Skip to content


       Szűrés lista

Barta így döntött

Tegnap olvastunk az uniós támogatások döcögős kifizetéséről, ehhez kapcsolódóan ismerkedjünk meg egy eddig meglehetősen csendben tevékenykedő állami vállalattal.


"A MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ az Új Széchenyi Terv keretében a vállalkozói szféra és a vállalkozói környezet erősítését célzó Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) közreműködő szervezete. A GOP mellett a Közép-magyarországi Operatív Program feladatait is ellátja, valamint továbbviszi elődszervezeteinek a GVOP (Gazdasági Versenyképesség Operatív Program) -ból maradt kötelezettségeit.

A MAG-ot a Magyar Fejlesztési Bank alapította 2006 októberében, azzal a céllal, hogy a GVOP korábbi közreműködő szervezeteinek integrálása után egy hatékony, átlátható és ügyfélbarát szervezet lássa el a vállalkozók felé a támogatásközvetítés feladatát.

A MAG a Magyar Fejlesztési Bank Támogatásközvetítési Igazgatósága, a Magyar Vállalkozásfejlesztési Kht., az IT Információs Társadalom Kht. és részben a Kutatás-fejlesztési Pályázati és Kutatáshasznosítási Iroda (KPI) integrálásával jött létre.

Az összeolvadás eredményeképpen a 2007-2013-as EU-s költségvetési időszakban egyszerűbben áttekinthető intézményrendszer szolgálja a támogatásra pályázó mikro-, kis- és középvállalatokat. A MAG az elődszervezetek összevonásával számos párhuzamosságot szűntetett meg, így csökkentette a költségeket. A korábban alkalmazott különböző működési eljárások alapján kialakította, és az egész pályázatkezelési rendszer követendő standardjává emelte a legjobb gyakorlatokat (best practice), ami növelte a pályázatkezelés hatékonyságát és eredményességét.

A MAG nem profitorientált vállalat, de működésében a piaci jellegű elemek dominálnak. Ennek része, hogy törekszik az ügyfél-elégedettség drasztikus emelésére. Ez megnyilvánul egyaránt az ügyfélszolgálati munka (személyes, telefonos és képviseleti) színvonalában, valamint a pályázatkezelés korábban kifogásolt elemeinek javításában. A MAG kiemelt célja, hogy a korábbiaknál gyorsabban és az ügyfelek számára kisebb költséggel történjen meg a pályázatok bírálata, és a nyertes pályázók kifizetése."

 

Igen, pont egy ilyen "piaci jellegű elem"mel sikerült kibújniuk az ismeretlenség homályából a napokban: gyorsított tárgyalásos közbeszerzést írt ki 29 darab, és opcionálisan további 13 darab "új vagy 1 évesnél nem régebbi, és 15 ezer km-nél nem többet futott, Magyarországon forgalomba helyezett" személygépkocsira garanciális- és általános karbantartási szolgáltatással együtt, nettó 300 millió forint értékben. A 29 autóból 22 alsó-közép kategóriás, 7 pedig felső-közép kategóriás. A plusz 13 kocsit a szerződéskötéstől számított 15 hónapon belül hívhatják le igény esetén.

"Elvárt kényelmi felszerelések:
- elektromos ablakemelő elől
- osztottan dönthető hátsó üléstámla
- Digitális klímaberendezés, hűtött kesztyűtartó
- Központi zár rádió távirányítással
- Magasságállítható vezetőülés
- Magasságállítható kormányoszlop
- Teljes értékű pótkerék
- CD-s rádió
- Elől-hátul tárcsafék
- Többfunkciós fedélzeti számítógép (minimális tudás szint: pillanatnyi fogyasztás, átlagfogyasztás, tankolásig még megtehető út hossza)
- Beltéri világítás késleltetett kikapcsolással
- Csomagtér világítás Csomagtér világítás
Egyébelvárások:
- mobil telefon kihangosító bluetooth funkcióval
- 1 db téli és 1 db nyári gumi garnitúra acél keréktárcsára szerelve
- 2 db 12 V-os csatlakozó (egy a műszerfalon, egy a csomagtérben)
- 2 db 220V-os inverteres csatlakozó utastérben laptop, mobil nyomtató és ezek akkumulátorai töltéséhez (egy előre egy hátra)
"

Az eljárás módját pedig így indokolják: "A MAG Zrt. jogszabályi kijelölés folytán látja el az európai uniós pályázatok támogatásközvetítésével kapcsolatos feladatokat, amely feladat ellátásába az ország egész területére kiterjedő, jelentős számú helyszíni ellenőrzési feladatok végzése is beletartozik. A feladatot ellátó munkatársak feladatellátásához elengedhetetlenül szükséges személygépjárművek megfelelő műszaki állapota megkívánja a megbízható, teljes körű, hosszútávon kalkulálható, és a szakszerű szervízszolgáltatás, valamint 24 órás assistance szolgáltatás biztosítását is."

Barta E.Gyula vezérigazgató úr elmondta mindezt személyesen is, bele az RTL Klub kamerájába. Figyelem, minden idők egyik legjobb, legfrappánsabb magyarázata következik!

