Skip to content


       Szűrés lista

Visszakormányozták a gyorsnaszádot 1996-ba

Szegény Gyurinak megint sikerült jól időzítenie ...

Tegnap jelent meg a Heti Válaszban a cikke, amelyben saját farkát nyalja fényesre, gerinc nélkül természetesen könnyű:
"Nincs más példa arra a 2008-as válságban és utána, hogy egy ország ilyen gyors pénzügyiegyensúly-javulást ért volna el, ráadásul megszorítások nélkül. Matolcsy kormányzásuk első 18 hónapját az 1945-47-es időszakhoz, a második világháború utáni újjáépítéshez hasonlította. "Akkor a fizikai világot, most a pénzvilágot építettük újjá"."

Aztán meg hajnalban jött a feketeleves, a Moody's lejjebb rakta Magyarországot, a bóvli kategóriába:



A Moody's 1996.12.19-én minősítette fel az országot Ba1-ről Baa3-ra, így sikerült visszajutni 1996-ba.
Ez tényleg szép teljesítmény volt, röpke 18 hónap alatt.

Az indoklás:
"növekszik a bizonytalanság azzal kapcsolatban, hogy Magyarország teljesíteni tudja-e a költségvetési konszolidáció és a közadósság-csökkentés középtávú célkitűzéseit, különös tekintettel a magyar gazdaság egyre korlátozottabb középtávú növekedési kilátásaira. Magyarország "egyre fogékonyabb az eseménykockázatokra" a magas államadósság-teher, a külföldi befektetőktől való erőteljes függés és a jelentős finanszírozási igények miatt, miközben erősödik a külső piaci volatilitás is."

Az NGM-ben kemény lehetett a hajnal, mert már 08:10-kor kiadtak egy közleményt, ami kb. a "best of" kategóriába esik, ilyen csodálatos közlemény miatt él ez a blog:

"Mivel a Moody’s értékelésének semmilyen valós alapja nincs, a magyar Kormány nem tudja azt másképp értelmezni, mint a Magyarország elleni pénzügyi támadások részeként.
Nincsen alapja, mert az elmúlt másfél éves időszakban a magyar gazdaság legtöbb területén minden külső nehézség ellenére kifejezetten kedvező irányú változás következett be.
bla-bla-bla mennyire jók vagyunk
bla-bla-bla mennyire jók vagyunk
bla-bla-bla mennyire jók vagyunk
bla-bla-bla mennyire jók vagyunk

A forint gyengülését pedig nyilvánvalóan sem a magyar gazdaság teljesítménye, sem a költségvetés állapota nem indokolja, annak hátterében így csak egy Magyarország elleni spekulációs támadás állhat, amihez épp az ilyen, szakmailag megalapozatlan hitelminősítői vélemények adnak táptalajt."

Orbán Viktor, országértékelés, 2009. március. 6:
"ebből fakadnak a politikai hazugságok arról, hogy nagy a jólét és dübörög a gazdaság. Ebből fakad a költségvetési adatok meghamisítása, a trükkök százai, az őszödi beszéd, a reformoknak nevezett újabb és újabb megszorító csomagok, amelyek sorra megbuktak. Ebből fakad a rendőrterror a békés tüntetők százai ellen. Ez magyarázza, hogy a kormány nagy garral bejelentett programjai után soha nem történik semmi. Az ország soha nem lépett előre, legfeljebb hátra, a helyzet soha sem lett jobb, legfeljebb rosszabb. Ez okozta a sorozatos pofonokat, amelyek külföldről érték és érik az országot: a leminősítések, a forint zuhanása, vagyis az egész csődtömeg, amit ez a kormány az elmúlt években az ország, és mindannyiunk nyakába zúdított."

Itt már nagyon-nagyon kevés lesz Matolcsy menesztése, csodálkoznék, ha Orbán kihúzná 2014-ig ... mert az ország nem fogja, az tuti.

Soha nem volt még ekkora szüksége Gyurinak a szimpátiatüntetésre, mint most, amikor a Gonosz ki akarja ragadni a kezéből a kormánykereket!

Krisztus segítségével Matolcsy kikormányozza a gyorsnaszádot a viharból (14x11, olajfestmény)


Köszönjük a videót, Sándor!

Címkék: orbán válság matolcsy

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr553410174

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mintaváros 2011.11.25. 17:39:41

p { margin-bottom: 0.21cm; }Esztergomban csütörtökön megszűnt a közvilágítás. A közétkeztetés két napig még működik, de hétfőtől annak is vége. A közösségi közlekedés is megszűnt már hetek óta.   Aki nem értené, mit jelent egy államcsőd, az menjen...

Trackback: Mintaváros 2011.11.25. 17:39:09

p { margin-bottom: 0.21cm; }Esztergomban csütörtökön megszűnt a közvilágítás. A közétkeztetés két napig még működik, de hétfőtől annak is vége. A közösségi közlekedés is megszűnt már hetek óta.   Aki nem értené, mit jelent egy államcsőd, az menjen...

Trackback: Fidesz: Nincs objektív alapja a leminősítésnek 2011.11.25. 16:55:22

A Fidesz szóvivője szerint semmiféle objektív alapja sincs a Moody's leminősítésének, Magyarország gazdasági mutatói ugyanis továbbra is jobbak, mint a környező országoké. Mint mondta, „most már mindenki látja, (...) hogy Európát pénzügyi támadás éri” és…

Trackback: Fidesz: Nincs objektív alapja a leminősítésnek 2011.11.25. 16:55:03

A Fidesz szóvivője szerint semmiféle objektív alapja sincs a Moody's leminősítésének, Magyarország gazdasági mutatói ugyanis továbbra is jobbak, mint a környező országoké. Mint mondta, „most már mindenki látja, (...) hogy Európát pénzügyi támadás éri” és…

Trackback: Védelemre, szorulunk 2011.11.25. 14:39:28

Hát bekövetkezett. A szokásos péntek esti bóvlingozásra hívó sms ma rosszul mutat a telefonok kijelzőjén, és jobbra-balra dűlő bábukat sem akarunk látni. Különben is, az egész hét tele volt köddel meg ködösítéssel, javítani kell majd a hangulatunkon. H...

Trackback: Gyanúsítottak 2011.11.25. 12:19:07

A Magyar Nemzet megtudta: a kormány és a nemzetbiztonsági kabinet ülésén is kiemelt helyen szerepelt a forint elleni folyamatos, koncentrált támadás témája. A lap értesülései szerint döntés született arról, hogy felderítik a támadássorozat okozóinak ...

Trackback: Világgazdaság – Magyarország 2:0 2011.11.25. 11:41:14

Kedves Barátaim, úgy néz ki, unortodoxia kies hona vesztésre áll. Már megint. Vagy még inkább: még mindig, úgy 20-60-150-1000 éve, kinek mi tetszik. De ne a selejtezősorozattal foglalkozzunk, hanem a mostani meccsel.Felkészülés, taktika, háttérmunka:Fe...

Trackback: Bóvliország hajósainak 2011.11.25. 11:06:30

Most annak kellene jönnie, hogy hehe, mi megmondtuk, matolcsi, holnaphúzcsi, illetőleg orbántakaroggy. Hát, nem az fog jönni....

Trackback: Bóvliország hajósainak 2011.11.25. 10:25:02

Most annak kellene jönnie, hogy hehe, mi megmondtuk, matolcsi, holnaphúzcsi, illetőleg orbántakaroggy. Hát, nem az fog jönni.Mert nem ez a zseniális agysebész tehet róla, de még nem is a főnöke, az előretolt középpályás. Erről mi tehetünk, drága baráta...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.11.25. 09:37:35

Khm, akkor most mégis mi alapján is döntenek a minősítők?
Mert oké, felvettük az IMF által "javasolt" védőhálót (ami lebeg, mint tudjuk, de mi tartja a felszínen), hogy stabilizáljuk a gazdaságot. És akkor most miért is kerülünk a (elvileg stabil gazdaságunkkal) bóvliba?
Higgyem el, hogy nem spekulánsok megrendelésére dolgoznak...

A dolog várható hatásairól meg asszem nem kell értekezni, megszívtuk.

egyensúlyban · http://apaegyensulyban.blog.hu 2011.11.25. 09:39:08

az a rossz érzésem van, hogy ki fogják húzni, max matolcsy megy, 2014-ben pedig vagy így vagy úgy de megint nyerni fognak. egy tuti: az ország - és benne én is - csak szívni fogunk. :(

United82 2011.11.25. 09:40:46

@ColT:
Nem vettünk még fel semmit.
Mikor a másik hitelminősítő meglebegtette hogy leminősít akkor gyorsan hipp-hopp bejelentették hogy tárgyalunk. A hitelminősítő nem is rontott. Aztán kiderólt hogy az IMF se tudott róla. Ok azóta már voltak 2p perces tárgyalások, de semmi nem történt. Ez a hitelminősítő meg nem veszi be a kommunikációs maszlagot. Max a tényeknek hisz. Ha majd lesz konkrét tárgyalás és megállapodás majd újra megnézik mi a helyzet. Mert amit a kormány mond annak nem hisz. Ezért nem hibáztatom őket mert én se.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.11.25. 09:41:56

@ColT:

Ha a Saturn megint féláras tévé-akciót hirdet, akkor értelemszerű, hogy az emberek megrohanják a boltot.
Matolcsy és Orbán kb ezt csinálja azzal, hogy nem látható a gazdaságpolitika iránya, mert olyan gyorsan cikázik a gyorsnaszád, hogy láthatatlan a pénzügyi cégek radarja elöl.

Azért az is érdekes, hogy a közgizdák és egyéb szakik 90%-a szerint egy rakás fos, amit Kusza Szem művel... ha rendesen csinálnák, spekuláció se lenne.
(még ma újabb csúcson lesz az euro)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.11.25. 09:42:25

@Rooney82: Akkor a Matolcsy mit hadovált a hálóról? (Ld. Index, Portfolio)

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.11.25. 09:43:42

@egyensúlyban:
webszolga.hu/valasztas/

Elég beszédes...
Nem azt mondom, hogy jó, csak kurvára mutatja a Zorbánék cumiját. Mert 1000 fős közvéleménykutatások egyáltalán nem festenek igazi képet. Ez sem az igazi, de reálisabb.

passaran 2011.11.25. 09:44:09

@ColT: az a gáz, hogy még nem vettük fel az IMF mentőmellényt, hanem csak annyi történt hogy elkezdődött a tanakodás arról, hogy fel kéne venni. Ráadásul ezt az IMF dolgot is csak azért hozták szóba múlt héten, hogy megelőzzék az S&P leminősítést. Azaz: láthatóan nem jószándékból kezdenek tárgyalást az IMF-fel hanem sima tűzoltás célból. A piacok meg nem hülyék és pontosan tudják, hogy nincs komoly szándék a megegyezésre (mert ha lenne akkor Matolcsyt már kirúgták volna páros lábbal), hanem egyszerű időhúzás csak.

ketroot 2011.11.25. 09:44:26

Abban biztosak lehettek, hogy Orbán nem fog lemondani, ez fix.

Szóval ennek az országnak annyi.

United82 2011.11.25. 09:44:46

@ColT:
És Matolcsy mit hadovált a 45 és 47 közötti újjáépítéshez hasonlatosságról? (mellesleg egy olyan időszakot emelt ki ami az alkotmányuk szerint "nem is létezik" de ez mellékes :))
Matolcsynak azt sem hiszik el amit kérdez. Ez a helyzet és a probléma. És mivel Viktor vakon ragaszkodik hozzá, így Viktornak se...
A lényeg hogy szívunk mert az Euro és sv. frank megy az egekbe.

Gyurma Pappa 2011.11.25. 09:46:13

@ColT: lehet, de értsük már meg, ha így is van, akkor mi van? Akkor jó, ha megyünk velük szemben, és közben éhen hal mindenki? Ez annyira nem működik Észak-Koreában sem.

Mondok egy példát: mindenki tudja, hogy a Tesco multi, és kiviszi a pénzt. Még is ott veszi mindenki a kaját-piát, mert a környéken a legolcsóbb ott a nagy bevásárlás. A Tesco helyére minden más behelyettesíthető.

Ezért imádom a Occupy csoportot is: amellett, hogy "köcsög az összes kapitalista", az egyik tüntetés képein megszámoltunk a haverommal 26 db iPhone 4-t, 3 iPad 2-t, 6 Mac-et, és a többi telefont már nem is számolgattuk. Ez is kissé álszent...

Nincs miről beszélni, lehet hogy szemét spekulánsok áldozatai vagyunk, de akkor nem lenne okos egy kicsit úgy viselkedni, hogy ne legyünk célpontok? Nem azt mondom, hogy adjuk el az országot, sőt! Egyetértek azzal, hogy csökkenteni kell az államadósságot. Mondjuk a módszerrel nem. Szerintem a GDP-t kéne növelni, és akkor jobb lenne minden. Szerintem.

kormányzó 2011.11.25. 09:46:16

Namost,vagy a Világ hüje geci,vagy CSAK A FIDESZ!

Vidéki,alias:Pártkönyves! Előre szólok,menj anyádba a pártoddal együtt!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.11.25. 09:48:19

@emxem: @Kőmíves Kelemen: Khm, akkor meg az lesz a bajom, hogy ha a tárgyalások híre pozitív volt, akkor 1 hét múlva már semmis? Egy ilyen dolgot nem 3 nap tető alá hozni (kifizetni meg még tovább tart).

Vittore. 2011.11.25. 09:48:30

@ColT: Arról volt szó, hogy az IMF-kérelem határása visszajött a bizalom egy kicsit, így a forint 304 HUF/EURÓ szintre erősödött. Aztán Orbánék megint nyomtak valami kamu szöveget, hogy az IMF nem is úgy van, ahogy azt mindenki mondja, erre a befektetők néztek egyet és visszalökték a forintot a 314-es árfolyamra. Most meg még lejjebb is van az árfolyam.

Amúgy nézzétek pozitívan, bár évek óta pár százalék az infláció, most legalább lesz mire fogni az év eleji 10%-os áremeléseket...

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.11.25. 09:50:58

@ColT:
Megelőzött @Vittore.: :)

Miért hiszik azt Orbánék, hogy amit a népnek nyilatkoznak, az nem fog fénysebességgel leforditódni angolra, és a "nem megfelelő" kezekbe kerülni?
A nyilatkozatokból az tűnik ki, hogy ordas nagy kamu volt az IMF.

lightby 2011.11.25. 09:51:46

Monty Python és a Moody's:
"nem süllyedünk"
youtu.be/3uB3cOb5i3w

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.11.25. 09:53:46

@Rooney82: Khm, ez rendben, de a hitelminősítők működésére nem ad választ... Eddig is ez a két idióta vezette az országot.

@Gyurma Pappa: Sok megoldás létezik, valóban, de szerintem akkor sem helyes lefeküdni a fenyegetéseknek. Csak gondolom ez a banda nem elég okos, hogy túljárjon a többi szereplő eszén, és az előző, szintén nem okos bandákkal együtt elérték, hogy már mozgástér se legyen. Elég sok ország van,a kik az IMF hatáskörén kívül is képesek megélni.
Az persze, senki nem mondta, hogy kellemes lesz az ördögi körből kitörni, de valamikor muszáj lenne... Sőt, legjobb lett volna bele se kerülni, de azt már fújhatjuk.

"megszámoltunk a haverommal 26 db iPhone 4-t, 3 iPad 2-t, 6 Mac-et"
Divatmozgalom, vagy egyenesen a kapitalisták pénzelik, nem nagy csoda.

Secnir 2011.11.25. 09:54:09

Vidéki, eszkep, Enrico72 eligazításon vannak olyan 10-ig.
Betanulják a NGM default közleményét, aztán majd jönnek ide. Is.
Sok dolguk lesz, mert a nagyobb hírportálokon kívül kb. 30 blog foglalkozik már vele. (találtam valami tony_romita nevű faszkalapot, egy vakka_makka nevű beteg csávót is, azok hasonlóak ehhez a háromhoz.)
szerintem itt az ideje, hogy Matolcsy menjen, és a főnökét is rántsa magával.

passaran 2011.11.25. 09:54:54

@ColT: A piacok kimondott és kimondatlan várakozása az volt az IMF tárgyalások hírére, hogy a Matolcsy-t kirúgják ill. bejelentenek egy kisebb fordulatot a gazdaság politikában. Ezzel szemben azt kapták, hogy Matolcsy támogatása 100% és nem lesz változás + a tegnap hír a 7,5 milliós munkáltatói támogatásos végtörlesztés dologban se tett jót a befektetői bizalomnak, hiszen, múlt héten még azt ígérte a kormány, hogy a bankok javaslata nélkül nem fog SEMMIT! lépni a végtörlesztés kiterjesztésében. 1 szó mint 100: a hitelezők és a befektetők már azt sem hiszik el ha kérdez a kormány. És ez nem az elmúltnyolcév elkúrásának a hibája!!!!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.11.25. 09:56:35

@Vittore.: @Kőmíves Kelemen: index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/24/egyelore_megusztuk_a_leminositest/
Érdekes, a másik bandának nem volt olyan sürgős...

Amúgy nem azt mondom, hogy tök alaptalan a leminősítés (bár ha megnézzük, hogy mikre alapozzák, az is támadható), de nem ez az első furcsaság, ami ezekkel az intézményekkel kapcsolatban felmerül.

dr. Aullah 2011.11.25. 09:56:39

Orbán nem fog lemondani. Inkább felperzseli az egész országot "ha én nem, akkor más sem" alapon.

kormányzó 2011.11.25. 09:57:11

@Vittore.:
Köszönjük biztató mondatát!
Csak csendben jegyeznénk meg,a 7,62-es lőszerek ára januári szállításra,a jelzett 10 százalékhoz képest,35 százalékot emelkedett.
Az NGM és a Nemzet Agya nyilatkozatai,további áremelkedést generálnak,az unortodox kereslet-kínálat hatására.

Forrás: Heti Maffia.sicilia.cum.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.11.25. 09:58:31

@emxem: Ez mondjuk igaz, meg az is, hogy a Gyurikát már régen el kellett volna zavarni.

"a 7,5 milliós munkáltatói támogatásos végtörlesztés dologban se tett jót a befektetői bizalomnak"
Viszont ez nem kötelező. Hol nem szarják le a multik?

kyncza 2011.11.25. 10:00:09

Hogy baszná meg a kurva anyját ez a kósza szemű idióta, pancser, tudatlan faszkalap!!!
Te barom, ki a kurva anyád fogja fizetni a következő csekkeket?

Nem igaz, h ez a fasz nem jár boltba, akárhova nyilvános helyre és nem bassza valaki pofán!

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.11.25. 10:01:02

@ColT:
Mondj nekem olyan gazdaságpolitikai intézkedést, amit betartott a kormány. Naugye...

rolika 2011.11.25. 10:02:27

Szólok, hogy csak rosszabb lesz.
Úgysem merik meglépni azt, amit tényleg kellene, aztán majd ránkszakad az egész.
Méghogy nincs valós gazdasági oka a leminősítésnek? Dehogy is nincs! De ez az ok csak részben a kormány bénázása, mert ha azt csinálnák, amit kellene, akkor azért üvöltene mindenki.
Szerintem ezt a válságot nem lehet megoldani, úgy vagyunk, mint a görögök, mindenki csak kerülgeti a forró kását, két éve próbálják menteni a menthetetlent, öntik a pénzt, de nem fog sikerülni, mert nincs megoldás.
Itt egy réges-régi cikksorozat első része, pont az történik, amit leírt, legfeljebb egy kicsit tévedett a dátumokkal:
index.hu/velemeny/jegyzet/2009/04/08/jovo_ido_i._ndash_a_tornado_sziveben/

Énbagoly 2011.11.25. 10:02:45

@ColT: te még mindig nagyon naiv vagy. :)
Egyszerűen arról van szó, hogy tök mindegy mi miatt, de nekünk lesz nagyon rossz. Lehet, hogy te ki fogsz jönni a fizetésedből, de nagyon, nagyon sokan nem. Akkor sem, ha őrült sokat dolgoznak.
Viszont az összes politikus csak pofázik, hogy milyen jól csinálják a dolgokat, és ezt külföldön megelégelték. Más országokban ilyen helyzetben fejükhöz kapnak talán a politikusok, de nálunk megint csak az megy, hogy mindenki más hülye, csak mi vagyunk helikopterek.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.11.25. 10:03:11

@Kőmíves Kelemen: A végtörlesztést, meg a befagyasztott árfolyamot :)

Egyébként azért ha belegondolsz, hetente bedől valami, hogy a p*ba lehet eközben konzekvensnek maradni?
Mondjuk az intézkedések egy részének semmi köze nem volt a világgazdasághoz, de azért így is elég sok akad.

