelenni a blogokban 2008.06.06. 23:25:02

innye 2008.06.06. 23:19:53 ja, 10 évesen a tanárnénindre maszturbáltál. Hát ez izgalmas, köszönjük, hogy megosztottad velünk, a világgal.

Amugy kéretik kontextusában értelmezni a szövegemet, még ha nehéz is. Bírkózzunk már meg vele.

franboy 2008.06.06. 23:25:49

Én kérek elnézést :D

Nehogy már kelljen az adót fizetnem, hogy az olyan agyatlan munkanélkülieknek legyen segélyük, mint te :-)

Nádasi Balázs 2008.06.06. 23:27:52

Tóta W. Árpád véleménye (amúgy családapa, nem "buzi") az, hogy (nem szó szerint) ha választhatna aközött, hogy a gyerek árvaházban nőjön fel, vagy aközött, hogy meleg szülők között, és esetleg meleg lesz, utóbbit választaná. Magam véleménye: nem látom nagyobb esélyét annak, hogy meleg szülő gyereke meleg lesz, mint annak esélyét, hogy heteró szülő gyereke meleg lesz -- viszont jóval könnyebben elogadnák, beilleszkedne. Nyilván meleg szülők gyerekeként heterónak lenni, az ugyanolyan identitászavarral járna, mint heteró szülők gyerekeként melegnek lenni, ám a lényeg nem ez.

A lényeg az, hogy már így is sok meleg és biszexuális szülőnek van gyereke, úgy, hogy esetleg szegény gyerek nem is tudja, hogy apa/anya meleg, és hogy mi történt anyával/apával, miért nem él a családdal. Sok ilyen van.

A lényeg továbbá az, hogy a homofóbia tanult viselkedésminta. A gyerekek között még nincs jelen, szülőktől, idősebb rokonoktól, a szociális környezettől tanulják el. Lásd példaként Kanadát vagy Hollandiát, ott a gyerekek között is teljesen normális, ha valaki meleg.

A lényeg ezen kívül továbbá az, hogy a homoszexualitás/biszexualitás, az emberi genom része, a biológiai diverzitásból adódóan normális, ahogy az agresszióra való hajlam is, hím társaink körében. De az ember pont azért civilizált, jó esetben, mert szublimálja agresszivitását.

veiledxposure 2008.06.06. 23:08:58 üzenetével pedig egyet tudok csak érteni.

Mindazonáltal úgy gondolom, hogy egy ideális családot egy apa és egy anya alkot, gyerekekkel együtt, akik egyúttal biológiai szülei is a gyerekeknek. De a kérdés nem ez volt sose, mert ez szerintem nem vitatéma. A kérdés az, hogy mit kezdjen a többség a kisebbséggel, és válaszom: ahogy minden egyes kisebbségével, legyen rá büszke. Elvégre, minden nemzet, nép, csak kisebbségekből áll, számtalan kisebbségből, akik mind a többi kisebbséget definiálják többségnek, és velük szemben határozzák meg magukat. Szerintem az régen rossz, ha valaki a többséggel azonosul, azzal határozza meg önmaga identitását.

Persze, ez az egész csak szerintem, és én nem vagyok tudósa semminek :)

sziabence 2008.06.06. 23:28:03

Ahogy megyünk bele az éccakába egyre több homokos tűnik fel, figyeljétek meg.

Mind csupa ékes erénnyel fog tündökölni, mondandójuk gerincét a saját személyes emberi kiválóságuk, és az általánosságban emlegetett "hetero életvezetési típushibák" összhasonlítása fogja kitenni.


Leléptem aludni- innét kezdve nem érdekel a műsor, túl kiszámítható.

Ez a név fog megjelenni a blogokban 2008.06.06. 23:29:30

franboy cicafiú, ezek szerint még állásod is van Hát ez csúcs! Csak el ne meséld hogyan szoptad be magad.

Nyilván nem foglak téged meggyőzni, hogy a szememben miért van teljes mellékvágányon ez a kampány-de nem is kell osztanod a nézeteimet. (Amugy ha beleolvasol a pride.hu fórumaiba vannak homokosok akik osztják a véleményem.) Ez a plakát, így, ebben a formában rosszul kommunikál.
Innét kezdve pedig idéznék a pride.hu fórumából

„Én eddig naivan úgy hittem, hogy az ilyen rendezvényeknek főként az lenne a célja, hogy "ők" mit gondolnak rólunk, illetve hogy kevesebb előítélettel és sztereotípiával gondoljanak a melegekre... de ezek szerint tévedtem, csak az a fontos, hogy mi mit gondolunk, ti meg értsétek jól bammeg, vagy kapjátok be homofób kötsögök... Érdekes kommunikáció, s bizonyára eredményes is lesz.”

innye 2008.06.06. 23:31:18

Ez a név...

