Skip to content


       Szűrés lista

Welcome to Gyöngyöspata!

A tegnapi nap videója következik, Pintér Sándor és a fegyverbuzi amerikai nagykövetasszony elmentek Gyöngyöspatára, sétáltak egyet a faluban, tárgyaltak, majd visszamentek Budapestre.


Csodálatos dolog, amikor a hús-vér emberek mesélik el a saját, valós sérelmeiket egyenes a miniszter úrnak, nem pedig egy száraz jelentés egy bekezdése a történetük.

Pintér a legkeményebb pléhpofáját csatolta fel reggel, mert a szeme sem reggel, mikor a szemébe mondják, hogy a rendőrség leszarta a bejelentett lopásokat ... remélem a heves megyei rendőrkapitány úr nyugtalanul aludt az éjjel.

Az egész látogatás egy szürreális játékfilmre emlékeztetett, a karót nyelt belügyminiszterrel, a bociszemű nagykövetasszonnyal, a legszebb ünneplőjében feszítő cigányvezetővel, a tapsoló romákkal, a feldíszített a művházzal, az elkeseredett emberekkel ...

"Farkas János a Roma Polgárjogi Mozgalom országos alelnöke azt mondja a nagykövetnek, nagyon hálásak a Pintér úrnak és bíznak benne, hogy újra megválasztják őt, ők mindenesetre rá szavaznak. És szurkolnak Obama elnöknek azért, hogy ő nyerje meg Amerikában a következő választásokat is."
Vajon Pintér Sándorral akar szavazni, vagy a Fideszre? Seggnyalásból jeles.

"Egy csendes, idősebb cigány asszony is ott ácsorog a községháza előtt. Tíz gyermeke és harminc unokája van."
No komment. Meglesz a 100 unoka is egyhamar.

"Az USA olyan rendvédelmi oktatótiszteket küld Magyarországra, akik át tudják adni tapasztalataikat a magyar rendőröknek arról, hogyan lehet eredményesen dolgozni multikulturális környezetben. Körülbelül ötven ember oktatását kezdik meg hamarosan, rendőrökét, a rendőrtiszti főiskola tanáraiét, és a képzésbe a helyi iskola igazgatóját is bevonják."
Aztakurva, ennyi?! Ezt sikerült a tárgyalások alatt kisütni? Ne oktassanak, hanem kapják el, aki lop, mivel a börtönből kurva nehéz bármit is ellopni Patán ...

"Eleni Tsakopoulos Kounalakis szerint a világon mindenütt vannak etnikai feszültségek és szeretne tanulni abból, ahogy a magyar hatóságok kezelik ezt a kérdést."
Aztakurva másodjára ... azért az udvariassági seggnyalásnak is van határa Kounalakis asszony! Szerintem sokkal jobb lesz az Egyesült Államoknak, ha nem tanulnak tőlünk semmit! Inkább mi szeretnénk tanulni az Önök Joe Arpaio seriffjétől ...
 
"Eleni Tsakopoulos Kounalakis cáfolta, hogy az amerikai nagykövetség munkatársai azt ajánlották volna a romáknak, hogy kérjenek menedékjogot és vándoroljanak ki. Mint mondta, munkatársai csak tájékozódtak Gyöngyöspatán és próbálták megérteni a helyzetet."
Na persze .... semmi keresnivalója egyik nagykövetségnek sem egy ilyen helyen, ez min. az ország belügyeibe való beavatkozás, az Egyesült Államok budapesti képviselete ne avatkozzon bele. Jobb helyeken az ilyenért pár tisztviselőt kiutasítanak az országból ... mellesleg a magyar titkosszolgálat ilyenkor mit csinál?

A Heti Válaszban olvasható egy hosszabb interjú Losonci Bálint gyöngyöspatai borásszal, akit év felfedezettjévé választották múlt héten a Borászok borásza mustrán. Ajánlott olvasmány.

Címkék: rendőrség pintér

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr552902718

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Dübörög a diktatúra 2011.05.14. 18:34:14

 Nem kicsit, nagyon!Ami most folyik Magyarországon abba Kádár belepirult volna, Rákosi viszont elismerően csettintett volna rá. Azt már megszoktuk az elmúlt bő 20 év alatt, hogy a választási ígéreteket sosem tartják be. Aki az ígéretek alapján vál...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trojka 2011.05.15. 09:27:24

Na, ez érdekes! Pintér milyen rendet garantál? eddig nem lehett sehol észrevenni, hogy nagy rend lenne. A békét meg kössék meg helyben. nos, én ugy tudom, ha két állam egymásnak esik, rögtön van valaki, (egy harmadik) aki közvetít a béke érdekében. A sok fajvédö, tudos, muvész, meg a többi most miért nem megy oda, miért nem közvetít. vagy csak akkor tartják magukat annyira fontosnak, amikor a magyarok ellen kell lázítani?

majomkutya 2011.05.15. 09:38:09

@greybull: Én azért kicsit furának tartom, hogy az USA az emberi jogok tanítómesterkét lép nálunk fel, mert:
1. Mintha ők zárták volna faji alapon táborokba az USA állampolgár japánokat a '40-es években.
2. Mintha ők üzemeltettek volna még a 2. világháború után is kvázi apartheid államot
- négerek csak a busz hátuljában
- négerek csak külön vasúti kocsiban
- a Pentagonban azért van az alapterület és a dolgozók számához viszonyítva 2x annyi wc, mint amennyi szükséges lenne, mert a négerek nem használhatták a fehéreknek fenntartott wc-ket (az angol Wikin ellenőrizhető)
- a néger polgárjogi mozgalom részben amiatt robbant ki, mert a négereket faji alapon nem engedték beiratkozni egy egyetemre (pedig a felvételi követelményeknek megfeleltek)
És ezek a cselekmények mind a 20. szd második felében történtek, amikor már volt ENSZ, Európába nyugati felében az alkotmányok elismerték és védték az emberi jogokat, stb. Tehát nem a vadnyugatot hozom fel példaként, amikor pl. az indiánokat kiirtották.
Amerika egy végletekig álszent és cinikus hál' Istennek a saját sírját szép lassan megásó birodalom.
És kezdhetnénk a történelmük összehasonlítását mondjuk Magyarországgal:
pl. amikor ők a bibliára alapozva eretnekpereket folytattak, kb abban az időben Magyarországon, háborús viszonyok között mondták ki a tordai országgyűlésen (a világon tudtommal először) a lelkiismereti és vallásszabadságot. Amikor ők az indiánokat írtották, akkor mi egy pár népet befogadtunk (úgy tűnik, hogy a cigányokat kár volt), stb, stb, stb.
Szerintem egyáltalán nem szorulunk az USA segítségére, meg multikulti képzésre.

sárkányfő 2011.05.15. 09:50:24

@zero: továbbra sem válaszoltál, hogy mitől minősül beavatkozásnak egy látogatás... mi változott? miben befolyásolta hazánk belügyét ez a látogatás?
ami meg a 3 másik országot illeti, kérlek mondj te nekem másik három első számú szuperhatalmat a világon, vagy másik három olyan országot, amin akár csak tized ekkora migrációs nyomás van... hagyjuk már ezt. tényleg komolytalan. már csak azért bőven volt oka odamenni, hogy személyesen közölje, hogy nincs befogadás, ne is próbálkozzanak, de a másik, a tájékozódás is teljesen okés indok, ez akkor az első számú belpolitikai ügy volt, érthető ha tájékozódni akart, főleg ha figyelembe vesszük a drága magyar sajtó állapotát, mert finoman szólva a sajtóból nehéz teljes körű, objektív, hiteles tájékoztatást kapni...
az meg hogy szakértőket kínált fel, istenem, hát szörnyű, csak úgy sugárzik a rosszindulat :D komolyan, ezt negatívan értékelni, mi, ha nem pszichózis?

