Skip to content


       Szűrés lista

Bábolna polgármestere és a termőföldárak

Bábolna egy Komárom-Esztergom megyei kisváros, neve az Állami Gazdaság és a Ménesbirtok kapcsán lett közismert. Termőföld, shagya-arab, csibék, és termőföld, termőföld.....

Horváth Klára, Bábolna MSZP-s polgármestere 2007 márciusában az önkormányzat döntése alapján közérdekű célokra hivatkozva kezdeményezte, hogy a Nemzeti Földalapkelező Szervezet (NFA) pályáztasson meg egy 240,7 hektárnyi állami tulajdonban lévő termőföldterületet, mert meg szeretné venni a város. A júniusban megjelent pályázaton azonban nem az önkormányzat került ki győztesen, hanem az együttes ajánlatot tevő Bujáki Gábor és Farkas Sándor családi gazdálkodók, akik 227 millió forintos ajánlattal nyertek a hivatal 201 millió forintos ajánlatával szemben. Az NFA 2007. szeptember 10-én szerződést kötött velük, és ők négy nap alatt, banki hitel nélkül ki is fizették az illetékekkel együtt 250 millió forintos összeget. Az adásvételi szerződés megkötésekor jelen volt Horváth Klára polgármester asszony is, aki személyesen vitte a szerződést készítő ügyvédhez Farkas Sándort és Bujáki Gábort. Farkas elmondta, hogy az eljárás során Horváth Klára, Bábolna polgármestere, "mint barát, jogászként elkísért, de nem segített különösebben".

Farkas Sándor és Bujáki Gábor 2007. október 10-én levelet írtak az önkormányzatnak, amelyben kezdeményezték a terület művelési ágból való kivonását és belterületté nyilvánítását.

A Farkas és Bujáki tulajdonjogát bejegyző földhivatali határozat után alig egy hónappal egy bank, illetve a Vivax  Construction No1 Generálkivitelező Kft. ugyanazon a napon, 2007. október 17-én vételi és jelzálogjogot jegyeztetett be a tulajdoni lapra. A Magosz elnökének, Budai Gyulának az elmondása szerint Bujáki Gábor és Farkas Sándor elismerte, hogy Horváth Klára bábolnai polgármester készítette a pályázatukat, illetve a tatai Vivax Kft. finanszírozta azt. Vagyis ez a két ember "strómanként" szerepelt az eljárásban, Horváth Klára pedig segített nekik. A Vivax Kft. ügyvezetője és egyik tulajdonosa az a Jagarics Ferenc, aki – eredetileg bányász, majd magánnyomozó és építőipari cégekben érdekelt – a Tisztelet Társasága alelnökeként a Magyar Demokrata Fórum listájának 13. helyén szerepelt a 2006-os országos választásokon és tatai kompenzációs listájának második helyén az önkormányzati választásokkor, a párt Komárom-megyei elnöke, és 2010-ben is MDF-es képviselőjelölt.

Vivax Construction No1 Generálkivitelező Kft.-ből viszont többet is ismer az IRM adatbázisa, egyik közülük érdekes helyre van bejegyezve:

 

Az elnevezést ugyan törölték, de a cég még mindig ott van, csak már BIL Park Kft., vagyis "Babolna Industry and Logistic Park" elnevezésre hallgat.

 

Egy ingatlanos cég honlapján hirdetik a földet "potom összegért":

 

Egy kis matek: 1 hektár = 10.000 négyzetméter

240 * 10.000 * 15,6 euró (12,5 + 25% ÁFA) = 37.440.000 € ≈ 9.700.000.000,-Ft

Budai Gyula, a Magosz elnöke "csak" 8 milliárdról beszél, de ez már igazából mindegy is. Mindenképp rengeteget buktunk ezen a szocialistáktól megszokott stílusú üzleten.

Klára polgármesterasszony után nyomoz az ügyészség, ennek ellenére ő teljesen nyugodt:


"Horváth Klára közölte: a nemzeti földalapkezelő szervezet teljesen jogszerű körülmények között adta el a földterületet két magánszemély gazdálkodónak. Hozzátette: az eladási ár 165 millió forint volt, ehhez képest 227 millió forintért vették meg a földet, tehát az államot nem érte kár.

Elmondta: a terület azóta is szántóföld, azaz nem vonták ki a művelésből, és továbbra is két magánszemély a tulajdonosa. Az tény - folytatta -, hogy szabályozási terv készült, miszerint ipari területté minősítik, ha lesz befektető."

 

Az államot nem érte kár.....lol, ezek a szocik mind egyformák....

165 millió vs. 227 millió vs. többmilliárd

Vajon melyik a valós érték? .....kínzó kérdés.... Kétlem, hogy véletlenül árulja ennyiért a BIL Park.

Ami egyébként Horváth Klára állításával ellentétben nem "két magánszemély" tulajdona.

Az Archonra semmilyen találatot nem adnak a keresők, az viszont elgondolkodtató, hogy a Ciprus melletti másik nagy európai adóparadicsomnak számító ország fővárosában van bejegyezve.

Pattogató Csabát a Trust Befektetési Alapkezelő tulajdonosának nevezik, a Trust 50%-ának pedig a Postabank volt a tulajdonosa.

