Skip to content


       Szűrés lista

Diákmeló kifejezetten melegeknek

Szeretném felhívni a Szociális és Munkaügyi Minisztérium "Országos Esélyegyenlőségi Hálózat"-ának és Dr. Szabó Máté ombudsman figyelmét erre a súlyosan diszkriminatív álláshirdetésre, ami ráadásul még - jaj, de pikáns! - diákmunka is :

http://www.expressz.hu/allas/diakmunka/showAdvert9370187.html 

És aki nem "kifejezetten" meleg srác? Csak félig-meddig? Hogy döntik el, hogy ki a kifejezetten meleg, hogy ki kapja meg ezt a kellemes diákmelót? Gondolom nem lehet egy kakukktojás sem a csapatban... Ránézés alapján döntenek, vagy lesznek feladatok, szerepjátékok, esetleg egy "Kifejezetten meleg" tesztsor, amit ki kell tölteni? Egy tökös heteró olvasót megkérnék, hogy ugyan menjen már el az állásinterjúra, és utána tegyen feljelentést, hogy a nemi orientációja miatt esett el a diákmunkától .... 

Szerintetek, ha úgy jelenne meg egy hirdetés, hogy kifejezetten hetero, vagy kifejezetten fehér bőrű srácokat keresünk szórólapozásra, mennyi idő telne el, amíg körebsírná a médiát és a sajtót sírásra görbülő szájjal Gusztos Peti, a Társaság a Szabadságjogokért vagy Lévai Katalin?

ui: Szerintetek Berki Viktor mennyire lehet beszarva, hogy valami problémája lesz emiatt?

Címkék: közélet abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr28544326

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: tigri :: engedd szabadon 2008.06.30. 16:38:23

Romeo Gay - meleg fodrászat és kozmetikai szalon nyílt BudapestenElőször kezdjük a tényekkel: 2008. június 20-án pénteken megnyílt az ország első, kifejezetten melegeket foglalkoztató kozmetikai szalonja, a Romeo Gay. VII. kerület, Rottenbiller utca 27.…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dekatlon 2008.06.30. 15:24:57

Nem nem érted Calogero. Az általad hozott példában a gyerekeknek nem az a baja, hogy 5 kap labdát, hanem, hogy 15 nem kap.
De rátapintottál a pozitív diszkrimináció egy kényes pontjára.
Ha a tanárnéni okosan diszkriminálna pozitívan, akkor felmérné, hogy kinek nincs labdája, nekik venne osztálypénzből. (Akinek már van, annak nem venne mégegyet, tehát ez pozitív diszkrimináció a már labdával rendelkezőkkel szemben) Ekkor nem hiszem, hogy nagyon lázongana a többség az intézkedése ellen.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.30. 15:28:09

korrekt

Köszi a linket.

Ha jól értem, nem kell alkalmazni az egyenlő bánásmódot, ha olyan csoportot szólítunk meg, akik már diszkriminálva vannak ? Vagyis ezzel javítják a melegek helyzetét ?

Érdekes ....

reKorrekt 2008.06.30. 15:33:18

Én is így értelmeztem. És valóban érdekes :)

Dekatlon 2008.06.30. 15:33:20

aljaskuszobab:
ez két kérdés, külön mondom.
1.)
"ugye most nem allitod nekem azt, hogy a pozitiv diszkriminacio nem hatranyos a kivetelezetten kivuli csoportokra ?"
Nem feltétlenül az. Ha azt mondom, hogy ma minden árva gyerek ingyen fagyit kap, az csak akkor káros a nem árváknak, ha amúgy ők kaptak volna ingyen fagyit. De ha eszem ágában se volt nekik amúgy ingyen fagyit adni, akkor az, hogy az árvák kapnak, nekik nem káros sehogy.
2.)
" vezerigazgatot keresunk, egyetemet vegzett, 30-as, ferfi, hetero jeloltek jelentkezeset varjuk "
egyetemet vegzett: tiszta ügy, a képzettség elvárható
30-as: fiatalt akarok, nehezen védhető hogy miért csak azt
férfi: ez is nehezen indokolható, de ha szakállmodelleket keresel, már nem az :)
hetero: ez is nehezen indokolható

ez egy tipikus hátrányos megkülönböztetéses hírdetés. de ne azért mert kiszúr az 50-es leszbivel, hanem mert a feladathoz indokolatlan elvárásokat társít.

La Tangolita 2008.06.30. 15:34:26

Ja es persze a hirdetes abbol a szempontbol is diszkriminal, hogy csak "sracok" johetnek szamitasba. Nem tudtam, hogy a meleg buszkesegbol a nok ki vannak zarva. Meg itt is a ferfiakat reszesitik elonyben?

Calogero 2008.06.30. 15:38:08

Szóval,h a lényegről beszéljek a probléma nem a pozitív diszkriminációval van,hanem azzal,h rengetegen visszaélnek vele. Jöhetnék most a segélyezéssel,de vehetünk egy egyszerűbb példát is,mondjuk rokkant-igazolványok felhasználása.. És az a baj tudod,ha Te egy teljesen normális, fehérbőrű,hetero,mondjuk Budapesten rendes munkából élő férfi vagy,nemhogy pozitív,de lassan semmiféle jogok nem illetnek,pusztán ebbéli voltod miatt. Ha mondjuk nem tetszik a segélyezési rendszer-rasszista vagy, ha felemeled a szavad mondjuk a meleg-felvonulás Biblia gyalázása miatt-kirekesztő,homofób ha nem tetszik,h nincs egy normális megemlékezés még 80 év elteltével sem a hazád 2/3-ának elvesztésével járó Trianonról,nacionalista, ha meg esetleg szóvá tennéd,h mondjuk felháborít,h a Klinikák körül esténként 15-20 fős cigány bandák rabolgatják ki az arra tévedt embereket,akkor meg rasszista.. Ergó semmiről nem lehet véleményem,pusztán azért,mert nem szenvedek születésem által semmilyen hátrányban. Ezért szenvedjek egy életen át? Szerinted ez mihez vezet? Jó ez így? Erről szólna szerinted a liberalizmus?