De levitte a színvonalat a fiatalember. Ha nem akar érteni, én aztán nem erőltetem, további jó húgyagyúskodást.

funfun 2008.06.06. 23:35:50

Én 3 problémát látok. 1.) Reklám - tényleg nem kell gyerekeket ide (se) keverni, már egyszerűen irritáló, hogy szerencsétleneket mi mindenre nem használják ki - gyerekszépségversenyért börtönt is adnék a szülőknek, 2.) felvonulás - persze, aki imád rózsaszín strucctollal a seggében platón vonaglani, az csinálja, csak ne állítsa magáról, hogy ő TELJES buzitársadalomért csinálja, őket reprezentálja. Legyen tisztában vele, hogy ez a magatartás ezen a társadalmi csoporton belül sem átlagos, megszokott. Onnantól kezdve szabadon csinálhat, amit akar, amint a felvonulást az exhibi pávatollas viszketegseggűek puccparádéjának hívják. 3.) Ha mindenki a maga dolgaival lenne elfoglalva és mások szexuális orientációjának elítélésével, jobban járna mindenki. Két ideillő mondás: 1.) mindenki szekrényében ott lapul egy csontváz - állítólag angol eredetű szólás. 2.) Másnak a szemében meglátja a szálkát, a magáéban a gerendát sem - ez meg Lukács evangéliumából. Joccakát.

Ez a név fog megjelenni a blogokban 2008.06.06. 23:36:07

innye 2008.06.06. 23:31:18 ja leviszem mert nekem van honnan hova, veled ellentétben kis leszbim, és nem lobogtatom itt se mikor sikerül "férfivá avatnom magam"- vagy nővé hiszem mégis mit tudsz te rólam? ;-) Lehetnék nő ahogy férfi, leszbikus vagy buzi is aki pont nem ért egyet veled.

Tótawé emlegetése remek húzás volt amugy- úgy látszik valóban ő az atyaúristen immár minden téma szakértője- kár hogy kilóra megvehető hiszen olyan ... objektív.

franboy 2008.06.06. 23:36:48

Kedves, példát mindenre lehet mondani... Arra is, hogy valaki jó a szakmájában...

Félreértések elkerülése végett, nem érzem magam jobbnak (de rosszabbnak se) másoknál. Amugy meg nem azt tartom a legfontosabb tulajdonságomnak, hogy meleg vagyok...

További szép estét, hétvégét nektek! Az igazság ott van, hogy úgyse győzzük meg egymást :D De ettől még bántani se kell ;-)

funfun 2008.06.06. 23:37:38

Ja, kimaradt egy NEM a 3. pontból, vagyis ha mindenki a maga dolgaival lenne elfoglalva és NEM mások szexuális orinetációjának... Most joccakát.

Ofélia . 2008.06.07. 00:31:13

Már bocsi de ez az egész hozzászólás özön engem az ütődött egyetemisták kocsmai vitaköreire emlékeztet.

Az sokaknak eszébe sem jut, hogy gyerekeket SEMMIJEN önös érdekből fakadó célra nem szabad felhasználni mivel mindennek szokott lenni végkimenetele

Ha szerencsétlenek felnőnek és nem lesznek melegek akkor a barátjuk, barátnőjük megtalálja gyerekkori fotójukat mit fog ÉREZNI.

Ez így ahogy van szülői aljasság nem tudom mennyi pénzért.

Jóccakát

zoomface · http://zoomface.wordpress.com/ 2008.06.07. 01:54:59

ofelia melett a pont

ez teljes mertekben elfogadhatatlan. ennyi.

suha 2008.06.07. 07:00:13

Innen tűnjenek el! Ezzel végképp kihúzták a gyufát! Ha jól szétverik őket, hát megérdemlik! Remélem, hogy ennek a népnek a többsége nem a néhány abberált mellett áll, még akkor sem, ha a politika, hamis szabadsággal, erre akarja kényszeriteni őket. Aki felvonul, az szépen seprűt fog és mosóvizet, hogy ezt a fertőt utánnuk felmossa! Nem az adófizetők pénzéből, hanem a sajátjukból! Útálatos! Menjenek Hollandiába, ahol nagyon fognak nekik örülni! De itt NEM!

Horizont 2008.06.07. 07:05:34

Ha azt akarták elérni hogy beszéljenek ezekről a plakátokról,elérték a céljukat.Ha a melegek mellé szeretnék az embereket állítani, az ellenkezőjét érték el.Ma amikor annyi undorító dolgot kapunk a képünkbe napi szinten,ami közül a legundorítóbb a pedofilia,talán nem kéne a homoszexualitást a gyerekekkel reklámozni.
A homoszexualitást nem lehet eltanulni.Ez igaz.
Felvonulni akkor sem kellene.Így meg pláne nem.
Én eddig teljesen elfogadó voltam minden mássággal,kisebbséggel szemben.
(innen vidékről,középkorúan,családanyaként,
ÁTLAGEMBERKÉNT).
De lassan átalakul a véleményem,mert nem tudom kivonni magam a negatív információ áramlás hatása alól.
Azért mert akik mellé oda kéne állnom nem tesznek érte eleget,hogy elfogadjam őket.Sőt!
Se a melegek,se a cigányok.
És akkor jönnek és elitélik ők a TÖBBSÉGET,mert negatív kritikánk van feléjük.Hát tegyenek ellene.
De ne ilyen reklámmal!

0xFFFF 2008.06.07. 07:58:48

aachi te hülye buzi !

