Skip to content


       Szűrés lista

Késő már magyarázkodni

Csütörtökön, a kommunizmus áldozatainak emléknapján hiányoltuk az MDF megszólalását.

Aztán megkaptuk.

Bár estefelé kiadtak egy pár soros nyilatkozatot is, ezzel nem foglalkozott senki, mert a Klubrádiós szereplés minden képzeletet felül alulmúlt. Herényi szavait, miszerint "Részben az áldozatok is felelősek azért, hogy a kommunizmus áldozataivá váltak" azt hiszem soha nem fogjuk elfelejteni. Nem is szabad.

Mindig jusson eszünkbe, hogy ilyenek ezek. Hogy ilyen szellemi képességekkel ültek évekig a parlamentben. Hogy ilyen értékrenddel nevezik magukat magyarnak és demokratának.

Hogy a nyilvánvaló lebukás után sem vállalják a felelősséget.


"Az elmúlt napok félreérthető  és félreértett nyilatkozata miatt, illetve azért, mert a Magyar Köztársaság egyik legfontosabb erkölcsi kérdéséről van szó, a Magyar Demokrata Fórum világossá szeretné tenni álláspontját a kommunista diktatúrával szemben, ami a párt megalakulása óta következetesen ugyanaz."

 

Ezután ki is fejtik részletesen a kommunizmus bűneit, a családok szenvedéseit, de ez már nem változtat semmin:

Elég volt belőletek, tűnés!

 

(fotó: Hírszerző)

Címkék: mdf

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr241799270

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az MDF jövője 2010.03.01. 14:18:53

Arivistus küldött egy nagyszerű írást, fogadjátok sok szeretettel :-) Azt látom, hogy mindenki csak az MDF jelenéért "aggódik". Meg bírja-e szerezni a kopogtató cédulákat; lesz-e elég szavazója a Tisztelet Társasága nélkül; kap-e elég ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

derelyegrádi szellem 2010.03.03. 11:13:10

@Sörömpőőr:

Én büszke vagyok rájuk. Nagyon büszke.

Az ilyen emberalatti rákosista kommunista férgek, véleménye, mint te, nem érdekel. Remélem egyszer a te gyerekeidet/apádat/anyádat is elviszik majd valamilyen ideológia nevében (rendszerellenes gazemberként), és még a csontjaikat is a patkányokkal etetik fel ilyen hozzád hasonló emberalatti lények. Hát úgy nagyjából ennyi.

Homeoffice 2010.03.03. 11:19:50

@Sörömpőőr:

Huh....ez kemény volt így dél felé.. Azt hiszem a második kávém nem is kell....

derelyegrádi szellem 2010.03.03. 11:26:22

@Gunther:

Én azt hittem az ilyen kommunista avós tömeggyilkos mentalitású emberek már kipusztultak végleg, de tévedtem. Lehet igaza volt ennek a Vastagh Pálnak, és Recsket tényleg úja kellett volna nyitni, de velük megtölteni, törje a követ napi 16 órában 800 kalórián, ha ennyire teszik ez neki, aztán csak találnak valakiket akik belehugyoznak a szájába, leégetik a kezüket a döntött gúzsba kötés alkalmával. Csak akkor semmivel nem lennénk különbek náluk, ami nagy baj lenne.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.03. 11:27:43

@Gunther: @derelyegrádi szellem: "lehet rajta vitatkozni, hogy szükséges volt-e vagy sem. Szerintem szükséges volt, hiszen a múlt árnyai még 1956-ban is itt kísértettek, megbecstelenítették a Vörös Csillagot, melynek nevében a nép vette a kezébe a gyárak irányítását, és már akkor megpróbálták visszaállítani ezt a tetves mutyi-kapitalizmust, a méltóságos urak, nepotizmus és kizsákmányolás rendszerét, az utóbbi évek magyar közéletére jellemző állapotokat"

szerintem ez volt a legkeményebb! Rákosinak csorogna a nyála, ennél szebben ő sem mondhatta volna...

Auris 2010.03.03. 11:27:43

@Sörömpőőr: Te teljesen defektes vagy!! Már gurulok a röhögéstől!
A nácik megszállók voltak a szovjetek meg csak úgy "ittmaradtak" 40 évre! -ahogy fogalmazol. Bruhahahaha!

Jaj folyik a könnyem. A korábbi hozzászólásodra meg, amikor azt firtatod, hogy nem véletlen, hogy az AVH-sok pont azokat vitték el, akiket..... Szóval így a XXI. század elején, élettapasztalattal a hátad mögött, teljesen biztos vagy benne, hogy az ÁVH értékválasztása az az erkölcsi és jogi zsinórmérték, amihez a történelemszemléletünket, meg a demokratikus felfogásunkat illesztenünk kell???? Ami alkalmas arra kiindulási alapként, hogy meghatározzuk a jó és a rossz morális összefüggéseit? Ha érted egyáltalán mire gondolok, mert már erre sem mernék fogadni.

De ha mégis komolyan gondoltad, akkor a nyilasok is biztos nem véletlenül ölték meg azokat akiket megöltek. És akkor folytathatnám a sort az összes többi gyilkossal. De most komolyan, gondolkozz már mielőtt írsz kérlek.

Auris 2010.03.03. 11:31:01

@Seduxen: Az biztos. Simán elmenne a Népszava vezércikkének 1953-ból...
Szerintem sorompós onna gépelte be, aztán megszerkesztette egy kicsit.
VAGY!
Ez az ember időutazó, most csöppent ide és kihagyta az elmúlt jó 30 évet.

Auris 2010.03.03. 11:32:47

@Auris: Bocs inkább 57-ből.... Mert 56-ra is hivatkozik, de a szelleme az ugyanaz...

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.03. 11:32:56

@Auris: komolyan, én meglepődtem azon, hogy 2010 Magyarországán van aki így gondolkodik.

Mert azt még el lehet fogadni (meg lehet magyarázni), hogy "jó volt akkor élni az eccerű embereknek, mert könnyebb volt, mint most", vagy ilyesmi. Ezt még el is fogadom, semmi gond.

De amiket itt összehord, az már kőkemény. Remélem, hogy nem gondolja ezeket komolyan, hanem "csak polgárpukkaszt"...

