Skip to content


       Szűrés lista

Zsíros húscafat a saláta tetején

Hétfőn nagyüzem volt a Parlamentben, terítékre került a média, nyugdíjpénztártörvény, az MFB, a PSZÁF, és nem utolsósorban az ún. költségvetési salátatörvény, amely a jövő évi büdzsét alapozza meg.

Ezúttal a Gazdasági és Informatikai Bizottság volt szemfüles, és az utolsó pillanatban benyújtott a salátához egy módosítót, amivel a kedves politikusok jobban járnak. Csekély 25%-al.

 

Ugye már megint az a drága Alkotmány a hivatkozási alap, amit ha úgy tartja úri kedvük, lazán WC-papírnak használnak..... Igazán elegáns, hogy szükség esetén meg leveszik a polcról, és rá hivatkoznak, mint bibliájukra.

A ma hatályos szabályok szerint a pártok képviselőcsoportja a működésükkel járó kiadásokra havonta képviselőcsoportonként huszonöt képviselő alapdíjának, valamint - képviselőnként - kormánypárt esetében az alapdíj 30 százalékának megfelelő, ellenzéki párt esetében az alapdíj 60 százalékának megfelelő összeget jogosultak igénybe venni az Országgyűlés hivatali szervezete költségvetéséből; a független képviselő munkájának segítéséhez az alapdíja 75 százalékának igénybevételére jogosult. Az új szabályok szerint a kormánypártok esetében 55, az ellenzék esetében 85, a függetleneknél pedig 100 százalékra emelkednek az összegek.

 

- Szia, drágám! Milyen napod volt?

- Á, ne is kérdezd, vagy öt órán keresztül nyomkodtuk a gombokat, szavazás erről, szavazás arról....

- Mikről, mókuskám?

- Hát a rosseb tudja kiscicám, volt ez a nyugdíjizé......meg egy csomó minden, hát ki bírja azt mindet észbentartani? Szerencsére a Tóniéknak volt annyi eszük, hogy fizetésemelést kérjenek ezért a sok melóért. De rendesen ám, nem csak olyan lúzermódra. Nem pöcsöltek semmiféle inflációval, meg nem tudom még miket szoktak ott abban a versenybigyóban nézegetni, beírtak a Tóniék 25%-ot, az egy szép kerek szám, aztán persze meg is szavaztuk magunknak, szóval le van a gond megint egy darabig. Így kell ezt csinálni, nem?..."

Címkék: politika fidesz parlament

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr792515455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lyken 2010.12.15. 11:11:58

"Hát a rosseb tudja kiscicám, volt ez a nyugdíjizé......meg egy csomó minden, hát ki bírja azt mindet észbentartani? "

Aki volt már parlamentben jópárszor, az tapasztalta, hogy fontos szavazásnál feláll 3-4 fidesz vezénylő és kiabála a frakciónak, hogy mit kell szavazni.(Nem fidesz újdonság, eddig minden kormánypárt ezt csinálta 20 éve.) Megdöbbentő, de általában tényleg fogalmuk nincs róla, hogy miről szavaznak. Azokat akik első alkalommal máshova szavaznak, 100.000 ft-ra büntetik, második alkalommal seggbekuki és hétszámjegyű bünti.

lyken 2010.12.15. 11:18:22

@Secnir: Szemelvény egy 2010-es cikkből parlamenti képviselői fizetés témából:

"A magyar parlamenti képviselők alapfizetése bruttó 231,9 ezer forint.
A bizottsági elnökök az alapdíjuk 120, az alelnökök 100, míg a mezei bizottsági tagok 70 százalékos pótdíjat kapnak.
A második bizottsági tagság már nem fizet annyira jól, azután csak az alapdíj 25 százaléka jár.
A képviselők jogosultak választókerületi pótlékra — korábbi nevén költségtérítésre —, ez a választókerület és a parlament közötti távolságtól függ.
Egy átlagos képviselő alapdíjjal és egy bizottsági tagsággal, Budapesttől mondjuk hatvan kilométerre levő választókerületből, nagyjából bruttó 750 000 forintot kap..."

Ha jól értem, ezek az összegek most jelentősen emelve lettek.

S.O.A. 2010.12.15. 11:22:01

Saját véleményem ez ügyben nem tűr nyomdafestéket, inkább megtippelem valaki más véleményét, aki tuti, hogy hamarosan felbukkan:

"Jaj, laspalmas! Megint demagóg vagy, megint nem tudod értelmezni a dolgokat, és jössz ezzel az index stílusú poszttal... igenis több a munkájuk, ez csak aprópénz a Hagyó félék elcsalt millióihoz képest ... és különben is: mindenki hülye, én vagyok egyedül helikopter!"

Homeoffice 2010.12.15. 11:24:36

@Rettegő:

Ha látnám végre a munkájuk pozitiv eredményét, ha visszaszorítanák a borzalmas pénzpazarlást.
Akkor úgy gondolom, hogy járna neki.
De így...
(Elvileg voltak változások, de idáig úgy veszem észre hogy nekem rosszabb lesz a helyzetem...melósként)

minimalista 2010.12.15. 11:25:14

@lyken:
"Viktor megígérte, hogy azonnali nagyarányú adócsökkentés, plusz x+n+1 ígéret, meg képviselői költségcsökkentés is lesz. Egyik se volt igaz, mi az ujdonság?"

Lett is nagyarányú adócsökkentés, minek eredményeként például pont szeretett képviselőink vihetnek haza havonta min. 125E Ft nettóval több fizetést. Ehhez az emeléshez jön most még ez is. A pofátlanság csimborasszója, amit ezek a kókány, léhűtő tetvek művelnek!
Az OÉT-ban 4-5%-os fizetésemelésről gyilkos vita dúl, közben törvényhozóink nagy kussban saját járandóságukat cirka 33%-al növelik egyetlen év alatt!
Menjetek a ***** anyátokba!!!

