Skip to content


       Szűrés lista

Túl kellemetlen lett a BKV-jelentés

"A sorozatosan napvilágra kerülő BKV-botrányok miatt a Fővárosi Közgyűlés 2009. november 26-án életre hívott egy vizsgálóbizottságot, a BKV Zrt.-nél kitudódott, a BKV Zrt.-t érintő szabálytalanságok munkajogi, polgári jogi és esetleges büntetőjogi vonatkozásainak kivizsgálása érdekében"A bizottságba a Fidesz és az MSZP 3-3, az SZDSZ 2, az MDF és a KDNP 1-1 tagot delegált, íme a névsor:

- dr. György István (elnök, Fidesz)

- dr. Steiner Pál (MSZP)

- dr. Papcsák Ferenc (Fidesz)

- Németh Szilárd (Fidesz)

- Andó Sándor (MSZP)

- Tüttő Kata (MSZP)

- dr. Bőhm András (SZDSZ)

- Szabadai Viktor (SZDSZ)

- Hock Zoltán (MDF)

- dr. Bagdy Gábor (KDNP)

A vizsgálóbizottságnak 120 napja volt arra, hogy elkészítse jelentését, és azt Demszkyn keresztül benyújtsa a Fővárosi Közgyűlésnek.

A határidő letelt, a jelentéstervezet elkészült, de nem nyújtották be a Közgyűlésnek, mert az MSZP-SZDSZ képviselők nem szavazták meg. Ők már a tegnapi, utolsó ülés kezdetén jelezték: a jelentéstervezet szerintük alkalmatlan a vitára, mert olyan tényeket tartalmaz, amelyek soha nem hangzottak el a bizottság ülésén. Az MSZP-s Steiner Pál azt mondta: a fideszes bizottsági elnök a legutolsó ülésen kampányfeladatot teljesített.

Az MSZP-s és az SZDSZ-es képviselők azt javasolták: 45 nappal hosszabbítsák meg a bizottság munkáját, mert "befejezetlen a munka", "bizonyos szakmai érvek alátámasztják", mert bizonyosan lehet - az egyébként a szocialista tagok által is színvonalasnak minősített jelentés - szakmaiságát még jobb színvonalra emelni. Ezt a javaslatot viszont az ellenzékiek nem szavazták meg. György István fideszes elnök szerint


"A munka akár egy éven át is végezhető lenne, de az a politikus, aki 120 nap alatt nem tudja eldönteni, hogy a vizsgálati jelentés tartalma megfelelő-e, nem Magyarországon él és nincs tisztában azzal, mi történt BKV-nál"

 

Összességében elmondható, hogy hiába dolgozott a bizottság 3 hónapig (vajon mennyi fizut kaptak erre?), és nem jutottak csak egy patthelyzetig.

3 MSZP-s + 2 SZDSZ-es = 3 Fideszes + 1 KDNP-s + 1 MDF-es

Köszönjük srácok, szép volt!

De nem is értem, hogy gondolhatta bárki komolyan, hogy az MSZP-SZDSZ tagok nyomoznak a szocialista pénzszivattyúként emlegetett BKV-nál, és az eredményt majd szépen, lelkiismeretesen benyújtják a szabaddemokrata Demszkynek....

Azért ha már elkészült a jelentés, kukkantsunk bele (letölthető itt és itt).

.......

........

.......

.......

 

És így tovább, és így tovább. A jelentés(tervezet) szerint a Fővárosi Közgyűléstől Demszkyn át az Igazgatótanácsig, Gazdasági Bizottságig, Fb-ig mindenki hibás.

Nem egy szép anyag, az biztos. Andó Sándor több észrevételt írt hozzá, ezek egyikében (kelt március 19.) olvashatjuk a következőt.


"Nem értek egyet az „európai átlagtól messze elmaradó szolgáltatási szint” megfogalmazással, legfeljebb úgy, hogy a nyugat-európai átlagtól helyenként elmaradó szolgáltatási szint, és a messze szó elmarad.

Nem értek egyet az „egyik legmagasabb tarifa fizetése mellett veheti igénybe a BKV Zrt. szolgáltatásait”. Nem igaz, a 65 év feletti EU állampolgárok ingyen vehetik igénybe korlátlanul a BKV szolgáltatásait, ilyen egész Európában nincs."

 

Igazad van, Sándor. Ilyen talán még Közép-Afrikában sincs.

Címkék: bkv botrány

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr341869906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Denimm 2010.03.26. 12:30:35

Amúgy némi kétség van bennem is,hogy ekkora buliban ne lett volna a teljes politikai garnitúra benne.Régebben voltak olyan hírek,hogy az autópálya biznisz is úgy működött,hogy a hatalmon lévő és az ellenzék között csak 10-20% körüli kenőpénzkülönbség volt.De mindenki evett a húsosfazékból csak a kanál mérete volt a különbség.
Olyan elkeserítő ,hogy lépten nyomon átb*sszák az adófizetőket.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.03.26. 12:32:55

S ezk a bizottságosdi végül mennyibe fájt???
Mert az eredményét látjuk!
Pfej mocskos gecik!

rolika 2010.03.26. 12:33:10

Nem baj, már csak tizenhatot kell aludni.

minimalista 2010.03.26. 12:37:30

@cotti: @Denimm:
Igen, azt hiszem ilyen kaliberű ügyeket lehetetlen lett volna elintézni a másik oldal hallgatása nélkül. A hallgatás meg nincs ingyen, az tuti. Nem véletlen hogy a fidesznek rengeteg kipattant botrány nem éri el az "ingerküszöbét". Vagyis csak amiatt jajveszékelnek, amiből nekik nem jutott lóvé.

