Skip to content


       Szűrés lista

Kvízjáték vasutasoknak

Nekem ne mondja senki, hogy nem a MÁV tudatos tönkretétele zajlik. Látványosan háttérbe szorítják a Volán-érdekekkel szemben, s ha ez még nem lenne elég, belülről is szívják a vérét. Ugye nincsenek senkinek kétségei, hogy ha a budapesti közlekedési vállalatnál megtörténhetettek dolgok, akkor az országosnál még durvábbak is?

Emlékszünk, mit mondott Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya a Kontrasztban? "Kísértetiesen hasonlítanak a MÁV ügyei a BKV-nál történtekhez"

Bizony, egy-kettő már kipattant.

A MÁV Informatika Zrt.-nél is a tanácsadói szerződések, az ügyvédi megbízások és a végkielégítések sérthettek törvényt a gyanú szerint. A rendőrségi közlemény szerint "A feljelentés és az eljárás eddigi adatai alapján gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a MÁV Informatika Zrt. jelenlegi vezetőjének döntései, humánpolitikája, valamint a cég gazdálkodása jelentős kárt okozott a Zrt-nek és a MÁV-nak is." Hosszú Sándort egyébként 2003-ban Kóka János minisztersége idején nevezték ki a cég élére.

Nemrég robbant a Hídépítő botránya, hat régi munkatársat "hűtlen kezeléssel" (=pofátlan lopás) gyanúsítanak. A rendőrök 2006. augusztusa óta nyomoztak a MÁV Zrt. feljelentése alapján, és 2009. szeptemberében készült el a több száz oldalas igazságügyi mérnöki szakértői vélemény.

Ez már önmagában nonszensz kategória.

Feljelentés -> nyomozás vége = 3 év

Nyomozás vége -> gyanúsítás = 1/2 év

Per kezdete -> ítélet = (várhatóan) 3-5 év

Így nem lehet dolgozni, eredményt várni. Mire egyet nagy nehezen elkapnak, lecsuknak, addig száz másik lop, csal, menti külföldre  a pénzt.....De térjünk vissza a fősodorba, hogy mi is az ügy.

A rendőrség közlése szerint több szabálytalanságra bukkantak, az egyik legérdekesebb a fiktív számlázás,  a másik pedig az, hogy több ideiglenes hídelem legyártására kapott a kft. megrendelést, azonban az újak gyártása helyett a régieket festették át és számlázták le, mintha újak lennének. A bűncselekményekkel okozott vagyoni hátrány meghaladja a 207 millió forintot.

Két Szalainé. 13,8 nokiásdoboz. 2004-ben. Ez a nem semmi. Mik lehettek azóta?

És akkor néhány kapcsolódó hír:

Kétmilliós közbeszerzési bírság a MÁV Zrt.-nek

A Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) megsemmisítette a MÁV Zrt. "Távközlési üzemeltetés támogató rendszer kialakítása" című tenderének lezáró döntését, és 2 millió forintra bírságolta az ajánlatkérőt (a MÁV Zrt.-t). A KDB azért marasztalta el az ajánlatkérőt, mivel az nem tartotta magát - az általa vállalt - értékelési szempontokhoz.

Milliárdos bírságot kaphat a MÁV

A közbeszerzési törvényt sértheti az, ahogyan a MÁV egy éve használja a nagyjából ezer autóból álló flottáját. Az eljárás alapja az Indexen január közepétől megjelent cikksoroza, ők írták meg, hogy a MÁV tavaly április óta szabálytalanul, lejárt szerződés alapján használta nagyjából ezer személy- és teherautóból álló gépjárműflottáját.

Hat év alatt húszmilliárd

A MÁV Zrt. 2004 és 2009 között összesen 46 szerződéssel vásárolt szolgáltatásokat a száz százalékig saját tulajdonában álló leányvállalatától, a MÁV Informatika (Informatika) Zrt.-től. Igen, attól a cégtől, ahol most nyomoznak.

