Skip to content


       Szűrés lista

Kritika helyett világosságot

Szépen beleillett a két-har-mad! arroganciájába és a narancsdiktatúrától rettegő népszavás publicisztikákba a Matolcsy által benyújtott 2011-es költségvetést kritizálni merészelő Költségvetési Tanács tavaly decemberi kiherélése.

Az [origo] szépen összefoglalta a történteket: Az évi több mint 800 millió forintból működő KT idénre kért keretének java részét, 825 millió forintot a roma ösztöndíjprogramokra irányították át, további 10 millió forintnak pedig az Országgyűlés Hivatala lett a célállomása, a KT negyven elemzőjét kivétel nélkül utcára tették, a KT három vezetőjéből kettőt még év végével visszahívtak, az elnök, Kopits György pedig február elején lemondott. A korábbi elemzői stáb egy része, költségvetési elemzések készítésére egy civil társaságot alapított április végén, Költségvetési Felelősségi Intézet Budapest néven. Most a KT  egy szakértői stáb nélküli háromfős testület, elnöke a kormánypárthoz közel álló Járai Zsigmond, Fidesz-képviselőből az Állami Számvevőszék elnökévé avanzsált Domokos László, és az Orbán-kormány által számtalanszor támadott Simor András jegybankelnök.

Csináltak maguknak a régi KT helyett egy bábtestületet, miután a renitenseknek bemutattak.

Most meg jó alaposan ki is röhögik őket, persze diplomatikusan és nemzetien.

Ugyanis a volt Költségvetési Tanács jogutódja az Országgyűlés Hivatala lett, "hozzá" kerültek a KT tárgyi és pénzügyi javai egyaránt.

Magyar Közlöny:

 

Vagyis az elkölthető 655 millió forintból 470 a KT-től származik, annak megszüntetésével spórolták meg. És vajon mire költik?

Hát erre:

A teljes felhívás itt.

Címkék: fidesz pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr902877809

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Újabb adókkal a megszorítások ellen! 2011.05.05. 14:55:39

Öt új adónemet vezethet be Budapest, miután a Fővárosi Közgyűlés április 27-i ülésén a képviselők elfogadták a főváros 2011 és 2014 közötti gazdasági tervét. A gazdasági terv öt új adónem bevezetését is felvetette, így Budapest vizsgálja, hogy bev...

Trackback: RIP egyetemi autonómia 2011.05.05. 14:09:44

Van a régi vicc, miszerint meghal Kovács kiskatona édesapja, és az ügyeletes tiszt az őrmestert kéri meg, hogy „kíméletesen” közölje Kováccsal a tragikus hírt. Az őrmester gondolkodik, felsorakoztatja a katonákat és elkiáltja magát: „...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Homeoffice 2011.05.05. 11:56:47

@Seduxen:

Affenét. nagy Pet Shop Boys rajongó:)))

kej 2011.05.05. 11:58:30

@eszkep: te tényleg nem gondolkodsz. az eredeti kt mellett negyven, de inkább ötven fős úgynevezett titkárság dolgozott. az itt található szakemberek készítették az elemzéseket. azokat, melyek azért a maguk 40-50-60 oldalas terjedelmükkel némileg meghaladták a kancsi szakmai kompetenciáját

Seduxen (már NEM dr.) 2011.05.05. 12:00:29

@Gunther: óóó hogy baaaaszd meeeeeg. muszáj volt ezt? Teee, teeee!! ÁÁÁÁ, most miattad elkezdtem dúdolni :((((

Seduxen (már NEM dr.) 2011.05.05. 12:02:22

@kej: " jelenleg viszont nulla olyan kezdeményezés van, ami segítene a fiatal családokon:( " - ez nem igaz! Tudomásom szerint pl az USA-val szemben már nincs vízumkényszer... Elnézve az itthoni "széljárást" ez bizony egy igen nagy segítség lehet :))))

kej 2011.05.05. 12:04:48

@Seduxen: mit tolsz? aggyá!!! naaa, lécci!

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.05.05. 12:05:44

@Seduxen: "ha tudsz jobb megoldást, amivel az ember saját lakáshoz juthat, mint a hitel...."

Nekem van egy ötletem. A Sanyinak úgyis 15 oldalnyi ingatlanja van, nézzétek meg, ha valamelyik oké akkor beszéljetek vele, hátha belemegyek egy kis üzletbe. Szerződést köttök (örök kikezdhetetlen hűség, szolgálat, a lelked, stb.) és már meg is van oldva.

Nem kötelező, csak egy jószándékú segítőkész ötlet.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.05.05. 12:14:10

@kej: miért? mondd azt, hogy nem az egyik legéletképesebb ötlet? Ha szerencséd van kapsz zöldkártyát, kiköltözöl, munka, és 5 év után már mint állampolgár dúdolhatod a himnuszt :)))

@Valahol Máshol: előbb paktálnék le az Ördöggel :)))

kej 2011.05.05. 12:15:54

@Seduxen: igaz, ami igaz. én most egyelőre az ulmi rokonokon gondolkodom. gondolom meki ott is van. :(

Marcellusca 2011.05.05. 12:23:15

@kej: És, aki ezek után még önállóan, saját akaratából befizet az államadósság (vagymijaf@szom) alapba, azt sürgősen pszichiátriai kezelésre beutalni!

kej 2011.05.05. 12:29:11

@Marcellusca: jaja. nem tudom, hogy a tegnapi reggel (vagy immár ismét: pártkelte?) műsorát láttad-e? szerepelt benn az új központ arca. keress rá az archívumban. ennyi ostobaságot összehordani még életemben nem hallottam - pedig hidd el - hivatalból figyelem a politikát:(

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.05.05. 12:33:02

@eszkep:

"elég sűrűn látom este a Parlamentet, így én örülök neki, kíváncsian várom a látványt"

Ennyi, bazmeg, ennyi?
Persze én vagyok az infantilis szerinted....

