Skip to content


       Szűrés lista

Egy pillanatra megakadt a dübörgő kétharmad

A képviselők most délelőtt szavaztak Lázár János beadványáról, vagyis az AB jogkörének szűkítéséről. De a javaslat csak 257 igen szavazatot kapott, viszont a kétharmadhoz 258 szavazat kellett volna.

A szavazás alatt több fideszes képviselő jelezte, köztük Jakab István, hogy ő igennel szavazott, de az nem jelent meg. Állítják, technikai hiba van, kártyájukat ugyanis betették, de azt nem fogadta el a a gép. Meggyes Tamás is azt állítja, hogy szavazott, de azt nem számolta bele a gép, jobbikos képviselők viszont azt közölték, Esztergom volt polgármestere bent sem volt a teremben. Több fideszes viszont azt állítja, nem mehetett ki Meggyes a teremből, mivel erősen figyeltek egymásra. Az esztergomi politikus mellett Kontúr Pál ül, aki nem engedte ki a teremből.


A házelnök Balczó Zoltán nyakig benne van az elkúrásban, mivel nem hallotta (direkt vagy véletlenül?), hogy ezt jelzik a Fideszesek, és kihirdette az eredményt. Nem nézett fel a monitorból. Viszont a  kihirdetett határozatot a házszabály szerint utólag nem lehet megváltoztatni. A szokások alapján a technikai okok miatt szavazásukban gátolt képviselők bemondásra voksolhatnak, amit figyelembe is vesznek, de csak addig, amíg ki nem hirdetik az eredményt. A kormánypárti politikusok azzal érvelnek, hogy a nagy hangzavarban nem is hallották, hogy kihirdették az eredményt.

Szóval állt a bál a parlamentben :)

A Történelmi Pillanat:



Balczó azonnal összehívta a Házbizottságot, de mivel erre még nem volt példa, ezért egyetlen képviselő sem tudja, megismételhető-e a szavazás.

12 óra előtt pár perccel a Házbizottság úgy döntött, hogy figyelembe veszik még négy fideszes képviselő szavazatát, akik már az eredmény kihirdetése előtt jelezték, hogy nem működött a szavazógépek. Így meglett a 261 szavazat, és a kétharmad.




Na, meg az Alkotmánybíróság is meg lett szabályozva. Egy kis módosítással:




(Hírszerző, Nol, Index

Címkék: fidesz abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr942438155

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A mitévő légy János 2010.11.11. 10:55:34

politikai meseAtyámfiai, az élet nagy csodákra képes, ezt már egy Darwin nevű csavargó is tudta, aki valami okosságot talált ki egyszer a törzsek fejlődéséről, aminek köze van a majmokhoz is, akik emberek lettek. Szóval nagy varázsló lehetett a fickó, ...

Trackback: Kína-szindróma 2010.11.11. 10:54:15

politikai meseAtyafiak, új világrend születik, mondá bölcs és mortanság titokzatosan somolygó miniszterelnökünk. A gonosz kapitalista világrend, amely a gazdaság manipulatív és spekulációkra alapuló gazdaságpolitikára esküszik, vérző sebekkel térdel a ...

Trackback: A jobboldalra udvarolni 2010.11.10. 19:02:24

Eddigi életem során nem sokszor voltam szerelmes, de akkor nagyon. Talán a sors fintora, hogy mindig olyan lányok mellett kötöttem ki, akiknek politikai hovatartozása szöges ellentétben állt az enyémmel. Ezzel

Trackback: Meggyes Tamás Pio atya reinkarnációja? 2010.11.10. 17:29:21

BÁR NEM PROFILUNk, DE...Döbbenetes dolgok történtek ma a parlamentben. Meggyes Tamás képviselő, aki a gonosz szocialista ügyeskedések miatt nem tudott szavazni az Alkotmánybíróság hatókörét csökkentő szavazás során, a szavazást követően látványosan ism...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gontar 2010.11.10. 13:02:59

@minimalista: Adott adóévet megelőző 5 évre visszamenőleg vethetnek ki olyan adót, amit ezekre az elmúlt évekre visszamenőleg - utólag be kell fizetned. Ergo: az elmúlt 5 évben állami / állami felügyelet alá tatozó intézményeknél, cégeknél kiosztott végkielégítések (asszem 4 millió HUF feletti végkielégítésekre vonatkozik) után fizetendő adó törvényesítése. :-)

u.i.: Remélem be is tartatják ezt a törvényt. :-D Fizessen csak Eleonóra és társai...

Kicsit Karcos 2010.11.10. 13:09:13

@kej: magas ez nekem, hogy egyszerre elromlik a szavazógép, hát még négy - basszus, egy villanykapcsoló hogy-hogy nem romlik el évtizedek alatt sem, sosem? De ha már tényleg nem működik, meg kell csinálni, nem "szokásjogot" kialakítani:( Vagy csak nekem tűnik méltatlannak ez a bekiabálós szokásjog a Nemzet Templomában? Ha kiég az izzó, akkor meg felküldik a Zagyva Gyuszit, hogy cserélje ki?

@zero: teljesen gáz ez a visszamenőleges adóztatás. Benne van a Ptk.-ban most is, hogy a jóerkölcsbe ütköző szerződés semmis. Miért nem ezt használják + a Btk. hanyag és hűtlen kezelésre vonatkozó passzusait?

kej 2010.11.10. 13:12:12

@Kicsit Karcos: igazad van. a zagyva jó ötlet. egyébként meg: nem ez a legméltatlanabb dolog a nemzet templomában. én a magam részéről sokkal méltatlanabbnak érzem a kötelező szavazást, az ülésteremben történő számítógépen való játszadozást, vagy azt, amikor szili kitiltotta a sajtót. na ezek méltatlan dolgok.

==T== 2010.11.10. 13:13:26

A jogállamiság ma kapott egy hatalmas pofont ezzel az 5 évre visszamenőleges adóval...

