Skip to content


       Szűrés lista

Egy újabb "magányos" sikkasztónő

Ismét egy MSZP-s szerepel a hírekben: Molnár Gyula, a XI.kerület moszkvai Textilipari Egyetemen végzett polgármestere. A téma, amelyben közvetve érintett: 100 milliós csalás.

Gyula ha nem is gyakori, ám stabil szereplő nálunk is, volt az emlékezetes "Hol van Lakos"-videó, a Pa-dö-dö&Caramel-ügy, a Rio és a Zöld Pardon területfoglalása, a Jótékonysági Szópárbaj, most meg ez a kis malőr Újbuda egészségügyi szolgáltatójánál. Biztos megvuduzták szegény fickót, másra nem tudok gondolni...

Nézzük, mi történt: 2008 decemberében a Gyógyír Kht. ügyvezető igazgatóját, Végh Ágnest leváltották, az új igazgató januárban állt munkába, és első körben elrendelt egy belső ellenőrzést. Nos, alighanem kellett neki egy-két nyugtató intravénásan, mikor megkapta az eredményt.

Kupper András, a kerület Fidesz-frakciójának vezetője volt olyan jófej (naná, hogy kapott az alkalmon!), hogy elérhetővé tette a teljes, 27 oldalas jelentést, amiből Végh Ágnes "munkássága" remekül kirajzolódik.

Először is két fontos tény:

1, A titkársági  számítógépeket Végh távozása előtt néhány nappal az ok megjelölése nélkül selejtezték, az adatok nem kerültek átmentésre más adathordozóra. (Viszont a gépeket még a selejtezés napján eladták valakinek 40 ezerért, majd pótolták őket 2.086.000,-Ft-ért)

2, A számlákból kiderült, hogy Végh távozása idején, 2008 decemberében a Kht. majdnem 80 ezer forintot fizetett ki közel 100 kilogramm, ismeretlen tartalmú irat megsemmisítésére

Bele sem merek gondolni, mik lehettek azok, mikor a maradék papírok szúrópróbaszerű(!!!) ellenőrzése során a következők derültek ki:

- Végh magáncélra is használta a céges üzemanyagkártyát, szabadsága idején külföldön is; általában naponta többször is tankolt vele, január 7-én például 37.200,- + 49.174,- forintot fizetett egy MOL kúton

- ez kevés volt, csalt egy kicsit az útiköltséggel is

- a céges bankkártyáról levett 4 milliót csak úgy, mer' kellett

- vett magának pár cuccot a cég pénzéből mintegy 2,2 millió forint értékben

 - elfelejtett közbeszerzést kiírni 14 cég(munka) esetében, akiknek évi 8 milliónál többet fizetett a Kht.

A szerződések egyébként is érdekesek:  a három, építőipari és karbantartói feladatokat ellátó vállakozás (MOZAIK Kft., ÉRY-ÉP Bt., Bátkay Kft.) az elvégzett munkákra nem vállalt garanciát, Végh pedig nem is kért tőlük. Volt, hogy ugyanazt a munkát (labor beázása miatti javítanivalók) két héten belül két cégnek is kiadták a háromból, egyszer 1,5-ért, majd 1,7-ért. Szintén az egyik érintett, a MOZAIK Kft, végezte a 16 darab kazán karbantartását, a szolgáltatás HAVI díja 636.400 Ft + ÁFA volt télen-nyáron. A 2009 januárjában hivatalba lépett új igazgató másik céggel szerződött, ők ÉVI 464.800Ft + ÁFA áron vállalták. 

- Végh a kertészeti feladatokkal a Linters Kft.-t bízta meg, a havi díj 2,2 millió + ÁFA volt minden hónapban. Igazi csemegeként kiderült, hogy a szerződés mellékletében szereplő karbantartandó helyszínek egy része beton, de szerepel közterület is a felsorolásban.

- Az ORAKO-EKLER Zrt. volt Végh bútorszállítója, mindent tőlük vett -háromszoros áron- a Gyógyír Kht

- két főállásban foglalkoztatott jogász mellett egy számviteli céggel (DEN Kft.) végeztettek el egy jogi jellegű munkát 4,1 millióért

De a legdurvább, az abszolút gigapofátlan megavastagbőr az az, hogy egy ember halálából csinált pénzt Végh Ágnes meg a kedves kisfia.

A műszaki igazgató, id.Varga Dániel 2008. október 2-án elhunyt. Szeptember 30-i dátummal készült egy felmondás a részére. A halálesetet követően , szeptember 30-ra visszadátumozva írtak egy meghatalmazást Végh Ágnes fiának, Juhász András Lászlónak a nevére, hogy felveheti a (már rég halott) műszaki igazgatónak a "felmondás" után járó hat havi, összesen 3.651.075,- forintnyi munkabért. Ő pedig fel is vette.

Hogy száradna le a keze…

Összesen 100 millió forintot "keresnek". Vagyis ennyit loptak el.

És mit mond erre Molnár Gyula?

Mint polgármester? Aki személyesen felügyeli az egészségügyet?

Természetesen azt, hogy ő ott sem volt.

