Skip to content


       Szűrés lista

Vásárolj a metróban: Szöul vs. Budapest

Szöul, Dél-Korea

A Tesco fel szerette volna egy picit lendíteni a házhoz szállítási üzletágát, így azt találták ki, hogy a polcok fotóit, rajtuk a termékekkel, kiragasztják a metróban. Minden terméket elláttak egy QR-kóddal, melyet az okostelefonok le tudnak olvasni. Az utasok a termékeket leszkennelve kiválasztják, hogy mit szeretnének megrendelni, melyet este, munka után házhoz is szállítanak. (Nem napközben, munkaidőben ...)
 

Budapest, Magyarország

Nálunk még a hagyományos módszerek operálnak, a 2-es metró Örs vezér téri végállomást megszállták a "szááááááázforint" árusok. A sláger(=lopott?) termék most a kukorica, 3 cső egy száááááázas. Olyan sokan vannak, hogy menni nem lehet tőlük, de voltak olyan rendesek, és kialakítottak az utasoknak 2 folyosót a metró bejáratánál és a kijáratánál. A fotót múlt héten lőttem, a FB-olvasók szerint ez megy már egy ideje, és nem csak az Örsön. A BKV-ellenőrök méla undorral figyelték a bizniszt, de amúgy az égvilágon semmi sem történt. A metrókijáratot ellepte a letépkedett kukoricacsuha és haj, meg az üres dobozok. A női árusokat meg árgus szemekkel lesik a hasitasis férfitársaik, akik villámgyorsan biztosították az utánpótlást, a hasitasiba meg ment a bevétel. Mivel a késett az illető, akit vártam, így volt időm megfigyelni a rendszert. QR-kódokat ugyan nem láttam, de ez az igazi Budapest-feeling!
És hol voltak/vannak a közterület-felügyelők? Hát itt.



Vajon 2015-ben, a frissen átadott 4-es metróban melyik rendszerrel fogunk találkozni? :-)

Címkék: budapest abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr413057396

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Radikális változások a Munka Törvényvében 2011.07.12. 09:11:42

Az Országgyűlés a hét elején elfogadta azt a törvénycsomagot, amely gyökeresen megváltoztatja a Munka Törvénykönyvét. Ezek a módosítások azonban senkinek sem kedveznek. Vagy mégis?...

Trackback: Radikális változások a Munka Törvényvében 2011.07.12. 09:09:51

Az Országgyűlés a hét elején elfogadta azt a törvénycsomagot, amely gyökeresen megváltoztatja a Munka Törvénykönyvét. Ezek a módosítások azonban senkinek sem kedveznek. Vagy mégis?...

Trackback: Két legyet egy csapásra 2011.07.11. 19:44:01

 Első légy: Adva van nagyjából 80 ezer szolgálati (korkedvezményes) nyugdíjas rendőr, katona, tűzoltó, börtönőr, akiket a kormány visszarendel munkavégzésre, mivel a Kedves Vezető szerint: "nem tudunk fizetni segélyeket, csak közmunkabért tud...

Trackback: Nyerj 10.000 Ft-ot egy LIKE-kal! 2011.07.11. 19:31:49

Most nagyon egyszerűen megnyerhettek 10000 Ft-ot, ugyanis a közeljövőben 10.000 Ft-ot sorsolunk ki a rajongóink között. Ahhoz hogy megnyerd ezt az összeget, csak ennyit kell tenned: LÁJKOLD a ViccÓra blogot ide kattintva! Ezután kiválasztjuk az eg...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lyken 2011.07.11. 15:55:54

Akkor mostantól elég lesz egy banánosdobozt vinni ha bliccel valaki? Ha meg ellenőrt lát akkor lebassza a földre és óbégat hangosan, hogy eccázzas a 3 cső, eccázas...

Gonosz Repülőmókus 2011.07.11. 15:57:25

@NYJetsTD: Az a baj, hogy te is csak a negatívumokat látod. Nézd inkább a jó oldalát:
- Lehet vásárolni a metróállomáson itt is ott is.
- Itt nem csak virtuálisan érintkezhetsz más emberekkel, más "kultúrákkal".
- Valódi (nem virtuális) közösségi háló
- Válogathatsz az áruban, nem csak a képét látod, hanem a valódi terméket.
- Nincs szükség okostelefonra, bankkártyára a vásárláshoz.
Az egyetlen hátulütője ennek, hogy a vásárolt árut itt magadnak kell hazacipelned, habár szerintem ha szólsz a cigányainknak, akkor szívesen elmennek hozzád (is). Néha még szólni sem kell...

Homeoffice 2011.07.11. 15:58:32

@Gonosz Repülőmókus:

Látom Te is beléptél a TASZ-BA:)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.07.11. 16:01:08

@Gonosz Repülőmókus: A köki egy hányás volt nagyon utáltam.Most a Határ út lett még rosszabb.
@Gunther: Az útszéli lányok is dolgoznak.:))

Homeoffice 2011.07.11. 16:01:13

@Tigeri:

Látom a Te agyadat is átmosta a KDNP...:))))))

sárkányfő 2011.07.11. 16:03:45

ezek a koreaiak jól nyomják, itthon is lehetne valami hasonló. és akkor végleg el lehetne felejteni a tescoba járás minden nyűgét, nekem ugyan nem hiányozna. kiplakátolhatnák a metrókocsik belsejét is, hogy utazás közben is lehessen vásárolni. bár nem értem, hogy a high-tech koraeaiknak minek plakát, amikor nyilván a ketyeréjük érintőképernyőjéről is bevásárolhatnak bárhol bármikor.

a magyar viszonyok között a kulcskérdés a kiszállítás felára lenne. bár ebben a gyilkos melegben engem tán ez se érdekelne. pláne ha kivonom a saját benzinköltségemet és a dugóban és vásárlás közben elkúrt időt.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.07.11. 16:04:19

@NYJetsTD: Jaaj már!Itt Európa közepén mégis mit vársz???:))

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.07.11. 16:07:47

@sárkányfő:
Amig itthon a Tescos bevásárlás (tülekedés-anyázás-sorbanállás) hétvégi családi programnak számit, addig nincs ennek létjogosultsága (sajnos).

