Skip to content


       Szűrés lista

"A Sándor-palotának meg kell szólalnia végre "

Suchmann Tamásnak ismét sikerült nagyot alkotnia, első lett a "Hogyan fogjuk rá pár idióta magánakcióját a köztársasági elnökre?" című vetélkedőn.

A dunaparti cipők meggyalázása után mára hirdetett csendes demonstrációt, ahol a cipőket megtisztították, és virágot helyeztek melléjük. A Híradó szerint "körülbelül ezren", a Hírszerző és az mszp.hu szerint több ezren voltak. Az eseményen részt vett az ismert arcok közül  Mandur László, a parlament alelnöke, a szocialista Horváth Csaba, Hagyó Miklós, Barát Etele, Kapolyi László, Bárándy Gergely, Gy. Németh Erzsébet, Lamperth Mónika, Molnár Csaba, Mécs Imre, Rogán Antal, Herényi Károly, Kuncze Gábor.

Suchmann Tamásnak sikerült eltalálni az esemény lényegét, hamar gyorsan pártpolitikai témára terelte a szót:

"beszédében hangsúlyozta: mindent meg kell tenni azért, hogy soha többé, senki ne eshessen az embertelenség bűnébe. Suchmann emlékeztetett rá, hogy múlt század 30-as éveiben abban, a nem messze lévő Sándor-palotában hozták a zsidótörvényeket, amelynek ablakai éppúgy zárva voltak a tömeggyilkosságok idején, mint ahogy a mai napon is. A politikus azt mondta, húsz éve egyetlen törvényt sem fogadtak el a Sándor- palotában, amely megvédené az áldozatok emlékét és méltóságát."

Tehát Sólyom a hibás. Eddig csak Orbán meg Morvai volt náci, mostmár Sólyomot is annak titulálja az MSZP. Mit mondjak, nem valami ötletesek. És a legkevésbé sem elegánsak.

 

Címkék: mszp abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr631194392

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Havi Fricska 2009.06.19. 11:50:29

Demszky Gábor volt "Kakukk"A Havi Fricska kutatásai szerint Demszky Gábor volt az SZDSZ vezetésébe beépült, pártja megfigyelésével megbízott "Kakukk" fedőnevű III/III-as ügynök, akiről az 1956-os Intézet közölt adatokat múlt hét c…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuuli (törölt) 2009.06.19. 13:14:22

@tesz-vesz:
Egy szóval nem mondtam, hogy ne legyen autonómia! Sőt!! Félreértettél...:)
Az autólopás, mint hasonlat, kicsit blőd...nem ugyanaz a kettő sajnos.

Teljesen egyetértek, hogy szörnyű, hogy a szerbek pofánbasznak, ha magyarul beszélsz, hogy a szlovákiai magyarok nem tanulhatnak magyar nyelven, és igen, tudom, hogy Csallóköz és Székelyföld színtiszta magyar, de nem én vagyok az ostoba drágám, hanem te, ha olyanokat mondasz, hogy:
"első reakcióm, h k nem érdekel mi van más országokkal, a magyar a magyarért álljon ki: ezt mondja Vörösmarty is..."

Vörösmarty nem azt mondja, hogy 89 év után vedd "vissza" azokat az országrészeket, amiket lecsatoltak anno....
Autonómia kell! Nem egy "újabb Trianon"!
Ha téged k nem érdekel, hogy mi van más országokkal, akkor hogy várod el, hogy a környező országok lakóit érdekelje, hogy veled, és az ott élő magyarokkal mi van?
Nem beszéltem ellened, sem a határontúli magyarok ellen. Ugyanúgy magyar vagyok, mint te, meg ők...és emberek is...mint ahogy a határontúli "nem magyarok", akikkel szeretnél kibaszni...

Geza 2009.06.19. 13:15:42

@LeonUris:
Akkor már csak arra kéne magyarázatot találni, hogy miért van az, hogy a zsidó (etnikumú?, vallású?) magyar állampolgárokkal történtekről szól a megemlékezések, emlékművek, stb. túlnyomó többsége, míg a bármi egyéb etnikumú és/vagy vallású magyar állampolgárok még említést is alig kapnak?
Tudod, ha létezik egy és csak egy tulajdonság, ami relatíve kevés eltéréssel pontosan fedi a kivételezetten kezeltek körét, akkor ott a két kategória között valamiféle kapcsolat vélelmezhető.
Ezért kérdezem tehát megint: a magyar állampolgárok közül miért kapnak kitüntetett megkülönböztetést a zsidók?
Már csak azért, mert ez a megkülönböztetés az én igazságérzetemet sérti, ugyanis kevésbé fontosnak tünteti fel az én fajtámat (egyszerű többségi keresztény magyar), méghozzá a saját hazámban.

Amúgy cenzúrától, kitiltástól egyelőre szerintem ne tarts, ugyanis (ahogy észrevettem, mert én is csak sima user vagyok), aki vitázik (érvel, reagál), attól az álláspontjától függetlenül nem lesz megvonva a szó. Igazából még a stílus terén is elég széles skálát fogad el a fórum, a kitiltást eddig még csak olyasmivel láttam kiérdemelni, amikor valaki a fórumot 'nem rendeltetésszerűen', azaz nem eszmecserére használta, hanem csak rombolt és kötekedett.

(Az már egy másik tészta, hogy én zsebnáczi vagyok, és ha valakinek nagyon unom a szövegét, akkor magamnak kőkeményen autokratikus módon kiszűröm, hogy ne is lássam :), de ez csak engem érint, az illető és a fórum többi részének viszonyát nem befolyásolja.)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.19. 13:16:05

@Egaesz Homo: most nézem a valkűrt, tom krúz azzal menti a családját, hogy a hazáját szolgálja

Mr. Acid 2009.06.19. 13:16:33

"Úgy fogalmazott: mulasztott a Sándor-palota is, amikor nem nyitotta ki az ablakait 1921-ben, amikor az első zsidótörvényt elfogadták." - Török Zsolt, MSZP

Forrás: www.hirszerzo.hu/cikk.az_mszp_bekejobbot_nyujtana_a_fidesznek.112710.html

Nos: "Az 1938. évi XV. törvénycikk (A társadalmi és gazdasági élet egyensúlyának hatályosabb biztosításáról) Első Zsidótörvény néven lett ismert. A törvény kimondta: a szabadfoglalkozású állásoknál és a a tíz értelmiséginél többet foglalkoztató kereskedelmi, pénzügyi és ipari vállalatoknál 20%-a a zsidók maximális aránya, melyet öt év türelmi időszak alatt kell elérni."
Forrás: hu.wikipedia.org/wiki/Zsid%C3%B3_holokauszt_Magyarorsz%C3%A1gon#Az_els.C5.91_zsid.C3.B3t.C3.B6rv.C3.A9ny
Idióta barom...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.19. 13:17:30

@belzebubó: www.szoborlap.hu/4603_a_holodomor_aldozatainak_emlekmuve_budapest_n_a_2009.html

én pl ezt (szégyen ide, szégyen oda), nem tudtam...