Nem igazán két sima magánszemély, nem. Horváth Klára a város polgármestereként átjátszott egy jó minőségű, drága  termőföldet bizonytalan, vélhetően külföldi tulajdonosoknak bagóért.

Hallani az összeesküvés-elméleteket, hogy "felvásárolják a magyar földet a külföldiek", és ez a gondolat általában gusztustalan zsidózásban szokott folytatódni, ami nagy hiba. Nem a zsidó, angol, spanyol, francia, holland, szír, dakota, eszkimó a hibás azért, mert kihasznál egy neki roppant előnyös üzletet, de nem ám! Azokat a magyarokat kéne elővenni, akik pár lehulló krajcárért cserébe előnyhöz juttatják a külföldieket Magyarország kárára. Ők a bűnösök, ők az árulók.

A külfölditől nem várhatunk kíméletet, ő el nem ítélhető módon a saját üzleti érdekeit nézi.

(forrás: Magyar Nemzet, Origo)

Címkék: mszp botrány korrupció kávé helyett

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr521876107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krikri 2010.03.31. 10:19:42

Zuschlag: érdekes, hogy a Postabank ügynél a kövérrel mennyivel elnézőbbek voltak (3 milla büntetés csak) pedig ott milliárdok folytak el.... Nem Zusit védem, természetesen.

minimalista 2010.03.31. 10:21:05

Kitűnő írás megint, le a süveggel!

Érdekes hogy korábban tartalmazott a Btk. egy paragrafust, a 141-t, aminek az állam elleni bűncselekmények között az volt a neve hogy KÁRTEVÉS ilyesféle tartalommal:(- Kártevés: aki a Magyar Népköztársaság állami, társadalmi rendjének aláásása céljából kötelességszegéssel kárt okoz – ma rombolás tényállása)

Nos ezt fel kéne újítani és némileg új tartalommal feltölteni és ilyen esetekre alkalmazni.

ALKALMAZNI!

2010.03.31. 10:22:34

Ez a némber vajon mikor kerül a kaptárba? Remélem ugy jár mint "cusi" és még a vagyonát is elkobozzák! Vajon nem lehetne az ilyeneket kényszermunkára itélni?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.31. 10:23:25

@Krikri: ugye? fentebb én is ezt sérelmeztem. legyen ez a mértékegység: 80 milla 8 év. Ergo 10 millánként 1 év. De egyebassza, legyünk nagyon elnézőek, akkor a "kövér" (ahogy te hívod princzgabit) simán kaphatott volna 35 év letöltendőt, és akkor még kurvára elnéző volt a bíró. Tudom, hogy ennyit nem lehet kiszabi, de milyen jól hangzana :))

Krikri 2010.03.31. 10:29:54

@Seduxen: nem tudom a büntetési tételeket de ha legyilkol valakit hirtelen felindulásból, sztem kevesebből megússza... És ki volt a felettese? Csak nem gyurcsány? Neki meg kocsis elvtársnak nem kell feleni a beosztottak bűneiért? Más helyeken nincs olyan egy bankban pl h a bróker százmilliárdokat csal, a bankigazgató meg nem tudott semmit...

minimalista 2010.03.31. 10:32:18

Amúgy meg:
- Hivatali visszaélés

225. § Az a hivatalos személy, aki azért, hogy jogtalan hátrányt okozzon vagy jogtalan előnyt szerezzen, hivatali kötelességét megszegi, hatáskörét túllépi, vagy hivatali helyzetével egyébként visszaél, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

- Hűtlen kezelés

319. § (1) Akit idegen vagyon kezelésével bíztak meg, és ebből folyó kötelességének megszegésével vagyoni hátrányt okoz, hűtlen kezelést követ el.

(2) A büntetés vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztés, közérdekű munka vagy pénzbüntetés, ha a hűtlen kezelés kisebb vagyoni hátrányt okoz.

(3) A büntetés bűntett miatt

a) három évig terjedő szabadságvesztés, ha a hűtlen kezelés nagyobb vagyoni hátrányt,

b) egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a hűtlen kezelés jelentős vagyoni hátrányt,

c) két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a hűtlen kezelés különösen nagy vagyoni hátrányt,

d) öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha a hűtlen kezelés különösen jelentős vagyoni hátrányt

okoz.

Vagy mi: sikkasztás? csalás? jogosulatlan gazdasági előny megszerzése? vesztegetés?
Mit lehetne erre ráhúzni?
A bíróságok a mostani törvények alapján egyszerűen nem tudják megfogni - még ha akarják sem - bizonyítani meg végképp nem!

Új tényállást: KÁRTEVÉS -t a Btk.ba!!! :-)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.03.31. 10:32:32

@arlequin:

Nem értem én se azt az 540-et, de szerintem a hirdetésben szereplő föld ugyanaz, mint amivel a BIL foglalkozik.
Budai is hogy számolta ki a 8 milliárdot?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.31. 10:34:12

@Krikri: "Más helyeken nincs olyan egy bankban pl h a bróker százmilliárdokat csal, a bankigazgató meg nem tudott semmit" - khm, lásd Sky. Ő sem tudott semmiről (sic!) :))))

így megy ez.

