Skip to content


       Szűrés lista

Lendületes nyelvcsapások Kelet felé

"Nyugati zászló alatt hajózunk, de keleti szél fúj a világgazdaságban" - mondta Orbán Viktor tavaly novemberben a Máért ülésén, és kifejtette, hogy nyitni kell új irányok felé, az a jövő. (Meg az EU-ban úgyis eléggé utálnak minket.)

Bár egyik új barátunk, Tonga is keletre van tőlünk, azért nem az a gazdasági nagyhatalom, akivel összefogva óriási fellendülés köszöntene Magyarországra, így diplomatáink a két keleti óriással is felvették a kapcsolatot. Lendületes nyelvcsapásokkal.

1, Sárkány
Az [origo] szépen megírta, milyen nehéz helyzetben vannak a magyar cégek Kínában, ott ugyanis "nem bűn lemásolni dolgokat, náluk nagyobb motiváció, hogy bebizonyítsák, ők is meg tudnak valamit csinálni", és "túljárni a másik eszén, dicsőség". Például, egy szerződés ott csak akkor érvényes, ha rajta van az állami hivatalos pecsét, ezt nem mindegyik európai partner tudja, amivel a kínaiak vissza is élnek. A hagyományosan sikeres élelmiszeripari exporttermékeink se sokat érnek náluk, ugyanis teljesen más az ízlésük, mint a mienk, szalámiból az édeset, libából máj helyett a lábát/fejét/szárnyát szeretik, a bort pedig rövidként isszák.

Viszont rengetegen vannak, gazdagabbak az USA-nál, így komoly tényezők.

Fellegi Tamás, magyar-kínai kormánybiztos tájékoztatójában olvashatjuk, hogy


"Kína meghatározó partnerünk az ázslaí-csendes-óceáni térségben . Az Európán kívüli országok közül Kínával a legélénkebbek a kétoldalú kereskedelmi kapcsolataink. 2010-ben az áruforgalom értéke mintegy 7,7 milliárd dollár volt. (...)

A kínai partnerek fontos szerepet játszhatnak a MÁV megújításában, a légiközlekedés fejlesztésében. Számítunk a munkahelyteremtő és magas hozzáadott értékű kínai beruházásokra, és segíteni kívánjuk a hazai innovatív megoldások exportját is.

Célunk az, hogy a kínai befektetők Magyarországon, magyar munkahelyeket létesítsenek, minél nagyobb arányban támaszkodva a hazai beszállítókra. Egyértelmű szándékunk, hogy kiegyenlitettebbé tegyük a külkereskedelmi kapcsolatainkat a magyar kivitel erőteljes fejlesztésével, a világszínvonalú magyar termékek számára elérhető piacok feltárásával és a magyar vállalkozók helyzetbe hazásával.

Magyarország Kína-politikájának meghatározó eleme a belső területekkel folytatott politikai és gazdasági kapcsolatok fejlesztése is. A csungkingi magyar főkonzulátus és a vízumkiadó helyiség megnyitásától elsősorban a belső-kínai üzleti kapcsolatok élénkítését, a kulturális és oktatási-kutatási együttműködések elmélyítését várjuk ."

 

Csunking azért kiemelkedően fontos, mert a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) tájékoztatása szerint a közel Magyarország nagyságú, 32 millió lakosú tartományi jogú város gazdasági növekedése évi 15 százalék fölött van. Nagyon szeretnénk oda exportálni, "elsősorban mezőgazdasági technológiák,  ipari kemencék, járműipari összeszerelő sorok, ipari hegesztő gépek és vízgazdálkodási környezetvédelmi technológiák ". Most tárgyaltak mindenféle logisztikai kérdésről, főleg arról, hogy tudnánk rácsatlakozni a Németország-Kína vasútvonalra, amivel 16 napra csökkenne a szállítási határidő.

Barátságunk jeleként Schmitt Pál Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje csillaggal kitüntetést adományozta Dai Bingguonak, a Kínai Népköztársaság államtanácsosának, akit ezután Fellegi díszvacsorán látott vendégül.

2, Medve
Május 12-én a Parlamentben tartotta alakuló ülését a Tolsztoj Társaság, a Magyar-Orosz Együttműködésért Egyesület, melynek elnökévé Szűcs Olga főiskolai tanárt (?) választották az alapító tagok, tiszteletbeli elnöknek pedig Lezsák Sándort. Ő "az eseményen kiemelte: rendkívül nagy szükség van arra, hogy a kormánnyal párhuzamosan civil szervezetek is segítsék a két ország kapcsolatainak fejlődését."