@LeonUris: igen, Sztálinnak "köszönhető". Tény, a "gugli" nem ereszti "bőlére" a magyar találatokat, de azért - nekem - 1030 találatot dobott...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.19. 13:22:24

@Pierre (Bezuhov): mondom, én komcsi zsidó vagyok, nem fasiszta, hát nem olvastál a múltkor a komcsi gyári prostis posztnál?
mikor megyünk tüntetni a fasizmus ellen bezu? holnap ráérsz? én már megrajzoltam zsírkrétákkal a táblákat... a pranszttarempseket, a feliratokba még bizonytalan vagyok, mi legyen? "vesszenek a fasiszta kutyák! éljen bajnai!" jó lesz? vayg morvait is írjuk fel rá?

Acid Amadeus 2009.06.19. 13:25:38

@tesz-vesz:
Szerintem már kicsit szenilis az öreg. Először a Hollán Ernő utcai tüntetésen figyeltem föl rá( természetesen antifasisztáskodott), ahogy fényképezőgéppel a nyakában, állig felhúzott nadrágban, tök összefüggéstelenül hadovált.
A lényeg: nincs antifasiszta(?) megmozdulás nélküle.

belzebubó 2009.06.19. 13:26:48

@Zsuuli: Sokaknak olyan ördögtől való dolog,hogy autonómiát adjanak Erdélynek.Ott van Dél-Tirol ugyanakkor csatolták el.Ott aztán annyira nagy békében éldegélnek igy is,hogy sok magyarnak fogalma sincs,hogy pont olyan területen autókáznak ami autonóm terület. Meg lehet ezt oldani,csak ki kellene állni a magyaroknak úgy mint az osztrákoknak. Ezt csak a Jobbiktól várhatjuk és pozitivum lenne.
hu.wikipedia.org/wiki/Auton%C3%B3mia_D%C3%A9l-Tirolban

reKorrekt 2009.06.19. 13:28:57

@Zsuuli: "89 év után"

Buda 145 évig volt törököké szóval a 89 év semmit nem jelent ebből a szempontból.

Zsuuli (törölt) 2009.06.19. 13:30:04

@belzebubó:
Igen..az autonómiával teljes mértékben egyetértek, mellette vagyok, de nem is ezt "elleneztem", hanem azt a drasztikusnak mondható lépést, hogy "vissza a régi határokat".

belzebubó 2009.06.19. 13:33:36

@Seduxen: El is hallgatják rendesen a mai napig. Amikor ez zajlott az oroszok egyszerüen megoldották,bedeszkázták a vonatok ablakait amelyek Ukrajnán mentek át,hogy ne lássák a haldokló embereket és a halottakat szana-szét.Kun Miklós történész foglalkozik ezzel Mo-on.A "gázvita" és hasonlók mögött még ezer és egy ilyen dolog húzódik.

LeonUris 2009.06.19. 13:35:01


@belzebubó:
Felteszem, az ukránok rendesen megemlékeznek róla, és ez így van jól. Természetes, hoyg nem várja el senki, hogy minden nép kínjáról mi itt megemlékezzünk. De -és azt hiszem ezt utoljára írom le ide- a holokauszt magyarországon (is) történt magyarokkal (is) szemben, ezért az érintettséget nehéz vitatni.


@tesz-vesz:
"azért zártuk ill zárták ki mert személyeskedett, hülye volt, fasiszta volt. semmi értelmeset nem mondott"
Ilyesmikre gondolsz?@KuKori:

Közben átolvastam még pár posztot és kijelenthetem, hogy a kommentelők széles táborára említhető a személyeskedés, a hülyének levés, a fasiszta hozzáállás és a semmi értelmes beírása.

reKorrekt 2009.06.19. 13:35:48

@belzebubó: Íme egy sokat mondó térkép:

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2b/Austria_Hungary_ethnicity_hun.png

És az a narancssárga folt a jobb szélen jelenleg is létezik.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.19. 13:36:14

@belzebubó: hát az orosz (szovjet) történelemben van jó pár olyan esemény, amit előszeretettel "agyonhallgatnak"... mehet a szőnyeg alá... mondjuk az vesse rájuk az első követ, aki azzal szeretne "megdicsőülni", hogy "6 millió ukránt döglesztettem éhen - bocsánat, de jobb szó nem jutott eszembe - "

Zsuuli (törölt) 2009.06.19. 13:36:42

@Korrekt (Cum Deo pro Patria et Libertate):
Szóval te szíves örömest odaállnál mondjuk egy szlovák elé, és mondanád neki, hogy na bazmeg, mostantól Magyarországon élsz, és magyarul beszélsz, és ez van! Ha nem tetszik, akkor meg anyád!
Szóval szeretnéd ugyanazt csinálni, mint amit 89 éve tettek velünk? Ez aztán a kultúrált viselkedés..:)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.19. 13:36:57

@Zsuuli: én nem értettelek félre, csak erről írtam

"Az autólopás, mint hasonlat, kicsit blőd...nem ugyanaz a kettő sajnos." miért is? ugyanis ez a y tökéletes hasonlat. és addig nem fogadom el a cáfolatot, amíg még nem is láttam.

"első reakcióm, h k nem érdekel mi van más országokkal, a magyar a magyarért álljon ki"
az első felindult reakció nem az észről híres, ezért is írtam, első reakcióóóó.
de ebből kell kiindulni, minden magyarnak, hát igen az ész, és a tisztesség, nem mindig jár együtt (személyes véleményem, h ez az embriség legnagyobb tragédiája, mindegy), tehát egyfajta gerinc a hazafiasság. és akinek nem Magyarország az első, az kotródjon a közéletből. politikai elitből. ez alapján nem is lennének szinte parl. pártok. és aki szerint ostobaság, h no1 hun, az nem egészen a jó országban van.