ez a világösszeesküvős agybaj amúgy szerintem egy komplett össznemzeti tébollyá kezd válni. őszintén szólva a sokkon már pár éve túl vagyok, már csak röhögök honfitársaim nagy részének agybaján. pont ide vág, hogy most lapoztam bele egy fórumba, ahol Wolf Kati kudarcát tárgyalják. Hát örömmel közlöm, hogy tök ugyanarra a rugóra járt sok "kritika", mint pl. ebben az ügyben :D
pl.: nemzeti alapon dőlt el, mindenki a szomszédjára szavazott, de minket nem szeretnek. az, hogy azerbari nyert, a közismerten nagy ismertségnek és szeretetnek örvendő ország, amely oly sok mások eu országgal határos, az nem zavart senkit. jöttek a nemzetközi érdekekkel, azért. ja, persze. más beírta: Azerbajdzsán = gáz, ennyi. ja, ha ennyi... :D
úgy általában is iszonyat túlértékelik ezt a nevetséges kis vetélkedőt, komoly nemzeti ügyet csinál belőle a sok szerencsétlen. természetesen a mi katinknak nyerni kellett volna, de minimum az élen lenni valahol, mert blbala...

na jó nem folytatom, talán már érted a párhuzamot....

sárkányfő 2011.05.15. 09:57:05

@zero:
"Az USA és Kanada segítségét kérik a gyöngyöspatai romák, akik politikai menedékjogot szeretnének kapni a két államtól"
hirszerzo.hu/belfold/20110422_gyongyospatai_romak_politikai_menedekjog

majomkutya 2011.05.15. 09:59:54

@sárkányfő: Nem értem, hogy miért lenne nagyszerű az, hogy az USA nagykövete tájékozódni megy Gyöngyöspatára?
Képzeljük el fordítva: Magyarország amerikai nagykövete, mint az EU soros elnök országának a képviselője "tájékozódni megy" mondjuk Joe Arpaio Tent Cityébe ahol azt mondja, hogy magyar büntetőjogászokat és TASZ aktivistákat fog az USA-ba küldeni, hogy megtanítsák az amerikaiakat a fogvatartottak jogaira.
Jó kis ötlet nem?

sárkányfő 2011.05.15. 10:05:53

@majomkutya:
hol írtam, hogy nagyszerű?
a megfordítós játékot meg már lejátszottam valaki mással, olvass vissza...

greybull 2011.05.15. 10:18:36

@sárkányfő: Egy angol mondás szerint: aki 50 éves kora előtt hisz az összeesküvés elméletekben: hülye. Aki 50 éves kora után nem hisz az összeesküvés elméletekben: az is hülye!
A történelem jelentős részben nem más, mint az utólag napvilágra került összeesküvések története!
Az Eurovízió története pedig cáfolhatatlanul igazolja, hogy a legtöbb ország olyan másik országot részesít előnyben, amelyikkel szomszédos, vagy közös történelme volt - akár még akkor is, ha háborúztak anno (ez alól pont Mo.volt az üdítő kivétel, talán az utóbbi időkben elszaporodott "csillag", "mega" stb.műsorok miatt vájtfülűbbek vagyunk másoknál) - szóval rohadt nagy fos műsor az egész, egy másik blogon tömény giccsparádénak minősítették - teljes joggal. Mindazonáltal tegnaptól felülvizsgálom azt az új keletű nézetet, hogy nem vagyunk a finnekkel rokonok (egyedül a finn testvérek adtak Katinak 12 pontot, a legtöbbet (mi adható...))
Ezzel együtt W.Kati szimpatikus nő, a németeknek talán még a neve miatt is..., nem volt rossz a dala sem (az egyetlen megjegyezhető sláger a teljes mezőnyből), sajnos az előadása túl visszafogottra sikerült, nem eresztette ki a hangját, nem tudom miért.
Az Amerikai Egyesült Államok meg menjen a halál faszára!

picur3ka 2011.05.15. 10:46:23

@Cateran: Meg a masik okos:

Osztogatjatok itt a jelzoket, aztan kozben.

A kovetkezo a helyzet: a kisebbsegeket - mint a tortenelem soran annyiszor - nagyon jol ki es fel lehet hasznalni bajkeveroknek. Orszagokat daraboltak igy fel kulfoldi erdekek. Lasd csak Magyarorszag, a Szovjetunio, vagy Koszovo tortenetet.

Az Usa a kommunizmus elleni kuzdelmeben, hideghaborun at (56) a keleti blokk es jelentos orszagainak feldarabolasat es erdekszferaja kiterjeszteset folytatja. Ennek legalizalt ugynokei a mindenfele emberjogi szervezetek es kamu hitkozossegek. Nem veletlenul tiltott sokat be kozuluk Putyin. Mindjart meg is szunt demokracia lenni Oroszorszagban a maradek szervezetek jelentese szerint.. Egyebkent a franciak es a nemetek is betiltottak egyet-kettot.

Hogy az Usakok itt Ciganyisztant vagy polgarhaborut akarnanak azt nem tartom valoszinunek, de politikai nyomasgyakorlasra feltetlenul felhasznaljak oket ezekkel az idonkenti helyi cirkuszokkal. Nem kell nekik az Orban kormany, volt helytartoikkal viszont igen joban voltak. Az elozo kormany altal delegalt magyar nagykovet azt terjesztette Amerikaban, hogy a Fidesz egy fasiszta part. Az elozo kormany alatt elkovetett - egyebkent a titkoszolgalatunk bologatasa mellett - ciganygyilkossagok alatt valahogy nem ugraltak az Usakok, hogy kimenekitsek oket.

Most miert? Ezzel tudjak megzsarolni Orbant. Olyannyira, hogy meg talan meg is buktathatjak a ciganyuggyel.

Ez van. Segitseg...

Dendrobatidae 2011.05.15. 11:19:00

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
Ostoba fideszes faszkalap vagy. Orbán elárulta az ottani magyarokat és nyíltan a bűnöző, magyarokat terrorizáló cigányok mellé állt. Ezen nincs mit magyarázni faszfej! Erre nincs semmiféle mentség! A kezében volt a döntés, hogy végre helyrerakja a dolgokat és kimondja az igazságot, vagy megy tovább a "cigányisztán" építése felé vezető úton. Döntött. A sunyi megalkuvást, lavírozást, cigányseggnyalást választotta ő is, mint az elődei. Ez történt.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.05.15. 11:23:13

@sárkányfő:

komoly nemzeti ügyet a kormány akart belőle csinálni, nem a "nép" :quart.hu/cikk.php?id=6243

bazzeg, ha nem küldözgetnek a románoknak, szlovákoknak ilyen leveleket, hogy : "...támogassák szavazataikkal a magyar versenyzőt, a magyar dalt és ezzel hazánk nemzetközi sikerét! ... Wolf Kati dala a magyar zenét, a magyar kultúrát képviseli... Orbán Viktor miniszterelnök úr is szurkol Wolf Katinak a Facebook oldalán."

:) én egyre inkább meg vagyok róla győződve, hogy ott fenn egy ember nincs, akinek egy cseppnyi esze lenne.

Ezekkel a nagy magyarkodásaikkal a teljesen felesleges témákban mintha direkt arra játszanának, hogy bebizonyítsák mindenkinek, a magyar hülye, soviniszta, szellemifogyatékos, önimádó barmok gyülekezete.
Én legalábbis még igazán magyar érdekben még nem láttam kiállni magyarkodni őket, viszont olyan dologban ami szart nem érő lufi és lehet vele hülyét csinálni magunkból, ott aztán megy a mélymagyarkodás vadul.

bandika gazdája 2011.05.15. 11:26:44

@Cateran: Figyelj! Ha az USA befogadja és ott is tartja ezeket a szerencsétlen hm ... cigányokat, mindent visszavonok, neked van igazad! Ja, hogy máséval verni a csalánt könnyű? Na ez az b...meg!

bandika gazdája 2011.05.15. 11:30:20

@sárkányfő: Ja és .. A Mama mindig azt mondta: aki nem ad kalácsot, az ne adjon tanácsot! Mélyen igaza volt!

picur3ka 2011.05.15. 11:30:48

@Dendrobatidae:

Nem errol beszeltunk, ha nem haragszol. Az Usarol meg a nagykovetrol van szo.

Az, hogy Esze Tamas bunozo oklozik a ciganyokra, semmit nem fog megoldani. Semmilyen civilizalt miniszterelnok ilyesmivel nem vallalhat kozosseget. Megint hoztak egy hulye torvenyt, ami szinten nem jelent megoldast.