Mi is a Tescoba járunk, mert az van a legközelebb. De a sok prosztó miatt asszem áttérünk valamelyik másikra hamarosan. Szerencsénkre városon belül van mindegyikből.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.07.11. 16:08:22

@Gunther: Nem csak a közlekedést hanem a bűnüldözést is te vérnáczi.Dehát itt nem lehet ilyet csinálni.

Homeoffice 2011.07.11. 16:20:12

@Tigeri:

Mekkora lenne már, ha a 5-6-7 keres bölcsészt a zsaru odab*szná a falhoz mert be akart menni jegy nélkül?:)))
Youtubera vele:)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.07.11. 16:24:17

@sárkányfő:

ha jól tudom itthon csak a G-Roby-nál van házhoz szállítás ... pedig nem egy nagy ország, de még mindig nem sikerül megoldani, hogy 6 órán belül megkapd a rendelt árut akármelyik településen is laksz :-)

Amúgy meg a házhoz szállítás idehaza (tisztelet a kivétel cégeknek) reggel 8 és este 5 között van, amikor dolgozol és nem vagy otthon.

Megélhetési rasszista 2011.07.11. 16:39:50

Ha tudnád, hogy én a Boráros téri hasonló zsibvásár miatt mit nem reklamáltam.
A közterület-felügyeletnél, a rendőrségnél, a BKV-nál.
Ami ott folyik, az kimeríti a közlekedés veszélyeztetését.

A legértelmesebb választ a BKV adta: "(...) bár a járőrözést lehet sűríteni, de úgy gondoljuk, amíg van kereslet, addig kínálat is e termékekre (...)"

És itt az igazság! Amíg van az a birka, csököttagyú, IQ-hiányos, korlátolt barom, aki ezektől vásárol, addig lesz ki életben tartja ezt az árusítási formát. Egészségedre, magyar!

2011.07.11. 16:50:31

Globalizáció vs. társadalom
Nem ezekkel az emberekkel van a baj, emlékezzetek vissza nyugodtan azokra az időkre amikor az emberek nem ahhoz voltak szokva hogy szuper meg hipermarketekbe jártak vásárolni. Volt a piac és mindenki ott vett meg mindent, földalattinál max. újságossal, virágárussal meg trafikkal találkoztál. Az hogy ezek az emberek bekényszerülnek az Örs Vezér téri metróállomásra (és be is engedik őket) az nem az ő hibájuk. Koreában meg amúgy a kínai mezőgazdaság termékei kerülnek a polcokra és ha megnézzük a kínai és a koreai átlagbér közti különbséget akkor kb. a magyar vidék - Budapest viszonylathoz lehetne hasonlítani, szerintem ne csodálkozzon senki hogy ezek az emberek megpróbálnak mindent bevetni, piacra már úgysem jár senki, a Tesco a menő meg a QR-kód... Szeretem olvasni a cikkeiteket de most oltári nagy marhaságot írtatok.

Secnir 2011.07.11. 16:54:27

"Vajon 2015-ben, a frissen átadott 4-es metróban melyik rendszerrel fogunk találkozni? :-) "

szerintem a csöves-odaszaróssal.

tudi 2011.07.11. 16:56:43

Hála Istennek az elmúlt két évben nem sikerült Pesten járnom, hogy lássam ezt a zsibvásárt. Ki kéne kergetni őket a rendőrségnek, bár akkor lehet a TASZ-tól elkezdve mindenki ott ajvékolna, vagy még a vásárlók is nehezményeznék.

Gonosz Repülőmókus 2011.07.11. 17:02:19

@Bermuda: Ezzel nem értek egyet. Mármint, hogy marhaságot írtak. Igazából ezek tények, még csak nem is igazából kommentálták, mondtak véleményt (mármint zero). Az hogy éppen Koreával "hasonlították össze", pontosabban tették mellé, mert ez nem igazi összehasonlítás, az csak, mondjuk így, egyfajta újságírói fogás, a jobb kontraszt miatt. Igazából nem Koreával kell összehasonlítani Mo-t, a nagyon, nagyon eltérő kultúra miatt, de ha kihagynánk ebből a cikkből Koreát, akkor a maradék, mint blogbejegyzés, megállná a helyét.
Azaz: lepusztultság, zsibvásár, kosz, igénytelenség az egyik legújabb metró(vég)állomáson. Azóta már több hasonlót felsoroltunk, szóval még csak nem is egyedi eset.
Az okokat pedig nem említette a cikkíró, csak a tényt.

