Skip to content


       Szűrés lista

Gazdag ország lennénk, de ...

Ha nem is méltánytalanul, de az utóbbi időben mindenki a BKV-ra figyelt: mi lesz a következő botrány? Ki van benne? Hány milliót loptak?

És mindeközben sok más dolog nem kapott kellő visszhangot. Mert ugye az a hülyének is világos, hogy más állami cégeknél nagy-nagy örömünnep volt a Hagyó-Kocsis ütközet minden egyes perce. Addig sem velük foglalkozott a közvélemény...

Nem lett különösebb felháborodás abból, hogy várt 237 milliárd forint helyett 181 milliárd forintot, vagyis 56 milliárd forinttal kevesebb európai uniós támogatást kap a 4-es metró első szakaszának építésére Budapest. Az Európai Bizottság megvizsgált mintegy 50 közbeszerzési eljárást, ezekből tizenegyet (!!) minősített szabálytalannak. Ötvenből tizenegyet...vagyis 22 százalékot! Az rettentő sok! Azt hitték a naiv elvtársak, hogy az EU benyeli a mutyizást csont nélkül? Az úgynevezett "meghívásos, tárgyalásos eljárást"? Hát nem, buktuk a pénzt. Igen, mi. Mert bár Ikvai-Szabó azt mondta, hogy majd más EU-s források átcsoportosításával oldják meg a problémát, de sose lehet tudni, mit találnak ki...

Hol ez a 11 szerződés? Ki kötötte? Kivel? Nevek? Felelősök? Nem tudták, milyen szabályoknak kell megfelelni, és nem idehaza (mert szerintük magyar szabályoknak megfelelt), hanem az EU-nál?

Ehhez kapcsolódó hír, hogy valószínűleg egy vas támogatást sem kapunk az M7-esre, és minő véletlen, éppen pont közbeszerzési szabálytalanságok miatt. Hiába, azok a csúnya EU-s szabályok, azok mindig keresztbetesznek a jószándéknak.

Azon se akadt fenn különösképpen senki, hogy a hírek szerint (cáfolat nélkül) 6-7 milliárddal többe fognak kerülni az Alstomtól rendelt metrókocsik, megy a huzakodás a kötbéren, és még próbapálya sincs, ahol tesztelhetni lehetne őket, ha már megvettük. Mivel erre nem gondoltak (!) a projekt tervezésekor. Most keresgélnek próbapályát. De sebaj, ez itt kérem még mindig Magyarország, megszoktuk már az ilyet.

Ez mondjuk nagy gond, mert egy normális országban nem így mennek a dolgok. A sokat emlegetett USA-ban ki tud menni több tízezer ember az elnök ellen tüntetni ? Itthon meg pár szerencsétlen a Kossuth-téren, aztán kész? Mehet minden tovább? Hova süllyedt már az ingerküszöbünk?

Szalainé 100 millájára ugrott mindenki, egyik "ikertestvére", a volt FKF-vezér meg otthon mosolyog békésen. Szinte dettó ugyanazt megcsinálta, mint a HR-hercegnő, az ő nevét mégsem kapta fel a sajtó és a közbeszéd. Az egy dolog, hogy Hajdu György az FKF Zrt.-nél és jogelődjeinél vezető beosztásokban eltöltött 44 évnyi munkaviszony után csekély 36 millióval távozott, de hogy az ő esetében is törvényszegés történt, az már kicsit durva. Ugye a Munka Törvénykönyve kimondja, hogy nyugdíjas nem kaphat végkielégítést. Hajdu pedig kapott 2007-es távozásakor, egész pontosan 19,9 milliót. Az, hogy azt írja nem vette fel a nyugdíját, nos az szerintem felesleges karakterpocsékolás.

1, Attól hogy valaki nem veszi fel a nyugdíját, attól még nyugdíjas marad.

2, A nem vette fel mit jelent? Visszautalta az Államkincstárba? Nehezen hiszem, hogy finoman fogalmazzak.

Méltánytalanul elsikkadt az a hír is, miszerint a tavasszal 16 év munkaviszony után a Főkert éléről menesztett Kocsis László valószínűleg bizniszelt egy kicsit a közvagyonnal.

"azóta sem sikerült tisztázni, miként veszítette el többségi tulajdonát a fővárosi önkormányzat, az egyik több milliárdos forgalmú cégében a Parkfenntartó Kft.-ben, amelyben egyébként a volt főkertész időben tulajdonrészt szerzett."

illetve

"Kocsis László még a Főkert vezérigazgatójaként vette meg az önkormányzati cég többségi tulajdonában álló Virágértékesítő Kft. Mészáros utcai üzletét. Azóta abban működik a volt főkertész kizárólagos tulajdonában álló új Kft, amelyet egyébként idén is több millió forinttal támogatott a fővárosi önkormányzat."

Annyira bámulatos, hogy ilyen remek erkölcsű emberek vannak fontos pozíciókban, hogy legszívesebben ketrecbe zárnám mindet. Persze olyan régi típusú szégyenesbe, hogy mindenki alaposan, közelről megnézhesse, kik tüntetik el az adóforintokat. Vannak páran.

