Skip to content


       Szűrés lista

Napi BKV - Mire megy el a pénz?

Hogy is mondta a múltkor Kocsis?


"A BKV belső eladósodottsága 3 milliárd euró, azaz mintegy 810 milliárd forint"

"Nagyjából egy évtized alatt kellene biztosítania a tulajdonosnak azokat a forrásokat, amelyek a BKV eszközállományának megújításához kellenek. Csak arra kell vigyázni, nehogy a járművek és más eszközök öregedése gyorsabb legyen, mint ahogy a források érkeznek"

"Ettől független az a 30 milliárd forintos reorganizációs hitel, amelyről egy hónapja állapodott meg a társaság a fővárossal. Ez az összeg fejlesztésre nem ad lehetőséget, csupán arra, hogy a társaság teljesítse azokat a szolgáltatásokat, amelyeket a főváros megrendel tőle."

 

Ehhez képest még mindig tele vannak hülyébbnél-hülyébb szerződésekkel.

"A BKV Zrt. népszerűsítése különféle rendezvényeken, promóciós anyagokon Kapros Anikó teniszező által" - 900.000,-Ft

"Naprakész elnevezésű internetes, online hírfigyelő szolgáltatás folyamatos szervezése és üzemeltetése" - 504.000,-Ft/hó

"A BKV Rt. által megrendelt repülőjegyek, szállodai foglalások és személyi biztosítások" - 8.750.000,-Ft

"BKV Zrt. Iroda felújítási munkák elvégzése" - 3 * 30.000.000,-Ft

"BKV Zrt. vezérigazgatója részére kommunikációs szaktanácsadói tevékenység folyamatos ellátása" - 550.000,-Ft/hó, Márk & Palm Bt.

"Együttműködési megállapodás PR-riportok elkészítésére" - 4.560.000,-Ft, Klubrádió Zrt.

"27 db, 1/4 oldal, álló 4C hirdetést vásárol" - 7.861.833,-Ft, Ringier Kft.

"Hirdetések és PR-cikkek közlése a hetente megjelenő Helyi Théma Időszakos Hetilapban" - 12.500.000,-Ft

"Hirdetési felületek igénybevétele és az ezzel összefüggő feladatok ellátása" - 3.000.000,-Ft/hó, Est Media Group Kft.

"PR-riportok közlése" - 1.250.000,-Ft/hó, Inforádió Kft.

"Pr-riportok ill. interjúk, vitaműsorok keretében megjelenés biztosítása" - 2.000.000,-Ft/hó műsorszolgáltatási díj, Agro TV-ATV Rt.

"BKV-s arculattal készített 'pörgetős könyv' elnevezésű ajándéktárgy gyártása és leszállítása" - BKV-arculattal 545,-Ft/db, egyedi (Combino, Volvo, Solaris) 202,-Ft/db

Ez személyes kedvencem, párszor már megnéztem, milyen remek ajándéktárgyakat lehet kapni a BKV-nál. Tudom, hogy vannak gyerekek, akik buszsofőrök szeretnének lenni, és nekik örömet okoz bármi kis kacat, de néhány ötlet akkor is elég elmebeteg. Pl. a jegyes póló (ki az a barom, aki ilyet adna a gyerekére?!), az UV-karkötő, és a buszkupakú toll.

 

 

 

 

 

 

 

Állítólag Schimmer Erzsébet egykori marketingfőnök (későbbi szóvivő) ötletei voltak ezek a cuccok, és régebben a törzsutasok, akik éves bérletet vettek, ajándékba kaptak belőlük.

"126 db metró járművön új utastájékoztató hangok rögzítése, ehhez kapcsolódóan a metró járművek utastájékoztató berendezéseinek korszerűsítése" - 5.292.000,-Ft

"MFAV járműveken új utastájékoztató hangok rögzítése, ehhez kapcsolódóan az utastájékoztató rendszerek korszerűsítése" - 26.600,-Ft/db

Nem, nem volt elég a színészhangokból, az akció folytatódik.


"A BKV fontosnak tartja, hogy a társaság megújuló készsége minden utas számára érzékelhető legyen. Ezért első ütemben a 7-es buszcsalád járművein és a 4-es és a 6-os villamoson  utazók „találkozhatnak” majd az új hangos utastájékoztatással. Később, a bevezetés második szakaszában pedig a 2-es, a 3-as metrón és a Millenniumi Földalattin is megszólalnak majd a színészhangok. A BKV történetében egyébként van hagyománya annak, hogy híres-neves emberek mondják be az információkat. A Társaság éppen ezért keresett meg néhány országos hírű színművészt azzal, mi a véleményük egy ilyen, a maga nemében egyedülálló feladatról. A válasz egybehangzó és örömteli igen volt, hiszen a cél itt is a közönség megnyerése (az utazóközönségé), akárcsak a színházban."

 

Az öt színész (Hegyi Barbara, Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter, Szerednyei Béla és Pusztaszeri Kornél) hangjára összesen 5 milliót költött a BKV, ahogy azt a BKV-Figyelőnek írt levelükből megtudhattuk.


"A szerződő felek egyszeri 300.000 Ft+Áfa megbízási díj összegben állapodtak meg. Társaságunk a létrejött mű jogdíját 5 évig terjedő felhasználási jog fejében egyösszegű 700.000 Ft kifizetésével megvette. A hangrögzítés, és az utómunkálatok társaságunk saját stúdiójában készültek. Tehát összesen a költség, melyet Társaságunk kifizetett, 5 millió forint volt."

 

Jobb dologra nem is költhették volna a pénzt, ez kiderül a legújabb felvételből is. 

 

Tanulság? Ezekre egy vasat sem szabad bízni.

Címkék: bkv

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr851465178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magic11 · http://www.autostat.hu/markatoertenetek/7-markatoertenetek/358-chrysler 2009.10.21. 18:20:43

jogos a poszt. nem értem minek költenek erre a sok baromságra. egyszerűen csak működtetni kell azt ami már megvan és szépen gyűjtögetni a pénzt, fizetgetni a tartozást és leginkább arra költeni ami az utasok igényeit kielégítheti, nem pedig magukra és a végkielégítéseikre.

Beosztott 2009.10.21. 18:23:55

@laspalmas:
hvg.hu/itthon/20091021_szeles_gabor_regoczi_miklos.aspx
Ekkora pofátlanságot még életemben nem láttam.
Széles a jobboldali, amint Regőczihez dörgölőzik.... Hát lehet, hogy szükségünk van 4-5 hónapra, hogy megtaláljuk az igazit???

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2009.10.21. 18:27:32

Semmi közöm hozzá, tudom, de...
1. Ha a kettes metrón is a színészek fognak beszélni, akkor mi értelme volt lecserélni a régi nőcit és a régi bácsit a mostani nőcire, aki mellesleg úgy beszél, lehet hallani és érteni? Jaaa, így még több pénzt lehet eltapsolni. Ahám.
2. Ha ennyire sok pénz van, akkor miért nem lehetett egy cserediákot bagóért megkérni, hogy mondja be a Kombinén angolul, hogy mi jön? Mert oké, hogy Hegyi Barbarának kellemes hangja van, de az, hogy magyar akcentussal mondjuk be a megállókat és átszállásokat, szerintem vérciki.
3. Az embelt videót hallgatva kitűnt, hogy Rudolf Péter hangjának és enyhe hadarásának semmi keresnivalója a hármas metrón... Mert a metró hangos, ő meg halk. Így tényleg pénzkidobás.

Pedig szeretem a hangjukat, de - ott, ahová azok valóak.
És nem haragszom senkire.

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2009.10.21. 18:30:38

És ha már ennyire sok pénz van a bemondókra, Undormányhangú Mancika helyére tegyenek már valakit az Örsön, mert frászt kapok tőle...
hogyaJOBBBBoldalonállószerelvény a forgalomból kiállKHHHHOCSIszínbe megy....
Eszem-f@szom klasszikus esete.