"Mindig egy év késéssel látjuk azt, hogy mit tesz egy ügyvezető igazgató, de minden lépést meg fogok tenni, ami szükséges" - jelentette ki Molnár Gyula. "Azt gondolom, hogy a felügyelőbizottság is meg fogja tenni a szükséges lépéseket, és elgondolkozik azon is, hogy az elmúlt esztendőkben kellő figyelemmel és alapossággal tekintette-e át a cég működését, hiszen neki ez a dolga" - fogalmazott a polgármester. "A polgármester pedig azért felügyeli az egészségügyet közvetlenül, mert nagyon fontosnak tartja" - tette hozzá.

Engem nagyon-nagyon emlékeztet ez az ügy Szalainé 100 millájára. Sem ott, sem itt nem tudom elképzelni, hogy magánakcióról van szó, és a főnökség nem is hallott az egészről. Hogy ezek a remek MSZP-s üzletemberek ne vennének észre akár 10 forintot is, amit zsebre vághatnak? Ha-ha-ha. Illetve mu-ha-ha ...

Kupper is így gondolja, ráadásul ő tud még valamit:

"Nehezen elképzelhető, hogy Molnár Gyula ezekről nem tudott, hiszen Végh Ágnes titkárságvezetője a helyi MSZP frakcióvezetőjének felesége volt. Arról nem is beszélve, elképzelhető-e az, hogy Végh Ágnes mindezt a saját szakállára tette" - jegyezte meg.

Nem baj Gyula, az MSZP-válogatott börtönnaplója tuti bestseller lesz! :-)

Címkék: mszp botrány egészségügy

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr421370045

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mi röfög itt!? 2009.09.10. 01:08:16

Nem találunk szavakat. Elég régóta kapunk híreket, hogy az újbudai polgármester sertésóllá alakította polgármesteri szobáját. Most ismét kiborult a moslék, csurdorgál az ajtó alatt kifelé...Röfögnek, sőt visítanak a malacok az ól körül. A halott malaco...

Trackback: Na az most kiverte nálam a biztosítékot ... 2009.09.09. 14:50:16

 A cikk: http://index.hu/belfold/2009/09/08/halott_muszaki_igazgato_utan_kapott_vegkielegitest_a_foigazgato_fia/ Tudom, hogy már mindenkinek tele van az epermintás napozója a korrupciós ügyekel, és az, hogy egy fővárosi kerületnek cca. 100 milliós...

Trackback: Halott élettársát elégítette vég(h) ki? 2009.09.09. 12:17:01

Gyula polgármester jó. Átad (azt is, amit nem ő épített, ld. Skála „Alee”), átvesz (a Kopaszi Gátat, hogy az önkormányzat fizesse a fenntartás 200 milláját a magánbefektető helyett), táncol (a ZP-ben forever), és szép öltönyöket is hord. ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ork (törölt) 2009.09.09. 18:15:35

off:
Témának. Esetleg.

velvet.hu/poronty/2009/09/09/maszturbalasra_oktatnak_az_oteveseket/

Olvassátok el a hozzászólásokat is. B@zmeg...

on:
Remélem, hogy ezeket a rohadékokat jól megfingatjuk egyszer!

mesmithy 2009.09.09. 18:20:48

off:
www.hirado.hu/Hirek/2009/09/09/16/Kilenc_roma_csalad_kap_uj_otthont_Gyulajon.aspx
En is kerek uj kecot aztan esetleg megtanulok gyogynovenyt termeszteni es talan dolgozni is fogok, bar lehet, hogy azt mar azert megsem, mert tul faraszto. Mert nem elobb tanul, dolgozik es aztan esetleg kaphat valamit?

mesmithy 2009.09.09. 18:24:52

@ork:
Lehetoleg megfelelo oraszamu gyakorlatot is elo lehetne irni.
Szerintem az EU-ban mindenhonnan az otthon mar feleslegesse valt egyedeket kuldik.

mesmithy 2009.09.09. 18:26:28

@mesmithy:
es az osszes nemzetkozi tarsulatba

kamasuka 2009.09.09. 18:30:54

Minek kellett neki KÉT videokamera? :D

Amúgy, már előre röhögök, hogy mi fog kiderülni, ha ezek lelépnek?! Az bizti, hogy alapítok egy céget amely iratmegsemmisítőket fog forgalmazni, és MSZP/SZDSZ-es vezetésű önkormányzatoknál és a MEHnél fogok házalni vele jövő januártól egészen októberig. :D

ork (törölt) 2009.09.09. 18:33:17

@mesmithy:
Ja, Anyuval, Apuval? Esetleg a tanárnénivel/bácsival?
Komolyan mondom, South Park Live!
Eszem megáll...

