Skip to content


       Szűrés lista

Az Artisjus-maffia himnusza

Idén nem lesz a Sziget 0. napján Magyar Dal Napja. (Aminek örülünk, mert már tavaly is iszonyú hakniízű volt.) De mint kiderült, hogy a magyar könnyűzene "sanyarú" helyzeténél akad még sanyarúbb "ügy", úgyhogy idén más csomagolást kap a hakninap a Nagyszínpadon.

No, de a 2009-es év nem érhet véget az Artisjus-maffia "Magyar Dal Napja" nélkül, ezért idén szeptember 13-án lesz megtartva eme neves esemény.

Ennek népszerűsítését kezdték meg:

SZERZOK.HU - A NAP DALA (The Song of the Day)

Ezt a dalt a magyar zene népszerűsítése érdekében a Magyar Könnyűzeneszerzők és Szövegírók Egyesülete (www.szerzok.hu) a 2009.szeptember 13-án tartandó Magyar Dal Napja eseményre készítette a magyar zenei szakma aktív részvételével, a Pannónia Stúdió (www.pannoniastudio.com) és a DunaTV támogatásával.

- This song is made by a hungarian association (www.szerzok.org) with the activity of hungarian music business and sponsored by Pannonia Studio (www.pannoniastudio.com) and DunaTV (hungarian satellite TV, www.dunatv.hu) for popularizing hungarian music and for the event on 13th september 2009, The Day of Hungarian Song.
 

Közreműködők/composers,musicians,singers : Csont István, Temesi Berci, Tóth Vera, Tóth Gabi, Szikora Róbert, Pély Barna, Szekeres Adrien, Koós Réka, Éliás Jr., Kefir, Dopeman, Kicsi Dope, Bródy János, Jamie Winchester, Benkő László, Papp Szabolcs, Bencsik Tamara, Balanyi Szilárd, Dred és Doris, Dandó Zoltán, Kisvári Ferenc, Borlai Gergő, Szűcs Norbert, Krisz Rudi, Bolyki Balázs, Szabó András, Szabó Ágnes, Farkas Zsófi, Major Eszter, Lányi Lala, Gátos Iván, Gátos Bálint, Egry Levente, Kardos Norbert, Sub Bass Monster, Bársony Bálint, Ferenczi György, Mező Misi, Mits Gergő, Oláh Szabolcs, Lecsó (PUF), Kardos-Horváth János, Hamza Zoltán, Som Krisztián, Czutor Zoltán, Nádorfi Krisztina"

Csak erős idegzetűeknek!

00:28-nál maga az Artisjus igazgatója, Bródy János is felbukkan,  olyan vezérigazgatósan bekukkant, hogy minden a legnagyobb rendben van-e, majd önfeledtan kacarászik Benkővel és Tóth Gabival. Szépen összejött minden generáció ...

Fel is merült bennem a költői kérdés: vajon a Nagy Nemzetközi Átlaghoz képest a magyarfoci szarabb vagy a magyar könnyűzene? Nehéz kérdés, nagyon nehéz ...  Ugyanaz mindenhol: tehetségtelen senkiháziak, felsztárolva, ugyanannak a belső körnek kezében van minden 20 év óta, ők diktálják a szabályokat, ők rendelkeznek a pénzek felett, ők az atyaúristenek (mezey, bródy), nem tudják felfogni, hogy már nem 1992-őt írunk, hanem 2009-et, van választék, van nemzetközi konkurencia, mind a fociban, mind a zenében.

A szerzok.hu céljai:


















De pénz van bőven a bizniszben, és ehhez vasmarokkal ragaszkodnak.

Te fejlődnél, képeznéd magad, dolgoznál keményen mindennap, hogy a legjobb legyél, amit csinálasz, ha minden májusban megérkezik a milliós átutalás az Artisjustól? Csak úgy, a "semmiért", mert X-szer szólt a számod a rádióban és Y db CD-t vettek meg? És utána fapofával telesírod a sajtót, hogy "illegális letöltések", "nem veszik a CD-t a zemberek" "mi lesz így a zenekarokkal", "nincs pénz", "éhezünk" ...

Apró kis infó: 2008-as évre vonatkozóan az Artisjus 13 milliárd forint jogdíjat szedett be, melyből 9,7 milliárd forintot osztott szét a zenészeknek, 2,8 milliárdot pedig magára költött, fél milliárdot meg eljótékonykodott ...

Hol a pénz, Bródy ???

De erről majd a jövő héten ...

Címkék: zene morbid pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr111194345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

One Bad Habit 2009.06.19. 11:43:03

Érdemes felmenni a mahasz honlapjára és megnézni a lemezeladási listákat...

purga · http://horrormirror.blog.hu 2009.06.19. 11:43:07

ezt a dalt a lángoló gitárokon már minősítettem:)

magyar könnyűzene=magyar foci=magyar filmipar=magyar TV műsorok=magyar"sztárok"=magyar politikusok

fulmerz 2009.06.19. 11:43:29

@eszkep: egyebkent most ahogy olvasom, az artisjus egyesulet. Az ASVA is az, annak megsincs semmi joga. Jottek ceghez pattogni, hogy jogtisztak-e a szoftverek, lebegtettek apeh felhatalmazast, aztan szepen bekussoltak, mivel az apeh rajuk szolt, hogy semmi sem jogositja fel oket, hogy veluk fenyegetozzenek. Aztan erdekes modon, mar nem is volt fontos a helyszinen vegignezni, hogy legalisak-e a dolgok.
Szoval egy egyesulet milyen jogon szed be toleg jogdijat?
Most en alapitok egy butorapolo egyesuletet, szedhetek dijat a festekekre, merthogy avval arthatok a butoroknak?