==T== 2010.11.10. 13:15:07

@zero: 99%-ig biztos vagyok benne, hogy lesz, aki nemzetközi fellebviteli fórumhoz fog fordulni, és szvsz sikerrel jár. Persze egy ilyen eljárás több év.

kej 2010.11.10. 13:16:46

@==T==: hát igen. már csak ezért is jobb az amerikai rendszer, ahol ha egy magánszemély adóügyben bírósághoz fordul, mert úgy véli: az adott jogszabály alkotmányellenes a legfelsőbb bíróság ítéletéig felfüggesztik a végrehajtását.

Kicsit Karcos 2010.11.10. 13:18:38

Ptk:

200. § (1) A szerződés tartalmát a felek szabadon állapíthatják meg. A szerződésekre vonatkozó rendelkezésektől egyező akarattal eltérhetnek, ha jogszabály az eltérést nem tiltja.

(2) Semmis az a szerződés, amely jogszabályba ütközik, vagy amelyet jogszabály megkerülésével kötöttek, kivéve ha ahhoz a jogszabály más jogkövetkezményt fűz. Semmis a szerződés akkor is, ha nyilvánvalóan a jóerkölcsbe ütközik.

234. § (1) A semmis szerződés érvénytelenségére - ha a törvény kivételt nem tesz - bárki határidő nélkül hivatkozhat. A semmisség megállapításához külön eljárásra nincs szükség.

Ezt kellene alkalmazni, meg a Btk.-t. Az erkölcstelen kifizetéseknek nem a 98, hanem a 100%-át kell visszavenni, de a többit meg kell hagyni. Megjegyzem, a privatizációs szerződések felülvizsgálatához is ezek a paragrafusok kellenek, nem a Btk.-sok, ahol már az elévülés régen befigyel, mire valaki elővesz egy ügyet.

kulup 2010.11.10. 13:24:03

Igazán megváltoztathatták volna az adótörvényeket is, hogy mondjuk 10 évre visszamenőleg lehessen adót beszedni ! Ja, hogy akkor esetleg ők is beleestek volna ? :-)

minimalista 2010.11.10. 13:29:24

@zero: @Gontar: Köszönöm, így már tisztul a kép!
De azért azt megjegyezném, hogy ilyen "jelentéktelen" passzusokkal toldozgatni-foltozgatni szerencsétlen alkotmányunkat meglehetősen bumfordi dolog. Ráadásul alapvető, római korból eredeztethető jogelv az, hogy törvény visszamenőleg nem állapíthat meg olyan kötelezettséget, mely a jogalanyt bármely téren negatívan érinti. S lám, most általánosságban, az alkotmány erejénél fogva tették lehetővé ezt a jog alapvető elveivel szembemenő égbekiáltó baromságot.
Trehány, kókány, szar fusi munka ez, kérem!

A valóban pofátlan és abszurd végkielégítéseket ( mennyi lehet?, max 100?) polgári peres úton, egyszerűen a jogalap nélküli gazdagodás vagy feltűnő értékaránytalanság, netán a munkaszerződésük érvénytelenítése (előző okból vagy rosszhiszeműség miatt) útján, enyhe állami ráhatással, polgári bíróság útján kellett volna visszaszerezni!
Véleményem szerint meglehetősen groteszk, hogy egy polgári peres úton megoldható problémát alkotmányi (a legfelsőbb nemzeti jogforrás!!!) szinten szabályoznak.
Az érem másik oldala, hogy a per több évig elhúzódna, hála működésképtelen igazság(hehehe)szolgáltatásunknak és a forradalmi lendületbe még egy hónap, nem hogy egy év csúszás sem fér bele!

Ezért marad a vagdalkozás, kókányolás...

minimalista 2010.11.10. 13:31:44

@Kicsit Karcos: "Benne van a Ptk.-ban most is, hogy a jóerkölcsbe ütköző szerződés semmis. Miért nem ezt használják + a Btk. hanyag és hűtlen kezelésre vonatkozó passzusait?"

Teljesen egyetértek! Azért, mert trehány, kapkodó és átgondolatlan minden, amit tesznek!
Meg azért is, mert ezen alapelvek használata nálunk még a bíróságokon sem divat! :S

DexterMorgan78/Séfbácsi 2010.11.10. 13:44:30

@Kicsit Karcos:
Én sem értem ez mire jó..
Vannak törvények amikkel simán vissza lehetne venni ezeket a pénzeket. Ebből csak negatív megítéléssel jöhetnek ki...és fognak is kijönni. Ennyi erővel visszamenőleg a Btk.-t is lehetne módosítani..szóval ezt elkúrták.

kej 2010.11.10. 13:46:37

mindenesetre az eljárásról van egy egész jó anyag fent a török gábor blogján. megtámogatva a nyílt szavazásról szóló házszabályi részlettel.

ez az idézet pedig a szerző egy kommentelőnek címzett válasza: szeretném emlékeztetni arra, hogy az AB korábban már házszabály-ellenes eljárás miatt megsemmisített törvényt, szóval csak óvatosan... még azt sem tartom kizártnak (de ez már kombináció), hogy pont azért támogatta az ellenzék is ezt az eljárást, hogy végül az egész törvényt az AB elé vihesse valaki eljárási hiba miatt...

azért ez így lenne az igazi fekete komédia...

picur3ka 2010.11.10. 13:51:16

@Kicsit Karcos:

Es most komolyan, tedd a szivedre a kezed: A birosag pedig elvenne ezeket a penzeket? S ha a valaszod igen, mikorra tenned az osszes milliok visszafizeteset az allamkasszaba?

Tovabba, ha az Ab jogkorebol nem veszik ki a kv-t, garantalhato-e a bankado es valsagado el nem kaszalasa?