Jurganov 2009.10.21. 18:38:18

@jozicsenko: de....akkor ezt...ehh, mindegy. úgysem mondanád el. :S

ermi50xn6j2 (törölt) 2009.10.21. 19:04:22

Délelőtt birsalmát szedtem, délután zöldséget ástam ki, megmostam, diót törtem, hogy holnap ki tudjam vinni a piacra, mert fogytán a gyógyszereim, ezek meg...Ehh.. / nagy legyintés/.

tothmari 2009.10.21. 19:05:52

OFF: ez nem érne meg egy posztot?
index.hu/belfold/2009/10/21/allat_ne_etnikum_ne_kulfoldi_ne/
Ezentúl kötelesek leszünk kiadni a lakásunkat bárkinek, válogatás nélkül?

Syr Wullam 2009.10.21. 19:16:07

"Hirdetések és PR-cikkek közlése a hetente megjelenő Helyi Théma Időszakos Hetilapban" - 12.500.000,-Ft"

Hoppáré, itt a mai hír lényege: a Helyi Théma tulajdonosa Vitézy Dávid nagybácsija. Talán ezt a költséget gyorsan ki lehetne húzni.

Svejk, a derék katona 2009.10.21. 19:37:57

@tothmari: "Setét beszámolója szerint a telefonos egyeztetések során még minden rendben megy, ám a személyes találkozón már elzárkóznak a főbérlők, eladók." Hát nem sokkal jobb lenne, ha inkább beleírhatnák a hirdetésekbe, osztán nem kellene feleslegesen fáradniuk szegény romáknak? De hát ezek megint csak fordítva ülnek a lovon... No mindegy, a tanulság az, hogy ha családos romák jönnek kecskével, akkor kell tőlük kérni egymillió kauciót, osztán akkor az nem törvényellenes, megfizetni meg úgysem tudják.
Amúgy tényleg szar lehet nekik, hogy az előítéletek miatt nem állnak velük szóba... de azért az előítéletek nem alaptalanok, és ki a fene akarná, hogy lelakják a lakását, és ráharagítsák az összes szomszédot, aztán sokszázezres közműtartozást hátrahagyva a rendőrökkel kelljen kipakoltatnia a kedves nagycsaládos etnikumot...

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.10.21. 19:48:11

@Seduxen: elképzeltem, amint kihúzzák a tányéros tévét, aztán országos lázadás tör ki... :D
@Stoney Hill Billy: hát, amilyen PR-juk itt van... :D
@JoeHorseDick: gonosz vagy, még a végén működne a BKV, nem lehetne kádertemető... ez meg odafent nem érdek.

szabogyula 2009.10.21. 19:56:14

@Syr Wullam: Ezt nem mondod komolyan hogy a felügyelőbizottsági tag Vitézynek a nagybácsikájáé a Helyi Théma ?
Ez egy kurva nagy csalódás lenne ....

Vidéki 2009.10.21. 19:58:32

A BKV nem sajnálja a pénzt saját púderozására.

Azzal, hogy bőven juttatja a pénzt a "baráti sajtónak" ( például Klubrádió Zrt., Agro TV-ATV Rt.) tulajdonképpen cinkos hallgatásukat vásárolja meg.

Ezt a technikát Princz Gábor, egykori Posta Bank vezér is kiterjedten alkalmazta, amikor az úgynevezett VIP-listásoknak egy banki trükkel tekintélyes évi apanázst biztosított.

A nyilvánosságra került VIP listán a magyar újságírók "dísze-virága" rajta volt.

Syr Wullam 2009.10.21. 20:03:27

@ostoba 8o: De, halál komolyan mondom. Nekem is csalódás.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.10.21. 20:06:31

Nekem ez tetszik a legjobban, ez miafaszomez???
"BKV Zrt. vezérigazgatója részére kommunikációs szaktanácsadói tevékenység folyamatos ellátása" - 550.000,-Ft/hó, Márk & Palm Bt.
És még egy , ami tuti szép..
"A Társaság éppen ezért keresett meg néhány országos hírű színművészt~~ A válasz egybehangzó és örömteli igen volt, naná bazzeg, 300.000 Ft, én is örömteli igent mondtam volna..XD
"27 db, 1/4 oldal, álló 4C hirdetést vásárol" - 7.861.833,-Ft, Ringier Kft.
ennek a pikantériája, ha igaz, hogy a c4 az boríték méret, a francia boríték mérete..akár áll, akár nem, mi a faszom került abban ilyen irgalmatlanul sokba? Na jó, úgyis tudom a választ.., sajnos.

belzebubó 2009.10.21. 20:10:01

@ostoba 8o: De igen. Vitézy Tamás. De annak annyi cége van Mo-on és külföldön, hogy nincs hely leirni.A Helyi Téma is az egyik.
hvg.hu/print/20090924_vitezy_thema_bkv.aspx
"a társaságnak tudatos és átgondolt médiastratégiája van, ahol elsődleges szempont a költséghatékonyság és az olvasók elérése. Budapestnek két olyan lapja van, amely a legtöbb lakoshoz ingyen eljut: a Metropol újság és a Helyi Téma - írták közleményükben. Hozzátették: a társaság mindkét lappal együttműködik."

Beosztott 2009.10.21. 20:12:27

@JoeHorseDick:
jól beszélsz. el tudjátok azt képzelni, amit Horváth Csaba és az FB (Vitézy is) mondott: hogy a 3 üzemeltetési vezetőnek - bár nincs munkájuk - nem lehet őket eltávolítani. Ez nem igaz. eltávolíthatók. A munka nélkül kifizetett majd 100 milliók visszaperelhetők. Csak vissza kell nyúlni a szerződés megkötőjéhez, módosítójához, ...esetleg a szerződéseket nem módosító személyekhez. A BKV egy nagyon jól bürökratizált szervezet. A gond az, hogy a bürökrácia adta lehetőséget a cég csak az útban lévőkkel szemben visszaélésre használja. Gyerünk, felderíteni, hogy ki a fVsz követte el a hanyag...; hűtle kezelést, a sikkasztást, a lopást; és egyebeket! Most. Kocsis Pistám! Most határozzad meg, hogy kik azok az elveteműltek! És bűntetőt ellenük. De iziben. Ne teljenek el évek!

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.10.21. 20:13:07

@belzebubó: basszameg, ez ám a tudatos, és átgondolt médiastratégia..metropol, és helyi téma..aztakurva..

Horizont 2009.10.21. 20:13:40

@ostoba 8o: Nagybácsikát nem választunk, adva van :DDD

Marcellusca 2009.10.21. 20:14:05

@Seduxen: LOL!

@laspalmas: Olyan, aki buszkupakos tollal osztogatja az autogrammot. :D

Syr Wullam 2009.10.21. 20:17:21

@Horizont: LOL. De azért nagybácsi cége nem mindehol biznicel unokaöcsi felügyelte céggel. :-)

belzebubó 2009.10.21. 20:25:13

@Syr Wullam: Ja. Mint egyetlen ellenzéki fb tagként és 16 éve baloldal által vezetett cégben ő ezt egy személyben el is döntheti miközben több éve lövészárkok közt ugrál.

