Skip to content


       Szűrés lista

Nem is volt UD-ügy a fejesek szerint, és majd mi fizetünk

Bevallom őszintén, nekem elég nagy katymasz volt az UD Zrt-s botrány 2008-ban, mert mindenki össze-vissza nyilatkozott, és mindennap mást írtak az újságok. Egy óriási maszatolás volt az egész, ami 2 dologról szólt: Ibolyka hatalmi vágyáról, illetve a szoci konspiránsok erőlködéséről.

Nagyvonalakban az "ügy": "Laborc Sándor, az NBH akkori vezetőjének kezdeményezésére házkutatást tartottak az UD Zrt.-nél, majd Szilvásy György akkori titokminiszterként bejelentette, hogy egy polipként működő árnyék-titkosszolgálatot sikerült leleplezni, amely többek között a kormányzati gerinchálózat elleni támadásra készült. A bejelentéssel nyilvánosságra kerültek olyan lehallgatott telefonbeszélgetésekről készült felvételek, amelyeken fideszes politikusok - Demeter Ervin és Kövér László - beszéltek a biztonsági cég vezetőivel.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke pedig egy másik, UD Zrt.-hez köthető hangfelvételt hozott nyilvánosságra, amely szerinte azt bizonyította, hogy politikai ellenfele, Almássy Kornél a pártra és rá nézve terhelő adatok gyűjtésével bízta meg a céget. Az ügyészség viszont végül Szilvásy Györgyöt gyanúsította meg hivatalos személyként elkövetett személyes adattal visszaéléssel, amiért szerintük jogtalanul sokszorosította és adta tovább a lehallgatott beszélgetésekről készült felvételeket az adatgyűjtési ügyben.

A rendőrség tavaly júliusban jelentette be, hogy nem nyomoz tovább a cég ügyében, és bűncselekmény hiánya miatt megszűnteti az államtitoksértés, magántitok jogosulatlan megismerése, valamint számítógépes rendszer feltörése miatt indult eljárást." - Origo

Tehát bebizonyosodott, hogy egy felfújt lufi volt az egész, beégtek a fennhangon nyilatkozók. A kocka megfordult: gyanúsított lett Dávid Ibolya, Herényi Károly és Szilvásy György. Az ellenük folyó nyomozás tavaly parkolópályán volt a mentelmi jog miatt, nemrég viszont újraindult, így ők remegve, mi pedig nevetve várjuk azt a pillanatot, mikor ők is belépnek a Politikusi Börtöncella ajtaján.

Viszont a nevetés nem lehet teljesen felhőtlen, ugyanis az idióták bénaságát és gátlástalanságát nagy valószínűséggel megint, már megint nekünk kell megfizetnünk.

Az UD Zrt. teljesen érthető módon berágott, hogy felhasználták és meghurcolták, ezért kártérítést követel:

- beperelte a a Nemzetbiztonsági Hivatalt és az államot 1,5 milliárdra
Egy újabb remek kis csontváz.....Ha nyernek, ha bármennyit nyernek -márpedig fognak, mert jogos a követelésük- akkor a nagy közös, ráadásul eléggé üresen hagyott kasszából kell kicsengetni a pár ember személyi döntésének következményeként keletkezett kárt. Remélem az utalás utáni első percben indítja a mostani állam a továbbpert, és példásan behajtják a Laborcz-Szilvásy duó magánvagyonából az összeget az utolsó fillérig.

- személyiségi jogi pereket is indítottak napi- és hetilapok, valamint kiadók, illetve Laborc Sándor, Szilvásy György és Dávid Ibolya ellen
Debreczeni József ellen már nyertek, így várhatóan a többi ügyben is fognak, hisz mondhatni egy kaptafára megy az összes, a varázsszó a "jó hírnév megsértése".
Szilvásyt összesen 4 millióra perlik, mert szerintük politikai célzatú, valótlan tartalmú sajtókampányt folytatott ellenük. A per tárgyalása tegnap kezdődött, és rögtön egy emlékkönyvbe való pillanattal ajándékozott meg minket:


"Szilvásy György ügyvédje elsősorban a kereset elutasítását kérte. Majd pedig azt: ha mégis felelősnek találják védencét, akkor a négymillió forintot, illetve a perköltséget ne magánvagyonából, hanem a volt munkáltatóján, azaz a magyar kormányon hajtsák be."