Tessék, lehet választani...:S április 11. meg a faxom....

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.03.26. 12:48:07

@Smacika: ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ :-DDD

snorbi 2010.03.26. 13:06:21

"a 65 év feletti EU állampolgárok ingyen vehetik igénybe korlátlanul a BKV szolgáltatásait"

Hát én erre aztán kurvára nem lennék büszke.
Ne a nyugdíjasok seggét nyaljátok, hanem a dolgozókét!!!

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.03.26. 13:12:45

@snorbi: Kíváncsi lennék, hogy a magyar nyugdíjasok használhatásk-e igyen pl a Mucheni tömegközlekedést! Ingyen itthon max a magyar 65-év felettiek. De azok is inkább max 60%-os kedvezménnyel!

arlequin 2010.03.26. 13:15:33

reggel hallgattam a rádiót, szénné röhögtem rajta. steiner pali mint a vágásérett disznó sipítozott a nem is tudom kivel szemben, hogy nem erről volt szó. óriási ;-)))

eszkep 2010.03.26. 13:17:50

@Eleg_Volt_a_hazaarulasbol!: Nem értem, a retardált hülyék, minek kommentelnek??? Még olvasni sem tusz...

"A határidő letelt, a jelentéstervezet elkészült, de nem nyújtották be a Közgyűlésnek, mert az MSZP-SZDSZ képviselők nem szavazták meg."

Mégis mit vártál?? Tisztában vagy egyáltalán egy parlamenti vizsgálóbizottság összetételével???

eszkep 2010.03.26. 13:22:03

@cotti: Mondjuk nem túl életszagú, hogy Simicska odaszól Demszkynek (méginkább Hagyónak) telefonon, hogy szeretnék feltölteni a pártkasszát... Szerintem nem az lenne Demszky reakciója: "Persze Lajcsi, melyik cégedet kellene "helyzetbe hozni"? A zsé't a pártszámlára utaljuk közvetlenül, vagy közvetitőire?

Birkesz 2010.03.26. 13:25:50

"Nem igaz, a 65 év feletti EU állampolgárok ingyen vehetik igénybe korlátlanul a BKV szolgáltatásait, ilyen egész Európában nincs."

Ha jól emlékszem, Angliában is ingyen utazhatnak a nyugdíjasok. Igaz, csak 9:30 után, miután lement a reggeli csúcsforgalom.

arlequin 2010.03.26. 13:28:12

@Smacika: vahááá. igazi ökörség! ;-)

derelyegrádi szellem 2010.03.26. 13:28:23

@spájdernecc:

az érdektelen, Ő a tényektől, vagy szövegösszefüggésektől nem zavartatva általában ezt írja. Én már megszoktam, általában átugrom kommentjeit.

@eszkep:

ez önkormányzati volt, de alapvetően így van. Ha nem szavazzák meg a jeletéstervezetet akkor két dolgot lehet tenni:

1./ Olyat készítek, amit aláírnak (tehát teljesen elkenem a felelősséget, uygan aláírták, de szarts em ér az egész)
2./ Ez t, amit csináltak. A két rossz közül a jobb.

Ha meg nem kezdeményeznek vizsgálóbizottságot, akkor meg az lenne a baj, miért nem kezdeményeztek, nyilván ők is sárosak.

drkovax 2010.03.26. 13:28:35

@eszkep: Mit vársz ? A Jobbiknál az az elképzelés, hogy a Gárda azt mondja és punktum. Törvények ? Ugyan ! Ők a törvény. Pont olyanok mint az igazi szadeszosok anno: nem a diktatúra zavarta őket, csak az, hogy nem ők diktálnak. :-(

derelyegrádi szellem 2010.03.26. 13:34:51

@drkovax:

ebben - sajnos - nagyon sok igazság van.

arlequin 2010.03.26. 13:35:44

ez volt már?

Simicska és Nyerges is érintett? - Orbán is belebukhat a BKV-ügybe
kuruc.info/r/6/57271/

igen a kurucról, de kacsa bassza csőrüket, holló vájja ki szemüket, az esetek 99%-ban helytálló infóik vannak. ezért, tuti hogy a rómaiak csinálják (kackackac ;-)))

arlequin 2010.03.26. 13:38:51

@derelyegrádi szellem: azért egy gaudi n.t. elég jól kiegyensúlyoz bármily ilyen - mégoly igaz - felvetést is.

eszkep 2010.03.26. 13:39:10

@derelyegrádi szellem: Szerintem ez nem "két rossz közül a jobb" megoldás, hanem kimondottan jó a FIDESZ-nek. Ez felér egy beismerő vallomással az MSZP részéről, és arra amúgy sem volt esély, hogy az MSZP és SZDSZ egy korrekt tényfeltáró munkát fog végezni a témában. Kampányidőszakban ennyit lehetett kihozni ebből a "vizsgálóbizottságból".
Egyébként nem értem, hogy laspalmas-nak ez miért nem esik le???

arlequin 2010.03.26. 13:41:06

@cotti: bocs az ismétlésért mindenkitől. érdekes, ugyanazt is gondoljuk. ;-)

kuki123 2010.03.26. 13:41:30

@arlequin: bazz most akartam linkelni óóó bazdmeg ha kiderülne
már mennék is pezsgőt venni mert ilyen lefelé szárnyalást mint a fidesz csinálna még az szdsz-t is felül múlna XD

derelyegrádi szellem 2010.03.26. 13:43:20

@arlequin:

nem ő a hangadó ott.

