Skip to content


       Szűrés lista

Nem sikerült: vége a ZP-nek

Elutasította csütörtök este az újbudai képviselő-testület a Zöld Pardon (ZP) közterület-használati kérelmét, így nem maradhat a Petőfi híd budai hídfője mellett a szórakozóhely - közölte Horti István XI. kerületi jegyző a döntés után.

Ennél a napirendi pontnál zárt ülést rendeltek el, lekapcsolták a TV-közvetítést, az LMP a Facebookon közvetítette, hogy mi történik, amíg az internetet is letiltották. (NER?)

A Zöld Pardon Budapest egyik nevezetessége volt, mivel májustól-szeptemberig minden nap volt ingyenes koncert, 13 év alatt 1800 koncert a 6,5 millió látogatónak.

Én magam is ott voltam a "nyitáskor", és minden évben voltam pár kedvenc együttesem koncertjén. Jó volt kimenni nyáron a ZP-be sört inni, csajokat nézni, meg élő zenét hallgatni.

A kerület azonban most kicsinálta a ZP-t, a lakossági panaszokra hivatkozva.

Azonban a térképet megnézve Budapesten sehol sem lehetne este nyílt területen koncertet tartani, hiszen a ZP legalább 300 méterre helyezkedik az első lakóháztól, az egyetemi campus és az Inforpark kellős közepén elhelyezkedve.


A ZP-től balra a Műegyetem épületei állnak egészen a Szent Gellért térig, köztük egy nagy kollégiummal, ahol -uramisten- kollégisták laknak, akik nem lábujjhegyen járkálnak (Kármán Tódor Kollégium Irinyi József utca 15.)

A másik oldalon az Infopark található, az ELTE épületeivel, és több nemzetközi cég székhelyével.

Vagyis a piros vonallal jelölt területen belül nincs lakóépület.

Viszont az egyetemisták és a ZP látogatói nem kerületi lakosok, nem szavaznak a kerületi polgármesterre például ...

Az, hogy 111 ezer támogató aláírás (benne 9500 kerületi lakosé) gyűlt össze nem rázta meg a Fidesz-KDNP-t, pedig biztos vagyok benne, hogy a kölyökképű Rétvári Bence (32 éves, akkor érettségizett, amikor a ZP megnyílt), a terület országgyűlési képviselője is megpróbált már legalább egyszer egy csajt befűzni a ZP-ben. Lehet, hogy nem jött össze neki ...

A ZP-t elköltöztetnék a Lágymányosi-híd lábához, ami 300 méter helyett 550 méterre van a lakóházaktól, írtak is egy levelet Rétvárinak, hogy "wtf"?

A ZP megpróbálta elolvasni a "több száz lakossági panaszt", de egyszer sem engedték meg, hogy megismerje a panaszok tartalmát és pontos számát. A ZP tudomása szerint a hely ellen 2008 óta nem érkezett az önkormányzat által rögzített lakossági panasz és a hatóság semmilyen formában nem adott tájékoztatást XI. kerületi lakossági panasz alapján induló vizsgálat lefolytatásáról.

Újbuda Önkormányzata is érezhette, hogy necces a szitu, mert hirtelen kikerültek a honlapra a levelek. Ami 5 oldal. Szellősen.

"A sajtóban megjelent nyilatkozatokkal ellentétben az önkormányzathoz folyamatosan érkeznek a lakossági panaszok. Több száz bejelentésről van szó, melyek elsősorban a szórakozóhelyeket látogatók vonulási útvonaláról származnak és joggal hivatkoznak az eldobált szemétre, éjszakai hangoskodókra.
Ezek a panaszok csupán közvetve érintik a Zöld Pardon működését, de nem választhatók el tőle. Nem a zaj-határérték túllépéséről van tehát szó, amely vizsgálatot igényelne, hanem a tágabb környezetben lecsapódó, káros hatásokról. Jelen esetben tehát nem „néhány lakó" panaszkodásáról van szó, hanem a lakosság jelentős részének véleményéről, amely eddig nem kapott megfelelő képviseletet." - írta az önkormányzat.

Néhány panasz:

"Miután a ZP. vezetői arról adtak tájékoztatást, hogy Önökhöz az  elmúlt évek során nem érkezett lakossági panasz, ezúton felkínálom  Önnek azokat, a néhány év alatt összegyűjtött fényképeimet, azokról  a "tettekről", amit néhány magáról megfeledkezett fiatal "elkövetett".  A képeken összerondított közterület, megrongált autók és  "hobbiból" elfordított elsőbbségadás tábla is szerepel. Természetesen a randalírozást nem tudtam rögzíteni, de a több tucat fénykép így is  érdekes lehet. Amennyiben igényli, a fényképeket tartalmazó cd-t,  személyesen eljuttatom Önnek."

"Az ELTE TTK egyik tanszekenek vezetojekent nagyon nehezmenyezem az Zold Pardon
nevu szorokazohely uzemeltetoinek magatartasat, illetve a vendegkor viselkedeset.
Osszegezve leszogezem, hogy nem valo az egyetemk koze, illetve a jo szinvonalon
megepitett es fenntartott InfoPark kozelebe egy ilyen jellegu intezmeny.

a - A ZP vendegkore szamara a parkolas a kornyeken megoldatlan, ezert nem hiszem,
hogy egyaltalan ki lehetett volna adni a mukodesi engedelyt. Eset 8 ora utan, kulonosen 
het vegen az uttestet elfolglalva parkolnak a vendegek, ezzel kozlekedesi szabalyokat 
sertenek, es a mi - az itt dolgozo oktatok es diakok - epsegunket veszelyeztetik. Hajnali 2 orakor (egy  kutatoegyetemen rendszeresen elofordul, hogy ekkor er veget a munka...) 
egyszeruen  atjarhatatlan a reszegen az uttesten, az ott parkolo autok kozott tantorgo 
vendegektol a Szabadsag hid budai hidfoje alatt levo kozlekedesi csomopont.
 
b - Reggelenkent munkakezeskor a budai hidfonel levo villamosmegallo es az egyetemunk 
kozott levo terulet olymertekben szemetes es gusztustalan (hasznalt ovszereket kell kerulgetni a ZP melletti parkban), hogy az az egyetemhez meltatlan. Termeszetesen a ZP elozo esti "termeke" a jardan es a fuvon talalhato szemet.
 
Hangsulyozom, hogy a kozlekedesi csomopont es az egyetemunk Termeszettudomanyi 
Karanak Eszaki Epulete kozott levo teruleten egyedul a ZP talalhato. Maga a ZP
kulso megjelenese, a kornyezetben okozott kar, a megengehetetlen forgalmi akadaly 
mind amellett szolnak, hogy az ZP mukodesi engedelyet felul kellene vizsgalni. 
A leginkabb erintett intezmeny az ELTE TTK Fizikai Intezete neveben (mint igazgatohelyettes) kerem a fenti panasz kivizsgalasat. Meggyozodesem, hogy egy kulturaltan helyreallitott zoldterulet szolgalna leginkabb az egyetem, a kerulet es Budapest erdekeit.
 
Megjegyzem, hogy meglatogattam az intezmenyt, es megallapitottam, hogy egy ilyen forgalmas hidfeljaro kanyarulataban egyaltalan nem kellemes se a hang-, se a levegoszennyezes miatt szorakozni. 10 ev kulfoldi (egyetemi oktatoi) tapasztalatara hivatkozva allitom tovabba, hogy a hely szinvonala meltatlanul alacsony az egyetemhez es a kerulethez, a varoshoz merten is."

"Üzenet: Tisztelt Dr. Hoffmann Tamás Úr!
Ma olvastam, hogy Ön kiáll a lakók érdekei és korábbi döntése mellett. Hálásan köszönöm, köszönjük. 

Nem találom a szavakat, egészen elérzékenyültem amikor olvastam, hogy még a Tarlós úrral szemben is kiáll értünk. Így már könnyebb lesz átvészelni ezt a szezont, minden este úgy fogok elaludni, hogy eszembe jut: végre van olyan polgármesterünk akinek fontosak vagyunk, akinek számítunk. A legszebb nap lesz idén október 31." 

"Azzal egyetértek, hogy ezekkel a fiatalokkal van gond, pedig én sem vagyok idős. 22 éves vagyok. :-) Akármennyire lehet ciki, bevallom, hogy engem tavaly részeg fiatalok vertek meg a ZP-ben és ki is dobtak. (Civilek dobtak ki, őrök sehol nem voltak.) Én sem tudom, hogy mi lenne a megoldás az “őrültek” ellen. Sokan azt magyarázzák, hogy a diszkók milyen veszélyesek, pedig engem csak a ZP-ben ért incidens, diszkókban nem. A ZP veszélyforrássá vált."

"Nem igazán kellemes úgy élni hogy minden csürhe legalább egy üveg pia erejéig megáll a környező utcákban leülnek a házak elé és ott vihorásznak ordítoznak üveget törnek az pl ablakom előtt alatt is... ide áll az ablakok alá, itt iszik összetöri az üveget és artikulálatlanul ordít. Ez egy éjszaka többször is előfordul, oda felé menet ugye, meg visszafelé is. A házunk előtt lassan már a fák is kipusztulnak  a sok emberi vizelettől. Na most ezt úgy szokták csinálni hogy a házunk előtt van egy bokros –fás zöld sáv. Megállnak leteszik a sört egyéb üveges piát és 3-4en vihorászva vizelnek. Aztán vagy felrúgják a sört vagy nem, de van hogy csak heccből földhöz vágják. Ez nem egyedi eset minimum hetente észre veszek ilyet, csak az én ablakom alatt, de csak áprilistól szeptemberig."

"Tisztelt Hivatal!!!

A Zöld Pardon (ZP) alig pár napos nyitva tartása után ma jöttem el először a 2 éves fiúnkkal a ZP előtti területen, majd a Skanska épületek mellett az Október 23. utca irányába. Szomorúan tapasztaltam, hogy már este nyolc előtt üvegtörmelékkel telítődött a járda felülete, plusz a környező füves részek. Ha azt nem vesszük górcső alá, hogy miért dobálják el az emberek az üvegeket, miután kiitták, és azt sem, hogy arre miért nincs évek óta megoldás, hogy ezt megakadályozzák (általában az ELTE előtti terület is inkább (üveg)szemétdombra hasonlít, mintsem világszínvonalú kampuszra), a kérdés akkor is fennmarad, hogy miért nem takarítanak a közterület tisztaságáért felelős szervek? "


Biztos a ZP hibája, hogy a fiatalok az utcán isznak és hangoskodnak a kerületben, akik amúgy lehet hogy például a Hajógyári-szigetre mennek csapatni, csak előtte még melegítenek egy kis szesszel ...

Még az amúgy nem egy bulizós típusú Tarlós István is kiállít a ZP mellett, hiszen a fiatalok, külföldiek, ha jól érzik magukat a ZP-ben, nem azt mondják, hogy milyen fasza hely ez az Újbuda, hanem hogy milyen fasza hely ez a Budapest.

"Csak a rendelkezésemre álló információk alapján tudok véleményt formálni a Zöld Pardonról. Ezek alapján a Zöld Pardon nagyon szigorú szabályok szerint működik, ahová kiskorúak csak írott szülői engedéllyel mehetnek be. Tisztában vagyok a hely népszerűségével, és azzal, hogy nem lakókörnyezetben van, hanem egy egyetemi kampusz közepén.
Kifejezetten ezeknek a szempontoknak az ismeretében mondom azt, hogy amennyiben a helyzet ez, nem pedig más, akkor ennek a szórakozóhelynek, ami olyan népszerű a fiatalok körében, a bezárása politikailag nem túl ügyes döntés.
" - Tarlós István, FB
 

Címkék: fidesz zp

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr313246799

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nincs pardon 2011.09.24. 17:06:47

Nem sokat tudok a Zöld Pardonról, közös ismeretségünk a Kiscsillag együttes Van-e szándék című slágerének egy félsorával kezdődik, és ott egyben véget is ér. De valahogy mégis zavar, hogy bezárják. Kevésbé érdekes lesz tőle világ. De persze lehet, ho...

Trackback: Pardon, ZP! 2011.09.22. 22:58:04

A XI. kerületi önkormányzat képviselő-testülete csütörtök esti zárt ülésén nem hosszabbította meg a Zöld Pardon (ZP) közterület-használati kérelmét.  A döntés értelmében október 31-én bezár a szabadtéri szórakozóhely, a színpadot, a bárokat és az ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Aullah 2011.09.22. 20:24:28

1. Nem volt már erről egy poszt, hogy ingyen, vagy nem annyi pénzért, vagy sokkal nagyobb területet használnak, mint amit papíron bérelnek? Vagy valami ilyesmi?
2. "Ennél a napirendi pontnál zárt ülést rendeltek el, lekapcsolták a TV-közvetítést, az LMP a Facebookon közvetítette, amíg az internetet is letiltották. NER." Ez így ez hogy?
3. Pár hete volt egy riport a tévében, hogy milyen fasza hely a ZP. Nem nagyon értettem, hogy miért olyan részeket vágtak be, amikor a gyerekek arról beszélnek, hogy hogy lógnak be, meg már túl idősek, meg hogy a szüleik azt sem tudják hol vannak... tényleg baromi biztonságos.
4. Aki a városban, belvárosban él, az ne panaszkodjon a zaj miatt. Költözzön el. Tipikusan ők azok, akik csöndet akarnak, amíg ott élnek, de ha költöznek, akkor azzal az indokkal verik fel a lakás árát, hogy milyen közel van minden jó hely.

Aradebil 2011.09.22. 20:27:17

na vajon melyik tanszékvez volt:D

dr. Aullah 2011.09.22. 20:29:06

@Aullah: vastagbor.blog.hu/2009/04/21/rio_zp_es_molnar_gyula
Oké, megtaláltam. Nincs több kérdésem. Nem kár érte.

Steve the Great 2011.09.22. 20:30:15

Annál a résznél, amikor panaszkodnak, hogy nem való az ilyen az egyetemek közelébe, hangosan felröhögtem.

hivatásos naplopó 2011.09.22. 20:30:49

hirtelen indulatomban annyit tudok mondani, hogy menjenek a kurva anyjukba ezek a hazug mocskok. hozzatennem. hogy a karinthy zp feloli sarkan lakok es az ejszakai 6os villamos hangosabb, tilcsakbe azt is. meg a mocskos fiatalokat is. hogy van kepe a kis kocsogoknek jol errzni magukat?

ezek a tipikusan generalt alszent panaszok szanalmasak. azt meg kotve hiszem hogy a zp ben barki verekedett volna. heti 2-3 latogatassal sosem lattam balhet, max az igazan botranyos reszegeket basztak ki.

dr. Aullah 2011.09.22. 20:31:20

Na még egyet, aztán nem spammolok többet:
Aki elhiszi, hogy a zaj miatt zárják be, az naiv. Biztos vagyok benne, hogy ODA VALAMIT AKARNAK. Még nem lehet tudni, de majd hamarosan kiderül. Az én TIPPEM egy 10 méteres orbán szobor, hogy lássa mindenki, aki átmegy a hídon.

Gaius Plinius Secundus 2011.09.22. 20:31:27

Na és Pesten nem lehet hallani? Dehogynem. A ZP pont a parton van, a Boráros térnél és a környéken még kényelmesen lehet hallani a sikítozó 13 éveseket és a koncerteket is.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.09.22. 20:32:53

@Aullah:

Azóta korrigálva lett a díj.
Azonban nem a területfoglalási-díj összege az ok.

naugyehogy 2011.09.22. 20:32:55

csak a tárgyilagosság kedvéért, nem azért rendeltek el zárt ülést, mert csak, hanem:
Budapest, 2011. 09. 22. - A XI. kerületi önkormányzat képviselő-testülete a jogszabályoknak megfelelően zárt ülésen tárgyalja a Zöld Pardon közterület-használati kérelmét. Ettől, Dr. Horti István, a kerület jegyzőjének tájékoztatása szerint, a testületnek nincs lehetősége jogszerűen eltérni.

A közterület-használati ügyek a közterületek használatáról és rendjéről szóló 17/2008/VII.8./XI.ÖK. számú rendelet 1/A.§-a alapján önkormányzati hatósági ügynek minősülnek, a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 12. § (4) a) szakasz értelmében a Képviselő-testületnek zárt ülés keretei között kell tárgyalnia az önkormányzati hatósági ügyeket. Ennek értelmében a Zöld Pardon képviselőjének kérése, mely szerint a testület nyílt ülésen tárgyalja a Goldmann György térre, a Petőfi híd déli lehajtója által határolt közterületre irányuló közterület-használati kérelmét, a hatályos jogszabályoknak megfelelően nem támogatható.
A testületnek ettől a jogszabálytól nincs joga és lehetősége eltérni.

Az önkormányzat ugyanakkor a zárt ülésen meghozott határozatról késedelem nélkül tájékoztatja a sajtó munkatársait és a közvéleményt.

Újbuda Sajtóosztálya (2011. 09. 22.)
forrás: ujbuda.hu

hivatásos naplopó 2011.09.22. 20:33:08

@Aullah: on is egy faszfej nyugger a keruletbol? szted mi volt a gond? eros az erzesem, hogy az uj polgi tul sokat kert zsebbe...

1116001 2011.09.22. 20:33:12

Mondjuk a Duna túlpartján lévő lakóépületeknél kristálytisztán lehet hallani a koncerteket. De az meg ugye már nem XI.kerület.
Sajnálom hogy még egy kultikus helyet záratnak be. Nem igazán értem, hogy a fülkeforradalmi elképzelésekbe miért nem férnek bele ezek a szórakozóhelyek....

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.09.22. 20:37:21

@Gaius Plinius Secundus:

Remélem az A38-at is leúsztatják vagy Mohácsig!

dr. Aullah 2011.09.22. 20:37:59

@zero: Tudom, hogy nem az az ok, csak mindenki mondja, hogy milyen jó, meg mennyire angyal a ZP, nekem meg eszembe jutott ez a cikk.

@hivatásos naplopó: Vigyázzál a szádra te majom.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.09.22. 20:38:20

@1116001:

A koncertek 10-ig tartanak, utána pedig a zene jóval halkabb.
Volt mérés is, nem volt gond.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.09.22. 20:39:17

@naugyehogy:

És vajon miért nem nyilvánosak a "közterületek használatáról és rendjéről szóló" ügyek?

derelyegrádi szellem 2011.09.22. 20:39:48

Ezt én is észrevételezném.

Amikor nyitva volt, akkor az volt a baj zero. Hogy többet használnak (ez nem volt igaz), meg miért meg hogy. Most hogy nem BEZÁRJÁK, hanem nem kötnek vele újabb szerződést, most meg hülye a XI. kerület.

Elárulom azt is, hogy azért kapott (ez alkalommal már reális áron, nem úgy mint addig, meg komoly feltételek teljesítése mellett, nem úgy mint addig) 1 évre szerződést mindkét hely, mert annyira kért. És azt is ő mondta, hogy 2001. október 31.én bezár, és dec 31. ig elmegy. Megkapta. Most az a baja, hogy el kell mennie, miközben ők mondták a kérlemben, hogy elmennek dec 31.-én.

Ez azért elég messze van a "bezárástól".

Ezen száz Kiscsillag koncert sem változtat.

hivatásos naplopó 2011.09.22. 20:42:04

@derelyegrádi szellem: de roppant erdekeses, hogy egy olyan hirt sem lattam, hogy tobbet kertunk de nem fizetik ki. akkor korrekt lenne. es jogos is lett volna tobbet kerni. de igy ez faszsag.

derelyegrádi szellem 2011.09.22. 20:42:29

@zero:

ezt kérdezd meg a jogalkotótól, ne az alkalmazóktól.

Írsz egy levelet az OGY-nak és megérdeklődöd.

v.tom 2011.09.22. 20:43:35

Ha már a kultiplex egyszer a földig lett dózerolva anno, minek hagyjunk meg más helyeket is, ami nem a kibaszott agyrobbantó "bmw-vel jövök 18-évesen és felszedem a 16 éves kurvákat dídzsébudai zenére" kategóriába tartozik.

1116001 2011.09.22. 20:43:53

@zero: Engem nem kell győzködnöd, gyakran járok, akarom mondani most már jártam oda.
De ha tárgyilagosak akarunk lenni, akkor el kell ismerni hogy a túl parton zavarhat sok embert. Igaz főleg burzsujok laknak azokban az apartmanokban, de akkor is.

A legnevetségesebb, hogy lassan ki kell menni Budapestről ha az ember szórakozni szeretne.

derelyegrádi szellem 2011.09.22. 20:44:10

@hivatásos naplopó:

He?

Szerintem holnapra pihend ki magad, és gondold át újra.

Módfelett Kényelmetlen 2011.09.22. 20:48:34

Erről nekem az jut eszembe hogy

"szavaztál volna az emeszpére, vehetnél füvet a hétvégére"

ez kellett nektek, a fidesz

hivatásos naplopó 2011.09.22. 20:48:35

@Aullah: lelkedbe gazoltam? bant hogy noni fog a tejkenyer ara?

naugyehogy 2011.09.22. 20:49:45

@zero: akkor szövegértelmezés: mert így szól a törvény. Gajárszki képviselő úr pedig törvényt sértett azzal, hogy zárt ülésről illegálban postolgatott. Lehet, hogy ebben az esetben helye lett volna a nyilvánosságnak, de a tv. attól még így szól.
Reklamálj a törvényalkotóknál.

dr. Aullah 2011.09.22. 20:49:48

Na zsír. Újra használhatom a szűrés funkciót.

hivatásos naplopó 2011.09.22. 20:52:16

@derelyegrádi szellem: lassan irom, hogy ertsd: miert nem kert az onkormanyzat tobb penzt "tobb kell a takaritasra/kozteruletre" cimmel? sajnalom a zp-t, de jogos lett volna tobb penzt lehuzni toluk.

ketroot 2011.09.22. 20:54:53

A mandineren már kezdődik a szokásos...

dr. Aullah 2011.09.22. 20:56:23

@ketroot: omg el taplót de régen láttam.

hivatásos naplopó 2011.09.22. 21:06:00

@derelyegrádi szellem: egyebkent az ingerbol kommenteles tokeletesen nyugtato szamomra. ki hogyan vezeti le a feszultseget ;)

hoplita 2011.09.22. 21:07:14

Megyek és felvágom az ereimet.:)

Nurrddin 2011.09.22. 21:08:15

nem szakad meg érte a szívem... laktam tőle nem túl messze, van fogalmam róla milyen a közelében lakni
és igen, felőlem az a38-as hajót is leúsztathatnák belgrádig

lyken 2011.09.22. 21:11:13

Kerületi lakos voltam anno, ZP-be is jártam. Szerettem. De...
- Az Iriniyi-Karinthy sarkon (legközelebbi lakóház), este az ismerősnél nyitott ablak mellett a harmadikon olyan volt a ZP koncert zajszintje, hogy tisztán érthető volt a zene. Éjszakai nyugalom esélytelen.
- A törött üvegek miatt én is kiakadtam. Rendszeresen jártam a kutyával futni infoparkba és tényleg rohadt sok volt az üvegtörmelék. Meg a sok részeg aranyifjú, aki marha bátorra itta magát.
- A részeges ifjak esténként nem a Kopaszi gát felé vonultak nagy tömegekben, hanem a ZP-re melegítettek. Szintén tapasztalat, este sok kört lefutottam arrafele.
- Rohadt idegesítő volt, hogy tele volt minig minden üres sörösdobozokkal, üvegtörmelékkel, meg hányástócsákkal.

Szeretem a ZP-t, de ha nekem lenne a Karinthy-n lakásom, én is tapsolnék, hogy bezár.
Az új hely sem lesz sokkal jobb a lakóházaknak zaj szempontjából. Annyi, hogy mostantól a Bogdánfy-n lévő toronyház Délkelet felé néző lakásai szívnak. Eddig az Északkeletiek szívtak. (Bár az Infopark épületei meg a lehajtó valószínűleg azért örvendetes módon zajterelőként működnek majd.)

hivatásos naplopó 2011.09.22. 21:15:19

@lyken: mikor laktal arra? az elejen tenyleg szar volt az uveghelyzet, de az utobbi evekben sokat javult. legalabbis amennyire en lattam

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.09.22. 21:26:50

@derelyegrádi szellem:

Mivel nem kötnek vele új szerződést, az egyelő a bezárással, bár lehet csűrni-csavarni jogilag :)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.09.22. 21:29:23

@lyken:

A kerület tisztán tartása a Főkefe és a kerület dolga, miért nem náluk reklamálsz?
Vagy minden egyes szemetelő a ZP-ből jött ki? És ha igen, akkor ehhez mi köze van a ZP-nek?

Ez olyan, mintha a szemetelsz az utcán, és előveszik a közelben lévő mozit....

LuciFerko 2011.09.22. 21:30:50

Ezaz legyen minden a nyuggerek kénye-kedve szerint. Fehérvárt is tönkrevágták, halott város kb. Holott 2000-2004 tájékán nem kis pörgés volt itt.

dr. Aullah 2011.09.22. 21:37:32

Aki nem bírja a belvárosi zajt, költözzön el. Ja hogy nem akar? Akkor bírja ki (persze ez nem vonatkozik az összes zajra. Természetesen a megengedett zajhatáron belül csak)

Kicsi Kacsa 2011.09.22. 21:40:23

Amikor gyerek voltam a házunk az út közepe felé volt, az utca két végén kocsma. Éjjel mindig felriadtam, amikor a részegek gajdanozva vonultak át az éppen bezárt kocsmából a másikba. Senki sem jelentett fel senkit. Igaz, ez a hatvanas években volt. Örült az ember, ha nem jött a nagy fekete autó.