Auris 2010.03.03. 11:43:10

@Seduxen: Hát igen ez már nem az 1,60-as kenyér esete, ez inkább orvosi...
De el kell szomorítsalak, meglehetősen komolyan veszi a srác. Polgárt ő leginkább a szó szoros értelmében pukkasztana....:)

Azt gondolom a névválasztásából, hogy ő lehetett a Recski Haláltáborban aki a sorompó mellett állt, és azért van képben ennyire, ki jött ment ott.

arlequin 2010.03.03. 11:45:54

@derelyegrádi szellem: tévedsz. vannak még bőven. sajnos

2010.03.03. 11:47:00

@Auris: A nyilasok elsősorban faji alapon válogatták ki az áldozataikat. Aki zsidó volt, azt vitték. Mellékvonalként az egy-két kezükbe kerülő kommunistát is hozzácsapták a menethez. A kommunisták nem faji alapon vitték el az embereket. Ti azt állítjátok, hogy nem is politikai alapon, hiszen mindenki ártatlan volt, aki semmi rosszat nem tett. Akkor mégis hadd tudjam már meg, hogy _szerintetek_ hogy lehetett recskre bekerülni? Mert a számok azt mutatják, hogy azért nem akárki kerülhetett oda... Komolyan érdekelne, hogy a ti ideológiátok szerint miért került oda az az 1500 ember, és pont az az 1500 ember, ha nem a nép ellenes bűntettei miatt? Kíváncsi vagyok, mi rá a magyarázatotok!

2010.03.03. 11:50:34

@Auris: Recsk nem haláltábor volt, hanem munkatábor. A mai napig nem találtak sírokat, a legtöbben simán hazamentek. Lehet, hogy kissé lefogytak, elfáradtak, kilyukadtak a fogaik, és úgy általában nem érezték túl jól magukat az alatt a 2-3 év alatt, de a halálesetek nem voltak jellemzőek.

f.m.j. 2010.03.03. 12:00:12

@Sörömpőőr: ne tetézd, baszki, te itt már el vagy könyvelve, nincs visszaút, már nem tudsz olyan marhaságot idezúzni, ami valakit is érdekelne, csak azért írok, hogy ne a tied legyen az utolsó beszólás

Homeoffice 2010.03.03. 12:00:39

@Sörömpőőr:

nos akkor kezdjük...
Sztálin rasszista volt az köztudott. Rákosi azért volt annyira hűséges hozzá, mert zsidó származsú (vallású) volt. ez Tény.
faji alap... krimi tatárok, lett, litván észtek,,, kaukázusi népek.
Ukránok...
Szted a Barbarossa hadművelet során miért sóval és kenyérrel fogadták a Wehrmacht egységeit?
ezenfelül világos hogy nemnemzeti alapon ment a likvidálás. Ott osztályharc volt. (Akinek a pofája nem tetszett azt osztályellenesnek mondták)
Jah a dicsőséges Vörös Hadsereg.... Az ékekkel (első, meg másodvonalbeli csapatok) semmi baj nem volt, olyan katonákl voltak ,mint bármelyik sereg. viszont a biztosító alakulatok, azok köztörvényes bűnözőkből állt.

fokabacsi 2010.03.03. 12:04:29

@Sörömpőőr: "A Szovjetúnió internacionalista segítsége 1956-ban másodszor mentette meg tőle népünket, amiért nem lehet elég köszönetet mondani nekik!" Mondjad ezt olyan agy mosottnak aki nem járt Ausztriában például, és nem tudja, hogy hol tartanak ott ahonnan kihúzták a mocskos belüket 1955-ben a muszka megszállók . Mennyi ott az átlagbér, mennyi ott egy lakás fűtése világítása, és mennyi itt.Mennyi ott egy villamos-buszjegy és mennyi itt . Ha neked annyira tetszenek költözz oda Észak -Koreába. Az internacionalista kurva édesanyjukat nekik, megszálló gyilkos horda .Az internáci megszállást ne nevezd segítségnek . A kominista kullancsokból elegünk van. Hányásig !

derelyegrádi szellem 2010.03.03. 12:08:50

@Sörömpőőr:

úgy bazmeg, hogy voltak ilyen hozzád hasonló emberalatti szadista tömeggyilkos kommunisták, akik ilyen táborokat hoztak létre.

Remélem lesznek még ilynenek, és majd anyád meg a húgod is bekerül egy ilyenbe, és kilyukad egy-két foga, kicsit lefogy, elfárad, leégetik 3 ujját, telehugyozzák a száját, megerőszakolják vagy 15-en, bár lehet ez utóbbitól anyád általában jól érezné magát, mert te is lettél valahogy. Ki tudja. Nem vagyunk egyformák.

Egyébként ott azért nincsnek sírok te idióta, mert a halottakat titokban éjjel elvitték a közeli kórházakba, és úgy tüntették fel, mintha nem a táborban halt volna meg. Mert ugye maga a tábor léte is államtitok volt. És csak azért 1500-an voltak ott mert annyit fér oda. De emelett volt még tábor Tiszalökön, Inotán, meg sokmindenhol. Ez az egész kommunista rendszer alfája és omegája. A tömegterror. Ahol kommunisták kerültek hatalomra, ott azonnal megkezdődött a lakosság elleni válogatás nélküli terror. Mindenhol, mert ez a rendszert ilyen emberek találták fel, és működtették.

fokabacsi 2010.03.03. 12:11:18

@Sörömpőőr: Áruld el nekem: meddig voltál bezárva az OPNI.-ba ? Hol éltél az elmúlt 20 évben? Mi a diagnózis amit a zárójelentésedre írtak? Nem azt írták : Elmehetek ! Ez kell legyen benne : Elmebeteg.

f.m.j. 2010.03.03. 12:15:36

@derelyegrádi szellem:
@fokabacsi:

Már meg ne haragudjatok, de ti komolyan veszitek még ezt a kis hörömpő fake-et? Ignorálás, oszt mehet a sunyiba

f.m.j. 2010.03.03. 12:16:40

@derelyegrádi szellem:
@fokabacsi:

Már meg ne haragudjatok, de ti komolyan veszitek még ezt a kis hörömpő fake-et? Ignorálás, oszt mehet a sunyiba

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.03. 12:26:41

@derelyegrádi szellem: figyi, nem akarom elvenni 'palmas kenyerét, de finomabban már, ha kérhetem. Kurvára nem értek egyet a manus kommentjeivel, de ez már nem kicsit, nagyon kezd erős lenni. köszipuszi

derelyegrádi szellem 2010.03.03. 12:31:06

@Seduxen:

ennek oka van. Nem szeretem ha a rokonaimat (aki ártatlanul voltak haláltáborban) nyilasozzák, meg sírjukat köpködik. Erre nem tudok finomabban reagálni, így ha nem tetszik, ugord át a hsz-eimet. Ennyit tudok érted tenni ez esetben. Sajnálom. Magamtól, öncélúan nem gorombáskodok senkivel.

fokabacsi 2010.03.03. 12:31:48

@f.m.j.: Én befejeztem vele. Ilyeneket normális ember nem mond.

