Skip to content


       Szűrés lista

Hogy kéne objektívan tudósítani Boldváról?

Boldva 2500 lakosú kistelepülés Borsodban, a Bódva folyó bal partján, Edelény közelében. A szombati hírek szerint 150 embert kellett kitelepíteni a faluból az áradás miatt.

Az Index kiment a helyi cigánysorra riportot készíteni, ami jó "objektívre" sikerült, pedig kétlem, hogy Munk Vera beáldozta volna a körömcipellőit. Alighanem Miklósi Gábor utazott. 

 

Nagyon sajnálok mindenkit, akit elöntött az ár, ez egy borzasztó dolog. Viszont a drága Indexnek figyelmébe ajánlanám, hogy minőségi tudósítást nem úgy készítünk, hogy kimegyünk, meghallgatjuk az egyik felet, szomorú zenét keverünk alá és slussz. Főleg mivel komoly vádak hangzanak el a videóban: Hogy a cigánysor hétfő reggel került víz alá, és délutánig nem nézett feléjük senki; akkor kaptak két szivattyút és homokot, de tűzoltó vagy katasztrófavédelmis nincs és nem is volt kint náluk, hogy segítsen, irányítson. Ilyenkor illene, sőt meg KELL keresni és szólaltatni az említett polgármestert/tűzoltókat/katasztrófavédelmiseket, mondják el az ő verziójukat is. Úgy lenne korrekt.

Sőt, meg lehetne keresni a főfőilletékest is, aki kint járt a helyszínen:


(fotó: HVG-Nagyítás, Stiller Ákos )

Amit még furcsállok a videón: 01:25-nél mondja egy férfi, hogy "Egy szakembernek kell lennie, Jenő. Aki irányít minket, egy szakembernek, de senki nincs". Nekem úgy tűnik, hogy ő szerepel ezen az Edelényben készült fotón formaruhában, homokzsákokkal, tehát valószínűsíthető, hogy nem teljesen amatőr.


(fotó: HVG-Nagyítás, Stiller Ákos )

Érdemes egyébként végigpörgetni a teljes galériát, ilyen képeket találunk benne:

Sajószentpéter

Szendrő

Edelény

 

Ezek a fotók többet érnek ezer szónál, nagyságrendekkel jobban segítik a cigány-magyar együttélést, mint bármilyen nyilatkozat. Pláne ilyen Kolor-féle:


"Az árvízi védekezésben való részvételre és roma önkéntesek szervezésére kéri az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) a helyi kisebbségi önkormányzatokat, elsősorban az árvíz sújtotta borsodi térségben - mondta Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke.

A rendkívüli veszélyhelyzetben lévő Borsod megyei településeken romák és nem romák egyaránt veszélyeztetve  vannak, ezért szó szerint egy emberként kell küzdeniük a gátakon - hangsúlyozta. A roma vezető összefogást sürget az áradás okozta károk felszámolásában, arra kérve a kisebbségi önkormányzatok képviselőit, vezetőit, hogy a helyi védelmi bizottság munkáját segítve szervezzenek roma önkénteseket homokzsákok rakodásához, vagy bármely más feladathoz. Az OCÖ elnökének közlése szerint már felvették a kapcsolatot különféle segélyszervezetekkel, hogy az otthonaikból kimenekített embereket takarókkal, ruhákkal és élelmiszerrel segítsék."

 

Aki segíteni akar, az már úgyis kint van és lapátol.
Aki nem, azt hiába noszogatja bármilyen képviselő.
A többieknek meg az jön le, hogy "Némá, ezeknek szólni kell, hogy homokzsákoljanak árvíz idején"
Szóval ez nagyon-nagyon felesleges, mondhatni káros volt Kolortól.
 

Címkék: közélet társadalom cigány

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr282013119

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: SMS-ben lehet segíteni az árvízkárosultakon 2010.05.18. 21:30:51

A három hazai szolgáltató közös rövid hívószámot hozott létre az adakozóknak.A T-Mobile, a Telenor és a Vodafone már korábban is a 1749-es számot használta arra, hogy adományozók számára SMS-ben lehetőséget biztosítson a segítő szándékú ügyfelek számár...

Trackback: Özönvízből, viharból, áradásból: politika 2010.05.18. 18:27:03

A katasztrófák azok a pillanatok, amikor kiderül, mennyit is ér az állam, mennyire számíthatunk a vezetőinkre. (Fotó: Barakonyi Szabolcs/Index) 70-80 éve nem volt példa olyan özönvízszerű esőzésre, mint az elmúlt napokban. Nem csoda, hogy számos magy...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lone Wolf 2010.05.18. 19:51:12

@arlequin: Hmmm... Ez furcsa! Én azt hittem, Hogy ebben az országban, (na jó!) Csak a fórumon, mindössze egy fő probléma van. El Topo. ;-) Egyeseknek mindenképpen.

Szóval, azt javaslom, hogy kezeljük ezt a förtelmes problémát! És tiltsunk ki mindenkit, aki nem szereti, és már mindenről, ő jut az eszébe...