Homeoffice 2011.11.25. 10:03:32

Az a szörnyű, hogy megint az egyszeri átlagos magyar fogja az egészet beszopni.
Köszönjük Fidesz...

GGG77 2011.11.25. 10:03:38

Orbán SOHA nem fog lemondani.
Veszélyes ember, az egész személyisége eltorzult.
Azt hiszem kijelenthetjük, hogy Magyarországot egy pszichiátriai eset miniszterelnök irányítja, és ezt most minden túlzás nélkül gondolom.

Gyurma Pappa 2011.11.25. 10:03:49

@ColT: "Sok megoldás létezik, valóban, de szerintem akkor sem helyes lefeküdni a fenyegetéseknek."
Ebben egyetértek veled, ahogy mondtam is. Nem gondolom, hogy a Világ Legjobb Szervezete a IMF vagy az EU, sőt. Én is szeretném, ha kikerülnénk ebből a csávából, de látványosan nem ez a jó megoldás, amit Matolcsy és Orbán választott. Látványosan ROSSZ megoldás, amit választottak. Sokkal türelmesebbnek kellett volna lenni.

Egy példa: többször írtam, több helyen: a MANYUP államosítás nem volt hülyeség, csak a magyarázat volt baromság, szilárd véleményem, hogy a nyugdíj, ami alanyi jogon jár és kötelező fizetni, amíg dolgozol, az az állam hatásköre. Legyen egyéni számla, menjen államkötvénybe, és kész, ez nekem tetszik is. Ha ezt úgy csinálják, hogy közben jópofiznak az IMF-nek, meg a EU-nak, nem hazudnak, hanem megmondják: kell a nyugdíj, mert szar a költségvetés, és államadósságot fogunk törleszteni belőle, és nem próbálják meg szemen köpni őket, akkor a kutyát nem érdekelte volna még az végtörlesztés sem. Szerintem

passaran 2011.11.25. 10:03:57

@ColT: a multik és a kkv-k leszarják. Őszintén szólva az a cég se normális aki megadja a 7,5 milliós támogatást a dolgozójának - persze 1-2 fő vagy kulcs ember kaphat, de többre nem hiszem hogy átlag cégnél lenne pénz. Viszont annaka fényében amiről szóltaka hírek, hogy az állami cégeknék pánikszerű gyorsasággal írták össze kinek mennyi chf hitele van - na a 2 hírt összeadva már kissé más a leányzó fekvése :(

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.11.25. 10:05:03

@ColT:
Érdekes, hogy mások (akár Románia is) tudnak konzekvensek maradni.

Ez a kibaszott bagázs mindig külsősökre tereli a felelősséget, közben meg minden szakember szerint ők a felelősek.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.11.25. 10:05:30

@Énbagoly: Honnan szeded ezt? Most kijövök, de később már nem biztos (még pár adó, és akkor már nem). Sajnos nem vagyok ennyire sikeres, sőt, kevésbé.

Amúgy meg rossz lesz így is, úgy is, nem tudom, miből gondolod, hogy valahogy jobb lenne :S

" Más országokban ilyen helyzetben fejükhöz kapnak talán a politikusok"
Mostanában, némelyik, de hát azok jobb helyek.
Meg mondjuk a görög miniszterelnököt is kicsit "megkérték" hogy húzzon.

ketroot 2011.11.25. 10:07:41

„Elemezgethetek még egy pár hétig, aztán majd jönnek, akiknek az a szakmájuk és azt mondják, hogy ők már elemezték. Magyarország le van írva. Ezért annak az előrebocsátásával, hogy amit csinálunk, az messze nem tökéletes, nem tudok nektek B verziót mondani.”

dr. Aullah 2011.11.25. 10:07:49

Valaki szólhatna a fiúknak, hogy 2/3 van. Minden siker és kudarc CSAK AZ Ő FELELŐSSÉGÜK.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.25. 10:07:56

@GGG77: "Azt hiszem kijelenthetjük, hogy Magyarországot egy pszichiátriai eset miniszterelnök irányítja, " - ezt mondjuk megszokhattuk már korábban is. a "kettővel előtti" sem volt komplett már kormányfősége idején sem, és azóta szerintem csak rosszabbodott az állapota :(((

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.11.25. 10:08:33

@Gyurma Pappa: Egyáltalán, miért nem lehetett őszintének lenni... én ezt hiányolom...

@emxem: Tudod kiknek fog ez járni? Csókosoknak és topmanagereknek, jó magyar szokás szerint.

@Kőmíves Kelemen: Ritka az, amikor egy valaki és egy valami felelős, de természetesen betöltött pozíciójuknál fogva ezt nekik kéne viselni (ha nem a felelősség nélküli ország lennénk). Ettől még nem lehet azonban azt mondani, hogy csak és kizárólag ez a pár idióta a felelős.

@Gunther: Miért, mikor volt az, amikor nem?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.11.25. 10:09:34

@ketroot: " Magyarország le van írva."
Akkor nem hülyeség, hogy már egy ideje nekem is eszembe jutott ez...

Énbagoly 2011.11.25. 10:09:37

@ColT: reménykedj benne, hogy nem lesznek plusz adók. (lesznek. )
Különben meg pl. Olaszországban lemondott Berlusconi, már van is új kormány. Spanyolországban most voltak előrehozott választások. Mások próbálnak változtatni, és nem ragaszkodnak körmük szakadtáig a hatalomhoz. Nálunk igen.

Viktus 2011.11.25. 10:10:05

@egyensúlyban:

Tavaszra bukik nagyjából a jövő évi költségvetés meg a nép egy jelentős hányada is. A helyi multik már most készülnek az év eleji leépítésekre a Boschban pl- három műszak helyett két 12 órás műszakot akarnak ... lesz itt még cudar világ.

Homeoffice 2011.11.25. 10:11:29

@Seduxen:

Igen csak a pszichiátriai eset mögött egy 2/3ad nyi zsoldossereg van, akik szó nélkül követik az ámokfutást.

passaran 2011.11.25. 10:11:36

Közben meg az alkotmányba akarják beírni, hogy ha valamelyik nemzetközi bíróság elkaszál egy kormány döntést és kártérítést/bírságot kell fizetni akkor a kormány külön pótadókat vagy miket vethet ki. És már hoztak olyan törvényeket amikről a szakértők már előre megmondták hogy bukó lesz ha nemzetközi bíróság elé kerülnek! Ez is baromi jót tesz a hitelezők és befektetők lelki békéjének.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.11.25. 10:12:04

@Gyurma Pappa: Az a "baj", bár inkább a helyzet, hogy a GDP akkor tudna növekedni, ha:

a) több cég hozna vagy létesítene gyárat, vállalkozást olyan termék vagy szolgáltatás előállítására, amelyiket el is lehet adni. A ritkán, fokozatosan és előkészítetten változó, a piaci szereplőknek megfelelő tájékoztatást és felkészülési időt hagyó jogi és adózási környezet hivatott ezt megalapozni, ami esetleg még a környező országok adómértékeinél is alacsonyabb szintet képvisel... tehát itt ugye nincs miről beszélni.
b) akkor már ugye csak el kéne adni a dolgokat, és a mai magyar, de akár a világgazdasági környezetre is a stabilan és reálértéken növekedő jövedelmek és a bővülő fogyasztás jellemző... vagy mégsem.

Tehát ebből GDP növekedés akkor sem lesz, ha a komplett gyorsnaszádot piros-fehér-zöldre festik, és függőlegesbe kormányozzák, hátha esetleg akkor összetévesztik a befektetők Olaszországgal.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.11.25. 10:12:23

@Énbagoly: Berlusconi is már egy ideje le kellett, volna, hogy mondjon...

Amúgy megnézném, mi lenne itt egy új választás után. Valszeg ugyanez, mint most, max. nem ezek a pártok lennének a kormányban. Pénz attól még nem lenne, meg a minősítésünk sem javulna. Sőt.
Adók meg tuti lesznek :S

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.11.25. 10:17:33

@ColT:

Azért, mert a Fidesz számára a politikájuk alapja az, hogy az igazság attól válik igazsággá, hogy ők mondják, és minden más véleménynek az ellenszere a bagatellizálás (Wikileaks-ügy), az arrogancia (kókler hitelminősítők), és az ismétlés. "Most nekem hiszel, vagy a szemednek?!". Teszik ezt úgy, hogy éppen előttük eggyel-kettővel volt egy olyan kormány, aminek a példájából okulhattak volna, és akkor nem úgy néznének a tények kedvezőtlen alakulásának beismerésére, mintha azzal máris a saját Öszödüket építenék fel.

Enrico72 2011.11.25. 10:17:45

Érdekes, hogy semmi, de SEMMI nem indokolja a leminősítésünket. A vártnál jobban nőtt a gazdaság, új munkahelyeket hoztak létre és még az IMFfel is leültünk tárgyalni. Senkinek sem gyanús ez egy picit?

passaran 2011.11.25. 10:18:17

@ColT: ennek a logikának a mentén akár lehetett volna az is mondani, hogy 2010-ben ne legyenek választások, hanem maradjon a Bajnai kormány, hiszen úgy sincs pénz, úgyse tudnak mit csinálni, ezért felesleges pénzkidobás egy új kormány megválasztása. De hogy is votl a szlogen? CSAK A FIDESZ!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.11.25. 10:18:53

@Rufus78: Okulni? Magyar politikus?

A hitelminősítőkkel viszont szkeptikus vagyok. Amekkora háború van a pénzvilágban, olyan összefonódások, és érdekek lehetnek a mélyben.

Énbagoly 2011.11.25. 10:18:54

@ColT: igen, de mivel orbán egyik példaképe volt, követhetné ő is a dúcét. :)

Valamiért az a meggyőződésem, hogyha a mostani kormány szolidabb lett volna, és nem szólogat be mindenkinek Európában, akkor kaptunk volna még haladékot, és nem minősítenek le most. És lehet, hogy ez rohadt dolog, de aki kicsi, ne akarja megmondani a világnak a tutit. Biztos vagyok benne, hogy ez egyfajta bosszú is az országunkkal szemben.
De mondjuk Németországot sem szereti mindenki, viszont őket ennek ellenére sem lehetne leminősíteni.
Pénz meg csak nekünk nem lesz, tudod. A politikusoknak, meg a seggnyalóiknak lesz. A többiekre meg ezek szarnak. Ez irritál rengeteg embert.

Gyurma Pappa 2011.11.25. 10:19:45

@Rufus78: +1, nem is a mostani helyzetre értettem. Jobb lett volna egy nyugodtabb politikai környezet, és állandó szabadságharc, meg forradalom. Akkor lehet, hogy jövőre lenne miről beszélgetni. Így meg siker lesz a 0,5% is...

Lófasz esti fényben 2011.11.25. 10:19:50

Orbánnak ellenzékben a helye, nagyon hitelesen kepes leirni, mekkora kalap szar is magyarorszag

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.11.25. 10:20:39

@emxem: A Bajnai-kormányban azért benne volt, hogy ő is lemond, aztán visszajön valamelyik címeres böszme... Kösz, azt nem.

@Rufus78: Egyébként ha beismernének végre valamit, akkor lehet, hogy kisebb balhé lenne.
Az itthoni politikában tuti új szín lenne az őszinteség.

blogsámán 2011.11.25. 10:21:16

@ColT: Az a sanda gyanúm, hogy ebben nem a multik jelentik a fenyegető erőt. Hiába van magyar cégvezető, azért a külföldi fogja engedélyezni, hogy kinek az utalására nyomhat enter-t, és a multik nem arról híresek, hogy ajándékba adjanak súlyos milliókat (márpedig itt nem kölcsönről, bérről, hanem ellenszolgáltatás nélkül adott támogatásról van szó), még a vezetőknek sem. Az egész újabb intézkedésnek szerintem két célterülete van (és ezek a bankok szempontjából már reális veszélyt és kockázatot hordoznak magukban):
1. A közszférában a hivatali vezetők (akik mostanra már mindenhol megbízható pártkatonák) saját hatáskörben eldöntik, hogy saját magán kívül (mert magának biztosan fog) kinek fog ilyen célból jó magyar adóforintokat kifizetni, hiszen az adott hivatalban ő gyakorolja a munkáltatói jogokat.
2. Azok a kis- közepes méretű Kft tulajdonosok, akik inkább a szürkegazdaságban dolgoznak és a saját cégükbe vannak minimálbérre bejelentve, most szépen adómentesen tudják kivenni a lóvét a cégből olyan hiteltörlesztésre, amit csak azért vettek fel, hogy az APEH előtt ne kelljen magyarázkodni, hogy miből telik a magasabb életszínvonal fenntartására és a 3. ingatlanra.

Magyarul megint a politikusok és barátaik, illetve az adócsaló senkik jólétét fizettetik meg a becsületesen dolgozó és adózó emberekkel. Csak gratulálni tudok.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.11.25. 10:22:12

@Secnir: Enrico első kommentje 10:17. Igazad volt, 10-ig értekezlet, majd kis csiti-csati a minisztériumi büfében, aztán irány a "munka". Robin Masters v1.1

passaran 2011.11.25. 10:22:38

@Enrico72: OK, 10 óra elmúlt, megvolt a központban az eligazítás és jöttél dolgozni :) Üdvözlünk köreinkben, garantáltan megint jól fogunk szórakozni a magyarázataidon :)))
A kérdésedre Járai Zsigmondot idézném, akiről azért nehéz azt mondani hogy gaz ellenzéki (bár régen MSZMP tag is volt) : www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=x-EQj0mZ-NY

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.11.25. 10:22:47

@Énbagoly: Tudod, Németországnak túl nagy a befolyása a hitelminősítőknél, így őket nem inősítgetik. Ld. még Franciaország. Ott s milyen gyorsan visszavonták.

A beszólogatásra adott válaszok meg csak azt erősítik, hogy valójában nem gazdasági szempontok dominálnak, illetve azok, csak nem az a lényeg, hogy országokat kihúzzanak a szarból.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.11.25. 10:23:13

@ColT:

A hitelminősítők képviselnek akkora hatalmat a pénzvilágban, hogy képtelenségnek tartom, hogy valaki NE irányítsa őket. De attól a hatalmuk még megvan, amit lehet utálni, vergődni ellene, de talán érdemesebb lenne elfogadni, és inkább a tisztes helytállást tekinteni célnak... az erősebb kutya szexuál, nem az, amelyik az ugatásával megpróbálja elbűvölni a közönségét.

ketroot 2011.11.25. 10:24:15

Na, droidoknál már gyurcsányoznak...

ennek az országnak tényleg befellegzett ilyen kreténekkel.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.11.25. 10:25:05

@blogsámán: " Hiába van magyar cégvezető, azért a külföldi fogja engedélyezni, hogy kinek az utalására nyomhat enter-t"

Ebben nem lennék biztos. Előző munkahelyemen (az is multi volt) úgy szórtak ki több ezer Eur-t egy működésképtelen és felesleges (mert már volt ugyanolyan, működő cuccunk évek óta) rendszerre, ahogy illett, a külföldi igazgató jóváhagyásával. Nem beszélve egyéb simlikről, amik hasonló nagyságrendben mentek (a cég mondjuk meg sem érezte).
Nyugi, nagykutyáéknál mindent lehet, csak akarni kell.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.11.25. 10:26:12

@Rufus78: Avagy szép lassan leépíteni a függőségeket, amennyire lehet. Csak azt meg ugye nem frontális támadással szokás :D

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.25. 10:26:51

ójeeee, tényleg 10-ig tarthatott a fejtágítás :)))))

már csak Vidékinek kellene befutnia, szeretném már magamba szívni a mindig oly' értékes gondolatait :DDDD

Viktus 2011.11.25. 10:27:51

@Enrico72:

A hitelminősítő az ilyen, hogy nem csak aznap nézi a teljesítményt, hanem hosszútávra is , mert a pénzt nem most fizeted vissza , hanem a későbbiekben ... ez van.

Jurganov 2011.11.25. 10:29:08

@Énbagoly: kaptunk volna még haladékot...aha.
@ColT: nincs a világon senki akinek az lenne a célja, hogy országokat húzzon ki a szarból-csak az ellenkezője, tökretenni, megvásárolni. viszont a madarak elhiszik, hogy a pénzemberek mind egy rakás szerencsés terézanya.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.11.25. 10:29:17

@ColT: Aki azt hiszi, hogy az IMF arra való, hogy kihúzza az országot a szarból, az még mindig eléggé álomvilágban él. Az országnak magát kell kihúznia a szarból, kurva sok lemondással, visszafogottsággal, szembenézéssel, önámítás nélkül. És ez jó esetben azt jelenti, hogy azok mondanak le első (és talán második) körben a dolgokról, akiknek még van miből.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.11.25. 10:29:35

@Viktus: :))))

TÖKÉLETES összegzése a valóságnak, ebben élünk.

7. Internetes trolljaink
A közvélemény formálásában most fontos szerepük lesz, az a lényeg, hogy a következő egyszerű mondatokat írják mindenhova: Kurcsány tehet erről is! Libajnaival sokkal rosszabb lenne! Na, baloldali hiénák, most örültök, mint Trianonnak, ugye? Az elmúlt nyolc év után csak ne pofázzatok, bibsik! Az öszödi böszme örömmel vette át az IMF programját, Orbán legalább megpróbált harcolni, és látszik, hogy csak a hazájáért teszi.
Feladat: a pártközpontban és a háttérintézetekben dolgozók kezdjenek sürgősen fórumozni.

Miniszterelnök Úr mindenkitől nagy odaadást és fegyelmezettséget vár el. Kérjük mindenkitől, hogy kövesse az útmutatást, és a szokásoknak megfelelően, mindent rendeljen alá a Párt érdekének.

Wilberforce 2011.11.25. 10:30:55

Mondhat bárki bármit, lehet szidni a kormányt, Matolcsyt, én is ezt teszem.
De az Inside job című film után, nincs kétségem, hogy a hitelminősítők a legnagyobb tetvek ebben a világban.

Virág et. 2011.11.25. 10:31:03

@Enrico72: A gazdaság növekedése így is a régió legalacsonyabbja. Egyébként a "várt" alatt a kormány által vártat érted (mert akkor nem igaz, ők tavaly ennél sokkal-sokkal nagyobb növekedést prognosztizáltak) vagy a piaci becslést? Nem mindegy.

A szufficit a költségvetésben a manyup pénzek lenyúlásából van. A hitelminősítők a jövőt értékelik, és jövőre már nem lesz mégegy manyup, amit államosíthatnának és elkölthetnének kiflire.

A gazdaságpolitika ott van, ahol eddig, nincs fordulat. A miniszter ugyanaz, a szabadságharc maradt (sőt, csatát nyertünk!), önbkritika nulla, nagypofa és kiugatás az országból megy ezerrel, nekünk senki nem diktál stb. IMF-et belebegtetjük, de kézzel fogható eredmény nincs, se megállapodás, csak megint a rettenetes nagy pofa és mellény és kivagyiság.
Ezzel itthon a hülyéket meg lehet győzni, de akinek pénze is van befektetni, azok a külföldiek, akik viszont nem szeretik az ilyesmit.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.11.25. 10:31:08

@ColT: De, lehet frontális támadással is, csak nem úgy, hogy gyorsnaszáddal megyünk a Halálcsillag ellen...

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2011.11.25. 10:33:10

@Enrico72: tényleg, semmi, de semmi nem indolkolja a leminősítésünket. Szárnyal a gazdaság, nőnek a reálkeresetek, vásárolják az államkötvényeket, a forint-euro/chf árfolyam remek...

Ti tényleg ilyen faszok vagytok?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.11.25. 10:33:25

@Rufus78: @Jurganov: Amikor én ezt hangoztatom, akkor meg hülyének szoktak nézni.

Viktus 2011.11.25. 10:33:38

@Enrico72:

A kkv szektor az utolsókat rúgja. A szocik megnyírták most meg elvágják a torkát ... a multik dőzsölnek egyedül. Árat nem emelnek sehol, fizetést sem miközben a 310-320-as euro mellett kaszálnak. A multiknál is jelentős elbocsátási hullám várható az év elején felénk már most dolgoznak az új rendszereken lásd. három műszak helyett két 12 órás műszak egyedül a minőségbiztosítási részlegen hagynák meg a 8 órákat. A kkv-k szintén nem fogják tudni kitermelni az alkalmazottak után a fizetnivalót egy 70 nettót kapó dolgozó 140 ezerbe kerül ... mellette az áfa emelés, ilyen adó-olyan adó , eva emelés ....
Nem is beszélve várható Matolcsy unortodox gazdaságpolitika alapjainak elmeszeléséről Brüsszelben lásd. végtörlesztés, telekomadó ami megint száz milliárdos rizikó amit majd adó formájában álmodnának beszedni a népektől.
Nulla jogbiztonság a kormányzat belenyúlhat bármibe ...

Ezek itt a problémák hiába jók éppen az utolsó negyedéves adatok ... termelnek a cégek nyugaton lesz karácsony.