Seduxen (már NEM dr.) 2008.06.30. 15:43:06

Calogero: a fasisztát, illetve a nácit kihagytad :-)

more 2008.06.30. 15:45:44

ja, meg az antiszemita is kimaradt...hehe

Bezuhov. 2008.06.30. 15:47:09

"De kérdezek egy jobbat: ugye a kissebbségekkel szemben mindig a tolerancia, a másság elfogadása a sláger. Ha pl. a Budapesten élők - teszem azt - 80%-át zavarja a felvonulás, akkor ezt miért nem lehet tiszteletben tartani? Miért a 80%, alkalmazkodik a 20%-hoz? "

tenyleg nem tartozik räm a zügy mert se nem pesti se nem meleg nem vagyok, de szerintem ezt meg lehetne beszelni NORMALISAN..megkerni öket, hogy ne vonolgassunk mär ott...pliz...persze respekttel, meg emberi hangon....es nem tojässal. De en ugy gondolom, amig ekkora ellenszenv van iräntuk...direkte...megy az ilyen vicsorgäs mint pl itt, akkor dierekte ki fognak menni...csakazertis. S tudod, mit - lehet kövezni - de en megertem öket. Jobban mint a blogos megmondot, aki megmondja, hogy mi a standard magyar követendö eletvitel, hogy ki es mi a faxa...

aljaskuszobab 2008.06.30. 15:47:21

dekatlon:

tehat jol ertem, hogy a hirdetes hatranyos megkulonboztetes hirdetes, mert a feladathoz indokolatlan elvarasokat tarsit.

ebben az esetben gondolom egyetertunk, hogy a post alapjat kepezo hirdetes is hatranyos megkulonboztetest alkalmaz, hiszen szorolapozni hetero is pont olyan jol tud barhol, mint egy homoszexualis.

viszont mi a helyzet az egyesult allamok kozigazgatasaban alkalmazott pozitiv diszkriminacioval? gondolom a borszined teljesen lenyegtelen aktatologatas szempontjabol, megis bizonyos esetekben elonyben reszesitenek miatta. feher, jobban iskolazott jelentkezokent nem erezned igazsagtalannak, hogy a rosszabbul iskolazott fekete ( vagy esetleg ugyanugy iskolazott) kizarolag a borszine alapjan elozne meg, hogy meglegyen a kissebbsegi letszam ?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.30. 15:47:30

A nap legtalálóbb kommentje (köszönöm, Calogero!):

"Ha egy teljesen normális, fehérbőrű,hetero,mondjuk Budapesten rendes munkából élő férfi vagy,nemhogy pozitív,de lassan semmiféle jogok nem illetnek,pusztán ebbéli voltod miatt"

Ennyi!
Így van... dolgozz, adózz aztán dögölj meg (lehetőleg nagy kórházi költségek nélkül)

kissbe1234 2008.06.30. 15:47:42

Valaki lécci magyarázza már meg a Biblia gyalázásos balafasz beírásokat? A felvonuláson minden felvonuló Bibliát fog gyalázni? Vagy nem értem?

ikszD 2008.06.30. 15:53:14

Nem tudom írták-e de ha az egy hirdetés szövege, hogy hetero férfiakat keresünk hetero feszt-re akkor rögtön indul a per hogy szegény buzikat diszkriminálják.

Bezuhov. 2008.06.30. 15:53:41

egy gondolatba belszöni a poz diszkriminaciot meg trianont..bravo.:) minden elismeresem

Egyebkent engem itt videken qurvara zavarnak a helyi nagyonmagyarok motoros felvonuläsai....mert ez sulyos akusztikai szennyezes, amit rühellek. Hol vannak az en jogaim...hol vannak az erröl szolo felhäborodott - a frankot megmondo - posztok...kerdem en älnaivan

sourcerror 2008.06.30. 15:54:40

Nade gyerekek! Mégiscsak egy szaros szórólapozási munkáról volt szó! Vagy ez ma annyire kapós volna?

A pultoslány/eladónő/cigányok vonatkozásban izgalmasabb dolgok is kijöhetnének, de a melegek nem sok esetben részesülnek pozitív diszkriminációban.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.06.30. 15:56:30

Bezuhov: na csak próbálná meg valaki szépen megkérni őket, hogy ne vonulgassanak, mert talán sokakat vallási, szexuális, vagy akármilyen más értelemben sért. Na aki ezzel megpróbálkozik, kapna ám a pofájába az emberi szabadságjogok mindenféle harcosaitól.
Calogero mondandójában sajnos sok igazság van.
"Ha egy teljesen normális, fehérbőrű,hetero,mondjuk Budapesten rendes munkából élő férfi vagy,nemhogy pozitív,de lassan semmiféle jogok nem illetnek,pusztán ebbéli voltod miatt"
A lényeg, hogy fizesd az adót bazz, mert az azért kell, de a pofádat ki ne nyisd.
Ha kimennek "csakazértis", akkor a - őszintén remélem, hogy - KISSEBBSÉGBEN lévő "ellentüntetők" meg kimenek, és először megdobálják őket, majd bucira verik. Csakazértis.
Ettől én még ezt helytelenítem, mint ahogy nagyon sok mindent a magyar közéletben, de ez már egy másik - szintén hosszú - post lehetne.

sourcerror 2008.06.30. 15:57:17

A heterosexuálisok még melegpornóban is szerepelhetnek, nincs itt semmi diszkrimináció.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.06.30. 15:57:44

Bezuhov, a megoldást Te magad írtad le:
"de szerintem ezt meg lehetne beszelni NORMALISAN..megkerni öket, hogy ne vonolgassunk mär ott...pliz...persze respekttel, meg emberi hangon..."

more 2008.06.30. 15:58:25

Bezuhov a Szovjetuniobol...mentalhigenes szennyezesrol nem hallottal meg? az egy fokkal veszelyesebb mint az akusztikai szennyezes

ikszD 2008.06.30. 16:01:12

@Seduxen 2008.06.30. 15:57:44
Bezuhov, a megoldást Te magad írtad le:
"de szerintem ezt meg lehetne beszelni NORMALISAN..megkerni öket, hogy ne vonolgassunk mär ott...pliz...persze respekttel, meg emberi hangon..."

Jó ötlet AK-47-est tudom ajánlani hozzá.