Kartal (rezervált) 2010.12.15. 11:27:11

@lyken: köll emelni, na! há' ebbű nem lehet megélni! a képviselősködés nem mezei éhenhalás, mint ami nekünk melósoknak jár, há' hogy képzeled te asztat?
Igaz, hogy anyám a nyugdíjából, húgom a több műszakos fizetéséből nyomorog, de mi itt "lent" nyugodtan megdögölhetünk, az első, hogy a narancsvörös elvtársak tárcája tele legyen. Aztán ha jön az elégedetlenség hulláma, a tömegbe lövetnek, és kész. Rabszolgának kuss! És ezt hívják Magyarországon liberális demokráciának.
Tessék mondani, nem lehetne inkább egy rendes diktatúrát csinálni? Lehet jobban járnánk azzal, mint ezzel a töketlen-pofátlan maszatolással.

dr. Aullah 2010.12.15. 11:27:25

@Rettegő: Úriember tutira nem fogad :D

Amúgy rohadjanak meg. Köcsögök.

S.O.A. 2010.12.15. 11:27:43

@Gunther (Regisztrált kommentelő): szerintem egyetértünk (de hamarosan jön majd az, aki nem...:D)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.12.15. 11:29:25

érdemben fityisz = maszop, ha lehet turbózva. meg kell nézni a márciusi-áprilisi kommentjeimet :)
persze akkor az összes fityiszdroid nekem esett, hogy nemisúgylesz. azóta csak én igazolódtam.

minimalista 2010.12.15. 11:30:27

Ilyenkor a nép szószólói, a démokrácia, testvériség, egyenlőség felkent bajnokai - gondolok itt az ellenzéki pártokra - vajon miért nem verik az asztalt teli ököllel, miért nem harsogják teli a médiát azzal, hogy köszönjük, megvolt a "nagyarányú adócsökkentés", megvan zsebbe a magyar átlagfizu plusszba(!), ez azért már mégis csak pofátlanság, merthogy szolidaritás a zemberekkel ésatöbbi?!
Kíváncsi vagyok hány képviselő/frakcióvezető tiltakozik majd az újabb emelés ellen...

minimalista 2010.12.15. 11:32:58

@Conv:
"érdemben fityisz = maszop, ha lehet turbózva"

Tessék, itt a turbó: fityisz=maszop=LÁJK
(Lator Áldemokraták Javítanivaló Közössége)

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.12.15. 11:35:31

Ezt hívják közös teherviselésnek. A többi fizeti a politika&co életszinvonalemelkedését. Mert húsz éve arra szavazunk, hogy kikből álljon a kedvezményezettek köre. 2014-ben majd más nyeri az "Ki hazudik nagyobbat?" össznépi szavazást és az azzal járó életminőségemelkedést.

U.i.: Mikortól lehet éves bérletet venni a tízmilliárdos DVSC-stadionba? :-P

kej 2010.12.15. 11:43:32

@minimalista: igaz, igaz. csak egyszer lehetne rájuk alkalmazni a ránk, átlagemberekre hozott törvényeiket. mondjuk, hogy csak öt nappal korábban kell bejelenteni a csoportos létszámleépítést...

Lecso (F*ck the Shit) · http://www.youtube.com/watch?v=OyxNgnQ9m30 2010.12.15. 11:45:27

én nyáron kértem fizetésemelést a főnökömtől és rendes volt mert azt mondta, hogy pluszpénz nincs, de kapok bejárási költséget úgy, hogy minden hónapban tankolhatok 60 l benzint a cég számlájára.
namost én naponta 40 km-nyit ingázok, így ki lehet számolni mire elég ez, de úgy örültem neki mint a majom a farkának.
viszont az amit a nagyházban csinálnak a saját zsebükre, szvsz már több mint vérlázító. főleg úgy, hogy mi tegnap este számoltuk ki a feleségemmel, hogy 1247 ft/kop. jut idén karácsonyi ajándékokra (azért ilyen sok, mert úgy döntöttünk, hogy a 7 hónapos lányunknak nem veszünk semmit, mert még úgysem érti ezt a dolgot, meg amúgy is kap majd egy csomó mindent a rokonoktól...)..... 8(((

Kicsit Karcos 2010.12.15. 11:49:55

2014-ig kell csak kihúzni ennyi zséből, utána - mivel 200 képviselő fogja 386 munkáját végezni - benne van a duplázás a pakliban. Érdemes lenne azt is előrehozni, ha már így benne vannak, nehogy egyik pillanatról a másikra kelljen majd szembesülniük vele.

Amúgy a leves még mindig 62 forint a képviselőknek? Vagy azóta a kerekítés miatt már csak 60?

minimalista 2010.12.15. 11:52:00

Kénytelen vagyok némileg revideálni előbbi álláspontom és elnézést kérek minden képviselőtől, legfőképp az egyiküktől, akit szeretek is! :)
Szóval arról van itt szó, hogy a V'bőr némileg engem is megvezetett. Most, miután konzultáltam szeretett képviselőmmel, elmondta - ami, ha nem borul el az agyam, nyilvánvaló kellett volna h. legyen - nem a képviselők járandósága nő ezzel, hanem a szakértőkre fordítható keret, amit, ha nem használják fel a megnövelt mértékben, az OGY hivatlnál marad.
De @kej: azért teljes mértékben egyetértek!