Matteo79 2009.06.19. 11:45:57

Valami megoldás "kell" arra, hogy a zenészek a műveik ellenértékét megkapják. Iszonyú sokan töltögetik a zenét, bár ezen nagy része gondolom nem lenne potenciális vásárló. (pl én sem) Proaktív igazságosabb megoldásokra adjatok javaslatokat puffogás helyett. Itt is mindig csak a szájtépés megy tudom. Én is szeretem :)

purga · http://horrormirror.blog.hu 2009.06.19. 11:46:45

@fulmerz: az nekem is megvan, meg a kazijuk is, meg pólóm is volt ám:)

én meg legutóbb a Hisztéria nevű együttesnek a 2008-as beszt off dupla CD-jét vettem meg 300 forintért a media marktban xD pedig a második CD igazából DVD archív felvételekkel.... ja meg húgomnak 200 forintért egy junkies CD-t :DD

eszkep 2009.06.19. 11:49:15

@Maestro: Mindez a pendrive-om és a fényképezőgépben lévő memóriakártya árából...

Ivanhoe 2009.06.19. 11:49:28

@Zlot: Sajnos Abszurdisztánban élsz, itt nem precedens alapú a törvényhozás, max. próbapert lehet indítani, de ezek olyan kapcsolatokkal rendelkeznek, hogy esélytelen, nem véletlen, hogy büntetlenül lehúzhatják a népet. Én már egyáltalán nem veszek Artisjus matricás dolgokat, inkább megrendelem külföldről ami kell, ezek meg felfordulhatnak miattam. Ez a Bródy is érdekes, mégis, hogy veszi a bátorságot a lehúzásra? Azért mert 20 évvel ezelőtt írt néhány számot még nem jogosítja fel arra, hogy egész életében abból éljen. Ilyen alapon a PLC programozók is kaphatnának jogdíjat, elvégre az ipari gépek az ő programjaikkal működnek amikkel a cégek milliókat vagy akár milliárdokat termelnek, ugyanolyan szellemi termék.

eszkep 2009.06.19. 11:51:22

@fulmerz: Vagy a "Vegetáriánusok Országos Szövetségének" kezdeményezére, minden hústartalmú élelmiszer árában kiszabnának 10% húsfogyasztási díjat??? Ugyanaz az elv!
Beszarás ez a logika...

Ivanhoe 2009.06.19. 11:54:41

@Matteo79: A kiadók nem dísznek vannak.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.19. 11:55:22

dögöljek meg ha látom 00:38-nál bródit.
0:49-nél ki az a debil? inkább betont talicskázzon.
(dopeman zsidó? most esett le:)
bródynak most ezek a legújabb pártfogoltjai, a következő ilyen szerzők.hu klipben ők is benne lesznek, csak most világkörüli turnán voltak
www.youtube.com/watch?v=k4quPpdCH3s

fulmerz 2009.06.19. 11:55:42

@purga: polom nekem is van, nem is hordom, nehogy tonkremenjen, hoszen szemelyesen Mozart adta at!:)

@Ivanhoe: en sem ertem miert kap jogdijat a 30 evvel ezelotti dalaibol. Teljesen jo a hasonlat a PLC programozokkal. Az en fonokom nem fizet a 3 evvel ezelotti munkamert... Pedig azota hasznaljuk a munka gyumolcset

purga · http://horrormirror.blog.hu 2009.06.19. 11:56:10

@eszkep: nem sajnálom őket, aki látott már MTV-n pöpec kérók műsort (vagy vmi ilyesmi a neve), annak leesik az álla, h az itthon tök ismeretlen rappereknek meg popénekeseknek mekkora házuk, hány és milyen kocsijuk van....

eszkep 2009.06.19. 11:57:01

@Matteo79: Ha egy filmet lehet 1000 Forintért árulni (pedig az előállítási költség sokkal nagyobb...), akkor egy audio CD-t miér nem.

Konkrét, morbid példa:
- J. M. Jarre koncert DVD kiadvány 2 DVD-vel kb 100 perc DTS, Dolby Digital és Stereo hangsávval 4000 Ft
- Audio CD-n uyganaz (extra lemez nélkül), 60 perc zenei anyag: 5000 Ft.

Ugyanúgy, ahogy nem másolok 1000 Ft-s DVD-t, miért másoljak 1000 Ft-s CD-t? Ok, akkor is lennének másolók, de arányában véve - szerintem - drasztikusan kevesebben.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2009.06.19. 11:57:41

@fulmerz: én sajna elhordtam, gallyra ment, nem mintha ma már hordanám...

ZmanUK 2009.06.19. 11:58:07

@Ivanhoe: Egy probapert akkor is megerne a dolog. Mert szerintem az Unios szabalyozassal ez nem fer ossze.

Ha en veszek egy SD kartyat a fenykepezombe, akkor a "jogdijbol" miert tamogatnak zeneszeket? Mi koze van a fotoimnak a zeneszekhez?

A matrica kifizetesevel elismerjuk hogy kollektiv bunosok vagyunk, es legalis, jogvedett termekeket masolgatunk....