Dekatlon 2008.06.30. 16:03:15

Calogero 2008.06.30. 15:38:08
Ebben nagy igazság van. Teljesen egyetértek veled.
Mondok egy sajátot is: Úúúútálom Izrael állam palesztinokkal szembeni viselkedését. Én mint rendes, jólnevelt liberális, nem kedvelem, ha egy ország megszállva tart egy másik országot, miközben ENSZ határozat kötelezi, hogy ezt hagyja abba. Akkor most antiszemita vagyok? Szó nincs róla! Ha a belgák csinálnák azt se szeretném. És mégis megkaphatom ezt az arcomba.

Ez azért van mert ez a diszkrimináció téma nagyon kényes, és az okos gonosz emberek ocsmány módon kihasználatják a butább de jó emberekkel szemben. Ez már csak ilyen... :)

Szerintem a nem feltétlenül szükséges jelzők kerülése jó taktika, vesd össze:

A Klinikáknál 15-20 fős cigány, buzi, zsidók fosztogatják a gyanútlan árja, hetero keresztényeket.

vagy:

A Klinikáknál 15-20 fős csoportok fosztogatják a járókelőket.

A másodikból nem marad ki semmi igazán lényeges, és még az ombucman se kap tőle infarktust.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.06.30. 16:06:56

ikszD: má' miért? Értelmes, felnőtt emberek a motorosok is, akárcsak a felvonulni szándékozók. Nem? :-)))

athenee 2008.06.30. 16:07:34

cáfoljon meg egy jogász, de én úgy tudom, amennyiben a munka betöltéséhez szükséges egy tényező, akkor nem számít diszkriminációnak, ha a hirdetésben mindezt megkötik. így lehet megkötés, ha modell munkára kifejezetten bizonyos nemű, korú embereket keresnek stb. ebben az esetben viszont teljesen természetesnek tartom, ha meleg kell nekik, meleget keresnek. ha nyitok egy bárt, ahova melegeket akarok felvenni pultosnak, mert autentikus, mi a gond ezzel? persze az megint más kérdés - ami a postban is felmerült - hogy mégis mindezt mi alapján ellenőrzik....

Dekatlon 2008.06.30. 16:08:22

aljaskuszobab:

1. a hirdető valamiért úgy gondolta, hogy a munkát melegek inkább elláthatnák. ha nincs igaza és ezzel sérti a hererókat (tehát akarnak menni, de szegények nem tudnak), hátrányos megkülönböztetést követ el.

2. amerikában (és általában a világban) csak a hátrányos megkülönböztetés tilos, a pozitiv diszkriminació nem az.

Dekatlon 2008.06.30. 16:09:56

ariadne jól mondja.

Bezuhov. 2008.06.30. 16:10:01

@ikszD 2008.06.30. 16:01:12

na pl itt egy jo erv amiert csakazertis kimennek..szerintem

Dekatlon 2008.06.30. 16:14:42

Amerikában van egy étteremlánc, ahol csak nagycsöcsü pincérnőket alkalmaznak, évtizedek óta. Na őket jól beperelték (gondolom a kismellűek országos szövetsége, amerikában minden van), hogy ejnye, hogy gondolják ezt. Az étteremlánc is Ariadne érveire hivatkozott, a bíróság csak azt vizsgálta, hogy megvalósult-e az a helyzet (a munka betöltéséhez szükséges tényező).

Bezuhov. 2008.06.30. 16:16:30

igy belegondolva az egeszbe, ha jol ertem, akkor Zero kollegat serti ez a teny, hogy a fennt emlitett munkakört nem töltheti be (pedig nagyon szeretne)... ebben az esetben abszolute jogos a felhaborodäs :]

Bence1 2008.06.30. 16:16:31

Engem nem zavar, ha egy álláshirdetésben kikötik azt, hogy milyen nemű, korú, hajszínű, végzettségű, magasságú, stb.,stb.,stb. embert keresnek. Hisz úgyis azt veszik majd fel a végén, akit a hirdető akar.
Úgyhogy nem érdekel az, ha valaki szórólap osztogatásra meleg „fiúkat” akar alkalmazni.
Az viszont zavar, hogy egy halom, kisminkelt szőrösvalagú egymást nyalogató ripacskodó tangás buzzancs vonul végig a fél városon, és teszi mindezt azért, hogy a kivívja magának a többségi társadalom megértését. Holott ilyen akciókkal nem azt mutatják meg, hogy a melegek is ugyanolyan emberek, mint a többiek, hanem épp ellenkezőleg…és ez nem toleranciát szül…

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.30. 16:18:06

Dekatlon

És??? Mi lett a per vége ???

aljaskuszobab 2008.06.30. 16:18:38

dekatlon: ertem en , hogy amerikaban a pozitiv diszkriminacio legalis, nem is irtam sehol, hogy nem az.

a kerdesem meg mindig arra vonatkozott, hogyha a legalis pozitiv diszkriminacio miatt, ugyan olyan feltetelek teljesitese utan ( iskola, szakmai tapasztalat, stb. ), a borszin dont ellened ( mert ez tortenik) nem erzed igazsagtalannak ?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.30. 16:19:41

Bezuhov

na, a sok mellékvágány után megérkeztünk a lényeghez :-)

HA diák lennék és KELLENE meló, akkor nem mehetnénk oda pénzt keresni CSAK amiatt, hogy nőkkel fekszek le?

Calogero 2008.06.30. 16:21:00

Dekatlon,megmondom mi a problémám a 2. résszel,h nem teljesen igaz. Ha én nem vagyok rasszista és azt hiszem,ez az amit magáról láttatni szeretne minden magyar vezető média,akkor nem hallgatom el,h cigányok teszik ezt,mert akkor különböztetem meg őket,ha csak azért,mert cigányok,ezért származásukat nem említem,mert hát miért lenne ez probléma? Ez tény. Az meg nem lehet,h van roma kultúra, cigányok pozitív megkülönböztetése,de mondjuk,ha 15-20-an bandába verődnek,és rabolgatnak,.akkor már csak 15-20 fiatal.. Most lehet én vagyok értetlen,de nálam ez nem jön össze. Én most éppen UK-ban élek és ,h őszinte legyek,itt teljesen máshogy kezelik ezt a kérdést. Itt például nem titok,h egy feka banda késel meg 3 fehérbőrű angol srácot,mert,ha ezt elhallgatnák,nem lennének objektívek, Más kérdés,h másnap nem az Angol Gárdának-nak kell kivonulnia erőt demonstrálni,hanem a rendőrség elkap mindenkit 24 órán belül,pár helyi köztiszteletnek örvendő fekete pedig kiáll a nyílvánosság elé,h szülők,ne engedjük,h gyermekeink ilyen sorsra jussanak,mely a börtönbe,vagy a temetőbe vezet,neveljük őket tisztességesebb életre. Ilyen egyszerű szerintem. Egyébként meg amiket írtam,h milyen csoportokba sorolnak egyből,ha felemeled a szavad egy-két neked nem tetsző dolog miatt,az a baj,ha az emberre sokáig sütik a hasonló dolgokat,egy idő után azt mondja elég,ha már úgyis ezt kapom így is-úgy is,akkor legalább teszek is már érte,n akkor lesz nagyon bajban Magyarország.. ha tényleg annyi "kirekesztő" lesz,mint ahányra korábban már rásütötték ezt a bélyeget