Kíváncsi vagyok, mi lesz az eredménye/velejárója a Burány Sanyi által beígért átvilágításnak, hány és hány íróasztalt borítanak fel? Meddig mennek el a skizofréniában? Hogy ŐK (az MSZP!) most aztán véget vetnek annak a pazarlásnak, ami eddig volt. Hogy tűrhetetlen, hogy az adófizetők pénzével felelőtlenül játsszanak az állami cégek, és így tovább, a többi lózung. A színdarab főszereplői az MSZP-káderekkel tavaszi virágoskertnél jobban teleültetett állami cégek, a lassan 8 éve kormányzó MSZP, és az ország szakértő pénzügyese, Offshore Peti. Monty Python-ék erősen irigykednek a dramaturgiára, a szomszéd Marika néni meg törölgeti a könnyeit a meghatottságtól....

Elvégre ezek a rendes emberek a kisunokájáról is gondoskodnak: lesz nekijje digitális palatáblája (mini-notebook)! 100 iskola nyert 3000 darab ilyen masinát, amik egyszerűen szuperek: "A számítógépekre telepített programok segítségével a tanárok azonnali teszteket írathatnak, filmeket és prezentációkat vetíthetnek és ellenőrizhetik, hogy mit csinálnak éppen a diákok". Fantasztikus! "Boltban" durván 166 ezer forint, mi vajon mennyiért vettük?
"A kimondottan gyerekeknek szánt "netbook" típusú noteszgép fő erényei a fröccsenés ellen védett billentyűzet, a hosszú akkumulátoros üzemidő és az ütések, zuhanások okozta fizikai behatásokkal szembeni ellenállás. Jellegzetessége a 10 colos képernyő, Ethernet-, wifi-, VGA-, mikrofon- és hangszórócsatlakozók és a legújabb Intel Atom processzor jellemzik. Operációs rendszer lehet Linux és a Windows meghatározott verziói. Magyar billentyűzettel és honosított iskolai szoftverekkel szállítható." - kínálja a portékát a nol.hu PR-szagú cikkében az Inteles Gacsal József.

Jövőre több tízezer ilyen laptopot osztanak szét. Írni-olvasni, szöveget érteni normálisan nem tudnak a gyerekek, de lesz digitális tananyag, meg Youtube-videó az atomrobbanásról. Vagy csak MSN-eznek rajta óra közben ... Hűdecool ! Mekkora volt az az összeg, amit a fontossági sorrendet felrúgva nem az ócska, korszerűtlen iskolaépületek felújítására, hanem ilyen luxuskacatra költöttünk?

Aztán jövő őszre biztos megjönnek majd az igazi, nagy digitális táblák, amiket még Feri ígért meg egy zavaros pillanatában. Közben aztán rájöttek, mekkora üzlet ez, most is azért kell várni, mert nagyban tárgyalnak az árakról az egyetlen (!!!) ajánlattevővel, a Hewlett Packarddal. 28 milliárd forint megy el erre. Amennyit például az ingatlanadó hoz. Még ha EU-s pénz is van benne, akkor is ... Sok jóra nem számítok, bár talán megint érvénytelenítik az eljárást, mint először, mikor egyedül az IBM felelt meg a kiírásnak...

Konklúzió: Abszurdisztán sohasem pihen, és az igazán lényeges dolgok mindig a színfalak mögött történnek. Amíg a közvélemény egy üggyel van elfoglalva, addig történik 3-4 másik, amiről senki sem beszél. 

Címkék: budapest oktatás mszp metró botrány

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr281380161

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mert nálunk így működik ...Sajnos 2009.09.14. 09:32:42

   Vastagbőr cikk :Kinai kivégzésUsa ítélet

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

abandi 2009.09.14. 16:48:20

@llll5:
Így volt! De már elmúlt...

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.14. 16:48:36

@abandi: most te tényleg nem érted meg akkor az embereket, ha ilyet kérdezel. vagy neked csak az magyar, aki kurvára ráér, mert munka helyett jár tüntetni?

llll5 (törölt) 2009.09.14. 16:53:13

@abandi: igen, de hamarosan itt lesz október 23.-a, bár csodát nem várok tőle.Abban viszont fogadni mernék, hogy egy év múlva zúgni fog az:"Orbán, takarodj!"

abandi 2009.09.14. 16:53:39

@ylion:
Amikor is a jövedelmed nagyrészét elvonják tőled adóba és azt is ellopják (és az ellenségeid szaporítására fordítják) akkor te dolgozol-e szívesen?
Rabszolga?!

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.14. 16:57:14

@abandi: már bocsáss meg, de nekem nem biztosítja a megélhetésemet senki más. sem holmi forradalmi mozgalom, sem egy párt, senki. és ezzel nem hiszem hogy olyan nagyon egyedül lennék. ez nem tetszés kérdése. ráadásul azzal, ha odacsődítesz a kossuth térre 10-20-200 ezer embert, nem érsz el semmit, csak ha tömegével áldozod fel az embereket, hogy lámpavasra tehesd a politikusokat. és MÉG nem szívesen követnélek a valószínű halálba. ennek tudatában birkázz csak le, rabszolgázz csak. tudod, ha már az életemet kell áldozni, legalább értelme legyen.

