Skip to content


       Szűrés lista

21 millió dollár a Mazsöknek - tőlünk

Ti mit csináltatok 2007.december 20-án?
....
Nos, amíg a köznép bejglit sütött és/vagy ajándékot vásárolt, Gyurcsányék adtak pár közpénzmilliárdot a Mazsihisznak és a Mazsöknek.

Egy csontváz a szekrényből ... nem az első, és nem is az utolsó:

Ezen a napon kötött a Hiller István által vezetett Oktatási Minisztérium 21 millió dollár értékű (4,4 milliárd forint) támogatási szerződést a Mazsihisszal ("jogosult") és a Mazsökkel ("kedvezményezett") a náci korszakban elpusztított zsidók után maradt úgynevezett uratlan vagyon (elvett ingatlanok) kérdésének rendezéséről. A szerződés értelmében a magyar kormány részletekben, 5 év alatt utalja át ezt az összeget a Mazsöknek, akik a pénzt a szociálisan rászoruló holokauszttúlélők egészségügyi, szociális ellátására fordítják. A támogatásból a Magyarországról elszármazott, magyar ajkú holokauszttúlélők is részesülhetnek, a kifizetésig befektetett pénz kamatai pedig a Mazsihiszt illetik. Az első részlet, 12,6 millió dollár még 2007-ben elment a szervezet számlájára, további 4,2-4,2 milliót 2011-ben és 2012-ben utalunk. A megállapodás és a kifizetés is titokban történt, csak hónapokkal később (állítólag akkor is véletlenül = valaki köpött) került nyilvánosságra.

A teljes szerződés itt olvasható, legszebb és legérdekesebb az első két oldal:

 

Az ördög persze most is a részletekben rejlik....Kuratóriumi Határozat az OKM-szerződéssel kapcsolatban:



Igen, jól olvassuk ...  a több milliárd magyar adóforint kétharmada megy külföldre. Kinek, hová és miért? Ezt nem tudjuk ... talán a Kuratórium tagjai tudják.

Az már persze csak lábjegyzet, hogy még a Mazsök alapító okirata SEM teszi lehetővé külföldön élők kárpótlását.

Még a Mazsök által felkért jogi szakértő, Erdész Éva is az alapítvány kuratóriumának készített szakvéleményében leszögezi: az idegen országokban élők kárpótlása egyébként sem lehet állami szerv, magyar köztestület feladata, ráadásul nehézkes lenne felkutatni Izraelben vagy az USA-ban, hogy az illető valóban magyar állampolgár volt-e, rászorul-e a pénzre, illetve a rászorultságot mihez viszonyítják.

A 4,4 milliárd forint azért is több mint furcsa (azon kívül hogy titkolták, na vajon miért?), mert "a Mazsihisz elnökének, Feldmájer Péternek kérelmére az Alkotmánybíróság 1993. március 12-én határozatban állapította meg, hogy az 1947-es párizsi békeszerződés alapján a zsidóság kárpótlása tekintetében „a magyar állam mulasztásban van”. Ennek hatására hozták meg az 1997/X. törvényt, amely lefekteti, hogy életjáradékban részesül az, aki 1997. január 1-jén, illetve az ezt követő években a 60. életévét betöltötte. Az életjáradék összege az állam éves költségvetéséből kerül elkülönítésre."

Vajon a kommunizmus túlélői, a kommunizmusban megkínzottak is folyamatosan kapják egyre-másra a kárpótlásokat?

Címkék: gyurcsány pofátlan kávé helyett

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr901977878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Donna (Cara)mba 2010.05.16. 00:36:28

@biboldó: Eltaláltad. Nem akarom a pojáca főnökömmel elrontani a viszonyomat:-D, mely oly sok örömben részesít:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Békesség veled!

Kartal (rezervált) 2010.05.16. 08:41:05

@Donna (Cara)mba: "szarjancsi! :-) Te nem vagy filoszemita, csak egy bunkó, rasszista paraszt." - hát igen, így beszél egy igazi, toleranciát hirdető liberális egy nővel. Ezekkel az érvekkel nem lehet vitába szállni. Csak azt nem értem, hogy amikor tükörbe néz mondjuk borotválkozás gyanánt, hogy nem köpi szembe magát... ja, bocs, ezek nem borotválkoznak, azért van övig érő szakálluk xDDD

Kartal (rezervált) 2010.05.16. 08:47:26

@Rwindx: én is ugyanezt mondom, csak egy ilyen gigantikus vitába nem szólok bele, mert olyan, mintha egy elakadt lemezzel vitáznék. Amit a zsidókkal műveltek, ugyanolyan rossz volt, mint amit a szovjetek műveltek mondjuk Katynban. Szisztematikus, megtervezett népirtás. Vagy amit a zsidók művelnek manapság. De én nem vagyok ilyen kitartó mint Te, és időm sincs ennyi karaktert rájuk szánni.
Legyenek nyugodtan bűnösök, főjenek a saját szégyenük levében, de ezt na akarják ránk kenni.

f.m.j. 2010.05.16. 09:04:07

@Donna (Cara)mba: @Kartal (jogsértő fekete mellényben):

én kívülről nézem az eseményeket itt, de egyszerűen el vagyok képedve, és minden igazolást nyert, amit eddig gondoltam a "liberális" "értelmiségről" (innentől fogva nem összetartozó szókapcsolat, és mindkét szónál /jelzőnél megérdemlik az idézőjelet)
Pontosan ők teszik azt, hogyha kifogytak az érvekből, ilyen gusztustalan stílusban próbálják lenyomni az embert, ahogy veled tették Donna... Rwindx-nek, vagy Conv-nak (ez a dícséret nem nekik tett gesztus részemről, hanem mindazokról azt gondolom, akik utánajártak a dolgoknak, és nem felejtettek el gondolkodni) több van az agya kis zugában, mint nekik az egészben, amit 100%-on használnak, hihetetlen volt olvasni (és jó egyszerre, mert elképzeltem ahogy tehetetlen dühében fröcsög, és gépeli szélsebesen önnön bizonítványát az ürge) egy "liberális"-tól azokat a hihetelen intoleráns, és gyűlölködő szavakat, csak mert alulmaradt egy vitában, (képzelem mire képes, ha nem csak egy vitában veszít, hanem mondjuk valalmi fontosabb dolog történik porszem kis életében...) ami már akkor is csak a másik oldal intelligens megnyilvánulásai miatt maradtak olyan sokáig normális mederben...