kej 2010.12.15. 11:52:57

@Kicsit Karcos: hát. jelentős áremelések voltak a büfében. sőt. mióta a torgyánpárt egyes szégyentelenjei kissé szélesebb amplitúdóval jártak-keltek, a tömény kimérését meg is szüntették. igaz bort és kis üveges heinekent azért lehet kapni:) sajnos a minden második hétfői szektorlobbizások (bor, mangalica, egyéb) is megszűntek. pedig olyan finom jégbort még sosem ittam:)))

kej 2010.12.15. 12:01:55

@Kicsit Karcos: még valami: kevesebb képviselő = egy főre jutó több munkával és/vagy több szakértőnek álcázott léhűtővel.

beugró kérdés: szerinted csökken a nemzet érdekében aggódó honleányok és honfiak zsebét duzzasztó bértömeg?

kej 2010.12.15. 12:04:21

@minimalista: képzeld el, hogy meglepődnének egy szép hétfő délután egy órai bejelentésen, hogy aszonggya: pénteken nyolc óráig aggyák le a belépőt, a leptopot, a mobiltelefont, irodakulcsokat, és micike titkárnő lecsúszott tangáját. (lehet, hogy elgondolkodnának: milyen marah törvényeket tudnak hozni? ááááá dehogy)

Kartal (rezervált) 2010.12.15. 12:06:41

@Rettegő: annál meg rányomtam a "Szűrés" gombra valamelyik nap, annyira felbaszta az agyam :D

@minimalista: ahha. Mert a szakértőkre fordítható összeg eddig is bent maradt, nem? Gondolom több százmillió maradt kiosztatlanul, azért kellett emelni a keretet, nem azért, mert kicsit több kormánypárti képviselő van, mint eddig, és az ő rokonságuknak is kell "szakérteni"...
- Te Józsi, az unokaöcsém asztalos, kellene valami munka neki...
- Hétfőn jöjjön be, kötünk egy szerződést irodabútor csere szaktanácsadás címén. Nem sokat tudunk neki fizetni, csak pár millát, és valami papírt le is kellene adnia...
- Majd kifénymásoltatok Jucikával valamelyik barkács könyvből pár oldalt...

bástya · http://magyarcitrom.postr.hu 2010.12.15. 12:07:57

Nem értem mi a baj ezzel. Infláció van, egyre nehezebb az élet.

Kartal (rezervált) 2010.12.15. 12:11:01

@Lecso (F*ck the Shit): akkor egy cipőben járunk. Csak nálunk még nincs gyerek. És nem lesz karácsonyi ajándék sem. Senkinek. :(

Marcellusca 2010.12.15. 12:12:26

@minimalista: Úgy, úgy.
Most nem maguknak, hanem a haveroknak szavaztak meg nagyobb fizetést.

Mondjuk, ez sem sokkal jobb.
Haverokank +25%, a Zembereknek max.+ 4-5%.
Ez így rendeben is van.
Nem??? :(((

Kartal (rezervált) 2010.12.15. 12:14:01

@Marcellusca: "a Zembereknek max.+ 4-5%." - vedd hozzá az áremelkedést is, és akkor a Zembereknek min. - 4-5%.

2010.12.15. 12:17:36

össze kéne fogni... ha annyi pénzt akarnak maguknak, kapják meg, cserébe Magyarország adófizető polgárainak csak a 15%-a vándoroljon ki! velük tartok, akár vezetem is őket!

Marcellusca 2010.12.15. 12:17:40

@Kartal (fekete mellényben): Há', akko' méginkább rendben vagyon! :(

Különbenis a Zemberek meg ne rinyájjanak, mer' lehet, hogy kicsivel kevesebb jut a családi kasszába, de mennyivel könnyebb lesz azt bevallani! :(((

Rohadék, elégedetlen népség! :)))))))

2010.12.15. 12:18:34

@Kartal (fekete mellényben): én is barterből karácsonyozom - de leszarom :) legalább végre együtt lehetünk kötöttségek nélkül. meghitt ünnep, semmi smúz, azt' jóvan!

2010.12.15. 12:19:23

@Marcellusca: igazad van! tényleg! :D különben is, ha üres az a bizonyos pohár - nem kell elmosogatni! :D

DArchAngel 2010.12.15. 12:21:36

Balkán. Próbálták volna meg ugyanezt Németországban. De ott meg sem fordul a fejükben. Ha lopnak (mert ott se Földre szállt angyalok a politikusok), akkor legalább nem pofátlanul, leszarom módon nyúlnak a közösből. Még egy éve sincsenek hatalmon, de máris sokadjára csalódom a "Nemzeti Együttműködés"-ben, és igen kevés pozitívum jut eszembe...

minimalista 2010.12.15. 12:23:04

@Marcellusca: @Kartal (fekete mellényben):
Persze, így is vérlázító az ügy, de legalább nem csak az ő zsírjuk hízik. Ha úgy vesszük ez már egyfajta gesztus a NER szellemében. Mi, "alacsony státuszúak" (idézett O.V., Kötsény, =bérből és fizetésből élők, leszakadók) meg úgysem vagyunk/leszünk a nemzet részei, akárhogy is igyekeznek kecses kezüket nyújtani szeretett nemzetvezetőink...

Secnir 2010.12.15. 12:26:00

@lyken:
"Ha jól értem, ezek az összegek most jelentősen emelve lettek. "

nem jól érted.
eddig 1 fő keresett kb 5-600.000.-et.
most is, de a képviselőCSOPORTOK kapnak plusz pénzt.
számítási módja:
kormánypárt: =(ROUND(262/25;0)*232000)+(262*232000*0,55)
ellenzék: =(ROUND(262/25;0)*232000)+(262*232000*0,85)
fühgetlen esetében pedig =alapdíj
tekintsük át:
Fidesz: 262 : 35.751.200.-
MSZP: 59 : 12.098.800-
Jobbik: 47 : 9.732.400.-
LMP: 16 : 3.387.200.-
1 darab független: 232.000.-
1 db fidesz-kdnp-nmdp : 232.000.-

csak hogy éhen ne haljanak...