Dekatlon 2008.06.30. 16:21:23

zero:
Passz. Csak arról olvastam, hogy lett egy ilyen per.
Az fogott meg benne, hogy a bíróságon az volt a kérdés, hogy a
munka betöltéséhez szükséges tényező-e az adott esetben a nagy mell.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.30. 16:22:05

Kb. 115 komment kellett hogy a buzizástól eljussunk a pozitív-negatív diszkrimináció kérdésköréhez, ami egy érdekes és izgalmas téma xD

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.30. 16:22:57

Dekatlon

Engem is nagy mell fogott meg ... a többi részét a kommentnek el sem olvastam xDDDD

Dekatlon 2008.06.30. 16:24:28

aljaskuszobab 2008.06.30. 16:18:38

Ha amúgy téged vettek volna fel, de a poz. diszkr. miatt a törpe, leszbikus jutott be, akkor igen, szerintem is igazságtalan, sőt, hátrányos megk. veled szemben.
De ha az állást direkt törpe leszbikusokna hozták létre, hogy segítsenek rajtuk, és amúgy állás se lenne, akkor nem veled szúrtak ki.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.30. 16:25:50

Calogero

Ha van kedved írd meg egy emailben nekem Angliában hogy kezelik a bevándorlókat/kisebbségket, hogy állnak a jogvédők/liberálisok/szociáldemokraták/konzervatív hogy megy a segélyezés és lehozom mint olvasó levél :)

Bezuhov. 2008.06.30. 16:26:20

Zero... vägom en hogy formailag diszkriminälo ez ahülye hirdetes, de azt is vägom hogy nem veletlenül specializälodol a tarsadalom ezen periferiäira...
Nehez teged ugy elkepzelni, mint az egyenlö jogok elharcosa...:))

Seduxen (már NEM dr.) 2008.06.30. 16:27:34

Dekatlon kolléga egy NAGYON FONTOS problémára terelte a figyelmet :-))

Dekatlon 2008.06.30. 16:29:12

Calogero 2008.06.30. 16:21:00
Ha fontos tényező hogy cigányok voltak (pl. személyleírásnál) akkor azzal nincs gond.
Ha amúgy mindegy, csak szitokszóként van jelen a leírásban, az gond.

Calogero 2008.06.30. 16:32:11

Zero! Hát ez már lehet Rómáról fog szólni,mert most költözünk,de asszem az még egy kicsit izgalmasabb is :-) azért majd vmit lehet megpróbálok összehozni,köszi :-)

Dekatlon 2008.06.30. 16:36:19

Seduxen 2008.06.30. 16:27:34
Nesze egy másik:
A törpedobó versenyt be akarták tiltani etikai okokból. Erre a törpék pereltek, hogy hadd döntsék már el, hogy nekik ez megalázó-e.
Néha a nagy kissebbségvédők is mellényúlnak :)

index.hu/gazdasag/vilag/torpe1129/

Dekatlon 2008.06.30. 16:37:12

kisebbség... bakker...

Seduxen (már NEM dr.) 2008.06.30. 16:37:59

Dekatlon: lehet, hogy félreértettél, én ezt HALÁLOSAN komolyan gondoltam.
Mint férfiember, az életemben a nagy női mellek fontos szerepet töltenek be :-)))
A törpedobóverseny kevésbé...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.30. 16:39:14

Bezuhov

"Nehez teged ugy elkepzelni, mint az egyenlö jogok elharcosa...:)) "

jaj, köszönöm szépen!

Pedig igenis bántanak ezek a dolgok. Lehet legyinteni, hogy ez "csak" szórólapozás, de a kis "igazságtalanság" is bántó ...és lehet, egyszer velem lesz kicseszve.

Remélem így már más szemmel nézed a posztot, nem pedig, hogy "a cigányok után a melegeket vette elő ez a rasszista zero" ...:-)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.30. 16:40:11

Calogero

Róma még jobb, ott most belelendültek a cigánykérdésbe nagyon ...

Mivel foglalkozol, ha szabad kérdezni?

Bezuhov. 2008.06.30. 16:42:17

Az AB adja a lovat:
index.hu/politika/belfold/alkotmany897/

..szoval hajrä, elöre!!!

Dekatlon 2008.06.30. 16:42:38

Seduxen 2008.06.30. 16:37:59
Ejnyemár Seduxen! Nem mondod, hogy nem hoz lázba, ha eldobhatsz egy törpét! :D

Calogero 2008.06.30. 16:45:14

Semmi extra,egy céget képviselgetek,több-kevesebb sikerrel :-) na éppen ezért lépnem is kell sorry,további jó vitázgatást mindenkinek,Neked meg grat a bloghoz,egyik kedvencem lett

Bezuhov. 2008.06.30. 16:48:34

na ez äm a nyilvänos anälis kielegites...:))
Hol egy tojäs?? ;))

athenee 2008.06.30. 16:49:46

zero

sajnos van olyan, hogy igen, nem felelsz meg egy állás betöltésére. van ilyen.
meleg srácokat keresnek szórólapozásra a meleg fesztiválra. na és??? komolyan nem értem, mi a gond ezzel

aljaskuszobab 2008.06.30. 16:56:29

ariadne: te mit szolnal, ha azert nem alkalmaznanak valahol mert no vagy? es ezzel szurnak ki a szemed, hogy megesik neha, hogy nem felelsz meg egy allas betoltesere? mikozben az allasnak es a feltetelnek semmi koze egymashoz?

