Skip to content


       Szűrés lista

Mégis miért?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Muszáj egymást provokálni?
Egyik oldal
, másik oldal.
Nincs senkinek sem jobb dolga ennél?
Menjen mind a két fél a picsába ...

Gondolom negyed óra, és jönnek a "kiengedték a szellemet a palackból", meg az összes többi idióta sírós nyilatkozat, miközben minden jóérzésű ember alapból hány az ilyen faszságoktól amiket művelnek ezek a szellemi galandférgek ...

Címkék: bizarr morbid

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr61185917

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner 2009.06.16. 15:30:01

Dagad a disznóláb-botrányReggel ismeretlenek disznólábakat dugdostak a Duna-parti holokauszt-emlékmű vascipőibe, Suchman Tamás emiatt a haladó erőkhöz fordul.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.06.16. 02:00:36

@berciXcore: Csak egy apróság, a végére:

www.nbh.hu/

Tessék szépen megfigyelni a kép jobb alsó sarkában található hivatalos címert, különös tekintettel annak meghatározó elemeit. Sokaknak ez nem tűnik fel.

Empty 2009.06.16. 02:04:46

Ennyi a kérdésem:

Mi történne, ha holnap a kínai hadsereg megölne 1 millió ujgurt esetleg a török ugyanennyi kurdot. Vagy Indiában néhány millió szikhet? Semmi, néhány ,,leghatározottabban felszólítjuk ... kormányát, hogy szüntesse be az erôszakot, s keresse a békés utat" megjegyzésen kívül. Mondjuk Hillarytôl.

Empty 2009.06.16. 02:07:41

A turult az NBH címerében 2001-ben vezették be. Elôtte sas volt.

www.nbh.hu/evk2001/hirek2.htm#4

valójábannemberci 2009.06.16. 02:15:55

@KuKori: Persze, csak akkor logikai bukfencbe kerül az, hogy egyesek szerint az NBH köpenyéből bújtak ki még a repülőmókusok is, nem beszélve a hangyászsünökről.

Nem egyszerű a téma.
Asszem én inkább maradok a medvékről szóló összeesküvés tanulmányozásánál.

Ja meg a Bibliánál. Az legalább biztosan jó olvasmány. Kiadták már párszor, mindenféle nyelveken, van amin még több fordításban is. :)

Amúgy ami szintén nem került szóba, az a Kerepesi. az ottani eseményekről még az Index se készített képeket.
De hogy árnyaljuk a képet, egy ismerősöm előszeretettel vadászik különféle hazai szubkultoldalak felhasználói közt az olyan gótikamónikákra, akik trúsági okokból előszeretettel készít(t)e(t)nek magukról olyan képeket, melyeken sírokon fetrengenek. Az ilyen gótikamónikáknál sokkal gyakoribb a nemzeti érzületre való hivatkozás a profiljaikban, mint mondjuk a liberalizmusra. Általában nagyon érdekli őket az okkult, meg a misztikus, de a kereszténységet utálják. Ha rákérdeznek, hogy "ezt így mégis hogy?", akkor ingerülten válaszolnak, a kolléga rokonságát, nemi hovatartozását, vallási meggyőződését és esetenként származását is nem túl szalonképes szavakkal illetve.
Engem ők is zavarnak, mégis valamiért csak a kollégától értesülök az újabb találatokról, míg a nemzeti front nem bővelkedik az őket leleplező propagandában.
Pedig az egyik oldalt már a kuruc.info is kiszemelte magának, mint a liberális fertő egyik gyűjtőhelye.

Csak akkor mit keresnek ott a nemzetieskedő gótikamónikák a sírokon fetrengős képeikkel?

Syntax error.

Drang 2009.06.16. 03:02:23

A „művésznő” munkássága elérhető pl. itt:
www.lianelang.com/
Nemigen láttam, hogy egyéb alkotásokat pusztán egy jobb kéz (vagy bármely más végtag) segítségével próbált volna kreatívan újraértelmezni.
Aki szerint ez nem egy egyértelmű provokáció volt a nemzeti jelképeink ellen („micisapka”, „tetemcafat” stb. vonulat), az egy idióta. Persze ez az ostoba liba nem magától találta ki, hanem az LMP-s kis barátai adtak neki némi irányított ihletet.
Bár ha már ennyire nem tud mit kezdeni a kreatív energiáival, javasolnám neki, hogy Mount Rushmore-ban dugjon egy méretes fekete műbránert George Washington orrába. Aztán várja meg, hogy mit is szólnak hozzá a helyi hatóságok.

Geza 2009.06.16. 07:19:05

@berciXcore:
Gondolom, Szent László királyunk se volt túl keresztényi, amikor (ó, mily borzalom!) fegyverrel, karddal védte az országát a besenyőktől. Meg aztán ugye az oszmán hódításnál is volt valami Tomori Pál nevű érsek, aki szintén nem átallott akár a csatamezőre is kimenni a hite/hazája/kultúrája védelmében.

Tudod, ha akkortájt a te 'bocsáss meg az ellenségednek' hozzáállásod szerint mentek volna a dolgok, akkor most kábé a budai kádihoz küldözgetnél beadványokat, hogy szerinted rosszul értelmezik a Próféta szavait - merthogy európában keresztény már egy szál se lenne.

Mondhatod persze, hogy ez Isten akarata volna, de akkor ugyanezt mondod az iszlám feltételezett elterjedéséről is, és az iszlámnak az idegenekkel szemben tanúsított béketűrésről alkotott véleményét gondolom nem kell bemutatnom.

Összefoglalva: helyességet (értve ez alatt a dolgoknak Isten szemében kedves voltát) tekintve lehet választani az egyenes hátú kereszténység és az expanzív iszlám között, a te általad említett kushadva bégető 'zsidókereszténység' esetében csak a kihalás helye és időpontja lehet kérdéses. És vallom, hogy nem azért lettem erre a világra teremtve, hogy mindenféle nyegle alaknak legyen kibe rugdosnia.