Avatar 2011.07.11. 17:21:13

@Gonosz Repülőmókus: Kimaradt pár jobbos alapvetés:
+ Nem a gonosz, kizsákmányoló multikat (Tesco+mobiltelefonos cég+bank) gazdagítod a tranzakció során, hanem honfitársaidat
+ A Tesco egyébként is a legprolibb hely, ahol patkánycsordák rohangásznak az ételeken a raktárban, a magyar élelmiszer finomabb és megbízhatóbb, mint a Tescos import mocsokban

hoplita 2011.07.11. 18:12:37

@Gunther:
Ja...
Egész éjszaka, amikor összelopják a másnapi árulni valót.

Őszintén, látott már valaki primőrtermesztő cigányt?
Mert én még a kurva, kibaszott életben nem....lovat, disznót, birkát, marhát tartó cigányt még ismerek is, nem egyet....de hogy ezek a szabolcsi, borsodi oláhszutykok nem termelnek semmit, az ziher. Max. korpát a fejükön meg túrót a faszukon.:(

2011.07.11. 18:16:29

Ez a post még uborkaszezoninak is nagyon gyenge. :-( Piti kukorica-árusok... közben pedig zajlik az nagybetűs Élet: index.hu/gazdasag/magyar/2011/07/11/15_milliardos_szamlagyarral_uzletelhetett_az_electro_world/
Na ez az igazi balkán, nem a "három csőegy cápa"

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2011.07.11. 18:19:34

Anno vidéki gyerekként csodálkoztam, hogy ki az, aki megveszi tőlük a kétes származású és minőségű árut... a szántóföldi lopott kukoricával például nagyon rá lehet faragni, mivel lehet, hogy éppen előtte vegyszerezték, de gondolom, erről az árus nem tájékoztat, illetve fogalma sincs róla.

2011.07.11. 18:21:20

@hoplita: Vagy megveszik reggel a nagybanin.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2011.07.11. 18:38:00

A közterületfelügyelőkkel nem lehet kukoricázni!

Kuruttya 2011.07.11. 18:42:46

Nemrég láttam, a határúton elcsíptek pár ilyet a rendőrök. Van remény.

Benzoate Ostylezene Bicarbonate · http://fbi.gov 2011.07.11. 18:50:51

Egyszer, csak egyszer tehetném meg kockázat nélkül, hogy felrugdosom ott az Örsön az összes büdös orditozó kofa papundeklidobozát, lehajigálnám velük együtt a lépcsőn, beküldenék utánuk pár repeszgránátot az aluljáróba, és amikor végre tiszta minden, elégedetten átsétálnék a HÉV oldalára.

Démonmac1 2011.07.11. 18:51:19

Nyilván nem hízott kacsát vesznek ezzel a módszerrel, "a ..a...képen nem ez volt" :)

Démonmac1 2011.07.11. 18:52:26

@Ványadt Ványadtovics Vinyov: a szádba kellene inkább letunkolni azt a repeszgránátot, vagy a kedves mamádéba, hogy ilyenre nevelt.

Anti Anyag (törölt) 2011.07.11. 18:54:34

@Gonosz Repülőmókus: Van itt más hátrány is, pld. honnan van a zöldség-gyümölcs. Ha meg tudnád, lehet, hogy ez lenne a legnagyobb hátrány.

csoko20 2011.07.11. 18:54:57

Attól, hogy kitiltjuk a metróból a kukoricaárusokat és a TESCO-ban fogjuk megvenni az importot, a szöuli metróbejárattól egy saroknyira még akkor is lehet szárított-főtt-sült bernáthegyit kapni.

Egy rögtönzött zöldségpiac még mindig kellemesebb látvány az aluljáróban,mint egy feltrancsírozott sintértelep onnan 50 méterre............

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.07.11. 19:01:00

@Megélhetési rasszista:

És tanulmányok készülnek milliókért, hogy miért élhetetlen Budapest.
Pedig csak utazgatni egy kicsit és több oldal válasz is összejönne :-)

mutant · http://universal.blog.hu 2011.07.11. 19:07:24

A rendőrök is szarnak rá. Egyszer pont vártam a párom a Stadionoknál, kihívta vki a rendőröket, elküldték az árus cigány nőt. Amint elmentek a rendőrök, visszaült és ment tovább a biznisz.

rajaram 2011.07.11. 19:14:24

Hú, már alig várom, hogy okostelefonnal vásárolhassak és még házhoz is szállítják. Fantasztikus. Engem anyám régen leküldött a közértbe, hogy vegyek kenyeret, párizsit meg tejet.Így nézett ki egy vásárlás:
- sorba állás a kenyérpultnál - adtak egy blokkot
- sorba állás a húsosnál - adtak egy blokkot
- sorba állás a tejesnél - adtak egy blokkot
- sorba állás a pénztárnál - fizetés
- sorba állás a kenyérpultnál - kenyér átvétele
- sorba állás a húsosnál - parizer átvétele
- sorba állás a tejesnél - tej átvétele

Később aztán bevezették az önkiszolgáló rendszert. Nem mondom, hogy ez volt a legjobb rendszer, de felnőttem és jó gyerekkorom volt. (a patyolatot viszont kurvára utáltam, persze ezt is rámsózták).

2011.07.11. 19:16:26

Pfuj, a büdös Tesco már Dél Koreában is teszi tönkre a kis koreai boltokat. Tilcsákbe, vessenek ki rá adót.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.07.11. 19:18:06

Lehet választani:ott ül és árul vagy betör hozzád/kirabol,mert éhes a 20 puja.
Na?

gyilkos fűegér 2011.07.11. 19:23:18

@Gonosz Repülőmókus:

Tegyük hozzá, hogy közben hallgathatod a műindián népzenét, Jehova Tanúit, meg egy jobbikos barom világmegváltó terveit.

