Skip to content


       Szűrés lista

Gyurcsány blogbejegyzésének eredeti, nyers változata

Kiszivárogtatták egyes körök Gyurcsány utolsó blogbejegyzésének eredeti, nyers változatát, még mielőtt Gréczy Zsolt kihúzta volna a dőlt betűs részeket:

"Aki nem tud büszke lenni saját teljesítményére, az nem érdemli meg a jövőbeni sikereket sem. Magyarországnak van mire büszkének lennie - ez még akkor is igaz, ha most éppen a világgazdasági válsággal hadakozik. Hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, amit elértünk (pedig pörög a PR rendesen)- lehet, hogy ez másutt is így van, bár állítólag mi különösen pesszimisták vagyunk. 

Ezt nem tudom, de azt igen, hogy Magyarország az elmúlt hét évben 25 százalékkal növelte gazdasági teljesítményét. Igaz, most visszazuhant a 2001-es szintre. Sebaj! Negyedmillió új lakás épült fel, azaz negyedmillió családnak jutott új otthon. Mármint ennyi lakás épült hitelből, melynek terheit 10-20-30 évig fogják nyögni a családok. Svájci frankban vagy euróban. 500 ezer új autót vásároltak, mára minden második családban van autó. Mármint ennyit autót vettek a felelőtlen emberek szintén hitelből, melyet most már nem tudnak fizetni. Sebaj, szép kerek szám!

Magyarországon a szélrózsa minden irányába autópályák vezetnek, jövőre autópálya éri el Pécset is. Bár sokat nem értünk el azzal, hogy ezer milliárdokat öltünk az autópályák építésébe, mikor most az 5%-os recesszió miatt mennek sorba a cégek, vállalkozások. De az autópályával jól járt az építő cég, és jól jártunk mi is, és liberális barátaink is. Ezt a rengeteg pénzt költhettük volna a magyar gazdaság élénkítésére is, de akkor hogy jutott volna pénz a Strabagos barátainknak és nekünk? Például adhattunk volna pénzt egy új, modern tejüzem felépítésére, amely versenyképes trappista sajtot tudna készíteni  a magyar tejből, magyar dolgozókkal, de abból hogy tudna Puch Laci pénzt szerezni? 

Képviselőink és a kormány elkötelezetten dolgozik azért, hogy Bihar és Békés irányába mielőbb eljusson a 4-es. A földek vásárlása megkezdődött, Joáv Blum barátom nagyon hálás. Magyarországon több gyerek születik, mint korábban. Ezeknek a gyerekeknek már természetes lesz a híd Dunaújvárosnál, Szekszárdnál vagy éppen a csodálatos Megyeri-híd. Remélem mire felnőnek, addigra az alvállalkozók is megkapják majd a megérdemelt munkadíjukat, és a dunaújvárosi hídhoz és megépülnek a rávezető utak.
 
Nagy árat fizettünk ezért, komoly hiányt halmoztunk fel, de az elmúlt három évben ezt a hiányt is sikerült lefaragni. Illetve nagy árat fizettek Ti, kedves emberek, nekem az osztalékból rendesen jön be a jövedelem. Igaz, Klára meg a család viszi rendesen a pénzt. A 100 milliárd dolláros államadósságra most nem térnék ki külön, a legfontosabb, hogy a hiány 3% alatt legyen! Idén Európa első harmadában leszünk, ami a költségvetési hiányt illeti. Bár ez szenzációs eredmény, nem is értem, miért nem tudunk együtt örülni a közös sikerünknek. Szóltam is Kiss Péternek, hogy minimum 500 millió forintból egy országos sikerkampányt indítson el. 

Szocialistáknak és liberálisoknak e tekintetben nem kell szégyenkezniük! Még Hunvald Gyuri barátunk is büszke lehet Gál liberális barátunkkal együtt az előzetesben! És ha valaki esetleg nem érti, hogy ez mit jelent, akkor javaslok neki egy kiruccanást Szlovákiába vagy mondjuk Romániába. Csak ne derüljön ki, hogy magyar állampolgár, mert Göncz Kinga kicsit gyengén teljesített idén.