@eszkep:
ez így van, de nem csak a fidesznek kellene hogy jó legyne egy ilyen, hanem a köznek is, azonban erre egy vizsgálóbizottság alkalmatlan. Ezt kéne belátni, és minden a helyén lenne.

kuki123 2010.03.26. 13:44:28

Simicska és Nyerges is érintett? - Orbán is belebukhat a BKV-ügybe

A fideszes pártelnök legbelsőbb körei is érintettek lehetnek a békávézásban egy informátorunk szerint. Amennyiben ez így van, kiderül, hogy csak akkor következmények nélküli ország-e hazánk, amikor a szocionisták vannak hatalmon, vagy akkor is, ha a megkülönböztető jelzésként nemzetiszínű zászlócskát lengető váltótársaik az érintettek. (Az eddigi tapasztalatok szerint az első változat igaz.)
A BKV-botrány egyik hűtlen kezeléssel vádolt fő gyanúsítottja ugyanis, úgy tudjuk, vallomásában nem csupán Hagyó Miklósról és Hatvani Szabó Jánosról tett említést, hanem az Orbán Viktor legszűkebb környezetébe tartozó Simicska Lajosról és Nyerges Zsoltról is. Az információ valóságalapját megerősíti az a tény, hogy Mesterházy vallomásával kapcsolatban teljes hírzárlat van. Informátorunk szerint a Fidesz vezetése nagyon megrémült a vallomás miatt, ezért a háttérben megindultak a tárgyalások az MSZP-vel és az SZDSZ-szel az ügy eltussolásának érdekében.
Simicska Lajos Orbán Viktor legbizalmibb embere. Kubatov Gábor környezetében dolgozó informátorunk elmondása szerint az ellentmondást nem tűrő Simicska egy igazi keresztapa. Az egymilliárd forint feletti projektekről csak ő dönthet. Nyerges Zsolt szintén Orbán legszűkebb gazdasági körének tagja, egyben Simicska bizalmasa és üzlettársa is. Amennyiben ők ketten belegabalyodnak a BKV-ügybe, az egyben Orbán Viktor politikai pályafutásának végét is jelentheti.
A BKV-bizottság el nem fogadott, ám nyilvánosságra hozott jelentése szerint nemcsak a főpolgármester, a helyettesei, hanem a Fővárosi Közgyűlés is olyan hibákat követett el, melyek a különböző BKV-s visszaélésekhez vezethettek.
A jelentéstervezetet a paritásos bizottság csütörtöki ülésén szavazategyenlőség miatt nem fogadták el, de a 120 oldalas dokumentumot György István, a bizottság fideszes elnöke az újságíróknak e-mailben eljuttatta; ebben egyebek mellett az érintettek "hibáiról" adott összegzést.
A dokumentum szerint Demszky Gábor hibája volt, hogy "a felelősséggel nem bíró politikai főtanácsadó, Mesterházy Ernő politikai mozgásterét szinte korlátlanná tette". Továbbá amikor tudtával és beleegyezésével a fővárosi cégeket, illetve azok vezető és ellenőrző testületeiben betölthető pozíciókat szakmai szempontok érvényesítése helyett engedte politikai alkuk tárgyává tenni.
Nemrég Balogh Zsolt, volt BKV-s vezér a botrányt okozó pénzek útját Hagyóig tudta követni, de nem zárta ki, hogy a milliók a párthoz vagy pártokhoz (!) is vándorolhattak. Balogh megismételte: Hagyó Miklós mellett az SZDSZ-es igazgatósági elnök, Tóthfalusi György kéréseit is teljesítenie kellett. Hozzátette, hogy az erről szóló beszélgetésen Mesterházy Ernő, a főpolgármester főtanácsadója is jelen volt.
(Kuruc.info - MTI - HírTV)

Lone Wolf 2010.03.26. 13:45:43

@volánrulz:

Nem fog. Ez már megint egy kalyaibrahimoskenjükelafelelősségethúzás lehet.

Volt már az MSZP-nek negy egy ilyen megmozdulása, és borítékolható módon lesz is. De persze, kíváncsian várom a fejleményeket.

arlequin 2010.03.26. 13:45:54

@derelyegrádi szellem: egy hangfogó legalább annyi fontossággal bír, mint egy hangadó. nem így van?