 

Tudom, hogy az asszonykát kirúgta ez a csúnya Fidesz a jó kis állásából, de még mi nem kéne?! Ezek abban a hitben élnek, hogy a kormányzás, miniszterkedés csak egy nyamvadt társasjáték, ahol bármikor le lehet söpörni az asztalt, ha nem tetszik az állás, és korlátlanul vagdalhatunk ki pénzt színespapírból....

Ügy nem volt, ez az egész csak "politikai támadás", és különben is  kapja be az UD Zrt. Meg persze mindenki más is, aki kiváncsiskodik, és a felelősséget firtatja.
 

Címkék: abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr502055449

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: UD-ügy: pert vesztett Dávid 2010.06.15. 18:44:02

Valótlanul állította Dávid Ibolya, az MDF volt elnöke két éve Tombor Andrásról, hogy a párt 2008-as tisztújításával kapcsolatban rá, illetve pártjára terhelő adatok akár titkosszolgálati eszközökkel történő gyűjtésére adott utasítást az UD Zrt.-nek - mond…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.06.04. 10:38:26

Remélem hamarosan egyre több lakója lesz a Börtön parlamentnek!

Kicsit Karcos 2010.06.04. 10:49:43

"ha mégis felelősnek találják védencét, akkor a négymillió forintot, illetve a perköltséget ne magánvagyonából, hanem a volt munkáltatóján, azaz a magyar kormányon hajtsák be"

Ez ám a felelősség.

S.O.A. 2010.06.04. 10:58:51

Ügyvéd úr kijelentéséről a sokat hangoztatott szólás jut eszembe, amit a somogyszobi állomásfőnök mondott, mikor levágta mindkét kezét és lábát a vonat:
" - Hát a f.szom nem kéne?"

jozicsenko 2010.06.04. 11:02:01

? ehhh, ez azért szép, látom szilvásinál nem játszott szerepet a gerinc kifejlődése...

huhhhhh, huhhhh, huhhh: mély levegő

vajon a kormányzati jósda üzemel még?

eszkep 2010.06.04. 11:07:37

Emlékszem az Index 2 hétig legalább napi két cikkett tett ki a főlapra. Aztán amikor fordult a kocka a helyreigazítás valahogy elsiklott...

eszkep 2010.06.04. 11:09:28

Valószínűleg ezért is a mostani FIDESZ kormány lesz a hibás, mint a többi csontvázért.
Az INDEX már most kezd erősen visszasüllyedni régi nívójára.

Marcellusca 2010.06.04. 11:14:51

Hát, van ám bőr az ügyvéd "úr" képén is!

Nem az állam sértette meg bárkinek is a jóhírét, hanem Szilvásy. Miért kellene az államnak ezt állnia?
Mondjuk, lehet, hogy a szoci kormány állta volna, max ennyivel kevesebb jutalmat kapott volna Szilvásy.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.06.04. 11:36:23

@Marcellusca: Persze kevesebb jutalmat!!! :):):)
Ugyanúgy megkapta volna. Sőt a jósda szerint biztosan fideszes ármánykodásra kenték volna az egészet. Pont mint a vihart a tüzijáték idején. :):):)

Marcellusca 2010.06.04. 11:39:16

@Noname Cowboy: Ott a feltételes mód, vaze. :)))
Kifelé azt kommunikálták volna, egyébként ...

Még jó, hogy erről csak feltételes módban beszélhetünk! :D

Kicsit Karcos 2010.06.04. 11:41:04

A korruptaknál is így kéne, ha elkapják őket; fizesse meg az állam a kárt, a büntetést, a perköltséget meg az ügyvédjüket, meg persze az idejüket és az eljárás miatti időkiesés alatt elmaradó nokiásdobozokat.

eszkep 2010.06.04. 11:44:34

@jozicsenko: Nem viszont kártérítésért perlik az államot, mert a gonosz FIDESZ kormány felmondta a 25 évre megkötött szerződésüket...
(Ez vicc volt, bár még kiderülhetnek érdekes dolgok...)

minimalista 2010.06.04. 11:46:06

"Remélem az utalás utáni első percben indítja a mostani állam a továbbpert, és példásan behajtják a Laborcz-Szilvásy duó magánvagyonából az összeget az utolsó fillérig."
Bizony, nagyon fontos hogy ez megtörténjen, ellenőrizni kell hogy megteszik-e és ha a 1,5 milliárdnak csak a 10%-át megítélik az már nem az a nyamvadt 4 misis kategória.

