Skip to content


       Szűrés lista

Napi degenerált: Az ózdi fojtogató

Van közöttetek olyan aki még emlékszik Liebe Attilára az ózdi fojtogatóra? Ha nincs nem csoda hisz az ember 30 éve -még 18 évesen- robbant be a köztudatba. Az akkori "színész- rendező"  olyan helyzetgyakorlatokat teremtett, amely közelebb viszi a színészeket a halál átéléséhez. Azaz a Sztanyiszlavszkij módszert követve a színjátszó kör tagjait rendszeresen fojtogatta. Az egyik ilyen esetben azonban megfojtott egy lányt. 5 és fél évet kapott. 1998 júliusában aztán az ózdi temetőbe hívott két tizenéves lányt, szereplőválogatásra. A szempont az volt: ki tud jobban átélni egy fojtogatást. Az egyik lány a "szereplőválogatás" közben azonban úgy vélte, hogy barátnője már nem játszik, hanem valóban bajban van, ezért elmenekült, de mire visszaért a helyszínre a rendőrökkel, a férfi a barátnőjével kéz a kézben sétált. A rendőrség ennek ellenére aljas indokból elkövetett emberölés kísérlete miatt eljárást indított a férfi ellen, akit a büntetőeljárás során mind első, mind másodfokon felmentettek. Liebe Attila 352 napot töltött előzetes letartóztatásban, ezért az őt ért vagyoni és nem vagyoni kárért   3,5 millió Ft-ra perelte a magyar államot. A per kimeneteléről nincs infom sajnos.

Az első orvosszakértő véleménye szerint az áldozat reflexes szívbénulást kapott, nem a fojtogatás okozta közvetlenül a halálát. A másik orvos erőszakosan elkövetett fulladást állapított meg, amelynek Liebe Attila volt az előidézője. Ez utóbbi szakvélemény többet nyomott a latba a vádirat elkészítésekor. A vád: egyrendbeli, aljas indokból elkövetett emberölés és 11 rendbeli aljas indokból elkövetett emberölési kísérlet. Az ügyész szexuális aberráltsággal vádolta Liebe Attilát, és azt állította, hogy a színház csak ürügy ennek kielégítéséhez.  Négy orvosszakértő vizsgálja a fiút, mire kiderül, hogy Liebe Attila nem szenved elmezavarba és semmiféle aberrációról nincs szó.

A vizsgálatok közben lement a televízióban a Kék fény egy adása, rengeteg újság cikkezett az ügyről, de mindegyik tényként és nem feltevésként közölte magát az aberrációt. Liebe Attila ózdi fojtogatóként vonul be a magyar kriminológia történetébe.

 

Attila most Dornay Attila álnéven a Myvip.com-om lép kapcsolatba fiatalokkal, mondván: színészpalántákat keres egy rövidesen induló székesfehérvári színitanodába. A jelentkezőktől azt kéri: webkamera előtt fojtogassák egymást. A férfinak jelenleg 767 ismerőse van a közösségi portálon, ebből 762 nő! Mostanra törölte már magát azonban az oldalról.

Attilának amúgy van saját weboldala is hol nemrég jelent meg a Színház és Halál című tanulmánya, melyet a színház.hu-n is "reklámoz".

"Nem kétséges, hogy a halál és az összes vele összefüggő borzalmak bemutatása soha nem volt annyira aktuális, mint napjainkban. A lényeg, hogy ezen jelenségek bemutatásának elrettentő erejűnek kell lennie! Olyan hatást kell kiváltania, amely eltántorít az ilyen jellegű tettek elkövetésétől, sőt ellenállásra  serkentsen azokkal szemben[...] Rendezői meggyőződésem, hogy a színészeket mindenek előtt a halál és az azzal kapcsolatos valamennyi összetevő eljátszására kell megtanítani !"-írja Attila a művében.

A friderikusz.hu-n olvasható egy 20éves riport Attiláról mely sokkal részletesebben és emberibben közelíti meg az egész ügyet és sok kérdésre választ is ad. Ezt nevezném én az érme másik oldalának, melyet szembe lehet állítani a szenzációhajhász bulvársajtóval, mely kb az ember fejét követeli. És, hogy Liebe Attila valóban egy degenerált Pszichopata vagy csak egy szerencsétlenül járt újító rendező, ki-ki döntse el maga. Részemről nem kérdés...

