Skip to content


       Szűrés lista

Minden napra egy lebukás és még ma +12

Nagyon örülök, hogy végre oly módon sikerült rendezni a képviselők juttatásit, hogy azóta minimum háromszor annyi ügy lát napvilágot. Köszönjük szépen! :)

Pedig nem egy bonyolult szabálynak kellene megfelelni, csak annak, hogy ha ha valaki önkormányzati pozíciója után is kap költségtérítést, annak az összegét le kell vonni parlamenti pótlékából, vagyis nem kaphat két helyről költségtérítést. Ez így szerepel az OGY képviselők javadalmazásáról szóló törvényben, vagyis aki ezt megszegi, a törvényt szegi meg.
Ennek ellenére az "ügyek" csak a Fidesz etikai bizottsága elé kerülnek, ahol kiszabják a büntetést: írásbeli figyelmeztetés (=osztályfőnöki intő, mu-ha-ha) 200 ezer forint bírság (=1 heti  zsebpénz megvonás, hűha) a vétkesnek, oszt' csókolom.

Elsőként Zsiga Marcell és Papcsák Ferenc bukott le. Látszik, hogy mennyire foglalkoztatja ez az ügy a Fideszt (nem úgy mint a közvéleményt), mert azóta nincs olyan nap vagy hét, hogy ne bukna le egy-egy újabb képviselő.

Mit kellett volna a Fidesznek csinálna? A párt vezetésének az is a dolga lenne, hogy megelőzzék az újabb botrányokat, vagyis átnézni annak a 70 képviselőnek a papírjait, akiknek van önkormányzati tisztségük is. De ha erre lusták voltak, akkor egyék meg a mindennapi botrányok keserű kenyerét, jó étvágyat kívánok hozzá!

A legszebb az egészben nem is az, hogy sorban buknak le, hanem hogy mindegyik képviselőnek van valami teljesen egyedi magyarázata.

Lehet, hogy olyan sok helyről olyan sok pénzt kapnak, hogy a banki értesítőn meg a folyószámlán fel tűnik az a havi 200 ezres tétel? Teljesen hihetőnek tűnik a számomra ...


Földi László, Cegléd polgármestere 2010 májusában bejutott az Országgyűlésbe is, és mind a két helyről megkapta a pénzt.

Magyarázat:
"Nem akartam törvényt sérteni, nem volt szándékos, ami történt. Képviselővé választásom után nagyon sok munkám volt. Nyáron árvíz volt nálunk, dolgozni kellett, és sajnos erre a dologra nem fordítottunk elég figyelmet. Aztán a helyi jegyző december elején jelezte nekem, hogy törvénytelen teljes összegű költségtérítést felvennie az Országgyűléstől, ha az önkormányzattól is kapok pénzt, ekkor mondtam le a ceglédi járandóságáról a közgyűlés előtt. Sajnálom, ami történt, és vissza fogom fizetni a jogtalanul felvett összeget."

Csodálatos magyarázatot dobott ki neki a magyarázat-generátor, akár mehetnénk is tovább, de a szerencsétlen hülye Földi László képes volt még egyszer beleszaladni a pofonba, mikor 3 nap múlva újra nyilatkozott:

"- Földi: Én nyilatkoztam még májusban arról a parlament bérszámfejtési osztályának, hogy kapok a ceglédi önkormányzattól is költségtérítést, így annak összegét a parlamenti pénzemből levonták, azaz minden törvényesen történt.
- Blikk: Ha minden szabályszerűen történt, akkor lapunk múlt pénteki megkeresésére miért ismerte el a törvénytelenséget, és miért kért bocsánatot az el sem követett jogszabálysértés miatt?
- Földi: Rosszul emlékeztem. Tudja, nem szoktam foglalkozni ezekkel a dolgokkal, a képviselő tiszteletdíj is több részből áll össze, és nem emlékeztem pontosan, hogy mit vonnak le, és mit nem.
"

Nem emlékszik, nem foglalkozik ilyennel ...de azért ez az árvizes magyarázat olyan szépre sikerült, mennyit törhette rajta a buksiját, amíg kitalálta ...

A székesfehérvári polgármester, a fiatal Cser-Palkovics is megfogta a jószerencséjét:
-képviselői költségtérítés: 224 820 forint
-önkormányzati költségtérítés: 192 ezer forintot
-képviselői fizu: 568 155 forint
-polgármesteri fizu: 609 707 forint

Cser-Palkovics ezt észlelte és bejelentette január 25-én (októberben lett polgármester) az Országgyűlés Hivatalának, és februárban a jogtalanul kifizetett összegeket levonták. Cser-Palkovics "a hibájáért vállalja a felelősséget és ezúton is elnézést kérve megköveti a választópolgárokat."

Rónaszékiné Keresztes Mónika erzsébetvárosi alpolgármester és képviselő is belefutott a dupla költségtérítés csapdájába, szegényke azzal magyarázta ezt, hogy "az új képviselők rengeteg papírt kapnak, sok a fogadóóra a választókerületben, az emberek minden gondja ránk szakad.

Ezt már még Lázár Janinak is sok volt, elvégre ő frakcióvezető:

"Ez egy óriási dilemma és lelkiismereti kérdés is. Azt tervezem, hogy képviselőtársaimmal együtt megpróbáljuk az egész rendszert megváltoztatni. Ez nagyon nehéz. A bulvársajtó intenzív közreműködése okán a legtöbben úgy gondolják, hogy a képviselők dőzsölnek, nem csinálnak semmit, ráadásul sokat is keresnek. Pedig egy képviselőnél az egzisztenciális függetlenség nagyon fontos kérdés. Épp ezért egy olyan parlamenti fizetési-elszámolási rendszerre van szükség, ahol egy képviselőnek nem kell sunnyognia, olyanra ahol átlátható módon keresi meg munkájának díját. A mostani, - 1990-ben létrehozott - álságos rendszerben gyakorlatilag a költségtérítés jelenti a jövedelmet. A politikának azóta sem volt bátorsága változtatni ezen a rendszeren. Azon hogy normális bruttó fizetést kaphassanak a képviselők. Nevetséges, hogy egy parlamenti politikus alapfizetése 230 valahány ezer forint.