 

 

"Ha megengedik, én így döntöttem"

A főnök, aki maximálisan kiáll a dolgozói érdekeiért. :)

Jó hely lehet egyébként ez a MAG Zrt., olyan tipikus MÁV és BKV-féle szocialista típusú melegedő, ahol az irodisták többet nyomják a kávégép gombját, mint a faxét.

Már az előző igazgató, Ormosy Gábor idején is csuda dolgok történtek a cégnél, és bár ő jól érezte, hogy neki az MSZP-kormánnyal együtt mennie kell, a munkatársak valószínűleg most is elvannak, mint a befőtt.

2010. február:

"A Dolgozói Elkötelezettség-felmérés prezentációját követően Ormosy Gábor kiemelte, hogy a jó eredmény mindig közös csapatmunka eredménye: az adatok azt mutatják, hogy a MAG munkatársai megkedvelték az új céget és mindent megtesznek a közös sikerek érdekében. A 2007-es induláskor mért 18%-os eredmény mára 66%-ra emelkedett, amely jelentősen meghaladja a magyar vállalatok átlagát. A vezérigazgató jelezte, a jó eredmény lehet még jobb, a cél a legjobb munkahelyek szintje. Ennek érdekében a MAG Zrt. továbbra is mindent megtesz, hiszen a dolgozói elégedettség alapozza meg azt az elkötelezettséget, amely hozzájárul a vállalati célok magas szintű teljesítéséhez.
(...)
Az idei évre térve Ormosy Gábor jelezte, bár 2010 a választások éve lesz, minden, a MAG Zrt. előtt álló feladatot zökkenőmentesen végzünk el. A lehetséges személyi változásokról szólva megemlítette: az új kormány megalakulása hozhat változást a vállalat élén, mivel állami cég vagyunk. Véleménye szerint előfordulhat, hogy megkérik őt és néhány vezető munkatársat a távozásra."

Miközben a változás szele a hajába kócolt, az igazgató jó pásztorhoz híven megmutatta embereinek a túlélés mikéntjét:

"Kedves Kollégák!
A múlt héten tartott vezérigazgatói évindító végén Ormosy Gábor mindenkinek "átadta" a MAG Zrt. fejlődését szimbolizáló földvirágot, a törpenapraforgót. Azért, hogy minél több asztalon díszeleghessen a virág, a mai napon indul a Nagy Ültetés!
Aki gondoskodni kíván a saját napraforgójáról, keresse fel az Üzemeltetési Osztályt a 3. emeleten virágcserépért és földért."

Egy jó hír 2010. márciusában:

"Kedves Kollégám!

A MAG Zrt. működésében a megalapítástól fogva kiemelt érték a
szakmailag felkészült, elkötelezett, jól teljesítő munkatárs. A
vállalat vezetőjeként úgy látom, minden lehetőség adott a hozzánk
csatlakozott munkavállalók számára, hogy velünk együtt váltsák valóra
elképzeléseiket, teremtsenek biztos egzisztenciális feltételeket
önmaguk és családjuk számára.

E cél megvalósításáért eddig is sokat tettünk és a jövőben sem állunk
meg az ezt támogató rendszereink fejlesztésében. A működésünk akkor
lehet teljes és megnyugtató, ha van széles körben elfogadott módszeren
alapuló visszajelzés, amely megmutatja, mit értünk el és rávilágít
arra, amin változtatnunk kell.

Ennek figyelembe vételével döntöttünk arról, hogy a MAG Zrt.
esélyegyenlőségi rendszerét, belső szabályzatait, így különösen a
toborzási, a juttatási, a tehetségmenedzsment rendszereket leírókat,
az egészségmegőrzés témakörében, valamint a magyar társadalom
fejlődése érdekében tett erőfeszítéseinket - gyakornoki rendszer, a
Bódvalenke-projekt - auditáltatjuk.

Örömmel tájékoztatlak, a vizsgálatot lefolytató ellenőri csapat a MAG
Zrt-t 'társadalmilag felelős vállalat'-nak ismerte el!"

És egy mégjobb júniusban:

"Kedves Kollégák,

Amint arról bizonyára mindenki értesült a MAG-nál, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek múlt hét péntek óta új elnöke van Petykó Zoltán úr személyében.

Tisztában vagyok azzal, hogy legtöbbünket foglalkoztatják a MAG jövőjét és a MAG-os munkatársak személyes jövőjét érintő kérdések.

Nyilvánvaló, hogy önmagában a személyi változás nem jár következményekkel a MAG és ellátott feladataink sorsára nézve, de az is, hogy elindíthat változásokat. Mivel nem kaptunk semmilyen szándékról tájékoztatást mi sem, ezért a Ti tájékoztatásotokban is arra szorítkozom, amit tudok:

 

  • A MAG felkészült az átadás-átvétel zökkenőmentes és sikeres lebonyolítására. Tegnap Elnök úr a GFP IH és a MAG képviselőinek részvételével áttekintette a GOP előrehaladását, és mind az eddigi működést, mind az átadást sikeresnek minősítette. Kiemelte a MAG Zrt sikeres működését külön is, amihez ezúton is GRATULÁLOK mindenkinek!
  • A tevékenységet átmenetileg felfüggesztő elnöki utasításban előírt leállások nem veszélyeztették a finanszírozásunkat, a MAG tartalékai lehetővé teszik a bérek folyósítását és a megérdemelt prémium-előlegek kifizetését a következő hónapokban. Elnök úr a tegnapi napon pedig ígéretet tett a korlátozó intézkedések mai nappal való visszavonására, így ez a kockázat is megszűnik.