Geza 2009.06.16. 07:23:14

@berciXcore:
Dobj ezekről linket, de most komolyan! Vállalom, hogy továbbküldöm az általam ismert nemzeti oldali portálokra, a fejleményeket pedig itt vezetem, és akkor tisztán elválik a szar a májtól, látni fogjuk, hogy ki kétszínű és ki nem.
Ha valamelyikről kiderül, hogy szavatartó, azzal jól járunk.
Ha valamelyikről kiderül, hogy hazug, azzal is jól járunk.

Szóval várom a linkeket!

f.m.j. 2009.06.16. 08:03:50

@Lenny [Cabdriver]:

A megbocsájtás/megbocsátás a szeretetről, és az új lehetőség adásáról szól, nagyon nagy ajándék kérni tudni, és adni, elfogadni tudni... :)

picur3ka 2009.06.16. 08:12:43

@Mj:

Gondolnank mi, mivel azonban:

- a nincs politikai/tortenelmi mondanivaloja teljesen hiteltelen a holgy korabbi tevekenysege fenyeben

- a nem tudja mit jelkepez teljesen hiteltelen az elobbi es a szobor korul a kozelmultban felujult vita fenyeben

nem voltam rest megkeresni - mivel el tudtam kepzelni -, mit is ir a Budapest Sun errol, amibol ugye a kulfoldiek tajekozodgatnak.

Ime a bizonyitek, hogy ne a magad agyabol indulj ki, betegek ezek es gonoszak, a zsidok jol bele voltak mar keverve:

'House of Árpád (and therefore stands for the supremacy of the Hungarian nation), it was used as a symbol by far-right “Hungarists” during the war. They are held largely to blame for the killing of some 600,000 Hungarian Jews and Romani during the war.
Many civil organizations protested at the choice of statue, and filed a lawsuit against the monument.'

Nazi jelkep az kerem szepen. Es nekem sem jutott eszembe a szent jobb, tudod mi jutott eszembe, a keleti verszomjas barbar sztereotipia.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.06.16. 08:20:18

Azért másoknak is feltűnt az összefüggés:

"Nagy valószínűség szerint egy londoni művész előző heti akciója miatt gyalázták meg a pesti alsó rakparton található holokauszt-emlékművet. Liane Lang egy gumikézzel a szájában fotózta le a XII. kerületi Turul-szobrot, az akció a szélsőjobboldallal szimpatizálóknál kiverte a biztosítékot."

Persze a kurucokat "gyanúsítják".

f.m.j. 2009.06.16. 08:30:45

@laspalmas:

Tegnap hallgattam a Megbeszéljüköt, (most a Vicsek volt benne) elképesztő volt hallgatni, csak ajánlani tudom mindenkinek, azért hozom fel, mert a cipők volt a téma :)
Az egész ország le lett antiszemitázva több hallgató által is. A Vicsek elég gyengén tiltakozott... tiltakozott, de úgy irányította a beszélgetést, hogy más következtetést ne nagyon lehessen levonni... csak kis löketet adott, az amúgy is feldúlt betelefonálóknak...

Egyetértek more-val, de ezek az emberek tényleg félnek, hogy deportálás, és Dunába lövetés lesz, ha másért nem is, ezért tényleg sajnálom őket, de nem ezzel a lenéző sajnálkozással, hanem ezek mögött a megnyilvánulások mögött valós félelmek vannak, végülis velük, ill. apjukkal, nagyapjukkal tényleg megtörtént... és ugyanúgy nem hitték el, hogy ez megtörténhet, vitték az embereket a munka, és egyéb halál táborokba, és az átlagember akkor sem hitte el, hogy ez igaz lehet...
Nem akarok párhuzamot látni, sztem ma ez nem fog megtörténni...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.06.16. 08:42:20

@fmj:

Talán az öregek, a túlélők félnek. De elképzelni sem tudom, hogy egy 20-30-40-es ember, legyen nő vagy férfi, komolyan higgyen abban, hogy Viktorék történelmet ismételnek. Ennyire nem lehet senki elvakult.

picur3ka 2009.06.16. 08:50:34

@laspalmas:

De hogy ne lennenek mar! A propaganda ebben az iranyban eppugy mukodik, mint barmilyen masban. Tudok ilyenekrol es ha neha benezel roma forumokra, te is fogsz.

Na a haboru kilatasai azok akar valosak is lehetnek, tobb okbol is, persze Viktornak es a kuruc cserkeszeknek ehhez nem sok kozuk van, ez csak a szinjatekhoz kell.

f.m.j. 2009.06.16. 08:57:38

@laspalmas:

nem is a Viktor, ott van most már a Jobbik :)

Az akkori 20-30-40-esek sem hitték el...

Az igaz, hogy most más a helyzet, én nem gondolom ezt, de én egy teljesen ideológiailag semleges családból jövök :) Ez azt jelenti, hogy se koncentrációs táborrba deportáltak (se német, se orosz), se Donnál elesett katona nincs a felmenőim között, és partizán se... :)
Ez nagyon szerencsés helyzet, elvakultság-mentessé tesz :)

Geza 2009.06.16. 09:48:01

@fmj:
Ha félelmeik vannak, a pszichiáterüket szerencséltessék vele, én már ui. kib. kwára unom, hogy a vízcsapból is ez folyik minden alap nélkül az elmúlt hatvan évben.

Ennyi erővel én is félhetnék a tanácsköztársaságra alapozva, vagy '56-ra alapozva, vagy a tatárjárásra alapozva, vagy amire csak akarom. Aki rettegni _akar_, az megtalálja az indokot hozzá, de azért álljon már meg a menet, nehogy már az egész ország ugrálja itt körbe az üldözési mániásokat!

Oké, rendben, óvatosan mozgok, hogy meg ne riasszam szegényeket, hadd nyugodjanak meg, de azért mindennek van határa, és most már bőven elég. Ha félelem-beteg, akkor menjen orvoshoz, és ne csinálja itt a fesztivált.

Meg hát, ha ennyire rettegnek és ez az elmúlt évtizedekben se javult, költözzenek arrébb, két-háromszáz kilométer az egész, hisz' minden irányba demokratikus országok vannak körülöttünk!