Azért ilyen 5-10-20-sok milliárdos tételeknél én gond nélkül lesétáltatnám a delikvenst a rakpartra. Princz esetében külön vicces lenne, ahogy az élettelen teste csobban a Dunában. Kb akkor cunami keletkezne, mintha a Lánchíd omlana bele a folyóba :)))

Taktikai Atompingvin 2010.03.31. 10:35:15

Szép kis szöveges feladat. Gyurcsány volt a góré a minisztériumban és nem tudott semmiről. A rivális sleppet Mesterházy államtitkár úr vezette ( Mi is az ő szerepköre most? Újabban nem hallottam róla.... ) és ő sem tudott semmiről. Ha egyikük sem hazudik ( erre matematikailag is csak 25% esély van), akkor az azt jelenti, hogy MINIMUM 3 rablóbanda működött egy minisztériumban. Készülődöm a matekérettségire...

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.31. 10:35:53

@minimalista: az a baj, hogy erre már a d) pont sem elég.

kellene egy e) pont:

30 évtől életfogytiglan terjedő szabadságvesztés, ha a hűtlen kezelés kibebaszott kurva nagy vagyoni hátrányt

okoz

:))))

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.03.31. 10:36:25

@Seduxen:

Sajnos sokan nem jutnak el eddig a gondolatig, hogy hiába akarna itt bármit is a külföldi, ha beintenének neki, nem tudná megcsinálni.
De "ezek" inkább kiszolgálják egy kis zsebpénzért cserébe. Ld. Sukoró, Bábolna, és még kb ezer ügy lehet

(csinos avatar :)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.31. 10:37:05

@laspalmas: ha megnézed a fényképet ahol pirossal van jelölve a terület, ott szerintem 2 földrészlet van. egy "kicsi", és egy "nagy" :)))

Lone Wolf 2010.03.31. 10:40:32

Na ez is szép kis ügy!

A nőre meg... JÁJ! Asszem nézegetnem kell majd egy kicsit a ninkikét, máskülönben rémálmaim lesznek az este...

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.31. 10:41:27

@laspalmas: köszönöm :) remélem aktuális lesz újra :))))

Zuzu Petals 2010.03.31. 10:45:37

Csak halkan jegyzem meg kiegészítésként, h a termőföldet nem hektárban, hanem aranykoronában mérik:
www.foldhivatal.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=127&Itemid=128
És az nagyon is rendjén van, h ennyi itt a föld ára, mert a csóró paraszt különben soha nem tudna egyről az 1,1-re jutni. Amúgy maga a rendelet sz@r, mert benne kellene hogy legyen,h mittudomén legalább 10-15 évig nem lehet úra értékesíteni az adott területet. De ez valószínűleg direkt lett ilyen, sokásos, kenjünk el a pofájukat valamivel, ami jól hangzik, de csináljuk úgy, h mi azért kijátszhassuk.

minimalista 2010.03.31. 10:47:40

@Seduxen:
Hát igen, annyi minimum kijárna, kényszermunkával egybekötve, hogy megtermelje eltartásának költségeit!
Amúgy én már a d pontnak is nagyon örülnék, ha az ügyészség végre tenné a dolgát...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.03.31. 10:48:21

@OmegaMale:

Ja, minden a gugliból van......

A termőföld ára nem tudom, miért ilyen alacsony nálunk, de szakértők szerint is 1-2 éven belül drasztikusan meg fog ugrani.
Minőségi osztályozás aranykoronában megy, ez a bábolnai föld 35-40 aranykoronás, vagyis extra minőségű termőföld. Már az is botrány, hogy ilyen helyre építkezni akarnak növénytermesztés helyett.
www.foldbroker.hu/foldpiac.htm

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.03.31. 10:50:25

@minimalista:

"Az MSZP az egyetlen párt, ami szembenézett a korrupcióval" - M.A.

Nos, kitépték már Klárika haját szálanként? Nem!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.03.31. 10:52:02

@Seduxen:

Igen, de aBIL-nél a nagyra írják, hogy 240 ha. Nem értem....

minimalista 2010.03.31. 10:55:18

@laspalmas:

"Az MSZP az egyetlen párt, ami szembenézett a korrupcióval" - és mosolyogva kezet ráztak...
(öklendezik...)

Lone Wolf 2010.03.31. 10:57:37

@laspalmas:
"Az MSZP az egyetlen párt, ami szembenézett a korrupcióval" - M.A."

Aztán egymás vállára borultak...

@minimalista: Megelőztél :(

minimalista 2010.03.31. 10:59:52

@Lone Wolf:

A részvétel a lényeg :-)

reKorrekt 2010.03.31. 11:03:17

Remélem senkiben nincs kétség afelől, hogy egy ekkora mutyit előbb jóvá kellett hagyni a pártvezetésben is. Ez a nő nem maga találta ezt ki, csak pont ő volt Bábolna polgármestere.

Nekünk van 16 hektár 38 AK-s földünk. Apám azt mondja hogy 250.000/AK-ért szívesen eladja bárkinek. De alatt soha.

Zuzu Petals 2010.03.31. 11:04:05

@volánrulz: Én leszarnám, h gyarapodnak a politikusok, ha közben a rájuk bízott ügyeket normálisan intézik. Debrencen az egyik legdinamikusabban fejlődő város az országban, az hogy lenyúl pár milkát ilyen esetben engem nem érdekel...

BTM · http://dokumentalis.blog.hu 2010.03.31. 11:05:17

Majd elmagyarázzák, hogy ez demagógia és a szakértői kormány már így is megmentette az országot. Bízzuk a döntést a szakértőkre, mert ezt egy egyszerű állampolgár úgysem értheti.

