Skip to content


       Szűrés lista

Apu és anyu megy a börtönbe - Kávé helyett XXX.

Sajókaza. Emlékszünk: "Dugó" és a hírhedt áramlopási ügy januárból. (Itt és itt és itt és itt)
Most megint a figyelem középpontjába került ez a 3500 lakosú Borsod megyei település.

Egy család: apa, anya és 6 gyerek. Aput meg anyut a bíróság 10 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte, mert a gyerekek nem jártak iskolába. Szeptember 3-án kellett volna bevonulniuk a börtönbe, a gyerekek a nagyszülőkhöz kerülnek.

A gond a két nagyobb gyerekkel volt, az anyjuk szerint reggelente a gyerekek elindultak otthonról, de az iskolába már nem érkeztek meg. 3 éven keresztül (!).

Index, Munk Vera szolgáltat nekünk plusz infót is:


"Két gyerekkel van probléma, a 13 éves Annával és a 10 éves Adriánnal. Olykor bemennek ugyan az iskolába, de meglehetősen ritkán: a 2007/2008-as tanévben a lánynak 499, a fiúnak 324 óra igazolatlan hiányzása volt. Bár három év korkülönbség van köztük, mindketten másodikosok."

Három év alatt a családot többször figyelmeztették a hiányzások miatt, és pénzbüntetést is kiszabtak rájuk, de semmi sem változott. 


Az iskola feljelentést tett a gyámügyi hivatalnál, és értesítette az önkormányzatot és a családvédelmi szolgálatot. Többször beszéltek a szülőkkel, de a gyerekek továbbra is igazolatlanul hiányoztak. Ekkor figyelmeztették őket és ötezer forintos pénzbírságot kaptak, majd mikor ez sem használt, az ügyészség, majd pedig a bíróság elé került az ügy, és kiszabták a tíz hónapos börtönbüntetést - mondta Stefán László, Sajókaza polgármestere.

A 2008/2009-es tanévben a sajókazai általános iskolában a 300 gyerek 12 000 (!) igazolatlan órát hozott össze. Illetve a 300 gyereke csak egy része ...

Ennyi a történet a korrekt RTL-es hírben.

No, de a Népszabi ... ők megmutatták, hogyan kell objektíven tájékoztatni!


"Majdnem másfél évre börtönbe zárnak egy roma származású szülőpárt, mert két gyermekük kerülte az iskolát. Példa nélküli Magyarországon, hogy az apának és az anyának egyszerre kelljen bevonulnia."

10 hónapból máris "majdnem másfél évre év" lett, érdekes ....

"A családban hat gyerek van, közülük egy csecsemő még, három rendszeresen jár iskolába. A két idősebbnél merültek fel a gondok, még akkor, amikor alsó tagozatosok voltak: rendszeresen elindultak az iskolába, de nem érkeztek meg vagy a szünetben ellógtak."

Ismétlem, 3 éven keresztül ... minden reggel elindultak a kis drágák, még a házit is megírték minden este, de nem érkeztek meg. Abszolút hihető ...

A sztori remek, érdekes hogy az RTL nem említette a szülök etnikumát, a Népszabi már a első mondatba beleszőtte ... ilyenkor le lehet írni, hogy romák?!

Kötöttünk fogadást, hogy ki csap le a témára először: Kolompár? Horváth Aladár? Gusztos? Mohácsi? Helsinki Bizottság? TASZ? (Sajnos nem a TASZ-re fogadtam ...)

(A TASZ most nem nehezményezte, hogy a Népszabi néven nevezte az illetőket, nem úgy mint az éjszakai mulatozóknál Esztergomban.)

A TASZ ugyanis kérvényt adott be:


"A két gyerek valóban igen sok igazolatlan hiányzásának az oka elsősorban nem a szülők kötelességszegése volt, hanem az, hogy a két gyermek folyamatosan nagyon rosszul érezte magát az iskolában.

Valószínűsíthetően roma származásukkal kapcsolatban is összefüggésben gyakran voltak kitéve hátrányos megkülönböztetésnek, sőt, nem egyszer komoly fizikai atrocitásoknak is. Anélkül, hogy akár a legcsekélyebb mértékben is bagatellizálni akarnám a joggyakorlat által valóban következetesen büntetni rendelt cselekményt, azt gondolom, hogy minden körülményt mérlegelve a konkrét eset társadalomra való veszélyessége elenyésző" - fogalmaz az ügyvéd a kérelem indoklásában.

Első gondolatom, hogy vajon milyen lehet a sajókazai általános suli etnikai összetétele, mert nem vagyok biztos benne, hogy manapság oviban, suliban - főleg Borsodban - ki is a kisebbség ... Főleg ha megnézzük a romák és a magyarok korfáját ...

Herczog Mária szociológus is úgy érezte, hogy van mondandója az ügyben! Tessék: 


"Botrány, hogy megtörténhet ilyesmi. A középosztálybeli szülők sem mindig tudnak mit kezdeni egy lázadó éveiben lévő tizenévessel, de emiatt talán mégsem kéne őket börtönbe zárni.

Ha valamiért ennyire nem szeretnek oda járni a gyerekek, a szüleik börtönbüntetésétől sem fognak iskolába menni. Ebben az esetben megkerülhetetlen az iskola felelőssége is.

Azért nem járnak a gyerekek, mert a szüleik rosszat akarnak nekik, szándékosan nem engedik őket tanulni? – kérdezi Herczog Mária.

"Lázadó tinédzserek", "megvert roma gyerekek a suliban", "rosszul érezik magukat" a kis drágák a suliban!

Bmeg TASZ, bmeg Herczog!
Én is szarul éreztem magam a suliban, én is szívesen játszadoztam volna  GI Joe-immal otthon, engem is vertek meg a nagyobbak az iskolában, és is lázadoztam, DE mégsem hiányoztam egyetlen egy órát sem igazolatlanul!

Amúgy mindenki pontosan tudja, ha TE elmentél volna reggel iskolába, aztán délután felhívják anyukádat vagy apukádat a suliból, hogy nem voltál aznap iskolába ... vagy ezt megcsinálja a gyermeked ... vajon mit kaptál volna otthon?

A szülők valami egészen elképesztőek:
"A szülők egy idő után azt kérték, mondta az iskolaigazgató, hogy gyermeküket mentse fel az iskola alól azzal a hivatkozással, hogy nincs kedve iskolába járni." - mondta a suli igazgatója.

A háromnégyzetes Berrick a következőt kívánta megosztani az eset kapcsán:


"Falun laktam, általános iskolás lévén én is megpróbáltam ellógni egy órát a suliból. De mivel falu, azonnal kiderült, és mire hazaértem, apám a kapuban várt.  Köszöntünk egymásnak, majd kaptam egy akkora pofont, hogy 3 méteren belül nem álltam meg, majd összerogytam.
Ezt azért mert a tanár hazatelefonált nekünk, hogy rosszul lettem-e mert nem voltam ott az utolsó órán.

A "bassza meg" és "rohadt kölök" még egy óra után is visszhangzott az utcán. Mert falu és a magyar embernek számít, mit mondanak róla vagy a gyerekéről." 

Mivel a TÖRVÉNY szerint 18 éves korig KÖTELEZŐ iskolába járnia a gyereknek! Ha tetszik a suli  a gyereknek, ha nem ...

Még mielőtt Herczog Mária vizionálná a fasiszta magyar bíróságot, akik a lázadó tinédzserek szüleit egyből letöltendő börtönbüntetésre ítélik, beszéljen a TASZ ügyvédjével, Deák Dáviddal: 


"A bírónak nem volt nagy mozgástere. A család ellen évek óta eljárást indít a sajókazai jegyző a két gyerek iskolai igazolatlanjai miatt.

Első alkalommal felfüggesztettet, másodjára közérdekű munkát szabott ki rájuk a bíró. Mivel a helyzet nem változott, a gyerekek továbbra sem jártak iskolába, a harmadik tárgyaláson már letöltendő börtönt kaptak.

A család a sajókazai Sólyomtelepen lakik. Mint legtöbben az itt élők közül, víz és csatorna nélküli házakban, kikötött villanyórákkal, hosszú évek óta – munkalehetőség híján – segélyekből tengődnek. A legkisebb gyerek anyatejes kisbaba még, de az anyja börtönbe vonul, így idő előtt el kell tőle választani. A hat gyermeket a nagyanyjuk vonta gyámság alá."

Vagyis a 3 eljárás (!) során sem fogták és vitték el a gyerekeket a suliba, miközben az apa munkanélküli, az anya meg otthon van GYES-en ... éppen belefért volna hogy reggel elviszik a pulyákat a suliba.

A durva, hogy a sajókazai "Dugó" áramlopása ügyében ugye Sólyom Lászlótól kértek kegyelmet, most megint ezt teszik.
A köztársasági elnök döntéséig az igazságügyi miniszternek jogában áll felfüggeszteni a büntetés végrehajtását, ezért a TASZ a kegyelmi kérvényt Draskovics Tibornak is elküldte.

Hát nem!
Mindenki sír, hogy a romák egyetlen járható útja a felemelkedéshez a tanulás! Ahhoz pedig iskolába kell járni. Ahol  a következőket kapnak: térítésmentesen étkezést, napközis tanulószoba, nyári étkeztetés, a Vöröskereszttől ruházati támogatást. Tényleg csak EGY, egyetlen dolguk van: bemenni minden reggel. És nem ... még ezt sem! Amúgy is kötelező iskolába járni, úgyhogy eleve nem is értem ...

Harmadik világbeli videónak tűnik, de ez Borsod, Sajókaza:


Amúgy HA még járnak is iskolába, az sem garancia semmire.

A neten elterjedt "Egy tanár leve" következik: 

"Egy magyarországi általános iskolában tanítok középkorú tapasztalt kollektívában. Településünk nem Borsodban található, még csak nem is a közelében. Tágabb környezetünkben alig jelent problémát a cigánykérdés egyelőre.
Bár egyik alsós gyerekünk a tanító nénijének már beszólt a minap,hogy hiába dumál, mer mán úgyis mink vagyunk többségben!

Iskolánkban félévzáró értekezletet tartottunk, melyen a szokásoknak megfelelően értékeltük az osztályok teljesítményét elsőtől nyolcadikig. Az alábbi értékelés az elsősök osztályfőnökétől és napközis nevelőitől származik, akiknek a nevét (mint ahogy iskolánk, településünk, megyénk és jómagam nevét sem) nem teszem közzé, okulva egyebek mellett a tanárverésekből és a miskolci rendőrkapitány esetéből, aki bátorkodott szakmai kérdésekben tényeket közzétenni a cigánybűnözésről - szóval, mert félünk. A pedagógus kollégák szavait, mondatait szó szerint közlöm.

Nem rendszereztem tematikailag a mondatokat, úgy írtam le, ahogy azok elhangoztak.

1. osztály félévi értékelése (2008/09):

Az osztályomba járó gyerekek túlnyomó többsége kritikán aluli képességekkel és szülői háttérrel rendelkezik. Mindössze négyen vannak, akik megfelelő családi háttérrel rendelkeznek.
Szaguk alapján - nem félek kimondani - magamban büdösekre és illatosokra osztom az osztályt. Ha szóvá teszem a szülőknek, hogy a gyerekük mosdatlanul jön iskolába, ordibálnak, fenyegetőznek Mi köze hozzája, magának az a dolga, hogy megtaniccsa! Vannak, akiknek a kezén hétfőn még ott van a pénteki vízfesték nyoma. Volt, akinek a ruháján és a hajában hetekig ott volt az ételmaradék. Már pedig nem fogom hagyni, hogy büdösen, koszosan járjanak az osztályomba! (Megjegyzés: Van, akinek retkes a bőre, és gyakori a tetvesedés az iskolában.)
A gyerekek követelőzők, akaratosak, hangosak, türelmetlenek, irigyek, koszosak, mosdatlanok. Vannak közöttük, akik éheznek, és ez számukra fizikai fájdalmat okoz. Az az igazság, hogy többek szüleit kiskorúak veszélyeztetése miatt fel kellene jelentenünk. Egyelőre nem tettük, mert bizonyítani is kellene, és ki tudja, mi lenne a következménye.
A minap este felhívott otthon mobilion az egyik gyerek családja és megfenyegetett. Senkinek nem adtam meg a mobil számomat. A Családsegítő Szolgálatnak szóltunk már, de a szolgálat munkatársainak segítségét is durván visszautasítják. Az osztályban többeknek nincs téli ruházata, a legnagyobb fagyban is vászoncipőben járnak, de kólára, chipsre és ékszerekre valahonnan futja.
A képességeikről szólva: A szóbeli kérdéseket nem értik, nem fogják fel. A betűk hangjait nem hallják meg, nem tudják értelmezni. Nem tudnak egymással játszani, csak veszekedni, és egyfolytában ordítoznak. Némi javulás, hogy az osztály legdurvább gyereke már nem verekszi végig az egész napot. Négy gyerek kivételével nem tudnak semmit, nem ismerik a betűket, a számokat.


Hazudnak és lopnak, pedig csak 6 évesek. Nem úgy lopnak, hogy elcsenik az asztalról a radírt vagy a ceruzát, hanem előre megfontoltan, kitervelten. A lányok erőszakoskodnak a fiúkkal. Rájuk másznak, tapizzák, csókolgatják őket, a fiúk igyekeznek menekülni.
Az iskolai élet egy végeláthatatlan küzdelem az osztályban. Semmit sem érnek a tanult és a korábbi osztályaimban sikerrel alkalmazott pedagógiai módszerek, pedig azokban az osztályokban is volt gondom bőven. Amíg egy szót leírnak, kétszer-háromszor beesnek a pad alá, mert nem tudnak egy helyben ülni. Tudják viszont betéve a Tv-sorozatok tartalmát. Éjszaka is a Tv előtt ülnek, mert elmondják, hogy mi volt az esti horror és pornó filmekben.


Óriási bajok, súlyos bajok vannak! A minap egyikük lepisilte a másik táskáját és tetves ribancnak nevezték egymást.
A könyvet legtöbbször félre kell tetetnünk velük órán, mert remény sincs arra, hogy haladjunk az anyaggal, inkább megpróbálunk a tanítás helyett nevelni, amennyire lehet. Legtöbbnek nincs felszerelése, tolltartója, tornacucca, és mellette játsszák az agyukat.
Ha a gyerek semmit sem tanul az iskolában, akkor is jobb helyen van itt, mint otthon. Egyiküknek év eleje óta egy aláírás sincs az ellenőrzőjében, félévkor a szülő mégis rám rontott, reklamált a gyerek értékelése miatt.
Folyamatosan hadakozunk a szülőkkel. Nem tudnak egy helyben ülni, egyáltalán a széket használni, nem tudnak orrot fújni, ceruzát használni. Egyik kezemmel a ceruzás kezét fogom, másikkal mutatom, hogy hova nézzen.
Nem figyel fel a saját nevére!
A lapot középen kezdi el nézegetni és nem a bal felső saroknál. Mint egy majom, úgy mutogatom neki ugyanazt az ábrát egyszerre a táblán, és a könyvben is, nem tudja, hogy mit kell néznie. Nem tudja, melyik a jobb és a bal keze. Nem ismerik az alatta, fölötte, mellette fogalmakat.
A menzán nem tudja a kanalat használni. A száját teszi bele a rizsbe, úgy lapátolja be az ételt, gyorsan, mohón, mint a kutyák. Nem tudják használni a WC-t.
Már az oviba sem jártak rendesen. Ha a kötelező nagycsoportba be is volt íratva a gyerek, egy napot járt, két hétig hiányozott, így ment egész évben.

A leggyakrabban használt szavuk az, hogy Akarom, Akarom, Akarom!!"
 

Szavazhatsz is:

 

Címkék: társadalom pofátlan kávé helyett

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr951374639

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gazdasági bérgyilkos 2009.09.12. 16:09:48

Ahogy korábban már a zsebforradalomban is posztoltam róla, elgondolkodtatónak tartom a Zeitgeist által felhozott borzalmakat és az arra válaszolni próbáló idealisztikus Vénusz Projektet is. Nézzétek meg ezt a szeletet és gondolkodjatok el a minket érin...

Trackback: Mert máshogy működik 2009.09.11. 11:14:35

   Vastagbőrön olvasható a cikk

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Taktikai Atompingvin 2009.09.11. 11:20:21

Ha a 13 éves kislány és a 10 éves kisfiú másodikos, akkor hányadikos a 16 éves fiatalember és a 18 éves otthonról elköltözött "férfi" milyen végzettséggel rendelkezik. A megfejtéseket integráció jeligére várjuk.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.11. 11:21:37

Valami zavar támadhatott az erőben, a 13 éves Anna, MÉG nincs gyesen??

Hetfield 2009.09.11. 11:22:54

Tuti, hogy én vagyok a hülye, de nem 6 évesen kezdik a gyerekek a sulit? Egy másodikos 7-8 éves, nem?

Tapmancs 2009.09.11. 11:26:21

Gyors volt a poszt. :)

Valahol olvastam nemrég hogy cigánypurdék napi 3x-i étkezést kapnak valahol, mert oothon nem adnak nekik enni. (értsd: elisszák a segílyt)

Erre föl a cigányok azt kezdték követelni hogy ne etessék a kölkeiket, hanem az árát adják nekik oda. Szerencsére nem teljesítették.

Ja, kikötött villanyórák, de azért a képen mégiscsak világít valami a háttérben...

Egyébként ez az eset mintapéldája a cigányság inegrációs törekvéseinek. Az ugyanis fejben kezdődik, és sok százmilliárd sem tud segíteni ha ilyen a hozzáállásuk.

reKorrekt 2009.09.11. 11:28:11

Sok rohadt náczi, keveslitek mi?! :D

Amúgy idén jártam arra nyaralni. Elképedtem azon hogy milyen gyönyörű kis faluk vannak ott (a 'fő'útról látva őket), ahogy azon is hogy az útmenti lámpavasakon végig kis magyar zászlók lengedeztek. Ismétlem, szinte az összes Bükk környéki faluban. Emellett minden 2. faluban volt egy turul szobor is.
És ilyen férgek gyarmatosítják országunk legszebb részeit? Hogyakurvaanyjukat!

Mourinho már nem a király 2009.09.11. 11:28:43

De a legpofátlanabb dolog az egészben a következő:
"Valószínűsíthetően roma származásukkal kapcsolatban is összefüggésben gyakran voltak kitéve hátrányos megkülönböztetésnek, sőt, nem egyszer komoly fizikai atrocitásoknak is."
MIVAN? Látott ez már cigányt életében? Ki olyan bolond, hogy belekössön a cigányba? Hozzáérsz, és délután nem mész épen haza, jön az egész putri.
Meg gondolom a másodikosok közt komoly fizikai atrocitások szoktak történni. Főleg hogy Anna 13 éves, egy átlag másodikos pedig 7-8.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.11. 11:28:44

@Hetfield: alapból igen, de a faschiszták már ebből is kirekesztik a kátrányos helyzetűeket. ezért van az, hogy 13 évesen már.. öö még csak akarom mondani másodikos.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.11. 11:29:47

@Hetfield:

Index cikkből:

"Bár az alsó tagozaton ma már jegyeket nem, csak szöveges értékelést kaphatnak a gyerekek, és buktatni sem lehet, a 13 éves lánynak annyi igazolatlan hiányzása volt, hogy még így sem lehetett értékelni a teljesítményét. Folyamatosan évet kellett ismételnie, ezért van, hogy 13 évesen még mindig csak a 2. osztálynál tart."

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.11. 11:30:29

@Tapmancs:

Már tegnap elkezdtem, gondolom Munk Verával együtt párhuzamosan :))

Hetfield 2009.09.11. 11:30:59

@Anthony - awkward silence: Erről beszélek! Elképzelem ahogy a kis Jancsika beleköt a nála 3-5 évvel idősebb cigánygyerekbe! Hogyne...

Tapmancs 2009.09.11. 11:31:17

KI AZ A KETTŐ AKI A "Rettenetes hogy ilyen megtörténhet" OPCIÓRA SZAVAZOTT?????

:D

reKorrekt 2009.09.11. 11:32:02

Egy kurucos fénykép egy kis falu (Szendrőlád) iskolai farsangjáról (nem vicc):
imgsrv09.kuruc.org/galeriaN/hir/ujnemzedek0910k.jpg

kuruc.info/r/35/46532/

Tapmancs 2009.09.11. 11:32:07

Már 3. Szörnyű.

@zero: Ja, gondoltam hogy nem 5 perce kezdted el írni.:) Egyébként tényleg vertek a suliban? :D

Mourinho már nem a király 2009.09.11. 11:32:20

"Pénzbe kerül a börtönbe vonulás is
Ráadásul nem volt pénzünk megvenni a tisztasági csomagot, a dohányt, a kávét, ami a börtönben kell" - fogalmazott a nagymama."
Baaaazmeg, na ettől nekem nemkell kv most asszem. Aztarohadt....

picur3ka 2009.09.11. 11:33:08

Mi a jogi allapot itten, csecsemos mindket szulo lecsukasarol? Durvan hangzik.

Seduxen:

Lenne, de masodikban meg nem tanitjak a gyest.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.11. 11:33:45

@reKorrekt: a képen egy kisebb romacsalád látható?

Sííva 2009.09.11. 11:34:54

Na ugye, hogy ugye! Már leírtam, csak annak kellene megengedni, hogy gyermeket vállaljon aki megfelel az örökbefogadás követelményeinek!
Miért vállaltak hat gyereket, ha már az első-másodikat sem tudták normálisan neveli?
Az ítélet jogos, a törvényt be kell tartani!
És meg kell akadályozni, hogy ebben a családban újabb gyerek születhessen.

reKorrekt 2009.09.11. 11:35:18

@Seduxen: Nem, a képen egy kisebb romacsalád iskolába járó egyedei láthatóak.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.11. 11:36:44

@reKorrekt: ilyenkor mindig belegondolok, hogy milyen fasza lesz a gyerekemnek a helyzete, amikor 6 év múlva elsőbe megy. Szegénykém...

Insp. GrossSkin 2009.09.11. 11:37:59

Kivancsi lennek azokra a komoly fizikai atrocitasokra. Elkepzelem ahogy a normal koru masodikos tanulok, akik evvesztesen is brutto 8 evesek, hirtelen testi folenyuket kihasznalva fizikai atrocitasokat kovetnek el szegeny hatranyos helyzetu 10 es 13 eves tanulokon.

Taktikai Atompingvin 2009.09.11. 11:39:02

"Deák Gábor úgy véli: még rosszabb lenne, ha a gyermekek állami gondozásba kerülnének, így ugyanis kikerülnének a szerető családi közegből, amely jelenleg az egyetlen biztos pont az életükben."
Ezt a szerető családi közeget nem hogy lehet, de meg KELL szüntetni

Insp. GrossSkin 2009.09.11. 11:39:36

@Anthony - awkward silence:
Jah most latom, en is rogton arra gondoltam amire te.

Taktikai Atompingvin 2009.09.11. 11:40:02

@Seduxen: Na azért Te nem Borsodban laksz.

Berrick 2009.09.11. 11:40:20

Éljenek a magántanárok

nyusziii 2009.09.11. 11:40:22

gyerekek, álljatok le egy kicsit a blogolással, mert még egy -két ilyen szöveg, és itt fordulok fel a képernyő előtt gutaütésben

Geza 2009.09.11. 11:40:54

Hát individuumok, ez kétségtelen.
Ha a társadalmat pusztán egy adott területen vegetáló egyedek összessége, akkor ezek a purdék tökéletes emberek: náluk individuálisabbat nemigen lehet elképzelni sem, a szadesz új(de)generáció mintaképei.
Ha viszont a társadalmat az emberek _összetartó_ közösségeként fogalmazzuk meg, akkor ezek a retkes kis 'ciglet'-ek (csak hogy hunglish szó is legyen benne) egész egyszerűen alkalmatlanok a közösséggel való együttműködésre, azaz a társadalomnak nem potenciális tagja, azaz a társadalom szempontjából nem emberek, hanem élősködő állatok.

Ennek megfelelően nyitva kell nekik hagyni a '(társadalmi) emberré válás' és a kivándorlás útját, ha viszont ezek egyikével sem kíván élni, akkor vagy ketrecbe vágni az állatkertben, vagy deportálni a dzsungelbe valahová Afrikába, vagy (természetesen fölösleges szenvedés okozása nélkül) kiirtani őket, mint ahogy az elszaporodott rágcsálókkal is szokás.

Ez itt egy társadalom, aminek vannak szabályai, és aki ezeket a szabályokat nem tartja be, annak itt semmi keresnivalója nincs, itt nincs szívesen látva, itt ő a közösség ellensége, amivel ki is vívja maga ellen a közösség védekező reakcióját. Vagy beilleszkedik, vagy eltűnik, vagy megszűnik - más opció nincs.

Ez lenne az egészséges hozzáállás, csak előtte meg kéne gyógyítani a társadalmunkat az önpusztító agyrákhoz hasonlatos szépelgő polkorrekt liberálbolsevik barmoktól.

reKorrekt 2009.09.11. 11:41:00

@Seduxen: Én a helyedben személyesen elmennék vele a beíratásra és ügyesen megnézném a többi kölköt. Ha természetellenesen árnyékos a terem, inkább menjetek a másik terembe, még ha gyurma-legó szak is.
A másik verzió hogy gárdista sapkában mész beíratni, néhány jól megtermett haveroddal. Ez a fény ott és akkor jó nagy lyukat vág majd a sötétekbe és biztos lehetsz benne hogy nem fogják bántani a lurkót.

Hetfield 2009.09.11. 11:41:00

@csodagyerek: 6 év múlva Borsod lesz Budapestből is.

aGinger 2009.09.11. 11:41:12

Itt csapott ki a biztosíték, olvassam-e tovább..
"Miután a szülőknek még arra sem volt pénzük, hogy a börtönbevonuláshoz előírt tisztasági csomagot megvegyék, az önkormányzat ESETI SEGÉLYTadott."
*ß$Ł*ߤ

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.11. 11:41:31

"ráadásul nem volt pénzünk megvenni a tisztasági csomagot, a dohányt, a kávét, ami a börtönben kell" - fogalmazott a nagymama."

Insp. GrossSkin 2009.09.11. 11:41:38

@reKorrekt: Biztos itt is mar az uj izzokkal(energiatakarekos) vilagitanak, azert annyira sotet a kep! :)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.11. 11:43:57

@reKorrekt:

ez most komoly?
évente 1 magyar 40 roma gyerek születik?

DArchAngel 2009.09.11. 11:44:18

Sokan hangoztatják, hogy a cigányságnál a család szent, összetartanak, stb. Itt az ellenpélda. Egyre kevesebb cigány családnál látszik, hogy összetartanak, iparkodnak. Akkor verődnek max össze, ha balhé van. Persze gyereket csinálnak eleget. Ajánlom mindenkinek olvasgatni: www.szmm.gov.hu/main.php?folderID=16344
Nem a gyerekektől sajnálom azt a kurva pár tízezer Forintot, tízszer annyit lop a leglúzerebb politikusunk is! Hanem utálom, hogy azt látom, ez a pénz meg a kocsmába, meg cigibe. A szerencsétlen gyerekkel pedig senki sem foglalkozik, esélye sincs a jobb életre, mert nincs példa előtte. Csak a semmittevés, ordibálás, segélyvárás. Nagyot kellene fordítani a segélyezési rendszeren, hogy azokra legyen elköltve, akiknek adjuk, és megköveteljünk érte bizonyos minimális társadalmi beilleszkedést (rend, csend, budi, tisztálkodás).

minimalista 2009.09.11. 11:44:37

Engem a névtelen tanár levele döbbentett meg igazán (no persze a "többi" se kutya) - egyszerűen elképesztő az EMBERré nevelés akaratának teljes hiánya a szülők részéről!Ne csodálkozzunk azon ha szerencsétlen gyerekek ilyen idióta, agresszív kis majmok ha szüleik még szarni sem tanítják meg őket.
De a TV, abból sugárban ömlik rájuk az okádék, mert ugye TV- je még az utolsó hajléktalannak is van és nem véletlenül ingyenesen fogható rajta az állami holovízió meg a két bevásárlótévé.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.09.11. 11:45:15

Nincs más út az integrációra, csak a kötelező bentlakásos iskola porosz fegyelemmel. Család csak szünetben. Vagy ez lesz, vagy vége Magyarországnak.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.11. 11:46:07

@csodagyerek: megnyugtatlak, Zugló sem éppen a Rózsadomb!

@reKorrekt: hm, ez a Gárda-ruhás beiratkozás nem is rossz ötlet. Ja, a jele meg a Turul lesz :)))

Petrow 2009.09.11. 11:47:10

500 hiányzás, b+! Tehát napi 5 órával számolva a cirka 8 és fél hónapos tanévben egyetlen egy alkalommal SEM sikerült betalálnia az iskolába...

Nagyon helyes az ítélet, remélem, precedens-értékű lesz.

Helyesírás algoritmus be:
Zero, BorsoS megye (még) nincs, BorsoD viszont (még) van.
Helyesírás algoritmus ki

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.11. 11:48:42

Te jó ég, de durva ez az Index-es videó...

Hogy a picsába lehet így élni? Miért nem veszik ki onnan a gyerekeket ????

Sííva 2009.09.11. 11:48:49

Szerintem véletlenül jelölte be, vagy az egér tréfálta meg.
Valaki biztosan ki tudja számolni a következőt:
Ha egy anya 14 évesen ( de lehet, hogy 11) megszüli az első gyermekét 24 évesen az utolsót és összesen 6 (esetleg 8-10) gyereket, ebből 4 (5-6) lány és mindez történik 2009-ben. Akkor a fenti sablonnal számolva 20 év múlva hány unokája, dédunokája ükunokája stb. stb. stb. lesz?

Sátán meg a Jocó 2009.09.11. 11:49:01

Hercog a baromságai hangoztatása helyett inkább üljön bele valami jó vastag, rücskös, legalább 25cm hosszú valamibe párszor.

DArchAngel 2009.09.11. 11:49:48

@Anthony - awkward silence: ja, ezen mi is röhögünk. Kávé és cigi a tisztasági csomag. Jó, hogy nem még egy féllityis kommersz barack is. Öregem, lehet, hogy bizony emberek azért büdösek, mert nekik már ez a tisztaság? Lehet, hogy tudnak valamit, amit mi nem?
Az ilyen elszólások azért sok mindent elmondanak arról, hogy néha mekkorát hazudoznak a szerencsétlen hátrányos helyzetűek.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.11. 11:50:02

@nyusziii:

ja bocs, a kávé helyett címke lemard ..annyi minden van benne ...TASZ, Herczog Edit, a szülők ... eszem megáll!!!

Mr. Pither · http://hundilbert.blog.hu/ 2009.09.11. 11:50:22

Egyik részről nekem igazán csak most szakadt el a cérna a Munk-Miklósi-féle elfogulatlan riportokkal kapcsolatban, mert én gyerekkoromban pont ilyen, nálam 3-4 évvel idősebbekkel jártam egy osztályba a falusi iskolában, és ilyen gyerekek szülei jártak be rendszeresen megverni a tanárokat, ha azok netán megfeddték a drága magzatot, hogy a földre szotyizik, és az édesanyám tanítani próbálta őket. Szóval nekem ezzel a címlapos, főhelyen kirakott cikkel lett végleg elegem Munkból.

Másik részről meg nekem csak az a bajom, hogy ezek most 10 hónapig fejenként napi 8000 Ft-ból az ÉN PÉNZEMBŐL fognak börtönben ülni, miközben a gyerekeik az ÉN PÉNZEMBŐL élnek a nagyinál, vagy az ÉN PÉNZEMBŐL élnek állami gondozásban. Basszer, ez egy ennyire hülye ország??? Azok a családok, akiknek a gyerekeik nem járnak iskolába, egy FILLÉR állami/önkormányzati támogatásban ne részesüljenek, és kész. Nehogymár ezekkel tömjük tele a börtönt, hogy kiszorítsák az olaszliszkai kontingenst... de komolyan. van nekünk eszünk? MÉG TÖBB PÉNZT költünk azokra, akik nem hajlandók a társadalomba való integrációt még csak meg sem kísérelni??

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.11. 11:50:23

@Sííva: bazz, ez már-már az emelt szintű matek érettségire hajaz :))

Taktikai Atompingvin 2009.09.11. 11:51:18

Azért ezek a fullcigó falvak pár ezres lakosságúak, a legnagyobb elcigányosodóban lévő város, amiről tudok a tizenvalahány ezres Hajdúhadház. Nem kell azért az ördögöt a falra festeni.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.11. 11:52:40

@Őrnagy Őrnagy:

Úgy mint Harry Potternél ..nála is bevált, milyen pöpec varázsló lett ...

kyncza 2009.09.11. 11:53:23

Adjon az Isten!

Mivel még nem ettem ma, mert kurva sok dolgom volt, és elkövettem azt a hibát, h idetévedtem éhesen, idegesen...

A kurva anyját az összes fajvédőnek, és mosdatónak, hogy mindenre van magyarázatuk!!! Tönkre teszik ezt a szép országot, de felkészülhetnek rá, ha itt lesz valami polgárháború, rájuk is vadászva lesz!!!

De ez nem lehet véletlen, ennyi hülye nem lehet itt az országban!! Nem igaz, h nem látják át, hogy ezzel kivégzik a dolgozó embereket?!?! Aztán mi lesz, ha kisebbségbe leszünk, magyarok?? Azonkívül, hogy csődbe megy az ország? Jön a sajnálkozás, hogy hát ők jószándékkal csinálták?
Utolsó erőmmel is azon leszek, hogy elszámoljanak ezek a mocskok...

Szebb jövőt!