aljaskuszobab 2008.06.30. 17:07:14

dekatlon: ez egy erdekes elmelet. marmint, hogy ha direkt az xy kissebbseg megsegitesere hoztak letre az allast, akkor az oket pozitivan, masokat negativan diszkriminalo feltetelek elfogadhatoak.

azthiszem nincs mas dolga azoknak a magyar cegtulajdonosoknak, akik csak feher, fiatal, gyermektelen, iskolazott, hetero ferfi munkaerot akarnak alkalmazni, hogy rairjak a cegre : " feher, fiatal, gyermektelen, iskolazott , hetero ferfiakat segito ceg, csak ezert hoztuk letre" ( nyilvan eleg sok lerobbant , a kategorianak megfelelo alakot lehet talalni ) es maris mehetnek a diszkriminativ hirdetesek.

szerintem a diszkriminacio minden formaban elfogadhatatlan. a pozitiv is, ugyanis nem vegtelen keszletekbol elunk. ha valaki masnak, aranytalanul tobbet adnak, azt tolem veszik el. szerintem csak az elfogadhato, ha mindenki szamara egyenlo eselyeket biztosit az allam. ha egy olyan vilagban elnenk, ahol soha nem fogy el semmi, se a fagyi, se a penz, se a munkahely, egyetertenek veled.

aljaskuszobab 2008.06.30. 17:12:30

ugyanis ha az arva gyerekeket fagyiztatja az allam, az a nem arvaktol kozvetlenul lehet, hogy nem vesz el semmit, de a fagyi arabol ugyanugy fel lehetett volna ujitani az iskolakat, amit viszont _minden_ gyermek elvezhetett volna.

a kissebsegiek szamara letrehozott munkahelyre csak a tarsadalom X szazaleka palyazhat, nem az egesz, mikozben letrehozhattak volna egy olyan allast is, ami mindenkinek lehetoseget ad.

more 2008.06.30. 17:21:35

elmeletben annyira jol lehet errol szajat tepegetni, a gyakorlaton azonban eleg nehez valtoztatni. amikor pl a noktol megkerdezik az allasinterjun szinte kivetel nelkul, h akar-e szulni az elkovetekezo par evben, ha mereszeli 30eves fejjel azt valaszolni, h igen, alapbol bukta. persze, minden osszefugg mindennel, a 3eves gyes, meg a cegek sporolasa, meg hogy nincs felmunkaidos melo otthon ellentetben kulfolddel.
emellett sztem ezek a baromsagok, h elofordul par eset, h emberek/cegek nem preferalnak vagy preferalnak meleg alkalmazottakat, sokkal kisebb fajsulyu, mint az, h egy csomo 20on-30as no nem mer szulni, mert azonnal vege a karrierjenek

Dekatlon 2008.06.30. 17:22:10

aljaskuszobab:
Nem addig, a!
A pozitív diszkriminácoió nem akárkivel szemben megy, hanem egy negatívan diszkriminált csoporttal szemben, kompenzációképpen, erre lett az egész kitalálva. A hetero férfiakat támogató céged ezen bukna el.

Árva gyerek fagyizása: igazad van, de mégse. A társadami szolidaritás bizony megterheli a társadalmat. De ha pusztán szociáldarvinistán nézzük a kérdést, akkor végezzünk ki minden tartósan munkanélkülit, 100%-os rokkantat, illetve munkaképtelen öreget. Hisz ők is csak teher a társadalom nyakán. Azért ezt mégse kéne.
A pozitív diszkrimináció lényege az lenne, hogy mivel látjuk, hogy őket a többség negatívan megkülönbözteti, kicsit segítünk, hogy kérpótoljuk őket, és ezzel ők is elégedettek lesznek. Ezt tehetjük azért mert hippik vagyunk, de azért is, mert nem akarjuk, hogy elégedetlenségükben felgyújtsák a kerületet.

more 2008.06.30. 17:24:23

amugy meg akarmi tortenik az allasinterjudon, ha a ceg vezetonek szimpatikus vagy, megfelelsz stb megvan a tema, ha nem, akkor annyi. azt meg h mi miatt 'diszkriminaltak' ki az interjurol, ugy se tudod bizonyitani, es biztos h te is es az interjuztato is massal fogja magyarazni

athenee 2008.06.30. 17:27:23

aljaskuszobab

összekevered a szezont a fazonnal ha elmész egy modell vállogatásra és nem vagy legalább 175 centi kivágnak és igazuk van mert nem vagy oda való! ha férfi gatyához keresnek modellt és nem vesznek fel nem rohanok az esélyegyenlőségi biztoshoz!
nem kell mindenhol farkast kiálltani és diszkriminációról beszélni. szerintem.

athenee 2008.06.30. 17:30:15

és ha már diszkriminációról beszélünk, inkább a more által felvetett probléma a valós

more 2008.06.30. 17:36:47

jah ariadne, csak ez senkit nem erdekel, mert ezt nehez megfogni, nem lehet rajta nyammogni, max vallat randitani es nyugtazni h ez van.
annak ellenere k**ra nincs rendben, csak ez ellen senki nem emel szot, annak ellenere, h fogyunk vagy mi

Dekatlon 2008.06.30. 17:39:24

Ok, more. Javasolj valamit ez ellen.

more 2008.06.30. 17:44:44

asszem nem volt tul sok konstruktiv javaslat a meleg uggyel kapcsolatban sem....de kosz h megkerdeztel:)) (sztem a felmunkaidos melok lennenek a megoldas, meg egy kis valtozas a fejekben, de ez nem csak erre igaz)

Dekatlon 2008.06.30. 17:48:13

Négy kolléga beszélget, mert megtudták, hogy egyet kirúgnak:
(ötvenes férfi): - Engem nem lehet, én már védett korban vagyok, ha megteszik, olyan pert akasztok a nyakukba, hogy csak na.
(harmincas nő): - Azt próbálják meg, írok a nőszövetségnek, holnap már a ház előtt tüntetünk.
(huszas fekete): - Nagyon meglepne, ha meg mernék kockáztatni, évekig mosakodhatnának, hogy nem faji alapon történt.
(harmincas, fehér férfi): - Hát, akkor allighanem én buzi kell hogy legyek.