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.05.05. 12:40:29

@Marcellusca: És, aki ezek után még önállóan, saját akaratából befizet az államadósság (vagymijaf@szom) alapba, azt sürgősen pszichiátriai kezelésre beutalni!

Nem szeretem az ilyen szövegeket. Szerintem töröltesd a hozzászólást mielőtt...

de másképp is fogalmazhatok:

Láttad már egy Q7-es csomagterét? És belülről?

Seduxen (már NEM dr.) 2011.05.05. 12:43:40

@Valahol Máshol: ugyan-ugyan. nem hiszem, hogy feleslegesen elautóznának vele a Börzsönyig :)))) a helyszínen tarkón lövik, "oszt jó napot!" :DDD

Vidéki 2011.05.05. 12:44:11

Vastagbőr a valóság égi mását festi meg:

1. „ Most a KT egy szakértői stáb nélküli háromfős testület, elnöke a kormánypárthoz közel álló Járai Zsigmond, Fidesz-képviselőből az Állami Számvevőszék elnökévé avanzsált Domokos László, és az Orbán-kormány által számtalanszor támadott Simor András jegybankelnök”

Csak a valóságot félremagyarázó ember állíthatja, hogy Járainak és Simornak az MNB-ben, Domokosnak az Állami Számvevőszéknél nincsen szakértői stábja.

2. Amikor hajdanában a KT-t létrehozták, néhány emberből állt. Sikerült 40 főre felduzzasztani és évente kb 850 millió forintot elkölteni, felelősség nélküli tanácsokért, olyanokért, amilyeneket kávéházi kibicek szoktak osztani a játékosoknak.

3. Vastagbőr, nem tudni milyen alapon, feltételezi, hogy csak a régi KT évi 850 millió forintos tanácsai lehetnek csak a „jó tanácsok”, míg Járai, Simor és Domokos KT tanácsai eleve rosszak lehetnek csak.

Horizont 2011.05.05. 12:48:05

Élnek köztünk igazi hazafiak! Horváth Tihamér, a Széchenyi-Terv Gazdaságfejlesztő Társaság elnöke.
A kormány által létrehozott Összefogás az Államadósság Ellen Alap irányító testületének tagja szerint ma Magyarországon egymillió ember lenne képes befizetni a rá jutó államadósság (2 millió forintos) összegét.
Volt pofája ezeket mondani: "Ha azt érzem, hogy nekem itt helyt kell állnom, akkor nem az adókedvezmény miatt fogok a befizetés mellett dönteni. Nem az adóbevallásban, hanem a szívben dől el a kérdés. (???????)
Én személy szerint úgy döntöttem, hogy idén egyszer kétmilliót, jövőre háromszor kétmilliót, és a harmadik évben négyszer kétmilliót fizetek be. Ezzel én megváltom a családomat "
Ezek mind kivétel nélkül nem itt élnek a realitásról halvány lila gőzük sincs! NEM NORMÁLISAK!!!!Ássák a saját sírjukat. Orbánnak lapát se kell! Készítik a terepet a Jobbiknak!
Eszkep még csak annak örül, hogy ki lesz világítva a parlament, hogy mindennap megcsodálhassa!
Hol az út vége??????

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.05.05. 12:48:06

@Seduxen: a helyszínen tarkón lövik, "oszt jó napot!"

Amíg tart az EU-s elnöklés addig nem (tudod a renoménk). Július elejétől persze más a helyzet. :))))

Vidéki 2011.05.05. 12:48:51

Az "Ezeregyéjszaka" meséi között volt egy, aminek a címe:

"Ali Baba és a negyven rabló."

Ironfist 2011.05.05. 12:49:15

@laspalmas:

Ne háborodj fel egy fideszes bért(r)ollnok megjegyzésén :)

Különben is, most elárulta magát. Vajon miért is látja esténként a parlamentet? Lehet, hogy személyesen viszi be Viktornak a jelentéseit :D

zrobasé 2011.05.05. 12:56:11

szupi, megjött vidéki is a hivatalos magyarázatokkal...igaz, a kivilágitási pénz felhasználásának miértjét még nem kapta utasításba, de mi már azt is tudjuk : eszkep esti sétájának nonplusultrájáva tevéséhez miatt van...(mondjuk az is szép eszmefuttatás, kedves Kun János imádó, hogy a régi KT csak kibic volt...de persze a mostani meg tuti jó lesz...wehehe)
TRIVIÁLIS !

Virág et. 2011.05.05. 12:56:11

Majdnem válaszoltam Vidékinek meg a másik fidesz-tollnoknak, de a józan eszem győzött.