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.09.11. 11:53:25

reKorrekt 2009.09.11. 11:33:36
@reKorrekt: bocs, vaksiknak itt egy nagyobb belőle:
kuruc.info/galeriaN/hir/ujnemzedek0910.jpg

Nem tudom mi a baj. Megvan még a parketta is meg a bordásfal is. :D

A post-hoz hozzászólva. Én egyszer hazudtam édesanyámnak, hogy délutáni szakkörre megyek ehelyett elmentem aszfaltozógépet nézni. Lebuktam, és meg is kaptam a méltó büntetésem.

Ezeknek minden adott ahhoz, hogy elvégezzenek legalább egy szakmunkásképzőt teljesen ingyen. Nem kell? Akkor lehet kussolni.

Lacc78 2009.09.11. 11:54:32

Villáminterjú Herczog Edit szociológussal:

crayfish: Kedves Edit, az ön lázadó éveikben lévő tizenéves gyermekei láttak már cigánygyereket közelről?
Herczog Edit: Nem.
crayfish: Köszönöm az interjút!

Insp. GrossSkin 2009.09.11. 11:55:19

@Petrow: Csak a rend kedveert. 8.5 honap az legalabb 34 het. 34 heten van 170 tanitasi nap. 170*5=850 ora. Szoval azert voltak ok benn, de nagyjabol minden masodik oran csak.

Sííva 2009.09.11. 11:56:20

Hogy miért nem talált be az iskolába? Elromlott az iránytű. Ja, hogy olvasni sem tud?

Egaesz Homo 2009.09.11. 11:56:56

@zero: Miért ilyen rohadt elfogult ez a cikk?
Egyre inkább cigányellenesek vagytok, én értem az indulatokat de megpróbálhatnátok kissé objektívebben írni.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.09.11. 11:57:57

@zero: aszfaltterítő gép a pontos megnevezése. Neked a G.I. Joe (nekem pl ilyen szarjaim soha nem voltak), engem meg már piciként is vonzottak a nagy hangos büdös gépek. :D

Homeoffice 2009.09.11. 11:59:32

És már csak egy kérdésem lesz...
Ezek lesznek majd jó adófizető rendes dolgo állampolgárok?
Mert ha így fokozódik a helyzet.... inkább egy brutális háború mint ez a szellemi süllyedés....
(éassan már a saját véleményemtől is elhatárolódok...)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.11. 12:00:44

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: "(nekem pl ilyen szarjaim soha nem voltak)"

azért nyugtass meg, Ken-t már kidobtad, ugye? :))

img2.timeinc.net/people/i/2005/gallery/couples2004/14barbie.jpg

Tapmancs 2009.09.11. 12:02:02

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: Én is imádtama gépeket nézni. Amikor bevezették a csatornát vagy gázt, órákig a közelben ólálkodtam hogy nézhessem a markolókat. :)
És állandóan felkérdzkedtünk a traktorokra. Igen falu. :) Amikor helikopter jött permetezni, na akkor az volt maga a csoda.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.09.11. 12:02:22

@Egaesz Homo: oké, akkor írd le te, hogy szerinted objektív szemmel mi történt itt. Várjuk szeretettel.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.11. 12:02:53

@Tapmancs: "Amikor helikopter jött permetezni, na akkor az volt maga a csoda. "

na ez pl most is megoldás lehetne a problémára :)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.11. 12:03:34

@Egaesz Homo:

Mi benne az elfogult, idézz pajtás ...

Szóval szerinted tök fasza hogy nem járnak 3 éve iskolába?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.11. 12:05:01

@Egaesz Homo:

Ez cigányellenes? vagy elfogult?

"Mindenki sír, hogy a romák egyetlen járható útja a felemelkedéshez a tanulás! Ahhoz pedig iskolába kell járni. Ahol a következőket kapnak: térítésmentesen étkezést, napközis tanulószoba, nyári étkeztetés, a Vöröskereszttől ruházati támogatást. Tényleg csak EGY, egyetlen dolguk van: bemenni minden reggel. És nem ... még ez sem!"

Egaesz Homo 2009.09.11. 12:05:53

@Rékuc: Te se a cigányokat se a gyerekeket nem szereted és a cikket se te írtad.

Szerintem az történt, hogy a szülők felelőtlenül viselkedtek és nem figyeltek oda a gyerekükre, de olyan helyzetben ahogy ezek az emberek élnek nem kell csodálkozni, hogy nem ismerik az európai normákat.

jozicsenko 2009.09.11. 12:06:03

hi all!!

Látom, MunkVera megint aktív, pedig a multkor Tényleg megsajnáltam a végén (gyk: itt a cikk: index.hu/velemeny/jegyzet/paszt0131/ )

dehát, a liberálisnál kibujik a szög a zsákból, a kisállatok helyett neki nagyok kellenek

bakker, hol van ilyenkor mohácsiVészviktoria?

jönnek nekem itt barackObamával, meg hogy mikor lesz már C. min.elnök Mo-on? (az átlagosan rasszista mszp-s megmondja: 98 és 2002 között)

kérem, amikor a C-nek fontosabb a pénz, hogy eligyák, minthogy a gyerekeket az iskolába betereljék, akkor kérem ez van

japp

sokkal egyszerübb megoldást tudok: 100 hiányzott óra után AZONNAL MINDEN PÉNZT megvonni tőlük

ha nincs pénz, majd felébrednek...
(sirni, ríni, fenyegetni meg menjenek egy bp-i államkincstári központba, amit a moszad véd...)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.11. 12:06:38

Bírom az ilyen Egaesz Homo féléket, akik csak 2 dolgot tudnak mondani:
1, elfogult
2, cigányellenes

Miért nem írod le a TE véleményedet ...?

dessert eagle 2009.09.11. 12:06:53

@Petrow: A bírónak nem nagyon volt más választása (hála Istennek) mert ezt a kategóriát hívják úgy, hoyg különös visszaeső (már kaptak pénzbüntit, és felfüggesztettet is), mostmár csak a letöltendő jöhetett.
A vállveregetés a kitartó jegyzőnek jár, aki harmadszorra is feljelentést tett.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.11. 12:08:21

@Egaesz Homo:

3 éven keresztül? ne viccelj ... otthon van mind a 2 szülő, le sem szarták hogy nem mennek be a gyerekek suliba ..

de tudod mit, egy dologban igazad van: EZEK nem európai normák!

de a TÖRVÉNY alól nem mentesít SENKIT hogy nem ismerik , ami nem is NORMA, hanem TÖRVÉNY !

Homeoffice 2009.09.11. 12:08:24

Még valami:
Amikor egyszer nem mentem be a suliba akkor este jó nagyot kaptam otthon.
Ehhez nem kellett vidéken lakni.

Egaesz Homo 2009.09.11. 12:09:51

@zero Nyugi pajtás, attól, hogy ezt írom még nem jelenti azt, hogy ki akarom szívni a véredet csupán megjegyeztem. Arra gondolok egyébként elsősorban, hogy ezt a problémát /a cigányokat/ általában elég populistán és egyoldalúan mutatjátok be holott maga a jelenség, továbbá ennek a népnek a problémái ennél azért jóval bonyolultabbak.

Jó példa erre, hogy a nagy indulatokat kiváltó magyar-szlovák konfliktus Európából nézve csak valami primitív balkáni baromság, mivel ők onnan nézve nem látják ennek a problémának a mélységeit.

Plutonic 2009.09.11. 12:10:16

@Seduxen: Romacsalád helyett rozsomákot olvastam.... :))
Azt hiszen nem is néztem be annyira....

Taktikai Atompingvin 2009.09.11. 12:10:35

@Egaesz Homo: És hogy lehet belenevelni valamit valakibe, aki a törzsi szerveződési szinten él?

belzebubó 2009.09.11. 12:10:57

@DArchAngel: jól látom?
Van a rendszeres szociális segély ami :57.815 Ft.
Ha van egy fogyatéskos gyereke akkor:23.300 Ft/kölök,ha egészséges akkor 16.000 Ft.

Ha van 7 gyereke és mind egészséges,akkor is kap:
16.000x7=112.000 Ft + szociális segély 57.815 Ft=
170.000 Ft havonta és ehhez még kap ingyen ebédet ami nekik van,ruhát és tanulószobát.Ha születik egy csecsemő ,akkor kapnak 64.125-öt egyszeri alkalommal.Ha még a nagyi is be van oda jelentve az is felvesz havi 30.000-et.Ez igy 200.000 és még ugy sejtem,kap hozzá ezt-azt,ha kérelmezi. Az élelemre nem is kell költenie mert a gyerekek az iskolában kapnak,rezsije nincs,max. a felnőtteknek kell,de azt megtermelhetné ennyiből simán.

Sííva 2009.09.11. 12:11:36

@csodagyerek:
Itt nem csak pár kisebb településről van szó!
A Nyirség- Borsod- Szolnok- Hajdúság (Sálgótárján)
1967-ben kezdtem az általánost. Akkor járt iskoláb a kb. 50 cigány gyerek. 1975-ben már 150.
A fiam 1989-ben kezdte az iskolát ugyan ott. Az két induló első osztály közel 80 gyereke közül mindössze 6 volt magyar.
Sejtheted, hogy már a közelében sem élünk a - egykoron gyönyörű - kis folyóparti településnek.

Egaesz Homo 2009.09.11. 12:13:15

@csodagyerek: Nem tudom, hogyan ezt rábízom a nálam okosabb emberekre akikből azért van jó pár, hála Istennek.

De ne akarjatok a törzsi szinten élő emberektől olyan normákat elvárni ami az európai /esetünkben magyar/ embereknek teljesen normális és magától értetődő.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.11. 12:15:39

@csodagyerek:

Stratégiai menedzsment:
Elmennek az egerek a bagolyhoz:
- Figyusz, Uhu, gáz van! Mindenki bánt minket, védekezni nem tudunk, és a tökünk tele van már ezzel a helyzettel. Mit csináljunk?
- Hát, váljatok sündisznókká! Azokat senki sem bántja!
- Ööö... izé... És hogyan váljunk sündisznókká?
- Leszarom. Én stratégiai kérdésekkel foglalkozom.

ezt valahogy idetartozónak ítéltem meg.

Homeoffice 2009.09.11. 12:16:06

@Egaesz Homo:
ezzel csak az az apró bibi, hogy Ők is ugyanolyan állampolgárok, mint Tevagy Én.
Ugyanolyan jogokkal és kötelezettségekkel...

Plutonic 2009.09.11. 12:16:07

@Seduxen: Az ÁNTSZ itt még a helikopter is vegyvédelmi bugyiba csomagolná.
Nem alaptalanul.....

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.09.11. 12:16:13

@Egaesz Homo: figyi, járj utána te is az ilyen ügyeknek. Senki nem tart vissza. Nyomozd ki, interjúvold meg, írj róla posztot. Ígérem el fogjuk olvasni.

redriot77 2009.09.11. 12:16:23

""A szülők egy idő után azt kérték, mondta az iskolaigazgató, hogy gyermeküket mentse fel az iskola alól azzal a hivatkozással, hogy nincs kedve iskolába járni." - mondta a suli igazgatója."

Hát hogy picsába lesz így belőle "well-trained young roma people", mi?!?

Nincs kedve iskolába járni. Apának meg nincs kedve dolgozni. Teljes a harmónia.

DArchAngel 2009.09.11. 12:16:23

@Egaesz Homo: Ez igaz, nem ismerik a normákat. De valahogy nem is akarják megismerni! Még akkor sem, ha már a börtönnel fenyegetik őket! Ők nem tartják be az európai normákat és - helyenként szó szerint - szarnak ránk, de mi legyünk piszkosul megértőek és adakozóak már 20-30 éve?
Úgy érzem, bizonyos dolgokat egyszerűen el kell várni a társadalom minden tagjától. Aki ezeket nem teszi meg - és nem azért, mert mondjuk járni sem bír - az viszont ne kapjon semmit se a társadalomtól. Valamit valamiért. Én sem kaptam még semmit sem a két szép szememért!

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.11. 12:18:00

@Gunther: ezt mennyire rosszul gondolod.

tudod itt a jogok és kötelességek szépen megoszlanak: "nekik" vannak az előbbiek, a szarmagyarnak meg utóbbiak. ez így kerek :)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.09.11. 12:18:06

"De ne akarjatok a törzsi szinten élő emberektől olyan normákat elvárni ami az európai /esetünkben magyar/ embereknek teljesen normális és magától értetődő."

Igazad van homo. Balgaság elvárni, hogy ne költözzenek be a lakásomba önkényesen, hogy használják a wc-t, és ne oda szarjanak ahova épp kedvük szottyan. Továbbá azt is ostobaság elvárnunk hogy dolgozzanak, iskolába járassák a gyerekeiket, műveljék a földjüket és még sorolhatnám.

Köszi hogy megvilágítottad európai elmémet. Még egyszer köszönöm.

Homeoffice 2009.09.11. 12:20:46

Az a helyzet, hogy ezek csak egy nyelvet értenek. Azt viszont a jogállamiság keretein belül nemlehet használni.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.11. 12:21:52

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: ezen gondolatmenetet követve szerintem meg balgaság lenne elvárni a zemberektől, hogy közterhet viseljenek. a szarmagyarok "törzsi szemléletébe" szerintem ez ne férjen bele. deal? :)))

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.09.11. 12:22:42

'"De ne akarjatok a törzsi szinten élő emberektől olyan normákat elvárni ami az európai /esetünkben magyar/ embereknek teljesen normális és magától értetődő."'

a romákat így kollektíve letörzsiszintezni súlyos rasszizmus :D
de komolyan az szerintem... akkor járunk el helyesen, ha tőlük is ugyanazt követeljük meg, mint minden más állampolgártól, nem téve különbséget az etnicitásuk alapján, ugye.
Egy másik blogban egy idióta full komolyan mesélte, hogy amikor cigányokat dolgoztatott, akkor megengedte nekik, hogy délre járjanak be, mert 'köztudott, hogy nem szeretnek korán kelni'. Ja és az illető engem rasszistázott... no komment.

Inner Circle 2009.09.11. 12:23:55

"Majdnem másfél évre börtönbe zárnak egy roma származású szülőpárt..."

"10 hónapból máris "majdnem másfél évre év" lett, érdekes..."

Mi ezen az érdekes? Egy szülőpár = 2 fő (vegyük az alapesetet). 2x10 hónap = 20 hónap. Másfél év = 18 hónap. Még szépített is a Népszabó, mert "Több, mint másfél év"-et kellett volna írniuk.
Az ítélettel amúgy teljesen egyetértek. Aki túl hülye ahhoz, hogy magától rájöjjön, hogy a gyerekkel kötelezettségek is járnak, annak az állam tanítsa meg, szép szóval, és ha ez nem megy, akkor csúnyával. A börtönben a szülőpár legalább nem fog újabb, előre programozottan iskolázatlan, szerencsétlen gyerekeket nemzeni.

Marcellusca 2009.09.11. 12:24:25

@Tapmancs: Méghogy kettő.
Már 11-en vannak, vazze!

Ezért tart itt ez az ország!

anarcho78 2009.09.11. 12:24:58

de bammeg, faszom tele van már, hogy vannak olyan szerencsétlenek, akik meló mellett éhenhalnak és vannak, akik basznak mindenre, a nevelésre, az életre, a becsületre, a munkára és jól eléldegélnek belőlem, belőlünk!

mikor fog már egy nyomorult kormány tenni valamit ez ellen? nem mernek belekezdeni, fosnak a tasz, egyéb buz.i szervezet, jogvédők EU-ban történő panaszkodásától? miféle elkurvult világ ez????

- bocsánat, de gec.i módon felbaxtam az agyam...

Plutonic 2009.09.11. 12:25:01

@Gunther: Módosítani kell a kereteket....

Homeoffice 2009.09.11. 12:25:24

@Seduxen:
:)
Mert megjelenik az összes jogvédő, TASZ meg haveri köre, meg az összes szarrágó. :D:D
Mondjuk A TASz néha lokális hős néha meg a férgek gyülekezete.... (csak aza kérdés hogy kinek a jogait képviseli...)

Mourinho már nem a király 2009.09.11. 12:28:10

@redriot77: "well-trained young roma people"
hát ez kurva jó :D
Amugy éppen az a baj, hogy egyrészt a szocik kurvára semmit nem tettek a romák felzárkóztatása érdekében, ugyebár az alamizsna nem fogja megszűntetni a koldulást - sőt ennek 90%-át ellopják a roma "vezetők" - másrészt a cigány problémára egész Európában nincsen megoldás. Még nyugaton sem, ahol pedig "kultúráltabbak", pénz van bőven, cigány alig van, de még azokkal sem tudnak megbírkózni.
Erre idejön @Egaesz Homo: és bebüfögi, hogy oldják meg, de amugy mi utáljuk itten a romákat :S

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.09.11. 12:31:18

@Anthony - awkward silence: Erre idejön @Egaesz Homo: és bebüfögi, hogy oldják meg, de amugy mi utáljuk itten a romákat :S

...és igaza van, oldják meg, én rühellem az ilyenfajta cigányokat, viszont a homo féléket is.

DArchAngel 2009.09.11. 12:31:27

@belzebubó: igen, plusz nagycsaládos ez+az (senkit nem érdekelve, hogy a gyerekhez esetleg kb. annyi köze van, hogy megszülte). Plusz úgynevezett lakhatási támogatás (5000-20000), plusz kampányidőszakban ingyen kaja-pia. Plusz szociális lakás, és egyebek.

kill004 2009.09.11. 12:31:42

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: Valamelyik posztnál írta a Homo gyerek, hogy másodéves szociológus hallgató. Most járnak valamelyik 1995-ös "tanulmánynál". Egyéb kérdés?

anarcho78 2009.09.11. 12:32:25

és ha bemegy a börtönbe apu és anyu, akkor mi van? mi fizetjük a börtönben az ellátást is, közben gyerekek mehetnek árvaházba (vagy tudjafa.szom, hogy hívják most), amit szintén az állam pénzel.

eddig is mi fizettük a segélyt, ezután is mi fizettjük a napi ellátásukat. nem mindegy, hogy épp börtönben vagy otthon vannak?

nem velük van bajom, hanem ezzel a kib.aszott rendszerrel, hogy nem képes változtatni semmin. meddig mehet ez még? pár év(tized) és valamelyik oldal (adózók - segélyen élők) rohadtul meg fogják unni és utcai harcok lesznek. öljenek meg normális állampolgárokat azért, mert tehetetlen kormányunk és a mostani helyzettel tökéletesen megelégedő, egyre növekvő rétegünk van?

kösz, én ebben nem szeretnék részt venni. de milyen más választásom lehet?

Marcellusca 2009.09.11. 12:32:46

@aGinger: Ne bassz! Ez komoly? Még segíjkét is kaptak a rohadékok?
Komolyan mondom, nemhogy leszokom a kávéról, de vérnyomáscsökkentőt is kell már szednem.

PublicEnemy 2009.09.11. 12:33:16

@reKorrekt: Aki talál egy szőke gyereket a képen az kap egy csokit! :)))

dr.justice 2009.09.11. 12:33:33

Mivel feltételezem, hogy a szülői felügyeleti jogukat is megszüntették, igazából nem apa és anya vonul börtönbe.

A szülői felügyeletet a bíróság mérlegelés nélkül megszünteti:

1. ha bizonyítottnak találja, hogy a szülő felróható magatartásával a gyermeke javát (például testi jólétét, értelmi vagy erkölcsi fejlődését) súlyosan sérti, vagy veszélyezteti; vagy
2. ha a gyermeket már korábban más személynél helyezték el, vagy átmeneti nevelésbe vették és a szülő felróhatóan, a gyermek érdekét súlyosan sértve nem működik együtt a gyermek gondozását ellátó személlyel vagy intézménnyel, a gyermekével nem tart kapcsolatot és a korábbi magatartásán, életvitelén az átmeneti nevelés megszüntetése érdekében nem változtat;
3. ha a szülő valamelyik gyermeke ellen szándékos bűncselekményt követett el és ezért szabadságvesztésre ítélték

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.11. 12:33:41

@anarcho78: "kösz, én ebben nem szeretnék részt venni. de milyen más választásom lehet? "

böszman ferenc anno adott egy alternatívát :)))

Petrow 2009.09.11. 12:36:51

@Insp. GrossSkin: Szerintem egyről beszélünk, az arányok meglehetősen hasonlók.

@zero: nincs mit, remélem, nem a latens jövőbelátásod volt egy Orsós megyéről :S

Plutonic 2009.09.11. 12:37:10

@Seduxen: @Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: És az nem is annyira rossz alternatíva mapság. :((

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.11. 12:37:52

@Egaesz Homo:

most hogy hön az ide az, hogy az EU hogy látja a magyar-szlovák vitát 2000 km-ről és hogy mi hogy látjuk a magyar-roma problémát a szomszédból?

Igazából szerintem abban mindketten egyetértünk, hogy járnia kell a gyereknek iskolában.
Szerintem abban is, hogy az iskola, önkormányzat minden lehetséges módot kimerített, hogy a törvény betartására rábírja a szülőket. Igaz?

Nos, ez nem sikerült, és ezt a magyar bíróság a hatályos törvények alapján szankcionálta. Ez 10 hónap börtön. Ezt én korrektnek tartom. És te?

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.09.11. 12:38:07

@Plutonic: nem bizony. tegnap óta itthon vagyok, hatványozottan emelkedik a vérnyomásom minden egyes órában :D

jozicsenko 2009.09.11. 12:38:29

@Inner Circle: ketten együtt kaptakj 16 hónapot

a komenista csusztatás ott van, hogy ketten kaptak, nem egy ember.

de mindegy, ha nyerek a lottón, ezt a családot grátisz költöztetem MunkVera mellé

Egaesz Homo 2009.09.11. 12:39:53

@zero: Ha hidegen, pusztán a törvény betűjét szem előtt tartva nézem akkor korrekt.
Morális szempontból nem feltétlenül.

Plutonic 2009.09.11. 12:40:21

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: :)) Vajon mikor jön el Nálad az a pillanat, amikor már nem jössz vissza?
Mármint nem ezt kívánom, csak abban az esetben, ha egyezik az elképzeléseiddel! :)))

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.09.11. 12:40:34

@Egaesz Homo: na de várjuk epekedve most már morális szempontból mi az elfogadható megoldás szerinted. Ó nagy bölcs ember. Tehát?

anarcho78 2009.09.11. 12:41:07

nekem nem tetszik, de nem akarok elmenni:)
végre befejeztem a tanulmányaimat, most már élnék, így 31 évesen. Dunát csípem, horgászom, kajakozom, jó ez. (mondjuk a hasonló témájú sörös reklámot utálom:))

tehát az országgal semmi bajom, csak az emberek... néha tökéletesen megértem egyik régi kedvenc zenekarom számának a címét:
"xdisciplinex A.D. : Die humanity!"

A természet elég frankón meglenne nélkülünk, nem?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.09.11. 12:41:10

@jozicsenko: Verácska igazán maradhatna annál, amihez ért: cuki békaseggekről írni :D

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.09.11. 12:41:36

@Plutonic: a családom ide köt, és akármilyen hihetetlen bizony egy idő után hiányzik ez a szemétdomb. Biztos azért mert szarmagyar vagyok. :D

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.09.11. 12:42:37

@Egaesz Homo: és szerinted ilyen szülők mellett hagyni felnőni x gyereket morális szempontból korrekt?

anarcho78 2009.09.11. 12:43:07

@anarcho78: Seduxennek ment... "válasz erre" gombot nem találtam:)

Marcellusca 2009.09.11. 12:45:33

@Egaesz Homo: Ne qrjál mán fel, vazze!

Mi kellene még ennél objektívebb cikk?
Leírta a tényeket. A fajvédők álláspontját is.
Nem tetszik a valóság?
Mert ez a valóság.
és ez az egyetlen példa sem fogja felébreszteni a társadalmat.
Ilyenkor sajnálom, hogy nálunk nincs precedens-jog. Mert erre az ítéletre hivatkozva még többszáz büntit ki lehetne osztani.
Csak senki nem meri felvállalni.
Az lenne a megoldás, amit itt már felvetettek (pedig még nem olvastam az összes kommentet, mert nem érem utol a szemétnáczifasisztákat), hogy elvenni a gyereket, poroszos, bentlakásos iskola, akitől elvették a gyereket mindenféle segíjke megvonva.
Talán észhez térnének, és, ha másért nem, akkor a segélyekért küldenék a purdékat a suliba. Mert a tanulás/taníttatás az egyetlen kiút a gödörből.

Szóval minden faj- és jogvédő elmehet a francba!

Ja, és csodálkoztok, hogy a zújjság le merte írni, hogy romákra szabták ki a büntit?
Persze, mert megint áldozatként mutatják őket.

Egaesz Homo 2009.09.11. 12:45:55

@Rékuc: Nem tudom. Azt sem, hogy vajon van-e jogunk ezt megállapítani.

Taktikai Atompingvin 2009.09.11. 12:46:01

@Seduxen: Ismerem a szöveget, szívemből szólt. Odalépni még senki nem mert, mindenki azt hitte, hogy elhangzik valami varázsige és attól a gettólakók integrálódottakká változnak.

dr.justice 2009.09.11. 12:47:23

@Egaesz Homo:

Morális szempontból hogyan értékeled azt a magatartást, ha valaki nem képes gyereket nevelni, a gyerekeiről gondoskodni, de ész nélkül számolatlanul szüli őket bele a nyomorba ?

belzebubó 2009.09.11. 12:48:30

@Egaesz Homo: mit csinált az a sok szociológus ennyi éven át,hogy eddig fajult a helyzet? Ez rosszabb,mint valaha volt.

Von Siebenbuergen · http://koszelet.blog.hu/ 2009.09.11. 12:48:41

Ettől be fognak járni a gyerekek az iskolába? Ettől rendes ember lesz belőlük? Nem hiszem.

Megérdemlik a szülők, hogy hosszú évek törvénysértése és többszöri "figyelmeztetés" után letöltendő büntetést kapjanak? Szerintem igen.

A nagymama, aki eddig is elkísérhette/elrugdalhatta volna a kölköket az iskolába, mostantól meg fogja tenni? Mondjuk kizárt.

Állami gondozásba vétellel meg lehetne oldani, hogy legalább írni-olvasni megtanuljanak? Meg.

Van olyan színvonalú a magyar családvédelmi rendszer, hogy a lelencháznál színvonalasabban ellásson egy finoman szólva normákon kívüli, szinte kamasz testvérpárt? Kötve hiszem.

Na, ilyen egyszerű a cigánykérdés : )

picur3ka 2009.09.11. 12:48:43

@csodagyerek:

Integracio jeligere: a megfejtest a holgy sejteti a videon.

Amikor eloszor feljelentettek, 3 eve, egyik gyereke se jart iskolaba.

kill004 2009.09.11. 12:49:47

@belzebubó: Állami csöcsön lógva írt kamutanulmányokat?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.09.11. 12:51:17

@dr.justice: hagyjad, ő nem érzi magát feljogosítva arra, hogy bármilyen módon bírálja a romákat.
Csak a Vastagbőrt, na azt lehet morálisan bírálni :D

Marcellusca 2009.09.11. 12:52:13

@Egaesz Homo: Szerintem meg menj a picsába közéjük és ott oszd az észt meg a zejurópai normákat!!!!
A magyar normákkal nincsenek tisztában. Nem is akarnak beilleszkedni (tisztelet a nagyon kis kivételnek!), mert csak a sírás meg a rinyálás megy, amint az orrukra merészel valaki koppintani.
Viszont mi legyünk lojálisak és megértők, mert a kultúrájuk meg a hagyományaik ....

Úgyhogy pakolj fel, úgyis jön a hétvége és menj kirándulni!
Ha jól tudom kb. kétóránként indul vonat BAZ megyébe.

Taktikai Atompingvin 2009.09.11. 12:52:24

@picur3ka: fülhallgató és hangfal híján nem tudtam megnézni, de köszönöm, Tiéd a nyeremény: egy cigánygyerek. Amennyiben nem veszed át a nyereményed a postán egy héten belül, postázzuk az egész családot

Dr. No 2009.09.11. 12:53:00

Észrevételeim:
"Valószínűsíthetően roma származásukkal kapcsolatban is összefüggésben gyakran voltak kitéve hátrányos megkülönböztetésnek, sőt, nem egyszer komoly fizikai atrocitásoknak is." - ebben a kijelentésben semmiféle konkrét tény vagy állítás nincs. Az ügyvéd látnivalóan maszatol, "sároz", "sunyizik", bizonyíték nélkül célozgat (ha lenne bizonyítéka, egyértelműbben fogalmazna), ráadásul a jolly jokert használja ("valószínűsíthetően roma származása miatt"). Nekem ebből az következik, hogy semmilyen valós mentő körülmény nem volt a keze ügyében.

"A középosztálybeli szülők sem mindig tudnak mit kezdeni egy lázadó éveiben lévő tizenévessel" - a tízéves az tizenévesnek számít? Egy középosztálybeli tizenéves vajon azért lázad, mint egy falusi roma tizenéves? Kíváncsi vagyok, milyen egyéb jele van / volt náluk a szülők elleni lázadásnak.

"Azért nem járnak a gyerekek, mert a szüleik rosszat akarnak nekik, szándékosan nem engedik őket tanulni?" - a gyerek akarata (nem akar bejárni) és a szülőé (nem engedi, hogy járjon) között van ám átmeneti zóna is, a "nem küldi".

Az iskolába egyébként nemcsak bejárni kell, hanem tanulni is, különben nincs értelme a bejárásnak. És a tanulás a legnehezebb az egészben, ráadásul az senki sem képes megtenni az ember helyett...

Taktikai Atompingvin 2009.09.11. 12:54:18

@Marcellusca: Dobjunk össze neki egy csenyétei házra. A Blikkben mondta az egyik helybeli 2 éve hogy pár tízezer forintot ér darabja...

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.09.11. 12:54:33

Oké. Beszéljük meg. Végülis normális emberek vagyunk. Ki támogatja, hogy találkozzunk homoegésszel, Libertével, meg pár ilyen okossal és szépen levigyük őket oda, majd kitesszük őket az utcán. Kapnak szép csillogó mobiltelefont, kamerát munkvera igazolványt és forgathatnak egy kellemes kis filmet. Utána vissza, és a nyers anyagot (nem megvágva!!!!), pedig leközöljük itt. Autót, benzint állom.

reKorrekt 2009.09.11. 12:54:41

@Egaesz Homo: Namost te vagy a herzog mária vagy, vagy egy lemenője, vagy gyakornok vagy nála és egy csokiért próbálod most kimosdatni a baromságaiból. Nyertem?
Vagy szociológia(büfé) szakon felvételi követelmény a vak liberalizmus? Láttál már cigányt közelről? Sötétben? Falun? Egyszerre többet? Falun sötétben közelről több cigányt?
Na akkor kuss.

Taktikai Atompingvin 2009.09.11. 12:57:27

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": I'm in! Alig van spórolt pénzem, de benne vagyok vele.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.11. 12:58:12

@Egaesz Homo:

a törvény ritkán moralizál ... meg a bíró ...

kellett már egy ilyen példamutató ítélet, remélem minden Híradó 22x leadja, hogy mindenki megértse: gyereket nem járatni iskolába súlyos , és következményekkel jár ...

kyncza 2009.09.11. 12:58:52

@Egaesz Homo: ismerős a szöveg...van e jogunk??? Ha nem tudod, hogy mi a megoldás, miért támadod ezt? Te sem fogod fel, hogy ezzel a hozzáállással 20év múlva nem lesz magyarország???

Marcellusca 2009.09.11. 12:59:16

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": Látom nem szaporítod a szót. :DDDD
Én, hülye, meg próbálok érvelni, Te meg megfogalmazod a lényeget. :)))

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.09.11. 12:59:53

@zero: Pont az ellenkezője lesz, látod, hogy a népszabi is merre tekeri nem?

picur3ka 2009.09.11. 12:59:56

@csodagyerek: Koszi, puszillak.

@Marcellusca: A szemelyt javasolnam.

Taktikai Atompingvin 2009.09.11. 12:59:58

@zero: Már csak azt kellene elérni valahogy, hogy a gyerekek ne lopni, verekedni és kötözködni járjanak be, hanem tanulni

Csurár apuka 2009.09.11. 13:00:39

Az ilyen TASZt meg Herczog Máriákat fizetik, hogy ekkora ökörségeket hordjanak össze?!!
Költözzenek oda egy hétre, utána pofázzanak.

Egaesz Homo 2009.09.11. 13:01:18

@dr.justice: Felelőtlen, ostoba magatartásnak ítélem meg.
@Marcellusca: Épp azt mondom, hogy szerintem is törzsi szinten élnek, ettől függetlenül még az emberi fajhoz tartoznak és nem feltétlenül gondolnám jónak az erőszakos megoldást.
Azt mondtam, hogy valóban nincsenek tisztában a normákkal, csakhogy abban a környezetben ahol élnek ez abszolút nem meglepő.

mesmithy 2009.09.11. 13:01:52

Szerintem tul hosszu ido 3 ev, amig eljutnak egy ilyen iteletig, 100 ora hianyzas utan az osszes tamogatas megvonasa, 200 ora utan a szulonek borton, a gyerek allamigondozas. A legtobbnel sajnos mar csak akkor van remeny, ha a gyereket kiemelik ebbol a kornyezetbol. Egyebkent pedig az ilyen korulmenyek kozott eloknek igyenes fogamzasgatlo oltas ( ha jol emlekszem tobb evig hatekony), ha kell akkor karhatalommal segitve a beadasat ( meg mindig baratibb, mint a cseheknel a meddovetetel).
Uj-Zelandon iskola idoszak alatt, a rendor megallitja az utcan a gyereket, hogy mit keres ott.
Angilaban eloszor elbeszelgetnek a szulove, aztan penzbuntetes, azt szulonek borton, gyereknek intezet.
Ha minden rajuk van hagyva, akkor nem fognak soha szocializalodni.