Amúgy az Örsöt szerintem eleve romnak építették.

hollario 2011.07.11. 19:24:42

@csoko20: Megszokás kérdése. Mármint hogy milyen állat. A magyar baromfifeldolgozó se az az idilli hely, csak azt nem látod.

Amúgy nem tudom, a békási piacon ma láttam bőven embereket, igen, ott voltak a kukoricások is, ott elfértek. Máshol (beljebb) nincsenek ilyen piacok?

hoseman 2011.07.11. 19:24:47

...8-9 éve volt szerencsém eltölteni egy kis időt s.koreában......már akkor sci-fi volt a hangulat seoul utcáin..... azóta bele sem merek gondolni igazán mi van ott,hol tartanak.....kibaszott gettó vagyunk.....ez a nagy büdös helyzet.....de legalább van nemzeti együttműködés.....leírni is ciki bassz

csoko20 2011.07.11. 19:25:25

@Azúrkék égbolt: Arról nem is beszélve, hogy amíg a pesti polgárok részéről van kereslet az olcsó kukoricára/csak ezt tudja megvenni, addig nem a zugárusok jelentik a társadalom legfőbb baját.

gyilkos fűegér 2011.07.11. 19:26:43

@hoseman:

Én az Ascoti Derbit nézve döbbentem rá ugyanerre.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.07.11. 19:29:59

Miért nem lehet elmondani világosan,hogy cigánykeltetőgép lettünk.20-30 év és vége.Tíz születésből talán 3 nem cigány.
Miért nincs pénz semmire,na vajon?
Dél-Koreában mennyien vannak,a sci-fiben?

hoplita 2011.07.11. 19:47:57

@gyilkos fűegér:
Ha Luton utcáit nézed, akkor mi jut az eszedbe?
Hülye fasz...

makacshalacska 2011.07.11. 19:49:32

@Megélhetési rasszista: ez hülyeség már ne haragudj, te meg beszoptad, nyugatabbra azért nincs ez mert tiltják(már ahol!a frekventáltabb helyeken!) és eljár a rendőr , hatóság, azt hiszed ott nem lenne, nincs kereslet mi?Érdekes van az csalós sorozat a spektrumon, ott is egyből rácuppanak mindenre ami "olcsó" a zemberek.Na ennyit a baszott igazságodról:D .Jó leráztak egy szar dumával.

szegedbicaj 2011.07.11. 19:57:20

A tömegközlekedők itt hazafelé megveszik az árut, és hazaviszik metróval. A házhoz-szállítás viszont gyaníthatóan nem metróval történik, nem is gyalog v. biciklivel, így nem kívánatos forgalmat generál. A kényelem illúziója vs. fenntartható fejlődés...

Inkább érdekes, h. Szöulban bontják az autópályát Büdipesten építik.

CSI

makacshalacska 2011.07.11. 19:58:18

Amúgy nyugaton isa lepukkantabb, külvárosi, gettós helyeken mindenütt ez megy, zugfőzde, zuggyros, zugbolt, ócsótévé, ocsócigi minden, de ott van pénz normális rendőrségre, normális állapotokat tudnak fenntartani ott ahol tudnak, pl a pályaudvarok központi részei pont ilyenek.

Uva 2011.07.11. 19:59:33

2015??? Ember, hol élsz te? Túlzott optimizmus... :D

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.07.11. 20:06:13

@makacshalacska:
Bazzeg, két percig gondolkodtam mi a franc az a (összeolvasva) zuggyros :D

Netuddki. 2011.07.11. 20:10:15

Én mér tudom ki a hülye.

(a magyar politikus)

London2010 2011.07.11. 20:12:55

Néhány megjegyzés
1. Nem kell messze menni, valóban az internetes vásárlás működik Európában is,igaz nem a metróban olvasod le ,de a termék vonalkódja is elég ,mehet a kosárba,mindegyik telefonnak van ilyen alkalmazása..ja itt ez a telefon is ingyen van mivel ez a biznisz ha van ilyen telefonod akkor igy vásárolsz.
2. Tényleg este viszik ki amikor otthon vagy, fix időpontra kérheted a szállítást....és persze kedvezmények sora...persze errefelé ha boltban vásárolsz akkor sok helyen te húzod le a a vonalkódot a boltban is és te kezeled a pénztárt....
3. A rendrakáshoz akarat kell ,ha az hiányzik akkor nincs miről beszélni...nézzétek meg mi van pl Kőbányán én csak arra járok mert az az első átszállás Ferihegyről,ELKESERÍTŐ
ez nem a szegénységgel függ össze..AKARAT
4. Külföldön,csak az első ajtón van felszállás,ha nincs jegyed nem utazol,kész ennyi..a sofőr nem vitatkozik ,ha nem szállsz le akkor hivja a rendőrt és elvisznek,egyszerű...és működik a dolog...mindenkinek van jegye