Secnir 2010.12.15. 12:30:31

ja, az eddigiek:
Fidesz: 262 : 20.555.200.-
MSZP: 59 : 8.676.00-
Jobbik: 47 : 7.006.400.-
LMP: 16 : .459.200.-
1 darab független: 174.000.-
1 db fidesz-kdnp-nmdp : 174.000.-

na, ez nem 25%-os emelés...
...ez kb 50%...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.12.15. 12:41:14

@minimalista:

nono....nem egy év, csak pár hónap volt ez :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.12.15. 12:43:05

@Rettegő:

ilyenkor általában nem szokott ráérni :))

Marcellusca 2010.12.15. 12:46:58

@laspalmas: Én nem is értem, miért. :)))

Most itt ülök teljesen tudatlanul. :DDDD

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2010.12.15. 12:49:56

@Secnir: Azóta állítólag már 4 független van.
Annyi még hozzátartozik, h a Fidesz még júniusban - választási igéretéhez híven - ezt a keretet 15%-kal megkurtította, és verték is a mellüket miatta, h lám ők tényleg csökkentik a pártpénzeket. Most pedig szépen stikában visszaállították az eredetit, gondolom h a kecske (az istenadta nép) is jóllakjon és a káposzta (a pénz) is megmaradjon.

zrobasé 2010.12.15. 12:50:30

hálátlan banda...csak értetek dolgoznak, szenvednek, ülnek perceket a kényelmetlen széken, mentik meg a nyugdijasokat, a diákokat, a melósokat, a vállalkozókat, mindenkit, és ennyi kis morzsát sajnáltok tőlük ? ehh
("az állam először magán spórol"...már értem, úgy értették, hogy magán, meg önön, meg rajtad, meg rajtam...de szép nyelv ez a magyar)

lyken 2010.12.15. 12:51:13

@Kartal (fekete mellényben): "nem lehetne inkább egy rendes diktatúrát csinálni?"
Miélrt, szerinted min dolgoznak most a parlamentben. Megmondták az istenadta népnek, hogy fülkeforradalmat csináltak. Meg hogy ők csak a népakaratot teljesítik. Na. A Kedves Vezető aki még soha nem hazudott, már rájött, hogy elkél itt az erős kéz. Most majd a nép adta felhatalmazással megold mindent. Volt már ilyen nép által kinevezett vezetés Magyarországon. 40 évig tartott és marha sok mindent elértek.

minimalista 2010.12.15. 12:56:47

@laspalmas:
Igaz is! :)
Ráadásul a parlamenti ülések számát is jelentősen csökkenteni akarják, ahogy tették ezt anno 98-02 közt is. Ennek fényében még nagyobb arányú a növekmény!
Ki akar még kevesebb munkáért több péézt???
Én igeeeeen!
LÁJK!

lyken 2010.12.15. 12:58:48

@minimalista: "Lett is nagyarányú adócsökkentés..." Na ja. A nyugdíjpénztáras szarakodás volt az utolsó csepp, akkor átraktam az irodámat is külföldre. A lakás már 2 éve a határon túl van. Most, hogy külföldön csinálom ugyanazt, a kevesebb járulékkal és adóval, 28%-al több marad meg netto, mint Magyarországon. Tulajdonképpen mondhatom, hogy "köszi Viktor!", hiszen tényleg bekövetkezett amit ígért.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.12.15. 13:06:01

@minimalista:

Az mszp és lmp nemet nyomott, a jobbik tartózkodott, de azért gondolom nem jótékonykodják el a pénzt, ha már egyszer jár...

2010.12.15. 13:20:15

Véleményem rövid, tömör és egyszerü--kbf!

minimalista 2010.12.15. 13:21:26

@laspalmas:
többet adnak majd a háttérmunkásoknak, vagy több embert vesznek fel, ez felfogható egyfajta jótékonykodásnak.
Abban biztosak lehetünk, hogy nem hagyják meg a kincstárnak...:D

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.12.15. 13:22:50

@Lecso (F*ck the Shit):

A lényegét tényleg nem érti, de majd figyeld, hogy rángatja a karácsonyfán a csillogó gömböket :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.12.15. 13:28:48

@DArchAngel:

Pedig igenis együttműködőek. Gondolj bele, emelhették volna csak a magukét, az ellenzékét nem. De amilyen rendesek, őket sem hagyják ki a buliból.

DArchAngel 2010.12.15. 13:30:40

Ha esetleg valamelyik Képviselő Úr erre tévedne, és olvassa ezen sorokat, akkor szeretném megkérdezni, hogy azok után, hogy több tisztességes, dolgozó, esetenként már családos ember írt ide, hogy idén már a lónak az a bizonyos testrésze sem jut karácsonyra, szóval ezek után az Uraknak nem sül ki a szeme? Mert én végtelenül szarul érezném magamat...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.12.15. 13:30:51

@Rettegő: @laspalmas: @Marcellusca: Arra gondoltok,aki úgy szokott imádkozni,hogy:
"Hiszekegy Viktorban,mennynek és földnek teremtőjében..." ?
Nekem meg sajnos nem kell imádkoznom,hogy:
Mindennapi Vastagbőrünket add meg nékünk ma...

2010.12.15. 14:30:47

@DArchAngel: bizonybizony, mert ha ama nemes testrész lenne is, mi megsütnénk és megennénk vacsorára... de még ez sincs.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2010.12.15. 14:30:47

@laspalmas: De el vagyok maradva :$
Gyorsabban teszik zsebbe a pénzt, minthogy követni tudnám :(
Ez a kormány lassan tényleg többet tesz fél év alatt, mint a maszop 8 év alatt.