Tessék körülnézni, a hétköznapi élet apróságait megfigyelni. Garantáltan le lesztek döbbenve! Békesség, nyugalom, nyoma sincs a weimarizálódó ellenzék gáncsoskodásainak, nincsenek papagáj-kommandók, együtt örülnek a szlovákok, románok! Tessék meggondolni - csak egyetlen példát említve -, hogy ha Pozsonyból Kassára akar valaki eljutni, miért Magyarországon keresztül teszi meg ezt az utat. Javasolni is fogom Draskovics Tibinek, hogy dolgozzon ki olyan jogszabályokat, amivel ezt a nyilvánvaló szemtelenséget meg tudjuk akadályozni! Építsen magának autópályát Szlovákia a határ másik oldalán! Hogy meri kihasználni, hogy a magyar emberek verejtékes munkájával és pénzéből épült autópálya?! Ez a magyar embereknek épült!

Miért van az, hogy Romániában leállítják az erdélyi autópálya-építést, mi meg megyünk tovább mondjuk az M6-ossal? Hmmm... talán mert a románoknak van annyi eszük, hogy azt az 1000 milliárdot a gazdaságra költik, nem a feketén, drágán, kartellező és külföldi autópálya építő cégekre? Szerintem ezekre is érdemes figyelni! Fel is fogom hívni a Strabag elnökét, a kedves jó osztrák barátomat, és megnyugtatom, hogy az autópálya építés dübörög tovább, előbb hagyom elvenni a 13. havi nyugdíjat, mintsem leálljon ez a dübörgő nagyszerű program! El kell mondanunk az embereknek, hogy még véletlenül se higgyék el, hogy az elmúlt hét évben nem teremtett értéket ez az ország, nem teremtettek ők személyesen számos nagyszerű dolgot. Nem lehet elvenni egy országtól hét évet. Ha török, ha szakad, én már benne leszek a történelem könyvekben! Aki ezt teszi, az őket, az ő teljesítményüket vonja kétségbe!
 
Na, gyerünk Barátaim, tegyük a dolgunkat!"
 

 

Címkék: gyurcsány

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr761028720

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: dolgok 2009.03.27. 12:40:20

Ha én leszek az elnökJelentkezek, hogy én legyek az elnök, mer momentán éppen nincs munkám.A programot pontokba szettem, és most közreadom, hogy olvassátok el. Céjja, hogy mindenki boldog legyen, és sokkal könnyebben elboldogujjunk az életbe, éshogy az el…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Plutonic 2009.03.27. 11:45:25

Az vajon miért nincs említve, hogy az utóbbi hónapokban viszont NŐTT az elhalálozások mértéke?

Gyuri776 /Bajnai/ Gordon Freeman 2009.03.27. 11:45:28

Ordas baromság, ennél még az Anikós post is jobb...

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.27. 11:46:52


#457401 | agika47 | 2009-03-26 14:40 | Válasz
Igen a miniszterelnök úr büszke lehet, hogy ennyi mindent feltudunk mutatni, annak ellenére, hogy a jobboldal minden erejével azon volt, hogy ezeket a dolgokat ne lehessen megtenni, ill. a Fidesz azon volt, hogy az embereknek, MO -nak minél rosszabb legyen.

Össze kéne mérni, hogy a Fidesz kormányzása alatt miből mennyi épül.
Egyre nagyon emlékszem amikor a Terorházát (én csak úgy hívom: hitlerista múzeum), ugye erre nagy szükségünk volt ?
Meg arra emlékszem, hogy a nagyon azok kaptak 50milkás visszanemtérítendő támogatásokat, a szegények meg semmit mert nem tudott tökét felmutatni.
Akkor itt kiket támogatott ? a gazdagokat azok legyenek méggazdagabbak a szegények még szegényebbek és ezzel akarta szerintem a cselédséged kialakítani.