Mit provokálod itt az embereket ?! Kutya sem kíváncsi a laza pukira, amit a seggbetologatással alakított ki a fiúd !

facon 2008.06.07. 08:02:42

Most őszintén:kit zavar, ha a munkatársa, szomszédja buzi, cigány, vagy akár hottentotta? Ha amellett jó fej- jó munkatárs, jó szomszéd, stb. engem nem.
Na de ezzel tüntetni beteg dolog. Nem kicsit, nagyon.
Gyerekeket belekeverni, meg egy aljas, sötét szemétség, annak a fejét kellene szétverni, aki ilyen- nagyon kreatív volt.

#### 2008.06.07. 08:08:03



AZ ÚJSÁGÁRUSOK ELŐTT MIÉRT NEM TÜNTETTEK?

Ott minden héten van olyan újság akár 80cm*150cm magasságban ahol két félpucér vagy pucér nő kifejezetten intim közelségben van. És szemmel láthatóan kedvesek egymáshoz.

Ja az tetszik? Érdemes gondolkodni....

facon 2008.06.07. 08:09:15

Most ki tüntet? Ki vonul fel?

szobatars 2008.06.07. 09:22:27

aachi

Inkább olvasd a könyveket, mint égesd...

Ami pedig a Mosley-ügy miatti kilépéseket illeti, vedd elő a Nemzeti Sport tegnapi számát, s a 11. oldalon megtalálod a hírt....

A kilépő szövetségek: USA, Finnország,Ausztria, Dánia, Hollandia és Svájc....

szándékosan nem a hollandokat írtam, pedig ők aztán toleránsak másság ügyben....

A jövőben jó lenne, ha tények alapján szólnál hozzá, különben magadat égeted le és sokkal több kárt okozol mindazoknak, akiket -állítólag- éppen védeni akarsz....

mi nem foglalt még 2008.06.07. 09:33:45

cheerleader ez nem hofi hanem kellér dezső

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2008.06.07. 09:37:06

Gyönyörű!
Meg lettek jósolva a díszbuzik, és helyettük valami más jött az éjjel....

Szemezgessünk:
"nehogy már egy buzi oktasson ki"
"Csak el ne meséld hogyan szoptad be magad"
"Ha jól szétverik őket, hát megérdemlik!"
"te hülye buzi !"

Mindegyik kultúrált, értelmes emberekhez méltó hozzászólás, mely más méltóságát cizellált megfogalmazásuk folytán véletlenül sem sérti!
Használói maximális megértést és toleranciát sugároznak, céljuk a békés egymás mellett élés megvalósítása.

Aki csak tévében látott meleget, annak nem sok alapja van nyilatkozni, mint ahogy nem lesz egy sport világsztárja sem, ha végignézi a egy csapat összes mérkőzését.
Ebben az esetben, viszont bizonyítható (logikai úton) a tanult gyűlölet.

A különböző dolgok összemosása, és a melegekkel szembeni elutasítás erősödése mögött az utóbbi években egy jól felépített politikai hergelést látok, ami a következő "hívószavakkal" operál:
Család egysége; gyermekek védelme; természeti törvények (ezt magyarázza majd el valaki, mert ilyen átfogó módon nem létezik sem elméletben, sem gyakorlatban); isten ellen való (isten hatalma csak addig tarthat ameddig hisznek benne)
Ugyanitt megjelenik egy olyan összemosás, ami különböző súlyos dolgok közé egyenlőségjelet rak, és ezáltal az egyébként is nehéz helyzetben lévő önmagukban ártalmatlan kisebbségeket egy nagy veszélyes masszává gyúrja gondolatban, melynek minden tagja minden rosszal fel van vértezve.
A dolog önmagában hazug és hamis, de beépült a köztudatba.
Mit is értek ezalatt:
buzik=pedofilok=drogosok=zsidók=(párt)

Szándékosan nem írok pártneveket sehova, mert nem ez a téma, de jól mutatja azt a manipulációt, mely már évek óta tartó erőszakot vált ki az országban.

Az emberek jórészének nincsenek saját gondolatai, csak követik a "nekik tetsző" dolgot hirdető vezetőket, és azok manipulációit.
Ennek talán legnagyszerűbben felrajzolt görbe tükre a Brian élete c. filmben látható:
"Igen! Mi mind egyéniségek vagyunk!"

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2008.06.07. 09:41:08

Kezd világossá válni, hogy miért gyilkolták a nácik a buzikat. Gondolom az ilyen dolgok miatt.

S. Annyi 2008.06.07. 09:45:44

Mire büszkék?
Ha szerintük az természetes, amit csinálnak, akkor arra büszkék?
Röhej. Miért nem arra büszkék, hogy mit értek el az életben? Büszkének lenni arra, ami rajtunk kívüli, nos az a lelki szegénységre utal.

Lófő (törölt) 2008.06.07. 09:46:14

Engem nem zavar ez a melegvonulás,azt se bánom,ha seggükbe strucc és pávatollakat dugdosnak.Vihar a biliben:D

S. Annyi 2008.06.07. 09:49:27

Gábor Áron rézágyúja sem zavarna a seggükben?