2010.12.15. 14:36:39

@MolnarErik: ...sőt, többet, mint 40 év alatt...

Turanga Leela 2010.12.15. 14:44:04

Én...én...én már szóhoz sem jutok...De meg sem lepődöm. Csak rázom a fejem: (

Severus 2010.12.15. 14:44:15

Nem érem a problémát, hát erre kapott felhatalmazást a kormány a szavazófülkés forradalomban, nem tudtátok?

ügyfélszolgálatos 2010.12.15. 14:50:32

@Lecso (F*ck the Shit): Nekem bőven elég lenne az a 60 lityi benzin. És csak 10 km-vel kevesebbet megyek mint te.

ügyfélszolgálatos 2010.12.15. 14:51:56

@Szabó Borka: Ja a laza MNYP-os lenyúlás majdnem veri még a Kádárékat is.

2010.12.15. 14:53:30

@Severus: hát én tudtam... de boldogabb ettől nem vagyok :)

2010.12.15. 14:54:26

@ügyfélszolgálatos: nemsokára utoléri, az adó"csökkentés" után...

Bambulka 2010.12.15. 14:55:31

Ez az eddigi legrosszabb kormány a rendszerváltás óta. Semmi becsület nincs bennük.

sárkányfő 2010.12.15. 15:02:32

jaj már! mintha nem tudnád! ez is a szocik miatt van! gyurcsány monnyon le! különben is nem olvastad a nenyit? együtt kéne működnöd! nagyon nem tűnsz együttműködőnek... nem is értem hol van stratez, várúr, meg a többi okos, aki mindig tudja a zigazságot? már a fideszes verziót :)

Atrox 2010.12.15. 15:03:11

Laspalmas, milyen fura, hogy mióta az új kormányról jönnek ki - az egyébként jogos, kritikus hangvételű - posztjaitok és nem a ballib arcokat szívatjátok agyba-főbe, azóta folyamatosan kint vagytok Index címlapon (most 2 poszttal is), és jönnek is a megmondóemberek meg az okoskodók szép számmal, akik eddig a blog közelébe sem szagoltak :)

Vigyázzatok, mert egyre populárisabb, kedveltebb bloggá váltok (bár tudom, már nyertetek díjat, hála a lekes törzsközönségnek) :)
És akkor mi hová menjünk? Én zenében sem, meg semmi másban nem bírom a populáris, mindenki szerint remek alkotásokat :)

2010.12.15. 15:28:20

@minimalista: Ja, "szakértők" azok a BKV-ba is jártak. Fénymásolószámlálás 45 millióért meg ilyesmi...

@MolnarErik: nyolc évig éhezett a sáskahad, naná, hogy most dőzsölnek. :-(

KaszaP · http://kaszapf.blog.hu 2010.12.15. 16:05:58

@Secnir: Más oldalról nézve: a havi alapdíj 231.900 Ft, ennek a negyedével emelték a frakciók működési keretét képviselőnként. (Ez független attól, hogy az illető kormánypárti vagy sem.) Egy főre nézve az emelés havi 57.975 Ft, ez havi szinten 22.378.350 Ft-tal dobja meg a Parlament költségvetését. Éves szinten mindez 268.540.200 Ft.

Horizont 2010.12.15. 18:22:19

Senki nem emlékszik arra a bizonyos 4 évre 1998-2002 között? És a stílusra? Na ugye! Nem kell itt nagyon meglepődni, nem változott semmi! Csak és kizárólag mi emberek vagyunk hibásak, mert annyira optimisták voltunk, hogy azt hittük most majd más lesz! Tévedtünk! Nem először! Majd a következő választáson ők lesznek elzavarva! (Csak ki jön? Senki nincs sehol)
A nép meg ott ül azon a bizonyos hullámvasúton egyszer fenn egyszer lenn, megy a sikongatás, jajvékolás, van aki lehányja az előtte ülőt, de nem áll meg semmi a hullámok nem fogynak! Akik meg működtetik a hullámvasutat röhögve nézik, hogy mennyien rosszul vannak,tetszik nekik, hogy istent játszhatnak, közben isszák a francia pezsgőt, hozzá kaviárt és ész nélkül nyomogatják a gombokat, mert szórakozni is kell nekik! Arra nem gondolnak, hogyha megvárják, hogy mindenki hányjon akkor a hányás őket is beterítheti:)
@SierraX:
Azért a legrosszabb jelzővel óvatosan bánnék, vagy nem emlékszel semmire az elmúlt 8 évből??!!

@Atrox: Nem adok igazat! Mitől populáris a VB? Vastagbőrös esetek sorozata!Ennyi. A kormányon lévőknek mindig vastagabb bőr nő a pofájukon, így működnek:) Az, hogy az Index hová húz az rájuk nézve kínos, mármint ha bárhová húz is ciki! Ha kedvelt egy blog attól már populáris? Ne viccelj már!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.12.15. 19:05:49

nesztek egy zsíros húscafat a saláta tetején :)

"Szeretném nektek bemutatni egyik óvodánk igazgatónőjét, Pásztor Dénes képviselőúr feleségét, hogyan szórakozik óvodánk falai között. Ezt teheti, mert Balog József polgármester urunk kedvenc támogatója. Most is, kéz a kézben indulnak a választásokon."

erről is kéne egy jó kis médiahírverés mindenfelé, mint a gárdistacsajról, meg a jobbikos virslis péniszpumpáról :)

vagy családanyaként már illendő ez a viselkedés, csak kollégistaként nem lehet bulizni, virslivel poénkodni a péniszpumpában, vagy felvállaltan dolgozni az erotikus iparban, azok titkolt élvezkedésére akik pampognak az erkölcs miatt? :)
Vagy a pártállás mentesít minden erkölcsi ítélet alól? :)

nem tudom, nekem ez visszataszítóbb, és erkölcstelenebb elítélendőbb mint a Müller Niki, vagy Szávai féle botrány.
Vajon elveszti állását az igazgatónő, visszaadja mandátumát a képviselőúr? :)

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.12.15. 19:16:03

@DArchAngel: "ezek után az Uraknak nem sül ki a szeme? Mert én végtelenül szarul érezném magamat... "

Te ember vagy, lelekkel. Empatia, szocialis erzek, kozossegi viselkedes. Namost akik odabe ulnek, azok kozul talan egy tucatot lehetne elosorolni, akiknek torzsfejlodesi besorolasuk alapjan kijarna a "Homo" elotag.