Dekatlon 2008.06.30. 17:49:39

A félmunkaidő meg az otthonról végezhető munka tényleg megoldás. El nem tudom képzelni, hogy miért nincs ilyen.

more 2008.06.30. 17:50:41

hehehehe a vicc jo

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.30. 17:53:50

more

Igazad van, de tegyük fel TE egy HR-es vagy, van egy üres állásod, jelentkezik egy 29 éves nő és egy 29 éves férfi, ugyanolyan tudással, motivációval, háttérrel.

a, Nem kérdezed meg a nőtől, hogy tervez-e babát, mert PC vagy.

Melyiket veszed fel?

b, Megkérdezed a nőtől hogy tervez-e babát, és ő azt válaszolja, hogy gőzerővel dolgoznak a férjével.

Melyiket veszed fel?

c, Megkérdezed a nőtől hogy tervez-e babát, és ő azt válaszolja, hogy az elkövetkező 6 évben nem tervez.

Melyiket veszed fel?

aljaskuszobab 2008.06.30. 17:54:31

dekatlon:

a ferfiakat ugyanugy eri hatranyos megkulonboztetes az elet egyes teruletein. peldaul a valopereknel jellemzoen a noknek adjak a gyereket. a lakast pedig jellemzoen oda itelik, ahol a gyerek. a csovesek egy jelentos resze igy kerul utcara. persze ezzel nem foglalkozik senki. az apa kb. akkor kapja meg a gyereket, ha az anya alkoholista narkos munkanelkuli es meg veri is.

ki donti el, hogy az elet milyen teruleten alkalmazott negativ diszkriminaciot kell pozitivval kompenzalni?

a cegem akkor is jogserto, ha "_ elvalt_ , feher, hetero ferfiak" szerepel a hirdetesben?

ariadne: olvasd at megint amit irtam! " az allasnak es a feltetelnek semmi koze egymashoz ". az altalad emlitett peldakat en sem tartom negativ diszkriminacionak, hiszen van koze a feltetelnek az allashoz. valoban nem lehetsz nokent ferfi nadrag modell. vagy eppen ferfikent bikini modell.

de a szorolapozas es a szexualitas kozott hol az osszefugges? hetero nem nyomja a kezedbe olyan jol a szorolapot? az is jogosnak talalnad, ha nem lehetnel ferfi nadrag modell homoszexualiskent?
vagy eppen ceg igazgato nokent?

more 2008.06.30. 17:59:19

zero, a UKben elek en is, es csak az osszehasonlitas vegett: itt alapbol rovidebb a gyes mint otthon, amin pont most megy a vita nalunk, ha jol hallottam (azon is lehet persze vitatkozni h mennyire kezelhetelen elmebetegek az angol gyerekek amiatt, h az anyjuk nem veluk foglalkozik 1005oasn 3-4eves koraig)
masreszt: a reszmunkaido nagy segitseg, mert nem egy olyan angol ismerosom van akinek otthon 2-3 gyereke van es mellette felmunkaidoben dolgozik a REGI munkahelyen, amit meg megboldogult lanykoraban szerzett...
tehat errol ennyit

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.30. 18:04:02

more

Korrekt. Inkább felveszel egy hölgyet, ha tudod csak 2 év a GYES, mint most, amikor 3 év.

De ehhez sok-sok bölcsödei férőhely kell és távmunk/részmunka/otthoni munka ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.30. 18:05:22

more

Ja most esett le, te is UK-ben vagy, mint Calogero kollega???

Már nagy méretű a kivándorlás: nemzethalált vizionálok! xD

athenee 2008.06.30. 19:07:57

aljaskuszobab

figyelembe véve a mai tinik hozzáállását a melegekhez (nem csak tinik, ld korábbi hsz-ek, khmm..) szerintem értehtő, hogy meleg srácokat keresnek erre a melóra. én nem vagyok biztos benne, hogy teljes lelkesedéssel dolgozna egy hetero fiatal ebben a melóban. nem érzi át a dolgot, eleve fenntartásai vannak a témával kapcsolatban, amit a szórólap hirdet, már zsigerből elutasítja. meleg fiatal autentikusabb, nekem érthető.

női kérdés: olaszoknál egy cég köteles visszavenni a kismamát szülés után. 5 hónapot teljes fizetéssel otthon lehet, köv 5 hónapot a felével. persze az is benne van a pakliban, hogy ha 10 hónap után nem megy vissza, kirúgják.
belgáknál legtöbb anyuka félmunkaidőben dolgozik. magyar nő dolgozik gyerek nélkül, hogy megtermelje a segély miatt szülő 10 gyerekes támogatását.....szuper

more 2008.06.30. 19:21:02

szerintem meg ha jol dolgozol egy munkahelyen, maradsz, ha nem szevasz. persze otthon, ahol percenkent csodolnek be a cegek, nehez alapozni, es velem is elofordult eleg sokszor, h jah, ha nem tetszik, h nem vagy bejelentve, akkor lehet menni, stb. es ez is egyfajta eselyegyenloseg vagy egyenlotlenseg vagy mi, h mi az, h 'nem jar' a bejelentes egy cegnel az alkalmazottnak????

Gay 2008.06.30. 19:23:53

Kedves Lázongók!

Először is nem vagyok ,,beszarva,, egyikőtöktől sem! :D

Gay 2008.06.30. 19:29:26

Elmondanám nektek, hogy az a diszkrimináció, ami itt folyik az oldalon, ezért pedig én fogok feljelentést tenni ezen oldal ellen. Továbbá olvassátok már el BTK-t(Büntető Törvény Könyv-et), mielőtt rágalmaztok! Kössz!