Enrico72 2011.11.25. 10:34:35

@Virág et.: Itt legalább növekedés van. Abban azért megegyezhetünk, hogy akár 0.1% növekedés is sokkal jobb, mint az a hihetetlen mértékű visszaesés, mint ami Gyurcsányék alatt volt. Tényleg, akkor miért nem minősítettek le minket? Növekedés rossz dolog, recesszió pedig jó? Csak nem shortálják a forintot és így keresnek hatalmas összegeket?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.11.25. 10:35:44

@Enrico72:

Kár, hogy egyik állításod sem igaz.
1, nem nőtt a gazdaság, jövőre sem fog nőni 1,5%-kal, amire az egész költségvetés épül
2. nem lettek új munkahelyek, sőt, durva elbocsájtások közepén vagyunk
3. nem ültünk le az IMF-el tárgyalni, csupán bejelentettük a szándékunkat

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2011.11.25. 10:38:11

@Enrico72: hülyeúr, te egyáltalán vágod, hogy mi a shortolás?

OÁFK 2011.11.25. 10:38:17

@Virág et.: "A szufficit a költségvetésben a manyup pénzek lenyúlásából van. A hitelminősítők a jövőt értékelik, és jövőre már nem lesz mégegy manyup, amit államosíthatnának és elkölthetnének kiflire."

Lézerjani már írja a tv-javaslatot szerintem a céges, aztán magánbankszámlák államosítására is. Ha még sokat hagyják "dolgozni" a Kócosszemű nejét, akkor a hitelkártyádat is lecucukálják csontig majd jövő ilyenkorra, abban biztos lehetsz... :)

ketroot 2011.11.25. 10:40:03

@Enrico72:

"Tényleg, akkor miért nem minősítettek le minket? Növekedés rossz dolog, recesszió pedig jó?"

A kiszámíthatóságot nem vetted figyelembe. A jövőévi költségvetést szinte biztos, hogy majd korrigálni kell majd, kérdés miből.

ketroot 2011.11.25. 10:40:42

Egyébként a fidesz legnagyobb bűne a szememben az, hogy 2/3-addal nem reformált jelentősen semmit.

Virág et. 2011.11.25. 10:41:05

@Enrico72: Le lettünk minősítve az elmúltnyolcév alatt is, de a bóvli előtt behúztuk a kéziféket. Ferencéknek volt annyi esszük, hogy utolsó pillanatban átadták a stafétát Bajnaiéknak, akik - egy sor népszerűtlen intézkedéssel, de - kihúzták a sz.rból az országot és elindították egy stabilizációs pályán. Csak azt kellett volna követni, ennyi lett volna a feladata az Orbán-kormánynak és még ma is 2/3-on állnának. Csak ennyit kellett volna csinalni: nem nyúlni a korábbi gazdaságpolitikához.

Egyébként a hitelminősítők nem (csak) a gazdaság pillianatnyi teljesítőképességét nézik. Sőt. főleg nem ezt nézik. Hanem azt, hogy érdemes-e, biztonságos-e abba az országba befektetni. Magyarországra, ahol a jogszabályokat percenként írja át visszamenőleges hatállyal a retartdált kurzus, ahol a befektetők pénzét bármikor huszárosan "megmentheti" kiflivég szenátorasszony vagy megkülönadóztathatja a nemzetmentő nagyvezér, oda nem érdemes pénzt vinni.

Az sem segít, hogy ugyanazok az emberek egyik nap még A-t mondanak, másik nap meg B-t, szemrebbenés nélkül. 2009-ben még Orbánnak sem volt ellenség a hitelminősítők egyike sem. Akkor nem volt támadás alatt az ország? Akkor a leminősítések csak a Ferenc hibái voltak, igaz? Seggből száj ismét?

Enrico72 2011.11.25. 10:41:15

@zero: A költségvetés 2011-ben többlettel zár majd. A folyó fizetési mérleg szufficites, vagyis bevételi többletet mutat.

Még csak most kezdenek majd beindulni a gátépítések, útépítések stb. Azért segély heylett munka, az jobban hangzik, nem igaz?

Nem tudom mi megy a színfalak mögött, szerintem elkezdtünk puhatolódzó tárgyalásokat, de ha még nem is, a bejelentés is már valami

+ az államháztartási hiány 3%(!) alatt(!!) lesz

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.25. 10:41:38

@OrmányÁrmányFurmányKúrmány: elcsépelt komment következik, de nem árt ismételni: NE ADJ NEKIK ÖTLETEKET BAZZE!!!!:DDD

öööö...izé 2011.11.25. 10:42:13

Hogy klasszikus költőnk szavait idézzem:

„Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni,…”

ketroot 2011.11.25. 10:42:59

@ColT:

Pedig itt volt a lehetőségük basszák meg... engem rohadtul nem érdekel, hogy hogy hívják a miniszterelnököt és milyen színben van. De ezt "elkúrták". Megint.

Enrico72 2011.11.25. 10:44:18

@Virág et.: Jaj nem értem ezt a libás gyereket miért kell ennyire fényezni. Még a saját vállalkozását is csődbe vitte, ami miatt emberek vetettek véget önkezükkel életüknek. Gyurcsányi alatt meg ő volt a gazdasági miniszter. Akkor is brillírozott? Ráadásul ő nem volt senki, csak egy báb. Elvette a nyugdíjakat, ez volt a tudománya!

sárkányfő 2011.11.25. 10:44:36

@Enrico72:
"Érdekes, hogy semmi, de SEMMI nem indokolja a leminősítésünket."

A kúrmány másfél éve háborúzik az ország hitele, megbízhatósága, a kiszámíthatóság, a józan ész, a matematika, a külföld az IMF a jogbiztonság és minden ellen, ami mozog.

A szent háború sikerrel járt, gratulálok.

Tegnap, igen, (még tegnap is!) a Fidesz egyik top politikusa, Lázár javasolta, hogy a bankok és a manyup után az áramszolgáltató cégek kirablását is legalizálja és intézményesítse a kúrmány.
Csak nehogy valakinek egy csepp kétsége is legyen, nem, nem tér vissza a kormány a nyugati civilizáció, a jog és a jogrendszer adta keretek közé, és igen, mindenki eszeveszett őrölt, aki hozzánk hozza a pénzét.

A mondatod tehát helyesen:
"Érdekes, minden, de MINDEN indokolja a leminősítésünket."

öööö...izé 2011.11.25. 10:46:21

@Enrico72: azt ugye tudod, hogy azért keletkezik többlet, mert az állam (minisztériumok, állami cégek) semmilyen számlát nem fizet ki szeptembertől egyik szerződőnek sem, hanem átütemezte 2012-re....

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.11.25. 10:47:08

@Enrico72:

Hogyne lenne! Ugyanis a hitelminősítés arról szól, hogy az ország a vállalt kamattal együtt vissza tudja-e fizetni a hiteleit a vállalt 1-2-5-10-X éves időtávban. Nem a múltat nézik, és nem azt, hogy "trükkök százaival" sikerült egyetlen olyan évet ill. negyedévet csinálni ennek a bagázsnak, amelyikben csak azért lehet egy kicsit magasabban állni a szarkupacban, mert ráálltak arra a zsákra, amiben az ellátmány volt.

Rossz hírem van: energiacsúcs van, globális szinten leépülésekre lehet számítani, mert a nyersanyagok és az élelmiszerek folyamatos árnövekedése mellett képtelenség, hogy egy olyan ország, mint a milyénk azt a 6-7-8%-os növekedést és jövedelembővülést produkálja, amilyen vállalással a legutóbbi állampapírok elmentek. Egyszerűen azért, mert semmfajta olyan erőforrás nincs az ország kezében vagy egyáltalán tervei között, amivel mondjuk legalább azt látni lehet, hogy még lesz mit ennie az ország lakosságának 15-20 év múlva. Az Orbán-kormány egyik fő bűne az, hogy egy ilyen környezetben az össz reakciója az, hogy pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa, és csapkodja a fülét, vetítenek, mint a mozigép mindenféle képtelen utópiákat a délibábos rónaságra, totális bohócot és pojácát csinálva magából és az országból is!

sárkányfő 2011.11.25. 10:47:10

előbb az "őrölt" az "őrült" akart lenni, de fogjuk fel úgy, hogy aki hozzánk hozza a pénzét, aki megbízik ebben az öngyilkos országban, annak az agya "őrölt" :)

Enrico72 2011.11.25. 10:47:32

@sárkányfő: Vártnál jobban nőtt a gazdaság, szufficites költségvetés.

Ráadásul valahol olvastam, hogy a tegnapi nap folyamán 3xos túljegyzés volt az állampapírokra. Nem is értem miért akarnak ennyit vásárolni, ha olyan rossz itt a helyzet

Énbagoly 2011.11.25. 10:48:31

@öööö...izé: tedd még hozzá, hogy a kórházak, a bíróságok, a megyei hivatalok, és az önkormányzatok sem teszik meg ezt feltétlenül. :S

Virág et. 2011.11.25. 10:48:48

@Enrico72: Amit itt leírtál az jól illusztrálja az agymosott ostobaságot, ami a jobboldalon van. Ne zavarjon, hogy Bajnainak nem saját vállalkozása a Wallis, a Hajdú-Bét még kevésbé. Az se zavarjon, hogy a Hajdú-Béttel kapcsolatos döntéseket nem Bajnai hozta meg egyszemélyben, ő a tulajdonos operatív vezetője volt, nem a cég operatív vezetője. Ezt nem én mondom, hanem sorban kb 28. jogerős bírósági ítélet, amit a Bajnai megnyer. Az se zavarjon, hogy a piacon bizony nem mindig kudarc, ha a cégcsoport egyik cége bebukik. Néha - tudod - van olyan, hogy a tulajdonosok pont ezt szeretnék, ezt várják el.

Egyébként meg nem Bajnai személye a lényeg, hanem a számok. Nézd meg az EUR árfolyamot, a CDS felárt, az ország kilátásait, az előrejelzéseket. Mindezt feleannyi idő alatt, mint Viktorék regnálása. A nyugdíjak elvétele pedig hogyan viszonyul ahhoz, amit most Viktorék csinálnak? Hogy konkrétan elveszik a nyugdíjat emberek százezreitől? Az így oké már?

bucbuc 2011.11.25. 10:48:51

Nyuggerisztán beérett.
Lesz ez még rosszabb is, hiszen elsődleges értékünk a költségvetés felét elvivő nyugdíjasok.
Az ő járandóságaikat márpedig emelni kell.

Minden más le van szarva.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.11.25. 10:49:39

@sárkányfő: "az áramszolgáltató cégek kirablását is legalizálja és intézményesítse a kúrmány"
Azért ezt szeretném végignézni fotelből, mert a f*om tele van ugyanis az áramszámlákkal. :D

Virág et. 2011.11.25. 10:49:40

@Enrico72: Mekkora hozammal is volt az állampapír jegyzés? Ennyire nem érted?

bucbuc 2011.11.25. 10:50:09

@Enrico72: Te, láttad milyen kamatra vitték a kötvényeket?
Hülye-e vagy?
Más országnál ez már csődhelyzetet jelentene.

DArchAngel 2011.11.25. 10:50:12

@Enrico72: Már vártam! Igen, tudtam, fogadni kellett volna, hogy hamarosan megérkezik a Jolly Joker: Elmúltnyolcév Gyúrcsány a hibás, mert elkúrta! Ezt hihetetlen szűk látást, vazze! Ez már vakhit, mint az iszlám fanatikusoknál...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.11.25. 10:50:59

@öööö...izé: @Énbagoly: És nem csak idén, hanem jó régóta, már évek óta csinálják, csak haveroknak fizetnek. Elég sok cég ment csődbe emiatt másik sok pedig nem vállal állami megrendeléseket.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.11.25. 10:51:20

@Rufus78: Az "a milyénk" az "amilyen ez" és a "miénk" szavak keveredéséből született és véletlenül bennemaradt. Nem nyelvújítás:)!

Llew 2011.11.25. 10:52:01

Az a baj, hogy nem időgéppel csinálták, mert akkor legalább annyi jó lenne a dologban, hogy 15 évvel fiatalabbak lennénk.

Enrico72 2011.11.25. 10:52:08

@Virág et.: ,,nem értettünk hozzá" - ő maga nyilatkozta
A nyugdíjpénzeket meg nem volt kötelező odaadni, ha nem akartad, ráadásul éves szinten több százmilliárdos lyukat ütött a költségvetésen.

A forint meg persze, hogy ilyen szar ha folyamatosan támadják. Sorost pont ezért tiltották ki néhány országból, ő is így szedte meg magát.

bucbuc 2011.11.25. 10:52:32

@DArchAngel: gyurcsány tényleg hibás, gyakorlatilag ő és elvtársai teremtették ezt a helyzetet.
Nem kéne bagatellizálni.

De hogy ezeknek a gyökereknek minek ekllett a 2/3, arról fingom nincs.

ezek is csak nyugdíjat emelni tudnak csődhelyzetben is.

Mert az a fontos.

sárkányfő 2011.11.25. 10:52:38

@Enrico72: Te elolvastad amit írtam? Vagy tojsz rá?

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.25. 10:52:47

@DArchAngel: épp az imént írtam Gunthernek - skype-on -, hogy ez az Enrico gyerek egészen biztos, hogy fizetett t(r)ollnok. Ennyire vakhitű hülye SENKI sem lehet magától, csak ha - rendesen - megfizetik érte.

OÁFK 2011.11.25. 10:53:10

@Seduxen: Kreatívak ezek a fiúk, ne félj (pl. pontgyűjtő kártyák adóztatása). Felmerült ez már bennük. Úgy fogják hívni (a Zalapszabálynak megfelelően): Moodys Különleges Közteher

Homeoffice 2011.11.25. 10:53:58

Nah édes fideszbolond bogaracskáim (meg aki ért a közgadaságtanhoz valamelyest)
Egy apró kérdés csak.
HA és amennyiben
Tökig van a kincstár (ugye MNYB pénzek, stb + MNB devizatartalék)
Jól megy minden.
Akkor mi a Búbánatos faszért kell folyamatosan kötvényeket kibocsátani, ilyen brutális hozamra?

öööö...izé 2011.11.25. 10:54:01

@Énbagoly: az "állam alatt" ezt értettem, minden állami finanszírozású közintézményt is természetesen

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.11.25. 10:54:07

@Enrico72:

A minősítés nem függ össze a GDP növekedésével vagy csökkenésével.
Spekulálni csak arra lehet, ami rossz állapotban van. A jüanra nem spekulálni a rohadékok.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.25. 10:54:15

@Rufus78: na azért! ne vedd el az álamfő kenyerét, mert baj lesz :DDD

sárkányfő 2011.11.25. 10:54:31

@ColT:
Csakhogy a fotelből ezt Te nem fogod végignézni, mert nem lesz áram a tévédben (sem).

Ha ugyanis bejelentik, hogy mától kezdve szabadon választott kérdés, hogy befizetjük-e az áram-számlát vagy sem, akkor az áramszolgáltató cégek azonnal csődbe mennek, és nem fog jönni több áram a falból.

Enrico72 2011.11.25. 10:56:35

@zero: Nem érzed a különbséget? Kína egy iciri-picirit nagyobb gazdaság minálunk. Velük öngyilkosság lenne szórakozni, de egy ilyen kis országgal, mint mi, minden gond nélkül megtehetik, ráadásul ennek az országnak bizonyos lakói még örülnek is ennek.

Virág et. 2011.11.25. 10:56:52

@Enrico72: "Nem volt kötelező" :))) Miután belebegtették, ha nem adod oda, akkor nem kapsz az államiból, hiába fizetted évekig. Gyakorlatilag fele nyugdíjat fogsz kapni. De nem, nem volt kötelező. Igen, lyukat ütött a költségvetésen, de befektetés volt a jövőre. Most majd később kell ugyanezeket a százmilliárdokat visszafizetni.

OÁFK 2011.11.25. 10:57:17

@ColT: "És nem csak idén, hanem jó régóta, már évek óta csinálják, csak haveroknak fizetnek. Elég sok cég ment csődbe emiatt másik sok pedig nem vállal állami megrendeléseket."

Ez nem így van. Eddig relatív rendesen fizettek. Az más téma, hogy néha várni kellett, meg a csókosok mindig előnyt élveztek. Most sajnos üzemszerűen döntik be a teljes állami beszállítói láncolatot. Az a baj, hogy a majmok qrva anyjának a szifiliszére fognak szerezni gyógyszert, de Neked már fájdalomcsillapító sem fog jutni. (Meg orvos sem januártól)

Enrico72 2011.11.25. 10:58:20

@Virág et.: Mégis volt kb 100.000 ember aki megtartotta. Tudtommal még mindig nem vitte el őket senki

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.25. 10:58:22

@OrmányÁrmányFurmányKúrmány: "pl. pontgyűjtő kártyák adóztatása" - na igen, ez egy újabb sikertörténet-gyanús döntést (persze szigorúan unortodox megközelítéssel).

Ez ugye elsősorban a SuperShop kártyát érintené (szerintem abból van a legtöbb). Ugye a JELENLEGI forgalmát figyelembe véve Kusza Szem kiszámolta, hogy X % "hozzájárulás" (mert ugye adónak csak nevezhetik, hogy nézne az ki az adóCSÖKKENTÉSEK kormányától) esetén ez Y bevételt fog hozni.

Szegény barma arra nem is gondol, hogy ezzel csak annyit fog elérni, hogy az emberek KURVÁRA NEM FOGJÁK használni a pontgyűjtő kártyákat (hogy még ez után is fizetni kelljen), szóval a bevétel a tervezett Y helyett sokkal inkább konvergál majd a NULLÁHOZ.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.11.25. 10:58:44

@Enrico72:

"A költségvetés 2011-ben többlettel zár majd."

vs.

"Az államháztartás – helyi önkormányzatok nélküli – 2011. október végi hiánya 1327,8 milliárd forintra teljesült, mely az éves eredeti előirányzat közel kétszeresét, a törvényi módosított előirányzatnak pedig 112,1 százalékát jelenti "

OÁFK 2011.11.25. 10:58:47

@Enrico72: B*zd meg. Az ötmilliós Finnországgal, meg a százezres Lichtensteinnel miért nem szórakoznak?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.11.25. 11:00:49

@Llew:

Ja, 1996 után jöhetne 89 és a rendszerváltás ....újra.

Enrico72 2011.11.25. 11:01:46

@OrmányÁrmányFurmányKúrmány: Lichtensteinben ott a bankszektor, Finnországban meg nem a saját sírjuk ásták 8 éven keresztül

sárkányfő 2011.11.25. 11:01:47

Épp ezt írja a VV is, a kormány mindent megtett a leminősítésért:

"a kormány mindent elkövetett, hogy az IMF-tárgyalások ígérete a lehető leghiteltelenebb üzenet legyen."

"Kartellezés gyanújával eljárás indult a bankok ellen, amit lehetetlen nem politikai büntetésként értelmezni, amiatt, hogy a bankok a végtörlesztések ügyében nem mutattak kellő lelkesedést. Egy tegnapi törvényjavaslat pedig még egy lapáttal rátett a bankrendszert aláásó végtörlesztési szabályokra, amennyiben az a munkáltatóknak lehetővé tenné, hogy végtörlesztés céljából 7 és fél millió forintos adómentes támogatást nyújthassanak alkalmazottaik számára. De említhetnénk a túlfűtött gazdasági szabadságharc legrosszabb napjait idéző Lázár-féle javaslatot is, mely tegnap lett téma az online sajtóban. Eközben pedig kormánypárti politikusok végig arról beszéltek, hogy semmi szükség komoly változásra, hiszen jó úton járunk.

Mindez alig négy nap alatt történt, teljesen aláásva a nemzetközi piacoknak azt a kevés bizalmát is, amit az IMF-hez való visszatérés bejelentésével nyert a magyar kormány. "

A következőt mondom:
Ha Orbán SZÁNDÉKOSAN akarta volna a falhoz csapni Magyarországot, akkor is pontosan ugyanezt kellett volna csinálnia, mint amit csinált.

Plébános 2011.11.25. 11:02:05

@öööö...izé: ott a pont. Ilyen talalo idezetet se hallottam mostanaban...

