Skip to content


       Szűrés lista

Szabadságon van a letartóztatott rektor

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) gazdaságvédelmi főosztálya február 16-án tartott házkutatást a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen, Szabó János rektor irodájában, majd őt őrizetbe vették, azóta előzetes letartóztatásban van, befolyással való üzérkedéssel gyanúsítják.

Az egyetem főoldalán még mindig ő köszönti a látogatót, a kinevezése júliusig szól (február 11-én jelent meg a pályázat a helyére), de mi a jogállása most?

Érdeklődő Állampolgár megkérdezte:


"Feladó: x@y
Címzett:
bone.sandor@zmne.hu
Elküldve: 2010. március 26. 17:2
Tárgy : ZMNE


Tisztelt Dr. Boné Sándor Úr!


Az alábbi közérdekű adatkéréssel fordulok Önhöz:
Kérem szíves tájékoztatását, hogy dr. Szabó János rektor munkaviszonya az egyetemmel fennáll-e, tekintettel arra, hogy jelenleg munkáját ellátni nem tudja, munkahelyén hosszas ideje nem jelenik meg. Ha munkaviszonya fennáll, akkor kérem tájékoztatását, hogy távollétét nem fizetett, de „igazolt” távollétként, vagy szabadság kiadásával biztosítják-e.
Mindezek álláspontom szerint közérdekű adatoknak minősülnek, tekintettel arra, hogy az egyetem munkavállalói munkabérüket az állami költségvetés keretéből kapják, így esetlegesen mi adófizetők fizetjük a rektor úr távollétét.


Üdvözlettel:

xx"

 

Íme a válasz:

 

Vagyis kiírták szabira a letartóztatott rektor urat, kapta szépen a fizetést a börtönben is.

Az egyetem Szenátusának március 30-i ülésén meg is tárgyalták a helyzetet, abszolút nem aggódnak Szabó Jánost illetően:


"A Szabó János rektor ügyének helyzetéről Boné Sándor adott tájékoztatást. A rektor megbízása 2010. július 1-én jár le. Tehát ma is Szabó János a rektor. De akadályoztatása esetén a helyettese (kancellár) látja el a teendőket, gazdasági
ügyekben pedig a gazdasági igazgató dönt. Jelenleg a munkáltatói jogkört a miniszter gyakorolja a rektor felett. Július 1 után a rektor megbízása lejár, ezt követően az egyetem rektora látja el a volt rektorral kapcsolatos munkáltatói jogkört, ugyanis a rektor teljes foglalkoztatású egyetemi tanár.
Nagy Kálmán hozzátette. Nincsenek függőben levő ügyek. Az egyetem vezetése minden folyamatban levő ügyben tisztában volt a jogszabályilag rögzített teendőkkel. Az elmúlt több mint egy hónap bebizonyította, hogy az egyetem továbbra is működőképes. A kapcsolattartásra hivatalos felhatalmazás alapján a kancellárnak van módja.
Nagy Kálmán elmondta, az esettel kapcsolatos egyetemi kommunikációra ő hozott döntéseket.
A rektor zár alá vett helyiségeit az egyetem visszakapta, az irodában folyik a személyes és egyetemi tárgyak elkülönítése. A személyes tárgyakat jegyzőkönyv alapján adják át a rektor élettársának.
Nagy Kálmán véleménye szerint: mivel az egyetem nem rendelkezik a Nemzeti Nyomozó Iroda gyanúsításainak részletes adataival, a Szenátus nincs abban a helyzetben, hogy állást foglaljon. Az egyetem vezetői is csak a sajtóból értesültek arról, hogy mivel gyanúsítják a rektort. A kancellár szerint azt is figyelembe kell venni, hogy mindenkit megillet az ártatlanság vélelme. A jogerős bírósági ítélet előtt, véleménye szerint, nem lenne jó állásfoglalást kiadni.
A Szenátus a tájékoztatást tudomásul vette."

 

Hm....Titeket hány perc alatt rúgnának ki, ha letartóztatna a rendőrség? Pláne munkahelyi ügy, "befolyással való üzérkedés" miatt?

Szabó rektorúr szabadságot kapott, amíg "akadályoztatva" van, gyönyörű. Érdeklődő Állampolgár írt Szekeresnek is, mint munkáltatói jogkörgyakorlónak, de a miniszter úr válasza sajnos még nem érkezett meg. Gyanítom már nem is fog, pedig nagyon érdekelne!