Lone Wolf 2010.03.26. 13:47:05

@Lone Wolf:

Na igen, Simicska nevéből, viszont ige lett. Simicskázás...

arlequin 2010.03.26. 13:47:25

@Lone Wolf: ezzel kapcsolatban érdekes bayerzsoca '94-es cikke arról, hogy a simicska körül már akkor x darab fegyveres őr volt, és hogy mennyire nem szerette, most pedig.

eszkep 2010.03.26. 13:48:37

@drkovax: Ez most a kuruc.info választási "magánakciója" lehet. A forrásmegjelőlés is kacsa, ilyenről nincs szó mai MTI-s anyagokban:
mti.hu/cikk/468153/
A barikad.hu-n sincs ilyesmi.

derelyegrádi szellem 2010.03.26. 13:48:48

@arlequin:

de így van, de csak akkor ha fog is hangot. Most nem úgy tűnik.

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2010.03.26. 13:51:20

BKV: egy ismerősöm (maradjunk ennyiben) a BKV-nál dolgozik, nem vezető beosztásban, hanem mint pályafenntartási felügyelő. A munkája a következő: Reggel 6-ra bemegy az irodájába. Főz egy csomó kávét. Reggel jönnek a kallerek melózni és kávézni akarnak. Az illető ad nekik kávét: 80/pohár. Olcsóbb, mint automatából. (A kv-t saját zsebből veszi-legalább.) A kallerek megkv-znak, napjában még többször visszatérnek. Ebből megvan a napi 2-3 rugó zsebpénz, + kb 160e fizu.
A valódi munkája? Ha vmi rendkívüli dolog történik, felhívja a valódi melósokat, hogy csináljanak vmit, majd visszaül. Ha vki a sínek közé esik/ugrik, hívja a tűzoltókat. (Nem tudom, hányan tudják, hogy a szétszabdalt emberi maradványok összeszedése is az ő dolguk?) Ez évente kb 3x történik meg. Amúgy kv-t főz és filmeket néz/rejtvényt fejt, majd fél kettőkor hazamegy.
A "szinekúra" szó mond nektek valamit?
És nem bassza a csőröm, hogy jó dolga van, nem vagyok irígy. De ugyanebben a munkakörben több tucatnyian melóznak, évi több tízmillióért. Teljesen feleslegesen. Ez bizony a kommunizmus "teljes foglalkoztatottságának" a továbbélése.
Bocs a hosszú kommentért.

arlequin 2010.03.26. 13:54:55

@derelyegrádi szellem: kampány van. de meglátjuk. szerintem nem egy hülye ember a vona, hogy ezzel ne lenne tisztában.

@eszkep: akkor lehet a kuruc megint tud vmit. vagy megint maszatol. olyan nekem ez a kuruc lassan, mint a piszkos fred 'mindig kavarja'...

cotti 2010.03.26. 13:56:56

@eszkep: Igen, én is utánanéztem, sehol máshol nincs a neten. A kurucos cikk 2. fele származik a megjelölt forrásokból, az viszont már nem a FIDESZ-es szálat tárgyalja, hanem a jelentést.

Az viszont érdekes, hogy a gyanúsítottak közül szinte mindenki megszólalt már, Mesterházy viszont még nem. Az is simán előfordulhat, hogy a kurucosok kaptak egy valós infót, addig viszont, amíg nincs bizonyíték, ez csak egy rágalom és feltevés.Kíváncsi vagyok nagyon, van-e még muníció a tarsolyukban.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.26. 14:00:42

... de szeretnék légy lenni a falon mesterházy kihallgatásán :))))

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.03.26. 14:01:22

@Seduxen:

Nekem is megdermedt a szemlencsém, mikor megláttam.....Andó egy idióta, emellett benne volt a legutolsó FB-ben, és nem, nem verte nagyon a nyálát, csak bólogatott

eszkep 2010.03.26. 14:02:29

@volánrulz: Kösz, hogy te meg bemásoltad az egészet...
Most nem azért, de ilyen szellemi szinvonalú cikkek a nol-ban szoktak megjelenni, szomorú, hogy vannak a job odlalon is olyan buta emberek, akik el sem olvassák a cikket.

"... nemcsak a főpolgármester, a helyettesei, hanem a Fővárosi Közgyűlés is olyan hibákat követett el, melyek a különböző BKV-s visszaélésekhez vezethettek."
Ejha, ez aztán a hír... Most komolyan... Szerintetek a Fővárosi Közgyűlésben ki van többségben???

"elentéstervezetet a paritásos bizottság csütörtöki ülésén szavazategyenlőség miatt nem fogadták el"
Esetleg aki el tud számolni kilencig (elég az összeadást ismerni), összeadhatná, hogy mi votl a bizottság összetétele... Akiknek a számolás (sem) megy, csak a CTRL+C, CTRL+V, ebben a blogbejegyzésben található egyik linken is elolvashatja aszavazás eredményét.

"a 120 oldalas dokumentumot György István, a bizottság fideszes elnöke az újságíróknak e-mailben eljuttatta"
Aha, úgy, hogy nevesítve van benne pl. Simicska... Teljesen életszagú...

"Kubatov Gábor környezetében dolgozó informátorunk elmondása szerint az ellentmondást nem tűrő Simicska egy igazi keresztapa"
Nekem is van egy névtelen informátorom, aki szerint Demszky fütyije mindosze 10 centiméteres.