Nos, ennek a "civil" szervezetnek ez az alapító nyilatkozata:


"Mi, a Tolsztoj Társaság a Magyar-Orosz Együttműködésért Egyesület alapító tagjai, abból a felismerésből fakadóan, hogy

- Oroszország a közös történelmi együttélés folyamán mindig kiemelkedő partner volt Magyarország számára,

- Oroszország ma is a világpolitika, a világgazdaság és az egyetemes kultúra egyik meghatározó tényezője, és történelmi távlatokban az is marad,

- a magyar gazdaság sem a közeljövőben, sem középtávon nem nélkülözheti az orosz energiaimportot, miközben jelenlétünk erősítése az orosz piacon a magyar gazdaság egyik kitörési pontja lehet,

a mai napon a magyar-orosz kapcsolatok fejlődésének elősegítése céljából megalakítjuk a Tolsztoj Társaságot.

Társadalmi egyesületünk céljai:

- hozzájárulás a magyar-orosz politikai, gazdasági, tudományos, oktatási és kulturális kapcsolatok fejlesztéséhez,

- a két ország civil társadalmi kapcsolatainak erősítése, fórum biztosítása a közös kulturális és keresztény értékekből fakadó együttgondolkodásra,reális Oroszország-kép kialakítása a magyar közvéleményben, megismertetve a hazai érdeklődőket az orosz társadalom fejlődésével, gazdaságának és kultúrájának eredményeivel,

- Magyarország népszerűsítése az Orosz Föderációban, a magyar gazdasági, társadalmi és kulturális fejlődés eredményeinek oroszországi bemutatása.

 a Tolsztoj Társaság a Magyar-Orosz Együttműködésért Egyesület alapító tagjai

 

Budapest, 2011. május 12."

 

Valószínűleg ilyesmire gondolhatott Orbán, mikor arról beszélt, hogy "a jövőben átalakulnak a külpolitikai kapcsolatok, és elsősorban a gazdasági, pragmatikus szempontok lesznek fontosak. Az ideológiai, civilizációs, vallási vagy katonai szempontok viszont háttérbe szorulnak a szövetségkötésekkor." .....

Mindenesetre az orosz fejlődésről nekem a pár hete kapott kép ugrik be, a történelmi együttélésről meg hadd ne mondjam, mi. Persze a gazdaság fontosabb a büszkeségnél. Vagy nem?

Címkék: politika gazdaság

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr52911740

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Július 1-től betiltják a fogkrémek árusítását 2011.05.19. 19:56:48

 A hírt még sehol nem erősítették meg, de úgy hallottam, hogy a Fidesz EU Parlamenti képviselői erősen lobbiznak a néppárti frakcióban, hogy európai szintű tiltást eszközöljenek a teljes unióra.  Ezzel együtt kis hazánkban is beindult a lobbi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Virág et. 2011.05.19. 13:35:30

Ha annyira fontosak nekünk az oroszok, akkor miért hergeljük őket olyan hülyeségekkel, mint a Moszkva tér meg a szovjet katonai emlékmű? Az oroszok legalább annyira büszkék a történelmükre és a nagy honvédő háborúra, mint mi a sajátunkra, az ilyen dolgok ott is kivágják a biztosítékot az emberekben.

_alesi_ · http://alesi.tumblr.com 2011.05.19. 13:42:01

Kivételesen nem jött elő az évtizedes baromság, hogy mi leszünk Kína előretolt helyőrsége Európában.

hardenberg 2011.05.19. 13:46:34

A kínaiak a Távol-Kelet zsidói. Nem jó velük üzletelni.

dr. Aullah 2011.05.19. 13:49:50

@Virág et.: Hát nem hallottad? :D Most, hogy nincs moszkva tér... kitalálták, hogy egy másik teret átneveznek moszkva térre... logikus szerintem.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.05.19. 13:56:35

Ez a kínai-ruszki dörgölőzés nem is olyan halott ötlet, menni fog a fijúknak, ha a demokratásdi csikorog. Pozsgay, Boros, Kövér, (felsorolni is tereh...) előássa a pártkönyvet, vörös diplomát, munka érdemrend kitűzőt, elvtársi puszira becsücsörít és máris nincs akadálya a nagy keleti-széltől való szárnyalásnak.