"Vörösmarty nem azt mondja, hogy 89 év után vedd "vissza" azokat az országrészeket, amiket lecsatoltak anno...." ez igaz.

"Autonómia kell! Nem egy "újabb Trianon"!"
autonómiával kell kezdeni igen.

"Ha téged k nem érdekel, hogy mi van más országokkal, akkor hogy várod el, hogy a környező országok lakóit érdekelje, hogy veled, és az ott élő magyarokkal mi van?"
jaj, hát azok alapvetően úgy állnak hozzánk, csak nekünk van itt liberális söpredékünk már az mszp-ben is. és h kapcsolódjak a fenti vitához, ott már nincsenek liberálisok, jobban is megy romániának, és szlovákiának a szekere, mint itthon, ahová a Horthy-rendszerben menekült a sok zsidó Budapestre, olyan rossz volt itt nekik, most a legfrisebb kutatások szerint Szálasi védte a gettót, nem pedig Wallenbergék, nem tom igaz e.

"akikkel szeretnél kibaszni..."
én miért is akarok kibaszni a határontúli magyarokkal? azt mondtam autonómia egyelőre, aztán ha akar csatlakozni Erdély eyg része, ám legyen. mondjuk Csallóköznél egyből lehetne visszacsatolni, mindegy.

reKorrekt 2009.06.19. 13:42:11

@Zsuuli: "Szóval szeretnéd ugyanazt csinálni, mint amit 89 éve tettek velünk?" Nem, nem ugyanazt csinálnám amit ők, hanem visszacsinálnám amit ők csináltak. Na ez szép mondat lett :)

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.06.19. 13:42:52

@Zsuuli: mindeközben az a vicc, hogy úgy amúgy normális magyar. román, szlovák, szerb embrek simán megférnének egymás mellett... csak hát van ez félmarék majom minden országban, akiknek az okoz örömet, hogy egymást vegzálják, egymás történelmi múltját vonják kétségbe, egymás zászlóit égessék, jelképeiket gyalázzák

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.19. 13:45:51

@Zsuuli: de nem azt tesszük, nem érted?
egyébként izrael meg 2000 év után alapította meg magát...
de az szdsz szerint a trianon már nemcsak történelem, hanem a történelem szemétdombjára való.

Zsuuli (törölt) 2009.06.19. 13:47:47

@tesz-vesz:
Azért szar hasonlat az autólopás, mert ott "csak" egy autóról van szó, itt meg több millió emberről, aki nem magyarok, és rájuk erőszakolnád, hogy Magyarországon éljenek...vagyis, (még egyszer elmondom, pedig már rohadtul unom) ugyanazt csinálnád velük, mint anno 89 éve a magyarokkal.

Igenis Magyarországon belül legyen első Magyarország! De Magyarországon belül!

Autonómia kell! Ennyi. Nem pedig "azzal kezdeni"
Illetve...de azzal kezdeni, és azzal be is fejezni. Hihetetlen ostobaság ez a "vissza a régi határokat duma".

A "liberális" söpredékkel sajnos én is tisztában vagyok, de amiatt, amiket ők követtek el, ne a környező országok lakosain álljunk már bosszút.

Nem...nem a határontúli magyarokkal akarsz kibaszni, hanem a határontúli "nem magyarokkal", a környező ország lakosaival. :)

Hidd el nekem, hogy nem akarnak csatlakozni. :) Autonómiát akarnak!!! :)

(amúgy csak a k határok miatt vitatkozunk...a többi ok..:) )

Zsuuli (törölt) 2009.06.19. 13:52:08

@tesz-vesz:
Nem..nem értem...akkor mit tesztek? :)

belzebubó 2009.06.19. 13:54:47

@LeonUris:" holokauszt magyarországon (is) történt magyarokkal (is) szemben" -az már ne is érdekeljen,hány magyarnak született magyar ember halt meg ott az elcsatolt részeken.Ja,hogy akkor már elvették tőlük a magyar állampolgárságot? Pech,igaz? Ezért nem lehet az oktatást hungarovalentinek kezébe adni,mert ez az eredménye...
Az a baj,hogy a te általad felvetett holokauszt mindenkinek kell fájjon,de a magyarokkal mint nemzettel történt események ugyanezeknek nem úgy fájnak ahogyan ők elvárják a magyaroktól,hogy fájjon nekik a holokauszt.

LeonUris 2009.06.19. 13:55:19

@tesz-vesz:
Nem szánékozom az SZDSZ-t védeni, de durva csúsztatást írsz.
A történelem szemétdombjára azok az eszmék valók, amelyek mentén egyesek megint a trianoni határokat kedzték el piszkálni.
Trianon történelem -ha szomorú is.

LeonUris 2009.06.19. 13:56:49

@belzebubó:
"de a magyarokkal mint nemzettel történt események ugyanezeknek nem úgy fájnak ahogyan ők elvárják a magyaroktól"

Hol lehet megnézni, hogy kinek mi mennyie fáj?

belzebubó 2009.06.19. 14:00:22

@Seduxen: a németek sem ezzel akartak megdicsőülni ugyanúgy ahogy az oroszok sem ezzel akarnak,csak rosszabb a PR-juk,mert nem az orosz-angol-francia-USA oldalon álltak. Szerintem ennyi.