Horizont 2009.09.09. 18:42:34

Mindig ezek a nők.....Tocsik, Szalainé, Végh.
Kis falat, nem falat, szerintük.
Én meg szeretnék, buta, tudatlan maradni, nem akarok naprakész lenni, minden hírekről tudni, mert már én is "köpök" ,LMPVS-t vizionálok, és durvulok és durvulok, és nem akarok. Nőies nő szeretnék maradni kívül, belül. De kifordítanak önmagamból a mindennapi hírek.Undorítóak.....A másik meg küszködik és próbál a felszínen evickélni, nem belefulladni, és csak nyeljük ezt a sok szart vég nélkül....

mesmithy 2009.09.09. 18:49:09

@ork:
Erre mar tenyleg csak azt lehet mondani, hogy a hulyeseg hatartalan. Kabitoszer oktatast nem akarnak veletlenul, persze kiprobalassal egybekotve.

mesmithy 2009.09.09. 18:53:54

@ylion:
Jo tudni, hogy ilyen forum is van, bar a jelenlegi kornyezetemben nem tul gyakoriak ezek az egyedek es nem is mernek annyira elszemtelenedni, mert itt nem sirhatnak pozitiv diszkriminacioert. :-))

Kartal (rezervált) 2009.09.09. 19:00:06

és ez csak egy-két eset. mi mehet még, amiről nem tudunk? hol vannak a milliárdok, amit mi, dolgozó emberek adóként ezeknek a mocskoknak befizetünk?
áh, megyek is inkább, mert megüt a guta a tehetetlen dühtől.

@félreértitek már megint: támogatom.

@kamasuka: két keze van, nem? még.

@mesmithy: mert cigány. nekik itt mindent lehet. eddig is tudtuk, de hogy ez ilyen nyíltan menjen, az már vérlázító

szmoker (Homo Trollicus) 2009.09.09. 19:02:43

@rg68: "Arra a pártra fogok szavazni, amelyik ELSZÁMOLTAT. "

De azért ezt te sem gondoltad igazán komolyan, ugye?

Más szavakkal: mindenkinek megvan az ára (amennyiért a haja korpás lesz.)

Viktor jó drága, de megoldható, tudjuk, láttuk, emlékszünk.
Vonáról nem tudjuk, de sejthető hogy megy "okosba". Nem véletlenül populista politikus 29 (?) évesen.
Ibolyka.... :)
SZDSZ? mi az?
LMP? lOl

A kérdés nem az, hogy ki a jó, hanem hogy ki a kevésbé rossz? Pontosan, mint az elmúlt 20 évben végig.

(Jelenleg tán' a Vona, de biztos vagyok benne, hogy még a választások előtt kiderülnek róla dolgok.)

mesmithy 2009.09.09. 19:06:19

@Kartal (a morc):
Egesz europa utalja a ciganyokat, csak mashol hamar a racs moge kerulnek, ha nem tartjak be a torvenyeket es mashol igenis leirjak, hogy az elkoveto cigany volt vagy arab vagy mittudomen.

szmoker (Homo Trollicus) 2009.09.09. 19:06:41

@szmoker: Ja meg alapvetően tökmindegy, mert úgyis bárki jut a mézesbödön mellé, asszimilálódik a környező biomasszába. Ezt is tudjuk, láttuk, emlékszünk.
Amíg nem lehet tiszta lappal újrakezdeni, addig megy tovább minden ahogy eddig.

Nem tudom, volt-e már említve a lámpavas ebben a topikban... :)

beleszolok 2009.09.09. 19:49:17

Az nem lehetséges, hogy azért az mszp-ből borul több, mert ott többet, és pofátlanabbul lopnak?

Csak mert orbánék alatt is nyilván zsebretettek a közösből, de mégsem kellett hozzá 80+ %-os államadósságot csinálni, meg az egekbe emelni az adókat.

Marcellusca 2009.09.09. 19:57:04

@rg68: hehe!
Akkor várhatsz még négy évet.
Mert majd csak akkorra fog kiderülni, hogy ki az aki csak ígérte és ki az, aki véghez is viszi.

Marcellusca 2009.09.09. 20:02:11

@Seduxen:
@ylion:
Eszem, f@szom megáll! Miket néztek, ámítógépbuzik. :DDDD

Marcellusca 2009.09.09. 20:04:26

@Horizont: Hehehe!

"Kis falat, nem falat," - ugye, ugye! Úgy az igazi, ha jó nagy, mi? :)
És még azt mondják, hogy nem a méret a lényeg. :D

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.09.09. 20:04:28

A pofám leszakad!

Az a szájbabaszott, redvás köcsög Kóka már az adócsökkentés bebetonozásáról beszél, hogy szarjon egy kiló sünt az a fasz!

20 éve ebből, és az egykulcsos adóból élnek meg, és krvára nem lett belőle semmi, az áfát lecsökkentették, majd magasabbra emelték,mint előtte volt.

Most nagyon ideges lettem :o)

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.09.09. 20:07:30

Zikkájl! Egész nap a baromarc...izé...a kedves vevőkkel kell "foglalkozni" a BNV-n, erre meg ez a "vacsi" a vőrön, há' kösz...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.09. 20:13:10

Jééé, mennyi komment.....megyek is olvasni

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.09. 20:24:31

@Bélapáti Béla:

"hiszen köztudott, hogy a vb nácziblog"

Szép. A hírekben is bemondták? Pakoljam a bőröndöt? :)

Yeto 2009.09.09. 20:35:36

"@mesmithy: En is kerek uj kecot aztan esetleg megtanulok gyogynovenyt termeszteni es talan dolgozni is fogok, bar lehet, hogy azt mar azert megsem, mert tul faraszto. Mert nem elobb tanul, dolgozik es aztan esetleg kaphat valamit? "

Megnézném milyen iskolát végzel el és hová vesznek fel dolgozni úgy hogy putriban laksz ahol nincs víz és villany.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.09.09. 20:35:46

@laspalmas: Ez esetben egy igazi elit-klubhoz csatlakoznál, a "honnan tiltották ki eddig fff-t?" kategóriában. (Igazából még csak egy ilyen van ;-))

nem is mondom tovább, nem kísértem a sorsot. xD

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.09.09. 20:39:44

@Yeto: Jaja, nehéz úgy, ha nem tudsz késsel-villával enni, legyek jönnek ki a fejedből, meg a gárdisták kilopták az önkormányzati kertesházadból a vízvezetéket. (akarsz példát?)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.09. 20:43:49

Basszus.......