Azért gondolkozzunk már!

eszkep 2010.03.26. 14:04:43

Retardált hülyéknek még egy kérdés a kurucos cikk alapján:
Választási kampányban, szerintetek, - amennyiben a FIDESZRE-terhelő információk vannak benne - az MSZP húzná-halasztaná az elfogadást és/vagy nyilvánosságra kerülést, a FIDESZ meg sürgené???

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.03.26. 14:05:24

@minimalista:

A jelentés szakmaiságával szerintem nincs baj, 3 hónapjuk volt több év minden percét átrágni, olvasd el mind a 124 oldalt (ahogy én), és meglátod, hogy elég jó lett. Mondhatnám úgy is, hogy ennyi idő alatt ebből a helyzetből nemigen lehetett volna többet kihozni.

És nem mindenkinek, csupán az MSZP-SZDSZ bandának nem felelt meg. Ez fontos, figyelj máskor jobban.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.03.26. 14:07:01

@cotti:

Szerintem már kiszivárgott volna "véletlenül", ha így lenne, de majd meglátjuk.

eszkep 2010.03.26. 14:07:51

@cotti: Annyira nem izgulok ezért, mert Demszky genetikai okoból írtózik a FIDESZ-től, ennek sok jelét láthattuk az elmúlt 20 évben. Ha valakivel, hát a FIDESZ-el biztos nem közösködne pártkaszsa feltöltésben (meg az MSZP sem...)

arlequin 2010.03.26. 14:10:00

@Seduxen: de csak azért, hogy a nyomozóhatóság fejére szarhass, fogadjunk...
@cotti: állítólag a bp-i főkapitány 'átállt', és kampányszerűen jönnek a dolgok. szvsz a mesterházy féle vallomás a két forduló között jön majd ki. a hajrában.
@eszkep: most miért vagy ilyen demszkáj vesszeje pontosan 10,37. aljas, rágalmazó, érdemeket csökkentő irigy kutya, az vagy. gondolkozzá'!
viccet félre. a simicska annyira gerjeszt bennem bizalmat, mint narancsban a turmixgép. nem mintha sokat adnék a kommancs sajtóra, de a megnyilatkozásai azok... ...arról nem beszélve, hogy orbán most üzente meg a világnak ki lesz a külügyére. na ki? martonyi... ezt kell magyarázni?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.03.26. 14:10:23

@eszkep:

Mi nem esik le bazmeg? Szerinted miért írtam a postot, unalmamban?
A címe is az, hogy "Túl kellemetlen lett a BKV-jelentés"
gyk: az MSZP-nek és az SZDSZ-nek
És még te kérdezed mástól, hogy tud-e olvasni? Jaj.....

eszkep 2010.03.26. 14:12:07

@derelyegrádi szellem: "azonban erre egy vizsgálóbizottság alkalmatlan."
Ebben tökéletesen egyetértünk.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.03.26. 14:12:56

@The Drunken Master:

Állami/önkormányzati szférában mennyi de mennyi ilyen kamuállás van...Igazából nem tudom, hogy ez a jobb, vagy ha fizetnünk kéne nekik a munkanélküli...pardon álláskeresési segélyt

Amúgy jó az avatarod! :)

cotti 2010.03.26. 14:14:43

@eszkep: Kevered a dolgokat. Senki nem sürgeti/húzza-halasztja Mesterházy vallomásának nyilvánossá tételét, ezzel én ilyen irányú megszólalást sem a FIDESZ, sem az MSZP részéről nem hallottam.

Azt is hozzátenném, hogy itt a túlnyomó többség nem tényként tárgyalta a kurucos cikk állításait, hanem megfogalmazta a fenntartásait is. Ezért is szeretem az itteni hozzászólásokat olvasni, az elvakult hívők (bármelyik párté is legyenek azok) itt elenyésző kisebbségben vannak, fenntartásokkal és kellő kritikával kezelik a forrásokat, de az érdekes infókat azért kitárgyalják. Itt nem olyan ostoba parttalan viták, nyakatekert gondolatmenetek vannak, mint pl az index fórumain.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.26. 14:16:39

@arlequin: lebuktam bazze, lebuktam. bár ez esetben inkább bélbajos szarvasmarha szeretnék lenni a falon :)))

eszkep 2010.03.26. 14:18:56

@laspalmas: nem kell megkérdeznem más tud-e olvasni, mert nem tudnak... Íme két "zseni" példának:

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol!
minimalista

Láthatod, úgy kell fogalmazni, hogy bináris agyúak is olvassák a blogoz...

arlequin 2010.03.26. 14:20:25

@cotti: mármint itt a vb-n senki sem húzza-halasztja... ;-)
@Seduxen: éberség eftás! éberség!