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.06.19. 14:03:27

@belzebubó:

"ahogyan ők elvárják a magyaroktól,hogy fájjon nekik a holokauszt. "

mindig azt hiszem, hogy ennél már nem lehet ostobább marhaságot írni :D

sztem őnekik annyi is elég lenne, hogy nem gyalázzák a halottaik emlékét- szóban és tettben- nap mint nap

LeonUris 2009.06.19. 14:04:28

@belzebubó:
"Az a baj,hogy a te általad felvetett holokauszt mindenkinek kell fájjon"

Én azt gondolom, hogy nem kell, hoyg mindenkinek fájjon. Ha neked nem fáj, a te dolgod, de add meg azoknak a lehetőséget, akiknek fáj, hogy méltóképp emlékezhessenek rá. Lehet, hogy "a" média elhallgatja, de én még nem olvastam olyanról, hogy gumibottal tereltek volna embereket egy holokauszt-megemlékezésre és a végén kérdőíven kellett nyilatkozniuk arról, hogy megfelelően fáj-e nekik a dolog. Még a kurucon sem.

belzebubó 2009.06.19. 14:07:54

@LeonUris: "Hol lehet megnézni, hogy kinek mi mennyie fáj? "
Na látod,ha nem látható kinek mi mennyire fáj,akkor nem kell en bloc lenácizni a magyarokat a külföldi sajtóban sok szadeszosnak és riogatni az éledő magyar antiszemitizmussal,miközben otthon biztos nekik is fáj csak te nem tudod megnézni.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.19. 14:09:28

@belzebubó: ja, ez egyértelmű. szokták volt mondani, hogy a történelmet mindig a győztesek írják... náluk egy-egy népírtás "belefér"...

de igazából én azt gondolom, hogy nem lehet különbséget tenni, mert a népírtás minden formája a világ szégyene. mi alapján kellene tudni különbséget tenni? számadatok alapján? mert az baszna be... szerintem ugyanúgy tragédia, ha 40.000 embert gyilkolnak le azért, AMINEK született, vagy 4 millitót...

reKorrekt 2009.06.19. 14:10:38

Az azért kérdés marad, hogy amikor a II. Vh. áldozatainak emléket állító Turul szájába rakták a szentjobbot, latexkezet, mindenkihívjaaminekakarja művészet ürügyén, ugyanezek az emberek, akik ott hajlonganak a parton, hol voltak akkor?!?!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.19. 14:11:09

@Pierre (Bezuhov): Lol! Elolvastad mit ír pl a szombat blogja arról, hogy a katalánok eltörölték a holokauszt emléknapot? (Nem gyaláztak senkit, egyszerűen csak nem akarnak megemlékezni, mert semmi közük hozzá.)

Szóval de, főleg azok akik felül vannak, bizony elvárják, hogy nemcsak fájjon nekünk, mindennél jobban, de kérjünk is mindig bocsánatot érte, akkor is ha nem mi csináltuk.

@Seduxen: Ebben igazad van, de azért a "művésznőt" már csak mobilitása miatt is nehezebb átértelmezni mint a szobrot. (Egyébként én is készségesen elítélem mind a kettőt, csak lássam az ellenoldalt is amint megteszi. Mert ez csakis a kölcsönösség mentén működhet. Erre meg lehet nézni, hogy az index publicisztája, hogyan reagált: össze-vissza náczizott, nem csak az elkövetőket, de még a turult is.)

belzebubó 2009.06.19. 14:13:27

@Pierre (Bezuhov): ne személyeskedj és sértegess mást ha nem tudsz értelmesen megnyilvánulni,mert Liberté sorsára juthatsz az új szabályok szerint.

"sztem őnekik annyi is elég lenne, hogy nem gyalázzák a halottaik emlékét- szóban és tettben- nap mint nap "Ebben egyetértünk! Nem kell latex szentjobbot nyomni egy halottaknak állitott emlékmü csőrébe például.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.06.19. 14:14:17

Most ti tényleg azon pörögtök be, hogy holokauszt, vagy nem holokauszt? Suchmann Tamás, aki gyakorlatilag fémjelzi a privatizációnak nevezett LOPÁST, egyáltalán, hogyhogy SZABADLÁBON VAN????

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.19. 14:15:09

@TaTa86.: "de azért a "művésznőt" már csak mobilitása miatt is nehezebb átértelmezni "

azért nem lehetetlen... nézd csak meg a "kék-híreket", hány-meg hány "vállalkozót" "értelmeznek át" egy-egy "elszámolási vita" keretében, jobb esetben néhány hét (hónap) gipszágyra kárhoztatva...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.19. 14:18:31

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": olvass tezsvír, olvass! Nem szégyen az :)))) ezt a post elején - elég jól - kitárgyaltuk :)))

belzebubó 2009.06.19. 14:19:01

@Seduxen: Kambodzsában itt tőlem 1 órára nem kellett valaminek születned,elég volt ha szemüveget hordtál és jött is a tarkónlövés.Aztán a világ pont szarta le magasról.Ja,mert az nem Európát érinti vagy olyan helyet ahol olaj van? Pech.

LeonUris 2009.06.19. 14:21:56

@belzebubó:
Nem hiszen, hoyg en bloc bárki lenácizta a magyarokat, de ha mégis volt ilyen, az a barom nem én voltam.
Tovább folytatva a gondolatsort: senki nem várja el, hoyg neked fájjon, de azt igen, hogy ne gyalázd az emléküket.

Geza 2009.06.19. 14:22:33

@LeonUris:
Te vagy a szemétdombra való azzal, hogy a határon túli magyarokat így csapod arcul.

Ezt a fajta liberáns dumát olyasvalakivel beszéld majd meg, akinek a nagy- és/vagy dédszüleit pl. '44-ben azért ölték meg a szerbek a Délvidéken, mert magyarok voltak - és akikért te egy gondolatot se pazarolnál, nehogy a drágalátos és mindenek felettinek tartott hollókosztodtól vegye el az időt.
Nem kérdem, hogy a szemébe tudnád-e mondani ugyanezt, mert nyilván gond nélkül, hiszen neked a magyarság mint olyan semmit sem jelent. Magyarul beszélsz, közöttünk élsz, ellenünk áskálódsz, de ezen kívül más közöd nincs hozzánk.
Idegen vagy, aki itt beilleszkedni nem akar, ellenben ezt az országot is olyanra alakítani, hogy otthon érezze magát benne, azt igen.

Erre a fajta hozzáállásra használjuk mi az 'álnok' és az 'ellenség' szavakat.

Mivel konkrétan tenni az áskálódásod ellen sajnos nem tudok, így nem idegeskedek tovább a sületlenségeiden. Részemről feléd ennyi volt.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.19. 14:22:46

@belzebubó: bassz, ez alapján még kb egy valag országot felsorolhatnál... amúgy a vörös khmerek rémuralma az utóbbi időben (tudom, eső után köpönyeg) kezdi "elnyerni" jutalmát... ami ugyan nem hozza vissza a ca 1 millió halottat, de több, mint a semmi...

trenn 2009.06.19. 14:23:36

Minden magyar áldozatról, "negatív" eseményről egyformán meg kell emlékezni. Ha valaki, vagy valakik egy bizonyosat kiemelnek a többi rovására azt úgy hívják, hogy diszkrimináció, ill. kirekesztés. Ezt csak az nem érti meg, aki nem is akarja megérteni...