Tündér_Lala 2009.06.16. 10:46:37

@fmj: Meg bocsájtani annak lehet aki megbánta bűneit, magatartását. Én ennek nyomát sem tapasztalom.
A félelemről padig az a véleményem, hogy aki érdekei miatt félelmet kelt embercsoportokban, az semmitől sem riad vissza és gazember. A célcsoport cigányok, zsidók észrevehetnék már, hogy eszköznek használják őket.

picur3ka 2009.06.16. 10:49:45

@Geza:

Bolondos. Jogos kulonben, miert nem a magyarok rettegnek, ugy mindenki egyutt, svabokkal, zsidokkal es igy tovabb? Hiszen a torokok bejovetele ota itt alig volt vagy 2 percre szabad, fuggetlen orszag. Az utolso szazadban pedig mindenki csak a kiirtasunkra utazik. Szar is ez, de ez van.

Most pedig ugye, van katonai ize a lengyeleknel, meg egy a cseheknel, van egy tamaszpont a Balkanon is, aztan nyomulnak valakik Gruziaban is, etc.

picur3ka 2009.06.16. 10:52:43

@KuKori:

Mi bajod van? Uldozesi mania esetleg?

pógárjenő 2009.06.16. 11:19:55

@Drang: „Csizmadia Alexa, a művész magyar kurátora szerint rövid időre egy latex kezet helyeztek a szobor csőre közé, amikor megjelent a rendőrség, és mindenkit igazoltattak.
Végül mivel semmi kárt nem okoztak a szoborban, a rendőrség nem indított eljárást az ügyben.”

Na azért megnézném azt a "művészt" aki a síratófalra mondjuk disznópörköltel horogkeresztet rajzol.......
Mellesleg normális embernek tele van már a töke az állandó antiszemíta ajvékolástól, de azért had idézzek:

A ZSIDÓSÁG EGYIK LEGJELLEGZETESEBB ISMERTETŐJEGYE A BETEGES, NEURASZTÉNIÁS ÉRZÉKENYSÉG, és a kiegyensúlyozatlan idegállapot, amely mint Fishberg, az amerikai zsidó orvos mondja: MÁR KIABÁL, MÉG MIELŐTT ÜTNÉK."

(részlet Bosnyák Zoltán: Sem antiszemitizmus, sem zsidógyűlölet, hanem nemzeti önvédélem című könyvből)

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.06.16. 12:10:46

@picur3ka (Beindultunk: 10%: Az nem nekem van... Hanem a hivatásos "rettegőknek".

De a Ferenc testvérük megmondta: el lehet menni innen, kérem szépen, tessék!

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.06.16. 12:12:30

@Tündér_Lala: Tudják ők nagyon jól, csak szépen meglovagolják ezt. Kollaborálnak, ha úgy tetszik :)

valójábannemberci 2009.06.16. 12:19:42

@Geza: Mégis miért küldeném a linkeket? Ide nyilvánosba? Jelentést ne írjak esetleg róluk?
Az említett illető sem a nagy nyilvánosságnak vadássza őket, hanem azért, hogy közölje velük mennyire nem oké amit tesznek. Néha nekem elküldi a egy-egy krónikusabb eset linkjét, de azt én nem adom tovább senkinek.
Nem süllyedek le a napiszar és a kurucinfo szintjére. Ha nem gond.

f.m.j. 2009.06.16. 12:26:52

@Geza:

Természetesen nekem sem tetszik ez, mert nagyon irányítottnak érzem, manipulálásnak. Előre szólok, nem értek hozzá, vagyis nem vagyok töris, de emlékeim szerint pl. 1848/49-ben sikerrel használták ki a Magyaro-n élő nemzetiségieket Mo. gyengítésére, persze pont egybeesett ez az egész Európában divatos nacionalizmus törekvéseivel... az egész feszültség felülről gerjesztett volt már akkor is, és most is ezt érzem...
Az is furcsa, hogy rettegve vásárolják fel a magyar területeket, ha ez tényleg ennyire antiszemita ország, miért itt vesznek földet, egyebet... (most ez már náculás? :))

@Tündér_Lala:

Én egy konkrét hozzászólásra válaszoltam, és egyetértek veled, vagyis amit én írtam, az nem mond ellen annak, amit te is mondasz... :)

Geza 2009.06.16. 12:41:57

@berciXcore:
Magyarán szólva csak beszéltél a levegőbe, más szóval hazudozol összevissza, hogy rossz hírét keltsd a neked nem tetsző fórumoknak.

Elmondásod szerint az ismerősöd
- sírokon hempergő, magukat nemzetinek mondók fényképeit találta _nyilvános_ helyen
- ezt megírta pl. a kurucnak
- és azok -a hirdetett elveikkel ellentétesen- ezt elhallgatták

Nos, eddig ebből címeres hazugság:
- a képek megléte, mert annak ellenére nem írod meg a hivatkozásokat, hogy a létrehozójuk is nyilvánosság elé tette őket
- innentől a kurucnak sem volt mit megírnotok
- és így ezzel kapcsolatosan nem volt mit elhallgatniuk

Bercikém, nem tudsz te süllyedni sehová, mert még rágalmazni is csak ilyen átlátszóan tudsz, ennél még libbencs is jobb formát hozott.
Apropo libbencs, teszlek is a szűrőlistámra, mert ha a te sekélyes feketítési kísérleteidet kibuktatgatni se időm, se kedvem.

derelyegrádi szellem 2009.06.16. 12:49:59

@Geza:

a "sekélyes" helyett jobb a "fekélyes" mert az még alliterál is...

Csak azért jegyzem meg mert jól látható, hogy hsz-eid kellő műgonddal készülnek....

valójábannemberci 2009.06.16. 12:51:49

"- ezt megírta pl. a kurucnak
- és azok -a hirdetett elveikkel ellentétesen- ezt elhallgatták"

Ilyet nem írtam. Azt írtam, hogy nekem írta meg. Azt írtam, hogy az adott oldalt a kuruc ismeri, mert már elfröcsögtek pár liter nyálat azon, hogy elemezzék liberális fertő mivoltát. Csak épp nem mentek tovább, és nem néztek jobban körül. Mert azt minek.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.16. 18:38:32

@berciXcore:

Szélesebb látókört vagy kevesebb szemellenzőt, na igen.:-/

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.16. 18:49:34

@lucreciaborgia:

"A művészet az művészet. Ha a Turul csőrében az, akkor a cipellőkben is."