Doña ¡Cara(mba)! 2010.03.03. 12:40:47

@Seduxen: Én sem káromkodok ok nélkül, egy nőtől nem is szép. De ha az agyonvert nagyapámra gondolok, és itt kommentel békésen egy potenciális tömeggyilkos, én sem fejezném ki másképp magam, mint Conv.
Bocsika és puszika.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.03. 12:43:37

@Doña ¡Cara(mba)!: biztos bennem van a hiba, elnézést kérek. További kellemes irodalmi délutánt kívánok :)

Doña ¡Cara(mba)! 2010.03.03. 12:47:44

@Doña ¡Cara(mba)!: Javítok: mint derelyegrádi szellem.

Doña ¡Cara(mba)! 2010.03.03. 12:48:46

@Doña ¡Cara(mba)!: Hát ja, a halál is irodalmi téma:(

Kartal (rezervált) 2010.03.03. 12:49:41

@Sörömpőőr: @derelyegrádi szellem: @Seduxen: @Doña ¡Cara(mba)!: Ha már irodalmi délután, én nem mondok ilyen randa dolgokat, csak javaslom, hogy olvassátok el az alábbi pár novellát:
www.gulag.hu/tejkonzerv.htm
Egy gulag túlélőjének visszaemlékezései. Kolima. Akinek ez nem mond semmit, az jobb, ha hallgat a holokauszt kapcsán is. Herényi (agyú) is jobban tette volna, ha ilyesmit is olvas, nem csak imre kerteszt...

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.03. 13:00:41

@Doña ¡Cara(mba)!: nem értettél meg, sebaj.

@Kartal (mindenbe beleszól): ezt én pusztán a stílusra értettem...

Kartal (rezervált) 2010.03.03. 13:01:26

@Sörömpőőr: @Auris: Volt egy műsor, talán valamikor a kilencvenes évek elején, közepén, amiben Budapest "felszabadításának" túlélőit kérdezték. Sosem felejtem el, mit mondott az egyik öreg, amikor kérdezték, mit csináltak, amikor jöttek az oroszok. Ez volt a válasza:
- Mondtuk a németeknek, hogy védjenek meg! - a stúdióban, de szerintem az egész országban megállt a levegő pár pillanatra.
Persze, a német megszállás is szörnyű volt a deportálásokkal, de az orosz sem maradt el mögötte semmivel. Sőt.

f.m.j. 2010.03.03. 13:02:04

@Seduxen: miközben igazad van (d.sz. elragadtatta magát...), nem lehet, hogy ezt a hörömpőnek is intézhetted volna? Mert hogy ő már mióta itt van, gennyel, és takonnyal csapkodja tele eme nem is annyira virtuális társaságot? (értsd: igazi emberek igazi múlttal, fájdalmakkal, igazi véleménnyel, ismeretlenül is emberi arcok bontakoznak ki, míg söröm a pörömtől köppni kell, és még finom voltam... )

Kartal (rezervált) 2010.03.03. 13:02:33

@Seduxen: tudom. Nem csodálom, hogy sokaknál elszakad a cérna ilyen szöveget olvasva. És ami a legszörnyűbb: szerintem komolyan gondolja amit ír.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.03. 13:06:29

@f.m.j.: nem akarok itt olyan nagyokat mondani, hogy a stílus maga az ember, én többeket itt ennél normálisabbnak tartok. Ennyi. Vissza lehet olvasni, hogy pl Bezuval miket írkáltunk egymásnak, de ilyen sok ordenáré dolgot (függetlenül attól, hogy a mondandóval tartalmilag egyet lehet érteni) nem engedtem meg magamnak soha. És nem gondoltam azt sem, hogy bárki erre ragadtatja magát. De mindegy, befejeztem, nem az én dolgom, meg esetleg én is "el találódok küldődni" a k****anyámba.

@Kartal (mindenbe beleszól): elhiszem, hogy elszakad. Ettől még ez taszít...

f.m.j. 2010.03.03. 13:09:05

@Kartal (mindenbe beleszól): válaszra se méltatni, ennyi

sztem mindenképp gáz, ha komolyan gondolja, ha nem. Ha komolyan gondolja, hát no komment, ha pedig nem, akkor meg nem látom mögötte az embert, nagybetűvel (mert én ilyen hülyenaív vagyok, hogy időnként hiszek abban, hogy az emberek nem akkora szemetek, persze mindig kopp,) ki az, aki froclizásból, csak azért, hogy békés emberekből ilyen indulatokat hozzanak ki, mint amit pl. sikerült neki dsz-ből - és most biztos erre élvezett el... ennyitől el is szállt a fontosságtudata... szegínyke

f.m.j. 2010.03.03. 13:11:00

@Seduxen: érzek egy pici különbséget bezuhovics, és a hörömpő között... te nem?