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.26. 14:22:23

@cotti: "Ezért is szeretem az itteni hozzászólásokat olvasni, az elvakult hívők (bármelyik párté is legyenek azok) itt elenyésző kisebbségben vannak" - ezzel maximálisan egyetértek, itt egy eklatáns példa:

"A Jobbiknál az az elképzelés, hogy a Gárda azt mondja és punktum"

:)))

bocsánat, de ez a komment már egy ideje a bögyömben volt :)))

eszkep 2010.03.26. 14:24:03

@cotti: Nem Mesterházy vallomásáról van szó, hanem az el nem fogadott jelentésről. Fent a cikkben van a link, bele lehet olvasni.

arlequin 2010.03.26. 14:24:28

@eszkep: 010010001100010010. parancsolj. ;-)

arlequin 2010.03.26. 14:26:23

@Seduxen: bögyödben? te kis kendermagos... megint lebuktál.

fira 2010.03.26. 14:28:49

Lehet , hogy már írta valamelyikőtök, én csak azt nem értem, hogy ez alapján:
"3 MSZP-s + 2 SZDSZ-es = 3 Fideszes + 1 KDNP-s + 1 MDF-es"
hogy nem lehetett megszavazni??? Szavazategyenlőség? Az elnök szava dönt, nem?

eszkep 2010.03.26. 14:34:50

@arlequin: 74514 parancsolj :-)
Legközelebb a konvencióknak megfelelően 8 bites osztásban írd fel légy szíves, mert majd kifolyt a szemem.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.26. 14:37:56

@arlequin: bőröndben, na! bőröndben. azt akartam írni, csak megzavartak.

tudod, már elkezdtem bepakolni a legszükségessebb cumókat, mert 16 nap, és vége a demokráciának...

eszkep 2010.03.26. 14:42:13

@fira: Ez jó kérdés... Budapest portál:
"A BKV Vizsgáló Bizottság által a március 25-ei ülésen tárgyalt vizsgálati jelentés tervezete, amelyet 5 igen, 3 tartózkodás, 2 ellenszavazat mellett nem fogadott el a bizottság."

Mondjuk a megfogalmazás is érdekes, de még érdekesebb, melyik barom volt, aki tartózkodot??? (Hogy az MSZP, SZDSZ nem fogadta el, azt tudjuk.)

cotti 2010.03.26. 14:43:11

@eszkep: Én is így értettem. A kurucosok által emlegetett FIDESZ-es szálak állítólag Mesterházy vallomásában kerültek említésre. A MESTERHÁZY VALLOMÁS nyilvánosságra hozatalával kapcsolatban pedig semmilyen nyilvános huzavona nincs. Az állítólagos FIDESZ-es szál szempontjából a jelentés nem fontos, mert abban nincs is arról szó.

minimalista 2010.03.26. 14:48:35

@laspalmas:
Bocsika, de itt szerintem most Te nem figyeltél, vagy én nem voltam elég érzékletesen cinikus:
""A jelentés szakmaiságát még jobb színvonalra emelni..." - ez még a pofátlan cinizmus kategória vagy érdemes lenne erre már egy új jelzőt/fogalmat meghonosítani? egyszerűen hihetetlen...
"
Arra akartam rávilágítani, hogy szerintük is minőségi munka, de azért jól jönne nekik még plusz 45 nap, hogy még jobb legyen a jelentés, mert a kormánypárti képviselők már csak ilyen maximalisták, ha minőségről van szó, ők nem ismernek kompromisszumot, lásd. 4-es metro, margit híd, bkv...
Erre értettem hogy a cinikus pofátlanság csimborasszója.

Remélem így már rendesen megvilágítottam az álláspontomat. :-)

Ja és riszpekt azért a 124 oldalért, nem lehetett könnyű XD

arlequin 2010.03.26. 14:53:16

@eszkep: majdnem kifolyt a szemed? elnézést. nézd olyan mátrixos szűrővel, máris jobb lesz ;-)
@Seduxen: alig várom hogy vége legyen már a demokráciának, főleg, hogy el sem kezdődött... a legdemokratikusabb szerveződés a vadludaké, de azokból egy példány gerince meghaladná a parlamenterek befogadóképességét. és különben sem élnek letelepedett életet.

minimalista 2010.03.26. 14:56:06

@eszkep:
Mi a bajod velem haver? Tudod hány éve járok iskolába?! :-)

==T== 2010.03.26. 14:57:25

Simicska és Nyerges is érintett?

kuruc.info/r/6/57271/

minimalista 2010.03.26. 14:58:44

Az "egyik kutya, másik eb" véleményemet pedig változatlanul fenntartom!

marselluswallace 2010.03.26. 15:16:27

@==T==:
persze, amennyire a kuruc hiteles!:0)

reKorrekt 2010.03.26. 15:18:29

@laspalmas: Ha így lenne, egyik oldal sem szivárogtatná ki, mert tudják hogy az bebetonozná a Jobbik >50-et, mivel oda hajtaná a szavazatokat és nem a másiknak. Ezt egyikük sem akarja.

kovacssteve 2010.03.26. 15:18:30

Végülis mindegy, ekkora szarból úgyis képtelenség kimászni!

arlequin 2010.03.26. 15:19:56

@marselluswallace: egyik nagy szívfájdalmam, hogy bizony a kuruc rendre hitelesnek bizonyul...