Lófő (törölt) 2008.06.07. 09:52:20

Annyi 2008.06.07. 09:49:27
az aranyeremet biztosan:D

S. Annyi 2008.06.07. 09:55:40

Azon a napon tusfürdőt használok. Hátha leesne a szappan.

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2008.06.07. 10:03:45

S. Annyi:
Ugyanannyira és ugyanúgy büszkék rá, mint te.
A dolog kiindulási pontja ott van, hogy legyen egy nap számukra amikor nem kell bújkálni.
Jelenleg, átlagos beszédtéma a "hogy van a család?".
Abszolut normális erről valakit megkérdezni, és normális, ha válaszol.
Ha egy meleg válaszol a legnagyobb természetességgel, akkor botrány van.
Semmi rosszat nem tett, semmivel nem kérkedett, éppen csak egy értelmetlen gyűlölet céltáblája lett azzal, hogy nem hazudott magának feleséget, gyereket.

Lófő a vankúj:
Igazad van!
Értelmetlenül fel van fújva a dolog.
Mindenki számára üdvösebb lenne a "nem érdekel" hozzáállás.
Az ellenzők megspórolnák az indulatok miatti agyvérzést, és keringési problémákat, a felvonulók pedig a pszichikai bajokat...
(arról már ne is beszéljek, hogy ilyen egyszerű okból mennyivel csökkenhetne a TB kiadása)

Véresfogú Papbácsi · http://hu.wikipedia.org/wiki/Georg_Wilhelm_Friedrich_Hegel 2008.06.07. 10:06:03

maxt, miért kell most ennek pártpolitikai színezetet adni?
Több fórumot végigolvastam (bocsánat, ha az eszelős dühvel fröcsögő neonácik oldalát nem…) és két nap kellett hozzá, hogy valaki leírja/sugallja, hogy kik a társadalmi vitában a gonoszok és kik adnak menedéket előlük…
Bravo! Köszönjük, nem kérünk a pártreklámból! Nem kellene egy ilyen indulatokat gerjesztő és szándékosan kiprovokált kampánynak tagtoborzásba váltania…
Vagy erre megy ki az egész?
Hogy van, aki megvédi a meleg közösséget?

stringer 2008.06.07. 10:07:23

tényleg attól várják a többségi társadalom felől a nagyobb toleranciát, hogy olyan felvonulást szerveznek, ami külsőségeiben tökéletesen megtestesíti azt, ami az előítéletek alapja? nem arra akarják felhívni a figyelmet, hogy ők is ugyanolyan emberek, mint bárki más? bár az is lehet, hogy csak nekem tűnik úgy, hogy pont nem azt hangsúlyozza a rendezvény, hogy ők is olyanok mint a többség, hanem azt, hogy ők teljesen mások, ezzel is erősítve az előítéleteket. illetve itt akkor az alapvető kérdés az, hogy mit akarnak hangsúlyozni; a másságot vagy a hasonlóságot. szerintem a rendezvény marketingje alapvetően el van hibázva. én valami olyasmivel manipulálnék, hogy különböző óriásplakátokon két egyforma külsőségekkel rendelkező embereket raknék (pl. két egyforma öltönyös-manager, egy másikon két kőműves, stb. a lényeg, hogy külsőségeikben teljesen egyformák legyenek, és ahhoz lehetne valami jó szlogent írni, hogy "Az egyikük nem heteroszexszuális. Ön meg tudja mondani melyikük?" vagy valami ilyesmi, egy jó reklámszöveg író meg tudná fogalmazni nálam jobban)

Véresfogú Papbácsi · http://hu.wikipedia.org/wiki/Georg_Wilhelm_Friedrich_Hegel 2008.06.07. 10:11:30

Gondolkozzatok már jóemberek! Melegek és nem melegek.
Ez csak egy újabb politikai manipuláció, amivel minket tesztelnek/mérnek/elemeznek/terelgetnek.
Miért nem indul korrekt párbeszéd?
Miért nincs egyetlen fórumon sem alternatíva, hogy, hogy lehetne oldani ezt a feszültséget?
Mert ez egy gerjesztett dolog.

Lófő (törölt) 2008.06.07. 10:12:57

a kirakat melegeket a normális melegek is kiröhögik,de ha Budapestnek nem jutott riói karnevál,legalább legyen egy meleg parádé a nemzeti vágtával ötvözve.

facon 2008.06.07. 10:15:02

Úgy veszem észre, mindkét oldalról vannak emberek.

Röviden:
nem, a homoság- direkt nem írtam buzit- nem természetes.Akármennyire is nem tetszik, nem az!
DE!

Kit érdekel, hacsak nem tüntet vele?
Ha meg tüntet, és ezért pofánvágják, akkor ne csodálkozzon.

buzik=pedofilok=drogosok=zsidók=szdsz

Igen, ez így van. Lehet vitatkozni, de így van. Miért, miért nem, de legalább ne tiltakozzatok tények ellen.

Ez nem más gondolatainak követése, hanem a buzifelvonulás elutasítása! Nem ugyanaz!!!

