Skip to content


       Szűrés lista

Ezeknek egy állami forintot se többet

Tavaly szeptemberben írtunk arról, hogyan is "spórol a köztévé". Az a Magyar Televízió,
- amely 2004-ben 30, azóta évi 10-18 milliárd támogatást kapott a költségvetésből egészen tavalyig
- aminek a székház eladásán 5,5 milliárd forintot bukott az állam
- aminek az új székház bérleti díja évente 3 milliárd forintunkba kerül
- 1700 (!!!) munkavállalót foglalkoztat, és bizony a havi 1-1,5 milliós fizetés nem kuriózum

Január elején felröppent a rémhír, hogy a Fidesz "egyetlen közszolgálati műsorszolgáltató szervezetet hozna létre a Magyar Televízióból, a Duna Televízióból és a Magyar Rádióból. Az MTI-t egy néhány fős kormányzati hírügynökséggel helyettesítenék."

Az MTV örült, a DunaTV nem, a Fidesz cáfolt. A közmédiumok problémája azóta is újra és újra előjön, legutóbb tegnap:

"Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) Fidesz által delegált tagja kedden, az ATV Egyenes beszéd című műsorában annak a véleményének adott hangot, hogy a közmédiumok elvesztették közönségüket, egyre rosszabb gazdasági körülmények között működnek, finanszírozásuk nem felel meg sem az uniós normáknak, sem a hatályos magyar törvényeknek. Közlése szerint a közmédiumok menedzsmentjein kívül körülbelül 125 ember van, aki ellenőrzi és felügyeli a köztelevíziókat, a rádiót és az MTI-t. „Úgy gondolom, hogy ez luxus” – tette hozzá. Szalai Annamária szerint olyan új struktúrát kell kialakítani, amelyben az adófizetők betekintést tudnak nyerni a pénzfelhasználásba."

Örömmel jelentem, nekünk sikerült! Ezt láttuk, találtuk:

"Az MTV KA elnöksége által 2009. augusztus 2-i határozatának végrehajtása tárgyában
(az MTV Zrt. alelnökének, vezető beosztású munkatársainak munkavégzésre irányuló szerződései)"

Kattintva bejön nagyban a dokumentum, lehet csemegézni, ki mekkora fizetést, gépkocsidíjat, telefonpénzt kap havonta.

Mindenki -szerkesztők, műsorvezetők, igazgatók- 1-1,9 millió között keres (két kordinátor kap csak 500 illetve 700 ezer forintos bruttó bért, de kapnak rá 500 ezer pótlékot, így nem lógnak ki a sorból) + 100-150 ezer gépkocsira + átlag 25 ezer mobilhasználat is jár.

Nagyon helyes, hogy novemberben 9,4 milliárd támogatást elvontak tőlük.

Ezeknek állami pénzt?! Egy forintot se többet! Tartsák fenn magukat a reklámbevételekből, akkor kaphatnak versenyszférás juttatásokat - még a takarítónő unokatesói is -, senkit nem fog érdekelni.

Címkék: média közélet

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr851975384

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frank Columbo 2010.05.05. 12:51:43

Ezek az állások ki vannak osztva, ide akárki csak úgy nem kerülhet be. Az, hogy havi másfél milláért levezet egy nézhetetlen fos műsort a nagyszerű képességekkel rendelkező (általában totál hülye, irritáló, ronda, beszédhibás stb.) szerkesztő-műsorvezető az túlszárnyal minden ésszerűséget. Rendben ha van egy sztár műsorvezető akinek meg kell fizetni a valóban profi és valóban nézettséget termelő munkáját akkor reálís lenne de itt diletáns hülyékreől van szó, a listán szereplő személyek közül egyik sem éri meg ezeknek az összegeknek a felét sem, főleg ha tudjuk, hogy némelyikük havonta egyszeri kb fél órás műsorért kap ennyit, a munkájuk nagyját edig a háttérben dolgozók végzik. Ha a fidesz tényleg el akarna számolni akkor itt is lenne mit tennie, a baj az, hogy az mtv a legmegfelelőb módja a pártkatonák iránti hála kimutatására is egy ilyen állás képében, a jelenlegi garnitúra sem véletlenül van ott.

Sausage 2010.05.05. 12:52:52

@Roa:

Haladjunk sorjaban, szoval mennyi nezo is felelne meg a kenyes izlesednek?:) És miért pont annyi?
De ruszin helyett mondhatnek szerbet, ciganyt, gorogot, beszelhetnek szinhazi es parlamenti kozvetitesekrol, szoval ugy altalaban a kozszolgalatrol. Ezek azt hiszem mar boven tul vannak a 0 szazalekon. Mennyinek is kellene neznie?

Karcolt lendület 2010.05.05. 12:52:55

@bárisnya:
Ez sajnos szinte minden szakmánál így van, az első vonal sokkal többet keres, mint a kiszolgáló személyzet, akik nélkül különben semmit nem tudna kezdeni. (Pl. brókerek ill. az üzleteik elszámolását végző ügyintézők.)

@Roa:
Az 1700 (ok, most már csak 1400-as) létszám tényleg irreálisan magasnak tűnik.
A közTV viszont nem a nézettségről szól. Az, hogy egy, a busójárásról szóló horvát nyelvű nemzetiségi műsor keveseket érdekel nem jelenti azt, hogy le kellene húzni...

@sofalwy:
Nagyjából ezt írom én is a közTV feladatairól. Csak azt tettem hozzá, hogy sok tematikus csatorna van, amely azért tud választékot teremteni és egyáltalán nem biztos, hogy nem tudnák érdemben pótolni a közszolgálati TV-t...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.05.05. 12:53:37

@Kicsit Karcos: ugyanmár. hát ez lenne a reklámellenes indok?
kész, az egy egyszerű üzlet, te fizetsz, én lehozom.

tökös igazgatók kellenek. igaz, ezért nem a KOMMUNISTÁK!!!!!!!!!!!! közül kell választani !!!!
:)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.05.05. 12:55:43

@Tigeri: hát ki vezérli az mtv-t kézzel?
szálasi?

jó persze, egy volt mszp-s szavazó ezt nem látja át :)
szemét vagyok?:)

Káposztakukac 2010.05.05. 12:57:21

@ápuká: EKHO-t szabadúszók fizetnek. ezek munkavállalók a munka törvénykönyve szerint.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.05.05. 12:59:42