"Megakadályozták a kormánypárti tagok, hogy a XI. kerületi szakrendelőt üzemeltető kft. felügyelőbizottságának rendkívüli ülésén tárgyaljanak a cég belső gazdálkodásában feltárt szabálytalanságokról."

A KDNP-s alelnök feljelentést tett, Gyula továbbra sem érez személyes felelősséget, szerinte „itt az a kérdés, hogy rendszerhiba vagy személyes felelősség van”

Szerintem egyezzünk ki egy is-is-ben, aztán jöhet az öt év minden résztvevőnek.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2009.09.09. 20:47:54

@Yeto:

Sehova...
...
...éppen ezért tisztán tartom a házat, a környezetet, a szegényes ruhámat és iskolába zavarom a kölköt, hogy ott legalább kapjon enni, melegben legyen, a maradék pénzt meg nem eliszom.
Emellett a megkapott segítséget (vetőmag, palánta az önkormányzattól) nem bontatlanul eladom a piacon, hogy legyen piára pénz...
...
...és nem szülök évente újabb purgyét.

De én nem cigány vagyok, ez az én bűnöm.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.09.09. 20:48:31

@laspalmas: Azzzigen!

Végül is tényleg nincs miről tárgyalni, gyerekcsíny. Azt nem értem, hogy ezzel mire játszanak? Csak még több sarat kenegetnek magukra.

Az az öt év, az nagyon provokatív... mindig egy vicc jut eszembe róla, de egy méjnsztrím blogon olyat nem szabad. :o)

(Ma (is) kikapunk, ugye? :-( )

Baszkurátor 2009.09.09. 20:54:43

Olvastam a bejegyzést és komolyan mondom elfelejtettem levegőt venni.Nem vagyok már mai gyerek, sok mindent láttam de ezekre amik mostanában derülnek ki még csak gondolni sem mertem.
Azt kell mondanom, mi vagyunk a marha állatok akik nem lopnak a munkahelyükön, akik rendesen befizetjük a különböző járulékokat ...
Egész egyszerűen az eszem megáll.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.09. 21:16:44

@*Kötélgyártó kisiparos*(L42):

Legalább a gugliban nézte volna meg a marhája.....

"hím csibe" xDDD

Kemény meló a hivatásos újságírás. :)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.09. 21:17:02

@Félkupica_Fehér_Főnök: ha jól sejtem ugyanarra a viccre gondolunk :D
kókadtjani ügyében meg csak annyit, hogy őt kéne már bebetonozni...
@laspalmas: Gyula miért érezne felelősséget? Azért tuti nem, hogy személyesen felügyelte elvileg az egészségügyet, ahol kirobbant a bili...

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.09.09. 21:19:41

@laspalmas: Na, ez a gáz. Ismét el lesz hallgatva az ügy.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.09. 21:23:09

@Félkupica_Fehér_Főnök:

Mire játszanak? Komolyan kérded?
Időnyerés=eltüntethető papírok + elfelejtik a Zemberek az egészet

Persze, hogy provokatív az 5 év, de ez van, ezt kell szeretni. Tudod, mi a még provokatívabb? Amit ugyancsak Szellem mondott, hogy NINCS VAGYONELKOBZÁS, nem mennek utána a pénznek. Na ez a kemény, nem a múltheti zsömle.

mesmithy 2009.09.09. 21:28:16

@Yeto:
Bocs de ezek lopjak a vizet es az aramot is!
Nekem sem tett senki semmit keszen a segem ala.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.09. 21:36:19

@Yeto:

1, Az ominózus eset előtt két évvel (2006-ban) lett az épület kompletten felújítva

2/a
Wieszt János, az MSZP XI. kerületi frakcióvezetője: "1998 óta tagja vagyok a képviselőtestületnek Újbudán, 1998 és 2002 között a Pénzügyi Bizottság elnökeként, 2002 óta pedig a vagyongazdálkodási osztály elnökeként."

2/b
Igaz.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.09.09. 21:39:01

@laspalmas: Ilyet már, kevesebb, mint egy évvel a választások előtt már nem lehet megúszni szerintem. Ha meg mégis, akkor megint tele lesz a kossuth tér, egyszerű a képlet.

