Skip to content


       Szűrés lista

Baráti tagozatok közt

Tegnap a Véleményvezér értékelte a kormány minisztereit, a kormány második emberéről, Semjén Zsoltról ezt írta:


"Bölcs és szerencsés döntésnek bizonyult, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesként politikailag láthatatlan portfóliót kapott, hiszen így a lehető legkevésbé tudja blamálni a kormányt. Sőt nemcsak, hogy semmi fontosat nem csinál, de szándékosan rejtegetik. A magyar EU-elnökség hivatalos angol nyelvű oldalán például egyszerűen csak „minister without portfolio”-ként szerepel Semjén, és semelyik kormányzati terület esetében nincs megadva a neve kontaktszemélyként, nehogy egyetlen külföldi is véletlenül eljuthasson hozzá. A hírekbe sem kormányzati munkája, hanem leginkább bizonyos állatok lelövése iránt érzett vágya miatt kerül be olykor."
 


Semjén Zsolt gyorsan megcáfolta, hogy ő "láthatatlan" lenne, hiszen például tegnap beszédet mondott az Interparlamentáris Unió jordán-magyar baráti tagozatának megalakulása előtt a Parlamentben. A sok közhelyet, ami elhangzott, inkább nem idéznénk, inkább nézzük meg, mi ez az "Interparlamentáris Unió" ... 


"Az Interparlamentáris Unió (IPU) szuverén államok parlamentjeinek egyetlen világszervezete, az interparlamentáris véleménycsere és párbeszéd fóruma, amely az 1889-es párizsi megalakulása óta a békéért és a népek közötti együttműködésért tevékenykedik a képviseleti intézmények erősítése útján.

Fő feladata a parlamentarizmus, a parlamenti intézmények fejlesztése a világban. Véleményt nyilvánít a parlamenti akciókkal megoldható nemzetközi kérdésekben, fellép, ha valamely tagországban a képviselők mandátumának gyakorlását önkényesen korlátozzák. Politikai és biztonsági kérdések mellett emberi jogi, regionális, környezetvédelmi, népesedési, egészségügyi témákkal is foglalkozik.

Az IPU kiemelt területe a két- és többoldalú baráti tagozatok megszervezése és működtetése, amely szerves része a kétoldalú parlamenti diplomáciának és ezáltal nélkülözhetetlen az Országgyűlés külkapcsolatainak ápolása szempontjából.

2006-2010-es parlamenti ciklusban 49 bi- és multilaterális baráti tagozat folytatta munkáját, a 2010-2014-es ciklusban, jelenleg a tagozatok száma már meghaladja az 55-öt, azokban közel 300 képviselő tevékenykedik."

 
A képviselő egy jelentkezési lap kitöltésével csatlakozhat az 55 baráti tagozat közül valamelyikbe, vagy akár többe is.

A frissen alakult Magyar-Jordán Baráti Tagozatnak máris 22 képviselő a tagja, az elnöke Selmeczi Gabika, a tagjai között van Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos, a Dúró Dóra - Novák Előd házaspár, Pálffy István, Pörzse Sanyi, és Semjén.

A legnépszerűbb a Magyar-Kínai Baráti Tagozat, melynek 40 képviselő tagja. No igen, a kínai parlamentarizmus fejlesztéséhez olyan emberek segítségére van szükség, mint Rogán Antal (elnök), Selmeczi Gabika (alelnök), a kis Bárándy, Ficsor Ádám, Molnár Csaba, Pálffy, Pörzse, Szűcs Erika vagy Veres János. A 40 tagból 17 MSZP-s, hiába, a legendás szoci-kínai kapcsolat ...
 
A képviselők közül a rekorder a jobbikos Gaudi Nagy Tamás, aki 9 baráti társaság tagja: Dél-Kelet-Ázsia, Egyiptom, Izrael, Japán, Közép-Ázsia, Maghreb és Masrek országok, Öböl-térség országai, Örmény, Perzsa.

Fónagy János, a Magyar-Izraeli Baráti Társaság elnöke (alelnök: Mesterházy Attila) mesélte el, hogy mit is csinálnak pontosan:

"A baráti tagozatok részt vesznek az adott állam nemzeti ünnepén az ország budapesti nagykövetségének rendezvényén, s a nagykövetek búcsúztatásán, valamint az új delegáció fogadásán is képviseltetik magukat. Ezenkívül ellátogathatnak az adott ország parlamentjébe is. Ezek az utazások jót tesznek a külföldi magyar kapcsolatoknak, illetve a tapasztalatok szerint a többféle párt delegáltjai is jobban megismerhetik egymást."