@gramercy: szerintem meg fog változni, de nem a fidesszel, és nem a jobbikkal

hanem a normális emberek összefognak alapon. a jó oktatással is esetleg. ami erkölcsöt nevel a gyerekbe, és a gyerek felnőve érzi, hogy azért 2 milliót nem szép lopni, mikor mások két év alatt nem keresnek ennyit. amit ő havonta.
ezen más nem segíthet, ha csak az lehet vezető, aki erkölcsös.

sofalwy 2010.05.05. 13:00:06

@Karcolt lendület: OK. A listára visszatérve pontosan az a baj, hogy ez a drágán kitartott társulat - talán Balót kivéve - szellemileg semmi emberekből áll. Egyikük sem jegyzett értelmiségi, akinek szellemi képességei, műveltsége kiemelkedik a társadalmi neutrálból. Melyikük lenne képes megírni, vagy lefényképezni, vagy... egy minőségi műsort, egy eredeti témát? Asszem, hogy a sokszor félreértett nézettségi mutató is magasabb értékre állna, ha legalább részben szellemi emberek is lennének a csapatban. Az itt közzétett listán iskolázatlan senkik, seggnyalók, agyilag zoknik, exhibicionisták, jogászok - ők bőven, és más szellemi szempontból értékelhetetlen csókosok sereglenek. Ezektől semmi jót nem várhatunk.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.05.05. 13:02:29

@sofalwy: utálom. a duna tv vhogy úgy reklámozza magát, hogy a kultúra televiziója.

de azért mi a saját sorozata? a hasutasok (?) , amibe a koszos haverokat juttatják álláshoz, semmi mást. undorító, tip. csöves magyar hangulat. mert a magyar a magyar filmekben csak disznó lehet

Tibike15 2010.05.05. 13:02:49

Jól értem?
A főleg adókból eltartott köztévénél sokan többet keresnek mint az államtitkárok és miniszterek sőt néhányan még a miniszterelnöknél is többet

Igaz testőrség és páncélozott autó - még - nem jár nekik, de ez akkor brutál durva

Igaza van a fidesznek van itt mozgástér az adócsökkentésre. Ha megfeleznék a számukat még akkor is nagyon jó müsorokat csinálhatnának és néző se lenne kevesebb

ejha! 2010.05.05. 13:03:44

@órarugógerincű felpattanó:

Konkrétan tudom, hogy a Dunán van olyan "közöjnséges" rendező akit kifejezetten nehéz lenne egy bomberából megvenni. Bizonyára olyan rettenetesen magasan kvalifikált, hogy csak.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.05.05. 13:04:50

@majomképű: a gyilkos marad gyilkos

nem a gyilkos fia

problémáis vannak a mondatértelmezéssel? van alatta még pár mondat, tulajdonképpen, nem azért kommunisták mert a felmenőik IS azok voltak, ez csak válasz erre a kérdésre, amit írtak: "a felmenőik kommunisták?"

Roa 2010.05.05. 13:07:21

@Sausage: @tesz-vesz:

Ne a busójáráson és a piréz kisebbségi műsorokon lovagoljatok, mert jól van, legyenek, és nézzék őket 10-en, ugyanis vannak magasztosabb célok is. De tegyük már mellé a költségét: nem hiszem, hogy ezek reálisan óriási pénzt emésztenének fel, úgyhogy nem ezekről beszéltem eleve. Mondjuk, ha nagy a költségük, akkor el kellene gondolkodni rajta, hogy ki lopja ki a pénzt ezen a csatornán.

Amit említettem egyfelől, azok az összehasonlítható műsorok: pl. híradó: nem jobb színvonal, mégis nagy kölltségek, és 0 nézettség. Kell-e négy híradós 1,5 milliós fizetéssel 5%-os nézettségért? Nagyon nem hiszem.

A másik a pazarlás. A Duna és MTV összesen két csatornával, egy szervezetben is tökéletesen el tudná látni a feladatait kb. 100 emberrel ugyanilyen színvonalon. Akkor miért tartunk fenn szocialista nagyvállalati jellegű struktúrát? Kicsi és hatékony TV. Ez lenne a lényeg. Az RTL-nek és az TV2-nek miért fele/harmadannyi a költsége? Miért szociális foglalkoztató az MTV?

Ilyen, és még ehhez hasonló kérdések...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.05.05. 13:08:14

@KOMMENTELÉS HELYETT, DOLGOZZON!!! (köszönettel: Sz: az eszetbe se jut, h itt esetleg munkaidőn kivül vannak páran?

sofalwy 2010.05.05. 13:09:58

@tesz-vesz: Hát igen, a "kultúra televíziója" nyálas kívánságműsorral, eredendően bárdolatlan dunaszőkítéssel, ötvenes évek beli sztárokkal (nevét sem tudom, de régi elvtárs Erdélyből okos szemüveggel és beképzeltséggel), stb... adja elő szellemi nyomorúságát. Itt ugyanaz érvényes, mint a korábban mtv-ről írt szövegemben. Kik azok a szellemileg valakik, akik képesek a köz-nek megfelelő, nem lila, ellenben látványos és érdekes anyagokat teremteni? Ott sincs ilyen a láthatáron.
A Duna esetében nagyon talányos, hogy a tévé háttérben hűbéres főanimátora, Csoóri, miként tűri ezt a silányságot? Vagy ő is olcsó és hozzá nem értő?????

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.05.05. 13:10:40

@Marcellusca: mit melózol?

pilóta? raktáros? szakápoló? kubikos?

Karcolt lendület 2010.05.05. 13:11:41

@sofalwy:
@Roa:
Azt hiszem, eljutottunk az érdemi kérdésekig. :-)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.05.05. 13:12:19

@sofalwy: miért nem a bloggerek csinálnak tv-műsorokat? pénzért :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.05.05. 13:13:19

@tesz-vesz: nézhetnénk zero dadogását a bkv-ügyben, laspalmas árpád sávot égetne élőben a szent istván bazilika előtt :D

reKorrekt 2010.05.05. 13:16:43

Tavaly a Csíksomlyói ünnepi szentmisét (és a búcsút) a DunaTv reggeltől-estig élőben közvetítette. A völgybevonulástól a mise végéig. Előtte a többnapos zarándoklatokat mutatták, interjúvoltak, követték őket. A mise után elmentek Gyimesbe és élőben adták a Székely gyors érkezését, a misét a gyimesbükki kápolnában, ésatöbbiésatöbbi. Két műsorvezető volt és egy közvetítőkocsi (ennyit láttam ott és a tévében is utána). Ja, és volt még ott cirka félmillió magyar is, személyesen.