Immar szamat sem tudom, hanyszor mondtam mar: nem izgat a fizetesuk, mert nem vagyok irigy tupus, nem faj, ha masnak sok van, nekem meg keves. Az viszont nagyon piszkalja a csorom, hogy barmit tehetnek kovetkezmenyek nelkul. Azt sem bannam, ha otszor ennyi lenne a fizetesuk, ha lenne kockazata. Amint bortonben (de inkabb banyaban) latom azokat, akik szo szerint ezermillardokat loptak, nyomban lehiggadok Persze abban is benne vagyok, hogy biohumuszkent hasznosuljanak, mivel divat a kornyezettudatossag. Amig ez nem tortenik meg, addig viszont nem tolom vissza a biztositoszeget a granatomba, csak szorongatom.

guma 2010.12.15. 19:23:31

@Conv: atyaég! ez valós és vezető?! :(((
nálunk a melós bulikon sincs ilyen hülye, gusztustalanul elszállt benga. :(((

Horizont 2010.12.15. 19:25:23

@Conv:
Te atyaúristen, ez annyira undorító! Nem volt senki aki lecsapja ezt a tehént? Na de mi volt ott orgia?
Egy óvodát így megszentségteleníteni??

Kicsit Karcos 2010.12.15. 19:53:01

@Conv: nekem ezzel nincs bajom, mint ahogy a faszpumpás bulival sem volt. Örülök, hogy amikor még én vettem részt ilyeneken péntekenként meg szombatonként és néha szerda reggel is, akkor még nem tartott ott az evolúció, hogy fényképezőgép nőjön az emberek szeme helyére. A "mai fiatalok" élete nem könnyű, már egy rendes bulira sem mehetnek el anélkül, hogy ne kelljen miatta évtizedekig rettegniük, csak mert kicsit kirúgtak a hámból.

Amúgy nem lesz ennek jó vége, hogy eltűnik az emberek privát szférája, az ilyen mindig hirtelen kitörésekhez vezet. Kell, hogy legyen egy hely (nem is egy, hanem sokkal több), ahol szabad berúgni, asztalon táncolni, akár faszpumpával ökörködni stb. anélkül, hogy ennek - a Katzenjammert leszámítva - távlati következményei legyenek. Végülis emberek vagyunk, nem? Csak nem kéne álszentkedni, mint a faszpumpás kampánnyal is, és akkor a fideszesek is nyugodtan lazíthatnának egy kicsit két nemzetmentés között, meg az ellenfeleik is, meg azok is, akik leszarják őket.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.12.15. 19:59:29

@Kicsit Karcos: mondjuk ez a bugyivillantgatós hájmutogatás a kamerának direktben, egy óvoda igazgatónőjétől, aki családanya is, nem mellesleg képviselőfeleség, egy kicsit erős, már csak a látvány terrorértéke miatt is :)

persze igazából nem zavar, jót röhögtem az ostoba tehénen, csak arra leszek kíváncsi ez mekkora hírverést kap és lesz-e állásvesztés, személyi politikai bukás kényszere a dologból, az eddig a kevesebb iránt oly toleráns fityisz, mszp, lmp és a médiumok részéről :)

guma 2010.12.15. 20:15:05

@Kicsit Karcos: jó a szöveg most is : de a privát szféra privát volt...

volt és lesz is ökörködés, ami még gusztustalan is esetleg, de ahhoz nagyon be kell rúgni és nem a vezető kezdi egy munkahelyen, jelezve, a "kötelező" felszabadultság irányát...

ahol elengedi magát az ember inkább szűk kör, bizalmi és nem függősségi viszonyt is feltételez, meg valamennyi észt is ilyen korban mint a hölgy van!

Horizont 2010.12.15. 20:33:01

@Kicsit Karcos: Most nagyon csodálkozom a kommenteden , sőt mondhatnám meg is leptél. Igen kell egy hely ahol szabad berúgni, asztalon táncolni. Kell a privát szféra is.Csakhogy ez egyikre se húzható rá. Fiatalnak egyáltalán nem mondható. Ha nem látnád ez egy óvoda! És ez a nő nem piásan táncol és mulat, hanem úgy viselkedik mint egy utolsó ribanc. Undorítóan.Nem csak a súlyával van probléma hanem a pszichéjével is. Az súlyosabb:) Arról már nem is szólva ha a férjem országgyűlési képviselő akkor vannak kötelességeim, írott és íratlan is. Persze ha ki akarja csinálni a férjét és lejáratni ahhoz telitalálat volt:)

2010.12.15. 20:58:53

@Horizont: pedig ilyen ribancokkal vannak tele az összes társkereső oldalak. Még az ilyen rusnya békáknak is csak a ribanckodáson jár az eszük, mint ez az óvónőci, ha akad egy rendes udvarlójuk, azt is elhajtják, mint ceizel a magzatot, mert ők "szinglik" meg "nekik nem kell pasi, hogy dirigáljon" - hát emiatt van nemzethalál. A nők az okai, bizony!

szanalmas 2010.12.15. 21:10:13

Ha megnézitek a videót van ott gyerek is az ajtónál.

kigondoltam.blog.hu/2010/12/10/a_magyar_politika

Horizont 2010.12.15. 21:42:33

@Sörömpőőr: :DDDD Na azért nemzethalál nem ez miatt van, lesz!És nem csak a nők az okai mindennek! Tudod ahhoz, hogy egy pár legyen két ember kell hozzá!Az ilyen meg az akármilyen ribancokat hagyni kell a francba, tovább kell menni és megtalálni a hozzánk valót. Mindenkinek meg van a párja valahol csak rá kell lelni!!!

