Skip to content


       Szűrés lista

Lakva ismerszik meg az ember

Egy hétig szükséglakásban, romák között fog lakni a miniszter.

Mielőtt mindenki csettintene, hogy na igen, ez az, természetesen nem Abszurdisztánról van szó, hanem Csehországról ...

Inforadio.hu:

"Michael Kocáb, miután nyílt szóváltásba keveredett az észak-csehországi Chomutov polgármesterével a lakbért nem fizető lakosok - döntő mértékben romák - ügyében, elfogadta Ivana Rápková városvezető meghívását, hogy saját bőrén tapasztalja meg, milyen is az élet a helyi roma gettóban.

Chomutov vezetése januárban úgy döntött, hogy a közüzemi tartozásokat az érintetteknek fizetett különféle szociális támogatásokból rendezi, miután a szükséglakásokba költöztetett romák többszöri felszólítás ellenére még a minimális lakbért sem voltak hajlandóak megfizetni, s nem fizetnek a fűtésért, vízért és a gázért sem. 

A polgármester egy végrehajtó céget bízott meg az ügy kezelésével, amelynek képviselői ott vannak a szociális támogatások kifizetésénél, s amint a romák megkapják a pénzt, a törvény nevében és a tartozás törlesztése címén azonnal el is kobozzák tőlük az összeg nagyobbik részét.

Az eljárás éles bírálatokat váltott ki, s megszólalt az emberi jogi biztos és az illetékes miniszter is, s követelték e gyakorlat beszüntetését. A város vezetése azonban kitart álláspontja mellett, s hasonlóan kíván eljárni a februári szociális támogatások kifizetésénél is.

"A miniszter úrnak csak a szája jár, de a valós helyzetet nem ismeri. Ha meg akar vele ismerkedni, meghívom, hogy egy hétig lakjon a lakbért nem fizetők között. Mi álljuk a költségeit, ő pedig a saját bőrén tapasztalhatja meg a problémákat" - vágott vissza a kritikákra Ivana Rápková. 

A városvezetést az is felháborítottra, hogy a miniszter korábbi ígéretével ellentétben először szóvivőjét és tanácsadóját a cseh-afrikai szülőktől származó Lejla Abbasovát küldte a helyszínre. "Ne manökeneket küldjön nekünk, hanem jöjjön el saját maga megnézni, hogy mi a helyzet" - üzente a polgármester. 

Kocáb először elutasította a felszólítást, de végül beleegyezett. "Megváltoztattam a véleményemet. Úgy döntöttem, hogy a meghívást mégis elfogadom" - jelentette ki. A megfelelő időpontról hivatalával való egyeztetés alapján dönt. 

Észak-Csehország a rendszerváltás után nagyon leszegényedett, mert a helyi nehézipar és bányászat nagyrészt megszűnt. A régió nagyobb városaiban - Chomutov, Litvínov, Teplice, Ústí nad Labem - több ezres roma gettók alakultak ki, miután a városok vezetése az évek folyamán egy helyre költöztette a lakbért nem fizető polgárokat. A gettókban az átlagnál jóval magasabb a bűnözés, a prostitúció, s szinte mindennaposak a konfliktusok a romák és a többségi lakosok között. Litvínovban az ősszel utcai összecsapásokra is sor került. 

Csehországban a legutóbbi népszámláláskor (2001) mindössze 11 ezer személy vallotta magát romának. Becslések szerint a romák száma azonban valójában mintegy 200-250 ezer."

Ez igen, le a kalappal a cseh miniszter előtt. Úgy látszik, nem minden politikus bunkó kapzsi dilettáns.
És az is figyelemre méltó, hogy a haza cigányság problémája pontosan ugyanaz, mint Csehországban! Vagyis a csehek is 90%-ban hibások, mint a magyarok, ugye Kolompár Orbán!?

Kedves magyar miniszterek, államtitkárok, ombudsmanok, jogvédők, politikusok, újságírók, szerkesztők!
Íme, itt a követendő példa!

 

Várjuk a magyar jelentkezőket!

Szűcs Erika: wellness-hét a titokzatos Kesznyétenen.