Elvileg a földdel kapcsolatos visszaéléseket visszájára lehetne fordítani, hiszen a föld fizikailag itt van, elvinni nem tudják. Az egy másik kérdés, hogy ezt ki és hogyan tudná véghezvinni.
(ahogyan én most látom, senki és sehogy. Zuschlag ügyben is röpködtek az évek, de a milliók nem nagyon fognak már visszaröpködni a pályázati alapokba- hát még a nagyobb ügyekben)

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2010.03.31. 11:14:15

Ebben nincs semmi különös. Mindegyik(!) önkormányzat így csinálja, ez már pártfüggetlen.

minimalista 2010.03.31. 11:18:50

@ingenium rusticus:

Sajnos ez nagyon igaz...KÁRTEVŐK!

Zuzu Petals 2010.03.31. 11:20:41

Egy 40 AK-s, 1 ha-os földterület 1,2 millával számolva 240,7*1,2=288,84 millió HUF. Még átminősítéssel is hogy lesz ebből 9 mrd? Én ezt itt most nem értem :(
Minden esetre fasza, lesz, ha a Fidesz lecsukatja ezt a picsát, majd visszaállamosítja a földet, és kifizeti a vételár 3x-osát ezáltal. Vagy tudja valaki, he ennek mi lenne a menete? Volt már ilyesmire precedens kis hazánkban?

marselluswallace 2010.03.31. 11:32:19

"mint barát, jogászként elkísért, de nem segített különösebben"
persze, hisz ilyenek ezek a drága szocik, csupán brátságból és a köz érdekében lopnak, csalnak, hazudnak! reggel, délben, este...

reKorrekt 2010.03.31. 11:35:43

Khmm... ha már föld:
„A 2006. évi XLVII. törvény alapján kárpótlási jegy megítélésére kizárólag a II. világháború során (1941. június 27 – 1945. május 9. közötti időszakban) faji, vallási, politikai okból teljesített munkaszolgálat után van lehetőség.”
...eddig közel 100 ezer igénylést adtak be...

Ha átlagban 10 Ha-t kapn(t)ak, akkor az 1M Ha. Magyarország teljes termőterülete ~8M Ha (ebből mezőgazdasági terület: 6M Ha).

jozicsenko 2010.03.31. 11:36:37

@Zuzu Petals: Verók, Hunwald, Fürst, stb esetében volt egy ilyesmi dolog: az egyik belvárosi ház eladását semmisnek mondták ki: de nem mondták, hogy utána hogyan tovább: vissza száll a ház az önkormányzatra? visszafizeti a vételárat? nem tudom, nem látom át a dolgokat: egy ilyen itélet fix hogy volt: kár hogy nem precedens jog van és kár hogy nem beszéltek róla a sajtóban (vajon miért nem?)

reKorrekt 2010.03.31. 11:38:59

Most találtam ezt katány hirdetést:

-- FEJLESZTHETŐ -- - ha
- .
- aranykorona, Minőség: - Ak/ha.
Ár: - eFt, - eFt/ha, - eFt/Ak.
Tulajdonos: - , használat: - .
- megye. Közeli város: - , távolság: - km, irány: - .
Főút: - távolság: - km.
Megközelíthetőség: -

Földbróker.hu Kft.
1025 Budapest, Cseppkő u. 32.
Tel.:(30) 950 6037; Fax:(1) 325 9165
E-mail.:info@ foldbroker.hu

2010-03-29 - 2010-04-04
Alsózsolca 87 ha
1/1-es táblák. .
1566 aranykorona, Minőség: 18 Ak/ha.
Ár: 70470 eFt, 810 eFt/ha, 45 eFt/Ak.
Tulajdonos: 1 tulajdonos , használat: bérlő .
B-A-Z megye. Közeli város: Miskolc , távolság: 10 km, irány: K .
Főút: 3-as távolság: 10 km.
Megközelíthetőség: földút

Földbróker.hu Kft.
1025 Budapest, Cseppkő u. 32.
Tel.:(30) 950 6037; Fax:(1) 325 9165
E-mail.:info@ foldbroker.hu

2010-03-29 - 2010-04-04
Aszód 800 - ha
Aszód, eladó építési telkek összközművel .
- aranykorona, Minőség: 1 200 m2 Ak/ha.
Ár: 5, 5 - 8, 5 MFt eFt, 7 000 Ft/m2 eFt/ha, - eFt/Ak.
Tulajdonos: - , használat: - .
Kisvárosi telkek megye. Közeli város: Budapest , távolság: 45 km, irány: ÉK .
Főút: M3-as távolság: 4 km.
Megközelíthetőség: közút

Földbróker.hu Kft.
1025 Budapest, Cseppkő u. 32.
Tel.:(30) 950 6037; Fax:(1) 325 9165
E-mail.:info@ foldbroker.hu

2010-03-29 - 2010-04-04
Aszódnál 40 ha
1/1-es szántók egymás mellett, jelenleg gyep, erdővel határolt .
720 aranykorona, Minőség: 18 Ak/ha.
Ár: 22000 eFt, 550 eFt/ha, 30.6 eFt/Ak.
Tulajdonos: 1 tulajdonos , használat: bérlő .
Pest megye. Közeli város: Aszód , távolság: 12 km, irány: ÉK .
Főút: 3-as távolság: 12 km.
Megközelíthetőség: földút