Syr Wullam 2009.10.21. 20:27:13

@belzebubó: Ne legyen félreértés, én csípem Vitézy Dacit. A gond az, hogy a nagybácsi 12 milkája zsiráf érvet ad a srácot amúgy is basztatók kezébe.

szabogyula 2009.10.21. 20:32:55

@Syr Wullam: Több éve nézem Vitézyt a tévében , hogy mostaztán a hétszentségit neki , álljon meg a 367-es busz a lámpavas utcánál , különben eltörök egy ropit ...
Ezért volt az arc ennyire lightos...
És beigazolódnak az összesküvés elméletek .....Aztakurva ...

belzebubó 2009.10.21. 20:34:50

@Syr Wullam: Igen,ezt ő tudja is jól. De ez van valóban.Nem kellemes neki sem.De ezen legalább jól elrugózik a baloldal már vagy egy hónapja,ha már sem lenácizni nem lehet a származása miatt sem semmirekellőnek és szakmaiatlannak sem tudják nevezni,hát belökik ezt. Van ahol bejön, nekik meg ez a lényeg.

belzebubó 2009.10.21. 20:39:48

@ostoba 8o: Aha, Vitézy Tamásnak pont az a 12 milka hiányzik. VT nem egy kispályás firkász mint Farkasházy.Ezen most jót nevettem. Lájtos? Hány fideszes fb tag van különböző állami cégekben? Nevüket valaha hallottad? Pedig ott is megy ám a disznóság,mégsem ugrál egy sem,pl. MÁV.Ha bármi köze lett volna ehhez,Regőczy már rég bedobta volna ellene, ha már birósági tárgyalásokra is citálta és rendőrségi ügyekbe keverte és folyamatosan ellene tevékenykedett. Ez aduász lett volna ellene,de nem jött be.Majd most bejön másnál.

Syr Wullam 2009.10.21. 20:40:52

@ostoba 8o: nem, nem igazolódnak be. A gond Tamás bátyával van. Nem gondolhatta, hogy a Helyi Théma-BKV-ügylet nem derül ki. Azt is tudnia kellett előre, hogy az unokaöcs szívja meg.

@belzebubó: Ja, az biztos, hogy a szockommer médiagépezet erre fog ráállni a következő napokban.

Syr Wullam 2009.10.21. 20:42:37

@belzebubó: Hát ez a 12 milka tényleg nem érte meg a kárt, amit Dacinak okozott.

esef 2009.10.21. 20:44:42

@laspalmas:
Nekem kellene egy jegyes póló. Felszállnék a járműre, aztán amikor jön az ellenőr, mondanám hogy van jegyem, BKV-tól vettem, de nem fér be a lyukasztóba. Megnézném az arcát... :)

belzebubó 2009.10.21. 20:48:35

@Syr Wullam: Nem,ezt már a Klubrádióban Farkasázy Teddy megszellőztette,kb 4-5 hete,amikor az őt BKV-s "poénos" cikke kapcsán kapott millákkal kapcsolatban felhivták. Akkor azzal jött,ha Vitézy nagybátyja kaphat,akkor ő miért nem? Az, hogy a Hócipő nem ingyenes újság és kb. 500 ember olvassa a szerkesztőkkel együtt már nem volt fontos.Azóta megy ezen a rúgózás,már a maszop ki is jelentette rögtön,hogy hivják vissza az fb-ből Vitézyt.
www.dunatv.hu/itthon/visszahivjak_vitezy_davidot_bkv_fbbolo.html

Csillagszemű Juhász 2009.10.21. 20:49:16

A pólók tök faszák. Kapros Anikó??? na neeee........

Syr Wullam 2009.10.21. 20:51:06

@belzebubó: Na, ez nekem kimaradt, köszi az infót. Szarházy "újságját" soha nem olvastam, nem is vagyok sikeres ember. :-)

Syr Wullam 2009.10.21. 20:54:41

No, elolvastam a Duna TV hírét. Ez csak afféle maszpos cseszegetés lesz, különben nem egy névtelen nímand (a Szalkai nevű ismeretlen) nyomná az ügyet.

llll5 (törölt) 2009.10.21. 20:57:18

@Seduxen: aha, értem..és mi kisérjük be oda az ÁVO-sokat, meg a bibsiket, miután bilincsbe vertük őket?:)))))
@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország: még nem láttam azt a pólot:)Annyira ronda?:)

Kivlov 2009.10.21. 21:03:41

Az egész tetves bkv-t (mávot) vagy fel kell számolni, vagy privatizálni.

csak azt nem értem, miért csodálkozik bárki is, hogy az emberek ott csalják el az adófizetést, ahol csak lehet. Mit kapunk a befizetett adóért cserébe??? szar egészségügyet, szánalmas minőségű utakat, lassan de biztosan romló közbiztonságot, egyre gyérebb oktatást, és főképp lopást a négyzeten. Ja! meg azt, hogy a segélyezett cigók és egyén hozzáadott értéket nem produkáló csoportocskák jobban élnek, mint az aki eltartja őket.
magyarország, szánalomország...én így nem szeretlek...

belzebubó 2009.10.21. 21:03:48

@Syr Wullam: A szélsőjobb azzal jön,hogy zsidó. A jobbosok azzal,hogy ki volt a sosem látott nagyapja (lásd Az utód cimű tegnapi poszt vége). A balosok azzal,hogy ki az apja első feleségének testvérének a fia (a patás) és ki a nagybácsi. A liberálisoknak az nem tetszik,hogy hogy lehet fideszes, zsidó létére. Van akinek a nyakkendője nem tetszik,van aki azon röhög,hogy főz. kitolas.blog.hu/2008/03/03/mokas_buzizas_a_hvg_ben
A kutyájának fajtájával azt hiszem egyelőre még nem foglalkoztak,de lehet,hogy valamit még kihagytam?

szabogyula 2009.10.21. 21:10:43

@belzebubó: Tudod , valaha házakat épitettem . Tudod , téglát a téglára . Reggel 7-től este 5-ig , szombaton is . Hidegben , melegben .
Aztán egyszer valaki azt mondta nekem : egy házat lepapírozni sokkal nehezebb , mint felépiteni .
Igaza lett .
Van egy kétezer éves összeesküvés elmélet : a jógáé .
Vannak a kasztok : a nincstelen , a katona, kézműves, a kereskedő, és a királyok, papok . / ha nem jó , majd valaki kijavít /
Amelyik kasztba születsz , ott is halsz meg , hacsak a karmád egy ugrást nem ir elő neked .
A politikusok , a Rózsadomb egy kaszt , és ez igy is marad .
Nade van igy értelme bárminek is ?

jozicsenko 2009.10.21. 21:11:01

@Jurganov: szia!
nem tudom, mire gondoltál, ha tudok válaszolok

az az igazság, hogy arra az általános érvre, hgoy "hát a nyugdíjasok építették fel ezt az országot" helyből kettő dolog jut eszembe:
1. tönkre is teszik: ez a nyugdíj rendszer nem fenntartható
2. aki a háború után 12+ évesen rendet rakott, az mára 76 éves, vagy idősebb, minden ettől fiatalabb nyugdíjas akkor vagy álom volt, vagy kisgyerek

most ott tartunk, hogy 3.8 millió embernek van munkája itthon, de ebből max 1,8 millió adózik érdemben -ők tartják el az országot

többek között a 3 milliónál több nyugdíjast és rokkantat, a la Loreál: mert megérdemlik

én a 60%os adóéket érdemlem meg és a világbajnok áfát? mert én fizetek mindezért

bevezették, hogy nyugdíj mellett max minmálbérig lehessen dolgozni (vagy kb addig), felette vagy munka, vagy nyugdíj - most ezt eltörölték, mert kell a szavazat: halleluja, végül is, mi barmok majd kifizetjük

igen, harcosan antinyugger lettem: nyugdíjplafont követelek, a minimálnyugdíj mintájára: ha 25 ezer Ft a minimálnyugdíj, legyen ennek a 10*ese a maximum: MERT NINCS PÉNZ
és követelem, hogy aki 42 évesen nyugdíjba megy, a valós nyugdíjas korig max a minimálbért kaphassa, szigoru ellenőrzés mellett: vgy munka, vagy nyugdíj, MERT NINCS PÉNZ

illetve, a fetniekhez, egy kérdés, ami rég foglalkoztat @misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] kérdéséhez: ma az EU-ban a tőke, a munka, a termék szabadon áramlik, nem? ez ugye az alap

mi tart vissza, hogy ne csak az itthon magánnyugdíjalapokat válasszam, hanem EURO alapú, osztrák kasszát? odaküldetem Ft-ban (számítógép elintézi), ott átváltják napi árfolyamon Euro-ra (konvertibilis a pénzünk, nem?), majd még 40 évig kamatozik: nekem, vagy a gyerekeimnek

és elmehet Oszko a jóédes...-ba, mert amit megtakarítottam, nem lophatják el mégegyszer, ugye?