Marcellusca 2009.09.14. 17:01:00

Még nem olvastam a kommenteket, úgyhogy sorry, ha mán vót.

Szóval ezek a dolgok előttünk ismertek, mert a kedves szerkesztők mindig időben "kigúglizták" nekünk.
Viszont csak kevet említettek más médiumokban.
Ez is felháborító, mindamellett, hogy eleve léteznek ezek az esetek.

'Palmas!
Azé' csak becsúszott egy kis túlzás (demagógia?:D):
"A sokat emlegetett USA-ban ki tud menni több tízezer ember az elnök ellen tüntetni ? Itthon meg pár szerencsétlen a Kossuth-téren, aztán kész? Mehet minden tovább?"
Azért nézzük már meg az arányokat is! 306 millióból kiment néhány ezer, 10 millióból kiment párszáz tüntetni. Asszem azonos az általad említett ingerküszöb. És a zusában történt valami? Persze. Tiltakoztak, oszt' hazamentek. Ennyi. Mint itthon.

Na, mosmá elóvasom a kommenteket is. :)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.14. 17:02:35

@llll5: attól függ, hogy egyáltalán mi lesz itt 1 év múlva. mert ugyan nagy birka vagyok - ugye abandi? - de speciel én inkább a lelépésen gondolkodom, egyre inkább.

abandi 2009.09.14. 17:05:08

@llll5:
Bár tudnék valami vicceset írni...
Valami politikai-subbában érzem itt magam...
Ehhh...mindegy!
Szerintem pont arra várnak, hogy jól megfingassák a maradék szabadlábonlévőt!
Ezért nem értem a Vastagbőrt...A legnagyobb szart keveri fel, mi (ti) meg olyan zsidóhumorossá tesszük...
Megasonlítóságoskodunk!

abandi 2009.09.14. 17:07:08

@ylion:
"tudod, ha már az életemet kell áldozni, legalább értelme legyen."

Igaz!

abandi 2009.09.14. 17:12:01

@abandi:
Éljen a tejbegríz!!!

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.14. 17:13:28

@abandi: tudod, az a legnagyobb baj, hogy akkora tömegek élnek már most máról a holnapra, hogy végül nem az ilyen ügyek fogják elszakítani a maradék idegrostokat, hanem a puszta túlélés igénye.

és igen, valóban sok ember a saját hülyesége miatt került ide, de legalább épp annyian vannak azok, akik meg a mindenkori kormányok kísérletezéseit szopták be.

még ha nem is mennék ki hőbörögni most - hiszen célt érni még lehetetlen, még túl sokan hisznek abban, hogy majd magic Vitya hozza az aranygyapjút - arra már most rá lehetne venni, hogy segítséget nyújtsak olyan erőknek, akik értelmes jövőképpel a fejükben képesnek bizonyulhatnak a jelenlegi elit eltakarítására.

Ha belegondolsz, ez a kép valahol elég szomorú. Hogy nem arra gondolunk, hogy majd választunk a sok lehetséges jó közül, hogy melyik a legjobb számunkra; hanem hogy "menjen már mind a kurva anyjába". Sajnos ilyen szinten mi is tudnánk kormányozni, pedig elvileg ez is egy szakma...

Marcellusca 2009.09.14. 17:20:58

@mind2: Gyerekeeeet? Azt minek? Csak a baj van velük. Nem? Szerintem őket legszívesebben otthon hagyatnák Veled. A többi jöhet. :D

@zero: Kórház szintén. De, ha lehet, beteget ne vigyél.

jozicsenko 2009.09.14. 17:23:15

@llll5: nem valószinű, max. a segélyt elveszítő c hordáktól - vagy a chordák megrendszabályozása miatt nem bevetett magyargárdától

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: a zámolyiaknak vittek volna ki konténert (pont oylant, mint ami Koszovóban a magyaroknak van), de nem, őket ne költöztessék ilyenbe! akkor ne költözzenek sehova, csokolom,

a 42%hoz: sokáig azt hittem/hitték, hogy a legjava mszp-s, aki nem meri elmondani -ez igaz is!

csakhogy kérem, jun-ban kiderült, hogy a legjava nem mszp-s, hanem Jobbikos! és ezek még mind a mai napig ott vannak! - nem azt szégyelli már az egyszerű mszp-s, hogy mszp-s, hanem hogy rájuk szavazott, ezért átsétáltak a szélsőjobbra! ami igen csak meglepte a szondaipsos-t és a többit is

Marcellusca 2009.09.14. 17:28:34

@Seduxen_bazze Marcellusca :): Én már rég' ezt mondtam.
Végre valaki, kisebbségi (aki egyébként lehetett volna szlovák, ruszin, örmény, ... is) le mert írni.
Mert ez az igazság!!!

abandi 2009.09.14. 17:35:12

@ylion:
"Sajnos ilyen szinten mi is tudnánk kormányozni, pedig elvileg ez is egy szakma..."