Fodor - Gusztos: egy vidám hét egy 1 szobás legénylakásban Hevesen, a panorámás Dankó Pista utcában. Fakultatív: adrenalin-növelő körözött bűnöző bújtatás.

Mohácsi Vikit várja a varázslatos Tiszaroff/Tiszabő.

Kállai Ernőt egy felejthetetlen hét várja Alsózsolcán.

Teleki László pihenhet 1 hetet ingyen Galgagyörkön.

A Roma Polgári Alapítvány akciócsoportját várja egy 1,5 szobás lakás a 6. emeleten az avasi lakótelepen, Miskolcon. "All inkluzíve" ellátás 1 hétig, most ingyen.

Kolompár Orbánt egy meleg, barátságos vályogház várja segélyosztás idejére Csenyétén. Bónusz: az uzsorások megfigyelése a vadászlesről.

Egy nagyon aprócska magyar kezdeményezésről is be tudok számolni, a két MSZP-s EP képviselő a szocialista kollégáik társaságában meglátogatták Csenyétét, a legszegényebb magyar települést (a településről bővebben itt és itt). A házakra szerelt Digi parabolatányér csak számítógépes trükk lehet, ezen most nem akadunk fent. Rákosi vagy Kádár látogatása kutya füle ahhoz képest, amit a tahó, ősbunkó, proli Gurmai Zita művelt. A kutyához különbül szólok, mint ahogy Gurmai megnyilvánult, a fogellenőrzés(!!!) pedig a Ben-Hur klasszikus jelenetét idézte. Kötelező videó a "Házon kívül" múlt csütörtöki adásából:

Címkék: társadalom abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr22969971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

berne 2009.03.03. 08:35:42

Javaslom a magyar minisztereknek is!

berne 2009.03.03. 08:40:01

Ja és Gurmai vérlázító volt.
Lement a nép közé, "oktatta" a "jóságos politikus" a "buta cigányokat", bemutatkoztatta őket, fogat ellőrzött, mint az állatkertben. Szégyellje magát érte! Ezzel egy centit sem vitte előre a cigányság szekerét.

EdeB 2009.03.03. 08:42:10

Mohácsi Vikivel miért vagy ilyen elnéző és rendes?
Tiszaroff semmi a környékhez képest, küld inkább Tiszabőre, ott már tudtommal egy magyar család sincs és a bűnözés teljes katasztrófa, bejárják a teljes nagykunságot és a jászságot is.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.03.03. 08:42:39

Ilyenkor miért nem sipákol Mohácsi, hogy úgy ellenőrizte a gyerekek fogait Gurmai Zita, mint régen a néger rabszolgákét?

Iszonyú megalázó volt még TV-n keresztül is ...

Delcon / corpuscular chiroptera 2009.03.03. 08:43:22

Angolul legalább tud: "sí iz dö bossz hír".

Delcon / corpuscular chiroptera 2009.03.03. 08:44:49

mellesleg nem bírtam végignézni.
gyomorforgató.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.03.03. 08:53:14

Michael Kocáb, hiányozni fogsz.
Béke poraidra.

berne 2009.03.03. 08:56:03

delcon!
Az mondjuk tényleg komoly volt, hogy a Polgármeste rasszonyt úgy mutatta be, hogy" she is the boss here"

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2009.03.03. 08:57:48

Számolgattam. Ha 515-en vannak a faluban, és ennek 99 százaléka cigány, akkor bizony mindössze 5 szerencsétlen magyar nyögi a nyögnivalót arrafelé.
Egyik a polgármester asszony.
Másik az alpolgármester, aki szarik a kutyákra, bemegy ő a cigányhoz, főként, ha kamera van a háta mögött!
Harmadik az öreg Jancsi Bácsi, negyedik Mancika, a fejőnő, és ötödik egy a közeli lápban talált emberke, aki Istóknak hívnak, és akinek furcsa hártyák nőttek az ujjai között...

Röhej.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.03.03. 08:59:42

Fogellenőrzés??? Mint a rabszolgapiacon?! Hol vannak ilyenkor a jogvédők?