 

Címkék: közélet botrány abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr911943223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagy_Cthulhu 2010.04.23. 08:41:41

Miért nem tudok már meglepődni az ilyeneken.......
Az a baj ebben az országban, hogy az ember lépten-nyomon ilyen disznóságokba ütközik. Ez a sok pofátlanság, amihez 20 (+40) év alatt hozzászokott a magyar ember, olyan magasra tette a inger küszöböt, hogy már egy ilyen hír, mint ez, ki sem veri a biztosítékot. Boldogult egyetemi évim alatt amikor a felsőoktatási hozzájárulás, azaz a tandíj ügy volt, mentem Pestre tüntetni. Szánalmasan kevesen voltunk, míg a franciák annak idején a tandíj bevezetésekor gyakorlatilag elfoglalták, és elbarikádozták az egyetemeket.
Velünk mindent meg lehet etetni. Csak legyintünk, hogy már megint.
A legszörnyűbb, hogy ez a nemzetvédelmi egyetem. Ha ezek az oktatók nevelik a haza védelmére felesküdött tiszteket, akkor nem tudom milyen világ van itt. Na nem mintha lenne életképes hadsereg. Nem is folytatom, mert nem érdemes, inkább csak legyintek.

Scarlet Crusader 2010.04.23. 09:03:36

Hm.
Azert kivancsi lennek, hogy abban az esetben ha engem sittre vagnanak (ki tudja egyszer talan ezt is megerem) akkor vajh a cegem nekem is szabadsagot adna egy ilyen idoszakra?

Inkabb nem probalom ki...

Kicsit Karcos 2010.04.23. 09:05:36

Prémiumot, jutalmat és költségtérítést is kap, vagy csak fizetést?

eszkep 2010.04.23. 09:06:12

Legyünk pontosak: amikor köztisztviselő voltam, akkor -az ártatlanság "védelme" szellemében - FELFÜGGESZTETTEK volna, mely időre csak akkor kaptam volna fizetést, ha bebizonyosodik az ártatlanságom.
Vagyis jogos, hogy nem rúgták ki, de fel kellett volna függeszteni!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.04.23. 09:06:53

És ha elfogy a szabi?
Akkor jön a betegállomány?

f.m.j. 2010.04.23. 09:07:28

Valami ilyesmi működött már Hunvaldnál is.
Jól látjátok, Állatfarm

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.23. 09:13:58

@f.m.j.:

Szerintem az ő esetéből kiindulva állt neki Érdeklődő Állampolgár kérdezősködni.

Kicsit Karcos 2010.04.23. 09:14:39

"az irodában folyik a személyes és egyetemi tárgyak elkülönítése"

2 hónapja? Mifaszt csinált az egyetemen, legózott? Hogy-hogy ez 15 percnél tovább tart? Fogalmazhatunk úgy, hogy a rektor nem igazán sikeresen tudta elkülöníteni az egyetem javait a sajátjaitól?

eszkep 2010.04.23. 09:15:21

@zero: Nem mellesleg: hogy van ennyi szabadsága???

PublicEnemy 2010.04.23. 09:20:11

@zero: Nem felfüggeszteni szoktak ilyenkor,amíg tart a nyomozás?

A Kaposvári Egyetemen történt rektor(Babinszky)váltás is megérne egy posztot.Van ott minden:politika,sárdobálás,hazugság,mószerolás,vádaskodás.

arlequin 2010.04.23. 09:23:02

jellemző. ki fogják mosni. majd visszatér valahová, de nem ültetik hűvösre.

és
OFF
index.hu/belfold/2010/04/22/kirugtak_fricz_tamast_a_politikatudomanyi_intezetbol/
érdekes hír
ON

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.04.23. 10:09:17

Laspalmas!Zero!Melyikőtök volt az Érdeklődő Állampolgár?:))És nem mondták az érdeklődőnek,hogy:Addig örüljön míg maga szabadlábon van?
Amúgy nekem is ez jutott eszembe:Mennyi szabadsága van ennek az ürgének?

Donna (Cara)mba 2010.04.23. 10:09:24

@arlequin: Nehéz dolog ez....Ha nyalod a Fidesz ülepét, megjárhatod:)
Ha - elnézést a nagyon pórias fogalmazásért - a Fidesszel szembevizelsz, akkor is megjárhatod.
Ha otthagyod őket a francba, évek múlva se tudod őket valahogy levakarni, hogy végre békén hagyjanak. Ha legalább az a magasságos Úristen el tudna rajtuk igazodni... A szadesz meg a szocik sima ügy volt: add a szavazatod, mi majd lopunk tőled/helyetted, ami belefér, húzzuk ki szekervvel valamely svájci bankszámlára, és majd lekommunikáljuk neked, na meg amúgy is elévül, mire az ügyet barátaink/ügyfeleink sorra veszik:) Úgyse nem vagyunk polgárok, te meg aztán pláne ne ácsingózzál...
Csak mint szavazópolgár. Na, úgy köllesz a Fidesznek is. De nagyon. Most éppen két héttel ezelőtt egy napon kb. vagy 2 percre köllöttem nekik.
Csak nem adtam magam;-D
Ezeknek? (se) ;-D

Marcellusca 2010.04.23. 10:11:38

Rohaggyanak meg!!!
Bezzeg, ha egy büdöslábú, (főleg szerződéses) bokorugró, nyúl tiszthelyettest (főleg tisztest) tartóztatott volna le a rendőrség, azonnali hatállyal felfüggesztik, majd rövid úton kipenderítik, leszerelik (tartalék állományba helyezik).