Hát nem zseniális? Potya külföldi utak, és még össze is haverkodhatnak a fideszesek, szocik, elempések, jobbikosok, kádéempések. Csapatépítés képviselőknek.
 
A Jobbik hamar felvette a ritmust, mivel Hegedűs Tamás lett a Magyar-Török Baráti Társaság elnöke, és büszkén mesélte el a 3 napos ankarai látogatását:

"A képviselők érdeklődésük vagy rokonszenvük alapján jelentkezhetnek, legfeljebb három tagozatba. Érdekesség: a magyar-török baráti tagozat 10 tagjából 6 jobbikos – ez is hozzájárulhatott a megtisztelő tisztség betöltéséhez. A magyar IPU valamennyi baráti tagozata közül ez volt az első az új ciklusban, amely külföldi látogatáson vett részt. A baráti tagozatok fontos szerepet játszanak az országok államközi kapcsolatainak az erősítésében."
 
A külföldi utazásokat amúgy az Országgyűlés (évi 280 millió forint a keret) vagy a vendéglátó ország fizeti, így azt hiszem, máris érthető ez a páratlan érdeklődés a baráti társaságok iránt ...

A Magyar-Kínai Baráti Tagozatnak külön honlapja is van, sajnos 2009 óta nem frissült, de remek bepillantást nyújt az előző ciklus munkájába.


"A Magyar-Kínai Baráti Tagozat az elnököknek és a tagok aktív munkájának köszönhetően rendszeresen részt vesz fogadásokon, konferenciákon és törekszik különböző rendezvények megszervezésével a további kapcsolatok kialakítására és a már meglévők elmélyítésére. Számunkra, igen fontos jelentőséggel bír a két ország közötti dinamikus fejlődés mind politikailag, gazdaságilag és kulturálisan is. Jövőbeni célkitűzéseink egyik fontos eleme kapcsolataink tovább bővítése és szeretnénk elérni, hogy minél többen értesüljenek és ismerjék meg a Magyar-Kínai Baráti tagozatot, továbbá fontos cél a két ország között kialakult jó viszony fenntartása és a közös érdekek előbbre vitele."


Ennek szellemében 2007 nyarán kiutaztak Pekingbe, ellátogattak Tibetbe, megnézték a Nagy Falat, az agyaghadsereget, voltak kínai színházban, ettek-ittak, a remek fényképeket közszemlére is tették. A "baráti társaság" akkor tagjai, közülük a legjobbak utaztak ki: Lakos, Molnár, Simicskó, a Török Zsolti és a több diplomácia nagyágyú ... 

 
(Az övtáskás képviselő kegyetlen, valaki írja majd be a nevét.Köszi!)

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr202946704

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ezek egyeztetnek 2011.06.01. 18:41:14

 Már-már félhettünk attól, hogy minálunk a politikai oldalak, kormány és ellenzék között a fizun kívül nincs egyeztetés, meg hogy nincs kontinuitás a kormányzásban.Hát van, kérem szépen, és mi észre sem vesszük.Miután magunkévá tettük a MOL-t, meg...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.06.01. 08:49:59

Kisebb, takarékos állam, mi?

Hogy az a .....

"Az IPU Magyar Nemzeti Csoportjában a 2006-2010-es parlamenti ciklusban 49 bi- és multilaterális baráti tagozat folytatta munkáját, a 2010-2014-es ciklusban, jelenleg, a tagozatok száma már meghaladja az 55-öt, azokban közel 300 képviselő tevékenykedik."

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.06.01. 08:58:39

"Az IPU Magyar Nemzeti Csoportja 1990 óta testületi tagsággal bír, melynek megfelelően az Országgyűlés valamennyi képviselője a Magyar Nemzeti Csoport tagja;
Az IPU MNCS tagjai - valamennyi országgyűlési képviselő - évi egyszeri, az IPU MNCS többpárti vezetősége által megállapított összegű tagdíjat fizet. "

Jaj, meg ne szakadjon a szívem....

lomposfarkas 2011.06.01. 09:17:28

Először úgy olvastam, hogy interplanetáris únió. Pedig boldogan integetnék az induló űrhajók után :)

pecs2010 2011.06.01. 09:22:22

@laspalmas: ne szakadjon meg, az a kb. 1000.- forintos tagdíj el lesz számolva költségtérítésbe, azt is te fizeted.