Kivlov 2009.10.21. 21:14:29

@jozicsenko:

Uram! Ha ilyen kérdésekben aláírást gyűjtesz, nyertél egy szignót tőlem!

1-2 kiegészítés a véleményedhez:
- a nyugdíjplafon a minimálbér duplája
- ingyenes utazás azonnali megszüntetése
- aki nyugdjast foglalkoztat, azt nem támogatni, hanem büntetni kell
- korengedményes nyugdíjazás azonnali felülvizsgálata, legtöbb esetben megszüntetése

szevasztok

martonx 2009.10.21. 21:18:51

Én ennek a pénznek a feléért is beolvastam volna az utcák nevét :-)

szabogyula 2009.10.21. 21:23:18

@jozicsenko: Azért azt az "apró" tévedést oszlassuk már el , hogy " max. 1.8 millió adózik érdemben - ők tartják el az országot "
A nyugdijas nem fizet ÁFÁT ?
A munkanélkülinek nem kell ingatlanadót fizetnie ?
A 18 éves , első lakáshoz jutó nem fizet " átirási illetéket "?
És még sorolhatnám ....
Felejtsük már el ezt a ők-tartják-el-az-országot dumát .
A nyugdijas meg eltartott téged , mikor óvódás voltál .

belzebubó 2009.10.21. 21:30:11

@ostoba 8o: Én innen Ázsiából azt tudom neked mondani, hogy ez már errefelé sem igy van, itt most kezdik ezt lebontani. Lásd Indiában főminiszteri posztért indult a legalsóbb kasztból jövő nő. Az a valaki aki ezt mondta neked,nem járt errefelé mostanság. Ne add fel. kitekinto.hu/kelet-azsia/2009/04/16/aki_legyzte_a_kasztrendszert
De még a PepsiCo. elnöke is lehetett egy indiai nő akiről ezt irták: "From Poor Indian Student to Powerful U.S. Businesswoman"
en.wikipedia.org/wiki/Indra_Nooyi

Visszatérve a kérdésre,egyetlen dolgot nem láttam,hogy a szőnyeg alá sepert volna és állitom,hogy valóban az utazás javulásáért és a korrupció visszaszoritásáért tevékenykedik. Persze,lehet,hogy rosszul látom.

Kivlov 2009.10.21. 21:30:47

@ostoba 8o:
ők tartják el bármilyen hihetetlen. Nem is a sok tudatlan kamuhivatalnok a közszférában meg a nyuggerek.
De már nem sokáig! Nyílik a fiatalok szeme, hogy ehhez nem akarnak asszisztálni, éhbérért itthon pöcsölni, eltolák külföldre és majd 10-20 év múltán visszajönnek. Ollé! Reméljük addigra összedől az egész szavazatvásárló szemétdomb, mert ettől csak jobb jöhet.

llll5 (törölt) 2009.10.21. 21:36:20

@belzebubó: na, nem is tudtam, hogy zsidó.Köszi az infot, listára feltéve:)))))Vicc nélkül, minek véded annyira, valami ismerős talán?

szabogyula 2009.10.21. 21:40:19

@Kivlov: Egyszerüen nem hiszem el .
Nem ismerem a költségvetés szerkezetét , de elképzelhetetlennek tartom hogy 1.8 millió ember járulékfizetése meghaladná 10 millió ember ÁFA befizetését .../például , de sorolhatnám az életkortól, nemtől és munkaviszonytól független ezerféle adót , járulékot, Tegnap a jogositványom meghosszabitásáért fizettem az okmányirodában 4585.- Forintot ... / 1 plasztiklap : kb . 20 forint /
Na ennyit a költségvetési bevételekről ....

Doña ¡Cara(mba)! 2009.10.21. 21:45:27

@caralho voador: Ez egy jó kérdés - lehetne, ha lehetne. De így az életben nem lehetnél riporter, ha ilyen kérdésekkel zaklatnád az illetékes fő-alulelőljáró-szóvivő-helyettest! Szegénynek egy ilyen kérdéstől kiesne a mikrofon a kezéből, és ki tudja milyen lelki károsodást okoznál neki brutális modoroddal?!!!Most komolyan, hogyan kérdezhetsz ilyeneket? Hogy minek PR meg reklám meg egyéb desszert egy ABSZOLÚT MONOPOL helyzetben lévő állami cégnek? Hát mert csak. Azért. (hogy egyeseknek milyen modoruk van és miket nem kérdeznének;-)

belzebubó 2009.10.21. 21:47:54

@llll5: A Lauderbe járt ezt mindenhol elmondja, úgy ahogy a nagyapját is,nehogy azzal jöjjenek,hogy titkolja. De a nagyapja vallása is sok helyen feltűnik.1956.mti.hu/Pages/WiW.aspx?id=594
A VEKE az Index közlekedésfórumból indult évekkel ezelőtt,ott szinte mindenki ismeri a tevékenységét és a folyamatos forgalomfelmérési és optimalizálási ötleteit,amikkel folyton jött, úgy 6-7 éve majd ezekkel bombázta a BKV-t és ehhez kérte mindannyiunk segitségét,mert ugye azért neki is vannak határai.
Más bulizott,ő közlekedésoptimalizálási görbéket rajzolt nekünk. Más a Louvre-be ment Párizsban,ő a metró követési távolságát mérte. Na ja ,senki sem tökéletes.

Kivlov 2009.10.21. 21:50:23

@ostoba 8o:
ne hidd.
azért volt jó az ÁFAemelés (bocs inkább: azért volt hiba a csökkentése annó), mert azt mindenki fizeti. mindegy mennyit keres, mennyit kamuzik, bepengeti aztán szeva.
Ezért kell SZJA-t csökkenteni, hogy aki tisztességesen, legálisan melózik, az se haljon éhen...
A nyugdíjazásokat meg azonnal felülvizsgálni 5-10 évre visszamenőleg.

llll5 (törölt) 2009.10.21. 21:59:37

@belzebubó: köszönöm a választ és hogy nem értetted félre a viccet:)Egyébként tényleg semmi bajom nincs Vitézyvel:)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.10.21. 22:35:53

@ostoba 8o: az SZJA a legnagyobb szelet a bevételi tortában, az ÁFA nagyon le van maradva ahhoz képest, pedig az előbbit tényleg kevesebb mint 2 millió ember hozza össze. valamint a másik, amitől sokaknak ökölbe szorul a talpa, az az, hogy ha nem minimálbéres vagy segélyezett az egyén, akkor amellé, hogy a fizetését agyonadóztatják - mivel ugye ő dolgozik - természetesen ha megszorulna, semmilyen segítségre nem számíthat. Ennek megfelelően nem csodálom, hogy ha egyre több embernek van tele ezzel is a töke, és húz el. Egyszerűen amíg a szociális ellátórendszert gyökeresen át nem alakítják, addig dolgozó embernek nincs jövőképe itthon.