Földbróker.hu Kft.
1025 Budapest, Cseppkő u. 32.
Tel.:(30) 950 6037; Fax:(1) 325 9165
E-mail.:info@ foldbroker.hu

2010-03-29 - 2010-04-04
B.földvárnál 210 ha
Működő ökofarm: 210 ha szántó, 15 AK/ha, 30 ha gyümölcsös, 5, 4 ha major, 1400 nm-es épület, 100 tenyészállatok, géppark. .
- aranykorona, Minőség: ökofarm Ak/ha.
Ár: 399000 eFt, 1900 eFt/ha, - eFt/Ak.
Tulajdonos: 1 tulajdonos , használat: saját .
Somogy megye. Közeli város: B.földvár , távolság: 35 km, irány: D .
Főút: M7-es távolság: 35 km.
Megközelíthetőség: közút

Földbróker.hu Kft.
1025 Budapest, Cseppkő u. 32.
Tel.:(30) 950 6037; Fax:(1) 325 9165
E-mail.:info@ foldbroker.hu

2010-03-29 - 2010-04-04
Balassagyarmatnál 562 ha
562 ha szántó tulajdon, 11 AK/ha, benne 7 ha major, épületek .
- aranykorona, Minőség: gazdaság Ak/ha.
Ár: 562000 eFt, 1000 eFt/ha, - eFt/Ak.
Tulajdonos: 1 tulajdonos , használat: saját .
Nógrád megye. Közeli város: Balassagyarmat , távolság: 10 km, irány: D .
Főút: 22-es távolság: 10 km.
Megközelíthetőség: közút

Földbróker.hu Kft.
1025 Budapest, Cseppkő u. 32.
Tel.:(30) 950 6037; Fax:(1) 325 9165
E-mail.:info@ foldbroker.hu

2010-03-29 - 2010-04-04
Balatonfürednél 18 ha
2x 120 m2-es ház, összközmű, épületek lótartásra, engedély 1500 m2-es fedett lovardára .
- aranykorona, Minőség: birtok Ak/ha.
Ár: 149400 eFt, 8300 eFt/ha, - eFt/Ak.
Tulajdonos: 1 tulajdonos , használat: saját .
Veszprém megye. Közeli város: Balatonfüred , távolság: 10 km, irány: Ny .
Főút: 71-es távolság: 10 km.
Megközelíthetőség: közút

Földbróker.hu Kft.
1025 Budapest, Cseppkő u. 32.
Tel.:(30) 950 6037; Fax:(1) 325 9165
E-mail.:info@ foldbroker.hu

2010-03-29 - 2010-04-04
Bábolna (kft) 3 ha
A központi belterület utosó szabad területeinek egyike, sík, közművek telekhatáron, szomszédban most nyitott új hotel. .
- aranykorona, Minőség: lakó (belt.) Ak/ha.
Ár: 135000 eFt, 45000 eFt/ha, - eFt/Ak.
Tulajdonos: kft. , használat: belterület .
Komárom-E megye. Közeli város: Győr , távolság: 29 km, irány: K .
Főút: M1 távolság: 5 km.
Megközelíthetőség: közút

Földbróker.hu Kft.
1025 Budapest, Cseppkő u. 32.
Tel.:(30) 950 6037; Fax:(1) 325 9165
E-mail.:info@ foldbroker.hu

2010-03-29 - 2010-04-04
www.agrarkapu.hu/piac.php?csoport=2

reKorrekt 2010.03.31. 11:39:42

@reKorrekt: Ó bocs, csak a legalsót találtam.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.03.31. 11:44:56

Miiii vaaan? 227 milla egy akkora földért, ami nagyobb mint mellette a lakott terület?

Pofátlanság teteje vazze.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.03.31. 11:45:20

Nem értem ...miért adta el Bábolna 240 millióért (és zsebbe mondjuk legyen 10%, 24 millió), mikor eladhatta volna 9 milliárdért (és zsebbe mondjuk legyen 10% 900 millió)?

anchor 2010.03.31. 11:46:01

Tudja-e, hogy Argentína a 2001-es pénzügyi összeomlás óta máig nem tudja kihasználni
mezőgazdasági adottságait, mert termőföldjeinek hatvanöt százaléka külföldi kézbe került?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.03.31. 11:46:07

@ColT:

Jaja, ütős a műholdfotó!

Én ezt ki is tenném óriásplakátra ....

anchor 2010.03.31. 11:49:53

@volánrulz: "Vonáéknál ez kimeríti a hazaárulás tényét... :)" Nálam is!

doberman 2010.03.31. 11:50:04

"Hallani az összeesküvés-elméleteket, hogy "felvásárolják a magyar földet a külföldiek", és ez a gondolat általában gusztustalan zsidózásban szokott folytatódni, ami nagy hiba. Nem a zsidó, angol, spanyol, francia, holland, szír, dakota, eszkimó a hibás azért, mert kihasznál egy neki roppant előnyös üzletet, de nem ám! Azokat a magyarokat kéne elővenni, akik pár lehulló krajcárért cserébe előnyhöz juttatják a külföldieket Magyarország kárára. Ők a bűnösök, ők az árulók"

Igen, és amikor Afrikában üveggyöngyért megvették a négerek földjét, ásványkincseit... igen azért meg a négerek a felelősek, ők az "áárulók" . A zsidók nem, őket nem szabad bántani, ezt véssük az eszünkbe...LAs PAlmas segít...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.31. 11:55:24

@doberman:

Te most magyar polgármestereket hasonlítasz tudatlan, analfabéta, kőkorszaki körülmények között élő négerekhez?