Ja errefelé leszarják hogy az autódban két órát várakozol és a kettő sávból az egyik busz sáv ami üres..
persze én is autós vagyok mégis ez a rendje a dolgoknak és elfogadom ezt is meg a jegy vételt is ....meg sok egyebet mert ez nekem is jó

hoseman 2011.07.11. 20:13:17

@makacshalacska: van pénz és van SZÁNDÉK....... az utóbbira nagyobb szükség lenne kis hazánkban

bonnie · http://bonnie.freeblog.hu 2011.07.11. 20:14:15

létezik házhozszállítós a G-robyn kívül is, pl ez itt: lacsiboltja.hu/

gyilkos fűegér 2011.07.11. 20:18:05

@hoplita:

Sőt, Dél-Koreában is van gettó, csak a cikk nem erről szól: nálunk CSAK gettó van. Ami véletlenül működik, azt általában pár megszállott működteti, a rendszer ellenében, éhbérért, folyamatos baszogatás közepette. Nézd meg a Várat, nézd meg a Budapesti Fesztiválzenekar ellehetetlenítését, az Opera bohózatát, az oktatás leépítését, minden lerabolva, szétbaszva. Egy rohadt lakóparkot nem tudunk megcsinálni, senki nem fizet senkinek, az épület két év múlva életveszélyes, mindenki fülig sáros, ÉS MINDENKI SZABADLÁBON!

(Minden MÁSODIK új építésű ház életveszélyes:www.ujlakas.info/lakaspiaci-hir/Minden-masodik-magyar-csaladi-haz-eletveszelyes/7408/)

Na ez Magyarország.

gyilkos fűegér 2011.07.11. 20:31:52

Trógerek, Mekk Mesterek, tolvajok, cigány cigányok, meg magyar cigányok, szar, csikk, penész, koton, kurvák, véres tampon, szíjjártó, fradi, bunda, lekopott zebra, ellopott csatornafedél, penészes sajt, sörösdoboz, lángoló csuklósbusz, csöpögő csap, inferno, mordor, halálfalók, tudjukki.

Tesco árufeltöltő 2011.07.11. 20:38:46

@Gunther: ja, mint a szentgotthárdi tezsvírek. nógrádból hoztak a nagy roma felzárkóztatás keretében egy csapat dakotát. érdekes módon hàrom nap múlva több milka értékű rézkábel tünt el.természetesen vendégmunkások is eltüntek.

Kandabula 2011.07.11. 20:40:10

@bonnie: belenéztem: csöves kukorica, 3 db, (akciós!) 699.- Ft helyett 489.- Ft. Miről beszélünk? Egyáltalán miről beszélünk?

Tesco árufeltöltő 2011.07.11. 20:41:01

@Hajszás Láncos: általában azt veszik meg, amit a kereskedő már nem tud eladni és nemsokára ugyis kidobna. vagy kiszedik a kukakbol. aki ilyen helyen vasarol meg is erdemli.igenytelen.

hoseman 2011.07.11. 20:42:00

@gyilkos fűegér: szerintem a hatályos jogszabályok gátolják a fejlődést...... na de majd a közmunkások rittyentenek ide olyan metropolist mint ide jemen

tede 2011.07.11. 20:42:33

Már van Tesco Dél-Koreában? Ezek mindenhol ott vannak...

bonnie · http://bonnie.freeblog.hu 2011.07.11. 20:48:02

@Kandabula: csak arról, hogy létezik. nem arról, hogy olcsó.

hoseman 2011.07.11. 20:54:05

@tede: lehet hogy cbáá is lesz..... állítólag kelet felé kell nyitni

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2011.07.11. 20:57:13

Elárulom Dél Koreában hétnapos a munkahét, hétfőtől vasárnapig, így nincs ám idejük félnapokat a hiperben lógni....

Jofiu 2011.07.11. 20:59:21

Azért a seoul-i metrón is van pár önjelölt árus. Húzzák a kis gurulós bevásárlószatyrukat a kocsikon keresztül (ott teljes hosszban átjárható egy szerelvény), megpakolva ledes lámpával vagy kompakt zöldségszeletelővel, aztán mély hajlongásokkal és hosszú, hangos monológokkal próbálják a közönséget rábírni a vásárlásra.
Mondjuk belőlük kinéztem, hogy megvették a cuccokat.
Tesótól hallottam a viccet:
Kihalt aluljáróban odalép az egyik állampolgár a másikhoz:
"Ócsó a Rólex fiátálember!"
A fiatalember leüti a kereskedőt, aki mikor felébred látja, oda az óra:
"Híjj azannyát, hát ném elvitte bészerzísi áron!"

Mellesleg jól mondja itt valaki, nem kell ide kódok fényképezése, max az első alkalommal, mikor még nem ismeri. Az egész metróban van szélessávú internet, az okostelefonokat pedig úgy használják, mintha kötelező lenne. Közönség összetételétől függően 60-90% agya össze van kötve az okostelefonjával míg utazik, azzal múlatja az időt. Kell is, nagy a város, sokáig tart míg A-ból B-be jutnak. Külföldiek egyébként bérelhetnek is iPhone-t, napi 550HUF-ért.

A metrókat pedig ne is próbáljuk összehasonlítani. Interaktív, sok megállóban poszternagyságú, nagyfelbontású érintőképernyős térkép (mint egy óriás iPhone) útvonaltervezővel, az említett wifi, az ajtóknál libasorban várakozó utasok (az alagút üvegfallal el van választva a perontól), minden kocsiban fenntartott helyek a rászorulóknak ahová a fiatalok akkor sem ülnek le ha nincs rászoruló és tele a kocsi, légkondi, bizonyos kocsikban vonaltérkép ami mutatja a vonat aktuális helyzetét, egy vonaljegy kb. 165HUF, átszállásra is jó (bizonyos távolságig, nagyobb távolságra, külvárosokba nő a tarifa), persze elektronikus, beléptetőkapus, természetesen mindent bemondanak angolul is.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2011.07.11. 20:59:24

Egy újabb 100 éves hír mely címlapra került. Hát igen, kell a név ehhez is...