Szeretném tudni, hogy képviselő úr örült-e, hogy ilyen szexi kis felesége van???:(((( Idekommentelhetné:DDDDDDD

2010.12.15. 22:17:37

@Horizont: Hát ez a baj, hogy két ember kell hozzá, de a nőcik csak ribanckodni akarnak. Tessék, itt van bizonyságul: tarskereso-kalauz.hu/tarskereses-es-diploma-szamit-vagy-sem Szerintem pont az ilyen sznob fapinák miatt van annyi buzi manapság.

Horizont 2010.12.15. 22:25:11

@Sörömpőőr:
Olyan jókat mulatok a kijelentéseiden már ne is haragudj! Azért ez a társkeresés kérdés egy kicsit több annál, hogy azért van több buzi, mert a nőcik ribancok vagy sznobok! nem tartok neked kiselőadást, pedig látom rád férne! Csak annyit amennyi hülye nőci van ugyanannyi lökött párkereső pasi is akad. És a legfontosabb a mércét jó helyre kell tenni!! Na nem oda:DDDDD hanem oda, hogy se lejeb se feljebb ne akarjunk választani, meg kell keresni a saját szintünket és ott tapogatózni. És nagy nagy türelem kell és párra lelünk. Előbb vagy utóbb! Ha soha akkor a szerencsén kívül csak magunkat hibáztathatjuk!!! Ribancokat tessék kikerülni:DDDDDD

Zuzu Petals 2010.12.16. 03:22:00

@Conv: Brávó! Királyhelmec SZLOVÁKIÁBAN van. Megmondanád, hogy hogy jön ide a Jobbik balfasza és kurvája? Amúgy meg, egy képviselő igenis rendelkezzen erkölcsi értékrenddel (tudom, hogy ez a többieknél sem így van, de ez nem mentesíti a két hithű mélymagyart). Egy ideje egyébként figyellek pont olyan kezdesz lenni, mint az eszkep, csak jobbikosba.

Zuzu Petals 2010.12.16. 03:25:19

@Sörömpőőr: Megnyugtatlak, hogy azért nehéz ismerkedni, mert a nyomorék férfiaknak felszállt a heréje, és nem mernek csak ilyen retek társkeresőkön ismerkedni. Szórakozóhelyen józanon meg sem szólal, aztám meg olyan satura issza magát, hogy csak a csöcsök meg a segg érdeklik, így észre sem veszi már a normális nőt, vagy ha mégis, akkor is csak lejáratni képes már magát.

redjohn 2010.12.16. 05:12:58

Politikusaink mindig csak a saját és pártjuk zsebére gondolnak. Már el is rendezték maguknak és pártjaiknak a megemelt juttatást, amit enyhén szólva is pofátlannak tartok, hiszen az ország anyagi helyzete ezt nem teszi lehetővé!!!!!!!!!!!

Figyeljétek meg, soha semelyik nem tiltakozik a bérük/tiszteletdíjuk emelése ellen és ha valami katasztrófa történik, mi a bevált szöveg?: "Kérem segítsenek, fogjunk össze stb...."
De arról már nem regélnek, hogy ők mennyivel támogatják a bajbajutottakat, nem azt mondják, hogy én v. mi ennyit ajánlok/ajánlunk fel, hanem, hogy mi, az éhbérből élők adjunk!!!!! Ehhez is pofa kell és nekik elég vastag a bőrük!!!!!

Még valami:
A szolgáltatások díját, a szolgáltatók, pénzintézetek, stb., működési engedélyét szintén a képviselők/pártok szavazzák meg helyi ill. országos szinten, vagyis nekik köszönhetjük a magas díjakat, tisztességtelen hitelkamatokat, ... stb.!

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2010.12.16. 06:50:22

eszkép biztosan Felcsúton van tovább képzésen
de ha hangosan háromszor elmondjátok a tükör előtt, hogy MSZP azzal meg lehet idézni :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.12.16. 08:48:51

@Zuzu Petals:

Az MKP a fityisz testvérpártja és hiszed vagy nem, erős befolyással bír rá,
a nemzeti együttműködés és a határon túli magyarok ügyeinek felvállalása miatt, gondoltam a fityisz -kdnp elhatárolódása a dologtól elvárható :)

a jobbik balfasza és a gárda kurvája pedig az erkölcsi elítélés miatt jött a témához, mint analógia. Annak semmi köze a dologhoz, hogy Királyhelmec szlovákiában van, az erkölcsi megítélése a magyarság képviselőinek független az országhatároktól.