Viszont Pinter leszogezte a nagykovet elott, hogy mindenkit meg kell vedeni, s Balog elmondta, hogy a helyiek terrorban elnek, ezert tortent, ami. Na szerintem ez nagy fejlemeny a korabbi ugymenethez kepest.

bandika gazdája 2011.05.15. 11:31:48

@Conv: Tényleg ilyen leveket küldözgettek?! Besz....

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.05.15. 11:45:02

@Cateran:

Én látok abban egy kis rosszat, hogy letámolygott a nagykövet, lévén mielőtt bármi is elkezdődött volna ott, pont a nagykövet munkatársai, képviselői jártak ott patán véletlenül a vidéki rássziszmust tanulmányozni és tanácsokat adni, meghallgatni a vidéki romák panaszait. Ezt persze először tagadták, majd amikor már nem lehetett tovább tagadni, akkor meg de nem is azért voltak ott. meg véletlenül ez a field csávó (aki egészen baráti, közvetlen viszonyt ápol a nagykövetasszonnyal, és a vöröskereszt vezetőjével) buszokkal kimenekíti az ostromállapotból a cigányokat (már ekkor összesen 6db véderős volt száz kilóméteres körzetben) és ezzel egy időben, amikor a magyar sajtó még egy szót sem tud semmiről, pedig a helyszínen van pár libbant erő, az amerikai lapok megírják a rasszista elnyomás alól kimenekített cigányok történetét. (fura módon ezen lapok is jó viszonyt ápolnak fielddel és a nagykövet asszonnyal)

Ez után azt mondod nincs ebben semmi rossz? :)

Meg a másik hülye, aki nem érti milyen belügyekbe beleszólásról beszélnek az emberek :)

Fura lenne egyébként, ha idejönne a segítség (a cigányok érdekében) aki megtanítaná a magyar rendőrnek és a magyar parasztnak azt, hogy hogyan kell az integráció jegyében és az azonosan kezelés jegyében szépen lelőni a bűnözőt színre tekintet nélkül, ha az a magántulajdonhoz nyúl, illetve derékmagasságnál feljebb emeli a kezét, vagy a zsebe felé nyúl egy rendőr húsz méteres körzetében.
merthogy ez az usa gyakorlat. mindenki egyenlő. nem csak jogokban, hanem kötelezettségben is, és a rendőr ott nincs tekintettel arra, hogy jaj ez cigány ezt nem ütöm, lövöm meg, nem ordítok vele, mert az rásszizmus, hanem ugyanúgy üt, lő, ordít vele ha bűnöző, vagy egyáltalán csak ennek gyanúja felmerül.
Na ez a ygakorlat valójában jó lenne, csak lenne egy kis magyar specialitása. amint az első cigányt megvernék, lelőnék, ordítanának vele, a tasz és a romák, meg fuield és a a nagykövetasszony máris fegyveres testületi rasszizmust ajvékolnának a világba. szarva arra hogy mik a tények. ahogyan eddig is.
van egy sanda gyanúm, viktor és sanyi kézen fogva ugrálnának örömükben tőle, és hason csúszva mennének egy kis buksisimogatásra, mint jó kutyák, miután azonnal megszüntetnék a szebbjövős polgárőrságet, a tettrekész szakszervezetet és a jobbikot. :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.05.15. 11:46:23

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

lófaszt.

egyszerű segnnyalás és parasztvakítás

picur3ka 2011.05.15. 11:56:19

@Conv:

Abbol nem fognak megelni. Akar igy, akar ugy. Azt mondjuk nem latom, ki fog itt rendet tartani, viszont, hogy itt kulonbozo inges csapatok egymast es ciganyokat hajkuraszva masirozzanak, mint a mult szazadban, elkepzelhetetlennek tartom, meg csak latszolagos fuggetlensegunk megorzese mellett is.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.05.15. 11:59:43

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
jelenleg is megélnek belőle, és halovány nyoma sincs, hogy ezen változtatni akarnak.

hoplita 2011.05.15. 12:09:28

@sárkányfő:
Mindig is tudtam, hogy faszfej vagy....szal nincs meglepi.:)

Dendrobatidae 2011.05.15. 12:12:48

@Conv: Na látod, ebben teljesen egyetértek! Ugyanígy látom én is. Huszadrangú hülyeségekben verik a nyálukat, a lényeges, valódi sorskérdésekben pedig gusztustalanul megalázkodnak, behódolnak. De az egész csak píár, cirkusz. Az egész ténykedésükön látszik, hogy semmi közük a valódi hazafiságoz. Az undorító, giccses magyarkodásuk, a zászlóerdőkkel a hátuk mögött, ahogy minden mondatukba ha kell - ha nem beleszövik a "magyar", "Magyarország", "magyarság" szavakat....mindent ami nemzeti, olcsó bazári díszletté alacsonyítanak.
Én sem tudom eldönteni, hogy ezek tudatosan rombolnak le mindent, ami magyar, tudatosan használnak el, koptatnak el minden jelképünket, vagy egyszerűen csak ennyire idióták. De a végeredmény szempontjából teljesen mindegy is. Azért remélem ezért a gaztettükért egyszer csúnyán megfizetnek majd.

lyken 2011.05.15. 12:37:18

"Az USA olyan rendvédelmi oktatótiszteket küld Magyarországra, akik át tudják adni tapasztalataikat a magyar rendőröknek arról, hogyan lehet eredményesen dolgozni multikulturális környezetben. Körülbelül ötven ember oktatását kezdik meg hamarosan, rendőrökét, a rendőrtiszti főiskola tanáraiét, és a képzésbe a helyi iskola igazgatóját is bevonják."

Az rendkívül hasznos lesz. Emlékszem mikor Floridában kivonult 4 járör/8 rendőr rendbetenni egy randalírozó bandát. Mint egy háborús filmben. Szóbeli figyelmeztetés, majd figyelmeztető lövés után lelőttek shotgunnal kettőt. Utána a többi kussban lehasalt a földre. Így várták meg a mentőt, meg a hullaszállítót.
Remélem kiképzik rá a magyar rendőröket is!

lyken 2011.05.15. 12:43:02

Ja, egyébként ordas marhaság az egész, mert például egyes IKMF instruktorok részt vettek az amerikai SWAT és a magyar köztársasági őrezred, katonaság, stb. kiképzésében is. Most akkor a kikképző által kiképzertek kiképzettjeit kérik fel, hogy képezzék ki a magyar rendőröket?
Inkább pár egyéb dolgot kéne előtte tenni:
1. Rendes fizetést a rendőröknek, hogy megbecsülve érezzék magukat és csökkenjen a korrupcióra való hajlam.
2. Jogkört fegyverhasználatra.
3. Rendes fegyvereket.
4. Rendszeres kötelező lőgyakorlatot. Az évi egy tár eldurrantása édeskevés.

Ha ezek megvannak, akkor van értelme taktikai instruktorokkal kiképezni őket.

Dendrobatidae 2011.05.15. 13:22:38

@lyken: Ugyan már. Ugyanezt a magyar rendőrök is meg tudnák csinálni. Csakhogy őket nem engedik. Ezért nem szívesen lépnek közbe ha cigányokról van szó. Nagyon jól tudják, hogy utána meghurcolják őket. A külföldiek kéz a kézben a "magyar" hatóságokkal.