LeonUris 2009.06.19. 14:27:23

@Geza:
Ccc... személyeskedünk ?

De hamár: emlékszel olyanra, amikor a délvidéki magyar népirtásra emlékezni próbálókhoz füstbombát ersztett valaki (például egy szerb nacionalista csoport)?
Ha nem volt ilyen - ez a helyes.
Ha volt ilyen - te hogy viselnéd?

LeonUris 2009.06.19. 14:28:56

@Geza:
Szerintem a szabályzat szerint ez a komment is erősen moderálásra érett.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.19. 14:31:10

@LeonUris: A szerbek egyszerűen megtagadják a magyarok jogát még az emlékezésre is. Soha nem is kértek bocsánatot 40.000 magyar értelmetlen lemészárlása miatt.
Nem egy underground a hatalom által üldözött nacionalista csoport füstbombázik. Van egy hangányi különbség.

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.06.19. 14:31:32

@TaTa86.: nos, mint ha rémlene egy olyan történelmi tény, hogy a 44-es deportálásokkor elég segítőkészek voltak egyesek.... és hát a mai átlagkurucot figyelembe véve ezt olyannyira nem is nehéz elképzelni

@belzebubó: írd meg, jelents fel! már úgyis van gyakorlatotok! ;))

Továbbá

"Nem kell latex szentjobbot nyomni egy halottaknak állitott emlékmü csőrébe például"

nos, ezt már korábban is kérdezni akartam. Itt van ez a tóbiás pl ->@Korrekt (Cum Deo pro Patria et Libertate): az ő avatarjában - mint minden direkte jól megválasztott mélymagyar szimbólum - a turul agressziót, támadást, valami más ellen forduló hatalmat szimbolizál. Ez esetben sztem a kar tökéletes kiegészítője volt a szárnyas totemállatotoknak, vagy tévedek? :-)

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.06.19. 14:36:38

@Pierre (Bezuhov): A te karod a hátadba állítva, az nekem pl. megfelelne totemnek...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.19. 14:36:39

@LeonUris: "amelyek mentén egyesek megint a trianoni határokat kedzték el piszkálni"
Lol! Bizony a határrevízió az náczi dolog, főleg az etnikai határok mentén, népszavazással megerősítve.
Téged erősít az, hogy ilyen határmódosítás az utóbbi 50 évben sehol sem volt. Különös tekintettel Szlovéniára, Horvátországra, Bosznia-Hercegovinára, Koszovóra.
Egyébként üdvözöllek köreinkben revíziónista testvérem! Azt a 3 falut amit 47ben elcsatoltak a csehszlovákokhoz valóban vissza kell szereznünk, és maga az elcsatolás történelem szemétdombjára került eszmék mentén ment végbe!
Vissza Oroszvárt, Dunacsúnyt, Horvátjárfalut!

belzebubó 2009.06.19. 14:37:36

@LeonUris: "senki nem várja el, hoyg neked fájjon, de azt igen, hogy ne gyalázd az emléküket." Mi ez 1/2-es személy?Te meg miről beszélsz? Én gyalázom? B+? 14.000 km-re élek.
De ugyanezt elvárják azok is akiknek az emlékmüvét a zsidó müvésznő meggyalázta.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.19. 14:37:56

@Pierre (Bezuhov): "Ez esetben sztem a kar tökéletes kiegészítője volt a szárnyas totemállatotoknak, vagy tévedek? :-) "

szerintem meg illene tiszteletben tartanod, hogy van akinek a Turul nem csak "szárnyas totemállat"...

de én csak szóltam, val'szeg pár "kellemes" hangvételű kommenttől kímélted volna meg magadat...

a kepgyar.blog (vagy mi a pontos címe) kommentjei között a többség is CSAK azt sérelmezi, hogy nem nézett utána, hogy MIT is jelképez a turul. Én KIZÁRÓLAG emiatt ítélem el. Ha utánanézett volna, talán meggondolja magát. Nem hiszem, hogy Angliában örülne valaki, ha a Trafalgár-tér közepére szarnék, mondván "jaaaj, nem tudtam mi ez"...

szerintem egy művésztől ennyi elvárható lenne...

de már túllihegtük - vagy 500 kommenttel - a Turul-témát... szerintem.

LeonUris 2009.06.19. 14:37:56

@TaTa86.:
És az úgy jó? Mert ha jól olvasom te most éppen ezt szeretnéd nyújtani a magyarországi zsidóknak.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.06.19. 14:38:29

@Seduxen: Olvastam Viszont a post azért született, mert ehhez kell csak igazán vvastagbőr, hogy valaki gyakorlatilag kijátszotta az ország vagyonát (szerintem simán ahazárulás) és utána még ő ájvékol!

A post nem azért született, mert újabb MSZP mobilnyugdíjas csoport performance volt megint, ki nem szarja le alapon.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.06.19. 14:39:30

Egyébként a 3. képen az öreg zsidó, WTF in árpádsávos????

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.19. 14:40:41

@Pierre (Bezuhov): Kíváncsi vagyok te mennyire lennél bátor, hogyha 10 mp-40es meredne rád. Persze a képernyő előtt 2009ben antifának lenne nem nehéz.
(Mintha rémlene egy olyan tény, hogy nemcsak hogy a magyarok nem igazán ellenálltak, de a zsidók sem. Akkor ugye ők is bűnösek?)