Vagy éppen őt. :P

Lone Wolf 2010.05.18. 19:54:18

@Tigeri: Nekem megteszi! de szigorúan csak akkor ha a jajongó jogvédőket, és a Zsidóösszeesküvésezőket, is baleset éri. Persze semmi komoly! Csak egy bézbólütő ami a fejüknek ütődik. Abból bajuk úgy sem lehet elvégre nincs a fejükbe semmi. Csak valamelyik oldal visszhangja. Annak a kiütése, meg csak javíthat a mentálhigénés állapotukon...

arlequin 2010.05.18. 20:03:25

@Lone Wolf: te is megszavaztad volna a topotagadó törvényt. fogadjunk. pfej. megszavaznád a komcsitagadót is. jellemző. igazi fidesznick vagy. nagy a 'mellény', mi?

Jack/rendetteremt/ · http://www.youtube.com/watch?v=SBPvrOdFm00 2010.05.18. 20:05:55

Én csak azon csodálkozom,hogy ennyi ésszel még nem fulladtak bele a bokáig érő vízbe..Ez biztos a deszegregáció és az oktatásra kényszerítés eredménye..

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.18. 20:13:48

Aha, szerintem is az a megoldás az ország gondjára-bajára, ha engem örökre kibannolnak a vastagbőrről. Tán még az eső is elállna. Lendvai anyai mozdulattal igazgatná meg a Parlamentben Vona mellényét, aki kis doboz bonbonnal köszönné meg.

Lone Wolf 2010.05.18. 20:15:44

@El Topo (Sgt. Elias): Hát nem? :)

Bűnbaknak mindenesetre jó vagy. Mint a zsidók... Vagy a cigányok. ;)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.05.18. 20:17:57

@El Topo (Sgt. Elias): Mondanám,hogy így van,de ez a hozzászólásod is elég jó volt.Meg a múltkor csak te tudtad értékelni az átköltött"Rómeó és Júliámat.:))

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.05.18. 20:20:21

:off:

Indexes hír, a címének háromszor futottam neki, mert azt hittem, meghülyültem. :DDD
index.hu/belfold/2010/05/18/satan_iskolabezaras_fenyeget/

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.18. 20:25:52

@Tigeri:

Annak idején sokat olvastam a Romeo és Juliát. A Hamletet azt hiszem fél évig olvastam, és nem azért, mert lassan olvasok.

dr. Aullah 2010.05.18. 20:32:13

@El Topo (Sgt. Elias): Apukám, milyen témát tudsz elképzelni, amiből három kommenten belül nem lesz nácizás?

Lone Wolf 2010.05.18. 20:34:40

@Aullah: Pontosan erről beszélünk/beszélek! talán nem kellene újra, és újra felülni ugyanarra a kib*szott sz*r hullámvasútra!

arlequin 2010.05.18. 20:34:47

@Lone Wolf: szerintem topo vmilyen szinten zsidó. ahogy én is. ;-D

@El Topo (Sgt. Elias): nem azért, mert lassan olvasol, hanem mert képtelen vagy elbírni a tükröt. hihi. szerintem vedd elő még1x. érdemes.

arlequin 2010.05.18. 21:26:26

érdemes elgondolkozni azért, hogy a mostani áradásoknál hol-s-merre van a katonaság, a polgárvédelem, miközben a nácifasiszta gárda ott zsákol homokot éppen ahol kell.

és hogy mekkora kuss van róla a sajtóban.

hát azt a búsbaszeretett fajtájukat. azt.

khmm... 2010.05.18. 21:53:18

Nálam a google-reklám felirata: HULLADÉKGAZDÁLKODÁS

Öööö...... ,-)

flippant 2010.05.18. 22:12:30

Azt se felejtsük el, hogy az árvízért javarészt a cigányok a felelősek. Kiirtották a fél borsodi erdőt és az esőzések elmosták a humuszt. Azon szakaszon áradnak a patakok és folyók amelyiknek a vízgyűjtő területén erdőirtás történt (Arló, Sajólád, Sajószentpéter, Edelény, Dédestapolcsány, stb.). Ilyen esők korábban is voltak de az árvizek itt Borsodban azóta aktuálisak mióta hagyták kiirtani az erdőket. Tétlenül nézték, hogy a cigányok "megélhetési bűnözés" címszó alatt kivágják a teljes hegyoldalt!

flippant 2010.05.18. 22:15:40

Két sztori (igaz történet) Borsodból:
A magyarok pakolják a homokzsákokat, a cigányok meg mennek pecabottal a kezükben horgászni.
Másik sztori, hogy a Búza téri miskolci buszmegállóban megérkezett egy népesebb csapat: zenét hallgattak, hangoskodtak. Vidékről jöttek be "plázázni" mivel otthon nem tudnak mit csinálni az árvíz miatt...

No ezekről kéne írni!

kuki123 2010.05.18. 22:40:58

index.hu/bulvar/2010/05/18/ujabb_eletveszelyes_otthonszules/

FUCK YEAH

"A mentőegység tagjai kórházba kívánták szállítani a csecsemő édesanyját is, aki azonban ezt megtagadta, ezért rendőri segítséget kértek."

ezt a szarrágó köcsögöt mikor ültetik már le?
lúggal mossa ki a szülők agyát esküszöm, maguktól nem lennének ilyen hülyék.
bár lehet mégis mert 3 esetes orvossal se foglalkozik épeszű ember, nem hogy ezzel a senkiházival...