A MÁV nem kaphat az 50 milliárdból, pedig ráférne

Felfrissíthetik járműparkjukat a tömegközlekedési cégek:a Magyar Fejlesztési Bank 2013-ig százmilliárd forintos hitelprogramját a közlekedési tárca kidolgozta, a kormány jóváhagyta. Az idén elkölthető 50 milliárdból a MÁV nem kaphat. A MÁV-Start előtt azért marad „zárva” az MFB kapuja, mert az állami személyszállító vasút államháztartási körön belüli gazdálkodó szervezet. A személyszállító eszközök többsége felett rendelkező MÁV Zrt. és a vontatással foglalkozó MÁV Trakció Zrt. pedig nem közszolgáltató. Így rájuk a kormány döntése nem vonatkozik. A közlekedési tárca szakértői szerint ezek a cégek csak az Európai Bizottság jóváhagyásával, a hitellehetőségek alvállalkozókra történő kiterjesztése után kerülhetnek képbe. Ez pedig júniusnál előbb nem várható.

A MÁV pénzével kozmetikázzák a hiányt?

A kormány olyan finanszírozási szerződést kötött a MÁV-val, amely szerint januárban nem, február-márciusban pedig csupán 6-6 milliárd forint költségtérítést kap a vasúttársaság, az áprilisi támogatás viszont csaknem az első negyedévi kétszeresére emelkedik - írta szombati számában a Magyar Nemzet. A Magyar Nemzetnek a MÁV-Start az ütemezés alakulását azzal indokolta, hogy az az idei költségvetés igényeit veszi figyelembe.

Röviden, tömören összefoglalva az eddigieket: NINCS PÉNZ, nem is lesz, de feljelentések várhatók!

Erre kapunk egy ilyet olvasónktól:

 

Fogalmam sincs, hogy mi ez, a peron.mav.hu nem jön be. Egyedül a tavalyi verseny döntőjének leírását találtam meg.


"Húsz év után ismét műveltségi-szakmai vetélkedőt rendeztek a vasutasoknak, amelynek célja a leányvállalatok kapcsolatának erősítése és a vasútszakma sokrétűségének bemutatása.

...

Patinás helyszínen, a Törekvés Művelődési Központban rendezte a MÁV Zrt. Belső Kommunikációs Osztálya a Vasutasok Országos Vasútismereti és Műveltségi Versenyét. A hónapok óta zajló küzdelemben négy írásbeli forduló és egy októberi elődöntő után végül a S-TRA-Pabírók, a Hóhányók, a Railjet Szeged és a Dombóvári Gyors elnevezésű csapatok bizonyultak a legjobbnak, így ők mérhették össze erejüket az utolsó összecsapásban, a november 13-i, pénteki döntőben.

A vetélkedő Andrási Miklós, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, illetve Hónig Péter közlekedési miniszter megnyitó gondolataival vette kezdetét. A játék során a csapatok három fordulóban mérkőztek meg egymással: kvízkérdésekre válaszoltak, neves vasúti személyiségek nevét bogozták ki azok anagrammatikus alakjából, filmek címét ismerték fel a bemutatott részletek alapján, végül képkirakóban és memóriajátékban vetélkedtek egymással. Az izgalmakban bővelkedő, színvonalas kép- és hangtechnikával és látványelemekkel támogatott eseményen végül a „Hóhányók“ győztek, így ők utazhatnak egy egyhetes szakmai útra a francia fővárosba. A második helyezettek egy szilvásváradi hétvégével, a harmadikak egy, a Gyertyafény Expresszre szóló vacsorameghívással, míg a negyedikek egy értékes társasjátékkal lettek gazdagabbak. A nyereményeket Kisteleki Mihály, nyugalmazott MÁV-igazgató – a nyolctagú szakmai zsűri elnöke –, valamint Mosóczi László, a MÁV Zrt. vezérigazgató-helyettese adta át a versenyzőknek."

 

Azt a leborult szivarvégit neki! Képkirakó, memóriajáték, látványelemek? Mint a tévében?!?!?

Igen, pontosan úgy.

 

 

"Az esemény átfogó játékrendszerét és kreatív megvalósítását a Showformer Kft. biztosította a MÁV Zrt. részére. A teljes játékshow alapja a PlayPort rendezvényprogram."

1, Playport

"Felkínálom a lehetőséget Önnek és partnereinek, hogy részesei legyenek egy izgalmas kvíz játéknak. A játékmester a televízióból már ismert Beszeda Gábor, aki egy fergeteges hangulatú vetélkedőt vezényel le bárkinek, bármikor...ráadásul akárhol! A PlayPort játékprogram lényege, hogy bármely rendezvény programszerkezetébe beilleszthető módon nyújt televíziós gameshow-khoz hasonló hangulatot és szórakozást mind a jétékosok, mind a nézők részére egyaránt. Az ismert játékműsorok összes jellemzőjével bír, mely teljes mértékben autentikussá teszi a programot."