Egaesz Homo 2009.03.03. 09:07:05

Nem értem minek kell még tovább mélyíteni a szakadékot romák és nem romák közt.

buckafej 2009.03.03. 09:10:58

Szavazatok 2006 Csenyéte

Csizmadia Géza SZDSZ 0
Madácsiné Zsolcsák Katalin CENTRUM 0
Nyakó István MSZP 152
Dr. Ódor Ferenc FIDESZ-KDNP 1
Szádváry Gyula MUNKÁSPÁRT 0

Dettó ugyanez volt a pártlistára is.
Ki lehetett az az 1 Fidesz szavazó?
Tudatos vagy tévedés?
Hogyan sikerült Nyakó Istvánnak így meggyőzni őket? Talán az Új Magyarország programmal?

Gurmai Zita kb. az "angol arisztokratákat köszöntöttek Rodézia őslakói" című újságcikkre emlékeztetne.

Hannibal22 2009.03.03. 09:13:22

Csütörtökön délután 17 órakor az osztrák parlament előtt szerveznek tiltakozást a cigányellenes magyarországi események miatt.A demonstárció szónoka valószínűleg az ausztriai cigányság emblematikus figurája, a 76 esztendős, írónőként, képzőművészként is ismert Ceika Stojka, aki anno végigjárta a holokauszt legfélelmetesebb koncentrációs táborait, s a háború befejezése óta Bécsben él.-Külön szép:"aki anno végigjárta a holokauszt legfélelmetesebb koncentrációs táborait"..ahhoz képest szép kort ért meg.

Szőröstalpú Jeti 2009.03.03. 09:16:14

Azért ez a "törvény nevében azonnal el is kobozzák tőlük" egy kicsit erősnek tűnk, nem? Ilyet azért csak bírósági ítélettel illene csinálni. És akkor miért nem vonják le egyből a segélyből?
A másik, hogy mielőtt szentté avatjuk a minisztert, azért várjuk meg, amig sikerül egyeztetnie az időpontot (nem lepődnék meg nagyon, ha ez nem sikerülne)

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.03.03. 09:16:36

Szűcs Erika: wellness-hét a titokzatos Kesznyéten, Kesznyétenen:)

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.03. 09:26:41

@hannibal22: Bazmeg, most már kezdek nagyon pipa lenni emiatt a nemzetközi lejáratókampány miatt. Mohácsiék vannak a háttérben az biztos.

mind2 (törölt) 2009.03.03. 09:32:03

@hannibal22: én a múltkor hallottam egy mondatot :
" itt még 100 év múlva is lesznek holokauszt túlélők "
Biztosan rengeteg osztrák megy ki tüntetni , főleg Burgenlandból.
A szocik olyanok mint az üveggyöngy osztogatók. Kihasználják ezt az iskolázatlan, manipulálható tömeget, és le is nézik őket mélységesen anyáskodó megvetéssel....
Engem most Gurmainál változatlanul jobban izgat a leminősítésünk :(

badnewbie 2009.03.03. 09:36:19

lehet, hogy elég fantáziátlan vagyok, de el nem tudom képzelni, hogy ekkora tahók, hogyan kovácsolnak kapcsolati tőkét még "kedvenc" pártunk berkeiben is, hogy az az EP képviselőségig viszi őket... Aki tudja, vagy van ötlete fel tehetne egy how-to-t.

mind2 (törölt) 2009.03.03. 09:36:57

@VonPerez: én meg nem izgatom magam, mert a cigányokat úgy általában mindenhol ismerik Nyugat- Európában, és verhetik itt magukat jogvédők meg hasonlók... az általános tapasztalatot nehéz felülírni.
Franciáknál belföldi útlevél, angoloknál rassz meghatározás, és szinte minden országból hazatoloncolás... na mármost ha a Mohácsi felgyújtja magát Brüsszelben egy téren, akkor is max. csak kiröhögik a járókelők...