Jim Raynor 2009.03.27. 11:49:29

nincs esetleg itt a nácziakok között valami hacker figura, a kaccsolaton a fletó blogjának szövegét le tudná erre cserélni? :D :D

pár nyugger biztos szívszélhűdést kapna....:)

Necoure Yamaki 2009.03.27. 11:50:41

@Gyuri776 (Miért olyan divatosak ezek a kiírások?):
Hát akkor kedves Gyurka, olvasgasd csak az Anikós posztot. Úgy látom neked az épp megfelelő.

rolika 2009.03.27. 11:51:20

"kiruccanást Szlovákiába vagy mondjuk Romániába"

de utálom, hogy nekünk azért jó, mert nekik még rosszabb... ezzel aztán előrébb vagyunk

kacsa! 2009.03.27. 11:52:04

Tegyétek a dolgotokat. Vegyetek egy kötelet és...
UFF
Ki lehet az MSZP újabb nyerőembere? Ronald McDonald? Egy SÜN? Már a gyomrom kavarog ettől a "Legyen Ön Is Miniszterelnök" c. vergődéstől...

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.27. 11:52:10


#457561 | Missmarple | 2009-03-26 16:32 | Válasz
Én nagyon büszke vagyok arra, hogy megélhettem, hogy ebben az új rendszerben élhetek, és olyan miniszterlnök kortársaként, akire felnézhetek és akit becsülhetek!
Amennyiben Ti is így éreztek, rátok is büszke vagyok, és kívánom, mielőbb megoldodjanak a gondjaink- bár, amennyiben ezek rendeződnek, jönnek újabbak !

Plutonic 2009.03.27. 11:52:40

Bazzeg!!!!!!!!!!!
Most telefonált egy ember, hogy adjam át a miniszterelnök ÚRNAK!!!!!, hogy sokan akarják, hogy ne mondjon le!
És persze pont nekem sikerült felvenni a telefont!
Grrrrrrrrrrrrrrrr.............................

@Jim Raynor: De tudnám élvezni....
Rögtön megcsappanna a szavazótábor létszáma! :DDD

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.27. 11:52:45

Csak, hogy "átjöjjön" a hangulat!:))

Jim Raynor 2009.03.27. 11:55:54

@VonPerez /"magam vagyok az akadály"/:

#458387 | jessyke | 2009-03-27 11:23 | Válasz
""Kedves mindenki!
A "M.É.CS.E.S-akció" újra indult.
Aki nem tudja, mi ez:
2006 szeptemberében a balhék során Feri mellett való kiállásunk okán Punyic inditott egy akciót.
Rengetegen vittek virágot és mécsest a Köztársaság térre, a régi MSZP-székházhoz, ezzel mutatva, hogy kiállunk mellette.

Fontos:
Most NEM mécsest, és főleg NEM búcsúztatási szándékkal és felhanggal, hanem megköszönve eddigi munkáját a Jókai utcai székházhoz viszünk 1-1 szál tulipánt, mindenki a saját üzenetével Aki pedig nem tud személyesen ott lenni, pl. a vidékiek is, küldhetnek egy tulipános képeslapot, rajta az üzenetükkel.
A cím:
MSZP székház
1066 Bp., Jókai u.6.

Az akció már elindult.
A székházban tudnak róla, szívesen fogadják, a portán van egy váza, amibe bele lehet tenni a tulipánokat, és egy dosszié, ahová pedig az üzeneteket.

Kérünk mindenkit, ha egyetért az akcióval, csatlakozzon, és vigyen egy szál tulipánt, vagy írjon egy képeslapot.
Adja át ezt az üzenetet a ME urat tisztelő ismerőseinek, és azok tovább másoknak.

Hogy miért épp tulipánt?
Mert miniszterelnök kedvenc virága. Neki mondunk köszönetet, így kifejezzük neki a további támogatásunkat!

Már lesz ott virág és remélhetőleg az elkövetkező napokban egyre több, képeslappal együtt.:o) "

Sokan csatlakoztak az akcióhoz.:o)) "

hát hallod, a Resident Evil-ben a zombik atomtudósok ezekhez képest.......