Ezt a legutóbbi jobbikfikázásomból szűrted le, hogy kezdek jobbikdroiddá válni, vagy abból amikor kiálltam a fityisz mellett, vagy abból amikor a fityisszel szemben álltam ki kommentjeimben :)

Marcellusca 2010.12.16. 09:48:51

@Conv: Jáááájjjjj, haggyad mán!
A tótok aztat csinyának Tótországban, amit akarnak. :)
Illenko' nem magyarok. Nem tuttad? :)))

És jó lenne, ha rendeznéd soraidat! :)
Tuggyad mán, hogy kit fikázol!
Mer', az, hogy összevissza pocskondiázol mindenkit az nem menő.
xD

Atrox 2010.12.16. 10:38:20

@Horizont: Nyugalom, nem vérre megy. Nem tűntek fel a :) jelek?

lüke 2010.12.16. 11:16:49

gyomorrontás lesz gyerekek

eszkep 2010.12.16. 11:19:38

@laspalmas: :-)
Év végi hajtás van! Épp javítjuk a külkereskedelmi mérleget...
Amúgy a mai posztot figyelembe véve még ez sem elég? Most nem azért de az LMP is nagyon csöndben lett a pártfinanszírozás rendezésével.

2010.12.16. 11:47:24

@Zuzu Petals: Az n+1-edik ordináré ribanc után az embernek már el is megy a kedve attól, hogy egyáltalán szóba elegyedjen egy nővel, aki kicsit is emlékezteti valamelyikre. Szórakozóhelyekre meg ki a fszom tud járni? Ember, nekem reggel 6-kor csörg a vekker, megyek dolgozni, hát nem tudok hajnali kettőig lumpolni a discoban. :-(

Zuzu Petals 2010.12.16. 13:09:21

@Sörömpőőr: Nekem ne mondd, sokszor hétvégén is dolgozom, de azért havonta min. egyszer belefér a fáradt gőz kieresztése, mert enélkül meg is őrülnék. Amúgy én a másik nem tapasztalatait vezettem elő Neked. Hidd el, ha esetleg el tudok menni abarátaimmal, azt már rég nem ismerkedési céllal teszem, mert olyan ordas marhaságokat hallok, hogy nem tudom sírjak vagy nevessek (ált. az utóbbit választom :) ) Amúgy elég feszültnek tűnsz, szerintem rádférne egy-két sör... Ezek a társkereső oldalak meg a maradéknak valóak, akik képtelenek az élet helyzeteivel megküzdeni (pont, mint a trollok, akik a netre járnak fröcsögni, mert othhon az asszony irgalmatlanul kiosztaná őket, ha ellenkezni mernének). Kevés már sajnos a normális, férfias férfi, a nők pedig természetüknél fogva nem szeretik a faszariakat. Bocs, de a hiba mindkét félben bőven megvan.

2010.12.16. 13:14:56

@Zuzu Petals: Biztos nem kazánkovácsként dolgozol, különben aligha kívánkoznál egy zajos discoba munka után. ;-)

Zuzu Petals 2010.12.16. 13:30:51

@Conv: No jó, azért akkora droid tényleg nem vagy, mint eszkep. Azért szerintem nagyon elfogult vagy a Jobbikkal, semmi láthatót nem tettek. A próbálkozás nem elég, ha nem jött be, miért nem verték a tam-tamot? Eben az estben miért nem vonultak ki? Azért mert ők is kurvák egytől-egyig.
Amúgy abban biztos lehetsz, hogy egy ilyen határon túli üggyel a narcsik most nem fognak foglalkozni. Most az a céljuk, hogy találjanak ebben a kommunikációs pöcegödörben (amit maguknak csináltak, nálam pl. iszonyatosan kicsapva ezzel a biztosítékot) egy lécet, amibe kapaszkodhatnak. Ez a nő amúgy egy köpedelem, szép kis állapotok lehetnek Királyhelmecen, ebből balhét max. ilyen ficoisták csinálnak majd. (egyébként gugli most mondja, tegnap felment napiszarra is... LOL! Pont ott a helye.)

Zuzu Petals 2010.12.16. 13:46:11

@Sörömpőőr: Így van, CNC esztergáló vagyok ;) Na, de komolyan, az valóban kaki, hogy a szórakozóhelyeken gyakorlatilag nincs olyan rész, ahol az ember hallhatná a másik hangját anélkül, hogy ordenáré módon üvöltözni kellene. De azért lehet találni egy-két normálisabb egységet, ahol lehetne esetleg ismerkedni is.
Utálom, amikor a kollégák bepróbálkoznak sunyiban céges bulin pl., csak azért, mert ez a "kézenfekvő és egyszerű megoldás". Vagy amikor ismerős kacsintgat furán hasonló okokból, lényegében azért mert fél az elutasítástól, holott egy idegen nővel az életben többet nem kellene találkoznia, a kolleginát pedig még évekig kerülgetheti akár.
Mondjuk azt is tudom, hogy vidéken gyakorlatilag csak tinikocsmák és tré diszkók maradtak, ebből pedig az ember gyermeke egy idő után kinő...
Tényleg nem egyszerű, de ez sajnos mindkét fél hibája, hogy így alakult.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.12.16. 20:59:45

@Zuzu Petals: :) ezt mondd el a jobbikosoknak is, mert szerintük meg szdsz-es maszopos köcsög vagyok :)
az szdsz-es maszopos, köcsögök szerint meg fityiszes, a fityiszesek szerint jobbikos, és ez az ördögi kör szépen előkerül itt rendszeresen. mindenki meggyőződéssel tudja, hogy melyik párt szekerét tolom.

Az Én ismereteim szerint szocialista vagyok, mindig is az voltam, már akkor mentem a vörös zászló után, amikor még horogkereszt volt rajta, csak a vallásom nem engedi, hogy politizáljak :)

vomit 2010.12.17. 09:09:26

soon in a kurvaorszag next to you
www.youtube.com/watch?v=Ov4M5DJyWF#t=0m52s
eleg halovanyan kurtolik ki a mediakok, habar ez biztos mar a nincssemmikellemetlen kampany resze

2010.12.17. 11:34:28

@vomit: a link nem működik! Lehet, hogy máris megszabályozta viktátor a youtube-ot? :-)

süti beállítások módosítása