Forradalmi Falhozállítási Bizottság 2011.09.22. 21:43:59

@zero: ha a parkban levő legtöbb szemetelő a zp-ből jön ki, akkor viszonylag egyszerű logikai lánc végén ott van, hogy ha nincs zp, a szemét is kevesebb lesz. :-)

De mind tudjuk, hogy az önkormányzatok két esetben hajlandóak gyorsan és határozottan megmozdulni:
a) jó PR az önk. vezetőknek a következő választásokra;
b) eleget fizetnek nekik (ide fütyöl a rigó :-) ).

Na, az a) passzol, mert lehet hivatkozni hogy a kerület élhetőbb lett. S gondolom a b) is...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.09.22. 21:49:31

@Forradalmi Falhozállítási Bizottság:

Sőt, ha nincsenek emberek se, akkor se zaj, se szemét :)

xcrow · http://falevel.freeblog.hu 2011.09.22. 21:50:01

@zero: ez a volt mérés meg van engedély egy olcsó kifogás, mentegetőzés. A Hajógyárin lévő Vizoviczky-érdekeltégeknek is megvan minden engedélyük, minden meg van mérve, aztán mégis nem egy-két party volt, amit még Újpesten is lehetett hallani, (meg a XIII-ban, zárt ablakoknál). Szóval ennek két oldala van.
BTW, kár a ZP-ért, jó hely volt (bár tény, hogy a tér többi része elég lepra volt rendszeresen, és nem a kutyasétáltatóktól... és biztos vagyok benne, hogy a zaj sokakat zavart, főként a pesti oldalon - értem én, hogy 10 után nem volt koncert, de gondolj bele: neked jó lenne nyáron, 40 fokban, nyitott ablakoknál, minden este koncertet hallgatni, még ha "csak" 10-ig is? Azért aki dolgozik, az estére fáradt, kikapcsolni szeretne, annak ez is baromi zavaró. Nem vagyok vén fasz, de húzósabb heteken nekem is van, hogy 9 körül már csak tartaléklángon pislogok - és ahhoz a zaj nagyon nem kell. És itt a rendszerességen van a hangsúly. Nekem a Sziget bőven hallótávolságban van, de azt a hetet simán kibírom itthon is)
Viszont ezek a panaszlevelek nem kicsit szánalmasak :-))

Viktus 2011.09.22. 21:50:38

OFF

Abban az új kasztrendszerben, amit a Fidesz épít - olvasható -, egy Orbán Viktorhoz hasonló falusi gyerek soha nem végezhetné el Pesten a jogi egyetemet.

nol.hu/archivum/4k___akkor_hat_orban_viktor_is_fizessen_

mruniverzum 2011.09.22. 21:53:36

ZP?

- Belga koncert
- Belga koncert
- a két ápolónő, akikkel ott ismerkedtünk meg a haverommal
- Belga koncert
- rám szólt az egyik biztonsági őr, hogy túl rövid a nadrágom és máskor így nem enged be (rajtam rövidgatya volt, a haveron halászgatya; pár centi különbséggel mindössze).

A Rió sokkal emlékezetesebb volt:

- ott ismertem meg a hamvai pigi nevű jelenséget
- máig felejthetetlen az a jelenet, ahogy jött ki két kurva a klotyóból, miközben vártam a barátnőmet és egyik okosította a másikat kézmosás közben, hogy a férfi azért van, hogy a nő minden szeszélyét fedezze anyagilag (akkor döntöttem el, hogy nem megyek oda többet). :DD

Kis ember 2011.09.22. 21:56:11

Úgy látszik, mr. 10 % helyett jött egy mr 20 %, azt meg már nem lehetett kitermelni.

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.22. 22:03:18

Nagyon helyes, most munkaalapú társadalmat építünk, nem pedig deviáns, brogos, részeges bulizósfiatalok paradicsomát. Ismerkedni a könyvtárban is lehet, zenét hallgatni is.

fraki 2011.09.22. 22:04:42

@zero: "A kerület tisztán tartása a Főkefe és a kerület dolga, miért nem náluk reklamálsz?"

Szerintem nem megoldás, hogy miután éjjel szétdorbézolják az utcákat, azután még hajnal 5-kor naponta végigmegy egy rohadt nagy takarítókocsi is azokon az útvonalakon.

"Vagy minden egyes szemetelő a ZP-ből jött ki?"

A jelek szerint igen.

"És ha igen, akkor ehhez mi köze van a ZP-nek?"

Jogilag semmi, logikailag meg az, hogy onnan jönnek ki...

"Ez olyan, mintha a szemetelsz az utcán, és előveszik a közelben lévő mozit...."

Nem. Ez olyan, mintha sok ember szemetel az utcán (és ordibál és üveget tör), és az mind a moziból jön ki, és ez minden nap, akkor előveszik a mozit... (Érdekes analógia, csak a mozit cserélted be, a többi részt meg csak enyhítetted.)

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.22. 22:06:03

Az ALKOTMÁNY ASZTALÁT kell felálítani a parkban, nem pedig farmeros, fülbevalós "zenészeknek" színpadot, akik azt hiszik, hogy a Mozart az valami csokoládéféle.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.09.22. 22:11:58

@fraki:

Aha ... a belvárosban is is lenyomozzák ki honnan jött ki?
Mert kb. 2x szemetesebb mint a ZP környéke ...

jssyjrm 2011.09.22. 22:15:19

Sok drogos buzi/sok drogos kurva
vegre egy helyes dontes.
ezt a sok senki szart aki hapog miatta meg elkene vinni par honap kenyszermunkara.

Times New Roman 2011.09.22. 22:18:04

most mit sz@rjátok össze magatokat? ezek szerint lesz ZP, csak a másik híd lábánál. talán épp a ti kedvetekért hosszabbítják meg az 1-es villamost, hogy azt is szétszedjétek éjszaka. kurvára nem érdekel ez a szubkultúra-nyafogás

HavasiG 2011.09.22. 22:18:09

Eger reloaded...

Legközelebb a Meki kiadóablakokat zárják be a fővárosban, mert túl hangos a hajnal háromkor sajtburger-sültkrumpli kombót vételezni kívánó vendégsereg. (Egerben kb. ilyen indok volt.)

Nem vagyok egy diszkós fajta, de valami ideglevezető hely kell. Vidéki lévén csak párszor voltam a ZP-ben, de korrekt helynek tűnt. Kár érte.

ketroot 2011.09.22. 22:19:22

@jssyjrm:

Teszek egy szívességet magamnak és másoknak, így ma este nem etetlek meg, remélem a többiek sem fognak.

Jó éjt!

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2011.09.22. 22:19:35

@Aullah: És, ha nem tud? Ki venne ott lakást? Mert én tutira nem...

Kis ember 2011.09.22. 22:21:53

@ketroot:

Úgy látszik, a mode-osok már jólöltözöttek...

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.22. 22:32:59

@HavasiG:

"valami ideglevezető hely kell"

Fenéket, Rend kell mindenhol. Kamerák, fegyveres őrök, titkosszolgálat, éber házmester, esti kijárási tilalom, bőr alá lőtt GPS, napszemüveg-tilalom, íriszvizsgálat buszokon, készpénz, alkohol, brogok, koncertek betiltása. Munkaalapú társadalomban semmi szükség szórakozásra. Akit felvettek a kamerák, hogy az elmúlt nyolc évben, de minimum a válság kitörése óta kocsmába ment, az ellen vagyonelkobzást kell alkalmazni, és ki kell írni a Nemzeti Együttműködés Rendszeréből.

DeadBodiesEverywhere 2011.09.22. 22:36:49

hogyhogy nincs ékezet pl. a tanszékvezető és pl. az igazgatóhelyettes irományában?

engem nem zavar hogy bezárt, 1 évben 1 koncert ha érdekelt, de a fiatalok szórakozását, a gyerek monitorozó berendezést elég jóra megcsináltak

az meg hogy a kölykök a környéken isznak, hánynak és basznak őket minősíti
a parkban tényleg szemetelnek, de ha jól tudom azt x méteren belül összeszedték

a többiről csakis a ZP-t látogató fiatalok tehetnek, maguknak keresték a bajt
nem?

DeadBodiesEverywhere 2011.09.22. 22:40:14

@lyken: De a koncertek 22:00 -kor befejeződtek, nem? Plusz ha hangos volt, akkor a hanosítót / mérőket kellett volna megbüntetni...

Anders Behring Breivik 2011.09.22. 22:40:17

Nagyon helyes hogy bezartak, de nem bezarni kellett volna, hanem FELROBBANTANI a sok primitiv tahoval egyutt, aki ott es kornyeken orjongott rendszeresen.

kerekes pereces 2011.09.22. 22:42:48

Szerintem valamely konkurens érdekcsoport lobbija van emögött. Kell valakinek a hely, mert túl jól megy.

Horizont 2011.09.22. 22:44:32

"hanem a tágabb környezetben lecsapódó, káros hatásokról."
Akkor Magyarországot is be kell zárni, mert káros hatás az van.......
A Fidesz ha okos lenne (nem az) inkább még több szórakozási lehetőséget biztosítana a fiataloknak, hogy kieresszék a gőzt! Vidéken ezerszer szarabb a helyzet, itt aztán tényleg semmi nincs a fiataloknak! Zaj viszont itt is van, nyitott ablaknál nehéz megmaradni!
Zárt ülés? Lehet, hogy a törvény ezt írja elő, de akkor szar a törvény! Kiért is van az önkormányzat? Az emberekért! Állítólag.
Ezeket a "panaszleveleket" olvasva tiszta időutazáson érzem magam és visszamentem a hetvenes évek elejére amikor semmit nem csinálhattunk és az a semmi is baj volt!
Ja és a FIDESZ rövidítése nem az, hogy FIATAL Demokraták Szövetsége??? :((

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.22. 22:45:29

@DeadBodiesEverywhere: pontosan milyen jogosítványai vannak a ZP-nek, és milyenek mondjuk a rendőrségnek vagy a városnak a közeli utcákban való hányást illetően? Értem én, hogy le kell az ilyennek vágni a pöcsét, és feldugni a torkába, de ki csinálja meg ezt?

Vittore. 2011.09.22. 22:51:35

Én nem is értem, mi ez a sírás-rívás. 2002-től jártam 3-4 évig a ZP-be, évente max. 5-10 alkalommal.

1. Jókat lehetett benne sörözni.
- Nem igaz, kiba. drága volt a sör, a csapolt sör meg ráadásul erősen gyenge is, rövid szeszről ne is beszéljünk. Mindenki, kivéve talán a turistákat, kint beszeszelt és úgy ment be.

2. A jó bulikról volt híres a ZP.
- Nekünk inkább a por, a retek és a dzsuva jutott eszünkbe, ami mindvégig jelen volt. Ráadásul az orkok úgy viselkedtek a csóró egyetemistákkal, mint ha ők lennének az Olympos istenei. Haverom majdnem megverték, mert véletlenül 50-es esett be a 100 Ft-os kapuba. Jah, haverom akkor már a doktoriját írta, csak szerencsétlen véletlenül rossz zseton csúszott ki az ujjai között. És még van ilyen történet 1000.

3. Nem a ZP-ből jövő fiatalok ordibáltak az utcán.
- Dehogynem. Saját szememmel láttam, ráadásul nem sok szórakozóhely volt a közelben még. Max. a Rio, ami meg inkább puccos volt, nem leivós-ordibálós.

4. Lehetett csajozni.
- Max. ha ismerőssel mentél. Szánalmas volt, hogy a csajok 70%-a hajnal 3-kor, 4-kor néger srácokkal taxizott el a ZP-ből. A taxisok tudnának mesélni.

5. Most még említhetném az összehugyozott környéket, a millió üvegcserepet amit sohasem lehetett összetakarítani, még bringás koromban volt pár öröm ott. Taxisok ezerszámra a bringaúton, járdán, később még kordon is.

Azt meg külön nem értem, hogy míg tavaly ment az anyázás, hogy egy csomó pénzt nem fizettek meg a valós bérleti díjért, illetve nagyobb területre építkeztek, most meg mindenki hirtelen felszenteli a helyet. Nah, a 10 éves MSZP-SZDSZ barátság után mit vár a tulajdonos? FIDESZ örömtáncot?

Még egy dolog: valamelyik nap láttam Nagy Ferót nyilatkozni, hogy milyen jó a ZP, szabadság, buli, stb., másik nap meg a tévében látom bohóckodni, ráadásul olyan ingben, ami már egy diszkóban is simán megállná a helyét.

Félreértés ne essék, értem én, hogy sok fiatal bulizni szeretne, de azért ne sirassuk már mindjárt a szegény ZP-t és a tulajdonosnőt, hogy visszanyalt a fagyi. Én a keresletet előbb-utóbb ki fogják elégíteni, ha nem ezen a helyen, akkor is meglesz az alternatíva.

Zuzu Petals 2011.09.22. 22:54:31

@molnibalage: Sokan vennének, hidd el, mégpedig az Egyetemek miatt. Tudod, ki lehet adni a lakást. De van, akinek fontosabb, hogy minden a seggében legyen, mint a csönd, mert nem zavarja a zaj. Ha lenne egy tini gyereked, lehet T is örülnél, hogy van egy hely, ahol tudod, hogy biztonságban van, és ott van, ahol mondja...
Faszom, aki csöndet akar mindig miért nem húzza ki a belét a picsába?

Netszamuráj 2011.09.22. 22:57:48

@Vittore.: Nem tudok mit hozzátenni, tökéletes összefoglaló. Teljesen lerontotta az életminőséget a környéken. Na, nem a hely. Hanem az odajárók. De nekem így jó. Nem lesz hely, nem lesznek idejárók. Majd mennek a 100.000 aláíró lakhelyére mulatni. ;)

Alapvető élelmiszer 2011.09.22. 22:58:55

@Zuzu Petals: Aki zajt akar, az költözzön reptér közelében. Éltél volna a pesti oldalon, ahol már a Közraktár utca mentén is végig lakóházak vannak, hogy a Boráros környékéről ne is beszéljek. De elmondom neked, sokszor távolabbi részeken is tisztán lehetett hallani, hogy aznap milyen koncert van a ZP-ben. Azért, mert zajos a város, akkor nyugodtan legyen még zajosabb?

De ha neked ennyire fontos, akkor bevisszük a te kertedbe, ablakod alá, aztán kedvedre pátyolgathatod a seggrészeg, de nagyon bátor 14 éveseket.

Az, hogy a tini a szüleinek nem meri elmondani, merre is van és erre egy szórakozóhelynek kell külön valamiféle villanypásztort kitalálni, az meg jobban jellemzi azt a szánalmas szülő-gyerek kapcsolatot.

Horizont 2011.09.22. 22:59:01

@Vittore.:
Kicsit túlnézhetnél a ZP-n magán, itt többről van szó!
Te magad írtad : "Nah, a 10 éves MSZP-SZDSZ barátság után mit vár a tulajdonos? FIDESZ örömtáncot?" Most akkor miről is beszélünk? (beszélsz?)
Ja és ha én max. 4-5 alkalommal megyek el valahová évente azt is csak 3 vagy 4 évig akkor nem formálnék ilyen kőkemény véleményt! (csak mert nem tudtam csajozni ott:D)

Netszamuráj 2011.09.22. 23:00:29

@Zuzu Petals: Azért nem húzunk el bazmeg, mert a lakásunk már 30 évvel ezelőtt is itt volt. Kíváncsi lennék, ha a Te lakásod mellé járnának hugyozni meg piálni fiatalok tömegei, akkor meddig lennél toleráns. Amikor a gyerekedet csak felemelve tudod vinni, nehogy belessen véletlenül a szétbaszkodott és széttört üvegcserepekbe...

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.22. 23:05:09

@Vittore.:

Mi a baj a szadival?

"2007 októberében kelt távirat szerint Navracsics Tibor Fideszfrakcióvezető mégis jelezte az amerikai követségnek, hogy pártja kapcsolatban állt a liberálisokkal egy lehetséges koalíciót illetően."

nol.hu/belfold/20110922-mit_akart_az_szdsz-tol_a_fidesz_

stevy 2011.09.22. 23:10:54

Volt már hasonlóra példa, amikor a Danubiust és a Sláger rádiót törölték el a föld színéről, hiába protestáltak - szó szerint több millióan! Csak ilyenkor alaposan felmerülhet a kérdés, hogy az általunk állítólag azért választott képviselők, hogy a mi, a választók érdekeit, akaratát képviseljék - tulajdonképpen mi a ........-t képviselnek? ELLENÜNK!!??

kyanzes (törölt) 2011.09.22. 23:14:28

" kölyökképű Rétvári Bence "

Mr. ad hominem in action. Szánalmas stílus.

Metál -e a bimetál? 2011.09.22. 23:15:32

liberális torzszülemény, és mint ilyet be kell zárni. végre megtörtént.

v.l 2011.09.22. 23:16:59

@Zuzu Petals: Nincs itt semmi baj: a helyieknek nem kell ez a szemétkupac. A kerületi önkormányzatot meg ők választják, így jobban teszik a képviselők, ha képviselik legalább most az egyszer a választóikat...
A máshonnan idejárók - akiknek meg nagyon kéne - meg majd szépen keresnek a saját lakókörnyezetükben helyet a szuper műintézményeknek, odaköltöztetik őket, és szépen élvezik egész nyáron az "élvezeti faktort", ami kijön belőlük.
Klasszikus win - win szituáció: a XI. kerületiek is jól járnak, meg akiknek messziről kellett idezarándokolni egy kis okádásra, na nekik is közelebb lesz lehetőségük rá.

karosszékely 2011.09.22. 23:28:46

Mikor volt utoljára ingyenes a koncert a ZP-ben, hány évvel ezelőtt?

Én egyébként mindig sajnálni szoktam, ha egy szórakozóhelyet bezárnak (pl. Kultiplex, West Balkan meg még hosszú a sor), de a ZP-t (pláne a Riót) nem sajnálom egyáltalán, sőt, már rég pusztulniuk kellett volna.

Jegkoko 2011.09.22. 23:35:10

@stevy: Emlékszem mindenki hogy fel volt háborodva és másnap meg ugyan azok voltak a műsorvezetők akik azelött.Itt is kb ez lesz majd.Pesen egy csomó üres kietlen terület van ahol tényleg lehet ilyen helyet létrehozni.

Link Elek 2011.09.22. 23:38:04

annyira jellegzetesen fideszes ugyintezes. tonkrebaszni mindent majd csak lesz valahogy.
undorito fergek

Vezérigazgató elvtárs 2011.09.22. 23:42:58

És az Ifipark?A Köszi?Az FMH körterme?A Dési?A Láng?És a faszomtudja még mi?
Ez is jó hely volt,vége.Tessenek lázadni!

Gyáva népnek nincs (zöld) pardon!

Kuruttya 2011.09.22. 23:43:02

Lesz még egyszer szép a világ, lesz még Magyar Köztársaság, hej, az idő eljő!

ayatollah 2011.09.22. 23:47:41

@Aullah: Te alávaló dög! Azért mert a tulaj szponzorált egy politikust, bezáratnád az egész helyet? Hogy rohadnál meg! Ha illegálisan pénzelt politikust, vegyék el tőle a helyet, ennyi. De ne zárják be.

Te is egy újgazdag köcsögláda vagy a 100 millós lakásoddal a pestoldali új lakóparkban mi? És rohadjon meg minden diák és dolgozó fiatal aki szórakozni akar mert ez a te országod, és mi dögöljünk meg! A tetves burzsoá kurva anyátokat!

gabo74 2011.09.22. 23:47:52

Bezárják az zp-t...mindjárt elsírom magam..főleg a tulajok nevében,akik évek óta kaszálnak..hüpp..most miből mennek nyaralni hawaira,szegények..te meg itthon gebedsz meg..
végre a főváros is felébredt,hogy van egy szar szerződése..talán a többit is átnézi,hogy ne tűnjön el a pénz a zsebéből..most megyek tovább sírni..

ayatollah 2011.09.22. 23:50:08

@Metál -e a bimetál?: miért te papok faszát szopod szombat esténként? Gondolom... Buzeráns állat

Riz Ottó 2011.09.22. 23:52:15

@Aullah: pontosan, Azért klassz egy lepukkant belvárosi gangos szarért elkérni a dupláját, mondván, milyen trendi, kulti meg nyüzsgő :D (ahogy azt pl. a Liszt Ferenc téren és környékén teszik).

ayatollah 2011.09.22. 23:55:00

Marad a sok hulladék techno shit hely. Gratulálok fasszopók.

szepi79 2011.09.22. 23:56:13

@HavasiG: "nem szeretjük a te fajtádat errefelé..." :D

zsoci 2011.09.23. 00:07:22

Végre ! Évek óta ennek a szemétnek a bezárására vártunk !

nyos 2011.09.23. 00:09:08

Nezzunk 3 korabbi esetet:
-2002-es (a ket fordulo kozti) Fidesz nagygyules: beszedet mondott par politikus, volt hangositas, zene (beszed elott-utan). Lehet, hogy olyan tuntetes is volt, ahol Akos eloben nyomta a zenet. Szoval egy tuntetesen lehet nyugodtan zene (technikailag korrekt hangositassal, LED fallal, stb..).
-2006-os oszi tuntetessorozat: ugye emlekszunk ki es mivel valtotta ki, de ez most mindegy. Rengetegen kint voltak allando jelleggel, napokon, heteken at. A kitartobbak meg evek multan is kint voltak (par ember), de voltak. A tetopontjan volt minden: hangositas, zene, mindenfele kifozdek, langos, ami szem-szajnak kellemes.
-2011, Zagyva Gy. Gyula vs. Sziget: megtudtuk, hogy lehet tuntetni, de csak belepovel.

Mi kovetkezik az eddigi esetekbol: a ZP vezetosege bejelent (mondjuk a Petofi hid budai hidfojehez) egy tuntetest 2011. oktober 31-tol hatarozatlan idore (vagy majd hosszabbitgatja). A kozlekedest nem zavarja. Hangositani lehet, koncertet tartani lehet, opcionalisan lehet szidni a rendszert, esetleg meg politikusokat is lehet engedni (szinten opcionalisan). Meg kajat es piat is szabad arulni a korabbi peldak alapjan. Ennyi. :)

(egyebkent a ZP nem az en stilusom, nem jarok oda)

alpaca 2011.09.23. 00:13:18

Majd lesz helyette másik ugyanott.

Rocko- 2011.09.23. 00:17:34

"Vagyis a piros vonallal jelölt területen belül nincs lakóépület."
mint medencét belepisilős és nem belepisilős részreosztani...
mert a vonalon belül nincs lakóépület, de mellette közvetlenül, Kármán Tódor Kollégium folytatásában igen.
aztán nagyon szép ez a térképmentés, csak éppen egy dolog elfelejtődik. az a sötétzöld izé, közismertebb nevén duna, az bezony vízből van. az meg felerősíti a szórakozóhelyek hangját, és vannak a Duna túlpartján is lakóházak. lehet mondani, hogy az IX. kerület, csak hogy éppen a ZP az XI. kerületi fennhatóság, így nyilván a panasz is oda került.

"Biztos a ZP hibája, hogy a fiatalok az utcán isznak és hangoskodnak a kerületben, akik amúgy lehet hogy például a Hajógyári-szigetre mennek csapatni, csak előtte még melegítenek egy kis szesszel ..."
:DDDDD
ez jó vicc.
a két szórakozóhely oly annyira eltáér egymástól, amennyire csak lehet.

alpaca 2011.09.23. 00:18:00

@zero:

Ja, csak kiegészítésképpen:
- koncertek nem voltak ingyenesek - igaz - aprópénz
- csajokat nézni csak a pedofilok jártak a zp-be

amúgy fasza hely volt egy-egy koncert erejéig, utána menekülni kellett abból a foshalmazból

Rocko- 2011.09.23. 00:22:14

"Azonban a térképet megnézve Budapesten sehol sem lehetne este nyílt területen koncertet tartani, hiszen a ZP legalább 300 méterre helyezkedik az első lakóháztól, az egyetemi campus és az Inforpark kellős közepén elhelyezkedve."
tessék nyugodtan nagyobb térképet nézni.
ha annyira talpon akar maradni ZP akkor vegye meg a VÁrkert Bazárt. úgyis csak oszladozik. zajvédő fallal ugyanúgy megfelelő lehetne a Budai Parkszínpad.
és még lehetne sorolni a kihasználatlan területeket. csak keresni kell.

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2011.09.23. 00:37:13

Ha meg akarták volna tartani, azt a túlzsúfolt, zajos szart, akkor talán még időben egyezkedni kellett volna az XI. ker. Önkormányzattal a terület bérlés kérdésében és egyezkedés alatt nem az elzárkózást és nevetséges árakat értek. Szóval, ha annyira, kurvára a szívükön viselték volna a dolgot, akkor fizetnek és nem aláírást gyűjtenek, meg lázadnak. Egyébként főleg mostanában, azoknak a kurva megmentős koncerteknek az zaját még 3km légvonalbeli távolságból is simán hallottam. A sztenderd műsorokét, csak akkor, ha a Duna felől erre hozta a szél a hangot. Namármost, mi a lakótelep közepén lakunk, úgyhogy a Duna felé eső épületek lakói -itt most több főút és sok kisebb utca távolságról beszélünk és nem a szomszéd házakról- nyilván sokkal durvábban kapták meg a zajt éjszaka. Nem bánom, hogy bezárták végre. A lassan 8-900 forintos vizezett sör áraikkal is elég tenyérbemászóak voltak. Nem hiszem, hogy ne lehetne, normális belépővel, jó kiépítéssel és rinyálás, meg aláírások helyett rendes bérleti szerződéssel egy másik normális szórakozóhelyet létrehozni Budán. Ehelyett a nyomorgásig túlzsúfolt (részeg tini picsák hadai, akik fürtökbe verődve locsolják az igénytelen vörösborjukat mások ruhájára, majd zajosan hánynak a Duna-parton, hogy aztán egy zombi-emós külsejét magukra öltve bukdácsoljanak keresztül-kasul a budai alsó rakparton és a rájuk vadászó 30-40-es igénytelen kurvapecérek), büdös(a konténer vécék messze áradó ódora, amint belepi a szinte az egész kanyont), zajos (a színpad leginkább, egy túlerősített, lekváros-bödönből dübörgő nyenyerekoncert, zéró ráláthatósággal és födővel) gusztustalan lyuk helyett, ahol több a VIP napozó, mint a többi "tánctér". Lenne erre hely, talán nem is olyan messze onnan. Csak hát, előfordulhat, hogy máshol kultúrátlan kéne viselkedni, zajongani és egyébként is már nem a régi pocsoja lenne. Ugye, fijjúk-lányok?!? Nincs semmi baj azzal, hogy végre bezárták.