Igaz!
És:
Saját magunk termeltük ki ezeket a lényeket, az osszes anomáliával együtt!
Kivéve a kettős állampolgárokat...
Erről lesz-e megemlékezés...?

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.14. 17:37:48

@abandi: ha elmegy a dolog lázadásba, ami egyáltalán nem kizárt, arról majd lesz. sikerétől függően nemzeti ünnepként, vagy rendőrségi/katonai archívum részeként.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.14. 17:38:57

off: a népszabi megint hozta a formáját, csak ezúttal sport téren - www.nemzetisport.hu/kezilabda/noi-kezilabda-a-jobbik-all-a-hunnia-sportegyesulet-mogott-1999986/

tömören: sajnos bennük már minden név is félelmet kelt, legyen igazuk, valaki robbantsa már rájuk a székházat :)

belzebubó 2009.09.14. 17:40:56

@ylion: pont most rettegnek ezen a Klubrádión a Megbeszéljükben :))

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.14. 17:46:13

@belzebubó: ez ilyen "akarsz beszélni róla?" műsor? :D
amúgy mindenki képzeljen oda egy alakot a képre, és mondjon nevet :D

www.napiszar.com/wp-content/uploads/2009/09/ddd.JPG

2009.09.14. 17:47:08

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: nem tudom, de még mindig kevesebbe kerül egy új zuhany rózsa, mintha beköltöztetik őket egy új lakásba és azt gallyazák le rövid időn belül.

drkovax 2009.09.14. 17:50:35

@ylion: szerintem nem arra játszik, és amit ő mond az nem is arra hat, de ha igen akkor meg meg kéne büntetni azzal a 2/3-addal ... ;-)

belzebubó 2009.09.14. 17:50:56

@ylion: igen rettegős műsor. Bolgár Gyurika műsora,de hétfőn a népszavás Dési vezeti,mert Gyuribá' készül az Újságiróklubra este az ATV-n. Most rettegnek a náci kézis csajoktól.

drkovax 2009.09.14. 17:51:42

@llll5:
Én is. És a tüntetésre Vona a Népszabadságban adja ki a felhívást ... :-(

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.14. 18:00:49

@drkovax: én mondjuk úgy büntetném meg, hogy a jobbikkal együtt vastagon megvan a 2/3-ad, nélkülük meg pont nem. magyarán, ha alkotmányozni akar, kénytelen lesz olyat csinálni, mint még soha: valóban együttműködni :)

@belzebubó: én is rettegek tőlük, hogy valamelyik idejön és orvul megszexuál :D nem állnék ellen, hisz rettegek :D

Hurkabácsi 2009.09.14. 18:30:07

@ylion:
kuruc.info/r/2/46701/

A Hunnia vezetőjének válasza erre.

Horizont 2009.09.14. 19:23:51

Laspalmas még egy ilyen oknyomozós kiterítős poszt és a demokrácia hősi halottja leszek, mert ezt már nehéz épp ésszel felfogni, kibírni:(((((
Azt hittem a rendszerváltáskor a privatizációval kitombolták magukat bő nyállal. Tévedtem! Azóta újból belehúztak vagy abba se hagyták!
Döbbenetes ez az ország! Most meg kiállnak ilyen ártatlan szűzlány pillogással, hogy nem tudtunk semmiről, majd most bekérjük 6 évre visszamenőleg,meg bizottságot állítunk meg minden!
Itt csak akkor lenne valami hathatós nagy pozitív változás ha valami iszonyat történne.Mondjuk polgárháború, utcai harcok, nyilvános kivégzések, lopásért karlevágás meg ilyesmik. Polipként beölelt már mindent ez a fertő. Én sajnos egyetlen egy pártban nem látok erőt ehhez a változáshoz. De az optimizmusom időnként legyőz és próbálok valamiben bízni, csak tudnám hogy mibe!
Például most abban, hogy végre a friss diplomás lányomnak sikerült a szakmájában munkát találnia, saját erőből:))) Vannak dolgok amik a felszínen tartanak.)))

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.14. 19:41:27

@Hurkabácsi: mindjárt elolvasom, de a Népsportos link is a válaszról szól. Gondolom, itt jobban kifejtve, mivel a Sport mégse politikai lap.

belzebubó 2009.09.14. 19:42:32

@Horizont: igen, ki volt irva a pályázat Szalainé helyére...:))) tán beadta?

abandi 2009.09.14. 19:44:28

KETTŐS ÁLLAMPOLGÁRSÁGI listát akarok, az összes állami tisztségviselőről/felügyelőbizottsági tagról !
Meg a székelygábor nevű cionistáról egy külön lámpavasravaló dossszié hegyet!
(Toporzék a telhetetlen dühben....)
Juhéjjj!

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.14. 19:48:03

@belzebubó: 15 év szakmai tapasztalat, 5 év vezetői tapasztalat volt előírva :) jó, tudom, ez nem akadály; de vélhetőleg Ms. Horizont Jr. nem volt olyan pofátlan :)

belzebubó 2009.09.14. 19:50:11

@ylion: pedig jó lenne már végre,ha valaki már innen is,közülünk jól járna végre :)))

abandi 2009.09.14. 19:54:46

@belzebubó:
Legfeljebb pórul-nak nevezik...
De, még akkor is jól járt...