Egyik sem az szerintem. A turulos esetben viszont egy arcát vállaló, évek óta ilyen hülyeségekkel szórakozó "művészről" van szó. Tehát a "poénkodása" nem kizárólag a turulra irányult, ezért sem hiszem, hogy politikai célzata lenne. A másik esetben viszont egy kilétét sem felfedő valakiről van szó, aki szerintem sértő szándékkal tette azt, amit, ráadásul egyoldalúan.

"Ha az egyik esetben közösség elleni izgatás, akkor legyen a másik esetben is az! És itt a tettes is ismert!"

Én nem erről beszéltem, hanem a szándékról.

"Nem tudom milyen síremléket említesz ,de ha a Turulra gondolsz, akkor oda nem volt engedélye."

Ezért jó elolvasni a legelső cikkeket, és akkor tudod, hogy az egyik temetőhöz kért engedélyt, ahogy a Szoborparkba is. A turulra viszont elfelejtett, ki is mentek szekálni őt a rendőrök.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.16. 19:03:48

@Drang:

Nemtom, engem még mindig nem győzött meg, hogy miért kéne annak éppen a Szent Jobbnak lennie, meg hogy az LMP-seknek ez miért lenne érdekük. (Akik határozottan elküldték a Szadeszt, hogy ne náluk próbálkozzanak átmenteni magukat.) Pedig tavaly ott voltam a turulnál tüntetni, kisgyerekkorom óta tisztában vagyok a turul jelképével, van turulos felsőm - imádom a honfoglaláskori művészetet -, a Szent Jobb körmeneten is részt vettem tavaly (bár a vihar miatt végülis bent kellett maradni), de nyilván én vagyok az idióta.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.16. 19:07:03

@picur3ka (Beindultunk: 10%:

Namármost hogy jön Liane Lang tevékenységéhez a mindenfélét összehazudó Budapest Sun?

picur3ka 2009.06.16. 19:09:05

@Mj:

Ugy, hogy teljesen valoszinutlen, hogy nem tudta, hogy evek ota megy ez a cirkusz.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.16. 19:09:32

@laspalmas:

Dehogynem. Az elvakultság és a hülyeség ráadásul a világ legpolkorrektebb dolgai. Lásd: Szíriuszról jöttünk ősmagyarok, zsidó világösszeesküvés, Orbán Viktor minden zsidót Dunába lövet, minden utcasarkon egy fasiszta leselkedik, stb.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.16. 19:12:11

@fmj:

Ez fordítva is igaz.;-) Nálunk volt deportált, volt Don-kanyar miatt meghalt, volt naiv kommunista, volt irredenta, volt '56-os áldozat és volt Kádár-rendszer-beli politikai elítélt is.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.16. 19:20:11

@picur3ka (Beindultunk: 10%:

Tényleg nem értem. Liane Lang bőrébe képzelve magamat - nem könnyű, de azért megpróbálom - semmiféle kegyelet nem érdekelne. Sem a kerepesi temető halottainak kegyelete, sem a kommunista szobrok jelentése, sem a turul II. világháborús halottaknak emléket állító, ráadásul nemzeti szimbóluma sem. Mert én "modern művész" vagyok, aki bármilyen neki tetsző szoboralakzatot újraértelmezhet a "művészet" jegyében, tehát az sem érdekel, ha ezzel bárkit is provokálhatok.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.16. 19:20:56

@wladyslawsky:

Inkább úgy mondanám, hogy addig nem vagyok üldözési mániás, amíg nem adnak rá okot.

valójábannemberci 2009.06.16. 19:29:49

@Mj: Igen, ez egy jellemző aspektusa a modern művészetnek. Megjegyzem én nem nagyon szeretem a modern művészetet. Vagyis nem minden aspektusát és műfaját. aztán van, ami ambivalens, mert nem értem. Viszont igyekszem nem belemagyarázni valamit, pláne nem üldözési mániámban.
És még mielőtt valaki azzal jönne, hogy de akkor az is...
A modern művész ugyanúgy kiáll a közönség elé, mint bármely más művész, a kiléte ismert és nyilvános.
A street art mondjuk kicsit más műfaj, annak a királya hosszú időn át megőrizte rejtőzködő életét, most meg kiállítása nyílt Bristolban. Igen, Banksyról van szó.

valójábannemberci 2009.06.16. 19:33:03

@Mj: Szerintem cserélgessünk recepteket inkább. az legalább hasznos. :D

wladyslawsky (törölt) 2009.06.16. 19:33:51

@Mj: Hányszor nevezték "tetemcafatnak" a Szent Jobbot egyes "liberálisok" ? Nem egyszer, nem kétszer. Mint ahogyan az is elhangzott, hogy a "dögevő keselyű megzabálja a tetemcafatot" vagy valami hasonló. Nekem sem lesz ettől üldözési mániám, de ez (+ a művészhölgy kurátora vagy milye; +az ilyen beteg-hogy ne mondjam entartete kunst...- "műűűvészekkel" is a libsik tartják a kapcsolatot, stb.) elég alap ahhoz a feltételezéshez, miszerint itt bizony arról van szó, amit látni vélek...

picur3ka 2009.06.16. 19:35:01

@Mj:

Az utolso ket tagmondatig teljesen egyetertek. Onnantol is csak a 'sem'-et 'nagyonis'-ra modositanam. A muveszek is a piacrol elnek, provokacio-hirnev-penz, etc.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.16. 19:38:13

@berciXcore:

Én sem szeretem a kortárs művészetet, pedig művtöri a másik szakom, és ötösre vizsgáztam belőle.:)
Vagy ott van a metróaluljárókat festegető Keith Haring. Magyarázat nélkül mindenki azt is hiszi, hogy kutyákkal közösülő embereket/fületlen, farkatlan Miki egereket szeretett ábrázolni csak azért, mert hülye amerikai volt. Pedig éppen az amerikai fogyasztói társadalommal szembeni kritikából állt az életműve legnagyobb része. (Ezzel együtt nem szeretem a pasast.)
Én akkor hinném el, hogy Liane Lang ennyire tisztában van egy tőle idegen ország kultúrájával, ha végre meginterjúvolná valaki, és elmondaná, hogy igen, az a Szent Jobb, mert provokálni akartam a magyarokat.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.16. 19:38:59

@berciXcore:

Az már nagyon off, pedig mindenki dicséri az empanadámat.:)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.06.16. 19:41:56

Leírom már én is a véleményem erről az egészről. :D

Számomra a Turul semmit nem jelent de tényleg. Ha akarok egyet látni, amikor megállok hugyozni a turul pihenőnél az M1-esen és felnézek a hegyre, vagy amikor vonattal megyek Bécsbe kinézek a vonat ablakán Tatabányánál.