Mi lesz a kv-el ez esetben a kovetkezo neheny evben, amikor az IMF kolcsont vissza kell fizetnunk?

schnee 2010.11.10. 13:54:13

@minimalista: Ennél egyszerűbb a dolog. Nem a 98%-os adón van a hangsúly. Az a porhintés. A lényeg, hogy a nyugdíj járulékot ne lehesen vizsgálni, hiszen a magánnyugdíj átirányítása az állami rendszerbe egyoldaluan rug fel szerződéseket és sérti a tulajdonho zvaló jogot is. Ezértnincs felsorolva a jogbiztonság és a tulajdon jog sem az AB által vizsgálható részeknél.

Marcellusca 2010.11.10. 14:04:42

Huhúúúúú, lehetett ott aztán nagy ordibálás. :)
Főleg, miután kihírdették az eredményt.

Egyébként meg hogy megy ez a bekiabálósdi?
Igazságügyi szakértőt kirendelni, hogy valóban nem működött, vagy csak a 2/3 elérése miatt kajabáltak.
Bazzeg, bemondás alapján, meg a padtársa igazolja????
Besz@rás!

Ja, és megen visszamenőleg.
Szavazatszámlálás, meg törvény hatályának kiterjesztése???
Vajh, millen adót/sarcot fognak még kivetni, 5 évre visszamenőleges hatállyal?
/És most nem a Szalainé-féléket védem!!!!/

Egyébként most mutatta meg magát, hogy mennyire necces, soványka az a 2/3!
Sietni köll, mer' még a végén valaki lebetegszik, oszt' annyi a nagy-nagy felhatalmazásnak, fülkeforradalomnak!

picur3ka 2010.11.10. 14:06:16

@kej:

Tulajdonkeppen, Meggyes mindegy, nelkule is megvan a 2/3.

minimalista 2010.11.10. 14:10:46

@schnee:
persze, tiszta sor! jogállam egy kicsit másképp! forradalmian!

Megfigyelo 2010.11.10. 14:18:59

Az uj alkotmanymodositas tartalmazza azt a lehetoseget, hogy ha egy allami alkalmazott a kormanyzatnak nem tetszo dolgot csinal (pl. ellenzeki kijelentest tesz) akkor 5 evre visszamenoleg az egesz fizeteset buntetesbol kifizettessek vele. (Ilyen torveny *meg* nincs, de mar nem lenne alkotmanyellenes.) Az alkotmanyszovegben ugyanis nincs szo vegkielegitesrol, az barmely jovedelemre alkalmazhato.

Kicsit Karcos 2010.11.10. 14:24:44

@schnee: mástól is kérdeztem már, de nem kaptam választ: _egészen pontosan_ MELYIK szerződésbe / szerződésekbe nyúl bele a nyugdíjreform?

f.m.j. 2010.11.10. 14:39:10

mindig hallom, hogy olyan vezetői vannak egy népnek, országnak, amilyet érdemel...

komolyan magamba néztem, és önvizsgálatot tartottam, és arra jutottam, hogy én mégsem ilyet érdemeltem,

egy nagykaliber sincs köztük, akire érdemes lenne odafigyelni...

Marcellusca 2010.11.10. 14:43:06

@f.m.j.: Őőőő, izé, szóval, Magácska, csak a nagy "kaliberűeket" kedveli? :DDDDD

guma 2010.11.10. 14:48:29

@f.m.j.: de jót szótál :)))

schnee 2010.11.10. 14:50:25

@Kicsit Karcos:
Én beléptem mint TAG egy pénztárba (nem kötelező jelleggel, mert nekem nem volt anno - 1997 - kötelező) bizonyos feltételekkel. Válthatok pénztárat, ha nem tetszik az aktuális stb. Most ebbe belepancsol az állam (felrugja a szerződést), hogy az ide küldendő járulékomat elveszi és az állami alapba rakja (feléli). Értelmezhető kompenzáció nélkül (a majd beszámítjuk az nem ér).

Kicsit Karcos 2010.11.10. 14:58:32

@schnee:

Szóval a közötted és a MANYUP közötti szerződést rúgja fel az állam?

Melyik pontját?

www.otppenztarak.hu/file/Vegleges_atlepesi_csomag_20100614.pdf

Pl. ennek?

kej 2010.11.10. 15:02:27

@picur3ka/mesterhazymiklospart: neked legyen mondva. azért én meglehetős távolságtartással szemlélnék a helyedben egy olyan pártot, aminek - ha igaz, amit a jobbikos állítanak - egyik tagja belehazudja magát egy igencsak vitatott kétharmados törvény támogatásába. ráadásul mindezt puszta pártfegyelemből, mert hát esztergom fura ura nem nagyon szokott jogszabályokat böngészni

wlakos 2010.11.10. 15:04:10

@Marcellusca: "Huhúúúúú, lehetett ott aztán nagy ordibálás. :)" Lesz még ott verekedés is:)

schnee 2010.11.10. 15:05:41

@Kicsit Karcos: Nem ilyen egyszerű. A Köztem és az állam közötti szerződést rugja fel. Hiszen az állam a következőket mondta: ha tagként belépsz egy pénztárba, akkor a nyugdíj járulékod egy részét (8%-ot) it fizetheted be. Erre most egyoldalulag, értelmezhető kompenzáció nélkül 8%-ból 0-t csinál.

moncayo 2010.11.10. 15:06:01

Szánalmas. X év (hónap) múlva, majd egy új (szintén balfasz) kormány (joggal?) visszacsinálhatja az egész dolgot, mondván nem is volt 2/3-ad, csaltak. Ez már nem is Balkán, a forradalmi hevület már olyan erős, mint Kubában volt anno.