Prof. Dr. Simon Templar 2011.05.05. 12:58:45

"A disznók (kétharmad) most árulták el, hogy az elmúlt három hónap alatt megtanultak olvasni és írni egy régi ábécéskönyvből, amely valamikor Mr. Jones (Gyurcsány) gyermekeié volt, aztán kidobták a szemétdombra. Napóleon (Ovi) fekete és fehér festéket hozatott, és kivezette a társaságot a főútra nyíló ötreteszes kapuhoz. Ott aztán Hógolyó (Schmitt Paja) (mert ő tudott a legjobban írni) ecsetet fogott a csülkébe, festékkel bemázolta a MAJOR (köztársaság) felírást a kapu felső keresztfáján, és a helyére odafestette, hogy ÁLLATFARM (Magyarország). Attól fogva ez lett a tanya neve. Ezután visszamentek az épületekhez, majd Hógolyó (Schmitt) és Napóleon (Ovi) létrát hozattak, és nekitámasztották a nagy pajta hátsó falának. Elmagyarázták, hogy a disznóknak (kétharmad) az utóbbi három hónapban folytatott tanulmányaik során sikerült az Állatizmus (FASZ - Forradalom A Szavazófülkében) alapelveit hét parancsolatban összefoglalni. Ezt a Hétparancsolatot (Alkotmány) most fel fogják írni a falra, ezek változtathatatlan törvények lesznek, és az Állatfarm valamennyi állatának mindörökké ezek szerint kell élnie. Hógolyó (Schmitt) némi nehézségek árán (mert disznónak nem könnyű létrán egyensúlyoznia) felmászott a létrára, és munkához látott, Süvi pedig néhány fokkal lejjebb a festékesdobozt tartotta. A parancsolatokat akkora fehér betűkkel írták fel a kátrányos falra, hogy harminc méter távolságból is el lehetett őket olvasni. Így szóltak:

HÉTPARANCSOLAT (Alkotmány)

1. Aki két lábon jár, az ellenség. (lásd: "gyurcsányahibás!")

2. Aki négy lábon jár, vagy szárnyai vannak, az barát. (lásd: papagájkommandó)

3. Állat nem visel ruhát.

4. Állat nem alszik ágyban.

5. Állat nem iszik alkoholt.

6. Állat nem öl meg más állatot. (lásd: "egyenruhás bűnözés")

7. Minden állat egyenlő.

A felirat csinos lett, s bár Hógolyó (Schmitt) a "barát" szót "bárat"-nak írta, az egyik "S" betűt pedig fordítva görbítette, a helyesírás elejétől végéig hibátlan volt. Hógolyó felolvasta a többiek épülésére. Valamennyi állat teljes egyetértéssel bólogatott, az ügyesebbek pedig mindjárt el is kezdték megtanulni a parancsolatokat.

- Most pedig, elvtársak - kiáltotta Hógolyó, ledobva az ecsetet -, előre a rétre! Becsületbeli ügyünk, hogy hamarabb behordjuk a szénát, mint Jones meg a béresei.

Ebben a pillanatban azonban a három tehén, aki már egy ideje feszengett, elkezdett hangosan bőgni. Huszonnégy órája nem fejték meg őket, már majd kipukkadt a tőgyük. A disznók némi gondolkodás után sajtárokat hozattak, és sikeresen meg is fejték a teheneket; a csülkük igen alkalmasnak bizonyult erre a feladatra. Nemsokára öt sajtár telt meg a habzó, sűrű tejjel, s ezt sok állat látható érdeklődéssel figyelte.

- Mi lesz ezzel a sok tejjel? - kérdezte valamelyik.

- Jones (Gyurcsány) néha bele szokott keverni egy kicsit a tápba - kottyantotta ki az egyik tyúk. (nyugger)

- Ne törődjetek most a tejjel, elvtársak! - kiáltotta Napóleon (Ovi), és odaállt a sajtárok elé. - Gondoskodni fogunk róla. Most az aratás a fontos. Hógolyó (Schmitt) elvtárs fog vezetni. Pár perc múlva én is követlek benneteket. Előre, elvtársak! Vár rátok a széna.

Az állatok elindultak a kaszálóra. Mikor este visszatértek, észrevették, hogy a tej eltűnt."

Mai kérdésünk: hová lett a tej? A helyes megfejtők között gyöngyöspatai kalandtúrát sorsolunk ki. :)))

Mottónk: "Gyöngyöspata tetején izgalmas a sziklatúra, az izgalmat biztositja a narancsos diktatúra"

Dracon 2011.05.05. 13:10:55

Nem tudom mi a rákért vagytok ennyire oda. Hiszen viktor akármikor fel tud mutatni 1000000-1500000 szavazólapot ahol arra a kérdésre hogy
"Akarja-e Ön azt hogy a parlament munkája átláthatóbb és jobban megvilágított legyen?"
Azt válaszolták a droidok hogy IGEN!!!!
Nos ugyebár ez se megy azonnal, ezt is ahogy nagy legóépítő atyánk John von Laser the Major of BalmazNewYork mondaná apránként kell felépíteni kockáról kockára.
Ezért most kiírnak erre legerősebb népakaratnak megfelelő feladatra egy tender ami felszereli a lámpákat. Utána bekapcsolják és megnézik hogy mennyivel lesz jobb a helyzet. Majd kiírnak egy tendert hogy valaki készítsen már egy minimum 2 oldalas tanulmányt, no jó esetleg 3 oldalasat de több ne legyen mert elalszunk ha elolvassuk meg különben is e oldal egységára 100000000 forint + ÁFA, arról hogy hogyan kellene a lámpákat orientálni.
Ha az tanulmány jó lesz (miért ne lenne jó hiszen a kiíró fia 5 volt irodalomból akkor csak meg tudja írni ezt is), akkor majd talán egyszer lesz egy olyan tender is ahol a lámpák irányba állítása lesz a feladat.
Vagy esetleg írunk egy kérdést a NÉP felé hogy jó lesz-e így ahogy van? (Ez attól függ majd hogy a postás/nyomdász havernak kell több pénzt nyomni vagy a lámpás ismerősnek).