Sokan javasolják, keressen egymillió forintot átlátható módon, és kapja meg ugyanazt az 500-600 ezer forintot, amennyit most is hazavisz. Ehhez persze politikai bátorság kell a mai világban – hiszen egész Európában politikusellenes a hangulat, a szociális nehézségek és a szegénység miatt."
 


A gaz bulvársajtó a hibás, ki más is lehetne? Mikor mindegyik képviselő egy szent, éjjal-nappal csak az országért és a választókért güriznek. Lázár Jani úgy beszél, mintha legalább 12 fordulós bonyolult koalíciós tárgyalásokat kellene lefolytatni e témában, pedig 266 képviselő (kétharmad!) vezetője ...

És a mai +12:


12 államtitkárnak havi 216 ezerért bérelnek lakást - közpénzből. 10-en parlamenti képviselők, akiknek amúgy "csak" 116 ezer forintos lakhatási támogatás járna.

A 12 államtitkár közül csak 1, Szabó Erika vallotta be a vagyonnyilatkozatában, a többiek hallgattak erről a juttatásról.

Az a fránya 2 milliós bérplafon, a trükkök százait kell bevetni ... meg kell mondani, jól csinálják, talán még Veres Jani is csettintett egyet valahol a Nyírségben. 

Címkék: politika fidesz pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr672766802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tapmancs 2011.03.28. 14:44:50

Elbaszott egy ország ez... hogy ezt hagyja.

Szóönt 2011.03.28. 14:49:11

Én nem akarnám hagyni de mit tehetnék? Valaki megmondhatná hogy kell most ezeket elhajtani a náthás francba.

Homeoffice 2011.03.28. 14:50:07

Mit tehet az ember...
Választások előtt sokan reménykedtek, hogy jobb lesz. Nem lett jobb, sőt...

dr. Aullah 2011.03.28. 14:56:16

Bevallom. Én is reméltem, hogy jobb lesz. El sem tudtam képzelni, hogy alul lehet múlni a szocikat. De lehet. (Nem. Nem rájuk szavaztam)
Fájdalmas azt olvasni mindennap, hogy épp hol lopjál el a közpénzeket. Ennél még az fáj jobban, hogy semmit nem tesznek.
Az egész fityisz banda egy nagy rablóbanda. Ráadásul még balfaxok is, mert mindennap kiderül valami. Nem tudják eltitkolni sem. (Persze van amit igen) Kispályás suttyó tolvaj az összes politikus (Tisztelet a kivételnek).

Minsz 2011.03.28. 15:01:47

Cegléden árvíz? Érdekes, hogy nem láttam/hallottam róla, pedig ceglédi vagyok...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.03.28. 15:02:02

Ja, a bérelt lakások persze mind Budán vannak, ahogy a HM-es lakások, amikor negyedáron megvásároltak maguknak :))
Büdös nekik a proli Pest :)

Dendrobatidae 2011.03.28. 15:03:54

Azért a hülye Lázár magyarázata megint üt. "A szociális nehézség és az elszegényedés miatti közhangulat" miatt a szegény képviselők csak kerülő úton tudják felmarkolni a kétmilliós fizetésüket. Micsoda sanyarú sors! Már kezdem sajnálni őket!
Na de a szövegből megint egyértelmű hogy a hibás a csóringer proli, aki nem jön ki a havi minimálbéréből, ezért kell a képviselőknek dupla költségtérítést felvenniük. Mintha az elmúltnyócévben nem erről lett volna szó. Úgy rémlik, minta akkor luxusbaloldalról hadovált volna, nem arról hogy csak a hülyeprolik sajnálják a pénzt meg a szolgálati ingyen audit a kormánypártok politikusaitól.

Homeoffice 2011.03.28. 15:05:35

@Dendrobatidae:

Lázár úr egy dolgot felejt el.. ezt az összeget a Mi adónkból fizetik ki.

Tapmancs 2011.03.28. 15:08:28

"Bevallom. Én is reméltem, hogy jobb lesz. El sem tudtam képzelni, hogy alul lehet múlni a szocikat. De lehet. (Nem. Nem rájuk szavaztam)"

Én is pont így vagyok vele. És nem tudom mit lehetne tenni. Ha Gyurcsány maradhatott az öszödi beszéd után, nem tudom mégis minek kéne történnie hogy elkotródjanak a retekbe.

Dendrobatidae 2011.03.28. 15:10:27

@Gunther: Dehogy is! A fülkeforradalom óta már "nem az emberek fizetik meg"...
De inkább arról van szó, hogy az egyszerű munkást, alkalmazottat, aki reggel időre bemegy dolgozni a munkahelyére, nem is veszik emberszámba. Így már világos, hogy tényleg nem az emberek fizetik meg.

Homeoffice 2011.03.28. 15:18:35

@zero:

Nem nem
Illés Zoltán imája megállította az árvízet.

Zigi 2011.03.28. 15:22:21

Ez a sok különféle magyarázat, engem a Tour de France-ra emlékeztet. Ott fordul elő évről-évre, hogy több versenyző is lebukik a doppingvizsgálaton, de mindig megtudják magyarázni ott is, hogy tkp.ők nem is doppingoltak, ha mégis akkor se szándékosan.

Dendrobatidae 2011.03.28. 15:22:25

@Tapmancs: @Aullah: @Gunther: Mondjuk én már nem reménykedtem benne. Anno pedig még kopogtatócédulát is segítettem nekik szedni. Akkor ismertem meg konkrétan ezeket a gecihuszárokat. Pont olyan típusok voltak mint Lázár. Az egyik egy öregembert büdöskommunistázott le a saját lakásában azért, mert azt mondta, hogy ő senkinek nem adja oda a céduláját.
Addig én is csak azt néztem, hogy ezek hű de rendes emberek, mert mindig nemzeti szín zászlókkal vannak körbevéve, meg szép hazafias körmondatokat tudnak mondani. Ez volt nyolc éve. Azóta már pontosan ismerem ezeket a pénzéhes, ostoba, gátlástalan alakokat. De ismerve őket abban is biztos vagyok, hogy a bukásuk is legalább akkora lesz, mint az arcuk.

Transylvanianmixedgrill 2011.03.28. 15:24:01

Azt mondja:

Rosszul emlékeztem. Tudja, nem szoktam foglalkozni ezekkel a dolgokkal, a képviselő tiszteletdíj is több részből áll össze, és nem emlékeztem pontosan, hogy mit vonnak le, és mit nem."