Transylvanianmixedgrill 2011.06.01. 09:23:05

Hehe, nem mától él élesben a médiatörvény? Csak úgy szólok.... :P

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.06.01. 09:23:16

Gaudi Nagy az izrali-magyar baráti társaság tagja? Ez ugye vicc :-)

dr. Aullah 2011.06.01. 09:24:53

Jól kitalálták ezeket a kül. országok politikus bűnözői... az országuk pénzén nyaralgatnak.
DE
Évi 280 millió... Csak? Én azt hittem, hogy legalább 10szer ennyi a keret. Szóval ez annyira nem sok...ha csak azt nézzük, hogy egy év alatt mennyi pénzt pazarolt el a zorbán a buzi leveleire...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.06.01. 09:27:18

@Fedor:

Nem vicc, kíváncsi voltam kinek tűnik fel először ...Ön nyert, uram :)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.06.01. 09:28:02

@Fedor:

Zagyva György Gyula jobbikos képviselő az Interparlamentáris Unió Magyar-Szerb baráti tagozatának tagja - írja a Népszava. Zagyvát tavaly két évre tiltották ki az országból, mert a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnökeként tagtoborzást tartott volna Szerbiában.

Korábban Gaudi-Nagy Tamásról derült ki, hogy a Magyar-Izraeli baráti társaságban foglal helyet. Gaudi-Nagy a Népszavával közölte, csupán azért tagja a csoportnak, hogy jobban megismerje a magyar-izraeli kapcsolatokat, illetve Izrael működését - ennek ellenére sem ő, sem pártja nem Izrael-barát.

mandiner.hu/cikk/20100726_zagyva_gyula_a_szerbek_baratja

dr. Aullah 2011.06.01. 09:28:06

@zero: Szerintem ez már nem újdonság... a szeptember 11es dolog után... vagy de?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.06.01. 09:29:14

Basszátok meg, Ti semminek sem tudtok örülni? Zsolti látszatpozíciója és az ilyen baráti társaságok még mindig sokkal kevesebbe kerülnek nekünk mintha ezen kreatúra/kreatúrák nekiállna/állnának dolgozni (hihihi!) vagy beszélni...

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.06.01. 09:33:13

@zero: dehogynem, jó pénzért (meg ingyé' utacskáért) én is bárkinek a barátja vagyok. ;D

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.06.01. 09:44:31

@zero:

Próbálnak barátkozni, már az is baj? :)

DArchAngel 2011.06.01. 09:50:17

Az a nagy baj ezzel az országgal, hogy sokan - mint ezek a semmirekellők - meg vannak arról győződve, hogy nulla teljesítmény és munka mellett is egy halom dolog "jár" nekik.
Egyeseknél ez a "segílyke" és védett fogyasztói státusz. Másoknál a pofátlanul magas nyugdíj. Megint másoknál a harmadik BMW a minimálbér mellé.
Politikusainknál "all inclusive". Nemhiába fejétől bűzlik a hal...

Marcellusca 2011.06.01. 10:01:46

@Fedor: @zero: Csak azé', mer' meg- és ki köll ismernyi a zellenséget. :D

RuinDone · http://newworldchaos.blog.hu 2011.06.01. 10:26:14

Elképzelem Gaudi Nagy Tamást ahogy gratulál az egyiptomi barátainknak a rafah-i átkelő megnyitásáért aztán izraeli barátaival felháborodva szörnyűlködik ugyan ezen.

ketroot 2011.06.01. 10:29:22

Élősködő paraziták. Semmi más.

reKorrekt 2011.06.01. 10:43:11

@reKorrekt: Mellesleg kb. '95-ben láttam utoljára ilyen hányadék honlapot. Lehet erre csak 50 millió volt a keret :/

2011.06.01. 10:44:17

A Magyar-Albánra nem nagyon tolongtak :-)

maxwell murder 2011.06.01. 10:44:21

a véleményvezér egyébként elmehet a halál faszára!szarházi egy banda.