Véresfogú Papbácsi · http://hu.wikipedia.org/wiki/Georg_Wilhelm_Friedrich_Hegel 2008.06.07. 10:22:29

gratulálok qrvaélet,
Sikerült leírnod azt az álságos összefüggést, ami miatt ez a kampány itt folyik….
Hozzászólásodat kiemelve, társadalmi tünetként mutogatva fogják lengetni…
Az a baj, hogy valaki ezért pénzt kap, hogy ilyen a te ostobaságaidat kiemelje és a „Magyar átlagember” szavaiként a nagyvilágnak bemutassa…

Véresfogú Papbácsi · http://hu.wikipedia.org/wiki/Georg_Wilhelm_Friedrich_Hegel 2008.06.07. 10:24:30

Az „ilyen” a nem kell oda, csak már írni sem tudok felháborodásomban, hogy milyen egyszerűen lehet manipulálni országunk lakóit…

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2008.06.07. 10:26:09

Véresfogú Papbácsi:
mentsen az ég a pártpolitikai szinezettől, csak nem szabad elhallgatni, hogy igen komoly csendes kampány zajlik, mely ilyen összefüggéseket sugall.
Nem véletlenül nem írtam pártokat.
Nem lenne szabad belekeverednie, de oldaltól függetlenül szükséges lenne a negatív és a pozitív diszkrmináció elítélése is.

stringer:
Véleményem szerint is szerencsésebb, és elgondolkodtatóbb lenne egy általad javasolt kampány. Persze nincs az a hirdetés, amire ne vágnák re eggyesek, hogy "terjeszteni akarják".
Már írtam, hogy a felvonuláson rengeteg átlagos ember gyalogol, és pár kamionon (amit a szórakozóhelyek biztosítanak) vonaglanak csak azok a borzalmak (melyeket szintén az adott hely válogat össze erre a "mozgó műsorra")
Velük tényleg probléma van, de az alapvetően kirekesztésellenes célok miatt önellentmondás lenne megfosztani őket a felvonulás jogától.

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2008.06.07. 10:32:53

qrvaélet:
Te fő intellektüell!
Kösz, hogy elcseszed!
Ilyen (elnézést) sötét és hazug csúsztatások miatt tartunk itt.
Nincs gyereknap, úgyhogy nem írom le ki mondta neked ezeket az összefüggéseket (gyanítom te sem tudod), de légy biztos afelől, hogy párt, és politikai szándékkal.

Jano962 2008.06.07. 10:33:52

A hazai melegfelvonulás kb. egy mobil Erotika parádé, de mindenképpen a szexről szól. Nekem ezzel semmi bajom, bár lehetne kulturáltabban csinálni (van rá példa bőven). De szexet gyerekekkel promotálni ebben a kulturkörben mindenképpen elítélendő, esetleg törvényellenes is.

stringer 2008.06.07. 10:43:04

[Velük tényleg probléma van, de az alapvetően kirekesztésellenes célok miatt önellentmondás lenne megfosztani őket a felvonulás jogától.]

nem értek egyet. bármilyen rendezvényen el lehet utasítani azokat a résztvevőket, fellépőket, akik valamely feltétel miatt nem felelnek meg a rendezvény céljaival. több rendezvény szervezésében is részt vettem már, ezek között volt nemzetközi is (tehát nem csak kissebb, helyi). simán, és gond nélkül el tudtunk utasítani olyan jelentkezőket, akik nem fértek bele a rendezvény arculatába. ezt nagyon szépen meg lehet fogalmazni úgy, hogy bele sem lehet kötni.

stringer 2008.06.07. 10:46:01

céljaival=céljainak, kissebb=kisebb
bocs

S. Annyi 2008.06.07. 10:55:21

AKKOR: ha büszkék rá, legyenek büszkék, de ne provokáljon a kisköcsög bibliával a kezében milliókat. Ez pedig mások büszkeségének a semmibevétele. Hogy buzuljanak el még jobban!!

Nargile 2008.06.07. 11:00:22

Nem értem, miért baj, hogy gyerekek szerepelnek egy meleg egyenjogúságért küzdő mozgalom plakátján, amikor semmiféle szexuális jelentéstartalma nincs ennek. Egyszerűen arról szól, hogy az ember ne tagadja le, ami. Itt bukik ki, hogy sok ember szóban elfogadja a melegséget, de közben meg még mindig valami tisztátalan perverziónak tekinti, amiről beszélni is illetlenség. Pedig itt nem arról van szó, ki mit csinál az ágyban, hanem arról, hogy a szexuális beállítottságától függetlenül mindenki egyenjogú tagja legyen a társadalmunknak.

S. Annyi 2008.06.07. 11:00:42

Szetey barátunkat képzeljük el, amint rózsaszín latexben nyalja-falja kedvesét, kezében ostor, szája kirúzsozva mélyvörösre. Szép...

S. Annyi 2008.06.07. 11:02:23

Gyerekeket ne használjon fel senki SEMMIRE! Se reklám, se politika, se semmi!!! Értve?

Horizont 2008.06.07. 11:04:30

S.Annyi:
hát ez nem szép -tőled!!!