Sólyom Bátor 2010.05.16. 09:51:49

@Rwindx: Vagyis elkészültél az erőddel, úgy látom. Illene lassan egyetlen gondolatot - ha nem saját, az se baj - mondanod. Olyat, hogy azt gondolom a magyarokról, hogy... Próbálj meg egy ilyet összehozni, és nem csak mellébeszélni folyamatosan, kérlek, mert különben értelmét veszti az egész, ha csak én gondolkodom.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.16. 09:57:45

@Sólyom Bátor:

Neked mindenesetre lesz időd gyakorolni, 1 hét szabi, mosd ki a szád.

Donna (Cara)mba 2010.05.16. 10:39:31

@Kartal (jogsértő fekete mellényben): Igen, Kartal. Csodálom Conv-ot meg Rwindx-et, meg a többieket, hogy tárgyszerűen magyaráznak valakinek, aki nem tud és nem is akar tárgyszerű maradni. Nekem erre az élet nem ad tényleg időt, de talán ekkora türelmem sem lenne. Ahol így fogadnak, abból a szobából én távozok, mert a légkör árt az egészségemnek, és arra még szükségem van, hogy kiguberáljam az adót és egyéb befizetési kötezettségeimet: Kevés szufla marad már bennem ezek után.
De jó téged olvasni.
Benézek néha és csak olvaslak benneteket. Bocsánat, hogy nem érek rá írni, szerencsére rengeteg itt a komment, köszönhetően a blog szerzőinek, de én nem tudom behozni, és nehéz az előzmények legalább félig ismerete nélkül hozzászólni bármihez.
De azért vegyétek úgy, hogy veletek vagyok.
Privi: a babára vigyázzatok és légy szíves tedd közhírré érkezését. Hány Vbőrős babánk is van már?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.05.16. 10:47:05

Hát én ezzel úgy vagyok,hogy cseszegessék ezért a Németeket.
Ők kezdték a háborút most meg kurva gazdagok.Szánakozzanak meg fizessenek ők!

Donna (Cara)mba 2010.05.16. 10:50:55

@f.m.j.: Köszi! Nem vártam mást és arra is számítottam, hogy végül meg lesz a tematizálás. Holott annyi gazdasági gondot kell legyűrnűnk, hogy ne vándoroljon el még egy generáció a világba, mert mivé leszünk nélkülük? Ki fog adót termelni, befizetni? Ki marad orvos itt? Ki marad ténylegesen jól dolgozó iparos itt? Nekünk nincs arra pénzünk, hogy elaggunk, aztán az ország akkor is bírja fizetni a nyugdíjat, orvosi ellátást, iskolát.
Aik elmentek, azok egy másik ország nemzeti vagyonát gyarapítják, oda fizetnek adót, tébét, nyugdíjalapot. Vagy ez csak az én fixa ideám? Csak nekem fájnak a kivándorolt fiataljaink? Éppen benéztem egy ilyen blogra, és azt kellett olvasnom, hogy éppen a legfiatalabb kivándorolt korosztály nem is szándékozik már visszatérni Magyarországra. Oda szül, vagy van már gyereke és annak az államnak nevel fel egy tisztességes, munkás, dolgos újabb generációt. Mert nagy általánosságban, ahol a gyerek azt látja, hogy szülei dolgoznak, nem élősködnek, nem aktákat tologatnak és adják milliárdokért a zseniális tanácsokat, abból a gyerekből könnyebben lesz tisztességes, hasznos munkát (nem látszattevékenységet) végző adófizető polgár.
De ráérek én gondolatban ezen a témán keseregni és kérődzni. A keserű gondolat is szabad még:))))) Végül is nem az ország gondja, hanem az enyém;-D

Rwindx 2010.05.16. 13:42:36

@Sólyom Bátor: újra csak bla bla. Te beszélsz mellébeszélésről? Bírja a mennyezet nálatok? :D :D :D Az erőm hidd el rendben van, hozzá eszem is van felmérjem ki vitapartner és ki van síkhülye üzemmódban. Írj új dolgot, amit még nem írtál le, nem reagáltam rá, és engem érdekelhet is, akkor majd jó eséllyel válaszolok. A copy-paste "vita" nem különösebben érdekel.

@Kartal (jogsértő fekete mellényben):
Jah, kb ez van. "elakadt lemez", ez jó képi leírás erre. :)

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.05.16. 17:39:26

@Rwindx: "Mivel, tudom......."
Bocs, a tegnapi kavarban nem vettem észre ezt a kommentedet!
Pedig nem tudod, hova akartam kilyukadni, de ezért nem feltételezek nálad szövegértési nehézséget. Ha elismered az állítást, az korrekt, de mi a túrónak kell mindig hozzáfűzni, hogy igaz, de mások is voltak ilyen helyzetben, majd ugyanebből a lendületből tiltakozni a méricskélések ellen? Pont az ilyen bagatelizáló célzatú méricskélések ellen szóltam, mik rendszerint kiegészülnek további "méricskélésekkel", mint Izrael méricskélése a nácikhoz, a zsidók egyéb vélt/valós tettei, de leggyakrabban a kollektiv gyilkosság vádja, de még az is náci, aki védi őket etc....( Ez utóbbi tőled nem).
Nem közvetlenül, de én is meg lettem tisztelve az érv nélkül vagdalkozó bunkó "liberális" vitakultúra képviselője titulussal, de miután válaszoltam Covn okfejtésére, arra egy kukk érv sem, viszont azután is csak az említett sémák dögivel.
Kösz, hogy veled legalább valami tényszerűségről is...