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.03.26. 15:24:43

Azert nem kellene bulvarosodni. Primitiv ragalmakat probalnak rakenni a jobbikra, mert nm jut mas. Hat meg szep, hogy beprobalkoznak a fidesznel is. Mivel ok mar tetotol talpig sz*rosak, mas dolguk sincs a fidesszel, mint parszor megolelgetni oket. A kuruc meg a nemzeti oldal Blikkje. Ami hiheto, az rendszerint az ottani hirek fele...-nek a harmada. Nem szoktak faradni a bizonyitassal, ha meg akarnak vadolni valakit, es Daniken modra valogatnak a tenyek kozott. Biztos vagyok benne, hogy fideszes politikus is erintve volt valamilyen modon. Az lenne a fura, ha sikerult volna mindegyiket teljesen kihagyni. Azonban ezt egy napon emlegetni az MSZP es az SZDSZ nagyuzemi tolvajlasaival eleg gusztustalan. Azt is meg tudom erteni, hogy ha egy ilyen kirobbanasa eseten a fidesz melyen kussol. Valasztas utan mar lehet takaritani, de elotte nem mernek, az biztos. Mondjuk pont ez az, ami miatt nekem a fidesz sosem volt szimpatikus. Az olykor gerinctelensegig meno gyavasag. Amikor a politikai erdek siman folulir mindenfele becsuletet es tisztesseget. Ajanlom nekik, hogy takaritsanak a sajat hazuk talyan, mert valtoznak az idok, es ebbe az "ezerfele nyalunk, hogy biztosra menjunk" langyos sodrodasba piszkosul bele lehet am bukni. Van, amikor ez mukodik, de nem az elkovetkezo par evben. Makunk lesz, ha nem tor ki egy nagyob haboru valahol, nemhogy tovabb hagyjuk magunkat sodorni az arral.

reKorrekt 2010.03.26. 15:25:02

@eszkep: a számok azt sugallják hogy a 2 szdsz-es nem fogadta el, a 3 mszp-s meg tartózkodott.

arlequin 2010.03.26. 15:35:55

@Meleardil Eressea Iluvadan: "ha nem tor ki egy nagyob haboru valahol"
nem akarok vészmadárkodni...

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.03.26. 15:39:58

@arlequin: En sem...azert fujtam be ilyen vastagon kodositovel a zsurnaliszta szerszamkeszletbol.

2010.03.26. 15:40:45

Lecsukni, minden BKV-s vezetöt, minden IT és FB tagot. Akik csak a lóvéért ülnek, pofáznak és semmit nem csináltak--azonkivül, hogy egyesek loptak mint a güzü-- azoknak most adnék munkát.Lehetne követ törni, "géppityus" egyének örzése mellett. Ugyis épül az "ótópálya" és kell a kö.Mocskos szemét banda!

Beosztott 2010.03.26. 15:50:45

Ha a bizottság anyagából és a belső szabályzatból levezetve a BEO vezetőjének kötelessége lett volna vizsgálatot indítani, akkor ugyanannak a szabályzatnak (szerintem ugyanabból dolgozunk mindannyian) IV.25.1. bekezdése értelmében:
"A vizsgálatot elrendelő vezető a megállapított tények minősítése alapján köteles
a) bűncselekmény gyanúja esetén további bizonyítékokat beszerezni, konzultálni az illetékes (nem érintett) vezetőkkel illetve szakértőkkel és jogászokkal,
b) bűncselekmény alapos gyanúja esetén - konzultálást követően - bűntető feljelentést tenni, illetőleg azt kezdeményezni,
..."
Tehát, amikor Lazurán József az első jelzést megkapta úgy kb. 2003. évben arról, ami a BKV-nál folyt, azonnal feljelentést kellett volna tennie.
Ez egyebekben állampolgári kötelessége is volt. ...lett volna.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.03.26. 15:50:53

@minimalista:

Ó így kifejtve már sokkal jobb és érthetőbb :))

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2010.03.26. 16:45:28

Istenem, mennyire sejtettem. Aki ezt a bizottságot felállította, nem gondolta komolyan. Egyáltalán tudja valaki, ezek mit vizsgáltak? Nem az ügyészségnek és a rendőrségnek kellene nyomoznia, kinek mi volt a felelőssége az ügyben? Mi jöhetett volna ki a politikai vizsgálódásból végeredményben? Az, hogy ja, amúgy bűnösök vagyunk? Vagy az, hogy látjátok, nem vagyunk bűnösök? Vajon a bizottság tagjai közül hányan fogadták volna el a jelentést, ha az ő személyükön múlik a saját bűnösségük megállapítása? Miki haverjai vagy Gabi haverjai vajon bűnösnek mondanák-e a saját haverjukat, ha ezzel az ő bűnösségük is kiderül? A bizottság menjen a jó kurva anyjába, csak a pénz miatt ültek jól össze. Ezt az átlátszó szart. Fidesz + holdudvar és MSZP + holdudvar, remélem a Hold igazi udvarán fogjuk őket egyszer viszontlátni.

fokabacsi 2010.03.26. 16:55:42

Nokiás dobozt akarok , Nokiás dobozt akarok....... :-))))

molaris 2010.03.26. 17:24:42

Tanulságként az értelmes munkára, beszédre:
> Mi hasonlít legjobban az emberre?
> A rendõr. Megszólalásig.
Valahol felsír egy rendőrpalánta.