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.25. 11:03:28

@Virág et.: bocsánat, ha annyival kiegészíthetlek: volt olyan javaslat is, hogy a manyup-ban maradók az egészségügyi ellátásra való jogosultságukat is elveszítik... Ha már ilyen "szépen" kértek, hogy ne maradjak... Ki kockáztatta ezt meg ?

index.hu/gazdasag/magyar/2011/01/28/a_penztarban_maradok_nem_kapnak_eu-ellatast/

persze ezt UTÓLAG megmagyarázták, hogy "véletlen volt, egy jogszabály-módosítás miatt", de mindezt - gondolom megint csak "véletlenül" - az átlépésről történő nyilatkozat leadásának határideje UTÁN hozták nyilvánosságra.

sok mindent megéltem már ebben a kurvaországban, de azt, hogy a SAJÁT kormányom ilyen nyíltan fenyegessen, az már szép teljesítmény.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.11.25. 11:03:52

@Gunther: Nekem az az igazi kérdésem, hogy ezeket ki veszi nagy tételben? Fidesz Magyarország Zrt leszünk, tízmillió alkalmazottal? Kinek a zsebébe megy majd a haszon amikor a busás hozamot kipengetik?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.11.25. 11:04:17

@Gunther:

Az MNB tartaléka 2500 milliárd forint, azzal nem húznánk sokáig ...

passaran 2011.11.25. 11:05:25

@Enrico72: azért az 1 kulcsos adó is ütött évi 500 milliárdos lyukat a költségvetésen. Hiába mondta minden szakértő, hogy nem frankó most az 1 kulcsos, főleg nem a tervezett formában.
De ti tapsoltatok neki!!! Persze az minden pénzt megér hogy Orbán havi fizetése ettől nettó fél millióval több lett. Na erre varjál gombot :) Ja tudom... ezért is gyurcsány a hibás + a libás bajnai is meg az IMF és a karvalytőke meg a spekulánsok. Meg Bradd Pitt fegyverei és a zombik, de ne hagyjuk kia piréz spekulánsokat sem a sorból.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.11.25. 11:05:34

@OrmányÁrmányFurmányKúrmány:
1 évig húzta a Zállam a vállalkozói szerződést, most aláirta. De úgy, hogy 1 hónapos határidőt adott a munkára.
Aztán szólt, hogy csak a 60%-át fogja kifizetni, irják már át a szerződést...

Tegnap mesélte egy barátom.
Jogállam, bazzeg.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.11.25. 11:05:39

az a tény, hogy még mindig a fidesz a legnépszerűbb párt ebben a kurva országban, már az önmagában bóvli kategóriába minősíti országunkat, nem kell ehhez múdi meg ficcs.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.11.25. 11:06:34

@Enrico72:

Okés.
Kina nagy. Egy párduc.
Akkor miért nem szórakoznak a lejjel?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.11.25. 11:06:45

@Enrico72: "Tudtommal még mindig nem vitte el őket senki.". Ez mire volt jó, azon kívül, hogy a magánnyugdíjpénztárak körüli pofáraesést próbálod ezzel tompítani?

Akik maradtak, azok vélhetően vannak annyira magas jövedelműek, és ennek következtében tudnak annyit tartalékolni, hogy bőven tojjanak arra, hogy állami nyugdíj címén kapnak-e pénzt vagy sem. A másik körbe azok tartoznak, akik abban reménykednek, hogy még a magánnyugdíjpénztárba befizetett összeg után kapott járadékuk is lesz annyi 20-30 év múlva, mint az állami nyugdíj.

Pont. Minden más maszatolás.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.11.25. 11:07:39

@Enrico72:

Ők nem fognak állami nyugdíjat kapni, de a nyugdíjjárulékot az állami rendszerbe fizetik minden hónapban.

Enrico72 2011.11.25. 11:08:37

Nem szabad elmenni a mellett az apróság mellett sem, hogy a Lehman Brothers kiváló besorolást kapott a csőd előtt. A vicc az, hogy még ilyen látványos kudarc, ekkora baklövés illetve bukás is van aki még szentül hisz a hitelminősítőknek. Nevetséges ez az egész.

Ironfist 2011.11.25. 11:09:07

@Rooney82:
"Mert amit a kormány mond annak nem hisz. Ezért nem hibáztatom őket mert én se."

Nem is szabad, ezt a fényestekintetű Vitya is megmondta. Ne arra figyeljenek, amit mondok, hanem arra, amit teszek. Hát most figyeltek.

@kormányzó:
"hüje "
*RECCS*, most estem le a székről. Az általad keresett szó a "hüLYe".

@Enrico72:
"Érdekes, hogy semmi, de SEMMI nem indokolja a leminősítésünket. A vártnál jobban nőtt a gazdaság, új munkahelyeket hoztak létre és még az IMFfel is leültünk tárgyalni. Senkinek sem gyanús ez egy picit?"

Dede, elmúltnyolcév, és gyurcsányahibás, mi más lenne? Egyébként meg fasz vagy, hogy ezekkel hozakodsz elő, amiről mindenki tudja, hogy olyan ordas nagy hazugság, mint Orbán Viktor személye, maga. Új munkahelyek? MUHAHA, a közmunka lófasz, te ostoba! Új munkahely azért kellett volna, hogy az ország anyagi helyzetén segítsen, de a közmunka csak arra jó, hogy ugyanazért a pénzért, amit az állam fizet ki, most a sok munkanélküli söpröget egy picit a utcán. Valóban nemzetmentő lépés volt, nem?

"Abban azért megegyezhetünk, hogy akár 0.1% növekedés is sokkal jobb, mint az a hihetetlen mértékű visszaesés, mint ami Gyurcsányék alatt volt."

Nem volt visszaesés, te idióta. Csökkent a növekedés Gyurcsány alatt is, de ennyivel nem. Aztán, mikor visszaminősítettek volna minket, jött az a ... hogyishívják, tudod, ja igen, az a Libás gyerek, akit ti fideszesek oly előszeretettel szidtok, de nem volt párttag, hanem történetesen pont az volt, aki miatt ti 7 évig sírtatok előtte - SZAKÉRTŐ - és megmentette az országot a leminősítéstől, mert stabilitást hozott. Erre a ViktorOD, és a MatolcsyD (mert nekem egyik se szolgám, az biztos, neked viszont nem szolgáid, hanem gazdáid) szétveri az egész stabilitást, szétvernek gyakorlatilag mindent a dillettáns "irányítás"ukkal, és aztán másfél év teljhatalom után is minden szarért csak azt tudjátok mondani, hogy elmúltnyolcév. Hát normális az ilyen? MINDEN lehetőségetek meglett volna, hogy jobbá tegyétek az országot, de - lassan gépelem, hogy te is megértsd- EL-KÚR-TÁ-TOK! Nem kicsit, nagyon!

"+ az államháztartási hiány 3%(!) alatt(!!) lesz"

Max az álmaidban, meg Matolcsy kaotikus agyában. De ezt bevenni egyik hitelminősítő, vagy bank se fogja, ők ugyanis hallgattak Orbánra, mikor ezt mondta: "Ne azt nézzék, mit mondok (mert kvázi úgyis hazudni fogok), hanem azt, mit teszek!" És eddig, amit tett, az - kimondjam? kimondom - Rákosinál is rosszabb volt, mert ő legalább a hatalmát megszilárdította. Viktorod még erre sem volt képes, csak gyűjti a pénzt, és közben szándékosan rombolja az országot, hogy másra foghassa, és legközelebb is ti nyerjetek. De nem fog összejönni, még pár ilyen lépés, és Vidékivel együtt lógsz majd a lámpavason te is, mint az összes Fideszpárttag!

@OrmányÁrmányFurmányKúrmány:
"Lézerjani már írja a tv-javaslatot szerintem a céges, aztán magánbankszámlák államosítására is."

Haha, az enyémet vigyék csak, perpill negatívban van :D

S.O.A. 2011.11.25. 11:09:08

Sokszor emlegettük, hogy ez egy következmények nélküli ország, leginkább 1-2 évvel ezelőtt, amikor az előző kormány(ok)nak nagyon nem volt semmi politikai támogatottságuk, mégis nagy arccal, fellengzősen kezelték a társadalmi problémákat.

Most ugyanitt tartunk, csak a társadalmi problémák helyett gazdaságiak vannak előtérben, és a kormánynak még van is némi politikai támogatottsága az ámokfutásához. Addig, amíg léteznek hithű droidok, egybites Orbán rajongók, akiknek a közös ellenségkép megléte az oxigén fontossághoz mérhető, akiknek a napi világméretű spekulatív öszeesküvés elmélet magyarázat önnön szerencsétlenségére, és kényelmesebb nekik álomvilágban élni, mint akár legkisebb tévedésüket is beismerni, addig a következmények nélküliség, országunk legnagyobb rákfenéje élni és virágozni fog. Sose lesz következménye annak, hogy egy ... nem találok igazán megfelelő szavakat... totál dilettáns idióta vezeti a gazdasági tárcát, a nagyfőnök meg egyszerűen nem lát ki a novemberi ködből egész évben. Nem fogják Matolcsyt leváltani, Orbán pedig abban a szituációban se mondana le, amikor mások már fejbelövik magukat a bunker mélyén. Nem, nem és nem! Kognitív disszonanciával magyarázatot adnak mindenre, a Zemberek meg fogják érteni, hogy a döglött ló alszik, bólogatnak, ők pedig masíroznak tovább, széllel szemben, egy zászló, egy tábor, aki nem velünk, az gyurcsányista, stb...

Annak idején a Rettegő nicket pont az szdsz-es szerencsétlen huhogók miatt vettem fel, most pedig azt látom, a legkisebb ellenvéleménnyel is hivatásos huhogóvá válik az ember, gyurcsányistává, sötétben bújkáló arctalan Forint ellen spekulálóvá. Akár egyből szdsz-essé. Ez esetben viszont akkor hadd fejezzem be egy Kuncze Gábor idézettel, aki anno Torgyánnak mondta azt, ami most a teljes kormányra, és az egész fidesz frakcióra igaz:

"Minnél magasabbra mászik a majom a fán, annál jobban látszik az ülepe"

Gyuri, Viktor, a pucér seggeteken röhög a világ, ti pedig a fa tetjén hadonásztok, ahelyett, hogy kapaszkodnátok ezerrel!

öööö...izé 2011.11.25. 11:09:20

@Plébános: én ugyanezt éreztem a posztban az erikavikinges videó kapcsán...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.11.25. 11:09:26

@Enrico72:

Szeretnék neveket hallani arról, hogy ebben az országban ki örül a basztatásunknak!

Én is akarok kommentelni 2011.11.25. 11:09:34

@emxem:
Csak a pontosság kedvéért nem az egykulcsos adó ütött 500 mrd lyukat, hanem az új adórendszer. Súlyozva a családi adókedvezmény nagyobbat ütött, mint a 16%. Bár a lényeg ettől nem változott, csak pontosabb, mert Enrico&Vidéki ezen lovagolna estig.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.11.25. 11:09:46

@.Pierre Bezuhov.:

Sőt, a következő választás legnagyobb esélyesei.
Mondjuk a választék valami elképesztően borzalmas: MSZ-t ugye soha, így maradna az LMP (m-ha-ha) vagy a Jobbik (mu-ha-ha)!

minimalista 2011.11.25. 11:10:20

Szomorú tény, hogy innen már nincs visszaút: sem az "ortodox", sem a kormány által "unortodox" gazdaságpolitikának csúfolt fekete mágiával ( ami egyébként annak ellenére, hogy elküldi a bankoktól kezdve az IMF-ig az összes pénzügyi befektetőt a búsba éppen az ő javukra cselekszik, mikor óriási kamattal vesz fel újabb hiteleket tőlük a meglévő adósság finanszírozására és az ezáltal (is) gyorsuló ütemben növekvő adósságot az adófizetők kizsigerelésével, az ország meglévő vagyonának végkiárusításával (majd csak pislogunk, amikor lejár a földvásárlási moratórium, mert az ország egyik fele a simliscska-tengely, a másik fele pedig külföldi befektetők kezében lesz, bizony!), de mindenképpen csökkenteni akarja).

Az mostanra azt hiszem mindenki előtt egyértelművé vált, hogy az adófizetők egyoldalú sarcolásával tovább nem finanszírozható a növekvő államadósság. Az orbánc kormány második regnálása alatt sem sikerült megoldani a valós és tényleges közteherviselést ebben az országban, mindig és mindenkor a bérből és fizetésből élők húzzák a rövidebbet és viselik a mindenkori kormányok elkúrásának terheit!
Zero ezt nagyon érzékletesen fogalmazta meg tegnapi bejegyzésében:
"De hozzáférést adni és összekapcsolni 3 adatbázist a NAV-nak, hogy egy kibaszott lekérdezéssel le tudják szűrni, hogy hány minimálbéres vállalkozónak, vagy szociális segélyes uzsorásnak van a nevén több ingatlan meg autó, az kurvára nem megy még."

Még ha sikerülni is megvalósítani az ideális közteherviselést, felére esne vissza a korrupció mértéke - ez tán ezer milliárd(ok)ban mérhető javulást hozna az államháztartásban - és végre megindulna a nemzet érdekeit mindenek előtt képviselő, stratégiai célokat lefektető és a matematika módszertanával operáló sikeres gazdaságpolitika, akkor is nehezen lenne kinőhető egy ilyen magas kamatú és ilyen nagy arányú államadósság.
De legalább az esélye meglenne!

Ilyen kaliberű hazaárulókkal és ilyen szintű széthúzással azonban a csőd elkerülhetetlen, fel kell rá készülni...

öööö...izé 2011.11.25. 11:10:45

@.Pierre Bezuhov.: Istenem, nem láttalak itt már vagy 3 éve! De hiányoztál! Mi van veled? :)

sárkányfő 2011.11.25. 11:11:46

Érdekes gondolatom támadt :)

Eddig azt hittem (ezt tanították a suliban kiskoromban), hogy a magyarok az elnyomó idegen ellenséges hatalmak ELLENÉRE maradt meg az elmúlt ezer évben. Kezdem azt hinni, hogy ennek pont az ellenkezője igaz... ...épp ők mentettek meg minket önmagunktól.

Homeoffice 2011.11.25. 11:11:53

erről egy ostoba vicc jut eszembe
Autórádióból hírek:
- Az M3as autópályán egy őrült száguld a forgalommal szemben.
Sofőr
- ez hülye. Mi az hogy egy őrült? Legalább ezer!

OÁFK 2011.11.25. 11:11:59

@Enrico72: Cicabogár! A következő eligazításon szólj már a főnökeidnek, hogy a nyócév 2*2/3 = másfél éve véget ért.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.11.25. 11:12:22

@OrmányÁrmányFurmányKúrmány: Hát én túl sok olyan céget tudok, amiknek már 5-6 éve sem fizettek... Lehet, hogy most még jobban szarnak rá, de nem új a gyakorlat.

@sárkányfő: Nem mondtam, hogy TV ;) Amúgy TV-t meg minek nézni, amilyen szar műsorok vannak, meg hírek nélküli híradók.

passaran 2011.11.25. 11:12:41

Minden különösebb kommentár nélkül. Ez teljesen megmagyarázza a leminősítést.
index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/25/osszeomlott_az_allampapirpiac/
"A 3 éves futamidejű referenciakötvény hozama a jegyzések alapján valahol 9,5 százalék körül, az 5 éves csaknem 10 százaléknál, a 10 éves 9,7 százalék körül mozog jelenleg. Ez tegnaphoz képest 120-150 bázispontos, azaz extrém mértékű hozamemelkedést jelent, és kísértetiesen hasonlít arra a helyzetre, mint ami 2008 októberében mutatkozott a magyar állampapírpiacon.
Holott már csütörtökön is aggasztó jelek mutatkoztak, az Államadósság Kezelő Központ adatai szerint a 12 hónapos diszkontkincstárjegy-aukción 7 százalék fölötti hozamok alakultak ki, holott a korábbi aukciók gyenge vételi érdeklődése miatt az ÁKK a szokott 40 helyett csak 30 milliárd forintnyi mennyiséget hirdetett meg.
Az államkötvényhozamok is durván megugrottak a héten: a szerdán értékesített kötvények átlaghozama futamidőtől függően 8,38-8,68 százalék volt."

Gandalf(helyett) 2011.11.25. 11:12:45

Megmondom minek nem volt "valós alapja": A külföld IMF-es hír utáni pozitív hozzáállásának és ezzel együtt a forint erősödésének, egy szimpla "tárgyalásokat kezdünk az IMF-fel" benyögés eredményeként.
Aztán mindenki nagyon hamar rájöhetett, hogy a kettős beszéd nem szűnt meg, sőt, tovább özönlenek a hülyébbnél hülyébb ötletek.

Én is akarok kommentelni 2011.11.25. 11:13:19

@zero: @Gunther:
Porfóliós és HVG-s elemzés szerint a teljes tartalékunk arra elég, hogy a májusi nyugdíjakat már nem tudjuk kifizetni a korábbi kötvénykibocsátási eredményességünk alapján.

Mivel azok az elemzések nem számoltak a bóvlival, illetve azzal, hogy egyáltalán nem tudunk a piacról felvenni hitelt (ha az IMF-et nem nézzük), akkor a nyugdíjak márciusban sem lesznek már kifizetve.

OÁFK 2011.11.25. 11:13:50

@Kőmíves Kelemen: Én is hallom... Nekünk is gyakorlatilag csak államiak tartoznak pillanatnyilag.

ketroot 2011.11.25. 11:14:10

"A vicc az, hogy még ilyen látványos kudarc, ekkora baklövés illetve bukás is van aki még szentül hisz a hitelminősítőknek."

Higgyetek a Kormányban.

Enrico72 2011.11.25. 11:14:53

@Rufus78: Olvass egy kicsit TWÁ-t, néphaszugságot, 168 órát vagy népszabit

OÁFK 2011.11.25. 11:15:44

@ColT: Nekünk eddig mindig fizettek...

Secnir 2011.11.25. 11:16:03

@Enrico72:
na akkor tételesen:
"A költségvetés 2011-ben többlettel zár majd. A folyó fizetési mérleg szufficites, vagyis bevételi többletet mutat."
::Így van. Németországban és Dániában. Itthon biztosan nem, olvasd el ezt: @zero:

"Még csak most kezdenek majd beindulni a gátépítések, útépítések stb. Azért segély heylett munka, az jobban hangzik, nem igaz?"
::másfél éve pofáznak róla, de egy (1) méter gát, út sem készült még el. Ráadásul hülye az, aki decemberben kimegy fagyott földet csákányozni. Meg az is, aki kiküldi.

"Nem tudom mi megy a színfalak mögött, szerintem elkezdtünk puhatolódzó tárgyalásokat, de ha még nem is, a bejelentés is már valami"
::bejelentés=0 szerződéskötés=1. egybiten működő agynak legyen elég ennyi

"+ az államháztartási hiány 3%(!) alatt(!!) lesz."
::mint írtam fentebb: Németországban és Dániában.

MANYUP: "Mégis volt kb 100.000 ember aki megtartotta. Tudtommal még mindig nem vitte el őket senki".
pl. engem sem. viszont én tudom, hogy amikor nyugdíjba megyek, lesz miből ennem és fűtenem. Aki maradt, vagy most is nyugdíjas, az nem tudja. Abban biztos lehetsz, hogy Matolcsy és a Fidesz-frakció tagjainak van manyup számlája - igaz, lehet hogy nem itthon, hanem mondjuk a Winterthurnál, vagy a Societé-nél

Virág et. 2011.11.25. 11:16:34

@Enrico72: Százezer a hány millióból? Te magaddal vitatkozol vagy velem?

A többit meg zero már megírta. Ilyen nyílt zsarolás után a nagytöbbség szépen odaadta a pénzét. Ami gyakorlatilag hitelfelvétel az állam részéről, az emberek a hitelezők. Mert ezért cserébe egyszer nyugdíjat kell majd valakinek fizetni.

sárkányfő 2011.11.25. 11:17:48

hát én nyomtam egy szűrés gombot a fórum bolondjára. azért mindennek van határa. itt vagyunk nyakig a szarban, sőt fejbúbig, ez a dilis meg még mindig zagyvál összevissza, és a cáfolatokat meg elengedi a füle mellett. foglalkozzon vele aki akar, én nem.

komolytalan samu 2011.11.25. 11:18:20

@Enrico72:

NEM az éves költégvetés szufficites, csak a havi bazdmeg (év vége jellemzően mindig az, nem a kormány csodatétele miatt). Az éves hiányt SZERETNÉ a kormány 3%-on belül tartani. A folyó fizetési mérleg meg kurvára nem egyenlő költségvetéssel.

Egyáltalán mi a francnak irkálsz ezekről, ha a leghalványabb fingod sincs róla?????

Ironfist 2011.11.25. 11:18:28

@Enrico72:
A hazugságot nem sz-el, hanem z-vel írják, te dilettáns fideszes.

Ironfist 2011.11.25. 11:20:38

@komolytalan samu:
"Egyáltalán mi a francnak irkálsz ezekről, ha a leghalványabb fingod sincs róla?????"

Ezért kap fizetést, hogy ezt tegye.

DArchAngel 2011.11.25. 11:21:04

@bucbuc: Hogy a fenébe' ne lenne hibás! Neki is kéne egy jegy a tajgára, csak oda. De ez az elmúltnyócév mantra legalább akkora baromság, mint a "turáni átok".
Hála a jó Istennek, egyre kevesebben veszik be ezt a dumát. Már csak rendes alternatíva kellene a kormányváltásra...