Marcellusca 2011.05.19. 13:57:29

@Aullah: Átnevezgetünk? Átnevezgetünk? :D

Távirat váltás Budapest és Moszkva közt :

Budapesti távirat Moszkvába:
- Megváltoztattuk a Moszkva tér nevét STOP
- Széll Kálmán térre STOP
...- Tarlós István STOP

Válasz:
- Üdvözöljük a névválasztást STOP
- Kőolaj STOP
- Földgáz STOP

xD

maxwell murder 2011.05.19. 13:59:45

@Virág et.: hát igen, elég nagy ellentmondás. de miért is hergeli ez őket annyira? nem dönthetünk a saját közterületeink nevéről, mert nekik ez nem tetszik? kit érdekel? értsék meg az érzéseinket, hogy miért nevezzük át és értsék meg azt is, miért akarjuk a Dunába söpörni a szovjet emlékművet. Ha engem kérdeznek, inkább az USA, mint Oroszország, bár nyilván fontosak a gazdasági kapcsolatok, de azért ne nyaljunk már ekkorát. Az oroszok leverték két forradalmunkat és abban sem volt köszönet, hogy 46 évig itt voltak. Egy olyan országgal akarunk barátkozni, ahol a sztálini időkön nosztalgiáznak. Ez nem kicsit veszélyes számunkra...

Marcellusca 2011.05.19. 14:03:46

@maxwell murder:
"Egy olyan országgal akarunk barátkozni, ahol a sztálini időkön nosztalgiáznak." - Miazhogy!
Mer' itten is az vagyon. :)

maxwell murder 2011.05.19. 14:14:01

@Marcellusca: igen, manapság nagyon divatos a diktatúrát meg hasonló szavakat használni a rendszerre, de azért ez koránt sem olyan:)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.05.19. 14:27:56

Kína felé semmiképpen sem hülyeség nyitni, kereskedni. Baszottul nem érdekel, hogy mi van ot, az a lényeg, hogy ne mi vegyünk már tőlük, hanem ők tőlünk. Kell a bevétel.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.05.19. 14:28:49

@hardenberg: Már most is üzletelünk velük... Mutass cuccokat, amin nem Made in China van...

Marcellusca 2011.05.19. 14:32:41

@maxwell murder: Igaz, igaz. :)
A fityiszesek - állítólag - jobboldaliak. (MUHAHA)

Bekopiznék egy tegnap előtti kommentet:

"A Führer-elv

Az NSDAP csúcsán a vezér és kancellári tisztséget betöltő karizmatikus vezető, Hitler állt, utána helyettese és a birodalmi vezetők következtek. A Felhatalmazási törvény alapján a kancellár rendeleti úton kormányozhatott, a döntések a náci pártban születtek kiiktatva a parlamentet.„A Führer parancsol, mi követjük őt”. A Führer-elv lényege, hogy Hitler megszabta a követendő célokat, irányította és felelősségre vonta az alárendelteket, döntéseiért személyesen viselte a felelősséget. A Führert a népközösség megszemélyesítőjének, a közerkölcs bajnokának, a német gazdasági csoda megteremtőjének, kiváló katonai vezetőnek, a nemzet ideológiai ellenségeivel (marxistákkal, bolsevistákkal, zsidókkal) szembeni védőbástyának tekintették.

A párt mellett álltak a részben piramilitáris pártkülönítmények: az SA (Sturmabteilung; rohamosztag), az SS (Schutz-Staffeln; véderő) és a csatolt szövetségesek (orvosok, tanárok, jogászok, hivatalnokok szakszövetségei); a hatalomátvétel után megalapított politikai rendőrség, a Gestapo (Titkos Államrendőrség) a megfélemlítés eszközévé váltak.

erettsegizz.com/tortenelem/a-naci-ideologia-jellegzetessegei/

A Viktor-elv (Magyarország, 2011)