Doña ¡Cara(mba)! 2010.03.03. 13:13:47

@Seduxen: Elnézést, asszem tényleg nem értettelek. Ez a sorompóőr blokkolta az agyamat:-)
Elnézést, még egyszer. (Jó fej vagy, tudom. Sok mindent megértesz, én meg néha túl heves vagyok:(

Doña ¡Cara(mba)! 2010.03.03. 13:21:00

@f.m.j.: Hörömpő komolyan gondolja, ne légy naiv (mondom én:-) Bagyoly mondja verébnek alapon...És tele van az oldal trollokkal, ezért néha elszalad az emberrel a ló. Például van itt egy gyanúm, hogy ugyanaz, aki itt most már átment pajtás kategóriába (nem Bezuról beszélek), majd egy évig piszkította egy regionális hírportál vélemény rovatát, ott is vér-szerű neve volt. Ma nem azzal szerepel, mert közben lejárt talán annak a névnek a szavatossága...Térítő. Cave canem et térítők:-)

derelyegrádi szellem 2010.03.03. 13:29:30

@Seduxen:

belátásod szerint teszel. Nagy fiú vagy már.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.03. 13:29:59

@f.m.j.: nem ez a lényeg. de mindegy, ez az én saját problémám.

f.m.j. 2010.03.03. 13:36:11

@Seduxen: nem akakrok tolakodó lenni, de engem komolyan érdekel, hogy miért nagyobb dsz indulati reagálása, mint a módszeres piszkoskodás (tudom, tudom, nem értem... de szeretném) Lehet, hogy dsz-től többet vártál, jé, ember ő is, és egyszer elég
(én csak azért lobbizok, mert nekem hiányozna a kettősötök a Vastagbőrről, jobban mint a bezuhoviccsal való kettősöd, de ez az én problémám :))

Rwindx 2010.03.03. 13:41:46

@Sörömpőőr:
Na elmondok még valamit, aztán hagylak a faszba. Nem érdemelsz ennyi gépelést, a véleményemet fennttartom rólad és a fajtádról.
A múlt héten elfogadott holokauszt törvény kapcsán nem szavazták meg azt a kiegészítést hogy a kommunizmus bűneinek tagadását is büntessék.

A szánalmas banda fele ezt rögtön azzal indokolta hogy teljesen felesleges hisz a kommunizmus bűneit ma Magyarországon nem tagadja senki.
Amint kijött ez a herényi nyilatkozat ugyanez a banda rögtön pártfogásába vette, hogy nem hasonlítható össze a kommunizmus által elkövetett bűnök a holokauszttal mert "nem volt olyan súlyos, nem bűn hisz csak nyilasok voltak, különben is saját maguk tehettek róla, nem annyi az amennyi, nem is történt semmi, stb, stb".

Azt hiszem ezzel mindent el is mondtam.
Akinek sérti a fülét a szövegem attól elnézést, aki meg magára veszi az jól tette.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.03. 13:44:25

@f.m.j.: nem tisztem felette - meg senki felett se - ítélkezni, de több esetben ragadtatta magát ilyen indulatos kommentre (elvonatkoztatva attól, hogy igaza van -e, vagy sem: szerintem megkérdőjelezhetetlenül igaza van), és igen, tőle (így "ismeretlenül", de a kommentjei alapján) sokkal többet "várnék", ő ettől sokkal inteligensebb manus.

"mint a módszeres piszkoskodás" - amivel soromóőr NINCS egyedül. Napjában TÖBB TUCAT piszkálódást kap nem csak ő a "régiek" közül. Elhiszem, hogy ez több, mint érzékeny terület az ő életében, de ez a szememben nem mentség. Alpári volt a stílus, ennyi.

"én csak azért lobbizok, mert nekem hiányozna a kettősötök a Vastagbőrről" - ettől nem kell tartanod, de még csak attól sem - remélem -, hogy most emiatt nem "állnánk szóba" egymással.

Szellem majd igazol - ha akar - anno azzal a retardált libertével is volt hasonló kommentváltása, én akkor is beszóltam neki. Sőt, ha mással lesz ilyen, akkor is be fogok :)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.03. 13:45:25

@Rwindx: "Akinek sérti a fülét a szövegem attól elnézést"

Kabbe Te is :))))) Nem én vagyok itt az ügyeletes "mimóza" azért, basszátok meg :)))))

Doña ¡Cara(mba)! 2010.03.03. 13:47:04

@derelyegrádi szellem: Én értelek. Sajnos nagyon is. Úgy vagyunk mi ezzel, hogy mindenáron lovagként küzdenénk olyanokkal, akik ha ismernék is a lovagi szabályokat, akkor sem tartanák be, mert nyerni akarnak. Sokat. Hatalmat emberek élete/halála felett, pénzt, pompát - nekünk meg szájkosárt. Jó lenne leszoknunk a lovagiasságról, nem western film ez, amiben játszunk. Ez valódi életre-halára megy, és nem művérrel. Mármint a felfogjuk a tétet.

Doña ¡Cara(mba)! 2010.03.03. 13:51:03

@derelyegrádi szellem: Tegnap engem küldött el a jó öreg sorompóbakter, hogy sokat ittam, menjek lefeküdni. Nem sértődtem meg. Ő ilyen. Ez a felszólítás valóban nem tartalmaz ordenáré szót, csak nem tudja kinek mondja. Ad egy: egy nőnek. Ad kettő: totál antialkoholistának. Sőt már kávét sem iszom. Nem dohányzom. Akkor ennyi erővel elküldhetett volna a jó kedves mamámba. Nem ugyanaz a stílus?

derelyegrádi szellem 2010.03.03. 13:54:21

@Doña ¡Cara(mba)!:

Én nem vagyok lovagias az ilyenekkel. Ha az utcán találkoznék vele csibészből pofán vágnám egy jó szlkás deszkával, de persze csak akkor ha sedux nincs ott, mert akkor bizony megint hallgatnom kéne a prédikációt.... :-) Ez esetben esetleg egy kabbe basszadmeget kockáztatnék meg, mert az még belefér nála is! :-)

Doña ¡Cara(mba)! 2010.03.03. 13:57:08

@derelyegrádi szellem: Most megnyugodtam:-) Már magamban kezdtem keresni a hibát, pedig az se növeli az önbizalmat:-) De most, hogy már ketten vagyunk így ezzel, nem szégyenkezek:-D

f.m.j. 2010.03.03. 13:57:14

@Seduxen:

" Figyelj, én ezzel nem büszkélkednék a helyedben, hogy több rokonod is tagja volt a magyarország egész lakosságából kiválogatott alig 1500 legelvetemültebb rendszerellenes gazembernek, akik Recskre kerültek" -ez egy részlet hörömpő dsz-hez írott kommentjéből (bocs, hogy idézem, mert borzalmas) ennél kevesebbért is öltek már embert...