Nargile 2008.06.07. 11:05:16

És ha a katolikus egyház plakátján vannak gyerekek, amiatt miért nincs felháborodás? Vagy miért nem tör ki felháborodási hullám a mekdonáldszos gyerekes reklámok után is?

Horizont 2008.06.07. 11:05:29

Mármint a Szetey-s beírásod!

S. Annyi 2008.06.07. 11:19:07

Na, m,egyek építkezni, vár a családom: Feleség és 2 gyerek - természetesen!

w1209 2008.06.07. 11:43:28

Az itt a baj, hogy olyanról beszéltek, amiről túl sokat nem tudtok, csak kb annyit, amennyit a TV-ben láttatok - mondjuk pont ebből látszik, hogy a felvonulás ebben a formában mennyire káros. Tavaly is volt melegverés, idén is lesz, és attól tartok, nincs olyan távol az, amikor egy fekete szalaggal átkötött fényképpel fognak vonulgatni...

Féltek a témától, értem én, attól meg pláne, hogy a gyereknek el kelljen magyarázni, mi is ez - ne aggódjatok, ha meleg, akkor úgyis rájön magától. (Valahogy én is előbb kezdtem el furcsán érezni egy srác iránt, mint ahogy megtudtam, hogy van ilyen is.) Megtörténhet ez bárkivel, akár a te gyerekeddel is. El lehet dönteni, hogy mit szeretnél: ismerve a te mentalitásodat, tájékozódjon a netről, haveroktól, intézze a dolgait 16 évesen úgy, hogy neked igazándiból fogalmad sincs arról, merre jár, kikkel van, nem tudod megóvni olyan dolgoktól, amiket ilyen fiatalon még nem ismer fel. Esetleg ütheted addig, amíg el nem felejti - úgyse fogja - akkor megutál, otthagy a faszba, vagy egy ideig letesz róla (ebből lesznek a "38 éves nős férfi diszkrét parnert keres" hirdetések).

Vagy megpróbálod a - meleg - gyereked a körülményekhez képest normálisan nevelni, és nem teszed még nehezebbé a dolgát. Ha már lányokkal/fiúkkal találkozik, legalább tudod, hogy kikkel, tudod, hogy hol van, mit csinál. A meleg közöséggben ugyanúgy vannak rossz emberek, mint a heteroban.

Ezt most csak azért mondtam el, mert biztos vagyok benne, hogy az itt fröcsögők egy részének amúgy meleg a gyereke, csak ő se tud róla...lehet elgondolkodni azon, hogy ez jól van-e így.

Fugu 2008.06.07. 12:07:44

dark future
"Ugyanez a véleményem melegügyben is. A melegekkel nincs bajom (amíg nekem ajánlatot nem tesznek). Viszont gyereket ne neveljenek, mert jóval nagyobb eséllyel lesz belőlük meleg, mint társaikból (ez a tudományosan nem alámasztott meggyőződésem). "

A katolikusokkal nekem nincs bajom(amíg nekem ajánlatot nem tesznek). Viszont gyereket ne neveljenek, mert jóval nagyobb eséllyel lesz belőlük katolikus(akárpapisvagykereszteslovagboszorkányüldözőantióvszeristaevolúciótagadó stb.) mint társaikból.

Véresfogú Papbácsi · http://hu.wikipedia.org/wiki/Georg_Wilhelm_Friedrich_Hegel 2008.06.07. 12:17:04

Nagyszerű példa!

A katolikus egyháznak van elég vaj a fején meleg ügyben, ministráns/gyermek zaklatási ügyben…
Nem győznek bocsánatot kérni és elhatárolódni…

A közfigyelem pedig hajlamos elsiklani ezek felett.

Most akkor, ha pár gátlástalan srác provokál egy teherautó platóról, akkor az miért baj?

Válaszok:

1. Azért, mert a papok kétezer éve ezt így csinálják és mi ezt már megszoktuk míg a melegek csak a rendszerváltás óta tehetik, így tőlük ez még újdonságnak hat….

2. Jobban táncolnak, mozognak, mint a papok. És nehogy már…

3. Nekem aztán mindegy bazze, csak valaki fejét jól tuggyam rugdosni-e. Mi sokan
legyünk, ők meg kevesen, aztán megütöm a buzi/zsidó/tanár/cigány fejét jól. Ott meg
ott meg ott…

4.
Azért mert a meleg közösségben sincs még eldöntve, hogy a családi értékek, a
méltóság, az egyenjogúság, vagy a buli, a könnyed ismerkedés és a garantált szex propagálása-e a fontosabb dolog.


5.
Azért mert a világ melegnek és nem melegnek is szürke és monoton, és kell valami ami, más, ami érdekesebb/dühítőbb, mint a hazugságokkal és megalkuvásokkal teli hétköznapok.

Ez így mind együtt és még sok más is. A baj csak az, hogy nem látom sem a felvonulás, sem az ellenzői igazán őszinte motivációit. Az igazán nagy baj pedig, hogy egy ilyen zavaros, a többség által ambivalens reakciókkal fogadott felvonulás plakátján mit keresnek gyerekek?