Az a baj veletek kommentelők hogy nem látjátok perspektívájában a nagy műt.
Ahogy azt megmondta Virág(viktor) elvtárs is
"Ezen lovagol maga? Amit a vaksi szemével lát? A süket fülével hall? A tompa agyával gondol? Azt hiszi, fölér az a mi nagy céljaink igazságához?!"
"Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik, és aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló."

Dracon 2011.05.05. 13:20:38

@Dracon: Még mielőtt valaki azzal gyanúsít hogy nem tudom hol kapja a jól megérdemelt tiszteletdíját szeretett legóépítő hősünk, csak jelzem hogy tudom. De ez itt az ellenség megtévesztése miatt került bele.
Hiszen mint tudjuk nemzetközi helyzet fokozódik!

Vidéki 2011.05.05. 13:35:14

@Dracon:

" Mint tudjuk nemzetközi helyzet fokozódik!"

Valamint:

"Az ellenség keze, betette a lábát!"

bandika gazdája 2011.05.05. 13:49:52

@jágör68: Németországgal jössz?! Befejeztem veled, bár lennének még érveim! Akinek annyi esze van, hogy a jelenlegi Magyarországot Németországgal hasonlítja össze, és ezzel érvel ... Na szia!

Link Elek 2011.05.05. 13:51:46

dugjanak kaktuszt a seggukbe. soha tobbet nem szabad megengedni, hogy ezek a faszfejek a hatalom kozelebe keruljenek.

bandika gazdája 2011.05.05. 13:52:24

@bandika gazdája: Ja, és nem mehet mindenki WEST-be! Meg nem is hinném, hogy az lenne a normális, hogy egy ország népe útrakel! Dehát ez már nem a mi kompetenciánk, akinek meg igen, az tesz rá nagy ívben.

Spanish VVax 2011.05.05. 13:52:43

@laspalmas: van akinek annyi is elég mint eszképnek. 800 millió ? És ? Legalább szép fényes ! LOL

Ringlósztár 2011.05.05. 13:53:38

Úgy látom, itt a többség nem szereti a Kedves Vezetőt.
Nem értem.
Értem.

Ringlósztár 2011.05.05. 13:55:27

Hír az indexről:
"Abortuszellenes kampányt indít a kormány ".
Én meg kormányellenes abortuszt.

Spanish VVax 2011.05.05. 13:56:18

@Link Elek: Nézd nincs olyan hogy "nem szabad megengedni". Ezek nem gyerekek, akiket el lehet tiltani valamitől. Az agyatlan szavazót kell hibáztatni, aki program nélkül, felszólitásra szavazott a fideszre (ti.: "ITT AZ IDŐ" Ennyi volt a fidesz programja). Egy normális demokráciában egy ilyen program kb 1% támogatást ért volna el szavazáson. Az a félelmetes, hogy a magyar mennyire nem érti a politikát, mennyire érzelmi alapokon dönt és mennyire egyszerüen megvezethető, átverhető, becsapható. Csak egy gátlástalan, szociopata jogász (értsd orbán) kellett hozzá, hogy szanaszét hekkelje, az amúgy is gyenge lábakon álló magyar jogrendszert. Volt ideje, 8 évig mást sem csinált, mint bosszúra szomjazva dolgozott "A Terven".

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.05.05. 14:00:13

Felesleges pénzkidobás éjszakára felragyogtatni.
Éjszaka nem fogjuk kilőni mert nincs ott senki csak az éjjeliőr, nappal pedig elég nagy, eltaláljuk díszkivilágítás nélkül is...

Dracon 2011.05.05. 14:02:45

@Ringlósztár: Hogy mondhatsz ilyet???
Itt mindenki szereti a Kedves Vezetőt!

"Dániel Zoltán: Milyen a hangulat tifelétek?
Pelikán: Hááááát...
Dániel Zoltán: Azt olvastam kitűnő.
Pelikán: Hol olvastad?
Dániel Zoltán: A hangulatjelentésben.
Pelikán: Akkor biztos kitűnő."

gyilkos fűegér 2011.05.05. 14:02:50

Világítsák csak ki szépen. Így valamelyik éjszakába nyúló kormányülés idején könnyebben belerepül TNT-vel telepakolt permetezőgépével egy IGAZ MAGYAR HAZAFI!

gyilkos fűegér 2011.05.05. 14:05:43

@Seduxen: "Te hitetlen bolsilibsi, Te! Azt a pénzt MEGMENTETTÉK"

A Halálcsillag meg megmentette az Alderaan-t. :)

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2011.05.05. 14:07:06

Ó, basszus, de tényleg, hogy ezek már megint megtalálták a legégetőbb gondot az országban!

we 2011.05.05. 14:08:27

@Seduxen: Biztos vagy ebben? Ha jol emlekszem ket eve volt egy civil kezdemenyezes, ovb jovahagyta es 600.000 alairast gyujtottek hozza. A nepszavazas meg elmaradt...