maxwell murder 2011.06.01. 10:55:57

@zero: jó cikkeket ír? ugye ezt most nem mondod komolyan? azok a cigánymosdató, liberális majmok? siralmas, hogy ezek lehetnek "véleményvezérek".

gramercy 2011.06.01. 11:14:42

@lomposfarkas: ditto

ne adjuk alább, legyen Semjén az Űrpápa

arvisura · turoczi.blog.hu 2011.06.01. 11:20:27

Interparlamentáris Unio a hófödte világbékére. A dicsőséget, barátságot ropogtatók a háttérben fegyvert töltenek, stratégiát dolgoznak ki. Semmi nem az, aminek hívják.
Nincs semmi gondom a Semjénnel, de tipikus példa arra, amikor a víztorony gömblye napnak képzeli magát.

delano 2011.06.01. 11:26:12

@maxwell murder: Szerintem a véleményvezér erősen jobbos. Olvasd el pl, amit Mol részvénycsomagvásárlásról írtak...

maxwell murder 2011.06.01. 11:35:19

@delano: jobboldaliak között is rengeteg a liberális, sajnos, úgyhogy ez nem releváns.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.06.01. 11:35:45

@delano:
minden nézőpont kérdése. a kommunista párt felől nézve igen.

már középről nézve sem.

ketroot 2011.06.01. 11:36:09

@reKorrekt:

Eléggé hasonlít. Viszont a polgármesterünket felismertem.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.06.01. 11:36:23

@maxwell murder: a jelenlegi jobboldali 2/3-ad pl egy liberális párt.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.06.01. 11:39:52

@Conv:
bazz, néztem a 3dikvilaghaboru.hu oldalt. olyan jót röhögtem a domain néven, lesokkolt, éppen most írtam a domain név stílusában levelet, poénból a haveromnak, ide is besikerült, elnézést a 2/3-ad ért :)

delano 2011.06.01. 11:57:45

@Conv: 1 éve másról sem szólt a Véleményvezer, minthogy a Fidesz az egyetlen lehetőség, és minden épeszű ember szavazzon rájuk...

delano 2011.06.01. 12:10:36

@maxwell murder: A MOL-os cikk jobbos ömlengés volt. Az IMF pénzéből megveszünk 22%-nyi részvényt a ruszkiktól laza 500 milliárdért, amivel a Lex Mol miatt, amúgy sem tudtak eddig sem semmit csináni, és ez a véleményvezér szerint ez dicső hazafias cselekedet. Amelyik blog, ezt a tranzakciót helyesli, az nem liberális

Sátán meg a Jocó 2011.06.01. 13:42:05

A kedves posztírók nagyvonalúan átsiklottak a Jobbikban konzekvensen jelenlévő, a saját mocskába előtt-utóbb belefúló Nyugat és a felívelő Kelet felé nyitó politikán. Nem értem kristálytisztán Hegedűs és Gaudi tagságain való gúnyolódást, esetleg az Ordosz Műhely írásain át lehet csemegézni, jobb átlátást kapni a lehetőségekről, egyáltalán, mivégre kacsingatnak Kelet felé.

Zagyvának a Magyar-Szerb Baráti Körbe való belépése pedig zseniális fricska :) Szent Korona Rádión hallgatható és letölthető "Hegylakók" c. műsor egyik adásában több infót is el lehet erről (és sok minden másról is) csípni, amit nem ír meg a mainstream média.

Pusszantás.

lyken 2011.06.01. 14:23:59

Semjén tényleg egy vicc. Ráadásul a rosszabbik faíjtából.
Ezzel viszont egyáltalán nem lehet egyetérteni:
"Hát nem zseniális? Potya külföldi utak, és még össze is haverkodhatnak a fideszesek, szocik, elempések, jobbikosok, kádéempések. Csapatépítés képviselőknek."

Lehet, hogy kidobott pénznek tűnik, de egy ilyen alkalommal, amikor kvázi kötetlenül vannak együtt a képviselők, pártérdekek által nem kényszerítve, sokkal jobban ki tudnak alakulni kapcsolatok közöttük, amik amúgy nem alakulnának ki. Gondolom jópáran ismerik az olvasók közül azt az élményt, hogy elmennek egy halál értelmetlennek tűnő céges tréningre és a nagy közös unatkozás alatt megismernek 5-10 kollégát akinek a létezéséről addig nem is tudtak. Aztán visszatérnek a céghez és kiderül, hogy az új kapcsolatok a munkát is gördülékenyebbé teszik...