Lone Wolf 2010.05.18. 22:42:48

@volánrulz: Ezt már én is olvastam. Az első gondolat az volt, hogyan lehet még ez a mészáros szabadlábon?

picur3ka 2010.05.18. 22:47:11

@Conv:

'Ott téblábol az összes a vízben féllábszárig, de szerszám egyiknek a kezében sincs.
Két ember kezeli a szivattyút oszt puszi.
Gumicsizmát? Esőköpenyt?
Bazdmeg, ha az én házamat fenyegetné az ár, már előző este a két kezemmel kaparnám a vízelvezető árkot a falu körül, a kitermelt földből meg sáncot építenék az udvaron a ház körül.
Nem lefeküdnék , oszt azt se tudnám mikor öntött el a víz.
Ha van gumicsizma, meg esőköpeny kinn dolgoztak volna egész éjjel mi?'

Idezve, csak az igaszsag tartalmaert, nem nagyon van ehhez mit hozza tenni, mint hogy a nemzetkozi cigany szervezet kozben szombaton dacolva az esovel roma piknikezett Pesten es szidta a fasiszta raszista gardat es Jobbikot egy amerikai ujsagban. Ennyi.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.18. 22:52:25

@Lone Wolf:

Talán a tehetetlenség miatt ülünk fel újra és újra a nyamvadt hullámvasútra, nem gondolod? Mert hátha meghallja végre valaki, hogy ott sikítozunk a tetején....Mást nem tudunk tenni, ugyanis a problémák kezelése az igentisztelt illetékesek dolga és hatásköre.

Ez valami olyasmi, mint mikor nagymami szurkol hangosan a tévé előtt, hogy "Jányom, ne menj hozzá Leonszióhoz, hallottam mikor mondta, hogy csak a pénzedet akarja"

picur3ka 2010.05.18. 22:58:45

@Rwindx:
Azt se ismerik, hogy legyszi, segits.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.18. 22:59:23

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

"a nemzetkozi cigany szervezet kozben szombaton dacolva az esovel roma piknikezett Pesten "

Erről nem hallottam, mi volt ez?

picur3ka 2010.05.18. 23:08:34

@Horizont:

'Szerintem az Index nagyon utálja a cigányokat azért mutat be ilyen videót. '

Ott a pont. A legtobbjuk ezeknek raszista, ezert van, hogy mas gondolatuk a vilagon nincs.

picur3ka 2010.05.18. 23:20:57

@arlequin:

Nehezen kezelhetok vagytok mind a ketten, az kibaszott igaz.

arlequin 2010.05.18. 23:38:05

@picur3ka/mesterhazymiklospart: szokjál hozzá. höhöhö. de most jóccakát. és pillés-teliholdas álmokat.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.18. 23:50:55

@Egy kicsit karcos:
@picur3ka/mesterhazymiklospart:

Köszi, így már beugrott, milyen jót röhigcséltem a Brazil Kulturális Központ fellépéséről olvasva. Rasszista antirasszisták, gyönyörű. Vajon mire jutottak?

Egy kicsit karcos 2010.05.18. 23:54:11

Hát ez hihetetlen:)))

elofolyoirat.blog.hu/2010/05/07/3000_adag_gulyas_a_roma_magyar_kozos_ebed_kapcsan

Ebben minden benne van a pikniket szervező Roma Polgári Tömörülésről, ami szem-szájnak ingere:

- cigány holokárpótlás
- 3000 adag gulyás, zene, buli, LL Junior, Tóth Vera, amit akartok
- cigány ösztöndíjért szerve
- Fidesz, Farkas Flórián
- Ogy. Emberi Jogi Bizottság
- zámolyi cigányok
- Roma Parlament, bojkott

UI: milyen érdekes, hogy a beharangozó még jó sok helyen fent volt, de képet, videót eddig egyet sem találtam, pedig több százan ott voltak a beszámoló szerint...

(Mindig megfogadom, hogy a félig teli poharat félig telinek nézem ezentúl, ahogy laspalmas is javasolta az imént egy másik poszt alatt:) Igyekszem, na. Tényleg.)

Lone Wolf 2010.05.18. 23:58:24

@Egy kicsit karcos: :DD

Akkor hadd tegyem le én is az egy forintosomat a félig üres/félig tele témában!

A pohár egyik felében víz van, a másikban meg levegő.

Ja, és a légüres tér nem számít! Ott a víz elforr, és csak gőz lesz a pohárban. Vagy még az se...

Egy kicsit karcos 2010.05.19. 00:02:04

@Egy kicsit karcos:

Van ám komment is a végén a posztban is említett Abházi tollából: "csak akkor tud valójába megtisztulni a roma közélet hogyha zsigo makkai kati horváth lajos benga oláh tibor lakatost elszámoltassa fidesz kormány hogy hogyan milyen trükkökkel egyházi kulturális és oktatási talicskázták ki a főváros roma pénzeit. mi romák pedig a rendszerváltás ota egy helybe toporgunk."

OFF OFF

Lone Wolf 2010.05.19. 00:14:38

A videó kapcsán: Azokat a kurva kordonokat mikor tüntetik el végre???

Egy kicsit karcos 2010.05.19. 00:24:50

@Lone Wolf: Neked van igazad, mert Te a pohár mindkét felében meglátod a jót:)
@laspalmas: köszi a linkeket! Érdekes dolgok ezek. ON Azért jó látni, hogy ha nem is Boldván, de onnan nem messze, meg még az országban sok helyen még a népesebb családok is hősies küzdelemmel állnak helyt az víz ellenében, hogy elkerüljék vagy legalább minimalizálják a károkat. Ez lelkesítő. Boldva persze Vastagbőr++

Szocsi88 2010.05.19. 00:25:01

Nekem eddig a "wellness hétvége, fürdővel" reklám volt a legdurvább a boon-on....