OÁFK 2011.11.25. 11:21:27

@ColT: Nem adtunk okot a nemfizetésre, feddhetetlenek vagyunk + mák.

Enrico72 2011.11.25. 11:21:28

@Ironfist: Most jön az, hogy ha elfogytak az érvek, akkor gyorsan keresni kell egy gépelési hibát amibe bele lehet kötni. Tegnap nem találtál, ezért jött a személyeskedés. Most találtál egyet. Gratulálok.

Ironfist 2011.11.25. 11:22:04

Enriconak akartam valamit írni, de oly mértékben felkavarodott az ocsmány gondolkodásától a gyomrom, hogy majdnem elhánytam magam...

S.O.A. 2011.11.25. 11:22:32

@Rettegő [ megbízott Bohócügyi Államtitkár]: elb*sztam mert már tiszta ideg vagyok a hülyeségeidtől, természetesen koGnitív...

minimalista 2011.11.25. 11:22:43

@sárkányfő:
"A következőt mondom:
Ha Orbán SZÁNDÉKOSAN akarta volna a falhoz csapni Magyarországot, akkor is pontosan ugyanezt kellett volna csinálnia, mint amit csinált. "

Teljes mértékben egyetértek, sőt, megtoldanám azzal, hogy számomra elképzelhetetlen, hogy tanult emberek ennyire ne legyenek tisztában saját döntéseik következményeivel, ha és amennyiben az országnak JÓT AKARNAK, teljesen abszurd, hogy "egészen véletlenül" minden egyes döntésükkel az általuk kimondott/kinyilatkoztatott elvekkel, tervekkel teljesen ellentétes hatást fejtenek ki.
Amennyiben elfogadjuk, hogy az ország vezetői nem lehetnek ennyire szerencsétlenek és/vagy hülyék - mert az már a lehetetlen határát súrolja - más oldalról kell megközelíteni a kérdést: a szándékukat kell vizsgálni és hogy ez a szándék kinek az érdekeit szolgálja!

Biztos az, hogy vezetőink az ország érdekében cselekszenek?

Enrico72 2011.11.25. 11:25:06

@Ironfist: Megint kifogytál az érvekből, elvtárs? :))))

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.25. 11:25:48

@sárkányfő: miért fosztod meg magadat egy ilyen hummorforrástól, mint ez a szerencsétlen fasz? na d e őszintén! helyén kell kezelni a bért(r)ollnokját, és fejhangon röhögni rajta.

ja, míg el nem felejtem:

Bezuhov, ha olvasod ezt: ezennel MINDEN szörnyűséget, amit évek hosszú sora alatt vágtam a fejedhez, ezennel ünnepélyesen visszavonom, és elnézésedet kérem! Fiatal, és bohó voltam, és azt hittem, hogy Te vagy a trollok legtrollabbika. Én belátom, ha tévedtem. Nem kicsit, nagyon :DDDDD

passaran 2011.11.25. 11:26:22

www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=135801
"Minden autóst útdíjfizetésre kötelezhetnek a következő évtől – értesült a Népszabadság. A még nem végleges tervek szerint a mostani éves sztrádamatrica ára csökkenne, de mindenkinek meg kellene vennie azt, annak is, aki nem veszi igénybe az autópályákat."
Van itt kreativitás ha sarcolni kell a népet!

Ironfist 2011.11.25. 11:26:45

@Enrico72:
Érvek? Az nálad nincs, te senkiházi! Én, és minden ember, akinek 50-nél több az IQ-ja, hoz fel neked érveket, csak te, és Vidéki kollégád rendre figyelmen kívül hagyjátok mindet, csak hogy írhassátok tovább a faszságaitokat! Érvek? Az neked érv, hogy elmúltnyolcév? Meddig akarod ezt még szajkózni? MÁSFÉL kibaszott éve teljhatalmatok van, nem érzed, hogy ezalatt már tehettetek volna bármit? NEM??? Az neked érv, hogy Gyurcsányahibás? Miután lassan három éve nem ő vezeti az országot? Miért nem egyből Ferenc József? Az neked érv, hogy fosod ki a szádon azt, amit Orbán Viktor is? A BAROMSÁGOKAT? Mit gondolsz, miért minősítettek le minket? Mert a gazdád hiteltelen, és többé nem bíznak benne - hozzáteszem eddig sem kellett volna, mert HAZUG. Pont mint TE, és Vidéki. Érveket akarsz? Nem érdemelsz meg többet, miután amit kapsz, eldobod, te meg még egyet sem mondtál, te hulladék.

Virág et. 2011.11.25. 11:27:15

@xcrow: Na, estig még az államcsőd is meglehet. Remek.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.11.25. 11:28:50

@Enrico72:

Pech, olvasom ezeket is, és baszottul nem volt egyikben sem olyan mondat, hogy "Na végre, hogy leminősítettek minket!", "Na végre, hogy az IMF-nek kellett a hónunk alá nyúlni!".

Az hangzott le, hogy "Na végre, hátha ez a pofon végre észhez téríti, és némi önmérsékletre inti az Orbán-kormányt!". Na de hogy a kormányzati szómágiában az Orbán-kormány=Magyarország, az a legpofátlanabb kisajátítás, amit ez az ország az utóbbi időben elszenvedett!!!

Szerinted talán nem?

sárkányfő 2011.11.25. 11:30:27

@komolytalan samu: a valós, azaz strukturális hiány legalább -5% lesz, csak az elrabolt egyszeri bevétel nyugdíjkassza kozmetikázza az ide számot. ha a tartalékainak nem élnénk fel, akkor tisztán látszódna, hogy romlott az ország helyzete tavalyhoz képest.

Enrico72 2011.11.25. 11:30:28

@Ironfist: Higgadtnak kell maradni. Nyugalom. Persze, ha folyamatosan Népszabót kéne olvasnom én sem lennék nyugodt.

Figyelj. Tegyük fel, hogy van egy könyvespolcod(gy.k. Magyarország) amit 8 perc(gy.k. 8 év) alatt szétverek egy kalapáccsal. Szerinted azt 1,5 perc (Ironfist kedvéért 1,5 év) alatt rendbe tudod tenni?

Ironfist 2011.11.25. 11:30:37

@Seduxen:
"miért fosztod meg magadat egy ilyen hummorforrástól, mint ez a szerencsétlen fasz? na d e őszintén! helyén kell kezelni a bért(r)ollnokját, és fejhangon röhögni rajta."

Én is le akartam tiltani, de aztán elolvastam ezt, és valóban igazad van. :D Mit idegeskedek egy kis fideszes trollon? :D

Ironfist 2011.11.25. 11:32:16

@Enrico72:
Nope, nem érdemelsz több érvet. Senkiházi vagy, és csak szánalmat kapsz.

Enrico72 2011.11.25. 11:34:29

@Ironfist: Persze, persze :) Tudnál te sokat, mint például őőő. izé... Nincs több érv :DD Szánalom van,lol :)))))

Virág et. 2011.11.25. 11:34:57

@Enrico72: Értem. Tehát a 270 Ft-os euro, a stabil hitelminősítő besorolás és az emelkedő (fenntarthatóan emelkedő) növekedési pálya, az IMF védőháló (amihez már akkor sem nyúltak) a háttérben, ahogy az országot átvették 2010-ben, az szétvert polc. A másfél év pedig javítás. Ugyan a polc ma már csak faforgács, 2010-ben még polc alakja volt (bár rogyadozott, ez tény), de ez akkor is javítás.
Nem zavar, hogy az egész világ az ellenkezőjét mondja annak, amit a MAtolcsy, ide értve a számokat is?

OÁFK 2011.11.25. 11:36:10

@Enrico72: "Figyelj. Tegyük fel, hogy van egy könyvespolcod(gy.k. Magyarország) amit 8 perc(gy.k. 8 év) alatt szétverek egy kalapáccsal. Szerinted azt 1,5 perc (Ironfist kedvéért 1,5 év) alatt rendbe tudod tenni?"

Fűrésszel és lángszóróval semmiképpen

Ironfist 2011.11.25. 11:36:42

@Rufus78:
"Na de hogy a kormányzati szómágiában az Orbán-kormány=Magyarország, az a legpofátlanabb kisajátítás, amit ez az ország az utóbbi időben elszenvedett!!!"

Ez nem meglepő. Kisajátították ezek már maguknak a kokárdát, a nemzeti szót, elmondták, hogy rájuk szavaznak a polgárok, a magyarok, az emberek... Én ezek szerint egyik sem vagyok... És már a Kohn-Bendit vagy hogy írják pofonjakor is, amit Orbánnak adott, az volt a válaszuk, hogy Magyarország kikéri magának a támadást. Szóval ez már meg se lep engem.

minimalista 2011.11.25. 11:36:44

@Langsamer:
Ez a közgazdász a folyamatokat illetően valószínűleg helyesen beszél, de a javaslatai egyértelműen a pénzvilág oligarcháinak érdekeit tükrözik: még több jegybankpénzt a gazdaságba, valuták leértékelése, fizetések csökkentése, a gazdaság megnyitása, központosítása, stb., miközben a reguláció témáját másodrangú tényezőként állítja be. Nem mond mást, mint hogy munkaadói még több pénzt akarnak, természetesen adósságon keresztül...

komolytalan samu 2011.11.25. 11:36:55

@Ironfist: Ez egy szerencsétlen kortárs népi hiedelem. Amikor Fletó tolta a szakadék felé az országszekeret, már akkor is minden nyalás és kritika csak számlaképesen volt lehetséges.

A számlaképes bérkommentelő helyett tudomásul kell venni hogy léteznek önkéntes pártlemingek, amíg a part szakad. Olyannyira elveszettek a valóságban, hogy saját vélemény híján, csak a hitüket igazolják újra és újra, azzal ami van.

ps: Enrico lesz a legboldogabb, ha netán megkapjuk az IMF keretet.

Enrico72 2011.11.25. 11:37:06

@Virág et.: Azért volt 3xos túljegyzés az állampapírpiacon, mert mi semmit az ég világon nem tudunk visszafizetni :)

Virág et. 2011.11.25. 11:38:14

@Ironfist: Ami igazán szomorú: a hülyék még mindig vevők erre. Csak erre vevők. Nem igaz, hogy nekünk Mohács kell. Nekünk Mohács ma már nem elég, nekünk a teljes összeomlás se lesz már elég. Szíjjártó majd akkor is megmagyarázza, hogy most épp Gyurcsány, Simor vagy a gonosz karvalytőke a hibás, a hülyék meg elhiszik.

Ironfist 2011.11.25. 11:38:24

@Enrico72:
Ostoba vagy. Menj továbbképzésre, hátha meglesz az a kötelező 6 osztály. :)

ketroot 2011.11.25. 11:38:34

Torgyán József mongyon le!

OÁFK 2011.11.25. 11:38:38

@Enrico72:
"Azért volt 3xos túljegyzés az állampapírpiacon, mert mi semmit az ég világon nem tudunk visszafizetni :)"
7-8%-os hozamért megéri kockáztatni.

sárkányfő 2011.11.25. 11:38:52

@Seduxen: amíg csak kicsit van szarban az ország, vicces a bolond. amikor már fáj, akkor már nem vicces. van pár ismerősömnek frankhitele, az ideg-összeroppanás szélén vannak, szó szerint. kurva nagy gáz van, és tisztán látszik, hogy ez még rosszabb lesz. Orbán nem áll le.

Virág et. 2011.11.25. 11:39:05

@Enrico72: Ezt most mire mondod? Gondolom nem erre a hozzászólásomra akartál reagálni, igaz?

Enrico72 2011.11.25. 11:39:08

@Ironfist: Miért nem tépte le senki a kokárdát március 15-én az mszpsekről, ha annyira ki van sajátítva? Hol van megtiltva bárkinek is a kokárda viselése, vagy a ,,nemzeti" szó használata?

Combi a ballibes Ferkófan 2011.11.25. 11:39:55

@Enrico72: Te olyan vagy mint a katolikus egyház a középkorban. Hit van, agy nincs, aki nem hisz az eretnek :D

fogash 2011.11.25. 11:40:07

Vidéki barátunk (?) már elmagyarázta, miért is jó ez nekünk?

Enrico72 2011.11.25. 11:40:16

@Virág et.: ,,Nem zavar, hogy az egész világ az ellenkezőjét mondja annak, amit a MAtolcsy, ide értve a számokat is?"

Erre reagáltam. Ha mindenki mást mond, miért fektetnek be?

sárkányfő 2011.11.25. 11:41:09

Én már kiszűrtem a srácot, de azt látom, hogy minden 2.-3. komment a retardált hülyére reagál. Kész, ennyi, teljesen sikerült kisajátítania, a blogot? Ilyen könnyű szétverni a beszélgetést? nahát, nahát, tud valamit ez a fiú...

OÁFK 2011.11.25. 11:41:10

@Virág et.: Ne fessük az ördögöt a falra. Annyi még nincsen, de 9-ben kiegyezhetünk.

OÁFK 2011.11.25. 11:41:41

@Enrico72: 7-8-9 %-os hozamért pl?

Ironfist 2011.11.25. 11:41:42

@Virág et.:
Na igen, egyszerűbb azt hajtogatni, amit ez a szerencsétlen Enrico tesz, nem mi vagyunk a hibásak, hanem más. A Guyrcsány a hibás, meg a Bajnai, az EU húz vissza minket, meg a külföldi bankok, a Hitelminősítők, meg az IMF meg támadja az országot, ezért nem sikerül javítani rajta. Igaz, meg se próbálják, de az kit zavar?
Nem lennék meglepve, ha kiderülne valahogy, hogy a ValóVilág nézői és a fideszszavazók között igencsak nagy az átfedés. Azonos szinten vannak ugyanis agyban.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.11.25. 11:41:42

@Seduxen: nmegbocsátva, tévedni matolcsy dolog :)

egyébként nagyot csalódtam bennetek, hogy egy ilyen ostoba minisztériumi troll, mint ez az enrico így felkúrja az agyatokat. azt hittem csak minőségi trollt fogyszatotok...
egy ilyen pártmédiát automatikosan linkelő botot simán ignorálni kell, ill. megmosolyogni :)

DArchAngel 2011.11.25. 11:41:58

@Enrico72: Te, ezt a "MANYUP-ban maradt, mégse vitték el" vonalat tegnap is pedzegetted. Erre kell most büszkének lenni? Ez az EREDMÉNY? Mert akkor elég siralmas...
Az meg, hogy Lehmann fiaskó után is hallgatnak a befektetők a csúnya befektetők a hitelminősítőkre, és ez szerinted meg a Kedves Vezető szerint baromság, azt rajtatok kívül mindenki leszarja. Úgy en bloc a világ többi része. De tudjuk: széllel szemben hugyozni is olyan magyarosch, huszáros!
Komolyan, vagy pénzt kapsz ezért, vagy már teljesen beszoptad az igét. Semmi gond, de akkor legyél szíves Te és a többi hasonlóan csak-a-narancs arc fizetni Viktorotok elbaszott gazdaságpolitikáját. Mert én nem akarom.

Virág et. 2011.11.25. 11:42:12

@Enrico72: Olvasd a saját sajtódat is. Ők magukat szerényen csak "nemzeti oldalnak" hívják. Egy régi betelefonálós műsorban (talán Nemzetőr volt a címe?) még talán a Budapest TV-n, ha jól emlékszem a műsorvezető szerényen csak "nemzetellenes" sms-eknek nevezte az Orbán-féle politikát kritizálók üzeneteit. Ami igazán megdöbbentő: nem indulatból, teljesen jóindulatúan, örült az ellenvéleménynek (ami korrekt), csak épp az a megdöbbentő, hogy ennyire természetesen dobálóznak ilyen szavakkal.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.11.25. 11:42:47

@Enrico72:

Nagy valószínűséggel nem.

De mennyiben segít a polc helyreállításában, ha imitálok valamit a polc helyreállítása jogcímén, unortodox módon tiplik helyett ácskapoccsal fogatva össze a polc elemeit (szétrepesztve a fát), miközben végig azt kiabálom, hogy "Hülye kalapács!", "Kurva szög!", és mindenkit, aki szerint nem értek a polc építéséhez:
a) elküldök a kurva anyjába, kijelentve, hogy nem ért a polcépítéshez, mert mostantól így kell polcot építeni;
b) elmondom nekik, hogy milyen szép kis polc volt ez, mielőtt szétverték volna;
c) szuggerálom, hogy ez nem is polc lesz már, hanem XIV. Lajos baldachinos ágya, úgy 20-30 év múlva, és hülye nemzetellenség, aki szerint ez őrültség?

OÁFK 2011.11.25. 11:42:57

@sárkányfő: Ezeket erre tenyésztik. Im-ho-teeep! Im-ho-teeep! Ill. Két-har-maaad, két-har-maaad!

komolytalan samu 2011.11.25. 11:43:37

@sárkányfő: Ezt írtam: szeretnék 3%-on belül tartani. A hogyan ezt már túl komplikálta volna a vitapartnernek és még a végén talál nekem benne egy félmondatot, amire meghasonlás nélkül tud válaszolni.

Enrico72 2011.11.25. 11:43:53

@OrmányÁrmányFurmányKúrmány: Ha szerinted annyira rossz helyzetben van egy ország, hogy nem tud kifizetni 3% hozamot, nemhogy 7%-ot akkor miért fektetsz be? Lehet, hogy jobb a helyzet annál, mint amit a kedves minősítők mondanak?

OÁFK 2011.11.25. 11:44:23

@Virág et.: Fincsi! 10 fölött én is vennék.

Apafarkas 2011.11.25. 11:45:35

@Enrico72: Sötét ostoba primitív proli vagy, vagy fizetett nettroll. Ez utóbbi lenne a jobb, mert akkor lenne indokod ilyen egyszerűnek lenni. Szedjél már magadra egy kis alapvető közgázt mielőtt hülyeségekkel tömöd a fórumokat!
Pont azt az arrogáns, magas lóról ugató pökhendi magatartást hozod, mint az sztereotip fidesznyikek a nagykönyvben.
A hozzád hasonló faszkalapok miatt lett égő a kokárda viselése, igen. Meg a hozzád hasonló faszkalapok sajátították ki a nemzeti szót az ostoba agymosott droid szinonímájának.

Ironfist 2011.11.25. 11:46:53

@fogash:
Szerencsére még nem járt erre, de ha akarod elmondhatom az ő ...minek is nevezte Enrico a fost, ami ölik a szájukból? ... ja igen... "érveit" is. Bár Zrobasé jobban tudja utánozni, én csak a lényeget szoktam kiszűrni a mondanójából, ami kb így hangzik:

Elmúltnyolcév

Gyurcsányahibás

Karvalytőke

Neazemberek

Orbán Viktor Miniszterelnök Úr

mocskos gyurcsótány szemét libajnai

Te nem vagy olyan okos, mint Matolcsy György Pénzügyminiszter úr, különben te lennél a pénzügyminiszter.

[Insert random idézet here]

És így hirtelen ennyi, de majd biztos jön ő is, és jól megmondja, mit mhagytam ki az.... "érv"rendszeréből.

Virág et. 2011.11.25. 11:47:18

@OrmányÁrmányFurmányKúrmány: Te is meg minden spekuláns a világon. Szép világ jön.

Ilyenkor eszembe jut a Bajnai leköszönő beszéde után rajta tele pofával röhögő, kioktató Navracsics képe, Répássy nagy arca és a többi zsenijé. Gyerekek, államcsődbe a Feri is el tudott volna vinni minket. Ezért kellett vekkerezni meg szát járatni? Hogy aztán hozzátok Ferencék legszebb pillanatait is alulmúló teljesítményeteket? Ennyi?

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.25. 11:47:26

@.Pierre Bezuhov.: "ill. megmosolyogni :)" - pontosan! ezt mondom én is. többen itt agyvérzés határán vannak, meg szűrik a nyomorultat. minek? komolyan mondom feldobja az ember napját :DDD

Secnir 2011.11.25. 11:48:20

nem tudja valaki, hogy lehet villámgyorsan (mondjuk délután folyamán) elintézni az albán állampolgárságot? látok esélyt egy fejlődő ország állampolgáraként...

passaran 2011.11.25. 11:49:15

@Enrico72: Valaki az a 8 perc alatt mialatt szétverik a polcot, közben mindenütt azt ordította: ő meg tudja javítani (csak a fidesz - ismerős a szlogen?) egyből polcot és csak ő tudja megjavítani egyedül. A te véleményed szerint is ez nem volt igaz, mert ő se tudta 1,5 perc alatt megjavítani, akkor az a valaki ezek szerint hazudott? Vigyázz barátom, mert ha megtudják a pártközpontba, hogy szerinted is hazudott 8 évig a főnököd, akkor nem kapsz 7,5 milliós támogatást a CHF hiteled végtörlesztésére.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.25. 11:49:45

@fogash: sajnos még nem! pedig személy szerint én már nagyon várom őt, hogy fény gyúlhassék az itteni iccakában :DDD

DArchAngel 2011.11.25. 11:51:13

@Enrico72: Te figyelj, ezt a háromszoros túlkeresletet (biztos nem kevered a "kínálattal") honnan szedted? Személyesen a Gyuri mondta?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.11.25. 11:52:18

@Enrico72:

Az, ha az egyik héten bebukik az aukció, majd a másik héten (magasabb hozamszinteken!) háromszoros túljelentkezés van, az egy dolgot jelent: SPEKULÁCIÓT!!