Lone Wolf 2010.03.31. 11:58:17

@El Topo (Sgt. Elias): Azt tette!
Szó se róla, önminősítésből jeles!

doberman 2010.03.31. 11:59:41

@El Topo (Sgt. Elias): Aha. lebutított magyarokat niggerekhez... manapság már nincs nagy különbség, sőt a niggerek legalább igyekeznek tenni valamit helyzetük jobbításáért: kalózkodnak.

reKorrekt 2010.03.31. 12:00:11

@El Topo (Sgt. Elias): Miért, amott meg egy egyetemi docenst hasonlítottak egy műveletlen pornóskurvához.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.31. 12:02:12

@doberman:

Úristen, úristen! A turul népét? Mária országát? A magyar gazdákat?

Na menj te a picsába!:)

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2010.03.31. 12:02:53

@zero: Ott kilóg a lóláb. Előbb belterületté nyilvánítják és akkor ott is levehetik a sápot.
Utána jön az adókedvezmény, ahol szintén. Az év közbeni apróbb szívességek stb..

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.31. 12:03:00

@reKorrekt:

Hááááát, van is némi hasonlóság, ha ugyanarra a két személyre gondolunk.:D

Mighty 2010.03.31. 12:03:46

"Bujáki Gábor és Farkas Sándor...
...és ők négy nap alatt, banki hitel nélkül ki is fizették az illetékekkel együtt 250 millió forintos összeget."

Kérném a vagyonosodási eljárás megindítását!

Lone Wolf 2010.03.31. 12:04:42

@doberman: Ember! A polgármesterek pontosan tudták/tudják hogy mit tesznek! A Négerek nem.

doberman 2010.03.31. 12:26:08

@Lone Wolf: Ebben nem lennék ilyen biztos...

doberman 2010.03.31. 12:26:08

@Lone Wolf: Ebben nem lennék ilyen biztos...

Donna (Cara)mba 2010.03.31. 12:38:22

@El Topo (Sgt. Elias):

Gartulálok, Sgt. Elias!
Ha tiszta szívből nem is tudok örülni a fejleményeknek, de el kell ismernem: nyerő vagy! Kitartó, erős, dinamikus, született vezéregyéniség.

Most már tudom, hogy mérhetetlenül ostoba voltam, amikor megkérdőjeleztem Master of Puppets mivoltodat.
Valóban az vagy.

Zseniálisan verted szét azokat, akik ki akartak innen túrni:-( Nyertél!
Innentől te vagy a Master és te fogod megszabni a tematikát, a beszéd menetét!
Maradnak/unk és elviseljük dominanciára termett személyiségedet, akiknek mindennapi kenyere a Vbőr.

Szal nagy voltál, jól csinálod. Jöhet a nácizás, mint topic, erre tendáltál, ezt akartad uralkodó témává tenni a blogon. Max. elismerés: piszok jól csináltad!
Észre sem tértek bámulóid:-DDDDDDDDDDDDD

Ez igen, csak csodálni tudlak, és ezt őszintén mondom. Az ellenség bravúrját is tátott szájjal figyelem. Én már csak ilyen vagyok: elismerem a teljesítményt.

Üdv.:
A Bús, a Bíbor és a Donna;-))))))))

Zuzu Petals 2010.03.31. 12:38:51

Ha írok valamit, elküldi a blogmotor az előző hsz-em vajh ezzel? ...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.31. 12:41:11

@Donna (Cara)mba:

Szerintem vegyél be valami enyhe nyugtatót, üldögélj egy fél órát nyugodtan valahol, aztán gyere vissza és beszéljünk újra!

Zuzu Petals 2010.03.31. 12:42:04

Sajnos nem...
Szóval újra: valaki magyarázza már el nekem, hogy hogy lesz 250-280 millióból 9 mrd átminősítéssel is akár, egy nem közművesített terület tekintetében? Mert annak a területnek az értéke bizony 250-250 millió HUF sajna.

Zuzu Petals 2010.03.31. 12:45:29

@jozicsenko: Igen, igen. De a korábbi állami tulajdonnal mi lesz? Mert az hogy bemennek a szombathelyi wellness centerbe nehány évre, engem egyáltalán nem nyugtat meg.
(amúgy sztem sem hülyeség a precedensjog...)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.31. 12:53:51

@Donna (Cara)mba:

Velem nem kell németül beszélni, anyanyelvi szinten bírom a magyart.

De fordítsuk már komolyra a szót egy csöppet. mit vertem én széjjel?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.31. 13:01:32

@El Topo (Sgt. Elias): "mit vertem én széjjel? " - megaloller, mekkora magas laszti lenne ez. nehéz, nagyon nehéz nem lecsapnom :))))

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.03.31. 13:02:25

@zero:

Nem Bábolnáé volt, hanem az államé. És nem kellett volna eladni, csak a Klárika kijárta, hogy mégis.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.03.31. 13:06:08

@Zuzu Petals:

Nem tudom, de tény, hogy ennyiért hirdetik, biztos nem is véletlenül.