Amúgy Sátoraljaújhelyben is elég durva a helyzet. Ilyet én még nem láttam. Nem tudom mikor volt lakótelep elárasztva, de engem ledöbbentett: www.youtube.com/watch?v=57c25u8EdKI&feature=player_embedded

Lone Wolf 2010.05.19. 00:26:45

@Egy kicsit karcos: Nem is! Mert én azt látom hogy a pohárnak CSAK az egyik felében van víz, és csak az egyikben levegő! XD

Nzoltan 2010.05.19. 07:28:09

Az index a nézettségre hajt. Erre a legjobb út a szociális és etnikai feszültség. Ez van. Az index is csak egy Dagobert bácsi. Még újságírókra sem költ. Szarok a cikkek és tele vannak helyesírási hibával. Sokszor még az átvett írásoknak sem néznek utána, hanem kb. tükörfordítják.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.05.19. 07:30:15

Bassza meg az Indexet, több száz falu van vízben, bajban, csak lehet ők nem sírdogálnak, hanem dolgoznak, védekeznek.

"Az 1000 itt élőnek a fele csecsemő és kisgyerek" .... meg ..... hát ez gondolja végig mindenki mit jelent ... 10-15 múlva már 5000-en lesznek.

Nzoltan 2010.05.19. 07:32:57

Este elmentem aludni. Azt álmodtam , én vagyok a kiskakas. Álmomban mondogattam, hogy:
-Szídd fel begyem a sok vizet! Szídd fel begyem a sik vizet!
Reggel arra ébredtem, hogy kurvára kell hugyozni. És miután kicsavartam a brét látom a hiradóban, hogy apadt a Bódva.

jozicsenko 2010.05.19. 07:54:48

munkvera/miklósigábor hány zsákot töltött meg boldván?

köszönöm, nincs több kérdésem

sírni, együttérezni én is tudok, háromezer fős ebédet bármikor megfőzök (főleg, ha a pénzt adjátok és nincs aki igazolja, hogy megfőtt a kaja: nem voltááá ott? mérnem? kitérdekelnek a homokzsákok?)

szumma: az a 3000 adag gulyásleves lehet jól jött volna a zsákot töltőknek (akár cigányok, akár magyarok)...

eszkep 2010.05.19. 08:01:18

OFF:
"Fordulat" a baloldali médiában!!!

Négy (nyolc?) évig azon siránkoztak, hogy az ellenzéknek (!) nincs programja.
Most, hogy az egy hete (!) ellenzékben lévő MSZP dilettantizmusát magyarázni kell, ráébredtek:

"Az ellenzéknek nem ez a dolga. Nem törvényt kell alkotnia, az a többség feladata, hanem - a hatalom ellenőrzésén túl - alternatívát kell felmutatnia. Ha mindenáron jogszabályi formában akarja utóbbit megvalósítani, akkor írja le, és tartson róla sajtótájékoztatót, mert nem a parlamenti irattárnak dolgozik, hanem a közvéleménynek. Nincs egyéb eszköze, mint a vita, különösen olyan beszorított helyzetben, mint amilyenben a jelenlegi ellenzék van.
Beszédből és szimbolikus tettekből építhet magának várat, slussz. Közvetlenül nem tud megakadályozni, módosítani, elérni semmit. Nincsenek "gyakorlati" szempontok. "

Szó szerinti idézet a Hirszerzőről.

odin 2010.05.19. 08:28:18

2001-ben a tiszai árvíz idején történt azon a helyen ahol a szüleim élnek,hogy a víz elől kitelepítették azokat akik nem tudnak a gátakon dolgozni.Szerintetek kikkel voltak tele a buszok? Úgy bizony az összes retek ott szorongott a gyerektől az öregig. Csak akkor szálltak le a munkaképesek mikor a polgármester kijelentette hogy aki nem segit a vészben az nem élhet itt többé.(Komolyan gondolta, le akarta dozeroltatni a c. sort végig aztán ráfogni az árvízre) Sajnos nem így történt ,még mindig ott élnek és egyre többen vannak:(!

azallamenvagyok 2010.05.19. 08:31:34

örülök, hogy megírtátok, engem tegnap két hír közös befutása irritált:

1. a boldvaiak sírnak, hogy nincs segítség, és állnak a víz közepén
2. miskolci egyetemisták önkéntesként mennek árvízvédeni

a videót végül megnéztem, a másik fél megkérdezése persze szokás szerint elmaradt:(

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.05.19. 08:36:31

Valahol felsír gy homokzsák...

Edelénybn kb. 8-9 éve simán elővette a cigány csávó a kisbaltát ,"csak úgy".

Boldván is megtömik rendesen a játékgépet a kocsmában,eltart pár családot....

Vannak arrafelé ismerősök,volt osztálytársak ,s én sem messze lakok lakok a környéktől(relatíve),szóval ezek nem utcai legendák.

Ezt csak ,hogy árnyaljam a zindex videót...az érem másik oldala.