rolika 2009.03.03. 09:44:00

a fogellenőrzés durva volt. mint egy lóvásár

és ez a nő képvisel majd minket az eu-parlamentben

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.03.03. 09:44:17

"Én nem vagyok holokauszt tagadó, mert ami nem volt azt ugye nem is lehet tagadni"
na én ezen szartam be a múltkor

mind2 (törölt) 2009.03.03. 09:44:47

Na akkor egy kis adalék :
" Noha az utóbbi évtizedekben Európa-szerte fontos intézkedések születtek a romák sorsának megjavítása érdekében, szabad mozgásukat még számos országban korlátozzák. Franciaországban utazási engedéllyel kell rendelkezniük, csak bizonyos helyeken telepedhetnek le. Belgiumban a helyi tanácsok 20%-a szabályrendeletben tiltotta meg nekik a táborverést, s ezt Olaszországban sem engedélyezik. Görögországban állampolgárságuk sincs, kizárólag a számukra kijelölt helyeken táborozhatnak. Romániában nem folytathatják ősi kenyérkeresetüket, nem kupeckedhetnek. A cigányok az érdekükben hozott intézkedések szempontjából Hollandiát tekintik példának (Thernstrom, S. ed., Harvard Encyclopedia of American Ethnic Groups. Cambridge, Mass.—London, 1981. 2nd ed. 89—90, 118—9).

No comment

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.03.03. 09:44:55

@rolika:
remélehetőleg nem fog:)

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.03.03. 09:51:25

@mind2:
persze de ez köztudott, mohácsi idióta ha nyugati államban születik fele ennyi esélye sem lenne ennyit szerepleni. egyébként meg ez is egy trend, most mindenki belénktörli a cipője szaros talpát, anno mikor szlovákok helyre rakták a cigányokat a hadsereggel ugyanígy sipkáloltak, most meg a seggüket nyalják.
mindig eszembe jut egy rammstein videóklip amit abban a formában betiltottak. stripped a szám címe egy rége depeche szám feldolgozása, egyszer véletlenül keresgéltem youtube-on, és megtaláltam nézem ez nem az a klipp mint ami a tévében ment. a lényeg hogy a klip régi az 1936-os berlini olimpiáról szoló propagandafilmekből van összevágva, a második felét viszont megváltoztatták, az nem mehetett le a tévében amikor játékokon készült felvételeken az összes nyugati vezető ott pózolt adolf hitler mellett és kedélyesen beszélgettek a díszpáholyban. szóval erről ennyit.

mind2 (törölt) 2009.03.03. 09:57:15

Franciaországi gyakorlat :) :

„[…] Ez a népesség igencsak megváltozott, és semmi köze nincs már az elénk festett romantikus képhez, amikor gebe vonta kordéjával a roma azért járta a határt, hogy kosarat adjon el vagy rossz tyúkot lopjon. Ma már olyan családokkal van dolgunk, amelyek hatalmas, drága kocsikkal utaznak, gyönyörű lakókocsikban laknak, az egész többet ér, mint egy lakás, és egyáltalán nem tudható, hogy pontosan miből származik a jövedelmük” – hangzott el 2000. február 2-án a francia szenátusban. Ugyanott így beszélt egy képviselő 1999. június 2-án: „Meghívom önt Maisons-Laffitte-be, asszonyom […], hogy megnézze 400 nomád táborozását a község határában…”

A Journal Officielben olvasható a következő képviselői beszéd: „Szürrealista jelenetek szemtanúi vagyunk! Emberek érkeznek községeinkbe, autókkal, lakókocsikkal, olyan felszereléssel […], amilyet csak kevés honfitársunk engedhet meg magának. Ez utóbbiaknak szembe kell nézniük a mindennapi élet nehézségeivel, és látniuk kell, hogy ablakaik előtt, elfogadhatatlan körülmények között, máshonnan jött népség tanyázik” (nemzetgyűlés, 1999. június 2., második ülésszak, Journal Officiel).