Jofiu 2011.07.11. 21:02:27

@anti_troll: rosszul tudod, nyolcnapos, és nem is alszanak, kaja pedig infúzión keresztül.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2011.07.11. 21:10:21

@Jofiu: Tudom hogy neked ez elképzelhetetlen, de tényleg hétfőtől vasárnapig dolgoznak.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2011.07.11. 21:17:35

@London2010:
"4. Külföldön,csak az első ajtón van felszállás,ha nincs jegyed nem utazol,kész ennyi..a sofőr nem vitatkozik ,ha nem szállsz le akkor hivja a rendőrt és elvisznek,egyszerű...és működik a dolog...mindenkinek van jegye"

Elnézést hogy közbeugatok, de éppen a múlt hónapban beszélgettem egy londoni buszsofőrrel, aki azt mondta, hogy
a. naponta van incidens, hogy nem akarnak fizetni vagy Chipkaartot mutatni, és a sofőrrel veszekednek
b. amíg a rendőr odaér az 2O perc, és addig áll a bál
c. éppen ezért vannak plexivel elválasztva az utasoktól.

Ahol a "nem fizet, akkor nem utazik" rendszer van, az p.l. Hollandia.(persze nem rotterdam, hanem p.l. Alkmaar vagy haarlem.) Ott tényleg perceken belül ott van a rendőr és rényleg lezavarja a buszról a renitenst.

hoseman 2011.07.11. 21:19:08

@anti_troll: szabadnapokra meg nyitottak egy új dimenziót mi?...

Jofiu 2011.07.11. 21:22:50

@anti_troll:
Nem kell elképzelnem, két hétvégét is töltöttem ott két hete, összesen több mint 10 napot.
Mások voltak a hétvégék, mint a hétköznapok. Az élet nem állt meg, mint itt sem, de láthatóan élvezték a pihenést, a hétvégére lezárt utcák birtokbavételét.

2011.07.11. 22:12:02

Tudom, hogy nem a dolog velejet fogom meg, de azert az azsiai pelda is marhasag. Ha QR kodokat tudsz beolvasgani, majd a bevasarlolistat wifivel vagy gps-szel elkuldeni, akkor mar egyszerubb lenne az egesz bevasarlast on-line elintezni.

De attol fuggetlenul azert a magyar helyzet eleg durva. Ilyenkor hol van a BKV biztosnagi szolgalat, a rendorseg, a kozterulet felugyelet, az ANTSz, a NAV?

Kandabula 2011.07.11. 22:26:13

@bonnie: igazad van. Én csak arra szerettem volna kilyukadni, hogy amíg az akciós (!) három cső kukorica 489.- Ft-ba kerül, addig a hat cső 200.- Ft-ért vásárlóra fog találni. Tök mindegy, hogy milyen forrásból. Azok a megjegyzések pedig, miszerint "tavalyi szar, biztos génkezelt, stb." hülyeség, hiszen a "normál" üzletekben sem tudjuk, hogy az árú honnan van, hány kézen ment át, miért kerül annyiba, amennyibe kerül. A zöldség és gyümölcskereskedelem már rég elvesztette azt a bizalmat, ami ahhoz szükséges, hogy eleve kétkedjünk a "bálkézi" árusokban. És van még valami: nálunk úgy alakult, hogy a házhoz szállítónak, a szervizesnek, a taxisnak, a pincérnek, az ügyeletből kihívott orvosnak borravalót illik (? kell!) adni. Ez az összeg megnöveli természetesen az árú, vagy szolgáltatás árát is, így aztán a 200.-Ft-os kukorica csövenkénti ára már 220.- Ft lesz, az 5000.- Ft-os kiszállási díj 5500.- Ft, stb. stb. Londonban járva láttam, hogy a megrendelt tejet hajnalban letették a küszöbre... Szóval ismételten: miről beszélünk?

Kandabula 2011.07.11. 22:38:22

De vissza az eredeti címhez, az előzőekben leírtak tükrében: okostelefonoddal megrendeled, tök mindegy, hogy jó áron, vagy nem (hiszen a versenytársak árai itt nem szerepelnek), másnap kiveszel egy nap szabadságot, (nem hiszem, hogy hagyd, tegye le a lépcsőházban...) rágod a körmöd, hogy mikor hozzák, kiderül, hogy nem egészen az amit elképzeltél, mert a fotó szebb mint a valóságban, vagy nem friss, de a lényeg, hogy nincs "garancia" érzésed. És még borravalót is adtál, mert a futár igazán nem tehet semmiről.