A Fidesz csúcsán a nemzeti miniszterelnöki és pártelnöki tisztséget betöltő karizmatikus vezető, nemzeti Orbán állt, utána helyettesei és a nemzeti frakcióvezető következett. Az új nemzeti Alaptörvény alapján a nemzet miniszterelnöke rendeleti úton kormányozhat, a nemzeti döntések a Fidesz nevű pártban születnek, kiiktatva a parlamentet. „Orbán parancsol, mi követjük őt”. A Viktor-elv lényege, hogy Orbán megszabja a követendő célokat, irányítja és nemzeti felelősségre vonja a nemzeti alárendelteket, döntéseiért személyesen viseli a nemzeti felelősséget. Orbánt a nemzet megszemélyesítőjének, a közerkölcs bajnokának, a magyar gazdasági csoda megteremtőjének, kiváló katonai vezetőnek, a nemzet ideológiai ellenségeivel (rendőrökkel, tűzoltókkal, határőrökkel, katonákkal, vám- és pénzügyőrökkel, börtönőrökkel, kormánytisztviselőkkel, közalkalmazottakkal, bírókkal, vegyészekkel, bányászokkal, marxistákkal, bolsevistákkal) szembeni nemzeti védőbástyának tekintik.

A párt mellett áll a pártkülönítmény: a TEK (Terrorelhárító Központ), és a csatolt szövetséges KDNP; a hatalomátvétel után megalapított politikai rendőrség, mely akár bűncselekmények elkövetésével is vizsgálhatja a hivatásosok életvitelét - a megfélemlítés eszközévé váltak.
"
:P

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.05.19. 14:34:50

Ja, a ruszkikkal meg most is üzletelünk, nem tudom, mi a para akkor... Ott meg ráadásul van is igény a magyar cuccokra (pl. elég rendesen vették az Ikarusokat is...)

Dr. Tom 2011.05.19. 14:39:28

Azért a fejlődés az oroszoknál sem fog ám megállni ... :)

v8cars.hu/forumimages3/2011-05/4dcd1a374d633.jpg

Virág et. 2011.05.19. 14:58:17

@maxwell murder: Kétoldalú egyezmények szólnak a katonai emlékművekről - ilyen van nekünk Orszországgal. Ezt azért nem lesz olyan könnyű keresztül vinni.

Nem "szólhatnak" bele abba, hogy melyik közterünket, hogyan nevezzük el, persze hogy nem. A diplomácia viszont nem is így működik. A mai világban, amikor minden hír fénysebességgel terjed az interneten egy ilyen akció másodpercek alatt az orosz lakosság egésze számára ismert lesz. Az emberekben rossz érzést vált ki (ők másképp látják az elmúlt 50 évet, a helyükben mi is másképp látnánk), tehát a politikusok ennek megfelelően fognak reagálni. Populizmus sem magyar találmány. A világ így működik.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.05.19. 15:00:10

Hol itt a bibi? Adjuk el a libafejet, labat, ha annyira szeretik.
A negy mancsot is bedaralhatnank nekik edes szalamiba.

Most oszinten! Mi a faszt tudnank eladni nyugatra jelentos mennyisegben? Mar 89-ben megmondtak a komcsik, hogy:" a mi portekank nem eleg minosegi a nyugatnak."
Ez nem valtozott. A ket Michlen csillagos ettermunk is errol panaszkodik.

prendick 2011.05.19. 15:10:56

Végülis a kínai közmunkaprogramok világhírűek. Ha onnan vesszük a szisztémát, értem már miért kell visszahívni harmincezer rendőrt meg smasszert a nyugdíjból.

Vidéki 2011.05.19. 15:26:22

Mao Ce Tung híres jelszava volt:

"A keleti szél legyőzi a nyugatit!"

Minden kínainak muszáj volt elhinni.

Hessler ezredes - halál az ötven órára 2011.05.19. 16:31:44

Kellett 1000 év, hogy kikerekedjen a szemünk, nem kell 50 év sem, hogy újra "csípett-szeműek" legyünk.
Lőwy Árpád megmondta 100 éve, hogy: "Meg vagyunk már mi baszva mindörökre!".
A baj csak az, hogy Orbánék még 98-2002 között kurvára játszották a haragszomrádot az oroszokkal, a kínaiaktól meg fintorogtak, bújták az EU meg az USA valagát, most meg úgy tesznek, mintha mindig is a keleti kapcsolatok lettek volna a fontosabbak. Piha...!
Egyébként az oroszoknak, meg a kínaiaknak mi annyi vagyunk, mint bolha picsáján a pattanás, semmi, lófasz, nulla, legjobb lenne, ha a nagy rakás szar "hungarikumjainkat" is inkább Kínában gyártatnánk le, tőlük meg importálnánk néhány százezer ujgurt - azokkal meg nekik van tele a faszuk, amúgy meg nekünk - állítólag - rokon népek, oszt lenne egy kis vérfrissítés, mert ha elmegyek a Lehel Piacra, hát az élettől elmegy a kedvem, ahogy vánszorog ott az a sok vén szar nyugger zombi (nagyrészük megrögzött szoci, hogy még "szebb" legyen, hogy dögölne meg mind rakatra - mindjárt jobban lenne a nyugdíjkassza is). A Gellérthegyre meg építsenek nyugodtan egy pagodát, feltéve ha kifizetik a nemzetközi államadósságot, én még a személyimet is szívesen felcserélem "vörös könyvecskére", csak legyen munka, hogy baszná meg az isten lova ezt a sok rohadt tetű magyar politikust a kurva édes anyjába úgy en bloc!!!!