Egyéves Önkéntes 2011.06.01. 14:42:48

@maxwell murder: engem kimoderáltak a sajtószabadságos posztból :D

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.06.01. 15:05:49

@Fedor: Minél közelebb a vész, annál távolabb a baj! :D
Csak rajta tartja az ellenségen a szemét.

Egyébként nem vágom: Izrael katonaállam. Jobbik-pozitív
Izrael integer revízió folyománya, 3000 év után. Jobbik-pozitív
Izrael napalmmal irtja a rakoncátlankodó kisebbségieket. Jobbik-pozitív
Izrael önálló, karakán, konfliktusokat felvállaló ország. Jobbik-pozitív
Ráadásul amíg ott vannak a zsidók, és nem itt nincs gond. XD

Dr. Kward 2011.06.01. 17:50:39

Éppen most olvastam egy interjút Hegedűssel, a magyar-török tagozatos elnökkel (akit érdekel: torokmezok.blog.hu/2011/06/01/torok_magyar_baratsag_a_panturanizmustol_a_gazdasagi_erdekekig de nagyon hosszú). Azért a helyzet nem olyan rossz, de rosszabb, vannak eszmei gyökerek is: "Nagyon fontos szerepe van a turáni gondolatnak a nemzeti újjászületésben" - mondja egy mai parlamenti képviselő... Bár, amit meg Török.o. világpolitikai jelentőségéről mond, azt meg nehéz vitatni, akkor meg csak jól jönnek egyszer ezek a baráti kapcsolatok... nem tudom. remélem van valami értelme a sok milliónak, ami erre a tagozatosdira elmegy szerte a világban.

Táskás Tóni 2011.06.01. 18:30:49

Csak nehogy elkapják kiflis nyugdíjpénzvédő Selmecit valamelyik boltban az utazásai során külföldön, hiszen nehezen tudná kimagyarázni magát, gondolom az a buta pi..a semmilyen nyelvet nem beszél.

gyilkos fűegér 2011.06.01. 18:36:32

Javaslom a Magyarország-Alienek Bolygója Baráti Társaság megalapítását! Utazzanak ki, ismerkedjenek a viszonyokkal...Protokollvacsora a Királynővel...

Netuddki. 2011.06.01. 18:41:50

"A frissen alakult Magyar-Jordán Baráti Tagozatnak máris 22 képviselő a tagja, az elnöke Selmeczi Gabika, a tagjai között van Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos, a Dúró Dóra - Novák Előd házaspár, Pálffy István, Pörzse Sanyi, és Semjén."

:DDD
Hiába, no. A szemetet is egy helyre fújja össze a szél...

gyilkos fűegér 2011.06.01. 18:50:51

@zero:

3. díj: 3 hét Tiranában
2. díj: 2 hét Tiranában
1. díj: 1 hét Tiranában!

RÁJEN · http://szirszarjaim.blog.hu 2011.06.01. 18:53:11

@kovi1970: Csak országzászló témában akarnak kiművelődni!

Pszt! 2011.06.01. 18:57:45

Elegünk van a tetves, kurva megélhetési politikusokból!

bgp 2011.06.01. 19:10:04

Legyen akkor a neve, "Semmilyen" Zsolt. Jobb is, hogy nincs dolga, azt csak szegény állatok bánják.

Indriq 2011.06.01. 19:10:42

Komolyan mondom, hogy örülnék, ha az lenne ezeknek az éves programjuk, hogy városról városra utazva ismerkednek a külföldi parlamentekkel, és nem jutna idő itthon munkálkodni....

01020304 2011.06.01. 19:13:08

Pár évig hőzöng a a többség: "MAJD egyszer...", majd öreg lesz hozzá és belefárad.
Jönnek a fiatalok, akik hőzöngenek, és szintén nem tesznek semmit, mondván: "MAJD egyszer"
Aztán belefáradnak ők is.
És kezdődik minden elölről.

Minden más duma csak önigazolás...

Pistie 2011.06.01. 19:13:28

A 280 milliót kicsit keveslem (:p), lehet még ehhez jön utazási és szállás támogatás is? Mert költőpénznek viszont sok.

pj02 2011.06.01. 19:29:07

@maxwell murder:
"azok a cigánymosdató, liberális majmok"

nyugodj le koma, és tedd el a kardod, a véleményvezér egy markánsan konzervatív blog

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.06.01. 20:30:29

A business az business.... Éhenkórász, lopós politikus meg vastagon van a parlamentben, meg azon kívül is.
Különbség az ilyen-olyan oldal között? Viccelsz?! Null komma null...
Kretén mindegyik!