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.14. 19:57:25

@belzebubó: jah, ideje lenne már :) de úgy lenne az igazi, ha TISZTESSÉGES MUNKÁVAL is jól lehetne élni. Nem "relatív jól", hanem európai mércével is jól.
@abandi: a kommentem elnyelte a blogmotor. szóval nekem meg lassan a gépfegyver vagy a repülőjegy innét jó messze...

abandi 2009.09.14. 19:57:34

@Horizont:
Salmon Béla: Lepsénynél meg volt...
Rinyálsz itt és nem gondolsz a csalaádodra!

abandi 2009.09.14. 19:59:20

@ylion:
Ne menj sehova, itt a Jehova!

Horizont 2009.09.14. 20:00:51

@belzebubó: @ylion:
Na ez szóba se jöhetett. Amúgy is ilyen szar céghez csak nem megy el?:DDDD
Képzeljétek volt olyan állás ahová több mint ezren jelentkeztek, de a 100-200 az mindig megvolt! 3 hónapig csak motivációs levelet írt! Miért akar idejönni? Stb. Anyád...De most öröm van. Amikor már reménytelennek tűnt az egész, sikerült. Bocs ezért a személyeskedésért, de meg kellett osztanom veletek, hogy jó is történik- néha:))

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.14. 20:03:53

@Horizont: helyes-helyes :) kellenek a jó dolgok is :)
@abandi: te man, én megyek éjszakára melózni, ne bassz fel jobban :D

Horizont 2009.09.14. 20:09:43

@abandi:
Mi a baj????
Érthetőbben esetleg?

llll5 (törölt) 2009.09.14. 21:06:34

@ylion:szerintem, ne lépj le vagy ha mégis ne Ausztráliába menj:))Voltam ott, turistaként érdemes odamenni, de hosszabb időre nem...Vicc nélkül:Orbán már 2oo6-ban is érezte, hogy nem túl népszerű, ezért is javasolt a 2 választási forduló között maga helyett más miniszterelnök-jelöltet
@abandi: hát, erre nehéz mit válaszolni.Sok mindenben egyetértek veled:)De ez nem egy nemzeti oldal, ez tény, mégha ezért nemsokára engem is meg fognak kövezni:)
@jozicsenko: Fogadunk, hogy 1 év múlva lesz "Orbán, takarodj!"?
@drkovax: ez jó!:)))Vonáról egyébként a következő a véleményem:1, nem egy karizmatikus politikus 2,2oo2 politikus, mégsem tud normálisan beszélni 3,a polkorrektsége, szószegősége idegesitő-de ez csak az én véleményem.Személyesen nem ismerem, ha tévedek, cáfoljatok meg

llll5 (törölt) 2009.09.14. 21:11:11

@llll5: helyesbítés:2oo2 óta politikus

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.14. 21:20:24

@llll5: újrakezdtem a németet, ez mond valamit arról, merre gondolom :) de most megyek gdp-t tolni, hogy legyen mit ellopni... bocsánat, újraelosztani.

rosszak legyetek :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.14. 21:22:18

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

Köszi, majd megnézem!
Nagyon szeretem az ilyen nyomozós-gondolkodós-megcsavart filmeket. :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.14. 21:36:29

@denever:

Persze. :)
Ott van pl a már kirúgott 2 főtanácsadó, a háziorvos, meg a kommunikációs nő.
Az ő hűségük segít észrevenni az ellen ármánykodását, konspirációját. :)

llll5 (törölt) 2009.09.14. 21:41:50

@laspalmas: OFF:javasoltam neked egy témát a "Viktor, segíts!"blogon.Kiváncsi vagyok, erről fogtok-e írni
@ylion: nem örülök neki, ha elmész, de ha így döntöttél, akkor sok sikert!:)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.14. 21:47:42

@Marcellusca (már a moxonidin is kevés):

Arányok: 600 ezerből kiment 60ezer, illetve 1,5 millióból kiment (max) 10ezer.

Persze, Washingtonban nem változott semmi, de itthon azért nagy ijedelem/balhé lenne, ha 60ezren megjelennének a főváros utcáin. És talán végre változna valami.

llll5 (törölt) 2009.09.14. 21:57:22

@laspalmas: köszi a választ..:/Mostmár csak arra vagyok kiváncsi, hogy miért érdekelt, hogy hány szobás a lakásom?Mivel erre sem reagáltál...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.14. 22:08:43

@Horizont:

Na, nyugi.......ezek csak a szokásos hétköznapok. Holnaptól várhatóan még több remek hír lesz, ma már mozgásba lendült a parlament is.
Kár elpazarolni az infarktust már az elején, tavaszig még rengeteg dolgot fognak kiteregetni, érdemes megvárni. :))

abandi 2009.09.14. 22:10:59

Ezt a blogot, a kifordított meglátású montipájtonos tízen-húszon éves könnyedek kommentálják...
Röhögni járok ide, de már nem tudok...
De azért folytassátok!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.14. 22:14:02

@llll5:

Most megyek arra..
A lakás? Már én se tudom, bocs.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.14. 22:17:10

@abandi:

Ezt kifejthetnéd, nem nagyon értelek...