Egy kicsit karcos 2010.05.16. 22:39:28

Nem tudom, olvastátok-e, hogy a Fidesz egy hétfőn meghozandó törvény alapján azonnal, és nyilvánvalóan pénzzel próbálja kárpótolni a szemkilövetések áldozatait, még a Balsai-féle és az ügyészség által lefolytatott vizsgálatok (vagy azok újrafelvétele) előtt, ízibe.

www.origo.hu/itthon/20100516-orszaggyules-torvenycsomagot-nyujt-be-hetfon-a-fidesz.html

Nem véletlenül hoztam ezt a hírt ezen poszt alá.

Donna (Cara)mba 2010.05.16. 22:42:09

@Egy kicsit karcos: Nocsak! Ezt jó hallani! Még lehet belőlük tényleg jó kormány:)

Egy kicsit karcos 2010.05.16. 23:14:50

@Donna (Cara)mba: ööö nekem nem tetszik a dolog...

Olyan, mintha a vizsgálatok szigorú lefolytatása / újrajátszása előtt pénzzel akarná megoldani a rendőri brutalitás kérdését, és ezzel teljesen kiherélné az elszámoltatást a Fidesz.

Hiszen ha egy törvényes eljárásban bebizonyosodik, hogy XY rendőrállat kilőtte ZZs szemét, akkor a törvények szerint most is jár kártérítés ZZs-nek XY-tól.

Nem tudom másképp értelmezni ezt a dolgot a jelenlegi infóim alapján, hogy gyorsan pénzzel le akarja zárni a Fidesz ezt a kínos dolgot, Keller-Balsai elvtárs meg majd ír egy szép jelentést, hogy a 2010/x. törvény alapján a 2006. október 23-i események miatti kárpótlások lezajlottak. A felelősök meg megússzák az egészet, erre Pintér a garancia, ugyanis nem a - hatáskörét átlépő - politikus a fő felelős, aki rendet rendelt a főrendőrtől, hanem amelyik rendőr elrendelte az azonosító nélkül, nem rendszeresített eszközökkel való vadállati brutalitást az utcán lévő emberekkel szemben.

Adjon jogsegélyt a kormány az áldozatoknak, rendezze az állami "hibák" miatti kártérítésének rendszerét, alakítsa át úgy a rendőrséget, hogy ilyen esetek ne ismétlődhessenek meg, de ez a gyors kifizetés ez nekem nagyon baßßa a csőröm...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.16. 23:26:52

@Egy kicsit karcos:

"Szimbolikus ügynek tartja a Fidesz azt az indítványt, amely kimondja: az államnak kártérítési kötelezettsége van a 2006. augusztus 20-i ünnepségek után bekövetkező balesetsorozat áldozataival és a 2006. október 23-i "utcai terror" áldozataival kapcsolatban. Országgyűlési határozati javaslatuk szerint a parlament arra szólítaná fel a kormányt, hogy álljon el a további pereskedéstől, és a peresített kárigényeket fizesse ki."

Nagyvonalakban ugyanezt fogalmaztam meg, mint Te a fidesz.hu fórumán, azzal a különbséggel, hogy rendben van ez a gyors kártérítés kifizetés, de bizony határozottan ki kell vizsgálni ki a felelős ezekért, mert ha nem történik meg akkor bizony ez csak egy mszp-fidesz megállapodás. Előbb megjelent a kommentem, aztán eltűnt.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.05.16. 23:42:13

Nagy cucc! Van lappföldön olyan, akit tökön lőttek.Nem vagyok felelős, az én adóbefizetésemből ne fizessenek kárpótlást seggbekúrtaknak, kényszerszopottaknak ! Különben ők meg kollektíven felgyújtottak egy értékes újrahasznosítható hulladékkal telített kukát, amivel ráadásnak tetejébe tudatosan szennyezték a tiszta környezetet.

Mondanám, ha .....

Rwindx 2010.05.17. 01:22:55

@biboldó:
Amikor hiába ismerem el amit mondtam (mit elismerem, nekem kellett ezt elismertetnem), de az jön vissza az arcba hogy de az más, vagy eleve úgy indul lásd az idióta madarat, akkor ezt hozzá kell tennem. Én még mindig nem felejtettem el hogy mi volt az a két okfejtés ami miatt lassan egy hete tépem itt a számat:
1. A zsidó holokausztban én is bűnös vagyok, mert mindenki az Európában.
2. A kommunistákat meg nem lehet egységesen felelősségre vonni, csak mert. Továbbá herényi baromsága idézve.
mindkettő by madár. Azóta is ugyanezt ismételgeti. Ha ezt te is végiggondolod mekkora ökörség, akkor nem lepődsz meg ha már reflexből hozzáteszem.
Érted? Nem a zsidók sorsát kutatja, hanem ezzel a kijelentéssel engem és mindenkit baszogatni, felháborítani akar. Arról nem beszélve, hogy nektek zsidóknak sem tesz jót, ugyanis közvetve, a baromságaival ellenetek hangolja az embereket, ami meg feltételezem nem öröm. Szóval ha így nézed, neked is a helyén kellene kezelned a kijelentéseit.

f.m.j. 2010.05.17. 09:04:41

nézzétek csak: index.hu/kulfold/2010/05/16/izrael_kitiltotta_chomskyt_ciszjordaniabol/?rnd=879

hát érdemes itt bármit mondani?
@Rwindx: nem a te kudarcod, ha hagyod a francba... :) nem is érdemlik meg, hogy táguljon a világ számukra, egy nyitóképpel születtek, és az is marad a zárókép :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.17. 09:23:23

@f.m.j.:

Kurva Zsidók, nem engedték be Chomskyt! Na most teszteljük, le, hogy Tamás Gáspár Miklóst beengedik-e!

f.m.j. 2010.05.17. 09:41:44

@El Topo (Sgt. Elias): én nagyon leszarom a tgm-et, akkor is ha beengedik, és akkor is ha nem. Te nem, netalátalántán?