Donna (Cara)mba 2010.03.31. 13:07:59

@El Topo (Sgt. Elias): Még nem hat az enyhe nyugtató, tudod, amit ajánlottál. Majd ha tompul az agyam, elővehetjük a témát.
Addig is szép napot és jó kommentelést!

Marcellusca 2010.03.31. 13:20:50

@Seduxen: Pedig elég perverz állat vagyol. :)))))
Én tudom, mire gondoltál. :D

Zuzu Petals 2010.03.31. 13:29:17

@laspalmas: Az tuti,h nem véletlenül. Ezek a fiúk vmi fülest kaphattak...
Bááár autópálya mellett, Ausztriához közel... 2011-ben tuti a többszörösére nő az ára. Csak ez a különbözet irreális...
Sejtelmem sincs, de ezt a picsát azért szembeköpném, ha tehetném.

Kodomo 2010.03.31. 13:40:53

"A Magosz elnökének, Budai Gyulának az elmondása szerint Bujáki Gábor és Farkas Sándor elismerte, hogy Horváth Klára bábolnai polgármester készítette a pályázatukat, illetve a tatai Vivax Kft. finanszírozta azt."

Ha ez igaz, akkor a polg.asszony benyújtott egy pályázatot Bábolna önkormányzatának nevében, és egy másikat -amit szintén ő írt- a privát befektetők helyett. Gondolom, a kezét tördelve izgult, vajon ki fog nyerni, ki adta a jobb ajánlatot. Aztán sajnálkozva vette tudomásul, hogy sajnos az önkormányzat vesztett 26 millió forinttal.
De, nem érzi magát hibásnak.

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.03.31. 14:01:02

Egy egy cikk hozzaszolasait nagyjabol addig erdemes olvasni, amig meg nem jelenik Topolino, aki engem egyre jobban emlekeztet Marvinra a Galaxis Utikalauzbol. Amint a Paranoid Genius elkezdi osszesz*rozni, erdektelen es izzadsagszagu verbalis szumova silanyul a tarsalkodas. Ha veletlenul valaki ertelmes dolgokat ir, akkor azt rogton kizokkenti egy kis szemelyeskedessel vagy poffeszkedessel. Nagyon lehangolo. Azok a szep napok, amikor mashol permetezi a hig ***t.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.31. 14:05:47

@Meleardil Eressea Iluvadan:

Te viszont egy szomorú, kókadt kukira emlékeztetsz. Lazíts, még neked is sikerülhet!

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.31. 14:10:09

@arlequin:

Úgy nézek ki, mint aki ideges?:)
Tájékoztatásul közlöm, hogy üdülésből jövök. Csak barátaim vannak, és az egészségem is tűrhető.

Zuzu Petals 2010.03.31. 14:18:59

@Meleardil Eressea Iluvadan: Senkit sem akarok védeni, de most mi bajod volt? H le lett ugatva egy értelmetlenül zsidózó? Vagy Te most miféle értelmes kommunikációt láttál félbeszakadni? Jahh, és a Te hsz-ed sem kapcsolódik a poszthoz. Írjátok már meg ezeket a f@szságokat pü.-ben b@sszus.
Ez vonatkozik a búskomor hölgyre is...

arlequin 2010.03.31. 14:30:52

@El Topo (Sgt. Elias):
tájékoztatásul közlöm, fogásztól jöttem. mozgalmi dalokat énekeltünk ő énekelt én dúdoltam, közben járt a keze, a váróban meg nem értették miért röhögünk ekkorákat. 'uram! óvj meg a barátaimtól, az ellenségeimmel magam is elbánok'. lassan múlik a lidocain és tűrhetetlenül félszájú lett miatta az ebédem.
egyébként? minden rendben

arlequin 2010.03.31. 14:37:15

@El Topo (Sgt. Elias): hál' az égnek. de azért vigyázz a barátokkal...

@Meleardil Eressea Iluvadan: remélem te is jól vagy.

ON

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.31. 14:41:08

@arlequin:

Vigyázzanak velem a barátok!:D

f.m.j. 2010.03.31. 15:05:01

@arlequin: írhatok neked magánban egyet?

arlequin 2010.03.31. 15:14:57

@f.m.j.: küldj az avatarra emilcímet, s jelentkezem.

f.m.j. 2010.03.31. 15:20:24

@f.m.j.: de nem zörög, ha nem fújja :)

f.m.j. 2010.03.31. 15:24:57

@arlequin: oké, egyelőre érlelem :) de persze annyira nem fontos

Zuzu Petals 2010.03.31. 15:34:13

@f.m.j.: Érdekes azért, de már fentebb is írtam, ha a politikusaink a disznóságaik mellett olyan hatékonyak lennének, mint a Kósa, akkor rég nem itt tartanánk... Így ez a dolog engem annyira nem is érdekel.

f.m.j. 2010.03.31. 15:38:58

@Zuzu Petals:

én nem tudok semmit Kósa hatékonyságáról, így érdemben nem tudok hozzátenni, de azért nekem jobban tetszene, ha nem lenne korrupt :) -most ellenzékben csinálják (nem csak ő) maholnap kormányon. Semmi biztosíték nincs arra, hogy nem szalad el velük a ló, mint az mszp-sekkel...