Csakhogy! Remélem egy végzett jogász majd kijavít, bízom benne, hogy a kétszeres értékelés tilalma nem érvényesül majd azért, mert szilvásy ellen külön pert indítottak: tehát lehetséges lesz majd az állam által visszaperelni az NBH-val szemben kiszabott kártérítést laborcon és szilvásyn!

ketroot 2010.06.04. 11:46:24

Na a bekeretezett szöveg mindent visz... Ha valakinek elborul az agya és lelő egy ilyen férget, én nem fogom sajnálni.

Dr. No 2010.06.04. 12:09:34

Azért találkozutnk már olyannal, amikor a jogsértés (jó hírnév megsértése) tényét megállapította a bíróság, és szankcióként a magánlevélben történő bocsánatkérést írta elő, a kártérítést meg elutasította. Adófizretőként valószínűleg ennek a megoldásnak örülnék ebben az esetben is.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.06.04. 12:12:32

@Dr. No:

Szerintem meg csak fizessen Szilvásy a magánvagyonából, biztos van neki. Remélem, megítélik a kártérítést, hadd ne legyen felhőtlenül boldog.

Dr. No 2010.06.04. 12:25:31

@laspalmas: Szilvásy nem érdekel, nekem ő senkim, de az NBH elleni kártérítést én fizetem, ha megítélik.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.06.04. 12:41:07

@Dr. No:

Ok, azt hittem a 2-re értetted.
De az 1-es esetben sem lenne helyes, hogy az új kormány kérjen bocsánatot a régiek ....ért.

Marcellusca 2010.06.04. 12:45:45

@laspalmas: Köszi!
Lehet, hogy már ez is segítség.
Mert, ha csak pár ember ...

fokabacsi 2010.06.04. 13:28:05

Csak kíváncsiságból? Ha én csinálok az államnak , vagy bárkinek egy másfél milliárdos kárt, és elítélnek, kérhetem-e hogy majd az állam fizessen helyettem?? Szerintetek???? Milyen vastag a bőr ezeknek a pofáján??? Ennek a hunyorgós Szilvásinak elpirult -e már életében akárcsak egyszer is? Meg a kalapos ribinek? Helyettük is az adófizető (tehát mi ) fog fizetni?

Marcellusca 2010.06.04. 13:47:33

@laspalmas: Még egyszer nagyon köszi!!!
Gondolom ez is hozzájárult ahhoz, hogy 2 órán belül már 100.000Ft összejött a felajánlásokból.

És köszönet MINDENKINEK, aki (akár lélekben) kicsit is hozzájárulj!!!

Marcellusca 2010.06.04. 13:48:35

KBM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dr. No 2010.06.04. 14:46:32

@laspalmas: Ismereteim szerint ha az intézményt perlik, akkor az ítélet rá, mint intézményre nézve kötelező akkor is, ha időközben változott a vezetése. Adófizetőkként nekünk az lenne a legolcsóbb, ha az NBH-t bocsánatkérésre köteleznék, a vezetőjének az önérzete nekem nem kerül semmibe. Szilvásyt meg... hát, őt ízlés szerint kezeljék, ráfér. Amit az ügyvédje kér, az nonszensz, ha őt mint (volt) intézményvezetőt személyében is perelik, akkor az ellene megítélt perköltséget szerintem nem lehet a volt munkáltatójára terhelni. Milyen alapon? Valaki utasította őt, hogy legyen hülye?

Az alap UD-üggyel meg az a problémám - nem függetlenül a közben született ítéletektől -, hogy a cég ártatlansága elsősorban az erre hivatott intézményrendszerünk alkalmatlanságán múlt. Ha primkó akarok lenni: az NBH-soknak azokat a volt kollégáikat kellett volna elkapniuk (értsd: alapos vizsgálatot folytatni ellenük), akikkel csütörtök esténként még mindig együtt ultiznak. Ez a próbálkozás akkor járhatott volna bármilyen hihető eredménnyel, ha előzőleg az olajügyeket is megnyugtató módon sikerült volna felderíteni így 15-20 év múltán. Hadd ne soroljam a továbbiakat... Félreértések elkerülése végett: én nem gondolom, hogy az UD "bűnös szervezet" lenne, konteoba bocsátkozni nem akarok, csak annyit mondok, hogy az őket tisztázó vizsgálati eredmények pont annyira hitelesek, mint az ellenük felhozott vádak. Magyarán a posztban emlegetett homályosság-érzés szerintem nem a véletlen vagy a posztoló hülyeségének / tájékozatlanságának eredménye.