 

A sajtóban lehetett arról olvasni, hogy az EU-s támogatások, azon belül pedig a vállalkozói támogatások az új Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kiemelt figyelmét élvezik. Meggyőződésem, hogy ez a MAG további felértékelődését fogja jelenteni, ami mindannyiunk számára megnyugtató, jó hírt jelent."

Azt bizony.

 

Címkék: pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr393293648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Illúzióromboló kockacukor 2011.10.11. 11:16:07

Én csak azt szeretném kérdezni:
Felvétel a céghez, van-e? (Vezetői pozíciót rövid rábeszélés után ESETLEG elvállalok)

Secnir 2011.10.11. 11:17:22

szeretnék ott dolgozni.
amúgy a kiírás:
" 2 db 12 V-os csatlakozó (egy a műszerfalon, egy a csomagtérben)"
" hűtött kesztyűtartó"
"Többfunkciós fedélzeti számítógép (minimális tudás szint: pillanatnyi fogyasztás, átlagfogyasztás, tankolásig még megtehető út hossza)"

na, melyik típusú autó(k) felelnek meg ezeknek a paramétereknek? hogy majdnem mindegyik?
szvsz valahogy úgy törénhetett, hogy beleült egy superb-be, megnézte mit tud, kiírta, CTRL+C, CTRL+V a kiírásba, oszt jól van.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.10.11. 11:20:01

A lézerblokkolót (amit persze senki sem használ, sőt!) kifelejtették úgy látom...

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2011.10.11. 11:20:55

@Secnir: A fedélzeti számítógép és a 2 db 12V-s csatlakozó még nem nagy kunszt, sőt, igazság szerint a többi feature is elég általános, de az inverteres csatlakozók már bűzlenek.

Viktus 2011.10.11. 11:23:56

Na itt lehetne leépíteni ... és mennyi ilyen sutyi muri van még az országban ...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.10.11. 11:24:21

"a MAG Zrt. fejlődését szimbolizáló földvirágot, a törpenapraforgót"

micsoda önvallomás :)))

ketroot 2011.10.11. 11:32:26

"Kedves Kollégák!
A múlt héten tartott vezérigazgatói évindító végén Ormosy Gábor mindenkinek "átadta" a MAG Zrt. fejlődését szimbolizáló földvirágot, a törpenapraforgót. Azért, hogy minél több asztalon díszeleghessen a virág, a mai napon indul a Nagy Ültetés!
Aki gondoskodni kíván a saját napraforgójáról, keresse fel az Üzemeltetési Osztályt a 3. emeleten virágcserépért és földért."

ez most tényleg komoly?

sorompo 2011.10.11. 11:32:37

Elobb-utobb a tamogatast igenylok arra fognak tamogatast igenyelni,hogy kifizessek a tamogatas-
kozvetitest. Burokracia leepitesere nem kozvetitenek tamogatast? Stilszeru lenne.

Secnir 2011.10.11. 11:39:32

...ahogy olvasom, klaszterfejlesztéssel is foglalkoznak. nagyon jó, én ugyan csak az MS clusterekhez értek, de gondolom kis átképzéssel fog menni a dolog...

amúgy tiszta bullshit az egész:
„…A szövetkezés segíti a kisvállalkozók összefogását, és a sok kis kapacitásnak – az észak-olasz modellhez hasonlóan – integrált termelési rendszerbe kell szerveződniük. A szövetkezésnek segítenie kell a hazai beszállító vállalatok klaszterének kialakítását, és ezáltal az ide települt multik jobb gazdasági beágyazódását. Újra kell építeni a kiváló alapanyagokat előállítani képes mezőgazdaságra épülő hazai termelési vertikumokat, amelyek magas hozzáadott értéket képviselő, közvetlenül a fogyasztóknak értékesíthető termékeket tudnak majd előállítani.”
"Mentor hálózat vállalkozónők számára" (extra bullshit!)
"ClusterCOOP
Az Európai Regionális Fejlesztési Alap Közép-Európai transznacionális programjából támogatott ClusterCOOP projekt célja, hogy erősítse a projektben résztvevő országok és régiók klaszterei közötti nemzetközi együttműködések keretfeltételeit.
Ennek keretében:
A már meglévő szinergiák erősítése és újak alkotása a klaszterpolitikák és klasztertámogatások területén"

amúgy az normális, hogy a pályázatokat túlnyomórészt 2007 és 2010 között adták ki, 2010-ben és 2011-ben csak egyet?
maradjunk annyiban, hogy szvsz nem feszülnek meg odabent a munkától. mondjuk olyan helyen, aminek az éves bérleti díja 1.4 mrd forint, és csak a BVK bérletek 36 millába kerülnek, biztos van pénz.
98 milláért bérelnek embereket a prohumántól,
ez is érdekes:
magzrt.hu/nyomtatvanyok/nyilvanos_szerzodesek/5%20%20szamu%20kozbeszerzesi_terv%202011.pdf
ez már-már dörneri magasságokban van.

maradjunk annyiban, hogy simán fel lehetne oszlatni a bagázst (lásd OV kijelentése a bürökrácia csökkentéséről), és észre sem vennénk...