Kartal (rezervált) 2009.09.11. 13:03:29

"Valószínűsíthetően roma származásukkal kapcsolatban is összefüggésben gyakran voltak kitéve hátrányos megkülönböztetésnek, sőt, nem egyszer komoly fizikai atrocitásoknak is." - fürödni kéne, basszameg! akkor nem köpnének rájuk, hogy büdösek!

ezt a szerencsétlen egész homót meg hagyjátok már lógva! ha senki nem válaszol neki, akkor előbb-utóbb csak megunja... (hogy miért jó egyeseknek köpőcsészét csinálni a pofájukból, soha nem fogom megérteni...)

basszus! el kell húzzak, de este visszatérek mint a bumeráng, és darabokra szedem az a rohadt index cikket. meg ha lesz még erőm, a nol-t is.

Aaronka 2009.09.11. 13:04:59

A legnagyobb duma:
"Valószínűsíthetően roma származásukkal kapcsolatban is összefüggésben gyakran voltak kitéve hátrányos megkülönböztetésnek, sőt, nem egyszer komoly fizikai atrocitásoknak is."

És itt elképzelem ahogy a 13 éves másodikos gyereket veri a 7 éves ostztálytársa, és az sírva megy anyuhoz, hogy többet oda nem akar menni...

Látszik mennyire végiggondolt az érvelés. Csak a szokásos "szegény rettegő cigányok" lemez ismétlése. Hiába, az emberek folyamatos hülyének nézése ide vezet: 62.419!!!

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.09.11. 13:05:52

Tudom, tudom náczi féreg vagyok, de ezekkel tényleg csak így lehet beszélni. Kizárólag az erőszakból értenek. A börtönt mégis túlzásnak érzem. A jó megoldás, ha kimegy két szakasz csendőr, és addig ütik a szülőket, a nagyszülőket és a szomszédokat, amíg mozognak. Aztán a jövő héten is megnézik, hogy ki volt a suliban.

PublicEnemy 2009.09.11. 13:06:25

@Egaesz Homo: Mi lesz azokból a kölykökből,ha felnőnek,szakma nélkül,állás nélkül,tanulatlanul?!Elmegy lopni,rabolni,vasazni,stb..Nyílván segélyből fog élni...a "mi" pénzünkből!Az egyetlen,aki felelős azért,hogy mi lesz a gyerekből az a szülő.Ha nem tartja be a törvényeket,akkor mehet a börtönbe...ennyi.Morális szempont...az az 5.-ik felszólításig tartott,azután már a törvény jön,mert nincs más megoldás.

Egaesz Homo 2009.09.11. 13:06:34

@kyncza: Ez baromság, illetve ha emiatt nem lesz Magyarország akkor Magyarország megérdemli a pusztulást.

Kartal (rezervált) 2009.09.11. 13:08:08

na ezt még megválaszolom:
@Von Siebenbuergen: "Állami gondozásba vétellel meg lehetne oldani, hogy legalább írni-olvasni megtanuljanak? Meg." - de minek???? hogy legyen még pár mohácsi viki, aki a bbc-ben sikoltozza tele a világot a magyar rasszizmussal??? amikor az általunk befizetett adóból tanult, ingyen és bérmentve? aztán ajvékol, hogy hát itten fasizmus van??? ha az lenne, már rég lógna egy lámpavason a szerencsétlen!

na tényleg megyek.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.11. 13:08:43

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": "és a nyers anyagot "

itt első körben azt hittem, hogy arra gondolsz, hogy a "nyers anyagot" (már ami megmaradt a forgatócsoportból) hazahozzuk, és eltemetjük :)

kyncza 2009.09.11. 13:09:03

@Egaesz Homo: Nem érdemli meg! De az olyanok, mint te, ezt segítik elő!!!

De ahogy sokan mondták már, faszért nem költözöl le valami borsodi faluba pár füstöt közé. Aztán onnan védd a jogaikat, és legyél morális!

Ombuccmann 2009.09.11. 13:09:27

@Egaesz Homo: Törzsi szinten élő embereknek hogyan lehet elmagyarázni az európai normákat? Sehogy, mert analfabéta, erőszakos... A törzsi szinten élő ember mit tud átadni a gyerekének? Mondj egy morálisan elfogadható megoldást, mert én mint európai normák szerint élő ember szeretném ha akár erőszakos módon is rákényszerítenék őket az európai normák betartására ahelyett, hogy 8-10 gyereket szülve csak még több embert nevelnek törzsi szintű életvitelre. Az erőszak alatt pedig nem verést értek, hanem jogmegvonást: nincs pénz, gyerek elvesz és a pénzt az állami gondozottakra fordítani.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.09.11. 13:10:52

zero! a cigányokra nem vonatkoznak a törvények. hát nem bírjátok megérteni?
ők a rendszer kedvezményezettjei. nekik termelünk, hogy ők gondtalanul éljenek.

miért olyan nehéz ezt megérteni? le kell rajzolni?

belzebubó 2009.09.11. 13:10:53

@kill004: tényleg ennek a szerencsétlennek valami mást szakra kellene átjelentkeznie,mert a szociológiai munkához hasonló inproduktiv munkát még nem láttam. Semmi sikerélménye nem lesz,mert most már látható,hogy ezt a felzáskóztatást nem akarják.Egyik oldal sem. Leirják több száz tanulmányban,hogy gáz van és 20 éve semmi előrelépés nem történt,csak lejtmenet.
Vagy talán nem a roma kérédssel kellene foglalkoznia.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.11. 13:11:20

@Aaronka: "62.419!!! "

szólítottál Mester? :)))

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.09.11. 13:12:26

@Seduxen: Arra nem gondolhattál, hiszen odaírtam, hogy "nem megvágva":DDDDDD

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.09.11. 13:13:00

@Ombuccmann:

Kedves Ombuccman!

Ki van rúgva!

Üdvözlettel:
Lendvai "szexmasín" Ildikó

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.11. 13:13:13

@vero: "miért olyan nehéz ezt megérteni? le kell rajzolni? "

kérjük meg tójtavéájpádot, ő olyan kis "cuki" szájbarágós Képmeséket tudott rittyenteni a köztévének is :)))

z666 2009.09.11. 13:13:13

@z666:
Na jó, van különbség:
A szúnyogok táplálékul szolgálnak pl. a békáknak, és nem tenyésztik őket...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.11. 13:13:16

"mindketten másodikasok"

Már emiatt büntetés járna a szülőknek.

"A szülők egy idő után azt kérték, mondta az iskolaigazgató, hogy gyermeküket mentse fel az iskola alól azzal a hivatkozással, hogy nincs kedve iskolába járni."

Vicc a köbön.

"Izsó Pál szerint a 13 éves lány értelmes, de egyáltalán nem akar iskolába járni, nem voltak tanszerei, tolla és füzetei sem. Probléma volt az is, hogy rendkívül elhanyagoltan és rendezetlen ruhában jelent meg az iskolában, mondta az iskolaigazgató."

Anyu, apu mit is csinált? Hm??

"Ráadásul nem volt pénzünk megvenni a tisztasági csomagot, a dohányt, a kávét, ami a börtönben kell" - fogalmazott a nagymama."

Basszus, úgy készülnek, mintha anyu nyaralni menne. Dohányt, kávét tényleg kötelező bevinni??

"Az 1-6. osztályosok térítésmentesen kapnak étkezést, van napközis tanulószoba, nyári étkeztetés, a Vöröskereszttől ruházati támogatást is kapnak."

Akkor miért is másodikos egy 10 meg egy 13 éves gyerek? Miért nincs rendesen felöltözve? Anyu, apu, hm???

"Deák Gábor úgy véli: még rosszabb lenne, ha a gyermekek állami gondozásba kerülnének, így ugyanis kikerülnének a szerető családi közegből, amely jelenleg az egyetlen biztos pont az életükben."

Hát ez kurva szomorú, hogy ezeket a körülményeket, amiben a gyerekek élnek, valaki szerető családi közegnek nevezi.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.09.11. 13:13:40

Mennyire életszerű hogy a sajókazai általános iskolában rendszeresen vegzálják a 2.-os 10 és 13 éves cigánygyerekeket a bandákba verődött 6-7 éves nem cigány tanulók. A cigánygyerekek szülei már ki vannak otthon készülve mert sírva mennek haza a csemetéi, akárhányszor bemennek az iskolába:)
Jaj annyira fájdalmas ez a sok szerencsétlen kinyúlt pulcsis jog és fajvédőnek a szánalmas vergődése. Nagy mellénnyel lemennek felvesznek egy pár órás anyagot (közben visszatartják az öklendezést és 2 percenként szaladnak ki a kocsiba kamilla illatú törlőkendővel kezet és arcot törölni), majd azt megvágják 4-5 percesre, a cigók sírnak hogy nincs péz' ők álszent módon sajnálkoznak, majd hazafelé beugranak egy mekibe és egy mekmenü plusz (most ajándékpohárral!) elfogyasztása közben megbeszélik hogy de szarul élnek ezek az emberek (de titkon kibaszottul érzik hogy ez nem a többségi társadalom hibája, persze leírni ezt nem illik, hiszen senki nem akar 24 órán belül nácirasszista fasiszta bélyeget a homloka közepére)

Egaesz Homo 2009.09.11. 13:13:57

@Ombuccmann: Ez már nem volna rossz megoldás, úgy vélem, ha nem kevesebb pénzt adnánk de ügyelnénk arra, hogy az úgy legyen elosztva, hogy mindenki számára üdvös legyen, akkor ez már sokat segítene.
@kyncza: Ha a XXI. században egy 1000 éves ország nem képes kezelni egy 800,000 fős kisebbséget akkor tényleg megérdemli.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.09.11. 13:14:48

@laspalmas:
engem így ne szeressen senki........

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.11. 13:15:31

@laspalmas: "Az 1-6. osztályosok térítésmentesen kapnak étkezést, van napközis tanulószoba, nyári étkeztetés, a Vöröskereszttől ruházati támogatást is kapnak."

Ezért MÁSODIKOS még csak a lány Teee!! Ne értetlenkedj! Normális esetben egy 13 éves már HETEDIKES. Ergo? Úgy van, nem járna az ingyen-pakk :)))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.11. 13:17:50

@Kartal (a morc):

Homo tök értelmes, nem egy Liberté féle, teljesen normálisan lehet vele kommunikálni.

Nem kell egyből "lekurvaanyázni" a másikat és akkor még kisülhet valami a beszélgetésből.

belzebubó 2009.09.11. 13:17:51

@Ombuccmann: a törzsi szinten élő ember például Borneon ennél sokkal különb életet él. Először is nem üvöltözik,mert nincs segélye és ha kiabál nem lesz vacsorája sem.
Nem hágja meg a rokonát,mert abból debil gyerek lesz és az nem tud majd menni vadászni,azzal csak gond lesz,mert etetni kell felnőtt korában is.
Nem szarik a háza mellé,mert attól beteg lehet és jön egy csomó rovar rá és dengue-lázat is kap és akkor kampec.És ezt már tapasztalatból tudják és ezt elmondják a kölkeiknek.
Ezek a tözsi szinten élő emberek,konkrétan az ibanokra gondolok Borneon,ezt már tudják. Európa közepén egy cigány ezt nem tudja.És ez a velük foglalkozó szociológusok és antropológusok totális csődje,azoké akik őket a legjobban védik.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.09.11. 13:18:08

Egyébként nézzétek meg a Johhny Mad Dog c filmet....faszán látszik hogy egy törzsi hagyományokkal rendelkező népcsoport hogy viselkedik egy kontinenssel lejjebb, ha fegyvert kap a kezébe.

Combi a ballibes Ferkófan 2009.09.11. 13:18:29

@DexterMorgan78/Séfbácsi: Teljes mértékben hihető szerintem. Ha a Tasz azt mondja, hogy így volt, akkor így volt és kész :)

Dr. No 2009.09.11. 13:19:00

Van még egy homályos pont az egészben.

Minek a kávé annak, aki amúgy semmit nem csinál időre? Nem hiszem, hogy a munkaügyi kirendeltség kronométerrel a kézben ellenőrzi a munkanélkülieket, hogy 7.30-kor verik-e már a faszukat.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.11. 13:19:20

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer:

a megoldásnak azért valahogy a jogállam keretein belül kell maradnia ...

Az egésznek a kulcsa ez a mondat:
"A bírónak nem volt nagy mozgástere."

Vagyis nem is tehetett mást, mint elítélje őket ....

Marcellusca 2009.09.11. 13:19:33

@Egaesz Homo: Húsz év "simogatás" elég volt!
Nem tanultak belőle, nem akarnak beilleszkedni szépszóra, akkor nem marad más hátra, mint a törvények szigorú betartása/betartatása.

Miért van az, hogy ilyenkor jajjj, szegíny, szerencsétlen, iskolázatlan MAGYAROK, amikor meg számonkérés van, hogy mégis hogy képzelik, akkor jönnek, hogy ők ROMÁK és a kultúra meg a szokások.
Nem, vazze, magyar állampolgárok, azaz a magyar törvények érvényesek rájuk.
18 éves korig tanköteles? Igen (sajnos)! Akkor járjon suliba!
Mertem volna én egyetlen napot is lógni, akkora maflást kaptam volna, hogy még a szomszéd kölöknek is fájt volna.
Atrocitások érik a gyereket?
Ne, bassz! Engem ért már. Pedig nem én voltam/vagyok roma.
De ezt asszem már itt is meséltem. Kb. 3-4-es lehettem és megkaptuk az új osztálytársat. N. László 15,5 éves kancigányt, aki - jobb híjján - a farkával játszott a pad alatt, terrorizált mindenkit, ha nem kapott uzsonnát (mármint a mienket, mert ő sosem hozott) és mindenkit megfenyegetett, aki csak rá mert nézni. Sajnos egyfelé laktunk, és miatta inkább 2-3 km-t kerültem, hogy biztonságban hazaérjek.
A szerencsénk az volt, hogy pár hónapon belül betöltötte a 16-ot és lelépett. Akkoriban 16 év volt a tankötelesség.

Szóval, nekem ne magyarázzon senki jogvédő a rettegő cigányokról! Mert a fent csak egyetlen példa volt.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.09.11. 13:20:22

"@kyncza: Ha a XXI. században egy 1000 éves ország nem képes kezelni egy 800,000 fős kisebbséget akkor tényleg megérdemli."

homo
Elmondom neked, hogy a világon sehol nem képesek kezelni ezt a fajta kisebbséget.
Mondj még nagyot Ó nagy szociológus hallgató, ó nagy leendő mekis átviteli technikus.

Egaesz Homo 2009.09.11. 13:20:29

@zero: Hagyjad csak, abszolút meg tudom érteni az indulatokat. Csak épp ezt tartom szomorúnak, hogy sokan olyan kilátástalannak látják az életüket idehaza, hogy bárkire egyből kardot rántanak. De ezért nem tudok haragudni senkire.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.11. 13:21:58

@Egaesz Homo:

A törzsi szintén lévő emberek sehol a világon, semmikor a történelemben nem integrálták, hanem erőszakkal asszimilálták.

Tanuljunk:

Integráció:
"Az integráció kifejezés általános értelemben egységesülést, beilleszkedést, vagy beolvasztást, hozzácsatolást jelent."
hu.wikipedia.org/wiki/Integr%C3%A1ci%C3%B3

Asszimiláció:
"Az asszimiláció vagy beolvadás etnikai szempontból az a jelenség, amikor egy etnikum (népcsoport, nemzet, nemzetiség) vagy annak tagja nem képes saját értékeinek megtartására, és a többségi vagy más etnikum részévé válik. A beolvadás lehet egyedi vagy csoportos, továbbá önkéntes vagy erőszakos."
hu.wikipedia.org/wiki/Asszimil%C3%A1ci%C3%B3

Kravver 2009.09.11. 13:22:01

@Seduxen:

Nem nem.
Ezt az ún. rendszerváltás biztosította, amikor a határok megnyíltak. Ferenc csak emlékeztetett rá, hogy nehogy elfelejtsd.

Hetfield 2009.09.11. 13:23:39

@Egaesz Homo: Nagyon reméljük, hogy nem is leszel! :))

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.09.11. 13:23:56

@Dr. No:
A reggli kávé 9:00-kor fogyasztva egy szál Ukrajnából importált cigivel (opcionálisan ha van akkor a pottyantós budin ülve) na azért kell mert 10-kor jön a postás a segéllyel:) Addigra meg frissnek és üdének kell lenni, nehogy átbassza a rohadt gádzsó.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.11. 13:23:58

@DexterMorgan78/Séfbácsi:

Azt nem tetted hozzá, hogy titokban idejárnak kommentelni :-)

Egaesz Homo 2009.09.11. 13:24:31

@zero: Igen de ezek nem olyan folyamatok amelyek néhány év alatt lezajlanak. Az erőszakos kísérletek egy népcsoport megtörésére szükségszerűen mindig kudarccal végződnek hiszen a népben feléled a büszkesége és egyesíti őket a közös ellenség.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.11. 13:24:39

@Hetfield:

Szerintem olyasmi volt, hogy többen összesúgtak a hátuk mögött, hogy "Jaj, de büdös..", esetleg "Nézd, télen is szandit hord"

Az igazság meg ugye a legfájdalmasabb dolgok egyike.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.09.11. 13:24:55

Ja hozzátéve én úgy lázadtam anno, hogy szakadt farmergatyát hordtam és hosszú hajam volt.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.11. 13:25:08

@Egaesz Homo:

"Ha a XXI. században egy 1000 éves ország nem képes kezelni egy 800,000 fős kisebbséget akkor tényleg megérdemli. "

Egész Európa nem képes kezelni .... lásd Románi, lásd Szlovákia, lásd Olaszország ...

picur3ka 2009.09.11. 13:25:43

@DexterMorgan78/Séfbácsi:

'Mennyire életszerű hogy a sajókazai általános iskolában rendszeresen vegzálják a 2.-os 10 és 13 éves cigánygyerekeket a bandákba verődött 6-7 éves nem cigány tanulók.'

Ez sokkal jobban nezne ki, ha az iskola/osztaly etnikai osszetetelet is megemlitene a kedves Tasz....

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.11. 13:26:49

@Egaesz Homo:

Hát az ilyen esetek, meg a többféle tálalás sem segít. Lásd RTL vs. Népszabi vs. Index

anarcho78 2009.09.11. 13:26:53

nem épp a liberalizmusomról vagyok ismert, de hagy linkeljek be egy cikket. ha nagyon elfajul a blogon a cigánykérdés témája, akkor elolvasom ezt a kezdeményezést.

www.fn.hu/kultura/20090707/mit_latnak_budapestbol_ciganygyerekek

szal ne általánosítsunk... annak semmi értelme.

Combi a ballibes Ferkófan 2009.09.11. 13:26:58

@Egaesz Homo: Ezért kell az utolsó szálig kiirtani és elüldözni őket, ahogy a patkányokkal szokás.
Na ezennel meg is volt a mai náculás adagom.

z666 2009.09.11. 13:27:32

@zero:
"a megoldásnak azért valahogy a jogállam keretein belül kell maradnia ..."

Na, ez a baj, így sohasem lesz megoldva semmi, hanem nagyon gyorsan kihalunk.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.11. 13:27:58

@nyusziii:

Ezt nem lehet abbahagyni, ez a mi drogunk..

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.11. 13:28:07

@DexterMorgan78/Séfbácsi:

oszt' lógtál-e a suliból?

mert Herczog szerint teljes joggal megtehetted volna ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.11. 13:30:18

@anarcho78:

igen ez jó cikk, még akkor olvastam amikor megjelent ..szegény gyerekek ... ez is bizonyítja, hogy milyen SÚLYOS felelőssége van a szülőknek, hogy hogya n, mivé neveli a gyereket. Ezért is kellett ez az ítélet.

13 évesen MÁSODIKOS (!)
Nem lesz mag 8 osztálya sem 18 éves korára, mi lesz belőle????

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.11. 13:30:55

@Kravver: ez igaz. mondjuk egy miniszterelnöktől nem biztos, hogy ezt az alternatív megoldási javaslatot várnám, de persze tudom, hogy ez nem is úúúgy volt :))

mindenesetre egyre többen élnek is vele. igazuk is van...

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: "mekis átviteli technikus."

ezdehüjjje :)))

Egaesz Homo 2009.09.11. 13:31:03

@zero: Természetesen, de ha megnézed Európa el van puhulva és szarik a problémákra, többségében alkalmatlan vezetőkkel.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.11. 13:31:29

@z666:

a jogon, törvényeken lehet változtatni XD

Egaesz Homo 2009.09.11. 13:31:52

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: Furcsa ezt egy olyan ország polgárától olvasni, amely ország közel 500 évig elnyomás alatt volt.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.09.11. 13:31:56

@Egaesz Homo:

Ahahaha!

Az a gond, hogy nem a kilátástalanság az elsőszámú ok, hanem a következmények hiánya.

Nekem ne mondd, hogy az autó, cigi, pia, játékgép, mobiltelefon, kábeltévé, aranylánc az a megélhetési minimum. A problémásabb elemeknek ebből mindegyik játszik! Közben ha legyilkol valakit az újabb típusú mobilért, akkor megélhetési bűnöző, aki rákényszerült erre, sajnáljuk, mert _Ő_ az igazi áldozat. Nagy lóf.szt!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.11. 13:32:27

@Egaesz Homo:

Olaszország pl. nem ... lásd össznépi putritelep-felégetés, meg ujjlenyomatvétel minden romától ...

Marcellusca 2009.09.11. 13:33:15

@Félkupica_Fehér_Főnök: Hüjjje!!!
"Üdvözlettel:
Lendvai "szexmasín" Ildikó" - ez ütött, vazze.
Legalább oldotta bennem a feszültséget.
Köszi!

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.11. 13:33:42

@zero: "18 éves korára, mi lesz belőle???? "

ez ugye még csak az 5.000. forintos kérdés? Mi lenne? 3 gyermekes "anya"...

Egaesz Homo 2009.09.11. 13:33:57

@Félkupica_Fehér_Főnök: Ne általánosíts!
@zero: És szerinted ez jó megoldás?

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.11. 13:35:00

@Marcellusca: addig jó, amíg nem szexmasín ildikó "oldja" a feszültségedet SZEMÉLYESEN :))))

Valakinyolc 2009.09.11. 13:35:36

""A szülők egy idő után azt kérték, mondta az iskolaigazgató, hogy gyermeküket mentse fel az iskola alól azzal a hivatkozással, hogy nincs kedve iskolába járni." "

Szeretném, ha felmentenének az adózás alól, mert nem szeretném fizetni.

anarcho78 2009.09.11. 13:35:58

@zero: semmi... azaz minden, aminek nem kellene lennie. de könyörgöm, így hogy lesz fejlődés? kezd egyre meredekebb lenni a lejtő (és nem csak a cigányokra értem nyilvánvalóan)

ja gyors OFF:

atv.hu/hircentrum/090911_felszamoljak_a_bkv_s__titokszobat____video.html

tegnap is láttam valamilyen híradóban, hogy 30 mrd Ft-ot kérne Horváth Csaba a BKV újraszervezésére. Bajnaitól közvetlenül nem kap pénzt a BKV, de így megoldható, ha elvtárs intézi?

"Felszámolni a titokszobát... pfff, inkább nagyobbítva áthelyezni a későbbi borzasztóan szűk négy év miatt...

ON

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.09.11. 13:36:54

FFF ne általánosíts bazmeg' ! Mi a cigányokat alapvetően kirekesztett ugyanakkor dolgos higiénikus szeretni való embereknek ismerjük. Azt a szarmagyar fajtádat!

Egaesz Homo 2009.09.11. 13:36:59

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: Már nem azért de így olyanok vagyunk mint a cselédből lett úr, aki a friss hatalmával, hogy magát megkülönböztesse kegyetlenkedik a cselédeivel.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.11. 13:37:11

@Valakinyolc:

Az adózás alól ezennel Önt felmentem!

Ez az engedély visszavonásig érvényes.

Üdvözlettel:

Offshore Péter s.k.
pénzügyminiszter

(Li)Bajnai György s.k.
miniszterelnök

Dezsoke a kem 2009.09.11. 13:37:18

"13 évesen MÁSODIKOS (!) Nem lesz mag 8 osztálya sem 18 éves korára, mi lesz belőle????"

Megelhetesi beranya vagy kurva egy utszelen.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.09.11. 13:38:34

@anarcho78: nem vagyok egy mimózalélek, de ezt megkönnyeztem.

TristanSXT 2009.09.11. 13:39:12

@Egaesz Homo:

azért ne felejtsük el, hogy többször is elítélték őket. Ha bíró lennék, a könnyem kicsordulna, főleg a csecsemő miatt, de egyszerűen az említett szülőpár nem tanult semmiből.

Mindenesetre el fog jönni az az idő, amikor a helyenként vastag szociális hálónk teljesen darabokra szakad. És akkor nem marad más, csak az éhhalál. Valamint esetleg a fosztogatás, de ha ez bekövetkezik, akkor megjelennek majd az állig felfegyverzett gárdisták is, mert nem tudnak fizetni rendőrséget, ami bármelyiket megállíthatja.

Mert rend nélkül nincs adó, adó nélkül pedig lenyúlni sincs mit.

redriot77 2009.09.11. 13:39:23

@Anthony - awkward silence:
""Pénzbe kerül a börtönbe vonulás is
Ráadásul nem volt pénzünk megvenni a tisztasági csomagot, a dohányt, a kávét, ami a börtönben kell" - fogalmazott a nagymama."

Mire célozgat a mama? Csak nem börtönbe vonulási segélyt szeretne felvenni??? Lefosom a zoknim mingyá'!

Munka Vera ismét bevetésben, jeee! Komolyan a zindexes "újságírók" úgy játszanak az idegszálaimmal mint Steve Vai a héthúros gitáron...

aGinger 2009.09.11. 13:40:27

@Marcellusca: Benne találtatik a cikkben, én is egyből nyugtatóért nyúltam...

reKorrekt 2009.09.11. 13:42:01

@zero: az erőszakos asszimilációhoz még hozzáfűzném:
hu.wikipedia.org/wiki/Borg

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.09.11. 13:42:20

@Egaesz Homo:

Te általánosítottál azzal, hogy szerinted, ha valaki kardot ránt, akkor az a súlyosan hátrányos helyzetéből adódik!

Ez pedig szimplán nem igaz

gidabiga 2009.09.11. 13:42:35

én nem tudnék más megoldást, mint megvonni a segélyt és a családi pótlékot azoktól, akiknek a gyerekei nem járnak iskolába.
ha egy fillér nélkül maradna a család, majd odafigyelnének a gyerekeikre.
és ne mondja nekem senki azt, hogy ezek szeretik a gyerekeiket, mert akkor nem engednék, hogy koszban, mocsokban, játékok nélkül éljenek és küldenék őket tanulni, hogy felemelkedhessenek a putriból.
igaz, a családi pótlék a gyereket illeti, és az új adórendszer szerint ezek szerint a gyerek is adózik, mert fizetéstől függ, hogy ki mennyit költhet a kölkére belőle.
de az a gyerek, aki nem hajlandó iskolába járni, menjen el dolgozni, ott biztos jobb és máris nem kell a családi pótlékot sem folyósítani

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.09.11. 13:42:58

@zero:
hát azt nem:) na jó mikor idősebb voltam nem mentem néha első órára, de mindig a közlekedésre fogtam mert faluból jártam be városba:) A szori az az volt hogy sokszor nem fértem fel a buszra, aztán elkéstem. Aztán volt olyan hogy eleve elhatároztam hogy nem fogok felférni a buszra tehát nem kell olyan korán elindulni:) De basszus nyári gyakorlatra a műszakos busszal jártam be ami 4:30-kor indult. %:45-re bent kellett lenni műhelyben átöltözve.

Hajnalkám, te ezt nem tudhatod! 2009.09.11. 13:43:29

@anarcho78:

Hali!

"nem velük van bajom, hanem ezzel a kib.aszott rendszerrel, hogy nem képes változtatni semmin. meddig mehet ez még? "

Először is: nekem igeni velük van bajom. Elsősorban. Aztán a többiekkel másodsorban. Kövezzetek meg, de én akkor is rühellem a fajtájukat a viselt dolgaik matt...

Másodszor pedig: meddig mehet ez? Hát kb addig, amíg amíg van annyi eszük ezeknek a parazitáknak, hogy a polimókusokkal nem kezdenek... képzeljük csak el.
Hunyjátok le szemeteket, és képzeljetek magatok elé egy szituációt, ahol Kalányos Rómeó kirabolja, megerőszakolja, és megöli XY politikusunk édes kislányát. (Az én álmaimban ez fordított sorrendben fog történni, az nagyobbat üt...hehe)
Szóval mi lesz akkor? Na mi? Először szegény apuka rájön kik ezek a zsarevők. Aztán igyekszik élve megnyúzatni őket. Az ellenzék támadásba lendül, hogy sértett apuka rasszista, és különben is, a kislány kiprovokálta az esetet. Erre Apucinak mégjobban elönti a fos az agyát, fog egy géppisztolyt, és a reggeli kávé mellé szolgáltat egy kis sortüzet a kollégáknak a parlamentben. Mi akkor majd megyünk, és megtapsoljuk. És boldogan élünk, amíg valakinek eszeébe nem jut, hogy üresedés történt a parlamentben, és van egy kis lóvé, amit le kéne nyúlni...

Jaaaj, bocsánat a hosszú kommentért, de úgy beleéltem magam....hmmm :)))

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.11. 13:43:56

@redriot77: adjak papírt?

"Ráadásul nem volt pénzünk megvenni a tisztasági csomagot, a dohányt, a kávét, ami a börtönben kell" - fogalmazott a nagymama"

picur3ka 2009.09.11. 13:45:08

@redriot77:
Mire célozgat a mama? Csak nem börtönbe vonulási segélyt szeretne felvenni??? Lefosom a zoknim mingyá'!

Vastagon teheted, kerlek. Adnak nekik, azt hiszem.

rolika 2009.09.11. 13:45:43

"Én is szarul éreztem magam a suliban, én is szívesen játszadoztam volna GI Joe-immal otthon, engem is vertek meg a nagyobbak az iskolában, és is lázadoztam."

:) Engem ezenkívül kiváló egészséggel is megáldott az élet, több évfolyamon egyáltalán nem hiányoztam, még igazoltan sem :-)

Az ilyen iskolai dolgokról édesapám történetei jutnak eszembe az 50-es évekből, hogy pl. miután a tanár úr alaposan ellátta a baját valami stikliért (konkrétan véresre verte a hátát egy pálcával), a nagyapám sajnálkozás helyett úgy felpofozta, hogy csillagokat látott...

A jogvédőktől annyit kérdeznék csupán, hogy oké, embertelen meg minden, de akkor MI LEGYEN?
Nem veszélyes társadalmilag? Az iskolázatlanság okozza a cigányság ÖSSZES problémáját.

mindenbe belekotyogok 2009.09.11. 13:46:35

Khm, hát igen, szép poszt :)
Virág elvtárs mégse lehet téma egy fideszes blogon :D

Egaesz Homo 2009.09.11. 13:47:43

@Félkupica_Fehér_Főnök: Nem azt mondtam, hogy hátrányos helyzetű, hanem, hogy el van keseredve és csak az erőszakot látja megoldásnak. Ezen felül, aki amúgy is az erőszakot keresi az szimplán egy barom.

picur3ka 2009.09.11. 13:48:35

@Egaesz Homo:

Hat ne szorakozzal mar, kijafasz kegyetlenkedik veluk?

Melyik korabbi urunk osztott segelyt semmittevesert es nem szedett adot, azt is mondd el, koszi.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.09.11. 13:48:40

@hajnal...: én valami olyasmiről szoktam álmodni, hogy a politikusaink és a problémás kisebbség marhavagonokban elhagyja az országot Hegyeshalomnál, és a szállítóleveleken valami ausz slicc vagy mi a gyík (muhaha) van írva. Hmmm :))))

reKorrekt 2009.09.11. 13:49:33

Már 800.000 cigány van? Na, akkor lassan minden 2. családnak jutna egy rabszolga. Vagy várjunk még kicsit vele?

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.09.11. 13:50:02

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: van egy másik is álmom is, a sztori hasonló, csak a határálommás Záhony, és a célállomás Szibéria. Hmmm :)))

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.09.11. 13:50:26

@Egaesz Homo:
Én nem keresem sőt utálom az erőszakot, de napi szinten nem éppen randarilozó szőkékkel találkozok. Csak vegyünk egy arányszámot, ha egy jól meghatározható körülhatárolható kisebbség (mondjuk népesség (8-10%) követi el a bűncselekményeket (beleértve a gyerek nem iskolába járattatását, hiszen ez is az) mondjuk többségét, akkor ez rasszista-e?

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.11. 13:54:19

@DexterMorgan78/Séfbácsi: " ha egy jól meghatározható körülhatárolható kisebbség (mondjuk népesség (8-10%) követi el a bűncselekményeket (beleértve a gyerek nem iskolába járattatását, hiszen ez is az) mondjuk többségét, akkor ez rasszista-e? "

miután NEM lehet semmilyen nyilvántartást vezetni az elkövető etnikumára vonatkozóan, már a kérdést is buktad náczi fivérem :)))

martonx 2009.09.11. 13:54:36

Nem tudom valaki megelőzött-e, már ezzel az örökérvényű poénnal, ami ide kívánkozik:

Nekem megvan a 8 általánosom... 4 első, 4 második.