Jean-Baptiste Humeau Cigányok Franciaországban című könyvében beszámol róla, hogy nyomon követte egy karaván útját. A csoport 80 emberből áll, jószerével egy család, a fele 16 éven aluli, iskolába nem jár. A Rhone partján telepedtek le, nem messze egy sportlétesítménytől. A vizet a községi vízvezetékről hordták. A csoport kizárólag segélyekből élt, családi pótlékból, illetve házalásból. Néhány hét elteltével a helyi rendőrség távozásra kényszerítette őket. A csapat néhány kilométerrel távolabb telepedik le, itt a helyi hatóságok 48 óráig tűrik el a jelenlétüket. Ez a törvény szabta minimum. Ebben a községben a hatóság kijelölt egy területet a „vándor népnek”, de ott már korábban érkezett családok laktak engedéllyel. A 12 lakókocsi „erős rendőri nyomásra” elhagyja a területet. A szomszéd faluba megy. A rendőrség rögtön kiszúrja őket, mert a község ezt a vadregényes helyet átadta egy evezősklubnak. Tilos a megállás… Két hétig tűrik a hatóságok a cigányok jelenlétét, ám a pihenni vágyók, az evezősklubot látogató helybéliek és nyaralók panaszai miatt a csapatnak mennie kell. „A szél fiai” ezután egy parkolóban éjszakáznak. A hatóságok megint csak 48 óráig tűrik meg őket. Van ugyan itt is a cigányoknak kijelölt terület, de ez már foglalt, a korábban itt letelepedettek egyelőre nem szándékoznak odébbállni. Néhány kilométerre délre, az autópálya és a vasút között, az olajfinomítók füstfellegében még a hetvenes években létrehoztak egy tartózkodási területet. A szigorú városvezetés néhány hetet engedélyez a vándoroknak. A szabályzat: két-három lakókocsi, állatok nélkül. A csapatot itt egy éjszakára tűrik meg. Vaulx-en- Vélinbe mennek. Július van, a település tele nyaralókkal – a hatóságok egy hetet engedélyeznek. Vénissieux-ben 48 órát maradhatnak. Chassieu-ben a kijelölt terület már foglalt: 48 órát engedélyeznek nekik. Villeurbanne-ban komfortos a telephely, hosszú évek óta ugyanaz a család foglalja el a lakókocsijaival.

Néhány napig megtűrik az újonnan érkezetteket. Egyik parkolóból a másikba vándorolnak, törvény ellenében, községről községre, és a szabadság és egyenlőség hazájában nem akad Horváth Aladárjuk, aki érdekükben fellármázná a közvéleményt. Angers, Saumur, Tours környékén próbálkoznak, hiába. Mégsem mennek Strasbourgba. Krasznai József nélkül vándorolnak, egyre csak vándorolnak, Lyon körül, körbe-karikába. Végül a gyatra egészségügyi viszonyok miatt egy gyermek megbetegszik: a hatóságok ekkor megengedik, hogy amíg a kezelés tart, néhány hétre letelepedjenek.

Philippe Pichon rendőrtiszt hivatalból foglalkozott az „utazó emberekkel”. Tízéves tapasztalatairól könyvet írt Utazás Cigániában címmel. Alapos tanulmányában Pichon kapitány, aki Seine-Saint-Denis-ben vizsgálódott, nem hallgatja el, hogy nő a bűnözés a cigányok körében. Pichon a következő szomorú statisztikát jegyzi fel a megyéjében: 60 pénzosztóautomata-feltörés, 350 autófeltörés, 2200 lopás, 1110 üzletbetörés, 500 erőszakos lopás védtelen idős emberektől, 1800 besurranó tolvajlás, 1200 csalás, megtévesztés, több mint 5500 betörés. Megállapításaival egybevág a brit National Crime Intelligence Service jelentése, amely megállapítja és adatokkal támasztja alá, hogy Nagy-Britanniában a „vándor nép” szervezetten, nemzetközi hálózatban, nemegyszer megrendelésre lopja az autókat, a régiségeket, ékszereket, hatósági embernek kiadva magukat hatolnak be a kiszemelt lakásokba. Áldozataik sok helyen idős vagy tehetetlen emberek. Sokszor egész család specializálja magát postarablásra, áruházak, ékszerkereskedések elleni fegyveres támadásra. Pichon kapitány azt is elfogadhatatlannak tartja, hogy a cigány emberek jövedelmének eredete tisztázatlan. Adót nem fizetnek.

A szenátusban 2000. február 2-án az egyik képviselő drámaian tette fel a kérdést: „Ha megkérdezem ezeket az embereket, miből élnek, azt válaszolják, hogy szalvétát árulnak vagy nádfonatú széket javítanak. Nem gondolom, hogy ebből olyan Mercedeseket lehet vásárolni, amelyek valóságos mozgó, modern lakóházak. Hol adóznak ezek az emberek? Miért jár nekik segély?” Sokan közülük nem tartják be az emberi együttélés elemi szabályait. A köz- vagy magánterületen törvénytelenül, sokszor erőszakot alkalmazó letelepedett nomádok nem vigyáznak a környezetükre, egy évben ezzel 305 millió euró kárt okoznak.