jozicsenko 2009.10.21. 22:42:33

@ostoba 8o: ne nézzük egymást hülyének
amikor engem eltartott, dolgozott
azért írtam 1,8 milliót, mert a 3,8 millióból:
-7-800.000 állami alkalmazott: szimpla újraelosztás: állami pénzből fizetés, abból állami bevétel
-kb másfél millió minimálbéres (ok, ténylegesen 300.000-ren vannak, a többi kényszervállalkozó, kisvállalkozó, stb)
-tehát pénzt (=SzJA-t) az a kb 1,5-1,8 millió ember termel, akit fenn írtam
-a nyugdíjas fizet áfát, de az nem több, mint szimpla recirkuláció: állami pénzt visszaad, pont mint a fent leírt állami alkalmazottak

ez a "hála/köszönet" ott ér véget, amikor azt látom, hgy az átlagnyugdíj 72e Ft (NETTÓ), a minimálbér meg bruttó 71,5: az mszp többre becsüli a kasszából kivevőket, mint akik oda betesznek: nagyon nem fair!!!! (nézz meg egy korfát: papíron ugye hatvanhét év a nyugdíjkorhatár, de a java már 50 felett kacsingat, hgy hát, igy, ugy, jajj máááá a doki meg a hátfájás: akik 65 felett vannak, mind kivesznek a kasszából: nem a munka ellen vagyok: ha dolgozhatok, ok, nagyon örülök neki, mert termel, segít: de hogy mellé még nyugdíjat is kapjon, azt azért talán ne...)

másképp: a komenisták elveszik az ember kedvét attól, hogy gyereke legyen: ki fogja eltartani a jővő nyugdíjasait? senki! nekem duplán kell fizetnem? előre és hátra? eltartsam a 19es nemzedéket (=19ezer Ft-ért megvett nyugdíjasok) és legyen gyerekem, aki engem tart el?
én pont az utolsó pozitiv évben születtem, utána csökkentek a születések száma: a leendő nyugdíjasok nem nemzettek elég gyereket, nem lesz aki a rendszert fenntartsa...

adóügyek, alapfokon: 3 állami bevétel van: adó, járulék, illeték (plusz vám, de nem bonyolítom)
adó: szja, áfa, társasági adó a főbb bevétel a költségvetésbe (meg ezeregy apróbb adó, de ezek a fontosak: az szja a legnagyobb tétel, az áfa: hozzááadott érték adó, a végfogyasztó fizeti: az egész világon nálunk a legtöbb!!!)
járulék: ebből fizetnek direkt céllal létrehozott alapokon keresztül fix célokra (munkaadói, munkavállalói --> munkanélküli segély, TB: egyértelmű)
illeték: az a legközvetlenebb tétel: egy állami feladat költsége: jogsihoz, cégalapításhoz, bárhova: hogy miért annyi, nem tudom, hülyeség, de mindegy: 5ezer Ft egy cégkivonat, oszt pár oldal csak, de mögötte van infrastruktura, gépezet

Doña ¡Cara(mba)! 2009.10.21. 22:43:50

@jozicsenko: Szia! Érdekes amit írsz. Legalább megcáfolod azt a sok ostoba, közkeletű marhaságot, amit mindenki hangoztat, aki lusta gondolkodni.

Tényleg, felépítették a nyugdíjasok az országot. Hát mi a fenét csináltak volna? Ültek volna mondjuk 45 óta a romokon? Semmi munka, csak várták volna a mai napot? Mit ettek volna? Hol laktak volna? Az ember esze megáll, hogy ilyet normális ember egyáltalán kiejthet a száján. Ha mi éltünk volna 45-ben, akkor mi tettük volna azt, amit akkor tenni kellett. Mi a francot csináltunk volna, mégis, mit képzelnek a nyuggerek? Vártunk volna tátott szájjal? Ültünk volna máig egy féltéglán? Ma mi építjük az országot, ha már demagógiánál és hülyeségnél tartunk. Tudtommal az idő lehet ugyan relatív ha nem-euklideszi törvények szerint vizsgáljuk, de attól még a Föld nevezetű bolygón empirikusan egyirányúan folydogál. Aki 45-ben volt aktív, az akkor dolgozott, aki meg mondjuk 80-ban született, az meg ma aktív és ma dolgozik.
Más: a nyugdíjrendszert mindig az aktívaknak kell fenntartani, mert hogyan képzeli ezt Pista bá' Eltette a cihába a pengőt oszt most előveszi? Ha az aktív réteg egy bizonyos (gondolom elég pontosan kikalkulálható) szám alá süllyed, akkor van a NINCS...Ez konkrét fizikai korlát, lehet ezen sipákolni, de ez van, azaz pénz nincs, nem lesz. Majd az állam nyomja a lóvét, nem? Hiszen van pénzverde, hát mi a baj, ugyebár? És ezt felnőtt emberek tényleg nem képesek felfogni. Megáll az ész és már csak az agyam hasad tovább. Már többen is vagyok, ha így megy a világ:-D
A tőke, pénz, munkaerő szabad áramlása kapcsán azért a javaslatodon elgondolkodtam. Mi lenne, ha mondjuk Bécsbe vinném egy társadalombiztosítóhoz a pénzem? Hiszen megtehetem. Az egészségügyi ellátás pedig ugyanúgy megilletne itt, Magyarországon, mint bármely uniós polgárt. Amúgy is kerülöm őket, ha tehetem, mert még nem döntöttem el, hogy rövid vagy hosszú életű szeretnék lenni e földön. Ha hosszúra pályázom, akkor nem szabad a magyar egészségügyet igénybe vennem, ezt már jól átgondoltam:( Majd gondolkodok a tippeden is.) Tulajdonképpen az is feldühít, ha eszembe jut, hogy a befizetett járulékaimmal EZEKET tartom fenn és gazdagítom:( De inkább nem gondolok most bele, mert nincs akin kidühöngjem magam...Szegény kutyáim már alszanak, és hát ők mégse rakták elibém ezt az egész sz.rt. Ők máshova járnak nagydolgaikban:)

br · http://www.szalaiannamaria.net 2009.10.21. 23:04:33

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország: Újdonságot mondok, az ÁFA messze a legnagyobb szelet, az SZJA valami 800 milliárd a 8-9000 milliárdos költségvetésből.

Doña ¡Cara(mba)! 2009.10.21. 23:07:02

@jozicsenko: Kösz, ezt nagyon szépen összefoglaltad. Világos, érthető.
Csak annyit tennék hozzá, hogy az ÁFA kétélű dolog: egyszer bevétel a végső fogyasztótól, ez az államkassza szempontjából jónak tűnik. A másik oldalon meg kereslet visszatartó, tehát mégsem folyik be több ÁFA. A közepes jövedelműek kereslete az érdekes, mert a felső tízezer nem tud annyit fogyasztani, ha kipukkad se, ha aranyhal-uszonyt reggelizik mondjuk blansírozott krokogyélus balszemmel . akkor se. Viszont jól agyonvágjuk vele a gazdaságot, a növekedést. Nem elég, hogy a befizetett ilyen-olyan adónemek lassan meghaladják a bruttó béredet (ha a cég által az alkalmazott után befizetett A4-es oldalnyi adót, járulékot is felszámítjuk, nem csak a bérlajstromon megjelenő levonásokat), tehát szorítanak erről az oldaladról, aztán mikor fizetsz a Sparban a kasszánál, újból bevasalnak tőled egy csomó pénzt, mert nálunk irtó magas az ÁFA kulcs - ergo, kevesebb árut teszek a kosaramba, a Spar megszabadul jónéhány amúgy is kizsigerelt beszállítójától, és kész a kör, a lefele futó spirál. Nem igaz, hogy kibírom még addig, amíg jon legalább egy Varga Misi, akinek valami fogalma mégis volt arról, mi is az a gazdaságpolitika,

Kivlov 2009.10.21. 23:11:38

amúgy meg teljesen mind1, h kinek mi ját a múlt "építkezéseiért..."
most ennyi a keret...oszt... jó szerencsét...

br · http://www.szalaiannamaria.net 2009.10.21. 23:14:42

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország:

2009-es évi költségvetési törvényből, millió Ft-ban:

XLII. A KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉS FÕ BEVÉTELEI

1 Vállalkozások költségvetési befizetései
1 Társasági adó 540 400,0
2 Társas vállalkozások különadója 195 300,0
3 Hitelintézeti járadék 13 000,0
5 Cégautóadó 27 000,0
6 Egyszerûsített vállalkozói adó 172 900,0
7 Bányajáradék 33 500,0
8 Játékadó-bevétel 75 900,0
9 Ökoadó
1 Energiaadó 15 000,0
2 Környezetterhelési díj 9 500,0
10 Egyéb befizetések 31 000,0
11 Energiaellátók jövedelemadója 30 000,0
2 Fogyasztáshoz kapcsolt adók
1 Általános forgalmi adó 2 135 100,0
2 Jövedéki adó 830 000,0
3 Regisztrációs adó 82 100,0
3 Lakosság költségvetési befizetései
1 Személyi jövedelemadó 2 062 400,0
2 Egyéb lakossági adók 5 300,0
3 Magánszemélyek különadója 29 400,0
4 Lakossági illetékek 128 400,0
4 Egyéb költségvetési bevételek
1 Vegyes bevételek
8 Egyéb vegyes bevételek 4 886,0
9 Kezesség-visszatérülés 3 560,0
5 Költségvetési befizetések
1 Központi költségvetési szervek 27 078,3
2 Helyi önkormányzatok befizetései 6 500,0

Ok, pár évvel le voltam maradva, nem nézem ezt évente. ÁFA/SZJA fej fej mellett...

Viktus 2009.10.21. 23:20:48

Mit hallottatok arról, hogy a Jobbik megakarja fúrni az országos érdekű merci beruházást?

szabogyula 2009.10.21. 23:34:25

@Kivlov: Ez hülyeség ...
Szélsőséges esetben ne adjunk a szüleinknek nyugdijat ...mert nincs rá keret ?
Nekik ? Akik egész életükben fizették a TB-ét , meg a nyugdijjárulékot ?
Pajtás ! Akkor még kötelező volt ám a munka ! Volt KMK! / Közveszélyes Munka Kerülés / / Kötelező volt dolgozni valahol /
Nehogy már szerencséltleneken verjük el a port .
Az egy megint más kérdés , hogy jelentsük ki : emberek , mától kezdve annak lesz nyugdija , aki bejelentetten dolgozik , és / vagy felveszi a kapcsolatot a " nyugdijszolgáltatójával "
De nehogy már huszadjára Őket tegyük felelőssé .......ezért az elkúrásért ...
És ..... komolyan mondom , felsír egy nagymama .

szabogyula 2009.10.21. 23:43:04

@Viktus: Ezt igy is lehet kommentálni .
De úgyis , hogy egyes szoci pajtások olyan információkhoz jutottak , aminek révén fillérekért " opciós jogokat " szereztek , és ennek révén a "közvetitői dijból " még ezt a blogot is nyugodt lehetsz hogy a Kanári szigetekről nézegetik ...
Nézz utána nyugodtan ....

Viktus 2009.10.21. 23:57:28

@ostoba 8o:

Ki nem szarja le. A birtokosok így is szép pénzt kaptak a merci gyár felépítése meg inkább nemzeti érdek, mint hét paraszt ugaros földjének vételi árán rúgózni. Érdekes lenne, ha kiderülne mi az igazság, ha a Jobbik kavar az igen nagy probléma az azt mutatja a parlament közelébe sem valók, ha nem ki akarta ráhúzni a Jobbikra.

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2009.10.22. 05:11:58

BKV-jegyes polot mar majd' 10 eve is lehetett kapni a Vakondgyarban.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.10.22. 08:43:38

@ostoba 8o:
Milyen kasztról beszélsz?
Mondj egyet a Rózsadombon, aki oda született !
Minden nagykutya közölte az életrajzát.
Mind kis faluban születtek szegény családba,
aztán kollégiumba mentek,
egy helybéli ismert valakit a minisztériumnál,
aki benyomta őket,
aztán kinevezték őket egy bank élére,

és így lettek "zsidók"......

redriot77 2009.10.22. 08:45:40

"A BKV Zrt. népszerűsítése különféle rendezvényeken, promóciós anyagokon Kapros Anikó teniszező által" - 900.000,-Ft"

Ezt most hogy? Én sportolót az elmúlt húsz évben csak csili-vili, felmatricázott szponzorautók volánja mögött láttam, nem retkes hajléktalanok közt nyomorogva rázkódó, csörömpölő, füstokádó buszokon. :)))))

A többire nem is tudok már reagálni. Be kéne ezeket is falazni mint a szlovákiai romákat, és hagyni őket éhen dögleni.

jozicsenko 2009.10.22. 08:49:22

@ostoba 8o: reggelt!

utoljára írok, mert nem akarom, hogy offért kitegyenek
értem amit mondasz, a társ-i szolidaritás megkövetelné tölem, hogy védjem őket -de nem teszem
mert amikor egy nyugdíjas nyugdíjba ment, az általános társadalmi szerződés (leíratlan, kimondatlan, de ez e lényege, ugye?) arról szól, hogy egy élet munkájááért cserébe tartsák el őket -mert dolgoztak -ok

namármost nálunk ez úgy müködik, hogy
1. okosba megoldják, hogy az utolsó években magas legyen a bér, mert magasabb nettó után több nyugdíj jár
2. okosba megoldják, hogy nem 65 év a nyugdíjkorhatár, hanem: extrém esetben 42 évesen már nyugdíjas, de az átlag orvosi igazolással, előrehozott nyugdíjjal, stb: 60 év körül a java már vidáman kapálhat a kiskertben: nem sajnálom tőlük, ha nincs mellette pluszmunka: vagy-vagy
3. ők az állandó célpontja (egy másik társaság mellett) az aktuális szavazatvásárlásnak: bejelentik a nyugdíjemelést, az ingyenes akciókat, stb: "alanyi jogon" jár/követelik az aktuális nyugdíjemelést? mire fel? mert vannak? a gázáremelés engem is érintett, az infláció mindenkit szivat
a minimálbér 2001-ben 40.000 Ft volt, ma, 2009-ben 71.500 (nettóban 60e Ft körül)
az átlagnyugdíj 2001-ben 38ezer Ft volt, ma 80e Ft felett van (lendvai ildikó szerint)
amikor a másik párt hülyéi annyit mondtak hogy a svájcindex meg a hastapsindex (hasamra ütök) módszer helyett csak az inflációval növeljék a nyugdíjakat, jött a sírás, hogy elveszik tőlük a pénzt: tölük? tőlem, én tartom el őket...

szumma: olyan ez, mint a segély egy másik társaságnál: jár, jár, de jobb lenne, ha több járna, mert az a jó, sőőőt, még több még jó lenne, vagy náci vagyol ha nem fizetsz mosolyogva, ugye?

Kivlov 2009.10.21. 21:14:29 : köszönöm, ezt annyiban pontosítanám, hogy aki dolgozik, annak halleluja, örömujongás, stb: a fiatalok úgyis szaladnak innen el, kell a munkáskéz

a pluszpénzért büntetném - a munkavállalót: ha nyugdíj mellett dolgozik, válasszon, vagy fizesse vissza: szalainé is nyugdíj mellett vette fel a százmilláját, nem? a munkaadót nem büntetném, eleve van apehünk: ha összeér a két név (egy adatbázis kérdés az egész, nem?): jozo jozicsenko (adószáma: 123..), van szja-ja és nézddd már, nyugdíjat is kap: na ezt hogy? onnantól a munkavállalóval beszélgetnék...

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.10.22. 09:22:26

@belzebubó: Most kiről beszéltek? Mert a VEKE-s tag a bizottságban az Vitézy Dávid.