Azt nem tudom hogy az mtv-n mi ment ekkor, de én a helyszínen nem láttam (sehol) őket és szerintem az adást sem vették át.

sofalwy 2010.05.05. 13:17:36

@Roa: A híradókat abból a szempontból kellene értékelni, hogy betöltik-e funkciójukat: tájékoztatnak-e olyan dolgokról, ami napi életünkhöz szükséges. Ilyenekről aligha. Az mtv híradónak van struktúrája, nemzetközi hálózata, alibi hálózata itthon, csak éppen nincsenek tisztázva az alapelvek: mit tekintsünk hírnek? Már régen nincsenek valódi hírek sem köztévében, sem kertv-ben, sem az egyre sokasodó politikai kitartott tévékben. Talán azért sem, mert ezeket a szerencsétlen újságíró gyerekeket agymossák az újságíró iskolákban, pont arról szoktatják le, hogy mi az információ. Vatta hírek, bulvármagazinba való ál-érdekességek, bőven adódnak. Jó példa erre, amikor a foci Eb után három helyszínre kapcsoltak élőben, hogy mindenhol egy magát celebnek képzelő képernyős elmondja: itt mögöttem ünnepelnek. Na ez aztán a csúcshír - és mennyibe került pl az a semmi???

Spielberg 2010.05.05. 13:21:30

a vezetők nem ekhósak. és azért bocsássa meg a világ, de ezekben a médiumokban nem csak tolvaj gazemberek ülnek, hanem rengeteg szakember is. és ők nem keresnek milliókat.

sofalwy 2010.05.05. 13:22:47

@Karcolt lendület: @tesz-vesz: Ne rólunk szóljon a blog, inkább arról, hogy kapjon a fejéhez az éppen illetékes főszónok és vegye észre, hogy neki is jobb lenne, ha a sok idiótaság helyett műsor jelenne meg a közcsatornákon. Ha ez működne, akkor a bérlista is másodlagos lenne. Egy szellemi teljesítmény létrehozása közgazdaságilag nehezen árazható. Az itt bemutatott lista nem ez a kategória, inkább a ma divatos ügyészségi hírekbe ajánlanám. Főként a teljesítmény/bér vonatkozásaiban.

Aiasz 2010.05.05. 13:23:38

Azért nekem elég fura, hogy sok hozzászólónak annyira természetes az ilyen szintű fizetés, hogy szinte még keveslik is. Hol a bús**csába és mit kell dolgozni, hogy ennyit kapjak, mert a tizedét is csak kevés helyen fizetik. Már az indexet is csak fullos bankárok meg adócsalók kommentezik? Felhúzom magam bazze... 1.6millió fizetés kurvára sok, igen. Ne legyen már ilyen természetes mindenkinek.

sofalwy 2010.05.05. 13:26:54

@Spielberg: Erről beszélünk néhányan!!!

Marcellusca 2010.05.05. 13:35:50

@tesz-vesz: Hááát, ezek mellett nem nagyon lehetne kommentelgetni. :)
Bár, mióta létezik mobilNET, akár kubikosként is írogathatnék. :)))

Egyébként recepciós.

reKorrekt 2010.05.05. 13:38:27

@Spielberg: "a vezetők nem ekhósak" - ebben teljesen biztos vagy te?

Marcellusca 2010.05.05. 13:38:42

@tesz-vesz: Ja, ja.
Eric meg készíthetné az érdekesnél érdekesebb interjúkat hazai celebeinkkel. :)

Gera 2010.05.05. 13:40:48

Tegye fel a kezét az az adófizető, akinek az mtv és az ortt működése megér évi kb 5 rugót, mert átlagban úgy ennyibe fáj. Nekem kurvára nem. Akkor se, ha jók lennének a műsorok.

Grigorij 2010.05.05. 13:41:00

Karcolt lendület 2010.05.05. 12:05:31

Kiscsillagom!

Olvass! És értelmezz!!!

Nem a pénz nagysága a gond!
Hanem az, hogy munka és teljesítmény nélkül fizetik ki pofára!
Szulák Andrea mennyit ér? A teljesítménye, a - nem is létező - műsora stb. úgy 500 ezret, de csak azért, mert a médiáról van szó! A versenyszférában bukna!
Az alkoholista Pálffy? Ekkora zsozsó a vonatozásért? A borgőzős dadogós felolvasásért?
Én írtam példát! V.A. megjelenésével legalább valami mozgás lett a szórakoztató részlegnél!
De hol van - az általam nem szeretett fő KISZ-es - Nagy György? Mert tetszik-nem tetszik, az ő műsorai érdekesek és nézhetőek! Vajon egy ripacs és értéktelen Takács Gundelhez képest hogy keres? Mert kb. a 3-szorosát érné. Pontosabban egy Nagy György pénzének a 30%-át éri Takács Gundel! Egy Várkonyiénak a 20%-át a Szulák!

Tibike15 2010.05.05. 13:44:08

@betegvilág: be kéne már régóta azt vezetni, hogy a miniszterelnöknél ne kereshessen többet egyetlen állami cégnek a vézére sem és az igazgatók se kereshessenek többet egy miniszternél vagy államtitkárnál.

Ha nem tetszik nekik és úgy érzik nem fizetik meg a szaktudásukat, akkor húzzanak el a büdös pi.... ba vissza a versenyszférába, ott annyit keresnek amennyit akarnak.

Biztosan lenne normális jelentkező az államtitkári, miniszteri vagy miniszterelnöki bérnek megfelelő összegért is.

Nme tudom mit képzelnek ezek ? Emberek gürcölnek igazi munkahelyeken ezen összegek töredékéért és fizetik az adókat, amikből az ilyen urakat eltartják meg végkielégítik

Remélem véget vet már ennek a fidesz, mert ez vérlázító

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2010.05.05. 13:51:09

Pálffy elég vicces, pont ma láttam a Duna tv-ben nyilatkozni, mint a KDNP parlamenti (?) képviselője. Most akkor azt a pénzt is kapni fogja?
Amúgy ez a lista eléggé vérlázító, de azt hiszem, a puffogástól nem fog változni semmi.