Transylvanianmixedgrill 2011.10.11. 11:45:24

Szeressük mi eztet a fidesz kommuikációt. Ugye azt már tudjuk, hogy megszorítás szót nem mondhassuk ki, szóval a megszorítás az akkor se megszorítás, ha megszorítás, csak akkor megszorítás, ha az MSZP csinálja.
Ugye ugyanígy a fidesz kommunikációban a BKV és az MVM az MSZP "kifizetőcége" volt. Na de most itt ez a MAG Zrt., ami nyilván most a fityisz slepp legnagyobb, legújabb kifizetőhelye, de ugye ez nem a BKV és az MVM, tehát nemkifizetőhely.

GGG77 2011.10.11. 11:46:34

Pár éve jártam az akkor még Gazdasági Minisztériumnak nevezett Margit krt.-on lévő épületben. Jártam a folyosókon, néztem be az irodákba. Délután volt, de ember már alig. Akkora helyiségekben, amilyenekben a versenyszférában 5-6 ember ül itt max 3. Az asztalokon teljes rend és üresség, sehol egy elöl lévő papírhalom, mappa, ilyesmi. Néma csend, sehol egy megcsörrenő telefon. Szóval munkának semmi jele.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2011.10.11. 11:49:07

@Viktus: Rengeteg. Én nem hiába vauzom kb. 3 éve, hogy le kellene építen a vízfejet, és ebben nem csak a közigazgatás van benne, csak ugye egyik kormány se szeretne felvállalni további 100-300 ezer új munkanélkülit plusz ezzel kitolnak az eddig őket támogató haverral is.
Pedig kicsit könnyebb lenne a költségvetés...

Viktus 2011.10.11. 12:32:21

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci:

Üt, és az a tajparaszt mindjárt az elején jelképezi az un. elitünket ...

Monçada bíboros 2011.10.11. 12:34:08

@GGG77: "Az asztalokon teljes rend és üresség"
Jaj, ne legyél már ilyen gonosz, csak betartatják a "clear desk policy"-t:)

lomposfarkas 2011.10.11. 12:47:58

Az igazgatói levelek olvasgatása közben tisztán kirajzolódott előttem egy Parkinson-féle állami cég, ami ha elég nagy, bejövő feladat nélkül is képes a serény tevékenység látszatára.
Atomot alá!

genuine 2011.10.11. 12:53:49

Laspalmas!

Engem is felháborít ez a dolog, de ha már fikázol, akkor legalább pontosan tedd! A MAG-vezér vezetékneve NEM Barát!!! A neve pontosan: BARTA EKE GYULA!

dr. Aullah 2011.10.11. 12:57:00

@laspalmas: A napraforgó mindig arra fordul, amerre a nap van. Ha érted, mire gondolok...

dr. Aullah 2011.10.11. 13:01:26

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: Azt hiszem még ezen a héten be fogják tiltani, hogy az újságírók a parkolókban mászkálhassanak.

dr. Aullah 2011.10.11. 13:03:12

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: Amúgy nektek sem tölti be az oldalt csak kurva lassan?

szmoker (Homo Trollicus) 2011.10.11. 13:05:31

Napraforgo az mar majdnem szegfu.
Gyanus, nagyon gyanus.

Sokkal egyertelmubb lett volna, ha pl. narancsfa lenne a szimbolum.

2011.10.11. 13:18:43

az uniós támogatások kifizetését nem tudnák biztosítani egy Suzukiban... a vak is látja.

hol van a pisztolyom, szablyám, késem, mondd, hova tettem a turmixgépem?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.10.11. 13:25:36

@Aullah:

naná .....látod, mindkét rendszerben virágzik (a cég)

B-rocker (törölt) 2011.10.11. 13:38:18

Tud valaki egyetlen olyan projectet mondani ahol nem kellett az eu-s lovéért visszaosztani? Ahol csak úgy nyertek, mert annira frankok voltak.

Johnny336 2011.10.11. 14:03:28

Az ügyfélszolgálatuk itt van az irodaházban. Micsoda nők dolgoznak ott, nyamm :D
Már értük megérné idemenni dolgozni, persze a hűtött kesztyűtartó sem elhanyagolható :)))

Combi a ballibes Ferkófan 2011.10.11. 14:32:42

@Aullah: Betölti az oldalt miután elcrashel az adobe flash. Kinn van vmi hirdetés, ami miatt crashel a plugin.

Marcellusca 2011.10.11. 15:17:52

Őőőő, izé, nem keresnek véletlenül egy gépészmérnököt a gépjárműpark fenn- és karbantartásának, javíttatásának intézéséhez?

Sarkalatos hozzászóló 2011.10.11. 15:48:02

Ha így döntött, akkor írja alá a megrendelést is, akkor ne közbeszerezgessen, akkor legyen ott a neve, és vállalja döntéséért az egyszemélyi felelősséget.

csillámpóni 2011.10.11. 22:55:21

A napraforgó-projekthez készült videoprezentáció is www.youtube.com/watch?v=98v7Jq6IFrE

Melee 2011.10.11. 22:59:02

Ahol a vezetők lopnak, ott a beosztottak is előbb-utóbb lopni fognak.
Semmi meglepő nincs a MAG eljárásrendszerében.