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.17. 09:44:14

@f.m.j.:

Én is, csak az a különbség, hogy én Chomskyt is. Hasonló fazon az is. Háborús övezetekben midig jól jön egy anarchista vén professzor, nincs ám elég baj.

f.m.j. 2010.05.17. 09:47:33

@El Topo (Sgt. Elias): én pont azt szeretem benne, hogy anarchista, és mily meglepő, baloldalinak számít, amúgy talán az utolsó nagyok közül való, ezt azért méltányolni kellene, tgm nem akkora kaliberű, tucat, és érdektelen is, nem is értem miért pont őt mondtad?...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.17. 09:50:35

@f.m.j.:

Mert ő is balos, és anarchista is.
Ha te kedveled, akkor hívd meg magadhoz előadást tartani! Sőt tőlem bármelyik hazai egyetemen elmondhatja a hülyeségeit! Vagy akárhol, ahol ez nem teszi kockára emberek életét.

f.m.j. 2010.05.17. 09:54:28

@El Topo (Sgt. Elias): töknem ez a lényeg, ezt te is tudod, én is tudom, mégis leálltam veled, miközben neked is nyitókép-zárókép problámád van :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.17. 09:57:40

@f.m.j.:

Kurvára ez a lényeg. Az izraeliek nem azért nem engedték be Chomskyt, mert gecik, hanem mert nem szerették volna, hogy heccelje a palesztinokat. Ennyi.

f.m.j. 2010.05.17. 10:02:59

@El Topo (Sgt. Elias): és csak az számít, amit ők gondolnak a dologról, ugye? a saját egyetemükre miért nem hívhatnak meg azt, akit akarnak?
Miért heccelés, ha valaki kimondja z "ő" igazságukat, és velük szolidáris?
Az a baj, hogy el sem olvastad a cikket... címből ítélsz

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.17. 10:07:02

@f.m.j.:

Pontosan. Az számít amit ők gondolnak, ugyanis egyszerűen megtehetik, hogy megállítsák a határon a vén szivart és megkérjék, hogy máshol hirdesse az ő igazságait.
A cikket egyébként elolvastam. És te is másképpen gondolkodnál, ha az öregharcos beszéde után az örjöngő törölközőfejűek balhézásait a te fiadnak kéne biztosítani, mert mondjuk a magyavnyikokhoz sorozták volna be.

f.m.j. 2010.05.17. 10:12:24

@El Topo (Sgt. Elias): én mindig az elnyomó ellen vagyok, ez a természetem, ezen nem fogok/fogsz/fogtok/fognak változtatni

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.17. 10:17:05

@f.m.j.:

Hippi hozzáállás. Nem tudom, hány éves vagy, amikor 15 éves voltam, én is így gondoltam.
Egyébként nem azért vagyok itt, hogy bárkit megváltoztassak, nem vagyok én Jézus Krisztus.

f.m.j. 2010.05.17. 10:37:47

@El Topo (Sgt. Elias): nem kor kérdése, hogy valaki elnyomó ellenes legyen, fejlett igazságérzet kell hozzá, ami nálad a korral elmúlt, eltompult, nálam pedig nem
azt külön mondanod sem kell, hogy mi nem vagy, hidd el, ez a verzió veled kapcsolatban meg sem fordult a fejemben...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.17. 10:44:38

@f.m.j.:

Nem, persze. Ha valaki megteheti, hogy negyven évesen is hippi lehessen, én ugyan nem szólok bele. Ha valaki akárhány évesen is megteheti, hogy egy diák fejével gondolkodjon, az ő dolga.
Az emberek nagyobb része ezt nem teheti meg, mert elég csúnya fordulatot vennének a dolgok.

Lásd: nincs nekem bajom Chomskyval sem. Idős nyelvésprofesszorokra is szükség van a világban. Csak nem pont Ciszjordániában.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.05.17. 21:18:00

@Rwindx:

Most meg én kapom az arcba a sólyomnak szánt érveket, mintha azonos lennék vele. Igaz, szimpatikusnak találtam nála a sémákon kivüli gondolkozást, de azt is megjegyeztem, hogy nem tisztem azonosulni a véleményével. Szerintem most nem korrekt őt elemezni, ha jól értelmezem az itteni történéseket, büntiben van, nem tud reagálni.
Ha az én kijelentéseim valamelyikével kapcsolatban van még valami szájtépnivalónk, tegyük!