Bizonyám, mert nem csak a "csúnya" IMF spekulál ám, hanem a kormányzati kommunikációban mostanában oly gyakran szereplő "piaci finanszírozás" szereplői is! Sőt, ha lehet, még jobban, mint az IMF.

Nem ismerem a pontos számokat, így csak példaszerűen mondom: ha egy 4-5%-os hitel kiváltása, visszafizetése csak egy 7-8%-os hitel felvételével (ilyen kamatú állampapír kibocsátásával) lehetséges, akkor ott bizony eladósítás van, adósságspirál, szómágia ide vagy oda!

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.25. 11:53:13

@Ironfist: baszd te meg! hányszor írjam még le a LEGFONTOSABB érvet! anélkül mit sem ér az egész:

BANKÁÁÁÁRBOSSZÚÚÚÚÚÚ

Én is akarok kommentelni 2011.11.25. 11:53:49

@Rufus78:
Nem érted, hogy jelentősen csökkentették az államadósságot? :)

Ironfist 2011.11.25. 11:55:51

@Seduxen:
Ááá, jöhetnek a kövek, Jehovaaajehovaaajehovaaa :D

sárkányfő 2011.11.25. 11:56:32

Szerintetek Matolcsy még miniszter lesz egy hét múlva is?

Gonosz Repülőmókus 2011.11.25. 11:57:02

@lightby: Az a baj, hogy ezen már nem tudok nevetni sem, mert annyira durván 100% mai magyar valóság minden egyes pillanata...

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.11.25. 11:58:40

@sárkányfő: Szerintetek Matolcsy még miniszter lesz egy hét múlva is?

Az lényegtelen, mert egy másik bólogatójani ül a helyére. Ami fontosabb, hogy Orbán miniszterelnök lesz még egy hét múlva is. A többi csak máz a kézivezérelt kúrmányunkban.

United82 2011.11.25. 11:59:55

@Valahol Máshol:
Így van, lényegtelen ki ül ott mert úgyis az van amit Viktorunk mond...

ketroot 2011.11.25. 11:59:59

@Seduxen:

Hitelminősítő/Karvalytőke-bűnözés.

Virág et. 2011.11.25. 12:00:00

@sárkányfő: Vagy ma lemond, vagy marad még pár hétig, amíg elcsendesedik a vihar és utána valami kifogással távozik. Ez a tippem.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.11.25. 12:01:13

@Én is akarok kommentelni:

Tulajdonképpen ez sem igaz. Nem csökkentettek azon semmit (legalábbis akkora arányban biztosan nem, mint amit reklámoznak), csak miután az emberek befizetéseiből a magánnyugdíjpénztárak állampapírt vettek, és azt az állam tavaly "elkérte" az emberektől (jajbocsánatmitisbeszélek, önként felajánlották!), utána nagy kegyesen úgy döntött az állam, hogy szíveskedik nem visszakérni azt a pénzt saját magától, amivel magának tartozik, és széttépte a váltókat.

"A mókus egy patkány, csak jó a marketingje."

Viktus 2011.11.25. 12:01:32

@Rufus78:

Az ősi szövetséges kína így küldi a sok-sok pénzt? :P

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.11.25. 12:02:04

@zero: Ha szorulna a hurok, megtanítlak, hogyan kell errefelé-ittenség választást nyerni ...

www.youtube.com/watch?v=CZKds8C5TiA&feature=related

Nyúl Béla után bárki meg tudja csinálni.

Ironfist 2011.11.25. 12:04:44

@Viktus:

Szerintem Kína támadja a pénzpiacunkat, ezzel állnak bosszút azon, hogy anno a mély ókorban mi is nekimentünk (de legalábbis egy keleti törzsünk) Kínának, és miattunk kellett akkor olyan pénzügyi csődközelbe jutniuk, mivel akkor építették a kínai nagy falat. Azóta bóvlival árasztják el a világot, hogy ha megindulnak majd, akkor ne legyen mivel védekezni, mert minden szétesik egy használat után, amire az van írva, hogy médincsájna :D És most íme, elérkezett a visszavágás lehetősége, és nem is haboztak. Jól megtámadták a pénzügyeinket! :P

OÁFK 2011.11.25. 12:05:13

@Enrico72: Mert kockázat nélkül nincsen nyereség (a magánszektorban)...

BKrisz 2011.11.25. 12:05:16

@Enrico72:
Te csak "trollkodsz" az ilyen jellegű kérdésekkel vagy így szeretnél felvilágosítást szerezni önfejlesztés vagy google-ezés helyett azokról a dolgokról, amikhez nem értesz?
A magas kamat okozta magasabb nyereség-remény hivatott ellensúlyozni a nagyobb kockázatot, ez amolyan pénzügyi alapismeretek legalsó fok. Na pont ez a szintű hozzánemértés okozhatta a magyar emberek deviza-kitettségét...

OÁFK 2011.11.25. 12:07:14

@Secnir: DK-Ázsia jobb. A nyáron jártam arrafelé. Szép kis magyar kolónia él már ott...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.11.25. 12:07:23

@Viktus:

Az ősi szövetséges Kína esetében meg kéne nézni, hogy hogyan bánik a saját polgáraival, aztán el lehet képzelni, hogyan bánik majd azokkal az emberekkel, akik kiszolgáltatottak neki, és még nem is a saját polgárai.

Én is akarok kommentelni 2011.11.25. 12:12:54

@Virág et.:
Nos, a megromlott egészségügyi állapot szöveget ismerjük már a filmekből.. de nem ez a gondom vele.
Az idei évre még közel 1000 milliárd forintnyi kötvénykibocsátást tervezett az AKK. Amíg marad matolcsy, ezek sorra be fognak sülni, vagy majd 10+% hozam mellett mennek el.

De nekem továbbra is az a véleményem, Matolcsy leváltása már semmit nem old meg. Ő csak egy kesztyűbáb volt eddig is, és ezt tudja a piac is.

sárkányfő 2011.11.25. 12:14:27

@Ironfist: @ketroot: szerintem is :(
@Valahol Máshol: ez is igaz.
@Virág et.: na erre vagyok én kíváncsi. én ugyanis azt látom, hogy nem fog itt elcsendesedni semmi. az események az elmúlt hónapokban is intenzívek voltak, hetek óta gyorsulnak, és nem látom, hogy ez megállna. ez az ország, illetve a kormány tényleg rohan a vesztébe. néha kicsit megijednek, mondanak valamit, de már egy IMF-ezés is csak pár napra tudja megállítani a zuhanást. nem tudom mi lesz, de csöndre nem számítok. és ez csak a makrogazdasági rész, eközben gyűlik a feszültség a népben is, pláne a frankhiteleseknél, szóval lehet hogy forró karácsonyunk lesz.

OÁFK 2011.11.25. 12:16:21

Mekkora szöveg: index.hu/belfold/2011/11/25/nemzetbiztonsagi_kerdes_a_leminosites/ "Az IMF-tárgyalásokról a kormányszóvivő azt mondta: most sokkal kedvezőbb feltételekkel lehet megállapodni a Valutaalappal, mint a 2008-2010-es időszakra, hiszen szerinte azt senki nem vitatja, hogy az előző IMF-szerződés előnytelen volt. Ismét hangsúlyozta: csak biztonsági megállapodásról van szó, Magyarországnak nincs szüksége hitelre, a piacról is tudja magát finanszírozni.

Példaként említette, hogy az elmúlt hetekben jegyzett magyar államkötvények hozama, a magas kockázati felár mellett is csupán 30 százalékkal magasabb a jegybanki alapkamatnál. Eközben más uniós tagállamok euróban jegyzett kötvényei, az alapkamathoz képest 4-5 szörös hozammal kelnek csak el."

Igaz, hogy nálunk a jegybanki alapkamat a többiekének a háromszorosa...

DArchAngel 2011.11.25. 12:17:20

Vajon, ha szépen kérjük, akkor majd küld az EU élelmiszersegélyt és intervenciós csapatokat?

Viktus 2011.11.25. 12:17:22

Csak hogy tudjuk: "a leminősítéseket felminősítések fogják követni"

hvg.hu/gazdasag/20111125_orban_felminosites

Csak pozitívan!

spinat 2011.11.25. 12:21:56

szóljatok ha Enricónál 3 mondatnál hosszabb hozzászólást találtok. Vidéki néha hosszabb fejtegetésekbe kezd, vagy csak jobban tördeli a szöveget. Az a baj, hogy a minisztériumban a fideszeseknek blogokba kell kommentelniük ahelyett, hogy dolgoznának. Amúgy NEricónak kb 3-4 kommentje van, azokat variálja. néhány hete láttam elöször, de ennyi idö alatt körömreszelés helyett még kitalálhatott volna vagy 20 kommentet, ogy élvezetesebb legyen. Most is mi volt? 10:17 kor bekopizta a minisztériumi közleményt. Sehr fantáziadús, ahogy a francia mondja.

OÁFK 2011.11.25. 12:22:00

@Viktus:
"Ma a Moody's tovább rontott Magyarország megítélésén, és bóvli besorolásba tette hazánkat. A miniszterelnök délután elemzőkkel konzultál az aktuális gazdaságpolitikai kérdésekről; a találkozóra meghívták Járai Zsigmondot, Töröcskei Istvánt, Csaba Lászlót, Bod Péter Ákost, Barcza Györgyöt, Auth Henriket, Szapáry Györgyöt, Szász Károlyt, Hamecz Istvánt, Arnold Mihályt és Soós Lőrincet."

És a Kárpátok Kócosszemű Harcművésze, Bow Lee, az Ikon hol marad?

OÁFK 2011.11.25. 12:23:06

@spinat: Nem azért tartják, hogy gondolkozzon.

spinat 2011.11.25. 12:23:17

Más: ha Gyurit kiteszik, akkor melyik hülye vállalná el a posztot tudva, hogy Viki marad a fönök. Illetve aki így elvállalja, az tényleg hülye.

josip 2011.11.25. 12:23:36

A Pannon Puma hátába beleszúrtak egy árbócot, a seggébe kormánylapátot és a nyakába névtáblát: Nemzeti Gyorsnaszád.
Alien.

szivatnakanyám 2011.11.25. 12:23:37

A kormány incontinenciában szenved, besza, behu és még erőlködnie sem kell hozzá.

OÁFK 2011.11.25. 12:24:23

@spinat: Kósa és Lézer közösen (államtitkárnak meg Selmeczi).

Viktus 2011.11.25. 12:26:04

@OrmányÁrmányFurmányKúrmány:

Ezek után már csak felminősítés jön, és ha visszatesznek az előző kategóriába már lehet ünnepelni :P

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.11.25. 12:26:21

Orbán Viktor délután sajtótájékoztató keretében jelenti be az Unortodox Hitelminősítő Intézet megalapítását, amely december elsején kezdi meg működését. Csütörtökön tehát hatalmas fordulat várható a világ pénzpiacain, hiszen az összes jelentős résztvevő izgatottan várja az Unortodox Intézet első "osztályzását".

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.11.25. 12:30:55

@josip: Nem. Az árbócot a seggünkbe dugták fel sajnos.

NYJetsTD 2011.11.25. 12:33:28

@zero: komolyan seggbe rúglak, ha kiderül, te fizeted ezt az agyament enrico-t... : DDD

Csigataposó 2011.11.25. 12:37:16

Azert amelyik ezt a "ráadásul megszorítások nélkül"-t beleirta na annak addig basznam kalapaccsal az ujjait amig parizel alaguak nem lesznek, hogy legkozelebb jobban atgondolja mikor szarik a szemembe.

spinat 2011.11.25. 12:39:10

@OrmányÁrmányFurmányKúrmány: hát igen, ez nagyon szép volt.
mennyi is az eurozóna alapkamata? na meg mennyi a magyar? osszunk, szorozzunk.

öööö...izé 2011.11.25. 12:39:12

mgy tanuljon meg jógázni és szarja nyakon saját magát...

Q-in-Law 2011.11.25. 12:41:50

Hol van Szíjjártó, amikor a nemzetnek szüksége lenne rá?

Virág et. 2011.11.25. 12:42:17

Giró-Szász azért megnyugtatott: a titkosszolgálat már vizsgálja, milyen gazemberek felelősek az ország elleni támadásért, ami a leminősítéshez vezetett. Sőt, segíteni is szeretnék. Mivel eddig az összes felelős-kereső vizsgálat ugyanazzal az eredménnyel zárult a kormányváltás óta, ezért megspórolnám a gázolaj költséget a TEK-es Q7-esekben és kimondanám a nyilvánavalót: Gyurcsány a hibás. Ő maga vezérli kézileg a hitelminősítőket (olyan ravasz, hogy 2006-2009 között saját kormányának teljesítményét is leminősítésekkel illette, de ez csak azért van, mert a komcsi az ravasz állat), a világsajtót, sőt a nyugati országok pénzügyi vezetőit is.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.25. 12:50:33

@spinat: erről a klasszikus jut eszembe:

Mr. Teufel: Ki most a szakszervezet?
Safranek: Girhes Joe. A múltkori munkaerő-csökkentés miatt is tiltakozott.
Mr. Teufel: Hát szúrják ki a szemét valamivel.
Safranek: Már 82 éves uram. Teljesen vak.
Mr. Teufel: Hülye!
Safranek: Igen uram, azért vállalta!
Mr. Teufel: Maga a hülye Safranek! Képletesen értettem.

Csigataposó 2011.11.25. 12:50:51

matolcsynak meg uzenem, hogy gyurikam nem az a baj a sikereddel, hogy lathatalan, hanem hogy kurva budos.

OÁFK 2011.11.25. 12:53:45

@Csigataposó: Ezen most majdnem behugyoztam... :D

czinaf 2011.11.25. 12:53:51

@Ironfist: de kibaszottul kimondtad ami bennem volt :D

Ironfist 2011.11.25. 13:01:11

@fricczi:
Tyű, mondtam én sokmindent, melyikre értetted pontosan? :D

Secnir 2011.11.25. 13:03:26

@OrmányÁrmányFurmányKúrmány:
az nem találkozó lesz. Egyesével behívják őket: Elvállalod, ha felkérlek?
szvsz egyik sem fogja.

Viktus 2011.11.25. 13:05:37

@Csigataposó:

Mégis megeszi a nép ...

spinat 2011.11.25. 13:11:03

másik kérdés: ha Orbán lemond, vajon szétesik-e a fidesz?

Viktus 2011.11.25. 13:13:24

@spinat:

Orbán nagyjából akkor mondana le, amikor Adolf lemondott a bunkerban :D :P igaz aztán szétesett az NSDAP is :D önszántából az életbe nem veszi a kalapot.

Monçada bíboros 2011.11.25. 13:15:43

Viktor és Gyugyó olyanok, mint az I. vh-s német tábornokok, akik szentül hitték, hogy az fogja megnyerni a háborút, aki jobban akarja a győzelmet....

czinaf 2011.11.25. 13:21:56

@Ironfist:

Enrico72-nak írt válaszod melyben megfelelő hitelességgel foglalod össze az elmúlt másfél év kormányzását és a kihagyott lehetőségeket :D

mh1973 2011.11.25. 13:25:27

Börtönbe az összes spekulánssal, ki akarják csinálni a nemzet kúrmányát, ami nem lehet, majd megakadályozzuk, hogy ilyenek érthetetlen módon leminősítsenek, amikor soha nem látott pénzügyi egyensúlyban van az ország, elmúlt 18 hónapban 20 féle adócsökkentést hajtottak végre (jövedéki adó, nyb járulék, áfa, stb...), a felesleges kis adókat meg törölték (baleseti adó, ebadó, csipszadó, stb...)! Erre a hülye nyugat ezt úgy érzi, hogy emelték, meg újakat vezettek be, mert nem értik, hogy az unortodox gazdaságpolitika már csak ilyen, mindent negálnak a szemetek! :D

OÁFK 2011.11.25. 13:31:18

@Rufus78: Csak a MÁVra és a nyuggerekre...

ketroot 2011.11.25. 13:34:34

@Rufus78:

Pont most akartam linkelni.

Csodálatos.

Ilyenkor azért felteszem a kérdést, hogy ennyi erővel mi a kurva anyjának lettek a szocik leváltva? Volt valami értelme?

Birkesz 2011.11.25. 13:38:44

Szuper. Épp most gondolkodtam hitelfelvételen, hogy megvegyek egy házat egy szerencsétlen frankhitelestől (áron alul, persze :) )
De most azt hiszem, átgondolom ezt még egyszer

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.11.25. 13:41:03

@ketroot: Lehet, hogy félreérthető, de ezt most pozitív példának írtam:). Réthelyi legalább nem kertel, és megmondja, hogy szeretnének adni, de nincs miből. Ami még furcsább, hogy a kormányzati politika és a Selmeczi-Szíjjártó-Matolcsy-GiróSzász négyesfogat sem ült rá Réthelyi a szájára, hanem hagyják ilyeneket mondani, amikor gyorsnaszád van, növekedés meg szabadságharc.

Nem tudom, mit tud ez a Réthelyi, mije van, de megharaphatná Matolcsyt, hátha fertőző...

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.11.25. 13:46:01

@ketroot:

Volt értelme, mert ha ők nem mennek akkor még mindig abban a delíriumban élne az ország, hogy majd a jóságos Vityaistenség elvezet minket a jólétbe, mert ő más mint a többi magyar politikus.

GOLAZ111 2011.11.25. 13:51:59

Magyarország ugyanabban a kategóriában van, mint Portugália. Csak portugálok már otthagyták a hitelminősítőket. Itt is ezt kellene tenni. Ennek a leminősítésnek végképp semmi oka nem volt.

2011.11.25. 13:53:10

Basszus, ideje lenne, hogy ezek a faszkalapok belássák végre, hogy tevékenységük árt az országnak, és vagy változtassanak, vagy ha képtelenek, akkor monnyanak le!

Gandalf(helyett) 2011.11.25. 14:09:41

Uramatyám!!! Még mindig vannak idióták, akik még hisznek a kormányzati kommunikációnak?Basszus, milyen országban élek én?

Reggel én is kétségbe estem. Nekem nincs devizahitelem (és nem is volt, tehát a nyerészkedésből sem vettem ki a részem), de látok családokat ebbe belerokkanni. Csak ők nem tudták, és nem is fogják tudni kifizetni.
Az már egy ideje idegesít, hogy kényszer alá veszik a cégeket a nagyarányú béremelésre a válságba zakatlás közben (ja, gyorsnaszád az nem zakatol, de maradjon így)
Merthogy azt úgy fogják a legtöbben megcsinálni, hogy teszem azt kiszámolják mennyi főnek elég amit nyújtani tudnak, a többit meg elbocsájtják, és kész is van a kormány által óhajtott teljes körű béremelés, hogy ezt-azt levonhassanak a 27%-os járulékból (oppardon hozzájárulásból) és még a pályzatokon is részt vehetnek (azokkal együtt, akiknek a feketelistáját törölték)
Vagy eleve ellehetetlenül a vállalkozás, mint nélmely fuvarozó cég a gázolajárak miatt már nem annyi kocsit indít, így sofőr sem kell annyi. És még sorolhatnám.
Ergo emelkedik a munkanélküliség.

De mitől is látná be a sok fideszfan, hogy ezt a gyorsnaszádot maga a t.ház viszi a pusztulásba? Hisz most is külső ellenséget keresnek. Ez maximum annyiban igaz, hogy senki a környezetében nem szeretné, ha magunkkal rántanánk őket.
De hát lehet is itt bármilyen ellenvéleményt kifejteni úgy hogy belássák? Sajnos úgy látom nem.
Ezért is lesz ennél is rosszabb.

zrobasé 2011.11.25. 14:10:47

Múlt héten okoskodtak nekem, hogy gyorsan váltsam át az eurómat forintra...én mondtam, hogy hülye lennék 305-ön elkótyavetyélni a megkeresett pénzem...nos, igazam lett...
vajon mikor jönnek értem a tekikatonák, mert ugye én is spekuláltam ám !!!
na mindegy, azért annak örülök, hogy van matolcsynak egy felesége, ő remélem ráér, és elvállalja majd a férje helyett a posztot...a dinasztia mindenek előtt...
enrico, te meg ne hagyd magad, ezek nem látják a szemüktől, hogy rothad a nyugat !!!
csak egy legény van a gáton, és az Orbán Viktor !!!