This is bullshit

Nem erdekel Abszurdisztan, meg a kapcsolatok, ha a torvenyi szabalyozas esetleg nekem adna igazat, akkor nincs a legfelsobb birosag, ami ellenem itelne. Amugy szerintem az EU-t is erdekelne a mukodesuk. .... El is kezdek utanna jarni

fulmerz 2009.06.19. 11:58:45

@eszkep: Mekkora luzerseg mar csengohangot letolteni? 8 eve a telefonom ugy csorog, ahogy en akarom es meg 1 fillert sem koltottem ra. Csodalkoznak, hogy csokken a piac... talan fejlodni kene a technikaval egyutt es nem csak panaszkodni es sápolni a csori embereket.

modellmaker 2009.06.19. 12:00:30

@Hetfield: Killer Barbies-ra hajaz, csak nem tom melyik számra, annyira azért nem ismerem őket.

fulmerz 2009.06.19. 12:00:59

@purga: en sem hordom/hordanam, csak vigyazok ra. Kesobb aranyaron merik majd:)

purga · http://horrormirror.blog.hu 2009.06.19. 12:03:41

@eszkep: szerencsére már egyre több magyar zenét lehet kapni ezresért, pl. hála az ez volt a XX. század nevű projektnek... sőt, egyes boltokban 590-ért láttam már pokolgép albumot (adj új erőt) meg beatricét (vidám magyarok), de a legjobban egy ramones albumnak (brain eaters)örültem ugyanennyiért, igaz, az külföldi, ettől talán durvább az összkép:)
de már hammerworld által kiadott cd-ket is láttam ezresért, pl. akela-forradalom (meg is vettem), vagy moby dick-se nap se hold (eztet is), meg még lehetne sorolni, szal a lényeg, h szerencsére már lejjebb mennek az árak

Cato 2009.06.19. 12:03:50

@Hetfield:
"Mi ez a szemét, mi? Én az ujjammal jobb ritmusban tudok pattogtatni."
:)

purga · http://horrormirror.blog.hu 2009.06.19. 12:04:59

@fulmerz: na ja, egyszerűbb, ha ráraksz egy mp3-at csengőhangnak:)

Ivanhoe 2009.06.19. 12:05:18

@Zlot: Az EU-s jogszabályok ugyan vonatkoznának rájuk, de igazából leszarják ugyanúgy mint a regisztrációs adó esetében. Az is EU szabályellenes, az EU fel is szólította az államot a megszüntetésére évekkel ezelőtt, de igazából nem érdekli őket.

Berrick 2009.06.19. 12:06:55

Ha már itt tartunk szerintem ez jobb mint az elöző : www.youtube.com/watch?v=9qOVe-mp1tA

Kixx 2009.06.19. 12:08:18

"eszetlen semmirekellők
csürhéje, akiket elsőként állít majd falhoz a forradalom"

D. Adams (szerző)

Cato 2009.06.19. 12:12:18

@Kixx: Igen de az a marketing részleg volt ha jól emlékszem ;)

Cato 2009.06.19. 12:16:45

Amúgy megpróbáltam meghallgatni, de Dopemannél sírógörcsöt kaptam, nem erőltettem tovább.

Egy kis Bobby Womackkel mostam ki a fülemből ezt a szrt. :
www.youtube.com/watch?v=UOg_8hCC4u4&feature=related

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2009.06.19. 12:23:39

Az Artisjus valóban felháborító egy maffia. Lemezt már egy jó ideje nem vásárlok, ha egy zenekar zenéje tetszik, akkor elmegyek a koncertre, esetleg ott veszek egy kis merchandise-t. De nem fogok 5000 forintért CD-t venni.
Az adathordozók jogdíjával meg tényleg kapják be! Az én pendrive-om nem sok zenét látott még, ellenben állandósítva rajta van egy programkészlet, amit minden frissen telepített gépre rárakok, illetve azon szoktam vinni a házi feladatokat, azon tárolom az általam írt programokat, stb...
És mégis lenne rajta matrica, ha most venném.
Komolyan, a fejemre nem kéne matrica? Merthogy abban is adatot tárolok, ami akár zene is lehet...
Agyrém.

SirBors · http://kisby.blog.hu/ 2009.06.19. 12:24:08

Kövezzetek meg de nekem tetszik ez a szám:D
Az már más kérdés hogy miről szövegelnek benne..:)

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.06.19. 12:24:10

@eszkep: Felrakod az egészet a fekte páratlanra és huss, már várhatod is a jövő havi apanázst.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.06.19. 12:25:26

Ezen a számon aztán érződik, hogy nem szívből jött a szerzőnek, hanem muszáj volt megírnia.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2009.06.19. 12:27:30

tényleg, ha a szobámban gyakorlásképpen eljátszanék egy bikini számot a gitáromon, akkor azért is fizetnem kell majd jogdíjat, vagy az már rögtön plagizálás és irány a börtön? :D a sok iskolás tábortüzes nótázgatásokról meg ne is beszéljünk, szörnyű ez a mai fiatalság:D

fulmerz 2009.06.19. 12:28:28

@laspalmas: En ugyanezt ereztem a valami amerika 2 betetdalanal... "hiaba vagy gyors, ha szembejon a sors", "az elet nem tul konnyu, pedig rairtak, hogy light"? Mi a ... Szoval akkor ezert es az ilyenekert kapjak a suskat. Katasztrofa...

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.06.19. 12:29:13

@fulmerz: Arra gondoltam, hogy alapítok én is egy ilyen gittegyletet. Nálam a 13 milliárdból 12-t kapnak meg a zenészek. Na fogadjunk, hogy mind átjön hozzám.
Aztán alapítok mégegyet, és mégegyet, és mégegyet, csak hogy minden CD tele legyen matricával, és nevetségessé váljon az egész.

Amúgy '97 óta nem vettem CD-t, magyart meg éppenséggel soha az életben.
Ja, de vettem egyszer egy szerzői kiadású Gravefruitot.