:-)

Hajnalkám, te ezt nem tudhatod! 2009.09.11. 13:55:46

@hajnal...:

jaj, és madnem elfelejtettem!

Dedede!!!! Én általánosítani akarok!!!! Mert ha a valami 99,9%-ban igaz, akkor a fennmaradó rész miatt nem fog megenyhülni a szívem!

Anarcho78: vegyünk egy olyan példát, amit te nagyon is ismersz:

a hal szálkás????
-igggen.
minden hal szálkás????
-neeeem
de azért ha a hal jut eszedbe, akkor a szálka is, ugye??

Bocsi a buta példáért...nekem a mélyenszántó filozófiához még túlságosan harmadnap van! :)))

PublicEnemy 2009.09.11. 13:55:52

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: Nekem az az álmom,hogy abból a sok lóvéból,amit"ezekre"költünk,építünk egy bazi nagy űrhajót,betereljük őket és célállomás a Nap!... hmmm

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.09.11. 13:59:05

@PublicEnemy: rohadt náczik vagyunk! ja és az előző hozzászólásomban természetesen határállomás :D

Hajnalkám, te ezt nem tudhatod! 2009.09.11. 13:59:06

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: nemnem...az már túl szép....ezt nem szabad! Még a végén túl nagyot merünk álmodni! :))))

Olyan jó érzés...végre ki merem engedni a szadista énemet, amit 25 évig rejtegettem legbelül!

Köszönöm nektek srácok! :)))

gidabiga 2009.09.11. 14:00:04

@PublicEnemy:

és mehetnek a Napra fűtőnek :D
pont nekik való munka :D

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.09.11. 14:00:50

@hajnal...: vigyázni kell ám, mert ha újra lesz goldenblog akkor szankcionálva lesz a náculás mert a náculás nem mainstream! Tehát csak óvatosan ;)

Hajnalkám, te ezt nem tudhatod! 2009.09.11. 14:03:28

:)))) beindítottam az álomgyárat! juhééj!

Köszönöm a posztokban szereplő mesehősöknek, hogy 25 évesen előhozták belőlem a szadista őrültet.
Igen, ez valószínűleg eddig is bennem lappangot kihasználatlanul... V'bőr...nélküled nem sikerült volna! :))))

Hajnalkám, te ezt nem tudhatod! 2009.09.11. 14:04:43

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: hupsz, bocs...én csak itt ülök, és a körmömet reszelgetem... :)

aGinger 2009.09.11. 14:06:07

@picur3ka: Mondom benne a cikkben:
"A családsegítő szolgálat segített felkészíteni a nagymamát a legkisebb, 6 hónapos gyermek ellátására, tápszereket is adtak a családnak, mondta Nagy János, Sajókaza jegyzője. Miután a szülőknek még arra sem volt pénzük, hogy a börtönbevonuláshoz előírt tisztasági csomagot megvegyék, az önkormányzat eseti segélyt adott."

Adózzunk eleget, mert ha vérszemet kapnak, minden ártatlanul megalázott elítélt követelni fogja... (*erős irónia, a közérthetőség végett)

reKorrekt 2009.09.11. 14:07:54

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: következő mélynsztrím szavazásnál már nácivezért-orbán-király lesz hatalmon, ergo...

nyílméregbéka 2009.09.11. 14:08:16

Ez a hír mi a faszért hír?
Roma szülők szarnak a kölykükre (akkor minek is szülik?) - iskolakerülőt nevelnek belőle; iskolakerülőből lesz a fiatalkorú bűnöző. Ezzel bőven rászolgáltak a börtönre. Kibasztak a gyerekeikkel is, meg a társadalommal is.
Mert majd ez a két kis cigánygyerek fog megkéselni téged az utcán, mivel enni csak kell, de nem veszik fel semmiféle munkahelyre, mivel nincs meg a 2. osztálya sem.

Azzal meg ne takarózzanak nekem, hogy "rosszul érzik magukat az iskolában" mert:
1. Leszarom.
2. Rendesen kéne viselkedni, mosakodni, rögtön nem baszogatná őket senki.
3. Akkor minden magyar gyerek, akit a CIGÁNY osztálytársai zaklatnak, maradjon ki a suliból?
4. Én sem szerettem a sulit, de a szüleim két nagy pofont kevertek volna le, ha nem járok be. (Bár nekem szüleim voltak, nemcsak biológiai felmenőim, mint ezeknek a nyomorultaknak.)
5. Magántanulói státszért miért nem folyamodtak? Csak vizsgázni kell év végén.
Ja, itt a baj: vizsgázni kellett volna év végén!! Juj! Hát, az bizony tanulás nélkül nem megy!

Tök nem sajnálom a "szülőket". Gondolkoztak volna előbb. Vagy elljenek 8 helyett csak kettőt, akikkel törődni is tudnak.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.11. 14:12:31

@gidabiga:

sajnos ezzel (papíron) a gyermeket bünteted, mert a családi póték (papíron) a gyereké

Taktikai Atompingvin 2009.09.11. 14:14:27

@gidabiga: Az volna jó ha az iskola etetné, ruházná a gyereket jegyrendszer segítségével

nyílméregbéka 2009.09.11. 14:15:11

Amúgy remélem, hogy Sólyom úr nem lesz olyan puhap... szóval erélytelen, hogy kegyelmet ad ezeknek. Legyen már vége annak, hogy a cigányok bármilyen bűncselekmény, kihágás esetén a kölykeik mögé bújnak! Őket nem lehet felelősségre vonni, mert szegények.... mert gyerekük van... mert kehesek.... (hogy azért kehesek, mert bagóznak, és azért szegények, mert 5 percnél tovább nem bírtak dolgozni akkor sem, mikor lehetett, arról nem mesél a TASZ).
Vállalják végre a felelősséget. Igen, ők a szülők, ők nevelik a kölket, ha az képtelen azokat a minimális kis kötelességeit elvégezni, azért a szülők a felelősek. Üljenek!

Combi a ballibes Ferkófan 2009.09.11. 14:20:21

@Egaesz Homo: Nem egészen értem hogy függ össze fentebbi eszmefuttatásod egy ártatlan tévedéssel, de mint mondtam, sebaj :)

CyberPunK 2009.09.11. 14:20:44

@laspalmas: "Deák Gábor úgy véli: még rosszabb lenne, ha a gyermekek állami gondozásba kerülnének, így ugyanis kikerülnének a szerető családi közegből, amely jelenleg az egyetlen biztos pont az életükben."

Ez így igaz, mégha a szerető megkérdőjelezhető is. Ismertem egy csajt, aki egy ilyen állami intézményben dolgozott, ő mesélte, hogy vagy profi tolvajként jönnek ki, vagy egy család azonnal beolvasztja őket 18 évesen. Európai norma meg hülyeség, tudják ők jól, hogy hogy kéne cigányként viselkedniük (hála a "mounika só"-nak) és veszik is fel rendesen ezeket a jellemzőket. A megoldás tényleg egy külön ország lenne ezeknek.

2009.09.11. 14:21:30

Lenne egy kérdésem Herczog Máriához; tisztelt Hölgyem!
Ön NORMÁLIS????????
A "lázadó éveiben lévő tizenéves"-ek az általános iskola 2. azaz MÁSODIK!!!! osztályát sem végezték el!!!

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.09.11. 14:24:12

@Egaesz Homo:

Na, itt van a legproblémásabb kultúrális különbség.

A népesség egy jól körülhatárolható része már kisgyerek korától agresszív. Gyerekkel, felnőttel, időssel, ez kérlek alásan egy tanult viselkedési forma, nem az elkeseredés szüli. Pláne nem egy olyan országban, ahol előfordulhat olyan, hogy egy tisztességes dolgozó ember éhenhal, mert szégyelli bevallani, hogy nem jut pénze kenyérre.

Az agresszív és az elkeseredett ráadásul kapásból üti egymást. A miniszterelnökünk álltal tönkretett libatenyésztők például elkeseredettek voltak, ami nem a szamurájkardhoz, nem a molotovkoktélhoz vezette őket, hanem az öngyilkossághoz.

Egy tízen egynéhány éves gyerek pedig nem elkeseredett, mert fel sem fogja a körülötte lévő világot, egyszerűen megtanulta, hogy egy alapvetően békés környezetben könnyebb elérni agresszivitással a kívánt célt, mint teszem azt megdolgozni érte. Ha valaki ezt számonkéri rajta, akkor egszerű a képlet: hívjál oda 40x túlerőt és ha ti vagytok az erősebbek, akkor neked van igazad. Ezek farkastörvények szerint élnek, a civilizált és békekereső emberek között.

Eleve nem értem hogyan képzeled ezt az egészet? El vagyok keseredve, ezért előkapom a bicskát és leszúrkálok néhány embert, szerinted így működnek a dolgok? Sokkal inkább arról van szó, hogy mivel megtehetem minimális kockázat / kis visszatartó erő mellett, akkor megteszem, csak mert megtehetem. Ezt pedig a társadalomnak kell megnevelnie, mert itt kőkemény nevelés az egyetlen eszköz.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.09.11. 14:26:03

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: Szibéria mehet! Az polkorrekt, meg azon úgyis túl kell lépni! A másik az nem "witz"-es, az mocskos náculás!

cukortartó · http://www.youtube.com/watch?v=0Q8vl8wFm7g 2009.09.11. 14:30:14

De hülyék!
Nemhogy elmentek volna a háziorvoshoz, hogy hasmenés, vagy valami. Vagy doki előtt mindjárt 2doboz jégkockát elszopogatni, aztán allergia, vagy ilyesmi.
Fizimiska alapján kiírta volna a kölköket egyből 2hétre is, fogadok, és mindenki meg van elégedve.

Na jó, 500óra/tanév hiányzás az sok, de azért 200-250nekem elég volt. Igazoltan persze.

Amúgy se értem ezt az 500órát. Nem 10nél kezdenek el problémázni, 30nál pedig már fegyelmi? Akkor hogy jött ez össze?

Unokahugom egyébként pont ezt próbálta megjátszani egy időben. Elindult táskával a vállán reggel, azt mindig eltévedt a barátosnőivel. Kettőkor meg ment haza szépen, hogy mámegindeszar nap volt a suliba.
És amilyen csökött, még orvoshoz se ment.

Meg lett a 40(?)órája, és jött a papír az önkormányzattól(Iskolától semmi se azelőtt, se azután!)
Onnantól 3hónapon keresztül kellett papírozni, meg könyörögni a hivatalnál, hogy ne vigyék el.

Azóta ügyesebb. Vigyáz az igazolásokkal.

Combi a ballibes Ferkófan 2009.09.11. 14:31:24

@Egaesz Homo: Én nem volt 500 évig elnyomás alatt, azt hogy az ősök hogy viselték kurvára nem érdekel ennyi idő eltelte után. Egyébként ezeknek még saját országuk sincs, úgyhogy nem lehetnek elnyomás alatt.

2009.09.11. 14:31:27

Az iskola felelősségét firtatni, meg külön hányinger, kedves Herczog Mária, annyira szeretném már látni, hogy Ön a gyakorlatban mutatja meg a sok tudatlan pedagógusnak, hogyan kell eljárni az ilyen és ehhez hasonló esetekben. ...

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.09.11. 14:32:35

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

Pontosan!

A transzszibériai vasút építése úgyis békés, befogadó és esélyegyenlőséget elősegítő BALOLDALI ÉRTÉK!

Támogatom az ötletet :o)

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2009.09.11. 14:34:51

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/:
:D
@Egaesz Homo:
Kardot? ne viccelj már...

@Rékuc:
Miért is?
Megmutatták nekik, hogy igen!
ez is a tiéd lesz, csak szaporodj, sokasodj...
collateral damage. Mit szeretnél ki legyen?
Az 1% normális cé vagy mi?

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.09.11. 14:38:10

@beebeercsok: Emlékszel arra a videóra, amikor a 60+ éves tanárt (fizika vagy matek), -aki már nyugdíjas korú volt ergo csak kötelességtudatból dolgozott tovább- (elkeseredésből) megvert néhány pádre és a videót feltöltötték a netre?

Jogvédői reakció: A tanár a leginkább felelős, mert aki nem képes megrendszabályozni a 80+ kilós, szétgyúrt romákat, az nem alkalmas tanárnak, aztán még el is küldték a suliból!

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.09.11. 14:41:02

Egyébként hiába hörgitek a szarmagyarkodó, cigányellenes dumáitokat, mert próbáljátok újjáéleszteni a Horthy korszakot, a mi dicső Drazsénk tovább göngyölíti az szálakat!

index.hu/belfold/2009/09/11/magyarok_nyilai_sorozatos_orizetbe_vetelek_varhatok/

Hajnalkám, te ezt nem tudhatod! 2009.09.11. 14:41:11

@Félkupica_Fehér_Főnök: én tovább megyek a támogatásnál! A keresztapámnak van 2 igen jó állapotban lévő traktora. Önhatalmúan felajánlom a vasútépítéshez! Szegény öregnek gergincsérve van, dolgozni nem tud velük, tüntetni már nem lehet, mióta kint vannak a táblák...eddig csak álltak ott az udvarban szomorkodva...de egy ilyen szent és nemes célra csak bevethetők! Munkagépek, vagy mi a szösz...

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2009.09.11. 14:45:46

@Seduxen:
Ja, sajnos. Libajnai lqrta a Bp környéki családiház terveimet, kellet volna a szocpolitika is.

movhu 2009.09.11. 14:46:17

10 igazoltalan óra után az iskola köteles a jegyzőt értesíteni. Ez a gyakorlatban azzal jár, hogy a szülőt a gyerekkel együtt beidézik a gyerkmevédelmisek egy beszélgetésre, szükség esetén családlátogatást végeznek.
A fiammal tavaly - középiskola első évében - voltam ilyenen, mert késésekből meg 1-2 utolsó óra ellógásából összejött neki tavaszra egy ilyen. Tök normális volt a nő, elmondta a lehetséges következményeket mindkettőnknek. Meg nem büntettek, de én jeleztem a gyereknek, hogy sokkal súlyosabb következmények várják, mint az itt elsoroltak, ha még egyszer lóg :)
Az, hogy valakinek összejön 500 óra azt jelenti, hogy totál nem működött együtt, vélhetően az idézésekre sem fáradt be az irodába. A cikk is írja, hogy egyáltalán nem volt együttműködő a társaság.

gidabiga 2009.09.11. 14:47:38

@zero:

tudom és írtam is a kommentben, de az én gyerekeimnek nem jár annyi, mert az apjuk is meg az anyjuk is dolgozik és hozzácsapják a szülők fizetéséhez.
mondhatjuk úgyis, hogy már a gyerekeim is adóznak a csp-ből.

gidabiga 2009.09.11. 14:50:07

@cukortartó:

ez nem egészen így van, mert igazoltan is csak a tanórák 20 %-ról lehet hiányozni, ha jól tudom, utána vagy osztályvizsga vagy évismétlés.
ha egy tisztességes családnak hosszan beteg a gyereke, gondolom vizsgát tesz és nem másodikos még 13 évesen.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.09.11. 14:55:38

@misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott]:

Azt senki sem tudhatja.
Ja azt hallottátok már, hogy a fegyverek között találtak egy maschinengewehr -t?

Visszatérve a kérdésre, ha tippelnem kellene... :o)

"G"-pont 2009.09.11. 14:57:07

Teljesen mindegy,hogy a "szülők" sitten vannak vagy sem,mindenképpen az egész csürhe az adófizetők pénzén (amit az állam adományoz nekik) élősködik.Van megoldás? Lehetne:tanulva integrálódni a többséghez.Igaz,ezt még soha sehol nem tették meg. Van más lehetőség is:Ingyen repülő jegy Indiába,oszt annyi.Ott találhatnak néhány száz millió genetikailag tiszta tezsvért,hát még az unokatesók száma..Egy a bökkenő!Az indiai tradicionálisan kultúr nép,évezredes vallásokkal és kőbe vésett hagyományokkal.Mivel a cigány nem tiszteli sem a vallást sem a kultúrát,szarik a tradíciókra,tehát ellopja még a szent tehenet is.Nem tartoznak egyetlen kaszthoz sem,így az őslakosok könnyű szerrel és görbe késsel megoldanák ezt a problémát.Tán senki sem venné észre,hogy hiányzik ez a népség,mert sok jó zenészen kívül még semmit nem adtak az emberiségnek.
Rasszista lennék? Nem hiszem!Csak felvázoltam két lehetőséget.Tessék választani,vagy kérdezzék meg Balog Artúrt .

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.09.11. 15:02:00

@Félkupica_Fehér_Főnök: Mondjuk az egyik műsorban fevetette a fegyverszakértő, hogy nem kevés fegyvert találtak a Perényi1-ben, nem egy, olyan 2,5 millás profi fegyvert volt (feketepiaci ár), akkor mia faxért söréteztek...

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.09.11. 15:04:59

Hihetetlen a tájékoztalnság a "védők" részéről,viszont tájékozatlanságuk ,tapasztalat hiányuk fordítottan arányos megmondóemberképességükkel.Hihetetlen...annak a 7-8 éves gyereknek a helyébe képzelje már magát a TASZos ******* akivel együüt van a deviáns 13 éve basszameg a ******* *****t.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.09.11. 15:05:43

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

Sörétes azért kellett szerintem, mert a sörétek alapján nem lehet azonosítani a fegyvert, ergo abban bízhattak, hogy nem kapcsolják össze az ügyeket.

Engem sokkal jobban érdekelne, hogy a környékbeliek elmondása szerint szerény anyagi körülmények között élő portások honnan a fagyból szereztek legalább 10 millát felszerelésre, ki pénzelte őket?

cukortartó · http://www.youtube.com/watch?v=0Q8vl8wFm7g 2009.09.11. 15:10:10

@gidabiga: Azért mondtam, hogy az 500óra lógás túlzás, még ha szerzett mellé igazolást, akkor is.
Tudni kell, mikor az elég. Gyagyásak ezek.

Nem értem, miért nem vitték még el a kölköket. Attól, hogy valaki leszarja a hivatalt, meg az idézéseket a gyerek miatt, a hivatal még nem szarja le őt...

Fogalmam sincs, hogy hány óra van egy évben, hálistennek már 7éve letudtam az egész szopást, de az biztos, hogy negyediktől fölfelé érettségiig a legkisebb összeügyeskedett szám a bizimben a 21x, a legnagyobb meg 33x.

Az osztályfőnökök nemigen kedveltek emiatt, de belül maradtam a vonalon, nem piszkált senki, pláne nem hivatalosan.

2009.09.11. 15:14:54

Ehhez képes elmondom a saját esetemet:

Én Miskolcon, a gyerekem egy Új-Budai gimnáziumban, és kollégiumban.
A tanóra 7.15-kor kezdődik, az ellavásokból összeszedett egy halom igazolatlant.
Engem beidéznek - munkaidőben- fenyegetnek, védelembe vétellel meg ilyenekkel.

Hiába hivatkoztam arra, hogy én Miskolcról nem tudom felkelteni a gyereket, talán a kollégiumi nevelőket kellene erre megkérni, meg nonszensz hogy hajnalban kezdődjön a tanítás, egyáltalán hajanali negyed nyolckor mi a f@szt lehet tanítani.

Nem ,nem ,nem, felszólítanak, megbüntetnek, figylemeztetnek. A börtönt csak azért úsztam meg mert a hülyegyerekem betöltötte a 18-at , innen már csak a kirúgástól kellett tartani.

De mint tudjuk a törvény előtt mindenki egyenlő.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.09.11. 15:17:02

@Félkupica_Fehér_Főnök: Mondanám, hogy majdnem onnan, ahonnan majd az életjáradékot a szerencsétlen családtagok, de akkor elvinne Drazsé...

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.09.11. 15:18:38

@Frengi: Tessék! Itt a példa, hogy a fehér gyerekek is ezt csinálják, meg a fehér szülők is ugyanolyan trehányak! Tessék! :DDD

ucsacsu 2009.09.11. 15:21:03

Csak nm a cigányokról van szó,ugye nem ezek az eximok ugye ,cigány így még véletlen se viselkedik

Passzivista 2009.09.11. 15:28:31

Ezeket se fogjak felvenni a Bosch-ba, mert romak!

Floyd · http://www.gazmegfek.hu 2009.09.11. 15:34:30

Engem nyolcadikos koromban körbevettek a helyi cigók és jól lepofoztak csak mert meg mertem jegyezni, hogy biza állott a levegő az osztályban. Mégis elvégeztem még a fősulit is. Igaz hogy ennek ellenére sincs munkám.
Ebben az országban nem gyengén dobja a hibát a rendszer, nem kedves elvtársak?

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.09.11. 15:36:17

@Floyd: Szóval büdöscigányoztál! Úgy kell neked!

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.09.11. 15:36:47

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

Ez csak arra bizonyíték, hogy ha nem feltétlenül muszáj, akkor a gyerekek nem mindig járnak be az iskolába. A különbség ott van, hogy míg az egyik esetben jön egy istenes saller, addig a másik esetben a szülő kérvényezi(!), hogy a gyerek felmentést kapjon az iskola alól. xD

Én is lógtam egy csomót, pl. szakközépben (műszaki suli) nem voltam hajlandó énekre járni, a reggel hétkor kezdődő órákra sem mindig mentem be, csak mivel nem voltam semmiből lemaradva és igazolás is mindig volt valahonnan (ha más nem, hát bemondásra elhitte az ofő, mert ilyen megbízható pofám van, ugye), le sem buktam soha, így izgalmas történetet sem tudok mesélni. :o)

A fura az, hogy dolgozom már vagy hét éve, mellette csináltam a fősulit és a melóból viszont egy napot sem hiányoztam a szabadságokon kívül. (se lógás, se betegállomány, se tanulmányi szabi, semmi)

Hajnalkám, te ezt nem tudhatod! 2009.09.11. 15:37:42

@Frengi:
"De mint tudjuk a törvény előtt mindenki egyenlő."

Egyszer nem adtam blokkot a sörözőben, ahol dolgoztam, 3 korsó sörért...megszívtam, bünti a főnöknek, engem meg jól FELJELENTETTEK, szabálysértés, de "az állam ellen elkövetett vétségem súlyát" figyelembe véve CSAK 15ezerre büntettek pluszba.
Azt hiszem nem kell belinkelnem egy olyan cikket sem, amiben arról írnak, hogy egyesek mennyit és mennyit csaltak, loptak, sikkasztottak el úgy, hogy nem kaptak büntetést.

Egyszer elkaptak gyorshajtásért. 63-mal mentem 50 helyett. Na, ott is kaptam a csekket.
Amíg folyt az igazoltatás, csekk írás, stb, kb 3 naaaagy autó húztt el mellettem 90-100zal. Őket nem állították meg.

Megbüntetett az ellenőr a villamoson, mert otthon hagytam a bérletemet. Hiába mentem utána az akácfa utcába bemutatni az érvényes bérletet, akkor is fizetnem kellett.
Aug. 29-én, szombaton a saját szememmel láttam, hogy lezavarta az ellenőrt a buszról egy kisebb csálád....

Éééés még sorolhatnám az egyelőségeket ebben az országban.

Végülis rájöttem, hogy nem éri meg szabálytalankodni, mert magyar vagyok, meg kicsi vagyok, és éhes vagyok... az egyik munkahelyemen be vagyok jelentve, a másik meg megy a kiskönyvbe, nehogy jöjjenek a kommandósok az albérletemhez iccaka a hatalmas adócsalás miatt.
Mióta bkv-zok, veszem a bérletet 9400 jómagyar forintért, mert engem az ellenőr ott helyben agyon is ütne, ha beszólnék.
Ha a gyerekem nem menne iskolába, úgy elverném, hogy utána inkább ott is aludna, csak haza ne kelljen jönnie... :))))
És majd elmagyarázom neki, ha rákérdez, hogy K. Rómeót miért nem bántja az anyja, ha lóg, hogy azért kölök, mert ugyan a törvény mindenkire vonatkozik, a büntetés csak ránk...

2009.09.11. 15:37:51

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": mert a bodzaszedők nagyon családszertő emberek.

Szélpörgő 2009.09.11. 15:38:44

@Frengi: Te nem vagy "haggyábékénnemérinthetszmegkissebségivagyokarasszistakurvaanyád" tagja. Te RENDES ember vagy. Rád vonatkoznak a törvények.
Neked be KELL tartanod.
Nekik egy opció.

Hajnalkám, te ezt nem tudhatod! 2009.09.11. 15:41:27

jesszumpepi, most hogy visszaolvastam, rájöttem, mekkora lúzer vagyok!!!! :))))

Szélpörgő 2009.09.11. 15:42:02

@hajnal...:
Dehogynincs egyenlőség.
Tessék: Cigók=Bármitcsinálhat
Korrupció=Jutalom

Ez nem elég?:)

Jobbágy 2009.09.11. 15:52:55

@zero: Mi az, hogy nem jár, már öt éve másodikos a lelkem

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.11. 15:57:00

@Egaesz Homo: már bocs, de a hatályos törvények betartása kötelező. ha ez nekik nem tetszik, hát el lehet menni innen. ha nem fogod fel, hogy a gyerek 18 ÉVES KORÁIG TANKÖTELES; azaz iskolába kell járjon a jelenleg hatályos magyar törvények szerint; akkor lehet próbálkozni máshol.

Ugyanez: a lopás bűncselekmény. ezt a politikusoknak is fel kéne fogni, de ők is törzsi fejlettségi szinten vannak morálisan. csak nekik lehet a lámpavasat kéne kiosztani.

és egy kérdés: mi a büdös ferde f.szért kell elfogadni védekezésként, hogy "dehát ők más normák szerint élnek"? A hatályos törvények alól ez kurvára nem mentesít. Ideje lenne felébredned.

dessert eagle 2009.09.11. 16:04:58

Én nem erőltetném annyira a romák iskolai nevelését. Vannak más eszközök is.
Pl. székely testvéreink egyszerű fizikális edukációval is komoly sikereket érnek el náluk.
kukker.ro/showvideo/1622

Haloperidol 2009.09.11. 16:06:56

B+, kár, hogy nincsen precedensjog Magyarországon. Az összes ilyen rohadék szülőt börtönbe kellene zárni.

epres négercsók 2009.09.11. 16:07:24

Elmesélek valamit, ha nem baj. Az általános iskolát még falun kezdtem, és az osztályba járt két fiatal, Imre és Mária. Mindketten kb 3 évvel voltak idősebbek az osztályátlagnál, ez volt azt hiszem, harmadikban. Nyilvánvalóan valami oka volt ennek, de azt elmondanám, hogy soha nem volt velük semmi balhé. Imre ma dolgozik: a szemétszállítónál + alkalmi munkát is vállal. DE! Dolgozik, adózik, ebből tartja fenn kiscsaládját. A mai napig, ha meglát, messziről köszön kezicsókolommal, és néha el is tudok vele beszélgetni. Máriával nem tudom, mi van, de legalább 3x láttam az évek alatt kis poronttyal (kenguruban, rendes ruhában!) mászkálni...
Őszintén remélem, hogy a posztban szereplő ifjúság sincs még teljesen elveszve, és ha elveszik őket véglegesen anyu-aputól, és mondjuk állami gondozásba veszik őket, belőlük is lehet tisztességes polgár, mint Imréből. Vagy ha gyártják a gyerekeket, akkor azokat tisztességgel gondozzák, ahogy Mária teszi.
Történetem szereplői most kb. 28 évesek.

Egaesz Homo 2009.09.11. 16:07:48

@ylion: Nem azt mondom, hogy őket ez felmenti. Csupán /másokkal ellentétben/ próbálom figyelembe venni az okokat illetve próbálom megérteni a miérteket.

dr.justice 2009.09.11. 16:09:56

@Egaesz Homo:

O.K. és mit javasolsz, mert az még nem jött le.

Egaesz Homo 2009.09.11. 16:13:41

@dr.justice: Nincs kész megoldás minden problémára, mindenesetre úgy gondolom ha odafigyelnének arra hova és mibe öntik a pénzt (hogy valóban a gyerekeknek jusson) akkor ez már egy jó lépés lenne.

Hajnalkám, te ezt nem tudhatod! 2009.09.11. 16:17:51

@Egaesz Homo:

ahogy a tanító néni értékelésében a kisskacok, már csak én is ezt ismételgetem: AKAROM!AKAROM!AKAROM!
Hogy mit?
dolgozzanak, adózzanak, éljenek becsületesen, ne raboljanak, lopjanak, egyszóval éljenek normálisan, törvényesen.

És akkor MOST próbáld figyelembe venni az okokat, illetve próbáld megérteni a miérteket....

ugye, ez is elgondolkodtató?

dr. Aullah 2009.09.11. 16:28:03

Na sziasztok!
Végig olvastam minegyik kommentet.

Emlékszem 11edikben több mint mint 100 órát hiányoztam, persze igazoltan, nagyon beteg voltam :P
Meg is szívtam, volt pár tantárgy, amiből kellett évvégén vizsgáznom. Utolsó évben, csak két napot hiányoztam, hülye lettem volna mégegyszer megnehezíteni az életem. Mellesleg én is gyűlöltem suliba járni, mert kövér voltam :)

Egy darab roma osztálytársam volt, nem volt vele semmi gond, sohasem néztük, hogy ö nem olyan mint mi. Ez olyan 5 éve volt.

Szerencsére olyan helyen lakom, ahol még nincs ekkora gond velük.

Hogy a témához is hozzászóljak.

Úgy érzem, már minden lehetőséget megkaptak, de a többségük nem élt vele. Nem akarnak rendesen élni. Paraziták.

"mindenesetre úgy gondolom ha odafigyelnének arra hova és mibe öntik a pénzt (hogy valóban a gyerekeknek jusson) akkor ez már egy jó lépés lenne."

Most arról is mi tehetünk, hogy a cigány vezetők elsikkasztják a pénzt? Mindig csak mi tegyünk valamit, amikor ők le se szarják? 3 évig nem járt iskolába, és még szegény szülők akik nem tehetnek róla?

Mindenesetre, ha fegyvert kell fogni, ill. erőszakkal kell megállítani őket, akkor én tenni is fogom a dolgom, mert ez így nem mehet a végtelenségig. Vagy ők, vagy mi.

pikirt01 2009.09.11. 16:33:31

Egaesz Homo:
abban teljesen igazad van, hogy az ilyen körülmények között élőktől nem lehet elvárni a normák ismeretét és betartását.
Azért azt viszont tegyük hozzá, hogy a mai helyzetüket nem csak a rendszerváltásnak, a korrupt roma vezetőknek, a politikusoknak köszönhetik, hanem vastagon maguknak is.

Mire vezet az, ha folyton felmentjük őket mindenféle felelősség alól? Nem ismeri a normákat, a származása, a hagyományai, stb.

Akivel szemben nem támasztunk elvárást, az nem is fog teljesíteni, mert minek? Ezzel nem csak a cigányok vannak így, hanem mindenki. Ha téged a főnököd a semmittevésért, munkából lógásért is megfizet, nem elvárás a tisztességes munkavégzés stb, akkor fogsz teljesíteni? Nem fogsz. Ha gyermekkorodban nem lett volna elvárás a szüleid, családod, tágabb környezetedtől, hogy tanulj fiam mert hülye maradsz, akkor tanultál volna délutánonként, írtál volna leckét mondjuk focizás helyett?
Aligha.

Tehát a folyamatos felmentéssel, nulla elvárással, nem csak magunkkal cseszünk ki, de azokkal a gyerkekkel is akik ebbe születtek és végső soron magának a cigányságnak ártunk.

Azt meg már láthattuk, hogy a liberális individualista, ÉN érvényesüljek a társadalom le van ejtve elvek hová vezettek.
A társadalom igenis csak akkor működik, ha ésszerű határokon belül a közösség érdeke felülírja az egyénét.

Nem tudom, miért gondolod, hogy ha azt mondod nem ismerhetik a normákat, azzal felmentheted őket a saját egyéni felelősségük alól. Mint ahogy nem mented fel a társadalmat, nem mented fel a vezetőiket sem a felelősségük alól.

más:
Ha jól emlékszem a Fidesz kormányzása alatt volt olyan feltételhez kötve a családi pótlék, hogy a gyereknek iskolába kellett járnia. Volt is nagy hörgés, mert a szociológusok, jogvédők körében dívik a nézet, hogy aki bármit is elvár az állam által közpénzen nyújtott segélyért cserében, az kirekesztő, rasszista és pfuj... Hát itt az eredménye!

fokabacsi 2009.09.11. 16:33:36

Hiányolom még a "jogvédő" ingyenélők reklamálását : mert ez nekik sérti "méltóságukat",mint a kártyára érkező segély.Dologtalan koszos lusta tetű alakok vannak köztük.Gyámság alá velük.A Gusztostalan a szárnyai alá vehetne néhányat.Ugyis szereti őket.

Lacc78 2009.09.11. 16:34:32

"A legkisebb gyerek anyatejes kisbaba még, de az anyja börtönbe vonul, így idő előtt el kell tőle választani."

Muhahaha! Valahol megint felsír egy gyerek!

(Bocs, ha volt már...)

Lacc78 2009.09.11. 16:41:09

Melyik a kakukktojás és miért?

1. egy vagon széna
2. egy vagon szalma
3. egy vagon cigánykölyök
4. egy vagon búza

Válasz: egy vagon búza, mert azt nem lehet vasvillával kirakodni.

(Bocs, most nagyon ilyen hangulatom van. Majd moderáltok.)

2009.09.11. 16:41:46

Halgattam a polgármestert a rádióban: mindent megkaptak, ingyen tankönyv, tanszer, ingyen étkezés, semmiért nekik fizetni nem kellett, "csak eljárni".

Obánék alatt a családi ugrott, ha nem járt a gyerek iskolába. (Cigányok között éltem) Vitték is a gyereket rendesen, ha lógott, meg verte az anyja, bekísérte a kapuig. Nem is volt ennyi hiányzás.