Dubito 2011.06.01. 21:36:31

A Magyar-Gyöngyöspatai baráti társaság mikor alakul?

Niterider · http://sportpalyafutas.blog.hu/ 2011.06.01. 21:37:54

semjen a valaha elt legundoritobb magyar politikus, pedig itt koztunk gyurcsanyok, torgyanok, lendvaik, szijjartopetikek, lazarok, orbanok, satuppi, elnek...!!!!

kewcheg 2011.06.01. 21:48:30

Katolikusként mondom hogy a semjén egy vicc.De a pártja is.Akkor már ezerszer inkabb a Fidesz.És remélem hogy a Fidesz a kdnp-ben lévő egy-két normális embert magába olvasztja, a többit kirúgja és megszűnik ez a kis képződmény, hogy 2014-ben már ne is maradjanak. Egyékkén nekem a kdnp akkor lenne hiteles, ha Böjte Csaba vezetné, aminek az esélye a nullával egyenlő....

Táskás Tóni 2011.06.01. 21:57:50

@kewcheg: A kdnp-ben lévő 1-2 normális ember és a fideszben lévő 1-2 normális ember.. Ebből hogyan lesz 2/3-ad?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.06.01. 23:37:01

@Táskás Tóni:
majd felesben lesznek koalíció, remélhetőleg nagyjából kb. négyen.
így hatalmas előnyre tesznek szert az mszp és az lmp előtt, a jobbik pedig pont egyenrangú partnere lesz a fityisz kdnp koalának.
remélhetőleg a felsoroltak közül egyik sem lesz parlamenti párt.

én szeretném ha végre nem pártalapú parlament lenne, vagy ha igen, akkor a pártok nem közpénzből, hanem a tagsági díjakból és tagi adományokból tartanák fenn magukat.

a parlamenti képviselők pedig nem pártlistán hanem képviseleti ajánlással a képviselő körzetükből kerülnének be a parlamentbe.
természetesen csak olyanok akik, mivel uniós ország vagyunk, társalgási szinten beszélnek legalább két idegen nyelvet, amiből az egyik nem a lovári vagy az eszperantó, és magyarul tudnak helyesen írni.
a döntéseikért pedig számon kérhetőek lesznek, a bérük a mindenkori minimálbérhez igazodva annak hatszorosa, és nem kapnak mindenféle további kiegészítést, pótlékot, mivel a bizottsági tagság meg az ilyenek a képviselői munkával járó tevékenység. emellett természetesen ingyen (fizetnek, majd a számlát a kincstár kifizeti nekik) utazhatnak, ehetnek, ihatnak az ország területén amit számlával igazolnak és ennek térítését megkapják, ha az méltányos, nem pedig 127 ezer forint egy keddi ebéd, vagy 3 millió forint egy havi utazási költségtérítés.
mindezek mellé a ciklus végén az addigi tevékenységüket jól jellemzi az ország állapota (GDP) aminek alapján akár ha javulás van, méltányos jutalékot kapnak a tevékenységükért, hogy ösztönözve legyenek arra, hogy valóban jól végezzék a munkájukat.
amennyiben szarul végzik a körzetük úgysem küldi őket ismét a parlamentbe, a versenypiacon meg a megutált szaralakok nehezen fognak elhelyezkedni, pártlistán meg nem tudnak bejutni, mivel az a rendszer már nem lesz.

jól hangzik nem? :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.06.01. 23:40:48

@Conv:
kiegészítésként még: a parlamenti képviselő magyar állampolgár. csak magyar. nem magyar és izraeli, vagy magyar és német, vagy magyar és szlovák, stb. a vállalkozása, ha van, az magyarországon bejegyzett és adózó cég, és nincs üzleti kapcsolata offshore hátterű céggel.

ha ezt ma bevezetnénk, talán 20 ember ha maradna a parlamentben.

maxwell murder 2011.06.02. 21:26:09

@pj02: attól még. konzervatívok között is elég sok a liberális szellemű, mint már írtam. a kardot pedig nem teszem le...

süti beállítások módosítása