Skip to content


       Szűrés lista

Orbán valljon színt - Csákabonyi Balázs nyílt levele

Csákabonyi Balázs nyílt levélben szólította fel Orbán Viktort arra, hozza nyilvánosságra, hogy "a 13. havi nyugdíj elvételén túl, milyen, a nyugdíjasokat érintő intézkedésekkel ért egyet, illetve tervez a kormányra kerülése esetén". A szocialista politikus azt írja: a Fideszt kötelezi az európai parlamenti választáson elért 56 százalékos eredménye, nem vezetheti félre a választókat, és különösen nem nézheti gyereknek a nyugdíjasokat. "Ezért tisztelettel, de határozottan felszólítom, hogy ne titkolózzon tovább" - közölte.

Nocsak, nocsak, jó reggelt kívánunk!

Tán ráébredtek azon az oldalon is, hogy egy(több) időközi választás elbukásának valamint a másik oldal meghatározó többségi támogatásának létjogosultsága van?

Kedves polgár és elvtársak, megéltük!

Csákabonyi Balázs, a nyugdíjasok érdekeit képviselő szakpolitikusként azt írta Orbán Viktornak, hogy "nincs joga úgy kérni az nyugdíjasok támogatását a hatalomba való visszatéréséhez, hogy a szemükbe nem, csak a hátuk mögött, elszólások során mondja el, mit tervez velük, az életükkel".

Szemezgessünk egy kicsit ebből a levélből.

A nehéz döntések egy része pedig a kortársaimat, a védtelen és kiszolgáltatott nyugdíjasokat érinti. Azokat, akiknek sokkal nehezebb áldozatot hozniuk, de akik megértették, hogy a holnap nyugdíjához ma a nyugdíjkorrekció elhalasztására, a nyugdíjkorhatár felemelésére van szükség.

Nem uram, nem erre van szükség. Munkahelyek megtartására és teremtésére van szükség a holnap nyugdíjához. Attól, hogy az 50 000 Ft-os fizetésemből ma kevesebbett költök, holnap lehet, hogy többet lophatok költhetek, de hosszútávú megoldást nem jelent. A hosszútávú a következő választásig ellentéte - ha esetleg olvassa a bejegyzést.

Mindazonáltal hadd jegyezzem meg, hogy annak, hogy a válság okozta gazdasági problémák negatív hatásait ilyesfajta tűzoltó intézkedésekkel igyekeznek orvosolni, az csak a holnapi számokat teszi szebbé, de a következő generáció nyugdíját az így megtakarított összegből az állam nem tudja kifizetni.

Aggodalommal figyelem, ahogy Ön már egy jó ideje tudatosan igyekszik éket verni a nyugdíjas társadalom és a baloldal, elsősorban az MSZP közé. 

Kérem alássan, ez nem igaz. Nem vitatom, hogy a Fidesz lépten nyomon ellenszenvet kísérel kelteni az emberekben, de a nyugdíjasok ma Magyarországon az a csoport, akiket nemhogy észérvekkel, de majdhogynem indulatkeltéssel sem lehet meggyőzni az igazunkról. Ők akkor változtatnak a sokszor berögzült véleményükön, mikor kevesebb jut az asztalra, vagy azt látják, hogy szeretteiknek nagyobb gondokat okoz a megélhetés, miközben huszadszorra mondja nekik az Önök pártja, hogy nemsokára túl vagyunk a nehezén.

A másik oldalról pedig, a mindennapokban a nyugdíjasok vannak a legjobban kiszolgáltatva annak a bűnözői csoportnak, akiknek Önök a létét is bőszen tagadják, miközben a maguk nyugdíjasait erőszakolják meg és darabolják fel, jobb esetben összevernek és kirabolják.

Ezek után a Fideszre kenni a nyugdíjasok szemléletváltásának okát csak a kormánypárt vesztét eredményezheti - tartsa meg jó szokását.

Tehát kedves Csákabonyi Balázs, Ön közel sincs abban a a helyzetben, hogy bárkinek is a színvallását követelhesse.

Címkék: mszp abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr11214234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.06.30. 11:05:52

a fidesz elvette a tizenkilencezer forintomat, azonnal követelem vissza, mert ha nem adjavissza újból a szocikra szavazok.

DArchAngel 2009.06.30. 11:07:38

Én meg aggodalommal figyelem, hogy a politikusaink egymást basztatásával és hatalmi harcokkal vannak elfoglalva a dolguk helyett...

Hetfield 2009.06.30. 11:08:44

Erről miért nem inkább Vadai elvtársnőt kérdezi? Ő tudja olyan jól, hogy mit tervez a fidesz.