_tx_ 2011.10.11. 23:01:18

Tényleg elég lett volna annyit írni, hogy közbeszerzés keretében autót vásárolnánk olyan cégtől, amelynek monogramja PH és amely egy német valaha-sportkocsigyártó vezetéknevét is viseli. Többiek kiestek.

VT Man 2011.10.11. 23:20:11

"Jó hely lehet egyébként ez a MAG Zrt., olyan tipikus MÁV és BKV-féle szocialista típusú melegedő, ahol az irodisták többet nyomják a kávégép gombját, mint a faxét."

Hát, nem tudom, hogy mennyit nyomják a kávégép gombját, mert nálunk pl. voltak EUs pályázatot ellenőrizni, hogy minden rendben van-e, és nem-e kamuprojektről van szó.

Nálunk rendben volt, és így csak rutinmunka lett, de nem tudom, hogy fikázni kell-e a MAG-ot emiatt.

Táskás Tóni 2011.10.11. 23:39:15

Vajon ki fogja nyerni a csoportos biztosítási tendert? Járai cége indul , vagy anélkül is kihirdetik győztesként. Pintér cégei pedig az őrzést végzik, gondolom. Milyen "tiszta" lett a közélet.

serwer 2011.10.12. 00:20:01

@STX Joe:
Mivel az EU-s támogatások egy részét még a hazai kereskedelmi bankok (!) alkalmazottai is levámolják, így nehéz elképzelni azt, hogy egy tisztán állami vállalat dolgozói, döntéshozói ne tennék ezt.
.

tundrazuzmo (törölt) 2011.10.12. 01:21:51

Ha jól tudom, akkor ennek a "szervezetnek" a lelkén szárad, hogy 1-1,5 évet csúsznak az EU pénzek kifizetései. A vállalkozók éhen halnak, becsukhatják a boltot, index cikk is volt erről. Ilyen teljesítménnyel mit akarnak?

is 2011.10.12. 01:28:50

azért el kellene dönteni, hogy a vezért basztatjátok (jogosan), vagy a szervezetet, amiről láthatóan fingotok nincs, hogy mit csinál. legalábbis a posztba nem raktatok egyetlen olyan infot sem, ami valamennyire eligazítaná a sötét bunkó kommentelőket (nem minden kommentelő az!). annak a szervezetnek kb. 80%-a olyan beosztott, aki tényleg keményen húz azért, hogy minél több EU-s pénz minél gyorsabban és gördülékenyebben kiosztásra kerüljön. Magyarországon munkanaponként kb. 4 milliárd forintot kell szétosztani, ennek jó részét a MAG csinálja, mondjuk napi 1 milliárdot. oda lehet menni, és megpróbálni utánuk adminisztrálni. most látom, hogy annyira nem értitek ti sem, hogy állami vállalatnak hívjátok, holott ez egy adminisztratív állami intézmény.

szóval basztassatok, amit jogos, de az egész szervezetet hagyjátok békén, mert csak heccelitek a sok szűkagyút, és ez a VB rosszabbik hagyománya, erről le lehetne már jönni.

tundrazuzmo (törölt) 2011.10.12. 01:40:04

Egy kicsit utánaolvastam a kérdésnek:
1. A MAG szervezet nem az államháztartásból kapja a pénzét, hanem az EU-tól, mivel EU pályázatokkal foglalkozik. Ezért nem vonatkozik rájuk a közbeszerzési tiltás.
2. A MAG szervezet az EU-s pályázatok szabályos lebonyolításának helyszíni ellenőrzésére vásárol kocsikat. Ezek a projektek az országban szétszórva találhatók Battonyától Nemesmedvesig.
3. A Vastagbőr hinti az igét, de inkább a port, és ügyes húzással próbálja a Fideszes MAG vezetés "bűneit" összemosni a komcsi Ormosy agymenéseivel. Ejnye, Orrszarvú, ejnye.

Lázár János ma beszélt az infórádióban arról, hogy a 2012-es év strukturális reformjait javarészt EU pénzekből tervezik végrehajtani. Az autóvásárlást ellenzők szívesen lelassítanák a kórházreformokat, oktatási átalakításokat is azzal, hogy ágálnak az EU pénzek kifizetési folyamatába szervesen illeszkedő helyszíni ellenőrzéseket ellehetetlenítik? Kórházak zárnak be, oktatási intézmények lehetetlenülnek el, ha nem lesz új autó vásárolva az ellenőrök feneke alá - engedtessék meg, hogy ezzel a demagógiával példálózzak.

Rókakígyó 2011.10.12. 01:55:24

@tundrazuzmo: Az 1-2. pontban teljesen igazad van, a 3. pontot nem értem. Ha tudod, hogy működik a cég, akkor láthatod, hogy a pazarlás most sem szűnt meg. A hatékonyság sem javult.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.10.12. 06:35:55

Hm, ez a Petykó valahonnan ismerős.