PublicEnemy 2009.06.19. 12:32:06

Szerintem azokkal van a probléma,akik megveszik ezeket a szemeteket!
Azonban rengeteg jó zenét játszó,tehetséges előadók vannak itthon is.Csak nincs rá igény,mert a nagyobb többség vájt fülű a zenéhez,és csak a divathoz igazodik.
Egyetlen megoldás van:GYEREKEK!NE VEGYETEK SZART!NE IS TÖLTSETEK LE!És ha megláttok az utcán egy ilyen Tóthgabi,antifitnessszart,notanx vagyLúzerLajosJunior meg a többi seggfejet JÓL KÖPJÉTEK POFÁN ŐKET!Így talán rájönnek,hogy nem kellenek erre a világra!

báró Leopold 2009.06.19. 12:32:20

Várjá-várjá-várjá...a számítógépes (ill konzolos) játékok kiadóit védő egyesült az vagyon -e Magyarországon? Mert ha nincs akkor gyerünk, uzsgyi neki, alapítsuk már meg. Fér még matrica a dvd-kre pendrivokra, hdd-kre. Sőt én azt mondom h a RAM-ra is tegyünk matricát, mert ha ugyan csak rövid ideig is, de a játék bizonyoss része azon is átmegy. SŐT!!!! A modemekre, meg az internetkábelre, hálókártyára is, mert amikor rohadt szemét módon letöltöd, akkor azon jön...emberek ezzel meggazdagszunk

fulmerz 2009.06.19. 12:32:46

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: fel milliardert vallalom napi 8 oraban a gitt ragasat. Tulorapenzt viszont kerek!

fulmerz 2009.06.19. 12:35:11

@báró Leopold: Programmesjus... nem is rossz otlet, a gittet ott is elragcsahatom fel milliardert 8 oraban...

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.06.19. 12:36:02

@Matteo79: Menjenek koncertezni, bammeg. Nem lesznek milliárdosok, de meg lehet belőle élni. Ja, hogy az baj?

báró Leopold 2009.06.19. 12:42:38

@fulmerz: már nevünk is van, ezért kinevezlek vezérigazgató-helyettesnek. De lehet jelentkezni még posztokra emberek, ígérem a takarító is jól fog keresni. Évente tejelünk egy kicsit az Activisonnek, Bliizardnak, EA-nek, stb de nem kell félni, marad elég nekünk is...

purga · http://horrormirror.blog.hu 2009.06.19. 12:44:44

@báró Leopold: én leszek a project-manager, bár nem tudom, h az mit csinál, de jól csengő poszt

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.06.19. 12:45:08

@fulmerz: Biztos vagy benne? Rágtál már gittet? Okádék íze van, nem ér meg ennyit. Viszont marketing directorra és HR supervising managerre szükségem lesz.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2009.06.19. 12:45:47

de ugye az ingyenes flash játékokra is vetünk ki jogdíjakat? hiszen ezzel károsítják azokat, akik kiadják a játékaikat cd-n/dvd-n:)

báró Leopold 2009.06.19. 12:46:42

@purga: Nagyon jó...kell egy matricatervező és felügyelő is...vmi szép dizjnos matrica kell h az emberek ne érezzék magukat annyira lehúzva, megérje a plsuz ezer forintot

báró Leopold 2009.06.19. 12:47:57

@purga: még nem gondolkoztam h a flashjátékokat hogyan matricázzuk de vhogy megoldjuk...esetleg virtuális matrica...

fulmerz 2009.06.19. 12:54:28

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: nem ragtam gittet, de legalabb olyan hasznos tevekenysegnek erzem, mint a marketing directort es a HR supervising manager-t, amikre ezuton nyujtanam be a CV-met.

RollingS 2009.06.19. 12:55:18

Lecsó-t ( PuF) nem fikázni nem vállalta el ezt a szart .
Csak kiírták a nevét.

báró Leopold 2009.06.19. 12:57:45

@kovego: Baszki...ha ilyen tarifával kapnék büntetést 3-4 afrikai ország gdp-je nem lenne elég arra h kifizessem a büntetést. (pedig meglepően sok nigériai herceg szeretne nekem 50 millió dollárt átutalni)

Atrox 2009.06.19. 13:10:12

Kicsit off:

Az a vicces, hogy mostanában mikor magyart hallgatok, az is amerikai :)
Van egy Manowar nevű zenekar, akiknek igen szoros a kapcsolatuk rajongóikkal (szerintem a legszorosabb a világon). Most megtették azt, hogy 16 különböző nyelven (köztük magyarul!!!) elkészítették egyik legújabb számukat rajongóiknak. Az énekes nem értette, hogyan lehet, hogy emberek képesek ilyen nehéz nyelvet megtanulni, és beszélni. A magyar verzió felvétele annyi ideig tartott, mint a többi 15 verzió együttesen. Respect!
www.youtube.com/watch?v=JdYA9H81CF8&feature=related

báró Leopold 2009.06.19. 13:10:54

@Aradebil: nézz csak 5 kommenttel feljebb...

Ivanhoe 2009.06.19. 13:12:30

@Aradebil: Ezt megint a jogvédő barmok lobbizták ki, az IP címet nemrég a svédeknél és a franciáknál személyes adattá nyilvánították, ha EU-n belül mindenhol az lesz akkor bebukták, hogy nálunk ilyen legyen (szerencsére).

synthesizer 2009.06.19. 13:15:17

@Hetfield: Egy kis fültisztításként valami télleg progresszív:
www.myspace.com/battlestheband

a Trac c. számot tessék meghallgatni fültisztításképpen :)

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.06.19. 13:16:24

@Aradebil: Mi az: 50 ügyvéd összeláncolva a tenger fenekén?
Egy jó kezdet.

remlato 2009.06.19. 13:28:44

ez a téma mindig kinyitja a bicskát a zsebemben.
pont tegnap láttam ezt a videót:

index.hu/video/2008/07/11/oregember_egyedul_razza_1/?s=de%C3%A1k%20bill

4. perc környékén, Bill arról beszél, hogy kiadták dvd-n az eredeti 83-as istván a királyt és egy tiszteletpéldányt sem kapott, nemhogy pénzt.

vö. 13 milliárd forint.