(egyébként én azt is hallottam, hogy a Zorbán meg fogja szüntetni a nyugdíjasokat!)

Mr. Acid 2009.06.30. 11:10:33

@DArchAngel: Miért, nem ez a dolguk? :-(

gidabiga 2009.06.30. 11:17:08

@zsanett- a élet van és szoci fan:

tudod mennyien szavaznak emiatt a szocikra?
amióta elvették az évi 19ezret vagy 19%-ot, már nem emlékszem, azóta apám is rájuk szavaz.
és meggyőzhetetlen.

Rhod 2009.06.30. 11:17:53

meglátjátok, jön a Patás, és nyugdíjasokkal lesz kikövezve az útja :)))
Csákabonyinak meg olyan a feje, mint egy becstelenségben megőszült belga pedofilnak...

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.06.30. 11:19:08

Ha most erre konkrétan válaszolna Viktorunk, az kb. így nézne ki:
- Jaja, sajnos be kell fagyasztani a nyugdíjat reálértéken, meg a 13. havinak természetesen lőttek meg ilyenek, de sajnos a nyugdíjasok nagyjából 70%-a a beszédem harmadik szava után elveszíti a fonalat, és csak azt fogják megérteni belőle, amit Tisztel Ön három szóban a fülükbe ordít: "Vikor fasiszta nyugdíjtolvaj." Éppen ezért nem mondok semmit Köszönöm a lehetőséget.

Lenny [Cabdriver] (törölt) 2009.06.30. 11:21:23

Épp tegnap délután mondtam magamban, mikor a nagyimnál voltam, hogy gyerekek, itt már nagy a baj.

Ha már ő se, a stabil "Zorbánhívjavissza a zembereit a zuccáról" gondolkodásával,
nem a bajszos telefonos fickót nézi az ATV-n, hanem a Fábry ismétléseket a poén!on, akkor itt mán tényleg vége van az Mszpnek.

Másik nagyim meg világéletben utálta őket. Még anno Tátosistul Kádárostúl kiszestül mszmp->mszpstül mindenestül. Van is rá oka épp elég.

Úgyhogy egyáltalán nem olyan elveszettek a nyugdíjasok se, mint amit a médiában mutogatnak.

Geza 2009.06.30. 11:25:47

Abban egyetértek az öreggel, hogy a parlamenti naplopóink (mind!) hülyének nézik még a saját választóikat is, és nem _őket képviselve_, hanem _helyettük_ akarnak döntéseket hozni, vagy egyáltalán nem tájékoztatva, vagy esetenként félreinformálva őket.

Amiben téved az öreg, az az, hogy ha vittorvittor netán még reagálna is erre, szívbaj nélkül beígérne a nyuggereknek (akik nem azonosak a 'nyugdíjas'-okkal!) 1234.havi nyugdíjat, 3.60-as kenyeret, fűzfaágon sárgarigót, ingyen sört, még akár kádár feltámasztását is, csak szavazzák meg, aztán meg majd csak kimagyarázza valahogy.

Amiben egyetértek a cikkel, az az, hogy tényleg ideje lenne belecsepegetni már az emberek fejébe a gondolatot, hogy a mindenkori nyugdíj nem abból jön, amit anno régen befizettek, hanem abból, ami kézzelfogható hasznot a mostaniak megtermelnek, és így nagyanyó se csak morogjon a fityiszre/maszopra, miközben a kisunokáját beíratja 'intézményi médiakommunikátor' szakra, merthogy 'ott keveset kell majd dolgoznia', ugyanis abból neki sem termelődik nyugdíjravaló, valamint nem megszavazni a 19e Ft visszaadását, ha annak 25%-os pályakezdő munkanélküliség a velejárója.

Amiben nem értek egyet a cikkel, az viszont az, hogy ez a Csákabonyi igenis van abban a helyzetben, hogy nemhogy bárkinek, de minden politikusnak a színvallását követelje, ugyanis ezt megtehetné (és igazából meg is kéne tennie) mindenkinek, akinek a sorsát ezek a politikusok épp tosszák elfele. Az már más kérdés, hogy mikor ezt a színvallást megpróbáltuk kikövetelni, akkor a sünöket küldték ránk, (na őket meg elégítse ki orálisan a csőrös csuka,) de ez a dolog, hogy a megbízott titkolózik a megbízója előtt, ez nonszensz.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.06.30. 11:26:20

@gidabiga: én meg befogtam már a környékünkön az összes nyugdíjast közmunkára, nehogy már ingyért kapjanak nyugdíjat.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.06.30. 11:36:47

@Hetfield:

Csákabonyinak nyugdíjasabb a feje ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.06.30. 11:38:53

@Geza:

" a mindenkori nyugdíj nem abból jön, amit anno régen befizettek, hanem abból, ami kézzelfogható hasznot a mostaniak megtermelnek,"

Uramisten, tudod hányan nem tudják ezt ... ?Hőbörögnek, hogy hol a befizetett pénzük...