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.03.27. 11:56:28

Én voltam az utóbbi évben "Szlovákiában" és Erdély-Romániában is. Őszintén szólva, maradtam is volna ott. :P

rolika 2009.03.27. 11:58:22

@Jim Raynor: hm nem tudja valaki, lehet-e c4-es plasztikból tulipánt formázni? :-)))

szabogyula 2009.03.27. 11:58:53

A blog 5000.-ik bejegyzése :
Most hogy egy cellában vagyunk , rájöttem hogy ez a Márlonbrándó egy szimpatikus fiú . Egész közel kerültem hozzá.

DArchAngel 2009.03.27. 12:00:46

Tedd a dolgod, Ferenc: húzz el! Kár volt reménykednem, hogy tudsz valami értelmeset csinálni, de te még lemondani se tudsz töketlenkedés és hatalomféltés nélkül.
Politikus urak! Lássák be, hogy megbuktak, mindannyian, csúfosan.

kacsa! 2009.03.27. 12:01:09

"Forrásaink szerint Takács János neve merült fel miniszterelnök-jelöltként az MSZP elnökségi ülésén. Az Electrolux magyarországi vezérigazgatója Erdélyben született, felsőfokú állami nyelvvizsgája van román nyelvből. Román-magyar kettős állampolgár. A Magyar Nemzet értesülései szerint a bokrosi bajuszszerkezetű Takács Szekeres Imre honvédelmi miniszter bizalmasa." Eszem megáll. Ki jöhet még???

Plutonic 2009.03.27. 12:02:28

@Jim Raynor: Édes Istenem.... És ezek nyilvánosságot kapnak.... :((((

@rolika: Combi meg órás és Ő adná a szerkezetet. :))))

Plutonic 2009.03.27. 12:03:40

@kacsa!: Mondom.... a takarítónő lesz a következő...

Necoure Yamaki 2009.03.27. 12:07:21

Szerintem az USA zöldkártáyájához hasonlóan az mszp akár sorsolhatná is a miniszterelnököt minden héten szerdán fél hatkor. Adókártya számból, TAJ kártáykból, mszp párttagsági könyvekből vagy akár a kapcsolatos nevekből.

Amúgy meg kész szerencse az országnak, hogy A Jelöltnek ilyen jó A Programja. Ha már a túloldalon nincs is.

jozicsenko 2009.03.27. 12:24:15

teljes agyhalál a baloldalon

a legszebb, hogy még mindig szidják azorbánviktort, a jővő náciführerét!!!

bezzeg az uniós Lukasenkot! azt hogy védik! mert csak jót akart a feri...

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.03.27. 12:25:19

"Képviselőink és a kormány elkötelezetten dolgozik azért, hogy Bihar és Békés irányába mielőbb eljusson a 4-es"
hehe akkor jó lesz mert a kelenföldről bárhova el tudok majd metrózni:)

Rorgosh 2009.03.27. 12:30:58

Igazából szórakoztatóak a hozzászólások, regisztráltam is gyorsan, hogy egy kicsit pukkasszam a fanatikus jónépet.... :)

Necoure Yamaki 2009.03.27. 12:36:58

Megvan, legyen a kis VUK!
Vörös is, ravasz is, az mszp ismeri, elég neki egy libanyak és becsületesen küzd a barna inges sörétes bakancsosok ellen. fodor, jöhet?

bogi@mailbox.hu 2009.03.27. 12:50:53

szégyenlem az országomat.
úgy keresni miniszterelnököt, mint egy konyhai kisegítőt.....

a jelenlegi miniszterelnök meg még mindig ilyen böszmeségeket beszél a honlapján...

A miniszterelnök-jelöltekként szóba kerülő NEVEKet összeírva OLYAN LISTÁT kapunk, akiknek az életben többet nem adnék hatalmat. a kezébe...
most FEL LEHETNE GÖNGYÖLÍTENI az érhálózatot, amin keresztül elfolyik az ország pénze!

nuno 2009.03.27. 13:03:59

gréczy zsolt az a józsef, ha má eccer linkelted is.