Veder1 2011.09.23. 00:59:38

Végre (Modor Tibit nem veszem ide, mert gyáva szar) egy vezető blog is ír erről , nehéz volt? A többitől kérdezem, félreértés ne essék...

Lacusru 2011.09.23. 00:59:41

@Módfelett Kényelmetlen: Ezt még nem hallottam :-) Régi szlogen?

A tegnapi adatok szerint már alig 30% vikike népszerűsége! Asszem rohad a narancs keményen!

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2011.09.23. 01:03:53

Bezárták? Szar ügy. Majd nyitnak másikat. Vagy ugyanazt máshol. Van több száz másik használható szórakozóhely is. Unatkozni nem fognak a fiatalok, ebben biztos vagyok.

Chef Robert de Sponge 2011.09.23. 01:28:57

Azért hagyjuk meg, elég nagy mutyi volt, ahogy ez a két érdekcsoport privatizálta a két közparkot, miközben - megkockáztatom - százmilliókat kerestek, de csak gombokat fizettek a város legjobb helyein fekvő kerthelyiségekért.

A köz érdekét az szolgálná, ha kétévente az ilyen helyeket nyílt aukción adnák bérbe - aki a legnagyobb bérleti díjat hajlandó fizetni azé a hely két évre.
A piac beárazná a tényleges értéket...

xstranger 2011.09.23. 01:31:09

@Chef Robert de Sponge: a legjobb hely? Egy minden oldalrol varosi autopalyaval korbevett poros placc? Mondjuk igazad van, tobb penzt kellett volna menni, abbol fogadhatott volna a kerulet biztonsagioroket jarorozni keruletszerte.

Jossarian 2011.09.23. 01:35:52

Lofaszt volt nevezetesseg, ott lehet a legkonnyebben fuvet es bogyot venni, ezert ott viritott minden gyoker. Szemettelep, jo, hogy vegre ledozeroljak. Kar, hogy nem a torzsvendegekkel 1utt

Harisnyás-Tóth Illés 2011.09.23. 01:39:55

Nekem meg attól van nagyon herótom, hogy 50 méterre az ablakomtól van egy bazi nagy templom, és minden hétvégén kora reggel a bolond kolompolásukra kell felébrednem!
Tilcsák be a templomokat!!!

Takimester 2011.09.23. 01:41:50

A ZP legnagyobb hibája az volt, hogy aránytalanul drágán mérték az italt. Ha olcsóbban adják sokkal kevesebben ittak volna kint, vagy legalábbis kevesebbet, mert hogy "majd bent még iszunk..." alapon nem isznak annyit kint, így viszont kint ittak egyszerre sokat, bent emiatt rosszul letek, onnan kiterelték őket(egyszer még engem is) és utána kint hánytak. És hiszem, hogy sokkal nagyobb lett volna a bevételük ha nem 500-ért adnak egy 4 dl-es vizes sört, hanem 300-ért 5 dl-t. Jó példák a Morrisonsok.

Viktus 2011.09.23. 01:50:15

Meglepett ez v.kit? a nemzeti együttműködés rendszere a közmunkára épül oda meg minek ilyen szar adózó létesítmény ...

Kandabula 2011.09.23. 01:59:22

@Takimester: látom, vágod, mi a lényeg. Örülj. Egyébként leszarom. Én egy Liszt Ferenc szobrot szeretnék oda. Vagy egy Elvist. Vagy csak egy pálinkaültetvényt. Vagy kolbásztöltő butikot. Oda jártam 5 éven keresztül. (Mármint az egyetemre.) Jó volt. Hogy kinek mekkora buli? És bármely vendéglátóhely bárkinek mekkora buli? Vagy ingyen csinálják? Tényleg. Csinálják ingyen. Oszt jónapot!

Viktus 2011.09.23. 02:12:18

@Netszamuráj:

Szép is lenne ... felénk cigány hordák járnak sáska módra ...

SvenH. (törölt) 2011.09.23. 02:23:56

"Azonban a térképet megnézve Budapesten sehol sem lehetne este nyílt területen koncertet tartani, hiszen a ZP legalább 300 méterre helyezkedik az első lakóháztól, az egyetemi campus és az Inforpark kellős közepén elhelyezkedve."

a Karman es a Schönhertz nem is szamit?

Viktus 2011.09.23. 02:24:03

@Chef Robert de Sponge:

Na igen ... de itt ilyen apróságok nem számítanak. A kerület is kíváncsi leszek a kiesett bevételt miből pótolja :) v.mi finom adóemelés ...

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2011.09.23. 02:43:38

A panaszok között nem sok olyat találtam, ami ne lenne megoldható erőteljesebb rendőri/közterület felügyelői jelenléttel. De az is igaz, hogy nem én lakok ott, nem tudom megmondani, tényleg zajos-e vagy sem.

GoVegan (törölt) 2011.09.23. 02:51:45

@Aullah: langyos. nem oda akarnak valamit, hanem majd a kovetkezo helyre. rebesgetik mar egy ideje, egy szorakozonegyed letrehozasat. na hol?

Kivancsi 2011.09.23. 03:38:39

szoval lejart a szerzodese es vege.... mit kell ezen kiakadni?

namkuzu 2011.09.23. 05:41:46

azért a vasárnap este nyolc óra utáni állapotok miatt felháborodó "egyetmi tanár" nem gyenge :D

Zuzu Petals 2011.09.23. 06:31:07

@Alapvető élelmiszer: Én utálom, alig voltam ott. De a szórakozási lehetőségeket szerintem ma Mo.-n nem kellene kivinni külső helyekre (amik - mondom a sok retard fasz magyarnak, akiknek fingjuk nincs, mi az a KOMPROMISSZUM - pihenésre vannak), mert csak szétlopják a fiúkat, a lányokat meg megbasszák. Én pl. azért élek a Belvárosban, mert sokat dolgozom, és este nem merek kihalt, csöndes helyen közlekedni. Ezért cserébe felébredek éjjel párszor. Én ezt vállaltam. Valamit valamiért. Olyan nincs ugyanis, hogy legyen tiszta meg csendes a kis környéke, de azért érjek oda mindenhova max. 5 per alatt.
Amúgy emiatt a hányás hozzáállás miatt tart itt az ország, mert mindenki csak magára gondol, és mindent azonnal akar.

hattyú 2011.09.23. 06:32:22

Nem is kell Budapsetre ZP, Sziget sem kéne, legyen szürke és koszos, meg legyen síri csend, unalmas, színházak sem kellenének, meg semmi ami eltér a dohos, állott, szalonna meg rántott hús szagú magyar közízléstől. Ahogy annak idején az Ugatha Christie is megénekelte... "Jó ebédhez szól a nóta, mindenki eszik és dudorászik, jó ebédhez szól a nóta és az ember ettől a falra mászik, táj jellegű jellem revű a nagy magyar állam ez, nagyapa a kiskertjében szent unalmat permetez"

Guszti bá 2011.09.23. 06:35:02

@hivatásos naplopó: A faszfej nyugger az valószínűleg édesanyád, bár nyilván nem a kerületben lakik.

Zuzu Petals 2011.09.23. 06:39:25

@Netszamuráj: Azért nem húzol el, mert egy csökött, röghöz kötött fasz vagy. Gyereknevelésre amúgy a Belváros teljesen alkalmatlan. Szerinted miért alakul minden világváros át akként, hogy a belvárosban irodaházak, boltok és szórakozóhelyek vannak?! Nyomorék, ostoba fasz vagy, aki részegek, kutyaszar, hányás, cigányok között nevelted fel a gyereked iszonyatos szmogban, amivel gyakorlatilag korlátoztad a fejlődésben. Csak gratulálni tudok!

magyarisszimusz 2011.09.23. 06:52:41

sok idióta, alkoholista és drogos diplomát pénzért szerző négylábú koszos háziállat...ha ti laknátok ott, vagy a szüleitek egy kisgyerekkel, aki nem tud aludni a sok barom miatt...akkor tán felébrednétek, hogy a világ nem azért van, hogy a ti üvöltözéseteket hallgassa...egy olyan területen, ahol mást nem zavartok, oké, csináljátok, de ott, ahol mások munka utáni nyugalmát elveszitek...no, az már nem oké...aki másképp gondolja, az nem normális...ennyi
nem lakom a környéken szerencsére...de igen is, lakatlan területekre az ilyen dolgokkal, oda, ahol max a kutyákat zavarja...vagy föld alatti hodályt építeni nekik..de azt meg ugye meg kell fizetni és arra már nem telik az ifjúságnak, mert nem maradna mani cigire, sörre és drogra. aki azt mondja, hogy ez nem így van, az nem járt még ilyen rendezvényen....és nem csak egyetemisták mennek oda, hanem fiatalabbak is...

Virág et. 2011.09.23. 07:18:24

@derelyegrádi szellem: Azért óriási a különbség a mutyi és a bezárás (engedély meg nem hosszabbítás, az eredmény ugyanaz) között. A kettő között van a normális működés.
Egyébként kérték a közterülethasználat meghosszabbítását, ennek az ügyében döntött most a képviselőtestület, hogy ti. nem hosszabbítja meg, tehát volt kérelem, volt kampány is a kérelem mellett. A döntés meg ez.

A vicces az, hogy ennél alkalmasabb helyet nem fognak Budapesten találni. De úgy látszik a XI. kerület nem kér az ott szórakozni vágyók által termelt bevételből. Sajnos, a "kulturált zöld terület", amit a TTK prominense szeretne egészen pontosan 0 forint bevételt jelent a kerületnek (illetve mínuszat, kiadást). Senki nem fog azért odavillamosozni és enni egy gyrost vagy venni valamit az éjjelnappalikban, hogy egy parkot nézzen. Talán csak a hajléktalanok, a drogosok meg olyanok, akik a Népligetnek is szép hírnevet adtak. Bár biztos kellemesebb a látvány az egyetem ablakából, de az egyetem is csak azért tud működni, mert megfinanszírozzák épp olyan kulturálatlan butaságokkal például, mint amilyen a szórakozás, a turizmus és az abból eredő adóbevételek. Ezért kell helyén kezelni a kutatófizikus kritikáját, ha pl pénzről van szó. Mert annak megteremtése ugye őt nem érdekli, gondolja, hogy az adott, van és kész.

Mondom ezt úgy, hogy életemben nem voltam ezen a helyen és egyáltalán nem érdekel, érint ha bezárják. Csak a népszerű, tehát üzletileg eredményes helyek ledózerolása szúrja úgy általában a szememet.

különvélemény 2011.09.23. 07:33:10

"Vagyis a piros vonallal jelölt területen belül nincs lakóépület."

A víz és a hangok terjedése közötti összefüggés kimaradt fizikából, vagy azon az órán is a zépében nézegetted a csajokat? :)

Mellesleg mindenkit, aki aláírta a tiltakozást, pár évre eltiltanék a közügyekről.

De én i írok gyorsan egy lakkossági levelet:

Tisztelt Önkormányzat:

2008 május 17-én Szombaton délelőtt 10 órakor el akartam vinni a gyermekemet a közeli parkba játszani.
Mikor odaértünk, észrevettem, hogy a teljes közpark körbe lett kerítve és biztonsági őrök felügyelik.
Ekkor megkérdeztem a biztonsági őrt, hogy hadd menjünk be játszani a parkba, mire megfenyegetett, hogy elás minket.
Ekkor rendőrt hívtam, mert tisztában voltam vele, hogy ez egy közpark és a fővárosi és kerületi rendeletek is tiltják egy közpark lezárását, de a rendőrök nem voltak hajlandóak kijönni.
...

Gonoszkistörpe 2011.09.23. 07:37:29

A fiatalok inni fognak,csak dühösek is lesznek mert nincs zp. Egyébként ez a legjobb a szomszéd is hozzánk küldte a gyerekeit játszani és neki mindig rend volt a lakásában.
Most majd elmennek olyan kerületekbe szórakozni ahol még a diktatúra engedi. Egyébként mindig találnak lakossági bejelentőt aki az Ő akaratukat erősíti.
Szánalmas

2011.09.23. 07:39:47

Bizonyára a törzsvendégeknek hiányozni fog, de ebből politikai kérdést faragni, kissé nevetséges, és infantilis lélekre utal.

különvélemény 2011.09.23. 07:44:14

@zero: "Azonban nem a területfoglalási-díj összege az ok."

A bezárást Molnárnak és a kerületi maszopnak kell megköszönni.
Ha normális szerződést kötnek, betartják a szabályokat, nem zárják el a parkot napközben, nem szavazzák le az ellenzéket minden egyes esetben, amikor napirendre akarta tűzni a zépé ügyét, akkor most nem zárna be a hely.

Gyermekláncfűrész 2011.09.23. 07:47:14

@különvélemény: "Mellesleg mindenkit, aki aláírta a tiltakozást, pár évre eltiltanék a közügyekről."Ha valami, akkor ez volt a legszebb. A gyökér melletted varázspálca. :)

különvélemény 2011.09.23. 07:50:01

@Gyermekláncfűrész:
Ez így van, én már kinőttem a varázspálca korból nem úgy, mint azok, akik még tüntetni is képesek egy szórakozóhelyért. Élükön Gyurcsánnyal meg Deutsch-al.

Grafithuszar 2011.09.23. 07:52:02

Most néztem meg az indexes videót a témáról. A vén akciónyugger nagyon durván nyomja:
"Mikor mi voltunk fiatalok, egyedül szombaton. Kész. És akkor is csak 10-ig"
A másik nagyon okos:
"-A ZP előtti parkban ami egy fiatal lánnyal megtörténhet az meg is történik
-Ha nem lesz ZP akkor maga szerint az a lány otthon marad
-Az engem nem érdekel".

BME-s voltam, szóval én is jól ismerem a környéket, tele van kollégiumokkal, szóval a bokorba pisilés és a hajnali részegen hazajárás nem fog megszűnni.
Én már nem vagyok kollégista, dolgozok, de imádtam a ZP-be járni, mert bár a buliba már öreg voltam, de eszméletlen jó volt, hogy meló után hazafele csak simán beugorhattam egy koncertre meg egy sörre a ZP-be....

Még szerintem a Gödört kellene bezáratni, és akkor tényleg kirakhatnánk a zombiváros táblát Budapestre

bastian 2011.09.23. 07:59:20

A gond már ott kezdődik, hogy olyanokat is beengednek egy éjszakai szórakozóhelyre, akiknek "írásos szülői engedély kell". Csak kiskorú gyereknek kell szülői írásos engedély, gyereknek meg semmi keresnivalója éjszakai alkoholos szórakozóhelyeken, sem szülői engedéllyel, sem anélkül.

fkorbi 2011.09.23. 08:03:34

sztem meg jó döntés, a zárvány"parkokba" beköltöző hajléktalanok biztos jobb milliőt és kevesebb szemetet termelnek majd. A panaszkodók, és a döntéshozók is pihentető kikapcsolódásra lelnek ott.

nemecsek ernő áruló 2011.09.23. 08:05:33

@különvélemény: Aham. De nevével, és címével senki nem merte vállalni, hogy zavarja a ZP.

Riz Ottó 2011.09.23. 08:12:00

@Zuzu Petals: hát igen, úgy alakult ki, hogy a belváros a pezsgésé, a külváros (kertváros) a pihenésé, mert így racionális. De Budapest sajnos szembemegy ezzel, aki belvárosban lakik, az is elvárja, hogy madárcsicsergős, tyúkkotkodácsolós kuss legyen körülötte, aztán meg jóízűen elrak duplaannyi pénzt, merthogy "belvárosésnyügyzsgősmindenközelvan"". Ilyenkor persze lelkesen és büszkén hivatkozik a környéken lévő szórakozóhelyekre.

Sokan vannak, akik egy néma alvóvárost szeretnének Budapestből csinálni. Ezek közül is azok a legjobbak, akik fiatalként teljesen kihasználták a városi lét előnyeit (hogy finoman fogalmazzak), de mihelyst ennek az időszaknak vége lett, esetleg lett kölkük, ezeket az éveket el is felejtették. Most már álljon meg a világ, mert ők megöregedtek.

Dr. Eher 2011.09.23. 08:17:19

Az a baj hogy túl sok önkormányzat van pesten. Kéne 1 db fővárosi oszt szevasz. A sok sopánkodó kerületis meg mehetne dolgozni.

Alikam 2011.09.23. 08:17:20

Majd küldök pár siratóasszonyt....

Bezár a ZP, júúúj, most mi lesz, úristen, szegény fiatalok kénytelenek lesznek 2,5 kilométerrel odébb berúgni....

Ez már az Apokalipszis kezdete.

Pontos 2011.09.23. 08:20:33

Budapest koszos, büdös, zajos a ZP nélkül is. Szánalmas az egész hadjárat, a panaszok, még a tanszékvezető-ig.h. úrnak is komoly gondjai vannak a magyar nyelvvel. Agyszer majd kiderül, hogy kinek fájt a foga a területre.

f.m.j. 2011.09.23. 08:23:02

nem akartam írni, mert soha nem jutottam el a zöld pardonba, nem is lakom arra, szóval mit ugatok, ugye...
ami nagyon zavar, hogy mit keresett a tüntetők között gyurcsányferenc, meg dajcstamás (aki brüsszelben lett alkoholista? durván megnőtt a cserpákja, és be is lilult)
mitől van az, hogy nálunk a politika mindent megfullaszt, mindent átölel polip karjaival, odateszi minden mellé az arcát valami hiteltelen gyík?

amúgy szerintem a zenének, irodalomnak, művészetnek, hitnek csak jót tesz, ha betiltják állam által,
sokkal minőségibb lesz, bátrabb, igazabb, ha a hatalom nem ismeri el, sőt üldözi
nem vagyok hülye, nem ezt kívánom magunknak, de egyelőre nincs más út, hogy megtisztuljunk...
megtisztuljunk, hogy aztán lépni tudjunk, hogy ők is tisztuljanak... :):)
veszélyes vizekre hajóztam?

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2011.09.23. 08:25:08

@ayatollah:
Szórakozás != (éktelen lárma, kosz && piszok ).

Egyébként az "akinek nem tetszik, költözzön el" címü dologról : van, aki már 30-40 éve ott van. És miért bukjon anyagilag, csak azért, mert mások szükségtelen módon lármát okoznak ? Egy vasúti pálya, vagy autóút, az más tészta.

A hozzászólásod hangvétele pedig kissé demagóg. Gyülölködés helyett gondolokodj el, hogy hogy lehetnél te is burzsuj ÉS TEGYÉL IS ÉRTE.

Leriel 2011.09.23. 08:26:02

Ha én polgármester lennék ott, a koncertek idejére kis befektetést végeznék a helyi közterület-felügyelők irányába, és egyetlen éjszaka alatt annyi büntetést kioszthatnék, hogy négy évig vissza se kéne jönnöm Hawaii-ról.

dr. Aullah 2011.09.23. 08:28:14

@ayatollah: Látom valakit mélyen érintett a bezárás...

Grafithuszar 2011.09.23. 08:28:33

Nem az Apokalipszis csak szar hogy egy jó helyet indokolatlanul bezárnak . Ráadásul a részegek nem tűnnek el mert tele van a hely kollégiumokkal

Roy 2011.09.23. 08:29:05

@Kicsi Kacsa: A 60-as években már nem jött a nagy fekete autó. Az az 50-es években volt.

Don Quixote de la Ferko 2011.09.23. 08:32:02

Érdekes, volt idő, amikor két HS40 elég volt a normális szórakozáshoz.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2011.09.23. 08:32:17

@zero:
CSak azt szeretném kérdezni, hogy miért lettetek mostanság ilyen demagógok ?
Pár napja az ( azóta effektíve megszüntetett ) egykulcsos SZJA ellen pufogtatok. Hogy "miért kell a gazdagokat támogatni", azáltal, hogy az 'LATALUK megkeresett pént nem vesszük el tölük.

Most meg az nem tetszik, hogy valaki a tulajdonát HASZNÁLNI akarja, este nyugodtan PIHENNI és ebben a ZP által okozott zaj és kosz ZAVARJA. Nem azt boncolgatjátok, hogy
a. miért kell állat módj'ra "bulizni"
b. miért nem takaritotta el a ZP a "vendégek" 'latal okozott mocskot,
hanem nyomatjátok a demagógiát.

Nyugat Európában hol van ilyen hely, ahol nyáron a lakóövezetben büntetlenül lehet okádni 's mindent összekoszolni ?

Alikam 2011.09.23. 08:54:29

@ayatollah: azért ne haragudj már, hogy megszólítalak, de ha neked az életben a legfontosabb dolog, hogy milyen zenés szórakozóhely marad, akkor nem irigyellek, függetlenül attól, hogy 15 vagy 30 éves vagy.

darkspell 2011.09.23. 08:55:21

Na akkor csak pár kérdés, úgy "demagóg" módjára:

- ...és akkor most a sok ott lakó kollegista nem piálni, hazafele okádni, kiabálni, randalírozni?
- ...és a majdani parkba ki fog járni? Úgy értem, a hajléktalanokon kívül?
- ...és ezzel most így a kerület több pénzhez jut?
- ...és ez a felpakolt négy-öt (név nélküli!) levél többet jelent, mint pár ezer ember szórakozni vágyása? Én is meg tudok írni pár ilyen levelet...
- ...és hol tudsz még ötöd-tized áron koncertekre menni?

Igen, a ZP is hibás, éveken át nem fizettek elég pénzt. De ők nagyrészt azért felelősök, amit a látogatók OTTbenn csinálnak/nem csinálnak. Amely téren azért elég jó munkát végeztek. Nem tetszik a lakóknak, hogy az oda menők/onnan jövők hogyan viselkednek? Ott van kérem az a rendőrség, tessék járőröket küldeni! Ja hogy az a kerülettől zérónál több erőfeszítést igényelne? Kellemetlen.

Nem voltam ott sokat, alig párszor, de mindig jól szórakoztam. Igaz, nem drogozni, piálni mentem.

A panaszkodót meg megkérdezném, hogy ő vajon huszonéves korában egyszer sem kurjongatott az utcán? Egész életében szende szűzként élt?

Képmutatás... mindkét oldalról.

Alikam 2011.09.23. 08:56:16

Az a baj, ezekkel a mai kis buzikkal, hogy már jó dolgukban nem tudnak mit csinálni. Kicsit szopóágra kéne őket tenni, aztán egyből nem az lenne a fő szempont, hogy hova menjünk hétvégén bebaszni...

Kis ember 2011.09.23. 08:57:19

@Scaramella va alla guerra:

Muhaha, a megöregedett informatikus. Azért mert te a számítógép előtt kockultál, más még bulizni szeretne. Mondom ezt úgy, hogy kb 7 éve nem voltam a ZP-ben. Családi autód van-e már?

renevol 2011.09.23. 08:58:57

Túl vagyok már pár kedvenc helyem bezárásán. Csakhogy - fontos különbség - azokat nem bezáratták, hanem bezártak, átalakultak.

A felháborodás a ZP bezáratása kapcsán részemről nem a hely miatt van (abszolút nem jártam a ZP-be), hanem a kamu indokoknak, a zárt ülésnek, a korábbi milliárdos csalássorozat fel nem göngyölítésének, a pártpolitikai vonalnak.

A Fidesz-éra minden egyes kis apró rezdüléseiben a legsötétebb kommunizmust hozza vissza.

Kecsbit 2011.09.23. 09:00:06

Tök jó, hogy a ZP elleni érvek a részeg fiatalokról, a szemetelésről és a rongálásról szól, de ezek emberi tulajdonságok, és sem a nyitott szabadtéri szórakozóhely ( nincs még egy ilyen eutópában, most meg már főleg nincs) és nem is a zenekarok vagy az üzemeltetők következménye.
Attól, hogy valaki nem tud viselkedni egyénileg vagy csoportban, még nem tanulja meg, ha bezárnak egy helyet!!
Ezzel csak más szőnyege alá söprik a szemetet!
Ha ennyi panasz érkezett a rendszeres randalírozásról, nem kellett volna a jardnak is néha menni egy két kört, hogy legalább a látszat meglegyen, hogy tesznek valamit a pógárért???
Jahogy akkor túlórabér kell a jardnak!!
Gratulálok a közgyűlésnek és lakosoknak, most buktak el több 10milliós bevételt!!
Remélem a ZP üzemeltetői találnak egy helyet és az nem abban a kerületben lesz!!

Én is rendszeres látogatója voltam, és lesz valahol, leszek is a ZP-nek, és nem csak a 400-ft belépő miatt, és nem is a drágának titulált ital miatt, hanem mert nagy volt a tér, ha nagyon jó zene volt akkor is azért még volt egy kis hely és mert, ez a legfontosabb SZABADTÉRI!!!!!

Nem tudom, akik köpköditek a ZP-t , mikor voltatok utoljára szórakozó helyen??
1, nincs másik hely ahol élő zene szólna, és nem tucc-tucc !!
2, akár hova elmentem máshova, másnap a ruhámat 100 fokon kellett kifőzni, hogy a bagószag ki jöjjön belőle.

És a kedves ott lakókat nem akarom elkeseríteni, de a zaj az megmarad nekik, mert nagy részét nem a ZP okozza!!