Mourinho már nem a király 2010.05.19. 08:46:11

Nem értitek ti ezt. A cigányok mért is nem védekeznek az árvíz ellen? Mert majd lehet kérni a segílyt!!
"Összedőlt a házam, jáj 30 milliót ért, most akkó kérem a kártérítést!"

A putrira akármennyi kártérítést adnak már megéri...

Jurganov 2010.05.19. 08:52:48

azért azt sem ártana végiggondolni, hogy a média vajon miért uszít ilyenkor is..

odin 2010.05.19. 08:55:14

Azért érdemes lenne utánajárni hogy van e összefüggés a mostani árvíz és az esztelen erdőirtás között. Eleddig a megélhetési bünözők tarra vágtak egész hegyoldalakat és szép lassan hazahordták azokat, természetesen egyszerre a 20000 ft határ alatti menniységet. Nem azt mondom hogy miattuk alakult ki ez a helyzet de ha van összefüggés ezek között ,akkor nagyban elősegítették azt.

minimalista 2010.05.19. 09:01:46

@odin:
Ez tényleg érdekes, a kuruc a V'bőrt idézi...
valaki köpött...:-)

Jurganov 2010.05.19. 09:02:28

@odin: ha meg is tették csak azért mert engedték nekik..

Marcellusca 2010.05.19. 09:03:01

@laspalmas: Az én gépem meg sem nyitja.
Lehet, hogy nem is baj? :)

Kicsit Karcos 2010.05.19. 09:05:01

@minimalista:

"GoldenBlog-győztes a "nácifasiszta" Vastagbőr – gratulálunk!

A Vastagbőr, teljesen megérdemelten, első lett a GoldenBlog idei, közönségalapú “mainstream” közéleti blog szavazásán.

Először is, gratulálok a blognak. Bevallom, legalábbis én (A.S.) minden nap a Vastagbőrrel kezdek – sokszor olvastam náluk jól összeszedett, pontos cikkeket, amiket azonnali átvételre érdemesnek találtam. Az olvasói kommentárokat is szívesen olvasgatom – azon nagyon kevés (közéleti-politikai) blogok egyike, ahol a hozzászólók túlnyomó többségével egyet tudok érteni, és nem taszít senkinek a fennhéjazó sznobsága, mint egyes másik, magukat jobboldaliként aposztrofáló, Fidesz-közeli blogokon."

kuruc.info/r/35/45411/

Rendszeresen szemlézik:)

minimalista 2010.05.19. 09:05:37

@odin:
Természetesen nem csak a megélhetési bűnözők tarolták le az erdőket, hanem legálisan, nagy fakitermelő cégek is az egész Kárpátokban, aminek ugye mi a vízgyűjtő területe vagyunk.
Sajnos ez a világ minden táján probléma, ezért egyre pusztítóbbak az árvizek.
Erdőt kellene telepíteni, de mire az megnő, néhány árvíz még átmossa kicsiny medencénket...

minimalista 2010.05.19. 09:14:34

@Kicsit Karcos:
Köszi, abszolút korrekt cikk a kuructól! (ezt komolyan gondolom)

És a "lényeget" is milyen jól látják: "(A cigánytéma cenzúrázatlan tárgyalása a Bőr egyik legfontosabb pozitívuma – nem csoda, hogy annyira utálják a ballibek...)" LoL

Johnny336 2010.05.19. 09:17:58

boon-os fotókon mindegyik vigyorog bele a kamerába, meg pózolnak. szerintem lenne fontosabb dolguk is, mint mutogatni magukat egy fotóriporternek...

De a kedvencem a kis cigánygyerek a képen, reklám felül: "kisállat biztosítás" :D

Valandil 2010.05.19. 09:39:36

@arlequin: Van max. 20000 ember a Honvédségnél. (Papíron több, de a csapatoknál kb. 2000 hely nincs feltöltve. ) Csak a csapatoknál lévőkkel számolj (max. 5000 fő), minisztérium/háttérintézmények nem játszanak (nagy bajnak kell lennie, hogy ezeket az embereket kivezényeljék). Az 5000 főből 1000 misszióban, 1000 felkészül a misszióra, 1000 pihen a misszió után (mentálisan nagyon el lehet fáradni). Marad max. 2000 katona, amiből az egyéb dolgok (feladatok végrehajtása, szabadság, stb.) miatt legfeljebb a harmadát küldheted a gátakra. Mire is elég 700 ember?

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.05.19. 09:54:37

@Kicsit Karcos:
Ez tetszett: A'la Uj Péter: "… felelőtlen, szakmaiatlan, a társadalmi párbeszédet nem helyes irányba befolyásoló blogolgatás [a Vastagbőré]...", “Én sem értem, hogy miért futtatják a [blog.hu-s] blogszerkek a Vastagbőrt. Nem jó.”

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.05.19. 10:24:04

@Valandil: A szamolasod teljesen korrekt. Bizony 600-700 embert lehetne kivezenyelni. Ennel konkretan tobb gardista volt kint a gatakon, es akkor a jobbikosokat meg hozza sem szamoltam. Azt se felejtsuk el megemliteni, hogy ugyanennyi katona allna ellent egy tetszoleges kulso avagy belso ellensegnek. Ugyebar a "hivatasos" hadsereg... Pfffff....