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.05.17. 21:22:24

@f.m.j.:
Ahhh, minő inszemináció! Nem endedték be a professzort a náci zsidók. Penetráncióként min. tíz matyánkot a nyakukba!

arlequin 2010.05.17. 21:48:31

@biboldó:

"Igaz, szimpatikusnak találtam nála a sémákon kivüli gondolkozást"

drága testvér, ezt te komolyan gondolod? nem ismerek olyan blogolót, aki ennyire sémákban gondolkozna, mint ezt az agymosott bátor.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.05.17. 22:05:29

@arlequin:
Megítélés kérdése. Minden bizonnyal én sem vagyok sémamentes, nálam már pozitívum, ha manapság valaki nem a cionbölcsis sémák színjén zsidózik.

arlequin 2010.05.17. 22:15:15

@biboldó: ezzel egyet kell értsek. mindamellett az is érdekes, hogy erről nem is beszélnek, sőt arról sem, hogy a 'cionbölcsi' ezekről mit ír. az is megér egy misét, amikor kijelentik, hogy miként használják fel a rendes embereket erre... te olvastad egyáltalán? szerintem érdemes. nem mintha bármit is rá lehetne kenni allgemeine bármelyik népcsoportra, hanem amikor egy iromány kijelenti, hogy rákeni és úgy dolgozik. na ez rendesen aljas. szerintem. a cionbölcsi is ír sokmindent amit nagyon-nagy kétséggel kell fogadni és mitagadás olykor a 'művelődési környezet' okot ad ilyen-olyan elszólásra. de szerintem ez egy nagyon 'könnyed' és könnyű út, hogy a 'zsidók'... és persze sokak így feljogosítva érzik magukat, hogy nekik 'ezt' lehet. vanunu kontra cionállam. merthát 'fenyegetnek minket'. ki is robbantotta fel a dávid király hotelt?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.05.17. 22:40:37

@arlequin:
Igen, olvastam a cionbölcsit Akik akár olvasták, akár nem és nem is emlegetik, akkor is rá lehet ismerni a sémákra. Vanunu vs cion meg tyúk tojás kérdése. Ki fenyegetett ki által? Ennek van vélt megélése és valós tapasztalat. Nem hinném, hogy bárkinek félnivalója lehet az izraeli "atomarzenáltól". A hotelrobbantás egy helyi történet, semmi köze az említett sémákhoz.

Rwindx 2010.05.17. 22:49:17

@biboldó:
Tudtommal nincs büntiben, tud reagálni, csak én nem reagálok rá amíg papagáj üzemmódban van. Ha észhez tér, akkor beszélek vele újra, bár a kiindulás után már nem vagyok benne biztos hogy kialakulhat nála a normális állapot. A sémás dolgot meg említette arlequin.
Egyébként meg beleszóltál az említett témájú beszélgetésbe valamilyen szinten, tehát érintett vagy. A másik meg hogy az utolsó két mondatom értheted akár általánosságban is, nem konkrétan a madárra.

A izrael vs palesztínok és társai témába nem szívesen folynék bele, ezen előzmények után. Van róla határozott véleményem, de ezt most nem osztanám meg, és még kevésbé érintené a fő témát mint az eddigiek, függetlenül attól hogy a poszt már elbírja. Azt is bevallom nem vált ki bennem olyan "érzelmeket", mint amit a madár két megjegyzése tett.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.05.17. 22:54:15

@Rwindx: Várj még ezzel az arlequin féle sémás dologgal, szerintem mást akar kihozni belőle.
Még egyszer: ha bármi általam kijelentettel van szájtépnivaló, legyen. Ha nincs, az is rendben.

arlequin 2010.05.17. 23:03:45

@biboldó: rwindx szerintem jól érti mire gondolok. nyilván vanunu fenyegeti a 'modern, demokrata államot'. na ne röhögtess. ez egy fasza kis apartheid rendszer, a maga indoklásával és önigazolásával. az meg hogy 'helyi történetnek' minősíted azt a kicsiny hotelrobbantást, nos, az a kettősmérce csúcsa. no meg persze az izraeli atomarzenál, amit te említettél, igencsak morcos dolog. szerintem. persze nem is létezik... igazi kommunista kettősbeszéd ez kérem.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.05.17. 23:11:42

@arlequin: Kettősbeszéd az, ha a cionbölcsi által sugallt fenyegetettséget igazolni akarod az akármilyen berendezkedésű állam belügyeivel.

arlequin 2010.05.17. 23:25:40

@biboldó: szerintem most összemosol dolgokat. én aztán semmit nem akarok igazolni, míg 'izrael' folyamatosan igazolni akarja magát. a cionbölcsi nem sugall semmiféle fenyegetettséget, sőt az ilyen hisztit használja fel. te itt mismásolsz, amit persze rettentően könnyű felfedni és lehetetlen védeni. nem lehet akármilyen államot/dolgot/berendezkedést bírálni, csak azt ami szar. szerintem te simán vagy ennyire értelmileg őszinte, hogy ezt belássad. persze ez bizonyos fájdalommal jár. ahogy nekem, amikor rátekintek a mai 'magyar' közállapotokra.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.05.17. 23:41:56

@arlequin: Most én kérdem: Te olvastad a cionbölcsit? Egyáltalán van valami ismereted arról, hogy miről szól, mikor íródott, miért?
Lehet bírálni Izrael államformáját, de mi köze ennek cionbölcsihez, sémák szerinti antiszemizizmushoz? Lehet erről is vitatkozni, megnyugtatlak, többször jártam ott, megelégedéssel töltene el mindannyiunkat, ha az ottani demokrácia lenne az etalon számunkra is. Ezt nem tartom szükségesnek taglalni, mert semmi köze a témánkhoz, miként annak sem, ha ott diktatúra uralkodna.
Nehogy má a cionbölcsi is a zsidó ármány terméke legyen, hogy Izrael igazolhassa létét! Ez így már nem kettős, hanem többszörösen nyakatekert beszéd.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.18. 00:02:04

három kérdésem van biboldó, amire adott válaszoddal lezárható a "vita"

Egyetértesz-e azzal a törzsfőnök féle gondolatmenettel, miszerint a jelenleg élő generáció egyetemesen európában felelősséggel tartozik-e a 65-70 évvel ezelőtt mások által elkövetett bűnökért, és emiatt a zsidók felé bárminemű kártérítéssel tartozik-e erkölcsi vagy anyagi téren a ma élő zsidóknak?