A RIO-ról nem írok, mert ott soha nem jártam, az más kaszt, más világ, bár érdekes, úgy néz ki, hogy a RIO-ban szórakozók csendben és békében haza teleportálják magukat, mert mindig csak a ZP-sek zajonganak és szemetelnek.

De akkor miért is kell a RIO-t is bezárni ?????????????????????????????????

Alikam 2011.09.23. 09:03:18

@darkspell: azért egy modernebb, kifinomultabb felfogású szórakozóhely nem csupán arra figyel, ami bent folyik. Példának okáért, ha mindenki a ZP elé szarna, akkor a szagtól már a kutyának se lenne kedve bemenni, akik meg bent vannak azok rohannának kifele.

Érted az analógiát, remélem.

Szóval a ZP helyébenfelfogadtam volna 3 hajléktalanat akik fejenként 5000-ért két óra alatt összeszedték volna 500 méteres körzetben a party-szemetet.
Gyanítom a szemét mennyisége kb. ilyen hatókörben a legnagyobb.

És akkor már csak a zajjal kellett volna valamit csinálni.

A részeg hangoskodással sajnos nem lehet mit tenni, bár az is olyan, hogy hiába részeg, addig ordibál amíg le nem basszák, akkor hirtelen mégsem lesz olyan részeg és egyből befogja a száját.

Roltii 2011.09.23. 09:07:30

hát ez tetszik:
"akinek nem tetszik költözzön el" vs "büdös külvárosi/agglomerációs köcsög aki ide jön be benzingázt puffogtatni"
akkor most mit is kell csinálni?

Zero: tényleg demagógak lettetek. Volt régebben egy rakat jó posztotok, most meg hanyatlik az egész, ahogy Scaramella mondja. Kicsit nézzétek már meg a régi írásokat, hogy mi volt akkor az értékrendetek, és hasonlítsátok össze a mostanival.

Hogy ne csak OFF legyek: ZP-ért nem kár. Nem a fiatalokért, hanem a profitért volt. Ha ők nem lesznek, majd jön más, mert ezek szerint működőképes ez az üzleti modell. A Hajógyári sziget mutatja, hogy akár messzebbre is hajlandóak elmenni az emberek este bulizni, úgyhogy nem kell feltétlen a város közepébe tenni ezeket a helyeket.
Egyébként a szemét kérdésen kívül brutális volt, hogy nem lehetett használni a hídra a felhajtót, taxik összevissza stb... Persze ezek lehet, hogy orvosolhatóak lettek volna a bezárás nélkül is. De ne sajnáljunk már vállalkozókat folyamatosan. Itt a ZP, indexen a mammutosok voltak a mártírok, elég nevetséges...

Alikam 2011.09.23. 09:08:42

@Kis ember: szerintem itt senki nem titlja meg a bulizást, és én kétlem, hogy a ZP volt az egyetlen hely, ahol bulizni lehetett.

Szumma szummárum, túl van ez dramatizálva.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.09.23. 09:09:31

Hát még mindig nem értitek ti ostobák???
A forradalmi szavazófülkében, mikor az forradalmi "X"-et írtátok a forradalom hevében edzett tollatokkal, akkor népakarati felhatalmazást adtatok ennek a kormánynak, hogy kicsinálja a ZP-t.
:P

lyken 2011.09.23. 09:11:21

@hivatásos naplopó: "mikor laktal arra? az elejen tenyleg szar volt az uveghelyzet, de az utobbi evekben sokat javult. "
3 éve még probléma volt. Miután 5 hétig kellett kötözni a kutya egyik mancsán a talppárnát, rájöttem, hogy nem csak esztétikailag zavar a cserép. Van róla fogalmad, hogy egy mozgásigényes németjuhásznak milyen az amikor minden lépése fáj több mint egy hónapon át?

@zero: "A kerület tisztán tartása a Főkefe és a kerület dolga, miért nem náluk reklamálsz?
Vagy minden egyes szemetelő a ZP-ből jött ki? És ha igen, akkor ehhez mi köze van a ZP-nek?"

Nem reklamáltam most sem. Véleményt nyilvánítottam. Esténként jól látható áramlás volt a ZP felé. Gyakorlatilag nem a ZP, hanem a szemetelő, üvegetaszfalthoz csapkodó, rókázó fiatal a ludas a dologban. De ő miért is megy arrafele?
Lehet védeni a ZP-t. De a jelenség a következőképpen festett: A csóró ifjak odamennek az ingyenkoncertre, ingyenbulira. De mivel a pia drága, ezért már útközben alapoznak töménnyel, csapatosan. Aki meg menő akart lenni, de nem bírta a gyomor, az kiadta azt ami a szívét nyomta. A járda közepére. Aki meg nagyon menő volt az földhöz verte a palackot. Nem nagyon érdekel, hogy kinek a hibája. A jelenség zavar.

@DeadBodiesEverywhere: A koncertek igen, de a normál zenére ez ugyanúgy megáll még manapság is.

Roltii 2011.09.23. 09:13:21

@Alikam: na, látom küzdesz a fekete gazdaság ellen...:D
"Szóval a ZP helyébenfelfogadtam volna 3 hajléktalanat akik fejenként 5000-é"

lyken 2011.09.23. 09:20:04

@Kecsbit: "Ha ennyi panasz érkezett a rendszeres randalírozásról, nem kellett volna a jardnak is néha menni egy két kört, hogy legalább a látszat meglegyen, hogy tesznek valamit a pógárért???
Jahogy akkor túlórabér kell a jardnak!!
Gratulálok a közgyűlésnek és lakosoknak, most buktak el több 10milliós bevételt!!
Remélem a ZP üzemeltetői találnak egy helyet és az nem abban a kerületben lesz!!"
Valóban. Viszont egy ekkora terület hatékony lefedésére kell 6-8 ember. (Schönherz-től a Borárosig volt a vonulási zóna és az infopark is kapott rendesen estefele.) Egyszerűen nincs annyi rendőr, hogy ki lehetett volna őket rendelni. Az egész kerületre jut ennyi. Arról nem is szólva, hogy a leigazoltatott és alkoholfogyasztáson ért 18 év alattiak tömegét el kellett volna az örsre szállítani. Erre egyszerűen nincs kapacitás. Se járőr, se jármű, se pénz.

"A RIO-ról nem írok, mert ott soha nem jártam, az más kaszt, más világ, bár érdekes, úgy néz ki, hogy a RIO-ban szórakozók csendben és békében haza teleportálják magukat, mert mindig csak a ZP-sek zajonganak és szemetelnek."

Jobb is, hogy nem jártál. Olyan hely, hogy bármilyen normális ember bemegy akkor farral jön ki. Sznob parasztok gyülekezőhelye. A személyzetével egyetemben.

Szelid sunmalac 2011.09.23. 09:20:53

Bezar egy hely, aminek lejar a szerzodese, 10 even at a toredeket fizette, mint amennyit kellett volna, es a szereset foglalta el a helynek ,amiert azt a keveset is fizette.

URISTEN!!!! MOST HOVA SZARJAK IJEDTEMBEN?!

Majd lesz mashol, masmilyen. Talan jobb, talan rossabb, akkor majd masik helyet fognak lajkolni es osszehanyni a fiatalok, kb. ugy fogjak elfelejteni mint a West Balkant. Ket evvel kesobb a kovetkezo "generacio" meg mar csak konyvekbol olvas majd rola, mint pl. hogyan eltek a mezopotamiaiak.

2011.09.23. 09:21:05

Én nem igazán értem a felháborodást. Nem vitás, hogy a ZP-nek voltak rossz hatásai, ezt már kifejtették előttem (zaj, kosz, részeg tinik, bunkó szekusok, ótvar módon elvonuló közönség). A szerződésük lejárt, nem hosszabították, ennyi, egyszerű polg. jogi eset. Az igény nyilván megmarad, tehát biztos, hogy lesz ZP, csak máshol. Most akkor tényleg földrajzi jellegű vitát folytatunk, hogy 1-2-3 kilométerrel odébb kell majd menni? Nem tökmindegy? Akárhol is lesz, a közlekedés meg lesz oldva, mert muszáj. vagy mindenkinek pont ott felelt csak meg, és lehetetlen átszokni egy másik hrsz-ú területre? Nekem nem fog hiányozni, akinek meg igen, majd elzarándokol az új ZP-be, alkalmasint 15 perccel többet kell majd utaznia, valóban tragikus.

hivatásos naplopó 2011.09.23. 09:21:29

@lyken: sajnálom a németjuhászodat, de igazából az ostoba gazdi miatt. miért viszed olyan környékre ahol tudod, hogy tele van üveggel? meg egyébként is, minek tartasz németjuhászt lakásban? de komolyan nem érzed, hogy kínzás neki?

hivatásos naplopó 2011.09.23. 09:24:31

alapvetően kíváncsi leszek a most kárörvendőkre, hogy mennyire fel lesznek háborodba amikor leveszik műsorról a valóvilágot vagy esetleg bezár a kedvenc kis tescojuk/plázájuk.

úúúgy szeretem ezt az országot a kedves lakói miatt akiknek az okoz igazán nagy örömet ha másnak valami rossz. legyetek büszkék magatokra faszfejek

Sátán meg a Jocó 2011.09.23. 09:25:24

Szánalmas.

Egy kocsma kedvéért bezzeg összegyűlnek, miközben a fejünkre omlik az ország, ahelyett, hogy a dolgok jobbításáért tüntetnének, elsődleges problémájuk kedvenc kocsmájuk bezárása, bezzeg ezért felemelik a seggüket.

Nos, ez is egy "értékrend"

Viktus 2011.09.23. 09:27:18

@Frengi:

Mindezt Németországból okoskodva leírni még inkább az ...

ruszkaszov 2011.09.23. 09:28:51

@fraki: Szerintem többször basztam be ott a környéken csak úgy, mintha ZP-be mentem volna, de ti tudjátok.

A panaszok meg eléggé viccesek. Ilyenneket nem nagyon tapasztaltam, pedig már BME-re járok pár éve. De biztos velem van a hiba, a belváros többi része után lehet hogy már fel sem tűnik, hogy több a széttört üveg, meg használt gumi :P Meg valszeg csak azért lakok a külvárosban, mert szeretem hogy minimum napi két óra megy el csak az utazással :P

Szelid sunmalac 2011.09.23. 09:28:57

@hivatásos naplopó: Arra meg nem gondoltal, hogy esetleg azetr orul, mert neki JOBB lesz, nem azert, mert neked rosszabb?

Szelid sunmalac 2011.09.23. 09:30:54

@ruszkaszov: IlyeNNeket nem is nagyon tapasztalhattal, tobb okbol sem. Egy: majd mindig be voltal baszva. Ketto: Nem ott laksz. Harom: VALSZEG az ertekrended nem erte meg el a maximumat...

2011.09.23. 09:31:26

@zero: Budapesten mindenki a ZP-be jár és mindennap, mert akárhova nézek csak szemét és szemét és szemét...

2011.09.23. 09:31:28

@Alikam: ezt én se értettem, hogy a ZP-nek volt pénze kenésre, propagandára, tévéreklámra, öt tucat szekusra, mindenre, de az nem jutott eszükbe, hogy vegyenek öt seprűt lapáttel meg két gurulós kukát, és napi két-két ezer forintért felfogadjanak pár konszolidáltabb csövest, hogy reggel-délelőtt szedják a retket a parkban meg a járdán. Került volna kemény 150 rongyba havonta. Persze sírni meg petíciózni van energia, ténylegesen cselekedni nincs. Illetve dehogynincs, csak tettek rá magasról.

hivatásos naplopó 2011.09.23. 09:35:51

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: arra a baromra gondolsz aki még a közügyektől is el akar tiltani mert aláírtam egy petíciót?

vagy erre itt? Alikam 2011.09.23. 08:56:16

vagy soroljam még?

Viktus 2011.09.23. 09:36:32

@Scaramella va alla guerra:

Ez a blog nem pártblog ez lehet az első problémád, hanem egy kritikai blog. A ZP-t is kritizálták, amikor nem fizetett meg ilyen huncutságok ...

Ez a kosz meg okádás kicsit túl van lihegve ... sőt itt v.kik már egyenesen egy armaggeddont vázoltak, és a hányás-szeméthalmok elöntik a kerületet :D egyébként egy megint akart kérdése lásd. emelek a bérleti díjon ott az egyértelmű hivatkozási alap a szemetelés majd vígan kiküldöm a közmunkásokat még pénzt is termeltem a kerületnek.
Abban a kieső közparkban ideális hely lesz egy ásós csövi kolóniának tömegközlekedéshez közel mégis kieső helyen ...

Szelid sunmalac 2011.09.23. 09:37:33

@hivatásos naplopó: Nezd, nem varom en el, hogy tovabb lass a szemelyes sertettsegednel es az orrodnal, de hidd el, letezik egy vilag a 2 meteres buvkoron kivul is!

Viktus 2011.09.23. 09:37:47

@Kilo166:

Na igen ... meg a sok zp-s pl. összeszarja a belvárost is , úgy kell kerülgetni a házból lehozott zp-sek után maradt nyomokat ...

Roltii 2011.09.23. 09:38:32

Ha van egy pl gyrosos lakókocsim egy lakótelep közepén, és lejár a közterület foglalási engedélyem, akkor én is óbégassak? Meg pampogjak ha nem hosszabbítják meg? Pedig rohadtul közérdek enni is....pfff

teefau 2011.09.23. 09:39:14

Nagyon helyes, a sok koncertezgető, piáló, drogozó fiatal kisgeci majd most jól otthon marad tárogatózni meg a magyar nyelvet ápolni smittpaja módra...

Kecsbit 2011.09.23. 09:39:51

@Szelid sunmalac-Elmeny designer:
Ha annyira keveset fizet a bérletért a ZP, és a tisztségviselők úgy látják, hogy ebből többet is ki lehet hozni, akkor miért nem kértek többet??
Ha a ZP nem tud fizetni, miért nem írtak ki pályázatot a hely használatára???
Most tényleg jobb lesz a kerületnek, hogy lesz két 6000m2-es semmi, amit majd pá év múlva a gaz megy a hobók lepnek el ???

Igaza volt a nagy öregeknek, ez ugyan az mint anno az IFI park!
Túl sokan jártak és túlságosan máshogy gondolkodnak !

@shithun:
azért ez java rész földrajzi vita is!!
Viszonylag kevés olyan közlekedési csomópont van, ahova el lehet menni villamossal, autóval, bringával és motorral is.
Azért akadt néhány ember aki csak egy jó koncert erejéig ment , mert megérte neki 1500-2000 vagy több ezer Ft helyett a 400, és sokan autóval jártak, és azokat valahol le kell parkolni.
Tud valaki mondani olyan helyet a belvárosban, aminek a közelében néhány száz autó elfér ????

Roltii 2011.09.23. 09:40:02

jah, és jöhetnének a gyrosos lakókocsimhoz a gyros alapanyagokat gyártók is demonstrálni, hogy milyen jó hely vagyok, nem is kéne bezárni....

caralho voador 2011.09.23. 09:44:28

Az alapállás hibás, felebarátaim. Ha egy embert is zavar, nincs több kérdés. Szerintetek melyik az erősebb, a pihenéshez, rendezett környezethez vagy a szórakozáshoz való jog? Na ugye. Én sem vagyok nyárspolgár, szeretem a jó koncerteket, de ez az egész megint csak látszatvilágunk kézzelfogható megnyilvánulása. A nyugati civilizáció (részben) azért hullik a szemünk előtt atomjaira, mert a 14(13-12, egyre korábbi)-35(36-37-38, egyre későbbi) év közöttiek ezt a kibaszott hedonista, önző életmódot űzik. Nem vagyok a szórakozás ellen, de nem mindegy, hogy valaki el-eljár kikapcsolódni, vagy a nyomorult életének ez az alfája és az omegája. Bulitól buliig élni. Zero, te például, már túl a harmincon, nem érzed röhejesnek, hogy a ZP miatt cirkuszolsz? Ne ezen sápítozz bazdmeg, hanem azon pl., miért kell egy piranhákkal teli medencébe való ugráshoz szükségeshez hasonló elszántság a gyerekvállaláshoz ma Magyarországon. Sokat elmond a nép mentális állapotáról, hogy tízezrek mennek tüntetni, ha egy kibaszott rádiót vagy szórakozóhelyet bezárnak, de hogy hasonló számban megmozduljanak azért, mert pofátlanul, az orruk előtt kilopják a szemüket a politikusok, nincs egészségügy, oktatás, munka stb., az szinte elképzelhetetlen.
Azt sem gondolnám, hogy egy ún. világváros minőségét a szabadtéri szórakozóhelyek száma határozza meg. Budapest ma élhetetlen, de pont a mocsok és a zaj miatt.
(Ferót meg "akit zavar, az költözzön el"-ezés közben úgy pofánbasztam volna egy péklapáttal, hogy leesik a feje.)
Hozzáteszem, különösebb bajom nem volt a ZP-vel önmagában, sok jó koncertet láttam 400 forintért, a pofátlanul lehúzó kocsmapultokat meg nem kell igénybe venni. Ennek ellenére biztosan sok embert zavart, főleg, amit az odalátogatók a környékkel műveltek. Persze erre nem biztos, hogy a bezárás a megoldás, mert lesz más hely és mennek máshová. Mondjuk megnövelt rendőri vagy közterület-felügyelői jelenlét a környéken, és amikor a kedves "biztonságos és kulturált szórakozóhely" szülő harmadszor hozza haza szombat reggel a fogdából az éjszaka mattrészegen törő-zúzó, a 2x3 sávos úton keresztültántorgó, okádó, baszó stb. (sarkítok, persze) 15 éves kislányát, talán elgondolkozik.
Nincsenek illúzióm, az önkormányzat nyilván nem társadalomlélektani megfontolásból zárja be, hanem mert valami mutyi van a háttérben. Az országzászló nettó faszság, de ez a rinyálás, na ez is kurva idegesítő. Még ha szerintetek besavanyodott nyárspolgár vagyok, akkor is.

hivatásos naplopó 2011.09.23. 09:47:45

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: na mi van, alátámasztok valamit és egyből sértődött vagyok?

képzeld továbblátok, de attól még felbassza az agyamat. de úgy látom te is a kárörvendő gyökerek táborát növeled...

Szelid sunmalac 2011.09.23. 09:49:11

@Kecsbit: Mi van? 1000 forintot sajnal egy koncertre, de kocsival jar? Mondd csak, van kocsid? Hany eves is vagy?
Tulsagosan mashogy gondolkodtak? Beszlegettel te ott emberekkel? A gondolkodas is nehezukre esett, nemhogy mashogy gondolkodni.
Helybol pedig van ezer. Pl. Csepel. Konkret "buli-keruletet" lehetne ott felhuzni.
A megoldasokat probald keresni, ne csak hoborogj!

2011.09.23. 09:49:47

@Kecsbit: Hát, kötve hinném, hogy a ZP-ben bármilyen másképp gondolkodás zajlott, jellemzően tinik nyomultak ott, ők max. azon gondolkodtak, hogy honnan lehetne még egy sört leakasztani. Kissé nevetséges azt feltételezni, hogy a ZP valamilyen ideológia központ volt, nem, egyszerűen egy szórakozóhely volt, ahova piálni, táncolni meg csajozni/pasizni jártak, és nem poltitizálni. Azt se hinném, hogy sok autóval, motorral érkező ember bulizott ott, esetleg a Rioban lehetett ez jellemző, de egy szabadtéri kocsmába az ember nem autóval jár, még ha csak egy koncertre ugrik be, akkor se. Én speciel meg a biciklimet kizárt, hogy ott merném hagyni a ZP mellett. Szóval más helyen is működni fog ez, nyilván, aki csinálni fogja, nem hülye, és oda teszi majd, ahol meg lehet közelíteni, vagy vesz egy lepukkant buszt, és körbe-körbe járatja a belváros és a hely között.

hivatásos naplopó 2011.09.23. 09:50:16

@caralho voador: engem zavarsz. az már egy ember. kérlek zárd be magad.

de most komolyan, engem zavar az éjjeli hatos villamos. tiltsuk be?

lyken 2011.09.23. 09:50:34

@hivatásos naplopó: Köszönöm szépen az életvezetési tanácsokat, meg hogy rögtön sikerült levonni a következtetést(hibásan, de nem baj). Aztán rögtön állatvédő piadesztára emelted magad. Ez valóban megoldja azt a helyzetet amit a törött üvegek okoznak. Hiszen nem a ZP meg a RIO lesz a hibás, meg nem a sok tajrészeg aranyifjú. Hanem az ember aki el merészel menni a zöldbe futni, vagy a MAFC-ba jár teniszezni. Fantasztikus, brilliáns logika, szívből gratulálok hozzá.

Szelid sunmalac 2011.09.23. 09:52:08

@hivatásos naplopó: Nem, nem vagyok karorvendo. Megpedig azon okbol kifolyolag, hogy egyszeruen leszarom, hogy van, vagy nincs. Ezer szorakozohely volt, lett, lesz, szunik meg, alakul at, koltozik el. Es? Es akkor mi van? Majd oda fognak jarni. Ennyi.

ruszkaszov 2011.09.23. 09:52:54

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Biztos folyton be vagyok baszva, most is be vagyok valszeg. ZP-be is csak bebaszva jártam, egyetemre is csak úgy megyek, ZH-imat is csak bebaszva írom meg, mert úgy jobban megy. Amúgy meg szerintem több időt töltök ott mint jónéhány ott lakó. Az értékrendemről meg mit tudsz? Valszeg szeretek szarban dagonyázni, turkálni az orromat, hányni, és szeretem nézni az alkotásomat, és elemezni hogy mit kajáltam előtte, mert nem emlékszem, mert ügye be vagyok baszva folyamatosan. Ezek után biztos nem vennék észre egy széttört üveget, vagy egy használt gumit. De nem is értem, hogy hogy írhatok ilyen okosságokat, hiszen részegen az ember nem gondolkodik, akkor hülye. Jah, várjunk csak.

Mindig jobb az egyént támadni, mint amit mond, és még egyszerűbb is, alaptalanul is lehet. Szeretem a politikát.

Sátán meg a Jocó 2011.09.23. 09:53:29

@caralho voador: tökéletesen megfogalmaztad a lényeget!

xstranger 2011.09.23. 09:53:53

@lyken: de te szivesen adsz masoknak mi okoska?

Aki kutyat tart benti keruletben azt fejbe kellene rugni.

különvélemény 2011.09.23. 09:54:28

@Kecsbit: "Tud valaki mondani olyan helyet a belvárosban, aminek a közelében néhány száz autó elfér ????"

Még a belvárosban is autóval akarsz közlekedni? :)

Szelid sunmalac 2011.09.23. 09:55:48

@ruszkaszov: Ne haragudj, hogy felboszitettelek ennyit ZH iras es egyeb tapasztalattal a hatad mogott!
Probaltam kiolvasni a lenyeget, de a valszeg es jah szavakbe beletort a bicskam. Ne haragudj!

VT Man 2011.09.23. 09:58:37

A ZP az elején jó volt, de utána átment éjszakai gyerekmegőrzőbe. zero hogyhogy erről nem tud?

Az, hogy eldobálták a szemetet, üveget, óvszert, valószínűleg igaz, és tényleg gusztustalan. A 400 Forintos belépő valamit talán segített abban, hogy ha megszomjazott egy fiatal, akkor ne járjon ki-be inni.

Az autók tényleg összevissza parkoltak, mert nincs hol.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.09.23. 09:59:01

@teefau:
Ezek "forradalmi ifjak ám"... nem ülnek ám meg a seggükön, létrehozzák a saját tárogató klubbjukat, ahol hajnalig szól majd a citera és a birkabőrduda.

Viktus 2011.09.23. 10:02:40

@caralho voador:

Ahm az elméleted szerint ma Magyarországon semmi nem kapna működési engedélyt, mert olyat ebben az országban kitalálni sem lehet ami legalább egy embert ne zavarna ...

@teefau:

A baj nem marad ... probléma a nevelés gyökerében van a szülőknél max. a züllés megy át ellenőrizetlen formákba.

ruszkaszov 2011.09.23. 10:04:14

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Felbőszíteni, ne viccelj :) Ha azt tényleg érteni akarod, akkor már rég rossz, hiszen tudod, be vagyok baszva, nem írhatok értelmes dolgokat.

hivatásos naplopó 2011.09.23. 10:05:02

@lyken: mafcba úton soha nem volt üres üveg. mint már említettem a karinthy-irinyi sarkon lakom és az inforparkban dolgozom, valamint erre jártam egyetemre. szted nem ismerem kívülről a területet?

teefau 2011.09.23. 10:09:16

@csabapayne: De remélem nagyon csendben és minimum a Hold túloldalán, nehogy zavarjon valakit a kerületek nyugdíjas szavazóbázisából...

Kecsbit 2011.09.23. 10:13:16

@Szelid sunmalac-Elmeny designer:
Nem, nem sajnálom, a többet sem, volt, hogy egy zenekart szinte körbe kísértem az országban.
Van kicsim, de inkább motorozok, az hatékonyabb! :-)
36!!

Hidd el, azért mert ott részeg valaki rendszeresen, igen is befolyásolható, és köttetnek olyan barátságok, amik majd 5-10-15 év múlva hozzák meg hatásukat. És kár, hogy sokan azt hiszik, hogy oda csak inni,drogozni és kurvázni jár az ember!! Azért van rossz híre. Tényleg nem egy művészetek palotája, vagy egy Széchenyi könyvtár.

@shitgun:
sokat járok, bocs jártam a ZP-be, és tudom, hogy jó néhányan (100-as nagyságrend) autóval mennek, mert tényleg csak egy koncertet akarnak megnézni olcsón.

@különvélemény:
nap közben soha nem használom ebben a városban a kocsim, alkalmatlan ez a város a közlekedésre, de ha hiszed-ha nem este már egész élhető (ebből a szempontból), és vannak akik messzebbről járnak be, és pl 2-3 tömegközlekedéses átszállással már nem is éri meg (időben, pénzben) tömeg közlekedni.