Ez az ügy kiváló lehetőség volt a Fidesznek, hogy bizonyítsa, nem csak handabandázás szintjén magyar, hanem valódi élethelyzetekben is. Már a legelején végig kellett volna baszni a cigánysoron, mielőtt még mindenféle gárdák rárepülnek az ügyre. Utána meg kommunikálhatták volna a saját sajtójukban (ami gyakorlatilag már az egész sajtót jelenti), hogy itt köztörvényes tolvajokról van szó, és felszámolták a lehetetlen állapotokat.
De nem. Miután tétlenül bambultak, mint a hülyegyerek, a legvégén kitalálták az "egyenruhásbűnözést" és ezzel letudták a dolgot. Majd az egész sajtójuk elkezdett rasszistázni meg "megfélemlített romázni", majd kéz a kézben megjelentek az amerikaiakkal sopánkodni szegény romákon. Arról nem is beszélve, hogy az egész ügy kapcsán "romákról" és "nemromákról" beszéltek, pofánköpve ezzel az ottani magyarokat, akik már nem is magyarok,csak egyszerűen "nemromák". A cigányoknak ez a produkció szemmel láthatóan tetszett, olyannyira, hogy vastapssal fogadták pintért. Ezután garantált, hogy a cigányok még inkább vérszemet kapnak, mert látják, hogy mindent megtehetnek. Védve vannak. A "nemromákká" alázott magyarok meg menekülhetnek. Szép csendben, mert rájuk senki nem figyel. Az ő menekülésük senkit sem zavar. Sem Amerikát, sem akármelyik kormányt.

Kartal (rezervált) 2011.05.15. 14:03:39

@lyken: hát igen, ilyen kéne ide is :)))

@Dendrobatidae: azért a nagykövet jelenlétében pintért megkérdezném, hogy az elmúlt TÍZ ÉVBEN hány cigányt öltek meg magyarok. A szám valahol 10 alatt kell legyen. Aztán megkérdezném, hogy az elmúlt EGY ÉVBEN hány magyart öltek meg cigányok? Na ebben már én sem tudok segíteni, mert lassan hetente van egy-két áldozat.

Aztán megkérdezném: PINTÉR! EZ MIÉRT NEM ÉRI EL AZ INGERKÜSZÖBÖD, MI? Hol van ilyenkor a "rendőrség", he?

Az az igazság, hogy Magyarországon szerintem a rendőrség felső vezetésének hallgatólagos beleegyezésével nyugdíjasok ellen gyilkosságsorozat zajlik. Azért vádolom ilyesmivel a rendőrséget, mert ha a felső vezetés engedélyt adna fegyver, de legalább gumibot használatra, akkor az első pár lopás után a tolvajt gipszelni kéne, ellátni a pár kihullott foga helyét, és nem jutna el odáig egy csirketolvaj, hogy agyonverjen pár nyugdíjast 2300 forintért és egy Nokis 3310-ért. De eljut, mert ugyanannyit kap egy nyugdíjas agyonveréséért, mint a polgárőr, aki fekete ruhában segít elfogni egy tolvajt. Így nem lehet rendet tartani. De szerintem a jelen kormánynak nem is ez a célja.

citizen queen 2011.05.15. 14:15:15

@zero: Zero, hagyd a trollt. Nem tud nem hogy három, de egyetlen hasonló esetet sem mondani, mert nincs is. Hiába követeljük hozzá hasonlóan a KONKRÉTUMOKAT. :-) Csak a maga vélt igazát hajtogatja rögeszmésen. Csak tudnám, hogy ez miért jó egyeseknek? Annyira szánalmas, és gyermeteg... Egyébként tényleg ajánlom mindenkinek elolvasásra a Csendes amerikait (néhány éve Michael Caine főszereplésével film is készült Green művéből, persze nem olyan árnyalt, mint a regény, de nézhető), arról szól, hogyan kavarták a szart anno Vietnámban, még a fegyveres beavatkozásuk előtt. Egyébként a közelmúlt történelmében eddig ahol megjelentek az amcsik "segíteni", ott mindig kitört valami gebasz, lásd Irak, Afganisztán... És utána még csodálkoznak az álnaiv széplelkek, hogy miért nem örülünk a segítségüknek, meg a tanácsadóiknak.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.05.15. 14:49:15

@sárkányfő:

az időrendi sorrend nem elhanyagolható tényező ..ugyanis előbb mentek oda a nagykövetség emberei majd EZUTÁN jelentették be a romák, hogy menedékjogot kérnének ...

Az estek 99%-ban ez pont fordítva szokott történni ...

Béla Bácsi 2011.05.15. 15:07:02

@sárkányfő: "Azerbajdzsán = gáz, ennyi." "na jó nem folytatom, talán már érted a párhuzamot...."
Már hogy érthetné? Megőrültél? Paranoid vagy? Te rasszista állat! A GÁZ az gáz, a NAGYKÖVET az nagykövet!
Ismerős az érvelés, bipsikém?

Béla Bácsi 2011.05.15. 15:31:41

@picur3ka/mesterhazymiklospart: "Az elozo kormany altal delegalt magyar nagykovet azt terjesztette Amerikaban, hogy a Fidesz egy fasiszta part."
Somogyi Béla 1955-ben Izraelben született, nem is Magyarországon. Így képviselte Magyarországot, hogy nem is nélunk született.

Béla Bácsi 2011.05.15. 15:57:28

@Béla Bácsi: Bocs! Szombati Béla! Somogyi Ferencet váltotta fel (ő Ausztriában született).

picur3ka 2011.05.15. 16:00:50

@Béla Bácsi:

Ezt nem tudtam rola, hogy felforgato szarmazasu. Na, de nincs min meglepodni.

picur3ka 2011.05.15. 16:03:47

@Béla Bácsi:

Epp akartam kerdezni, hogy melyikrol beszelsz?

Béla Bácsi 2011.05.15. 16:08:36

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Nincs hát! És ha az ember elkezd mélázni ilyeneken, hogy Izraelben született ember miért is tudja jobban képviselni Amerikában a magyarországiak érdekeit, akkor paranojásnak lesz kikiáltva egy percen belül. Mert a paranojással nem kell vitatkozni, nincs mit vitatkozni. Így próbálják meg megúszni a válaszadást a kellemetlen kérdésekre.
Csak annyit, hogy az a gesztus tetszett Viktoréktól, hogy egy magyar grófi családból származó, gazdasági és pénzügyi teoretikust (több könyvet is írt) tettek meg nagykövetnek a bipsik oroszlánbarlangjába! A wikipedia csak annyit ír róla, hogy Hungarian Businessman. na hát ennél jóval több, de hát a fitymásokat nem támogatjuk fölösleges dícséretekkel!

Béla Bácsi 2011.05.15. 16:09:35

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Ja. összeolvasztottam a kettőt. Diszlexiás vagyok! :))

Béla Bácsi 2011.05.15. 16:20:41

@citizen queen: Tudod, a "segítségben" azt nem értem, hogy mi a köze a gyöngyöspatai helyzet megoldásához? Gyöngyöspatán, meg bárhol máshol az országban nem a rendőröktől félnek a cigányok, hanem a járőröző civil magyaroktől. Miért nem a szebb jővőért Polgárőrséget tisztelik meg az amcsik "sensitivity training"-gel?
A rendőrök már így is eléggé "sensitive"-ek a cigányokkal szemben olyannyira, hogy ha csoportosan kisérelnek meg három-négy magyart legyilkolni, akkor is csak kettőt-hőrmat tartóztatnak le közülük "garázdaságért". Kéremszépen: garázda, aki seggrészegen hugyozik az utca közepén, nem aki negyvenedmagával szamurájkarddal és vasdoronggal addig üti, amíg mozog. Ja, ha meghalt volna valamelyik magyar, akkor fölfelé módosult volna a vád "súlyos testi sértésre", így csak garázdaság. Amikor pár magyar gyerek lecsavart egy fülest egy cigánykurvának, kisebbség kárára, rasszista indítékból, csoportosan elkövetett súlyos testi sértés lett a vád, ami súlyos letöltendő börtönnel járt egyből. Ezzel szemben Kozák Rajmund cigánygyerek, profi boxoló módszeresen addig verte egy diáktársát, amíg meg nem halt (pontosan tudva az ütések helyét, azok következményeit, hiszen ezt tanulta). Őt felfúggesztettel jutalmazta a pesti bírónő, mert csak egy magyart vert agyon, nehogy má' zaklassuk ennyiért szegény kisebbségit!