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2009.06.19. 13:51:59

Törvényjavaslatom:

Mivel a fülünkkel hallgatjuk az illegálisan megszerzett zenét, mindenkinek kötelező mindkét fülére hologrammos cimkét venni és ragasztani, amit évente aktualizálni kell. Akik egyik fülükkel nem hallanak, azoknak elég a másik fülükre egy, a siketek pedig mentesülnek (a nagyotthallók kedvezményt kaphatnak a halláskárosodásuk arányában).
Akiket elkap a rendőr nyilvános helyen, hogy nem lobog mindkét fülén ezévi matrica és nincs siketigazolványa, azt kurvára megbünteti.

One Bad Habit 2009.06.19. 13:52:52

@Atrox: Köszi a linket!!!!
Hail to the Kings of Metal!
:)

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2009.06.19. 13:58:55

Törvényjavaslat 2:
Mivel a szemünkkel nézzük és a fülünkkel hallgatjuk az illegálisan megszerzett filmeket, ezért kötelező évente két-két filmvédő matricát ragasztanunk a szemünkre és a fülünkre. Vigyázni kell, hogy a fülre ragasztott matrica el ne takarja a zenevédő matricát és fordítva. A gyengénlátók, a nagyotthallók, a siketek és a vakok kedvezményt kaphatnak, ha igazolni tudják állapotukat. Csak az egyaránt vakok és siketek kaphatnak teljes mentességet (Csak tudnám, ők hogy értesülnek erről a törvényről?).

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2009.06.19. 14:07:52

Törvényjavaslat 3.

Mivel a szánkkal szoktuk a jogvédő szervezetek külön engedélye nélkül dúdolgatni (sokszor nemcsak a zuhany alatt, hanem akár mások fülehallatára, nyilvánosan) a jogvédett zeneszámokat, vagy elmesélni másoknak a tegnap általunk látott filmet, vagy olvasott könyvet (pláne, ha a kiadó engedélye nélkül kölcsönkértük a tesónktól), ezért kötelező a szánkat összeragasztani egy ezévi zenevédő és egy filmvédő, valamint egy könyvvédő matricával. Így nemcsak kárpótolják magukat a kiadók, hanem megszűnik a jogtiprás is, mert beragasztott szájjal nem lehet dúdolni és mesélni.
Ezzel egyidőben betiltjuk a siketbeszédet a nem siketek számára, és a kézfejmutogatásos szolmizálást mindenki számára, hogy még ilyen formában se tudjanak az emberek szerzői jogokat tiporni.

Ivanhoe 2009.06.19. 14:11:38

@Szakaly Gyorgy: Majd morse-kóddal pislogunk:)

Cato 2009.06.19. 14:14:58

@Ivanhoe: És aki véletlenül nem tud morse-űl az használhatja ezt:
www.onlineconversion.com/morse_code.htm

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2009.06.19. 14:15:01

Törvényjavaslat 4.

Nem feledkezünk el azon elvetemültek megadóztatásáról sem, akik képesek blogokat írni vagy azokhoz hozzászólni. Így jogvédett könyvekről és filmekről mesélhetnek, vagy eldúdolhatnak védett zeneszámokat (pl. ta-ra-ra-ram, tam-taram).
Minden kézre, akiknek az nincs, annak lábra vagy szájra (mert vannak, akik kéz híján azokkal gépelnek), évente új jogvédő matricát kell ragasztani olyan helyre, ahol nem takarja a ruha...

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2009.06.19. 14:17:59

Remélem, hogy ennyi ötlettel felvesznek valamelyik jogvédő szervezet igazgatóságába.
El ne felejtsem: bár az ötleteimet most nyilvánosan publikáltam, de minden jogot fenntartok magamnak, törv. véd, All Rights Reserved, (R), meg ilyenek...

Ivanhoe 2009.06.19. 14:20:13

@Szakaly Gyorgy: Egyre meredekebb ötleteket adsz nekik:) És azzal mi van aki magára tetováltat egy zeneszöveget, kottát vagy egy idézetet?:D

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2009.06.19. 14:21:40

@Ivanhoe: Jó, hogy mondtad, a morse minden formáját azonnal betiltjuk! Pl. a radiátoron kopogást, a lámpamorsét, a pislogást, a lábbal és kézzel dörömbölést, a kopogást, az ütemes horkolást, horkantást, krágogást, műköhögést, műböfögést, stb.

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2009.06.19. 14:22:39

@Ivanhoe: Az lenyúzatik, és lámpaernyő készül belőle a jogvédők irodájába!

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2009.06.19. 14:26:40

Aki pedig az én kommentjeimet meri (magamon kívül, persze) részben vagy egészben idézni az Én és a blogkommentelők jogvédő szövetsége előzetes engedélyünk nélkül, azt magam aprítom miszlikre.

Lenny [Cabdriver] (törölt) 2009.06.19. 14:43:36

Ahogy nézem a "közreműködők"listát...

Na, pont azok sírnak, akiket még letölteni se érdemes.
Az ilyen Tóth Gabiknak, Bencsik Tamaráknak szokott max 7-8peerük lenni egy 50-60ezer fős p2p oldalon. Ha van egyáltalán olyan rajongó, aki felrakja.
Még az amolyan "média által hanyagolt" zene feltöltésekre is, mint a Kárpátia, Pitbull, Fanka Deli, Alvin... is ráugranak vagy 20an félórán belül.