Istenem ezek a hős, mártír, fülkeforradalmár Fideszes képviselők, a jóisten megáldja ezeket. Ezek olyan puritánok már, hogy a pénz nevezetű holmit csak akkor látnak, amikor a sarki boltban veszenk 10 deka párizsit, három vajaskiflit, és egy csomag szotyit.

Persze nem csodálkozom, hogy ilyen szegénylegények ezek a csókák, hisz tudjuk, hogy volt kitől tanulni. Elő is ástam egy jó öreg újságot, teccenek még emlékezni? ;)

index.hu/hires/default/standalone/politika/belfold/orkutya/

Seduxen (már NEM dr.) 2011.03.28. 15:27:47

@Gunther: Illés imája a vörösiszapot állította meg, pontosabban gyakorolt rá oly' jótékony hatást, hogy ne pusztítsa ki mégsem a Rába-Duna teljes élővilágát...

Érdekes, amikor a libsik jajveszékelnek az alacsony közalkalmazotti bérek miatt, hogy akinek nem tetszik, ne menjen közalkalmazottnak, lehet máshova is menni dolgozni.

nosza, tisztelt képviselőink! ez egy kis ország, kis lehetőségekkel, avagy kis pénz, kis foci.

Ironfist 2011.03.28. 15:33:05

@Aullah:

Szerintem meg nem akarják eltitkolni. Hiszen mi van akkor, ha kiderül? Kétharmaaad, ezt akarta a nééép!

Horemheb 2011.03.28. 15:33:24

Lázár mondandójának két része között nincsen összefüggés. A mostani politikusok (nagy valószínűséggel egyetlen kivétel nélkül) tényleg nyomorult, mocskos tolvajok, és nem csinálnak semmit, illetve még annál is rosszabb: amit csinálnak, az káros.

Ettől függetlenül speciel ebben viszont tökéletesen igaza van Lázárnak:
"olyan parlamenti fizetési-elszámolási rendszerre van szükség, ahol egy képviselőnek nem kell sunnyognia, olyanra ahol átlátható módon keresi meg munkájának díját. A mostani, - 1990-ben létrehozott - álságos rendszerben gyakorlatilag a költségtérítés jelenti a jövedelmet. A politikának azóta sem volt bátorsága változtatni ezen a rendszeren. Azon hogy normális bruttó fizetést kaphassanak a képviselők. Nevetséges, hogy egy parlamenti politikus alapfizetése 230 valahány ezer forint."

A magyar néplélek egyik tulajdonsága a túláradó irigység, és emiatt kellett sunyi módon megalkotni a politikusok javadalmazási rendszerét. Az igazság az, hogy nem csak az a nevetséges, hogy az alapfizetésük 230k, hanem az 5-600k is az lenne. Ennél egy középvállalat középvezetője is többet keres. Tényleg olyan országban akarunk élni, ahol az egyik legfelelősségteljesebb poszt is szarul van fizetve? Aki ezt irigyli, az milyen orvoshoz szeretne kerülni, amikor nagy szüksége lenne a legjobb szakemberre? Olyanok közül akarna válogatni, akik sokat keresnek, vagy olyanok közül, akik keveset, mert nem kellenek senkinek? Ideje lenne megtanulni, hogy a minőség pénzbe kerül. Nincs kivétel.

Dendrobatidae 2011.03.28. 15:35:07

@Minsz: A képekről ítélve tényleg veszélyesen megáradt! Már-már valóságos cunami! Nem csodálom hogy ezt látva sokkot kapott a polgármester és a sokkhatás miatt azóta is dupla költségtérítést vesz fel:)

dr. Aullah 2011.03.28. 15:41:30

@Horemheb: Ezt nem mondhatod komolyan...
Szóval nem az Ő hibájuk, hanem a rendszer hibája. Szóval a rendszertől függ, hogy valaki lopni fog vagy sem. Én azt hittem, hogy magunktól függ, hogy tisztességesek maradunk és nem lopunk. Hmmm...
Amúgy meg:
"olyan parlamenti fizetési-elszámolási rendszerre van szükség, ahol egy képviselőnek nem kell sunnyognia, olyanra ahol átlátható módon keresi meg munkájának díját. A mostani, - 1990-ben létrehozott - álságos rendszerben gyakorlatilag a költségtérítés jelenti a jövedelmet. A politikának azóta sem volt bátorsága változtatni ezen a rendszeren. Azon hogy normális bruttó fizetést kaphassanak a képviselők. Nevetséges, hogy egy parlamenti politikus alapfizetése 230 valahány ezer forint."
Nosza neki lehet ugrani, tudtommal bármit megtehetnének. De te is látod, hogy nem fognak, mert nekik ez így jó.

"Az igazság az, hogy nem csak az a nevetséges, hogy az alapfizetésük 230k, hanem az 5-600k is az lenne. Ennél egy középvállalat középvezetője is többet keres. "
Akkor mi a faxt akarnak politikusok lenni? El lehet menni középvezetőnek. Azt majd a helyére ülhet olyan, ak rendbe rakja az országot 230k-ért. Ne hogy már Ők legyenek az áldozatok...

jágör68 2011.03.28. 15:49:16

Adózzon ennek az országnak, akinek 3 anyja van!
GOOO WEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Geza 2011.03.28. 15:49:53

@Szóönt:
Na igen, a képviselők visszahívhatóságának a kérdése már régen fennáll. Anélkül ugyanis nincs felelősségük, anélkül pedig nem 'képviselők' (akik a mi érdekeinket képviselik), hanem 'urak' (akik rajtunk uralkodnak).
És igen, valóban itt van a kutya elásva. Ha meg olyasmiket gondol az ember, hogy 'ha minden kötél szakad, szavazz a háztetőről' ill. hogy 'csak az első pár korrupt tolvajnak kéne ácskapcsot tolni hátulól a szegycsontjáig', akkor rögtön sápítozik mindenki, hogy radikális meg agresszív az illető :). És ezzel vissza is értünk a 'de hát akkor mi legyen'-hez...

Horemheb 2011.03.28. 15:59:32

@Aullah:
Nem mondtam, hogy nem az ő hibájuk, hogy lopnak. Dehogynem az ő hibájuk. Az azonban, hogy lopnak, nem arra ok, hogy alacsony legyen a fizetésük, hanem arra, hogy kirúgják őket. Ha egy vállalati vezető lop, akkor azt kirúgják, de ettől még az utódja ugyanúgy megkeresi a 1.5-3 millát.