Béla Bácsi 2011.05.15. 16:28:59

@picur3ka/mesterhazymiklospart: "Szombati was born on July 16, 1955, in Tel-Aviv, Israel, where his father, a career diplomat, was serving in the political section at the Hungarian embassy"
forrás:
www.allgov.com/Appointments_and_Resignations/ViewNews/Ambassador_from_Hungary__Who_is_Bela_Szombati_110320

picur3ka 2011.05.15. 17:17:15

@Béla Bácsi:

'Gyöngyöspatán, meg bárhol máshol az országban nem a rendőröktől félnek a cigányok, hanem a járőröző civil magyaroktől. Miért nem a szebb jővőért Polgárőrséget tisztelik meg az amcsik "sensitivity training"-gel?
A rendőrök már így is eléggé "sensitive"-ek a cigányokkal szemben olyannyira, hogy ha csoportosan kisérelnek meg három-négy magyart legyilkolni, akkor is csak kettőt-hőrmat tartóztatnak le közülük "garázdaságért". Kéremszépen: garázda, aki seggrészegen hugyozik az utca közepén, nem aki negyvenedmagával szamurájkarddal és vasdoronggal addig üti, amíg mozog.'

Tragikus, de jot rohogtem rajta.

bandika gazdája 2011.05.15. 17:35:30

@Béla Bácsi: Te nem nézed a tv2-t Béla bácsi, (én sem tudom minek) annak a cigányasszonynak a védőügyvédje aki véresre verte az öregasszonyt mikor megérkeztek a busszal, közölte, hogy van egy rossz híre, az öregasszony (már akit megvertek) fel lesz jelentve rasszizmusért ami 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, és valószínűleg kártérítést is fognak kérni, mert beletaposott a nő lelkébe valami megjegyzéssel. Erre mit lépsz? Isten a tanúm soha nem voltam rasszista, de ha így folytatják ...

citizen queen 2011.05.15. 17:56:53

@sárkányfő: Most olvastam Michael Knight blogját a zindexen. Aholis a szerencsétlen agyhalott idióta és pár azonos nívón vegetáló szellemi bajtársa szerint a kormány miatt nem nyert, illetve ért el rossz helyezést Wolf Kati az Eurovíziós dalfesztiválon. Na ez a gagyi összeesküvés-elmélet kategória, illetve az izzadságszagú erőlködés, hogy valami mondavcsinált ürüggyel megint belerúghassanak egyet a kormányba. Oda is lehetne menni eszet osztogatni, ha nagyon unatkozol.

citizen queen 2011.05.15. 17:58:42

@bandika gazdája: Ez a "remek" ember a kaszinótojásos ügyvéd, gyurcsánykoma kebelbarátja.

Béla Bácsi 2011.05.15. 18:02:17

@bandika gazdája: @citizen queen: Láttam. Az ügyvédről nem tudtam ezt, de sejtettem, mint kutya az esőt. :))

citizen queen 2011.05.15. 18:06:36

@Béla Bácsi: Teljesen igazad van, nem sensitivity training kell ide, hanem a törvények kőkemény betartatása a bűnözőkkel. Származásra való tekintet nélkül, leszarva a bűnözőket mentegető ál-jogvédők siránkozását. Meg hatékony, elhivatott, a közbiztonságot fenntartani tudó, és akaró rendőrök, nem tutyimutyi alakok, akik alig várják, hogy negyvenévesen nyugdíjba mehessenek. Sajnos Orbánék nagyon elszúrták ezt a gyöngyöspatai balhét is, a röhejes "egyenruhásbűnözéssel", és ahogy látom, nem igazán akarózik nekik nekilátni az érdemi munkának a témában. Márpedig az nem fog semmi jóra vezetni, ha a szocikhoz hasonlóan csak söprik tovább a szőnyeg alá a szart, mert előbb-utóbb mindenkit maga alá fog temetni.

Béla Bácsi 2011.05.15. 18:07:30

@citizen queen: "Most olvastam Michael Knight blogját a zindexen"
Ez a "knight" ez csak nem az új "cigánylovagrend"-re utal?

citizen queen 2011.05.15. 18:12:26

@bandika gazdája: Nade most ilyen figuráktól mit várunk? Azt adják, ami a lény(eg)ük. Jó nagyot belerúgni a magyarokba. Hisz a gazdi is egymillával jutalmazta szegény rettegő patai tezsvíreket. Ahogy olvasom, jó szokásukhoz híven már sikerült is eltapsolniuk az pénzt. Hiszen ők előrelátó, megfontolt, a jövőt megtervező dolgos állampolgárok, mint bárki más, ugye libikókák?...

Béla Bácsi 2011.05.15. 18:13:45

@citizen queen: Hát persze! Ez csak egy "nesze semmi, fogd meg jól" az amik részéről. Ők is tudták előtte is nagyon is pontosan, hogy mi a szitu, ez nem segítség, hanem egy DEMONSTRÁCIÓ a külvilág felé. Ez MEGRENDELÉSRE TÖRTÉNT és borítékolhatod, hogy nem az arizonai meg a georgiai, vagy new jersey-i polgárok akaratából. Hál istennek (nekik!), nem is tudják, mi az hogy cigány, vagy Magyarország.

bandika gazdája 2011.05.15. 18:16:43

@citizen queen: Azé' ez akkoris meredek! Engem vernek meg, oszt büntetésből még be is csuknak, nem hiszem el!

citizen queen 2011.05.15. 18:16:56

@Béla Bácsi: Nem tudom, de valami rémesen elfogult idióta szegénykém. Az egész blogbejegyzés lényege, hogy a Zorbánahibás. Mindezt valami nudlibudli dalfesztivál kapcsán bírta összehozni az írója. És még ezek kettősmércéznek, meg tartják magukat "mértékadónak", "demokratának", ésatöbbi jólismert, az ilyenek által szarrá koptatott jelző... Szánalom a köbön.

citizen queen 2011.05.15. 18:19:42

@bandika gazdája: Hát majd meglássuk mi lesz, de a kormány gy.patai sunnyogása után nem sok jót jósolok az idős magyar nő számára. No ilyenkor kéne egy tökös magyar ügyvéd, aki felveszi a kesztyűt a cigánymosdató féreggel szemben, és a néni segítségére szerződik.

Béla Bácsi 2011.05.15. 18:21:02

@citizen queen: Igen, csakhogy! (Tudod én paranoid, összeesküvéselméletes náci vagyok!) ismered a régi zsidó mondást: "Sűrű fillér jobb, mint a ritka forint!" vagy a magyar közmondást: "Lassú víz partot mos." Ettől "parázok" én!

citizen queen 2011.05.15. 18:22:25

@Béla Bácsi: Ez így van, az átlagamerikai azt se tudja, merre van Magyarország, eszik-e, vagy isszák, nemhogy Gyöngyöspata... Na ezért is minimum fura, hogy ennyire az itt dolgozó követségi alkalmazottak érdeklődési körébe került mostanság a település.

lyken 2011.05.15. 18:52:55

@Dendrobatidae: "Már a legelején végig kellett volna baszni a cigánysoron, mielőtt még mindenféle gárdák rárepülnek az ügyre. Utána meg kommunikálhatták volna a saját sajtójukban (ami gyakorlatilag már az egész sajtót jelenti), hogy itt köztörvényes tolvajokról van szó, és felszámolták a lehetetlen állapotokat."

Ilyet nem tehetnek. A romák többsége a Fideszre szavaz, mivel nézetük szerint Viktor roma, márpedig akkor maguk közül származóra _kell_ szavazni. Nem tudom mi az igazság Viktpr családfájával kapcsolatban és nem is érdekel. Viszont... Ha fellépne a romák ellen a Fidesz által vezényelt rendőrség, akkor ugyan biztonság lenne, viszont buknák a fix roma szavazóbázist. Ez pedig fontosabb, és biztosabbnak is számít a jelek szerint, mint az ország többi lakosa. Akiket egyébként csak tettekkel lehet(ne) meggyőzni.

picur3ka 2011.05.15. 18:58:16

@lyken:

Koztorvenyesek szavazhatnak?

a-kis-herceg 2011.05.15. 18:59:46

"csatolta fel reggel, mert a szeme sem reggel"

senki nem olvasta el tegnap óta a posztot? mert szerintem az egyik "reggel" helyett jobb lenne rebbent pl.

picur3ka 2011.05.15. 19:01:52

@a-kis-herceg:

Mindenki eszrevette, de senkit nem nagyon erdekel.

a-kis-herceg 2011.05.15. 19:10:27

@picur3ka/mesterhazymiklospart: ja értem a (köztársasági) elnök úr tiszteletére... bocs. emelem kalapom én is. az más. ha direkt van... sőt most hogy jobban olvasgatom, így lehet hogy értelmesebb...

picur3ka 2011.05.15. 19:38:46

@a-kis-herceg:

Ne hulyeskedj, mar irta valaki. Vagy eszreveszi, vagy sem, mindenki erti.