(aki esetleg nem emlekszik: a koltsegteriteses temarol beszelek)

Seduxen (már NEM dr.) 2011.05.05. 14:08:39

@gyilkos fűegér: ha már fentebb szóba került Pelikán gátőr, akkor szintén az ominózus filmből vett idézettel reflektálnék aljas felvetésedre:

"Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik, és aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló."

sisszi 2011.05.05. 14:10:01

spórolás fidesz módra. csak gratulálni lehet.
képzeljétek el ezt a spórolás akciót fordított helyzetben (fidesz-mszp). az ideges tömeg felgyujtotta volna a parlamentet a tv székház után.

auth.gabor · http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor 2011.05.05. 14:10:58

(Költségvetés) átvilágítás helyett (Parlament) kivilágítás... majdnem ugyanaz, nem? :)

pagonylako 2011.05.05. 14:12:58

@kej: kérdezd meg Csányi urat, kiknek adta el a részesedését, maradt cc. 10-12% részesedése az OTP-ben.
@eszkep: én minden nap érzem ahogy füstöl alattam a 3-as metró, szerintem nyugodtan költhenék pl. azok javítására. te sem gondolod komolyan amit leírtál.

gyilkos fűegér 2011.05.05. 14:13:23

@Seduxen:

Akkor még azt hittük a "Tanú" szatírikus vígjáték. Faszt. A II Orbán Kormány trailere.

auth.gabor · http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor 2011.05.05. 14:15:01

@kej: "most már ezek után tényleg jó lenne tudni, hogy egyáltalán egyetlenegy fillért is hajlandóak lesznek-e az államadósság csökkentésére fordítani az elkommunizál 3000 milliárd forintból a tekintetes urak."

Már lehet tudni. Olvass konvergenciaprogramot. :)

Súgok: Gyakorlatilag elköltötték az egészet idén, mindezt úgy, hogy még meg sem kapták, és a jelenlegi dollárkötvény kibocsátások, illetve a MÁV+BKV tervezett adósságátvállalása okán az államadósság se csökken számottevően, 2010 végén 21.749 milliárd forint volt, a 2011 végére a tervezett államadósság pedig 21.719 milliárd forint, a kettő különbsége mindössze 30 milliárd, ennyit csökken számszerűen, vagyis 0,14 százalékkal.

sisszi 2011.05.05. 14:17:35

a fényre nem vetülhet semmiféle párthozkötődés árnyéka, nem úgy, mint a KT-re. (persze ezt nem gondolom komolyan, pár éve mindjájan tudjuk, hogy talán a fény is lehet hazaáruló... )

tommybravo 2011.05.05. 14:24:21

@Vidéki: Azt írod, az ÁSZ-nak, az MNB-nek megvan a saját szakembergárdája. Erre én meg azt mondom, hogy azoknak megvan a saját teendőjük, és ha új feladatot kapnak, ahhoz új embereket kell felvenniük, esetleg túlórát fizetniük, ami plusz pénzbe kerül. Ha viszont nincs plusz pénz, akkor nem lesz szakértelem sem a semmiből. Mivel plusz forrásokról szó sincs, ezért az esetleg kapott "tanácsok" minőségével kapcsolatosan jogosan merül fel kétség.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.05.05. 14:35:29

@eszkep:

:) ejj, te fidióta, azt hitted, hogy ők hárman végezik a számításokat, hatáselemzéseket? :)

sajnos a 2010 évi nem tudott elkészülni, mert addigra már nem léteztek, de tessék egy 2009 évi dokumentum, arról, hány főről van szó. freepress.nuzoka.com/download/000/107/gf201010.pdf
de tessék nézegesd a havi jelentéseket:
freepress.nuzoka.com/gazdalkodasra-es-foglalkoztatottakra-vonatkozo-kozerdeku-adatok.html

és itt a dolgozói névsorokat:
freepress.nuzoka.com/munkatarsak.html
freepress.nuzoka.com/mukodesi-terulet-munkatarsai.html

és ezekkel nem teljes a lista :)

Shadwell 2011.05.05. 14:37:33

Szerintem a Parlament díszkivilágításása már sok-sok éves tartozás. Magyarország legszebb épülete, úgy néz ki éjszaka mint ha egy viztorony lenne... :( Én támogatom a világítást! Magyarország, Budapest legfontosabb jelképe igenis megérdemli, hogy szép legyen, nem utolsó sorban turisztikai szempontból... Egyszer egy külföldi ismerősöm meg is kérdezte, miért van lekapcsolva a világítás a parlamentről?? Azt hitte, hogy a jelenlegi valami "takarító" üzemi fény... Ez elszomorító! Politikától függetlenül, kell!!!

Seduxen (már NEM dr.) 2011.05.05. 14:37:59

@we: ezért írtam korábban, amit. mert ott lehetősége volt az OGY-nek, hogy módosítsa az ominózus törvényt, ami a költségtérítést szabályozza, és ezzel kihúzta a padlót a népszavazás alól.

amúgy csak hangosan gondolkodtam ám... hiába az elhatározás, ha nem áll valamilyen szervezet a kezdeményezés mellé, akkor esélytelen, hogy összejöjjenek az aláírások. úgy esélytelen, hogy kiállok az aluljáróba, és elkezdek aláírásokat gyűjteni.

AvgDvl 2011.05.05. 14:42:41

Átvilágítás helyett kivilágítást !