Ha még ingyen is kihívást jelent továbbpasszolni valamit, akkor az albumeladásoktól vajon mit várnak?
Zenét kéne csinálni, egy jól megcélzott közönségnek kérem, és akkor akinek megtetszik, az már becsületből is elcammog a CDboltba, vagy felmegy érte az origora, és kinyitja a pénztárcát.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2009.06.19. 15:09:06

@Szakaly Gyorgy: jókat röhögtem ezeken a javaslatokon, köszi:))

gcsabi 2009.06.19. 15:13:50

@Marcellusca:
Sok jó szám és zene születik a magyar rock életben. Jópár tehetséges fiatal zenekarral találkoztam, jelennek meg jó lemezek amiket saját kiadásban , amiket szinte önköltségi áron adnak a zenekarok!
Csak ott kezdődik a bibi, hogy a velejéig korrupt.igénytelen szar médiaába lehetetlen bekerülni!
Minden rádió/pláne a vidéken is fogható/ ugyan azt a szar igénytelen zenét játsza,amit a "zenei managerek"nyomnak. Igy lehet primitív "zenéből" sztárelőadót faragni, akit aztán fél- de inkább egészplaybeck haknikon nagy pénzekért eladni. Nálunk tucatszám működnek olyan SZTÁRok akik életükben nem játszottak olyan közönség előtt aki hajlandó lenne fizetni a "produkciójukért"
De remekül el lehet adni őket mindenféle ingyen buliba több százezres gáziért/plázabuli.tescó születénap,önkormányzati rendezvény/itt álltalában sokkal magasabb gázsi háromszoros áru technika stb." Hatalmas pénzek kötnek ki a szervezők zsebeiben. Erre épül a megaszar és a többi hasonló gagyihegyek. A megaszarban kb 3 tehtséges énekes volt, a többinél sokkal jobbak ekéznek klubokban akikről max egy szűk zeneszerető réteg tud. A megás "sztárok" mögött nagyrész ugyanazok allnak és kaszálnak . Pierot szerü tehetségtelen emberek akik csak a lenyult tucatklisséket ismételgetik. Ezért jellegtelen minden innen származó unalmas szar.
Az atisjus egyetlen"értelme" hogy ők és a hozzájuk közelálló levitézlett kikopott múmiák szétoszthassák egymásközt a behajtott lét! A fital tehetséges zenészekre meg rohadt nagy ívben szarnak!

Redcap 2009.06.19. 15:21:01

Komolyan savat tudok köpni amikor ezek a letöltésekért meg a kevés pénz miatt sírnak. Millió-egy hihetetlenül tehetséges zenekar van Magyarországon, és nekik kell büdös pinceklubokban zenélniük, miközben ezek a Megasztáron és egyéb szarokon felkapaszkodott senki milliókat keresnek. Először is: aki nem maga írja a saját dalait, nem zenész. Másodszor: fulladjanak meg. Már sajna az MR2 sem az aminek indult...

b2 2009.06.19. 15:21:42

@Atrox: hubazz! ez de durva! lehidaltam...respekt komolyan. konkrétan meghatódtam!!!
@Matteo79:
huha! Kéne bizony megoldás...de ez azért nem az. és olyan nincs, hogy: Amíg ki nem találunk jobbat, addig mindenkit akinek lehetősége van egy késsel leszúrni valaki mást, azt azonnal börtönbe csukom.
Politikai akarat kéne ezeknek a nyilvánvalóan alkotmánysértő helyzeteknek az azonnali megszüntetésére.
Itt van a másik nagy g*ciség: a mahasz!!! Tehát pl. a magyar hanglemez kiadók szövetségének kell pengetni, hogy buliban lejátszhassam mondjuk egy német kiadó lemezét. WTF???
Vagy ami még durvább, ha megfizetem az éves általános jogdíjat asszem 70 rugót, akkor kapom a tanúsítványt, azt le se szarják onnantól, ha torrentezek...ez is hatalmas WTF?????
ja és ugye ott is milyen arcok vannak? Ilyen NáksiBrunner szörnyedvények, SpigiBoy meg DJFlower meg ilyenek...
Mindet jól picsán kéne rúgni azt elküldeni a jó édes anyjába, hogy azoknak zenéljen!
simán bűnszervezet mind. Egyszer kerülnék oda, mindet úgy rakatnám a börtönbe mint macskát xarni, dj vizsgástól, jogdíjastól!

gcsabi 2009.06.19. 15:46:37

@Geza:
Há mer tán ne jácca Őket oranként a májnsztrim medija. igy a média játszás után nem kapnak túl sok lét:) A koncerteket önállóan szervezik és ha van eszük nem adnak le számlistát sakáléknak , nem fizetnek be sajátmaguk után jogdíjat csak azért, hogy egy "kicsit" kevesebbet osszanak vissza nekik! De igy abból ne kap sem a Bródy sem a Kordaklárikám sem a többi ingyenélő!

kovego 2009.06.19. 15:48:58

@Szakaly Gyorgy: vazz, már megint a vakoknak meg a süketeknek akar valaki kedvezni!
így kell ezt csinálni: index.hu/belfold/2009/06/19/a_wizzair_nem_vitte_el_a_vak_utast/

ui.: nyomtam a monitorra egy matricát

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.06.19. 16:00:17

nem a 80-as évek végén 90-es évek elején volt ez divatban hogy csinálunk egy nagy közös dalt meg a videóklippnek jó lesz a studiófelvétel.

Atrox 2009.06.19. 16:15:33

@One Bad Habit: nincs mit :) Hail to Manowar!