De pártunk és kormányunk megszüntette ezt a rendszert, mert nem volt elég liberális. Most az,hát akkor meg miért nem örülnek, miért szaladoznak kegyelmi kérvénnyel. Önnálló, felelős állampolgárok, akik el tudják dönteni mit csinálnak (szociális kártya), nem értem, hogy akkor mi itt a gond.

2009.09.11. 16:42:55

@crayfish: legalább tehén tejet kap, a tehenek ritkán dohányoznak.

dessert eagle 2009.09.11. 16:51:02

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":
Ja, a szorgos romák két kónapja éjjel-nappal gyűjtik a gombát hegyekben :))))

Nemhiába olyan visszafogottak arra még a jogvédők is!

Egaesz Homo 2009.09.11. 16:51:52

@pikirt01: Igen valójában ártalmas dolog de nem is igazán tudsz mást csinálni, úgy értem itt kéne valamiféle fokozatosság, tehát nem fair szerintem az sem ha egyből azt várjuk el, hogy ők olyanok legyenek mint "mi". Hiszen hogyan is várhatnád el egy gyerektől, hogy értse az európai normákat ha gyerekkorában csak iszonyatot lát.

anarcho78 2009.09.11. 16:53:05

@Frengi: mondd az sokszor, hogy fehér:

fehér, fehér, fehér, fehér, fehér, fehér, fehér, fehér, fehér, fehér, fehér, fehér, fehér, fehér, fehér, fehér, fehér, fehér, fehér, fehér, fehér, mit iszik a tehén? tejet.

(nem Ctrl C, Ctrl V!!:) )

(gyk.: a megoldás: vizet, nem tejet. Nem tom, miért jutott ez most az eszembe, de ezzel beálltam a gyökér kommentelők sorába - nem mintha bárki máshol lenne:))) )

dr.justice 2009.09.11. 16:53:56

Bocs, ha már volt, de

Üss a kölökre! Üss a kölökre!
Üss a kölökre a lapátnyéllel
jó nagyot! Sózz oda! Ohó!
Üss a kölökre! Üss a kölökre!
Üss a kurva kölökre a lapátnyéllel
jó nagyot! Sózz oda! Ohó!

Mit tehetsz még? Mit tehetsz még?
Azonkívül hogy lekensz egy
nagy pofont, mit tehetsz még?

Mit tehetsz még? Mit tehetsz még?
Azonkívül hogy lakást nem adhatsz neki,
mit tehetsz még?
Ez a nevelés! Ez a korszerű!

A gyermekben úgyis csak egy öröm van:
amikor megcsinálod.

z666 2009.09.11. 16:56:47

Azt se felejtsük el, hogy a c-típusú állampolgárok nagy része genetikailag is degenerált. Selejt...

Marcellusca 2009.09.11. 17:04:09

@z666: Az én válaszom meg benyelte a blogmotor.
KBM!

Marcellusca 2009.09.11. 17:05:04

És tényleg.

Köpöd ki!!!

dr.justice 2009.09.11. 17:06:49

@z666:

Mi a faszom vagy te ? Genetikus ?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2009.09.11. 17:10:34

@Egaesz Homo:

Úgy érzem a kommentedből, hogy Te egy rohadék fajelméletes rasszista vagy.

Úgy kezeled a cigányokat, mintha nem felnőtt, önálló, döntésképes egyenjogú állampolgárok lennének a magyarokkal, hanem valami önellátásra képtelen debil előemberhorda, akiknek mindnek sárga papírja van, ami felmenti őket a felelős viselkedés alól, ezért nem is várható el tőlük a jogkövető viselkedés, mert nem értik, hogy mi az.

Egaesz Homo 2009.09.11. 17:11:48

@Conv: Erről szó sincs, a kultúrájuk más. Teljes egészében.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2009.09.11. 17:14:35

@dr.justice:

Nem hiszem, hogy genetikus, de ha kimégy az utcára, vagy felmégy az iwiwre/myvipre magad is erre a következtetésre jutsz.

...feltéve, ha neked is nem a nagybátyád az apád s ebből következően hiányzik a felismerés képessége :)

belzebubó 2009.09.11. 17:16:56

@Egaesz Homo: azt nevezed kultúrának,hogy még arra sem jöttek rá,hogy gödörbe kakáljanak,ne csak úgy a ház tövébe? Hogy ne családon belül hágják meg egymást? Hogy megtanuljanak olvasni? Hogy foglalkozzanak a gyerekeikkel? Hogy ne a játékgépbe dobáljanak,hanem vegyenek élelmet,ruhát?
Ezzel a kultúra szóval nem lehet folyamatosan megvédeni őket!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2009.09.11. 17:18:46

@Egaesz Homo:

Nekem ne magyarázd meg, egy rohadék náci vagy.

A kommented nagy általánosságban degradálja le a cigányságot, másod, vagy inkább harmadrendű állampolgároknak állítva be őket, akik képtelenek a jogkövető életmódra, civilizálatlanok és nem lehet tőlük elvárni a kultúrált közösségi állampolgári viselkedést, mert genetikailag és hagyományból bennük van adeviancia és a felelősség elkerülése.

dr. Aullah 2009.09.11. 17:20:41

@Egaesz Homo:

Mindig csak ezt hajtogatjátok. Ki nem szarja le? Ez csak süket duma. Szokásokat meglehet tartani, miközben rendes életet élnek, ahogyan elvárják minden magyar állampolgártól. Kivéve, ha a cigánybűnözés is a kultúrájuk része...

Illeszkedjenek be, vagy húzzanak el ebből a világból...

Egy kérdés már régóta foglalkoztat: Ha egy cigányt ér bántalom, akkor mindig bemondják, hogy milyen származásu az áldozat, meg hogy milyen a tettes.

De amikor cigányok csinálnak valamit, akkor sosem mondják be. Kettős mérce? Nem lehetne valami törvény erre, hogy vagy mindegyiknek megmondják, vagy egyiknek sem? Tudom úgy sem lesz semmi....

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.11. 17:20:56

@Seduxen: @zero: 35 évesen nagymama, az lesz belőle.
@Valakinyolc: ez népszerű lenne :D

@redriot77: Steve Vai-t ne keverd ide pls. Az ő játéka a héthúros gitáron élvezetes, Munk Vera alkotásai meg az "enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas" kategória...

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: Szibéria gazdag vidék.

@Félkupica_Fehér_Főnök: na én ott a jogvédőket kötöttem volna fel. érdekes, mi tudtuk tisztelni a 75+ éves matektanárunkat is. Igaz, mi szemetek tanulni jártunk be, és ráadásul matek-tagozatos középiskolába. De még előtte, általános iskolában sem jutott volna eszembe egyáltalán visszapofázni a tanárnak, nem hogy megagyalni

egymilliomod · http://gyermekvedo.blog.hu 2009.09.11. 17:26:26

A képen nem Herczog Mari szerepel, kéretik kicserélni. Még annyit, hogy nem nagyon látott még a szóban forgó gyerekekhez hasonló gyerkőcöket, ő elméleti szakember.

És esünk át a ló túloldalára. TASZ? Minek avatkoznak ebbe bele? Minden érintett szakember (jegyző, gyámhivatal, iskola, és nem családvédelmi szolgálat hanem gyermekjóléti szolgálat, gyámhivatal ésatöbbi), hogy milyen környezetben vannak ezek a gyerekek, valamint, hogy mit tesznek meg a szülők a gyerekeikért. Vagyis fenn áll az eset, hogy a szülő nem teljesítette kötelezettségét (mint olyan sokszor). Folytatólagosan. Vagyis ez már súlyos veszélyeztetésnek, elhanyagolásnak minősül, aminek büntetőjogi tényállása vala. Azért külön kell választani a szándékos, és a vétlen elhanyagolást. Itt kifejezetten szándékosságról van szó. Mióta harcolok én ezért, hogy az ilyen fajta elhanyagolásnak ne csak pénzbírság, esetleg családból való kiemelés legyen (végső esetben), hanem egy keményebb büntetés. Ami példát statuál. Vagyis a gyerek mindenek felett álló érdeke.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.09.11. 17:37:09

@pikirt01: "Ha jól emlékszem a Fidesz kormányzása alatt volt olyan feltételhez kötve a családi pótlék, hogy a gyereknek iskolába kellett járnia."

Igen akkor volt,akkor voltam középiskolás,szeptemberben vittük az iskolalátogatásit és a nyári hónapokat is megadták visszamenőleg.Annak volt értelme.Mostanra felemelték 18 évre a korhatárt,addig kötelező iskolába járni,ez is hiba volt.Az meg egyszerűen vérlázító ,hogy ugye már gyakorlattá vált ,hogy szülnek,korán...és mondjuk aki 15 évesen szül arra is adják 18 éves koráig a családi pótlékot...plusz ő is kap persze ,plusz nagyi a gyest mert ő az unoka gyámja mivel lánya kiskorú.. és hány ilyen van...nem egy-kettő.Aki 18 éves kora előtt szül attól meg kellene vonni,onnantól ő "anya" nem diák akire JÁR a 'családi',ennyi.

Erős idegzetűek:

"adják a duplacsaládit!!!mér' nem adják'!!!???,"mindent elvesznek tűlünk"

www.indavideo.hu/video/Molnar_Oszkarnak_is_cigany_a_felesege_-_mondjak_az_edelenyi_romak

Marcellusca 2009.09.11. 17:38:38

@Marcellusca: És nem köpi ki.
Én meg nem írom újra, úgyhogy kevesebbek lesztek egy "értekezéssel". :)))

A lényeg annyi volt, hogy @z666: -nak válaszoltam, hogy a jogvédők úgyis megmagyarázzák, hogy a körülményeken is múlik.
Mert, ha a várandós anya jobb körülmények között élne, akkor nem lennének elmaradott, degenerált kölykei.

2009.09.11. 17:41:56

„Európa népei között egyszerre csak megjelent egy nép, igazság szerint nem tudta senki honnan jöttek. Elszéledt földrészünkön a hódítás vágyának jele nélkül, de egyszersmind a nélkül is, hogy a letelepedésre engedélyt kért volna.
Nem kívánt leigázni senkit, de az alattvalóságot is megtagadta.”

Horizont 2009.09.11. 18:00:00

Nézem ezt a kisfilmet, ahol látni az "egyenházakat" amit az államtól kaptak. Látni azt a sok UNATKOZÓ cigányt, borzalom. Olyan körülmények között élnek, a gyerekek a minimális alapot nem tanulják meg. Maugli különb nevelést kapott az állatok között!
Valószínű ők is hibásak, hogy idáig jutottak, de a legnagyobbat a hatalom és a cigány vezetőik vétkeztek ellenük. Igenis törvénybe kellett volna iktatni, hogy csak az kap csal. pótlékot akinek a gyereke iskolába jár. Na minden gyereket az anyja-apja bepofozott volna minden reggel a suliba. A suliban nem szólják meg a többiek, mert már csak cigány osztálytársai vannak:)
Szeretnék elismeréssel szólni azokról a pedagógusokról akik ilyen iskolákban tanítanak, vagy szeretnének tanítani. Megemelem a láthatatlan kalapom előttük!!!!
A TASZ ebben a mondatában van a legnagyobb baj:"minden körülményt mérlegelve a konkrét eset társadalomra való veszélyessége elenyésző"
Erre már nem is lehet mit írni! Elakadt a szavam is.

belzebubó 2009.09.11. 18:00:47

@blas:
"a magyarok elmennek tanulni"
"vissza kell adni a dupla családit mert nem tudjuk elengedni a gyerekeket iskolába,mert mindent elvesznek tőlünk,nem segitenek,hanem elvesznek"-
micsoda pitschák vannak ezen a videón!

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.09.11. 18:10:42

@blas: ADJÁPÉNZT, ADJÁPÉNZT, ADJÁ KÖLCSÖN EGY KIS PÉNZT!

Komolyan mondom, mint a rossz punkok, olyanok ezek. xD

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.11. 18:11:26

@belzebubó: meg anyjuk picsáját, már elnézést.
Érdekes, én ahhoz szoktam, hogy előbb leteszek valamit az asztalra, és az UTÁN várok ellentételezést.

másrészt: dupla családit? mire is fel? a gyerek iskolába elengedése pedig KÖTELESSÉG, ami MINDEN magyar állampolgárra vonatkozik. rájuk is.
vagy ha nem, akkor don Böszme ötletét tessék megvalósítani.

kamasuka 2009.09.11. 18:12:48

"gyakran voltak kitéve hátrányos megkülönböztetésnek, sőt, nem egyszer komoly fizikai atrocitásoknak is" :D

Szép lehet amikor a 6 és 7 éves gyerekek (2. osztályosak) elkezdik terrorizálni a két 13 és 10 éves cigánygyereket. :D

Qurva anyjukat. Tényleg jöhetne már valami változás, mert évek kérdése, és borul a bili.

Tündér_Lala 2009.09.11. 18:20:19

@Egaesz Homo:
Régi véleményem, hogy - ahogy te fogalmazol - törzsi szinten megrekedt emberek esetében nem jó, hatékony XXI. sz-i törvényeket alkalmazni.
Te azon gondolkodsz "van e jogom megítélni". Ő nem gondolkodik ilyesmin, hanem pofán vág, esetleg fejbe rugdos, de ha nem, akkor is teljesen esélytelen, eltérő kultúrája (kultúrálatlansága, műveletlensége) miatt a társadalomba történő beilleszkedésre. Ami a lényeg, hogy UJRA TERMELI megsokszorozva ezt a réteget.
Valljuk be, hogy az általad okos embereknek tartott szociológusok, jogvédők által szorgalmazott és jelenleg hatályos megoldások, teljes zsákutcát jelentenek. Ez pedig azt jelenti, hogy más megoldást kell találni, ami működik, még akkor is, ha az a megoldás nem PC. Megjegyzem Európa más országaiban szintén azért nem sikerül a helyzeten javítani, mert szintén PC megoldásokkal kísérleteznek. ( A németek meg Berlinben Pld. fizetnek, hogy jöjjenek vissza Kelet-Európába.)
A börtön egyébként valóban nem tünik jó megoldásnak, mert számukra nincs elrettentő ereje, további pénzbe kerül és esetleg - börtön hatására - még antiszociálisabb emberek jönnek ki onnan. Keresni kell a megoldást, az bizonyos, hogy változtatni kell.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.11. 18:20:33

amúgy az egésszel kapcsolatban, ami kibontakozik a szemem előtt, beleértve az mszp esetleges romapárti váltását, csak ennyi visszhangzik az agyamban:

"Here I am in the hand of a sterile hate
The new control I can not wake I¹m not asleep"

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.09.11. 18:22:09

@Egaesz Homo: Ezek alapján, Te hogyan értékeled a szociális kártyát? Vigyázz beugratós kérdés :o)

(Visszaolvasva, elnézést, ha néha indulatból is írtam neked, nem akarunk ám elüldözni. Kell a máshogy gondolkodók véleménye is, biztos abban is van annyi igazság, mint minden más véleményben. Szóval kitartás.)

belzebubó 2009.09.11. 18:24:25

@ylion: "valamit az asztalra, és az UTÁN várok ellentételezést."-ők nem. Ezt hivja Egész H. más kultúrának.

Kartal (rezervált) 2009.09.11. 18:33:00

@Egaesz Homo:
lehet, hogy tudom ki vagy, és ha igazam van, akkor az Isten irgalmazzon neked... no mindegy.
"itt kéne valamiféle fokozatosság, tehát nem fair szerintem az sem ha egyből azt várjuk el, hogy ők olyanok legyenek mint "mi"." - HÁROMSZÁZ ÉVE ITT ÉLNEK A NYAKUNKON!!!! miféle fokozatosság elvéről beszélsz??? nem volt elég ennyi idő??? az érveid egyoldalúak, tarthatatlanok... igazából nincsenek is érveid, csak a szadesz lózungjait recitálod.
mondd csak, láttál már élő cigányt? érezted a szagukat, leütöttek már téged csak úgy, mert unatkoztak? majd utána gyere ide észt osztani. nem is akarok erről hosszan beszélni, fentebb elmondtak a többiek jóformán mindent, pl. @Tündér_Lala: véleményével is egyetértek.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.11. 18:33:44

@Félkupica_Fehér_Főnök: meglepett mi? :-)
Amúgy meg valahogy egyre aktuálisabbnak érzem
ezt a dalt, és nem azért, mert a kedvenc énekesnőm adja a vokált hozzá: www.youtube.com/watch?v=2PuD3XrF9Hg

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.11. 18:35:45

@Kartal (a morc): lehet fokozatosság, anno be is vált, a vajda-rendszer, amíg komolyan vették. De onnan tovább kéne lépni mostmár. Ideje volna, hogy egy közösségből ne csak a közvetlen vezető ismerje és tartsa be a törvényeket.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.09.11. 18:47:03

@epres négercsók: Szép történet! Hidd el, hogy az itt kommentelők többségének nem a származással van bajuk. A napi tapasztalatok általánosítanak, de emellé társul az is, ha megfigyeled, akkor minden kritikus azzal kezdi, hogy "van cigány barátja, de..."

Azt is hidd el, hogy ez nem a rasszista vád elöli menekülés, mert ezt az átlag ember Magyarországon már fel sem veszi (sajnos), köszönhetően a liberális megélhetési politikusoknak. Tulajdon képen szerintem minden baráti társaságban van roma származású csaj/srác és ez a tény valószínűleg soha fel nem merül, sem vitáknál, sem akkor, amikor buliba /esküvőre /szülinapra hívják meg az embereket.
Ami problémát szüli az a napi tapasztalat, persze, ha valaki ezt szóba hozza, akkor általánosít és rasszista. Pedig a probléma létezik, csak nem mindenhol szalonképes beszélgetési téma. A "liberális" (haha) réteg úgy gondolja, hogy ha a szarra rózsaszirmokat szórunk, akkor minden meg van oldva, ezzel csak az a baj, hogy az élet legszebb pillanatait teszi tönkre az alattomosan felkúszó szarszag.

@Egaesz Homo: Még mindig azt mondom, hogy ne moralizáljunk, ahhoz egy üveg bor kell és nagyon sok szabadidő. Keresd a megoldást, az élet szar és igazságtalan. Mutass egy embert a történelemben és megtaláljuk a tragédiát az életében... nincs felmentés, nincs pardon, jogállamban nincs!

Látod a problémát, de a megoldás keresése (legyen az akár "igazságtalan" is) helyett csak próbálod elkenni a felelősséget. Filozófia óra helyett menj ki a telepre.

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2009.09.11. 18:48:28

Nem olvastam végig a kommenteket még.
Ami viszont nagyon felkúrt:
"Valószínűsíthetően roma származásukkal kapcsolatban is összefüggésben gyakran voltak kitéve hátrányos megkülönböztetésnek, sőt, nem egyszer komoly fizikai atrocitásoknak is."

Magam elé képzelem, hogy a tíz- és tizenhárom éves másodikos (!!!!!!!!!!!!!) cigánygyereket terrorizálják a 7-8 évesek. Mi sem valószínűbb.
Kurva anyját most a TASZ-nak.
És most megnézem a kommenteket.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2009.09.11. 18:49:17

@ylion:

ezt a vajdarendszert meg jó lenne, ha elfelejtené a Jobbik is meg az összes marha magyar .

nem fejtem ki miért, inkább olvasd el egy általam nagyrabecsült cigány véleményét a dologról

durutno.blog.ca/2009/07/05/kezdem-en-6455107/

érdemes a többi bejegyzését is elolvasni. én kötelezővé tenném azok számára a libsik számára akiknek olyan rohadt nagy hangja van a cigányok védelmében

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.09.11. 18:49:59

@ylion: Nem lepett meg, olyan 12-13 éves korom körül nagy fan voltam, aztán kinőttem :o)

Jaja, jóra gondolsz: ilyen elbaszott gyerekkorom volt, amikor körülöttem mindenki a backstreetboys-t hallgatta, akkor én nirvanát, ac/dc-t és a magyar feltörekvő szakadt rockkereket. xD

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.11. 19:05:03

@Conv: először is, onnét tovább kéne lépni. ehhez mondjuk nem ártana, ha esetleg nem csak mi ugatnánk a cigányság nemdolgozó részének, hogy beilleszkedsz, vagy menj a picsába. Azt pedig kénytelen elfogadni minden cigány, hogy pont a nemdolgozó, hereveréző, törvényeket, erkölcsöt, szokásokat leszaró társaik azok, akik rásegítenek arra, hogy bizony a cigány származás ne legyen jó ajánlólevél. Remélem, érthetően fogalmaztam.

Azt hiszem, hogy a közös nevező talán kezdődhetne ott, hogy betartják a törvényeket, amik magyar állampolgárként vonatkoznak rájuk, a kötelezettség részt is. A jogokkal élni már nagyon jól tudnak. Valamint: ezen megjegyzés a politikusainkra is vonatkozik.

@Félkupica_Fehér_Főnök: én későn érő típus vagyok, bár manapság több a komplex, műfajhatárokat is feszegető zene extrém vonalon :)

www.youtube.com/watch?v=PQBv1smlQEU

Felhívnám a figyelmet, hogy a videoban szereplő kopasz úriember énekes, nem skinzenekarról van szó, jogvédő huhogást kéretik mellőzni :)
Bármennyire is esetleg rosszra gondolna valaki a dal címe miatt...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2009.09.11. 19:19:52

@ylion:

azt hiszem tényleg nem ártana elolvasni durutno blogját :)

Ő cigány, és pont erről beszél :)

A vajda rendszer sosem volt a cigányok kultúrájának része, csak ebben a században került bele és nem a cigányok ötletére :)

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.09.11. 19:21:44

@ylion: Nincs baj az akelával sem, csak a zene kicsit egyszerű náluk :o)
Nagyritkán nosztalgiázok és beteszek egy - egy albumot

Tetszett a zene, bár nekem kicsit hörgős. :o)
(Apropó, volton láttam a sepulturát, vicces ez a mostani felállás)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2009.09.11. 19:25:04

@Félkupica_Fehér_Főnök:

háááát a vicces az elég konszolidált megfogalmazása a tényeknek :)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.11. 19:25:19

@Conv: végigolvastam a bejegyzést, kommentekkel. Kiindulásnak például tökéletes lenne jópár ott felvetett gondolat. A kérdés immár más: és ki fogja meggyőzni adott esetben az embereket, hogy azért ezt el kéne fogadni? És ez azért már messzebbre mutat, mert nem csak magyar-cigány vonalon vannak gondok az országban...

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.11. 19:33:50

@Félkupica_Fehér_Főnök: Igen, a Meshuggah erőteljesen extrém metál, elismerem :)

Az Akela ügye meg más téma, sok tinibulit dobnak fel még most is szerintem. Attól hogy én progresszív/death metal vonalon hallgatok főleg zenét, attól még nem lesz az Akela se jobb se rosszabb. Megvan rájuk az igény manapság is, meg azért jómóka volt a klipet nézni is :)

Most viszont (duplicate database közben) kell az erőteljesebb, végletekig csavart zene, úgyhogy mindjárt indul a Dream Theater - Awake
(mondjuk ízelítőnek: www.youtube.com/watch?v=IBSYKA_lxn4)

A Sepultura sajnos nekem elég perifériális volt, bár azért pár lemez így is megvan, túl éles volt a váltásom anno East 17-ről Slayerre :D
Onnan meg már sejtheted a folytatást, de folyamatosan szélesedett az ízlés, mint egy lassan hömpölygő lávafolyam... (www.youtube.com/watch?v=7rAIK4sAQEM)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2009.09.11. 19:35:26

@ylion:

a többi, bejegyzést is ha átolvasod egy olyan képet kapsz a cigányok egy részéről, melyet nem biztos, hogy ismertél/tudtál.
A kultúrájukról, hagyományaikról, nyelvükről, arról hogyan látják a világot, és bármilyen furcsa a "történelmükről " is.

nem fog megváltozni a véleményed róluk, (kivéve ha libsi vagy) durutno nem tagadja a tényeket, nem mosdatja a cigányokat, viszont átláthatóbbá, megismerhetőbbé teszi őket kicsit.... bár inkább ilyen szűkös lehetőséggel mint egy blog és néhány kommentje, inkább csak az irányt tudja meglátni az ember a megoldás és a megértés felé, mi miért és hogyan

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.11. 19:59:50

@Kereszthorog: és most Andersen becsukta a mesekönyvet. Lapozzunk, először olvasd el a cikket.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.09.11. 20:00:32

@ylion: Pláne úgy, hogy az embereket nagy átlagban nem érdeklik a különböző kultúrák, mindenkinek van egy-két kiemelt érdeklődési területe ebben témában (vikingek, aztékok, egyiptomiak, németek, angolszászok, spanyolok, inkák stb.) aztán ennyi a történet. Akkor,ha valakinek problémája van egy adott "kultúrával", szóval akkor nem az lesz az első dolga, hogy utánaolvasson, hogy megértse őket... A megértés, az érdeklődés az mindig valaminek az elismerésével kezdődik, van aki csodálatból, van aki tiszteletből és van aki az elért eredmények után kezd el tanulmányozni más népeket. Ha viszont valakinek csak rossz tulajdonsága van a másikról, akkor baromira nem fogja az a kultúra érdekelni, ami számára "létrehozta" a problémás csoportot. Szóval ez az "értsük meg egymást gyerekek" szólam számomra csak úgy elfogadható, ha a betelepült fél kezdeményezi ezt. Elfogadja az itteni szabályokat, elismeri az itt élők értékrendjét, majd ez után bemutatja a saját értékeit.

@ylion: Slayert annyira sokan dicsérték anno, hogy én is hallgattam rengeteget, hátha meglátom benne a szépséget, de valahogy nem sikerült. Egy idő után mindig egy anthrax cd került a lejátszóba. Szerencsére nem vagyunk egyformák, pedig tényleg igyekeztem, de nekem egyszerűen nem jött be... Lehet, hogy a hangolás, lehet, hogy az ének miatt, nem tudom. Tehetségesek, de nekem ennyi volt :o)

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.09.11. 20:01:51

@Félkupica_Fehér_Főnök: "valakinek csak rossz tulajdonsága "

Tulajdonság nem, tapasztalat igen

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.09.11. 20:09:37

Na zikkájl megint cigányos poszt és megint későn érek ide.:(((

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.11. 20:16:06

@Félkupica_Fehér_Főnök: Anthrax is jó :-)
Azért tegyük oda a történethez, hogy nekem kb. az első metálzenék egyike volt a Slayer, így eleve amikor rájöttem hogy ez nekem tetszetős, nagy adag pluszponttal indultak :D Azóta már nosztalgia nálam, mint nálad az Akela. Követte egy death-black-grind korszak, mint sok igaz szocipatánál :D Onnan meg már mivel a nyers brutalitás megvolt, már lehetett szélesebb spektrumot nézni, hogy mégis mi van még... :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2009.09.11. 20:19:13

@Félkupica_Fehér_Főnök:

Nem is azért kéne megismerni őket valamennyire, mert rajongsz a cigányokért, hanem mert utálod őket, de muszáj együtt élned velük.
Hogy változtatni tudj rajtuk abóól a célból, hogy elviselhetőbb legyen az együttélés, tudnod kéne mihez nyúlj, ezért kell megismerni őket.
Sosem értettem valaki hogyan akar valamit megváltoztatni, ha fingja nincs róla, hogy mi az amit meg akar változtatni.

Az idióta libsiket is elhajtjuk az anyjukba mert egy nagyobbik részük , főleg amelyik védi őket, életében nem találkozott a kis buborékvilágában velük, de mi alapján akarunk mi változtatni, ha nem is ismerjük a működési mechanizmusukat?

van pár ilyen intelligens, nem liberális gondolkodású cigány ember, akik ismerik kívül belül a cigányokat (csoportjaikat, nyelvüket, kultúrájukat) de ezek az emberek nincsenek látótérben a médiában (és nem is akarnak lenni) akik segíthetnének őket megismerni és megmondani mi az ami elfogadható számukra irányítás és integráció útjának terén.
De nem, a libsik, szocik inkább a kolorbán féléket tolják, mert ezek sütétek, irányíthatóak és megvehetőek.
A Jobbik meg jön a hülyeséggel a programjában mint a Vajdarendszer, mely a cigányok döntőképes értelmiségi rétege számára a megalázás maga, és amiben egyet is értenek a Jobbikkal (jelesül a nyílt beszéd kezdeményezése a problémákról) az is el van vele baszva.
Én nagyon bízom benne, hogy a Jobbik előbb utóbb rájön, hogy a cigány problémát a cigányokkal kell megoldani, nem felettük, helyettük, mert az erőszak csak ellenállást szül, bármilyen nemes is a célja. Találnának ha akarnának együttműködésre hajlandó cigányokat a VALÓDI cigány értelmiség közt, csak előbb azt kellene elfogadni, hogy kérni kell őket, nem pedig helyettük dönteni, miként mindenki más is teszi a jelenlegi cigány "vezetőkön" keresztül, vagy a szabályozásokkal, "liberális" jótékonykodással.

Taktikai Atompingvin 2009.09.11. 20:26:21

@Kereszthorog: Szép neved van, gyanítom pont fordítva használod szabadidődben. Se anyázni, se náculni nem szokás errefelé. Eddig ez volt az első hozzászólásod. Ez előtt ki voltál?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2009.09.11. 20:28:37

@Kereszthorog:

gondolom a tied ott van a közelben, mondhattad volna neki, csak hogy ne koptasd a klavit :)

egyébként mit akarsz itt ezzel a horgászmagazinból vett nickkel? :)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.11. 20:49:00

@Conv: amit felvázolsz, szép, és még működhet is. Csak még nem realpolitic. Attól tartok, hogy a felvetésedet a politikai pártok nem fogják magukévá tenni értelmes formában, mivel nem hoz elég szavazatot.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2009.09.11. 20:54:34

@ylion:

én is abban bízom, hogy a Jobbik miután a populista dumákkal (ki kell mondani, erősen azok) elegendő szavazatot szerzett és bekerült a parlamentbe, végre ilyen irányba fog menni. Mert bár hangzatos és szívet melengető szólamai vannak, de azt látni kell, hogy a megvalósítás ilyen radikális úton nem fog menni a cigány probléma megoldásában.
A többiekben semennyire nem bízom ilyen téren az tény, ráadásul a programtervezeteik, már amit lehet látni /tudni, ezen a területen , csak a folytatása az eddigi semmittevésnek, hangztos körmondatokkal, melyek sosem lesznek megvalósítva, hiszen eddig sem sikerült. Soha, sehol, senkinek.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.11. 21:01:10

@Conv: azt valószínűnek tartom, hogy a Jobbik Parlamentbe kerülése megmozdítja a jelenlegi helyzetet. Hogy merre, az viszont még nagyon is kérdéses.

Sííva 2009.09.11. 21:23:32

@Egaesz Homo:

Te hol élsz????? A Rózsadombon????
Mit nem értesz azon, hogy 18 éves korára 3 gyerekes anya????
Emlékszel még a 11 éves lányra aki gyereket szült????
A "Mitulás hotta" Magyarul a mikulás hozta nyilatkozta a tajt részeg láthatóan józanul sem 100-as apuka!
Csak 11 éves! Mikor legközelebb a TV-ben szerepelt már két gyereke volt. Eltelt pár év most hány gyereke lehet???
Igaz, hogy ŐK akik megpróbálnak változtatni a helyzetükön - mert ilyen személyek is vannak- már nem követik ezt az úgy nevezett szokást.
Sajnos ők nem értik, hogy ez a kialakult helyzet nem érinti, illetve nem érintheti őket.

karauz 2009.09.11. 21:28:57

off
sziasztok !

most regisztraltam csak magam es ugy erzem itt a helyem koztetek ! :)
off

dr.justice 2009.09.11. 22:35:51

@Conv:

Nem volt vicces. Szopogass el egy ass-pirint. :D

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2009.09.11. 22:59:24

@dr.justice:

Örülök neki, mert nem viccnek szántam.
Tényleg ez a helyzet, ha kimégy az utcára valóban a populációjuk arányához képest a teljes népességre vetítve aránytalanul sok fogyatékos van köztük.
Hogy ez genetikai vagy szociális körülmény az vitatható ugyan, de a tény az marad.

Te Semen szedőnek tűnsz, nekik szokott az ajánlott szer beválni és ők kínálgatják előszeretettel :)

dr.justice 2009.09.11. 23:32:04

@Conv:

Van igazság abban amit írsz, de én nem szeretem , ha egy embert selejtnek neveznek.

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.09.12. 00:09:01

Ha most elmesélném, hogy mit csinálnak hasonló helyzetben bizonyos nyugati országokban a szabadság jegyében, munkvera és gusztostalan maguk alá szarnának, mert azt hinnék, hogy Hitler mégsem halt meg. Pedig de, csak a szabadságot helyenkínt úgy definiálják, hogy csak maguk alá szarhatnak, de a gyerekük és a szomszédjuk alá már nem. Úgy arányaiban annyit mondanék, hogy napos nagyságrendnél százezres bukta a kilátás, ki engedheti ezt meg magának? :-D

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2009.09.12. 00:10:42

@dr.justice:

Én sem.
De azt még kevésbé, ha rám erőltetik, hogy az egészséges populációval szemben előjogai vannak a betegeknek, és ezzel az egészséges populáció fejlődését hátráltatják, miközben azt sulykolják, hogy az egészséges populáció egyedeinek bűntudata kell, hogy legyen, a beteg egyedek miatt.
Mindaddig míg a beteg egyedek az egészséges egyedek életminőségét nem rontják addig nincs is gond azonban mikor az erőltetett viselkedésmódnak és a köré épített biznisznek már az a hatása az egészséges populációra, hogy veszélyezteti azt, onnan nem tudom a betegeket elesettnek, támogatásra szorulónak tekinteni. Főleg abban az aspektusban élve, hogy a jelenlegi helyzetben a betegek exponenciálisan szaporodnak, míg az egészségesek a betegek lehúzó és fertőző morális, szellemi hatásának köszönhetően fordított arányban tűnnek el, növekvő mértékben a betegek fizikai hatásának köszönhetően.
Ha pedig ezt úgy látom, hogy szervezetten erősítik bizonyos körök ostobaságból vagy fel nem ismert következményű jó szándékból, szándékolt rosszindulatból, a tévedéseik eltusolásának szándékával tagadva a tényeket, akkor bizony azt mondom a betegek selejtek és vagy meg kell őket gyógyítani bármi áron, akár kényszergyógykezeléssel, vagy el kell tüntetni őket az egészséges populáció túlélésének érdekében.