2, Showformer Kft.

Bejegyzés ideje: 2009.04.01. Tevékenység: PR, kommunikáció. A cég jegyzett tőkéje: 500.000,-Ft. Ügyvezető: Beszeda Gábor Péter.

3, Szerződés

Nyoma sincs a MÁV Zrt. honlapján, mintha nem történt volna semmi.

 

 

Címkék: máv abszurd pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr141837024

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A ... anyádat, MÁV! 2010.03.19. 11:09:33

Anno írtam egy posztot arról, hogy a Máv igen drágán vett repülőjegyeket, persze egy közvetítő cég segítségével. (Istenem, de szeretnék egy ilyen közvetítő cég lenni!) Akkor azt hittem, hogy az ügy majd szépen elül, ahogy lenni szokott, elvégre semmi m...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

b0z0 2010.03.19. 11:11:50

múltkor 4 óra alatt értem Szegedről Szolnokra, meg ez is :D
MÁV BOJKOTTOT VÉGRE!!!

Smacika 2010.03.19. 11:12:52

Olaszországi szakmai út mi? Azért van bőr ott is. Vagy lehet, hogy valamelyik cimbi cége az utazásszervező, és 999990.-fornt / fő (szörnyen jutányos) áron viszi őket olaszba?
Ez olyan, mintha az eszkimóknak akarnának déli-sarki repülőjegyet adni ajándékba.
Vagy a beduinoknak, góbi-sivatagi körutazást.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2010.03.19. 11:15:50

A MÁV ügyeiről egy egész könyvet lehetne írni... "betrackbackeltem" a repülőjegyes sztorit, az is gyönyörű: arról szól, hogy a MÁV repülőjegyeket vásárolt, de nem úgy, mint egy normális ember, hogy megkeresi és lefoglalja magának, hanem megbízott ezzel egy irodát, aki messze a legmagasabb piai ár felett szerzi be neki a jegyeket... anno elég szép botrány volt az ügyből. Na, gondoltam, most borult a bili, legalább ez a pazarlásforrás megszűnik; erre (más okból kifolyólag) nemrég nézem a MÁV szerződéseit, és mit látok? Szó sincs erről, ugyanúgy érvényben van a szerződés, és a MÁV továbbra is veszi a méregdrága, messze a legmagasabb ár feletti repjegyeket... ott is kellene egy hasonló "vérengzést" tartani, mint a BKV-nál.

Krikri 2010.03.19. 11:19:57

Olasz szakmai út, aztán meg francia főváros????

b0z0 2010.03.19. 11:20:38

@derelye vágó: már tegnap sok helyen fent volt...megint annyi a lényeg számomra, hogy a lehető legminimálisabb eszközzel védték magukat a rendőrök, más országokban meg simán fegyvert is használtak volna ilyen esetben...

Hosszúlépés 2010.03.19. 11:20:43

A Rém Rendes Családban volt egyszer szó egy vetélkedőről: Ki Mit Tud Lopni?

b0z0 2010.03.19. 11:21:46

@Krikri: a tavalyinak volt a fődíja a francia út, a mostanié az olasz

reKorrekt 2010.03.19. 11:49:10

"nagyjából ezer személy- és teherautóból álló gépjárműflottá"

Minden 3. magyar településre jut a máv-nál egy gépjármű?? Eszemfaszommegáll!

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2010.03.19. 12:00:49

Kedves Ferenc által birtokolt Orange Ways hirdetések a HÍRTV-n gondolom semmit nem jelent...

belzebubó 2010.03.19. 12:29:20

Ki ez a Beszeda Gábor? Miért van kiemelve a neve? Én ezt az embert sosem láttam, ő ki azon kivül, hogy alapitott egy céget a MÁV show-ra gyorsba'?

arlequin 2010.03.19. 12:31:48

SÓLGÁLATI KÖZLEMÉNY!

csaxólok bloghuszárocskáim, hogy készüljetek a szombati magyar nemzet(ek)re!
késleltett habzásban folyik majd a foslé, de biztosan.
lesz itt olyan MÁVozás április 11-ig hogy hajjaj! teljes fordulatszámon megy a főv.rendőrség meg az ügyészség. immáron láthatóan átnyergeltek a rend védelmező őrei.
napi kvízkérdésünk: ki írta a forgatókönyvet?