Kodomo 2010.03.26. 20:09:50

Jól értem, hogy Demszky azt mondja, hogy azért nem csinált évekig semmit, hogy megmaradjon a hatalom (többség)?
Hol és kitől is hallottam már ehhez hasonlót?

minimalista 2010.03.26. 20:53:39

@laspalmas:
Te most gúnyolódol?? :D :D

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.03.26. 23:12:25

@minimalista:

Nem, akkor nem szoktam szmájlit rakni :)

Kartal (rezervált) 2010.03.26. 23:28:07

Majd emlékeztessetek, hogy ezt az Andrót nehogy véletlenül fejbe lőjem.

@molaris: neeeem, szerintem a politikus hasonlít megszólalásig az emberre. De csak megszólalásig.

@pszicho pete: rég láttalak, mi van veled mostanság?

@mindenkinek: A POLITIKA A SZERVEZETT BŰNÖZÉS LEGALIZÁLT FORMÁJA! Minél előbb fogjátok fel ezt, mentálisan annál egészségesebbek lesztek. A politika ugyanolyan szervezet, mint a maffia. Ha így nézzük, minden érthetővé válik, ami az elmúlt években történt az országban. Most a piac újrafelosztása zajlik. Ennyi.

@arlequin: xD én mindig tudtam, hogy hitelesek. Ők azok, akik nem hazudnak. Aztán, hogy az infóik honnan vannak, az már más kérdés...

@Seduxen: épp ideje.

arlequin 2010.03.26. 23:41:03

@Kartal (beleszól): hohó. hogy az a kurucinfóik honnan vannak, ez egy nagyon jó kérdés... mert vannak... mondtam volt, olyan a kurucinfo, mint a piszkos fred "mindig kavarja"... nyilván valamilyen nbh-s, esetleg többféle embercsoport összjátéka. de ahogy telnek, múlnak a napok...

Kartal (rezervált) 2010.03.27. 00:15:56

@arlequin: nagy rejtélyek ezek, és én nem vagyok kíváncsi a megoldásukra. Nem akarok Budaházyval szomszédos cellában ébredni.

arlequin 2010.03.27. 00:23:51

@Kartal (beleszól): aki fél... nos az nem képes gondolkozni.

Kartal (rezervált) 2010.03.27. 00:27:43

@arlequin: ez igaz. de nem vagyok fél. akkor eldőlnék a gép mellet... xD
nem félek, csak vannak dolgok, amik egy bizonyos pont után nem érdekelnek. nem vagyok önmagam ellensége. legalábbis ennyire nem :)

arlequin 2010.03.27. 00:32:26

@Kartal (beleszól): senki nem kényszerít, hogy gyurinak cellatársa legyél. engem sem, noha 13 éve ismerem. nem akarok ülni, viszont ki kell mondani azt ami van. nincs ezzel semmi gond. sőt minden rendben van. na most jóccakát!

arlequin 2010.03.27. 00:39:46

@Kartal (beleszól): ez érdekes. magunk félelmei azok melyek tehetetlenségre kárhoztatnak.

Kartal (rezervált) 2010.03.27. 00:42:04

@arlequin: Shakespeare szerint az öntudat belőlünk mid gyávát csinál. Őrült beszéd ez, de benne van a Rendszer...

Kartal (rezervált) 2010.03.27. 00:42:39

A BLOGMOTOR MEG MONNYON LE, A ROHADT ÉLETBE!

marós 2010.03.27. 09:30:22

A szoc- lib koalíció BKV-nál és a fővárosi közgyülésben előállította azt a beteg lovat, ami számukra, de az egész országban végérvényesen és 100 %-ig bíztosan, a totális bukáshoz vezető utat mutatja be. A többi párt, főleg azok akik majd bejutnak a parlamentbe, csak köszönettel tartoznak e két hazudozó, korrupt gyülekezetnek.

Kartal (rezervált) 2010.03.27. 10:03:50

@cotti: úgy tűnik tegnap éjjel beletrafáltam (itt: @Kartal (beleszól): ). Most olvastam a kurucok cikkét, és ebben egyértelműen két maffia bandaháborúja van leírva. A magyar belpolitika csupán egyes milliárdosok plázája, ahol képviselőt és törvényt egyaránt lehet vásárolni, a magyar emberek meg, a dolgozó állampolgárok... nos, azok haszonállatok. Mi vagyunk a szükséges rossz. Ennyi. Innen már csak az a kérdés, mikor unjuk meg. Ha egymillió ember kimegy a parlamenthez és elsöpri az egész mocskos bűnöző bandát, akkor van esély egy normálisabb ország kiépítésére, egyébként nincs.

Kartal (rezervált) 2010.03.27. 10:05:33

@arlequin: Érdekes ember vagy Te, Harlequin. :)

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2010.03.27. 10:18:59

@Kartal (beleszól): Mindig figyelem a szájkaratét itt. Merthogy amíg nem mozdul meg senki, addig ne is fog történni semmi. Többre nem nagyon van időm...

arlequin 2010.03.27. 19:02:37

@Kartal (beleszól): shakespearenek igaza van. nem volt, hanem van. ;-) a nyugati félteken talán az egyik 'legmélyebb' emberke volt. ha pedig érdekesnek tartasz, akkor ezt visszautasítom. nem vagyok érdek-es. semmiféleképpen. sőt! haha

süti beállítások módosítása