Haloperidol 2009.06.30. 11:39:20

Ez is az elöregedő társadalmak hátránya, hogy a sok nyugger többségben van, meg nincsen más dolga, mint a híreket hallgatni, pártgyűlésekre járni, meg a kocsmákban hangoztatni, h Kádár idejében jobb volt.

Adóbefizetéshez kötött szavazati jogot!!!

Parkőr (törölt) 2009.06.30. 11:39:58

Bocs hogy beleoffolok, de lesz valami a Vona interjúról?:)
Annyira felbaszta az agyam Miklósi Gabika, hogy agyon tudnám verni:)
Muszáj kommentelnem róla:))

Bocs az offért:)

Hetfield 2009.06.30. 11:42:18

@Parkőr: Én is most olvasom :) Óriási :D

rolika 2009.06.30. 11:42:29

Courier, milyen rendes vagy, hogy magázod ezt a menyétürüléket :-)

Basszameg, 7 éve kormányoztok!!! Orbán Viktor miről valljon színt???!! Hogy milyen jó ellenzékben lenni?

Nem baj, hülyegyerekek, csináljátok csak tovább, rontsátok csak a helyzetet, személy szerint remélem, nem lesz előrehozott választás, és olyan mély gödörbe lökitek az országot a hátralévő időben (mert éppen ezen dolgoztok, válságban adót emelni méreg), hogy legközelebb a parlamentbe sem kerültök be (ahhoz tartani kellene a kádári létszínvonalat).

De azért találnak majd helyet nektek, mert sok rossz ember is elfér ám kis helyen :-)))

picur3ka 2009.06.30. 11:48:08

Edes Balazs batyo szakpolitikuskent megkerdezhette volna a cucialistakat is errol-arrol.

A Zorban kulonben szureteltetni fogja oket fo&asig.

Annak a nyugdijasnak, aki a Jobbikra szavazott, vagy annak, aki Kadart sirja vissza, vagy azt hiszi Orban kormanyoz, valamint a jelenleg emberaldozatkent magara hagyatottaknak ez teljesen mindegy, szerintem.

sistergős gomba 2009.06.30. 11:51:41

Én csak arra lennék kiváncsi, hogy 73 évesen mi a jó retkes életért nem az unokáival meg a kiskert kapálásával van elfoglalva??? Vén komcsiéknál nem divat? Vagy olyan kevéske a kis nyugdíja, hogy egyszerűen muszáj neki havi milláért ilyenekkel foglalkoznia? Hogy rágná el az alzheimer...

SirBors · http://kisby.blog.hu/ 2009.06.30. 11:54:46

@Parkőr: erről tudnál adni egy linket? Előre is köszi.

Tündér_Lala 2009.06.30. 11:56:13

Ennek az úrnak akkor lenne bármiféle jogalapja színvallást követelni, ha az öszödi beszéd után felállt volna és közli: Ő ebben a disznóságban nem hajlandó részt venni.
Miután egyetlen ilyen MSZP képviselő nem akadt, ők a vezetőikhöz hasonló hiteltelen erkölcsi hullává váltak.

derelyegrádi szellem 2009.06.30. 12:02:35

Szerintem két eset lehetséges.

1./ Csákabonyi nem vette be reggel a két cavinton egy trentalból álló combóját, és elfelejtette, hogy az MSZP-Szdsz kormány van itt 7 éve, amely mezben ő OGY képviselő is. Gondolom a költségtérítés igénylésekor ezek az emlékek sokkal biztosabban előjönnek.

2./ Csákabonyi bevette a gyógyszerét, és egyszerűen próbál valamit összehazudozni/csúsztatni. Ahogy szokta, rutinból a Pártházból.

kovego 2009.06.30. 12:04:16

OV már nem egyszer elmondta, hogy mit akar a nyugdíjakkal, ha hatalomra kerül
pl. az ep választások előtt is: "meg kell vizsgálni a helyzetet, amikor kormányra kerülünk, mert most nem állnak rendelkezésünkre pontos adatok. most úgy látom, hogy van rá lehetőség, hogy a 13. havi nyugdíjat megtartsuk, de minél tovább marad ez a kormány hatalmon, annál kisebb az esélye"
szerintem ezt még a nyugdíjasok is értik

Petrow 2009.06.30. 12:04:30

Ez valami ragályos dolog, pár nappal ezelőtt a Mandinerről linkeltem egy lendvais szösszenetet, amiben ugyanezt kérte a patástól. Ott nem mint nyugdíjas, hanem mint nő, várt választ.