Minap sikerult eltornom a konyokom. A honved korhazban egy nagyon jo orvos osszedrotozta, mar egesz jol mukodik. Ma voltam felulvizsgalaton. Keresem a dokit, hat sehol. Erdeklodok, mire azt mondjak, hogy jobb ha keresek egy masik orvost, mert o mar nem lesz itt. Arra a kerdesre, hogy hat akkor megis hol van, a valasz: kulszolgalaton Afganisztanban. Mi a jo budos kurva elet kozunk van nekunk ahhoz, hogy az amcsik epp kitol akarnak olajat lopni? Miert kell nekunk azt a kis maradek hadseregunket is a jenkik szolgalataban kulfoldre kuldeni? Mi a tokert az a legfontosabb feladata a magyar hadsereg maradekanak, hogy afganokat es irakiakat oldosson (termeszetesen a demokracia es a szabadsag neveben)?

jozicsenko 2010.05.19. 10:30:55

@Valandil: több az irodista háttér idióta, mint tényleges fegyveres

zsákot az utobbi tölti (töltené), de az elöbbi szervezi meg - ha persze van ideje két kv főzés között ilyen apróságra

arról ne is beszéljünk, hogy hány hm-s alcégben lopják a pénzt és a napot (lsd a minap bebukott baráti kört)

@Ásómaci: ujpeter az az indexes főszerk gazfickó, akinek heti rendszerességgel van cikkje a népszabadságban: miért i s lenne akár csak egy percre is elfogadható, korrekt véleménye?

az elesett cigányságot bemutatják, épp a dolgozó cigányságot nem találják...

még megsajnálom őket...

2001-2002-es árvizek: 2002 nyarán katona voltam, Bp-esten rakták a zsákokat ismerőseim: amikor a zsákokon kerekező kisrácokat elzavarták, ment a hőbőrgés, hogy nekik joguk van a parton lenni: a pofont, amit küldtünk nekik, nem értették: de hát itt van, miért nem bmx-ezhetek rajta? (még jó, hogy a végére a vezetők eltiltották a zsákok közeléből a nézelődöket, mert valakit a zsákba raktak volna a srácok, az fix...)

acel 2010.05.19. 10:31:38

Ne felejtsük el hogy a terület a bordosi vajdáé aki már megint cigánybűnözött és rasszistázott ózdon.
Ha valakinek meg van a helyi tévékben leadott videó az is érdekes lenne.

galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=9589:nemzeti-konzultacio-a-toervenyek-szigoritasarol-is-beszeltek-ozdon-tovabbi-felszolalok&catid=38:ahirek&Itemid=108

"Lakatos Attila borsodi vajda közölte: amikor ő kimondta a cigánybűnözést, mint fogalmat, a romák 30 százaléka a "fejét akarta venni". Véleménye szerint a jelenlegi országos romavezetők tartják kómában a cigányságot, őket számon kell kérni. Mint mondta, álláspontja szerint a többségi társdalom tesz a romákért, a megoldás tehát csak a közös összefogás lehet. Értékelése szerint a cigányság szülte a gárdát és egyes torzszüleményeket, "mi hoztuk létre", a magatartásunkkal. "Ha egymás után négyszer ellopják tőlem a búzát, a tyúkot, krumplit, én is gárdista leszek" - mondta."

btk282 2010.05.19. 10:32:59

Félig boldvai lévén, pár gondolat.....a roma telep úgy épült, hogy valakik jó érzékkel - üzleti - ide kezdtek nekik házat építani, a valamikor "Morgó" névre hallgató putrik helyett. Gyültek is a romák egész Borsodból. A Morgó 10-20 családja soha nem fogyott el.....amúgy az jó helyen volt, mert a falu szélén, de dombon, igy árviz nem volt, csak kosz, bűz meg.....
Lehetett volna jobb helyet is találni, de az közelebb van a szőlőskertekhez- igy ha a cigány szüretelni akar, mert azt akar, legalább kicsit gyalogolnia kell. Ezt még elbírják, a kapát, lapátot, homokzsákot nem. Ők egyre nem panaszkodtak : elöntötte a veteményest a viz, oda lett a termés!!!!!

Hans Lopkowitz 2010.05.19. 11:41:35

@btk282: Szomszéd asztalnál ülő srác boldvai, csak megerősíteni tudja... és ez még nem minden.

Rwindx 2010.05.19. 11:48:02

@jozicsenko: munk éppen egy újabb "zseniális" cikket írt, nem ért rá: index.hu/belfold/2010/05/19/ertelmetlen_a_harom_dobas/
Ez sem egyoldalú, áá...

Marcellusca 2010.05.19. 12:17:35

@arlequin:
@Valandil:
@Meleardil Eressea Iluvadan:

Na mégegyszer: Hagyjuk már békén a Honvédséget!
Megy a fikázás, de ha egy "kis" baj van, mindjárt rinyálunk értük? Hogy van ez.
Már írtam: Van polgárivédelem, katasztrófavédelem. Az átszervezésekkel (csökkentésekkel) sokan átmentek oda.
Mindenki végezze a maga munkáját! :)

De komoly(abb)ra fordítva a szót: Igen mehetnének segíteni.
Mint, ahogy meg is teszik, és erről szó is volt a híradásokban.