Merchal rendőrfőkapitány adatai szerint naponta 27 500 lakókocsi parkol törvénytelenül Franciaországban. Az áram-, víz-, gázlopás esetében, vagy amikor egészségre ártalmas a szennyezés, a magánterületek tulajdonosai nem tudják érvényesíteni kárigényüket. Sokszor nem is merik. 1994-ben a Saint-Michel-sur-Orge mellesleg kommunista polgármesterének elnökletével alakult vizsgálóbizottság megállapította, hogy „a hivatalosan nyilvántartásba vett 147 ezer karavánlakó egyharmadát ítélték már el törvénysértés vagy bűntett elkövetőjeként, társelkövetőjeként vagy cinkosaként”.

beleszolok 2009.03.03. 10:00:32

Síz dö bossz hír, meg a jó krva annya az :D

Fogadjunk, hogy a nyelvpótlékot megkapja a ribantz, a feliratos filmekből szerzett 3 mondatos "angol" tudására.

rolika 2009.03.03. 10:12:11

@Andaxinház: 2. v 3. helyen kiemelt, mondjuk lehet reménykedni :)

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.03.03. 10:15:31

@rolika:
azért mondom hogy remlem nem fog:) én is reménykedek:)

Rwindx 2009.03.03. 10:25:59

@hannibal22: "Ceika Stojka, aki anno végigjárta a holokauszt legfélelmetesebb koncentrációs táborait"

Én is végigjárhatom a holokauszt legfélelmetesebb koncentrációs táborait ha akarom, és utána akár sokáig élhetek ha nem kapok agyvérzést idejekorán attól hogy mi folyik az országban.

kenájkikit 2009.03.03. 10:34:42

Érzik-e mondjuk mióta az Európai Únió tagjai vagyunk, hogy LÉNYEGESEN nagyobb a fejlődési lehetőség? hát hát érezzük. AZTAK**RVA

emzperx 2009.03.03. 10:46:37

És még ebben az általuk okozott elképesztő helyzetben is van a pofájukon bőr előjönni a kampánylovacskájukkal:

"...minél szegényebb egy település annél inkább nő a polgármestere..."

Shíz te bossz baz+! A médcsör az már kiesik a szókincsből!

Geza 2009.03.03. 11:01:16

Hmmm, anno mikor bohókás ifjúkoromban a sorozáson nekünk is nézték a fogainkat, aztán mégse sértődtünk meg rajta. Sőt, most hogy mondjátok, a kötelező éves üzemorvosi vizsgálaton a doktornő szintén nézi, sőt, még vérnyomást is mér, meg olvastat a szemésztábláról, meg le is mázsál minket. És hát ugye az üzemorvosi vizsgálatra még kötelezve is vagyunk.
Hát ez szörnyű, megint annyi egy demokratikus illúziómnak :).

Apropo, csak hogy ez a topic se ússza meg az orrnehezek említése nélkül: nem találjátok-e, hogy ennek a Michael Kocáb-nak a neve legalább annyira hasonlít Mojse Kacav-éra (volt izraeli elnök), mint ahogy Lapid Lajos ddtbk (volt bp.-i főkapitány) neve hasonlít Tomi Lapid-éra (volt izraeli igazságügyminiszter) :) ?

System failure. :) 2009.03.03. 11:05:19

Kb a 6. percnél: Mennyiből élnek?
-Háááát a családi pótlék...
Bazmeg ha azt mondja, hogy Min. 120-150 ezer, kicsit másabban hangzik egyből...
Mi arányaiban kevesebből éltünk, úgy hogy dolgoztak a szüleim, mégsem rongyokban jártunk. Igénytelenség. Nem tudom egyiket sem sajnálni. Mi a fenének szarja az ilyen a világra a férgeket? Persze hogy a csp miatt... Dögöljön meg mind, minthogy tartsuk ezeket a férgeket.

Jim Raynor 2009.03.03. 11:22:28

"
- kinek van több testvére?
-nekem tíz...."

hátbazmeg.......én még egy gyereket is kétszer meggondolok, ezek meg mint a guppik basszameg...