Amúgy nekem nem az autóbeszerzéssel van gondom, kellett vettek, remélem nem újat. A hűtött kesztyűtartó meg nem egy nagy extra, olvassatok egy kis Totalcart. Sőt, inkább a CD-s rádió vicces, mert az meg 0, manapság ki hallgat CD-t? Az analóg rádió is meg fog szűnni.
Inkább az az érdekes, hogy honnan vették, lett-e volna olcsóbb ajánlat?

Ezen kívül, nem tudom, nekem inkább
"olyan tipikus MÁV és BKV-féle szocialista típusú melegedő, ahol az irodisták többet nyomják a kávégép gombját, mint a faxét."
Ezzel van bajom, mert ha halódi munka folyna, akkor nem zavarna, hogy kell nekik autó.
Egyébként ilyen cégekkel összefogni több szerv munkáját, lehet több kárt okoz...

danesdzsu2 2011.10.12. 06:36:18

@tundrazuzmo: igazad van, hűtött kesztyűtartók hiányában tényleg kórházakat kellene bezárni.

Ugyandehogy (törölt) 2011.10.12. 07:02:05

én nem avgyok magzrt fan, de nem ez a felháborító náluk. a helyszíni szemlékhez szükséges lehet az autó. hűtött kesztyűtartó meg egy fabia-ban is van.

Kabbe (törölt) 2011.10.12. 08:01:54

a cselédség meg a füstölgő metrón, buszon utazhat továbbra is:)

Feketecsuklya 2011.10.12. 08:20:36

@B-rocker: igen, nekünk sikerült.
A felét már megkaptuk, a másik felét most fogják utalni.
nyokc számjegyű

Terézágyú 2011.10.12. 08:22:23

Mi is állami intézmény vagyunk, de nekünk úgy kell könyörögni, hogy adjanak már egy festékpatront, papírt, vagy éppen ceruzát... mindig azt mondják: nincs rá pénz, spórolni kell.
Látjuk.

plephyl 2011.10.12. 08:22:25

szörnyű és felháborító, sőt mi több, világborány, hogy valami 29 darab skodát merészel vásárolni az a bitang állami cég.
mé nem mennek biciklivel nyíregyházára?!?!?!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.10.12. 08:33:45

@Terézágyú: @plephyl: @Kabbe: Mmhh, ebben inkább az a gáz, hogy vesznek 30 autót, vagy mennyit, OK, de azzal nem csak helyszínekre fognak kijárni, hanem a dolgozók azt fogják autó helyett használni.
Tehát Mancika az én pénzemből lesz szíves nem a Tescoba járni az állami kocsival, hanem munkára használni, magánhasználatra vegyen szépen sajátot. Aki céges kocsit akar, az húzzo a versenyszférába, és éljen meg ott.

Balt 2011.10.12. 08:36:06

@Gerusz: Ugyammá', 12/230V inverter bruttó 4300 Ft/db az árgépen. Igaz, most gyenge a forint...

eichler 2011.10.12. 08:36:43

Nahát!
A cégemnek volt MAG-os pályázata. 2008-2009-ben. Ha kíváncsiak vagytok, akkor elmondom, hogy a végére egészen belejöttek. Igyekeztek segítőkészek lenni, a végére a pályázatoknak gazdái voltak, akik lehet, hogy jobban képben voltak a pályázatunkkal, mint mi. Persze 1milliárd papír kellett, szignózni, azt másolni, bonyolult volt, de gondolom ez uniós elvárás is volt.

Viszont a számok érdekesek:
29 (akár 1 éves használt) autó, + 13 opció az maximum 42. Szervizzel együtt nettó 300millió. Azaz 375.000.000.-Ft. Az a 42 (max) autót számítva autónként közel 9 millió.
Alsó közép: (Octavia?) felső közép (Superb?).
Mert, hogy márkára lett kiírva az biztos!
De ez így nekem nagyon soknak tűnik!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.10.12. 08:39:14

@eichler: Szervízzel-supporttal-mindennel együtt, de akkor is sok.

Balt 2011.10.12. 08:40:54

@szmoker (Homo Trollicus): Nem olvasol figyelmesen, ejnye: ez a napraforgó-telepítés a 2010-es választás előtt volt.

Terézágyú 2011.10.12. 08:42:19

@Balt:
a MAG mindig a mindenkori nap felé fordul.

Balt 2011.10.12. 08:42:42

@Johnny336: "persze a hűtött kesztyűtartó sem elhanyagolható :)))"

Ilyen is volt már az olyan überklassze luxusautókban, mint pl. a 15 évvel ezelőtti Megane Scenic...

ne most 2011.10.12. 08:48:10

EU támogatott project ellenőrzés: -Hát szerintem itt még valami hiányzik, amit rendbe kell tenni mielőtt utalnánk a pénzt. Gondolkodjon el ezen! Hivjon, ha megvan a megoldás!

Balt 2011.10.12. 08:50:51

@eichler: "Szervizzel együtt nettó 300millió. (...)
De ez így nekem nagyon soknak tűnik!"

Valszeg itt van a dög elhantolva: szervizzel együtt.