Grafikuszoli 2009.03.27. 13:11:31

"Magyarországon több gyerek születik, mint korábban."
Mindez persze annak köszönhető, hogy kedves szüleik a munkát nagy ívben kerülik és a családi pótlékból kívánnak megélni.

öööö...izé 2009.03.27. 13:12:18

@Jim Raynor: az a fasza, hogy a székházban is tudják, hogy az összes odahordott dudvának elég lesz EGY váza...:-)

zero: a cikk elején Gréczy Zsolt, nem József

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.27. 13:25:15

@Jim Raynor:

"a portán van egy váza, amibe bele lehet tenni a tulipánokat"

Akkor már ők se kalkulálnak egy tucatnál több agymosottal.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.27. 13:27:57

@DexterMorgan78/Séfbácsi:

Nyilván az M6-oson is azért csináltak alagutat, hogy odáig elvezessék a 4-est.:)

picur3ka 2009.03.27. 13:52:30

Ez a sok uj gyerek, el fogja-e bontani ezt a sok uj hidat, meg sok uj hazat, Ferikem? Meg van ez tervezve cudarul, te t&kkel utott, te!

monstress 2009.03.27. 14:47:36

Na, ez egy kicsit gyenguszra sikeredett, már az elsõ dõltbetûsnél szagot fogtam :-P De azért nagyra értékelem, hogy nem hanyagoljuk el a kaccsolatot :-D
@Necoure Yamaki:
A programja valóban hatalmas és bizalomgerjesztõ :-D

@Grafikuszoli:
Én is csodálkoztam, hogy ehhez sem fûzte hozzá a magáét. Megdöbbentett. Vajon komolyan gondolja???

Vidéki 2009.03.27. 15:29:12

Egy két keresetlen szót arról is ejthetett volna, hogy a foglalkoztatottak aránya (összevetve mondjuk a szomszédos Ausztriával) tragikusan alacsony.
A foglalkoztatottak száma az elmúlt hét évben mindössze 32 ezerrel nőtt (gyakorlatilag stagnált).
A munkaerőpiacon mintegy 400000 munkanélküli vár munkára.
„Reformközgazdászaink” erre a munkaerőpiacra akarják rázúdítani meggyógyított rokkantnyugdíjasok, a nyugdíjkorhatár emelése miatt továbbszolgáló nyugdíjasok és közszolgálatból elbocsátottak milliós tömegét.

Liberté__73 2009.03.27. 18:01:14

"A munkaerőpiacon mintegy 400000 munkanélküli vár munkára."

vár munkára? sült galambra nem várnak? én a lottó ötösre várok pölö

Horizont 2009.03.27. 18:58:38

Érdekes, hogy itt idézhetünk a Kapcsolaton megjelent kommentekből, de azt eltudjátok képzelni, hogy a Vastagbőr kommentjei közül idéznének a Kapcsolaton?
Itt szólásszabadság van, ott meg moderátor:)

nyelv-ész 2009.03.27. 19:17:09

"...a portán van egy váza, amibe bele lehet tenni a tulipánokat..."

Egy váza. De milyen, vazze! Kilenc ember tudja csak a fülinél fogva odébb tenni, és két napig töltötték bele a vizet slaggal.

Ha vége lesz a szeretett Miniszterelnökünk iránti szoldaritás-kampánynak, a rothadó tulipánokból a Margitszigeten lesz komposzt, a vázát meg helikopterrel fogják a Feri kertjébe beemelni, hogy a földbe beásva majd úszómedence legyen belőle.

Majd meglátjátok, gaz náczikok, hogy velünk nem lehet viccelni!

Laura2 2009.03.27. 19:51:56

Azt végig gondolta már valaki, hogy mennyi pénzt fizetnek ki havonta a volt összes miniszternek? Mert életük végéig kapják a miniszteri fizetésüket! Mennyit lehetne spórolni azzal, ha ezt a törvényt sietve eltörölnék?! És ezek a volt miniszterek akár még ma is dolgoznak, és még egy fizetést kapnak! A nagy többség lassan meg már egyet sem...

süti beállítások módosítása