Egyetértesz-e azzal, hogy a ma élő generáció jeleben elkövetett bűneiért felelősséggel tartozik a jelenben élő áldozatoknak függetlenül attól, hogy a bűnös, vagy az áldozat zsidó-e?

Egyetértesz-e azzal, hogy egy zsidó élete nem ér többet, mint bármely nem zsidóé, és egyetlen nem zsidó élete sem ér többet mint bármely zsidóé?

Nekem az elsőre nem a válaszom, a másodikra és a harmadikra igen.

Ha ezekben egyetértünk, akkor voltaképpen nincs miről vitázni.
Ha nem értünk egyet akkor pedig felesleges a vita, a lövészárok háború, sosem fogunk egyetérteni, mert teljesen más az emberi életről és általában mindenről az értékrendünk.

Jurganov 2010.05.18. 06:46:45

@El Topo (Sgt. Elias): "Lásd: nincs nekem bajom Chomskyval sem. Idős nyelvésprofesszorokra is szükség van a világban. Csak nem pont Ciszjordániában. "<-- LOL. ez jó vicc, tetszett :)

@biboldó: "Nem hinném, hogy bárkinek félnivalója lehet az izraeli "atomarzenáltól" " <-- nyilván nincs. ez azért vicc a köbön :)

f.m.j. 2010.05.18. 09:31:12

@Jurganov: én csak azt nehezményeztem, hogy miért nem dönthetik el ezt a ciszjordániaiak (ha egyáltalán vannak olyan népek, gondolom palesztínok) ha lehet külön egyetemük, miért szól bele valaki, hogy kit hívnak meg oda... a cikk azt is írta, hogy az is bajuk volt, hogy Izraelben meg nem tart előadást :)
Végülis nagyon demokratikusak voltak, hiszen nem lőtték le azon nyomban :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.18. 09:53:03

@f.m.j.:

Nem csodálom, hogy nehezményezed. Háborús övezetekben mindig jól jönnek az anarchisták.

f.m.j. 2010.05.18. 10:42:57

@El Topo (Sgt. Elias): ezt is te sütötted rám, hogy anarchista vagyok, ez kicsit erős, de legyen neked...
én a háborús övezeteket is utálom, és magát a háborút is, mint olyat... ez meg legyen nekem...
beszélgess mással is, már javasoltam neked, én azt sem neked címeztem, amire voltál szíves válaszolni... de legyen neked

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.18. 10:54:01

@f.m.j.:

Most éppen Chomskyra gondoltam.
A háborút meg lehet nagyon utálni, ilyen hippikörökben az alap. Én meg rettenetesen utálom ezt a rohadt időjárást, meg a mexikói földrengést.
Rajtad kívül nagyon sokakkal beszélgetek különben az engedélyed nélkül is.:)
Nem tudom feltűnt-e, hogy az a komment, amihez a sajátodat fűzted, semmilyen összefüggést nem mutat a tiéddel?:)

f.m.j. 2010.05.18. 11:51:09

majd te megmondod úgyis

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.18. 11:58:12

@f.m.j.:

Na hát annyira nem érdekel, hogy én találjam ki!:D

f.m.j. 2010.05.18. 12:02:00

no, hál'Istennek, ez volt a cél

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.18. 12:05:30

@f.m.j.:

Ünnepeld meg méltóképpen! Ritka lehet az ilyesmi.:D

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.05.18. 21:26:15

@Conv:
Az első kérdés felvetését furcsállom, azt hiszem, már többször állásfoglaltam ezügyben. Rendben, kitartó vagyok én is, összefoglalom. Mindennemű kollektív bűn, felelősség, dicsőség ellenes vagyok. A "beköszönő" kommentemben már említettem, hogy mivel a háború után születtem, a magam részéről nem kapok, nem is tartok igényt anyagi kárpótlásra, valamint álszent bocsánatkérésre se, bőven megelégednék egy nyugi, ez már a huszonegyedik század kezdetű hozzáállással. Leszállítom az igényszintemet, már az is elég lenne, ha nem lennék felelős pl Ámálék seggberúgásáért, az ország, világ összes bajáért. Személy szerint és kollektíven sem. Ez oda-vissza igaz, valami intellektuális szarrágás keretén belül el lehet meditálni európai kultúra színtű felelősségről, de ezt egyénekre kivetíteni baromság. A poszt témájánál maradva felvetődik a kérdés, hogy a túlélők ma élő generációnak számítanak?

A második kérdésedet , lehet, hogy az én szövegértelmezési hiányosságaim okán nem igazán értem. Ezzel nem a válasz alól akarok kibújni, legfeljebb mellényúlok, tehát: generáció csak azért, mert kortársa valaminek, kollktíven nem lehet felelős. Ugyanígy kollektíven semmiféle csoport, mint pl zsidóság, yenkik, cigók, magyarok.... Érthetőbben, ne akarja senki a nyakamba varrni pl egy palesztin gyerek sorsát, még akkor sem, ha másképp ítéljük meg az okait. Szintén ne akarja senki kollektíven a zsidóságot okolni. Miként Te sem vagy felelős a móri jó kiállású fehér keresztény magyar bankrablók tetteiért és az akármelyik választott kormány elkúrásaiért. Kollektíven és személy szerint sem.

A harmadik kérdésben nincs vita. Viszont, ha itt ismét kárpótlás kérdésre akarsz kilyukadni, már kiegészítem okfejtésedr@Jurganov: e adott válaszomat azzal, hogy a posztban szereplő megállapodás tökmindegy, hogy milyen címszó alatt jött létre, az egyházfinanszírozás amúgy is aktuális megoldására hivatott, miként a többi történelmi egyház esetében is.