Szelid sunmalac 2011.09.23. 10:19:47

@ruszkaszov: Akkor meg ne haborodj fel, hanem gondold vegig, es ertelmezd. akarcsak az ertekrenderol szolot. Ha par ev mulva visszerternek erre, es megkerdeznem toled, hogy mik a fontos dolgok az eletedben es mennyiben befolyasolta egyaltalan a dolgaid alakulasat a ZP lete vagy nem lete, szerinted mit szolnal?

@Kecsbit: Akkor talan ismered annyira a varost, hogy el tudsz kepzelni meg helyeket, ahova jarhatnak fiatalok szorakozni, a Z-n kivul is...

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.09.23. 10:24:22

@caralho voador:
Kb.: fel is vázoltad milyen mentalitással élnek is sokan.
- Sláger rádiós hiszti
- A sajtószabadságért tüntetni kell. (Sokaknak annyi közük van a sajtóhoz, mint nekem az űrrepüléshez)
- Bezár a ZP... újabb hiszti.
És aki nem képes gondolkodni, annak rögtön ez jön le:
Jajj mi lesz itt a mocskos szemét "patásördög Zorbán" betiltja, bezárja... diktatúra van jajj mi lesz velünk...
Unalmas hiszti már évek óta. Ilyen emberektől mit vársz? Hogy hirtelen belássák, azt hogy
ZP-vel vagy anélkül, de mekkora sz**ban van itt szinte minden? És ami a legfőbb, hogy erről részben ők is tehetnek?!
"Akinek pedig nem tetszik az....elmehet, elkapcsolhat, megdögölhet...stb." <--- Na ez pedig 110%-ban a balkáni tajsuttyók hozzáállása!

nemecsek ernő áruló 2011.09.23. 10:24:33

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Ha csendet akar, akkor már elnézést, de a fasznak költözik a belvárosba? Költözzön ki Csepelre, vagy Ócsára, ott csend lesz!

Viktus 2011.09.23. 10:24:41

Egyébként érdekes a felsorolt problémák az adófizető elkergetésével gyakorlatilag a rendelkezésre álló eszközök segítségével orvosolhatók lettek volna.
Hiába írta azt v.ki, hogy nincs elég járőr a kerületben van Budapesten egy olyan rendőri szerv, amelyet pl. ilyen esetekre is kilehetne vezényelni lásd. készenlétis, rebiszes vagy éppen mi a művésznevük egységek. Több költséget nem jelent, ha páran ott járőröztek volna a környéken, és nem a laktanyában ülnek forradalom leverésére várva ...
A kölköket meg be sem kell gyűjteni személyinek mindnél kellett lennie az alapján hányás után egy izmos szabálysértési a szülőknek postázva , akkor legközelebb már tudja nem szabad az utcán intézni a gyomorproblémákat, és a szexuális vágy kielégítését is megoldja otthon.

Viktus 2011.09.23. 10:27:58

@Szelid sunmalac-Elmeny designer:

Jaja sok kis potenciális west balkán van ... aztán meg majd az miatt megy a felháborodás ...

Kecsbit 2011.09.23. 10:35:32

@Viktus:
Vége valaki a látja, hogy a problémára számtalan megoldást lehetett voltan találni, ha karnak!!

Kérdés, hogy miért a bezárás a legjobb megoldás!??!!?!?

Zuzu Petals 2011.09.23. 10:42:37

@lyken: Szégyelld magad, hogy egy nagytestű, mozgásigényes állatot tuszakolsz egy belvárosi lakásba. Undorító féreg lehetsz. Téged is bezárnálak 20 nm-re, és csak fél órára engednélek ki naponta felügyelettel. A legundorítóbb pedig az, hogy amikor a kutyád talpát felvágta az üveg, még midig nem esett le, hogy szerencsétlennek nem Nálad van a helye. Önző vagy, és még magyarázod is a hülyeséged.

ruszkaszov 2011.09.23. 10:48:19

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Honnan gondolod, hogy nem értelmeztem? Te nem érted, hogy nem azt támadod, amit állítok, ha nem a hozzáértésemet, amiről fogalmad sincs.

Az élet nagy dolgait összepárosítani a ZP létével. Tsz, gratulálok. (Egyébként kitudja, lehet hogy megtaláltam volna a jövendőbeli feleségemet?) Maximum ugyanazt fogom tudni mondani, mint most, hogy faszság (volt) ilyen nyomi indokokkal bezáratni. Ugyanis az kevésbé zavar, hogy nem lesz, minthogy hülyeségek alapján bezáratják.

Szelid sunmalac 2011.09.23. 10:50:33

@nemecsek ernő áruló: Hogyne! A sok paraszt mindig odakoltozik, ahol az ifjusag epp szorakozni akar! Mekkora taplok mar!

nemecsek ernő áruló 2011.09.23. 10:53:56

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Vélhetően a Shönherz kollégium nem zavarta, akkor nyilván a ZP-nek sem kellene. És ne terelj! Belvárosban lakik egy világvárosban, két egyetem, kollégiumok, és albérletek vannak a közelben, azokat nem tegnap tették oda. Ha tényleg az ott lakóknak lenne bajuk vele, akkor névvel, címmel vállalták volna hivatalos bejelentés formájában.

Ez vegytiszta politikai játszma volt!

Viktus 2011.09.23. 11:00:18

@Kecsbit:

Ebben az országban mindig az a megoldás, ha vízzel együtt kiöntik a gyereket is ...

Kecsbit 2011.09.23. 11:21:08

@Viktus:
ez gy van!!!
Azért arra kíváncsi leszek, hogy erre a "gyerekre" ki és mikor fog lecsapni!!!

Zuzu Petals 2011.09.23. 11:21:40

@Szelid sunmalac-Elmeny designer:
turizmus.com/cikk/index/Id%C3%A9n%20a%20Lonely%20Planet%20szerint%20Belgr%C3%A1dban%20a%20legjobb%20sz%C3%B3rakozni
Olvasd el ezt, Teee kurva okos. Van idegenforgalommal foglalkozó ismerősöm. A külföldiek igenis szerették a ZP-t. Még több ilyen hely kellene, mert az fiatalokat vonz, ők meg hoznak pénzt, igaz nem sokat, de ha ezek mellett betévednek egy-egy fürdőbe/múzeumba, akkor szólnak anyuéknak is, hogy ez nekik is tetszene. Ha ezeket kinyírjuk, még jobban fogunk szívni. És miért? Mert a fasz magyar csak magára gondol. Neki legyen meg minden, a többi meg le van szarva. Valóban érett a gondolkodásod. Már-már vetekszik egy akaratos óvodáséval...

SzuperKiraly 2011.09.23. 12:03:06

Volt egy pörgős topic erről az polidilin (index fórum), tegnap este még megnyitottam a mobilomon, mára mikor refresht nyomtam eltűnt.

Nem látom hogy összevonták volna valamivel.

Valaki tud erről vagy csak képzelődök?

Kecsbit 2011.09.23. 12:03:44

@Zuzu Petals:
Ugyan már, turizmus és ország imázs!!!
Lényeg, hogy a környékbeliek jól tudjanak aludni!!

Számtalanszor láttam, hogy a turistabusz ablakaira rá voltak cuppanva az utasok, mert nem láttak még ilyet, hogy a város közepén egy ekkora szórakozóhely!

Lehet, hogy nem hungarikum, de azért a paprikás krumpli sem lenen az igazi Kalocsai paprika nélkül!! Na jó, ez erős hasonlat :-)
De ez lesz ma az ebédem :-) és mégiscsak jobb, mintha a magyar népmesék közül idézném azt, miben a király legkisebb lánya azt mondta, hogy úgy szertati az apját, mint sót a levesbe.

SzuperKiraly 2011.09.23. 12:04:15

Hmm úgy látom összevonták, de ez nem kerek, mert nem látok egy csomó kommentet

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.09.23. 12:39:20

A posztban nem esett szó a történet biznisz részéről. Márpedig szerintem itt semmi másról nincs szó.
Azért a 11ker elég nagy, és nincsenek olyan túl sokan akik közvetlenül éreznék a ZP kellemetlen hatásait. (Annál többen akik örülnek hogy 10 percre vannak a szórakozóhelytől...) Úgyhogy politikailag nincs ráció a dologban.

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2011.09.23. 12:50:28

Sok szempontból sántít ez a poszt...

Én amióta csak megvan ez a szórakozóhely, csak egyszer tettem be oda a lábam egy Beatrice koncertre. Igaz, ennek fontos szerepe volt, hisz ez volt a sorsdöntő harmadik randi azzal a lánnyal, aki azóta is a kedvesem. Valahogy viszont még ennek ellenére sem tudom sajnálni... egész egyszerűen az én kedvenceim nem oda jártak koncertezni. Sőt, a kedvesem se tudja, aki viszont kerületi lakos, és mégis inkább aláírta ő is az ellenpetíciót (tehát hogy szűnjön csak meg), pedig ő is járt oda régen bulizni, meg gondolom a néhány háznyira lakó, és szintén élni szerető barátnője is, akitől kapta ezt a petíciót...

De akárhogy is van, valamiért nagyon nagy kuss van a híd túlsó lehajtója által körülvett másik szórakozóhelyről. Azt is el akarják pedig takarítani, és az is odavonzotta keményen a maga elcseszett közönségét, talán még durvábbakat is, mint a zp. Sőt, szerintem a legtöbb panasz inkább az ottani látogatók miatt keletkezhetett... noha a zp közönsége már 10 éve sem volt sokkal jobb, a sógorom már akkor is részeg tinikről beszélt, akik majdnem ráterítették a lábukra a rókabőrt.

Valahol mégis elégtétellel tölt el, hogy a másik szórakozóhelyért nem kezdtek el aláírásokat gyűjteni, meg bulikat szervezni - de azért nem akarok kettős mércét, és szerintem jobb is az, hogy mindkettőt elpaterolják onnan.

Azon pedig nem kell siránkozni, hogy a kerület vezetése, vagy bármilyen politikus a saját sírját ássa meg azzal, hogy kihúzza a fiatalok alól a szórakozási lehetőséget. A fiatalok nagy része apolitikus vagy eltökélt (szélső)jobb szavazó - az eredmény pedig a továbbra is öregedő lakosság miatt úgyis az 50 fölöttieken fog eldőlni.

De azt viszont még megkérdeném, hogy tényleg az kell, hogy legyen a főváros fő nevezetessége a külföldiek körében is, hogy mindenféle elcseszett helyen ihatod le magad, és viselkedhetsz állat módjára? A romkocsmák és a legénybúcsúk fővárosának lenni ugyanolyan alja dolog, mint pornónagyhatalomnak! A fiatalbarát és multikulti jelzők nemcsak így érhetők el - Berlinben sem így csinálják, de az a baj, hogy Amszterdamot is csak egyoldalúan utánozzuk!

xstranger 2011.09.23. 13:30:11

@no-night: Azert azon tul kellene lepni hogy "En nem jarok oda, dogoljon meg nyugodtan", Magyarorszagon meg mindig lehet minden ellen peticiot gyujteni, mindig lesznek irigy es frusztralt emberek.

A "tinedzsereket" ma mar a fiatalok szinonimajakent hasznaljatok? Mert nem tunik nekem realisnak hogy minden tinedzserekkel van teleg egy kibaszott nagy egyetemi campus kozepen.

ayatollah 2011.09.23. 13:49:08

@Scaramella va alla guerra: Minden szórakozóhely lármás és szemetet is termel, szóval a demagógia tőled sem áll távol :-)) Voltál már Siófokon a Petőfi-sétányon? Na az ott lárma a javából, és ott tényleg laknak közvetlen közel emberek (nem csak nyaralók, van aki ott lakik). Ellenben jól meg van szervezve és reggel profin eltakarítanak. Megy is a városnak, nem kicsit.
Burzsujság ügyben én közel 16 órát melózok naponta heti egy szabaddal átlag és esélyem sincs burzsujjá lenni.

@Alikam: Természetesen nem ez a legfontosabb dolog az életemben. De egy érdekes téma ami kivételesen valami valós dologról azól..

malpaso 2011.09.23. 14:16:28

@zsoci: itt se vagy okosabb :-) mindig lesznek, akik este, éjjel mulatni akarnak. ilyen-olyan formában, de megteszik. ha nincs ZP, akkor is megveszik a boltban a piát, és amelyik tahó, eldobálja az üveget, aki még tahóbb + frusztrált, (mint nagy valószínűséggel te is) beveri a megállók üvegtábláit, ahogy azt a körúton is sokszor látni, pedig ott közel s távol nincs ZP. mert ez egy város, ami él, és mint minden városban, itt is vannak tahók, más szóval nívótlan emberek. szóval ne könnyebbülj meg, ha a ZP megy is, a tahók maradnak, és tovább boldogítanak minket.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2011.09.23. 14:28:08

@Zuzu Petals: Hány évsenek kell lenni ilyen debil kommenthez?

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2011.09.23. 14:29:37

@xstranger: Nem azért nem jártam oda elsősorban, mert nem vagyok az a nagy partiállat, hanem mert nemigen szerveztek nekem tetsző koncerteket. Pont a "koncert egy pohár kóla áráért" jegyében tehettek volna azért, hogy sokszínű legyen a zenei felhozataluk (amire azért volt jó példa is, ld. P.Lost) és az új tehetségeknek is adtak volna színpadot, ehelyett viszont nagyrészt csak beálltak a többi élőzenés klub meg a petőfirádió által diktált egyik pólus mögé. Szóval dögöljön csak meg, de nem ok nélkül!

A "tinédzser" nálam nem a fiatal szinonímája - én is fiatal vagyok , de attól a korosztálytól már elválaszt egy-másfél évtized. Amúgy meg miért ne lehetne reális, hogy azok járjanak oda. Ha - ahogy fentebb is több helyen írják - az ottani egyetemekből max csak a hostelnek kinevezett koleszeit ismerő külföldiek is elmentek oda bulizni, akkor nincs sok értelme feltételezni, hogy ez az ELTE és a BME kisajátított törzshelye volna. Meg akárhogy is nézzük, a két "hídfőállás" fő működési időszaka azokra a hetekre esik, amikor az egyetemisták többsége nem is tartózkodik az intézmény környékén.

¦卍®Ξ™ 2011.09.23. 14:33:35

@molnibalage: az intelligenciahányadosának megfelelőnek

elektromotor 2011.09.23. 14:44:02

@Netszamuráj: "Azért nem húzunk el bazmeg, mert a lakásunk már 30 évvel ezelőtt is itt volt. Kíváncsi lennék, ha a Te lakásod mellé járnának hugyozni meg piálni fiatalok tömegei, akkor meddig lennél toleráns. Amikor a gyerekedet csak felemelve tudod vinni, nehogy belessen véletlenül a szétbaszkodott és széttört üvegcserepekbe..."

Hiába mondod nekik eddig nem ér fel a képességük, hogy megértsék!

malpaso 2011.09.23. 14:45:22

@Scaramella va alla guerra: ingatlan értékéről, nyugalomról, pihenésről beszélsz. nem kizárt, hogy a ZP hozzájárult a zajhoz, ami eleve adott azon a környéken, mint minden nagyforgalmú helyen. de amit, és ahogy nyújtott kulturálisan és üzletileg, az ezt kiegyenlítette. a kezdetben valósan ingyenes, majd névleges párszáz forintos koncertekkel - amik válogatása nem egy rétegnek szólt, tehát nem elvakult üzleti modell szerinti volt, hanem az egykoron szubkultúrát és az undergroundot képviselő előadókat is felvonultatta - kulturális többletet jelentett a város nem csak zenei életében, akár a gödör. szem előtt tartották az ott idejüket töltők biztonságát a táska- és egyéb vizsgálattal, hogy fegyver, kés, drog ne kerülhessen be. természetesen alkalmilag mindent ki lehet játszani, de ez volt az általános eljárás, szemben nagyon sok hellyel, ahol ez nem volt és most sem szempont. üzletileg pedig a kerületnek - köztük neked is - az a jó, ha minél többen mentek oda, mert nagyobb forgalom esetén nagyobb az adóbevétel, és ugye a kerület az adóbevételből is finanszírozza a szükségleteidet, úgymint járda, közvilágítás, óvoda, szemétszállítás-kezelés (tudom, fizetsz érte, de ne képzeld, hogy mindent te állsz), stb. tehát aki józan, nem megszüntetni akarja az efféle helyeket, hanem szabályozni. a ZP pedig példamutatóan kompromisszumkész volt a környék szemetét és rendjét illetően. a hangos koncerteknek vége volt az általános csendrendelkezéseknek megfelelően. ami pedig az utcán utána történik, azt bármely nagyforgalú úton nem lehet megúszni, menj csak végig a körúton a moszkva tértől a móriczig, láthatod a tahók nyomait. nem is azzal van a baj, hanem hogy az adóbevételt elteszi a város(rész), de után rendet tenni már derogál. menj el madridba egy átlagos hétköznap éjjelen! a buli általában reggel 5-ig tart az egész(!) belvárosban, de már fél 4 után sehol egy eldobott üveg, mert ott a bekaszált pénz egy részét arra fordítják, hogy takarítsanak. ezt így kell csinálni. ahol élet van, ott pénz is van. meg szemét. el kell pucolni, nem az életet kell megszüntetni. mert akkor fel is fordulhatsz, pénz se lesz. szóval ne te verd a demagógia szóval, hanem az összefüggéseket gondold végig, és ne hagyd, hogy a poroszos-pártállami reflex uralkodjon a fejedben: kosz van, zaj van, zárják be! hanem gondolkozz konstruktívan, és ha valami zavar, nyaggasd az önkormányzatot, meg a képviselődet, de ne hagyd, hogy elvegyék tőled azt a forrást, ami esetleg azt a lámpát működteti, ami miatt úgy érzed, kisebb eséllyel rabolnak ki a házad előtt. ja, hogy ez macerás? igen, igen, de minden az, ha ettől akarsz menekülni, temesd el magad. "ember, küzdj, és bízva bízzál!"

malpaso 2011.09.23. 14:54:42

@elektromotor: tessék megérteni végre, nem jó ajtón kopogtattok. az üvegcserép a város hatásköre. miért van még ott, amikor a gyereket viszitek le? nem az a válasz, hogy ha a szórakozóhely nincs ott, akkor üveg sincs. üveg lesz akkor is, mint sok más helyen is látni, ahol szórakozóhely nincsen. de ha van szórakozóhely, akkor abból a városnak adó, és stb. bevétele van. akkor miért van ott reggel az üvegcserép? vagyis az önkormányzatot kell szapulni, rövidlátók. az a ti pénzetek, mire költik? 4-kor vége a bulinak, fél óra múlva szakadjanak rá a takarítók, fél hatra tisztaság, rend, bódottá. a hely bódog, mert megél, a srácok bódogok, mert buliznak, a szülők bódogok, mert a kölykök legalább ott nem kokóznak, te bódog vagy, mert szép tiszta az utcád. a bódog helytulaj pénzéből. kerek? és ezt értsd jól, ne kekeckedj azzal, hogy de a zaj, meg a baj, meg ez, meg az még... egy elvről beszéltem, ugye, érted?

malpaso 2011.09.23. 14:59:11

@elektromotor: persze netszamurájnak is szólt ez, ugye, érthető voltam. ja, és még egy fontos elem: ne nevelj olyan gyereket, aki tör-zúz, szemetel, üvegcserepet hagy maga után. ezzel megtetted azt, ami a legfontosabb. aztán várni kell, hogy ez terjedjen jobban, ne a törő-zúzósok nevelése :-) szóval legyetek türelmesek :-)

¦卍®Ξ™ 2011.09.23. 15:00:15

@malpaso:
az elv alapján nem feleslegesen kell kiadásba kergetni a kerületet, hanem meg kell szüntetni a szemetelés forrását. ez megszünteti a kényszerű felesleges kiadást (takarítás minden hajnalban nagy erőkkel, plusz járőrállomány, stb.) ezt kívánja a logika.

elektromotor 2011.09.23. 15:01:41

"4-kor vége a bulinak, fél óra múlva szakadjanak rá a takarítók, fél hatra tisztaság, rend, bódottá. a hely bódog, mert megél, a srácok bódogok, mert buliznak, a szülők bódogok, mert a kölykök legalább ott nem kokóznak, te bódog vagy, mert szép tiszta az utcád. a bódog helytulaj pénzéből. kerek?"

Ott lehet tanulni "kulturált viselkedést" nem ám az egyetemi könyvtárban!
Az a szülő akinek ez elég, meg is érdemli!

¦卍®Ξ™ 2011.09.23. 15:04:01

@malpaso: ezt a kerületnek az adóbevétel miatt megéri dolgot vázold már fel nekem pár szóban, mert nem vágom milyen adóbevétele van a kerületnek ebből?

Zuzu Petals 2011.09.23. 15:33:02

@molnibalage: És ahhoz, hogy kínodban személyeskedni kezdj? Amúgy 30 alatti fiatal vagyok - ha ennyire érdekel -, aki képes volt belátni, hogy olyan nincs, hogy nekem mindent, neked semmit. Amúgy mellesleg két évig laktam a ZP mellett, nem igazán jártam, mert nem az én világom. Nekem a közlekedés jobb Pesten, ezért átköltöztem ide. Nem, nem tüntettem a BKV előtt, hogy miért nem teszik át a Blahát Budára, amikor én ott lakom. Te sem lehetsz egy összetett személyiség, ha nem vagy képes belátni egy elég egyszerű összefüggést: belváros = zaj, több kosz, külváros csendesebb, tisztább ==> oda költözik az ember, ami fontosabb neki, nem pedig hőbörög folyton.

malpaso 2011.09.23. 15:39:51

@¦卍®Ξ™: iparűzési adó, bérleti díj, például. remélem, érted az elvet. és igen, ott is lehet gyakorolni a kulturált visélkedést, nem csak a könyvtárban. az egyik nem zárja ki a másikat, sőt, aki a könyvtárban ül, anak szüksége lehet arra, hogy táncoljon, beszélgessen,ismerkedjen, és más élményei is legyenek, egyebek. amúgy nem felesleges a kiadás. a bevétel egy részéből futja. mint ahogy kiadás, ha a háztartási szemetet is elviszik. mert ha nem, ott rohadna az utcán. hacsak a logikád alapján meg nem szüntetik a háztartásokat is. ugye? :-) tehát nem az a jó, nem az a megoldás, ha valami nincs, hanem ha kezelik a felmerülő gondokat. az önkormányzatra kell rámászni, hogy mire költik a pénzedet, nem arra, akitől a pénzed jön. egyszerű, nem?

Zuzu Petals 2011.09.23. 15:50:02

@¦卍®Ξ™: Vicce, hogy Te emlegeted az intelligenciahányadost meg a könyvtárat.
Ha a Google-ben sem tudsz keresni, hogy boldogulsz az ETO-számok és a katalógusrendszer világában? Iparűzési adóról hallottál-e? Egy vendéglátóipari egység elég komoly összegeket fizet ki. Amúgy én elég jól elvagyok egy könyvtárban, de nem sok korombelivel vagy fiatalabbal találkozom. Egyáltalán emberrel kevéssel. Ami azért meglepő, tekintve, hogy mekkora számban fellelhetők a példamutató emberek az Interneten. De biztos csak rosszul ítélem meg a helyzetet...

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.09.23. 16:01:02

@no-night:
"A romkocsmák és a legénybúcsúk fővárosának lenni ugyanolyan alja dolog, mint pornónagyhatalomnak! A fiatalbarát és multikulti jelzők nemcsak így érhetők el - Berlinben sem így csinálják, de az a baj, hogy Amszterdamot is csak egyoldalúan utánozzuk!"
- Ott a pont -

Amikor egy külföldit megkérdeznek Magyarországról általában ez jut eszébe: "olcsó, szép és kaja, pia, nők" Lehet erre büszkének lenni, de akkor ne picsogjon senki, hogy minket is csak egy elcseszett balkáni népnek tartanak.

¦卍®Ξ™ 2011.09.23. 16:07:36

@malpaso: @Zuzu Petals:

nomost, az iparűzési adót a cég bejelentett székhelye szerint kell fizetni.
a ZP-t működtető cég székhelye abbban a kerületben van? ALMÁSSY TÉR 11. 1077 BUDAPEST
az iparűzési adót sem a kerületnek fizeti.
a közterület bérleti díj pedig nem adó. esetükben aránytalanul kicsi összeg.

várom még mindig, milyen adók virágoztatják fel a kerületet a zöld pardon részéről, ami miatt ott kell lennie, nem pedig olyan helyen ahol az állatmódi nem zavar senkit.

számoljatok kicsit. nyilvánosak az adatok mennyit fizetett eddig a zp-t üzemeltető cég.
(eredetileg szándékoztam betenni az adatokat, de majd a gugliszakértő kisasszony , - aki nem tudom honnan vette a könyvtáras dumáját és az egyetemes tizede osztályozás dolgot, (de nem is igen érdekel egy ilyen minőségű elme tévelygése) - kiguglizza.
egy kis segítség a számára: aHR0cDovL2xtZ3RmeS5jb20v

ugye vágjátok, hogy nem szűnik meg a zöld pardon, legfeljebb más helyen működik ahol kevesebb embert zavar, ahol könnyebb lesz a közterület tisztán tartása és legfeljebb nem ilyen kedvező bérleti feltételek mellett kapnak területet és számon kérhető felelősségük is lesz a környezetre vonatkozóan.

teljesen feleslegesen játszotok ifjúsági nemzethalált, valójában a legkisebb problémája a fiataloknak az életben ez, csak olyannyira ostobák vagytok, hogy ennyi fér a fejetekbe maximum az életből. de megérdemlitek magatokat.