üdv.: Dr. Berki Viktor Jogász-A hirdetés feladója

athenee 2008.06.30. 19:33:35

na, már vártam ezt a hsz-t....

aljaskuszobab 2008.06.30. 19:37:24

ariadne: egy meleg fodraszat szorolapjanak szetosztasa kozben autentikusabb? miert, szivugye a melegfodraszat profitja? konyorgom...

ha meg arrol lenne szo, hogy szonokot, sajtoszovivot vagy tancost keresnek a buszra. de ennek a munkanak, konkretan semmi koze a szexualitashoz. szorolapot osztasz. ennyi. odaallsz egy ember ele, es fele nyujtasz egy papirt. ha nem keri, leengeded a kezed.

ha egy hetero ugy erzi, hogy neki megeri a kockazatot a penz, nem vehetik el tole a lehetoseget!

raadasul az az altalanositas amit leirsz ("nem érzi át a dolgot, eleve fenntartásai vannak a témával kapcsolatban, amit a szórólap hirdet, már zsigerből elutasítja") ne haragudj de kb. akkora baromsag, mint az, amikor a masik oldal az osszes meleget tangaban tancolo ripacsnak nevezi. te is egy szuk, de nagyon hangos es latvanyos reteg alapjan itelkezel. szerinted ha minden magyar ugy velekedne, mint amilyen frocsoges itt megy a forumokon, nem lennenek a melegek hatalmas bajban?

raadasul miert ne lehetnenek olyan heteroszexualis fiatalok, akik fontosnak tartjak ezt a kerdest ? csak egy kissebbseg tagjai kuzdhetnek egymasert? az eleg szomoru lenne...

athenee 2008.06.30. 19:52:26

figyu, ne baromozzuk már le a másikat, ezt én sem tettem meg, más a véleményünk, kész. egyébként megértem amit mondasz, biztos vannak olyan fiatalok, akik szívvel-lélekkel harcolnának a melegekért, és ezért direkt elmennének a fesztiválra szórólapot osztogatni, hogy ezzel is hozzá tegyenek valamit a társadalomhoz. szép gondolat, csak nagyon szürreális. nézd meg, csak itt milyen köcsögözés meg buzizás folyt. ne mond már neekm, hogy ez ostoba általánosítás lenne, amit leírtam.

akkor mi van például a meleg bárokban dolgozó pultosokkal? mindegyik meleg, egytől-egyig, ez biztos, és az is, hogy szexuális beállítottság alapján keresik őket. Ez is diszkriminatív akkor? Nekik ez fontos, ez illik a miliőbe, ez hozza neki a profitot, hadd döntse már el, mi hoz neki profitot.

most hétvégén volt párizsban a meleg felvonulás. arra mászkáltunk, bekukkantottunk. rengeteg zászló árus, szórólap osztogató volt, és egyértelműen melegek voltak. beszélgettek az ott levőkkel, gonolom olyan témákról, ami érinti őket. nem csak itthon ilyen a dolog, csak az a különbség, hogy ott nem akadnak fenn ezen.

aljaskuszobab 2008.06.30. 20:06:27

ariadne nem teged neveztelek baromnak, hanem az altalanositast baromsagnak.

es tartom, hogy az. igen, itt oriasi kocsogozes, buzizas megy. epp ugy ahogy a paraden tangas, rozsaszin szemuveget hordo ferfiak riszalnak a szivarvany alatt. egyik sem igazan altalanos, de mindketto eleg latvanyos. nem minden meleg nez ugy ki ( ugyebar akkor mindrol tudnank hogy az) es nem minden magyar fiatal frocsog a blogokon. szerintem a nagy reszuket nem is erdekli.

a masik ervelesed meg nem egeszen ertem. ez hozza a profitot? ez jo a cegnek? ha ez elfogadhatova teszi a diszkriminaciot akkor bajban van a tarsadalom nagy resze.

ha nekem fontos, hogy ne kelljen menstrualo nokkel kuzdenem a munkahelyemen, mert az nem illik a milliobe kizarhatom a hirdetesben a noket?

ha a cegem csak magyarokbol all es megbontana az egyseget egy cigany, kizarhatom oket a hirdetesben?

ha nekem a profit miatt fontos a nagy munkabiras es az allando elerhetoseg kizarhatom a 40 felettieket es a gyeremekeseket ?

szerintem az lesz a valaszod hogy nem. pedig ra lehet barmelyikre huzni ezt a mondatot:

" Nekik ez fontos, ez illik a miliőbe, ez hozza neki a profitot, hadd döntse már el, mi hoz neki profitot. "

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.30. 20:11:19

Jaj, már megint perelnének ....remélem minden kommentelő jól fel lesz jelentve, az egész rendőrségi internetügyosztály rá lesz állítva, hogy kinyomozza minden hozzászóló VALÓDI NEVÉT és lakcímét ahová kiküldhetik az idézést ....

Kérlek Gay, senkit se hagyj ki, mindenkit jelents ám fel, mert ilyen rasszista bagázst még nem láttam ..:-)

aljaskuszobab 2008.06.30. 20:13:58

raadasul szoljon valaki ha erti, hogy a blog alapjan hogy akar diszkriminacioert perelni....?!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.30. 20:16:36

Azért kíváncsi lennék, hogy hogyan sikerült megrágalmaznom Dr. Berki Viktor Jogász Urat.

Végigolvasva a posztot, az már rágalom, hogy én diszkriminatívnak tartok egy hirdetést?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.30. 20:18:53

aljaskuszobab

Én azt sem értem, hogy lehet egy blogot feljelenteni?

Bemegyek a rendőrségre és feljelentem a Vastagbőr blogot, hogy ..... ?
És erre a rendőrség azt mondja, hogy ..... ?
És utána meg az történik, hogy ..... ?

Nemértem ...

aljaskuszobab 2008.06.30. 20:24:55

a modszert meg csak-csak ertem.gondolom rendorsegre bemegy, feljelent, eloturjak azt akinel a blogod van, o meg az internetszolgaltatoval kozosen kiadja az adatokat ami ahhoz kell, hogy megtalaljanak.

mas kerdes, hogy nem tudom mivel akar feljelenteni. diszkriminacio? miert nem irhatnak melegek? de.

uszitas vagy ilyesmi meg akkor sem all meg, ha egy teren uvoltesz arrol ezreknek hogy kit kene kiirtani.

talan megprobal valamit radhuzni a johirnevevel kapcsolatban.

athenee 2008.06.30. 20:30:31

az, hogy menstruál egy nő, nem kapcsolódik a munkájához. ha a céged azért áll csak magyarokból, mert magyar filmeket forgatsz velük és nem kell cigány szereplő, igen, kizárhatsz egy cigányt, és szerintem a 40 alatti és gyermektelen is lehet kevésbé munkatűrő vagy nem mindig elérhető.
ez a fodrászat (ami egyébként megint egy más kérdés, hogy mennyire segíti a melegek elfogadását, de maradjunk csak az alap gondolatánál) azért hivatott létrejönni, hogy ott köllemes meleg hangulatban fogadja a betévedőket. a szórólap osztogatótól egyben lehet azt is elvárják, hogy beszélgessen az arra járóval, mire számíthat, miért jó oda mennie, egy kis sales munka. Most csak agyalok... de érted amit akarok mondani

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.30. 20:39:15

aljaskuszobab

Érdekes jogász észjárás: diszkrimináció ha azt írom hogy ez a hirdetés diszkriminatív? És ez kimeríti a "rágalmazást" a BTK szerint? :) Eleve ez nem is büntetőügy lenne, max. polgári peres eljárás, milyen jogvégzett ez az ember ?