órarugógerincű felpattanó 2010.05.05. 13:52:04

@Káposztakukac: Munkavállalók is lehetnek ekhósak, én is voltam.

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2010.05.05. 13:52:35

Egy másik érdekesség: emlékeztek még, ki akarta az állami alkalmazottaknál bevezetni a teljesítmény-értékelést? Nekem Szetey Gábor neve rémlik, de nem is volt ott sokáig.

sofalwy 2010.05.05. 13:52:54

@Grigorij: Azt hiszem, Nagy György esetében túlzás lenne az értékelésed. Ő úgy viselkedik, mint az mtv jolly-jokere, szinte mindent csinált már, csak az nem derült még ki, hogy mihez ért igazán. Most éppen ismeretterjesztő - csak azt nem tudom eldönteni ennél a sorozatnál, hogy a vizuális öszzevisszasága, kitalálatlansága, túltrükközöttsége, meg a poénosra kihegyezett szövege mögött ki a szellemi apuka. Láthatóan Nagynak rendkívüli kapcsolatrendszere van arra, hogy megfinanszírozza magát, ami közgazdasági értelemben érdem is lehet - bár sejthetően politikai determinációjú a dolog, ez meg gyengíti. Ugyanakkor a borzalmas zavaros halmazt én nem tudom jó teljesítményként értékelni. A műsorban pontosan az a problematika bújik meg: ki jegyzi szellemi értelemben, tartalmilag, formailag egyaránt? Azt én nem tartom igazi ismeretterjesztésnek, hogy egy ilyen "mindenvoltmár" figura mindenféle helyszíneken előáll osztani az okosságot. Mert akkor a műsor már elkezd róla szólni - és nem az okosságról.

Bitterbach 2010.05.05. 13:54:02

@betegvilág: basszus, nekem mér nem adnak már sokmilliót, mikor egész nap azon picsogok az internetes médiába a munkaidő kellős közepén, hogy másoknak meg mér igen? ez azér vicces, nem? áh, mindegy.

órarugógerincű felpattanó 2010.05.05. 13:54:09

@ejha!: Az már az ottani vezetőség dolga, hogy hogyan ossza be a költségvetést. De azért egy Bomberát egy átlagos rendezővel összevetni tehetségben és hozzáértésben merész ugyi.

Spielberg 2010.05.05. 13:59:41

@reKorrekt: igen. az ekho eleve kizárja hogy olyan, aki vezetői tisztséget tölt be, ezt a formát válassza.

Ápuka 2010.05.05. 14:00:03

@zero: Mindenki ekhó szerint adózik, aki a magyar médiában dolgozik, kivéve a valóban vezetői, igazgatói munkakörök dolgozóit,...de pl, összes szerkesztő, riporter, műsorvezető stb, majdnem az összes tv-s, rádiós, újságíró ekhó szerint adózik....
Csak az a lényeg, hogy megfelelő FEOR szám alá kerüljön a szerződése papiron...

Kicsit Karcos 2010.05.05. 14:00:19

@tesz-vesz: szerinted nem elég érv a közszolgálat reklámbevételekre alapozása ellen, hogy ne tudják megvenni kilóra meg sakkban tartani a közTV-t gazdasági érdekcsoportok? Nekem elég.

Ápuka 2010.05.05. 14:02:42

@Káposztakukac: nézz utána az ekhó szabályainak, teljes munkaidős, főállású munkaviszony, egyetlen feltétel, hogy legalább a minimálbérre eső rész normálisan adózzon, a többiből csak -15% és a maradék a nettó amit hazavisz

Tibike15 2010.05.05. 14:11:50

@ápuká: Nem elég, hogy mocskos sokat keresnek még optimalizálják is az adót.
Azaz aki keres 1 millát ekhózva az mefelelt 1,5 millának de lehet hogy többnek is normális adózású munkahelyen

És ne durranjon l az ember agya

Ápuka 2010.05.05. 14:14:53

@Tibike15: Nem az a baj, hogy a hatályos adüjogszabályok megengedik az ekhót...sőt, sztem ez egy teljesen jó rendszer, jó eséllyel ki is fogják majd terjeszteni...

Hanem az, hogy ezek a pénzek közpénzből és nem a nulla ft-os reklémbevételből vannak.

Mert egy kertv-nél akár jóval több pénzek is vannak hasonló beosztásokban, de ők a piacról élnek, nem belőled, belőlem....ebben ez ami igazán felháborító

Aiasz 2010.05.05. 14:18:45

@Bitterbach: Szóval azért keresek napi 12 órás munkával csak 130K-t - ami egyébként számítógép és internet használattal működik - mert én megtehetem, hogy munka közben posztolgassak itt? Az a szegény Szulák Andi biztos nem tudna így lelazulni, olyan gálya munkája van. Meséld el már, miért ez a 10-20-szoros különbség? Ők 20x okosabbak nálam? Egy nagy **szt. Ismerősök ismerőseinek az ismerősei. Továbbra sem tudom, miért fizetnek noname senkiknek vérlázító fizetéseket. Ráadásul közpénzből.

Camelot 2010.05.05. 14:27:53

@Tibike15:
A klasszik vicc jutott eszembe: 60 körüli papa eppen kaszalodik a trabibol, mikor majdnem elgazolja egy melle parkolo BMW, amiböl egy 20 ev körüli szöke cica pattan ki.
-Ne haragudjon, kisasszony - igy a papa - en 40 evet huztam le a csepeli öntödeben, es csak erre a trabantra futja, mig magacska kb 20 eves, es mar egy ilyen BMW-vel jar. Mit dolgozik, ha szabad kerdeznem.
-Ugy hivjak, oralis szex - mondja a szöszi.
-Elnezest kisasszony, az veletlenül nem a szopas?
-Nem, papa. Szopas az a 40 ev az öntödeben...

Viccet felreteve, versenyszferaba illö fizetesert versenykepes tartalmat kellene nyujtania az MTV-nek. Akkor nem lenn problema, hogy jol keresnek. De mikor ilyen sz@rra folyik el a zseton, az nincs rendben.