Szellem engem is ledöbbentett, kis naivan megkérdeztem, utána meg már szóhoz sem jutottam... de ez hogy a fenébe lehetséges egyáltalán? 2-3-4 évvel 100 milliókat ki lehet váltani?!? Én 5-10 milláért egy rakás ember magára vállalná a börtönt az igazi elkövetők helyett, úgy meg tényleg nincs visszatartó erő. :-(

(Nem játszottunk rosszul, x -re simán kijöhet a második félidőben,ha ilyenek maradnak az erőviszonyok)

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.09.09. 21:48:46

@Félkupica_Fehér_Főnök: -Én, én persze nem vállalnám magamra, azt akartam írni, hogy szerintem én is tudnék találni ilyen embert.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.09. 21:51:27

@laspalmas: vastagbor.blog.hu/2009/09/09/egy_ujabb_maganyos_sikkasztono/fullcommentlist/1#c7023865 és válaszai lehet megoldanák ezt a problémát. Persze ehhez át is kéne vinnie valakinek. Ideje lesz indulnotok tavasszal a választásokon, érzem :D

mike1978 2009.09.09. 22:16:50

Csak azt nem értem, mi mi a tetve szájbaszekszuált életbe nem csináljuk globálisan országosan, senki álltal nem kihúzva magát azt, hogy vagy egy kis időre Áfát, vagy társasági adót, vagy bármilyen egyéb "kötelező" adót amiből ezek a retkek élnek...nem fizetünk be....
az egész nyomorult országot ezért nem lehet lecsukni megbüntetni....

mike1978 2009.09.09. 22:21:04

Itt napok, hetek, hónapok, lassan évek óta minden nap elolvassa az ember, hogy amit befizetett járulékot, adót miegymás, abból ezek hogy élnek, közben más éhen hal, tönkremegy...és szinte valójában semmit nem tudunk, mert ezek csak apró szösszenetek...a forró zavaros levesből....
Basszus, nem akarok többet semmit fizetni az államnak...majd ha bebizonyítja, hogy a pénzemet visszakapom értékben akkor , de addig van aki dolgozik, és van aki ebből él....gyerekek...miért hagyjuk ezt?

beleszolok 2009.09.09. 23:10:05

@Félkupica_Fehér_Főnök: én is be akartam linkelni, csak lapzárta van.

Yeto 2009.09.09. 23:13:11

@Conv: Te csinálod jól.

@mesmithy: Kik azok az "ezek"? Apósom és anyósom pl igen, meg sok szomszédjuk, valamint egy volt iskolai osztálytársam és a bátyja így konkrétan eszembe jut, még dicsekednek is vele, egyik sem cigány, rájuk gondoltál? Vagy az összes cigány, plusz még pár fehér? Vagy esetleg a cigányok 99,99999%-a, plusz még pár fehér? Könyörgöm áruld el...

Én sem kaptam soha semmit készen a seggem alá, és örülök neki hogy nem voltam olyan helyzetben, hogy szükségem lett volna rá, mert nem volt más kiút. Nagyon remélem, hogy akik az adónkból ilyen lehetőséget kapnak, élni fognak vele, és nem csak a házat kapják a seggük alá hanem a szükséges okítást is, mert a házzal "önmagában" nyilván nem mennek semmire, de jópáran vannak akik anélkül sem.

beleszolok 2009.09.09. 23:18:36

@Yeto: Basszus, álljon már meg a menet. Ha idehozol kínából valami olyan parasztot, akinek soha nem volt egy bambuszfájánál többje, és annak adsz házat/vetőmagot/akármit, az pár év alatt olyan helyre kis gazdaságot rittyent, mindenféle oktatás nélkül, hogy csak na, mert megfogja a munka végét.

Yeto 2009.09.09. 23:32:01

Én is írtam pár kommentel följebb, hogy a kínaiak csinálják jól.

Az már más kérdés, hogy miután éjt nappallá téve betegre dolgozta magát és összekuporgat ezt-azt, utána jön a rinyálás, hogy bezzeg a rohadt sárgák.

2009.09.09. 23:33:29

Én pl. csípom ezt a Gyulát....tök jól néz ki!:DD Ennyit írni, el sem fogom olvasni...://

beleszolok 2009.09.09. 23:37:11

@Yeto: Hát én még sose hallottam, hogy kurva sárgák. Nekem egy bajom van velük, iszonyat szarul vezet a többség. Egyébként semmi gáz nincs velük.

Yeto 2009.09.09. 23:43:55

Jó neked. Egyébként azért ott is volt Mao Ce Tung meg négyek bandája meg sötöbö.

mesmithy 2009.09.10. 01:32:58

@Yeto:
Mivel a lakasokat ciganyok kaptak, igy az "ezek" jelen esetben rajuk vonatkozott. Nezd meg mi maradt a Lakmusz programbol es akkor talan megerted, hogy miert mondom, hogy elobb tanuljon, dolgozzon es aztan, ha bizonyitott akkor meg segithetnek ha szukseges.

Yeto 2009.09.10. 07:31:25

"A helyi Lakmusz-projekt elindítói szerint nem volt átgondolt a ház működtetése. Barka Tamás pécsi főosztályvezető helyettes szerint a rosszul szocializált fiatalok összeköltöztetésével a program eleve bukásra volt ítélve."