"és hát a mai átlagkurucot figyelembe véve ezt olyannyira nem is nehéz elképzelni"
Szerintem nem a kurucokról nehéz ezt elképzelni, hanem arról a csendes többségről, amelyik okt23án vérbe forgó szemekkel követelte az éles lőszert a "csőcselék" megfékezésére...

belzebubó 2009.06.19. 14:41:15

@Pierre (Bezuhov): majd mindjárt megmondják itt a fiúk,hogy ez a kar a te melyik testjáratod tökéletes kiegészitője legyen,ha már te kezdted a személyeskedést.

trenn 2009.06.19. 14:44:13

Izraelben mikor van a "palesztin népírtás" napja? Hol találhatók az erre megemlékező emlékművek? Vagy azok az emberek nem számítanak, akik ártatlanul haltak/halnak meg egy nacionalista eszme (zsidó állam igen érdekes létrejötte) miatt? A példa sarkít, de ha én elfogadom, hogy a zsidó holokauszt egy szörnyű tragédia és erre valóban meg kell emlékezni (emlékművekkel is), akkor mások is fogadják el, hogy más hasonló tragédiák is ugyanilyen fontosak, sőt adott nemzetnek/népnek/stb a sajátja még fontosabb is. Szerintem a kirekesztés ilyen értelemben sem fogadható el.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.19. 14:44:48

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": marha!

én inkább Rogán Anti meggyötört tekintetének okaira lennék kíváncsi. Remélm nem a Lyme-kór utóhatásai...

LeonUris 2009.06.19. 14:46:43

@trenn:
A kirekesztés semmilyen értelemben nem fogadható el.
De a sunyi terror sem.

wladyslawsky (törölt) 2009.06.19. 14:50:04

hát a zorbán viktor persze nem volt ott, és persze MÁR MEGINT NEM HATÁROLÓDOTT EL !!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.19. 14:50:30

@LeonUris: Akkor segítek neked értelmezni mert úgy látszik nem megy:
Szóval a szerbek lemészároltak idegen hatalom közreműködése nélkül, teljesen önként 40.000 magyar civilt. Ezután ők nemhogy bocsánatot nem kértek, de még a megemlékezést is tiltják, megpróbálják ellehetetleníteni. Mindeközben folyamatosak a magyarellenes atrocitások, amiket a hatalom tűr, esetekben támogat.
Ez rossz.
Budapest ostroma közben véglények a parancs ellenében, elkezdték kivégezni a gettó lakóit. Igaz, hogy ez idegen megszállás alatt történt, igaz, hogy a kollaboráns Szálasi is megtiltotta, és az is igaz, hogy háború közben történt és nem utána megtorlásként, de ennek ellenére a magyarok bocsánatot kértek a zsidóktól. A jobboldali kormány bevezette a holokauszt emléknapot, szóval támogatták a méltóságteljes megemlékezést.
És Magyarországon nincsenek zsidóellenes atrocitások.
Ez jó!
Erre zsidó politikusok, közéleti szereplők, értelmiségiek, az egész kampányukat arra építik hogy mi vagyunk az utolsó nácicsatlósok, és ha ők nem lennének akkor megint holokausztolnánk.
Az összes holokausztmegemlékezést aktuálpolitizálásra használják, ami persze nem olyan kirívó, de a fidesz legalább nem zsidózik márc 15én, és következetesen néha nyíltan, néha kódoltan bűnösnemzetezik a magyart.
Ezzel párhuzamosan akárhányszor kérünk bocsánatot sosem elég, sosem hiszik el.
Ez megint rossz!

Érted?

wladyslawsky (törölt) 2009.06.19. 14:50:51

zukman tamás meg a parlamentben politizáljon, az utca közlekedésre való!

trenn 2009.06.19. 14:50:56

@LeonUris: A sunyi terror sem fogadható el ( semmilyen emlékmű meggyalázása sem), de ezzel nem vagyunk közelebb. Sok ember úgy érzi (én is), hogy bizonyos dolgok túl vannak hangsúlyozva, míg mások teljesen el vannak nyomva. Ezt ezek az emberek (és én is) megkülönböztetésnek és kirekesztésnek éljük meg.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.06.19. 14:51:10

@Seduxen: Igen, ha szerencsénk van, akkor azok még csak előhatások...

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.06.19. 14:53:18

Ugye mindenki tisztában van vele (talán Suchmann Úr is), hogy a kommunista diktatúrák áldozatait kb. 100 millióra teszik a világon. 100 MILLIÓ. Gondolom, mindenki tudta ezért tettek annyi virágot oda a Dunapartra, mert rájuk is emlékeztek egyúttal. Gondolom én...

LeonUris 2009.06.19. 14:53:42

@wladyslawsky:
:)
Ezt Orbán Viktor, Torockai, Budaházi, Morvai és a többi utcaharcos is fejben tarthatná!

LeonUris 2009.06.19. 14:54:28

@wladyslawsky:
Egyébként is 'száccsmen'

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.06.19. 14:54:36

@TaTa86.: blá-blá-blá-blá!

ezt az aljasságot utálom a mélymagyarokban. "Felkarolják" a hősi hallottak ügyét, és eszközkézként használják őket. Undorító.
Az ott meghalt emberek megérdemeltek volna annyit, hogy az utókor méltóságteljes emléket állítson nekik, nem egy tisztán _politikai_indíttatású_erődemostrálós_jellegű kuruc totemállatot, melyet fel lehet használnai a jelen "csatáiban".

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.06.19. 14:56:34

@Pierre (Bezuhov):

blá-blá-blá-blá!

ezt az aljasságot utálom a mélyzsidókban. "Felkarolják" a hősi hallottak ügyét, és eszközkézként használják őket. Undorító.
Az ott meghalt emberek megérdemeltek volna annyit, hogy az utókor méltóságteljes emléket állítson nekik, nem egy tisztán _politikai_indíttatású_erődemostrálós_jellegű cionista holokausztemlékművet, melyet fel lehet használnai a jelen "csatáiban".

trenn 2009.06.19. 14:58:14

@Pierre (Bezuhov): Te láttál már itthon I. és II. vh-s emlékművet?! A két legáltalánosabb a következő: katona szobor és turul.

belzebubó 2009.06.19. 14:59:13

@wladyslawsky: szvsz ő mint a Mazsihisz alelnöke jelent ott meg.Mert ő az is :)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.19. 15:00:53

@Pierre (Bezuhov): "nem egy tisztán _politikai_indíttatású_erődemostrálós_jellegű kuruc totemállatot"

húúh, ez elég "merészre" sikerült. Szerinted a Turul, mint szimbólum az?