Petrus Augustinus · http://monarchista.blogspot.com 2011.05.19. 16:33:09

Ez a kép konkrétan nem igaz; az új Lada modellek pont úgy néznek ki mint egy BMW....

Palmer Eldritch 2011.05.19. 17:00:10

A Lada honlapja alapján én nem így látom.
www.lada.ru/cgi-bin/models.pl

lyken 2011.05.19. 17:06:32

@petygrinder: Hol? Épp most terveztem NIVA vásárlását közvetlenül a gyártótól, úgyhogy körül nézegettem alaposan. Konkrétan melyik az a modelljük ami már úgy néz ki mint a BMW?

Palmer Eldritch 2011.05.19. 17:11:52

A honlapok is elég szánalmasak :( Kész időutazás.
Íme a Moskvich
www.azlk.ru/model.html

Petrus Augustinus · http://monarchista.blogspot.com 2011.05.19. 17:21:42

@lyken: www.petrol-head.com/2008/04/lada-unveils-th.html

Az "úgy mint a BMW" alatt természetesen azt értettem, hogy a Ladának is vannak új modelljei, nem, hogy 1:1. :-)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.05.19. 17:32:55

@Palmer Eldritch:

Ezek engem a 15-20 évvel ezelőtti VW-kra emlékeztetnek...

Palmer Eldritch 2011.05.19. 17:35:10

@petygrinder: Akkor tessék kirakni a SZAR-kazmus szirénát :DDD

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.05.19. 20:15:46

Hehe, a MNB-t felnyomták hűtlen kezelésért... Pedig ti már mikor megírtátok!

2011.05.19. 20:29:30

Mennyit fordultak a fiuk, hiszen nem olyan régen, még Németh Zsolt még azért kiabált hogy Kina a "zemberi jogokat" lábbal tapossa. Meg hogy a zunió tiltakozzon a kinai kormánynál.
Ma meg mit olvasok? Fényesre nyalják a magyar politikusok a kinaiak seggét. Már nem számitanak a zemberi jogok, nem számit semmi, csak adjanak pénzt. Igy lesz mit lopni tovább a magyar gengszterváltó politikai elitnek.
Azon meg csodálkozom, hogy az oroszoknak is benyalnak, a meleg szarig. Eddig voltak ők mindenek, elnyomók, országrablók, barbár hordák, és egyébb jelzőket aggattak rájuk. Aztán nincs Moszkva-tér, mert sarlós-Tarlósnak bántotta a csőrét. Lett belőle Szélkakas tér.
De aki azt hiszi, hogy az oroszok rávannak fanyarodva a magyar piacra, az téved. Mi nekik semmit nem jelentünk, egy kis pontok vagyunk a térképen. Nálunk még a románokat is többe nézik, meg a szlovákokat is. Most kapjuk majd vissza a Viktor hőbörgését, a kommunista ellenes és orosz ellenes kirohanásai miatt. Mert aki azt hiszi, hogy a seggnyalásokkal és a lakájok kiküldésével és különböző gittegyletek létrehozásával, az oroszok megbékülnek--azok tévednek. Nekik van gázuk, olajuk, van piacuk, nekünk meg nagypofánk, hülye politikusaink és a csupasz seggünk--hála a gengszterváltó politikusok siserehadának. Na itt van a különbség!