Nyilván hülyeség "csak" annyit tenni hogy ingyenlakást teszel a seggük alá, semmit sem old meg, írtam már feljebb is. Azt hogy az a kilenc család (és nem intézetből frissen kizuhant fiatalok) lopja a vizet és az áramot, honnan tudod?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.10. 07:31:31

@ylion:

Ti, a fiatalok olvassátok, de a kádárhívő nyugdíjasok pl. nem. És sajnos ők vannak többen.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.10. 07:34:21

@Félkupica_Fehér_Főnök:

Nem jött össze a győzelem, de még a döntetlen sem, mondjuk várható is volt, hogy kikapunk. Szép dolog a hit, de a valóság makacs dolog..... Majd talán a következőre kijutunk. :(

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.10. 07:40:27

@Yeto:

Ezért rossz a romapolitika. Nem halászni tanítja őket, hanem halat ad a kezükbe, mert az könnyebb, gyorsabb, látványosabb, és több pénzt lehet közben elmutyizni.
Egy politikust -se parlamentit, se roma jogvédőt- sem érdekel az égegyadta világon, hogy hosszú távon mi lesz. Ez a szörnyű. Az egyszeri ember meg az egyszerű, ám annál használhatóbbnak tűnő ötleteivel egy az egyben le van nácizva, oszt' kész, nincs probléma.

De térjünk vissza Újbudára.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.10. 07:55:25

@laspalmas: ahogy anno a Munkáspártra mondta egy riporter 5-6 éve, "a demográfiai folyamatok ellenük dolgoznak".
a magyar-portugálra: tulajdonképp fejlődés volt, már nem voltunk olyan szarok, mint a svédek ellen. viszont észre lehetett venni, hogy miért kaptunk ki megint. Két okot láttam: egyrészt a védelmünk megint a 15. perc magasságában kezdte meg a mérkőzést, addigra már 0-1 volt. másrészt meg azzal a taktikával játszottunk sokáig, amivel a svédek ellen kellett volna. földön tartani a labdát a világ egyik legtechnikásabb válogatottja ellen elég gyerekes hiba. lehetett látni, amint elkezdtünk ívelgetni, az már nem ízlett nekik annyira, valamint az ütközések sem. ez van.
a svédek ellen meg ívelgettünk, amikor ott meg a földön tartott labda a hatékonyabb. mondjuk ha Kovács Péter játszik (hu.wikipedia.org/wiki/Kov%C3%A1cs_P%C3%A9ter_%28labdar%C3%BAg%C3%B3%29), akkor mehetett volna az ívelgetés a svédek ellen is, ő simán lefejelte volna az éknek, mint "target man". Tény, nem technikás, de hatékony. :)

A politikusainknak sajnos döntő többségében nincs valódi kapcsolata a hétköznapokkal. Ez csapódik le oly sokszor, így - mivel úgyis bejuttok a Parlamentbe - egy tipp, ami kellően "náczi":

A parlamenti képviselők valósághoz való közelítése megoldható lenne úgy, hogy minden évben 1 hónapot a megválasztásuk helyén kellene tölteniük, az ottani átlagos bért és munkát megkapva. Természetesen családostul. Akik listán jutottak be: megyei lista : válasszon egy tetszőleges, maximum nagyközség státusú települést a megyében. Budapest e téren Pest megyéhez csatolódik, Budapest kerületei pedig városnak számítanak (lévén, hogy ha önállóak lennének, megkapnák külön-külön is a városi rangot, minden követelménynek megfelelnek).
Az országos listánál pedig először kisorsolni a megyét, és a kisorsolt megyében választhatna a politikus, hasonló követelmények alapján, mint a megyei lista.

Ez persze csak egy durva első közelítés, lehetne finomítani. Úgy vélem, a nyári kb. 2 hónapos szünetükből az egyik hónap lehetne ez.

Mondjuk első blikkre rögtön beugrott nekem Nyakó Pisti, hogy Csenyétén vajon meddig bírná...

persze lehessen azt mondani, hogy én ebből nem kérek, de akkor bizony le kell mondani a mandátumról.... a listás helyeknél a listáról csak olyan hozható be, aki azonnal elvállalja a kötelmet, amit elődje visszautasított.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.10. 08:04:26

@laspalmas:

ezt láttam a Híradóban ..

a nagyfarkú néger dolgozza meg Molnár Gyula édesanyját!!

"„itt az a kérdés, hogy rendszerhiba vagy személyes felelősség van”"

baszd meg Gyula, ha rendszerhiba, akkor Te vagy a felelős, mert te rakod össze a rendszert és működteted!

ha pedig személyi felelős vagy akkor is Te vagy a hibás mert olyan rendszert alakítottál ki, ami engedte hogy 100 millió lopjanak ...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.10. 08:13:43

@zero:

Ez pont olyan, mint a BKV:
Ha tudott róla a főnökség, akkor bűntárs
Ha nem tudott róla, akkor alkalmatlan

Ennyi, Gyula mindenképp sáros, csak az a kérdés, hogy mennyire.

reKorrekt 2009.09.10. 08:18:58

@szmoker: "alapvetően tökmindegy, mert úgyis bárki jut a mézesbödön mellé, asszimilálódik a környező biomasszába"

EZ-NEM-IGAZ!
Amúgy egy új alkotmány előkészítési munkálatainak beindításához 4/5-ös parlamenti többség kell, azaz 309 maki (80%). Imádkozzunk hogy az mszp nem szerez 20%-ot.

f.m.j. 2009.09.10. 08:31:32

@reKorrekt:

és szerinted tuti, hogy a Fidesz ezt akarja? A költségvetés nemelszámolást nagyon akarták, legalábbis nagyon együtt mozogtak "ősellenségeikkal" :)

mind2 (törölt) 2009.09.10. 08:31:49

Na hy ! Csak nem megint lopnak ?
Tegnap én is bevásároltam, vettem cégpénzen 20 könnygázsprayt, egy sokkolót, 100 méter kenderkötelet, egy villamosszéket, 10 baseballütőt, ... mikor ezzel végeztem, elmentem az állatmenhelyre és örökbe fogadtam 5 argentin dogot, 3 rotit.
Most elégedett vagyok. És ezt hallgatom :)
www.youtube.com/watch?v=ZcBJdrj5XnA&feature=related

redriot77 2009.09.10. 08:44:57

Hogy a gyomorrák rohassza szét a beleit, de jó lassan, egy évig haldokoljon, és annak az évnek minden egyes másodperce kínszenvedés legyen. A fia nézze végig anyu szenvedését, utána kapjon prosztatarákot.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.10. 08:51:51

@laspalmas: "Ti, a fiatalok olvassátok, de a kádárhívő nyugdíjasok pl. nem. És sajnos ők vannak többen. "

MÉG...

amúgy cikkhájlos jóreggelt! remélem a férfipopuláció nem csökkent a tegnapi fasza meccs miatt!?

Baromméter 2009.09.10. 08:56:37

@laspalmas: A betonra kertészt felvenni nekem nagyon durva.

Meg lesz magyarázva (már ha egyáltalán kell majd). A betonrepedések közt sok a gyom.

mind2 (törölt) 2009.09.10. 09:01:03

@Seduxen: reggelt :) napokig nem voltam, valami változás ? ;) összefoglalhatnád a közel egy hét eseményeit, jelzős szerkezetek is jöhetnek :)

Baromméter 2009.09.10. 09:24:44

@ylion: Nem hősök kellenek, az igaz, de tisztességes emberek, azok bizony nagyon is kellenének fent is...

Szerintem kábé ott tart az ország morálisan, hogy az első tisztességes politikus egyben hős is lenne.

Baromméter 2009.09.10. 09:28:28

index.hu/belfold/2009/09/09/bajnai_aprilis_utan_pihenni_szeretne/
"A miniszterelnök nem lepődne meg, ha az állam környékén is találnának ilyen pénznyelő helyeket"
Hát nyilván ő lepődne meg legkevésbé :) Hülyének néznek minket.

Baromméter 2009.09.10. 09:31:15

@*Kötélgyártó kisiparos*(L42): igen, ez a szomorú, hogy nyakig benne vannak a vezetőik is, és amikor borul a bili,ártatlan fapofával kijelentik,ők erről semmit se tudnak,


Ld fenti link ennek illusztrálására

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.10. 09:38:39

@mind2: terjedő faschizmus, rettegő kátrányos helyzetűek, sikítás ipari mennyiségben, jószomszédi (v)iszony helyreállítása északi comcédunkkal, überfasza 2010-es költségvetési törvénytervezet (gondolom sponsored by imf), és tegnap zakó a portugáloktól (foci).

ha valamit kihagytam, ér kiegészíteni :)

Baromméter 2009.09.10. 09:39:36

@kill004: Ja, hát logikus is. Én letöltőként honnan tudjam, hogy amit letöltök, az jogvédelem szempontjából hogy áll?

Baromméter 2009.09.10. 09:45:18

@ylion: Inkább az a kérdés, hogy meddig éri meg az országot fenntartani hitelekkel külföldről

És hogy milyen feltételekkel. És ezek egyike sem rajtunk múlik, holott abszolút rólunk van szó. Na, itt kúrták el nekünk az offsór, végkielégített hullarablók.

Baromméter 2009.09.10. 09:47:22

@Seduxen: 806.49 GB FEL


WTF??????? Jaa, megvan. Házimozit osztasz meg rendszeresen a távolban élő nagymamáddal, igaz?

vidéki suzukis 2009.09.10. 10:32:21

Úgy látszik, hogy mostanra 100 milla lett a standard lopási érték demszkygrádban. Az alatt "nem éri meg".

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.10. 10:36:13

@vidéki suzukis: 1 Szalainé az új pénzegység arrafelé, igen.
@Baromméter: ez bizony így van, kérdésesek a feltételek, és hogy még mit nyomnak le a torkunkon. akár tetszik nekünk, akár nem.
Az első tisztességes vezető bizony tényleg hős lesz, mert simán kinyíratják előbb-utóbb.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.10. 10:36:51

@Baromméter: így van :) mondjuk nem tudom, miért olyan rettenetesen sok a 806 GB?? van, akinek több tíz TERRA a feltöltött cucc. Több, mint 1 éve vagyok regelve az oldalon, és amikor bekapcsolva van a gép, megy a torrent-kliens is :)))

Kravver 2009.09.10. 11:00:17

@Seduxen:

Terra = föld
Tera = SI prefix, 10^12

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.10. 11:11:37

@Kravver: köszönöm!

akkor - helyesen - több TERA feltöltt cucc.

Baromméter 2009.09.10. 11:17:48

@ylion: kényszermunkára fogni őket. lehet nem tanulnak belőle. de hogy autópályánk lesz dögivel, az is tuti.