Senki ne áltasson azzal, hogy nem számított erre a készíttető.
Senki ne mondja, hogy nem állami pénzből (is) finanszírozott kampányról van szó.
Senki ne áltasson azzal, hogy úgy gondolta, hogy a magyar társadalom többsége érett erre!

AKKOR MIÉRT KELL PROVOKÁLNI??????

(Talán, hogy a reklámügynökség is jól ismert legyen és ezt az ismertséget anyagi előnyőkre be is válhassa? Talán, hogy politikai ürügyeket, hivatkozási alapokat találjanak? Talán, hogy eltereljék a figyelmünket arról, hogy milyen bűnök történnek minden nap mindenki rovására? Talán össze akarják mosni a roma problémát a melegek problémáival?)

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2008.06.07. 12:20:35

"Szetey barátunkat képzeljük el, amint rózsaszín latexben nyalja-falja kedvesét, kezében ostor, szája kirúzsozva mélyvörösre. Szép..."

Ez rólad is elképzelhető, de attól még egy hamis és hazug fantázia marad. Te is visszautasítanád, és ő is. Nem igaz egyikőtökről sem. (legalábbis feltételezem rólad)

Álomvilág, vagy valóság?

Utóbbiban egy öltönyös férfi van.

Ki hazudik és milyen céllal?

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2008.06.07. 12:28:23

Miért nem lehet az összeset bevágni előzetesbe közszeméremsértés 'gyanújával' (megfelelő indok behelyettsítendő :) ?
Egy nap a hűvösön, teljes mértékben a legális keretek között, (feltehetően) jóval kisebb rendőri erő igénybevételével, mintha egy napon keresztül megpróbálnak megvédeni a melegeket az ellentüntetőktől.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2008.06.07. 12:37:37

"A katolikusokkal nekem nincs bajom(amíg nekem ajánlatot nem tesznek). Viszont gyereket ne neveljenek, mert jóval nagyobb eséllyel lesz belőlük katolikus(akárpapisvagykereszteslovagboszorkányüldözőantióvszeristaevolúciótagadó stb.) mint társaikból."

A saját gyereked esetén eldöntheted, hogy mit szeretnél belőle nevelni, szerencsére mielőtt másét rádbízzák, leellenőrzik, megfelelsz-e bizonyos kritériumoknak - amiket lehet, hogy te nem tartasz helyesnek vagy igazságosnak, ám a többség nem az szdszre szavazott.

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2008.06.07. 12:39:29

Bockó:
Ugynazért amiért a karlendítő kopasz, kővel, molotovkoktéllal, tojással dobáló, bizonyíthatóan rongáló, kukagyújtogató .... és még lehetne sorolni... embereket sem zárják be. (sajnos)

Bűnözőknek a börtönben a helye, ez igaz, de kitalált indokokkal bebörtönözni valakit rémisztő perspektívát vetít előre.

Mi az értékesebb?
Valakinek az agresszív véleménye egy ártalmatlan kisebbséggel szemben, vagy fővárosunk éppsége, melyet nemzeti ünnepek alkalmával lángba borítanak és háborús övezetté züllesztenek egyesek?

Fugu 2008.06.07. 12:43:53

Bockó

bla-bla-bla

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2008.06.07. 12:51:17

Bockó:
Ne ferdíts már megint pártpolitikailag.
Akikről te beszélsz szavakon kívü még semmit nem tettek, és nem is fognak most már.
Az emberek közötti normális kapcsolat (kolegák, barátok ismerősök) mindenkinek egyforma érdeke kellene, hogy legyen, de szintén a politika elérte, hogy már családok szakadjanak szét, mert valakinél narancs van a karácsonyi dekoráción, valaki meg szegfűt ad anyák napjára.

Nevelheted a gyerekedet annak aminek akarod, elhitetheted vele azt a fantasy regényt amelyiket csak szeretnéd, de legyen benne annyi tolerancia és alázat a környezete irán, hogy ne akarja kiirtani azt aki másban hisz, vagy éppen a realitás szilárd talaján áll.
Az alapokat biztosítani kell, de a gyereknek kell felépítenie a saját személyiségét.

egyenlítő 2008.06.07. 13:34:22

Alapkérdés: hol itt a provokáció?

Aki elolvassa a cikket a Velveten, megtudhatja, hogy a "plakátok" két melegmagazinban jelentek meg, a szövegből pedig kiderül, hogy a melegekhez szólnak.