Secnir 2011.05.19. 21:29:42

@Marcellusca:
b+
ez kiszökött a cégtől?
kb 10 hónapja vezettem le szinte szóról szóra egy táblázatban a két khm diktatúra közötti hasonlóságokat...
...és kint van a neten?
áááááh, megdicsőültem!!!4

lyken 2011.05.19. 21:56:12

@Secnir: Egy tűzoltó terjesztette egy másik postnál.

turoczi 2011.05.19. 22:41:31

Az alaphelyzetünk jános 515 szerint:
"nekünk meg nagypofánk, hülye politikusaink és a csupasz seggünk--hála a gengszterváltó politikusok siserehadának."
És tegyük hozzá- visszadörgölőzünk a trianoni trancsírozókhoz, és a kősivatagban folyik a "honvédelmünk".
tehát lehet, hogy a lendületes nyelvcsapásból jut kelet felé is, de a nyugatimádatunkban már a fejünk is seggükbe szorult.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2011.05.20. 09:06:36

A teljes magyar importból Oroszország 2008/2009-ben 9% / 7,3%, Kína 7,6% / 8,6%-ot tett ki. Ugyanezen időszak Oroszország és Kína felé irányuló magyar exportja 4,5% alatt maradt! Ezek a tények. A legnagyobb külkereskedelmi partnerünk, Németország esetében mind a 4 szám (2008/2009, exp/imp) 25% körüli, sokkal kiegyenlítettebb. USA felé külker. forgalmunk 4,1-4,5% alatti.

Gondom a kínai és orosz befektetésekkel ua, mint volt a korábbi külföldiekkel. Miért a külföldi befektetőt pártoljuk, a hazai kis és alacsony vállalkozások rovására? Kinek a kormánya mindenkori kormányunk?

eszkep 2011.05.20. 09:33:59

@hardenberg: "A kínaiak a Távol-Kelet zsidói. Nem jó velük üzletelni."
Lehet, hogy nem lesz jó, viszont muszáj lesz...
A poszthoz hozzászólva, nem tudom feltűnt-e valakinek, mekkora kussban van az amerikai külügy a kínai emberi jogikat illetően, amióta Kína lettek az USA legfőbb hitelezője...?

eszkep 2011.05.20. 09:36:55

@rdos: Köszönjük a számadatokat, csak épp gondolkozás nélkül nem sokat érnek ügyebár...
Mi a helyzet akkor, ha az áru Kínából egy német leányvállalathoz / ügynökséghez érkezik - jellemzően Hamburgba -, ott helyezik szabad forgalomba és onnan terítik a cuccot Európába és így Magyarországra is?

Dr. No 2011.05.20. 09:43:08

@maxwell murder: "de miért is hergeli ez őket annyira?" Azt hiszem, mindenki szabadon megválaszthatja, mi hergeli és mi nem. Ők nem szólhatnak bele a Moszkva tér átnevezésébe, mi meg nem szólhatunk bele a gáz árába, így megy ez.

Az egyértelmű, hogy a Szabadság téri emlékmű "áthelyezése" után a posztban írt Tolsztoj Társaság akár föl is oszlathatja magát, haszna és értelme annyi lesz, mint a pápa p...ének.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2011.05.20. 09:49:18

@eszkep: Szívesen.

"Mi a helyzet akkor, ha az áru Kínából egy német leányvállalathoz / ügynökséghez érkezik - jellemzően Hamburgba -, ott helyezik szabad forgalomba és onnan terítik a cuccot Európába és így Magyarországra is?"

A számok már csak ilyenek, igaz még mindig többet mondanak, mint a politikusi szép szavak. Már most ha a kínai export felénk Hamburgon keresztül érkezik, akkor sajna a kínai / magyar külker. arány még rosszabb az általam megadottnál. Nemdebár?

Forrásom:
www.cia.gov/library/publications/download/

2010. évi jelentés, vagy fél éve leszedve.

kormányzó 2011.05.20. 09:58:15

@ColT: Ikarus?IKARUS???Barátom! Láttad mikkel járogatnak mostanában?Emlékszel mit mondtak amikor a magyar almáért,konzervekért dollárt kértünk? Emlékszel - nem volt túl rég - mit mondtak legutóbb, a gázár tárgyalást firtató kérésünkre?Ha nem,akkor kérdezd meg Őszentségét.

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2011.05.20. 10:01:45

1. "A kínai partnerek fontos szerepet játszhatnak a MÁV megújításában..."

Ha a vasutat is úgy újítják meg, mint a hazai autóbuszközlekedést - a Zsámbék és Gödöllő térségéből ismert King Long buszokra gondolok - akkor jobb, ha minden település önellátásra rendezkedik majd be...