Próbáltam PC lenni és nem azt írni, hogy szarom le kinek mi a véleménye, tetszik-e a selejtnek nevezés, amíg a bűnöző, deviáns szarfaszú emberek nemre, fajra, rasszra, vallási vagy ideológiai felfogásra tekintet nélkül a társadalmi biztonságot veszélyeztetik. Azt is szarom le mennyire nem tetszik ez a véleményem azoknak a fasszopó élősködő szarháziaknak, akiknek köszönhető a jelenleg előállt helyzet és most a nácirasszistafasisztázós demagógiájukat hangoztatva próbálják elterelni a figyelmet arról, hogy miylen emntális, erkölcsi, szellemi és fizikai posványba vitték az országot a PC liberális dumájukkal és viselkedésükkel.

Ennyi. Csupán reménykedni tudok benne, hogy valamely verzióból megérted mi a baj, és túllépsz azon, hogy jujj de csúnyát mondott, ez nácirasszistafasiszta beszéd.
Nem, ez nem az. Ez tényközlő beszéd.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.09.12. 02:53:50

@Conv: Ez eddig oké, de az átlag ember akkor is csak békében akar élni a kis birtokán és nem érdekli,hogy milyen kultúra nevében fosztják ki, meg verik szét a fejét, egyszerűen csak nyugalmat akar.

@ylion: jövök majd egy sörrel, csak győzd behajtani :o)

f.m.j. 2009.09.12. 07:40:20

Nehéz így 392.-nek bármit is mondani, hozzátenni, azt hiszem mindent elmondtatok elöttem, amit én is gondolok (megmondtátok a véleményem:))
De egy dolog szöget ütött a fejemben, amit az a fogatlan néni mondott, hogy a "magyar lányok elvetessék a gyereküket" stb (mondjuk abban téved, hogy azért mert tanulnának, vagy mert felelősen gondolkodnak)
Ami igaz, az igaz, a magyar nők is szülhetnének több gyereket,már az is félsiker lenne... azt nem tudom mihez, de talán nem érezném olyan "Kevesen" magam, ennyire védtelennek a cigányokkal szemben.

Az iskolai megaláztatásaikról meg annyit, hogy egy Kalocsa mellett élő barátnőm azért vette ki az elsős gyerekét a falusi iskolából, mert a túlkoros osztálytárs folyton fenyegette a kisfiúkat(!), hogy "megbáslák hátulról"... gondolom szegény gyerek addig azt se tudta, hogy ilyen cselekedet létezik, még az eredeti felhasználás sem volt elötte ismeretes... :) nemhogy mindjárt ez...

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.12. 08:38:14

@Félkupica_Fehér_Főnök: szerintem az elírás, 6-7 ezrelék még esetleg.
A sör meg, majd kitaláljuk mikor-hol :D

jozicsenko 2009.09.12. 09:26:35

hi!

kereszthorog alias liberté, s ezeregy név
azt hiszem, ő egy bizonyítottan fizetett kommentáló, kurucz sz. Hell I. néven szaladgál, magam a pokolba kivánom néha (bár ugye udvari bolond is kell)

no, a tárgyhoz is: sajnos nincs esély, hogy valami normális is legyen, csodálom, hogy még nem volt olyan hír: XY. borsodi falu iskolájában a tanárok kollektíven felmondtak, nincs aki tanítson, a gyerekek 5%-át már átíratták a megyeszékhelyre, a többi helyben várja a csodát (=aki magyar, rendes iskolát keres, a többi segélyt akar)

bár ekkor a budai libe'ális semen-függők mehetnének és bebizonyíthatnák, hogy helyben mit ér a bölcsész diplomájuk meg az empátia, ami áthatja az SzDSz-t (jaaaa....)

sajnos, amig nem vesszük át a szlovák modellt, kőkemény porosz iskolai rendszerben (=mindenki náci, akinek nem tetszik, pénz nélkül fel is út, le is út)

és még meg is lehetne magyarázni: Ungár Valentinék elloptak minden pénzt

tényleg: fut még a digitábla projekt?

meg jó hétvégét, napsütés!
(ez még nem náciköszönés, de Liberté valamelyik nickje úgyis rámondja ;-) )

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.12. 09:39:59

@jozicsenko:

Egy pályázó pályázott a digitális projektre ... hamarosan szállítja a táblákat ... huszonvalahány milliárdért ....

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.09.12. 10:54:24

@zero:

Ezt a posztot nagyon összeszedted, gratulálok. És bár nagyon hosszú volt, végigolvastam mindent. De ezek után mit lehet még kommentelni,

Amin legjobban ledöbbentem, az a TASZ reakciója. Nem csodálom, h Schiffer elment tőlük. Vagy még ott van?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.12. 11:35:10

@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós:

No igen, elég szép a történet ..nem értem a TASZ-t, néha tök értelmesek, kiállnak a NYILVÁNVALÓ jogsértések ellen, néha meg ilyen hülyeségeket mondanak ... kegyelmi kérvény Sólyomtól ...hát ezt nehéz lesz überelni.

2009.09.12. 13:27:18

Velem a fordítottja történt meg, amikor tanítottam. A 6 gyereket meg a legnagyobb kimosdatva, tisztán hozza a suliba, azok megszeppenve és aztán a legnagyobb el. Na most a t. tanár kollégák ki akarták csinálni a legnagyobbat, mert hogy nem volt meg x. igazolt órája. Igaz, nem volt törvényszerű. Elkaptam reggel a gyereket, hogy jó eszű vagy meg minden, miért lógsz a suliból??Hogy hol volt? Nescafét, meg mikor mit árult az egyik aluljáróban, mert a szülei a sitten voltak és neki kell el tartani a többi 5 purdét, hogy ki ne lakoltassák őket. Szóval ezt is idetartozik, lássátok ezt az oldalt is.

kuki123 2009.09.12. 13:35:02

csodálom hogy nem akadt egy hozzászóló sem aki a 7 gyereket figyelembe vette volna.
Emberek 7 értitek 7 db
nincs villany, gáz fűtés nincs, egy putri/ól az egész ház/bódé. A családi jövedelem gyakorlatilag 0..max az amit az állambácsi vagyis mi adunk
nekik, a fehér magyaroknak meg nincs normális jövedelmünk mert 50% az elvonás és nem vállalunk 2 vagy 3 gyereket.

azt a kibaszott TASZ persze nem vinnyogja, hogy max 2 gyereket lehetne felnevelni valahogy ilyen körülmények között
valaki perelje már be ezeket a faszopó embereket, hogy elkussoljanak már végre.

ó milyen élvezet lesz beikszelni a Jobbik melletti rublikát

jozicsenko 2009.09.12. 14:16:58

@zero: köszönöm!

erős off, majd törlitek, ha megihlet:

index.hu/gazdasag/magyar/2009/09/11/kozel_3000_kilometeren_lenne_orszagos_megrendelesu_a_vasuti_szemelyszallitas/

a lényege, hogy a mai vasutvonalak kb 60%át lepasszolják helybe, ahol eldöntik, kell-e
miközben a vidéktől most vonnak majd el 140 MRD Ft-ot
miközben nincs már kézben egy vagon se (MávStart?), se vonat, semmi
miközben a nyugdíjasok kedvezményéhez NEM szabad hozzányulni (bár, ha kiegészítik, kit érdekel, ugye?)

a lényeg azért összefoglalható:
-megmarad az EU-nak fontos fő közlekedési folyosókat alkotó vonalak, Bp és a Balaton! (végülis, kiderül, hogy mi fontos az SzDsz/Mszpnek: pest, a balcsi meg a pénz az uniotól, mindenmás felfordulhat)
-ők senkit sem rugnak ki, majd megteszik helyettük a régiós/megyei központok, ahol nem tudják majd alkalmazni az embereket...

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.12. 14:28:15

@jozicsenko: hát, értelmes módon ez lehetne amúgy jó ötlet. a vonat fenntartási költsége azért kevesebb emlékeim szerint mint a buszé, de ha tévedek, majd kijavítotok. és ha helyben döntenek, sok helyen valószínű hogy inkább a vasutat választják. Az elvonások ott jönnek képbe szerintem inkább, hogy milyen sűrűn fog járni a vonat, mert az viszont kurvára pénzkérdés.

Ahol nincs már vasút, ott megszűntetéstől számított 1 éven belül talán még vissza lehet hozni, utána már kurvasokba kerül újra letenni a pályát.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.12. 14:29:10

ja, ami kimaradt: a helyi górék viszont valószínűleg nem ilyen szempontok alapján fognak dönteni...

Kartal (rezervált) 2009.09.12. 14:59:19

ha még nem olvastátok volna:
kuruc.info/r/35/46611/

igaz, kurucon van fent, de Magyar Nemzet cikk. Durva!

Tündér_Lala 2009.09.12. 15:14:37

@Letícia-Charlotte in SBp:
Biztos, hogy ilyen is van.
A lényeg éppen az igénytelenség és annak újratermelése.
Merthogy egy magyar család inkább a gyerekszámot fogja vissza annak érdekében, hogy lehetőség szerint mindent biztosítani tudjon a gyerekeinek.(tisztaság, ruhák, játékok, iskoláztatás stb)
A lumpen elemeknél viszont egyrészt nincs megfontolás, családtervezés és felneveli őket az utca. Kaja, ruha azért valamennyi akad, feltéve, hogy a szülők nem verik el azt a pénzt is.

belzebubó 2009.09.12. 15:45:55

@IdősAsszony: tegnap drágabulgárúr-nál 2 új kifejezéssel gazdagodtunk mi náczik.
1. sunyilasok
2.hétköznapi fasizmus kúszó világa.
Magácska volt a betelefonáló?

@Tündér_Lala: abban a fent belinkelt videóban azt mondja a cigányasszony,hogy a magyarok inkább elmennek tanulni gyerekszülés helyett.

Naná,mert már recepciósnak sem mehetsz el érettségivel,hanem diplomát kérnek ahhoz,hogy a segélyekre valót megtermeljék,nekik. Azt nem akarom elhinni,hogy ezt ők nem birják továbbgondolni,hogy tán miért megy el tanulni a magyar? Nekik az jön le,hogy nem szeretik a kölköket a magyarok.

belzebubó 2009.09.12. 15:57:29

@IdősAsszony: nagy örömet okozott mindannyiunknak,régen hallottunk igazi rettegőt és még új szavakat is tanultunk,hála érte.Hétfőn rettegjen megint egyet.

IdősAsszony 2009.09.12. 15:59:04

@belzebubó: Én már öreg vagyok nem félek semmitől. Az unokámat féltem de nem a náciktól, hanem, hogy most elmarad a felszabadítás. Én egyszer már boldog szívvel végignéztem hogyan zúzza szét a Vörös Hadsereg az ostoba fasiszták hordáit.

belzebubó 2009.09.12. 16:05:09

@IdősAsszony: most tessék még örülni,mert jövő ilyenkor már jönnek a sunyilasok meg a náczik,most még csak a spájzban vannak!

Kartal (rezervált) 2009.09.12. 16:47:51

@IdősAsszony: valamint boldog szívvel végignézte, hogy a dicső vörös hadsereg hogyan rabolta ki az országot, hogyan gyilkolta le a férfiakat és erőszakolta meg a nőket. nem szadista magácska kicsit???

fokabacsi 2009.09.12. 17:11:25

@IdősAsszony: Én meg penetráns volt kominista képviselő szagot érzek. A szüleimtől ez a tetű banda az egész évi kemény munka után lesöpörte a padlást,egy vödör morzsolt kukoricát hagyva télire. Gondolkodni életében egyszer sem próbált? Félre kellene már tenni a KB. irányelveit.

Kartal (rezervált) 2009.09.12. 17:55:15

@ylion: ne viccelj velem, gondolod, hogy pont a vajda az, aki betartja a törvényeket? szerinted miből tollasodtak meg annyira, ha nem bűnözésből? egyébként meg ha egy cigányt megkérdeznek, hogy tudja-e kik a vajdák a környéken, rávágja: hát hogyne! és ha megkérdezik, hogy ő melyiknek engedelmeskedik, a válasza: hát egyiknek se!

egyébként pont ma olvastam: "a somogyaszalói Cigány Érdekképviseleti Közhasznú Szervezet elnöke, Farkas Józsefné tapasztalatait összegezve elmondta: míg maga a cigány ember nem tud előre lépni, minden marad a régiben. Általában a cigány a cigánnyal nem tud összeférni, ami legtöbbször abból adódik: nem egyfélék, s egymásra is irigyek."
sonline.hu/somogy/kozelet/a-cigany-nem-fer-ossze-a-cigannyal-irigyek-egymasra-255773

Kartal (rezervált) 2009.09.12. 17:57:15

@Egaesz Homo: olyan valaki, aki saját blogjában már jó ideje nem ír cigányokról, így aztán idejár hozzánk győzködni. persze nem mondom biztosra, de a stílus elég ismerős...

Jobbágy 2009.09.12. 18:05:38

www.youtube.com/watch?v=wFR9Ai86gE4

A csajom mutatta régi kedvencemet új felvonásban.Aki szereti a jó zenét,nézze meg!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2009.09.12. 18:11:24

Bajnai Gordon: "Remélem, Magyarországon nem fog ötven évig tartani, hogy a most letartóztatott magyar Ku-Klux-Klantól eljutunk oda, hogy legyen egyszer egy magyar Obama is"

Ez olyan szép, hogy azonnal felsírt bennem valahol egy gyermek.

Arra azért kíváncsi vagyok, Gordonka kikre gondolt, mint magyar Ku-Klux-Klan?

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2009.09.12. 18:25:39

@Conv: Akkor lassan mondom, hogy mindenki megértse: Vas-tag-bőr.
Én más egyéb fordítást nem tudok elképzelni. És szerintem IdősAsszony sem.

Hannibal22 2009.09.12. 18:36:12

@Conv: Ez gyönyörű! A "rasszista mszp-szavazókat" vajon,hogy fogja megszólítani?

Hannibal22 2009.09.12. 18:41:51

@hannibal22(A kettétört gumibot): Most olvastam el a teljes cikket,a "rasszistáknak" szerintem a következőket szánta: "A rendőrség minden erkölcsi megbecsülést, "pénzt, paripát, fegyvert" megkap jövőre, "Magyarország harcmodort vált a bűnnel szemben", fogalmazott a kormányfő."---hát ez elég soványka...

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.12. 18:45:28

@belzebubó: @Kartal (a dühös): @fokabacsi:
ugyan már, az öreglány valamelyikünk, csak tudnám ki az :) jól nyomja, szerintem titokban készült is az eltüzelésre váró "Magyar Kommunista Párt ... Kongresszusa" könyvsorozattal :)

@Conv: @BálnaUhr: Emlékeim szerint a Magyarok Nyilaitól vannak ennyire befosva. De azért bennem felmerült, hogy Budaházy ahhoz képest, hogy elvileg veszélyes elem vagy mi, nagyon is szabadon flangálhatott. Valami nagyon bűzlik.

Bennem is felsírt a gyermek, hogy "hogy lehetnek ezek ilyen idióták bazmeg?"

Ideje lenne, hogy ők sírjanak fel. Amúgy a nagy megbékélés első lépése tényleg az lehetne, hogy dicső választott tisztségviselőinket kihajítani a burokból, és évente 1 hónapot a megválasztásuk helyén kellene töltsenek. Az ottani átlagos jövedelemmel. Abból kéne kijönniük, bizony családostul, asszonyka is az átlagkeresetet kapná. Lenne nagy sírás-rívás. Viszont Nyakó Pistike is de megbékélne Csenyétén például.

@hannibal22(A kettétört gumibot): Látom hogy közeleg a duplagondol kora, a hardcore mszp-szavazóknak ez nem jelenthet gondot.

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2009.09.12. 18:49:23

@Kartal (a dühös):
Ez hülye b+....

8. KUKINA 2009. szeptember 8. 18:34

A tököm kivan az egésszel!Most miért kell felháborodni azon hogy itt tart a magyarországi cigányság?szégyeljék el magukat a többség,mármint a magyarok,mert mindezt nekik köszönhetik!Ők tették őket nyomorulttá,reménytelenné és még sorolhatnám....

Anyád. Ennyit tudnék hozzáfűzni ehez a baromarcúhoz.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.12. 18:59:47

@hannibal22(A kettétört gumibot): lehet ez önirónia, a potenciális fideszes nagy leszámolásígéretekre célozva :) bár nem vagyok benne biztos, hogy van hozzá elég morbid humora Gordonkának.

@Jobbágy:
Hamár lázadás, ne aprózzuk alapon: www.youtube.com/watch?v=1bfDBZX0j_0

Félkupica majd talál megfelelő Anthrax videot tuti ;) Addig külön a kedvéért:
www.youtube.com/watch?v=tt8lStc5jAI

Hannibal22 2009.09.12. 19:07:38

@ylion: Szerintem itt kivételesen nem a magyarok nyilaira hanem a debreceni sorozatgyilkosokra gondolt.(Gordonnak meg nincs humora:))

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2009.09.12. 19:21:33

Retkes: "Egy szerényebb, őszintébb és nem kizárólag a fővárosi elefáncsonttoronyból irányított pártot építünk"

Ez olyan szép, hogy ismét felsírt bennem mélyen egy gyermek az őszinte meghatódottságtól.
Kicsit az öszödi beszédre hajazó háttértartalommal bír, de nagyon szép.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2009.09.12. 19:23:10

@hannibal22(A kettétört gumibot):

Van humora, csak mi, faékszerű nácik, nem érthetjük azt a mélyen cizellált libArális humort.

Xezs 2009.09.12. 19:24:41

nekem annyira elegem van az ilyen hírekből. elegem van abból hogy ezekkel nem lehet mit kezdeni, és abból is elegem van hogy mindig jön valaki aki félremagyarázza a kristálytiszta tényeket. lesz itt rend valaha?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.09.12. 19:46:33

@Xezs: Iiigen persze majd ha jövőre jön a Viktor.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.09.12. 19:53:44

@misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott]:

Kicsi muci, én, mint kapitány szívesen adok neked állást. Legyél a csicskám!

-------------------

Vicces, ahogy néhányan megették idősasszony nicket, azt hívén, valódi. Hát nem látjátok, h az egy paródia nick?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.09.12. 19:58:42

@Xezs:

Nem tudom, de én is egyre immunisabb vagyok, és már kezdem komplett hülyének gondolni azokat, akik 600 év együttélés után is a többségi magyarokat bírják csak hibáztatni a cigányság sorsáért.

Kedvencem az, amikor a libsi öngondoskodásért kiállt, de közben meg ezer szájjal óbégat a cigányság jogvédelmében.

Hogy is van ez? Nekik nem kéne jobban öngondoskodni?

De hiszen lüke vagyok, hát gondoskodnak ők magukról.... a farkukkal! A gyerek pénzforrás, nem egy testi-lelki egészségben felnevelendő és tanítandó kisember... legalábbis a példa ezt mutatja

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.09.12. 20:18:19

Hát komolyan, ránézek erre a blogra és:Phejj mocskosnáczik...(köp)XDDD

Jurganov 2009.09.12. 21:12:10

@ylion: én támogatom ezt a vajda rendszer dolgot. gondolom akkor mi is "tarthatunk" törzsfőt aki megmondja kit szabad megölni,stb. a törvénykönyvet meg kihányhatjuk a szemétre...

na, kicsit komolyan. a vajdarendszer szar. aki vét a törvény ellen azt be kell csukni. ennyi. és sajna a politikusokkal kell majd kezdeni.

dézi 2009.09.12. 21:33:47

@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós: én spec.vicceltem/ vicceltünk vele,sokszor itt van,nem tudom melyik vicces fiú az :)) Ilyenek drágabolgárúrnál vannak,de azok valódiak!

Ez a kép eszembe sem jutott,már olyan mintha rájuk nem is vonatkoznának ezek.
De mit szóltak volna akkor,ha lehelikopterezik Kókamóka Szabolcsba és lenyomja az öngondoskodás c. szövegét?Azt megnéztem volna.

belzebubó 2009.09.12. 21:36:55

@dézi: itt a vastagbőrös nickem a kismopsz avatarral,hogy meg ne kavarodjunk mán'.

f.m.j. 2009.09.12. 21:53:10

Nem szorosan, de mégis ide tartozik: a gadnai gyilkost kiengedik (88 éves néni megerőszakolása, megvakítása, lábának levágása, majd baltával fejbecsapása, asszem még ez is volt)... szóval kiengedik, és mire hivatkoznak? Hogy fogyatékos, na erre varrjunk gombot!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2009.09.12. 22:06:38

szopjon le a blogmotor. pedig olyan szépet írtam. na mindegy.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2009.09.12. 22:08:38

@mókusfüles bukósisak:

röviden: a gombot annak a pöcsére kéne varrni aki kiengedi, a gomblyuknak meg megfelelne drazsé torka, olyan mélyen, hogy csak análisan megközelítve lehessen kigombolni.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2009.09.12. 22:29:01

@mesmithy:

"[Ma - 22:25:12] i*****o: de most miért ne lövöldözhetne egy roma ugyan úgy romákra, mint bárki más? esély egyenlőség van"

Horizont 2009.09.12. 22:45:51

Bajnai azt mondta: "nincs magyar felzárkózás a roma közösség integrációja nélkül."
Talán erre kellett volna költeni azt a bizonyos 120 milliárd forintot. Vagy most adjunk újabb 120 milliárdot?

dr.justice 2009.09.12. 22:54:02

@Jobbágy:

A Rollins Band fasza. A video is.

dr.justice 2009.09.12. 23:09:55

@Conv:

A mondandódat értem, de azt aki a probléma megoldását emberek kiirtásában, táborokba zárásában, vagy hasonló erőszakos eszközökben látja, ugyanolyan primitívnek tartom, mint a saját udvarukra szaró cigányokat. Ez nem rád vonatkozik egyébként.

Nem kell a PC, de nem kell az ostoba erőszak sem. Gondolkodjunk Béláim.

Laibach 2009.09.12. 23:21:21

@dr.justice: Ja ja a blogmotor, nálam is.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2009.09.12. 23:41:17

@dr.justice:

ismersz olyan politikai erőt magyarországon amelyik kiirtani, táborokba zárni akar embereket?

Erőszak szerinted az, ha mivel felelősen nem tud viselkedni valaki erkölcsi, szellemi képességek, életminőség vagy ilyen igény híján, ezért kötelezik arra, hogy csak a megfelelő módon, a szánt célra használhassa fel a közösség által számára biztosított juttatásokat, és büntetéssel fenyegetve tegyen azért, hogy az utódai ne az Ő útját kövessék, járjanak iskolába?

Erőszak-e szerinted az, ha a közösség egy kisebb csoportja álszent és a betegek számára következményeiben káros PC beszéddel, az emberi szabadságjogokra hivatkozva nem hagyja, hogy a közösség érdekében a fenti sorokban leírt kényszerítést, erőszakot alkalmazzon a betegek irányítására?

Magyarul melyik az erőszak?

1, az mely a betegeket kötelezi a gyógyulásra, vagy
2, az amelyik az egészségeseket kötelezi a betegekkel együttélésre azon az áron is, hogy ez által egyre több lesz a beteg?

Kartal (rezervált) 2009.09.13. 01:05:42

@dr.justice: "de aki a probléma megoldását emberek kiirtásában, táborokba zárásában és hasonló erőszakos módszerekben látja, " - de most tényleg, mondj már példákat, hogy hol, ki akarja ezt tenni??? melyik pártnak a programja ez? vagy megmondjam én, hogy ki beszél erről? mert a válasz nagyon egyszerű: a szade-maszop. ők és követőik - pl. balog artúr - handabandáznak haláltáborról, és nem a - nevezzük már nevén - Jobbik. bezony. a Jobbik azt mondja, hogy mindent meg kell tenni a cigányok munkába állításáért, de nem úgy, hogy milliárdokat adunk különböző magánalapítványoknak integráció címen, akik szépen lenyelik ezt a pénzt, hanem úgy, hogy rászorítjuk a cigányokat a munkára. és ez itt a baj, mert akkor a b. elvtársak pénzforrásai szépen elapadnak. ennek megelőzésére aztán nyivákolnak fasizmusról, nácikról, táborokról... és egyikről sem a Jobbik beszél. érdekes, nem?

Kartal (rezervált) 2009.09.13. 01:09:17

@Horizont: ahhoz a roma közösségnek is akarni kellene az integrációt, és akkor ingyen is menne, basszák meg. az a 120 milliárd szerintem már megint politikusok magánszámlájára került...

Kartal (rezervált) 2009.09.13. 01:10:52

@mókusfüles bukósisak: erre is van megoldás, de nem írom le, nem PC... mindenesetre egy kényszergyógykezelést el tudnék neki képzelni...

Kartal (rezervált) 2009.09.13. 01:19:24

@dr.justice: én sem, ha gúnyosan, lenézően mondják. józan értékítéletként azonban... ez van.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.13. 01:21:49

Rohadt életbe, egész nap nem tudtam kommentelni, mert még belépni se engedett ez a szar...:(
Na mindegy, úgyis egész nap csak panaszkodtam volna.:(

Kartal (rezervált) 2009.09.13. 01:25:08

@Sííva: egy ismerősöm nem győzött bíróságra járni, mert 18 év alatti volt a felesége, amikor teherbe esett. ennek jó 15 éve, ők azóta is férj-feleség. ilyenkor, amikor 15 éves kor alatt szülnek a romák, hol van a rendőrség, bíróság? vagy rájuk nem vonatkoznak a magyar törvények??????? na és miért nem????????????

Kartal (rezervált) 2009.09.13. 01:25:48

@Mj: hali! Te is éjjeli bagoly vagy? :)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.13. 01:53:30

@Laibach: tökkéletesss... pontosan ezt linkeltem volna, ha megtalálom a 800 darab refuse-resist közül :D

de hogy ne mindig csak a cúna metál menjen, egy kis csellózene, külön neked:
www.youtube.com/watch?v=34tE1mUm6PM

cukortartó · http://www.youtube.com/watch?v=0Q8vl8wFm7g 2009.09.13. 02:09:17

@Kartal (a dühös): "mert 18 év alatti volt a felesége, amikor teherbe esett. "

Akkor valaki vagy tréfa-répát reggelizett, vagy történt ott más is.
Ha ez így menne, minimum 5, de egész biztosan több generációra visszamenőleg börtönviselt lenne az egész rokonságom, héé.

Mást nem tudok hozzátenni. Elmondtatok már helyettem mindent. Majdnem 500komment... szép

Horizont 2009.09.13. 09:01:03

@Kartal (a dühös):
Kartal dühös lett? A cica meg vadállat? :)))
Szépen vagyunk!

f.m.j. 2009.09.13. 09:18:05

@Horizont:

nekünk egy rugóra jár az agyunk, mint régen... :) vagyis ez sem változott, csak radikalizálódtunk

hja, régen volt lájtos kis kommentek, józan észre hallgatva, de ahogy nézem, mindenki nagy utat járt be :)

Kartal (rezervált) 2009.09.13. 09:47:08

@ylion: nekem ez a kedvencem tőlük: vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=7416555

@cukortartó: nem börtönviselt, csak bírósági ügy lett a dologból. ahhoz képest, hogy milyen fiatalon kezdték, még együtt vannak, de van az ismeretségi körömben más is így...

@Horizont: felnőtt a morcos cica, és dühös lett. nem tudom hová vezet még ez, de lehet, hogy harapni is fog rövidesen. :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2009.09.13. 09:53:50

@Conv:

itt van hozzá az indexes írás, meglepő, de két és fél évvel ezelőtt még lementek egészen korrekt cikkek, ma már ilyenhez még csak hasonlót sem engednek meg a zsindexnél sem.

index.hu/bulvar/tbcs0207hg/

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2009.09.13. 10:28:53

@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós:
Az biztos hogy nem, te patás szálláscsináló :)

És a kommentem helyesen:
@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós:
Ahan, a sötétség seregeinek vezénylő tábornokának a kapitánya, hahhhh te Patás-légiós :D

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2009.09.13. 10:35:41

@Kartal (a dühös):
Én akarom :)
Építőtábor, címerezőtábor, gyümölcsszedő tábor pl. Középsulis koromban mindegyikben voltam :D

2009.09.13. 12:07:58

Herczog Máriával volt több csörtém személyesen is amikor tanítottam. Nagyon el van tévedve, és ott susog a Kormány közeli emberek fülébe...illetve a szadesz tolta nagyon. Fogalma sincs, mi van az iskolában. Akkor azt mondta, hogy az iskola olyan mint egy nagy anya, mindenki hozzáfordulhat bújával bajával....De ha az anyát pofán vágják, hát azért az anya a hibás...Szóval sokunk felhördült, akik tanítottunk, és mégis ez a nő potentát, a mezei tanár meg a hülye...Szívesen beállítanám tanítani a 8.kerbe...

IdősAsszony 2009.09.13. 14:18:15

@Kartal (a dühös): @fokabacsi: Nem kell hinni a fasiszta propagandának.

dr.justice 2009.09.13. 14:55:30

@Conv: @Kartal (a dühös):

Nem írtam pártról, egy kommentre reagáltam és néha előfordulnak itt valódi náci ( és nem náczi ) megoldásokat szorgalmazók. Na őket neveztem primitívnek.

Tanulás/munka ez a megoldás nyilván. A legfontosabb talán az lenne, ha a munkából sokkal jobban meg lehetne élni, mint különféle segélyekből. Kezdetnek jó megoldás a segély iskolába járáshoz, a közvetlen környezet tisztán tartásához kötése. Ezen kívül valahogy rá kell szorítani a kizárólag segélyből élőket arra, hogy ne szüljenek ész nélkül. Már csak politikai akarat kellene, hogy változzon valami. Ez az ami nincs jelenleg.

dr.justice 2009.09.13. 15:17:36

OFF

Index.
200 vádlottja van a szocpolcsalásoknak
Egész pontosan 202 embert vádolnak vesztegetéssel Taktaközön, a kár 464 millió forint.

veiszi 2009.09.13. 15:24:17

legközelebb légyszi ne illusztráljátok a cikkeket olyan emberek fotóival, mint Herczog Mária! és akkor már mondanám, hogy Lendvai Ildivel se! Köszi a monitorom törésmentes épsége érdekében :)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.13. 15:47:10

@IdősAsszony: mama, ideje nyugdíjba menni :)
@dr.justice: a szocpol emlékére móka és kacagás.
@Letícia-Charlotte in SBp: hát no, szegényke burokban él. Ilyenkor jutnak eszembe a politikusok és a nagy, komoly szociológusaink, újságíróink, akik szintén nem igazán járnak terepre (valahol felsírhatna már egy politikus végre).
@veiszi: javasolt neked egy bokszzsák, rajta Herczog Mária fényképével :)

szabogyula 2009.09.13. 15:51:23

@dr.justice:
Ez csak Taktaköz ?
464 Millió ?
Nem egy komplett megye ?

dr.justice 2009.09.13. 15:56:47

@ostoba 8o:

Hát igen a cím néha torzít.

"Kétszázkét vádlottja van a Taktaközben történt, szocpol csalások néven emlegetett ügynek. Köztük vannak a szerencsi építésügyi hatóság munkatársai, banki ügyintézők és ügyvédek is, ellenük többek között vesztegetés, csalás, közokirat-hamisítás, és hivatali visszaélés a vád. A most elkészült vádirat 464 oldalas, ebből 200 oldalon csak a bizonyítékokat sorolják fel.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Taktaközben 2005 és 2007 között történtek a visszaélések. A csalás kitervelői olyan családokat kerestek meg, akik jogosultak voltak a szocpol felvételére. Kitöltötték a nevükben az igénylőlapokat, és elintézték, hogy a bank elfogadja a kérelmet.

Taktakenézen, Monokon, Prügyön, Mezőzomboron és Tiszalúcon több olyan társasházat építettek fel, amelyek lakhatatlanok voltak. Volt olyan, amelyik csak négy falból és a tetőből állt. Az építési hatóság azonban megadta az engedélyt ezekre az épületekre.."

szabogyula 2009.09.13. 16:13:55

@dr.justice:
Akkor 4 falu : 464 millió . Nem rossz !
Ezek meg szerintem berúgtak . Hála a jó Istennek !
" 6 évre visszamenőleg minden fővárosi cég és intézmény menedzsmenttel kapcsolatos munkaszerződéseinek átvizsgálását javasolja az MSZP. "
nol.hu/belfold/teljes_cegatvilagitast_akar_a_fovarosi_mszp
Akkor itt földrengés lesz .

==T== 2009.09.13. 16:18:43

@Egaesz Homo: Ők is ebben az országban élnek, elég sokat kapnak az adófizetők pénzéből, szóval bizony teljesen jogosan várjuk el tőlük azokat az alapnormákat, amit a civilizált világban kb. mindenütt elvárnak másoktól az emberek...