Béla Bácsi 2011.05.15. 19:53:15

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Már megint megyünk a mellékvágányokra! :)

Kartal (rezervált) 2011.05.15. 20:24:07

Végiggondoltam ezt a Gyöngyöspata-ügyet, és oda jutottam, hogy majdnem minden szereplő közreműködése érthető és logikus.

Majdnem.

Az amcsi követség NAGYON kilóg a sorból.

Egy nagykövet, egy ország hivatalos képviselője SEMMIT sem csinál véletlenül, semmit sem csinál csak úgy, saját feje szerint, a főnökei jóváhagyása nélkül. Vagyis a magyar cigány-ügy az USA számára is bír valamiféle politikai haszonszerzési lehetőséggel. És nem értem, mi lenne az. Nem értem miféle olyan jelentősége van ennek, ami miatt egy nagykövet személyesen megy le a cigányok közé a putriba. Miről tárgyalt a nagykövet zárt ajtók mögött két órát a helyi önkormányzattal? Csak abban az Isten háta megetti faluban élnek cigányok, sehol másutt az országban? Mi lehet ilyen fontos?

Nem értem.

Persze nyilván egy csomó háttér-információnak nem vagyok birtokában, az itt a baj. És lehet, jobb nem is tudni mi rotyog a bográcsban, mert mehetek én is a megvert asszony után a börtönbe.

a-kis-herceg 2011.05.15. 20:40:01

@Kartal (rezervált): ne a fejet (szájat, nagykövetet) figyeld hanem a kezet....

ricsi fiunak nagy megbízásai vannak kishazánkban... csaj ugy fossa a pénzt.

egyik nyilvánvaló cél, "csak a szokásos" a potenciális váltópártoknak pénzt ad... ami után kormányon lehetnek "kérések"...

a többi téma nem iylen barátságos... azokat fantáziádra bízom

a-kis-herceg 2011.05.15. 20:41:35

PS: ez az Ön kertje?
néni: igen, tessék nézni ujságírókat termesztek...

Kartal (rezervált) 2011.05.15. 20:56:02

@a-kis-herceg: vagyis lehet, hogy gyúrós csótány egy milliója sem az ő egy milliója volt, hanem... hm. Csodálkoztam is, hogy csak úgy dobálja a pénzt, eddig nem volt szokása bajba került embereken segíteni. És ha tovább gondolkozok, lehet, nem is a cigányok pallták el azt a pénzt. Hozzájuk meg sem érkezett, de kaptak egy vacsorát és ingyen piát amennyit bírnak, aztán nekik kuss!
Ricsi fiún is csodálkoztam, a hírek szerint nem annyira mennek a vállalkozásai... mégis van pár raklap pénze. Hogy honnan?... na honnan. Hát igen.

Max. 2011.05.15. 20:58:06

@a-kis-herceg: Ha a tartalomhoz szólsz hozzá, simán náczi vagy, ha a fogalmazási hibákba, akkor nyelvtannáczi vagy. Senki nem akar magának ilyen megbélyegzést.

a-kis-herceg 2011.05.15. 21:03:48

@Max.: nagyon fontos a hejes sírás! elnök szeretnék lenni...

mire gondolsz hogy náczi vagyok? nem bántok én semmit. de azt hiszem nyilvánvaló összefüggés.

emléxel a választás éjszakára?
mezőricsi - elempé - usanagykövet
ezek megvannak neked?

engem nem zavar. legyen úgy ahogy ők akarják, náluk van a zseton...

Béla Bácsi 2011.05.16. 00:28:14

@Kartal (rezervált): Ha igazán meg akarná a Fidesz oldani ezt a közrend mizériát, akkor miért idegeníti el a polgárőrcsoportokat? Miért nem újítják fel -akár új név alatt is- a régi segédrendőrség intézményét? Így két legyet ütnének egy csapással: kivonnák ezeket az embereket a Jobbik befolyása alól és a saját (rendőrség) fennhatóságuk alá helyezhetnék őket és direktben kontrollálhatnák őket. Az utcán jelenlévő hatósági közeg létszáma megkétszereződhetne/háromszorozódhatna és jelentősen növekedne a közbiztonság. Igaz, a "kisebbség" nem nagyon örülne ennek...:))

koncerttahó 2011.05.16. 02:17:58

Ez a nő meg tanuljon meg magyarul, ha már itt él.

trojka 2011.05.16. 06:39:00

@Rock 'n Roll Nigger: Minek? Mi nyaljuk az ö valagát, nem ö a miénket!

f.m.j. 2011.05.16. 08:03:57

index.hu/belfold/budapest/2011/05/15/bohem_hotel/

milyen érdekes... "Miután Rogánék bejelentették, hogy keményen fellépnek az immár eladhatatlanná vált lakásokban élők jogaiért, sőt, szóba került, hogy a hotelt vissza is bontják, mert nagyobb lett az engedélyezettnél, a bohém ötletekre mindig nyitott ötödik kerület végül mégis kiadta a hotelnyitáshoz szükséges engedélyeket."

f.m.j. 2011.05.16. 08:34:46

és hogy a poszthoz is szóljak: hihetlen pintér pofájából az a mondat, amit arra válaszolt, hogyí mikor loptak a nénitől, két hónapja, JA, AKKOR MÉG NEM VOLTUNK ITT... fákkfákkfákkfákk

fokabacsi 2011.05.16. 08:42:10

@f.m.j.: "Szeretve tisztelt " belügyminiszterünkre egy szamarat sem bíznék! Nemhogy rendőrséget!

a-kis-herceg 2011.05.16. 08:43:39

@fokabacsi: a rendőrség??? hihihihi... a szondázunk és mérünk???? ja ja mert az komoly szervezet.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.05.16. 08:55:17

@f.m.j.: nem. akkor még a szebb jövősök nem voltak ott. az úgy igaz.

fokabacsi 2011.05.16. 09:10:53

@a-kis-herceg: Pedig milyen "olajozottan" mennek a dolgok, mióta a Don Alexander a keresztapa!!?

fokabacsi 2011.05.16. 09:16:13

Egyáltalán ezek a hatalomba belebolondult barom politikusok, terelnek mint az állat! Egyetlen cigány sem lett pofán vágva, (általam eléggé el nem ítélhető módon) és mégis "egyenruhásbűnözés"-el foglalkoznak?! Nem a bűnöző cigányokkal kellene inkább!? Hogy az öreg mama misére el tudjon menni,
és amíg ott van addig ne lopják el mindenét?! Helyette mi van? EZ! B+!

Vidéki 2011.05.16. 09:19:40

Vastagbőr: „Pintér a legkeményebb pléhpofáját csatolta fel reggel, mert a szeme sem rebbent, mikor a szemébe mondják, hogy a rendőrség leszarta a bejelentett lopásokat.”

Figyelembe kell azonban venni, hogy a rendőrségnek nincs elegendő létszáma egy kétfrontos háborúhoz.

A főcsapás iránya idáig az volt, hogy hogy a rasszista polgárőröket hajkurásszák. Ez lekötötte minden energiájukat.

Mostanra elvileg ezek a lekötött erők felszabadultak.

A fárasztó következetes munkát elkerülni igyekvő, de a feladattal hivatásszerűen megbízott urak sokasága azonban igyekszik a munkához úgy hozzáállni, hogy más is odaférjen , ezért szereti eredménytelenségét nagy általánosságokkal kimagyarázni.

Minden problémát a többségi társadalom rasszizmusára ken, a részletekbe menő aprómunkát értelmetlennek tartja.