Gontar 2010.11.10. 15:06:05

@minimalista: "Trehány, kókány, szar fusi munka ez, kérem!" - Pontosan... nem is várható több, jobb tőlük szvsz. :-) Helyesbítek: tőlük sem... ez a legnagyobb bánatom igazából. :-D Az egy dolog, hogy most csak az állami szféra 4 misit meghaladó végkielégítéseit basztatják (ennek még van is létjogosultsága - habár megoldható lenne kevésbé antidemokrata módón, a jelenlegi törvények alkalmazásával is), de egy következő szavazással mondjuk fél év múlva (vagy amikor szükségesnek látják) simán kiveszik a mondat első felét, aztán adóztathatnak visszamenőleg bárkit bármilyen idióta címszóval... Nem szeretem az ördögöt a falra festeni, de nagyon veszélyesnek tartom a jelenlegi kormányunk tevékenységét jogi, demokratikus, gazdasági és népjóléti szempontból is.

Egyszerűbben fogalmazva: hogy lehetnek ekkora faszok? :-DDD A kérdés költői... nem jobbak az előző bagázsnál, csak egyetlen dologban - ügyesebben tudják törvényesíteni a saját érdekeiket (nem összekeverendő az Ország és az emberek érdekeivel).

Homeoffice 2010.11.10. 15:07:09

OFF!!!

"A válságra adott megkésett válaszként Magyarország két egymást követő kormánya egy éven belül az alábbi határozatokat hajtotta végre: a nyugdíjasok elveszítettek egy havi járandóságot, az áfa 20-ról 25 százalékra emelkedett, a nyugdíjkorhatár 62-ről 65 évre nőtt, az államháztartás kiadási oldalát pedig erőteljesen lefaragták. Ezek a lépések összességében többet tesznek ki, mint amire bármely más európai ország vállalkozott - mégpedig sztrájkok és tiltakozások nélkül. Tulajdonképpen ezért kijárna, hogy a külföld kalapot emeljen" -

Orbán Viktorunk kijelentése...

Kicsit Karcos 2010.11.10. 15:09:10

@schnee: ahogy mondhatta a 0 helyett a 8-at, úgy mondhatja a 8 helyett a 0-t is. Mondta is, törvényt módosított. De ha megmutatnád a közötted és az állam közötti szerződést, megnézhetnénk benne, hogy szól ez a tagdíjas rész pontosan:)

Prof. Dr. Simon Templar 2010.11.10. 15:15:05

@kej: Egyébként a legméltatlanabb a Nemzet Templomához ez:
www.mommo.hu/media/A_Magyar_Parlament_2
Az, hogy a "tisztelt" képviselők ennyire nem becsülik a kiszolgáló személyzet munkáját. Mikor anno konferencián voltam az Országházban, még vizet is alig mertem bevinni, nehogy ráloccsantsam véletlenül a fára. Ezek meg képtelenek kibirni, hogy ne ott zabáljanak, meg egyéb dolgokat csináljanak. Ugyanis a takaritók szerint a legmeglepőbb dolog az egy használt gumi volt, amit a padsorok közt találtak.

kej 2010.11.10. 15:16:17

@Zöld Ember (aka Quain): meg se nyitottam a linket, de tippelek: ugye a hét mázsányi napi szemetet, almacsutkát és ülésbe ragadt rágót küldted át? egyrészt :) másrészt: :((((

kej 2010.11.10. 15:17:56

@Zöld Ember (aka Quain): hát igen. egyszer, évekkel ezelőtt olvastam valahol egy cikket a világ legtisztábbnak tartott londoni metrójáról. no a laborban ott is találtak: laborból szökött vírustól kezdve véren át az ondóig mindent. gondolj bele: mi lehet a hetes buszon?

minimalista 2010.11.10. 15:18:44

@Gontar: " Nem szeretem az ördögöt a falra festeni, de nagyon veszélyesnek tartom a jelenlegi kormányunk tevékenységét jogi, demokratikus, gazdasági és népjóléti szempontból is."

Eleddig nekem sem mutattak sok újat és jót, az biztos! Ahhoz, hogy az előző kormányt "behozzák", azért én adnék nekik min. 4 évet, és ha ilyen neokon tempóban munkálkodnak (akár elődeik, csak trikolór köntösben) a zemberek ellen akár biza sikerülni is fog majd nekik.

Csak várjuk meg február 10-ét! Akkor szembesülnek majd először a gyermektelen, 240 bruttó alatt kereső munkavállalók tömegei, hogy valójában a pénztárcájuknak mit s jelentenek a NER csodálatos vívmányai, például az új adótörvények!

Prof. Dr. Simon Templar 2010.11.10. 15:21:07

@kej: Igy van. Egyébként elnézve az MZSP (Magyar Zsirdisznók Pártja) képviselőit, nem csodálkozom, hogy zabálás nélkül nem birják ki. Mindegyiknek jót tenne egy kis rács mögött levés, állitólag Hagyó "Zsirdisznó" Mikike 45 kilót fogyott a börtönben :))))

kej 2010.11.10. 15:23:00

@Zöld Ember (aka Quain): na nem csak ők. rapcsáknak (isten nyugosztalja) két széket kellett összenyitni. és ő azért jobbról előzte a mérleget:))

majomkutya 2010.11.10. 15:24:34

EZ MEKKORA:
"Több fideszes viszont azt állítja, nem mehetett ki Meggyes a teremből, mivel erősen figyeltek egymásra. Az esztergomi politikus mellett Kontúr Pál ül, aki nem engedte ki a teremből."
Képzelem hogy történhetett:
-Meggyes: Te Pali, engedj, ki kell mennem kakilni.
-Kontúr Pál: Ne haragudj Tomi, de nem engedhetlek ki, most lesz a szavazás. Vissza bírod tartani, vagy adjak egy nejlonzacsit?
Meggyes: Inkább a zacsi...
Erősen figyeltek egymásra...
LoL!
:D

vontod75 2010.11.10. 15:28:26

@majomkutya: Ja. Erősen figyeltek egymásra. Lehet ki van adva a jelszó: Éberség elvtársak!