Az kell látni, hogy ha alacsony a fizetés, akkor GARANTÁLT, hogy hulladékok fognak csak arra az állásra pályázni, ez minden típusú állással így van. Nincs kivétel. A politikusi pálya sem kivétel. Ha tehát legalább minimális esélyt akarunk biztosítani arra, hogy normális minőségű emberek kerüljenek oda, akkor azt is biztosítani kell, hogy az ide szükséges minőségű emberek egyéb álláslehetőségei között ez versenyképes legyen. Márpedig a mostani fizetésük még a költségcsalással együtt sem az.

Tőled is megkérdezem akkor, hogy ha bármilyen orvost megfizethetnél, akkor milyet fizetnél meg? Valami isten háta mögötti, csirkéért/féldisznóért dolgozó sarlatánt, vagy egy nagyon drága, széles körben ismert szakembert?

Még egyszer: ettől függetlenül az igaz, hogy a mostani garnitúra mindenre alkalmatlan. Ezért kellene őket kirúgni. Ettől azonban maga a munka sokkal nagyobb fizetést érdemelne.

Kartal (rezervált) 2011.03.28. 16:08:53

@Geza: én nem vagyok egy agresszív radikális, de a háztetőről szavazást támogatom... értse mindenki ahogy akarja.

bandika gazdája 2011.03.28. 16:24:56

@zero: Hadd kéredezzem már meg: honnan a bánatos francból volt Cegléden árvíz (???!!!) mikor messze távol nincs egy árva folyó a közelében? Nézzétek már meg Magyarország térképét! Árvíz a Duna-Tisza közén? Uram nézz le ránk!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.03.28. 16:31:09

Lázárnak igaza van. Kérdés, hogy miért nem cselekednek?

Megint csak a gyávaságot, a sunyi számítást látom: érzékelik a problémát, kezükben a megoldás, de mivel esetleg 1%pontos csökkenést okoznak a kövhavi közvkutatásban, inkább nem csinálják.

A pártok támogatását emeljék 3szorosára, azoknak a fizetését is akik dolgoznak, és szüntessék meg az álláshalmozást. A bulvársajtó meg írjon azt amit akar, őket ezért fizetik, a Fideszt meg, hogy kormányozzon.

Secnir 2011.03.28. 16:36:45

@bandika gazdája:
"honnan a bánatos francból volt Cegléden árvíz"

úgy vitték oda, a polgármester kérésére. Milyen már az, hogy pont az ő falujában nincs, mindenhol másutt meg van? Hogy néz ki Cegléd egy rendes árvíz nélkül?

dr. Aullah 2011.03.28. 16:40:35

Aki azt hiszi, hogy azért lopnak, mert kevés a fizijuk, az buta.

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2011.03.28. 16:42:24

Nem b+, politikai bátorság ahhoz kell, hogy ezt megcsináljátok, nem ahhoz, hogy megváltoztassátok. Vagy tán attól féltek, hogy a választók megharagszanak rátok, amiért átláthatóvá teszitek a kereseteteket? Neeem, ez a rendszer nektek jó, imádtok a zavarosban halászni, ha annyira rossz lenne ez a rendszer, már rég megváltoztattátok volna. 2/3 a faszom.

gauche caviar 2011.03.28. 16:43:05

Engem ezek nem zavarnának.
Viszont azt nem értem, hogy amíg Répássy Robó csak ilyen kis fidesznyik volt, addig is itt éldegélt Budapesten. Na most, ha addig meg tudta oldani a lakhatását (vajh miből...) akkor most mi is változott, hogy nagyobb kégliben kell meghúznia magát? Vele alszik a titkárnője, vagy mi?
Nomeg hát... egy embernek (aki elvileg nincs minden nap BP-n, hiszen ezért a lakhatási juss) annak biztosan kell a 158 négyzetméter? Nem sajnálom én tőle csak akkor ne fröcsögjön már itt kétpofára luxusprofitról meg közösbe nyulkáló levágott kezekről, mert a politikusi pénzarisztokrácia ugyanolyan gőzerővel élvezi a közpénzt, mint a veres komcsik.

röviden: fuck off!

bandika gazdája 2011.03.28. 16:44:08

@Secnir: Még mindig el vagyok képedve, hogy "magyarázatként" valaki ekkora f...szságot mondjon! Mé nem tűzvész, járvány vagy bármi, de ne má árvíz pont ott! Nem vagyok magamnál! Mondjuk a pénz nem számít! De minek néz minket, hogy ezzel akar etetni?!

Horemheb 2011.03.28. 16:50:16

@Aullah:
Nem mondod! Továbbá az is buta, aki azt hiszi, hogy azért kel fel a nap, mert kukorékol a kakas. És még lehetne sorolni a trivialitásokat, amiket ugyanúgy nem hisz senki, mint azt, hogy azért lopnak, mert kevés a fizujuk.

Secnir 2011.03.28. 16:50:54

"a legtöbben úgy gondolják, hogy a képviselők dőzsölnek, nem csinálnak semmit, ráadásul sokat is keresnek."
ez tény, ez nem gondolat műve.
audi skoda helyett =dőzs
hetente 3 ülésnap = nem csinálnak semmit
sokat is keresnek = 2 millió a plafon? havi 96 óra munkáér' ? így van, ez 21.000.- forintos órabér. Az átlagos fizu van ahol 400 forint/óra. Ha én megkapnám a br. 3000-et - havi 160 órában, tapsolnék örömömben. Hozzá kell tennem, informatikusként nagyságrendekkel felelősségteljesebb munkát végzek, mint a t. parlament.

"Ehhez persze politikai bátorság kell a mai világban"
ehehe, neeeem. Gerinc kell hozzá, szépöcsém, gerinc. Az meg még nem nőtt ki.