Zuzu Petals 2011.09.23. 16:28:20

@¦卍®Ξ™: Mi vagyunk ostobák? Hogy a fenébe nem vagy képes még mindig megérteni, hogy nekem aztán mindegy, hogy ZP vagy Rio vagy kisfaszom, a külföldiek szeretik, hagynak is ott meg az országban egy rakat pénzt. nem érdekel, ki üzemelteti, de azt a szart nem bezárni kell. Amúgy neked is csak azt tudom mondani, hogy a szorult helyzetben személyeskedés nem az intelligens ember jellemző tulajdonsága. Nekem pedig ne magyarázz arról, hogy milyen problémáim vannak, pont azok miatt szeretnék minden nyomorult fityinget megfogni, hogy azokat a forintokat se tőlem vegyék el, mert alig jutok egyről a kettőre, pedig folyamatosan képzem magam, és lustának sem vagyok mondható, csak inkább tűröm a zajt és a koszt, de legalább van belőle pénz. Korábban linkeltem, hogy Belgrádnak mennyire bejött az éjszakai élet fellendítése, mert kurva sok a turista. Amikor Nyugaton építik le a szórakozóhelyeket (No., Fro., Svájc - szóval nem a csóri országokban), akkor nekünk ezt inkább kihasználni kellene, nem pedig csak fanyalogni. Lehet, hogy te pár év múlva meghalsz vagy csak elhagyod az országot, de én tervezek maradni, sőt gyereket vállalni itt, és ahhoz pénz kell, nem csak nekem, az Országnak is. Nekem még mindig jobb a zaj, mint napi +2óra munka. Nem mellesleg a zaj és ganyé elkerülhető, ha kintebb költözik az ember. Csak tudod ezzel az okoskodó, hisztérikus fasz hozzáállással engem is szivatsz, és ha sokáig csinálod, akkor átmegyek az egyik határon, viszem a szüleimet, de pedig várhatod, hogy valaki fizetgesse a nyugdíjadat okoska.

malpaso 2011.09.23. 16:36:05

@¦卍®Ξ™: nem játszom semmilyen halált :-), továbbá elvekről beszéltem, nem a ZP-ről. az elvek emlegetésére pedig a kommentelt hozzászólók hozzáállása miatt került sor. mellé lőttél. ha győzni akarsz, nem én vagyok a megfelelő partner. kellemes küszködést és árnyékbokszot, nagyszándékú, utálkozó, dühös ember, magad keseríted meg a magad idejét és kedvét. és még így sem mondom, hogy megérdemled magad.
az, hogy milyen feltételekkel szabják ki a bérleti díjat, megintcsak nem a ZP gondja, hanem a politikusoké. miért annyi? hova megy a pénz? kinek a kezéből tűnik el az, aminek a te haszonélvezeted kellene szolgálnia? és te még mindig a "majdénrendetteszek" hivatalnokok mellett köpködsz a ZP-re, ahelyett, hogy kinyitnád a szemed, és gondolkoznál. nem a ZP szívat, hanem a politikusaid, akik megint elterelték magukról a figyelmedet. mint egy ovisnak. nőj fel, állj a sarkadra, és tudd, mik a valódi érdekeid. és ha bosszant, amit írok, mert hülyébbnek érzed magad miatta a kelleténél, akkor inkább hallgass méltósággal, és gondolkozz, minthogy velem küszködj, és megpróbálsz lekezelni. én nem várom el, hogy bármit is mondj és revansot vegyek rajtad.

nem mellesleg amikor nekem volt üzletem pomázon, az budapesti székhellyel működött. mégis pomáznak kellett fizetnem az iparűzési adót. mert ott volt az üzlet. kérdés?

ezúttal a tájékozatlanságot követő fölenyésseggel csináltál magadból bolondot.

szia!

elektromotor 2011.09.23. 16:42:19

@malpaso: Igazad van B+!
Hozzuk ide Európa szemetét , és minden mocskát mert azért is fizetnek!!
És te vagy fiatal?! Nem te vagy a Törökzsóti?!
Mennyi részed van a ZP-ben?

¦卍®Ξ™ 2011.09.23. 16:43:33

@Zuzu Petals: Nomen est omen.
"Zuzuval beszélgetni olyan volt, mint egy sajtreszelővel rejszolni... enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas."

és most a válaszok:
"Mi vagyunk ostobák?"

Igen. Érveket kértem a gazdasági fellendülésre a zp-nek köszönhetően a kerület vonatkozásában. Eddig csak ostobaságot mondtatok, adóbevétel nyista, üzleti haszon nyista.
Az, pedig végképp a szellemi teljesítőképesség elvárható szintjét sem üti meg, hogy mások kommentjét tulajdonítod nekem, és azzal támadsz - (személyeskedsz, amit olyannyira nehezményezel veled szemben. lásd: könyvtárvonal) - azután fel sem fogod, ha figyelmeztetnek rá.
Ennek fényében csodálod, ha ostobának tartanak?

"nem vagy képes még mindig megérteni, hogy nekem aztán mindegy, hogy ZP vagy Rio vagy kisfaszom, a külföldiek szeretik, hagynak is ott meg az országban egy rakat pénzt. nem érdekel, ki üzemelteti, de azt a szart nem bezárni kell"

Nem zárják be, máshova költözik.

a továbbiakról:
Nem érdekel a nyomorod, örülök, ha képzed magad (rád fér), és akár már most menj. Ez a szellemi nívó nem segít az országon, csak rontja a minőséget. Lásd politikusainkat.
Megnyugtatlak, az én nyugdíjamat te nem fogod fizetni, ha addig élsz itt mint a vetési varjú akkor sem.
Én kiíratkoztam a NER-ből :)

malpaso 2011.09.23. 16:49:44

@¦卍®Ξ™: továbbá mindegy, hogy nevezed a pénzt, amit a város kasszíroz, adónak, vagy bérleti díjnak. a lényeg, hogy oda megy. amit a ZP az emlegetett díjakkal és a hasra ütéssel becsülhető forgalom után fizetett évente a kerületnek. futotta volna a takarításra? nyilván, különösen ha hozzá adod a riot is, ugyanakkor egy nekifutással ment volna a takarítás. és maradt volna pénz, az ovisok ebédjére is. hát ez az elv, amit nem értesz, illetve fontosabb, hogy a rövidlátó igazadat bizonyítsd, ezért csak azt szajkózod, hogy zárják be, dögöljön meg! ezzel a mentalitással - értsd rosszindulatú, keserű, utálatos, türelmetlen, logikátlan, hovatovább ostoba - nem tolod a közösséged szekerét. ha pedig kevésnek érzed, amita ZP fiezetett - ami akár igaz is lehet - akkor ne azt üsd, aki fizette, hanem azt, aki annyiban hagyta, aki nem vasalt be többet, ha lehetett volna. mi a te személyes tanulságod? - ne hagyd magad az orrodnál fogva vezetni!

malpaso 2011.09.23. 16:54:03

@elektromotor: nem, nem vagyok törökzsóti. és egy szóval se mondtam, hogy hozzuk a szemetet. egy elvet vázoltam, egy másik nézőpontot, kedves motor.légy figyelmesebb, mikor olvasol. az elv az ellenőrzésről és az állampolgári öntudatról szól, úgyhogy miattam nem kell dühöngened, sőt, tulajdonképpe felismerhetnéd, hogy a te érdekedben szóltam, akár egyet is érthetnél velem. a rosszindulatot pedig elhagyhatod, az téged minősítene. nincs részem a ZP-ben (sajnos), asszem az ilyesmire alkalmatlan vagyok, egy üzletem volt, az is bedőlt, emberi okok miatt, és azt most nem biztos, hogy az orrodra akarom kötni. megnyugodnál?

¦卍®Ξ™ 2011.09.23. 16:54:54

@malpaso: drága barátom én is az elvekről beszéltem.
ismétlem.
"az elv alapján nem feleslegesen kell kiadásba kergetni a kerületet, hanem meg kell szüntetni a szemetelés forrását. ez megszünteti a kényszerű felesleges kiadást (takarítás minden hajnalban nagy erőkkel, plusz járőrállomány, stb.) ezt kívánja a logika."

a ZP a városnak fizeti nem a kerületnek az iparűzési adót.

"... és te még mindig a "majdénrendetteszek" hivatalnokok mellett köpködsz a ZP-re, ahelyett, hogy kinyitnád a szemed, és gondolkoznál. "

a jogszabályok, ha nem tetszik akkor is jogszabályok, melyeket be kell tartani. ha jelenleg ezek vannak, akkor ezek vannak. ezek mentén kell kármenteni, veszteségcsökkenteni.
tudod, hiába gondolkodsz, a tények tények, és a szabályok szabályok. hiába tudom, hogy ellopják a pénzem, hiába tudom, hogy átvernek, a törvémny, a jogszabály nekik ad igazat. a jog nem az igazság, hanem a rend célját szolgálja. ilyen egyszerű ez.

"nőj fel, állj a sarkadra, és tudd, mik a valódi érdekeid. "

az én érdekem jelen esetben megegyezik a ZP elköltöztetésével. nem csinálok belőle politikát, az érdekeimet nézem, lásd fentebb az elv és a logika vonalát.

"és ha bosszant, amit írok, mert hülyébbnek érzed magad miatta a kelleténél, akkor inkább hallgass méltósággal, és gondolkozz, minthogy velem küszködj, és megpróbálsz lekezelni. én nem várom el, hogy bármit is mondj és revansot vegyek rajtad."

dehogy bosszant. szórakoztat. nem próbállak lekezelni, egyszerűen helyeden kezellek az itt feltárt gondolkodásod, logikai és érvrendszered minősége alapján.

denevér3333 2011.09.23. 16:56:08

A probléma csak ott van, hogy a hely önkormányzati! Nem a működési engedélyt vonták meg a ZP-től hanem területet kell visszaadni! Ha én bérelek egy műhelyt és az valami oknál fogva zavarja a könyéken élőket és ezzel baszogatják a tulajt akkor a tulaj felmondhatja a szerződést! Ha meg lejárt a területfoglalás akkor meg pláne! Ezt nem értik meg sokan. Függetlenül attól ki mennyire vernyákol mellette vagy ellene köztük én is a helyzet és a döntés az önkormányzaté! Ahogy pl. az önkormányzat felmondja azon helyekkel a szerződést aki nem az elképzelt projekt szerint (KVK) üzemel. Még csak meg sem kell indokolni csak felmondja a szerződést és a felmondási idő után lehet pakolni! Ez történ nyáron a kedvenc helyemmel!

Zuzu Petals 2011.09.23. 16:58:41

@¦卍®Ξ™: Neked sem ártana egy kis képzés, mert alapvető kommunikációra vagy képtelen. Ti hoztatok minket ebbe a helyzetbe, mert nem a mai húszévesek szartak itt szét mindent, hanem az ilyen "én mindent jobban tudok" gyökerek. Érett értelmes hozzáállás amúgy egy termelő mérnököt elküldeni, majd jól eléldegéltek tuti a csendes, tiszta kis világotokban, amit boldog romák takarítgatnak, szépítgetnek, és tanult médiaszakemberek megannyi gyakorlott bölcsésszel tervez majd házakat és építget utakat. Akkor lesz itt kánaán Neked meg a bölcs fajtádnak boldog egyetértésben.

¦卍®Ξ™ 2011.09.23. 17:05:50

@Zuzu Petals:

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

ha csak az én fajtám marad itt, akkor bizony nehéz sors vár a tarisznyás-büfészakos diplomásokra és a boldog romákra :)

malpaso 2011.09.23. 17:07:45

@¦卍®Ξ™: vagyis, ha jól értem, tulajdonképpen elviekben egyet értünk :-) azt nem tudom, hogy bp-n a fővárosnak megy-e az iparűzési, vagy a kerületnek, de mindegy is. ha odamegy, az ember azokat piszkálja. mert továbbra is, valami valamiből lesz. ha leépítesz mindent, senki nem adózik, bérel, és a többi. a kérdés, hogy mit akarsz? rendet és nyugalmat? de hogyan? megszüntetéssel, vagy haszonnal? neked kell eldönteni, és aszerint basztatni a hivatalnokokat. ezen logika jegyében nem a költséget kell megszüntetni, hanem biztosítani a fedezetét. a jogszabályok ennek ellentmondanak? kik is hozzák a jogszabályt? a hivatalnokok. akiket ha eleget basztatunk, igazítanak rajta. még ha nem is holnap. továbbra is úgy látom, hogy a logikád az egyszerűbb, és kevésbé hasznos úton jár. de az erő és a rend demonstráltatik. kár.

denevér3333 2011.09.23. 17:19:16

malpaso: Azért mert itt van a ZP még nem fog a fővárostól több költségvetési pénzt kapni a XI. kerület. Már pedig a kerület is költségvetés alapján működik!

¦卍®Ξ™ 2011.09.23. 17:26:40

@malpaso:
konkrétan a ZP-ről van szó jelen esetben, ne filozofálj, felesleges.
nem termelt hasznot a kerületnek, kényelmetlenséget azonban igen.
nincs miért jogszabályt, vagy bármit módosítani, fedezett biztosítani egy felesleges tevékenységnek, ha van olcsóbb, célravezetőbb megoldás. jó döntés volt az elköltöztetése onnan a bérleti szerződés lejártakor, és új feltételek szerint máshol adni nekik bérbe területet.
engem nem zavar a döntés, egyetértek vele, és az sem zavar, hogy te vagy bárki nem ért egyet vele, értelemszerűen csak röhögök rajta, hiszen teljesen felesleges hőbörgés.

hogy a te "elvi" vonalad kövessem; a hőbörgés, tüntetés a költöztetés ellen pont azok céljainak felel meg akik el akarják terelni a figyelmet a politika és a gazdaság nagyobb problémáiról. kihasználva az ostobaságot és élhetetlenséget, elveszem a játékát, hogy hiszti közben ne vegye észre elloptam a házát.
ez a zöld pardonért hisztiző (nem szűnik meg, mondom még egyszer, csak máshol lesz) ostoba csürhe, akik tüntetni tízezrével mentek érte, egy centit nem mozdult más jellegű, az életét, az életkörülményeit negatívan közvetlenebbül és mélyebben érintő rendelkezések miatt.
mondd azt nekem ez alapján, hogy nem ostoba, nyomorúságos seggfejek hisztiznek miatta.

Zuzu Petals 2011.09.23. 17:28:36

@¦卍®Ξ™: A legjobb az egészben, hogy valószínű egyikőnk sem hülye. A különbség csak annyi, hogy Te túlságosan a megszokásaid rabja vagy. Tudod, én még a füvet is dekriminalizálnám + árusítanám ellenőrzött körülmények között (a TASZ-nak volt egy felmérése közgazdászokkal, amiből óvatos becsléssel azt hozták ki, h évi 5mrd+), pedig nem vagyok egy nagy füves, de már unok dolgozni a naplopókért, meg azokért, akik csak az orrukig látnak.
szerintem ha az hozhat átmeneti előnyt, hogy Bp. belvárosa pezsgő (hangos, mocskos - és ezt pont annyira lehet a külföldieknek köszönni, mint a tiniknek, sőt!), akkor tegyük kicsit félre az igényeket, ha kilábaltunk a szarból, majd lehet dőzsölni. Ha te választhatnál, hogy a ygereked 12 vagy 14 órát dolgozzon egy héten azzal szemben, hogy a belvárosban mennyire van retek meg zaj, akkor szerintem te sem azt mondanád, hogy "dolgozz fiam még két órát, kibírod, de a fő a tisztaság). Rövid távon csak a turizmussal vagyunk versenyképesek, minden máshoz sokkal-sokkal több idő kell. Mert gondolom, Te sem hiszel már az 1000000 új munkahely meséjében? egyébként meg a szórakozóhelyek nem akkora szívügyeim, mindig lesz olyan valahol, ami megfelel nekem (főleg, hogy alig járok el), de egy egyetemista pl. nem tudja megfizetni a taxit sok esetben, a BKV-n pedig a maradék pénzét is ellopják, ha kiéjszakaizik a francba (ahol mellesleg ugyanúgy élnek valsz)

¦卍®Ξ™ 2011.09.23. 17:39:55

@Zuzu Petals: legyen vigalmi negyed én már ezt hangoztatom régóta, de ne a belvárosban. ha ekkora üzlet és igény van rá, biztosan van rá vállalkozó. ha nincs, akkor nincs rá igény, nincs rá kereslet. higgy az ingatlanbefektetőknek ezen a téren. ők nem a saját maguk ellenségei. a világon sehol nincs olyan város ahol a belvárosban van a vigalmi negyed, illetve ilyen kaliberű szórakozóhely. ha van, akkor az egy baszott nagy park közepén. london/newyork, lakóövezettől kilóméterre.

xstranger 2011.09.23. 17:52:03

@¦卍®Ξ™: atya eg. a Soho Londonban eppenhogy a kellos kozepen van a varosnak, de Camden se eppen kulvaros.

Ez a vigalmi negyed a kulvarosban ez erosen Bp posztkommunista lazalom. A zajos tinedzserek huzzanak a repaba mert zavarjak a tizstesseges munkasembereket.

Rendes varosban belvarosban irodak es vigalmi negyed van jo megkozelithetoseggel, kulvaros csendes es elheto. Aki a belvarosban akar lakni az vagy szereti a zajt vagy legalabb kussol mert nem engedhet meg maganak egy pecot a zoldovezetben.
Nyilvan egy olyan varosban ahol a lakossag osszetetelet egyes keruletekben kizarolag az hatarozta meg hogy mit tudott maganak elintezni 30-40 evvel ezelott ezek a dolgok mashogy neznek ki. Olyan is az egesz varos.

A masik meg hogy a te logikad 100%ig NIMBY az egyetlen mod amit el tudsz kepzelni hogy egy szorakozohely uzemelhessen hogy a biztonsagiorok korbejarnak minden buli utan es otezreseket osztanak a kornyeken lakoknak.

Amugy az egesz problema akademikus mivel a ZP nem zavart SENKIT, ezert nincsenek feljelentesek. Amikor nekunk volt egy zajos klotyoventillatorunk 3-szor jelentettek fel minket fel even belul. Ha valakit zavart volna a ZP akkor lenne nyoma, de nincs.

Az osszehanyas/uvegcserep pedig lesz amig lesz egy ejjelnappali vagy kocsma nyitva a keruletben (ja igen vannak mar olyan keruletek ahol nem lehet piat kapni este 10 utan, hajra BP szerte be kellene vezetni).

Na mindegy orulok hogy a ti adotokbol en kikepeztem magam masnap meg leleptem kulfoldre. Koszonom szepen! :)

gabesz: 2011.09.23. 18:00:12

Örülhetnek a helyiek .- ha egyáltalán vannak ilyenek- most majd az utcán fognak lerészegedni a diákok, és ha a rend őrei eddig is engedték, hogy az utcán hugyozzanak. -ha így van- akkor ezentúl bokáig gázolhatnak majd benne.
Ez van. A kultúrát ki kell herélni. Legyen az akár mainstream. Ez az aktuális ideológia. Cirkusz kell a népnek, de csak az amit a központ irányít.
Ha bevezetik az új felsőoktatási rendszert, akkor már pénze sem lesz a diáknak szórakozni.
A ZP kereshet egy új helyet, de valszeg meg kell tömni ez után is a zsebeket.

¦卍®Ξ™ 2011.09.23. 18:06:16

@xstranger: bazzeg a soho nem a nyíltteres koncertek és kocsmák, a tinibulik kategóriája, a camden már inkább, de az egy erre szakosodott "város"

nem nimby a logikám, tenni/áldozni is hajlandó vagyok érte(akár kulturális támogatásként az adómból, a fenntartása, üzemelése segítésére), csak egy ilyen felépítésű városban (budapest) a belváros nem sok keresnivalója van ilyen helyeknek.

egészségedre, jól tetted, hogy leléptél. ha meg tudtad tenni, mert volt kereslet pályakezdőként arra amit tanultál, megérdemled. sok sikert!

Rámfigyeljé' - kussojjá,dicsak! 2011.09.23. 19:20:12

Jó kis szopós gádzsik jártak oda.Kár hogy bezár.Vót sokszor hogy a magyar köcsög elment hugyozni vagy söré és a csaja leszopot adig vagy megkurtam a kurvát mig a magyar pöcs visszaért.
Most majd máshun kúrom a geciszopókat.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2011.09.23. 21:18:26

@Zuzu Petals: Jártam más nagyváros belvárosában és nem default az, hogy a belváorsban olyan zaj legyen, hogy üvöltve lehessen kommunikálni...

Zuzu Petals 2011.09.23. 22:48:19

@molnibalage: Pontosan, a francia és német ismerősök ezért kezdenek rákapni mostanság Budapestre. és hidd el, nem a szép parkokért meg a fantasztikus gyógyvizeink miatt jönnek, hanem inni és bulizni, mer feléjük már 1-2-kor zárnak a helyek mostanság. Szerintem ezt ki kellene használni, és egy kicsit szívni. Mert képzeld ez úgy működik, hogy először megőrülnek, annyira bejön nekik az éjszakai élet, és minden este csak mennének, többnyire szarnak a múzeumokra. Aztán legközelebb is jönnek, aztán már mennek a Balcsira... És hidd el, tapasztalatból beszélek. ismerőseim is vannak, és szeretek is külföldiekkel kommunikálni. nm Veled akarok kibaszni, én is örülnék egy tisztább városnak, de nekem a pénz jelenleg fontosabb, ezért úgy vagyok vele, hogy aki ezt nem tudja tolerálni, az költözzön pár km-rel arrébb, nem fog belepusztulni.

@¦卍®Ξ™: Ott a hajógyári, de eladtak egy jókora területet, az szerintem ideális lett volna. Óriási vonzereje lett volna Bp szívében egy csak vigadalomra fenntartott szigetnek. De a politikusainknak pár milla zsebbe fontosabb, mint az észérvek. Lenne befektető amúgy, ha be lehetne kerülni abba az érdekkörbe, de az ugye nem úgy megy...

Kandabula 2011.09.23. 23:10:18

Örülök, hogy ilyen döntés született. Gondolom, a kerületi Öregek Tanácsa csupa fiatalos vénségből áll. Ugyanakkor nagyon nem szeretném, ha új helyként esetleg valamilyen pusztai telephelyet ajánlanának fel, mert a szürke-marhák már most jelezték, hogy nem lesznek hajlandóak tejelni.... A fiatalságot egyébként is ki kell szorítani a perifériára, mert azt hiszik, hogy övék a jövő, pedig azt már blokkolták. Szóval örülök a döntésnek. Is.

elektromotor 2011.09.24. 14:06:05

@Kandabula: Örülök, hogy neked a legnagyobb gondod ez, hogy egy kocsma megszűnik! Gondolom remek szakmád van , havonta kiolvasol egy könyvet, (így mire meghalsz éppen 1200-at fogsz kiolvasni), beiratkozott könyvtári tag vagy, láttál már életedben illemtan könyvet ,( természetesen kinyitva) Akkor hajrá! Lehet butulni!
Nehogy gondolkodni próbálj, mert megfájdul a fejed!

elektromotor 2011.09.24. 14:12:57

@Zuzu Petals:
" Korábban linkeltem, hogy Belgrádnak mennyire bejött az éjszakai élet fellendítése, mert kurva sok a turista.
Amikor Nyugaton építik le a szórakozóhelyeket (No., Fro., Svájc - szóval nem a csóri országokban), akkor nekünk ezt inkább kihasználni kellene, nem pedig csak fanyalogni."
Német országból ideküldtek 2000 tonna szemetet. És mi örüljünk neki, mert fizetnek érte?
Volt ilyen felfogású alak aki most csücsülni fog érte!

bandika gazdája 2011.09.24. 14:59:44

@Kandabula: A szürkemarhák nem tejelnek, húsmarhák! A tejük a bocié! (Csak hogy tudd!)

malpaso 2011.09.24. 15:00:58

@¦卍®Ξ™: már az első hozzászólásban jeleztem, nem engem talál el a mondandód, elmegy, mellettem. és most látszik, mennyire az érdekel téged, hogy az általad kijelölt vitavonalon úgy tudd, hogy győzöl. sajnos nem vagy partner, szánalmas, hogy az elégedettséged, a kielégülés megszerzése fontosabb, mint a párbeszéd. újra hangsúlyozom, elvekről beszéltem, nem a ZP-ről, és nem zavar, hogy költözik. mivel jó, ha évben 2x betévedek, indifferens. a korlátoltság zavar, hogy attól vagy elégedett, hogy eltüntetik, és benyalsz a politikusnak, aki eltünteti, ahelyett, hogy falhoz állítanád. a te dolgod, téged szívat. és fog is, örökre, mert a hozzáállásod szerint ami van, (jogszabály, hivatal, egyebek) azt el kell fogadni. pedig nem kell. a te dolgod a felelősségre vonás, és hogy kiabáld azt: változtass! de téged meg lehet vezetni, szomorú, de igen, és még akkor is ellenkezel, ha szól erről neked valaki más, vagyis tökéletes alattvaló vagy. szólj, ha felébredtél.

malpaso 2011.09.24. 15:03:36

@elektromotor: ne vagdalkozz hülyeségekkel, motor! és németország egybe írandó, könyvtárkukac :-)

malpaso 2011.09.24. 15:14:37

@denevér3333: és denevér: te nem válaszoltál nekem, csak kötekedsz. nem mondtam, hogy kap a kerület, azt mondtam, hogy annak kell érte tennie, aki ott él. emelje fel a szavát, basztassa azokat, akiket kell, járjon utána. és akkor előbb-utóbb meglesz. erre nem válasz, amit írsz. akkor szólj, ha valami konstruktív dologgal tudsz kirukkolni

¦卍®Ξ™ 2011.09.24. 15:21:02

@malpaso: bazzeg, te egy büdös szót nem értesz abból amit olvasol.
de ez nem baj.
a baj az, hogy mégis hallatod a hangod.