Magyarország, én így szeretlek.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.05.05. 14:43:54

@Vidéki: naridroid, nézd már meg a módosítás óta milyen változások lettek a KT tevékenységében és jogosultságaiban, és mi volt előtte :)
freepress.nuzoka.com/download/000/362/KTV.png

szerinted melyik csapat végzett munkát, amiért pénzt kellett kapnia? :)

nekem a legjobban ez a rész tetszik:
" a tanács egy alkalommal megfontolásra visszaküldheti a kormánynak a költségvetési törvényjavaslat tervezetét."
amit ugye nincs kivel elemeztetnie és nincs is a feladatkörében, hogy elemeztesse, csak véleményezheti: pl:
grartulálunk, szép hosszú, nagyon elegáns a betűtípus, jó érzékkel, dinamikusan olvashatóvá van téve a szöveg tördelése :)

Dubito 2011.05.05. 14:44:39

Mikor kezdjük építeni az első piramist I. Viktor fáraó dicsőségére? Úgy látom pénz van bőven és kőhordó közmunkásokból sem lesz hiány.

EMP 2011.05.05. 14:52:55

Azert kellett a sporolas mert nem futotta diszkivilagitasra.
Most hogy lesz diszkivilagitas tok jol lehet majd vilagosban ehendogleni.

EMP 2011.05.05. 14:56:45

@Dubito: tenyleg: lehetne egymillio munkahelyet teremteni:
epitsunk piramist kozmunkabol. Az alfoldon epitsunk autopalyat meg. Aztan az alfoldi autopalyara epult alagutaktol es viaduktoktol elhordott foldbol meg epithetnenk hegyet. De nem am normalisat, mindjart epitsunk vulkant hogy a turizmust is vonzza.

Marcellusca 2011.05.05. 14:59:54

@Seduxen: Kösz, vaze. :)

De, lehet, már az is jobb lenne, mint ez a csomó "kávéhelyett" hír. :)))

Komolyan mondom, már nem tudok ehhez (sem) mit hozzászólni!
Többször leírtam: megy a rongyrázás és felesleges dolgokra költekezés, miközben nagyban hangoztatják, hogy sz@rban vagyunk, és valóban sz@rban lévő iskolák, kórházak vannak, nem jut pénz gyerekek étkeztetésére, iskolatej programra, iskolákat, kórházi osztályokat zárnak be!!!!!

Állásrafal 2011.05.05. 15:01:05

"A tudás fényt áraszt, ..."Miért van setét.

Dracon 2011.05.05. 15:04:24

@Dubito: Türelem elvtársam "Kellő időben a kellő csapást!"

csoko20 2011.05.05. 15:09:39

Draga a benzin, de pár marmon kannával szétlocsolnék köztük. Ha meggyújtom még melegedhetnének is, 'oszt jó napot....

Alterix 2011.05.05. 15:14:28

@Állásrafal: Mert ezek akkora setét parasztok, hogy görbül mellettük a fény is!

Dracon 2011.05.05. 15:15:52

Egy valami azért bizakodásra ad okot. Egyre nehezebb a naridroidok élete. Egy fél évvel ezelőtt még minden második hozzászólásban csak azt olvashattuk volna hogy "gyurcsány meg az elmúltnyócév és ha nekik lehetett akkor most majd mi megmutatjuk"

Egyre kevesebb az ilyen hozzászólás, úgy látszik vagy egy hosszabb lélegzetű átnevelésen vesznek részt, vagy elfogyott a pénz amiből fizetik őket, vagy - ami ha igaz akkor nagyszerű - kinyilt a szemük.

fokabacsi 2011.05.05. 15:19:41

Egész addig drukkoltam nekik, míg el nem kezdtek állatságokat tenni! Függetlenül attól, hogy a Jobbikra szavaztam!

sanyix 2011.05.05. 15:22:35

az a baj hogy így is nagy lesz a sötétség a parlamentben ez a vörös zöld citromsárga összetétel sötétebb mint a sötét anyag :D

csárli hárper 2011.05.05. 15:36:01

díszkivilágítás bammeg!

sokszáz millióért bammeg!

és pár idióta még meg is magyarázza bammeg!

a jó kurva anyátokat bammeg!

Dracon 2011.05.05. 15:37:36

@csoko20:
Annyit kapnál ezekért a férgekért mintha rendes embert öltél volna... Megéri?
Ezeket inkább addig kell szembesíteni önnön faszságukkal amíg meg nem üti őket a guta.
Nekem vagy 3 hete volt egy futó kalandom az önkori egyik hiperaktiv fideszes képviselőjével, aki szerintem valami reklámfilmet forgatott arról hogy mennyire szeretik az emberek. Kijött a piacra haverkodni a csóró néppel. De rosz lóra tett a geci mikor odajött hozzám bemutakozni. Ott vigyorgott vele az operatőr és mikor bemutatkozott az ürge (bár ne tette volna mert ismerem mint a rosz pénzt) nyújtotta a kezét hogy lám lám leereszkedik hozzám.
Erre én csak annyit mondtam a kamerába hogy
"Csak nem képzeli ez a féreg hogy kezet fogok vele? Még a végén fel használhatják ellenem mint bizonyítékot"
Hát gyorsan eltűnt a stáb, és még jó ideig ott ácsingóztak és látszott rajtuk hogy nem értenek valamit. No meg azt totózták hogy kihez kellene még odamenni aki nem küldi el őket a kurva anyjukba.