Címkék: bizarr

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr26638937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

öööö...izé 2008.08.29. 10:38:51

aham.....még szerencse, hogy "nem szenved elmezavarban és semmiféle aberrációról nincs szó."

Beteg f*sz...

Berrick 2008.08.29. 10:57:05

Én fojtogatnám egy kicsit, Atist oszt amikor " az áldozat reflexes szívbénulást kapott, " fejbevágnám egy vaslapáttal majd földet rá. De hogy ne unatkozzon mellé temetném a macskafolytogató másik hülyét.

INkvizítor 2008.08.29. 11:11:50

Akkor nem csak nekem ugrott be a macskafolytogató barom.
Miért kell hagyni, hogy ilyen beteg állatok szabadon mászkálhassanak közöttünk? Meg kell várni még egy halált hogy "méltó helyére " kerüljön? könyörgöm...

Berricknek igaza van, bár a megoldását ebben az esetben túl humánusnak tartom. (máglyára ezzel is)

INkvizítor 2008.08.29. 11:12:50

öööö...izé :)) ez biztos, mert én is elqrtam..sry

öööö...izé 2008.08.29. 11:16:26

acel: cseten, meg fórumon szerintem is lényegtelen, csak megakasztja a társalgást...de ez egy cikk....más műfaj:)

nem is érdemel több szót, gyorsan javítsák, aztán a mi ezirányú bejegyzéseinket meg moderálják ki, és nyoma sem marad:)

Geza 2008.08.29. 11:17:24

Szintén a Berrick-féle terápiát tartom célravezetőnek.
Művészeti értéknek sem lenne utolsó, ahogy a színész-rendező úr épp cementesvödörben gyakorolja a fejenállást, amíg az anyag rá nem köt, amikor is ünnepélyesen be lehet dobni a Dunába a Lánchíd közepéről.
Ha netán ebből is visszajön, akkor lehet orrbasimítani egy Ifa lökhárítóval, amin rajtahagyjuk az Ifát is, esetleg nővé operálni, bikinit húzni rá és kitoloncolni Jemenbe.

Vagy komolyabban véve -Szent László törvényei szerint- az eddigi áldozatok családjára bízni a döntést, hogy mi legyen vele...

DuDe 2008.08.29. 11:20:43

még a bejegyzés elolvasása előtt: borzasztó gyorsan cseréljétek ki az elipszilont a címben!!!! :D most pedig lássuk...

eric · http://vastagbor.blog.hu 2008.08.29. 11:21:29

Tudom nekem sem tetszett, csak az átírást nem mentette le a blog motor így kerülhetett ki ilyen csúnyán...de mindegy állom már a helyesírás miatti savat...

DuDe 2008.08.29. 11:25:12

Köszi a javítást! :)

öööö...izé 2008.08.29. 11:31:56

Geza: te nem valami performansz-művész vagy?:-)))

Seduxen (már NEM dr.) 2008.08.29. 11:35:54

érdemes volt bezárni az opni-t, most az összes aberrált kiszabadult...
az ilyet miért nem "használják" a börtönben a "nagyobbak", hogy lehetőség szerint az élettől is elmenjen a kedve?
aberrált fasz...

Seduxen (már NEM dr.) 2008.08.29. 11:36:40

megjegyzem az első képen tiszta billgécc feje van :-)

W Joe 2008.08.29. 12:54:45

Mondjuk az említett oldal törölhetné a felhasználói közül (ha még nem tette).

öööö...izé 2008.08.29. 13:05:08

Picit azért kommentálnám az első "szakértő" véleményét...:

"Az első orvosszakértő véleménye szerint az áldozat reflexes szívbénulást kapott, nem a fojtogatás okozta közvetlenül a halálát."

Igen....ennek a reflexnek a kiváltó ingere a mindkét oldali carotisban található dúc együttes nyomása. Oxyológiából tanítják, hogy emiatt nem nézünk pulzust úgy, hoyg a hüvelykujjunkkal ellentartunk a nyakon....

Drága orvosszakértő úr: ha valakit elcsap egy kamion....akkor nem az ütközésbe hal bele az illető, hanem a sérülésekbe...így tehát a sofőr az abszolút ártatlan....hisz nem ő okozta a sérülést, hanem a kamion...


röhej....

rennie 2008.08.29. 13:17:06

A Friderikuszos linken a riport csak nekem olvashatatlan? K. hosszúak a sorok.