Passzivista 2009.03.03. 11:23:03

A neninek viccesnek tetszik lenni! Hogy novesztett ekkora arcot? Tisztan latszik, hogy szarik mindenkire. De legalabb dramai fejlodes varhato most a faluban...

picur3ka 2009.03.03. 11:48:51

Aztan egyedul lesz-e a miniszter ur, mert maskepp nem sok ertelme van...

Kartal 2009.03.03. 12:05:24

Nem kell kávé, köszi!
"Hát itt vannak a nagy fődek oszt nem műveli mán senki..." Hát a jó teherbeb****** k**** anyukáját!!! Ki a f*** tiltja meg, hogy földet műveljen??? Mi meg tudjuk művelni? Három műszak mellett tudunk kertészkedni??? De parabolára és kocsira fussa, mi??? Nekem meg egy rohadt biciklim nincs, mert drága!
Áh... nem is mondok semmit, mert csak a trágárság folyna belőle...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.03.03. 12:11:34

@Geza:

bakker, más egy üzemorvos, és más Gurmai MSZP képviselő.

te hagynád hogy Te vagy a gyereked fogait egy képviselő nézegesse és mutogassa ?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.03.03. 12:13:04

@Jim Raynor:

-Kinek van több testvére mint 6?
-Nekem 3 :-)))

Rejtett a Szám 2009.03.03. 12:28:04

Szerencsétlen kocafejű feminista.

Hagyományosan MSZP szimpatizáns falu! Na ezen beszartam! Biztos megy a gulyás osztás választások előtt.

A polgármester mióta boss? Szánalmas majmok.

EdeB 2009.03.03. 12:34:57

@hannibal22: "...a 76 esztendős, írónőként, képzőművészként is ismert Ceika Stojka, aki anno végigjárta a holokauszt legfélelmetesebb koncentrációs táborait..."

Izé a jelenleg elfogadott "történelem/igazság" szerint ezt nem élhette volna túl, ugyanis 12éves volt 45ben, azaz ha elvitték 40-41ben (7-8évesen), akkor elvileg gázkamrában végzi, mert munkaképtelen.
Akkor hol a hiba? Ez a mondat azt jelenti, h kiránduláson volt a különböző emlékparkokban, vagy azt, hogy a történelmünk egy propagandaszemét?

Másrészt hogy a f@szba veszi a bátorságot, hogy ő Magyarország belügyeibe beavatkozzon? Ez sokkal durvább mint a négymancs story, hisz ott csak "egy cég" tönkretétele ment, itt viszont az egész országot támadják, és ehhez nincs joga.
Hol van ilyenkor a magyar külpolitika? Jah, hogy az csak a kócos kislány játszóháza? Szánalom...

picur3ka 2009.03.03. 13:03:54

Es honnan van a csaladi neve, mert az apja Horvat allitolag.

O az anyjaval noi taborban volt.

Geza 2009.03.03. 13:13:39

@zero:
"te hagynád hogy Te vagy a gyereked fogait egy képviselő nézegesse és mutogassa ?"
Igazad van, nem hagynám. Ezt biza benéztem, így már tényleg másabb a dolgok állása.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.03.03. 13:15:41

@Geza:

Azt hittem valami perverz mazochista vagy, aki a Blahán mutogatja a fogait a járókelőknek :)))

lor 2009.03.03. 13:16:34

a dolog akkor mukodik csak ha senki nem tud arrol, hogy megy oda valaki.
a szomszed se tudja, hogy ki o.
ujsagirok tv-sek se jarjanak hozza!

ha tizfos branccsal megyek a gettoba akkor nem latok belole semmit.
de amikor egyszal magam kolbaszolok at rajta egybol megmutatja a 'szepseget'!

Kozika · http://www.k-1.hu 2009.03.03. 13:30:07

Nem akarom védeni a 'tisztelt" emeszpés képviselőnőt, de akit ez a fognézés felháborít, az nem sok időt töltött még el kisgyerek társaságában.