Komolyan, várom már, hogy tömegesen nekiállnak majd érdeklődni a nyögdíjak felől, nyílt levélben, és választ várnak,
mint öreg
mint nő
mint liberális
mint homofób
mint sajtkészítő...

pógárjenő 2009.06.30. 12:18:48

Nekem a drágajóbúgárúr "műsora"rémlik, mikor betelefonál egy 71 éves nyúgger asszongya drágajóbúgárúr, én ott dógóztam, tuggya ott a szervnél, mindenért azzorbán a híbás.........mindenért.....SZÁNALMAS

Mourinho már nem a király 2009.06.30. 12:22:09

Én azt mondanám Orbán helyében:
"Lassan mondom, hogy Csákabonyi Balázs is megértse: NEM LESZ NYUGDíJ E-ME-LÉS"
izé csökkentés, vagy nem tudom :D

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.06.30. 12:44:24

@sistergős gomba: Há az nemúgyvanaz!! Az öregnek kő megmondani, hogy mi legyen a nyugdíjasokkal! Attól jobban elfogadják. A Fidesznek is van nyugdíjasokkal foglalkozó papenkája. Ilyen ügyekben pont az a megmondó, mert az öregek jobban elfogadják az ilyemit egy korukbelitől, mint Chrysler-Tower Building homlok Szijjártó Petikétől, netán ellenoldalon, rózsaszín ing-menőszakállbajusz Mesterházy kocsogtól.

Parkőr (törölt) 2009.06.30. 12:59:06

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":


Szerintem mindenkinek joga van ahoz, hogy egy idegesítő "újságíróként" élje le az életét,és irogassa a hülye cikkeit otthon, de, hogy ki a fasz engedi ezt a mocskot sokadjára címlapra az már nagyobb kérdés.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.06.30. 13:10:10

Ha jól értem akkor adva vagyon egy enyhén szólva is őskomcsifejű msz(m)p-s politikus, aki egy látszólag független szervezett mögé bújva képviseli a nyugdíjasokat. Hát nem tudom de már itt több bukfenc van a dologban. Kérdem én mikor fog ez a retrokomcsi szembenézni azzal amihez ő és a függetlenséget imitáló szervezete asszisztált kemény 7 évig, talán ott kellene kezdeni hogy mit ígért táncoslábú a nyugdíjasoknak és mi lett belőle. Szánalmas nem ő és az általa képviselt szervezet jelentett meg hirdetést a népszabiban mikor kiszivárgott hogy orbán be akarja fagyasztani reálértéken a nyugdíjakat?? Bazzeg te hülye seggfej most letolt gatyával örülnél ha csak befagyasztották volna, mert ehhez képest az emelés.

pógárjenő 2009.06.30. 13:14:51

@DexterMorgan78/Séfbácsi: hogy is hijják ezeket a "dávid-smukk"katonákat, akik korda gyujibácsira rokiznak? szépreményű vagy szépkorú vagymiaf@sz?

Agyalap 2009.06.30. 13:32:02

Igy ránézésre Csákabonyi Balázsnak nincs szerencséje.
Ha nincs a "rendszerváltás", már rég az MSZMP-KB tagja lehetne és a Csizmatéren integethetne a kisiskolásoknak fapofával minden május elsején.
Igy azonban savanyú a szőlő, és amit nem sikerült a 20-ból 12 év alatt megcsinálniuk, azt majd behajtják a következő kormányon.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.06.30. 13:32:02

@DexterMorgan78/Séfbácsi:
Egyetlen hiteles MSZP-s idős politikust láttam aki nemrég a Hírtv-n volt a múlt hét pénteken a Péntek 8-ban. Ő volt az aki felszólalt az öszödi beszéd után. Ja igen Gazsó Ferenc azt hiszem.