MNOP 2011.03.28. 16:51:41

Nehéz dolog, önhatalmúlag dönteni a saját fizetésemről úgy, hogy én is jól járjak és ne is baszogassanak miatta. Igaz, ennek a dolognak a rendezése nagyon sok plusz szavazattal kecsegtet...
igaz, még nem esett akkorát a fideszék népszerűsége, hogy ezt az aduászt bevessék. Addig meg megy a süketelés

Kicsit Karcos 2011.03.28. 17:40:02

Földi László, Cegléd Supermanje:

"Aztán a helyi jegyző december elején jelezte nekem, hogy törvénytelen teljes összegű költségtérítést felvennie az Országgyűléstől, ha az önkormányzattól is kapok pénzt, ekkor mondtam le a ceglédi járandóságáról a közgyűlés előtt. Sajnálom, ami történt, és vissza fogom fizetni a jogtalanul felvett összeget."

"n nyilatkoztam még májusban arról a parlament bérszámfejtési osztályának, hogy kapok a ceglédi önkormányzattól is költségtérítést, így annak összegét a parlamenti pénzemből levonták, azaz minden törvényesen történt."

Egyenesen mindkét helyre visszafizette vagy vissza szándékozta fizetni az egyik helyről törvénytelenül felvett segélyt.

tryclops 2011.03.28. 18:02:52

index.hu/belfold/2011/03/28/repassy_maga_fizeti_a_berlakasat/

Felháborító, hogy azt a régóta állami tulajdonban lévő lakást, amelyben jelenleg Répássy Róbert igazságügyért felelős államtitkár három családtagjával együtt lakik, olyan bérelt "luxuslakásként" mutatja be a Blikk című napilap hétfői cikke, amelyet állami pénzből fizetnek, közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) sajtóirodája.

Tehát az állami lakást nem az állam "fizeti". Egyre jobbak a magyarázatok, ez majdnem olyan jó, mint a Matolcsy féle "Ez nem államosítás, mert polgári kormány nem államosít" bonmotja. :)

Horizont 2011.03.28. 18:07:01

"Nevetséges, hogy egy parlamenti politikus alapfizetése 230 valahány ezer forint."
A bökkenő csak az, hogy nem ennyit visznek haza!
Nevetséges az átlagember átlagfizetése. Ilyen sírva röhögős!

@Horemheb: "maga a munka sokkal nagyobb fizetést érdemelne"
Igen ha lenne mögötte teljesítmény!Ezeket az embereket (óh miket nem írok bocsánat) politikusokat a versenyszférából a teljesítményük okán páros lábbal baszarintanának ki, vagy inkább be sem jutnának! Nekünk meg be kell érnünk ezekkel??

Horizont 2011.03.28. 18:13:48

@tryclops: Hát ez már tényleg röhej!
"bérleti díja nincs, a rezsiköltséget pedig - mint minden esetben - az érintett fizeti."
Miért nem tudnak abban a lakásban maradni ahol eddig laktak? Gondolom nem a híd alatt éltek!
Ő fizeti... agyam eldobom, a tetvek:(

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2011.03.28. 18:19:25

Ha már többen is kérdeztétek, hogyan lehetne ezeket "eltanácsolni" jelenlegi helyükről, nézzük meg, mekkora hadsereggel rendelkeznek! Arra az esetre, ugyebár, ha már nem bírjátok tovább, és szeretnétek, hogy elmenjenek (mint 2006-ban). Nos, ahhoz, hogy sikeresen "tanácsoljatok", legalább egy 2-3-5 ezer fős felfegyverzett, ütőképes csapatra van szükségetek, akik elfoglalják a főváros legfontosabb létesítményeit, lefegyverzik a sünök jelentős részét, ráteszik kezüket a Készenlétisek laktanyájára és a médiára. Ezt követően már van hozzá erő, hogy a hülyegyerekek, akik imádják a narancsos színt, eltakarodjanak a francba - mert bárhogy is nem tetszik egyeseknek, de ha valakik nem értenek a szép szóból, nem tudnak olvasni a sorok között, azokkal csak és kizárólag az erőszak nyelvén lehet/érdemes beszélni.

agymosott.blog.hu/2009/05/30/van_6_milliard_forintom

gramercy 2011.03.28. 18:26:13

realgazdasagi atlagber 2x-ese, ennyi jarna tisztessegesen az osszes fasszoponak

dolgozzanak azert, hogy a realgazdasagi atlagber legyen 1 millio tisztan, es akkor vihetik haza a havi 2 milkat

MeeCee 2011.03.28. 18:29:09

@Horemheb: de hát sz@rul végzik a munkájukat! Vagy azért kellene jól dolgozniuk, mert elég nagy a fizetés, és ha keveset kap, akkor rosszul dolgozik? Nem esetleg azoknak járna magas fizetés, akik jól dolgoznak? És esetleg ha ők jobban végeznék a munkájukat, akkor sokan nem havi 80 ezerből élnének, hanem helyette lenne nekik 230 ezer, a képviselő meg kaphatná a soxorosát?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.03.28. 18:31:09

Jaj, már megint ez a szekértoló írkodás.

Zero b+, figyelj oda!!

"A témával foglalkozni kívánó médiumokat ezért arra kérjük, hogy ne használják forrásként a Blikk írását, hanem forduljanak közvetlenül a KIM Sajtóirodájához vagy a Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság sajtóosztályához! - írja a tárca közleményében."
fidesz.hu/index.php?Cikk=160744

Horizont 2011.03.28. 18:44:25

@laspalmas: Kicsinálják a Blikket meglásd.Bezúzzák :DDDDDD

A Fidesz szerint: "....megtéríti számukra az albérleti költségüket. Ez utóbbi esetben az állami vezető által számlával igazolt bérleti díjat téríti meg számára az állam."
Hát ezen a csodán könnyesre röhögtem magam!!!!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.03.28. 18:46:24

@Horizont:

Ezt biztos svédből fordították :))))

Horizont 2011.03.28. 18:56:56

@laspalmas: Hahahahahahahahaha.......
Ha nem a bőrünkre menne innám minden szavukat és jókat derülnék, mert ezek tudnak olyat produkálni, de olyat:) De mivel hülyéknek vagyunk nézve minden szinten inkább sírok, zokogok:)És átkozódok!

bandika gazdája 2011.03.28. 18:57:06

@Horizont: Egy rokonom (három gyerekes apa, informatikus) Budapestről Székesfehérvárra jár dolgozni két műszakban, mert ott kapott munkát. Jelzem minden nap, és nincs másfél hónap téli, három hónap nyári szünet, meg három napos munkahét. Ezeknek miért nincs egy km. határ?!