Azért örülök, hogy békésen fog ez lecsengeni, én nem szítok tovább :)

sörömpöcsőrt meg faszkalaptalanítottam, tegyetek így ti is :)

zrobasé 2010.03.03. 14:01:07

@Sörömpőőr:
ritkán irok...de te bszod...ahogy nagyapám mondta, "európa ilyet nem baszott"
az olyanra, mint te, még a köpetemet se pazarolom...aki ilyeneket tud irni,gondolni a "dicső VH"-ről, a megszállásról, felszabaditásról, 56-ról, az kérlek a szememben egy morális (és agyi) hulla...mit neked tények, mit neked számok, mit neked bárki és bármi...
sztálinorgonát az ánuszrózsádba...

derelyegrádi szellem 2010.03.03. 14:01:26

@Doña ¡Cara(mba)!:

nem kell ezen így tipródni, az ilyet én minden lelkiismertfurdalá, köntörfalazás, megmagyarázás nélkül elküldöm az anyjába. Ha tetszik ez másoknak, ha sem. Ez ennyi. Egész fitalkoromat azzal töntöttem, hoyg ne csitt, ezt nem szbad mondani, meg ezt csak itthon, elgem van ebből. Aki átlépi a rubikont, az átlépte.

És igen, azt a libertét is elköldtem ide oda, mert leávósozta az apámat. Meg volt még egy másik is, de arra már nem emlékszem.

Mint ahogy arra se, hogy sedux akkor kisasszonyoskodott volna, de lehet hogy így volt. :-) Vissza kéne keresni.

derelyegrádi szellem 2010.03.03. 14:03:05

@Seduxen:

te átugorod a hsz-t, világos! :-)

derelyegrádi szellem 2010.03.03. 14:04:47

@zrobasé:

vigyázz, mert most itt van sedux is, és nem bírja a durváskodást...Majd este 10 után, akkor már alszik. :-)

Rwindx 2010.03.03. 14:05:13

@Seduxen:
Ha előbb szólsz hogy azért kibírod, nem törlöm ki az utolsó előtti sort :)

Én úgy vagyok vele, hogy ha valaki átlép egy határt velem szemben hagyom hadd jöjjön ki belőlem az állat. Az is én vagyok, ha azt mondanám nem, akkor hazudnék. Mindenkiben ott lappang belül a civilizáltság alatt. Néha el kell engedni mint a galambokat és könnyebb lesz :), meg talán a másik is vissza vesz a retardáltságból. Nem azért mert kevésbé lesz retardált, hanem azért mert érzi hogy nem az a normális.
Azért pedig hogy ne csak az állat látszódjon belőlünk, néha el kell az ilyeneket kerülni. Majd valaki más foglalkozik velük, nem lehetünk mindig állatok.

Doña ¡Cara(mba)! 2010.03.03. 14:11:28

@Kartal (mindenbe beleszól): Szia, Kartal! Most nem olvasom el a novellákat, mert én ma is csak félve veszek le olyan könyveket a polcomról, mint például Koestlert, Nagy Imréről és 56-ról szóló írásokat, Bibót, nem a témához tartozik szorosan véve, de van egy könyvem a 40.000 bácskai magyar lemészárlásáról is, amit a mai napig nem tudtam elolvasni:(((((, már nem bírom, hogy még mindig itt vannak a gyilkosok vagy azok bedresszírozott jól szitúált és jóltáplált gyermekeik, akik talán itt is osztják az észt. Nálam antikommunistábbat nehéz elképzelned...Nagyapám megkínozva, agyonverve, dédapám örökre megfenyegetve, javainkat, mindenünket elvették, apám élete végéig félt, mert unos-untalan "társadalom-ellenes" apját kérték rajta számon, nem járhatott gimnáziumba se, pedig páratlan agya volt. Ugyanezek a históriák a férjem ágán is. Elég, elég, elég, nem akarom látni, hallani őket!

Doña ¡Cara(mba)! 2010.03.03. 14:21:45

@derelyegrádi szellem: Majd' elfelejtettem: egy nürnbergi per kijárna ezeknek is!!!!!!!!!! Emberiség ellen elkövetett, elévülhetetlen bűnök miatt. Ezek a bűnök ugyanis nem évülnek el (lásd a 90 éves náci levadászása).
Nem elég, hogy az átlagnál magasan, arisztokratikusan magas életnívóval rendelkeznek ők is és csemetéik is, nem szégyenlenek személyzetet tartani, akik kitörlik a s.ggüket, a világ proletárjai egyesüljetek és te éhes proletár (hamis, valejéig hamis) szellemiségében, bevitték gyerekeiket, unokáikat a '90-ben kezdődött úgymond új rendszer kulcspozícióiba, hát mit nem akarnak még? Szép szavakat? Himnuszokat? Ódákat? Nürnbergi pert, azt, mint a náciknak. Egal-egal alapon.

f.m.j. 2010.03.03. 14:24:56

@Rwindx:

az effélék pontosan azt használják ki, hogy az ember nem szeret állatként mutatkozni, főleg ebbéli állapotában mások elött lelepleződni, mert az unintelligencses, civilizálatlan dolog...
hát mikor, kik, hol tanították meg velünk, miként sikerült ezt belénk rögzíteni, hogy mindent, de mindent tűrnünk kell, lehajtott fejjel, megértően, hogy a piszkoskodónak szabad úgy viselkedni, amivel előhívja az agressziót, dühöt?
Ha nem válok állattá, honnan tudja a hülye, hogy hahó (már ha érteni akarja persze, és nem direkt arra játszik) eddig, és ne tovább? először mindenki finoman próbálja terelni, érvelni, magyarázni, aztán abból kell értsen, hogy káromkodva , magunkból kikelve küldjük el melegebb éghajlatra... :)
Nem mentek fel senkit, csak természetes emberi reakciókról írtam...