2009.09.13. 16:20:48

@ylion: mert egyik se érzi a Belvárosban vagy a Rózsadombon a bőrén...S mivel ellátja őket Soros pénzzel, jó kis tanulmányokat írnak, azt eladják külföldön, és mi meg nézünk, mint Rozi a moziba....

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.13. 16:30:09

@Letícia-Charlotte in SBp: amit a politikusokra javasoltam (már a LMPVS mellett, a kötelező éves terepgyakorlatra gondolok); az mehetne nekik is.
Hirtelen megváltozna a vélekedése a többségnek.
@ostoba 8o: lehet megy tovább a sakk, egyfajta etikai kódex (Hofi után szabadon: ki, kire, milyen vastagon kenheti a szart) mentén, harcolnak a fennmaradó helyekért. csak azt nem veszik észre, hogy a helyek száma is csökken így...

szabogyula 2009.09.13. 16:38:51

@ylion:
Lehet hogy kamu az egész , de a leghoszabb út is az első lépéssel kezdődik. Mivel indult a BKV-balhé ? A formaruhákkal ? Ma meg hol tartunk ?
Egyébként is megdöbbentő , hogy egyáltalán ilyen az eszükbe jutott / ami egyébként teljesen nyilvánvaló /.
Más . Ha volt már bocs. Valahogy igy képzelném el a jövőben :
A Margit hid felújitás költségeinek folyamatos figyelemmel kisérése itt :
index.hu/belfold/budapest/2009/09/11/megszamoljuk_a_hidpenzt/

2009.09.13. 16:40:46

@ylion: ja, ja. De semmi esélye annak, hogy ezek komolyan dolgozni akarnának. Itt is a posztban HM ártatlanul megkérdőjelezi, hogy akkor minek is a börtön? A szülők mit ia akartak?? Fel nem fogja, hogy a k. szülők sz@rtak az egészbe!! És az ő dédelgető filozófiájára is...Legfeljebb erre a libsi kérdésre érzik a kiskaput és azt mondják majd, hogy vallási alapon nem engedték a suliba a kölköket és még kapnak egy csomó pénzt pl. a Jehovák/mormonok/x incifinci lázadó egyháztól, mert jó lesznek reklámnak...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.13. 16:43:15

@Kartal (a dühös):

Igen, de most azért voltam fent fél 4-ig, mert eltűnt húszezer forintom, és kicsit ideges voltam.:-/ (Lazításként meg szerkesztettem tovább az erdélyi képeimet.)

Jurganov 2009.09.13. 16:47:36

az jutott eszembe, hogy jogi úton nem lehet tenni a fajvédők ellen semmit? mondjuk h. máriát egy kis lázítás, bcs-re való felbujtásért. mert ez az ha jól nézem. a taszkalapokat meg ugyanezért. mivel ha nem változtak meg a dolgok nagyon akkor a törvények pont nem azok a dolgok amiket akkor tartunk be ha akarunk.

IdősAsszony 2009.09.13. 17:06:23

@==T==: Csak sokszor az elvárások nem azonosak a valósággal.

IdősAsszony 2009.09.13. 17:07:41

@==T==: Mint ahogy maguk a jobbiktól meg orbántól várnak jó dolgokat, rá fognak ébredni a nyilasok valódi, ocsmány pofájára, de akkor már késő lesz és fel sem szabadít senki többet.

2009.09.13. 17:09:23

@Mj: honnan tűnt el? És meglett a pénzed?:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.13. 17:12:30

@Letícia-Charlotte in SBp:

Itthonról tűnt el - nem jött be senki idegen, és a kutya se ette meg -, és nem lett meg. (Ráadásul a saját pénzemet mindig ugyanott tartom, ezzel is az volt a gond, hogy eredetileg nem az enyém volt.) Úgyhogy erre a hónapra van kb. tízezer forintom, ami majd szépen el is fog menni a bérletekre, a teszkógazdaságos kajára és a rezsire.:-/

2009.09.13. 17:23:16

@Mj: akor vagy összefogtad valamivel, vagy máshova pakoltad el...Én így vagyok egy fél aranyfülbevalóval, az Istennek se találom...:/ Nem keresem, mert akkor úgy sem lesz meg. Majd előkerül. Jó, mondjuk egy fél hónapra egy 10es, az kicsit kevés...szoírtok, hogy meg legyen!! Küldök egy kis sugarat, hol keresd!:))) (Egy sarok jutott eszembe az előszobában!És narancssárga-lila színeket látok mellette!:D)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2009.09.13. 17:28:31

@Letícia-Charlotte in SBp:
"Küldök egy kis sugarat, hol keresd!:))) (Egy sarok jutott eszembe az előszobában!És narancssárga-lila színeket látok mellette!:D)"

UHHHH, ez ütött :)

kávézaccból is tudsz jósolni, vagy csak a transzállapot ami előhozza ezt? :)

2009.09.13. 17:29:55

@Conv: kávézaccból nem...csak transzból!:DD (Meg poénból!:DD)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.13. 17:37:05

@ostoba 8o: elsőre félreolvastam, hogy a "leghosszabb út is egy hosszúlépéssel kezdődik" :D
Az indexes cikkecske meg nem rossz ötlet, de nekem túl jóhiszeműnek tűnik.

@Letícia-Charlotte in SBp: ezért is kéne az, hogy minden évben 1 hónapot kötelezően egy véletlenszerűen sorsolt megye szintén véletlenszerűen adott településén kelljen tölteniük, az ottani átlagos körülmények között. Ezt zárná egy tanulmány, melyet elkészíteni szintén kötelező. Akinek nem tetszik, az meg keressen másik szakmát. Évente 1 hónapot munkával még ők is kibírnak.

@Mj: sok sikert a kereséshez, és kitartás :/ csak tipp: ott keresd, ahol utoljára keresnéd. sokszor egészen meglepő hatékonysággal működik ez az elv.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.13. 17:43:56

@Letícia-Charlotte in SBp: legfeljebb ők lesznek a leggyorsabb mártír a szociológia oltárán :D

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.13. 17:44:08

@Letícia-Charlotte in SBp:

Köszi, bánatomban most inkább szőlőt szüretelek a kertben - kidőlt az egyik vaskaró, és megrohadna a földön -, aztán keresek valami fasza szőlős receptet.:)
A gond azzal van, hogy azt a pénzt nem én raktam el.:-/

@ylion: Köszönöm, egyszer biztosan meglesz, és akkor nagyon boldog leszek.:) (Csak az az "egyszer" lehetőleg az euró bevezetése előtt legyen.:))

szabogyula 2009.09.13. 17:49:47

@Mj:
Szölőt szüretelsz a kertben ?
Mennyi érdekesség történik Veled !

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.13. 17:55:42

@ostoba 8o:

A barátom meg diót ver, politikusok híján.:)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.13. 18:09:00

@Mj: miért, lesz itt szerinted euró még az évszázadban? azért remélem hamar megleled, nem évekig tart mire előkerül.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.13. 18:15:05

@ylion:

Szerintem lesz olyan pechem, hogy előbb vezetik be az eurót, minthogy megtaláljam a húszezresem.:)

2009.09.13. 18:32:01

@ylion: ahhoz ki kelene bírniuk vagy 1 hónapot...magyarázzák meg a romáknak, hogy kell gyereket nevelni, csak szépen, csak a gyerek akarata szerint, tűrjék a gyerekek dolgait...K. 1 hét, és laposra verik őket!!! Na abból írjanak szép libsis tanulmányt!!:DD

2009.09.13. 18:33:26

@Mj: előszoba, tarisznya vagy egy szivárványszínű szütyő, esetleg horgolt sapka...ott lesz az!:DD

Jó szüretelést és majd sütést! Főszabály, pasira nem bízunk semmi fontosat!!:DD

Horizont 2009.09.13. 18:47:26

Na még ilyet, fordult a kocka. Eddig a romák akartak kivándorolni, most meg mit olvasok:
"Az edelényi tüntetésen a roma szónokok, azt követelték húzzon el Magyarországról aki beszédében, cselekedetében megbánt másokat, kiváltképpen romákat, az csomagoljon és húzzon el az országból!"
Azt hiszem mindig, hogy már semmin se fogok csodálkozni, de mindig sikerül alulmúlni az előző eseményt:(((

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.13. 18:50:12

@Letícia-Charlotte in SBp:

Öhh, nincs tarisznyám. Nincsenek szivárványszínű dolgaim, szütyőm és horgolt sapkám meg pláne nem. (Egy mosómedvefarkas Davy Crockett sapkám van, de azt se hordom.:)) Ellenben van fekete bőr pénztárcám, és abban nincs benne, mivel bele se tudtam tenni, hiszen azelőtt eltűnt.:-/

Köszönöm, de a barátommal mindig együtt sütünk-főzünk, tök jó közös program.:) Ő készíti elő, én pedig összeütöm, mármint nem Őt, hanem a kaját.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.13. 18:50:57

@Horizont:

Gratulálok nekik, újabb lépés a polgárháborús hangulat felé.:-/

Jurganov 2009.09.13. 19:14:54

@Mj: mondd a barátodnak, hogy direkt eldugtad a zsét, és ha eléggé ismer akkor kitalálja hol van :)

sajnos eléggé elkerülhetetlennek tűnik a ph. mondhatni más megoldás nem is igen van...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.13. 19:21:57

@Jurganov:

Na jó, tényleg hálásan köszönöm a jó szándékot, de pénz témában ez az utolsó kommentem, mert szétmegy a hülyeségeimmel az egész poszt.:-/
A probléma veleje éppen az, hogy Ő kapta a zsét, és nem tudjuk, hogy hova tette a lakásban, de nekem biztos, hogy nem adta oda, viszont Nála sincs. (Pedig oda kellett volna adnia, mert 3 haverjának abból kellett volna megvennem a Debrecen-meccsekre a bérletet, így viszont a sajátomból kellett költenem.:-/)

Lehetne más megoldás: a segélyrendszer drasztikus átformálása, hivatásos nevelőszülői rendszer kiépítése, magas színvonalú tanítóképzés, a bírói létszám növelése és börtönépítés. (A kulcsszavakat most nem fejteném ki, mert egy regény lenne, és a regényt nem tudom megfőzni vacsira.:))

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.13. 19:34:33

@Horizont: ez visszanyalós fagyi, mert akkor ezen az alapon a Csepel-szigeten levő cigánytelepeknek viszlát... és ugyanígy minimum fél Borsodnak is... :D

a lényegi rész: _azt követelték húzzon el Magyarországról aki beszédében, cselekedetében megbánt másokat,_ és most hogy újra elolvastam, végülis eddig még egyet is értenénk velük :D

@Mj: a regény valóban nem a legfinomabb vacsora, főleg hogy kifejtve simán "kávé helyett" lenne.

Jurganov 2009.09.13. 19:39:36

@Mj: oké oké, csak vicceltem a pénzzel. :) remélem meglesz, nyugi holnap reggelre megálmodjátok.

azért írtam, hogy nem is igen van másik megoldás mert jelenleg vannak a fehérek, a barnák és a politikusok. ezekből egyiknek el kéne tűnni ahhoz, hogy változás legyen. amennyiben győz az értelem ( nem fog) akkor bizony az összes politikusnak(megélhetési rettegőnek, uszítónak, stb) bele kell lövődnie a dunába és a továbbiakban lehet az amit te is írtál. amennyiben nem győz és a nép egyszerű gyermekei továbbra is azt hiszik, hogy aki neki és az országnak igazán nagy kárt okoz a bizony kolompár istván bivalyb*sznádi tyúktolvaj( vagy kis pista jóska gárdista, akik otthon cigánygyerekeket esznek vacsorára), nos az esetben jön a klasszikus ph-melynek haszonélvezői ua a politikusok lesznek mint akik most uszítják az embereket egymásnak.

a ph-t ezért tartom elkerülhetetlennek, csak annyi a kérdés, hogy lesz-e rendszerváltás a végén avagy nem...

SlamTom 2009.09.13. 19:47:21

@Mj: Szerintem a pénzt a szeretőjére költötte.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.13. 19:56:30

@ylion:

Ennek alapján maradának itt a békés, píszí birkák.:-/

Egyszer megírom, de a felület már a saját blogom lesz.:)

@Jurganov:

Ráadásul a "ph-érték" nem csak nálunk emelkedik, lásd: nyugat-európai bevándorlók, akik egyáltalán nem akarnak asszimilálódni és telepeken élnek. Ennek kétféle következménye lehet: vagy megint teljesen átrajzolódik Európa géntérképe és teljesen multikulti lesz, kb. mint a népvándorlás vagy a mór Hispánia korában, vagy a sokkal rosszabb korfával rendelkező, előbb-utóbb kisebbségbe kerülő őslakosság fellázad a rátelepedni akaró tömegek ellen.
Az itthoni helyzetre visszatérve: ha polgárháború lesz, szerintem a mostani politikusgárda nagy része is belebukik, ha nem menekül el.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.13. 19:57:01

@SlamTom:

Nem, sajna nem vett nekem semmit.:(

2009.09.13. 19:58:32

@SlamTom: hogy te milyen jóindulatúan kedves vagy!:P

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.13. 20:08:00

@Mj: bár kicsit off, de annyira nem sajnos:

Két cápa beszélget
- Mit reggeliztél?
- Én egy meztelen nőt! És te?
- Én egy Magyar politikust.
- És honnan tudod, hogy az volt?
- Gerinctelen volt, nem volt bőr a pofáján, a segge simára volt nyalva…

Jurganov 2009.09.13. 20:08:29

@Mj: de elmenekül, van rá pénzünk :S úgyis mi fizetjük.

a ph-érték változás.alapvetően kíváncsi leszek rá (csak sajna túl közelről nézem majd) mivel vagy feladjuk ezt a soft hozzáállást és visszaereszkedünk az ösztönszintre mi is ( úgy még van esély túlélni, de úgy is kétséges) vagy egyszerűen levágnak bennünket a "vadak". akik nem gondolkodnak az erkölcsön, akiknek nem számít az emberélet, és egyszerűen hihetetlenül agresszívak.

persze érdemes azon is elgondolkodni, hogy cui prodest-ahogy a művelt orosz mondja. mert a jelenlegi helyzet kialakulásában elég sok fura véletlen és egybeesés van.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.13. 20:24:03

@ylion:

A "bőre alatt is pénz volt" kimaradt.:)

@Jurganov:

Nem szeretem az összeesküvés-elméleteket, és a mondatot nem fogom "de" kötőszóval folytatni.:P Ha itt ph-érték növekedés lesz, az a politikusoknak sem fog érdekükben állni, (mert ők is úszni fognak az árral, elveszítve eddigi hatalmukat,) ahogy nagyjából senkinek sem. Még a cigányoknak sem lenne annyira jó, mint a mostani helyzet, hiszen akkor veszélybe kerülhetnek a mostani kényelmes pozícióik, önállóan meg nem tudnának egy államot fenntartani. A zsidókról nem is beszélve, hiszen az állandó "fasizmus-kiáltás" ellenére kényelmesen megvesznek mindent, amit hagyunk nekik. Maximum a kínaiakra tudnék gondolni, akik egy kivéreztetett földre sokkal többen tudnának betelepedni, mint amúgy.

SlamTom 2009.09.13. 20:29:03

@Mj: Jaj kedvesem te félreértesz, én a másik szeretőjére gondolok, te csak az egyik vagy azok közül akiket a felesége mellett tart.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.13. 20:29:05

@Jurganov: először is nem mondunk olyat, hogy "tisztességtelen politikus", hiszen az fölösleges szóismétlés lenne. ennek jegyében kellene a politikusokat kezelni, esetleg javasolnám a baltával embert faragni belőlük módszert.

a sok fura véletlent amennyire látni lehet, részben a pozícióharc, részben a Patásördögtől való félelemre alapozott maszop-szadesz közös buli miatt lehet.

az, hogy közben a rend elköltözik akár egész megyékből is, az számukra semmit nem jelent, mivel jelenleg számukra jelenleg még nem üzleti célpont.

lehet, tévedek; de túl sok minden mutat ezek felé.
és sajnos a vesszőparipám, a gibsoni világkép is kezd kialakulni (a szupergazdagok, a cégrabszolgák és az egyéb szemét világa).

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.13. 21:34:17

@Letícia-Charlotte in SBp:
@ylion:

Hallottam már olyanról, aki pontosan tudja, mi a helyzet a magyar cigányság nagy részével (első kézből, mert a köztük töltött tanulmányidejéről a haverjainak kellett kimenekíteniük), de az elkészült munkájában mégis az egekig méltatta őket, és sajnálkozott sanyarú sorsukon.

Ergo: nem hülyék a jogvédők, csak szeretik a pénzt.

Jurganov 2009.09.13. 21:39:12

@ylion: mindig meglepődök ha találkozok valakivel aki SR-t vagy CP-t olvas, manapság ritka, ám örülök :)
a sok fura véletlen nagyon kis része pozícióharc, szerintem mivel pl a honvédelem TELJES megsemmisítésére nemigazán tudom válaszként azt elfogadni azt, hogy egyéni haszon. ha az lenne akkor vennénk az új modelleket mindenből, abból lehetne szakítani. meg a többi ....

@Mj: a történelmet jó ideje hanyagolom-tudom, hogy te nagyon jó vagy benne- de így visszaemlékezve- mintha olyasmi lenne a rendszer olyankor, hogy a gyarmati felügyelők elutaznak a gazdaországba, akik vérbe fojtják a lázadást majd visszatérnek és minden megy tovább, csak nagyobb a szigorúság. abban, hogy kinek/kiknek állhat érdekében ami errefelé történik abba nem mennék bele, egyrészt hosszú, másrészt meg nem is igazán tudnék bizonyítani semmit, harmadrészt meg ha beletrafálnék akkor elvisz az ávh. :)
csak annyit az ehhez, hogy ekkora léptékű dolgok nem jönnek létre maguktól. ahogy Fülig Jimmy mondaná:"kavarja, ez a Piszok Alfréd mindig kavarja"

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.13. 21:39:56

@Horizont:

Nicsak, ez valami egészen új fejlemény!

Hogy nem sül le a bőr a pofájukról!

Szétcsapják a tükröt, mert nem tetszik, amit látnak?Mi menjünk a saját földünkről? Szép, kérem, sőt gyönyörű.

Az eszébe sem jutott a remek rétornak, hogy általában a cigányok bántanak meg másokat "cselekedeteikben"?

Ó, hogy menjen az ilyen a francba...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.13. 21:40:16

@SlamTom:

:D Mondd csak, mivel érdemeltem ki az ennyire beható figyelmedet?:) (Amúgy 6 éve együtt vagyunk, és együtt is élünk, úgyhogy elég szar lehet a "feleségének", akit még el se tudna tartani.:D)

Jurganov 2009.09.13. 21:42:31

@laspalmas: vagy az életüket :) ha mást merne írni kicsinálnák, ha nem a cigók akkor a sünök.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.13. 21:51:24

@Jurganov:

A dolgok sosem maguktól jönnek létre, hanem emberek csinálják pénzsóvárságból, hatalommániából, nők miatt, lustaságból vagy idealizmusból. És éppen ezek az egyszerű tulajdonságok azok, amik a legbonyolultabb dolgokat összehozzák. Csak ezek mögé már nem látunk - nem tartozunk a körbe -, így sokkal bonyolultabb elméleteket találunk ki a valóságnál. Amik kétségkívül tetszetősek, logikusak és valós elemekre épülnek, csakhogy túlbecsülik az ember képességeit. (Lásd például Heribert Illig "300 évvel kevesebbet kéne írnunk" elméletét.)
A gyarmati világ működéséhez az is hozzátartozik, hogy India majdnem egész infrastruktúráját és iskolahálózatát a britek teremtették meg, és még Gandhi is el tudott menni hozzájuk tanulni. Aztán ahelyett, hogy a lázadozó Gandhiékat lemészárolták volna az angolok, inkább kivonultak. (Félreértés ne essék, nem szidom Gandhit, csak azt állítom, hogy ha pl. a szovjetek alatt lázadt volna fel, percek múlva szitává lövik.) Másik történet a francia-típusú, az olasz-típusú, az amerikai-típusú, vagy a német-típusú gyarmatosítás. Talán egyetlen egységes elvet tudnék mondani: az összes nép attól érezte magát nagyhatalomnak, ha gyarmat formájában tudott magának piacot találni, és ezt dinamikusan tudta bővíteni is. (A monarchia ezért is volt szarban.) Rabszolgaréteg pedig mindig lesz, amíg hierarchikus társadalommodellek lesznek.

2009.09.13. 21:56:08

@laspalmas: ja, és szomorú, ha hazudnak, csak azt tudják eladni, azaz erre van vevő!! Hogy "ott rohággyának meg, ahún vannak"!:D

molaris 2009.09.13. 22:30:13

@ostoba 8o:
Csak az a kérdés, a végére mennyi marad meg belőle?::))
Mostanában, mintha egyre- másra vesznének el bizonyítékok.
@dr.justice:
Szépek a gondolataid, de az idő túlhaladta. Mára odajutottunk, hogy önvédelemből kell keményebb kézzel nyúlni a dolgokhoz. A ballib polelit szerint, joguk így élni. Szerintem meg nem.
A bűnözők eleve gátlástalanabbak, ezért vannak "előnyben" a törvénytisztelőkkel szemben. Míg én kétszer meggondolom, hogy odaverjek- e, addig kétszer megszúr. Neki nincs aggálya, nekem meg fogy.

dr.justice 2009.09.13. 22:45:50

@molaris:

Mi akkor a teendő ? Mert ha előbb "visszaütsz" nem biztos, hogy jobb vagy tőlük.

Kartal (rezervált) 2009.09.13. 22:58:12

@dr.justice: van jelenleg, pont a nyáron hallgattam egy előadást erről, ahol kifejtették, hogy a családi pótlékot csak három gyerekig kellene támogatni, onnan csak adókedvezmény formájában járna, vagyis aki nem dolgozik, ne szüljön háromnál többet.
a fent leírt esetben is felmerül a szülő felelőssége: mi a 'csának szül hatot, ha csak kettőt, vagy egyet tud eltartani (vagy annyit sem, lásd a piricsei esetet)???

ja, az előadó Vona Gábor volt.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.13. 23:05:55

@Kartal (a dühös):

Alapvetően nem rossz ötlet, de szerinted hány érintettet fog érdekelni, hogy három után mi jár és mi nem?:-/ Mert nem mindenki szocpol- meg matekzseni ott sem, védekezni meg nemáár. Az meg megint más kérdés, hogy tételezzük fel, hogy egy magyar anyuka szeretne fölnevelni négy-öt gyereket, tisztességes adózó állampolgárnak. Ez úgy nem nagyon fog menni, hogy mellette még dolgozik is, azaz éppen nevelni nem fogja őket tudni. De ideális megoldást sajnos én sem nagyon tudnék.:-/

Kartal (rezervált) 2009.09.13. 23:08:36

@laspalmas: magyarán: HAZUDNAK. és én gyűlölöm a hazugokat.
a hátam mögött meg a heti hetes megy. nem mintha a kettő összefüggne... :P

Kartal (rezervált) 2009.09.13. 23:11:55

@Mj: nem mondtam, hogy ideális rendszer, de a jelenleginél mindenképpen jobbat kell kitalálni, mert ez szar. méghozzá híg. és kedves - cigány és ma... szóval nemcigány - politikusok mostanában kezdik lötykölni, nekünk meg a szánkig ér. őket ez nem zavarja, lévén a messze a fejünk felett állnak, de mi belefulladunk...

Kartal (rezervált) 2009.09.13. 23:12:24

@Mj: nekem a hátam mögött :DDD

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.13. 23:20:33

@Kartal (a dühös):

A probléma éppen az, hogy a magyar anyákat arra kéne buzdítani, hogy legalább 3 gyereket vállaljanak, különben az elvándorlással együtt összeomlik a társadalmunk. De úgy is összeomlik, ha a semmibe gyereket szülő anyákat nem bírjuk rá arra, hogy 2-3 is elég lesz.:-/

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.13. 23:21:44

@Kartal (a dühös):

Eddig reklám volt, és azért lett átkapcsolva a tévé - én egyenest ki is kapcsoltam volna -, de most már a 48 óra második része megy.:)

Kartal (rezervált) 2009.09.13. 23:25:37

@Mj: szóval a probléma összetett, és liberális meg PC eszközökkel nem lehet megoldani. akármit lépjen is a hatalom, az igazságtalan, és valakinek rossz lesz. ami szavazatvesztéssel járna, vagyis nem lépik meg. egész jó kis magyar 22-es csapdája. meg kéne írni.

Jurganov 2009.09.13. 23:25:59

hmmm, az ördög masinája megette a kommentem... szal még egyszer

@Mj: normális csp, a szülőket rendszertelen időnként ellenőrizni, más megyéből hozott, rendőrrel védett szakemberekkel- akinél 2x maximum 3x nem megfelelő a gyermekek helyzete azokat becsukni, gyerekeket zaciba.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.13. 23:26:01

@Jurganov: ó, hát a hadsereg legyalázása több dolgon is alapulhat. viszont én mellétenném még a rendőrséget is. egy remek lehetőség például arra, hogy felbérelhető magánhadseregek "biztosítsák" a "rendet". itt persze túl könnyű nagyon is vad összeesküvés-elméleteket szőni, hogy ez kinek is állhat érdekében, ám még nem látni ebben tisztán.

ebbe a körbe a jelenlegi rendőrségi állapotok is beleillenek szépen. a rendőrök többsége sajnos nem jelent valós akadályt egy aggresszív bűnözőnek. nem csak azért, mert épp mennyire tudnak vagy nem tudnak lőni, kényszerítést alkalmazni, stb. hanem azért is, mivel a bevethető eszközök listája ugyan impozáns, ám valójában az átlag utcai rendőr fegyverzete alultervezett már most. Az meg már csak hab a tortán , hogy ha netán lövéssel ártalmatlanná teszi a bűnözőt rendőrünk, akkor utána van rá esély, hogy elítélik, még ha a másik épp akkor pakolta ki/ölte meg/erőszakolta meg a bankot/állampolgárt/stb.

@Mj: igazából a történelem egy szempontból azért ismétli önmagát néha: mindig van valami "péniszhosszabbító". voltak a keresztes hadjáratok, aztán a ki reneszánszabb verseny, aztán a kinek van több gyarmata buli, utána volt kétszer is ki az erősebb világjátékok, mostanában meg ki kit tud meglesni játékot játszanak. persze elég pongyolán fogalmaztam, de vélhetőleg rá lehet ismerni azért :)

@laspalmas: én is ezt mondtam :) először otthon nézzenek körbe :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.13. 23:35:09

@Kartal (a dühös):

Meg kéne írni, de abból is regény lenne.:-/ Ha dönthetnél, te a magyar anyákkal lennél igazságos, vagy a cigányokat "fenyítenéd"?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.13. 23:39:39

@ylion:

Azért a keresztes hadjáratok - pl. gyermekek keresztes hadjárata 1212-ben - mint péniszhosszabbító, elég durva.:D De amúgy érdekes megközelítés, hiszen baromira más lenne a történelem, ha annak alakítói nem férfiak, hanem nők.:)

Jurganov 2009.09.13. 23:48:19

@Mj: felneveli az állam-nyilván nem úgy mint most, hanem szigorúan ellenőrizve- ami persze szörnyű, meg embertelen, de ha így felnőtt fejjel belegondolsz és választhatnál, mit választanál? anyuval otthon, analfabétaként, valójában állatként felnőve akikre igazából ki lehetne és kéne adni a vadászengedélyt, vagy anyutól távol, de megkapva annak az esélyét, hogy felnőttként normális családot alapíts, és szeretetben neveld az esetleges gyermekeidet..

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.13. 23:49:27

@Mj: a gyerekek keresztes hadjárata az kb. olyan kísérlet volt, mint amiket Mengele végzett.

Viszont a kissé morbid hozzáállásom nyugodtan tekintheted szakmai ártalomnak :) ahogy kissé átköltve szól a régi Tankcsapda nóta: "rendszergazda vagyok, egy utolsó gyilkos" :D

@Jurganov: zaci = állami gondozás mármint? :)
tény, hogy ahol a gyerek csak mint csp-termelő egység van számontartva, ott ez megoldaná a problémát.

Kartal (rezervált) 2009.09.13. 23:49:49

@Mj: provokatív kérdés :P
add meg a császárnak ami a császáré... :D

egyébként mindkettő - persze ez nem lehet válasz, mert kizárólagos döntésre kérdeztél rá. hát inkább a rendesen dolgozó, normális körülményeket megteremtő anyákkal, családokkal lennék rendes - direkt nem írtam nemcigányt, mert a cigányok közt is van jóravaló ember, csak tapasztalataim szerint elég kevés, sajnos. lenne egy rakat potyautas a rendszerben, de talán gyarapodásnak indulna a normálisan élő nép is.
ha a cigányokat fenyítem, azzal nem érek el demográfiai robbanást, és most épp az kellene... csak nem így.

Jurganov 2009.09.13. 23:52:21

@Mj: ne humorkodjunk már, azért mert szegény pali állt ki a nyilvánosság elé és mondta, hogy" menjetek, terjesszétek a keresztényi szeretetet. foglyot ne ejtsetek" attól még tudjuk, hogy szegény fickó csak azt tette amit az asszony engedélyezett neki :D

amúgy ha nők irányították volna a történelmet akkor nem hadseregek lennének, hanem orgyilkos céhek :) gondolom láttál már 20-30 nőt összezárva munkahelyen....félelmetesek.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.13. 23:56:45

@Jurganov: viszont gyorsabban lemennének a konfliktusok, az is tény. az orgyilkosok meglepő hatékonysággal irtanak ki mindenkit, aki útban van :)

@Kartal (a dühös): egy rakat potyautas már most is van a rendszerben, tehát azon nem változtatna a dolog, viszont a potyautasok összetétele megváltozik, ha a csp-t ahhoz kötöd, hogy a családban legyen munkajövedelem.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.14. 00:13:23

@Jurganov:

Te jó ég, micsoda kommentdömping lett itt, így nem fogok tudni hajat mosni.:)
Ezért utaltam én a kiépített nevelszülői rendszerre, ugyanis az állami gondozás teljesen mindegy, hogy ellenőrzött-e vagy sem, borzalmas, és egyáltalán nem jelent kiutat, mert a szeretet megléte nem ellenőrizhető.:( Hivatásos nevelőszülő viszont most sem lehet akárkiből, és még az sem jelent garanciát.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.14. 00:17:29

@ylion:

"a gyerekek keresztes hadjárata az kb. olyan kísérlet volt, mint amiket Mengele végzett."

Khm, Mengele tudatosan volt szadista. A nem túl jó viszonyok között élő srácok szülei viszont jót akartak a gyerekeiknek - ezt a fanatikus hitet valószínűleg nem nagyon érti meg egy nem töri szakos mai ember -, plusz nem is tudhatták, hogy még Egyiptomban elrabolják őket, és eladják rabszolgának.:-/ Egyébként ez a fanatikus hit most is jelen van, csak inkább a muszlimok körében, nem is véletlen, hogy a modern keresztes hadjáratokat ők vívják a Nyugat ellen.

"Viszont a kissé morbid hozzáállásom nyugodtan tekintheted szakmai ártalomnak :) ahogy kissé átköltve szól a régi Tankcsapda nóta: "rendszergazda vagyok, egy utolsó gyilkos" :D"

Öhh, jössz blogtalira? Mert ha igen, hozom az önvédelmi fegyvereimet.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.14. 00:18:16

@Kartal (a dühös):

Igen, szerintem én is így döntenék. Köszi, hogy válaszoltál, csak kíváncsi voltam.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.14. 00:23:04

@Jurganov:

Hát, Orbán pápa bizony kb. 2 méteres, nagyszakállú, lovagnak való pacák volt, ráadásul elég határozott akarattal.:) (Egyébként akkor még nem is tudhatta, hogy micsoda folyamatot váltott ki a clermonti beszédében.)

Persze a mondás is úgy szól, hogy a férfiak a világot akarják uralni, a nők csak a férfiakat.:)

Naná, hogy veszélyesek. Hihetetlen taktikusak/intrikusak tudnak lenni, a beszédjük mellett szóhoz sem juthat egy pasi, ráadásul még szervezni is általában jobban szoktak tudni. Szerintem sokkal kegyetlenebb és egy kicsit tökéletesebb lenne a világ színtiszta (azaz nem a háttérben megbújó) női irányítás mellett.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.14. 00:24:11

@ylion:

Erről a potyautas szóról mindig a Molnár Lajos, a "kevés beteg a jó", meg a vizitdíj jut az eszembe.:-/

Jurganov 2009.09.14. 00:42:15

@Mj: a szeretet megléte...nos, a szeretettől még éhen lehet halni. én amellett tenném le a voksom, hogy állami gondozás. persze normális nevelési stratégiával. nem nevelőszülőkkel, hanem 20-30 gyerekkel egyben történő foglalkozás, csoportszellem kialakítása, etika, stb. sokkal több lehetőséget biztosít a gyereknek mint az olyan szülő aki elgépezi a kajája árát, nem törődik vele, stb. édesanyám szokta volt az ilyenekre mondani, hogy az ilyen nem anya, hanem csak egy szülő nő.

két barát beszélget:
-megegyeztünk az asszonnyal, hogy minden fontos kérdésben én döntök, a lényegtelenekben meg ő.
-és?
- ha hiszed ha nem, 25 év házasság alatt egyetlen fontos dolgunk sem volt....

Robert Merle: Védett Férfiak?