GGG77 2011.09.24. 18:33:27

Csak mondom, hogy a Karinthy és a Bercsényi sarkán laktam. Sok minden zavart, speciel a ZP nem.
Hoffmann, Rétvári: ORBITÁLIS SEGGFEJEK VAGYTOK.

elektromotor 2011.09.24. 19:33:55

@malpaso:
Marha sok érvet írtál, hogy egy véletlen leütést már csak úgy idehozol! Közben meg te biztatsz érvelésre!?
Nem vagy te maszopós?!

malpaso 2011.09.24. 23:40:08

@¦卍®Ξ™:

ne téveszd össze a nem bólogatást, az egyet nem értést a nem értéssel.. és mosd ki a szád szappannal, ifiúr. én tudom, mit olvastam. ha odafigyeltél volna, hogy te mit olvastál, akkor észrevehetted volna, hogy egy rövidlátó szemléletet vitattam. csak nem voltál partner, mert leragadtál a napi témánál. (amivel kapcsolatos problémád, hogy nem tudod átugrani a korlátaidat pl a ZP-ért tüntetőket illetően sem. neked lenne jobb, ha nem csak beszűkült kritikát tudnál gyakorolni, pl nekem, ugye, nem számít, mint ahogy az sem, hogy költözik-e, vagy sem)

de az elnyomó habitusodra jellemzően engem is legszívesebben elhallgattatnál, ahogy a ZP-t is, pedig én békés és érthető voltam veled, csak következetesen érveltem. ez is bosszantó lehet neked, hát ez is duguljon el. mint a város. akkor zárjuk be-mondod. és ugyan én nem gondolom megfelelő álláspontnak, de idézem, amit azért már megkaptál mástól: "el lehet költözni." hát, ha én zavarlak, akkor ugyanúgy, ahogy a ZP-től, vagy a gyártól, vagy a körút zajától el lehet költözni, rám se kötelező reagálni.

malpaso 2011.09.24. 23:49:40

@elektromotor:

már nem biztatlak, de csodálkozol, motor? ha vagdalkozol, akkor sok szóra ne számíts. különben pedig nem attól lesz igaz valami, ha sok érv szól mellette. egy is elég, ha az jó - azért én kettőt is összeszedtem :-) a német ország (sic!) nincs köztük, azt csak azért jeleztem, mert kissé kínos, hogy épp az bakizik így, aki könyvtárral, meg kultúrával veri a nyálát, oppardon, az asztalt. vagy nem ezt nevezik az élet iróniájának? :-)
és ahogy törökzsóti nem vagyok (fogalmam sincs, ki az, de biztos valami szitokszó), úgy maszopós sem, de még holnapszopós sem. az mszp-t meg kimondottan rühellem, ha esetleg erre gondoltál, de az altáji humor elvitte a cerkádat.

¦卍®Ξ™ 2011.09.25. 00:22:50

@malpaso:
kiscsibe, te egyszerűen végtelenül ostoba vagy, ám ez bizony engem nem zavar. köztudottan imádom a szellemi fogyatékosokat, ez a perverzióm, hogy hülyéket piszkálok mint kisgyerek pálcikával a kutyaszart a bokor alatt.

érvelni nem érveltél egy bides szót sem, és bizony a téma a ZP, miként a post is erről szól.
az, hogy te itt elfilózgattál magadban, - nagyon szerény mentális qualitást mutatva paranoiás társadalomszociológiai fóbiáidat lebegtetve - nem jelenti azt, hogy más is le kíván süllyedni erre a szolid paranoiára amit mutattál magadból, s bizony más arról beszél ami a post témája, s a felvetett kérdéskört érinti.
megemlítem, hogy egy röpke pár sor erejéig itt: ( vastagbor.blog.hu/2011/09/22/vege_a_zp_nek/fullcommentlist/1#c14532154 ) érintettem a silány, lázadó anarcho-stíl elvi logikádat, kifejtve hol benne a baki, azonban ezt nem sikerült felfognod, miként magát a kérdést mint logikai eredőt sem észrevenned.
én elhiszem, hogy a környezetedben te egy kivételesen nagyra becsült szellemi minőség vagy, azonban hidd el az oligofrémiások közt kiemelkedő teljesítményed nem predesztinál még csak szólásra méltóvá sem átlag elméket tekintve. de ezt már írtam, hogy ez a legnagyobb gond veled, hogy ezt nem tudod.

¦卍®Ξ™ 2011.09.25. 00:35:16

@¦卍®Ξ™: upsz, kimaradt egy gondolat, pedig ezen végtelenül jót röhögtem, s mi sem bizonyítja jobban, hogy nem érted amit olvasol:
írod:
"... az elnyomó habitusodra jellemzően engem is legszívesebben elhallgattatnál, ahogy a ZP-t is, ... zárjuk be-mondod"

idézd már be nekem hol mondtam, hogy zárják be, a ZP-t? :)
Végig azt hajtogattam az itt a bezárástól rettegő hülyeségekkel szemben, hogy nem bezárják, elköltözik cca 500 méterrel arrébb, - ahogy eddig tudni - hacsak nem találnak egy másik helyet maguknak :)
én ezzel értettem egyet, hogy elköltöztetik arrébb, nem azzal, hogy bezárják, lévén arról sehol nincs szó, csak azon elmebajosok fejében akik hisztiznek/tüntetnek/hőbörögnek a bezárása ellen :)

Zuzu Petals 2011.09.25. 06:31:05

@elektromotor: Rendben, Okostóni. De akkor kurvára takarodó dolgozni, nem más faszával verd a csalánt!

@¦卍®Ξ™: Hasonló egység lesz amúgy a helyén kis idő múlva, ne legyünk naivak. A Kopaszi környékén ugyanis SOKKAL több a kisgyerek meg házieb, és az egy ellenőrzött terep, a Petőfi hídnál 1-2 évig csövesek és tolvajok lesznek, majd egy sokkal zajosabb, fiatalokra szaró hely. Csak éppen annak nem lesz turisztikai vonzereje, mert azt egy minden kreativitást nélkülöző fasz fogja üzemeltetni. Taps!

malpaso 2011.09.25. 09:15:11

@¦卍®Ξ™: egyre dühödtebb vagy. vajon miért? ;-) akárhogy is öltözteted, vagy próbálsz sértőn nyilatkozni, lekezelőn minősíteni, látszik ám. és téged minősít. és mivel megint elmész amellett, amit mondtam, (vagy szándékosan teszel úgy, mintha félreértenéd, vagy tényleg - nem is tudom, melyik rosszabb) újfent felhívom a figyelmed arra, hogy nem a ZP-ről nyilatkoztam. (mint a "zárják be" kis példám sem a ZP-ről szól, de a korlátaid erősek, nem tudsz átlépni a ZP esetétől az elvi mezőre. vagy nem akarsz, kis huncut? ;-) hiába kötöd, hogy de bizony arról. neked szükséges lenne, hogy arról szóljak, de látom, ezzel nem tudsz mit kezdeni. csak egyre dühödtebben, stílus és színvonal rohamos romlásával vagdalkozni. pech. nem vagy partner, ignorálnom kell téged. szia!

ja, és nem látszol komolyabban vehető gondolkodó lénynek, ha önigazolásul idegen kifejezésekkel zsúfolod tele a szöveget. én szóltam, remélem, segítettem.

elektromotor 2011.09.25. 09:26:15

@Zuzu Petals: Mindig is dolgoztam , dolgozok, soha nem kértem tőled 20 Ft-ot sem! És kocsmázni sem szoktam, mert sem kedvem, sem időm rá! És nem tombolok egy kocsma bezárása miatt! Főleg nem akkor, mikor az iskolákat zárják be például .
@malpaso: Ha nincs érved, akkor jössz egy vesszőhiánnyal ! Éppen mint a bolsik!

malpaso 2011.09.25. 09:36:36

@elektromotor: ;-) nekem szabad, nem én jöttem a könyvtárral, meg a kultúrával. amit meg elébb írtam volt, nem ismétlem meg a kis lusti kedvedért, ott az érv, a gondolat, olvasd újra. hátha a végén nem a kakaskodó vitatkozni vágyásnál maradsz, hanem a hasznodra válik.

guma 2011.09.25. 10:06:49

@malpaso: mi van, feladod?

pedig végtelenül szórakoztató volt olvasni benneteket. :)
nekem úgy tűnik, nincs humorérzéked és iróniával is gyenge lábakon állsz, csak irigylésre méltó tűz ég benned kicsit céltalanul.
(bocs! DDDDDD
ha végig olvasod szópárbajotokat rájössz, nem is mond hülyeségeket ez a krix-krax ember, és jót röhögsz te is! talán azt is észreveszed mit értettél szövegében nagyon félre, vagy talán meg sem.)

¦卍®Ξ™ 2011.09.25. 10:24:28

@Zuzu Petals: te valami jövőlátó médium vagy? :)

malpaso 2011.09.25. 10:32:32

@guma:

azt hiszem, a humorral semmi gondom, de most nem a viccre toltam a hangsúlyt, nem akartam méltatlanul bánni vele, nem nevetségessé akartam tenni. maximum kis fanyarsággal fogalmaztam :-) természetesen nem mond hülyeségeket, de következetesen nem akar a szemléletmódról beszélni, azaz felvonultat egyfajta szemléletet, ami szűkebb körben mozog, mint kellene. én inkább az öntudatról szóltam, ő azt hitte, legyőzni akarom egy vitában, és tartotta magát a saját terepéhez. én meg épp onnét mozdultam el. mivel ő nem tud, vagy nem akar elmozdulni, a ZP meg, mint közvetle téma nem érdekel, hát nincs értelme folytatni a diskurzust. be kellett látnom, nem ő a partnerem. nem hiszem, hogy feladtam volna, inkább beláttam, hogy felesleges erőltetni a dolgot. ismételgetni meg nincs értelme, amit eddig mondtam, ott van, ha érdekel valakit, elolvashatja. :-) az a tűz, amit emlegetsz, pedig nem hiszem, hogy céltalan lenne, csak nem a leghétköznapibban praktikus, ezért tűnhet annak. de van értelme a napi gumicsontrágás által takart dolgok mögül kihámozni valami általánosabb érvényű dolgot, akár az emberi öntudatot, a valódi saját érdek felismerését és kifejezését is meg lehet látni a gumicsont mögött :-) remélem, mindent értettem, amit krix-krax mondott, csak próbáltam megláttatni vele, hogy nem az az igazán fontos, hogy mi van a ZP-val, hanem ami a jelenség mögött van, hogy a beszűkült szemlélet nem az ő javát szolgálja, hanem azét, aki őt azon a szinten tartja. össze-, vagy ráugrasztották a ZP-re, látszólagos valódi és gyakorlati problémákba belelovallva, (zaj, szutyok, stb - pedig ezek nem a ZP sajátjai, hanem a nagyforgalmú helyek, céltalan emberek sajátjai, és ezek nem tűnnek el a ZP-vel, ergo nem megoldás arra, ami neki fáj), és azok a problémák nem fognak eltűnni a neki felkínált látszólagos megoldástól. vagyis azzal az elszántsággal nem a probléma részét - és nem gyökerét képező elemet kell támadni, azt legfeljebb a saját érdeknek megfelelően szabályozni kell - hanem az azzal foglalkozó, minket "képviselő" "hivatalokat, hivatalnokokat". minél később ismeri ezt fel, annál később kezdődik meg az egyáltalán nem egyszerű és rövid folyamat, annál tovább is fog tartani. hát, dióhéjban ennyi lett volna. a személyeskedő ócsárlásba belemenni meg rangon alulinak tartom. így sajnálom, hogy véget vetettem a szórakozásodnak :-) (csak zárójelben, krix-krax tényleg megnevettetett olykor :-)

guma 2011.09.25. 11:12:22

@malpaso: na az utolsó zárójeles mondatod a lényeg! nem is tudod mennyire :)

megfizethetetlen, ha valaki a mai világban mosolyt csal elő, ráadásul (mint te is elismered) nem mond hülyeségeket!
nagyon összetett és összeszedet koponya, élvezi a csörtéket (volt amikor már javasoltam, hogy innentől belépődíjat szedjenek) és szórakoztatóan alkalmazza tudását, ismeret anyagát ami nem csekély.
bevallom stílusát szeretem nagyon, mert észrevétlenül tudja "megfogni" a kiszemelt partnert. mikor velem ezt tette, meghökkentem, (mert ritkán szólalok itt meg) és elképedtem. de felvettem a fonalat és amikor a témát átrágtuk akkor már a mellékszálakat is meg lehetett dumálni vele.
na ekkor jött a meglepi : tudta olyan síkra vinni a témát, amire nem gondoltam, pedig igazamról nagyon megvoltam győződve.

egyszóval szeretnék sok mindent olyan tisztán látni, mint ő (hibáival együtt is!).
és bár személyesen még nem ismerem, (hízelegni meg utálok) de ha mindenki ennyire beszűkült lenne és a jelenségek hátterét is csak ennyire látnák az emberek akkor nagyon élhető országunk lenne.
a "személyeskedő ócsárlása" pedig külön tanulmányt érdemel. olvasd újra és rájössz miért. :)

¦卍®Ξ™ 2011.09.25. 11:23:09

@malpaso: egyre dühödtebb? :)

kiscsikó, nem igen tudsz te engem feldühíteni, azzal meg, hogy ostoba valaki, végképp nem fog feldühíteni, legfeljebb a vinnyogó röhögésig hergelni. :)

"ismét utalok arra, hogy nem érted amit olvasol, és magad sem érted.
(mint a "zárják be" kis példám sem a ZP-ről szól, de a korlátaid erősek, nem tudsz átlépni a ZP esetétől az elvi mezőre. vagy nem akarsz, kis huncut?"

nos akkor magyarázd el nekem minek a bezárásáról beszéltél itt, amire szerinted én azt mondtam zárjuk be?:
"de az elnyomó habitusodra jellemzően engem is legszívesebben elhallgattatnál, ahogy a ZP-t is, pedig én békés és érthető voltam veled, csak következetesen érveltem. ez is bosszantó lehet neked, hát ez is duguljon el. mint a város. akkor zárjuk be-mondod."

mindemellé ugye ezt mondtam:
"bizony a téma a ZP, miként a post is erről szól."
értelemszerűen a témáról és a témához kapcsolódóan beszéltem, igen.
nem elvi dolgokról, hanem tényekről. elvi esetekről nincs értelme beszélni konkrét tények kapcsán, a feltételezés és az elvi lehetőség egy szubjektum, nem vita tárgya, azzal csak annyit lehet tenni, hogy :
a, szarik rá az ember (megtettem)
b,megmutatja az elv hibáját (megtettem)
c, egyetértet vele (nem teszem, mert hibás, de részben az irányával egyetértek)

emellett, hogy veszettül hangoztatod, hogy te nem a ZP-ről beszélsz és nem is érdekel, tojsz rá, május 13-a, a regisztrációd óta csak ZP-s témához szóltál hozzá, kettő darab kajás-csajozós témán kívül.

Értem én, hogy te mit szeretnél a dologgal, csak nagyon benézted ezt a dolgot.
Azt hiszed engem a ZP léte vagy nem léte a helyszínen érdekel, pedig lófaszt, nagyjából ugyanaz érdekel ami téged, csak én a realitás talaján mozogva, közvetlenül a post témájába vágón próbáltam megvilágítani.
erről szól a már egyszer hivatkozott hozzászólásom amit nem nagyon fogtál fel, megismétlem:
"a hőbörgés, tüntetés a költöztetés ellen pont azok céljainak felel meg akik el akarják terelni a figyelmet a politika és a gazdaság nagyobb problémáiról. kihasználva az ostobaságot és élhetetlenséget, elveszem a játékát, hogy hiszti közben ne vegye észre elloptam a házát.
ez a zöld pardonért hisztiző (nem szűnik meg, mondom még egyszer, csak máshol lesz) ostoba csürhe, akik tüntetni tízezrével mentek érte, egy centit nem mozdult más jellegű, az életét, az életkörülményeit negatívan közvetlenebbül és mélyebben érintő rendelkezések miatt.
mondd azt nekem ez alapján, hogy nem ostoba, nyomorúságos seggfejek hisztiznek miatta. "

mivel látom nem fogtad fel a dolgot, elmagyarázom:
Engem nem az zavar, hogy ott van a ZP vagy sem. Engem az zavar, hogy a sok idióta amiatt hőbörög, tüntet, hisztizik, hogy megszüntetik. nem valós ok miatt. nem szüntetik meg. elköltözik másik helyre. de ha emiatt hőbörögne, hogy elköltözik, akkor is értelmetlen a hőbörgés annak fényében, hogy az életüket érintő sokkal fontosabb dolgok miatt nem hőbörögnek, ha azt simán benyelik, hogy az őket a jövőjükben, az életükben érintő kérdésekben döntenek a kárukra, akkor nem igen látom mi az oka az ostobaságon kívül annak, hogy amiatt hisztiznek, hogy a sörüket majd pár száz méterrel arréb kapják meg a zene mellé.
tetszik érteni? hasonló ahhoz amit te szeretnél mondani, csak a te "elvi meződ" életszagú valósághoz van kötve a témához kapcsolva.
konkrétan nem velem van a baj, aki a ZP-ért tüntető nyomorúságos majmokat nem nézi értelmes lénynek, hanem a ZP-ért tüntető lényekkel, csak te a kettőt összekeverted, mert hibás logikai alapról indultál neki a dolognak.
nagyjából uyganarról beszélünk mint jelenségről, csak te elszállva az elméleti elvi síkok felé, én pedig a konkrét példához ragaszkodva bemutatva láthatóan a hibát. a levegőbe beszélő filozófiálgatás nem fogja a ZP-ért feleslegesen hisztiző lényeknek, hogy mi a bibi, csak ha szépen bele van mondva az arcukba.
Az pedig, hogy te a fennálló jogszabályi rendszer betartásának szükségességét mint a rendszer iránti megalkuvást, a jó szolgaségot látod abban amikor azt mondtam, a jogszabályok szerint a ZP-nek mennie kell és ez így van jól, az csak azt mutatja fiatal/ostoba vagy (a vagylagosság lehetősége fenn áll) és nem érted a rend szükségességét, mert az élet valóságától elrugaszkodott elméleti-elvi síkokban gondolkodsz, melyek a társadalom valóságát és fennmaradásának valódi értékét ne látják. ez nem baj, csak hibás, mert nem látod miatta, hogy a rend megtartása - aminek nem tetsző elemein lehet változtatni, de nem olyan alapon, hogy ez a jogszabály nem tetszik, tehát nem tartom be, hanem a jogszabályok majdani módosításával - nem megalkuvás.
Azon pedig végképp gondolkodj el, hogy az általad is hivatkozott javaslat: "el lehet menni ha nem tetszik" nem-e kicsit furcsa egy toleranciát (a zp elviselését, helyben maradását, ott azon a helyen) követelő társaságtól. értsd: 20-30-40-50 éve ott lakóknak a tolerancia jegyében azt mondani, ha nem tetszik a ZP akkor költözzön el onnan?

==T== 2011.09.25. 11:29:03

A koliban is van, aki aludni akar, mert pl. a másnap vizsgája lesz. Ráadásul tudomásom szeritn mind a ZP mind a Rio korábbi szerződései elég zavarosak voltak.

elektromotor 2011.09.25. 12:19:58

@malpaso: Mondatot nagybetűvel kezdjük!
Általános iskola második osztály!
Éppen mint a bolsik!
Ha elfogyott az érv, akkor jöttök, hogy "nem tettek ki vesszőt" !B+!

elektromotor 2011.09.25. 12:21:06

@malpaso: Te tombolsz, én meg "kakaskodok"!

malpaso 2011.09.25. 12:39:55

@¦卍®Ξ™:

na, akkor hát csak úgy van - őszinte örömömre, és ahogy elébb már utaltam erre, hogy van átfedés a mondandónk közt. nem is kevés. de mikor erre utaltam, tovább feszültél a leiskolázós vonalon, mint most is. újból meg is nevettetettél. a különbség pedig az, hogy te a "hisztizők"-nek címzed, amit mondanál, én meg annak, aki a (természetesen különböző véleményt megfogalmazókat, és a ZP-t (ideértve a többi konfliktusnak kitett helyet, liszt ferenc tér, nagymező utca, stb) kapálják. és persze azok, akik a ZP mellett álltak ki, nem hisztiztek, viszont ahogy te emlegeted őket, lekezelő, nagyképű és arrogáns. mi szükséged erre? enéklül is meghallhagtja a véleményedet, aki akarja. és ez (ismét egy indulati szelep, csak szólok) az pedig, hogy a ZP-t nem bezáratják, hanem költözésre kényszerítik, sokáig nem volt világos, köszönhető ez részben a résztvevők (hivatalok, ZP képviselők és az azért aggódók) megnyilvánulásainak, és hogy a sajtó minél nagyobb szenzációóóónak fújta fel, mutatta be.

és továbbra is azt gondolom, hogy a jogszabályokat folyamatosan kontrollálni kell, és változtattatni rajtuk, különben nem a köz érdekét szolgálják, merevek lesznek, idejétmúltak, buták, és erőszakosak. amint azok is, akik a saját érdekeikben akarják a jogszabályokat kihasználni. de ebben pl, mint elvben, már egyet is értettünk. :-) ami amúgy a jogszabályokat illeti, kár hivatkozni rájuk, mert épp a gyakorlat az, ahol adott és akár perces érdekekért úgy kúrják meg a jogszabályt, hogy csak úgy füstöl. politikus, vállakozó, hivatal, távhő szolgáltató, éjjel-nappali üzletek (és az alkohol korlátozás, ami ugye értelmetlen), és lehetne sorolni. mert ez - és nem amerika - még mindig a korlátlan lehetőségek hazája, ahol túl sokan túl sokat, túl sokáig lenyelnek. mondjuk - újabb részleges átfedés - ez ellen tiltakoztam, veled együtt, csak más mezőn, asszem.

ám kicsit nagyobb figyelemmel légy: azt is jeleztem, hogy ezzel az "el lehet költözni" tempóval nem értettem egyet. csak mint párhuzamot vázoltam, (hiszen előbbre, mástól már úgyis megkaptad ezt a szlogent) hogy ha nem bírod a más véleményt, akkor ne ócsárolj, hanem lépd át. párhuzam: elköltözni -- úgyis, mint ellépni a témától, hozzászólótól. szóval nyugalom, a habzó szájú "el lehet költözni"-t ugyanúgy nem támogatom, mint a habzó szájú "zárják be, hintsék be sóval a helyét" - legyen az a ZP, a liszt ferenc téri akármelyik, vagy a nagymező utcai sor... érted, elvek, nem konkrét esetek. és ugye egy konkrét eset kapcsán (is) lehet elvi síkon mozogni, még ha te ezt következetesen gyengeségnek, értelmi fogyatékosságnak állítod be az esetemben. jaja, és kár fölényes tagadásba menekülni, az indulat egyértelműen tapintható a velem való eszmecserédben.

és ha valami felkelti az érdeklődésemet, mint téma, nem feltétlen jelenti, hogy elkötelezett, lojális rajongója vagyok. azt őszintén megmondom, hogy nem csípném a bezárást, mert ha tetszik, ha nem, kulturálisan is, egyéb vonatkozásban is sokkal többet, többrétűbben ad a ZP, mint a versenytársak - minden bosszantó mellékkörülmény ellenére. ha bezárnák, szegénységi bizonyítvány a közeget illetően, aki teszi, vagy hagyja. az ilyet kellően differenciált gondolkodással kellene kezelni. a költözéssel max annyi baj lesz, hogy ha oda akarok menni, kicsit többet kell karikázni. na bumm. idén is voltam már egyszer. :-)

külön öröm, és megtisztel, hogy fiatalnak látsz. az és/vagy ostobának kevésbé, de te is tévedhetsz, nem haragszom meg érte.

ezen a néven május 13-án. (kösz, legalább tudom a dátumot) de előtte 32 nevem volt, csak hogy a komcsi terroristát idézzem :-)

na, kívánok neked több rugalmasságot, bölcsebb is leszel, és az idegeidet is kíméled :-) minden jót, krix-krax

malpaso 2011.09.25. 12:44:50

@elektromotor:

én csak beszélgetek. szó sincs tombolásról. még tomboláról sem :-) jaj, vártam már a nagybetűt. igen tudom, mi a szabály.
1. tudatosan választottam ezt a formát, ha mégoly hibás is.
2. mint mondtam, nekem szabad még tudatlanságból eredően is hibázni. nem én kérem számon máson a kultúrát. és nem szerintem lenne a fiatalság helye inkább könyvtárban. természetesen egyet értek veled abban, hogy oda is kellene járniuk.

elektromotor 2011.09.25. 13:08:54

"én csak beszélgetek. szó sincs tombolásról. még tomboláról sem "
Te vagy képes oldalakat begépelni egy kocsma bezárásról?!

¦卍®Ξ™ 2011.09.25. 13:14:06

@malpaso:
reménytelenül nem érted mi a hiba a gondolkodásodban és miért az.
szórakoztató.
miként az is, hogy indulatként érzékeled ahogyan szórakoztatom magam a bokor alatt guggolva :)

Zuzu Petals 2011.09.25. 13:41:33

@elektromotor: Nem éppen erről írtam, de úgyse értenéd. Jobb lenne, ha inkább meginnál néha 1-2 pohárral, nem lennél ilyen frusztrált. Az elbutulástól minden esetre nem kell tartanod.

Zuzu Petals 2011.09.25. 13:56:02

@¦卍®Ξ™: Sajnos, már igen. Elég sokan vagyunk már. :)

Zuzu Petals 2011.09.25. 14:00:08

@malpaso: Országos cimborák amúgy, ne vedd fel a kesztyűt. Valami uncsi blogon nyalogatják egymás valagát minden nap. Ne menj bele sztem jobban.