Ezért számítani lehet arra, hogy a rendőrség továbbra is „leszarja a bejelentett lopásokat” és ügyes szóvivők magyarázzák a bizonyítványt, ahogyan eddig is tették.

a-kis-herceg 2011.05.16. 09:21:47

@Vidéki: a francot hajkurásznak... nyugodt emberek
ülnek a szép uj focusban és traffipax mögött szunyókálnak...

Valandil 2011.05.16. 09:44:39

16 hetes a rendőri tanfolyam az usákoknál. 16 hetes a híres FBI akadémia. Nálunk a rendőr szakközép tovább tart.
Vagyis: mit akarnak a gyarmati bennszülötteknek tanítani a Nagy Fehér Varázslók?

Béla Bácsi 2011.05.16. 13:05:55

@Valandil: "mit akarnak a gyarmati bennszülötteknek tanítani a Nagy Fehér Varázslók?" Abszolúte semmit, nyugodj meg! Ennek a látogatásnak a lényege ott ért véget, hogy őexcellenciája elment, akarom mondani EL KELLETT MÁR MENNIE Gyöngyöspatára, mert ez a nácikkal körülölelt kis ország olyan, de olyan butuska, hogy nem képes belátni, hogy mi a rasszizmus!
A dolog pikantériája, (amit itt -a fórumon- bátorkodtam már többször is megemlíteni) hogy a cigány az NEM "race", ill NEM különböző race a magyartól! Németekkel, oroszokkal, franciákkal, olaszokkal, finnekkel ÉS a cigányokkal mi mind a "caucasian" (kaukázusi) race-be, fajba tartozunk. Ugyanúgy nem lehet "racial" probléma, ha pl. a részeges tót slota hergeli a magyarokat, az nemzetiségi probléma. A cigányok esetében azonban röhögés nélkül senki sem állíthatja, hogy "nemzetiség", mert ahhoz, hiányzik az anyanemzet vagy az egységes, hazának tekintett terület. Őket meg mindenhova elette a fene. Nem ártana hozzá egy egységes, nemzeti nyelv sem, de a pár éve felkapott és sulykolt "romani" nyelv egy katyvalék, ami a meglévő húsz-harminc cigány alapszóból áll (rák, debla, dik, csávó...) amik valójában csak "szinesítették" a cigányok által éppen használt nyelvet.
Ehhez most Soros-alapítvánnyal gyorsan hozzá"kutattak" még egy pár szót, amit azon a három marhán kívül, aki "kutatta", senki nem ismer és használ. A magyarországon élő cigányok (cigányszavakkal spékelve) magyarul beszélnek, Romániában románul.
Marad tehát az összetartó közös haza és nyelv hiányán az összetartó közös eredet, nyelvjárás közös használata, a népviselet (rózsás szoknya) és a népszokások, táncok. Itt már markánsan behatárolhatók cigányaink jellegzetes öltözködési ízlésükkel, jellegzetes dekorációs választásukkal, színkultúrájukkal, dallam és táncvilágukkal.
A bibi azonban ott van, hogy minden rosszindulatú híresztelés és beállítás ellenére ezek egyikével sincs az égadta világon semmi baja egy magyarnak sem! Minden jobb vendéglőben "cigányzene" szól, a tévénézők még egyszer sem kapcsolták el a csatornát, mert tarkaruhás cigányasszonyok tánca volt benne. Nekünk talán egy kicsit túldíszített a cigány lakberendezés, de ha tiszta, senkit sem zavar.
Mégis, mi zavarja a magyarokat a cigány közösségben?
Mindenki tudja kapásból a választ: a törvények figyelmen kívül hagyása, súlyosan antiszociális hozzáállás a közösséghez, szeparatizmus, az önellátás szinte teljes hiánya (ebből fakad a lopás és a segélyreszorulás a fizikai létük fenntartásához), a fölfelé irányuló társadalmi motiváltság szinte teljes hiánya.
Ezek felszámolására történnek/történtek lépések, de -a jelek szerint- nem sok eredménnyel. A dolog legnagyobb rákfenéje, hogy a cigányok a versengő pártok "zálogai", egymás ellen uszítják és használják ki őket a pártok. A cigányok ( "a lehető legkevesebb munkából megélni" ösztönük alapján) ezt látszólag kihasználják, valójában konzerválják az elmaradottságukat, míg "díszcigány" vezetőik "virítják a lóvét" meg "sukerul vakernek" megbízó gazdáiknak.
A megoldást abban látom, hogy a cigányokat ki kell vonni a szavazóbázisból, mint "ostoba tömegeket". Ezt egy nagyon egyszerű törvény meg tudná oldani: büntetett előéletű nem szavazhat, vagy ha ezt túl antiliberálisnak hiszik egyesek, hozzák vissza a régi komcsi "mellékitéletet": a "közügyektől meghatározott időre való eltiltást". Így nem a cigányságot zárnánk ki a választási hacokból, csak azt a rétegét, amelyik már többször bizonyságát adta, hogy nem igazán tiszteli a közösség törvényeit, akkor miért akarna részt venni a törvényhozás összeállításában?
Befejezésül: a nagykövetasszony "ajándéka" az csak "nesze semmi, fogd meg jól!" értelmetlen pótcselekvés. Valamit mondania kellett, nem mondhatta a kamrákba, hogy "kösszépen, csak ennyit akartunk, egy kis cirkuszt, most már megvan, megyek a 'csába!" Ha valóban segíteni akartak volna, akkor belátták volna, hogy a magyar rendőrség jelenlegi szervezeti felépítésével alkalmatlan a jelenleg kialakult közállapotokban fenntartani maradéktalanul a rendet. Ehhez "külső erők" bevonása szükséges, amihez kézenfekvő "ajánlkozó" a sok rendfenntartó, járőröző civil szervezet. Azokat kéna az USA-nak betanítani, a rendőrségnek felesketni őket és a vezetésük alá venni, ahelyett, hogy üldözik és törvényen kívül helyezik őket.
Csak ők VALAMIÉRT nem akarnak kiképzett, összetartó, fegyveres magyart látni...

Vidéki 2011.05.16. 15:06:55

@Béla Bácsi:
Félreviszed az éneket.

Mi, a Földet benépesítő emberek, mindannyian (a cigányok is) egy fajhoz tartozunk.

Hivatalos nevünk: "Homo sapiens" azaz "Bölcs ember".

trojka 2011.05.16. 17:21:12

@Béla Bácsi: Tévedsz! Ha a TV-ben kannaverös cigány ugri-bugri van, én bizony vagy át, vagy kikapcsolom a TV-t. Amugy, nyertél egy hangszorot, teljesen igazad van. Hát, arra meg, hogy a cigány "Homo sapiens"... igaz, valamelyik vezéruk nemrégen nyilatkozta, hogy ök képviselik Magyarországon az intelligenciát és a kulturát...

Kartal (rezervált) 2011.05.16. 19:05:20

@Béla Bácsi: na most a cigány zenébe ne menj bele, mert ahány helyen megtelepedtek, annyi fajta zenéjük van. A helyi népek zenéit facsarják-csavarják saját harsány, túlcicomázott ízlésvilágukhoz, így lesz nekik "saját" zenéjük. A táncaik sem jobbak, már amennyiben táncnak nevezhető az egyszeri cigány ugrabugrája... és ha már itt tartunk, az az igazság, hogy engem nem zavar nagyon a "cigány zene", de inkább elkapcsolom a... hát tévét nem nézek, de ettől függetlenül ha nem elkerülhetetlen, nem hallgatok ilyesmit. De ez nálam nem rasszizmus, mert pl. elektronikus zenét sem hallgatok, meg black metált sem.

Amit a rasszokról írsz, az igaz, a cigány nem egy másik faj, mégcsak nem is másik rassz, szóval itt rasszizmusról beszélni eléggé nagy marhaság. Ami meg azt illeti, hogy a cigányság a Homo Sapiens fajhoz tartozik... hát ebben időnként kételkedek, de sokszor nem csak a cigányokkal kapcsolatban, hanem a politikusokkal, sőt a saját munkahelyi főnökeimmel kapcsolatban is...

Joe.UK 2011.05.16. 19:49:34

A postban linkelt videot E. Kusturica rendezte a cannes-i filmfesztivalra, ugye? Ugye?! Kerlek mondjatok hogy igen....