Rwindx 2009.09.14. 22:20:28

@abandi: ne izgulj ha arra járunk amerre ti vagytok mi is röhögni megyünk. De szerencsére benéztek ide is, olyankor nem kell kattintani.

Móka mindenekelőtt :)

llll5 (törölt) 2009.09.14. 22:20:41

@laspalmas: ok, akkor én kérek elnézést!A Viktoros blogon megkérdezted, hogy hány szobás a lakásom.Ez nem baj, csak nem értettem, hogy miért kérded?:)

Horizont 2009.09.14. 22:29:23

@abandi: "tízen-húszon éves könnyedek kommentálják..."
Óh köszönöm....

llll5 (törölt) 2009.09.14. 22:30:06

@abandi: én értelek.Nézd ide különböző beállitottságú emberek járnak, ezért írtam, hogy ez nem egy nemzeti/radikális/blog, de nekem így is tetszik.Ajánlom neked a Szentkorona Rádiót/www.szentkoronaradio.com/, Posta Imre honlapját/www.postaimre.tk/:)Én is olvasom őket, bár oda kommentelni nem szoktam/te is csak óvatosan tedd, mert őket fokozottan figyeli az NBH/:)

Marcellusca 2009.09.14. 22:41:52

@Horizont: Hehe!
Hízik a májad, mi, Horizont "néni"? :DDDD
Csak úgy kivirultál! (Előttem a kép, ahogy kéjesen nézed ezt a kommentet a monitorodon. :D)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.14. 22:49:22

@llll5: ez még nem jelent végleges döntést, inkább csak felkészülés a legrosszabbra. még nem az utolsó pillanatban vagyunk, még talán változhat valami, de mindenképp akarok egy szabad menekülési utat.

a jelenlegi helyzet nem túl bíztató...

Horizont 2009.09.14. 22:49:38

@Marcellusca (már a moxonidin is kevés):
Leshetem én kéjesen nem kéjesen annyi az az annyi:DDD
Ez az abandi kommentelő is egy kötözködő.
Hol marad az összefogás???
Még egy blogon se sikerül!

abandi 2009.09.14. 22:52:12

@laspalmas:
A kommentekre értettem!(a röhögve járást)
Gyalázat ami az országban/világban történik...
(gyöngék az idegeim összes szálai...)

abandi 2009.09.14. 22:54:15

@Horizont:
Milyen hálás is egy asszony-szavazó, ha megpendítik a kellő helyen....

abandi 2009.09.14. 23:02:10

@llll5:
Ismerem !(www.youtube.com/watch?v=ri31wE3_QUM)
Itt a srások/lányok folyamatosan nyomják a pofánkba a szart, mi meg viccelődünk...
Nooormááális, Maaargit....?

llll5 (törölt) 2009.09.14. 23:02:38

@ylion: hát, nem, egyetértek.De szerintem jól gondold meg, ezt jószándékból és tapasztalatból mondom.

llll5 (törölt) 2009.09.14. 23:09:14

@abandi: ezt nem teljesen értem.Nézd, én abszolút jobboldali beállitottságú vagyok,/ahogy Kovács Ákos mondta szellemesen a Hír-tv-s riporter kérdésére:"Én nem Fideszes vagyok, hanem jobboldali"/de szivesen meghallgatom ezen a blogon a baloldali beállitottságú eemberek érveit is.

f.m.j. 2009.09.14. 23:17:14

@abandi:

Szerintem alullőtted a korosztályt, de mindegy, amúgy mi bajod? Csak csendben figyelem itt a fröcsögő kis megjegyzéseidet, nem vagyunk elég jobbosok? Vagy túl azok vagyunk?
Ezeket nem azért kérdezem, mert neked kéne megfelenünk, csak te is egy ember vagy, akit meg kell érteni, szóval mi a hézag?
Ha csak a revesbe küldenél, kösz nem kell válaszolni :)

f.m.j. 2009.09.14. 23:21:35

ja! (mindig lehagyok valamit, ha megzavarják egyszerű kis világomat)

Nem azért nevetünk, mert ajj, de jó kedvünk van, és ezeket a mocskokat humorosnak találnánk, de egyelőre ez a két választás van: nevetsz, vagy megindulsz. Megindulni még nincs itt az idő, ennek ékes bizonyítéka, hogy még nem indultunk meg. Sajnos ezt a "nemmegindulást" nem tudom másként magyarázni, minthogy önmagával, én se tudom mire várunk, kitől várjuk a csodát...

Kartal (rezervált) 2009.09.14. 23:22:17

@kamasuka: Viki már volt, előttem leszerepelt. persze úgyis ő lesz a következő, ez ellen nem tudok tenni. de túl sokat mászkált mostanában izraelbe, meg az a likud testvérpárt dolog sem tiszta...