Balt 2011.10.12. 08:51:46

@Terézágyú: Főleg, ha a választások előtt ültetik. :))

Ajtony 2011.10.12. 09:13:29

@Illúzióromboló kockacukor: talán itt a wc-s néni állás is elmenne :-)

Ajtony 2011.10.12. 09:15:47

@eichler: nem csak neked tűnik soknak

eichler 2011.10.12. 09:31:54

@Balt: Ne viccelj már!
Egy ilyen használt, vagy tesztautó Octavia kerüljön 5 millióba. (szerintem nincs annyi...) 4 millióból 10 évig lehet szervizeltetni. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy mi van ha nem élnek az opcióval. (mondjuk pl. az megy a nokiás dobozba... persze ezt én el sem tudom képzelni :-))

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2011.10.12. 09:33:05

A legnagyobb gond nem is MAG hanem a hasonszőrű állami intézmények. Államilag törvényileg, rendeletileg önigazolva fontosságukat. A 20%-át simán át lehetne húzni. Kibaszni mindet a hóra. Ez a minimum. De ilyet sohasem hallani!!! Azt kellene megkapargatni. Ott mennyi lóvé folyik el. Fentartásra, bérekre miegymásra!!!

tundrazuzmo (törölt) 2011.10.12. 09:34:57

@Rókakígyó: Dehogy tudom, hogyan működik a cég. Csak elolvastam a csomó szöveget itt fent, megnéztem a TV riportot, és abból szűrtem le. A hatékonyságról az index cikket ismerem: 1-1,5 évet várnak a pénzükre a vállalkozók, akik ettől tönkre mennek.

AzHofi 2011.10.12. 09:35:07

Nem is olyan hűde jajde autók ezek. A lázár pofátlanabb volt. Kezdenek a fideszesek visszább venni, akik már sem nem fiatalok, sem nem demokraták :-)

Behajtó70 2011.10.12. 09:37:04

@ColT: " Aki céges kocsit akar, az húzzo a versenyszférába, és éljen meg ott."

Az állami szférában meg legyen minél több félhülye, pláne ott, ahol ilyen nagy pénzeket kezelnek, min at EU-s támogatások.

Az a jó hírem van számodra, hogy te már ennél nem lehetsz hülyébb!

tundrazuzmo (törölt) 2011.10.12. 09:40:21

@Terézágyú: "Mi is állami intézmény vagyunk, de nekünk úgy kell könyörögni, hogy adjanak már egy festékpatront, papírt, vagy éppen ceruzát... mindig azt mondják: nincs rá pénz, spórolni kell."

Na, erről tudnék beszélni. Az ország egyetemi jegyzeteinek 2/3-át állami intézményekben nyomtatja ki az ott dolgozó anyuka, apuka, mert hiszen az ingyen van. Nem is beszélve a sok kinyomtatott receptről, női praktikáról, stb. SZÁMOLATLANUL szórják erre a pénzt, és nagyon kevés helyen van kvóta, vagy számonkérés, hogy ugyan, miért is kell egy egyszerű ügyintézőnek havi 5000 lapot nyomtatni.

A szerencsétlen ellenőrök autói gondolom menetlevelesek, annyit mehetsz velük, amennyit a munka indokol, este le kell adni az autót, hétvégén nem marad nálad, stb. Állami cégek kártyára tankolnak, nem sok lehetőség van a visszaélésre.

Ajtony 2011.10.12. 09:52:21

@tundrazuzmo: azért én tudok olyan "cégről", ahol havonta 10e-ért bátran használhatod a szolgálatit magáncélra

beerland 2011.10.12. 09:55:28

@GGG77: Én pont azokban az években dolgoztam ott és igazán örülök, hogy ezt láttad! Legalább megspóroltad magadnak azt a "kellemetlen" látványt ami a hátsó részekben volt. A két szobányi pályázatkupacot, amikor mindenki két szatyorral vitte az anyagokat szét, amikor péntektől hétfőig alvás nélkül!!!!! dolgoztunk, hogy minden meglegyen a pályázóknak hétfőre...Könnyű fikázni ha nem ismeri az ember a hátteret és csak a külsőséget látja!

A baj, hogy mindenki ezt a mentalitást látja a mindennapi életben a kormánytól és minden ilyen szervezettől. Viszont én itt megvédeném a dolgozókat, a szervezetet és a vezetőt is. Ugyanis hosszú éveket dolgoztam ott, a mai napig tartom a baráti kapcsolatot ott dolgozókkal. EGYÁLTALÁN NEM A KÁVÉGÉPTŐL FÁJ AZ KEZÜK!!!! Kirúgások is vannak, a munkát meg a többieknek kell megcsinálni, a költségekbe nem férnek bele új dolgozók!

A vezető pedig igenis emberként bánik az dolgozókkal! Ha kell leordítja az ember fejét, de ha kell segít is neki.

Asszem ennyit akartam csak hozzáfűzni a dologhoz!

Ajtony 2011.10.12. 09:55:38

@AzHofi: pedig esélytelenek voltak, ha az MSZP lenyúlásait szerették volna utolérni, akik mellesleg szintén elhagyhatnák a nevüket, mert sem nem.......

Ajtony 2011.10.12. 09:58:05

@beerland: a fikázás divat, a fikázás menő
pláne a neten álnéven
ez annyit ér, ami mögötte van, azaz semmit -

beerland 2011.10.12. 09:59:39

@Ajtony: sajnos igazad van, csak mi értelme van ennek?????!!!!