Kandabula 2011.07.11. 22:54:13

@Tesco árufeltöltő: Tessék. Az "érvekből" ezt ki is hagytam. Vagyis, hogy az említett árusok kidobott cuccokkal kereskednek, amik - mint tudjuk - lehet, hogy génkezeltek, mint azt egy másik kommenter megjegyezte. Vagyis az áruházak is ilyeneket forgalmaznak. Vagy itten a totális meghülyülés van? Egyébként tudom mi van: egyrészt cigány-gyűlölet (de azért vásárolunk tőlük), másrészt elszegényedés (ezért vásárolunk tőlük). Itten semmi szükség összehasonlításokra Szöullal, vagy Londonnal. Ez a mi életünk.

ketroot 2011.07.11. 23:12:11

www.delmagyar.hu/belfold_hirek/ajtodisszel_osztonozne_a_noket_a_kormany_gyermekvallalasra/2229711/

Ebből ugye lesz post? Egy ilyen a Hírcsárdán lazán elférne, de ezt komolyan is gondolják... tényleg kretének ülnek a kormányban, nincs más magyarázat...

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.07.11. 23:49:34

@ketroot:
Én felröhögtem a hirre, asszony bedühödött.
Tény, hogy eszméletlen marhák, ez már szánalmas kategória.

Gyerekvállalásban vagyunk, de akkor leszünk nyugodtak, ha kis tartalékot fel tudunk halmozni. Talán ezt kéne elősegiteni, hogy két dolgozó embernek ne okozzon fejfájást egy gyerek.

blr 2011.07.11. 23:52:34

@Álmos: Én naponta láttam, hogy 4-fél 5 között, amikor felszállok a metróra, éppen pakolnak a közteresek, aztán 5-fél 6 között visszafelé már megint kerülgethettem az árusokat.
Két hete nem tudom, pontosan milyen a helyzet, nyári szünet van a gyerek óvodájában :)

A megoldás tényleg az lenne, hogy kamera, aztán a razzia után előszedni azokat is, akiknél landol a lóvé.

Kandabula 2011.07.12. 00:11:50

@blr: a nagyvásártelepen is?

belzebubó 2011.07.12. 06:19:36

@Jofiu: stats.oecd.org/Index.aspx?DataSetCode=ANHR

2010-ben munkával eltöltött idő, átlag:

Korea: 2111
Germany: 1340

:D:D:D

Az más kérdés, hogy a munka hatékonysága és a munkahelyen eltöltött idő nem arányos egymással, de ez itt mifelénk Ázsia fejletteb részein, minden országra jellemző.

Kukori és Kotkoda 2011.07.12. 07:00:40

@London2010:
"Ja errefelé leszarják hogy az autódban két órát várakozol és a kettő sávból az egyik busz sáv ami üres.."

Mert Európában az a trend, hogy leszűkítik a városba bevezetőt egy sávra, mi?

meszi 2011.07.12. 07:01:45

@rajaram: remek és akkor most mássz vissza a barlangodba, valakinek be kell fejezni azt a rajzot

Scala 2011.07.12. 07:07:29

Zseniális poszt! Köszi! :-)))

OFF: küldhetem mailben az Eu támogatások számait Zero? A Kohéziós Alap felhasználása, összehasonlító adatok?
A kokis postban annyi komment lett, hogy elveszett volna, és azóta eszembe jutott, érdemes a mentőcsomagok számait beépíteni az összehasonlításba... /HUN 7 évre 600 milliárd EUR fejlesztésre vs. 1300 milliárd EUR odalökött mentőcsomag az ostobenkó, alamuszi görögöknek/.
Európai léptékű vastagbőr... :-( /és még így is reménytelen az egész.... :-(/
Lassan elkészül, kértem segítséget :-), küldöm, aztán megnézed mit tudsz kezdeni vele!

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2011.07.12. 07:33:00

Valahogy olyan csinibabás hangulatú kérdés jutott az eszembe: Tessék mondani, Szöul az már nyugat? :)

magyar ember teli szájjal 2011.07.12. 07:34:07

A személyes érintés varázsa kiveszett a technokrata keleti társadalomból.

Egyéves Önkéntes 2011.07.12. 07:41:31

@Kandabula: csak pont azok panaszkodnak, hogy mindent ellopnak, akik gondolkodás nélkül megveszik az ócsó tűzifát a platós autóról féláron. Nyilvánvaló, hogy lopott, de nem baj, ócsó.
És ezt nem a szegénynegyedben látom, hanem a családi házas övezetben, ahol 40 millánál kezdődnek a házak.
Igénytelen tróger ország vagyunk, még ha rosszul esik is ezt belátnunk. Most voltam üdülni, szégyen, ahogy a magyarok külföldön viselkednek.

galicius 2011.07.12. 07:41:44

Én marhaállat meg már egy ideje azon töröm azt a kevés agyamat,hogy mi lenne,ha a magyar Tesco meg Auchan feltenné a netre az üzletekben kapható cuccok elhelyezését egy alaprajzra és mellékelne egy optimalizáló programot,hogy mit-hol talál az ember és azt hogyan lehet a legkevesebb sétával begyűjteni.Még QR kód sem kellene hozzá.Mit csináljak?Csak eddig terjed az agyi kapacitásom.

Egyéves Önkéntes 2011.07.12. 07:47:42

@galicius: hülye lenne. Az a lényeg, hogy minél többet sétálj és minél több árut nézzél meg. Azért van leghátul a kenyér.
Nálad okosabbak ülnek ott. :P

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.07.12. 08:25:33

A Tesco fel szerette. Hát nem tudom hogy ez mit jelent, de elsőre a felszopólányok jutottak eszembe.

Pálesz 2011.07.12. 08:27:03

Ha nem lenne rá igény, nem lennének, de mivel vesznek tőlük cuccot, ezért vannak.
A legegyszerűbb, és leghatásosabb módszer a megszüntetésre az lenne, hogyha nem vásárolnának az emberek ilyenektől.