@Horizont: magyar átok... (most már lassan megkereslek :))

@dessert eagle: :D úgy legyen! de @ylion: ne legyen úgy...

@abandi: lényegre tapintottál. asszem utána fogok nézni ennek a dolognak.

@Tündér_Lala: és egyre többen vagyunk. hajrá!

@ylion: miért, most mi vagyok???

@zero: egen. pontosan itt tartunk. dolgozol? dögölj meg!

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: remélem. látni akarom :D

Kartal (rezervált) 2009.09.14. 23:23:48

":D úgy legyen! de @ylion: ne legyen úgy..."
bocs. ebbe ylion véletlenül került bele... :D

llll5 (törölt) 2009.09.14. 23:27:15

@mókusfüles bukósisak:a megindulás nagyon egyszerű:csatlakozni kell a 2-3ooo hazafi mögé és ha csak 1ooooo ember összegyűlik-békésen-akkor a droidok már nem tehetnek semmit:)

Kartal (rezervált) 2009.09.14. 23:39:54

@Plutonic: épp most írtam, hogy igyekszem mindenkit nyugalomra inteni, de az a kurva nagy igazság, hogy remeg az ujjam a ravaszon nekem is....
a látomásom pedig a történelem alapfokú ismeretéből fakad. nem itt kezdődött ez az egész, megtörtént már párszor.

na megyek is inkább aludni.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.14. 23:41:08

@Kartal (a dühös): azért örülnék, ha csupán a túlfűtött fantáziám szüleménye lenne ez a látomás...

f.m.j. 2009.09.14. 23:41:14

@llll5:

De. A droidok lőni fognak.

Ez a hajó elment, szerintem, a 100ezer ember összegyűlése, megunták, és hazamentek...

Meg aztán annak a 2-3000 hazafinak hiteles vezetői vannak? Ők hol vannak kint?
Csak kérdezek...
Ha a birkanép megindul, nem fogja nézni, hogy igazságos legyen, rossz is kisülhet a dologból, esetleg nem a "jó" embereket húzzák a deresre...
Én nem akarok áldozat lenni, bár kisember lévén, csak abban reménykedhetek, hogy ezt a vészkorszakot is átvészelem, ahogy elődeim tették a maguk vészkorszakával. Nekünk ez jutott. De ez nem a beletörődés, csak várakozom inkább, hogy mi lesz...

abandi 2009.09.14. 23:46:04

@Kartal (a dühös):
Azt az állampolgárságit hajtsuk már meg!

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.14. 23:47:37

@mókusfüles bukósisak: @llll5: ha a birkanép megindul úgymond, akkor bizony nem azt fogják nézni, hogy most rendszert váltunk. ha eljutunk oda, hogy megint összegyűl akkora tömeg, az se biztos, hogy beállnak a 2-3000 hazafi mögé (vagy akik magukat annak gondolják éppen).

Arra az esetre javaslom ezt a videot, hangulatjelzőnek: www.youtube.com/watch?v=nQNoTIiQOe8

Rwindx 2009.09.15. 00:25:56

Nos én ezt küldeném mindenkinek inkább az alaphangulathoz:
www.youtube.com/watch?v=k9QKWP3ZVe8

llll5 (törölt) 2009.09.15. 00:52:03

@ylion: de, azt fogják nézni, eddig sem rajtuk múlt, hogy a fidesz-birkák hazamentek-tisztelet a kivételnek-Viki szavára

llll5 (törölt) 2009.09.15. 01:01:14

@abandi: ez jó és tényleg nem az elmúlásról szól:)Mit mondhatnék:"4ooo sz@ros rendőrtől féltek?"/Budaházy/ és rögtön el is határolódok magamtól:))

abandi 2009.09.15. 01:01:23

@llll5:
Nem haza mentek, hanem a Várba...!
Mikor a parlamentben volt az összes bűnöző!
ej, anyám...
Na, jó... a metróval akkor is kimenekítették volna a sok karácsonyfadíszt...

abandi 2009.09.15. 01:06:02

@llll5: Vannak még problémák....
(Ugye szaros megélhetési spiclik?
A büdös anyátok picsájába egy cigány faszt!)

llll5 (törölt) 2009.09.15. 01:06:09

@abandi: igaz, ahol Sólyom nem fogadta őket...

llll5 (törölt) 2009.09.15. 01:10:05

@mókusfüles bukósisak: hmm..eltünt egy kommentem..akkor rövidebben válaszolok:a droidok nem fognak lőni.1OOOOO békés tüntetőre meg végképp nem lőnének

llll5 (törölt) 2009.09.15. 01:13:05

@abandi: vannak..főleg, ha már itt is cezúráznak..

abandi 2009.09.15. 01:22:41

@llll5:
Ha jól em lékszem Te jogi jártassággal bírsz...
Kérdésem volna:
Pálinkát mérnek-e már?

llll5 (törölt) 2009.09.15. 01:26:19

@abandi: jól emlékszel, de ez nem jogi kérdés, a pálinka méréshez meg nem értek

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.15. 01:29:53

@abandi: most a standolásos rettenetre gondolsz, vagy pálinkázhatnékod van? :)

abandi 2009.09.15. 01:31:03

Szeretnék helyesírási javítást kieszközölni (mielőtt ledegraszedálnak...)
Tehát akkor helyesen:
Hajó lemlékszem..., vagy más formán....

llll5 (törölt) 2009.09.15. 07:28:34

@laspalmas: írtam neked a Viktoros blogra ismét.Szomorú, hogy az empatikus képességed a nullához közelit..már nem is várok választ arra az értelmetlen kérdésedre, amit a lakásommal kapcsolatban feltettél.....