Bitterbach 2010.05.05. 14:44:13

@betegvilág: jó, mondok mást: te, aki hozzám hasonlóan attól is fosol, hogy ne álnéven dolgozzál (oké, fogjuk fel alulfizetett munkának a kommentelést) erőnek erejével, vajon mennyit kérnél az arcodért, a hangodért, a teljes személyiségedért cserébe? szeretnél úgy hazaballagni 12 óra izzasztó irigykedés után, hogy lépten-nyomon összesúgnak a hátad mögött: nézmá, ott a betegvilág a fórumbó', milyen alacsony... hát én nem. de ha szeretnék, és lenne tehetségem és bátorságom több százezer ember előtt beszélni, szerepelni, dolgozni, nap mint nap ennyi emberen tesztelni, amit megalkottam, megvágtam, összeszerkesztettem, megírtam és elmondtam, ha lenne hozzá pár szakmám, diplomám, nyelvtudásom, jópár végigküzdött és végigszerepelt évem a képernyőn, elkérném és talán meg is kapnám az árát én is, mert a magánélet feláldozásának és a képernyőképességnek bizony ára van, még közszolgálatilag is. nem ismerősök ismerősei ők, hanem az egész országé, baló is, gundel is, szulák is, még a bombera is, nevek, arcok, hangok, amiket még te is ismersz, pedig napi 12 órát nyomod a nemtommit éhbérért + olyan képességekkel rendelkeznek, amikkel nagyon kevesen. hát ez, sajnos, egy másik dimenzó, nem a tiéd és az enyém, nem harminc ember kedvenc ítései vagy negyven vásárló gyűlölt csemegepultosai ők. de nyugi, majd ha egyszer a nagy dolgozás közben felmész a fészbúkra és azt látod, hogy nini, hétmillió ismerősöm van, kérhetsz mindegyikért huszonkilenc fillért cserébe, mobilhasználattal. De mindegy.

naat2 2010.05.05. 14:49:17

Az itt felsorolt tételek összesen havi 47.5, évi 568.8 milliót jelentenek. Ez nem kevés, elvileg a hierarchia csúcsán áll _néhány_ embernek talán elfogadható is a 1.5-2 mill, de pl. műsorvezetőknek biztosan nem (pláne ahogy és amennyit csinálnak - id sorolva a szerintem botrányos szövegolvasási hibákat, bár ez a rádiósokra is igaz).
Szerintem viszont ennél nagyobb a probléma az az ~1000-1200 ember, akiről nem tudjuk, hogy mit is csinálnak a tévénél, és azért ~400-800 közötti bruttókba ők is belekerülnek (+ a múltkor kiderült tételek, mint a mindenkinek járó mobilnet, vagy mi a f@asz). Ez a tétel az eddig belepumpált milliárdokból biztos, hogy tízes nagyságrendben visz.

Példa: nemrég láttam a kedd esti kívánságműsor stáblistáját (a műsor azért erős lett volna) - és kiakasztó volt, hogy egy egy műsorvezetővel (nettó ~10 perc duma), archívumból válogatva ennyi ember "kellett". Kedvencem a fodrász volt, de minden egzotikus "munkakört" hirtelen nem tudtam megjegyezni. Sajnos valahol itt úszhatnak el súlyos milliárdok.

Sajnos minden olyan szervezet, ami kívülről kapott pénzzel gazdálkodik (felkészül: BKV, MÁV, Posta) felelőtlenül bánik a pénzzel, nincs visszacsatolás a hasznosság függvényében (a tévénél jó referenciák ilyen szempontból a kereskedelmiek) - akár egyénekre lebonthatóan is, azért van olyan sok "vezetői, koordinátori" funkció. Első tétel mindig a saját lét biztosítása, minden csak ezután jöhet - és ez a színvonalon meg is látszik.

Bitterbach 2010.05.05. 14:59:41

@naat2: Szia, megmondom, miért kellett a fodrász: hogy megcsinálja az egy műsorvezető haját. Hitted volna?

Camelot 2010.05.05. 15:04:18

@Bitterbach:
Van abban igazsag, amit irsz...de azert oannaon nem lett könnyes a szemem. Szerintem itt olyan közeleti szemelyisegekröl beszelünk, akik erre a szereplesre vagytak. Ha tehat a nyilvanossag nekik kenyelmetlen perceket (is) hoz, akkor sorry, erre elöbb kellett volna gondolni. (Most olyan jellemtelen gyökerekröl, mint Gyözike, aki a nulla IQ-jukkal egyenesen ebböl a fajta nyilvanossagbol elnek, nyilvan nem beszelünk.)

A tudast, es ha valaki abba energiat feccölt valoban meg kell(ene) fizetni. Sokat tanultak a pedagogusok is, megsem keresnek ennyit, söt az ehberükert a legujabb divat szerint fel is pofozodnak.
Es ha mar annyit tanultak a mi MTV-seink, akkor miert nem tudnak kihozni többet abbol, amit rajuk bizunk Te meg en? Ne mondd mar nekem, hogy szinvonal, ami ott megy?!

aljaskuszobab 2010.05.05. 15:07:27

tibike15: te komolyan azt gondolod, hogy egy teljesen versenyképtelen fizetésért kapsz mondjuk a MÁV élére egy JÓ MUNKÁT VÉGZŐ embert? lófaszt lenne jelentkező.

nem azzal van a gond, hogy mennyit keresnek, hanem, hogy milyen minőségű munkát végeznek.

Kicsit Karcos 2010.05.05. 15:10:39

@aljaskuszobab: így van, alapvetően aki szarul dolgozik, azt ki kell rúgni, és nem a fizetését ócsítani.

aljaskuszobab 2010.05.05. 15:10:48

"Igaza van a fidesznek van itt mozgástér az adócsökkentésre. Ha megfeleznék a számukat még akkor is nagyon jó müsorokat csinálhatnának és néző se lenne kevesebb"

miért, most jó műsorokat csinálnak?

komolyan nem értem ezt a mentalitást. ha fele ennyit keresnek elfogadható az a korrupt, szar rendszer amit működtetnek és aminek az a színes hányás a terméke minden nap a TV-ben, csak azért mert olcsón csinálják?