Arra kíváncsi lennék foglalkozott-e ezzel az emberrel valaha pszichiáter? Én nem vagyok az és nem tudom aberrált-e a szó eredeti értelmében, de azért az elég durva hogy leült x évet és megint ezzel foglalkozik, látszólag nem érdekli se az hogy már megölt egy embert ezzel se az hogy leültették miatta.

eric · http://vastagbor.blog.hu 2008.08.29. 13:20:22

rennie---valóban az , de copy paste egy wordbe;)

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.08.29. 13:48:24

Tuti nem normális a csávó, a cikket olvasva az első gondolatom rögtön az volt, hogy miközben a "színészjelöltek" fojtogatják egymást msn-en, ez a degenerált barom meg arra rejszol. Kéne neki egy nejlonzacsi a fejére, és kiverheti utoljára, ha belefér neki az időbe...

pekmester 2008.08.29. 14:01:08

a fojt igét "j"-vel írjuk, kedves kommentelők.

vajon 2008.08.29. 14:35:48

Róla szól a Libiomfi c. film

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.08.29. 14:48:33

Ez egy beteg ember, akit be kell zárni egy olyan helyre, ahonnan nem jöhet ki.

Azért az elgondolkodtató, hogy milyen brutális egyszerűséggel vetne véget itt sok mindenki a Liebe Attila-ügynek...

Egyébként meg az is hülye, aki msn-n hajlandó fojtogatni magát, barátnőjét, akárkit egy ilyen dilinyós kedvére. Ha tőlem anno színjátszókörön valaki ilyesmit kért volna, otthagytam volna a fenében.

OmegA404 (törölt) 2008.08.29. 15:01:17

Furógéppe,l légkalapácssal meg láncfürésszel ilyesztegetném, szituációs gyakorlatként- majd jutalom képpen 8-10 méter mélyre ásnám el élve.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2008.08.29. 15:01:23

Ennyire hiszékenyek az emberek? Ez a 2 lány vele ment a temetőbe mert azt mondta hogy szinészeket keres? És senkit sem értesítettek hova mennek...

Tegyük fel hogy nem olyan mohó és csak egy lányt beszél rá hogy jöjjön vele... - Akkor minden további nélkül megölhette volna. Vagy ha a házába csalja ugyanilyen ürüggyel... - akkor is megtehette volna és talán rá sem jönnek.

Túl nagy a lazaság ilyen szemepontból. És ami félelmetes hogy a úgy tűnik a jó öreg "ne ülj be ismeretlen kocsijába" reflex már a múlté...

OmegA404 (törölt) 2008.08.29. 15:05:51

Végülis aki egy ilyen perverz kinézetű csávóval szóbaáll, illetve lemegy vele temetőbe... az megérdemli a Darwin Díjat maga is.

OmegA404 (törölt) 2008.08.29. 15:06:36

Sztanyiszlavszkij is beteg lehetet.... (?)

Dr. Brain 2008.08.29. 15:30:42

Hát ez nem tesz hozzá az Index cikkéhez, de legalább itt lehet kommentálni.

Höhö, Libiomfi (az azonos című filmet az ő sztorija ihlette) kétszeres címlapos lett ma, ez úton is gratulálunk neki. :)

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2008.08.29. 15:47:54

1 db. perverz barom, kellékek: szódásszifon szemüveg, mamakedvence kinézet, kisköcsög fejszerkezet, kardigán, webkamera, msn.

Kusztó kapitány 2008.08.29. 15:48:18

"folytogatni", atyaúristen.
talán "fojtogatni" esetleg izé.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.29. 15:56:26

Kusztó kapitány 2008.08.29. 15:48:18

csak az nem hibázik, aki nem csinál semmit ... ne lovagoljunk már ezen ...

nem nyelvtanórán vagyunk a gimiben ...

acel 2008.08.29. 16:26:09

"Végülis aki egy ilyen perverz kinézetű csávóval szóbaáll, illetve lemegy vele temetőbe... az megérdemli a Darwin Díjat maga is."

Az emberek fele átlag alatti intelligenciájú, és az áltag blikket olvas. Mit vársz tőlük?