Horemheb 2011.03.28. 18:59:00

@Horizont:
"Nevetséges az átlagember átlagfizetése. Ilyen sírva röhögős!"
Ez ugyan igaz, de egy átlagember sem szeretne olyan országban élni, amit olyanok irányítanak, akik annyit értenek hozzá, mint egy átlagember. Mint ahogyan bárki halálra rémülni, ha megtudná, hogy az orvosa annyit ért az orvostudományhoz, mint egy átlagember. Szerintem az azért nyilvánvaló, hogy egy parlamenti képviselőnek SOKKAL többet kell keresnie az átlagnál. Már ha bármilyen igényünk van arra, hogy minőségi munkát végezzenek.

"Igen ha lenne mögötte teljesítmény!Ezeket az embereket (óh miket nem írok bocsánat) politikusokat a versenyszférából a teljesítményük okán páros lábbal baszarintanának ki, vagy inkább be sem jutnának!"
Ez is igaz, ezek a nyomorultak semmire nem jutnának a versenyszférában. A megoldás tehát valóban az lenne, mint a versenyszférában: kibaszni őket.
A versenyszférában azonban a fizetés alapját túlnyomórészt a munkakör határozza meg, nem maga az ember. Már csak azért is, hogy ne csak hulladékok jelentkezzenek az adott munkára. Aztán persze kibasszák, ha rosszul teljesít az adott ember, de a következő jelentkező kb. ugyanannyit fog kapni, mert maga a MUNKA annyit ér. Az egyéni teljesítmény tehát a kibaszás alapját képezi, nem a fizetés nagyságáét. Valamekkora szórás persze adott munkakörön belül is van egyéni teljesítmény alapján, de nem nagyságrendi, tehát a lényegen nem változtat.

@MeeCee:
Igen, tényleg szarul végzik a munkájukat (és ez egy nagyon enyhe megfogalmazás), de mint fent írtam, ezért ki kell baszni őket, nem a fizetésüket csökkenteni. Feltéve természetesen, hogy azt akarjuk, hogy valaha is kompetens embder kerüljön oda. Ha megelégszünk azzal, hogy mindig olyan hulladékok legyenek ott, mint most, akkor akár még jobban is érdemes csökkenteni a fizetésüket.

44 2011.03.28. 19:31:04

Valaki azt magyarázza már meg nekem, hogy honnan kapják ezek az emberek a fizetésüket? A járandóságok kiszámítása nem a képviselő feladata, van egy könyvelő, jegyző, számfejtő, stb., akinek ez a dolga. Ugye?

dr. Aullah 2011.03.28. 19:42:05

"Ez ugyan igaz, de egy átlagember sem szeretne olyan országban élni, amit olyanok irányítanak, akik annyit értenek hozzá, mint egy átlagember."
Jelenleg egy ilyen országban élünk, ha nem vetted volna észre.

"Mint ahogyan bárki halálra rémülni, ha megtudná, hogy az orvosa annyit ért az orvostudományhoz, mint egy átlagember."
Az orvosoknak nagyon sokat kell tanulni, hogy orvosok lehessenek. Ráadásul nekik felelősséget is kell vállalni a tetteikért. Egy sima körzeti orvost többre tartok, mint egy mocskos politikust.

"Szerintem az azért nyilvánvaló, hogy egy parlamenti képviselőnek SOKKAL többet kell keresnie az átlagnál."
A mostani bérük is sokkal több, de ne csak a bért nézd, hanem minden mást is, amit mellé kapnak. Kocsi, mobil, lakhatás.

"Már ha bármilyen igényünk van arra, hogy minőségi munkát végezzenek."
Nekem a minimálért is minőségi munkát kell végeznem, vagy mondjam a főnökömnek, hogy ennyiért nem végzek minőségi munkát?

"Ez is igaz, ezek a nyomorultak semmire nem jutnának a versenyszférában"
Ja, de azért adjunk nekik többet, mint akik a versenyszférában dolgoznak... miért is?

Az a te legnagyobb bajod, hogy azt hiszed, hogy csak akkor lesznek ott jó emberek, és nem hulladékok, ha sok pénzt kapnak. Te úgy tekintesz a politikus létre, mintha annak a fő lényege az lenne, hogy minél hamarabb meggazdagodjon az ember. Jelenleg ez van, ami rohadt szar.
De ezek szerint te is egyetértesz, hogy akinek nincs semmije, az ennyit ér.

tejfogubandi 2011.03.28. 19:46:29

@jágör68: lassan már a go kelet is jobb ....

Horemheb 2011.03.28. 20:04:30

@Aullah:
"Az orvosoknak nagyon sokat kell tanulni, hogy orvosok lehessenek. Ráadásul nekik felelősséget is kell vállalni a tetteikért. Egy sima körzeti orvost többre tartok, mint egy mocskos politikust."
Egy ország irányítása több nagyságrenddel felelősségteljesebb munka, mint egy orvosé. A munka. Elvégre több millió ember életére lehetnek pozitív, vagy negatív hatással. Azt, hogy a munkakört jelenleg betöltő emberek hulladékok, senki nem vitatja.

"A mostani bérük is sokkal több, de ne csak a bért nézd, hanem minden mást is, amit mellé kapnak. Kocsi, mobil, lakhatás."
A sokmindennel együtt keres a legtöbbjük jóval 1M alatt. Azok csak a legdurvább komisszárok, akiknek összejön a 2M fölötti csalással együtt. A probléma egyébként pont az, hogy 4-5 címen kell felvenniük a pénzt, mert a magyar iszonyatosan irigy, és ha meghallaná, hogy mondjuk bruttó 2M-et keres egy politikus, akkor fel lenne háborodva. Ezért lett ilyen sunyin megcsinálva, és ez az, amire Lázár felhívta a figyelmet. Lázárt egyébként mélységesen megvetem, de ettől még van olyan, amiben igaza van.

"Nekem a minimálért is minőségi munkát kell végeznem, vagy mondjam a főnökömnek, hogy ennyiért nem végzek minőségi munkát?"
Tehát szerinted mindenkinek pontosan ugyanakkora fizetést kellene kapnia? Azt hittem, hogy a kommunizmus után az legalább egyértelművé vált mindenki számára, hogy minél többet ér egy munka (sőt, bármi), annál többet fognak fizetni érte. A minimálbéres munka sok nagyságrenddel kevésbé jelentős a társadalom életét tekintve, mint egy parlamenti képviselőség.