f.m.j. 2010.03.19. 12:36:59

@arlequin:

a felderítő repcsik? :P

f.m.j. 2010.03.19. 12:39:01

@belzebubó: egy műsorvezető az rtl-nál, olyan telefonáljon, itt van a kezemben 10ezer, hát nem kell tipusú kis aljaceleb

belzebubó 2010.03.19. 12:44:35

@f.m.j.: Köszi már értem,ilyen van a svédeknél is. Nagyon alja lehet, ha még sehol nem irtak róla. Ez jutott róla eszembe :))): www.youtube.com/watch?v=kiiA0qH58wE

jozicsenko 2010.03.19. 12:46:48

@arlequin: jaja, szerintem az évtized legjobb húzása, ha minden héten lesz ápr 11-ig egy-egy interjú a magyarnemzetben

és a legszebb, hogy nem csak mindenki azt vásárolja majd, de gyakorlatilag kiirhatnák az aljára, hogy sponzord by mszp...

f.m.j. 2010.03.19. 12:55:28

@belzebubó: dehogynem írtak róla :)
ilyeneket: starity.hu/sztarok/beszeda-gabor
ugye milyen sokat lehet róla tudni :) :D:D:D

Mourinho már nem a király 2010.03.19. 13:41:46

Meg gondolom ez is teljesen szabályos és legalás, és nem akarnak ellopni belőle 1 HUF-ot sem:
index.hu/gazdasag/magyar/2010/03/16/ujraindul_a_mav_megapalyazata/
Áfa nélkül 83 milliárd forintból akar rádiókommunikációs rendszert beszerezni a cég.
Nyolcvanhárom - szívinfarktust kaptam - milliárd forint.

szmoker (Homo Trollicus) 2010.03.19. 14:17:44

@Anthony (kick-ass): 1 darab mobiltelefőn = 0 forint dömpingáron, plusz czéges flottaelőfizetések, egymás közt ingyen telefonálással, plusz hozzá valami avaya-s szar hogy rögzíccse a hívásokat, szerintem pár száz misi. Na jó, 10 milliárd, és akkor a kampányra is jut is, meg marad is, meg az elvtársak és egyéb állatok is boldogok.
Oszt a hardver meg ott van a TréKomnál meg a PanNortelnél, arra nem kő költeni.

Rosszul-e látom?
Vagy ez normális, hogy kiépítenek egy mobilhálózatot maguknak? Mi a faszom ez, titkosszolgálat, hogy nem jó nekik a pógári verzsön?

De még ha műholdas, ezermillióbites kódolású titkostelefont vesznek, az is olcsóbb.

Vagy pár száz CB-t.

molaris 2010.03.19. 14:23:49

Ez teccik!!!!! Sínpistáéknál vetélkedő!!!!!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.03.19. 14:36:37

Hát igen, ez mondjuk kisebb port kavart, mint a BKV-balhé, de attól még nem kis lóvé...
Megint ez a nincs pénz... nincs vazze, mert ha ellopják, akkor mindegy, mi mennyit gürizünk, akkor nem is lesz soha...

Az is nonszensz, hogy ennyi ideig nyomozni valami után... Basszus, úgy kéne kezdeni, hogy fiktív szerződés? Ki írta alá? Megvan a felelős. Ki volt a főnöke? Mondjuk akkor repül ő is (nem az utcára, hanem dutyiba).
Csak ugye ezt következetesen be is kéne tartani.

vagy legalább úgy lopnának, hogy ne látsszon nagyon, már leszarom. Kisebb mohósággal simán meg is úszhatták volna, és mi sem szopnánk ekkorát.

kuki123 2010.03.19. 14:58:35

OFF:

index.hu/bulvar/2010/03/19/lovoldozes_a_nepfurdo_utcaban/
Két lövés dördült: egyiket a sarokba szorított támadó a saját állkapcsába eresztette

EPIC FAIL

Marcellusca 2010.03.19. 15:00:52

@volánrulz: Aki hülye haljon meg!
De, hogy ennyire hülye legyen valaki, hogy még rendesen fejbe sem tudja lőni magát. :D

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.03.19. 15:24:04

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

Pár nap Swietelsky nyitóbanner van náluk meg az MNO-n, hátha valaki hidat, autópályát akar építeni xD

arlequin 2010.03.19. 15:55:55

@derelyegrádi szellem: jó van fiacskám. látszik akarsz te, ha tudsz... ;-)

süti beállítások módosítása