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.03. 14:27:36

@Rwindx: elegánsan is el lehet küldeni valakit a picsába :)))

arlequin 2010.03.03. 14:29:49

@derelyegrádi szellem:
úgy. nem kell ezen tipródni.
aki egy buta fasz köcsög, egy emberalatti lelketlen nímand, azt el kell küldeni oda ahová való. az ilyen szellemi kútmérgezőt pedig helyre kell tenni, nem is miatta, hanem a többiek miatt. jézus is elküldte a farizeusokat, buddha se bánt kesztyűs kézzel a hamis brahmanokkal, mohamedről és mózesről nem is beszélve... nekem ilyen példaképeim vannak ;-)))
aki békét akar... ugyebár. annak vállalnia kell az 'összezördülést'. khm.
sicc! transit gloria mundi

f.m.j. 2010.03.03. 14:30:18

@Seduxen: ez annyira vérmérséklet kérdése

derelyegrádi szellem 2010.03.03. 14:31:01

@Seduxen:

igazad van. Hát akkor nagyon szépen megkérlek......:-))))

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.03. 14:33:15

@f.m.j.: elhiszem. de feleségnek, gyereknek (főleg gyereknek) én nem tudok olyat kívánni, amik fentebb elhangzottak. fene a finnyás gyomromat.

na de legalább sorompóbarátunk távozásával is van kit "osztani", nem fullad unalomba a post :)

Rwindx 2010.03.03. 14:36:13

@f.m.j.: igen, én is így gondolom :)

@Seduxen: Ahhoz kell egyfajta intelligencia a fogadó részéről is. Pl egy Bezuhov valószínűleg megértene egy ilyet, de a fenti élőlény már nem, így teljességel hatástalan. Ez egy "élénk eszmecsere" alatt gyorsan kiderül.

arlequin 2010.03.03. 14:41:04

@f.m.j.: főleg ha tüzelik ;-)))

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.03. 14:42:50

@Rwindx: felteszem, ugyanis Bezu nem hülye. Fasznak fasz, ez egyértelmű, de nem sötét :))))

f.m.j. 2010.03.03. 14:54:42

@Seduxen:

na, csak rágok még egyet a gitten, nehogy azt hidd, hogy én gyerekeknek, nőknek (magam is feleség vagyok, nem szeretném tehát, ha valaki ilyet kívánna nekem:)) valaha ilyet tudnák kívánni, pláne csinálni. Amikor a hétesi néniről volt poszt, azokat a gyerekeket se akartam egy pillanatig bántani, vagy kínozni, megölni, akik ezt tették vele... se bosszúból, se jogos felháborodásból, (a néni fia se beszélt ilyenről, most ezt csak arra írom, hogy pedig őt közelről érintette a dolog, vagy a Szögi lányok sem lettek bosszúszomjas romaölők, mert ez történt az apjukkal, mielött bárki írná nekem,hogy könnyű "kívülről" kegyelmeskedni)

Ilyenre még a "nagy Liberté" sem vetemedett, ezt még ő sem engedte meg magának, ebben azért megegyezhetünk :) hörömpő túlment egy határon, pedig nekem se kommunista, se náci táborban nem volt sem fogvatartó, sem fogvatartott a felmenőim között...nem is értem hogy úszták meg :)

f.m.j. 2010.03.03. 14:55:44

az a tudnák nagyon csúnya, lécci olvassátok tudnÉk-nak :)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.03. 14:56:59

@f.m.j.: "Ilyenre még a "nagy Liberté" sem vetemedett, ezt még ő sem engedte meg magának"

kopnak az emlékek?

f.m.j. 2010.03.03. 15:02:36

@Seduxen: lehet :)

de lehet, hogy neked is :)

először is Libertinus rövidebb hsz-ket írt, mert ha esetleg hosszabbakat írt volna, kiderül, hogy mekkora is a sötétség odabent, szerintem felmérhetetlen volt, de ez most mellékes...

másodszor: hamarabb kikészült, picsogott körbe-körbe, hogy mivammá, őtet itt báncsák, és moderátorokért rinyált :)

harmadszor: nem volt ennyire gonoszul aljas

Vissza kéne keresni (keresse amúgy a lucgizi) mert szerencsére elmúlt innen - bár sose lehet tudni :P

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.03. 15:04:28

@f.m.j.: az lehet, hogy rövidebbeket írt, de ő bele bírt ennyi aljasságot sűríteni rövidke kommentjeibe is.

2010.03.03. 15:10:43

@Kartal (mindenbe beleszól): Az én felmenőim kenyeret meg tejet kaptak az orosz katonáktól. A szomszéd néni felmenőit meg kiszabadították a lágerből. Minden nézőpont kérdése. Tulképp még nagyon nácinak sem kellett lenni ahhoz, hogy féljenek az oroszoktól, annyi mindent össze-vissza hazudoztak róluk a harmincas-negyvenes évek horthysta propagandái... De nyilván sok kis zsebnyilas akart a németek szoknyája alá bújni, mert sejtették, hogy lesz megtorlás.
A novellák aranyosak, kicsit olyanok, mint az auswitzi visszaemlékezések. Valószínű a munkatáborok mindenütt a világon ilyenek, ilyenek voltak curchill koncentrációs táborai a Búr Háborúban, ilyenbe rekesztették az amerikaiak is a japán származású lakosokat Pearl Harbor után. Az alapvető kérdés nem is a létszám, hanem, hogy MIÉRT kerülnek oda az emberek. És erre még mindig várom a választ: ha nem nyilas múltjukért, nem ügynöki tevékenységükért, rend ellenes szervezkedésükért, és nem is faji alapon, akkor szerintetek miért vitték Recskre azokat az embereket?

@derelyegrádi szellem: Butaságot beszélsz! Egy szupertitkos büntetőtábor semmilyen terrornak nem lehet eszköze. Ha mindenki tudott volna róla, hogy oda lehet kerülni, akkor lehetne terrorról beszélni. De senki sem tudott a létéről, aki mégis, annak is tilos volt beszélni róla, tehát a kinti emberek nem is félhettek tőle. 1500 ember eltűnt... hát istenem, biztos csavarognak valahol, vagy disszidáltak és már a bad kreutzeni lágerben hallgatják a Luxemburg rádiót - gondolhatták. Ez nem volt terror! Egyszerűen diszkréten kiiktatták a társadalomból a nem kívánatos elemeket, a többiek meg élték a boldog civil életüket, üldöztetések, rettegés, háború, karszalagban rikácsoló führer nélkül.