"Ja, de azért adjunk nekik többet, mint akik a versenyszférában dolgoznak... miért is?"
Nem többet kell nekik adni, hanem versenyképes fizetést. Tehát legalábbis nem kevesebbet. Nagyon egyszerű a dolog. A megfelelő kvalitású emberek a legjobb ajánlatok közül fognak válogatni. Ha azok között nincsen parlamenti képviselőség, akkor azt nem megfelelő kvalitású emberek fogják betölteni.

"Az a te legnagyobb bajod, hogy azt hiszed, hogy csak akkor lesznek ott jó emberek, és nem hulladékok, ha sok pénzt kapnak."
Nem. Ez csak egyik irányba működik. A nagy fizetés nem garantálja azt, hogy jó emberek legyenek ott. A normális fizetés hiánya viszont garantálja, hogy nem jó emberek legyenek ott. Nem értem egyébként, hogy miért olyan nehéz megemészteni pont ezzel a szakmával kapcsolatban. Próbálnál meg tulajdonosként egy többezer fős cég élére CEO-t találni ennyi pénzért, hamar kiderülne a reláció könyörtelen működése. :)

Bee-zony 2011.03.28. 20:11:02

A „nagyon korrekt” párt (már csak idézőjelesen) lakhatási támogatásos Balczó Zoltánjával mi van?
Vállat v(V)onás, és „na és?” Ez volt már 2006-ban is; és 5 év után is ugyanez van…?

Bee-zony 2011.03.28. 20:14:58

@Geza: „És ezzel vissza is értünk a 'de hát akkor mi legyen'-hez...”
A polgárháborúba sodródás megy magától, ahogy a víz fentről lefelé folyik.
Viszont ha valaki békés megoldást akar, és nem akar kivándorolni…
Az alapprobléma az, hogy az ország többsége nagyjából-egészéből ugyanolyan korrupt, buta és hozzánemértő, mint a hatalmon lévő parlamenti pártok tagjai.
Ha a korrupt Gipsz Jakabot lecseréljük a korrupt Karton Jakabbal, vagy az egyik korrupt pártot a másik korrupt párttal, akkor ettől a lényeg nem változott.
Egy megoldást látok a problémára (kivándorlás nélkül)…
Kezdve azzal, hogy szerintem még a legnagyobb gebaszban sem fog kivándorolni-elmenekülni egymillió embernél több. Összehasonlításul, Kadhafi polgárháborús Líbiájából (a kb. 6 millióból) elmenekültek kb. háromszázezren; a 18 milliós Elefántcsontpartról kb. 1 millióan menekültek el a fővárosból.
Ebből gondolom, hogy itt sem lenne nagyobb az arány, és az itt maradó 9 millióért érdemes tevékenykedni (ha érdemes valamiért egyáltalán).
Vagy ha nyirkai jóslat „A nép fele elpusztul” tételét veszem alapul, akkor a túlélő 5 millióért.
Ahhoz, hogy ne a korrupt pártok éhes sáskái vándoroljanak körbe-körbe a politika színpadán, lelegelve közben mindent, a tarlóig (vagy Tarlósig), kell egy magas színvonalú kőkemény szabályrendszer, aztán meg kell keresni azt a kb. százezer nem korrupt, nem lop-csen-csór embert (feltételezem, hogy van ennyi), akik betartják és betartatják a szabályokat, és belőlük már lehet egy korrekten működő párt. Nem mintha a többség megérdemelné a kettősmércéjükkel, miszerint a politikusok legyenek korrektek és szentéletűek, ők viszont továbbra is hadd maradhassanak korruptak a maguk kiskapus-hálapénzes kispályáján.
Elvileg megvan a kiút, és a matematikája is rendben van, ha van százezer korrekt, politizáló, motivált és kitartó ember. Viszont hogy mekkora meló ez… Olyasmi, mint háború után újjáépíteni az országot. Nagy.
Ha nem ez valósul meg, akkor a korrupt, és szélső(bal-jobb)oldali pártok körforgása valósul meg, egészen a polgárháborúig; és utána megintcsak a korrekt szabályrendszerű korrekt párt a megfelelő opció… Tehát máris hozzá lehet kezdeni, hogy minél hamarabb meglegyen, és minél jobb színvonalon.
Sőt, az jó, ha több, egymással összefogó párt van, akik a bizonytalanok és nemszavazók 48%-os táborából meg akarják szerezni a legalább 5%-ot.
A probléma pedig az, hogy a drágalátos demokratikus rendszer mindenütt a mennyiségre hajt: 750 db kopogtatócédula / fő, több mint félezer jelölt országos szinten, és persze az ehhez szükséges párttag-létszám, a közismertség… a teljesítendő kritériumok mindenütt a mennyiségről szólnak, de végeredményként a minőséget várnák el.
Minőség is legyen, és mennyiség is, az nagyon keskeny ösvény, bár lehetségesnek látszik.

2011.03.28. 20:26:41

"Nevetséges, hogy egy parlamenti politikus alapfizetése 230 valahány ezer forint."
Nem, kisapám, a 78.000 bruttós minimálbér, az a nevetséges (a mai árakhoz képest.)
Egyébként nem értem, hogy egy minden felelősségtől felmentett bólogatójános, aki a frakcióvezető utasításai szerint nyomkodja a szavazógombokat, milyen alapon hasonlítja helyzetetét bármilyen vezető pozícióhoz? Véleményem szerint semmivel sem bonyolultabb a munka, amit végez, mint a vidámparkban a körhintásnak, aki a "ki" és "be" feliratú gombokat nyomogatja öt percenként.

dr. Aullah 2011.03.28. 20:37:15

""Az orvosoknak nagyon sokat kell tanulni, hogy orvosok lehessenek. Ráadásul nekik felelősséget is kell vállalni a tetteikért. Egy sima körzeti orvost többre tartok, mint egy mocskos politikust."
Egy ország irányítása több nagyságrenddel felelősségteljesebb munka, mint egy orvosé. A munka. Elvégre több millió ember életére lehetnek pozitív, vagy negatív hatással. Azt, hogy a munkakört jelenleg betöltő emberek hulladékok, senki nem vitatja."