Azt meg erősen kétlem, hogy ő korrput és hogy ennyirwe hülye is legyen. Csak valaki ki akarja tenni onnan szerintem és jól leszervezték.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.10.22. 09:39:36

@belzebubó:
A Vitézy egy kisfiú, aki bekerült e felügyelőbizottságokba még az óvoda után.
Az, hogy a leggazdagabb magyarok egyikét is Vitézynek híjják, meg az, hogy a Thema nevű , már az egész országban terjesztett magán-ellenzéki postaládatöltelék sajtószemetet is, az csak tiszta véletlen.

spájdernecc 2009.10.22. 09:47:57

Vitézynek egy hibája van /szerintem/
az BKV környékén ő az egyetlen, aki valami szakmaiságot is képvisel,
a nagyok meg ezt kurvára nem értik

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.10.22. 10:05:51

@spájdernecc:

Szerintem ez nem hibája neki, hanem hátránya. Nem véletlenül akarják elgáncsolni lépten-nyomon.

spájdernecc 2009.10.22. 10:10:49

@laspalmas:
perszehogy :)
szó szerint ezt gondolom magam is

Valandil 2009.10.22. 10:11:31

@llll5: Vasat tényleg nem. De egy kis ólom...

Alfredd 2009.10.22. 10:41:27

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer:

Megnéztem ki Mark & Palm beltagja: Benedikty Béla

Ha beírom a gugliba mit hoz ki első linknek:
"Több hónapos előkészítés után megalakult az MSZP új szakmai fóruma, a külügyi műhely; a grémium tagja Benedikty Béla újságíró..."

Merő véletlenségből megint melyik párt neve kerül elő? Ha kiválasztunk random 20 tanácsadói és egyéb szerződést, hány százaléka köthető mszp-s szdsz-es egyénekhez? 60-70 %

Svejk, a derék katona 2009.10.22. 11:57:29

@ostoba 8o: Én ezt másképp látom. Végigamerikázták a jó kis gulyáskommunizmust, kiutaltatták maguknak a tanácsi lakásokat (aztán megvették tizedáron a privatizációban), bezárták, szétlopták, és eladták amit az ő apáik felépítettek Rákosi alatt, csináltak még 20+++mrd dollár államadósságot, amit nekünk kell visszafizetni, és most ezen a kva nagy életművön aztán elmennének nyugdíjba, de az a nyugdíj több legyen ám, mint egy nettó fizetés, mert ők átdolgozták az életüket. Ja, és az igazi vérgeci komancsok a nyugdíj mellé még a pozíciókat is fogják, és leszarják, hogy a gyerekük 25-30 éves korában még nem tud elhelyezkedni, családot alapítani, "menj el fiam angliába wc pucolónak, ha nem tetszik", sőt, a pofátlanabbja még olyat is mond, hogy "én a te korodban már dolgoztam" meg "nekünk sem volt sok a fizetésünk" na persze, mert pont úgy van minden, mint akkor, mi?
Ezek azt hiszik, a kor érdem, az én nyugger kollégáim is itt hörögnek, hogy mi az, hogy engem ugyanannyival vettek fel, mint őket, amikor ők itt dolgoznak 25 éve, és nem megy a fejükbe, hogy ugyanazt a munkát végzem ugyanolyan színvonalon, mint ők (csak éppen nincs a fizetésemen kívül még 120-140e Ft jövedewlmem).
Elfuserált komancs generáció. Nem vagyok én a nyugdíjnak ellenére, legyen nekik, de azért azt kicsit furcsállom, hogy 140e nyugdíjak meg milliós fizetések röpködnek, és a vén kecskék vadiúj luxuskocsikban feszítenek meg olyan wellness szállókba járnak, amit én kívülről sem tudok megnézni, azt meg teljesen rendjén valónak tartják, hogy nekem gurítanak 82 nettót, hogy abból teremtsek otthont, neveljek utódokat, előre lépni meg nem lehet, mert ha van is egy-egy üresedés, oda behozzák a nyugger haverjaikat, nem ám, hogy BÁRKIT is kiemelnének. Gondolom, a BKV személyzeti osztályán is lett volna olyan előadó, akit elő lehetett volna léptetni a szalayné helyére, de ott sem ez történt, hanem hoztak valami jó kis elvtársat, akinek ugyan fogalma nincs a helyi viszonyokról, de nem baj, mert úgyis más fog dolgozni helyette, neki elég, ha a nevét alá tudja írni az aktákra, meg a prémiumot felmarkolni. Azért ácsi! Ez volna a nagy generáció? Jó nagy szemétládák, azok! Tisztelet a kevés kivételnek, akik támogatják a gyerekeiket, no meg azoknak a ma már 90 év körüli nyuggereknek, akik tényleg tudják, mi a munka, és tényleg építették az országot! De ezek a komancsok, ezek csak felélték, tönkretették az egészet, vonogatják a vállukat, és követelőznek állítólagos érdemeikre hivatkozva. Szánalmas!

szabogyula 2009.10.22. 13:03:12

@Svejk, a derék katona: Nem szeretem ha olyat adnak a számba , amit nem mondtam .
NYILVÁN nem a " vérgeci komancs 140 E forintos nyugdijasokról" beszélek , és védem őket ,
hanem pl. anyámról, aki 68 éves , 66 E Ft a nyugdija , úgy , hogy életében talán 2 X 2 hónapot volt kórházban , mikor engem meg a tesómat megszülte , azonkivül simán ledolgozta a maga 40akárhány évét . És szerencsétlen nem érti hogy miért támadják a nyugdijasokat .
A vérgeci komancs nyugdijasoknak meg irány az épitőipar , lehet konténert pakolni , fel vannak véve 25 év próbaidőre .

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.10.22. 13:13:16

@ostoba 8o: Igazad van,az én "csajom" több mint húsz évvel idősebb és 40 éve dolgozik,az anyám ugyanígy,ezért nem bírom ha leszólják az idősebbeket.Az meg olyan magyaros dolog,hogy az egyik ember tizedannyit sem tud mint a másik és mégis leszólja a másikat.

Viktus 2009.10.22. 13:36:57

Mire megy el az igazán nagy pénz?

A rendőrségi kommandósok digitális telefonjai elnyelik a bejelentkezések elejét, ezért az akciókban nem használják a százmilliárdos készenléti kommunikációs rendszert.

index.hu/belfold/2009/10/22/rosszkor_kert_tobb_tererot_a_rendorseg/

Van itt kérem minden hülyeségre pár száz milliárd.

belzebubó 2009.10.22. 14:24:33

@molnibalage: Róla beszéltünk és pont ezt irtam amit te. Idéztem ő mit mondott erre a Helyi Téma ügyre, de nem fogják tudni kidobni hiába próbálkoznak vele,mert egyedül többet ér mint az összes aktatologató együtt a BKV-nál ráadásul megvehetetlen és szakmailag vérprofi.Ez az élete.És birja a gyűrődést, mehetnek a kövek.
@simonmondja.: milyen felügyelőbizottságOKba?

Kartal (rezervált) 2009.10.22. 14:48:20

@Viktus: naná, kell a rendőrségnek ez a technika, mert ki védi meg az elvtársakat a - jogos - népharagtól, ha nem a rendőrség... bocs, Államvédő Hatóság, bár manapság hívhatnák Kormányvédő, vagy akár MSZP-SZDSZvédő Hatóságnak is. Nem igazán emlékszem, hogy a Fidesz alatt egyszer is oszlatni kellett volna a kormány ellen tüntető dühöngő tömeget - más kérdés, hogy én ott lettem volna a tömegben.