Egyáltalán van ennyi szabadsága a rektor "úrnak"?

Marcellusca 2010.04.23. 10:14:01

Mondjuk ilyen Hunvald-féle elintézési mód után nem is vár mást az ember.
Sajnos.

Marcellusca 2010.04.23. 10:16:12

@zero: Simán, vaze! :)
100%-os táppénz. (Egészségügyi szabadságnak híjják.)

Kicsit Karcos 2010.04.23. 10:17:07

@Marcellusca: én egyébként nem látom a levélben, hogy _fizetett_ szabadságra küldték volna, fizetés nélkül meg akár éveket is lehet szabadságon. Persze ninsene illúzióim; akinek 2 hónap alatt sem lehet szétválogatni a saját cuccait a munkahelyéétől, annál bizonyára megvan a módja, hogy megkapja a "járandóságát" kényszerű távolléte alatt is.

Marcellusca 2010.04.23. 10:21:34

@arlequin: Valahogy nem tudom sajnálni Fritz-et.

Marcellusca 2010.04.23. 10:22:36

@Kicsit Karcos: Megnyugodhatsz. Szvsz nem fizetés nélkülin van. :)))

eml 2010.04.23. 10:28:21

Tessék mondani! Én miért nem kapok 200 nap szabadságot?

ucsacsu 2010.04.23. 10:31:56

szekeresnek,minek ,inkább küldjetek neki egy feles vodkát!!

Kicsit Karcos 2010.04.23. 10:34:29

@Marcellusca: van olyan érzésem nekem is, hogy ha fizetés nélkülin lenne, akkor a kérdésre válaszolva ezt beleírta volna az ezredes elvtárs a levélbe. Vajon a horthyfasiszta Ludovikán mi volt az eljárásrend a fizuval kapcsolatban tömlöcbe vágás esetén?

ucsacsu 2010.04.23. 10:49:43

@Kicsit Karcos:
ÉRDEMTELENSÉG,ÉS MEGKÉRDEZTÉK VOLNA TŐLE,HOL TARTJA A SZOLGÁLATI FEGYVERÉT,KÉR E SEGÍTSÉGET,VAGY TUDJA E MAGÁTÓL A KÖTELESSÉGÉT?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.23. 10:52:58

@Kicsit Karcos:

Persze hogy beleírta volna, amolyan megnyugtatásképpen, hogy ne aggódjunk, nem kerül egy petákunkba se a rektor úr "akadályoztatása"
Mivel ezt nem hangsúlyozta ki, erős a gyanúm, hogy nem így van.....

molaris 2010.04.23. 11:08:19

@ucsacsu:
Vagy eme formula:
Boka csattan, főbiccentés, oldalra nyúl:
- Uraim, tudom a kötelességem!

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2010.04.23. 12:32:36

Ha az én alkalmazottamért jönne a rendőrség, a bilincs kattanásakor írná alá
a -kölcsönös megegyezéssel távozott- c. útilaput.

arlequin 2010.04.23. 12:37:47

@ucsacsu: "elnézést, de a gerincemet a ruhásszekrényben tartom a fogason. úgy se nem hajlik, se nem törik, se nem kopik a használattól..."

dr.justice 2010.04.23. 12:58:36

Pontosítás. A rendőrség senkit nem tartóztat le Magyarországon, ez a bíróság dolga.

Kartal (rezervált) 2010.04.23. 13:39:53

Én meg asszem írni fogok az Egyenlő Bánásmód Hatóságnak, hogy lesznek szívesek fellépni ezekben az ügyekben. Amikor nálunk lopáson kaptak pár kölyköt, sima csípőmozdulattal rúgták ki őket a francban fél napon belül. Követelni fogom az egyenlő bánásmódot minden magyar állampolgárra kiterjeszteni: vagy a munkahelyi lopáson kapott kolléga is kapja a fizetését tovább, és a nyomozás alatt szabadságra küldjék őt, mint Humvaldot vagy ez a nagy darab szart, vagy Szabóék se kapjanak semmit. Legfeljebb egy méretes kékeres lószerszámot az alfelükbe.