Geza 2009.03.03. 13:44:02

@zero:
Csak teliholdkor, ha nincs a közelben tükör, ezüst, fokhagyma meg szőlőkaró, de akkor közelről, _nagyon_ közelről ("Mi nem megenni gringo egérke, mi csak kiszívni vérét... szép... piros... vérét... neki...") :).

Ámbár, ebben a mai rohanó világban talán még olyan jogvédő is akadna, aki a dento-fetisiszták elnyomása ellen is kiállna :).

neozsivany 2009.03.03. 13:57:30

Si iz dö bossz hír... Az bazd meg. Azt ugye látjuk, hogy a hiperművelt, csúcsintelligens képviselőasszonyban a "mayor" szócska fel sem merült. Naná, hogy itt Abszurdisztánban holmi főnökök vezetik a falvakat, városokat... Drága képviselőasszony, tessék mondani, akkor a parlamentben székel a capo di tutti capi? Mert akkor mégsem járunk olyan messze az igazságtól...

Tényleg csináljunk egy közvéleménykutatást!
Szerintetek Gurmai Zita csak egy posztjára méltatlan, alulművelt, primitív bunkó, vagy csak véletlenül elszólta magát külföldi képviselőtársai előtt?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.03.03. 14:01:41

@Kozika:

Beszarok!

A védnő meg a orvos nézheti a fogakat, a brüsszelből iderepült képviselő nem .... legközelebb mi jön? Fityma-ellenőrzés?

Spielberg 2009.03.03. 14:51:24

Ti mekkora marhák vagytok! :)
Szerintem korrekt volt Gurmai! Fogat néz? Na és! A mocskos cigány kölykök tetves fejét sem szabad ma már megnézni, mert emberi jogai vannak. Gurmai legalább felállíttatta a büdös kölyköt a teremben, meg rászólt a sumák cigányra, hogy a "szemembe nézel". Az összes MSZP-s EP politikus közül ez a nő ért valamit. Pedig én nem vagyok bolsevik párti,de a munkásságukat vizsgálva odakinn, ezt tapasztaltam.
A vén buzi Tabajdi jobb? Vagy Lévai cigánypárti Katinka? Vagy Szájer pederaszta Józsi? Dajcsfürjtojás??? Cöcöcö! Ezeknek legalább eszükbe jut Csenyétére vinni a román meg fasztudja milyen EP képviselőket (bár a román otthon lát ennél különbet is...). Szavazzatok az SZDSZ oldalán. Egész jól állunk! :)

Maximio 2009.03.03. 16:39:56

Nagy bölcsességre vallott az EP-képviselő kérdése, hogy érzik-e az uniós tagság előnyeit. Jobb lett volna, ha csendben marad, és körbenéz, majd magába fordul, és nem kérdez hülyeségeket.

Maximio 2009.03.03. 16:54:55

Tegnaptól én is azon munkálkodom, hogy a videón szereplőknek továbbra is jusson digitv-re, meg a játékgépbe is csurranjon egy kis apró.:)

sebien 2009.03.03. 19:19:09

"mondták, hogy nagy emberek jönnek?" pfff, itt elég is volt:(

trewq 2009.03.03. 19:21:14

@EdeB:
"
@hannibal22: "...a 76 esztendős, írónőként, képzőművészként is ismert Ceika Stojka, aki anno végigjárta a holokauszt legfélelmetesebb koncentrációs táborait..."

Izé a jelenleg elfogadott "történelem/igazság" szerint ezt nem élhette volna túl, ugyanis 12éves volt 45ben, azaz ha elvitték 40-41ben (7-8évesen), akkor elvileg gázkamrában végzi, mert munkaképtelen."

Ő többször is túlélte az elgázosítást. És nagyon ismert nő lehet, ha csak 2 találat van a nevére a google-ban. Vagy csak a szélsőliberális cigányfajvédő Földvári (vagyis egy munkvera-klón) baszta el a nevét.

EdeB 2009.03.03. 19:35:09

@trewq: elírhatta a hvg, nem ceika hanem ceija:

en.wikipedia.org/wiki/Ceija_Stojka

Volt auschwitzban, akkor hazudik a történelem az elgázosításokról?

trewq 2009.03.03. 19:38:06

stojka=sztojka
Őt indultak meglátogatni a bodzaszedő rokonok?

süti beállítások módosítása