Auris 2010.03.03. 15:20:06

Sorompóőr azért hasznos, hogy emlékeztetett bennünket arra, hogy soha nem lehet hátradőlni, mondván: No, mostmár megjavult a világ, a hülyék eltüntek, mindenki megvilágosodott, fenyeget a világbéke.

Az is hasznos, ha beleverik az orrunkat a valóságba. Mert többnyire az ember előbb utób olyan állapotba kerül, hogy a saját eszmerendszere veszi körül, és hajlamos azt gondolni, hinni, érezni, hogy jó irányba haladnak a dolgok. Aztán jön egy ilyen "lágerőr" és megvilágosodhat mindenkinek, hogy minden apró eszközzel (van akinek komolyabb szerep is megadatik), szünet nélkül tenned kell valamit, hogy a világ egy kicsit jobbá váljon. Mert ha nem teszed, akkor mások alakítják. Olyanok, mint a sorompókezelő. És akkor megnézheted megad.

Szóval megtéríteni nem fogjuk tudni, de nagyon jó hogy emlékeztet bennünket arra, hogy van mire odafigyelni.

ÉBERSÉG, ELVTÁRSAK, ÉBERSÉG!!!!

derelyegrádi szellem 2010.03.03. 15:21:15

@Sörömpőőr:

Most rövid leszek:

Kívánok neked meg a családodnak egy olyan boldog, rettegéstől mentes cilvil életet, mint ami nekünk jutott az '50-es években. Ezt követően meg azt, hogy olyan diszkréten iktassanak ki a társadalomból (családostol) , mint a Recskre, Gulagra vitteket. Ha ez megtörtént, dumálunk a dologról. Addig csak a pofádat jártatod itt.

arlequin 2010.03.03. 15:22:10

@Sörömpőőr:
hi.
hihi.
hihihi.
igazi, oszlopos. az vagy. szegénykém. elég borzalmas lehet.
kicsi gerinc, kicsi jutalom. ezt kapták a felmenőid.
rendes gerinc, recsk. ezt kaptuk mi.
csak csendben, csak halkan, hogy senki meg ne hallja... csak semmi kiállás. csak semmi áldozat, kicsi hobbi, kicsi kocsi, egy gyerek. csak semmi nagy hang, helyette sör és virsli és egy ki hofi szelepnek. mert aki nem utálta a rendszert mér röhögni sem tudott rajta kellőképpen.
a magadfajtát legfeljebb borsófejtőként alkalmaznám. mert esetleg az nem túl magas az egyszerű értelmed számára.
azért remélem, hogy nem vagy hívő, remélem rendes ateista vagy. ugye?

zrobasé 2010.03.03. 15:23:15

@Sörömpőőr: "Egyszerűen diszkréten kiiktatták a társadalomból a nem kívánatos elemeket, a többiek meg élték a boldog civil életüket, üldöztetések, rettegés, háború, karszalagban rikácsoló führer nélkül."
remélem nem jártál iskolába...mert különben fájlalnám, hogy a befizetett adóforintjaimat arra pazarolták volna, hogy téged tanitassanak...dunába vizet...
(finom voltam ? :D)

f.m.j. 2010.03.03. 15:25:23

@derelyegrádi szellem: :) gratulálok, így kell megújulni :)

Auris 2010.03.03. 15:29:43

@Sörömpőőr: Na ez megint egy aranyköpés!! Húú de durva!!!

"Ez nem volt terror! Egyszerűen diszkréten kiiktatták a társadalomból a nem kívánatos elemeket, a többiek meg élték a boldog civil életüket, üldöztetések, rettegés, háború, karszalagban rikácsoló führer nélkül."

Ha most megjelenne az ajtód előtt két bőrkabátos fazon, és olyan diszkréten kiiktatnának a társadalomból, hogy még az anyád se értesülne róla, hogy hol vagy, mi meg békésen élnénk és írogatnánk tovább, akkor azt mondanád, hogy ez demokratikus volt, és milyen jó neked????

Egyégként az emberek tényleg nem amiatt rettegtek, hogy van egy tábor. Hanem amiatt, hogy egyszer csak jöttek és elvitték őket. Még a saját elvtársaikat is!!!

Az emberek pedig csak éltek boldogan, elégedetten. Aztán 1956-ban meg jöttek a nácik, akiket Piroska fellázított, mert a farkas a nagymama lekvárjával összekente a szemafort a biciklijén.
Kész, neked valami díjat kell kapnod!! Ez nem maradhat komoly következmények nélkül!

(ja amúgy szerencséd, hogy a parlament nem fogadta el a kommunisták áldozataira vonatkozóan a törvényjavaslatot, mert neked már kisztottak volna három évet, az biztos.)

Rwindx 2010.03.03. 15:29:48

@Sörömpőőr:
Olvasgass:
lexikon.katolikus.hu/R/recski%20k%C3%A9nyszermunkat%C3%A1bor.html
A végén találsz pár forrásmegjelölést is. Aztán húzz el innen messze.

derelyegrádi szellem 2010.03.03. 15:34:27

@f.m.j.:

akkor ügyes vagyok hogy azt a részt, "és három ázsiai szfiliszes orosz katona varrógépezzen az anyádon" kitöröltem? :-)

@arlequin:

ohh yeeee! Ez nagyon szép volt. Egy kis nadrágszíjtelek az M7-es mellett a gerinctelen aljasságért, néhány kézfogás egy virsliujjú büdösszájú tahó pártitkártól...ennyi...

Doña ¡Cara(mba)! 2010.03.03. 15:36:01

@Auris: Nagyon fontos, amit leírsz. Tényleg hajlamosak megfeledkezni arról, hogy hellyel-közzel hasonló világnézetűek vannak itt velünk (kivéve a prédikátor trollokat). A barátainkat is ugynailyen körből válogatjuk. És megfeledkezünk arról, hogy itt még semmi nem dőlt el semerre. A múltnak nehogy árnyai, de a konkrét gyilkosok is itt élnek, velünk, most is ellenünk. És nem félnek. Ha Mosonmagyaróvári sörtűzre adtak ki parancsot, akkor is kijár nekik a demokrácia, nyugdíj (talán még megemelt nyugdíj). Mert ők jobban ismerik szamaritánus fajtánkat, mint mi saját magunkat.