Ez, bassza meg, nem demokrácia, ez maffiaszocializmus, ahol a szervezett bűnözés irányítja az országot. A vége az lesz, hogy lassan, csendben mindenkit szabadlábra helyeznek majd, bizonyíték hiányában megszűnnek a nyomozások, és minden megy tovább a régiben, mivel ugye holló hollónak...

Kartal (rezervált) 2010.04.23. 13:52:11

@Tigeri: amennyit akar. Hogy mersz ilyet kérdezni a magas méltóságú excellenciás úrral kapcsolatban, mi?! Te csak trógeroljál szépen prolikám, mert még a végén kábszert találunk a kocsidban elrejtve, aztán nem jössz ki húsz év alatt...

arlequin 2010.04.23. 14:02:53

@Kartal (beleszól): "maffiaszocializmus" tetszik ;-D
ez kb olyan, mint a 'fémvas' vagy az 'emlősállat', esetleg 'golyóstoll'.
ha valaki nem érti, ne kérdezzen, nem válaszolok.

derelyegrádi szellem 2010.04.23. 14:05:58

@f.m.j.:

nem egészen. Hunvald választott tisztséget töltött be, és a polgármesterek jogállásáról szóló tv. hatálya alatt áll, míg a rektor úr munkajogviszonyban áll, és a munka törvénykönyve vonatkozik rá.

belzebubó 2010.04.23. 16:05:47

@arlequin: A golyóstoll az mindenhol spanyol, angol nyelvterületen biro, csak nálunk nem :)))

arlequin 2010.04.23. 16:08:11

@belzebubó: mondom, hogy nem válaszolok. ;-D

tudi 2010.04.23. 16:18:48

Ezen valahogy miért nem lepődök meg, hogy így intézték el a dolgot.

Marcellusca 2010.04.23. 18:28:07

@arlequin: Akkó pukkaggyá meg! :DDDD

arlequin 2010.04.23. 23:11:53

@Marcellusca: BUMMM

te disznó, most takaríthat a zasszony.

arlequin 2010.04.24. 13:57:48

@Kartal (beleszól): izé? mit nem értesz? válaszoljak? olyan bizonytalan vagyok?

lángszóró 2010.04.24. 19:56:41

Nem lehetne az egyetemi szenátust és a vezérkart egy Tu-154-esen szabadságra küldeni, mondjuk Voronyezsbe? Próba, szerencse...

Egy kicsit karcos 2010.04.29. 22:08:47

"Fizetés nélküli szabadságra megy a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. vezérigazgatója; Bielek Péter erről csütörtök este levélben tájékoztatta Tiba Zsolt főjegyzőt."

www.dunatv.hu/itthon/fkf-uyg_beielek_szabadsagra_megy.html

Egy kicsit karcos 2010.04.29. 22:10:34

@Egy kicsit karcos:

"Fizetés nélküli szabadságra megy az FKF-vezér

Nem fogadta el a Fővárosi Közgyűlés csütörtök este azt a javaslatot, amely szerint visszahívták volna a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. igazgatóságából Bielek Pétert. A cég vezérigazgatóját emellett további intézkedésig felmentették volna a munkavégzés alól, de az előterjesztés nem kapta meg a szükséges 34 szavazatot. A vezérigazgató írásban bejelentette, hogy a cégnél kezdeményezett vizsgálat idejére fizetés nélküli szabadságra kíván menni."

www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=319948

Elnézést, ölég igénytelen volt a link.

Cassy71 2010.05.15. 19:25:36

Azért sajnálom hogy elmaradt a márciusi wellness hétvége a rektorommal :D
Bár az élettársa tuti nem így van vele :)

Cassy71 2010.06.15. 21:09:56

Már kiengedték a rektor urat az előzetesből,az ügyész fellebbezett!!!

shilohnouvel 2010.06.26. 01:49:32

@Cassy71: Nem volt élettársa, csak kufircolni járt oda, és még sok máshoz. Az "élettárs" vagy szemet huny a dolgok felett , vagy nem tud semmiről ő sem.

shilohnouvel 2010.06.26. 01:55:25

@Cassy71: Hjaaaa...márciusi wellness...én is tudnék csatolni meghívásokat Indiai nyaralásról...
Istenem mi nők...mennyire barmok tudunk lenni...

hárem 2010.06.27. 11:13:04

@shilohnouvel: Igazad van Emese! Ezzel az utolsó mondatoddal fején találtad a szöget!

vomit 2010.07.29. 19:08:16

itt a megfejtes:
Hamis videóval zsarolt a Zrínyi volt rektora?
www.mno.hu/portal/727704

süti beállítások módosítása