¦卍®Ξ™ 2011.09.25. 14:06:30

@Zuzu Petals: te is az ezo tv-nél dolgozol? :)

elektromotor 2011.09.25. 16:57:26

@Zuzu Petals: Minden esetre előbb látszana, mintha egy könyvet elolvasnál!

Kandabula 2011.09.25. 18:39:51

@elektromotor: @bandika gazdája: Leni Nektek igazz! Énnekem tsak meggemlitt eztet. Nemtuttam, hoty csupa könyvestárosal mek agrómónusal van a dologom. Éncskk odalyárok az egyyetemre. Denem érdekess. Töb hjumor, boldogabg éltes.! Hanem a szürke-marhákkal kapcsolatos kritika ütős volt! Ó, én marha! A hús! Hogyan írhattam ilyen ökörséget a Bos p. hungaricusról! A fényevőről! Amelyiknek nincs teje! Csak bikákból áll az egész! Nos, ami meg a ZP-t illeti, szarok rá. Ezen aztán rágódjatok.

bandika gazdája 2011.09.25. 19:02:27

@Kandabula: Ez jó ötlet! Úgy csinálsz mintha csak viccből lennél hülye. (Van teje természetesen, csak nem arra tenyésztik, mert kevés van nekije!) Na szerbuc!
Ja, a Zöld taknyot vagy mit meg leszarom!

Kandabula 2011.09.25. 19:54:23

@bandika gazdája: köszi a választ! A szürke-marhát átléphetjük, most már csak a kerület marháit kéne helyre tenni. De ez már nem az én dolgom.

elektromotor 2011.09.25. 19:57:38

@Kandabula: Most mi a faszon rágódsz megint?!
Humorosat nem tudsz írni?!
Vegyél vissza az arcból, de nagyot , és ne dicsekedj azzal ami nincs!
Igen a szürke marhát nem fejik!
A húsáért tartják!
Téged meg nem az eszedért!

Kandabula 2011.09.25. 20:02:47

@elektromotor: Az dologravisza térvén: nemlyól láttol éngem. Hafonnta kető könnyvetT ! ? denemám kiovass, ha nem kíszinez.!! Mármintgoty ÉNN! Mármint MAGAM! Etyedűl, csak papa sug.

Kandabula 2011.09.25. 20:19:09

@elektromotor: agyvérzést ne kapj má'! Gyorsan átfutottam Brehmet, (tudod: Az állatok világa című értekezés). A következő állatokat se nem fejik: zsiráf, vaddisznó, fóka, bálna, bölény, delfin, farkas, oroszlán, tigris, kenguru, pocok, (vigyázz, beugratós: disznó, macska, kutya, bádog), de tejük van. Kérdéses a griffmadár és az erdei manó(né).

Kandabula 2011.09.25. 20:27:38

Ja, meg az elefánt! Az a nagy, meg füle is van! Kettő, bár oldalról csak egy látszik. (Ezt egyébként a többi állatnál is megfigyeltem. Ha szemből nézzük őket, az egészen más. Két fül, két szem. Csak az orruk darabszáma nem változik. A fene sem érti.)

¦卍®Ξ™ 2011.09.25. 20:56:37

@bandika gazdája: @elektromotor:

a magyar szürke marhának négy típusa van, s az egyiket kifejezetten a tejéért tartják (ez az a kisebb testű típus, amelyiknek az a vékonyabb, szép, címeres ívű szarva van)

ezenkívül a rokonai, a maremman, az olasz szürke marha (amelyiket a vérfrissítésre szokták használni magyar országon) jól tejelő, a román és ukrán szürkemarhák pedig kifejezetten tejgazdaságok által is vannak tartva

Kandabula 2011.09.25. 21:23:24

@¦卍®Ξ™: ha nem lennék egy ilyen finom egyetemi tanár, most azt mondanám: nabaszdmeg. Egyébként az egész nem érdekes, csak "elektromotor" megjegyezte, hogy "havonta kiolvasol egy könyvet, (így mire meghalsz éppen 1200-at fogsz kiolvasni), beiratkozott könyvtári tag vagy, láttál már életedben illemtan könyvet ,( természetesen kinyitva) Akkor hajrá! Lehet butulni!" És én akkor elkeseredtem, elsírtam magam. Ez az ürge a vesémbe lát! (Gondoltam magamban.) Márpedig egy táltossal jobb nem kikezdeni. Egyébként engem tényleg nem az eszemért tartanak, hanem mert szép vagyok. És tudok görögdinnyét hámozni. Aztán meg, hogy Magyarországon ki, vagy mi, hogyan és kinek tejel, az egy másik történet.

¦卍®Ξ™ 2011.09.25. 21:50:21

@Kandabula:
Én meg marhák közt nevelkedtem, ezért ismerem a fajtáikat.

Könyvet is olvastam, ez is meggyőzött róla, hogy a marháknak milyen sok fajtája van és nem lehet általánosítani ez ügyben, no meg az illem és tánctanárom is ellenjavallotta, mert távolból nem minden marhán látszik elsőre, hogy marha.

malpaso 2011.09.25. 23:21:18

@Zuzu Petals:

beszűkült látókör, a saját gondolatmenet (?!) kényszeres kötése, rosszindulat, együttműködési készség zéró, nagyképű, arrogáns műveltségfitogtatás intelligencia nélkül. ennyi a két szánalomra méltó frusztrált görcstömeg. leírták magukat, alkalmatlanok még egy jó nézetkülönbségeket összefeszítő vitára is. téged meg üdvözöllek, zuzu :-)

malpaso 2011.09.25. 23:44:33

@elektromotor:

te motor, te kamuztál, hogy a németországot elütés miatt írtad külön! valójában nem jó a helyesírásod :-) ez mekkora poén! most azt sikerült külön írnod, hogy mindenesetre! mert emlékszel? minden esetre - mindegyik alkalomra, mindenesetre - okvetlenül. mondatod része ez utóbbi eset, hát egybeírandó. csak szólok, gondoltam, nem vagy ellenére a tanulásnak, fejlődésnek. és meg ne haragudj! szia! :-)

malpaso 2011.09.25. 23:50:10

@Zuzu Petals: na jó, krix-krax kollégának is megvan a maga baja, de az nem igaz, intelligenciahiánnyal küszködik. csak korlátozza, az indulatok föléje nőnek, obejktivitását elveszti. be kell látnom, túloztam. és passz.

¦卍®Ξ™ 2011.09.25. 23:59:10

@malpaso:
úgy néz ki már másodszor nyeli be a blog a kommentem, hát részekre szedem:

nos, hogy lásd mi történt a beszélgetésünk alatt és miért is nézlek ostoba, bokortövi szardarabnak (minden indulat nélkül ténymegállapításként), s miért jutottam erre a végkövetkeztetésre. időrendbe szedve a dolgok:

itt: vastagbor.blog.hu/2011/09/22/vege_a_zp_nek/fullcommentlist/1#c14531205 ebben a kommentben azzal nyitottam, hogy rávilágítottam az elvek amikről beszélsz a hozzászólásodban, a valós világ gyakorlati és célszerű megoldásaitól logikailag mennyire különböznek attól amit megoldásként felvázoltál a ZP-vel kapcsolatban konkrétan.

következő hozzászólásomban: vastagbor.blog.hu/2011/09/22/vege_a_zp_nek/fullcommentlist/1#c14531248 feltettem egy kérdést, az érveid súlyának megvitatása kapcsán. mint kiderült halovány lila fingod nem volt róla miről beszélsz, csak kijött a fejedből, hogy az a sok adó milyen jól jön a kerületnek, mennyi hasznot hajt a ZP. aztán szépen megmutattam, hogy semennyit, és nincs adó ami a kerületnek megy.

¦卍®Ξ™ 2011.09.25. 23:59:54

@¦卍®Ξ™:

innentől kezdve elmentél az elvi dolgok és te nem is a ZP-ről beszélsz felé, itt már tudtam, hogy hülye csúszómászó vagy, éppen ezért ragaszkodtam itt: vastagbor.blog.hu/2011/09/22/vege_a_zp_nek/fullcommentlist/1#c14532154 hozzá, és a későbbiekben is az emberi csúszómászókat megillető jelzők és minősítések használatával, hogy a valóság és a téma talaján tartsalak, ne menj el egy elvi síkra, mert sem a post témájának, sem a veled való kommunikáció kezdetének nem az elvi lehetőségek, hanem a konkrét helyzet a témája, s értelme sincs elvekről feltételezésekről, "ha" és "ezt kellene" vonalakról beszélni kész tények értelmezése és értékelése esetében, mintt azt később ki is fejtettem neked itt: vastagbor.blog.hu/2011/09/22/vege_a_zp_nek/fullcommentlist/1#c14540881

¦卍®Ξ™ 2011.09.26. 00:00:54

@¦卍®Ξ™:

Persze annyi eszed azért van, hogy felfogtad ebben a konkrét témában ostobaságokat beszéltél, így igyekeztél szubjektumokra terelni a témát, hogy arról beszéljünk, igyekezve beállítani a témához ragaszkodásom, mint mentális képességem hiányát egy magasabbröptű társadalom-filozófiai vonal követésére, ami szükséges lenne ahhoz, hogy megértsem, csak egy vak fentről irányított szolga vagyok. itt: vastagbor.blog.hu/2011/09/22/vege_a_zp_nek/fullcommentlist/1#c14537088 mindezek közben felhánytorgattad, hogy én arrogáns vagyok és lenéző, stb.

A továbbiakban vagy háromszor tettem fel a kérdést, - itt először: vastagbor.blog.hu/2011/09/22/vege_a_zp_nek/fullcommentlist/1#c14539926 - hogy a vádjaidat mivel támasztod alá, vagy mi a magyarázat a mondataidra ha az nem vád, (ha már szerinted nem is arról beszéltél mint amit én láttam bele) azonban jó csúszómászó módjára sikerült elfelejtened/nem értened véletlenül hogy ott kérdések vannak amiket illik megválaszolni, ellenben tovább nyomtad az elvi síkok mantrát és a ne dühöngjek vonalat hangulatkeltésként.

¦卍®Ξ™ 2011.09.26. 00:04:28

@¦卍®Ξ™:

Nos, ennyi a történet, ez ami engem meggyőzött arról, hogy egy ostoba, jellemtelen troll vagy, mindazok mellé, hogy előbb konkrétan a ZP-ről beszélsz, meg megoldásról, hogyan kellene, aztán letagadod és elvekre hivatkozol, meg arra, hogy téged nem is érdekel, miközben májusi regisztrációd óta csak ZP-s témához szóltál hozzá.
mert nem érdekel, és nem is vagy rágörcsölve :)

troll vagy koma, az ostoba fajtából, jól felismerhetően :)

malpaso 2011.09.26. 00:43:57

@¦卍®Ξ™:

pssssz, de sistereg, esettanulmány :-) a dühöngés fokozódik, kis paranoiával fűszerezve. nem bírod, ha a másik nem kattan úgy, mint te, látom. utálod érte. és rengeteg energiát pazarolsz szerkesztésre, újraírásra, idézetekre... látlelet. most elégedetten dőltél hátra, "jól megmondtam neki, most már biztos győztem" közben szorít a görcs. rossz neked, nem örülök neki.

értlek én. de mást gondoltam, mint te, másról beszéltem. és látom, hogy bár ez így már a sokadik alkalommal olvasható, mégsem sikerült figyelembe venni (a düh homályosította el a józan elmédet, vagy a képesség hiányzik, netán szándékosan? sose tudjuk meg...). mert valamire szükséged van, hogy érezd a fölényedet. az enyhén izzadtságszagú könnyedség mögött ( legutóbbi hozzászólásodra már ez sem jellemző) meg bizony érződik a görcsösség és az indulat. tudod, nem az a lényeg, hogy mit állítasz magadról, hanem a sztereotip megnyilvánulás és az állítás mögött tapintható ellentétes valós érzület. ne erőlködj tovább, még rossz vége lesz :-) és nem érdemes egyre intenzívebben és alpáribban szólni rólam - nahát, hová is jutottunk az "az a baj, hogy szólsz"-tól :-) nem veszem magamra. kár belém. és mint mondtam, mosd ki a szád szappannal, már nagyon nem vagy elegáns, hogy finom legyek. és csak a te nívód védelmében szólok :-), mert a dühöd, az ideg, az indulat és az utálat mondat veled ilyeneket, amiket itt olvasni lehetett. ti. amikről beszélgettünk, (és amit nem vagy hajlandó objektíven látni, mert kell a muníció az utálathoz) messze nem indokol olyan kifejezéseket, amiket itt megengedtél magadnak.

ja, és ne dobj fel ilyen ziccereket: "marhák között nőttem fel" ;-)

az egyik kommented utolsó mondata abszolút figyelemre és elismerésre méltó, egyben kétségkívül a nap legjobb gondolata: "mert távolból nem minden marhán látszik elsőre, hogy marha". és viszont. szerintem jó végszó.

üdv, mosdatlan szájú marhák között felnőtt bokrok alatt bottal szarral játszó piszkáló - központozás tetszés szerint :-)

¦卍®Ξ™ 2011.09.26. 01:06:39

@malpaso:

tudod, én ugyanezt a stílust nyomom mindennemű düh, vagy érzelem nélkül a hülyéknek már évek óta itt, szóval felesleges a közönségnek szánt érzelmi töltetre apellálás, hátha a logikai érvek és bizonyítékok nem vevődnek figyelembe :)

szia trollocska.

malpaso 2011.09.26. 02:53:32

@¦卍®Ξ™:

nem azt olvasom, amit látok. az utóbbinak hiszek, a porhintésnek, amit írtál, nem.

te hol látsz itt közönséget? ketten beszélgettünk. vagy te szerepeltél is? nekem ez újdonság. legyen neked további tanulság, hogy amit vetítesz, az benned van. ez esetben a közönség, a szereplés iránti igény. hogyne, az is motiválhat, amiért mindenáron győzni akarsz. meg a félelem is, hogy úgy érzed, alul maradtál. nyugodj meg, nem égtél le, nem volt ki előtt. én csak veled beszéltem, most meg rám akarod tukmálni a közönséget :-) viszont én nem győzelemre mentem, csak közöltem, mit gondolok. vagy befogadod, vagy nem. hát nem fogadtad be. passz. a mostani mértéktartó megnyilvánulásod igazán dícséretes, köszönöm, hogy megtisztelsz, és nem azzal szembesítesz, hogy egy nívótlan, alpári figurára pazaroltam az időmet, hanem az ellenkezőjével.

szia, mindentudó okos dühös ember, jó éjt

Zuzu Petals 2011.09.26. 07:18:19

@Kandabula: A Rejtő úr könyvei nem számítanak! Mennyi bohóság, alkohol, bűnös hely, orvság van azokban. Elektró Motor úr ennél sokkal kifinomultabb, kérem! hiszen minden szabad idejét könyvtárban tölti a fertelmes kocsmaüzemek helyett. Ezt tessék megérteni, és eszerint eljárni! Egyébként meg a szürkemarha csak fotosopp, hiszen olyat Noé nem vitt fel a bárkára. Ergo, ha volt is valaha, már kihalt.

elektromotor 2011.09.26. 08:57:14

@Kandabula: Bekaphatod , de csak addig ameddig megkrétázom neked, mert még mohó volnál!
Véresszájú kocsma védő "egyetemi hallgató" !
Majd akkor írok a makogásodra, ha azt a minimumot
eléred, hogy nagybetűvel kezded a mondatodat . Ha már felcsaptál helyesírás ellenőrnek!

elektromotor 2011.09.26. 09:05:56

@Zuzu Petals: Befér a fejed az ajtón, vagy elfordítod a pofád mérete miatt?!

elektromotor 2011.09.26. 09:08:27

@Zuzu Petals: Te azt hiszed, ha sokat kocsmázol, akkor Rejtő úr "hőseihez" leszel hasonló?! Majd rájössz , hogy csak egy részeges tahó vagy.

Zuzu Petals 2011.09.26. 09:21:39

@elektromotor: Ön egy nagyszerű entellektüel. De azért, ha szabad megjegyeznem: helyesírás-ellenőr, illetve a krétás szövege is elég gyér (de látom előszeretettel használja) - vagy éppenséggel túl magasröptű ilyen magunkfajta tudatlanoknak. Némi feltörő indulatot érzek. Tán csak nem azért, mert az emlegetett kréta mérete még az Ön legjobb pillanataiban is messze meghaladja a jelölt elem méreteit?

¦卍®Ξ™ 2011.09.26. 09:21:59

@malpaso:
ha nem a közönségnek szólna a dumád, akkor a logikai és érvbeli tartalomra, a kérdésekre reagálnál, (amit nem tettél egyszer sem) nem pedig nem létező érzelmi töltetekre hivatkoznál válaszaidban, vagy "nem érted, nem fogadod be, mert filozófiai-elvi magasság" vonalra.

Cimbora te kb. a második kommentváltásnál észrevetted, hogy nyilvánvaló, hülyeség amit beszéltél, onnantól kezdve kényesen ügyelve rá, semmire, sem kérdésre, sem érvre, sem logikai levezetésre nem reagáltál érdemben, csak a levegőbe eregetted az elv és a düh szavak nagyjából random variációit értelmetlen és hamis vádaskodásokkal körítve.

szia ostoba trollocska.

elektromotor 2011.09.26. 09:33:23

@Zuzu Petals: Gondolom most is az egyetemi előadóból írogatsz?! Sok sikert hozzá mérnök úr!

Zuzu Petals 2011.09.26. 11:08:25

@elektromotor: Hölgy, ha kérhetem. És az előadót már nemigen látogatom, dolgozom, amikor nem vagyok szabin.
Továbbá ne példálózz Rejtővel, mert egyértelmű, hogy egy sort sem olvastál Tőle, csak még jobban lejáratod magad.
Ahhoz, hogy mennyit kocsmázom, nincs közöd szerintem, de ha ennyire érdekel, megsúgom, hogy nem sokat, viszont társasági életet élek, és néha kiengedem a gőzt. talán azért nem vagyok olyan retardált, frusztrált fasz, mint Te.
Ezennel pedig ezt a meddő vagdalkozást lezártnak tekintem, ugyanis nem vagy megfelelő szellemi partner. Nem csak nekem, de ahogy látom, senkinek, mert folyton csak acsarkodsz. Talán nem a világ a hülye...

elektromotor 2011.09.26. 11:43:18

@Zuzu Petals: Nem csak nekem, de ahogy látom, senkinek, mert folyton csak acsarkodsz. Ne vetítsd ki a saját dolgaidat. Te a tulajdonosi körbe tartozol. Azért véded ugrásra készen a zsákmányt. Hogy én olvastam-e Rejtőt nem a te dolgod! Még a háromkötetes Összest is !
Minden esetre nő létedre egy kocsmában múlatni a drága időt?!

bandika gazdája 2011.09.26. 13:04:42

@Kandabula: Nem mondtam, hogy nincs tejük te barom! Azt mondtam nem azért tenyésztik, hanem a húsáért, mert teje csak annyi van amennyi a bocinak kell! Én vagyok a hülye, hogy leálltam egy ilyen agyhiányossal.

bandika gazdája 2011.09.26. 13:09:05

@malpaso: Örülnék, ha összeházasodnátok ezzel a Zuzuval! Csak vigyázzatok, hogy ...! Nem minden ötlet jó, ami elsőre annak látszik!

bandika gazdája 2011.09.26. 13:15:10

@malpaso: Van egy rossz hírem! Ez a krixkrax úr nem indulatos, meg nem is paranoiás, hideg fejjel szórakozik a magadfajtákon, meg rajtam is sajnos, míg nyakon nem vágom, ha megtudom ki az! (De nem tudom meg.)

malpaso 2011.09.26. 13:53:13

@bandika gazdája: miért örülnél? :-) és én örülnék?

guma 2011.09.26. 14:22:09

@bandika gazdája: :)

DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
nehogymáverekedj! :)

malpaso 2011.09.26. 14:22:36

@bandika gazdája:

ja, be ne szopd ezt a hideg fejet! :-) persze, hogy berágott, nem kicsit. halál egyszerű pszichés képlet a tag. állított valamit, meg én is szóltam valamit. neki nem tetszett, már akkor is lekezelően próbált felül kerekedni, mert neki az a fontos. nem ment, ráadásul nem egy vágányon mozogtunk - ő praktikusban, egy helyben, mókuskerékben, én tovább lépve, szemléletmódot kritizálva, teljesen világos volt, mielőtt még megmagyaráztam volna neki. de neki a győzelem tudata a fontos (mert a külvilágban megélt frusztrációt a neten folytatott "győzelmekkel" akarja kompenzálni, hogy meglegyen a komfortérzete. persze nem tudatos szegény), ezért más irányba nem folytatja a beszélgetést, csak ha ő irányít, ezért próbált vissza terelni. nem ment. :-) mivel a két dolog nem ütközött, viszont találva érezte magát, mert én már egy ideje nagyobb részt az ő viselkedését írtam le neki, úgy tett, mintha gyengeelméjű lennék, és egyre agresszívebben nyomta a saját témáját, hozzá desszertnek a személyeskedő, alpári, nagyon gyenge személyeskedő szarozást (pl. utánanézett a nicknévnek, és azzal próbált megfogni és gyalázkodni. mert egyvalakinek ugye csak egy neve lehet a neten :-), mintha az biztosítaná a fölényét. biztosította is, az ő fejében, fontos a rendületlen én- és világkép. de csak rágcsáltam azokat :-) nem bírta, egyre alpáribb lett, én meg nem. ezt ellensúlyozandó midenáron be kellett mutatnia, hogy fogyatékos vagyok. de ez visszaüt, leírta magát, kiderült, hogy hiába van jó gondolata, eszemecserére nem alkamas, elkaszálni meg nem tudott, mert nem ugrottam a stílusra, nem viszonoztam. így ő lement kutyába, ciki, persze, bevallhatatlan, muszáj az utolsó pillanatig hülyének beállítania mást. ez egy technika, teljsen átlátszó, kezelhető. még nevetégessé se kell tenni, csak hagyni, hogy ő tegye meg magával. ja, persze, ez is egy technika. bejött :-) a végén dühöng, elsősorban magának bizonygatja, hogy milyen hülye vagyok, és milyen jól megmondta nekem, miközben, érzi, hogy beégett. frusztrált tőle, de nem tanulja meg, hogy ha más techikát alkalmaz, jobban jár, és ha konstruktíven diskurál, a végén akár jól is érezheti magát. szar neki, hát így járt, így maradt. nem vágjuk nyakon, sajnáljuk :-) teljesen sztereotíp magatartási formula, ebben az esetben tipikusan befelé fordult, egy irányba kommunikáló személyiség. még azt se lehetne mondani rá, hogy egy kis köcsög. szóval nem partner, és mégis átlépjük, pedig egyszer már adtam neki esélyt, miután szóltam, hogy ignorálni fogom. :-) elérte. tégy te is hasonlóan, az ilyen monomániás addig él, míg teret biztostunk neki, ahol visszhangozhat a kárálása.

bandika gazdája 2011.09.26. 16:42:14

@malpaso: Van egy nagyon jó pszichiáter ismerősöm. Gyerekkori barát. Privátban szívesen megadom az elérhetőségét!

bandika gazdája 2011.09.26. 16:46:11

@¦卍®Ξ™: Na jó nem bántalak, de többet ne gyere ukrán meg román szürkemarhákkal ígérd meg. Nem szürkével meg rendesen el vagyunk látva úgy veszem észre! :)

malpaso 2011.09.26. 16:58:30

@bandika gazdája:

nekem nem kell :-) ismerős meg van, de azzal csak kocsmázom, csak hogy visszakanyarodjunk a kezdetekhez

Kandabula 2011.09.26. 19:59:24

Megjöttem! Történt valami? Még mielőtt válaszoltok, lerántom a leplet a szürke-marháról: helyette írhattam volna gólyakalifát is. A "gondolat" (Jó mi? Tőlem "gondolat"...) lényege az, hogy kitelepíthetik a ZP-t bárhová, valamilyen hülye ürüggyel ott is bele lehet kötni, ha akarnak. Most pedig várom a tudományos értekezéseket a gólyakalifáról.

malpaso 2011.09.26. 23:08:35

@Kandabula:

a gólyakalifa izgalmas és jó. "Az egyből kettő sose lesz: magányos méhe meddő." ez is babits, a kalifában pedig végig a kettő közti feszültség és a kettő közti tűnődés az izgalom, a krimi terepe. kiben ne lenne meg a két sík, a valóság és az érzet, és a köztük levő feszültség, és ezek felismerése, elfogadása is. ahogy erről szól a filmtörténet egyik legnagyobb filmje, antonioni nagyítása is. a végén a teniszező jelenetben lezajló öszegzéssel.

nem tudományos értekezés, csak gondolat nyomokban, mint a mogyoró a túró rudiban.

malpaso 2011.09.26. 23:09:56

@malpaso:

bocsánat: összegzéssel

Zuzu Petals 2011.09.26. 23:41:47

@Kandabula: No de tisztázzuk először, hogy a babitsosra gondoltál vagy annak az alapjára? Mert a kérdés itt kérem, hogy ki tejel. Az első verzió esetében Etelkára tippelnék, mert az ő tejét nem issza meg az utolsó cseppig a bornyú, legalábbis nem találok erre vonatkozó szakirodalmat (bár arra sem emlékszem, hogy húsmarha lenne...). Ám, ha a könyv alapjául szolgáló mítoszra célzol, akkor zavarban vagyok, mert a kalifa bizony hímnemű szerintem, és nem tudom, a kantej miatt is ugyanúgy kell-e aggódnunk, mert hát ugye azt könnyebben lefejhető? Remélem, hamarosan felvilágosítanak...

Kandabula 2011.09.27. 15:14:15

Régi rádiós baki volt: kedves hallgatóink, Adycs és Babits verseket hallottak.

süti beállítások módosítása