Egyébként ez feltételezi, hogy a párton belül van más (kisebbségi) vélemény is, ha ennyire kellett figyelni.

majomkutya 2010.11.10. 15:29:57

Amúgy azt nem értem, hogy (az Index szerint) a szavazás ELŐTT Balczó próbaszavazást rendelt el, hogy kiderüljön, hogy mindenkinek működik-e a gépe. Ott az kiderülődött (Copyright Medgyessy), hogy minden szavazógép működik. Akkor hogy a répába van az, hogy ilyen sok embernek a szavazáskor mégsem működött a gépe?

majomkutya 2010.11.10. 15:32:50

@vontod75: Meg szerintem vállveregetés és elismerés (esetleg pénzjutalom?) jár, ha valaki lebuktat egy rosszul, vagy nem szavazót. :D
OFF:
Hogyan lehet egy képviselő annyira süti, hogy rossz gombot nyom meg?

schnee 2010.11.10. 15:34:10

@Kicsit Karcos: A fentiek alapján a te véleményed szerint az 5 évre visszamenőleg kivetett adó is törvényes (nem vagyok érintett és a környezetemben sincs ilyen személy)? Akkor miért kell kivenni az AB hatásköréből a vizsgálatát ezeknek a jogszabályoknak?
Csak módosítjuk az alkotmányt azt megvagyunk?

majomkutya 2010.11.10. 15:34:45

Én eddig azt sem tudtam, hogy van olyan Fideszes képviselő, hogy Kontúr Pál. Biztos látványos munkát végez.
Gyanítom ezzel a szereplésével le is tudta az egész ciklusra szóló aktivitását. :D

kej 2010.11.10. 15:40:18

@majomkutya: akkor te lemaradtál az évtized, de lehet, hogy az évszázad hype-járól. mégpedig arról, amikor viktor viktorovics bemutatta kontúr pált, a fidesz munkástagozatának (muhahaha) elnökét, aki hálából a magasba emelte a sajtótájékoztatón minden munkások fétisét: a villáskulcsot. percekig néma csönd, majd gyenge kacarászás volt az újságírók között. feledhetetlen.

vontod75 2010.11.10. 15:41:21

@kej: Basszus, ez nincs meg valamelyik videó megosztón? Én is lemaradtam róla.

Kicsit Karcos 2010.11.10. 15:42:34

@schnee: írtam már, hogy vérgáz ez a visszamenőleges adóztatás. De miért terelted el a szót? Nem tudsz mutatni olyan szerződést, amit felrúgott az állam a nyugdíjreformmal?

majomkutya 2010.11.10. 15:44:27

@kej: HÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, ez hatalmas lehetett.
Igen, beugrott, most már beugrott, hogy ki ez a pali, de a sajttájt nem láttam.
Egyébként biztos nem lenne hülye dolog, hogy a normális melósokat, füldműveseket, átlagembereket képviselje valaki. (Mert az átlag képviselők olyannyira el vannak szakadva a valóságtól, hogy többségük az egyszerű ember problémáját föl sem fogják)
Na de egy olyan, akinek a legfőbb produktuma az, hogy teátrálisan magasba emel egy villáskulcsot? Heh... Röhej. Sőt! GigaLoL!

kej 2010.11.10. 15:46:56

@vontod75: sajna még az előző ciklusban futtatta fel az embert, de még az is lehet, hogy valamikor 2000. elején. nekem biztos nics meg. arra viszont remekül emlékszem, hogy minden egyes sajtótájékoztatóját (egy időben igen aktív volt) remekbe szabott beszámolókkal kezdett, hogy ő az egyszerű nép fia, a jómunkásember így meg úgy megérti a vasutasok/kohászok/bányászok etc panaszait. majd gyorsba beült vmi fullos autóba oszt jónapot. ja egyébként a feketézésben elől járó szakmát: az autószerelést űzte hajdanán és remek úgynevezett hegesztőpulóverei voltak (már ha mond neked a a divatkategória valamit).

kej 2010.11.10. 15:47:36

@majomkutya: az volt köztünk a beceneve, hogy kontárpál

picur3ka 2010.11.10. 15:49:38

@kej:

Nem tudjuk, hogy ki mond igazat, de hulyek minden partban vannak.

Vannak olyanok is, akik elfelejtenek megjelenni a parlamentben a kettos allampolgarsag szavazasakor. Meg olyanok, akik szuletesnap torvenyjavaslatokat adnak be. Egyik sem mezei parttag.

En jol elvagyok ezekkel egyelore, koszi.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.11.10. 15:50:26

Ezen alkotmánymódosítás után nagyon de nagyon megnézem, hogy ki mer majd a közszférában BÁRMILYEN közbeszerzésen elindulni - tudván, hogy az elnyert projekt sikeres leszállítása után bármikor hozhat olyan törvényt 50%-os többséggel bárki, hogy tessék visszaadni a pénzt.

Vagy rosszul értem, és ez esetben a "jövedelem" szó csak a munka törvénykönyve alapján szolgáló kifizetéseket takarja, a megbízási, vagy vállalkozási szerződéseket nem? Le van ez írva valahol?

kej 2010.11.10. 15:50:43

@majomkutya: ja. körülbelül olyan vicces, mintha a simicskó, mint a honvédelmi szakértőjük egy kalasnyikovval hadonászna vagy a nyugdíjas tagozat elnöke szívgyógyszereket osztogatna sajtospogácsa helyett

Énbagoly 2010.11.10. 15:51:19

Á, nem a szavazógépek voltak rosszak, hanem némely képviselőt megszállt a józanság. Talán ma reggel találkoztak egy hétköznapi emberrel, vagy eszükbe jutottak a régi idők, amikor még ők is tudtak önállóan gondolkozni.
Ezért aztán nem nyomtak, hátha nem fog feltűnni, hogy pont ők, most, nem...
De aztán nagyon gyorsan beszartak, és könnyű volt a gépre fogni.

majomkutya 2010.11.10. 15:53:42

@Énbagoly: Ez lett volna?
Ez összhangban van azza, h az Index azt írta, h ELŐRE Balczó kipróbáltatta a gépeket és múködtek.