2. "...főleg arról, hogy tudnánk rácsatlakozni a Németország-Kína vasútvonalra, amivel 16 napra csökkenne a szállítási határidő."

Akkor talán nem az ÖBB-nek hanem a DB-nek kellett volna eladni a teherszállításunkat. Másrészt meg a rácsatlakozáshoz vagy Varsóba vagy Moszkvába kell eljutnunk, egyik sincs közel, és még sokáig nem is lesz...

Le_Penseur 2011.05.20. 10:37:54

Miután szinte az összes Európai országot sikerült barátságosan orron fricskázni, kénytelenek vagyunk távolabbi államokhoz dörgölőzni, hátha megszánnak bennünket és hajlandóak megvenni tőlünk valamit, vagy hátha hoznak ide egy kevéske befektetést. Kína megkerülhetetlen világhatalom, de ez a hirtelen nagy barátkozás érdekes annak fényében, hogy nekünk nem parancsol se Bécs, se Moszkva, se Brüsszel! :)

2011.05.20. 10:45:04

"Nyugati zászló alatt hajózás" ? Inkább egy lepukkant, vitorla és motor nélküli hajótest sodródása ilyen olyan zászlómaradványok lobogtatásával.

„… Vannak jó szelek, s persze rosszak is,
bár a hullámok mögött vár ránk a part,
de semmilyen szél nem jó annak,
aki nem tudja, melyik kikötőbe tart.”
-Quimby-

eszkep 2011.05.20. 10:57:57

@Le_Penseur: "Miután szinte az összes Európai országot sikerült barátságosan orron fricskázni"
Mi "fricskáztuk orron" őket? Pontosan mivel is?

eszkep 2011.05.20. 10:58:36

@rdos: "akkor sajna a kínai / magyar külker. arány még rosszabb az általam megadottnál. Nemdebár?"
Bizony, sajnos (vagy nem sajnos?) így van.

eszkep 2011.05.20. 11:02:21

@laspalmas: Viccnek vicces, csak nem kivitelezhető:
1. Ahhoz, hogy üzleteljünk (pl Kínával) nem kell szeretnünk egymást.
2. Ők is pénzből élnek és az energiahordozók Oroszország exportcikke
3. Ugyanazt az orosz gázt máshonnan is meg tudjuk venni. Bukni sem tudnánk mert egy "korábbi "nemzeti" kormány feje olyan "remek" konstrukciót kötött Putyin dácsájában, hogy drágábban kapjuk a gázt mint a németek.

Le_Penseur 2011.05.20. 11:23:16

@eszkep: Mondjuk idén március 15-én OV egy kalap alá vette az 1848-as Bécset, az 1956-os Moszkvát és a 2011-es Brüsszelt. Aztán Merkel kapott egy finom nácizást. Némi kegyes történelem hamisítással fennen hirdetjük, hogy a magyarok harcoltak a legtöbbet a szabadságért, sőt évszázadokon keresztül védtük Európát! Ezek mind felesleges fricskák, amik persze nem nagy dolgok, de nem is finom diplomáciai érzékre vallanak.

Jurganov 2011.05.20. 12:52:15

@Le_Penseur: pontosan mi a baj azzal, ha az ember kimondja az igazat? mármint értem én, hogy a politika a hazudozás tudománya, de amit itt leírtál az eléggé igaz (bécs-moszkva-brüsszel), kiemelten a "védtük európát" dolog találó. hiba volt-így utólag- inkább le kellett volna tarolni európát :) nem lett volna akkora kár értük :P strat játékban én mindig arra kezdek :)

Rwindx 2011.05.20. 12:57:18

A Tolsztoj társaság egyszerűen hülye, vagy történelmileg tudatlan. Az oroszok mindig az életünkre és az országunkra törtek. Lehet az oroszokkal bizniszelni, de csakis közös érdekek mentén, nem mint lebecsült fél. Ha egyszer újra háború lesz, az oroszok megint erre fognak jönnek, nekünk mindig az volt a legjobb ha minnél többet megöltünk, különben ők öldököltek le le minket. Pont.
Kurva jó "cimbik voltak" a maszop idején is, mégis olyan szerződést kötöttek hogy mi kaptuk legdrágábban a gázt egész Európában. Részemről a hátam közepére sem kívánom őket.