Ja, amúgy az internetszolgáltató nem adhat csak úgy ki adatokat a rendőrségnek ...

athenee 2008.06.30. 20:49:35

nyugi ez nem jogász BTK=PTK neki. nevetséges

aljaskuszobab 2008.06.30. 20:50:27

zero: en ugy tudom, hogy azokban az ugyekben ahol indokolt, ki kell adniuk a rendorsegnek.

igen, en is ilyesmire gondolok, hogy ragalmazas. esetleg ird at igy a szoveget: ...erre a _szerintem_ sulyosan diszkriminativ.... es akkor mar csak velemeny. hehehehe.

de ha engem kerdezel ez egyreszt nem a valodi hirdeto volt, vagy ha megis, elzavarjak a rendorsegrol.

el tudod te kepzelni annak a rendornek a fejet, akivel kozlik, hogy " namost itt van ez a blog, ami az en meleg fiukat munkara kereso hirdetesemet diszkriminativnak nevezi. fel szeretnem jelenteni a blogolot es meg ezt a 112 hozzaszolot. kovetelem, hogy nyomozzak le oket!"

anyam, elokerulne a gumibot :D

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.30. 20:53:30

aljaskuszobab

sajnos, a a hirdetésben szereplő emailcímről érkezett a komment Mr.Gay-től :((

Szomorú, hogy ilyen jogászok végeznek manapság ...

Vicces, hogy a magyar ember imád perelni bármiről is legyen szó ... most olvastam, 1 800 000 nyitott ügy van a bíróságokon ... ilyenek miatt!

aljaskuszobab 2008.06.30. 21:23:05

zero: akkor azert azt mindenkepp tudd meg, hogy a kommentekert felelos vagy e. szerintem magaban a postodban nem lehet semmit talalni, de a hozzaszolasok kozott....

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.30. 21:40:48

aljaskuszobab

Miért lennék felelős? Ezzel az erővel az Index Fórumot is be lehetne záratni ..meg az összes többi fórumot, blogot xD

Mondom:vicces az egész xD

Na, majd holnap folytatjuk ...Good night and good luck!

more 2008.06.30. 21:41:51

hat ezen sztem nem kene beparazni...meg inernetes torveny sincs rendesen otthon ha jol tudom, mas jellegu lapokon szereplo tartalmakat se tudna rendesen szabalyozni, nemhogy ilyent...buntetni meg plane nem

Tassadar 2008.07.01. 01:14:26

Srác nem kapta meg a répát a seggébe, és most dühös:D

Calogero 2008.07.01. 03:30:33

Ne aggódj egy percig sem,ez csak egy nagy-nagy kamu,reméli,hogy kicsit megijedsz.. Bemenne a rendőrségre és a világon semmi nem történne,ezt ő is tudja,csak most elég sokan felkapták ezt a hírdetést ahogy nézem szépen kering körbe a neten,ő meg próbál úgy védekezni,h támad. Ennyi! Egyébként,ha véletlenül mégis ügy lenne ebből,az Index úgyis élből melléd állna és hülyét csinálna a pasiból,még mielőtt bármi lenne belőle,meg a TASZ is imádja az ilyen fajta pereket,szóval csúnyán bebukná a bácsi nem beszélve arról,h még jól fel is hergelné az embereket a melegek ellen,aminek meg nyílván az övéi sem örülnének,szóval mega öngól.. No para!

reKorrekt 2008.07.01. 08:50:11

Én sem hinném hogy komoly. Ha meg az, akkor vessen magára, mármint a 100%-ban előre megjósolható - országos szintű - következmények miatt. Mert ha tovább bunkózik, országos segget kerítünk a dolognak. Mint írtátok sokan segítenének ebben. Egy biztos, Ő nem fog jól kijönni a dologból.

Akkor egy kis jog. Ptk. (tervezet)
"Gyűlöletbeszéd:
...lehetséges az is, hogy a sajtóközlemény név szerinti vagy név nélküli határozatlan, burkolt utalásaival, bizonytalan megjelölésével többeket is sért. Ilyen esetben az érintett személyek közül bárki kérhet helyreigazítást, de csak a saját nevében, és a helyreigazítás tartalma is csupán annak a személyére korlátozódhat, aki igényt érvényesített."

És ezzel már erősen túlléptem a jelen helyzet logikai megnyilvánulásán, hisz itt csak egyének saját véleménykinyilvánítása történik.

Valószínűleg hirtelen felindulásból írta amit írt, kérjük ezt legközelebb ne tegye, mert ismét nevetség tárgyává válhat.

reKorrekt 2008.07.01. 09:42:10

Mai Update:
"Megsemmisített az Alkotmánybíróság (Ab) két, a gyűlöletbeszéd ellen hozott törvénymódosítást. A testület alkotmányellenesnek találta a büntető törvénykönyv (Btk.) módosítását, amely a törvénybe bevezette a gyalázkodás tényállását, és a polgári törvénykönyv (Ptk.) módosítását is, amely lehetővé tette, hogy kisebbségek tagjai és szervezetek polgári jogi igényt terjesszenek elő a kisebbséget érintő, sértőnek tartott megnyilvánulások miatt."

De ez több szót tényleg nem érdemel.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.07.01. 10:31:55

+ Sóloym visszadobta a Balaton-törvényt


Csak azt szeretném tudni, ha a törvényalkotás a feladatuk, ez miért nem sikerül egyből elsőre???

more 2008.07.01. 11:33:15

latom, a mai tema kicsit lajtosabb:)))))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.07.01. 11:48:18

more

Persze, apránként kell adagolni ....:))

more 2008.07.01. 12:10:41

de valahogy mindenki visszaszagolt a tegnapihoz, nem is ertem....

süti beállítások módosítása