Énbagoly 2010.11.10. 15:53:58

@cserepj: Nem, nincs leírva sehol. És nálunk bármi előfordulhat. Például az is, hogy a rendőrség már hónapok óta nem fizet nagyon sok mindenért. De ki merne Pintér keresztapának beszólni?
Ja, és ahogy észreveszem, a közbeszerzés ki fog menni a divatból.

Énbagoly 2010.11.10. 15:55:25

@majomkutya: Én reménykedem benne, mert akkor még az is lehet, hogy néha a saját lelkiismeretükre is hallgatni fognak. De lehet, hogy ez már utópia. :) Mármint az, hogy van lelkiismeretük.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.11.10. 16:02:50

bocs, ha off lesz, ez hatalmas:

www.nefmi.gov.hu/kozerdeku-adatok/koncepciok-tervezetek/egyes-egeszsegugyi-trovenyek-modositasarol

ez az előterjesztés egyrészt a gyes visszaállításáról, illetve a mostani szabályozás (gyes folyósítás mellett is lehetett teljes munkaidőben dolgozni) megszüntetéséről. Itt a javaslat. Akit érdekel, 36. oldal, 68. § a lényeg:

www.nefmi.gov.hu/letolt/elektronikus_ugyintezes/szgyvcst_tv_terv_101029.pdf

ami igazán frappáns:
Egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításáról - 2010. október 21.
A vélemény-nyilvánításra rendelkezésre álló határidő: 2010. 10. 26. 16.30.

Ergo: volt rá 5 (!!!!) NAP. (amiben volt egy nemzeti ünnepes hétvége is). Igazán korrekt.

kej 2010.11.10. 16:02:57

@Énbagoly: hát. sokkal inkább naphal, holdhal, reményhal. az sokkal valószínűbb, hogy ez eddigi - mondjuk 150 ezer forintos - büntetést, amit az elbaszott szavazásokra rónak ki, megduplázzák, triplázzák.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.11.10. 16:11:16

@Énbagoly:

Szegény autópálya építő cégek:). Onnan vissza is lehetne szippantani kilométerenként 1-2 milliárdot gyorsan, 5 évre visszemenőlegesen.

Énbagoly 2010.11.10. 16:17:02

@kej: Ez is rendkívül törvényes gondolom. :) És mivel a képviselők legfőbb irányító ereje a pénz, gondolom, hatásos is.
Ugyan mikor kezdenek el kilépegetni a frakcióból majd az elvtársak?

@cserepj: A közbeszerzés, ahogy nálunk működött, egy őrült nagy hazugság, és pénzlehúzás volt. Ezt mindenki tudta. És mégis csinálták. Velük csak akkor fizettetnének vissza bármit is, ha a cégek csak az mszp-szdsz-eseknek tejeltek volna. De szerintem gondolkoztak ők annyira előre, hogy csurrant-cseppent abból a pénzből máshová is.

minimalista 2010.11.10. 16:19:44

@Énbagoly:
30-70, most fordult az arány, ennyi az egész.
Egyébként "nyomós" államérdekből a közbeszerzési eljárás mellőzhető - ez volt a kormány egyik első lépése hatalomra jutása után...

kej 2010.11.10. 16:22:05

@Énbagoly: hát persze, hogy törvényes. legfeljebb nem elegáns frakciófegyelemből kötelező szavazást elrendelni. különösen nem elegáns az egyéniben bejutott képviselőktől, akik közvetlenül a néptől kaptak felhatalmazást. a listásoknál, akiket a párt kegyelme juttatott be még csak elmegy. mondjuk ez az eljárás nem csak a forradalmi időket és a forradalom vezető erejét jellemzi. minden párt így zár össze

Énbagoly 2010.11.10. 16:27:09

@minimalista: a postának az autók pl nyomós államérdek?

@kej: attól még gusztustalan. Főleg az egyénileg megválasztott képviselők esetében. Nem azt tervezik, hogy ne lehessen egyénileg, hanem csak listára szavazni?

kej 2010.11.10. 16:29:24

@Énbagoly: nem tudom. de azt látom, hogy amit tegnap még akartak, azt ma már nem és fordítva. néha olyan lendületesek, hogy lehagyják a gondolataikat is.

kej 2010.11.10. 16:34:00

@Énbagoly: beteg vagy baszodalássan. egy blog csak bagoly inkarnációkból? a sapka fullos:)))))

majomkutya 2010.11.10. 16:34:03

@Énbagoly: Lelkiismeret vs. pártfegyelem? Ugyanmár, szerintem ezek többségének nincs ilyen dilemmájuk. Ahogy sokuknak lelkiismeretük sincs.

kej 2010.11.10. 16:36:58

@majomkutya: dehogy nincs lelkiismeretük. csak náluk lé/zseton/zsé/della a lelkiismeret szinonimája.

Énbagoly 2010.11.10. 16:40:57

@kej: tudom, de még így is túl sok a földön a túl normális ember. :)
Mondjuk mások meg a focit nézik. :)

@majomkutya: igen, nem hiszem, hogy ezzel problémájuk lenne. Mármint a lelkiismeretükkel.