Nem tudom, autóztál -e már az M1-esen? Budapestről indulvam, Tatabányát elhagyod, nézz JOBBRA... Azt sem a "kurucok" állították...

belzebubó 2009.06.19. 15:02:13

@trenn: azt hiszem 130 feletti a turul-emlékmüvek száma.

wladyslawsky (törölt) 2009.06.19. 15:02:51

@TaTa86.: Maximálisan egyetértek minden szavaddal. Politikai tőkét kovácsolnak a szerencsétlenek tragédiájából...Holokauszt-ipar light

Lenny [Cabdriver] (törölt) 2009.06.19. 15:03:47

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

A számból szaggattad ki a szót.

Hiába, ez igencsak magas labda.

trenn 2009.06.19. 15:07:03

Kicsit off, de tudja vki, hogy hány emlékmű van itthon a "kommunista/szocialista diktatúra" áldozatainak emlékére?

belzebubó 2009.06.19. 15:10:10

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": még Rákosi sem merte leromboltatni a várban lévő turult. Pedig a magyarok már 1905-ben is biztosan pseudo-náczik lehettek,ha ilyeneket állitgattak.
www.karpat-medence.hu/c.php?c=budapest01-turul-szobor

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.06.19. 15:11:12

@Seduxen: itt sosem a konkrét dolgokkal volt a gond - a turullal és az árpádsávos zászlóval - hanem akik a koszos mancsukban lóbálják, így piszkítva be azokat!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.19. 15:11:22

@wladyslawsky: Lol! Milyen igaz! Bajnai Gordon hívja vissza az embereit az utcáról! Suchmann kikezdi a parlamentáris demokrácia alapjait! Budapest utcáit 80 év után újra ellepte az idejét múlt történelem szemétdombjára került ordas (tudtátok, hogy az egy szín?) vörös csürhe! XD

Egyébként Abszurdisztánon kívül az ellenzék szokott demonstrálni, a kormány meg kormányozni. Itt a kormány demonstrál, a "Zorbánnak meg nincsenprogramja".

belba 2009.06.19. 15:26:55

@TaTa86.: Itt a kormány demonstrál, a "Zorbánnak meg nincsenprogramja"
XD Ha megengeded, ezt használni fogom.

picur3ka 2009.06.19. 15:36:54

@Pierre (Bezuhov):

Szelsoseges hulyek, hulliganok szinte minden orszagban, mindig vannak, mindket oldalon. Egy normalis, joleti tarsadalomban kirekesztodnek, mert annak nezetnek, amik, hulye felforgatoknak es ignoraltatnak.

Itt az a baj, hogy ezt okos emberek, kormany szinten is bevittek a politikai diskurzusba, teljesen megmergezve a kozbeszedet, megszuntettek a demokratikus vitat, sardobalas van. Szinte mindenkit lenaciztak, akinek ellenvelemenye volt, csodalkozol a kovetkezmenyeken?

En nem is tudom, hogy kaszalodunk ki ebbol, alig van mar, aki nem egy szembenallasos paradigmaban gondolkodik.

belzebubó 2009.06.19. 15:50:21

@Pierre (Bezuhov): nem mindegy neked,hogy a "kuruc totemállathoz" ki nyúl és milyen kézzel? Az előbb még ezzel illetted a turult?!

tudi 2009.06.19. 16:07:30

Én csak azt kérdezném, hogy ugye a turul szobrot a 2.vh katonai és polgári áldozatai emlékére emelték, tehát mikor annak a szájába kezet raktak, akkor azzal a 2.vh zsidó áldozatait is megszentségtelenítették, vagy nem azért miért nem tiltakoznak. Amúgy én nekem is tele van a hócipőm ezzel a holocaust folyik mindenhonnan dologgal, ennyi erővel az örmények is verhetnék magukat és követelhetnének kártérítést, vagy nemzetközi emléknapot (ez lehet, hogy van).

Horizont 2009.06.19. 16:54:05

Azt gondoltam a palackból a cigányság rossz szelleménél rosszabbat nem tudunk kiengedni. Tévedtem. Csak tátom a számat és ámulok és bámulok a kommenteket olvasva. Szerintem az itt kommentelők nagy része fiatalember! Honnan táplálkozik mindez? Mind a két oldalon. Bezuhov visszaesett, és egymást b...tatjátok. Van- e értelme?
Nálunk mindent politikai szintre emelnek és nagy elánnal el is kúrják. (A cigányság, a homoszexualitás, a zsidóság, a határon túl élő magyarok, '56. ) Volt ez az angol performance "művésznő" aki kezet tett a turul szájába. Ma nyilatkozott, hogy ő ezt nem tudta, hogy mit vált ki. Szomorú, hogy nem tájékozódott-előtte! Másnap egy idióta disznólábakat rakott a Dunába lőtt magyarok emlékmű cipőibe. Szomorú, de hülyék, idióták mindig voltak, lesznek. Ezt így felfújni mind a két oldalon? Politikát csinálni ezekből? Belevonni Sólyom -t? Nehezen találni megfelelő szavakat.
Emlékezni kell mindenkire aki megérdemli, de KIHASZNÁLNI és FELHASZNÁLNI a szerencsétlenül járt embereket? Aljasság. Ha simán kivonulnak a Duna partra 1-1 szál virággal és SENKI meg sem szólalt volna akkor oké. Adjuk meg a tiszteletet halottainknak és nézzünk a jövőbe!!
Nagymamám szeretett testvére a Don- kanyarba veszett. 23 éves volt. Minden halottak napján a temetőnkben eltemetett, itt meghalt orosz kiskatonák sírjánál gyújtott gyertyát az emlékére.

Tündér_Lala 2009.06.19. 17:34:31

@Horizont: Mélyen egyet értek.
A probléma ott van, hogy miközben minden náció hatalmas toleranciát és empátiát kér és kap tőlünk, mi nem kapunk senkitől semmiféle empátiát (a saját országunkon belül sem). Nekünk figyelembe kell venni a környező országok érzékenységét, a zsidók érzékenységét stb...és figyelembe is vesszük.
De azt akarjuk, hogy végre figyelembe vegyék a mi érzékenységünket is, hogy ne nevezzék érzéketlen állatok totemállatnak a magyar származási legendában szereplő mitológiai madarat, hogy ne bonttassák le a II.vh. katronai és polgári áldozatainak emelt emléművet, hogy saját vezetőink ne fasisztázzák le az ország népét szüntelenül és folyamatosan és hosszan lehetne sorolni. Mert itthon akarjuk érezni magunkat a saját országunkban és itt IGENIS MI LGYÜNK A LEGFONTOSABBAK.
Arról nem is beszélve, hogy az országot és a nemzethez tartozókat (határon kívül és belül) ezzel hátrányba hozzák, mert mindenki más védi a hozzátartozókat. Gyurcsány fasisztázza a magyarokat fico is, miközben a MIÉPET és a JOBBIKOT is beleértve sehol nem vagyunk a Slota féle párthoz képest. Nálunk volt film a Hideg Napokról a szerbek a mai napig nem ismerik el az általuk elkövetett népirtást pedig nálunk már akkor vizsgálat és felelősségre vonás volt az ügyben (ami után azok a barmok - nem tévedés - karóba húzták Szombathelyit, akit kiadtak nekik).
Hát ezért vagyunk idegesek.