Valandil 2010.05.19. 12:26:31

@Marcellusca: Én a 70-es tiszai árvíznél végig ott voltam katonaként. Az egy piszok tömeghadsereg volt, nem is volt jó semmire. (Csak árvízi védekezésre, betakarításra és... harcra.)
Jelenleg van egy hivatásos profi hadseregünk, ami védi a demokráciát Afganisztánban, itthon viszont nem tudna egy focipályányi területet megvédeni, mert alapvető képességei hiányoznak. (És itt most nem a katonákat csesztetem, hanem a rendszert.)

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.05.19. 13:36:31

@Marcellusca: Namegegyszer... HOL fikaztam en a honvedseget? Mintha eppen azon rinyaltam volna, hogy mereteben es felszereltsegeben nem eri el azt a szinetet, amibol egy kozepes disszemlet ossze lehetne dobni, es annak is a java kulfoldon van, olyan haboruban, ami egyreszt hazug es aljas, masreszt semmi kozunk hozza. Merre latod te ebben a fikazast? Ezekrol a katonak NEM tehetnek. Azt szeretnem, ha egy tizszer ilyen eros hadseregunk lenne IDEHAZA, valodi hivatasosokbol, jol kikepezve, megbecsulve.

arlequin 2010.05.19. 13:43:45

@Marcellusca: @Meleardil Eressea Iluvadan: namégegyszer. hol fikáztam én a honvédséget, mint olyat?

én is csak néztem marcellusca felhívására, és teljesen egyetértek iluvadannal.

UFF!

Marcellusca 2010.05.19. 13:49:26

@Meleardil Eressea Iluvadan:
@arlequin:
Arra értettem, hogy hányszáz katonát lehetne kivezényelni.
Hogy szinte mindenki (tisztelet a kivételnek!) szapulja a katonákat, ilyenkor meg hiányolják.

Abban egyetértünk, hogy egy nagy rakás sz@r a jelenlegi honvédség.
De, ebben nem a katonák a hibásak, hanem a rendszer.
Báááár ...
Egyre silányabb a felhozatal.

ajajajjjjjj 2010.05.19. 14:09:41

Kíváncsi vagyok, eladták-e már a szivattyúkat a retkes segílyesyek a zsarnain...

EasyRight 2010.05.19. 17:30:40

Na, megint felb@sztam magam. Aszongya hogy: "kaptunk homokot meg zsákot, de mást semmit se, se egy gumicsizmát....", hát kávét ne főzzek neked, hogy rothaggyon le a lábad tőből?
Vagy nem kértek még fejenként vagy 10ezer forintot a nagy ijedségre?
Miért nem látok sehol a házak körül egy homokzsákot? Igen, van egy olyan hülye tulajdonsága annak a zsáknak, hogy nem rakja tele magát, és nem áll össze gáttá magától.

NEM SÍRNI KELL A KVRUA ANYÁD, HANEM DOLGOZNI, A SAJÁT SZ@ROS PORTÁDÉRT!

Na, nekem se kell kávé már a mai napra.

Egy kicsit karcos 2010.05.19. 21:28:18

A gárdisták munkára fogták a boldvai cigányokat (képekkel):

kuruc.info/r/6/59850/

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.05.19. 21:45:41

@Egy kicsit karcos: Azt hiszem ez a melto lezarasa ennek a posztnak. :D
Odament a garda, megindult a munka. Mar csak egy kerdesem van. Merre lapitanak az indexes siramgyarosok? Itt a kivalo alkalom egy naczi munkataboros rettegesre! Egy jo zugfirkasz mindenrol meg tudja irni a kenyeradoja velemenyet!

arlequin 2010.05.19. 22:06:06

@Meleardil Eressea Iluvadan: az a helyzet, hogy ilyenkor nem is értik szegénykémek mi a helyzet. nehogy azt hidd hogy ezeknek ki van adva miről írhatnak. natúrban ennyire vakok és emancibáltak. fel sem fogják, hogy mit keresnek ott ezek a szittyanácik. de ebben van a reménység is. hátha-talán észreveszik mit művel 1-2, párszáz ember. nevezetesen: a saját szarukból vakarják ki őket. és ez nem kevés.

Kicsit Karcos 2010.05.20. 08:43:08

@Meleardil Eressea Iluvadan: @arlequin:

én elhiszem, hogy az indexeseknek lövése nincs az igazságról cigányügyben, azért ilyenek. Azoknak legalábbis, akik ezeket a riportokat készítik, a zsindexes-izsdb-s vonalnak nyilván van, csak ők meg leszarják...

Pedig nem lenne ez nehéz, meg kéne kérdezni a másik fél véleményét is. Kimehetnének Boldvára még egy körre, újra megkérdezni a cigányokat, meg elkapni 1-2 gárdistát is, hogy mondja már el ugyan a receptet. Remélem, már nem rettegnek annyira a boldvaiak a Gárdától.