Auris 2010.03.03. 15:40:09

PÁLYÁZAT!

Kedves Honpolgárok (Elvtársak.!)

Kérem név és egyéb személyi adatok kíséretében jelöljétek meg azon személyeket, kiknek diszkrét kiiktatásával, érzésetek szerint saját mikro- és makrokörnyezetetek kellemesebbé válna.

Kérjük, hogy amennyiben érzékelitek az adott személy eltűnését környezetetekben, állítsátok ki a honlapomon található kérdőívet, annak visszaigazolására, hogy civil életetekben a rettegés milyen szinten csökkent, boldogságotok milyen mértékben emelkedett.

A kérdőívet kitöltők között a dicsőséges Vörös Hadsereg relikviáit, societasos bögréket, és welness hétvégét sorsolunk ki, melyet kedvetek szerint gázkamrában, vagy átnevelő táborban tölthettek.

A legeredményesebbek velem is kezet foghatnak!

Előre a lenini úton!

Sorompőőr.

Doña ¡Cara(mba)! 2010.03.03. 15:40:27

@Doña ¡Cara(mba)!: Kihagytam eg szót, és így teljesen félreérthető az első mondatom. Javítok:
Nagyon fontos, amit leírsz. Tényleg hajlamosak VAGYUNK (ezt hagytam ki, bocs)megfeledkezni arról, hogy hellyel-közzel hasonló világnézetűek vannak itt velünk (kivéve a prédikátor trollokat).

Másik: A múltnak NEMHOGY árnyai...

derelyegrádi szellem 2010.03.03. 15:43:18

@Auris:

:-)

Akkor mindenféle jogaira hivatkozna. Ezek ilyenek. Akkor vonyítana, a saját anyját feladná, beárulná, csak ne bántsák. Az ilyen figurák addig vannak ezen az állásponton, amíg nem őket viszik. Az a pár nyomorult szar kis akaszgatós gyilkos kommancs miatt is, akit Prónayék - egyébként teljes joggal - felhúztak, már majd egy évszázada ajvékolnak.

Auris 2010.03.03. 15:53:08

@derelyegrádi szellem: Ez ilyen szinten már szórakoztat engem.
Mondjuk még az is sokat elmond a trollok lelkületéről, hogy ebben a témában Topo barátunk már nem ptyogtat el 5 percenként egy-egy bejegyzést.

Doña ¡Cara(mba)! 2010.03.03. 15:56:31

@Auris: Nem, Topo barátunk még a cirill betüknél tart. Azon a poszton érdekelt.

Doña ¡Cara(mba)! 2010.03.03. 15:58:16

@Auris: Ugyanis a Neretvánál harcolt, ott volt zsoldos. Ezért is kellett ismernie a cirill betüket. Lehet, hogy horvátul is tud????

Auris 2010.03.03. 16:00:25

@Doña ¡Cara(mba)!: Gondolod, vagy tudod? Mondjuk elég militáns.....

Doña ¡Cara(mba)! 2010.03.03. 16:10:11

@Auris: Ő maga írta le a De sietős posztban. Mármint hogy zsoldos volt és harcolt a Neretvánál. Marcellus mekérdezte, hogy SFOR, Mostar, öreg híd? De arra még nem válaszolt.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.03. 16:14:31

@Doña ¡Cara(mba)!:

Jézusom, de hülye vagy!:D:D:D
Egyrészt nem harcoltam, mert nem volt ott senki, akivel harcolhattam volna, másrészt humanitárius küldetésben a hazámat szolgáltam.

Kartal (rezervált) 2010.03.03. 16:21:29

@Doña ¡Cara(mba)!: "A múltnak nehogy árnyai, de a konkrét gyilkosok is itt élnek, velünk, most is ellenünk." - csak hogy visszaigazoljam szavaid, és ne csak Recsk legyen téma a kommunizmus szörnyűségeiből, idézek valamit:
"– Az egykori végrehajtók közül néhányan ma is aktívan politizálnak – mondja halkan Hantó Zsuzsa történész, szociológus, aki a hortobágyi zárt táborok kutatását végzi [...]"
1950-1953 kitelepítések, kényszermunkatáborok a Hortobágyon. Mond ez valakinek valamit?
Ja, és a források: www.mno.hu/portal/170968
www.dfmc.hu/bemutatkozas_main.htm

Doña ¡Cara(mba)! 2010.03.03. 16:21:45

@El Topo (Sgt. Elias): Az más. Az szép, nemes tett. Most ezt komolyan mondtam.
Arra már nem emlékszem, ki robbantotta fel a Mostari hidat (gondolom a jugszláv hadsereg, mert akkor még jugoszláv volt)? Tényleg nem emlékszem, pedig akkor feszülten figyeltem az eseményeket, csak felejtek. Sajnos. Már keverem az IFOR.t, az SFOR-t, szal nem emlékszem. Sajnálom, ha pontatlanul fejeztem ki magam, tényleg nem tudhattam. Zsoldost írtál, asszociáció alapján mindjárt fegyveres erő ugrott be. De tényleg volt humanitárius alakulat is.

Kartal (rezervált) 2010.03.03. 16:27:50

@Sörömpőőr: Anyósom apukáját az orosz katonák ölték meg. Nagymamám mesélte, hogy amikor jöttek az oroszok, a lányokat sárral kenték be, meg eldugták őket pincékbe, mert azok az állatok mindent kiraboltak, minden nőt megerőszakoltak.
Ja, és veled befejeztem a beszélgetést. Pá!

Doña ¡Cara(mba)! 2010.03.03. 16:33:06

@Kartal (mindenbe beleszól): Igen, ezt is ki kellett ennek a népnek bírnia! És még bírnunk kell. És még semmi sem dőlt el. A jobboldalnak nagy küldetése és felelőssége van, remélem tudja. Itt még nem volt meg a "kommunista gyilkosok" nürnbergi pere. Addig itt semmi nincs lerendezve, elintézve.

Doña ¡Cara(mba)! 2010.03.03. 16:38:25

Sziasztok, én most el.
Majd máskor folytatom.
Üdv.

süti beállítások módosítása