A cikkben teljesen igazat adok zero-nak, és az előzőben is. Ha nincs rá engedély akkor ne legyen ott. Annak is igaza van aki azt mondja, hogy akkor más dolgok se legyenek engedély nélkül.
Viszont, a "művésznő" alkotását nem tartom egy súlyúnak a sertéslábszárakkal. Az utóbbi egy gusztustalan baromság, amit egyesek "hazafias" dolognak" tartanak. Én ezen embereket végtelenül ostobának tartom.

A bátor "hazafiak" csapják le azt a picsát, aki az ötletet adta a művészkedéshez...

Tehát még egyszer, leszarom a Turult, nem kérek történelmi kiselőadást, leszarom ki ugat le ezért, és kurvára unalmas ez a téma. pont!

Liberté__73 2009.06.16. 19:44:14

@wladyslawsky:

hát most nem kezdeném újra, de milyen beteges dolog már egy ezeréves(!) levágott(!) emberi kezet (!) bálványként imádni és emberek között körbehurcolni
broáf

wladyslawsky (törölt) 2009.06.16. 19:44:26

@Mj: dehogy van vele tisztában, fogalma sincs (sem volt) róla. Valakik a figyelmébe ajánlották

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.16. 19:46:22

@wladyslawsky:

Ez egy nem magyarországi művész, innentől kezdve jönnek a találgatások, hogy így libsik, úgy libsik. Holott az LMP is egy katyvasz párt, konzervatív, humanista és zöldpárti elemekkel.
A magyar jellemzések degradáló sorát hagyjuk ki ebből, az tiszta sor.
De engem már tényleg fáraszt ez a feltételezgetősdi, meggyőzni meg úgyse fogjuk egymást. A legjobb tényleg az lenne, ha Liane Lang elmondaná pontosan, hogy mit akart ezzel.

Horizont 2009.06.16. 19:47:22

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/:
Így kell ezt!
Mármint a saját véleményünk mellett kiállni!

Liberté__73 2009.06.16. 19:48:02

@Mj:
"pedig mindenki dicséri az empanadámat"

jajj..nyugtass meg, hogy ez nem valami vicces tájszó, (olyasmi mint a suna)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.16. 19:48:24

@wladyslawsky:

Akkor talán azokkal a valakikkel kellene foglalkozni, nem Liane Lang-gel.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.16. 19:50:36

@picur3ka (Beindultunk: 10%:

Ezért is lenne jó, ha adna egy interjút, miszerint egyértelműen a provokálás volt a célja, és nagyon is jól tudja, hogy mit jelent a turul.
Na, én ezzel be is fejeztem.

valójábannemberci 2009.06.16. 19:55:12

@Mj: Ami eléggé meggyőzően hangzik. Basszus, én meg vacsira elkészítem a szokásos fűszeres-rizses-halas-gombás-zöldséges valamimet. Ez nálam már nagy konyhaművészet. :D

A csaj véleménye engem is érdekelne, bár ezek után van akinek az se lenne meggyőző. Mert csak. És bevágják a durcit. :]

wladyslawsky (törölt) 2009.06.16. 19:58:00

@Mj: én nem is liane lang-gel foglalkoztam, ő itt csak egy eszköz. Provokáció - disznólábak a cipőkben - jajjveszékelés a náciveszélyről. Pont ÍGY volt ez eltervezve.
(az egy más kérdés, hogy az ország túlnyomó többsége már annyira immunis az ilyen náciveszélyes baromságokra, hogy min. egy vagon zsidót el képne deportálni ahhoz, hogy komolyan vegye ezeket a sipákolásokat - viszont a ballibsik még mindig ebben hisznek, ill. más eszközük nincs is, csak a riogatás...)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.16. 19:58:13

(@berciXcore:

Hoppá, kihagytam egy kötőjelet meg egy "i" betűt. A receptet egyébként a konyhamester.hu-ról szedtem.:))

Liberté__73 2009.06.16. 19:59:35

@wladyslawsky:

a tolerancia nem azt jelenti, hogy feltétlenül egyetértek vele, hanem hogy nem megyek oda megdobálni, elfogadom, hogy van ilyen

Hannibal22 2009.06.16. 20:02:51

@Liberté__73: Hihetetlen faszi vagy.Mikor kezdődik az 5 hetes szabadságod?

Lenny [Cabdriver] (törölt) 2009.06.16. 20:10:48

@Tündér_Lala:
Ez az egész megbocsájtás-téma az én beszólásomból indult ki.
"Meg bocsájtani annak lehet aki megbánta bűneit, magatartását. Én ennek nyomát sem tapasztalom."

Na már most, ha ezt nekem szántad... elmondom az én verziómat.
Ha egy nehéz nap után benézek az irodába(avagy felnézek éjfél körül a vastagbőrre), és az addig jópofa falon az asztalom mögött egy 3x3méteres rikító, "absztrakt modern" nekem undorító mázolmány fogad, akkor bizony elszólom magam, hogy
"Ezt mégis hogy gondolod?" És ha esetleg tudom, kitől van(elolvasom pár más hozzászólását, amik még kótyagosabbak), ismerem az illetőt, mint kialvatlan félbolondot, akkor hozzáteszem: "Á, ne is válaszolj!"

És akkor a kolega azzal szól vissza, hogy "Hülye vagy, de megbocsájtok."-na akkor világos, hogy a "megbocsájtás" szót nem annak pozitív értelmében használja.

valójábannemberci 2009.06.16. 20:25:12

Azért disztingváljunk, na. Egy szóval se hülyéztelek le. Még kaján vigyorú szmájlit se tettem. Semmit. Nem szeretem, ha kiforgatják a szavamat.