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.14. 00:45:11

@Mj: tervezem, hogy az első oszlatásig maradok :)
már ha nem daráltok le addig tápszernek :)

a fanatikus hit ereje bizony csodákra képes, többszörös túlerőt is képes megfutamítani. viszont azért a gyermekek romlatlanságára alapozni egy hadjáratot, az azért nem biztos, hogy ép elmére vall. a vezetők részéről mármint, akik az egészet kitervelték. tény, hogy nyilván a gyerekek fel sem fogták, mit is kérnek tőlük; csak mentek ahogy szüleik kérték őket. hasonló szintű fanatizmus leginkább a kollektív öngyilkosságra alapozó szektáknál figyelhető meg, bár az nem ennyire látványos :D

Mengele tudatos szadizmusa tényleg más stílus, viszont bennem pl. nagyjából azonos szinten keltett döbbenetet, innen a párhuzam :)

reKorrekt 2009.09.14. 07:57:04

@Mj: Mindegy hogy magyar vagy cigány akar 4-5-10 gyereket felnevelni, ha a magyar anyuka nem tudja eltartani a 4 gyereket, akkor ő se szülje csak úgy bele a világba, a 'közösbe'.
Ezáltal talán kialakulna végre a társadalommal szembeni felelősségvállalás. Bár a cigányok ezt pont le fogják szarni. Ha ezt bevezetik, abból hőzöngés és lázongás lesz részükről, amit remélem ugyanolyan keményen és jogtalan eszközökkel fognak leverni mint a Gárdistákat vagy a 2006-os esetnél a civileket (tudom, kizárt).

f.m.j. 2009.09.14. 08:07:22

@laspalmas:

Szerintem ez több, mint felháborító, meg fogod látni, hogy szépen át fogjuk adni az országunkat a cigányoknak, onnantól pedig szabad préda lesz...

f.m.j. 2009.09.14. 08:31:17

@Horizont:

Lesz itt még gyönyörű etnikai tisztogatás, faji alapon, leszünk/vagyunk/voltunk saját országunkban hontalanok, és bújdosók...

és melyik becses szónok volt az?

LMPVS-nál előrevenni!

fokabacsi 2009.09.14. 11:01:05

@ylion: Te , Én ebben a Mengele dologban sem hiszek már. Volt aki megjárt három haláltábort gyerekként , és még mindig él. Most akkor, hogy is van ez??

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.14. 12:13:43

@Jurganov:

Bocs a kései válaszért, csak a tegnap este nem úgy alakult, ahogy terveztem.

Természetes, hogy minden példát ki lehet sarkítani, ennek alapján egy ellenőrzött állami gondozás is jobb, mint egy minden anyagi feltétellel rendelkező szülő, aki csak épp a gyerekével nem törődik, viszont én nem erről beszéltem. A mai állami gondozás egyszerűen siralmas, és a lehető legjobb formáját sem kívánom senkinek, hiszen a szülőket akkor sem tudja pótolni. Ennél tehát jobbnak kell lennie a hivatásos nevelőszülőnek azért, mert egyrészt nem lehet az bárki - játékgépezők kizárva -, másrészt biztos, hogy megvannak az anyagi feltételei ahhoz, hogy eltartsa a gyereke(ke)t. Ráadásul az istenadta gyereket még sokkal nagyobb eséllyel szeretni is fogja, ami az állami gondozottaknál gyakorlatilag mindig "hiánycikk".

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.14. 12:17:17

@ylion:

"tervezem, hogy az első oszlatásig maradok :)
már ha nem daráltok le addig tápszernek :)"

Attól függ mennyi a testzsírarányod.:)

"a fanatikus hit ereje bizony csodákra képes, többszörös túlerőt is képes megfutamítani. viszont azért a gyermekek romlatlanságára alapozni egy hadjáratot, az azért nem biztos, hogy ép elmére vall. a vezetők részéről mármint, akik az egészet kitervelték."

A vezetők egyfajta zarándoklatnak fogták fel, ami ráadásul garantálta a hitük szerint, hogy a Mennybe kerüljenek. Durva, de akkor ez teljesen normális dolognak számított.

"Mengele tudatos szadizmusa tényleg más stílus, viszont bennem pl. nagyjából azonos szinten keltett döbbenetet, innen a párhuzam :)"

Én azért jobban ledöbbentem azon, hogy miről kaphatta az első dán király, Kékfogú Harald a ragadványnevét.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.14. 12:20:00

@reKorrekt:

Ejj srácok, miért értetek ennyiszer félre...

Na még egyszer. Azt mondtam, hogy ha a magyar anyuka tisztességesen akar fölnevelni 4-5 gyereket, és megteheti, hadd maradjon már otthon, és támogassák már ezért.

"Ha ezt bevezetik, abból hőzöngés és lázongás lesz részükről, amit remélem ugyanolyan keményen és jogtalan eszközökkel fognak leverni mint a Gárdistákat vagy a 2006-os esetnél a civileket (tudom, kizárt)."

Ebben az esetben csak a nicked korrekt, a rendőrségtől ne várd ezt.:P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.14. 12:24:02

@fokabacsi:

Öhh, hogy jön a terhes nőkön kísérletező Mengeléhez az, hogy ki hány haláltábort járt meg?:) Egyébként szól róla egy NS-szám is, és nagyon büszkék a szaktudására a hungarista és a náci gyerekek is.
Amúgy létezik Mengele nevű traktor is, múltkor láttam is egyet Erdélyben.:) (Ha jól tudom, valamelyik tesó alapította a traktorgyárat, mert magasról tojt arra, hogy ki mit gondol a névről.:))

Jurganov 2009.09.14. 12:41:11

@Mj: reggelt :)

ezért is írtam, hogy egy normális állami gondozás.a mai az nem normális, én is tudom. de ez az "addig szülök amíg birok, aztán majd felneveli valaki" ez nem megoldás.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.14. 13:40:35

A 34 éves, budapesti Sztojka Csabát gyanúsítja a rendőrség a pesterzsébeti gyilkossággal. Igazi szimpatikus fiú.
www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=287140

f.m.j. 2009.09.14. 14:04:51

@laspalmas:

úgyis kiengedik, mert fogyatékos szegényke...

húúú, de inkább nem mondok-írok semmit, mert tényleg igazuk lenne azoknak, akik azt mondják, hogy radikalizálódom, de olyan nehéz nem annak lenni...
A gadnai gyilkost is bolondokházában kellene akkor tartani, ja, hogy már nincs nekünk olyanunk...

belzebubó 2009.09.14. 15:38:43

Most kapok agyvérzést! Igy jár aki Klubrádiót hallgat! Moldova azt tagadja,amit leirt a miskolci könyvében:
Moldova a Klubrádióban Havassal beszélgetve TAGADTA, hogy a cigányokra utal. "HHH - halmozottan hátrányos helyzetű" - ez áll a könyvében, hiába mondta Havas, hogy a fejezet címében van,hogy cigókról ir abban a fejezetben,ott a "cigány" szó, Moldova ismételten TAGADTA, hogy cigányokra értette. Itt terrorban él már Moldova is,hogy amit leir,azt nem vállalja? Nem vállalhatja?
Az adást vissza lehet hallgatni.

f.m.j. 2009.09.14. 15:42:29

@belzebubó:

jaj, hol? Én nagy klubrádió rajongó vagyok, az Ötös c. műsor külön megérne egy misét, hogy milyen emberek vannak benne, de a Megbeszéljük mindent visz, Bolgárúrral.

Szóval Moldova nem vállalja fel... már meg sem lepődöm :(:(:(

belzebubó 2009.09.14. 15:54:07

@mókusfüles bukósisak: igen én is bulgárúrra várok épp utána jön szovjet úr,ha el nem alszom...biztos téma lesz Edelény ma a vágy uránál :)

belzebubó 2009.09.14. 15:57:01

@belzebubó: ma nem a vágy ura lesz hanem a Népszavás Dési-gyerek :( pedig Gyuri bá' rettegői és ahogy adja alájuk a lovat, pótolhatatlanok!

belzebubó 2009.09.14. 16:01:13

@mókusfüles bukósisak: tudod hétfőn szeánsz van az ATV-n,akkor Gyugyó arra készül és akkor van Dési :((
Komolyan szomorúak ezek a napok nélküle. Még a KR fóruma is nagyon jó,jobb mint a kaccsolat,mert sokkal többet náciznak és orbánoznak,igazi gyöngyszemeket lehet találni.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.14. 16:04:22

@fokabacsi: radikális újjászülető lehet a gyerek :) vagy csak simán hazudott :) simán elképzelhető, hogy nem volt annyi tényleges kivégzőtábor, mint terjesztik.

@Mj: egy tisztességes gyerek MÉG belehalna a testzsírarányomba, csak nemrég kezdtem el a magam módján a fogyást, hosszú még az út :) lehet a második blogtalálkozóig ezzel várnod kell :D

Mengeléről több kedves dal is szól, pl. ez is részben: www.youtube.com/watch?v=7nO0JFOEhJ8

dalszöveg itt olvasható hozzá: www.darklyrics.com/lyrics/slayer/reigninblood.html#1

@mókusfüles bukósisak: van, csak átnevezték. a mai neve Parlament.

f.m.j. 2009.09.14. 16:04:52

@belzebubó:

Az Orosz sok nekem már, aki homokos létére elvett egy nőt (Tóth Vali, szintén tudósító, újságíró, asszem) nem bírom a barokkos, sehova nem vezető kérdéseit, néha hosszabb, mint a válasz, vagy ez a zavarbaejtő taktikája, amivel megbénítja a riportalanyát, nem tudom, ez lenne a hazai újságírás csúcsa? :)

f.m.j. 2009.09.14. 16:09:06

@ylion:

ez az, A gadnai gyilkost a Parlamentbe, hátha megerőszakolná valamennyi léhűtőt, kinyomná a szemüket, levágná a lábukat, baltával fejbecsapkodná őket, és még ki is nyírná... akkor nemzeti hőst is csinálhatunk belőle, nem bánom :):):)

megvontam a határt körülöttem :)

@belzebubó:

tudom ki a Dési, egy fiatal pöcs, agyatlan Bolgár tanítvány..., olyan elfogult, hogy az csak na :)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.14. 16:18:52

@mókusfüles bukósisak: csak simán nem tud fogalmazni szegény. én is tettem fel ilyen barokk kérdéseket, csak kinőttem már :)

belzebubó 2009.09.14. 16:20:26

@mókusfüles bukósisak: Ja,Tóth Vali Londonban él,onnan tudósit abszolút elfogulatlanul,úgy ahogy drágabulgárúr,Dési vagy szovjet jozefina :) mindannyian a magyar újságirás kiválóságai!

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.09.14. 17:02:30

Egy 13 és egy 10 éves gyerek hol lázadó még? Majd pár év múlva.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.14. 17:07:26

@SzilvayG (dszg): hiba van a Mátrixban, hogy a 13 éves lány még nincs gyesen, Sedux a megmondhatója :)

@picur3ka: látom a "magánszemélynek" eszébe se jutott, hogy már az kiskorú veszélyeztetése, hogy olyan körülmények közé - már elnézést - 7 gyereket szartak a világra.

belzebubó 2009.09.14. 17:46:06

@picur3ka: hol élünk most komolyan? A biró az itélete miatt bűnszervezet tagja? Még a TASZ is azt mondta,hogy nem volt mozgástere a birónak az itélet jogos.Ki ez az állat?

"Cikkünk és egy kereskedelmi televízió reggeli műsorában elhangzottak alapján egy magánszemély feljelentést tett a Magyar Katonai Ügyészségen.

"Feljelentem a sajókazai ügyben eljáró ügyészt és bírót több rendbeli, bűnszervezet tagjaként elkövetett, kiskorú személy veszélyeztetésének bűntettében. A veszélyeztetett kiskorúak: a letöltendő szabadságvesztésre ítélt szülők hat, illetve más híradás szerint hét gyermeke. Kérem a nyomozás során a területileg illetékes jegyző és gyámügyi hivatalnok vétkességének - felbujtás, illetve mulasztás - feltárását is", áll a szerkesztőségünkhöz is elküldött levelében."

szabogyula 2009.09.14. 18:35:01

@picur3ka:
Na mégegyszer , mert ez a csattanó :
nol.hu/belfold/sajokazai_gyerekugy__feljelentik_a_birot
Feljelenti egy magánszemély az itéletet hozó birót és az ügyészséget , " kiskorú veszélyeztetése" miatt .
- Komment törölve -

szabogyula 2009.09.14. 18:35:59

@ostoba 8o:
Ja , a hozzászólásokat is olvassátok el .

f.m.j. 2009.09.14. 18:46:06

@belzebubó:

na, belehallgattam a Megbeszéljükbe, egy nénike szerint vissza kell szerezni az öregeket, de nem ám olyan butapopulistán, hogy x havi nyugdíjt vissza, nem, nem, szó nincs róla, kérem szépen az öregeknek elég lenne egy jó szó a politika részéről, hogy érezze az a nyugdíjas, hogy számon van tartva, hogy szeretve van...

Aszittem bepusztulok...

fokabacsi 2009.09.14. 18:49:53

@Mj: Csak azon egyszerű oknál fogva, hogy ugye aki munkára alkalmatlan volt,azt azonnal elgázosították.Illetve ezt állítja a zsidó kárpótlás-politika.

fokabacsi 2009.09.14. 18:53:20

@ylion: Egyszerűbb lett volna ha megmaradnak az Igazság-nál. Lehet nem lett volna annyi kárpótlás,de legalább nem lógna ki a lóláb.

picur3ka 2009.09.14. 19:45:50

@ylion:

Persze meg tegyuk hozza, hogy mire az egesz huza-vona lejatszodott, addigra most van itten vagy 4 gyermek, akinek a sorsan ez mar nem nagyon fog valtoztatni. Nekik megelhetesi gyerekgyartas, mindnek vagy 5-10. Kerdes: azokbol hany fog iskolaba jarni? Tippeket Integracio jeligere kerjuk, PO box: 000.

@belzebubó:

Ha en azt tudnam, hogy ki! A maganszemely nekem kicsit gyanus... Es tessek mondani, miert a katonai ugyeszsegen?

belzebubó 2009.09.14. 19:48:22

@mókusfüles bukósisak: A telefonálós nénike MSZMP-t mondott!!!Határozottan!Akkorát röhögtem,elszólta magát az öreglány.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.14. 19:53:14

@fokabacsi: de akkor nem lenne miért sajnáltatni magukat 60 évvel később is, meg nem lenne ekkora zsarolás. az meg milyen már...

@picur3ka: pontosan. szerintem egy átlagosnál picit jobban élő családnak is közel lehetetlen feladat lenne 7 gyermeket felnevelnie, iskoláztatnia, nem hogy nekik...

azért a katonai ügyészségen, mivel rendőrök, bírók normál bíróság előtt nem kerülhetnek vád alá, az ő bűnvádi eljárásaikat a Katonai Ügyészség feladata lefolytatni. azesetben is így történik, ha normál bírósági feljelentést teszel, utolsó emlékeim szerint. de van jogászunk, ha tévednék, övé a feladat, hogy kijavítson.

@belzebubó: mondjuk szerintem Kádár forog a sírjában, amikor belegondol, mit csinálnak az utána jövők.

Marcellusca 2009.09.14. 20:00:15

@picur3ka: Hol a gyógyszerem?!
Ezt ép ésszel, magas vérnyomás nélkül már ki sem lehet bírni!
Mi az, hogy 16 hónap? Nem "csak" 10 hónapot kaptak? És egyszerre kellene bevonulniuk?
Ilyen csúsztatásokat!
Én úgy tudtam, hogy a bíróság egy hatalmi ág, nem pedig bűnszövetkezet. Szólok mán a volt pol. elmélet tanáromnak, hogy ezután ne így tanítsa!

Szegény gyereket el kell választani az anyjától. Ja! Lehet, hogy így tennénk vele jót. Normális tápszert kapna, nem pedig alkoholos, nikotinos anyatejet kellene ennie!

Ma téma volt a Mokkában.
Látta valaki? Linket tud valaki?
Mert én nem láttam, mert A Főnököt kellett oviba vinni.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.14. 20:08:13

@Marcellusca: a 16 az 16, a felfüggesztett 6 és a mostani 10 együtt. az még oké is lenne.
kb. egyszerre is kell majd bevonulni gondolom, mivel egy ügyben kapták a börtönt, ott meg nem szokás engedni. viszont sok mozgástere a bírónak nem volt.
feljelentették őket 3-4x azért mert basztak beküldeni a gyereket az iskolába? igen. akkor meg ezek a tételek vannak sorba. talán be kellett volna járni. pláne hogy mivel másodikosok voltak, még 4 teljes évig bent megkaptak volna mindent...

Oké, nem szép hogy el kell választani az anyjától a legkisebbet. De most köcsög leszek: segélyből élő családnál még 2 gyerek is merész ötlet, nem hogy 7... Mokkát nem néztem, mivel én meg reggel 6-ig melóztam, így aludni fontosabb volt :)

Marcellusca 2009.09.14. 20:19:27

@ylion: Én tudom, hogy miújság van, de a feljelentő, miért nem gondolja végig, mielőtt cselekszik?
Mindenki végigjárta a hivatalos utakat, nem maradt más, mint a letöltendő. Ennyi.
Mi nem segijjkébűl élünk, de nem lesz második gyerek. Eldöntöttük. Felelősen. Nem tudnánk megadni azt, amit szeretnénk és szeretne, úgyhogy marad A Főnök egyke. Pedig nem így terveztük.
De, hogy ezek a ... hova szülik?
"Ápgyuk, kápcsód lé á lámpát! Ezek a fínyre gyönnek!"

Megen OFF
Te, mint ámítógépbuzi, tudsz erre válaszolni? :)))
Tud valaki segíteni, hogy miként lehet a nick-emet kibővíteni?
Mindig kiírja, hogy már foglalt a név.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.14. 20:27:49

@Marcellusca: igen, ezt a kérdést én is feltettem, csak kicsit alpáribban :D mármint a 7 gyereket hova...

a másik fele meg adatlap szerkesztése, ott a nicket átírod :)

fokabacsi 2009.09.14. 20:33:34

@Marcellusca: Mert a feljelentő is rokkant .Agyilag.De majd jól megasszák, hamis vád miatt, akkor meg lesz sértődve. Mert a bíró nem hibázott.A két fogyatékost meg sterilizálni.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.14. 20:38:59

@fokabacsi: azért abban nem lennék biztos. csak abban, hogy a katonai ügyészség elutasítja a beadványt. nem a bíró hibázott, hanem a szülők; de a katonai ügyészség ritkán indít hamis vádas eljárást, mivel a vádlónak is a katonai ügyészség alá kéne tartoznia ehhez. viszont kérhet polgári peres eljárást jó hírnévhez való jog megsértéséért.

Marcellusca 2009.09.14. 20:47:37

@ylion: Nem engedi átírni.
Mindig azt írja ki, hogy már foglalt (pedig illet még senksenem írt) vagy érvénytelen.

abandi 2009.09.14. 20:56:10

Az az áramlopásos Dugó Úr ír még egy szívhezszóló láválet, hogy példul:
Tizsdeld álamköztársasági
elnökúr!
Imígyen könyörgök, hogy legdzsen már elíg a bennünket sújtó nadzs adóterhekből és egyíb szekszuális mekszorításokbul!
Előre is köszönnyük a szíves hebegés-habogását!
A további gyümölcsöskertek virágozzanak nekünk!
insalah...

picur3ka 2009.09.14. 20:58:47

@Marcellusca:

Ird be maskepp, tegyel bele egy szokozt, hasonlo. Nem tul hosszu esetleg? El nem hiszed, mer van ez a hulye nickem, semmit nem fogadott el, amit akartam...

oszt begurultam.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.14. 20:59:22

@Marcellusca: belőled akkor végtelensok van :)
de mi tudjuk hogy te vagy az igaz Marcellusca :)
@abandi: és kihagytad a klasszikusat, hogy "így görbüljek meg, ha..."

Sííva 2009.09.14. 21:00:37

@mókusfüles bukósisak:
Csak remélni merem, hogy a rendőrség nem az igazi tetteseket fogta el!!! Volt már rá példa nem egy.
Talán puskavégre kaphatják a gadnai rémet!!!!!!!!
Ilyeneket kellett volna ölni!!!
Meg Szögi Lajos tanár úr gyilkosai is megérdemelnék, mert úgy látszik, hogy a végén még azokat is kiengedik. És a miskolci fiatal lány... , a megerőszakolt és felgyújtott lány gyilkosa és az az1300 magyar akiket ők öltek meg nem fáj a kormánynak??
Csak az esemény, ha a magyar megelégeli és végre visszavág???
A sárszentmihályi polgármester kezdeményezését a halálbüntetés visszaállítására is leszerelték azzal, hogy nem jól voltak kitöltve az aláíró ívek.
Hibás személyi szám, név stb. Pedig aki aláírta
nem véletlenül tette oda a kézjegyét, és adta meg az adatait.
MIT TIPPELTEK, AZ AGYONRUGDALT FÉRFI TEMETÉSÉRE IS KIVONUL AZ EGÉSZ PARLAMENT???
Ő nem érdemli meg a nagy felhajtást mert csak magyar volt????
Most olvastam, hogy Tatabányán? egy fiút baseball ütővel vert meg egy 6 fős társaság.
Csak tipp, de milyen népcsoport jellemzője a csorda szellem?

Marcellusca 2009.09.14. 21:00:46

@abandi: LOL!

@picur3ka: Igyekszem valamit összehozni. :D

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.14. 21:03:09

@Sííva: a kérdéseid költőiek, ezt te is tudod...
politikusok majd akkor foglalkoznak ezekkel a kérdésekkel, ha az övéiket kezdik el halomra ölni.

A gadnai rém Parlamentbe eresztése nem is tűnik rossz ötletnek...

Sííva 2009.09.14. 21:05:46

Ja és a "Kormány hallja az emberek szavát"!!
Nem ártana ha olvasni is tudnának!!!!!!
Talán eljutnának ide is, és észrevennék, hogy az emberek a végső elkeseredés határán vannak.
Ha átjutnak ......???????

Marcellusca 2009.09.14. 21:11:26

@ylion: Hát belőlem csak egy van, de nem engedi bővíteni.
Pedig nem is olyanokat akarok írni, hogy "fotelforradalmár" vagy "Ceed Kia Fa Somat". Sőt!
Húúú, most ugrott be.
De ezt most kipróbálom. :D

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.14. 21:21:34

@Marcellusca: lehet nem gyüssz be a blogponthúnak, még annyira se mint mi :) de attól még egy és oszthatatlan maradsz :)

Marcellusca 2009.09.14. 21:31:52

@ylion: Nagyon úgy néz ki. :)))

Marcellusca 2009.09.14. 21:35:16

@ylion: Hurrá!!! Mégis összejött. :)

Horizont 2009.09.14. 21:49:56

@Marcellusca (már a moxonidin is kevés):
"A moxonidin hatásos antihipertenzív szer. Hatását a központi idegrendszerre (CNS) hatva fejti ki."
Többre mégy ha kikáromkodod magad, csapkodsz egy kicsit , szidod őket, de csak szigorúan "gyerekmentes övezetben" :DDDD

Marcellusca 2009.09.14. 21:52:38

@Horizont: Tudom. Úgy kerestem ki. (Aszonták a gúgli a barátom.) :D
Amilyen hírek vannak, szükség van vérnyomáscsökkentőre. :DDDD

Horizont 2009.09.14. 22:25:26

@Marcellusca (már a moxonidin is kevés):
Az én barátom is a gúgli.:DDDD
Nekem is mondták!Már közös barát is van.:))
Amúgy hogy gondolod?
Vastagbőrözöl-felnyomja a vérnyomásod, aztán moxonidin- az meg leviszi!
Ajaj kész hullámvasút!
Én inkább úgy szeretnék megverni valakit.....:))
Az jobban esne! Csak az a baj, hogy jelenleg a férjem van legközelebb.....:DDDDD

Marcellusca 2009.09.14. 22:30:06

@Horizont: Ó, nem hullámvasutazás.
Csak túlélési praktika. :)
Mert, ha nem szedek semmit, vagy felrobbanok, vagy úgy leszek, mint Te. Csak engem kirúgnak, ha megverem a kollégát. :DDDD
Úgyhogy, asszem marad a gyógyszer. :)))

Marcellusca 2009.09.14. 22:31:34

@Marcellusca (már a moxonidin is kevés): Ja, és mint írtam a nick-emben, ennyi "jó" hírek elviseléséhez már a gyógyszer is kevés.

Marcellusca 2009.09.14. 22:36:12

@Horizont: Há', millen embör az ijjjen? :D
Nem képes elviselni egy kis idegnyugtatót/vérnyomáscsökkentőt sem? :DDDD

Horizont 2009.09.14. 22:46:11

@Marcellusca (már a moxonidin is kevés):
Tényleg kevés ide a gyógyszer is:
lemondott a Bankszövetség elnöke Felcsúti Péter, a cigányok nem kérnek az analfabéta vezetőkből, lemondásra szólították fel azokat, nem szavazta meg a parlament Seres Mária népszavazási kérelmét, mégse megy börtönbe az iskolakerülő gyerekek anyja, Hunnia kézilabdacsapat lett, nem ütközik a nyelvtörvény az EU-val. Na ez csak egy kis csokrocska. Nagyanyám mindig azt mondta: kislányom úgy szép az élet ha zajlik:)) Na de ennyire??

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.14. 22:56:57

@Marcellusca (már a moxonidin is kevés): gratula az új nickedhez :) érdekes, szaporodnak a gyógyszerész nickek ahogy jönnek a posztok egymás után...

Marcellusca 2009.09.14. 23:13:01

@ylion: Köszi!
Csodálkozol? Lassan nem lehet ezt épp ésszel (és más szervekkel sem) kibírni.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.14. 23:15:36

@Marcellusca (már a moxonidin is kevés): erre mondták többen is, hogy a valóság annak való, aki nem bírja a kábítószert. anno röhögtem rajta, de kezdek rájönni, hogy akármilyen cinikus mondás is, sajnos igaz.

Marcellusca 2009.09.14. 23:31:36

@ylion: Egy ősi vicc(féle) jut eszembe (nem tudom már pontosan):
Szegény embernél hogy néz ki a szex, drog pia trió?
Marokmarcsa, fal, ásványvíz.
xD

Marcellusca 2009.09.14. 23:58:46

@ylion: Mi van, nyomtál egy kis drogot? :DDDD

szabogyula 2009.09.15. 09:06:55

@abandi:
Dik ! Egyíbkint meg a rák egye ki a belüket , ha nem teljesitik a kírisemet !

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.09.15. 12:37:03

Ha a jövő ilyen akkor az én gyerekem, ha fene fenét eszik is nem fog állami intézményekbe járni. Az a halálos ítélet lenne.

Ide vezetett az a fene nagy demokrácia és liberalizmus.

Egregor 2009.09.15. 14:08:57

@Mj: közkeletű tévedés. A történelem alakítói a nők. Legfeljebb a férfiak háta mögül.

Egregor 2009.09.15. 14:10:06

@molnibalage: mi is eldöntöttük, inkább visszük majd 50-100 km-rel arrébb, de nem lesz veszélyben sem az élete, sem a tanulási lehetősége.

Egregor 2009.09.15. 14:12:21

@Sííva: Magyar még nem vágott vissza. A romagyilkosok sem éppen magánakcióztak.

Valandil 2009.09.15. 15:04:02

@Egaesz Homo: "Ha a XXI. században egy 1000 éves ország nem képes kezelni egy 800,000 fős kisebbséget akkor tényleg megérdemli."

De ha egyszer nem hagyják, hogy kezeljük a problémát, akkor mi van? Hiszen már a tények bemutatását is elfogult dolognak nevezted, "kedves" növendék-fajvédő!

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.09.16. 10:09:59

@Valandil: Van több megoldás is.

1. Mezőgazdasági. Egy sor cigány egy sor föld

2. Katonai. Egy sor cigány, egy sortűz.

Sííva 2009.09.17. 19:26:15

Peres ügyben több károsultat 'köztük engem is" idéztek tanúként a bíróságra. Megjelentünk "egy szál maga" egyedül mindenki. Az ügynek kb. 15 vádlottja van és mindnek külön ügyvédje.
Mondanom sem kell, hogy az összes vádlott c-típusú,
erős, egészséges embernek néz ki.
Talán változni fog az igazságszolgáltatás helyzete, mintha már nem védenék foggal-körömmel az elkövetőket!!!!
Remélem jó volt a megérzésem!!!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.17. 20:09:40

@Jurganov:

Miért, szerinted hol van "normális" állami gondozás?:-/

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.17. 20:17:44

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország:

"radikális újjászülető lehet a gyerek :) vagy csak simán hazudott :)"

Az én nagyanyám szimpla eset volt, így csak két tábort járt meg, mégis túlélte. A dédapám viszont el se jutott Auschwitzba, mert a vagonban halt meg.

"simán elképzelhető, hogy nem volt annyi tényleges kivégzőtábor, mint terjesztik."

Attól függ mit értünk tényleges kivégzőtábor alatt. Recskre is úgy vitték az embereket, hogy dolgozniuk kell, aztán mégis "elvesztek" az értéktárgyaik a letétből, mert ha nem jön az enyhülés, ők ott pusztulnak el. Egyébként számtalanszor leírtam már itt is - szinte már unom -, hogy nem azon múlik egy rendszer borzalmassága, hogy hányan és milyen módon haltak meg, mert az első csak szorzó, a második pedig az elsővel együtt vitatható, hanem hogy hogyan tették ezt lehetővé, és mi volt a céljuk.

"egy tisztességes gyerek MÉG belehalna a testzsírarányomba, csak nemrég kezdtem el a magam módján a fogyást, hosszú még az út :)"

Azért a kép alapján nem tűnsz sumo-alkatúnak.:)

"lehet a második blogtalálkozóig ezzel várnod kell :D"

Én már annak is örülnék, ha az elsőt nem oszlatnák fel.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.17. 20:21:25

@fokabacsi:

Akkor rugaszkodjunk el a zsidó kárpótlás-politika minél több pénzt kicsikarni akaró üzletétől, ha kérhetem. Ráadásul közel sem minden zsidó áldozat vagy annak családtagja tartozik ebbe a kegyeletsértő, halottak vagy meghurcoltak bőrét vásárra vivő "üzleti körbe".

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.17. 20:22:31

@belzebubó:

Bezzeg Sólymot megszidják ezért sértődötten.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.17. 20:32:23

@Egregor:

Ha valóban mind nők lennének, sokkal kevesebb háború és sokkal több orgyilkosság történt volna. Egyébként közkeletű tévedés, hogy a történelemnek pusztán lineáris, egyes okokra, pl. nemekre visszavezethető menete lenne. (Pl. kettős tévedés, hogy azért tört volna ki a francia forradalom, mert rossz volt a termés. 1789-ben és 1790-ben is jó volt a termés, ráadásul utoljára a marxista történészek hitték azt, hogy csupán gazdasági folyamatok pl. forradalmakat indíthatnak el.)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.17. 21:14:58

@Mj: a rendszer borzalmasságát fokozza a túlélők kárpótlási biznice, aminek még mindig nem látni a végét; ezért vagyok hajlamos én is bepöccenni ilyen kérdéseken. alapvetően ettől még a totalitárius államkép és az általa elkövetett bűnök nem kisebbednek.

nem is a sumo alkat a gond, bár ezügyben is lehet már kissé romlott a kép :) inkább a gyomorizomzat túlfejlettsége, az lehet a probléma :) csak azért nem írom sörhasnak, mert alkoholt jó 2 éve csak nagyon érintőlegesen fogyasztok.

az első blogtalálkozón meg TUTI, hogy sokan leszünk, nem lennék meglepve, ha mindenki - esetleg úgy, hogy nem is tud róla - hozna magával még egy embert :)

a női orgyilkosok pedig mindig is hatékonyabbak voltak :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.17. 21:28:20

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország:

Szerintem a kárpótlási üzlet már nem ahhoz a rendszerhez tartozik. Egyébként én tisztán látom a végét: az én családom például nem kap egy fillért se, pedig volt egy pár áldozat az anyai ági felmenők között.

Pedig a blogtalin tuti koccintani kell valamivel.:)

Csak lenne már 25-ike.:) Tényleg, még mindig nincs helyszín? (3 napja ide se tudtam nézni.)

Azért az orgyilkosok még mindig kispályások egy jakobinus terrorhoz, egy örmény népirtáshoz, egy Sztálin-féle Gulághoz, egy Pol Pothoz vagy egy Hitlerhez képest.:P

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.17. 22:20:26

@Mj: Pol Pot megsértődne, hogy ilyen kispályásokkal említed egy lapon, mint Hitler vagy Sztálin :D

koccintást majd megoldjuk :) de annál többet tuti nem ihatok, mert utána én még melóba megyek - vagy Vácra, de oda visznek :D

meg tudom érteni, hogy az áldozatok fájdalmasak. a biznic részét nem kívánom kommentálni tovább, mert még csúnyákat mondanék :) nálunk is volt áldozat, szintén anyai ágon. viszont a dédanyámat semmilyen kárpótlás nem hozná vissza például...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.17. 23:45:07

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország:

Hát igen, ha lett volna még tíz éve, hogy kiirtsa a saját népét...

Jó, akkor állapodjunk meg abban, hogy én 2 deci borral koccintok, te meg két deci pálinkával.:) (Mert legenda ide vagy oda, sörrel már mégse.:P)

Ebben egyetértünk. Már rengetegszer leírtam, hogy mit gondolok mások halálának és szenvedésének pénzzé tételéről, és hogy ez mennyire ellenszenvessé teszi mások szemében azokat a zsidókat, akik ebből üzletet csinálnak, éppen arra hivatkozva, hogy őket sajnálni kell. Úgyhogy most nem is fogom tovább részletezni.:P

süti beállítások módosítása