Agyalap 2009.06.30. 13:42:10

@DexterMorgan78/Séfbácsi: Én is megnéznék már egy hiteles idős MSZP-s politikust (ha van ilyen).
Inkább arra várok, hogy az őskövületek végre kihaljanak. Aki 40-45 fölött van az MSZP-ben, az bizony benne volt az előző rendszert lefölöző sleppben is. Nekem ők nem kellenek.
Nem értem hogy van pofájuk azt hirdetni, hogy ők a reform. Manapság is van ilyen - Tóth Károly. Mindig a legjobbkor próbálja elhagyni a süllyedő hajót.
Rövid leírás a parlament.hu-ról: 1975-ben belépett az MSZMP-be, négy évvel később alapszervezeti titkár, 1988-ban a városi reformkör egyik kezdeményezője Békéscsabán; 1989. szeptember-októberben városi párttitkár, végül októberben az MSZP alapítója.
Most megint reformer... Ezekre bízhatjuk a jövőnket - meg Csákabonyi Balázsra.

derelyegrádi szellem 2009.06.30. 14:20:35

@Agyalap:

Ennek szegény Tóth Károlynak mindezek mellé olyan tapló feje van, hogy annál fogva oda lehetne ragasztani egy bükkfához...

szabogyula 2009.06.30. 14:28:31

Azért a NOL-os variációba is érdemes benézni.
A kommentek miatt !!!
nol.hu/belfold/mszp__orban_valljon_szint__mit_tervez_a_nyugdijasokkal

Lenny [Cabdriver] (törölt) 2009.06.30. 14:40:48

@ostoba 8o: Már arra se veszik a fáradtságot, hogy váltogassák a nickeket libériásék?

Itt már tényleg hullaszag van.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.06.30. 15:00:10

@ostoba 8o: hehe a népszabo lommentleőinek többsége nem kaccsolatos az tuti :)

szabogyula 2009.06.30. 15:44:12

@DexterMorgan78/Séfbácsi: @Lenny [Cabdriver]:
Namost ha már ez van a NOL-on, akkor lassan elindulhatok pezsgőért ?

Jason Bourne 2009.06.30. 19:41:09

A levelet elolvasva Artur király mondata jut eszembe a nyulas jelenetből:
"Vén hülye buzeráns"

Roxvox 2009.06.30. 20:31:47

"Aggodalommal figyelem, ahogy Ön már egy jó ideje tudatosan igyekszik éket verni a nyugdíjas társadalom és a baloldal, elsősorban az MSZP közé."
A fent említett "nyugdíjas társadalom" tagjainak hovatartozási problémái vannak. Ha azt hiszik, hogy nekik az Mszp-hez kell tartozniuk, nagyon tévednek, inkább a Munkáspárt felé kéne kacsintgatniuk, ott találják meg a dicső múltat.

Roxvox 2009.06.30. 20:36:20

A "nyugdíjasok érdekeit védő szakpolitikus" ez meg mi a picsa csak nem megint egy jogvédő, mennyi van még ezekből? Nyuggervédő ombudsmann, vagy mi a fasz.

Agyalap 2009.07.01. 09:50:27

@Roxvox: Szakpolitikus? A szó már magában feloldhatatlan ellentmondást mutat...
Ha meg tényleg szakpolitikus, az azt jelenti (nekem), hogy főállású haladó bullshitelő, mutyimester, gerinctelen féreg.
Ne akarjon senki szakpolitikus lenni...

spagetti 2009.07.02. 16:28:49

Nézzen már tükörbe ez a f_@_szfej Csákabonyi!

zsákzoli 2009.07.14. 11:27:50

CSÁKABONYI.INKÁBB AZZAL FOGLALKOZZ VÉN GENYA,HOGY VADAI ELVTÁRSNŐ MI A FASZÉ UTAZIK A NÉP PÉNZÉN ANNYIT SÜTTETNI A KIHÍZOTT PICSÁJÁT,MIMEG NAPRÓL NAPRA ÉLÜNK.EZZEL FOGLALKOZZ KOMCSIGECI.

zsákzoli 2009.07.14. 11:29:09

BOCS.KOMCSIGENYA.ÍGY SZELÍDEBB.VAZZE...

zsákzoli 2009.07.14. 11:30:31

csákabpnyi....miféle név ez...

Agyalap 2009.07.14. 11:35:41

@zsákzoli: Nekem a "Csáky szalmája" jut eszembe róla, még ül is, amilyen gonddal bántak az országgal idáig is...

zsákzoli 2009.07.14. 15:09:15

nna.tehát ki éri meg a 65 évet?csákabonyi biztos.egy melós felfordul 50 évesen.ja,meg a rendőrtábornokok,akik a többszázezres nyugdíjuk mellett visszamennek tanácsadónak.szegény áruházi polcrakodók,elképzelem hogy 65 évesen húzzák a raklapot...ennyit ezekről a született gazember politikusokról.mindkét oldal benne van...

zsákzoli 2009.07.14. 15:12:02

vadai,aki fellállva tapsolta meg gyurcsányt,mikor a gané lemondott,hízlalja a seggét mé nagyabbra a nép pénzén...szarkurva komcsi..véleményem szerint...

süti beállítások módosítása