@gcsabi: nagyjából gazad van. Kemény zenei tudással, komoly tehetségű zenészek kis klubokban játszanak, általában benzinköltségért, meg egy rekesz sörért, miközben a médiából ömlik a gagyi, mű 'zene'. Ezek a mű előadók zenét, szöveget írni nem tudnak, mindent alájuk tesznek, maximum kell egy kis ének tudás, de fellépéseik többsége amúgyis hakni, meg play back. És ugyanúgy, ahogy a kereskedelmi tévék esetén, erre az a válasz, hogy erre van igény. Szerintem ugyan nem, de pár kiváltságos irányítja ezt a világot, és az ő szavuk, pénzük dönt. Mi meg legfeljebb nem hallgatunk rádiót, és nem nézünk tv-t (elsősorban kereskedelmi tv-t), ahonnan úgyis csak értékelhetetlen sz@r ömlik az ember arcába.
Amikor arra gondolok, hogy milyen primitív, igénytelen, ócska, megtévesztő, hazug műsorok/hírek/adások áradnak a rádiókból, tv-kből, mindíg az történik, mint most is: jól felhúzom magam!

tudi 2009.06.19. 16:22:44

De jó, hogy én nem ezeket az idétlen előadókat halgatom, sírnak rínak, hogy a letöltés miatt bajban a zeneipar, ja mert áttaludták, mikor kezdett kibontakozni és jól hoztak a cd-k akkoriban azokat a szép éveket sírják vissza.

Sangria 2009.06.19. 16:58:57

Azért érdekes, hogy mindig azok az "előadóművészek" nyivákolnak a legtöbbet az illegális zeneletöltések miatt, akiktől a kutya se tölt le soha semmit.

Ivanhoe 2009.06.19. 17:28:33

Alap, mindig az kiabál a legjobban akinek ég a háza.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.06.19. 17:53:36

Nevetséges ez az Artisjus sportegyesület. Most messzemenően nem akarok belemenni a nevetséges kis húzásaikba, egy a lényeg.

Írható CD-t vesztek szlovákiában.
Magyar előadótól NEM vesztek sokezerért semmilyen CD-t. (Éhen döglik a sportszervezet is, meg a kurva szar magyar előadó is, és ezzel jól jársz ;) )
A diszkótulajdonosok/rendezvényszervezők meg hazudják be a 100 főt vagy kevesebbet :D (Éhendöglik a sportegyesület)

A torrent miatt meg nem sipákolni kéne kedves faszkarikák. A torrent nálunk arra jó, hogy van egy zene, meghallgatom, és ha arra érdemes akkor megveszem. Ha meg nem, akkor nem.

"Itt van a másik nagy g*ciség: a mahasz!!! Tehát pl. a magyar hanglemez kiadók szövetségének kell pengetni, hogy buliban lejátszhassam mondjuk egy német kiadó lemezét. WTF???
Vagy ami még durvább, ha megfizetem az éves általános jogdíjat asszem 70 rugót, akkor kapom a tanúsítványt, azt le se szarják onnantól, ha torrentezek...ez is hatalmas WTF?????
ja és ugye ott is milyen arcok vannak? Ilyen NáksiBrunner szörnyedvények, SpigiBoy meg DJFlower meg ilyenek...
Mindet jól picsán kéne rúgni azt elküldeni a jó édes anyjába, hogy azoknak zenéljen!
simán bűnszervezet mind. Egyszer kerülnék oda, mindet úgy rakatnám a börtönbe mint macskát xarni, dj vizsgástól, jogdíjastól!
"

Na ez azért nem teljesen így van. Ha a német előadó művét megvásároltad, mondjuk cd-n vagy bakeliten akkor senki nem fog baszogatni.
A MAHASZ ugye most azon cigánykodik, hogy befizetsz egy éves átalányt, és tolhatod a másolt zenéidet. Nevetséges, de már utánajártam a beatport-os letöltéseknek. A beatport-os zenék után kapsz egy igazoló mail-t, ha azt bemutatod, ingyen kapod a matricát a cd-re.
Aztán ezt a MAHASZ-os témát is lehetne boncolgatni. A Dj. vizsga már nincs. Beszélgettem pár "kollégával" ez ügyben, hogy ez nem baj, viszont lehetne egy komolyabb rosta a gagyidj-k kiszűrésére.
+ folyik épp egy egyeztetés pár külföldi kiadóval, miszerint mennyi pénzt is ad nekik a MAHASZ a beszedett jogdíjak után. Mert elég vicces volna, ha a harmónikás Márió kapna mondjuk a Giuseppe Ottaviani után ;)

Az eredményekről majd beszámolok.

Ivanhoe 2009.06.19. 18:02:56

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: Azt tegyük hozzá, hogy a német előadók CD-i fele annyiba kerülnek mint a hazai playback huszárok "zenéi". Sztem a legtöbben a sokat akar a szarka elvel nem értenek egyet (én sem). 6-7k Ft egy 30 perces CD? Ugyan már! A legtöbb igénytelen vacak, meghallgatja az ember aztán megy fel a polcra porosodni. Ha kevesebbe kerülnének valószínűleg többen megvennék. Ugyan én is vettem már 5k-ért zenei CD-t (persze külföldit), de azt is előtte letöltöttem, meghallgattam néhányszor és amikor 1 hét után még mindig az egyik szám refrénjét dúdoltam akkor elmentem és megvettem eredetiben.

Ivanhoe 2009.06.19. 18:05:22

Most nézem, hogy az emlegetett CD-n nincs Artisjus matrica :D

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.19. 18:53:16

megint megvertek két magyart Délvidéken.
buszon beszélgettek magyarul, mire az egyik szerb ezt kikérte magának, leszálltak, volt egy ksi dulakodás, és a szerb visszajött két-három emberrel...

Thulsa Doom (törölt) 2009.06.19. 18:54:12

Bazzeg! Ez a szám annyira erőltetett, mintha egy betondarabot kéne kiszarnom és kigúvadt szemekkel gubbasztanák a budin.
Tiszta megkönnyebbülés mikor véget ér a "zene". Mint egy deci csukamájolaj tejjel összekeverve...

Méghogy ezeknek fizetni! Még ingyen sem tölteném le egyikük nyekergését se. Bányába velük!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.19. 18:56:20

b*sszátok már meg! most miért kell törölni minden offtopikot? pont ez volt a jó a vastagbőrbe!!!!!
miért nem köttök olyan kompromisszumot, hogyha nem témába vágó, de kiírjuk első szónak, h OFFTOPIC, akkor megtartjátok, kultúrblogokon ez a szokás.