Prof. Dr. Simon Templar 2010.11.10. 16:43:49

@majomkutya: A képviselő úgy lehet annyira süti, hogy rossz gombot nyom meg, hogy nem volt ott előtte a frakcióülésen, ahol megmondták, hogy nemmel avagy igennel szavaz a frakció, igy barátunk a szavazás pillanatában kérdezget körbe, akárcsak felelés előtt az iskolában a lusta hülye, aki arra nem veszi a fáradtságot, hogy az óra előtti szünetben kérdezze meg, hogy mi is volt az előző órán a lecke. És mivel lusta és hülye képviselőnkre képviselőtársai úgy néznek, mint a sült hóra, igy megnyomja valamelyiket. Majd amikor a következő frakcióülésen ezért felelősségre vonják, akkor jön az, hogy: "De há' én nem tuttam...ne máá'...mos' ezé' bünti...ne máá' " :))))

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.11.10. 16:48:02

@zero:
Alternatívák:
Róma - terem egyik vége IGEN, másik vége NEM: lehet sétafikálni
Görög - fekete és fehér kavicsok hajigálása egy amforába, majd számlálás

Románoknál volt tán valami hasonlóan zűrös parlamenti szavazás mostanság?

Kicsit Karcos 2010.11.10. 16:48:18

@schnee: én nem látom ebben, milyen szerződés lett felrúgva. Az, hogy XY rosszabbul jár (szerinte), az még nem szerződés felrúgása.

majomkutya 2010.11.10. 16:51:49

@Zöld Ember (aka Quain): De még tovább folytatható: hogy lehet egy képviselő olyan süti, hogy nem megy el a frakcióülésre? :D
Túl nagy igényeim vannak ezek szerint ami a képviselőink zömét illeti. :S

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.11.10. 16:54:19

OFF

@Zöld Ember (aka Quain): A cigicsikket meg a bársonyszőnyegbe tapossák. Persze ezt mi már nem látjuk, mióta csak azt nézheti a pórnép a kamera objektívján át, amit ők mutatni akarnak.

zkdqts 2010.11.10. 17:02:38

@Kicsit Karcos: Az általad is idézett belépési nyilatkozattal elfogadod az SZMSZ-t. Az SZMSZ (ha már OTP vol a példa, akkor az OTP MNyP SZMSZ-e) 4.4.1-es pontja:
"4.4.1. A pénztártag köteles:
...
- tagdíjat fizetni,
...
- az SZMSZ előírásait betartani.
"
Illetve az 5. pontban:
"5.1. Tagdíj: az az összeg, amelyet a Pénztár tagja a Pénztár számára köteles megfizetni, ideértve azt
az összeget is, amellyel a kötelezően megállapított mértéket a pénztártag vagy javára más személy
vagy szervezet kiegészíti.
5.2. A tagdíj alapja: az 1997. évi LXXX. törvényben (a továbbiakban: Tbj.) meghatározott
járulékalapot képező jövedelem.
5.3. A tagdíj mértéke: a tagdíjalap 8 %-a."
Azaz a 8%-ot nem az állam fizeti a magánnyugdíjpénztárnak, hanem a tag. Sőt ez alapján azzal, hogy az állam lenyúlja ezt a pénzt, a tagnak még ki kell csengetnie a 8%-ot (feltéve, ha továbbra is van jövedelme.

bakszakáll 2010.11.10. 17:33:23

Meggyes-ügyben a szocik, meg zero és jónéhány kommentelő megint árnyékra vetődött. Lehet szóri a hamut a buksikra.
www.mno.hu/portal/747378

Horizont 2010.11.10. 17:39:57

@bakszakáll:
Jaj puszika Meggyesnek, cuki fiú volt, de már megint kikezdtek szegénnyel!
Hamu meg nincs gázzal fűtünk:)

tudi 2010.11.10. 17:45:30

Hát igen a jól olajozottan működő gépezetek fogaskerekei közé is néha kerülhet porszem. Ezért lehet megéri ma nézni a híradót.

bakszakáll 2010.11.10. 17:58:38

@Horizont: Nerm erről van szó öreg. Hanem arról, hogy az ország házában a szocik kórusban hazudtak, és ezt már megint sokan bevették. Ez bizony többszörösen égő!

Horizont 2010.11.10. 18:03:49

@bakszakáll: Ez így van öreg!!!!!
De nem ez az első eset, hogy ég az országházában a politikus! És még lesz is ilyen!

majomkutya 2010.11.10. 18:07:38

@bakszakáll: Igen, ha Meggyes ott volt, akkor fölösleges volt alaptalanul vádolni.
Az MNO cikke meg azt sejteti, hogy minden Meggyes bírálat hasonló alappal rendelkezik.
Pedig nem.
Az sem, hogy különös vonzalmat érez a pajszer iránt. :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.10. 18:38:11

Ehh basszameg, azt hittem, hogy legalább nem fogadták el. Ez a világ görénysége amúgy.

@bakszakáll: Itt most ki a f*t érdekelnek a szocik meg a hisztijük? Az a bajom, hogy a józanul gondolkodó pár ember nem tudta megakadályozni, hogy elfogadják ezt a faszságot. Meggyes sem különösebben érdekel senkit, mert az egy agresszív tapló, örüljön, hogy képviselő lehet, azután, amit a városában művelt..

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.10. 19:31:36

Ja bocs! Hogy a módosításokat fogadták el.
OK, akkor nem mondtam semmit.

picur3ka 2010.11.10. 19:32:28

'L. Simon László fideszes országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón mutatott be egy, a parlamenti ülésről készített videofelvételt, amely bizonyítja, hogy Meggyes Tamás bent volt az ülésteremben. Megjegyezte: a szocialisták azonban „kórusban” azt kiabálták, „bent sem volt, bent sem volt”, vagyis „a Meggyes Tamás ellen indított hadjárat részeként” úgy állították be a fideszes képviselőt, hogy csalt a szavazási procedúra során. A politikus felszólította az MSZP-frakciót, kérjen bocsánatot. Szerinte amit a szocialisták tettek, példa nélküli eset a parlamentarizmus történetében.'