Horizont 2009.06.19. 17:50:44

@Tündér_Lala:
Teljesen igazad van! Nem tudtam így megfogalmazni!

Hú a Hideg napok c. film. Emlékszem hogy kikészültem tőle!
Láttam egy másik filmet is: Hétköznapi fasizmus.
Rendező Romm, asszisztense egy magyar rendező Lugosi László.Német propaganda anyagokból összevágott dokumentumfilm volt. '65-ben készült.Nem volt semmi. Dachau-ban is jártam. Soha nem úgy gondoltam a háború áldozataira, hogy zsidók. Emberek.

Higany 2009.06.19. 17:57:28

matula.hu/izsdb/

Pötyögjétek be azt, hogy Suchman Tamás, mindent érteni fogtok...

K.Jani 2009.06.19. 17:58:41

KENYÉR ÉS CIRKUSZ!! a régi jól bevált recept. ha magyarország helyén egy sivatag lenne és csak két magyar maradt volna, akkor is vitatkoznának.

Horizont 2009.06.19. 18:50:13

@Higany:
matula.hu:
# Az számít zsidónak, aki szerintünk az.
# Az számít közszereplõnek, aki szerintünk az.

Ehhez mit lehet hozzátenni? Viccnek nem elég jó, játéknak sem. Mire jó? Ha egyik sem, szánalmas!

Thulsa Doom (törölt) 2009.06.19. 19:07:05

Az első kép bal alsó sarkában az a kormos képű nem Kolor Bán?
Én azért a buli végén megszámoltam volna a cipőket, megvan-e mind! muhaha...

A dunábalövést egyébként a zsidók szabadalmaztatták 1919-ben. A nácistások csak folytatták ezt a nemes hagyományt. Ha jól tudom a giotin feltalálóját is lenyakazták... Hiába, az élet nem habostorta, tisztelt hölgyeim és uraim!...

vadasmarha balra 2009.06.19. 22:39:59

Ennek a műbalhénak a politikához semmi köze nincs, azt leboítékolom. Hogy a legjobban méltatlankodó "politikusoknak" sincs, arra már nem mernék fogadni. Különben is a héten még nem is esett szó a holokausztról, meg hazai gyártású náciainkról.

belzebubó 2009.06.20. 00:13:31

@Higany: Hát hogy lehetne valaki a Mazsihisz alelnöke,ha nem lenne az? Ez valami új felfedezés?Amivel semmi probléma nincs,de ezek az emberek hol voltak amikor szintén halottak emlékmüvével szórakoztak az övéik? Itt ez a gond. Ja,hogy az nekik annyira nem fájt? Oké,de ne bizonygassa nekünk itt 2-3 ember órákon át,hogy de bizony az is érdekli őket és fáj nekik biza' és ne nevezzék kurucok totemállatának.Csak ennyi.És most már amilyen az Adjon Isten olyan lesz a Fogadj Isten is!

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.06.20. 03:09:27

@Pierre (Bezuhov): Pont mint ti a holokausztot. Nem érdekes párhuzam? Annyi a különbség, hogy itt, Magyarországon naná, hogy a magyar áldozatokról akarunk hallani.

A holokausztipar pedig legyen az izraeli állam sajátja, mert mi nem kérünk belőle.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.06.20. 03:21:29

@Pierre (Bezuhov): azonkívül hogy merészelsz, te idegenszívű kígyó, egyáltalán "mélymagyarozni"? Ha itt élsz, magyarul beszélsz és a mi levegőnket rontod, akkor te csak ne "mélymagyarozzál" . Ha pedig nem érzed magad ide valónak, nem gond: nyitva a határ, lehet szépen kivándorolni és héberül elsírni a bánatodat - odaát! Undorító pedig a mi nemzetünk elleni tevékenységed, sőt te magad, mint komplett "jelenség".

Egyrészt igenis méltóságteljes az emlékmű, hiszen ősi magyar szimbólum az elesett magyar hazafiakért (persze nem a te neoliberális, kifordult és gennyes életszemléleted szerint, mert aszerint csak a Duna-parti cipőkiállítás az...), másrészt nem "kuruc totemállat", te hungarofób tahó.

Mellesleg nekik is megfelel:

www.nbh.hu/index.htm

Szóval nyitva a határ, ha nem tetszünk mi, magyarok, lehet más gazdaországot keresni.

molaris 2009.06.20. 07:38:45

Az-az érzékeny zsidó lélek, na az, ami mindig és mindenütt kiverte a biztosítékot a történelem során. Aki tanult történelmet, tudja, mindenhol az lett a vége, hogy elüldözték, irtották őket.

A világ már csak így működik, mindig és mindenhol náczikok éltek/élnek. Az a tény, hogy az első genocídiumot a zsidók követték el, borítsa jótékony feledés, de a tanítványok igyekeztek felnőni a mesterhez. Sikerült, így aztán a világunk a mammon uralma alá sorolt, és szűnni nem akaró szorgalommal irtjuk egymást, legyünk akár fehérek, feketék, zsidók, keresztyének, mohamedánok.
Ürügy mindig akad egy kis gyilkolászásra, aztán majd a kettős mércék szerint kiértékeljük a dolgokat. Megérett a világ a pusztulásra.

Mint a Zsidókhoz írott levélben szerepel: Nincs igaz egy sem!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.20. 10:38:48

@KuKori: Izrael egy normális konzervatív, kirekesztő, nacionalista állam. A Bezuhov-féléknek ott nem terem babér...

Plutonic 2009.06.23. 16:25:44

Hökk... Se köpni, se nyelni....

süti beállítások módosítása