AzHofi 2011.10.12. 10:03:22

@Ajtony: nem a másikhoz képest kell mentséget keresni, hanem ezeket a svédasztaltól egy kicsit odébbtolni. A lopás az abszolut értékben lopás, akkor is, ha a másik többet lopott. Most _ezek_ vannak kormányon, nem mutogatni kell, hanem kormányozni és önmérsékelni.

AzHofi 2011.10.12. 10:03:58

@Ajtony: amúgy meg hiába hasonlítgatunk, a moslék ugyanaz, csak a disznók változnak körülötte.

tundrazuzmo (törölt) 2011.10.12. 10:10:45

@Ajtony: "azért én tudok olyan "cégről", ahol havonta 10e-ért bátran használhatod a szolgálatit magáncélra "

Én is tudok ilyen "cégről". Semmi gond nincs ezzel. Ilyenkor a főnök tudja, hogy havi 10e * dolgozói létszám plusz költséget kell vállalnia, és NEM A MUNKAFOLYAMATAI VISZIK EL A SOK PAPÍRT!

csoko20 2011.10.12. 10:20:02

@tundrazuzmo: "Állami cégek kártyára tankolnak, nem sok lehetőség van a visszaélésre."

Erről Ebele Ferenc agrárkamarai főtitkár jut az eszembe, aki a felhasznált üzemanyagot tekintve 2x körbeutazhatta volna a Földet egy év alatt. Nyilván a kúton beállt mögé anyu, a fia és a sógora is majd az üzemanyagkártyával rendezte.

"Az ország egyetemi jegyzeteinek 2/3-át állami intézményekben nyomtatja ki az ott dolgozó anyuka, apuka, mert hiszen az ingyen van."
Biztos van ilyen, nekem is volt ingyen. De ha vizsga előtt pár nappal jut valaki jegyzethez nem biztos, hogy hazavonatozik, hogy anyu aprajával lefénymásolja.
300 milliót inkább papírra az ingyen jegyzetek miatt, mint lézerblokkolós autókra.
Ja, és vannak helyek, ahol már kátyás fénymásolót használnak.

Haloperidol 2011.10.12. 10:45:18

En a regebbi MAG Zrt-hez adtam be palyazatot es az adminisztracio egeszen a kifizetesig tokeletesen mukodott. Igazabol utofinanszirozott volt a projekt es az osszeget kb fel evvel a koltsegek felmerulese utan kaptam meg.

Matt Albie 2011.10.12. 11:01:08

Azért annyot hozzátennék a MAG dolgozói védelmében, hogy az elmúlt 3 évben 7 igen nagy értékű pályázatot intéztünk mi rajtuk keresztül, és akik kijöttek ellenőrizni hozzánk vidékre, azok eléggé megérdemelnék a Skoda Octaviát... Teljesen képben voltak, szakmailag is és pénzügyileg is, és nagyon nehéz lett volna őket átverni. Jelzem, 4-en érkeztek egy Citroen C2-vel, egy kb 1 mrd forint értékű projekthalmazt (4 pályázat) ellenőrizni. Jöhettek volna 4 külön időpontban is. Szóval attól, hogy a főnök hülye, az alkalmazottakról csak a legjobbakat tudom mondani

mojszipupi 2011.10.12. 11:01:33

1. Erről is a rohadt kommunisták tehetnek
2. Ezt akarták a zemberek

LOL.....kéne egy olyan oldalt létrehozni h : reggeldélbeneste.hu muhahahahaa

FSM-hívő 2011.10.12. 11:17:06

A hűtött kesztyűtartó mi a tökömnek kell? Oda pakolják a sört, a pálinkát, meg a speedet?

opati666 2011.10.12. 11:33:19

A jövő évtől érvényes közbeszerzési törvény alapján az ilyen beszerzések a nyilvánosság teljes kizárásával fognak megtörténni. Az új szabályok alapján beindul majd a nagy mutyi-buli, a közvélemény meg majd csak néz, mint a boci... (lásd. 2011. évi CVIII. törvény a közbeszerzésekről)

Sarkalatos hozzászóló 2011.10.12. 11:40:01

Nem kis szervezetek, nem kis autók, nem kis irodák kellenek az adófizetők pénzének segílykeként kiosztásához.

Az volt már, hogy az összes redves kommunista pályázatot/támogatást=segílykét be kellene szántani, és adót kellene csökkenteni a megtakarításon (ezermilliárdos tétel!? Vagy csak nekem van ilyen rögeszmém.

Alterix 2011.10.12. 12:03:12

@FSM-hívő: Na ja, a szélvédő mögött kurvára fel tud melegedni a dobozos sör!!! A hűtőtáska meg gáz és macerás is.

sklajos · http://www.youtube.com/watch?v=-pVrOUyuiTA 2011.10.15. 07:01:08

Hehe..
Nekem az tetszik, amikor szegeny allami alkalmazott panaszkodik, hogy bizony mi mar ceruzat sem kapunk, mert nincs ra penz!
DE MIERT MUNKAIDOBEN IROGAT KOMMENTET????

süti beállítások módosítása