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2008.08.29. 17:25:40

Még ha valami Ted Bundys megnyerő külsejű hapek lenne akkor megérteném hogy a csajok már csak a sármjának bedőlve is horogra akadnak, de ezzel a fejszerkezettel szerintem a legtöbb csaj sikítva menekülne előle, nemhogy még a temetőbe is kövesse...

acel 2008.08.29. 17:37:24

Prof. William:
Van neked 762 női ismerősöd mint neki? És te gondolod professzonak magad a témában?

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2008.08.29. 18:24:40

Hát ez igaz. :) Hol vagyon én egy ilyen szexis asszír félistenhez képest?

Lehet nekem is meg kéne fojtani pár nőt hogy komolyan vegyenek... Végül is Ted Bundy kapott pár száz szerelmes levelet a börtönben.

Ez az! Le se tojnak a nők! Legyél fojtogató kéjgyilkos! Jobb mint az Axe! :)

kergezerge · http://kergezerge.blog.hu 2008.08.29. 18:52:31

Szerencsétlenül járt újító? Basszus, ha építesz valamit és rádől a lakókra, nem áll meg a védekezés, hogy új utakat kerestél az építészetben, de csak nevezze magát művészembernek valaki...

Bobby Newmark 2008.08.29. 20:20:27

"nem nyelvtanórán vagyunk a gimiben ..."

De legalább ilyeneket ne mondanál, baszki!

Írsz. A kibaszott magyar nyelv a foglalkozásod, még ha csak hobbiból is.

Használd már rendesen, a jó életbe már!

Ne azért, hogy téged ne nézzenek műveletlennek, hanem hogy ne "műveld félre" az olvasóidat!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.29. 22:02:53

Bobby Newmark 2008.08.29. 20:20:27

Igaz,

1, De nem én írtam a posztot :-)
2, 5 perc után ki lett javítva a címben a helyesírási hiba.
3, Kommentben van rosszul írva.
4, Lépjünk már ezen túl.

pina_csaba · http://octagon.blog.hu/ 2008.08.29. 22:57:16

Elküldeném a csókát Dr. Sakurabához egy kis fojtogatás-terápiára, azután biztos újraértékelné magában a Sztanyiszlavszkij módszer legitimitását.

Ide a rozsdás bökőt, hogy erről a majomról pár éven belül még hallani fogunk a Kékfényben.

Platschu · http://platschu.blogspot.com/ 2008.08.30. 23:25:00

A legdurvább számomra az volt, hogy a Fókuszban volt róla egy rövid bejátszás, ami alapján nem tűnt úgy, hogy megbánta volna a korábbi tettét. Oké, a Fókusz is egy kb. Blikk színvonalú mozgóképes bulvármagazin és simán manipulálhatták úgy a riportot, hogy ez csengjen ki belőle, de számomra akkor is roppant ellenszenves volt az illető, ahogy a módszere "tökéletesítéséről" beszélt. Még a végén tényleg kinyír megint valakit. Ha ez megint megtörténik, akkor remélem eldobják a kulcsot.

movhu 2008.09.01. 15:17:39

Mis is írtunk erről, és leginkább arról, hogy a gyerekeknek miért nincs annyi esze/félelme, hogy távol álljanak egy ilyentől:

mover.blog.hu/2008/09/01/attila_a_meg_nem_ertett_zseni

Netszamuráj 2008.09.02. 00:28:14

Muhaha... csak rá kell nézni a csávóra, és meghallgatni, ahogy két mondatot mond. Azonnal lehet látni rajta, hogy beteg fasz.

A fojtogatásos leírásai is nagyon kemények, tuti elélvezett, miközben írta őket. Mondjuk azt nem tudom, hogy miért van még életben ez a csávó. Szerintem ha valaki kinyírná, ezt még a rendőrség sem keresné... :)

Egyébként azt bírom az ilyen karakterekben, hogy a nőkkel mindig nagy vagányak, de a férfiaktól félnek. Mondjuk tény, hogy én nem úgy fojtogatnám őt, ahogy ő oktatta a csajokat. Hátulról jobbal átkulcsolni a nyakát, ballal meg húzni. Közben meg kérdezgetni, hogy fél-e, illetve, hogy jól érzi-e magát. 1 perces kezelésem után biztos másképp gondolna a fojtogatásra, mint korábban.

süti beállítások módosítása