MN

Horizont 2010.11.10. 19:33:03

@ColT: én is ugyanezt akartam írni Meggyesről, de hiába finomkodtam mégis "leöregezett' ez az állszakáll bocsánat bakszakáll:DDDDD

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.10. 19:38:09

@Horizont: Olvastam, felettébb értelmes.

csak átfutottam a postot, és azt hittem, fullban elfogadták az AB korlátozó faszságot, aztán mikor nyugibb volt, nekifuttottam még egyszer. :D

Mondjuk az eljárás maga röhejes, hogy páran nem követték a központi agy utasításait, és be lettek fenyítve... szánalmas...

belzebubó 2010.11.10. 19:48:37

@Horizont: Ez a fotó valószinűleg a káoszban és a döbbenet kellős közepén készült nem hiszem, hogy Meggyes közben jött-ment. Az feltűnő lett volna szavazás után nem hiszem,hogy besétált volna azt tényleg sokan észrevették volna. Felülről a 4. bal oldalon Meggyes. Ott ül. Jól látom?

picur3ka 2010.11.10. 19:53:01

@ColT:

Te nagyon faradt lehetsz, ilyen hulyeket nem szoktal irni. Vagy csak valoszinuleg lemaradtal az esetrol:

az elnok es a jegyzok hibaztak, nem reagalva az idoben jelzo kepviselokre, hogy nem tudnak szavazni. Ennyi a semmi cirkusz. Minden part elismerte.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.10. 20:07:14

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Hát, hogy nem tudtak szavazni...? Nem szokott azért ilyesmi előfordulni... legyen igazad, én kicsit most gyanaxok, ha szabad :)

(És köszi, hogy nem élből hülyézel le .D )

Horizont 2010.11.10. 20:45:51

@belzebubó: Jól látod, olyan kis duci kerek képű gyerekecske fejű:))) Megérne egy misét külön külön átvizsgálni ki milyen pofát vágott:) Édesek:) Mind:) Keserédesek:(

picur3ka 2010.11.10. 20:59:21

@ColT:

Mert tennek olyat? Nem igen szolgaltal ra.

Nagyon gyakori, ellenben a nem szokott elofordulnival, amint meg a nyavalyas Index is megirja.

turcsány karcsi elvtárs 2010.11.10. 21:02:21

a sok bólogatójános nem tudja mi lenne a helyes, ezért kellett találni valami bűnbakot.
stróman helyett a technika ördöge, ügyes :))

Rorgosh 2010.11.10. 21:06:33

Hát, jó volt veled jogállamiság. Innentől fogva nincs semmilyen védelme a köz szolgáinak. Hajrá korrupció.
És a válságadók is maradnak fél értékükön 2012 után, csak átnevezik majd.
Mert a segélyek szentek, az orkoktól nem lehet megvonni semmit. De el lehet venni a munkával szerzett jövedelmeket, be lehet vezetni extraadót. Ha pedig valaki a köz szolgája akkor pedig extrán nyugodtan meg lehet szívatni. Pedig a visszaélések kezelésére lenne más mód is.
Nos, tavasszal úgy látszik ismét nyertek a kommunisták, csak más cégér alatt...
Lesz-e egyszer hazánkban jobboldal?!

Horizont 2010.11.10. 21:55:50

@Rorgosh: Hazánkban semmilyen oldal sincs. Csak válság, korrupció, tehetetlenség, felső tíz(pár)ezer, politikusok akiknek nem mi vagyunk a fontosak, hanem saját maguk, pénztelenség, ha mégis van azt rosszul, rossz helyre teszik,hitel hitel hátán és törlesztés törlesztés hátán.És ilyen évek után ami itt volt erkölcsileg, anyagilag csodálkoznék ha bárki tudna alkotni bármit is.
Segélyekről? Láttam Bayer Zsolt filmjét a cigányokról Ópályiban.(meg is lepődtem)
Tanulságos volt. Munkát kell adni.(kéne)
www.echotv.hu/videotar.html?mm_id=80&v_id=5269

Gondolod, hogy csak a köz szolgája van veszélyben? Mindenki másnak biztos az élete?
Ebben ne legyél biztos.

Kicsit Karcos 2010.11.10. 23:31:10

@zkdqts: nyilván hozzá kell igazítani az SZMSZ-t a törvényhez, ha ellentmond neki, ez nem a szerződés felrúgása, ez olyan mint hogy eddig lehetett dohányozni valahol, ezentúl meg nem lehet. De lehet, hogy bele sem kell nyúlni, mivel csak hivatkozás van benne a törvényre, az meg bármikor megváltoztatható.

Azért ne vigyük túlzásba az aggodalmat, nem az a jogállam, hogy a Kovács Bt. szervezeti és működési szabályzata miatt nem lehet ezentúl most már sose megváltoztatni egy törvényt.

z666 2010.11.11. 12:47:52

@zero: "Az azt jelenti, hogy ki lehet vetni a 98%-os adót VISSZAMENŐLEG is..."

No, most már van precedens, így akár a privatizációs szerződéseket is semmissé lehet tenni! :)
És gyurcsányékat az elévült büncselekményeik miatt IS ki lehetne végezni.

trojka 2010.11.11. 13:59:37

Megakadhatott volna akkor is, amikor megszavazták a nök 40 éves munkaviszony utáni nyugdijba vonulását. Feleségem 2 év mulva mehetett volna nyugdíjba, (tanítonö, cigány iskola, magyar gyerek one, követelmény a csillagos ég) erre, majd elmehet 61 éves korában, ha egyáltalán megéri. akkor mit is hazudoztak ezek, hogy azért kell a plusz 0,5 százalék, hogy fedezzék vele a nök nyugdíját, hiszen ezek szerint alig egy páran mehetnek el hmarabb nyugdíjba. szerintem tejesen másra kell ez a pénz, mondjuk a segélyekre . Ekkora szemétséget még nem követtek el a szerencsétlen nök ellen . Nesze semmi, fogd meg jol és dicsöits minket.

süti beállítások módosítása