Viktus 2011.11.25. 14:21:56

Selmeczi: "mindenki látja, hogy Európát pénzügyi támadás éri"
hvg.hu/itthon/20111125_selmeczi_moody

Szijjártó beteg, hogy most a nyugdíjvédő műsorozik folyamatosan?

Ironfist 2011.11.25. 14:25:24

@zrobasé:
Ja, meg is mondták a nyugati karvalytőkés bosszúszomjasok, hogy " Magyarország döntéshozói egészen biztosan tévúton járnak: értelmetlen, irracionális volt az IMF és a nyugati befektetők ellenséggé nyilvánítása, ilyesfajta prezentálása. Azáltal kerül most Magyarország egyre rosszabb helyzetbe, hogy elidegenítették azokat, akikre az ország felemelkedéséhez szükségük lenne." És ha ők ezt mondják, akkor mi biztos jó úton haladunk :D

2011.11.25. 14:26:20

@Monçada bíboros: Aha, mi pedig a közkatonák vagyunk a verduni vérszivattyúban :-(

Virág et. 2011.11.25. 14:26:53

@Viktus: Ezek semmiből nem tanulnak. Pontosan ez a szánalmas, megmosolyogtató háborús retorika és magyarázkodás az oka a bizalmi válságnak, ami nagy mértékben hozzájárult a leminősítésekhez.

Nyugaton rajtunk meg a "háborúnkon" röhögnek.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.11.25. 14:28:30

@Viktus:

Nemrég Gyurinak műtöttek segget az orcájára, a héten Petya a soros. A lábadozás után visszatér.

Gabika és Gírosz vélhetően még az ünnepek előtt sorra kerülnek. A műtéti költségeket a TB fizeti.

Combi a ballibes Ferkófan 2011.11.25. 14:28:32

@Rufus78: Ilyen ez mikor a 4.7%-os nyögdíjemelés elviszi a pénzt.
UI: Igen már megint a nyugdíjakhoz sikerült kilyukadni :D

öreg rája · http://ezsemaz.blog.hu/ 2011.11.25. 14:29:20

@Enrico72:
A könyvespolcos hasonlat helyett.
Nekünk,azaz a volt szocialista országok legvidámabb,és legfejlettebb barakkjának volt egy asztalunk ,amit a rendszerváltásnál bábáskodó régi elvtársak,és az őket békés egyezkedéssel leváltani kívánó,a kormányzásban jelenleg is jelen lévő urak vettek körbe.
Vágyták a nyugat ízét,ezért az asztalból privatizációs csemegékkel megrakott svédasztalt kreáltak,amit villámnál is gyorsabban (jó magyar mentalitás szerit) le is pusztítottak.
Úgy tűnik üres a "haza zsebe" de az anyagmegmaradás törvénye szerint semmi nem vész el,csak átalakul.
Az elmúlt másfél évben inkább terítgetni kellett volna a megüresedett asztalt,nem pedig a tetejére állva 8 évezni,átnevezni,kinevezni,sallerozni, szedegetni belőle a csavarokat.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.11.25. 14:29:59

@Viktus:
Szerintem a gratzi elmeklinikán késziti elő a főnök szobáját, meg ássa a gyorsnaszádnak a parkolóhelyet.

ketroot 2011.11.25. 14:33:14

@Rufus78:

Értem. Ebben a megvilágításban érthető. Csak a tény, hogy nem lesz változás, eléggé szar dolog.

@Valahol Máshol:

Bízom benne, hogy a próféta beszél belőled!

2011.11.25. 14:36:49

GAME OVER! Lehet rágyújtani, lehet inni!
Ha valakinek nem lenne még világos:
kikerülni ebből csak kőkemény - olyan keményekkel, amihez képest a Bokros csomag lepkefing - megszorításokkal lehet, adóemeléssel, a progresszív adórendszer visszaállításával stb, stb! 18 hónap alatt hazavágta Orbán az országot.

Viktus 2011.11.25. 14:37:12

liveinfo.blog.hu/2011/11/25/gratulalok_a_matolcsynak_velemenyek_a_leminositesrol

Ez a sok jó nyugdíjas dönt a jövőnkről ... így már érthető a sok tíz milliárd a propagandára meg a nyugdíjvédő nyilatkozatai ...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.11.25. 14:47:33

@Virág et.: Enrico kommentjeit olvasva,most már tudod milyen idegesítő lehettél 2 évvel ezelőtt.....:))

Viktus 2011.11.25. 14:51:39

@Belpo:

Lehet elkerülte a figyelmed adóemelés már régen megvolt:

áfa 27%

baleseti adó

megemelt járulék

megemelt jövedéki adó(dizel)

37%-os eva

vagy ezek mind engedmények?
Jah értem igaz lehetne 30%-os áfa is.
A baleseti adó is lehetne a kötelezővel megegyező összeg mindenkinek aki kimerészkedik az útra.
A járulékterhelés is még nagyon enyhe ebben az országban nosza mi lenne , ha a 70 ezres minimálbérhez nem csak 140-et kellene kitermelni, hanem mondjuk 210-et.
A dízel ára is még nagyon szerény még nem mi vagyunk a világelsők lehetne rá még dobni egy ötvenest nem megszorításból.
Az eva is lehetett volna 50% is, de kegyesen csak 37%-ra csökkentették.

Az IMF tudod mit követelt már tavaly is amiért elzavarták?

KIADÁSCSÖKKENTÉS

- tömegközlekedés reformja, utazási kedvezmények eltörlése
- minisztériumokban-állami cégeknél valódi leépítés nem pedig a csókos melegedők fizetése
- önkormányzatoknál felszámolni szintén a csókos helyeket, ahogyan az önkormányzati különböző település üzemeltető cégeknél is. Az önkormányzati média cégekre pedig lakatot, és nem oda is országos szinten milliárdokat elszórni.
- Szalai Annamária munkássága sem ér 30 milliárdot az közmédia sem fontos, ha 70 milliárdból tudják kihozni. Magyar filmekre sincs nagy igény lottó milliárdokért ...
- A stadion építések is bőven ráérnek majd, ha lesz egyszer pl. foci.

Így tovább könnyen lehetne ezer milliárdokat spórolni ... az lenne a feltétel. Persze nyolc ínséges esztendő után a fideszes csókos banda még szeretné a zsebét tömni, de az már nem megy.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.11.25. 14:52:30

Azért hagyjuk már a nyugdíjasozást.Ne legyen ebből is ilyen poszt.A végén még kiderítitek,hogy 2006-ban csak a nyugdíjasok szavaztak feriékre.2010-ben meg csak a nyugdíjasok szavaztak viktorékra.

mizrolist 2011.11.25. 14:55:04

@Enrico72: @GOLAZ111: érdemes elolvasni a Moody's indoklását és értelmezni... Azért jött a leminősítés, mert szerintük a 2012-es költségvetés tarthatatlan (kvázi olyan számok vannak benne, amik teljesíthetetlenek), és a 2013-as előrejelzés kb. annyira reális, mint a Piroska és a farkas sztorija.

bummm 2011.11.25. 14:56:47

Penderik Peterrol ez jutott eszembe, a minap lattam a Subban:

subba.blog.hu/2011/11/16/ez_lesz_a_legnagyobb_parti

Nem csoda, hogy szorit Gyuriert, ha ott lesz a szuletesnapja :)

Virág et. 2011.11.25. 14:56:48

@Tigeri: Olvassuk vissza a két évvel ezelőtti kommentjeimet és hasonlítsuk össze Enrico kommentjeivel. Mindegyiket vállalom ma is.

Főleg, hogy két éve 2009-ben már Bajnai kormány volt és az ő intézkedéseikkel maximálisan egyetértek ma is. Bármikor lecserélném Matolcsyt és a fél kormányt egy részmunkaidős Oszkóra is akár.

Viktus 2011.11.25. 14:59:16

Enrico, Vidéki

A Fideszben zúgolódnak Matolcsy ellen
A frakcióban sokan nem értik, miért bízzák a gazdaságpolitikát egy fantasztára, de a pártfegyelem még összetart. Matolcsy leváltásáról nincs szó, de azt még nem tudni, ki vezeti az IMF-tárgyalásokat.
index.hu/belfold/2011/11/25/a_legkiabrandultabb_het_a_fidesz-frakcioban/

Ez ugye csak v.mi gyurcsányista fondorlatos cikk, és a nemzetünk zsenijét nem fogják leváltani ?!

politikai 2011.11.25. 14:59:40

Ha ennyit mondok: lámpavas, az már uszítás?

Viktus 2011.11.25. 15:02:13

ÖRÖMHÍR ELŐKERÜLT PETIKE!!!

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője péntek délelőtt az Index kérdésére azt válaszolta: "A nemzetgazdasági minisztert Matolcsy Györgynek hívják, és ez a jövőben is így lesz."

Na most már minden rendben lesz.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.11.25. 15:03:28

@Viktus:
Ha ez a Pinokkió ezt mondta délelőtt, akkor Matolcsynak (végre) harangoztak :]

Viktus 2011.11.25. 15:06:56

@Kőmíves Kelemen:

Bejelentést tesz a kormány hamarosan
Orbán közgazdászokkal tárgyal, azután szólal meg Matolcsy.

A kormányszóvivő tájékoztatása szerint - amelyet internetes hírforrások idéznek - délután négykor tart tájékoztatót Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Szijjártó Péter, miniszterelnöki szóvivő. A Napi Gazdaság Online a Miniszterelnökségtől azt a tájékoztatást kapta - időpont-megjelölés nélkül -, hogy a tájékoztatóra azután kerül sor, hogy Orbán Viktor kormányfő délután három órakor 11 közgazdásszal tanácskozik.

ketroot 2011.11.25. 15:08:13

@Viktus:

Gyönyörűen ledarálják az országot ezek a faszok.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.11.25. 15:09:26

@Viktus:
Két dolgot hinnének el már csak az emberek és a "karvajtőke":
- Matolcsyt menesztik
- Viktor lemond

Minden más bejelentés kurvára felesleges, mert úgysem válik valóra :)

Ironfist 2011.11.25. 15:09:32

@politikai:
Uszítani akkor kell, ha a többieknek nincs fogalma a dologról. Itt most szerintem mindenkinek az ugrik be Matolcsyról, és Orbánról, hogy fel lesznek kötve. Tönkretették az országot, így ha felkelés lesz, ők lógnak először. Vidéki, meg Enrico meg következőnek :D

politikai 2011.11.25. 15:15:27

@Viktus: Együtt mondanak majd marhaságot? Mert akkor a közgazdászoknak is lebőgés lesz. Vagy mert vigyék el ők a balhét? Végülis rajtuk kívül valaki(k)nek hibásnak kell lennie/ük.

politikai 2011.11.25. 15:16:21

@Ironfist: Akkor van még valaki, aki ért egy szóból is... ;-) Ha viszont elkezdik skandálni...

GOLAZ111 2011.11.25. 15:17:02

@mizrolist: Igen, de állítólag az idei is tarthatatlan volt. Aztán bár értelmetlen áldozatok árán, de mégis összejött.
Ezek csak néhány hír alapján mondtak valamit, hogy nem jön össze a 2012 - es költségvetés, annyiban igazuk is van, hogy eredeti formájában tényleg nem fog, de ez a megbízhatóságot nem befolyásolja. Például a kkv szektor ráfizethet erre, de a befektetők nem.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.11.25. 15:17:51

@Virág et.: Erre mondaná szellem,hogy IMF hitellel a hátuk mögött könnyű volt nekik.De lehet tényleg jobbak voltak.Ezek nem képesek beismerni ha tévedtek.

Ironfist 2011.11.25. 15:18:34

@ketroot:
Te, ez a mandiner ez fideszes bérblog?

OÁFK 2011.11.25. 15:19:31

@GOLAZ111: A kkv-szektor sokszor már nem bír ráfizetni...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.11.25. 15:21:20

Viki meg soha nem mond le.Vagy elzavarják vagy külföldről buktatják.Hogyan is mondhatna le az ország megmentője,születet miniszterelnök stb.

GOLAZ111 2011.11.25. 15:21:45

Lettország még 1 éve is BB kategóriában volt. 2 éve, amikor nagy bajban voltak, akkor néztem meg, hogy mennyi az államkötvényeik kamata, nos 4% volt. És mégsem omlott össze Lettország.

GOLAZ111 2011.11.25. 15:24:31

@OrmányÁrmányFurmányKúrmány: Ez így van. Nagyobb veszély, hogy ezt nem veszi figyelembe a kormány, mint, hogy egy hiteltelen társaság mit mond az országról.

OÁFK 2011.11.25. 15:25:56

@GOLAZ111: Nálunk már 8-9 körül jár, úh. lényegesen nagyobb a szopóka.

mizrolist 2011.11.25. 15:25:57

@GOLAZ111: dehogynem befolyásolja a megbízhatóságot. Ha valaki nyilvánvalóan hamis állításokkal jön, akkor nem megbízható; és ha a számait mégis hozza valamilyen unortodox módon (lásd mnyp), akkor meg a kiszámíthatatlan lépés növeli a megbízhatatlanságát.

spinat 2011.11.25. 15:26:21

@GOLAZ111: ja, csak menet közben az eredeti hiánycélt vagy háromszor átírták, igaz?

OÁFK 2011.11.25. 15:28:36

@GOLAZ111: Amíg a nemzetközi pénzpiacról akarjuk magunkat finanszírozni, nem IMF-pénzből, addig a hiteltelen társaság által befolyásolt piacon létezünk, azaz a hiteltelen a hiteles.

Ha nem akarod, hogy vizes legyen a hajad napsütésben, nézzed meg, honnan fúj a szél. (Ősi dakota mondás)

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.11.25. 15:31:18

@GOLAZ111:

Ezt a "szigetes" gondolkodást lenne érdemes már elfelejteni! Hogy itt vannak gondok, amik megállnak az ország / a szektor / a lakás ajtajában, és onnantól semmi nem szivárog be/ki sehova!

Rossz hír: A befektetők magyar cégekbe fektetnek, amiket a magyar adó és jogrendszer stabilitása alapján ítélnek meg. Mivel a befektetők a gyorsnaszád fedélzetén lassan kezdenek tengeribetegek lenni, így aztán elviszik a pénzüket máshova... és való igaz, ők így tényleg nem szenvednek majd el veszteséget...

Rossz hír: Lehet itt bőszen utálni a multikat, de a kkv szektor cuccainak nagy részét azok az emberek veszik meg, akik a multiknál dolgoznak, onnan kapnak fizetést, ill. sok kkv bedolgozója valamelyik multinak. Ha a befektető viszi a multiját máshova, akkor van tipp arra, hogy mi lesz a kkv szektorral?

Naneee 2011.11.25. 15:37:31

Gyorsulnak az események ... és nem csak konkrétan a leminősítés esetében. OFF: fn.hir24.hu/itthon/2011/11/25/nagy-balhe-esztergomban/~~fokusz

GOLAZ111 2011.11.25. 15:40:29

@mizrolist: Valaki magyar államkötvényt vesz, vagy valami hasonlót. Akkor mit érdekli őt, hogy miből fizetnek? Különben sem a legjobb minősítésű ország Magyarország, valamilyen szempontból biztosan spekulatív, de azért ennyire nem. Ilyen trükköket biztos csináltak sok hasonló kategóriájú helyen, ezért magasabb a kamat és alacsonyabb a besorolás, de nem indokolt ennyire.

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2011.11.25. 15:40:48

@Rufus78: "Lehet itt bőszen utálni a multikat, de a kkv szektor cuccainak nagy részét azok az emberek veszik meg, akik a multiknál dolgoznak"

És erre van valami bizonyítékod?

Mert én akkor azt mondom, hogy a kkv szektor cuccainak nagy részét a nyugdíjasok, a közalkalmazottak, és a zállam veszi meg...

GOLAZ111 2011.11.25. 15:42:33

@spinat: Hogyne átírták. De fizetett Magyarország, vagy nem? Fizetett. Ki nem fizetett? Lengyelország. Ehhez képest elég szép a besorolásuk.

GOLAZ111 2011.11.25. 15:44:14

@Rufus78: Senki nem utálja a multikat. Ők a nyertesei ennek a gazdaságpolitikának. A vesztesei a kkv -k, az átlag adófizetők, de ők meg nem hitelminősítések alapján döntenek.

dr. Aullah 2011.11.25. 15:48:45

@zero: Há figy... ugye nem olyan régen visszamentünk 2008ba, köszönhetően a 300ftos eurónak, most visszamentünk 96-ba... ilyen tempó mellett hamar ott leszünk :D

Viktus 2011.11.25. 15:48:47

@GOLAZ111:

Felénk a multi annyit mond, hogy emelés nincs , akinek nem tetszik keressen más munkát ... más munka meg nincs így meg szenved a paraszt , mert mégis eléldegél mellette max. gyűlik neki a mínusz a NAV-nál, bankoknál ...

Viktus 2011.11.25. 15:51:12

www.portfolio.hu/gazdasag/hat_ora_korul_beszel_matolcsy_es_szijjarto.158970.html

Na hat óra körül megszólal Gyuri, majd elmagyarázza Petivel miért is jó nekünk ez a leminősítés. Remélem Vidéki jegyzetel majd, és több napon át tudja majd sulykolni a bölcsességeket.

zrobasé 2011.11.25. 15:57:25

@Viktus: jegyzetel ? ő irja !!!
2010-ben itt elejtett egy-két mondtatot a manyupról...és hogy-hogy nem másnap SZÓ SZERINT ugyanazt mondta S.G. kiflisszenátor-és-védelmi-nagyúrhölgy...mondom, szó szerint...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.11.25. 15:58:52

@Viktus: Jójó.De ha Zero este nyolcra ebből posztot csinál és vidéki csak holnap ér ide akkor mi lesz?:))

GOLAZ111 2011.11.25. 16:00:56

@Viktus: Erről van szó. Ezért jó a multinak, ami most van, nem kell több bért adni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.11.25. 16:03:42

Lehet,hogy azért beszél gyuri hat körül,hogy ne legyen még aznap róla poszt itt a Vastagbőrön.:))
Vagy bejön neki vagy nem.

zrobasé 2011.11.25. 16:06:07

"A leminõsítés pontosan kifejezi a nemzetközi közösség bizalmát a magyar gazdaságpolitka iránt – mondta Chikán Attila a debreceni Bizalom, közintézmények és a gazdasági/társadalmi prosperitás - Melyik a kulcs a többihez? című rendezvényen konferencián. Ha ezt a nem ortodox gazdaságpolitikát erõltetjük, akkor jöhetnek még leminõsítések. A magyar gazdaság nem összeesküvés áldozata - mutatott rá.

Nincs összeesküvés. Aki rosszindulatú egyedek tevékenységének tudja be a mostani piaci folyamatokat, azok nem értik a piacgazdaság lényegét - emelte ki Chikán reagálva a kormány felõl érkezõ kijelentésekre, miszerint támadássorozat érte Magyarországot.

tudi 2011.11.25. 16:07:58

Én már nem is tudom eldönteni, hogy ezek vagy ennyire hülyék, vagy direkt csinálják. Matolcsynak mennie kellett volna már jó régen, nem igaz, hogy nincs a Fidesznek, vagy holdudvarban olyan ember, aki jó gazdasági szakember lenne, vagy csak Gyuri a megfelelő ember a megfelelő helyen.
Ez az egész nyugdíjemelés pedig nem más szerintem legalábbis mint a jó öreg oszd meg és uralkodj egyik formája, míg mi dolgozó tömegek szívunk, de a köcsög nyugdíjas emelést kap, ezen zsörtölődünk, pedig lehet, hogy ennél az emelésnél nagyobb dolgok történülnek a háttérben, csak ugye mi mással foglalkozunk.

Kabbe (törölt) 2011.11.25. 16:20:10

egy meglehetősen furcsa párhuzam jutott eszembe: a neandervölgyi ember erősebb, robosztusabb, nagyobb volt, mint a homo sapiens sapiens.......mégis elbukott.
evolúció: az okos túlél, adaptálódik, alkalmazkodik - a buta elbukik.
kifejezetten örülök a leminősítésnek. önmagunktól esélytelen, hogy megjöjjön az eszünk(tisztelet a kivételnek). ha meg ezután is a moralizáló gyűlölködés és ellenségkeresés a fő irányvonal.....hát igen, erről szól az EVOLÚCIÓ:)
tessék figyelni a régiós országokat.