Kartal (rezervált) 2009.09.15. 07:57:41

@abandi: én jövő héttől talán jobban ráérek, kezdjünk el keresgélni. majd privátban egyeztetünk, ha gondolod.

Tarackos Sül (törölt) 2009.09.15. 08:19:39

Én előre félek . . . amint a mellékelt ábra mutatja, a rengeteg, őket ért becsmérlés, lejáratás és felszínre hozás ellenére minden úgy történik, ahogy azt fenn akarják. Uralják a médiát még mindig, a fegyver (pénz) náluk van, és ez a rohadt, lopós banda igazi mestere lett a hazudozásnak. Így nem lesz nehéz akár választást is nyerni, mert óriási a zombitömeg, akiket lehet hülyíteni . . . és ott van PatásOrbán, aki mint köztudott, a Sátán és Hitler zabigyereke, így egy jókora csoport akkor sem szavazna rá, ha a szocikkal együtt kellene ártatlan kismacskák vérét kiszívniuk, mert a Zorbán a hibás. . .

Az persze egy dilettáns hülyegyerek, és el is kezdte már a Fidesz a hülyejáratát, kötelező sorkatonasággal, egész napos iskolával, fideszes habzószájú hülyegyerekek "én aztán jól megmondom a tutit" benyögéseivel . . . mint Mikola tette anno. A Feri akkor is a szarból hozta vissza, most is vissza fogják hozni a szarból, ilyen ökrök ellen könnyedén :(

molaris 2009.09.15. 08:53:59

@Tarackos Sül:
Nyugi. A tél sokak szemét ki fogja nyitni.

Kartal (rezervált) 2009.09.15. 09:56:22

@molaris: és még többen örökre lehunyják majd, mert el kell döntsék: esznek vagy fűtenek.

ez is megérne egy misét: www.bama.hu/baranya/kozelet/cegvezetoi-fizetesek-ma-kene-megtudnunk-mindent-257276
egyesekre nem vonatkoznak a törvények, de ez itt nem meglepő.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.09.15. 11:56:04

"Annyira bámulatos, hogy ilyen remek erkölcsű emberek vannak fontos pozíciókban, hogy legszívesebben ketrecbe zárnám mindet."

Ez faszt. Letépnél a karjukat és a trutymós végéval verném agyon őket.

A tüntetésnek meg mi értelme? Azért, hogy megverjen a rendőr? Kötelezi ez őket valamire? Ezek már csak abból értenének, ha egy sötét szobában kínoznám őket és az életük lenne a tét...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.15. 16:27:09

@llll5:

Megyek, megnézem.
Amúgy rólam sok mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy nincs empátiám....

A kommented meg nem tűnt el, tegnap este végig szórakozott a blogmotor.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.15. 16:35:40

@molnibalage:

Hát ez egy elég radikális megoldás......

De talán az első kettő után a többi meggondolná...

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.09.15. 17:13:55

@laspalmas: A tumort is kivágják a testből, vagy kemózzák, vagy sugárterápiát alkalmaznak. stb.

A félmegoldások ideje lejárt. Ezzal a gané bandával nem visszük semmire. Szinte napi szinten olyan ügyek vannak, hogy egy ember életének a munkáját elviszik a szarháziak.

Tetszik érteni? Aki ekkora értékben lop, csal,m sikkaszt, hazudik stb. az nem érdemli meg az életet. Másét veszi el ezzel.

llll5 (törölt) 2009.09.15. 21:58:35

@laspalmas: ok, köszönöm, hogy megnézed.Már eddig is nagy port vert fel az ügy:pl. amikor az Indexen megjelent, a tulajdonosa-Nobilis Kristóf/?/-egy idő után letiltotta a hozzászólásokat.Aztán a saját pártlapja támadta le Pokornit, majd a Lánchíd Rádió és még sorolhatnám..most lesz lakossági fórum, aztán tüntetés is és a kerületiek nagy létszámban lesznek jelen-pártállástól függetlenül.Az empatikus képességeddel kapcsolatban megkövetlek, elnézést kérek!Elhiszem, hogy nem tünt el a komment, mivel semmi "rosszat"nem írtam.

llll5 (törölt) 2009.09.15. 22:12:22

@laspalmas: még annyit, hogy mivel láttam a Viktoros blogon a végső reakciódat:minden elismerésem, nagyon gyorsan olvasol..max. 14 perc alatt többezer hozzászólást, dokumentumokat, stb. elolvasni nem semmi....

süti beállítások módosítása