Aiasz 2010.05.05. 15:11:33

@Bitterbach: Mindenki a saját munkájában szerintem megy tudná magyarázni, hogy pont ő miért különb másoknál, mi az extra nehézsége és mitől fontosabb a többinél. Ők az arcukat adják persze, de van aki a fél életét, meg sokminden mást. Az mit ad, aki 50 fok melegben aszfaltozza az utakat napi 12 órában 80 nettóért? Bombera Krisztike cserélne vele akár 1 napra is vagy Szulák Andika? Mesélhetnék még neked szánalmasan fizetett és 1000000x nehezebb munkákról, mint egy tv-snek van, de úgyis csak azt mondanád rá, hogy "de mindegy"... Közpénzből, az én adómból is, ezek ne keressenek már ennyit. Menjenek a csigakettőre, ha van rájuk igény, és fizesse őket a sok hirdető, de ne az adófizetők.

Bitterbach 2010.05.05. 15:22:51

@Camelot: értem én, szegény pedagógusok, aláírom, csak azt nem értem, hogy jön ide. a rendőrök, a tűzoltók, sőt, az orvosok is nagyon keveset keresnek azokhoz képest, akik a médiában dolgoznak, reflektorfényben, de a lényeg pontosan itt van. ez a kor bizony a médiáról szól, és a tisztességes munkát végzők közül jóval nagyobb esélye van azoknak, akik képesek megszólalni egy mikrofon mögött / kamera előtt, illetve meg tudnak fogalmazni gondolatokat és tényeket úgy, hogy a Győzike is értse, de az egyetemi tanszékvezető professzort se zavarja - ez bizony különleges képesség, egy pedagógus hiába tanult sokat, attól még nem lesz erre alkalmas. ráadásul, szemben a kereskedelmiekkel, pont a köztévé az, ahol valóban, sokat és sokáig kell azért dolgozni, hogy valaki országos hírre és átlagon felüli bérre tegyen szert. ami pedig a színvonalat illeti, az MTV-n az a három nézhető beszélgetős/kulturális/országjárós műsor lazán többet ér bármelyik harminc, találomra kiválasztott kereskedelmi igénytelenségnél. a híradó is színvonalas, a világpolitikai magazin is színvonalas,sőt, szerintem még a bomberás külföldi tudósítások is azok voltak. annyi a különbség, hogy az mtv-n a nagy könyv a "reality", a mittudoménmelyiken meg a nagy fogyás. most lehet akkor győzikézni. és egyelőre még lehet választani is, ha viszont nem fizetjük meg (te meg én) a közszolgálatiakat, nem sokáig. ja, és még annyi: biztos, hogy ezt a tévét, akár ekkora fizetésekkel is, nem tudnánk röhögve eltartani és még a színvonalát is fejleszteni, ha mondjuk azok a közpénzek be lennének esetleg fizetve? de mindegy is.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.05. 15:24:32

@simonmondja.:

Kaptuk mélben. Talán maga a portás szkennelte be :)
Szerintem még él, de hogy miért hiányos, az rejtély. Bár így is több, mint a honlapra felnyomott hivatalosak, ld feljebb.

DeToXXX 2010.05.05. 15:27:50

botrány. ott kéne atomot robbanatani

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.05. 15:28:52

@cbc:

Szerintem ez nem televíziózási, hanem gazdasági kérdés: nem fizetek milliókat olyannak, aki ócska vagy semmilyen munkát végez.

Bitterbach 2010.05.05. 15:32:59

@betegvilág: ne haragudj, de ez a te aszfaltozó munkásod vegytiszta demagógiát simigat nekünk az útra, oszt még a végén eltévedünk. de látom, egyedül maradtam itten a nagy hőzöngés közepette, úgyhogy inkább egyetértek, és alig várom, hogy holnaptól egy kőkeményen dolgozó targoncavezető szerkessze a híradót.

aljaskuszobab 2010.05.05. 15:35:53

bitterbach: te komolyan ennyire jónak tartod az MTV műsorát?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.05. 15:36:56

@Karcolt lendület:

"De a cikk egy teljesen szinvonaltalan irigykedős proletár fröcsögés"

A jól ismert lemez: akinek bántja a szemét a pénzszórás, az csakis irigy lehet.
*ásít*

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.05. 15:41:57

@eszkep:

Szerintem hiába közszolgálati az MTV, a kormánynak nincs közvetlen ráhatása, különben nem létezne az, hogy hónapokig nincs elnök, kinevezték volna mondjuk Kálmán Olgát, és kész.
Közvetlen eszközökkel tudnak csak rá hatni, a legnyilvánvalóbb a támogatással való operálás.

Te hogy képzeled el? Orbán belovagol az ostromlók között, és személyesen hajigálja ki a léhűtőket, Krakkóék meg veszik az egészet?

Aiasz 2010.05.05. 16:05:23

@Bitterbach: Nem érted a lényeget talán, vagy nem akarod? Nem targoncásnak kellene szerkeszteni, de annyiban egyetérthetnénk, hogy nem isten kiválasztottjai, akik beszélni tudnak és nem bántja a szemüket a reflektor. Ők abban jobbak mint más, és van más ember, aki szintén jobb másoknál valamiben, mégis szarik rájuk a társadalom, talán még le is nézik őket. Pénzt meg közelítőleg sem kapnak ennyit, mint ezek a bohócok.

leonaprofi (törölt) 2010.05.05. 16:16:34

Összehasonlítottátok már egy osztrák tévés fizetését az itt legjobban kereső vezetőkével? Kb a segédoperatőr pénzét viszi haza a Bombera meg a Gundel Takács. A megélhetés pedig lassan pont annyi, mint Bécsben. Ne ezen sopánkodj, hanem azon, hogy te még kevesebbet keresel. Nem az Ő zsebükben tűnik el...

szamarhegy 2010.05.05. 16:23:32

A politikai elit sleppjének tárolóhelye (tisztelet a kivételeknek) az MTV, az extrém magas létszám, a botrányos ingatlan ügyletek a politikának nem fájnak, csak nekünk adóban. Amíg az ország nem került a csőd szélére addig vígan működt(n)ek az ilyen káder elhelyező és kifizető helyek, kizárólag a csúnya IMF és az EU, meg az államcsőd kényszeríti a kormányzópártot, hogy hozzányúljon ezekhez. Az önkormányzatok se érdekeltek a belső hatékonyság javításában, minél több állás, bizottsági hely , annál több hely jut a csókosoknak, más munka amúgy sincs sok helyen, inkább kihívják valamelyik TV-t, hogy belesírják a kamerába, hogy ha az állam nem segít, akkor becsődölnek.

bonebear · http://cinca.blog.hu 2010.05.05. 16:24:12

Most populista leszek. Ezek a bérek gondolom aézrt ilyen magasak, mert próbálják közelíteni a nyugati kolegák bérét, valamint versenyezni a kertévés fizetésekkel. Más kérdés, hogy a minimálbér nem közelíti a nyugati minimálbért, így az itt látott számok kb. 20-szorosai annak. Bérkérdés van elvtársak, bérkérdés. Az elvégzett munka piaci értéke nem kérdés, mert a közszolgálati nem a piacon mérettetik meg.