@Lenny [Cabdriver]: "Légy szíves ne válaszolj, több mondanivalóm feléd úgysincs."

@berciXcore: "Nem válaszolok, csak közlöm, hogy megbocsátom mindazt, amit leírtál."

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.06.17. 00:11:47

@Mj: Az, hogy Nagy-Britanniában lakik ne tévesszen meg. Ettől még bőven lehet héber. Már ha a kérdésed erre vonatkozott.

Liberté__73 2009.06.17. 00:16:16

@hannibal22(A másságért a diszkrimináció ellen):

kérlexépen, engem felvilágosítottak, hogy személyes dolgokra akkor sem illik válaszolni, ha kérdezik

egyébként: túmórdélyz és la revedere eurasia

valójábannemberci 2009.06.17. 00:27:28

@KuKori: Vagy egyik ágról kanadai fókavadász, a másik ágról meg hong kongi újságárus lánya is. :P

Liberté__73 2009.06.17. 00:32:54

@berciXcore:

ne legyél már értetlen: zsidó az, akire itt azt mondják.
mit nem értesz ezen??

Drang 2009.06.17. 02:04:55

@Mj:
Akkor külön a te kedvedért most lassabban írok, mert szemmel láthatólag saját magamat kell ismételnem, ami mindig felbosszant. Tehát: a t. „művésznő” életműve során kizárólag ezt az egy szobrot érezte adekvátnak egy emberi testrésszel kreatívan átértelmezni. Ha szerinted ez csak véletlenül volt egy jobb kéz (és nem mondjuk egy bal láb), akkor még annál is naivabb vagy, mint ahogyan az a kommentjeidből kitűnik.
És hogy mi köze ehhez az LMP-nek? Hát ennyi:
kuruc.info/r/26/41990/
Ez egyértelmű választ ad arra is, hogy ugyan miképp jutott eszébe egy messziről jött idegennek pont egy ilyesféle performance. Persze elég akár a posztban kitett fényképet megnézni: egyértelműen látszik a „művésznő” arckifejezésén és mozdulatán, hogy a legkevésbé sem a saját ötletét valósítja meg, ugyanakkor fogalma sincs arról, hogy valójában épp mit követ el.
Amúgy persze jó dolog, hogy mindenféle dzsemborikon részt veszel (gondolom, még vekkert is csörgettél), meg differenciálod a ruhatárad. Én mondjuk pl. a tévéostromnál voltam ott, decens outfitben. De nem nézelődni. Biztos a jó idő miatt.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.17. 02:20:27

@Drang:

És én mit érek azzal, ha te lassabban írsz?:) Másrészt ha csak ismételni tudod magad, akkor miért gondolod azt, hogy majd másodjára mást fogok gondolni róla?
Emberi figurát használt a kommunista szobornál is, amit éppen agyonnyom a szobor lába. Szerinted naiv vagyok, szerintem meg üldözési mániás vagy, amit a kurucinfós link csak alátámaszt, ami csupa-csupa feltételezés. Akkor most kvittek vagyunk, és végre nem kell tovább foglalkoznom a témával, vagy addig szólogatsz be nekem, amíg azt hiszed, hogy meggyőztél? Mert akkor gyorsan elintézhetjük ezt is: igen, szerintem is a zsidó világösszeesküvésbe illik ez a rémtett, aminek tevőleges résztvevője az SZDSZ-től csak látszólag elhatárolódó, valójában vérliberális LMP (igazi nevük Leszbikusok és Meleg Zsidók Pártja), és nagyon cuki visszavágás volt a csülkös akció.
A művésznő arcán én semmiféle arckifejezést nem látok, ez is biztos azért van, mert naivitásom már olyan fokú, hogy egy "nem a saját ötletem, hanem a zsidóké" alap arckifejezést sem vagyok képes felismerni.
Nem, nem csörgettem vekkert - nincs is vekkerem -, és közöd nincs hozzá, hogy miféle ruhatáram van, vagy hogy hányszor voltam a Kossuth téren. De ezúton is gratulálok, hogy sikerült elfoglalnod az MTV-t.

Drang 2009.06.17. 03:38:42

@Mj:
Eddig sem szólogattam be neked, te szólítottál meg engem, én csak válaszoltam. A zsidó világösszeesküvésben eddig sem hittem (ahhoz túl sok zsidót ismerek személyesen), továbbá nem emlékszem, hogy erre vonatkozó utalást tettem volna. De mindenesetre tanulságos, hogy szerinted nyilván egy üldözési mániában szenvedő náci vagyok.
Az LMP-t nem szükséges bemutatnod; Schiffer évfolyamtársam volt, sajnos jóval több információval rendelkezem róluk, mint amennyire szükségem lenne.
Ha nem tudsz arckifejezéseket értelmezni, javaslom, kezdd pl. itt:
www.behav.org/behav/human.htm
A ruhatáradhoz és egyéb szokásaidhoz valóban nincs közöm, de akkor legközelebb légyszíves ne egy nekem címzett kommentben fejtegesd, hogy tkp. milyen tündibündi kis nemzeti leányka vagy, a turulos felsőddel meg a majdnem bevállalt körmenettel.
Az MTV-t meg nem sikerült elfoglalni, ha bárki bekapcsolja, láthatja. De most már nem kívánok tovább offolni, nekem nem szokásom.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2009.06.17. 11:44:04

Mi van? Van egy modern művész, aki provokatív (még ha el is lehet ítélni érte), és a másik oldalon pedig Dunába lőtt emberek emléke???? Mi van????
Ez nem egyik oldal meg másik oldal, most komolyan - mit nem lehet ezen érezni, érteni? Ez akkora szégyen, hogy hányni kezdek ettől az országtól, és a sok benn élő primitív sertéslábagytól!!! A rohadt életbe, hát egészséges személyiségű ember hogy tehet ilyet, és hogy lehet emellett szótlanul elmenni, politikai, vallási, faji és mindenféle hovatartozás nélkül? Ide süllyedtünk??? Olvasom a bejegyzéseket, és nem hiszem el hogy ez történik! Tényleg el akarok innen menni!