Ismét rákényszerítettél egy számora idegen, unalmasan hosszú okfejtésre, de semmi gond, szándékosan nem válaszoltam egyszerű igen-nemmel, mert ha egyetéteni, vagy meggyőzni akarás miatt lennék itt, akkor inkább elmennék valami sporthorgász fórumra.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.05.18. 21:31:53

@Jurganov:
Az előző kommentembe bekerült a nicked. Bocs, én kúrtam el, egy helyen akartam reagálni, de elbénáztam valamit. Tehát "vicc"-es kérdésedre:
Ha úgy tetszik, a manapság oly divatos trendiség szerint lehet rettegni is.

Rwindx 2010.05.18. 21:45:14

@biboldó:
Elfogytak a közös témák. Nem kell sértődésre gondolni egyből :P

arlequin 2010.05.18. 21:50:27

@biboldó: most menstruál, ilyenkor hisztis és képes felrúgni minden kapcsolatot. a múltkor ráöntötte a puncsot a billentyűzetre. tudod miért? mert az index honlap miatt héber majd cirill betűket vizionált rája. na képzeld... totál kiakadt.

arlequin 2010.05.18. 21:50:57

@Rwindx: pedig éppen elmagyaráztam, hogy semmi személyes... ;-D

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.05.18. 21:58:25

@arlequin: Nem tud héberül?
Nem az index problémája.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.18. 22:03:13

@biboldó:

pedig igen egyszerűen igent és nemet vártam. mert ezekre a kérdésekre ilyen egyszerű a válasz.

Árulkodó a válaszok módja egyszerű igen vagy nemes válaszok lehetősége esetén, mindennél többet mond.

Az első kérdés nem rólad szólt eleve, hanem a viszonyodhoz a törzsfőnök gondolkodásával kapcsolatban, melyet méltattál első hozzászólásodban.

A második kérdésre adott válaszod megint csak kerülgetés távol áll bárminemű választól a konkrét kérdésre.

Az pedig, hogy a harmadik kérdésnél kártérítésre asszociálsz amikor emberéletek értékéről van szó, mindennél többet mond.

A minimálisnál is kevesebb közös van az értékrendünkben.

Rwindx 2010.05.18. 22:03:20

@arlequin: :D

Egyébként tényleg nem tudok héberül, hozzáteszem ez engem a legkevésbé sem zavar.

arlequin 2010.05.18. 22:08:13

@Rwindx: még éppen ki tudtam betűzni a feliratokat, de nekem kínai volt ;-D

@biboldó: nem is a tiéd. mekkora szerencse!

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.05.18. 22:11:15

@arlequin: Az sem az én problémám, ha valaki nem érti az iróniát.

arlequin 2010.05.18. 22:13:10

@biboldó: és görbe a gerinc. szép az élet, úgyis meghalunk ráadásul hebel habalim. na menjél kicsi bóher van még mit tanulj. egyet ne feledj: egyél, igyál, ne bánkódjál. ez tényleg fontos.

arlequin 2010.05.18. 22:15:18

@biboldó: az sem az én problémám, ha valaki nem tudja mi az a dilemma. legfeljebb elpasszolom jó pénzért másnak.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.05.18. 22:20:07

@arlequin: Egy biztos, enni-inni is több az öntömjénezésnél, nagyember.

chemicalshop(hajrá nem romák!hajrá nemromaország!) 2010.05.18. 22:37:11

@biboldó: két zsidó beszélget:
-Te Khon mi az a dilemma?
- Hogy is modjam neked Grün-gondold el, disznóhús ingyen.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.05.18. 22:52:17

@chemicalshop: Így már értem.
És azt tudod, hogy miért van a zsidóknak nagy orra?

Mert a levegő ingyen van.

arlequin 2010.05.18. 22:52:58

@chemicalshop:

és mi erre a válasz?
- mi ebben a dilemma? eladjuk, oszt kész!

de még nem ismerte ezek szerint. pedig igen jó.

@biboldó: nagyember? hihihi. errefelé olyan nincsen. bárcsak tudnád, de eddigiek alapján te is csak egy gyökerét vesztett vagy. igen nagy kár. ilyenkor sír a fennvaló.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.05.18. 22:55:53

@arlequin: Ismertem a viccet.

Az meg a fennvaló problémája.

arlequin 2010.05.18. 23:06:56

@biboldó:
akkor minek kérdezel? gondolod, hogy ez pusztán vicc? a közelítés, az egyetértés kulcsa, vagy ahogy a talmud mondja: a simogatásé. de neked ez délibáb, avagy hazudsz, neked ez vagy semmi, avagy takargatsz.
te pedig a seol-sehol problémája vagy, nem az enyém. nagybetűvel kezdeni, majd kisbetűzni 'azt' aki zsidóvá teszi az embert elég árulkodó.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.05.18. 23:21:16

@arlequin: na álljunk meg egy pillára! A Te dilemmádról beszéltél? Akkor vissza az egész, de ne akard rám vetíteni. igaz, a "simogatás" így nehezebb, de fajsúlyosabb.
A helyesírási faszságoknak nincs jelentősége.

arlequin 2010.05.18. 23:36:24

@biboldó: höhö. ez nem tükörpingpong ember. tessék jobban odafigyelni. egyébként jóccakát neked is s mindenkinek. szunnyáta vagyon.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.05.18. 23:51:04

@arlequin: De. A virtuális baszakodás maga a vegytiszta tükörpingpong. Viszont legalább meccs.
Gudnájt!