Aki tudja, mit akartam mondani, az árulja el nekem is, mert per pill nem tiszta nekem sem :D

Aiasz 2010.05.05. 16:45:32

@bonebear: Nyilván csak addig csípi a normál dolgozó szemét egy ilyen táblázat, míg ő szánalmasan keveset keres, dolgozzon bármerre az országban. Van pár kiválasztott szekció, ahol röpködnek a milkák, de a többségnek évente sem jön össze annyi, mint Szuláknak havonta. Én nem tőlük sajnálom, hanem a többségtől hiányolom.

Horizont 2010.05.05. 16:59:51

Természetesen szükség van szerkesztőkre, hírolvasókra stb. És nem is mondom. hogy keressen annyit mint egy aszfaltozó. (az igazság odaát van) De a kutya sokszorosan ott van eltemetve, hogy ez egy közszolgálati tévé, adófizetők pénzéből el,- és kitartva. Cserébe elvárnánk mi adófizetők, hogy botránymentes, minőségi, gazdaságos munka legyen. De nincs meg egyik sem. A fizetésük? Ha az ember elégedetlenségének ad hangot nem biztos, hogy mindenki azért teszi, mert egy aljas szemét irigy! Az ilyen itthoni bérekkel az a nagy baj, hogy nem ARÁNYOS! Nem lehet kiragadni egy munkakört és azzal indokolni a magas bérezését, hogy a külföldi társuk mennyit keres! Nem lehet az, hogy egyes embereknek az egy havi fizetése annyi legyen mint másnak az egész éves bére se! Lehet persze ilyen is, de nem az adófizetők kárára. Oké fizessék meg, de arányos legyen minden más emberéhez. És minél magasabbra megyünk beosztásban és bérben annyival több lesz az egyéb juttatás IS!! Soha nem mondanám, hogy egy tévés szerkesztőnek annyi legyen a bére mint a szalag mellett 3 műszakban dolgozónak. De azért az se lehet, hogy amíg ő hazavisz 1,8 milliót + mobil+ autó+prémium + mozgóbér a másik meg 90-110 nettót és esetleg (de nem biztos ) pár ezerért meleg étkezési utalványt! Ja és azt se felejtsük el, hogy a tévében ezért a pénzért nem kell minden áldott nap 8 órát dolgozni!! Ha valaki ezek után mégis irigységgel vádolna, hát vállalom. Igenis irigy vagyok!!!:)

Dr Kangörény 2010.05.05. 17:12:52

@cbc: "Már bocsánat, de ezek a médiapiacon nem számítanak magas fizetéseknek."

Ez momentán nem igaz. Kereskedelmi televízióban nem sokan keresnek ennyit.

melis81 2010.05.05. 17:13:12

Ez nagyon durva! Azért kiváncsi lennék a Szulák mire kap 1,9 M !

Marcellusca 2010.05.05. 17:47:21

@Horizont: Szvsz, abszolút igazad van.
És a többség is ezen a véleményen van.

Horizont 2010.05.05. 17:55:15

@Marcellusca:
Na ennek nagyon örülök, ha már másnak ebben az ügyben úgysem lehet:)
Nem hiszem, hogy ezen fronton hamarosan változás állna be.Fentről soha nem lesz ukáz adva a változtatásra, aki kapja mindezt nem barom (még ha amúgy hülye is), hogy ezt szóvá tegye. Alulról jövő szándék kéne, de nem vagyunk görögök :D

Grammar Nazi 2010.05.05. 18:04:48

Irígy népség a magyar. Mindeki teljesen fel van háborodva, mert van, aki többet keres, mint ő. Közben abba gondoljunk már bele, hogy oké, hogy közpénzből megy a dolog, de ezek a pozíciók ennyit érnek. Ha köztévét akarunk üzemeltetni, akkor ennyit kell kifizetni ezekért, mert különben elmennek a kertévékhez, ahol megkapják ezt a pénzt.

Kicsit Karcos 2010.05.05. 18:05:04

@Kangörény_:

"A Bors számításai szerint Sebestyén Balázs a legjobban kereső tévések közé emelkedett. A lap a Haszon magazin adatai alapján számította ki a műsorvezető gázsiját, és mivel Sebestyénnek három műsora is van az RTL Klubon, ezért a becslések szerint havi javadalmazása elérheti az 1,7 millió forintot, mely éves szinten így akár húszmillió forint is lehet."

2008.01.16.
velvet.hu/blogok/gumicukor/2008/01/16/sebestyen_balazs_evi_huszmilliot_keres

Horizont 2010.05.05. 18:09:46

@Grammar Nazi:
És teljesíteni nem-e kéne érte??
Pótolhatatlan ember pedig nincs!
Még a tévében sem!

Kicsit Karcos 2010.05.05. 18:10:43

@Grammar Nazi: mint a matematikus-politikus Szabó Zoltán, ugye?:)

Meg a székházat is így intézte volna, aki a saját ingatlanjával kereskedik, nemde?:)

Azért ne keverd már az irigykedést a sokallással és a bűncselekmények gyanúját felvető ingatlanspekulációk szóvá tételével, ember!

A te főnököd is irigy, amikor sokallja a fizetésemelési igényedet?

Szalainére is csak irigykednek a prolik? Hagyó dobozaira is?

Aki szerint meg gyakorlatilag semmit nem tesz hozzá a kultúrához az MTV (igaz, talán el sem vesz, vagy annyit biztos nem, mint a Győzikemónika Klub), ez kultúrbunkó?:)

Fuss neki újra nyugodtan még egyszer, ha gondolod.

átlátó 2010.05.05. 18:18:56

Szilánkos sípcsonttörés...ez jut eszembe.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.05.05. 18:22:57

Hát igen, azok a bérek még a versenyszférában is soknak számítanak.
Az MTV-t kissé mintha át kéne szervezni, és csak a jéghegy csúcsa a bérek csökkentése.