f.m.j. 2010.03.31. 15:39:31

@arlequin: ha megmondom, akkor nem lesz magán ;)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.03.31. 15:57:08

"Hallani az összeesküvés-elméleteket, hogy "felvásárolják a magyar földet a külföldiek", és ez a gondolat általában gusztustalan zsidózásban szokott folytatódni, ami nagy hiba. Nem a zsidó, angol, spanyol, francia, holland, szír, dakota, eszkimó a hibás azért, mert kihasznál egy neki roppant előnyös üzletet, de nem ám! Azokat a magyarokat kéne elővenni, akik pár lehulló krajcárért cserébe előnyhöz juttatják a külföldieket Magyarország kárára. Ők a bűnösök, ők az árulók."

ilyen megállapításból kéne több.

Zuzu Petals 2010.03.31. 16:11:28

@f.m.j.: Én sem vagyok Debreceni, de van néhány ismerősöm, aki ottani/onnan származik, és mindenki elismerően beszél róla. Persze itt a neten mindenhol a habzószájú szegfűhuszárok nyomják,h mekkora maffiát vezet a Kósa. De név/arc nélkül mindenki azt mond ugye, amit akar.

f.m.j. 2010.03.31. 16:22:16

@Zuzu Petals:

én nem vagyok habzó szájú szekfű huszár, csak rosszindulatú, és mindenkiről minden rosszat elhiszek, vagy ha úgy tetszik hiszékeny vagyok, vagy csak nagyon óvatos, bizalmatlan, semmit nem hiszek el szűrő nélkül. És hogy mi a szűrő? Az eddigi tapasztalatok, hírek, én? Ki tudhatja ebben a nagy katyvaszban? :)

f.m.j. 2010.03.31. 16:23:01

@Zuzu Petals: ja, most debreceni nem vagy, vagy Debreceni nem vagy? Vagy mindegy? :)

tudi 2010.03.31. 16:28:13

Persze, hogy olcsón lehet itt füldhöz jutni, meg gazdálkodni külföldiként, egyik nagybátyám gazdálkodik, elmondta, hogy az osztrákoknál, ahhoz, hogy valaki külföldiként földet művelhessen az ott lévő falu MINDEN lakójának a beleegyezése szükséges. Nálunk meg strómanok és egy pár Nokiás-doboz. Ja arról még ugye nem is beszéltünk, hogy jobban megéri németből és osztrákból használt traktort behozni, mert ott 5-6 évnte tudnak újat venni a gazdák, úgy támogatják őket a saját országukban.

Zuzu Petals 2010.03.31. 18:53:00

@f.m.j.: Lehet azt akartam először,h debreceni származású, csak közben meggondoltam magam... :)
Egyébként meg mindenki bizalmatlan már, elképesztő, ami itt megy, de az is tény,h Debrecen nem áll rosszul, főleg ahhoz képest,h ellenzéki önkormányzatról beszélünk. Nekem nem az a legnagyobb bajom a politikusokkal,h lopnak, hanem az, hogy semmihez sem értő ostoba tulkok, akik meg vannak győződve ennek az ellenkezőjéről, ezért soha nem kerül értelmes szakember egy kurvä államigazgatási pozícióba sem.
De nem offolok tovább.

Zuzu Petals 2010.03.31. 19:30:28

@tudi: Akkor szerinted arra ment ki a játék,h megvegye egy külföldi még a moratórium lejárta előtt?

arlequin 2010.03.31. 21:30:10

@f.m.j.: te mondod. hát legyen. szép estét/éjt/reggelt/napot.

Donna (Cara)mba 2010.03.31. 22:15:01

@arlequin: Szia, kedvenc Bolondom! Én is elköszönök tőled. Biztosan zavarni fog az érzelgősségem, mégis elmondom: nagyon hiányoztál, amíg meg nem érkeztél a lapra.
Ugye, ez nem olyan nagy baj?
Én csendben voltam, nem volt mit mondanom.
Hallgattalak benneteket.
Jóéjt, kedves Bolond!

arlequin 2010.03.31. 23:22:33

@Donna (Cara)mba: jómindent. én is lassacskán fexem. (no hiába a latinbetűknek áldása is van. régen ismeretes volt a betűk egyberovása)
lásd:
fexeni fogok az ágyon... ;-)))

MutyiKormányzat · http://zipp.hu/sotet_oldal/2010/05/10/mintegy_ketmilliard_lehet_paty_kara_az_evern_invest_miatt 2010.04.07. 23:17:51

Ajjaj!

A BILPARK irodája véletlenül a Kulcsár Attila társának, a Britton Kft. (volt) irodájában van.
Még a névtáblát se cserélték ki a kaputelefonon.

Amúgy a BILPARK ügyvezetője korábban a Bilfinger útépító cégnél volt ügyvezető . Onnan a jó kapcsolat.
Igazi, egyszemélyes file-manager cég. Az iroda felszerelése 2 fax, 1 telefon (komputer azthiszem nincs), 1 kávézóasztal, 2 fotel, 1 főnöki szék + íróasztal. Az egész iroda egyetlen értéke a kilátás a Dunára.
Hihetetlen, mi mindent meg tud egy ember csinálni.
Ja a neve: Dr. Haidegger Ákos. Kicsi töri magyar.

süti beállítások módosítása