Scala 2011.07.12. 08:39:34

@EÖ: ez így igaz, mi is menten elnémulunk, ha magyar szó hallunk kf-ön. Egy napon belüli velencei élményemet osztanám meg:
1. "belváros: és ha ezen végigmész, jobbra fordulsz, rögtön ott lesz a mekdonáldsz."
2. "Rózsika ne állon bele a kanálisba (nő a lagúnába vezető lépcsőn hűsíti a lábát) abba szart-húgyózott az egész város!"
No thx.

FieldingMellish 2011.07.12. 09:10:51

Erre nincs jobb szó, mint váuu
Mondja már meg valaki melyik metróállomás ez, elmegyek megnézem. 3 hete itt vagyok Szöulban, de (bár jártam pár állomáson) még nem találkoztam vele (mellesleg Tesco-val sem) és koreai kollégának hiába mutattam a videót, neki is új volt.

Big-B 2011.07.12. 09:49:13

Észak-Kóreában is ugyanez a rendszer működik azzal a különbséggel, hogy ott nem szállítanak ki semmit. Viszont munkaidőn kívül szabadon nézegetheted az élelmiszerek fotóit.

2011.07.12. 09:54:22

Azért a dél-koreaiak nem szarral görgetnek. Ásványkincs semmi, mezőgazdaság alig lehetséges, 50 millióan vannak összezsúfolva egy Magyarországnyi területen. Mindezek ellenére most már nem csak gazdaságilag, hanem kulturálisan is egyértelmű sikertörténet az ország. A koreai háború után képesek voltak összefogni, tervet készíteni és rengeteget dolgozni, 30 év alatt egy afrikai ország szintjéről a csúcsra jutni.

A rendszerváltás környékén Roh Tae Woo ellátogatott ide, és nagyon hasznos tanácsot adott, hogy koncepció nélkül ne nyissuk meg a piacot, találjuk ki, mik akarunk lenni. Szépen megfogadták a vezetőink, látjuk mi történt...

Big-B 2011.07.12. 10:30:01

@VulpesVulpes: a piaczárásban viszont élen jártunk, igaz azt is ész nélkül "csináltuk".

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2011.07.12. 10:33:44

Nem csoda, ha még nem akarják ezt a szöuli megoldást Magyarországon bevezetni, mivel itthon még nincs annyi okos telefon, mint arra.
Mellesleg ha bevezetnék, akkor előjönne az a sirám, hogy "a mocsok multi ellepte a metrókat is", de így legalább "az árusok nyugodtan árulhatják a terményeiket" (de ha a fenti gyanúd beigazolódik, úgy pár álruhás ellenőrnek kellene arra járnia).

@VulpesVulpes: Azért az ő életük se fenékig tejfel, mivel ha nem lenne a hátuk mögött Japán vagy az USA támogatása, akkor északi szomszédjuk már rég lerohanta volna őket...

citizen queen 2011.07.12. 11:11:22

@Megélhetési rasszista: Amíg van az a birka, csököttagyú, IQ-hiányos, korlátolt barom, aki ezektől vásárol, addig lesz ki életben tartja ezt az árusítási formát.

Na éppen ezért nem veszek soha semmit az ilyen "egy szááázas a ..." cigányoktól. Másik ok: nagy valószínűséggel lopták valahonnan, hát így könnyű egy százasért adni, hogy nem az ő körmük kopott meg érte. Múlt héten a Moszkván (párdon, Széll Kálmán tér...) a levendula volt a sláger. Amúgy nagyon egyszerű lenne a megoldás: működő közterületfelügyelet + rendőrség. Ha nem tudja bizonyítani, hogy honnan van az áru, akkor bevinni lopásért. Csak sajnos a fent említett két hatóság jelenleg csak kirakat, és tessék-lássék üzemel, nem végzi rendesen a dolgát. Az eredmény, ahogy már páran leírták, és nap mint nap látható: hányinger közterületek, mocsok, mindenütt fetrengő csövesek, és a posztban szereplő kántáló kokerók. Igazi világvárosi feeling...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.07.12. 11:23:58

@FieldingMellish:

szöul.

homeplus a neve a tesconak kint. a tesco csak a többségi tulajdonosa.

nem folyamatosan van, hanem reklámkampányként.

Vágási Matyi 2011.07.14. 18:52:26

A Nyugatiban még remélem a 'háááááááááromelemeeeccázáséééé' pörög.
Amúgy meg balkán, bassza meg.

Jofiu 2011.07.18. 03:36:42

@belzebubó:
Access denied.
Mellesleg 2010-ben eltoltott 2111 mi? Ez milyen ido mertekegyseg? (Ora? Akkor 40*52=2080)
Es hogyan szamoltak? Kajaido benne van?
Nem mindegy.

Igaz csak 10 napot voltam, nyugodtan korrigalhat barki aki ott el eletvitelszeruen, de tovabbra is:
volt kulonbseg a hetvegek es a hetkoznapok kozott. Bezart uzletek, neptelen uzleti negyedek, hetkoznapihoz kepest ures metrok. Az etkezesek pedig nyugodt stilusban teltek ranezesre, megadtak a modjat a kozos grillezessel az irodanegyed melletti kajanegyedben.
Vagy este mas negyedekben.
Nem tunt durvabbank mint mashol.

süti beállítások módosítása