Szerintem van elég médiába vágyó fiatal, akik legalább ilyen TV-t tudnának csinálni, sokkal kisebb fizuból.

Kivlov 2010.05.05. 18:28:50

ekho-t, eva azonnal meg kell szüntetni.
mindenki adózzon rendesen. vagy ezekben a "munkakörökben" aranyat sz*rnak, h tőlük kevesebb is elég???

nyafnyaff 2010.05.05. 18:29:20

@Grammar Nazi: És ki tartaná vissza őket. Szerintem fele fizuért is lenne jelentkező ezekre az állásokra, talán próbáljuk ki. Én is közpénzből vagyok fizetve és ha szerintem az én munkám 3 millát ér,akkor holnaptól megkapom, egy fenét. Szerinted ér ennyit napi fél óra súgógépről hírolvasás mások szerint meg nem, vélem mi vagyunk itt többen.

gaga 2010.05.05. 18:34:26

Itt a milcsi a váltópénz, wazze.

Spielberg 2010.05.05. 18:50:37

btw én is kurvára dühös vagyok, de ez az egész ügy megint a tipikus magyar "egymás zsebében turkálás". ami jellemző.
miért nem nézi meg senki akkor a retekklub meg a tv (telaviv/lásd kuruc/)2 fizetési listáját. oda is megy az adónkból. is.
meg a sok gané politikust. de ez egy másik történet...

Grammar Nazi 2010.05.05. 18:57:46

@ktotti: "ha szerintem az én munkám 3 millát ér"

Ez nem így működik. Ha Te azt mondod, hogy holnaptól 3 millát kérsz a munkádért, miközben mások tizedannyiért csinálják, akkor senki nem fogja a te munkádat igénybe venni. Másfelől ha a te munkáltatód azt mondja, hogy mostantól feleannyi pénzt kapsz, mint eddig, akkor te elmész máshová, mert máshol megfizetik jól. Vagy ha éppen állást keresel, akkor melyik munkahelyet választod? Azt, ahol feleannyit fizetnek, hogy a nép ne háborogjon, mert történetesen közpénzből megy a fizetés, vagy azt, ahol a munkaerőpiac jelenlegi állapotának megfelelően megfizetik a munkádat?

És ne gondold, hogy annyira dúskálunk itthon a médiaszakemberekben, meg pláne nem a többé-kevésbé képernyőképes személyiségekben. Biztos lenne rá jelentkező sokkal kevesebb pénzért, csak nem nyújtaná azt a minőséget. Nem véletlen, hogy nagyjából ugyanaz a bagázs rotálódik a három-négy nagy tévé között már évek óta.

Igen, igazságtalannak érezzük, hogy vannak olyanok, akik havonta keresnek annyit, mint mások egy évben, vagy még többet. De tudjuk hova vezetne az egyenlősdi, megszenvedte azt az ország rendesen.

@Kicsit Karcos: Egy szót sem ejtettem Szabó Zoltánról, Hagyóról, Szalainéről. Én csak arról beszélek, hogy el kell fogadni, hogy itt igenis ilyen fizetések vannak, és ha köztévét akarunk, akkor az ennyibe kerül. Az más kérdés, hogy a menedzsmentet le kellene cserélni, mert láthatóan rosszul teljesítenek, de ettől még a fizetések nem változnának.

Kartal (rezervált) 2010.05.05. 20:23:41

Ez a kávé helyett szekció volt így estére, egy darabig nem alszok az biztos.
Legyek náci meg terrorista, de golyót nekik! Mindnek, a kurva anyjukat!

Kartal (rezervált) 2010.05.05. 20:27:08

@Grammar Nazi: MINŐSÉG??? MTV-nél, minőség? Nyilván a kibaszott magas minőség miatt nem nézi a kutya sem...
"ha köztévét akarunk, akkor az ennyibe kerül" - nem akarok köztévét. A családom sem akar. Kész, világgá lehet zavarni az egész ingyenélő bagázst. Tudod melyik adó megszüntetését sínylenénk meg? Amelyiken ismeretterjesztő filmek mennek egész nap. Azt nézzük.

ketroot 2010.05.05. 20:40:14

Várom már az olyan hozzászólást, hogy mit ugattok gyerekek, mindenki előtt ott a lehetőség, hogy ezt csinálja, blablabla.

fokabacsi 2010.05.05. 21:08:34

@Horizont: "A temetők tele vannak pótolhatatlan emberekkel."

Sausage 2010.05.05. 21:38:39

@ketroot: És miért is nem csinálja a sok szakértő? Hiszen feleennyiből kétszer ilyen jót tud itt minden ember. :) És nem, nem hajtanak el ha jelentkezel. Max. ha dilettáns vagy.

Grammar Nazi 2010.05.06. 11:58:09

@Kartal (beleszól): "nem akarok köztévét"

Rendben, indulj el a választásokon, nyerd meg, és akkor megszüntetheted a köztévét.

fokabacsi 2010.05.06. 12:58:37

@Sausage: Szerintem oda abba a beltenyészetbe idegen ember, a lábát be nem teheti!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.05.06. 15:20:42

@Marcellusca: ja direkt azért írtam pártat :)
de nem voltam elég kreatív

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.05.06. 15:23:12

@Kicsit Karcos: szerintem nem. hiszen nem függnek tőle, csak kiegészítés. jó vezető kéne ide, aki tántorítatlan az igazsággal szemben

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.05.06. 15:31:57

@Horizont: 90-110 nettót"

az bruttó inkább nem?

Horizont 2010.05.06. 16:28:06

@tesz-vesz:
Azért műszakpótlékkal esetleg túlórával összejön, bár tény nem ez a többség! Saját bérelt busszal szedik össze az embereket a falvakból (gépkocsi hozzájárulás helyett:D), telefont nem ad se korlátlanul se korlátozottan, úgy sincs idő telefonozni, mivel azt is megszabják percre, hogy mikor ehetnek, vagy mehetnek wc-re :DDDD De az ilyen munka semmi a súgógépről félórás beolvasáshoz képest:(

Perillustris 2010.05.07. 09:44:21

@sofalwy: Szinte az összes operatőr számláz az MTV-nek, vagy egy külső cégen keresztül dolgoznak.

abandi 2010.05.09. 18:03:08

Ántisémisták-e vagytok-é?

süti beállítások módosítása