Fell Bandi 2010.06.04. 18:42:21

Ez a szilva teljesen hülye -vagy minket néz annak...
Tegyük fel, hogy nem az UD Zrt-t, hanem pl. az SZRT-t rágalmazta, anyázta volna ez a torzszülött baromarcú. Akkor mi is lenne a helyzet? A cég tulajdonosa (a magyar állam) perelné ezt a kretént kártérítésért, de ő azt bírná javasolni, hogy a büntit nem ő, hanem a munkáltatója (a magyar állam) fizesse inkább... Ha meglátom az utcán, egy sallert biztos lenyomok neki..

Dr. No 2010.06.04. 23:52:03

@Samott: Hoppá, itt ragyog a konteo! Ez nekem is föltűnt, a hatósági eljárások és bírósági ítéletek alapján az UD Zrt. egy tök civil biztonsági cégnek muszáj gondolnunk. Ergo ennyi erővel a Gumikacsa és Gumikutya Zrt. vezérigazgatóját is kinevezhették volna a katonai elhárítás főnökének? Vagy az UD Zrt. mégis valami titkosszolgálati inkubátor-féle volt a jogerős ítéletek ellenére? Vagy most mit gondoljunk?

Fell Bandi 2010.06.05. 01:55:17

@Dr. No: lehet, hogy Horváth Józsefnek nincs katonai elhárítási tapasztalata, de emlékezetem szerint az UD Zrt. előtt (amíg a gyurcsányiék lapátra nem tették - azért a titkosszolgálatoknál dolgozott, nem portásként. Mindenesetre erősen mellette szóló érv, hogy Vadai et-nő nem támogatta a kinevezését...

StolzePolen 2010.06.05. 22:49:22

Semmi sem gyanús ….

Pintér Sándor 1997-1998-ig OTP-s igazgatóság tagja
Pintér Sándor 1998 –ban Otp vezetői tagságáról lemond és az Orbán kormány Belügyminisztere lesz. 1998
Horvát József egykori műveleti főigazgató-helyettese a Pintér Sándor vezette NBH-nál. 1998-2002-ig
Horváth Józsefet 2002 után szocik leváltják.
Pintér Sándort 2004-ben újra OTP vezetőségi taggá választják.
Lehallgatási UDZ s botrány , aminek a vezetője Horváth József. további szereplője az OTP-s Csányi Sándor
Az UDZ Zrt tönkre megy, vagy szándékosan megszüntetik, mert túlságosan is reflektorfénybe került.
A Fidesz féle Kubatov lista , aminek kidolgozási módszer tanában vsz szakemberek ( volt hírszerzők ) is segíthettek.
Várhatóan Pintér Sánd or lesz az új belügyér (2009.dec.) Állítólag sorban állnak irodájánál a bírók és rendőri vezetők.
Az UD Zrt nyomozást az ügyészség bűncselekmény hiányában lezárja.
Pintér Sándor megválik a CBSZ től ( Civil Biztonsági Szolgálat )
Pintér Sándor Belügyminiszterré választják. 2010.05.29
Pintér Sándor Lemond OTP-s vezetői tagságáról. 2010.06.02
Horváth József lesz a Katonai Biztonsági Hivatal Operatív igazgató helyettese. 2010.06.04

Marhák tanuljatok már meg a sorok között olvasni… Szerintem ezzel már ki is fizették Horváthot.
Ja amúgy meg éljen az „Orbánokrácia”.

Dr. No 2010.06.06. 00:06:38

@Fell Bandi: Éppen erre céloztam, ha nem tűnt volna fel. Az ügyészségi eljárások - és nyomukban a folyamatban lévő és lezárult peres ügyek - viszont azt szögezik le, hogy az UD Zrt. nem folytatott titkosszolgálati jellegű tevékenységet. Most akkor melyik verzió igaz? Mikor melyik?

Oblomov 2010.06.15. 20:03:38

@StolzePolen:
laspalmas már kiolvasta a sorok közül ezen neveket: laborc, szilvássy, demeter, kövér, almássy, dávid, herényi, debreczeni.

Ezért nincsenek már ott a maga adatsorában.

süti beállítások módosítása