Geza 2009.06.17. 13:01:41

@Legelő Őse:
Menjél, ki tart vissza? Az eu felé még útlevél se kell hozzá, a gazdasági helyzet se olyan rossz, mint itt, minden bizonnyal sokkal polkorrektebbek is, úgyhogy biztos jobban fogod érezni magad. Jó utat, sok sikert, stb., a gúnár is megmondta, hogy lehet menni, úgyhogy tényleg csak nyugodtan.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.18. 01:36:21

@Drang:

Hol náciztalak le? Idézetet kérek, ha lehet. Már csak azért is, mert nem szoktam se nácizni, se fasisztázni.
Egyébként meg továbbra is fenntartom a véleményem, hogy a Szent Jobb beleképzelésétől egy 2003-as meghívóig - aminek az elküldője most LMP-s, hűha - ez mind kuruc-típusú paranoia addig, amíg Liane Lang vagy Csizmadia Alexandra azt nem nyilatkozza, hogy zsidó provokáció volt. Amúgy nekem fogalmam sincs, hogy milyen politikai párt szimpatizánsa az iwiw-es meghívóküldőm, de konkrétan le is szarom.
A többi tényleg off, és semmi érdemlegeset nem tartalmazó mondat. (A körmenetről meg annyit, hogy még a papok se vállalták be.)

Empty 2009.06.18. 01:45:04

OFF
Az egyik szomszédom, kavaró, de ártalmatlan alkoholista, s van két szép lánya. Ezért el kéne költöznöm? Ez a Liberté 73 egy rossz provokatôr vicc. Olvasom sokat ezt a blogot, de inkább nem szólok hozzá. Most is csak az ittas állapotom miatt teszem.

On
A Turul szerintem idióta modernnek tartott provokáció volt, amire hasonlóan hülye válasz volt a disznóláb.

molaris 2009.06.18. 08:39:05

No azért is belepofázok, pedig eddig kibírtam.
1,- nem az egyetlen feltűnési viszketegségtől szenvedő alany ez a némber. Szót sem érdemel.
2,- a disznólábazás undorító húzás volt.
3,- ÉS EZ A LÉNYEG!!
Hol vannak a magyar deportáltak cipői??

reKorrekt 2009.06.18. 08:57:32

@molaris: undorító? Nemnem. EZ az undorító:

"Csak nem a csülkök miatt?

Izraelbe rendelték Bajnait
Izraelbe utazik hivatalos látogatásra Bajnai Gordon miniszterelnök hétfőn este – közölte a kormányszóvivő szerdán.
Szollár Domokos elmondta: az utazás fő apropója az, hogy a két ország húsz éve vette fel újra egymással a diplomáciai kapcsolatokat. Közölte: a másfél napos látogatás célja az, hogy erősödjenek Magyarország és Izrael gazdasági, illetve kulturális kapcsolatai. (Merthogy jelenleg nem elég erősek.)
Az út egyben lehetőség is arra, hogy a közel-keleti térség problémáiról szót lehessen ejteni – tette hozzá. A kormányszóvivő kitért arra: Bajnai Gordon találkozik Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel, Simon Peresz államfővel, Reuven Rivlin parlamenti elnökkel, valamint az ellenzéki Kadima párt vezetőjével, Cipi Livni volt külügyminiszterrel is.
Szollár Domokos beszámolt arról, hogy az előzetes tervek szerint Bajnai Gordon találkozott volna a Palesztin Nemzeti Hatóság vezetőivel is, de kedden reggel rendkívüli okokra hivatkozva lemondták a megbeszéléseket.
(MTI nyomán)"

Azonnali hatállyal mentenék fel minden felelős hivatali személyt aki kettős állampolgár (HU-IZ). Ami itt folyik az nyílt hazaárulás kérem. Már eladják a vizünket, az erdeinket is... eszemfaszommegáll

Empty 2009.06.18. 08:58:28

@molaris:

ööö, a Don partján esetleg? Jó kérdés. De tudtommal ezen meghaltak is magyarok voltak.

f.m.j. 2009.06.18. 09:14:22

ui.: minden szavával egyetértek, igen: a legfontosabb kérdés: kinek áll az érdekében, hogy ilyenek legyenek, és szerintem a kurucot tényleg a Szilvásyék keltették életre, és lehet, hogy a Jobbikot is (mert nehéz a kettőt elválasztani), csak hát a bábu életre kelt, és önállóan lépeget...

wladyslawsky (törölt) 2009.06.20. 19:19:38

@Mj: "ez mind kuruc-típusú paranoia addig, amíg Liane Lang vagy Csizmadia Alexandra azt nem nyilatkozza, hogy zsidó provokáció volt"

Ezt ugye nem mondod komolyan ???
Szal csak akkor volt ez provokáció, ha beismeri ?
Pár éve volt, hogy egy faszi valami tüntetésen vagy hol elégetett egy izraeli zászlót. Tettét azzal magyarázta, hogy valaki vitt neki egy fehér cukorkát, amit ő bevett, és... :DDD Tehát ha Te azt gondolod, hogy az izraeli zászló elégetése antiszemita vagy zsidó/izrael-ellenes provokáció volt, akkor-egészen addig, amíg ő be nem ismeri azt-kuruc típusú paranoid vagy,ugye? :))

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.20. 20:05:15

@fmj:

Aki ismeri a jobbikosok vezető régetét, az tudja, hogy leginkább a MIÉP-ből jöttek, és eredetileg egy alternatív Fideszt akartak csinálni. Semmi közük az MSZP-hez, bármennyire is a mostani kormánypárt érdeke a létezésük. (Az, hogy valakinek valami az érdekében áll, és létezik is olyan valami, ami az érdekét szolgálja, még nem magyarázza meg automatikusan azt, hogy miért létezik az a valami.)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.20. 20:10:13

@wladyslawsky:

Engem nem provokált, más leszarja, harmadik ember meg már akkor a Szent Jobbról fantáziál, ha valaki ökölbe szorítja a kezét, utóbbiból láttam eleget a Kossuth téren is.
Ne haragudj, de a zászlóégetés bűncselekmény, tök mindegy, hogy melyik állam zászlaja az áldozat. A turul csőrébe műanyagkéz-helyezés pedig nem, és nem is tartom provokatívnak vagy sértőnek, maximum akkor, ha az illető ráírja, hogy "Szent Jobb". Mint ahogy azt sem tartom sértőnek, hogy a kommunista szobor lába meg "eltapos" egy alakot. Ennyi. Innentől kezdve ízlések és ficamok.:)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.20. 20:25:53

@Mj: "Semmi közük az MSZP-hez, bármennyire is a mostani kormánypárt érdeke a létezésük."