Ezt kellene már ennek a birka népnek megérteni hogy nem új uralkodó osztályt kell kinevelni hanem KÖZSZOLGÁT. Akik minket szolgálnak és nem a saját zsebüket és ha úgy gondoljuk hogy el kell zavarni őket a picsába vagy ne adj isten rabosítani akkor ez nekünk jogunk!

De jelenlegi politikus féreg populáció függetlenül a színétől mind egytől egyig egy paszulyfára felkapaszkodott niemand, persze tolja a süket dumát arról hogy ő persze legózott és azért tart itt, ahol tart. DE JÖN MÉG KUTYÁRA DÉR!

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.05.05. 15:39:07

Rá se ránts... Isten mindent duplán fizet vissza... ha kapsz ha adsz...

Majd fizetnek ezek még érte...

Seduxen (már NEM dr.) 2011.05.05. 16:00:51

@Dracon: "Nekem vagy 3 hete volt egy futó kalandom az önkori egyik hiperaktiv fideszes képviselőjével" - ööö, de ugye ezt nem ÚGY kell érteni? :DDDDD

milyen szép a Vértes, ó 2011.05.05. 16:04:10

@Dracon:

Vagy csak elmagyarázták nekik, hogy az elmúlt 8 évből egy már a Vezér és a Párt éve.

Az meg, hogy 'az elmúlt 1 év előtti 8 év' valószínűleg túl bonyolult a legtöbbnek.

SzaGyu 2011.05.05. 16:05:48

Azért kell kivilágítani az Országházat, mert azon a fényességen keresztül láthatja csak igazán ragyogónak Orbán és bandája az ország helyzetét.

Egyébként meg ebben abban a sötétségben amiben élnek, nem látnak az orrukig sem, nem még hogy távolabb.

"Örök világosság fényeskedjék nekik."

csoko20 2011.05.05. 16:08:13

@Dracon: "Annyit kapnál ezekért a férgekért mintha rendes embert öltél volna... Megéri?"

Nézd! Ha mindegyik benn ég, akkor ki fog számon kérni?! ;) Meg amúgyis van olyan, hogy jogos önvédelem, hirtelem felindulás, meg utólagos nemzeti konzultáció, 9/10-es felhatalmazással:))

Még lehet valami köztársasági érdemkereszt is befigyel. Amit persze 65-ös szeggel ragasztanák vissza SP mellkasára!

GGG77 2011.05.05. 16:13:22

Költik az idióták a pénzt arra a házra, pedig ha így folytatják lehet, hogy nem sokára lerombolja a tömeg...

gnme 2011.05.05. 16:14:35

Világítsák be egyszer és végleg. Az egy egyszeri kiadás.

De jó nagyot szóljon ám, 75km-re is lehessen hallani azt a megvilágítást!

szerjóska 2011.05.05. 16:16:05

@gyilkos fűegér: bűnös bolygó volt, mentette a lelke üdvét, mitnemértel. Vader nagyúr jó, Vader nagyúr jóságos, szereti gyermeket.

trollface 2011.05.05. 16:17:38

off:
gazdasagiradio.hu/cikk/63260/

a csányi család nem mezőgazdaságban (is) utazik?

mikrovp 2011.05.05. 16:23:45

Tényleg, én is úgy érzem, ennek a párszáz millának egy ilyen gazdag országban az Országház díszkivilágításában van a helye. Hova máshova is kerülhetne? Egészségügy, munkahelyteremtés, önkormányzatok szóba se jöhetnek.

csoko20 2011.05.05. 16:26:57

@trollface: Amíg a karvalytőkések voltak hatalmon nekik duruzsolt. Most, hogy megjöttek a parasztok....

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.05.05. 16:57:50

@Valahol Máshol: Akkor már inkább Csányit javasolnám. Neki csak az eémúlt évben 35 milliárddal nőtt a vagyona. Persze úgy könnyű, ha tudja az ember, hogy mikor kell a valutával üzletelni.(két forint bedöntés!)

NeLa 2011.05.05. 17:16:51

Tényleg nagy ott a sötétség...

Vidéki 2011.05.05. 18:02:37

Ali Baba 40 rablója az Ezeregy éjszakából boldog lett volna, ha évi 850 millió forintot, azaz fejenként átlag kb évi 20 milliót zsebelhetett volna be.

Meg lehet érteni a 40 főre felduzzasztott KT haszonélvezőinek fájdalmát, mert már hozzászoktak a 20 millió forint/fő/év átlagos javadalmazáshoz, mint a tudatformáló szerek használói. Marx-Engels tanai szerint a lét határozza meg a tudatot.

Most heveny elvonási tünetek jelentkeznek náluk, ezért most telesírják a világot fájdalmukkal.

Vastagbör érző szívét is meghatották.

Ez inspirálhatta cikkét

nem nemsiker_s 2011.05.05. 18:33:07

@lyken:
"Deaszocik többet loptak!"

Ez a megállapításod korrekt. és lényegre törő volt, még ha gúnynak szántad is.

Netuddki. 2011.05.05. 18:34:39

Szerintem nincs az a világítás ami az Országházban uralkodó sötétséget enyhítené. Na ezért is felesleges a dolog...

kaqkkfioka 2011.05.05. 18:39:55

Ha nem több mint 3 fő a jelenlegi KT akkor azért kíváncsi lennék, milyenek lehetnek az elemzések és a hatástanulmányok.