Kartal (rezervált) 2009.10.22. 14:50:08

@RobÚr: nem érted a lényeget. Első kérdés: az elvtársak mennyit tudnak szakítani vele a választásokig? Semmit? Akkor le van sz*va.

belzebubó 2009.10.22. 20:49:24

@simonmondja.: Te felügyelőbizottságokat irsz, hiába emeltem ki, nem jött le neked. Nem felügyelőbizottságot.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.10.22. 20:57:32

@belzebubó:
Mert lusta vagyok tovább ásni. A végzettségét például nem találom elsőre, de másodikra sem.

belzebubó 2009.10.22. 21:22:55

@simonmondja.: Nem is fogod megtalálni,mert még egyetemre jár. De ne fáradj miattam,nem kell nekem bemutasd :))) De ha a szakmai hozzáértését a végzettsége miatt kérdőjelezed meg,akkor nem jól ismered szakmailag.
És 1 fb tagja.

llll5 (törölt) 2009.10.22. 22:08:13

@belzebubó: "1 fb tagja".Igaz, a BKV-é...bocs, ezt nem lehetett kihagyni:))))

belzebubó 2009.10.22. 23:44:16

@llll5: Tobbesszam egyesszam problema van. De azt hittem lemaradtam valamirol es mar mas fb tagja is.

llll5 (törölt) 2009.10.24. 12:58:13

@belzebubó: semmi gond.Csak a "fura" helyzetre akartam rámutatni.

f.m.j. 2009.10.24. 15:20:13

@belzebubó:

hagyjad, neki is azt az egyszem igazság bajnokát kell rugdalnia :)
A többi mocsok, aki tényleg mocsok, az nem báncsa a szemit :)

f.m.j. 2009.10.24. 15:21:31

mármint a bruszos-avatarosnak ;)

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2009.10.25. 19:53:30

Csak úgy beleolvasgattam a műbe...

37. oldalon:
Irodaszerek szállítása, I-Com Kft, 2011.10.07-ig, 352.594.667 Ft (keretösszeg)

Ha 2 évre ennyi, akkor az... 483 ezer forint naponta. Most komolyan, a BKV-nál gemkapcsot esznek?

40. oldalon:
Kötszerek, gyógyászati eszközök és alkoholszondák szállítása, Hyppo Labor Kft, 2011.11.05-ig, 15.525.965 Ft (keretösszeg)

Ez minden napra 21,2 ezer forint... szombaton és vasárnap is. Nem tűnik olyan soknak, de azért megkérdeznék egy buszvezetőt v. karbantartót, hogy tényleg ennyi kötszer fogy-e munka közben (mert feltételezem, hogy nem az irodista Gizi vérző orra miatt kell ennyi cucc).

41. oldalon:
Közlekedésszervezésre irányuló szaktanácsadás, Kontakt-Busz Tanácsadó Kft, határozatlan, 800.000 Ft/hó (megbízási díj)

Közlekedésszervezési tanácsadás egy tömegközlekedési vállalatnak... bizonyára a Kontakt-Busz sokkal nagyobb gyakorlati tapasztalatra tett szert az évtizedek során, mint a BKV.

52. oldalon:
Mozgásban Magazin számára elvégzendő újságírói, fotózási feladatok ellátása, valamint a Mozgásban Magazinban keresztrejtvények összeállítása, Madárház Bt, határozatlan, 200.000 Ft/hó

Vízszintes 2: Posztszoci mammutpreparátum, 3 betű, B-vel kezdődik... :D

61. oldalon:
Szódavíz autómata [sic!] üzemeltetése, ESMA Spanyol-Magyar Reklám Zrt, 2010.12.31, 134.835.500 Ft

Kb. egy évre. Akkor az napi 369 forint szódára. Ezt megmagyarázná valaki?

64. oldalon:
Trolibusz Üzemigazgatóság gázolaj ellátása, MOL Nyrt, 2011.03.31, mindenkori hivatalos MOL nagykereskedelmi ár mínusz 0,05 Ft/liter

Ezt csak a poén kedvéért. :)

Mindezen felül pár észrevétel:
1) 65-66. oldalon 5 különböző tétel szerepel, ami "ügyvédi megállapodás" és "ügyvédi megbizatás". Miért biznisz egy ekkora cégnek 5 különböző ügyvédi irodával kapcsolatban állni?

2) Elszórva számos tétel foglalkozik tisztítószerek beszerzésével. Kérdésem ugyanez...

3) Üzemanyag az OMV-től, kenőanyagok a MOL-tól, mindkettő több tételben szétszórva.

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2009.10.25. 19:55:53

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja):
"61. oldalon:
Szódavíz autómata [sic!] üzemeltetése, ESMA Spanyol-Magyar Reklám Zrt, 2010.12.31, 134.835.500 Ft

Kb. egy évre. Akkor az napi 369 forint szódára. Ezt megmagyarázná valaki?"

Ez természetesen 369 EZER ft akart lenni, csak kimaradtak a nullák. :D

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.10.25. 20:08:29

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja): őszinte elismerésem amiért képes voltál átnyálazni az egészet + számolni + még ide be is írni. Ebből mások (Blikk, etc.) jövőhéten jól fognak tudni csemegézni.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.10.26. 08:11:40

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja):

Az ügyvédi megállapodások azért is érdekesek, mert ugye van jogi osztálya is a BKV-nak.
Ezt meg már egyszer bekommenteltem:
"A BKV belső dokumentumaiból az is kiderül, hogy a Hagyó-kör mellett az SZDSZ-es Lakos Imre sem igen ad a látszatra. A felesége nevét viselő Molnár Judit Ügyvédi Iroda ugyanis az idei első negyedévben ötmillió forintos díjazásban részesült a BKV-tól - honorálandó a 4-es metróhoz nyújtott szakértői támogatást. Molnár a met ró sze rel vé nyek fogadóállomása, a kelenföldi járműtelep telekrendezése ügyében képviseli a vállalatot - és ez teszi kényessé a helyzetét. Férje ugyanis amellett, hogy a Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési bizottságának elnökeként kvázi felügyelője a metróprojektnek, egyben a XI. kerület alpolgármestere is; márpedig az érintett kelenföldi telek éppen Újbudához tartozik.
(Bódis András, Heti Válasz)"
www.delilap.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=16035&Itemid=52

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2009.10.26. 10:15:40

@laspalmas: "Az ügyvédi megállapodások azért is érdekesek, mert ugye van jogi osztálya is a BKV-nak."

Ebbe bele sem gondoltam. :) No igen, így még bosszantóbb...

A látszatra meg már régen nem adnak szerintem. Ahogy süllyed a hajó, úgy lejtenek egyre veszettebb tolvajtáncot a patkányok.

(de mi kerül a szódán 369 ezerbe naponta?! :DD)

ajt 2009.10.28. 09:35:34

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja):

Naaa, azért lassan igazgatósággá avanzsál a jogi csapat.... ahhoz meg köll a pénz, mert ugye egy újabb igazgató sokba lesz!!!!
Periwenke, annyira értetlenke vagy.....-) (ez humor akart lenni) .... jók a meglátásaid. Tetszett a gémkapocsevők és szódavizet vedelők észrevétel. Azért azt ne feledd, hogy főleg a gémkapcsoknál: vannak otthoni családtagok, vannak rokonok, barátok.... nekik is szükségük van gémkapocsra, borítékra, ragasztóra .... mást már nem lehet hazavinnie egy mezei alkalmazottnak. Csak az a baj, hogy minden gémkapcsot és egyéb irodai eszközt mi fizetünk. Adóval és jeggyel/bérlettel.

szabogyula 2010.01.06. 18:43:59

Recseg-ropog a BKV .Kik a felelősök ? Természetesen a buszvezetők .....
nol.hu/belfold/uzemben_a_kontrollcsoport__felmondtak_tobb_buszsofornek_es_muszaki_szakembernek
Szélsőjobb csürhe , nem mer elindulni ha rossz a fék , aláaknázza a válságkezelő kormány válságkezelő intézkedéseit !

szabogyula 2010.01.06. 20:12:59

A lényeg az hogy a szocialisták nem hagytak csontvázat a szekrényben , és a buszvezetők a felelősök !
Már várom Mesterházyt ....: " beindult a Fidesz gyülöletkampánya ...."

süti beállítások módosítása