Kicsit Karcos 2010.05.20. 09:04:14

@Egy kicsit karcos:

Ugyanott:

"Friss: Elkezdődött a víz alá került házak lakosainak evakuálása, az állatok mentése. Példás a településen az összefogás. Azt is megtudtuk, hogy itt a romák nem pénzért (közmunkaprogram) végzik a munkát, hanem a saját jól felfogott érdekükben." + új képek, csendőrös is;)

Kicsit Karcos 2010.05.20. 09:12:06

Boldva itt is: barikad.hu/node/53538

Nem gondoltam volna, amikor elolvastam a posztot + megnéztem a videót, hogy lesz ott valami. Volt.

gyika 50 2010.05.20. 14:29:56

@Meleardil Eressea Iluvadan: Egyrészt igazad van,de egy hadsereg háborús tapasztalat nélkül semmit sem ér.Ez az orvosaira is vonatkozik, ugyanis háborús sérülések ellátásához itthon nem szerezhetnek tapasztalatokat.Még elgondolni is rossz, hogy milyen magyar hadsereg fogadta volna annak idején a szerbeket, ha többéve háborús tapasztalattal kedvük szottyan meglátogatni bennünket.

arlequin 2010.05.20. 19:45:03

@laspalmas: svédek?
bocs. gonosz voltam.

Egy kicsit karcos 2010.05.20. 20:28:20

@laspalmas: beindult a sakálturizmus az árvíz helyszínein. Statáriumot kellene hirdetni az érintett területeket a lopásra, fosztogatásra. Ez nem "gyerekcsíny", ez a legalja a műfajnak.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.20. 20:32:22

@Egy kicsit karcos:

azonnal jönnének a libbantak, hogy náci az állam, mert a szegény megélhetésükért küzdőket lelövöldözné :)

Egy kicsit karcos 2010.05.20. 20:34:47

@Conv: statárium idején azt is érdemes deresre húzni, aki mentegeti az ilyeneket... a családtagjaikon meg az ügyvédjükön kívül.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.20. 20:40:31

@Egy kicsit karcos:

Én teljesen egyetértek veled, azzal a különbséggel, hogy én statáriumon kívül is érdemesnek tartanám deresre húzni aki mentegeti az ilyeneket :)

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.05.20. 20:42:11

@Egy kicsit karcos: Amerikaiak is megtettek. Amikor naluk volt arviz, felszolitas nelkul lottek a fosztogatokra az orzesre ottfelejtett rendfenntartok. Mivel ez valoban a legalja, senki sem sirt utanuk.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.20. 20:45:27

@Meleardil Eressea Iluvadan:

Na ja de, ott valamiféle önkéntességen alapuló gárdának volt lehetősége és joga fellépni a bűnözők ellen :)
Itthon meg a rendőrnek sem igen van.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.20. 20:46:25

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

szerintem ezt minden normális ember támogatná a bűnözőkön és megélhetési rettegőkön kívül

arlequin 2010.05.20. 21:14:05

@Conv: @Meleardil Eressea Iluvadan: @picur3ka/mesterhazymiklospart: @Egy kicsit karcos:

röviden?

IGEN

tempefoi · http://tempefoi.blog.hu/ 2010.05.25. 11:21:59

Az ezredfordulós árvíznél volt alkalmam végignézni szinte az összes, az árvíz által sújtott vidékről készült felvételt. Dolgozni kizárólag a hazájából (az általa alapított és ezredéven át fenntartott, megvédett és kiépített) községek, települések százaiból kiszoruló őslakosságot láttam. Itt is jellemző kép, hogy egy magyar pakol, két dakota nézi. Elképesztő a liberális média rögeszmés és elvakult szemlélete, unalmasak a tucatszámra gyártott médiaanyagaik, melyben a Kolompár család elsírja, hogy rajtuk senki sem segít, tessék csak megnézni. Közben irodalmi ritkaság, hogy megfognák a lapát végét. Ha egyszer megtették és felvétel van róla, elhiszem, de gyalázat, hogy a magyar vidék jelentős részét elárasztó "újmagyarok" esetében ez szenzációszámba menő esemény. Sajnos egyrészt senki nem jutott el odáig, hogy megkérdezzék tőlük: ott van az egész falu, melyből garázda magatartással ki tetszettek szorítani a kollektivizálással eleve elüldözött, így létszámban meggyengült magyarokat, miért nem tetszik legalább egy kis paprikát, paradicsomot, krumplit termelni, tyúkot tartani? Mirt tetszik úgy élni, mint Indiában??

tempefoi · http://tempefoi.blog.hu/ 2010.05.25. 11:23:28

...másrészt senki nem kezdett bele a tényfeltárásba: mi történt? hogy jutott a magyar főváros és a magyar vidék idáig? ki tehet erről a nemtelen megszállásról?

f.m.j. 2010.05.25. 12:12:07

tényleg olyanok ezek a tudósítások, mintha csak a cigánysorokat öntötte volna el a víz...
pedig a nap mindenkire egyformán süt, az eső mindenkit egyformán ver, a szél egyformán lágyan simogat, vagy éppen borít fel válogatás nélkül, nemre, etnikumra, világnézeti hovatartozásra tekintet nélkül...
az időjárás a legdemokratikusabb képződmény a világon, és vannak akik cigányoznak, magyaroznak, zsidóznak, köpködnek, és szítanak, gyűlölködnek, és gyűlölködtetnek...

f.m.j. 2010.05.25. 12:22:00

ja, és kifosztják azt az embert, aki segíteni megy... de érdekes
és egy rohadt szót sem szóltam a bőre színéről, mert kitérdekel, de ha ilyet tesz valaki, akkor miért vár segítséget?
az ilyet messziről elkerülném, akármilyen speckó életmentő-katasztrófa elhárító lennék, és erre esküdtem volna fel, hogy mentsek, nem tennék ilyeneknek egy keresztbeszálat se, oldják meg

süti beállítások módosítása