Jurganov 2010.05.19. 08:50:47

@El Topo (Sgt. Elias): te most...udvarolsz f.m.j.-nek?
@biboldó: a te hozzászólásaidból pedig árad a keményen bepipázottak hihetetlen nyugalma és optimizmusa :) (és persze erre utal az is, hogy igazából ugyanazt ismételgeted más szavakkal)
@f.m.j.: a palesztinokról mindig a régi vicc jut eszembe:
-apu, mi az a díszdoktor?
- hogy is mondjam, mint mikor idegenek előtt anyád engem a család fejének hív.
vagyis van egyetemük, de csak amíg engedik :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.19. 09:09:45

@Jurganov:
Hát nem kimondottan.:) Nem vagyok kimondottan összebarátkozva az itteni úri közönséggel. Van itt deklarált ántiszemita (ahogy ő írja, van mimózalelkű szűrőbajnok, alkoholista jobbikrajongó, összefüggéstelenül írogató komcsigyanús, fűzfapoéta, meg minden. De olyan akinek egy szikra szem esze nincs, itt is csak egyet ismerek.:)

derelyegrádi szellem 2010.05.19. 10:03:24

@El Topo (Sgt. Elias):

Ide többnyire az emberek nem is barátkozás céljából járnak (ha te igen, akkor egyrészt sajnállak, nem sok barátod lehet, másrészt óvnálak a csalódástól) hanem véleményt ütköztetni, megbeszélni dolgokat, jelenségeket, esetleg vitatkozni.

A felsorolásból meg kihagytál valakit (pontosabban a típusát) aki igazi félműveltként megpróbál itt kioktatni mindenkit a Mester - nagyvonalú leszek - jóhiszemű álképviselőjeként. Na, ki lehet az? Annyit segítek, hogy egy vérző, vagy csokis szájú csávó van az avatarján, és vödörduzzasztókat árul ....

P.s. Azon tűnődöm egy ideje, ki lehet az "alkoholista jobbikrajongó"...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.19. 10:09:54

@derelyegrádi szellem:

Nem, én sem barátkozási céllal járok ide. Jelenleg nincs haverfelvétel.

Kioktatóként nyilván rám gondolsz, de leszarom.

derelyegrádi szellem 2010.05.19. 10:25:03

@El Topo (Sgt. Elias):

"Jelenleg nincs haverfelvétel."

ritka, de nem példa néküli eset, amikor a kereslet és a kínálat egymással tökletes szinkronban van. Ez egy ilyen. Látod, vannak jó hírek is.

"Kioktatóként nyilván rám gondolsz,"

te egy zseni vagy, mindig is tudtam... :-)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.19. 10:47:02

@derelyegrádi szellem:

Nem vagyok zseni, de azért elég ügyes.
Most éppen kurva elégedett vagyok magammal. Éppen beállítottam egy gépet telefonon. A kezelő odatartotta a telefont és a zúgás alapján mondtam neki, mit állítson, és hogyan. Kurva jó!:D

Kicsit Karcos 2010.05.19. 10:49:51

@El Topo (Sgt. Elias): azért várd meg az elsődarabot az örülünkvincenttel:)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.19. 10:55:07

@Kicsit Karcos:

Á, nem kell. Ez olyan gép, hogy ha egyáltalán működik akkor jól van beállítva. Rögtön látszik.

derelyegrádi szellem 2010.05.19. 11:02:39

@El Topo (Sgt. Elias):

Most éppen????? :-)

Na mindegy, mára elég volt. Dolgoznom kell.

Ilyen tefonos írányítós trükköt a TVben láttam, amikor telefonon/rádión kapott tanácsok alapján az egyik mondjuk bérszámfejtő utas leszáll egy zuhanásban lévő, hajtóművek nélküli, félszárnyú utasszállítóval. Ilyenkor mindig elgondolkoztam a faszért kell a pilótáknak évtizedeket tanulniuk, gyakorolniuk repülőt vezetni, ha ez ilyen ki..szott egyszerű, még vészhelyzetben is :-)

De ettől függetlenül ügyes vagy. Azért nyugtass meg, nem valamelyik csivázott vödörduzzasztó szart be....

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.19. 11:07:53

@derelyegrádi szellem:

De igen, olyan vödörduzzasztó volt. 500 Amperes. Nem szart be, csak nem tudta használni a szakember, mert nem volt hozzászokva a kezeléséhez.
Sokmindent meg lehet csinálni. A delikvenst ugyanis nem kell megtanítani repülőgépet vezetni negyed óra alatt, rádión, hanem csak bizonyos feladatokat kell vele elvégeztetni bizonyos sorrendben. Nem kell megtanítani, hogy mi az az orrsegédszárny, és milyen üzemmódokban milyen funkciót lát el, csak annyit kell tudnia, hogy balról a második kereket két kattanással előre kell forgatni.

gyika 50 2010.06.03. 14:06:31

@biboldó: Te rohadék az én adómbólmeg ne fizesenek kárpótlást a te sosemvolt zsidaidnak.Egyébként még nem is éltem amikor az állitólagos sérelmek érték őket.

sfi 2010.06.05. 08:10:16

Érdekes csontváz az, ami 2007 óta tudott, de még a Magyar Hírlap is lehozta 2009 szeptemberében.

fokabacsi 2010.06.05. 16:23:46

@gyika 50: Ezek olyanok, hogy ahogy eszükbe jut a nagyanyjuk , azonmód elkezd viszketni a pénztárcájuk, és kárpótlásért ajvékolnak. Érdekes !! Nekem a rég halott , kitelepített nagyanyám , ha eszembe jut elmondok egy fohászt érte,és nem a zsebem jut az eszembe.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.06.23. 13:09:31

Hááát, ha nem adnak nekik önként pénzt, megoldják ők maguk a dolgot :)

kuruc.info/r/6/61705/ a jellemes zsidó állam hős védői mi? :)

süti beállítások módosítása