Kartal (rezervált) 2011.05.16. 20:46:58

@Béla Bácsi: látod, mi tudjuk a megoldást arra, amire két egymást követő kormány sem tudott lépni. Ha én vagyok gyúrós csótány helyében, a Magyar Gárdát fél év alatt felszámoltam volna. Így. Azzal, hogy betiltják, csak erősítik. Sokszor azt kell hinnem, hogy ezek a Jobbikot akarják hatalomra juttatni...

@f.m.j.: nehogy azt hidd, hogy ez nem fordult meg a fejemben! Mert hogy ott valami van, az biztos. :D

Béla Bácsi 2011.05.16. 20:54:21

@Kartal (rezervált): Hej! A Homo Sapienst nem én találtam ki valaki más és most mindenki az én nyakamba akarja varrni! (Nem akarok én haragot a Homo Sapiensszel!)
Tanácsadóink ( és "érzékenység trénereink) imígyen látják a földet:
Az emberi faj, mint állatfaj (a besorolhatósághoz) négy emberfajra osztható:
1. Kaukázusi (alfajai): Árják (Indo-európaiak)
Sémi (zsidók, héberek)
Hámi (berber, egyiptomi, kusiti)
Északi
Mediterrán
Dinári
Alpesi
Arabeszk
Kelet-balti
Turáni
Iráni
Örmény
2. Néger Aboroginálisok
Melanéziaiak
Pápuák
Negritók
Dravideusok
3. Mongoloid Kelet-ázsiai
Észak-ázsiai
Indián
4. Ausztáliai Aboriginálisok
Melanéziaiak
Pápuák
Negritók
Ebben a felosztásban egy kategóriában vagyunk a cigányokkal. így a magyar "rassz" kifejezés nem esik egybe az amerikai antropológiai besorolással. Így is helytelen a "rassz" kifejezés rájuk, legjobb esetben is "népcsoport" lehetne a meghatározásuk (jellegzetes színű és szagú).
Igazából nem értem a nagykövetasszonyt, mert teljesen egyértelmű, hogy ez egy (elég kicsinyes) belügy: az évek óta politikai hátsószándékokkal herélgetett rendőrség nem tudja mára kordában tartani a cigányok bűnöző rétegét. (Bár nekem ez a "nem tudja" kifejezés sántít, inkább nem akarja.) A gyöngyöspatai polgárok nem nyelvhasználatukban (lásd Tótia), nem kultúrájuk gyakorlásában (amennyiben a kleptomániát nem veszük hozzá) akarta korlátozni szegín, elnyomott romákokat, egyszerűen besokalt az állandó közbiztonság hiányától.
Ebben egyedül (érdemben!) a Jobbik ill. a vele szolidailitást vállaló polgárőri társulás segített, az összes többi csirkefogó gazember (MSZP-KuKluxKlan, LMP-ingyenkaja, ingyencirkusz, Fidesz-a cigányok helyett le s föl hajkurászta a "gárdistákokat") de mind szart a magyarok teljesen JOGOS és elkeseredett panaszára!
Szóval, végső konklúzió: hamis a magyar szó- és fogalomhasználat. A cigányok esetében nem beszélhetünk rasszizmusról (egy kategóriában vagyunk) és nem beszélhetünk nemzetiségről, mert nincs hazájuk (ahol épp vannak, az a hazájuk) nem beszélhetünk (vastagon) kulturális kisebbségről, mert pont a beszélt nyelv meg a kultúra hiányzik belőle.
Maradnak a cigányok egy társadalmon belüli kisebbség, aminek (sajnos) a legfőbb jellemzője az antiszociális magatartás és a törvények (szándékos) be nem tartása. ezek olyan (főleg bűn)cselekményeket takarnak, hogy a társadalomnak nem további "érzékenységet" kéne tanúsítani az efféle devianciák felé, hanem szigorúan betarttatni a törvényt, szigorú itéletekkel, börtönbünteéssel.
A cigány munkahelyteremtést meg lehet oldani egy kőtörő brigád keretén belül is Recsken, mi magyarok már voltunk ott (pedig nem is loptunk, csak magyarok voltunk), kibírtuk, cigányaink hadd osztozzonak a haza birtoklásának érzésében (anélkül, hogy valakinek a vagyontárgya eltűnne).

Béla Bácsi 2011.05.16. 21:13:15

Ha jobban belegondolok, fölforr a vérem Pintér Satyán! Hogy-hogy most kérdezgeti meg az egyik lakostól, hogy kijöttek-e a rendőrök? Tudtommal már leette oda a fene egyszer vagy kétszer!
Morvai Krisztina, Vona Gábor nem restellt bemenni emberekhez, házakhoz, csak Pintér úrnak derogál az egyszerű magyar ember? Ő csak a cigányokat látogatta. Tudjátok: a kirekesztetteket, megfélemlítetteket!

tekniko 2011.05.16. 23:37:48

@Béla Bácsi: Meg kell mondjam, nagyon szepen ossze foglaltad, igen jol latod a kerdest. Nem hiszem, hogy epeszu ertelmes MAGYAR ember vitaba szallhatna a leirtakkal. Le a kalappal/kipaval/

Varjúdombi mesék 2011.05.18. 19:04:08

Milyen nagykövet az,amelyik nem beszéli az őt fogadó ország egyetlen hivatalos nyelvét?Komolyan nem találtak egy magyarul beszélő vkit ide?Röhej.

Nurrddin 2011.07.18. 08:57:45

na.... a falu az Istennek nem akarja úgy gondolni, ahogy a drágalátos narancslibsi kormány meg a veres-kék ellenzék...
nekik mégis csak a jobbik kell :D
ez egyértelműen ellene indított eszessel szemben is

fokabacsi 2011.07.18. 12:48:04

@Nurrddin: Akinek a cigányok kiürítették az udvarát, a szerszámos kamráját , a tyúkólját, aztán mikor a rendőrséget hívta, a rendőr nagy ívben leszarta?! Akkor most mi a lucskos lófaszt vártak? Boltba nem mert elmenni a néni, mert a dologtalan iskolázatlan bunkó cigány suttyók le"vénkurvázták" útközben, és még csodálkoznak?! A szélsőségesezőknek meg szarni a pofájára!! Hülye dumával tele van a padlás! Már legalább 10 éve!

Nurrddin 2011.07.18. 13:36:47

@fokabacsi: na ja... én nem lepődtem meg
a helyi fityisz potentát már meg is fenyegette; miszerint nuku pályázat
el is hiszem, bár ehhez nem kell fenyegetés, így megy ez a narancslibsiszociknál.....

fokabacsi 2011.07.18. 16:05:19

@Nurrddin: Aztán még ezek a hulladékok fasisztáznak, és náciznak, szélsőségeznek! Ahelyett, hogy a tükörbe néznének?!

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.07.19. 07:57:28

@jozicsenko:
Nem vagyok oda a cigányokért, de ez a jelenség nem csak náluk érvényes.
Tudok olyan bűnözőkről is, akik egyáltalán nem cigányok és kirámoltak egy házat.
A cuccot megtalálták náluk, ők mégis szabadlábon vannak. Akkor most mi van ?!?!? Volt már több ügyük a is a rendőrséggel, talán még dutyiban is volt a főkolompos pár hónapot(!). Ha legközelebb bevinnék, akkor is kapna 1-2 (max. 3) évet amiből még a bíróságon "le lehet alkudni" és a dutyiban meg "jó magaviselet címén lehet lealkudni a dolgot"... kijön ... folytatja ...

A cigányok csak hamarabb rájöttek, hogy lehet így is élni és alkalmazkodtak a rendszer 1000+1 hibájához.

Magyarországon jelenleg igazságszolgáltatás nincs, csak jogszolgáltatás.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.07.19. 08:09:10

És nem az a kérdés, hogy van e cigánybűnözés vagy nincs, mert ez egy baromság! És csak a lényegről tereli el a figyelmet:
A lényeg pedig: Magyarországon a bűnözés nincs megfelelően büntetve. A jelenlegi büntetési tételeknek nincs komolyabb visszatartó ereje. A rendőröknek a béka segge alatt van a tekintélyük.

süti beállítások módosítása