A kínaiakkal nem votl rossz történlemi tapasztalataink, de az üzeltelési feltételek ugyanúgy állnak mint az oroszok esetében.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.05.20. 15:00:05

@Le_Penseur: De ha igaz....
@Jurganov: Vagy hagyni kellett volna hogy lerohaják.Ha most lenne háború én azt tenném.
Amúgy jó lenne velük is (mindenkivel) üzletelni,úgy ,hogy jól járjunk.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2011.05.20. 16:34:56

180-as frankárfolyamot diktált a kormány! index.hu/gazdasag/magyar/2011/05/20/hulyeseg_az_arfolyamrogzites/

A kínai eftársak tőlünk vették át az átkosbeli új gazdasági mechanizmusunkat, az agrár politikánkat, 1978-1980 tájban. Azóta kínai eftársak megtanulták a kapitalizmust (kihasználni).

A magyar eftársak visszanyúltak 1950-es évek magyar gazdaságpolitikájához.

Mi jön még? A jövő heti (havi, évi, ....) időjárást is a kormány fogja megszabni?

turcsány karcsi elvtárs 2011.05.20. 19:23:39

kínával való üzletről mindig a túró rudi jut eszembe. abban az ügyben nem tárgyaltak?

Rwindx 2011.05.20. 21:49:47

@turcsány karcsi elvtárs:
Engem az ügyen az vígasztal hogy a kínaiak 93%-a laktózérzékeny :) Magyarul nem ebből fognak ott meggazdagodni...

uni.korn 2011.05.22. 20:28:24

a hazai zsidók a kínaiakkal ijesztgetnek minket... most nagyon előjött ez a téma, ahogy itt nő a zsidók száma, egyre kényesebb ez a téma, Posta Imre oldalán nagyon jól össze van foglalva...én csak lestem
postaimre.euroweb4you.eu/news.php?extend.204

trojka 2011.05.22. 22:21:30

@eszkep: Hogy megmondjam az öszintét, vannak kínai uzletek, ahová szívesen járok. Olyan csinos kis kínai csaj eladok vannak, hogy joformán mindent rám tudnak beszélni. Lehet, ha a feleségem nem lenne velem, talán még megtanulnék valamit kínaiul is... Ja, viccet félre téve: hol kapok én egy jo téli dzsekit 4 ezer forintért?...

corvinus01 2011.05.23. 07:46:23

@uni.korn: jó látni, hogy más is olvassa Posta Imrét, mert az tudja mi zajlik. Csak azt azt felejtetted el leírni, hogy a kínaiak mit akarnak az oroszokkal, na meg Indiával, Brazíliával, Pakisztánnal stb...

fedkvas 2011.05.23. 14:28:50

@eszkep: franciák - Alstom-BKV, Veolia-Páva, Cohn-Bendit, IMF (DSK is francia, igaz már sittes lesz, nem elnök), Auchan különadó
németek - DTelekom különadó, Lidl különadó, stb. (persze cserébe Daimler-Benz meg Audi, szal VW konszorn állami támogatása, szóval sztem ők megbékéltek, pláne Merkel nagyi kis Viktorkája nem lehet ellenség), bár a német újságokkal volt összetűzés
angolokkal is volt vmi újság vagy tévé kapcsán balhé + Tesco különadó
osztrákok - bankadó (Erste, Raiffaisen)
olaszok bankadó (Unicredit, bár ez asszem már fentieket sérti)
szlovákok, szerbek, románok - kettős állampolgárság
lengyelek, csehek - a világkommunizmust bedöntő 56-os forradalom, mi döntöttük meg a kommunizmust blabla, kivitte a huzat, halálos seb, 68 meg a Szolidaritás meg smafu
több nekem sem ugrik be, max a Brüsszel nekünk nem parancsol, igaz azt nem hiszem, hogy egy belga is magára vette volna (amúgy is mi az a belga? valami nép az is? nem hiszem)

ha ehhez hozzájön a euroballer hiszti a szélsőjobbról, amit megtámogatnak olyanok, hogy OGY képviselő (Zagyva) élteti Ante Gotovinát, a mészáros neousztasát, meg az EU elnökség facebook profilján megjelenő Kárpátia trekk (bevonulunk Kolozsvárra a jó pálinkától) szerű operettnáci faszkodások (mintha direkt adnánk a lovat), akkor bizony azt kell mondjam,

hogy Európában jelenleg nem túl jó az imidzsünk, na.

süti beállítások módosítása