Én téged nem értelek...

Meg a Turulos hozzáállásodat sem. Sportot űznek-e (90%ban) zsidók abból, hogy "átértelmezik" a nemzeti jelképeket vagy nem?
Volt ennek eddig akármilyen következménye, ami alapján eljuthattak odáig, hogy ezt talán nem kéne mert sértő?
Van-e egy több milliós réteg, aki átvette ezt az attitűdöt, mivel a média folyamatosan ezt sulykolja, és ha már kokárdát veszel magyarkodónak nevez, és húzza az X-et az mszpre?

f.m.j. 2009.06.20. 20:29:01

@Mj:

Nem túl fiatalok hozzá? (Kivéve Balczó, aki tényleg a Csurka mellett vmi főnök volt a Miépben)
A Vona pedig polgárikörös volt, legalábbis Varró Szilvia szerint, aki nagyon elfogulatlan, de legalább nem korrekt :) a Klubrádión éveken át hallgattam arrogáns kirohanásait, a liberalizmus szellemében :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.21. 00:02:04

@fmj: úgy tom Balczó kezdetben mdf-es volt, igen. sok 90-es mdf-es van a jobbikban. 2-3 biztos.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.21. 00:03:31

@fmj: miért mit vártál tőle?

wladyslawsky (törölt) 2009.06.21. 01:41:56

@Mj: Ezt rosszul tudod, Magyarországon CSAK a magyar zászló elégetése számít bűncselekménynek a Btk. szerint, (269/A. § "Aki nagy nyilvánosság előtt a Magyar Köztársaság himnuszát, zászlaját vagy címerét sértő vagy lealacsonyító kifejezést használ, vagy más ilyen cselekményt követ el, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő" ),igaz bele lehet kötni jogilag innen-onnan (pl. közveszély okozása magával a tűzgyújtással, vagy uszítás, stb.), de önmagában egy külföldi ország zászlajának elégetése nem bűncselekmény.

Itt a TASZ egyik embere beszél erről:

webcast.tv2.hu/dynamic/index.php?m=video&video_id=384536

De nem is ez a lényeg, hanem hogy provokáció-é vagy sem. Provokálni ugyanis bűncselekmény elkövetése nélkül is lehet, sőt, az okosabbak direkt úgy csinálják... :))

Téged nem zavart a dolog, oké, ízlések és ficamok, ahogy mondod-mást meg zavart, felháborodott tőle, érzékenységében sértett és félelmet gerjesztett benne...

De az is lehet, hogy csak megirigyelte a Duna parti bagázst, és úgy döntött, hogy biza neki is ugyanolyan joga van műbalhézni, mint amazoknak. Részemről igazat tudok neki adni. Akkor már virágozzék minden virág,nem ? :))

wladyslawsky (törölt) 2009.06.21. 01:55:37

@fmj: Parti Nagy Lajos nemrég az m1 A la carte c. műsorában hangot adott azon véleményének (egyéb derék libsi jóemberek bősz bólogatása közepette), hogy sokkal több pénzt kéne adni a cigányoknak, majd sajnálkozva kijelentette, hogy amíg (most figyelj!) EGY RASSZISTA RENDŐRKAPITÁNY (Pásztor Albert,ugye) a posztján maradhat, addig nem is lesz változás roma ügyben. No komment.

manó73 2009.06.21. 10:27:29

Parti Nagy Lajos írása, ezt érdemesebb csócsálni, mint sok itt korábban feldobott labdát

nol.hu/lap/hetvege/20090620-a_disznolab_keze

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.22. 03:24:05

@manó73:

Végre egy interjú a "művésznővel", köszönjük. Ennek fényében még határozottabban fenntartom álláspontomat.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.22. 03:25:51

@TaTa86.:

Olvasd el az alább belinkelt cikket, és ha nem győz meg, lehet továbbra is naivozni.:) Továbbra is azt mondom, hogy ez az akció nem illeszthető a hazai, valóban létező provokációk közé, és nem a zsidókról szól.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.22. 03:27:19

@fmj:

Nagyrészt kilépett MIÉP ifjúsági tagozatosok voltak az első hullám tagjai. Vona már a második generáció a vezetőségben, ugyanis 2006 őszétől nagyarányú átrendeződések kezdődtek meg belül.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.22. 03:33:17

@wladyslawsky:

Más nemzet zászlaját égetni közösség elleni izgatás - lásd szlovák zászló égetése a Szlovák nagykövetség előtt -, tehát valóban nem ugyanaz a kategória, mint a magyar nemzeti jelképek gyalázása.

"Közösség elleni izgatás

269. § Aki nagy nyilvánosság előtt

a) a magyar nemzet,

b) valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport vagy a lakosság egyes csoportjai ellen

gyűlöletre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

A nő szerintem nem szándékosan provokált, ezt továbbra is fenntartom. A linkelt interjú fényében pedig még határozottabban ez a véleményem.

menedzser23 (törölt) 2009.08.20. 23:36:11

Ez a Liane Lang nem müvész, hanem egy őrült, az ilyen idiota "performansz" provokátorokat bolondokházába kellene zárni. A Dunaparti cipők is rondák, és engem kifejezetten zavarnak. A Dunába meg csak az árulókat lőtték, én olvastam, aki nem hiszi, járjon utánna.
ELŐSZÖR volt a Turulnál a provokáció, ami ezután következett, az csupán reakció, válaszlépés volt. Liane Lang meg provokáljon a SAJÁT hazájában, ott talán még börtönbe is csukják, ha nemzeti jelképeket gyaláz meg!

süti beállítások módosítása