Már csak az a kérdés, hogy a Kurucinfonál miért olvasnak melegmagazinokat :-)

Véresfogú Papbácsi · http://hu.wikipedia.org/wiki/Georg_Wilhelm_Friedrich_Hegel 2008.06.07. 13:51:31

Ezen az elven akkor csinálhat egy homofób oldal nyugodtan olyan plakátot, hogy „Meleg AIDS-es vagyok, csak azt kaptam, ami jár…”?
Ugyan már… Ez nem érv.
Ha én közszereplő vagyok védekezhetek azzal, hogy csak a szeretőm előtt öltöztem SS tisztnek, ő meg amúgy is náci?
Ne bohóckodj már…

egyenlítő 2008.06.07. 15:27:47

Miért, nem csinál? A vicctémákban például szerintem a buzi az első háromban van a szőke nővel és a nyuszikával. Esetleg még a skót nyomul.

egyenlítő 2008.06.07. 15:34:10

Ja, és megfelelő szituációban mindenki annak öltözik, aminek akar. Az ördög, vagy a vámpírok sem rokonszenvesebbek, mint a nácik. Az igazi botrány akkor van, ha valaki a jelmezbál helyett a karácsonyi éjféli misén lép fel sátánjelmezben. A többit a bulvármédia keveri.

facon 2008.06.07. 19:23:13

Véresfog: a témát nem én hoztam fel, (buzik=pedofilok=.....stb), eszembe sem jutott volna, magamtól. Nem erről van szó!
Lehet fellengzősködni, hogy sötétség, meg átlagmagyar hülyeség, de könyörgöm: a tények ezt mutatják, nem én találtam ki, nem mások szavait ismételgetem, hanem ez van.
Ha valaki olyan qrva nagy liberális, ne csak akkor legyen az, ha ő mondja a saját véleményét, hanem hadd lehessen már nekem is véleményem.

maxt: szeretnéd belekeverni a csúnya, sötét jobboldalt, de megint azt kell mondanom: nem erről van szó!

Leírom, szépen lassan mégegyszer, hogy ti is értsétek: senkit nem érdekel, hogy vki buzi, cigány, zsidó, vagy szingaléz, ha amellett egy jó _ember_. Csak ne tüntessen vele, mert az visszatetszést kelt (ja, ha emiatt megszólják, egyből jön a sírás, hogy ti nem szerettek minket.... Hát nem! nem azért, mert cigány, zsidó, mifaszom, hanem mert agresszívan tüntet...)
A papoknak mi köze a témához? Az, hogy van közöttük egy jópár fasz, milyen kapcsolatban áll azzal, hogy buzifelvonulást reklámoznak gyerekekkel? Az legyen egy másik post, ott majd elítélem azokat a barmokat. (Ez nagyon hasonlít az óvodára: hülye voltam, de bezzeg a szabó pistke bepisilt, ergo én nem is vagyok hulye. )
Meleg büszkeség? Ez meg megint egy baromság! Én meg büszke vagyok, mert 44-es a lábam. Másra legyetek büszkék.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.06.07. 21:42:14

Ki kéne harcolni, hogy reklámba ne lehessem se állatokat se 18 év alatti embereket szerepeltetni.

Szerintem az is undorító, hogy egy édességet gyerekkel adnak el, buzilást pedig pláne.

Horizont 2008.06.07. 22:14:31

Állítólag a 3 gyerek testvér.Anyuka megbeszélte velük és örömmel fotóztatták magukat.(???)
Mert náluk nem téma az ha cigánygyerekekkel játszanak és ha a szomszéd bácsinak azért nics gyereke mert a párja is bácsi,csak szomorúak mert nem házasodhatnak össze pedig olyan jópofák!(???)
Na nálam meg ez verte ki a biztosítékot!
Mert én nem áldoznám be a gyerekeimet soha!Sem ezért sem másért!

rolika 2008.06.09. 16:28:10

"Ez egy buzdító plakát"
lol, szép magyar nyelvünk több lehetőséget is ad a mondat értelmezésére :-)

Denz 2008.06.10. 15:26:46

Kit érdekel ez?
hogy valaki meleg.
legyen büszke rá, magában.
ezek az emberek pont az ellentétjét érik el a felvonulással annak, amiért küzdenek.
qrvaélettel értek egyet. nem kell csodálkozni a reakciókon, amik természetesen sokszor primitívek.

számomra teljesen érthetetlen amikor valaki azt akarja, hogy mások azt gondolják róla, amit ő gondol magáról. mint egy szar marketing stratégia.

krtek 2008.06.11. 11:03:01

Szrintem jó ötlet, csak a feliratok rosszak a képek alatt. Tudok jobbakat. Pl.

"Az öregem egy vörösseggű buzi, de rohadt büszke"

"Ugyan az a bácsi rakja a mutert, meg a fatert is. Úgy élünk mint egy nagy család."

"Anyukám toleráns, azt monta inkább legyek leszbi, mint beállítsak egy echte feketelábú cigány palival."

athenee 2008.06.11. 23:38:28

azért arra kíváncsi leszek, amikor ez a kislány 15 évesen rádöbben, hogy pár éve egy ilyen plakáton figyelt az arca és egy ország leszbi kislánya volt!
a gyerekvédelmisek ilyenkor merre-hol? vagy a meleg-kérdés képmutató álliberális szentsége még erre is feljogosít???

cheerleader 2008.06.24. 21:01:38

Anyuka (Hetti) nagyon nem gondolta át ezt a dolgot ... álljon ki ő a saját személyében a plakátra az ex-férjével, saját testével rendelkezzen.. gyermekeit ne bocsássa áruba, velők ne jótékonykodjon a melegfesztiválok hiresen költséghatékony szervezői felé.

Nem tudom megérte e ezért az a pár nagyon kétes cikk amit kirakott tőle a velvet.hu.

süti beállítások módosítása