Ellopnák a betont

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.09.10. 11:42:47

@Baromméter: Akkár ássák a négyes-ötös-hatosmetro alagútjait, puszta kézzel, a homokot hazavihetik :o)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.10. 12:14:02

@Baromméter: gépfegyveres őrökkel kell kihajtani őket a picsába :D amúgy meg az útépítés kurvakemény meló, kb. 2 nap után nem lenne hozzá erejük, hidd el.

Borstörő · http://gyerekmonopoly.blog.hu/ 2009.09.10. 12:16:11

Bár ez a Gyula állítólag csinál is valamit...
Vidió: arch-tv.hu/?q=node/414
Vagy ehhez is lopták a pízt? Vagy mi van?

albino combino 2009.09.10. 13:27:49

nem is értem miért háborodtok fel rajta. én speciel nem sajnálom az ilyen emberektől a jól meg érdemelt kis pénzecskéjüket. csak annyit kívánok nekik hogy költség a szeretteik temetésére az össeset

magic11 · http://www.autostat.hu/markatoertenetek/7-markatoertenetek/358-chrysler 2009.09.10. 19:29:39

"Molnár Gyula, a XI.kerület moszkvai Textilipari Egyetemen végzett polgármestere" ráadásul gyuszi bácsival egy gimnáziumba jártam... javaslom nézzetek el oda, hogy milyen emberek járnak oda. higgyétek el. a város legócskább középiskolája. én már csak tudom :)

Sííva 2009.09.10. 19:46:15

Emberek!
Szerintetek valaki tudatja a T-hetetlen Politikusokkal illetve talpnyalóikkal, hogy miket merészelünk írogatni.
Ha igen qra nem hatja meg őket.
Hát nem érzik, hogy a Parlamentet légmentesen lezárnánk amikor mindenki benn van és jöhetne a gáz. Persze azért, hogy az épület ne sérüljön.
Nekem jelenleg ennyire tele van velük a t-öm!

Sííva 2009.09.12. 15:57:58

Arra még nem gondolt senki, hogy a választásokra valahonnan össze kell szedni a pénzt?
Szalainé 100 milla, és ez a végkielégítő nő ismét csak 100 milla, és amiről még nem tudunk?
Jó lenne tényleg "VÉG KIELÉGÍTENI" őket.
Egyébként mi az, hogy nem lehet visszakövetelni?
Ha egy egyszerű melós kárt okoz a cégének meg van határozva, hogy milyen mértékben és hogyan téríti meg az általa okozott kárt.
Az elmúlt 20 évben a politikusok csak kárt okoztak az országnak!! Nem lehet őket felelősségre vonni??
Miért nem???
Nem kell nekünk ennyi vérszívó parazita. Az államkassza kulcsát annak az asszonynak-férfinak kell adni aki a minimál bérből háztartást vezet, gyereket nevel és a hitelét is fizeti.
Gyorsan rendbe rázná az ország pénzügyi helyzetét. Viszont nagy valószínűséggel a jelenleg parlamentben alvó, újságot olvasó, esetleg meg sem jelenő úgynevezett képviselők is élhetnének minimál bérből, vagy ha ez nem tetszik idézem: "el lehet menni!"
Nekik nem kellene kb. háromnegyedével csökkenteni a juttatásaikat? Higgyétek el,
még így is több jövedelmük lenne mint legtöbbünknek. Jogos lenne, hogy először ők tegyenek vissza a kalapba!!!!
Nem kérdezték meg tőlem (gondolom Tőletek sem) amikor felvették a külföldi hiteleket, hogy én akarom-e.
Nos, én nem akartam, és visszafizetni sem akarom!
Ha a pénzt fel tudták venni NÉLKÜLEM, elköltötték a jóég tudja mire (gyes, emelt összegű családi pótlék beteg gyermek után, vagy a BKV Máv stb támogatása) a visszafizetését is oldják meg NÉLKÜLEM, illetve a pénzem nélkül. Nem éreztem, hogy rám vagy a családomra egy forintot is költöttek volna.
Szóval röviden fizessék vissza a sok milliót, és egyből nem kell támogatni a BKV-t MÁV-ot és a többit.
Talán marad annyi pénz, hogy a gyermekét nehezen nevelő, de iskolába rendszeresen járató, rendesen dolgozó FIATAL MAGYAR PÁROKNAK is lakást, házat lehessen juttatni.

2009.09.12. 19:26:12

@Sííva: mindenki sejti, hogy ezek a pénzek nem véletlenek...és azt is, hogy nem biztos, hogy magára költötte. Mondjuk egy 119.000 Eukaliptusszal mit csinál a bármelyik pát is, szóval ez a Végh Ágnes ez dilis volt, azt hitte, ő Mária Antoniette...kár hogy nincs lefejezés manapság...:///

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.12. 19:39:53

@Letícia-Charlotte in SBp: hiányoltam a számláról a 3000 dolláros (cc. 600.000 forint) koalamedvét.
ami még eszembe jutott, hogy mire jó az eukaliptusz neki, azt inkább nem mondom :)

2009.09.12. 19:52:46

@ylion: asztmás talán vagy sokat köhög?:DD

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.12. 20:28:05

a koala Ford Fairlane után szabadon :D
amúgy meg lehet hogy azt hitte, valami ritka uborkafajta :D

süti beállítások módosítása