Cateran 2011.05.05. 18:40:48

@Vidéki:
El sem merem kepzelni mifele agykapacitas szukseges ahhoz, hogy az ember ilyen szavak jelentesevel tisztaban legyen: mukodesi koltseg....Fel sem merul benned gondolom, hogy anyagkoltsegek is voltak, meg persze fizetesek is, szo se rola...meg, hogy nem 40 ember dolgozott ott, hanem esetleg tobb...(miheztartas vegett: minimum 45-en...)
Ordit a dologrol, hogy gebaszos...a 45 emberkebol lett 3....3 uj....

nem nemsiker_s 2011.05.05. 18:54:51

@laspalmas
"a KT negyven elemzőjét kivétel nélkül utcára tették, a KT három vezetőjéből kettőt még év végével visszahívtak, az elnök, Kopits György pedig február elején lemondott. A korábbi elemzői stáb egy része, költségvetési elemzések készítésére egy civil társaságot alapított április végén, Költségvetési Felelősségi Intézet Budapest néven."

Ugyan már, 40 ilyen kirobbanó tehetség könnyen talál magának munkát. Hiszen kirobbanó tehetségüket az elmúlt 2 évben "bizonyították" ugyebár

global001 2011.05.05. 18:55:08

Országház díszkivilágitására ???
Mondjuk amilyen sötét, bunkó, állatok vannak ott érthető .

nem nemsiker_s 2011.05.05. 18:59:58

@laspalmas
"Az évi több mint 800 millió forintból működő KT idénre kért keretének java részét, 825 millió forintot a roma ösztöndíjprogramokra irányították át,"

Mi a bajotok ezzel. nem azért sírtatok, hogy a romákat nem támogatjuk eléggé ? :)

Dracon 2011.05.05. 19:21:57

@kovi1970: De van úgy hívják hogy kemény gamma-sugárzás. Az szépen kivilágítaná őket.

Dracon 2011.05.05. 19:26:05

@nemsiker_s: Lehet hogy a szocik többet loptak, de azért én megnézném az első éves részeredményt is. Itt már a viktorék átvették a vezetést. És meg van legalább 3 évük.

hatláb · http://ebenci.blog.hu 2011.05.05. 20:00:18

ez a roma ösztöndíjprogramra való átirányítás akkor a demagógia, hogy zeng a ház (meg a kupola höhö) belé. Persze, én is azért nem vettem meg a gyerekem tankönyveit, mert a nagyanyám szívgyógyszerére költöttem azt a pénzt. hogy mellette tízszer annyit elkaszinóztam, az senkit sem zavar.

nem nemsiker_s 2011.05.05. 20:03:05

@Dracon:
Definiáljuk előbb, hogy mit tekintünk lopásnak. Mert ha a síkvidékre alagutat tervezek, hogy drágább legyen az autópálya, az pl. sztem lopás.

lyken 2011.05.05. 20:42:11

@nemsiker_s: "Ez a megállapításod korrekt. és lényegre törő volt, még ha gúnynak szántad is. "
Eltaláltad... szarva közt a tőgyit. A Fidesz meg próbálja behozni a nyolcévnyi lemaradást 1-2 év alatt. Lásd kérdőívezés, az ismeretlen tagságú holding 2 milliárdos tanácsadói számlája, a 600 milliós kommunikációs szerződés, a postai szoftverfejlesztést bonyolító offshore cég ami a piaci ár nyolcszorosáért dolgozik, stbstbstb.
A szocik meg a fidesz közt az a különbség, hogy utóbbiak (a nagy többség véleménye szerint is)sokkal profibban és vastagabb bőrrel csinálja.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.05.05. 22:55:50

Na itt is megjelentek a naribarik.Glóriát a parlament köré!Amúgy viktor önmagában nem ragyogja be az egészet????

molaris 2011.05.06. 08:10:31

Szigorúan a tényeknél maradva:
Járda burkolat bontása:740 m
Járda burkolat helyreállítása:1670 m

Na!!- először talán ezt kellene tisztázni. A többi utána.

lyken 2011.05.06. 09:24:27

@Tigeri: Nem, de erről is a szocialisták tehetnek meg a zellenzék. Meg Moriarty a negatív energiáival. Ezek a hülyék nem értik azt se, hogy miért jobb a 3-4%-os IMF hitel helyett felvenni a 8-10%-os kockázatos deviza hitelt, ami 150%, hogy emelkedni fog, ahogy az is ziher, hogy amikor lejár akkor beszarik tőle mindenki aki akkor még Magyarországon fog lakni. Csak addigra a kiscserkészek rég megszedik magukat és dobbantanak. Ez van, megkapták a felhatalmazást.

@molaris: Az ilyen kötözködő agitátor ellenzéki balliberálisok miatt tart itt az ország. Azért 1670, mert alaposan dolgoznak. A régi rossz utat 2,2567 rétegben állítják helyre. Így sokkal hatékonyabb lenne, mintha csak egy 740 méteres rétegben csinálnák.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.05.06. 09:51:20

@lyken: Pedig ő egyfolytában csak szépen gondolt arra a kurva hídra...

Sátán meg a Jocó 2011.05.06. 11:39:49

"Csináltak maguknak a régi KT helyett egy bábtestületet, miután a renitenseknek bemutattak."

Báb? Persze, hogy az VOLT.

Az IMF bábja.

Helyes, utcán a helyük, óbégassanak a szálláscsinálók, gondolom, az IMF-es rabolt pénzekből futni fogja majd nekik médianyilvánosságra, hellerágnesekre, stb., stb.

süti beállítások módosítása