Már bocs, de jelenleg, magyarországon a politikusoknak SEMMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁSA NINCS. Sajnos. Senki sem vállalja a felelősséget semmiért. Bár tényleg nagyon sok ember életével játszanak, semmi felelősséget nem vállalnak. SEMMIT. Szóval nem tudom te miről beszélsz...
Például elég, ha elolvasod ezt a hírt:
"Ez így szerepel az OGY képviselők javadalmazásáról szóló törvényben, vagyis aki ezt megszegi, a törvényt szegi meg.
Ennek ellenére az "ügyek" csak a Fidesz etikai bizottsága elé kerülnek, ahol kiszabják a büntetést: írásbeli figyelmeztetés (=osztályfőnöki intő, mu-ha-ha) 200 ezer forint bírság (=1 heti zsebpénz megvonás, hűha) a vétkesnek, oszt' csókolom."

Horemheb 2011.03.28. 20:43:48

@Aullah:
"Már bocs, de jelenleg, magyarországon a politikusoknak SEMMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁSA NINCS. Sajnos. Senki sem vállalja a felelősséget semmiért."
Ez így van. De mint írtam többször, és most akkor sokadszor: maga MUNKA ér sokat. Azok, akik jelenleg végzik, nem érnek egy kupac szart sem.
Ezt is még egyszer: a nem megfelelő munkást kirúgni kell, nem pedig az adott munkakör fizetését csökkenteni. Az csak arra jó, hogy onnantól garantált legyen a szar munka az adott munkakörben.

lyken 2011.03.28. 20:54:50

"a többiek hallgattak erről a juttatásról." És mit felejtettek még ki a fideszes elvtársak? Akarom mondani főfőpolgártársak. Ne jellemezzük már őket az amatőr komcsik jelzőjével... Kismiskák voltak ők a főfőpolgártárs urakhoz képest önkényuralomban, pénzéhségben és dezinformációban.

GGG77 2011.03.28. 22:34:23

Tényleg addig nagy a pofájuk, amíg el nem zavarjuk őket az anyjukba. Akárhogy.

Megdobbent 2011.03.29. 03:36:37

De hol van innen a dajcstomi, hogy elkuldjon minket prolikat az anyankba szep valasztekosan? :(

Bee-zony 2011.03.29. 05:40:20

@Bee-zony: Folytatva a párt-témát, gondolkodtam, hogy nyilvánosságra hozzak-e félkész dolgot; de inkább itt van egy kis összefoglaló helyette.
Alaptétel: aki békés úton-módon akar valódi rendszerváltást elérni, annak erre egy lehetősége van, a pártalapítás.
Pártalapítók figyelmébe, a mennyiségek: pl. 2006-ban 52 párt jelezte az indulását a választásokon, és 48 gyűjthetett közülük kopogtatócédulát. Ebből bejutott az Országházba 4 (és fél) párt, az MSZP, a Fidesz-KDNP, az SZDSZ, és az MDF.
Tehát 10 induló pártból 9 biztosan lemorzsolódik, és győz a mennyiség. De akkor hol a minőség? Ezért írtam előzőleg, hogy keskeny ösvény az.
Mennyiség: a Jobbik pl. ez idő szerint 840 alapszervezetből, és 12000 tagból áll.
Minőségi pártot kell létrehozni úgy, hogy az elvárt mennyiség is meglegyen. Innen kezdődik nálam a koncepció, aminek a tagsági matematikája elvileg rendben van, és át kell ültetni a gyakorlatba; csak a hozzá szükséges időből és energiából kell sok. De elkezdem most tavasszal a gyakorlati részt. Aki pártot akar alapítani, ne halassza jövőre… Érdemes a pártoknak társulni is, ha a legalapvetőbb dolgok azonosak: nálam ez a kettő a nemzeti oldal, és a minőség. Nagy poén lenne az egy napon induló két párt… Én pár hétre vagyok attól, hogy összerakjam az elméletet, az elérendő fő célokat és a hogyan csináld-ot; és ha megvan a működő módszer, onnantól már elszántság és kitartás kell hozzá, életforma-szinten. Ezek nélkül csak a „futottak még és elbuktak” között lesz minden próbálkozás. Pártot építeni vagy jól, vagy sehogy, mert a kettő között az elbukás van.
Érdekesség, hogy a párthoz mennyiség kell, viszont a pártalapításból nem lesz OKJ-s szakma, mert ahhoz kicsi a létszám… és most agyalok és szerkesztek tovább.
Zero húzzál bele, talán neked van esélyed, hogy ennyi politikai blogolás után elsőre összejöjjön egy életképes, működő és növekvő párt.

TBal 2011.03.29. 07:57:20

@Horemheb: De jó, végre egy ember, aki ugyanazt gondolja, amit én. Én is ezt szoktam mondogatni, ha a politikusi fizetésekről van szó. Egy vicc, hogy az alapbérük összemérhető az én fizetésemmel, sőt, talán kevesebb is, pedig még törtető karrierista sem vagyok.
Örültem volna, ha ellenzékben nem az ellenkezőjét mondják, de akárhogy is, jó lenne, ha megcsinálnák végre.

Kabbe (törölt) 2011.03.29. 09:07:50

cselédek vagytok a fidesz nagybirtokon:)

hoplita 2011.03.29. 11:00:02

@TaTa86.:
Ó, hányszor mondtam már ezt....!

Megtriplázni a pénzt....és utána aki "félrelép", annak a büntetési tételt is triplázni.
Világos, tiszta viszonyok, pardon nélkül.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.03.29. 13:13:38

Zero,Laspalmas!Lassan eljön az idő,mikor kaptok egy jelzést és RÁ KELL JÖNNÖTÖK,hogy a blogolás NEM nektek való.Át kell majd adnotok a helyeteket.Zerot Rákay Philipp váltja majd,Laspalmas helyére pedig Kóczián Péter kerül majd.
Amúgy ezek a pénzek az ország megmentéséért nem tűnnek soknak.:))

Edömér 2011.03.29. 14:52:01

Cegléden árvíz :) Muhahaha.
Rég nevettem ilyen jót. Ugyan milyen folyót vizionát Földi polgármester Ceglédre? Tudomásom szerint minden folyótól jó messze van Cegléd, a Gerje csatorna meg, ami a város szélén folydogál, sose öntött ki. Lehet, hogy belvízre gondolt...

süti beállítások módosítása