Lodogi Pascal (törölt) 2009.06.19. 21:27:15

Hát ez a dal szar volt.
Ennél többet nem tudok mondani kérem kapcsolja ki.

Tarackos Sül (törölt) 2009.06.19. 21:33:03

@Gerusz:

Édesem, ez nem is rossz ötlet. De nem fejre, hanem fülre akasztható / ragasztható matrica, mondjuk fülenként 300 HUF-ért, ami kettő esetén (minimális vásárolható mennyiség) ugyebár 600 HUF. A szavazó állampolgárokat kötelezni rá, hogy vegyék, ami ugye hat és fél millió ember, és legalább negyedévente, de inkább havonta kellene beszedni a pénzt (tévédíj mintájára).

Na, csörizem is a Janit, aztán lebeszéljük.

Csóközön . . .

Ombudsmanyus 2009.06.19. 21:38:40

A tizedik Soproni után nem volt kedvem lehányni a monitort, ezért inkább betettem a Vágtázó Csodaszarvast. Az aztán zene a javából!
A Nap dalát majd meghallgatom holnap, ha még kíváncsi leszek rá.
Hajrá magyar könnyűzene, hajrá magyar foci!
Persze halottakról vagy jó, vagy semmit.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.06.19. 21:44:20

@Ivanhoe: igazad van, a fricceknél töredékébe kerül egy bármilyen bakelit mondjuk mint itthon. A nevemben lévő kiadó majdnem összes kiadványa megvan bakeliten, és cd-n is van pár. 5 euro-ért szoktam hozzájutni darabonként. Itthon 5 euro-ért kapok pár darab írható cd-t....

belabenyo 2009.06.19. 23:44:12

Bakker ez mi volt? 1:30 után van benne vmi vicces? többszöri nekifutás után sem bírtam tovább mert fáááj.

Ivanhoe 2009.06.19. 23:53:43

@belabenyo: bírtad addig? minden tiszteletem a tiéd, én 00:37-nél kikapcsoltam. Ezzel a vacakkal vallatni lehetne.

.Nitro. 2009.06.20. 20:21:13

Válasz a foci és zene összevetésre. Egyértelműen zene.
DE!
Nem feltétlenül azért ilyen silány a magyar pop/könnyűzene, mert nincsenek tehetséges, kratív előadók. Rengeteg tehetséges zenekar van. A gond az, hogy van egy sablon elképzelés, amitől nem lehet eltérni ,amit a rádiók és a kiadók kialakítottak. Egyszerűen nem játszanak le semmi olyat ami ettől eltér. Vagy beáll a sorba a zenekar/énekes vagy nem kap lemezszerződést, nem játtszák le a számait, szinte esélye sincs feltörni. Sok zenekart láttam már emiatt a szélmalomharc miatt tönkremenni, sajnos az underground helyzete elég silány. Országszerte probléma a klubok helyzete, kevés hely van ahol egyátalán még zenélni lehet. És azért bármennyire is szeret valaki zenélni, előbb utóbb belefárad abba, hogy utazik a cuccaival 200-300 km-t, játszik 20-30 embernek aztán jó esetben talán a benzinpénzt megkapja. És azt látja, hogy ilyen senkiházi előadók vannak, mint Ogli G, Baby Gabi meg sorolhatnám. A CD-k ára irreálisan magas, persze, hogy nem veszik.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.06.22. 07:24:16

@Atrox:

Van egy csöpp akcentusuk. :)

Megnéztem azt is, hogy készült a 16 verzió, hát minden elismerésem! A helyükben a norvégtól, lengyeltől féltem volna legjobban. :)
www.youtube.com/watch?v=3sXSEPSppDQ&feature=related

k.o.d.i. 2009.06.22. 10:30:42

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: Beatportos letöltésekhez: ezt az igazolós emiles témát olvastam én is, de felteszem a kérdést: tényleg megéri az adminisztrációs költséget az azonosítók eredetiségének visszakeresése (mert ugye biztos senki nem akar majd hamisítani egy emilt ha véletlen torrent útján szerezte be az adott zenét)? Vagy pl. a promókra megintcsak nem tud mit kínálni a mahasz. Mert azért az nem túl életszerű hogy egy producer majd pont az én visszaigazoló emil szarságommal fog baszakodni, hogy lejátszhassam a zenéjét egy buliban. (pedig ugye a promo egyik lényege pont ez)
Következő problémás pont a saját szerzemény. Ezt nem nagyon kell asszem magyarázni. Kinek fizessek jogdíjat a saját produktumomért és milyen jogcímen? NONSZENSZ!
Az meg hogy "tárgyalnak néhány kiadóval" milyen hozzáállás már? ne legyünk már viccesek. kb kismillió indie kiadó van a világon, mikor ülnek le velük?
Dj vizsga meg egy őrület!!!!!!! Minden formában. Ki szűri a gagyit? Mi a gagyi egyáltalán? Otto von schirach az pl. gagyi? mert ugye lehet nem mixel tempora, vagy nem is beszél pl. a mikrofonba két szám között...
Ez nem egy egzaktul körülírható szakma, pedig nagyon szeretnék sokan annak láttatni. Pont az übegagyi szart árasztó jován-bárány-spigiboy-náksi féle szarevők!
Az egész szar semmi másról nem szól, mint egyesek 300 nm-es villájáról, meg nyaralásáról, meg sportkocsijáról. Ennyi! Rablóbanda az egész! Remélem egyszer lesz itt egy normálisabb világ, amikor az ilyenek sittre mennek nem az RTL reggeli műsorába haknizni!

süti beállítások módosítása