Viktus 2011.11.25. 16:23:30

"A határozat indoklása szerint H. Attila 85 ezer forintot adott kölcsön egy családnak, s a készpénzhitelért 161 ezer forintot követelt vissza, s ezzel további súlyos nélkülözésnek tette ki a kölcsönkérőket." hvg.hu/itthon.bunugy/20111125_uzsoras_itelet

Na alakul a providentesek is mennek a sittre? vagy elég a fradit támogatni?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.11.25. 16:32:05

@Viktus: Azért ez kemény ítélet.Nem is tudom ,hogy bírja ki szegény.....

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.11.25. 16:32:19

@Mojzes Pál: Bizonyítékom nincs, ugyanis nem én vagyok az NGM meg a KSH, viszont talán nem nehéz belátni, hogy ez az a szektor (a multik és a nekik bedolgozó kkv; ami mellett csak azok a kkv-k játszanak, amik nem a multiknak termelnek (erről szívesen várok Tőled egy adatot, ha már Te olyan jól tudsz mindent)), ami új jövedelmet keletkeztet, és nem a régit osztja el. A nyugdíjasnak, a közalkalmazottnak és az államnak pontosan addig a pillanatig lesz pénze bármit is megvenni, amíg azt adó formájában befizetik nekik.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.11.25. 16:36:30

@GOLAZ111: Nem, ők a devizaárfolyamok, a bevételek és az adópolitika függvényében döntenek. Lenne kedved bemutatni, hogy melyikben várható kedvező fordulat 2012-ben?

A multik utálatát egyébként nem az államra értettem (bár azért a bankadóval és a végtörlesztéssel eléggé "csúnyán" kezdtek nézni rájuk...), hanem be kell nézni olyan fórumokra, ahol a multik vannak kikiáltva az egész rendszer bűnbakjainak, aztán utána lehet úgy csinálni, mintha egy bizonyos csoportban nem lenne multiellenes hangulat.

ketroot 2011.11.25. 16:42:21

Na engem meg nyilván kivágtak a mandinerről... :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.11.25. 16:45:30

nol.hu/gazdasag/a_moody_s_is_tevedhet__kozpontja_osszekeverte_budapestet_botswanaval

És ez most?
Persze minket ez sem húz ki a szarból, de hogy ezen valaki megint szakított, az tuti!

OÁFK 2011.11.25. 16:48:47

Bennem már felmerült, hogy nem-e államcsőddel akarják kezelni az államadósságot?
82 % államadósság -> Kócosszemű -> Csőd -> Megegyezés a kintlévőség 50 %-ának leírásáról -> 41 % államadósság
Elég ortodox megoldás, de ha a parasztáldozatokat nem számoljuk (azt a 9 milliót), akkor számszakilag működik. :)

OÁFK 2011.11.25. 16:50:03

@ColT: Tudjál már szövegérteni... Ez nem azt jelenti, hogy nem vagyunk leminősítve, hanem, hogy Moodys Gizike a titkárnő hülye.

OÁFK 2011.11.25. 16:51:53

@ColT: Az meg pláne siralmas, hogy Botswana bőven előttünk jár...

tudi 2011.11.25. 16:53:47

@ColT: Erre én csak azt tudom mondani, hogy lehet sőt biztos, bár a Moddy-s nál is emberek dolgoznak, de egy ekkora szarvashibát. Amúgy de "szegény" ország lehet Botswana, hogy A2-es besorolása volt.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.11.25. 16:57:51

@OrmányÁrmányFurmányKúrmány: @tudi: Úgy, mint Franciaország "véletlen" leminősítése?
Bár igaz, tőlünk mit félnének, ha véletlenül minősítenek le? Akár úgy is hagyhatnak, majd igazodunk a kategóriánkhoz :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.11.25. 16:59:12

@OrmányÁrmányFurmányKúrmány: Mikor számolták a parasztáldozatokat? :D

"Meglepetésünkre közlemény a Moody's a november 24-én hozott részletes döntéséről szóló közleményt küldte el"
Mondjuk ez tényleg egy érdekes mondat.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.11.25. 17:00:23

@tudi: @OrmányÁrmányFurmányKúrmány: Mondjuk a másik, amit ez mutat, hogy ennyire szarnak rá, éppen mit csinálnak?

2011.11.25. 17:03:27

@Naneee: Hát igen, a maszlag nem pótolja a kenyeret. Ha vityáék nem kapnak a fejükhöz, könnyen úgy járhatnak, mint Caucescu. Egy ideig lehet feszíteni a húrt, de végül csak elpattan.

2011.11.25. 17:09:56

"a tüntetők gyakorlatilag túszul ejtették a képviselőket, akikkel a biztonságiak közvetítésével próbálnak tárgyalni. Legfrissebb híreink szerint rendőri segítséggel szabadították ki a fideszes képviselőket, a tüntetők pedig hangosan követelik a képviselőtestület lemondását."

alakul a fülke, mint toi-toi a buldózer alatt

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.11.25. 17:13:41

@Belpo: Nem is ártott volna pár makarenkói pofon nekik, asszem.

2011.11.25. 17:19:32

@ColT:
azért ha rendőr lennék épp most ottan, úgy csendesen odasúgnám a fidesznyiknek: öreg, hogy is van ez a túlóra kifizetés, mindjárt lejár a munkaidő? :D:D:D:D:D

2011.11.25. 17:22:40

@ketroot:
ne foglalkozz vele, nekik is végük :):) ki franc olvas innen kezdve pártpropagandát? erőlködnek most, de előbb kellett volna ébredni

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2011.11.25. 17:23:02

@Enrico72: Nem akartam beszállni az ekézésedbe, mert feleslegesnek tűnik, amíg rá nem jössz magadtól a dolgokra. De a legutolsó kommented az nettó baromság. Senki nem azt várta OV-től és a Matolcsyné férjétől, hogy tegyen csodát és másfél év alatt tegyen mindent rendbe a gazdaságban. Arra vártak a zemberek, hogy elkezdenek valamiféle irányvonal mentén tevékenykedni, és lassan az eredmények is jönnek.
E helyett csak az látszik, hogy ők a "nem megszorítások kormánya". Ugye ismerős. De jövőre már mindenre adót vetnek ki. Lesz itt chips adó, ebadó, ingatlanadó (ki ordibált leghangosabban ellene - OV) és még kitudja észben tartani hányféle adó.
E mellett az egész világgal szemben felesleges gazdasági "szabadságharcot" vívunk, még ha beledöglünk is.
A pártod és imbecillis vezetője, ha az energiátoknak csak a töredékét a gazdaság rendbe tételére fordítja, és nem a világ ellenünk hangolására, akkor, most nem 255,- Ft lenne a svájci frank, és 315,- Ft környékén az Euro. De nem, nektek a leminősítést is úgy kell megélnetek, hogy most sem azon gondolkoztok, hogy aMatolcsyné férjét egy ekkora bukás után elzavarjátok, hanem azon, hogy a Gyurcsány és a Bajnai a hibásak mindenért. SZÁNALMAS!
Tudod mit? Alig várom, hogy jöjjön vissza a Gyurcsány és a Bajnai!
Nálatok ők is jobbak.

dr. Aullah 2011.11.25. 17:30:57

Kiváncsi leszek mi lesz a főhír félhétkor.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.11.25. 17:34:53

@Aullah: Az RTL-en és a TV2-n? Valami baleset, mi lenne.
Ott úgy .50 körül jön 1db politikai hír, ahogy észrevettem...
Az m1-en talán a 2.-3. helyen lesz, de ott el fogják mellé mondani, hogy Szlovákiában mennyivel rosszabb.

2011.11.25. 17:59:58

@Aullah:
Mohácsnál a duna apad, hajóvonták és gyorsnaszádok találkozása tilos

Viktus 2011.11.25. 18:03:51

Péntek délután új történelmi csúcsra emelkedett a magyar államcsőd kockázatát jelző úgynevezett cds-felár: az eddigi 630 bázispontos szintet jócskán meghaladó 644,45 bázispontos szintet szerepelt a CMA Datavision nevű londoni adatszolgáltató kora délutáni hírlevelében, írja a Portfolio.hu. A cds-felár délelőtt 620 bázispont volt.
-

Na, és még v.ki azt mondja Gyuri bácsi sikere láthatatlan miközben sorra döntögeti a rekordokat.

fzs.1933 2011.11.25. 18:07:56

Tudjátok, azért egy haszna van ennek a gazdasági csodának:
most valószínűleg többen kezdenek el a saját pénzügyeikről felelősebben gondolkodni...

Amúgy pedig:
Kyrie Eleison

Viktus 2011.11.25. 18:10:35

index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/25/orban_viktor_11_kozg/

Az OTP még áll? - tréfálkozott a tanácskozás előtt, majd azt kérdezte, ez most jó-e vagy rossz.

-

Jól hangzik :D

Viktus 2011.11.25. 18:15:37

Az állam is költ végtörlesztési támogatásra?
Mivel a munkáltató 7,5 milliót adhat a dolgozóknak, az állami cégeknél és az önkormányzatoknál elkezdték felmérni a devizahiteleseket.
index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/25/az_allam_is_koltene_vegtorlesztesi_tamogatasra/
-

Nocsak, de meglepő :D

2011.11.25. 18:17:43

@Viktus: Milyen jó kedve van a törpe gecinek. Pedig egyre közelebb kerül ehhez a helyzethez: youtu.be/EWHDHIrx8SU?t=2m55s

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.11.25. 18:39:28

Csak érdeklődök, ugye a Matolcsy szimpátiatüntetés ma este 8kor nem marad el? Mert én nagyon szeretném vállon veregetni ezért a rengeteg okos szóért, bölcs hasonlatért, csodálatos eredményért...Együtt mind: GYURI, GYURI, GYURI!!!!!

tryclops 2011.11.25. 18:45:52

@csizsikpizsik: De biza, ezt már ők sem vállalták be, azt kell mondjam wow, csak van az a határ, amit már ők sem... :DD

UPDATE: A demonstrációt a rendőrség betiltotta, arra hivatkozva, hogy ebben a nagy hidegben nem tudnák megnyugtatóan garantálni a tüntetésen résztvevők biztonságát, és egyébként is, a tegnap éjszaka érkezett felháborító hírek óta az összes erőszakszervezet az ország határainál harcol a nemzetközi pénzügyi körök támadásai ellen.

Fentiekre tekintettel mindenkit megkérek, hogy csak saját felelősségére látogasson ki ma este a Kossuth térre, és ha nem is lesz az egészből semmi, azért ma, sörözés közben mindenki gondoljon a Miniszter úrra, aki vélhetően akkor is éppen a növekedés beindításán fog ügyködni!

A Szervezők nevében köszönöm a sajtó pozitív hozzáállását, úgy hiszem, példátlan a mai hiszterizált politikai légkörben, hogy a hírhedt Mandinertől kezdve a vitriolos Vastagbőr blogon át a balos fellegvárnak számító ATV is mind hírt adott a kezdeményezésünkről.

És persze köszi a résztvevőknek, Nektek is!! Addig is, javaslom, hogy mindenki készítse el saját növekedési tervét, aminek segítségével ki tud törni, segítsünk együtt a Miniszter úrnak!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.11.25. 18:53:31

@tryclops: Esetleg táviratot tudunk küldeni? Vagy valami levelet nem postáznak 3 milliárdért amit ha névvel, címmel. vonalkóddal visszaküldök tudom bátorítani az én Kusza Szemű Hősömet? Csak nem mehet kárba a péntek estém, hát mit csináljak most hogy nem tudok a Kossuth téren a lábai elé borulni és megköszönni a szépet és jót amit tett értem, értünk?

tryclops 2011.11.25. 18:55:59

@csizsikpizsik: igyál, (én is azt teszem), aztán hajnalban hagyj Gyurinak egy szép kupac "bátorítást" a téren... :)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.11.25. 19:02:22

@tryclops: Nincs ahhoz már túl hideg hogy a Parlament elé szarjak? Még meghűl a seggem :D

ketroot 2011.11.25. 19:06:56

Na, amit eddig megtudtam, hogy mire jutott a kormány a megbeszélésen: rábasztunk.

ketroot 2011.11.25. 19:08:24

@ketroot:

Komolyan, ilyen lózungokat: erősíteni kell a gazdaságot, növekedés kell, meg más piacot kell keresni...

tryclops 2011.11.25. 19:09:25

@csizsikpizsik: Én személy szerint a rókára gondoltam, de ha be akarsz kerülni a napiszarra, én nem tartóztatlak. :D

2011.11.25. 19:09:38

A 3 ellenzéki párt felszólította a kormányt,hogy fejezze be az öngyilkos politikát.
A Fidesz bizalmatlansági indítványt terjesztett elő orsóssal szemben.
Ebben a percben mondta a tv.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.11.25. 19:15:08

@tryclops: Talán annak nem menne át az üzenete - és ahogy volt évfolyamtársam mondta: Idegen helyre nem hányok, mert lehet még újrahasználható anyag benne, és ugye ezekben az időkben ez már lassan nem is vicc...

fzs.1933 2011.11.25. 19:26:21

www.portfolio.hu/gazdasag/matolcsy_spekulacio_folyik_magyarorszag_ellen.159039.html

Azért érdekes dolgokat nyilatkozik még így is... Ezek az emberek lejáratják a közgazdászokat egy ország szemében. Én is ilyesmit tanulok. Ezek után már nem sok kedvem van...
Megérne egy misét az is, hogy kik azok a 11-ek, akikkel ma tárgyaltak.

tryclops 2011.11.25. 19:26:39

@Hörömpő Töhötöm: Mi van? Ezt honnan szedted?
@csizsikpizsik: Jogos, ne pazaroljunk rájuk semmit, még azt is meg találják védeni.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.11.25. 19:30:04

@Aullah: Basszus! Az RTL-en első hír volt! Tiszta meglepődtem!
És sokkal kevésbé volt bulváros a Híradó a megszokottnál.

fzs.1933 2011.11.25. 19:38:36

Fát lehet hasogatni a hátamon, olyan türelmes ember vagyok.
Most azonban nagyon közel állok ahhoz, hogy szó szerint fejjel menjek a falnak.
Olvasom a "tanácskozás" utáni nyilatkozatokat és nem kapok levegőt.

Nem hiszem el, hogy ebben a helyzetben sem tudnak mást szajkózni, csak azt, hogy győztünk!
Mi vagyunk a legfaszábbak, a többiek meg bekaphassák...

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Most el fog tűnni egy adag Jägermeister

Viktus 2011.11.25. 19:41:21

@Hörömpő Töhötöm:

Matolcsy: A legjobbak között vagyunk

Az új gazdaságpolitika: szövetség az IMF-fel és a bankokkal. Pénzügyi védőhálóra van szükségünk, a növekedési várakozást 0,5-1 százalék közé mérsékelte a kormány.
index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/25/matolcsy_0_5-1_lesz_a_novekedes/

tryclops 2011.11.25. 19:43:44

@fzs.1933: Ok, meggondoltam magam, még se megyek inni, inkább irány a tesco, és minden pénzemen konzervet veszek. Jipí!

Viktus 2011.11.25. 19:46:42

index.indavideo.hu/video/Orban_Az_OTP_meg_all felelős magyar miniszterelnök ... így kell ezt ...

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2011.11.25. 19:51:30

@Rufus78: Én nem tudok jól mindent cucubogár.De légbőlkapva nagyot mondani Én is tudok...

spinat 2011.11.25. 19:59:44

@GOLAZ111: hogyan jönnek a lenygelek a tavalyi magyar költségvetési hiány évközbeni módosítgatásához? Alma versus körte?

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.11.25. 20:02:40

"golyóálló költségvetés" bazzeg :DDDDDD
Sirok és röhögök egyszerre. Hétfőn be fog szakadni a forint, a CDS meg már úgyis az egekben.

2011.11.25. 20:02:42

@Viktus: Matolcsi dögöjjön meg! Most pedig kezdődik a Hofi az egyesen...

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.11.25. 21:12:31

hvg.hu/gazdasag/20111125_matolcsy_kozgazdaszok_konzultacio

”Úgy tűnt, hogy Matolcsy az egészből nem ért semmit” – mondta a konzultációról egy neve elhallgatását kérő résztvevő. Nem mutatott megbánást, nem volt önkritikus, és a megbeszélést követő sajtótájékoztatón elhangzottakkal ellentétben a forrás szerint szó nem volt arról, hogy hadjárat lenne Magyarország ellen. A résztvevő szerint éppen azt magyarázták a miniszterelnöknek, hogy ezek a gazdasági folyamatok nem spekulációs támadások következményei. Ezt egy a konzultáción résztvevő másik forrás is megerősítette.

GOLAZ111 2011.11.25. 21:13:35

@spinat: Úgy jönnek a lengyelek, hogy ők már egyszer nem fizettek. Magyarország meg mindig fizetett. Persze lehet azt mondani, hogy az a tény, hogy Lengyelország nem fizette az adósságát kevesebben nyom a latban, mint az a feltételezés, hogy jövőre nem lesz tartható a magyar költségvetés, csak komolytalan.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.11.25. 21:15:54

@Hörömpő Töhötöm: Azt a bizalmatlansági indítványt kb.2/3-al elutasítják.

GOLAZ111 2011.11.25. 21:18:57

@Rufus78: >Nem, ők a devizaárfolyamok, a bevételek és az adópolitika függvényében döntenek. Lenne kedved bemutatni, hogy melyikben várható kedvező fordulat 2012-ben?

Persze. Jó hír, bár nem fordulat, hogy továbbra is stabil marad a dínár és a forint árfolyama. Már évek óta változatlan, pedig Szerbiában nincs is Matolcsy. Persze ezek csak a piaci folyamatok.

>>A multik utálatát egyébként nem az államra értettem (bár azért a bankadóval és a végtörlesztéssel eléggé "csúnyán" kezdtek nézni rájuk...), hanem be kell nézni olyan fórumokra, ahol a multik vannak kikiáltva az egész rendszer bűnbakjainak, aztán utána lehet úgy csinálni, mintha egy bizonyos csoportban nem lenne multiellenes hangulat.

Azért jobb lenne, ha a multik az itteni janicsárjaik körmére néznének, rögtön kisebb lenne a multiellenes hangulat.

Viktus 2011.11.25. 21:19:04

@Kőmíves Kelemen:

Csak nem hazudnának azok akik soha sem hazudnak? :O

mh1973 2011.11.25. 21:19:52

Ha holnap beváltok száz ojrót, akkor szándékosan gyengítem a forintot, tehát spekuláns vagyok, ha nem váltom be, akkor meg azért spekulálok! :D
Azt hiszem jön holnap értem a fekete autó...

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2011.11.25. 21:22:07

@Kőmíves Kelemen: Az első alkalom, amikor igazán és azonnal tudtam, hogy egy politikus hazudik. Köszi a hvg-s linket.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.11.25. 21:24:37

@Tzimisce:
Sajnos egyre többet kell olvasnom a HVG-t, ha hiteles infókat akarok, mert az Index mostanában le van maradva pár lépéssel, ha a szart kell teregetni...

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2011.11.25. 21:28:37

@Kőmíves Kelemen: Mondjuk ezt már csak azért is tudtam, mert két szakember aki ott volt engem tanított, és pontosan tudtam, hogy ők ilyet nem mondanának, sőt már a múltkori ilyen összejövetelnél is kiderült, hogy nem az zajlott bent, mint amit Matolcsy kifelé kommunikált.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.11.25. 21:34:08

@Tzimisce:
Nem akarom őket bántani, de ilyenkor nem kéne kiállni a nyilvánosság elé, és névvel felvállalni amit a hvg most megirt? Saját hirnevüket járatják le ezzel, ha kussolnak.
Megszakitani ennek a két dilettánsnak a kibaszott ámokfutását, és kis gerincet verni a normálisabb (oximoron) Fideszesekbe, és leváltani ezeket?

Ez minden rohadt országgyűlési képviselőre vonatkozik!
Bazdmeg, ennyire nincs pártfegyelem, hogy ne vennék észre a szakadékot... el kellene gondolkodni azon, hogy Orbánnal együtt akarnak-e bukni (valószinűleg véresen) vagy leváltják és megpróbálnak valami értelmeset tenni.

Viktus 2011.11.25. 21:34:51

Egyébként nem csak nagyban ilyen szépen szóló a Fidesz:

"A jövő évi költségvetést – hasonlóan az ideihez – nullszaldósra tervezi a képviselő-testület. A működés stabil lesz, folytatódnak a fejlesztések, s a szülőket sem terhelik többletkiadások – jelentette ki a polgármester."

vs.

"Hatvan város 2011. évi költségvetéséről szóló 8/2011. (II. 16.) önkormányzati rendelet alapján
392.331 eFt működési hiány került beépítésre. A működési hiány pótlására 600 millió Ft
folyószámla hitel felvételéről döntött a Képviselő-testület."

Fideszben sok kis Matolcsy veszett el ... kell a sok-sok pénz média kft. működtetésére három újságra, tv, rádió, hónapokig tartó fesztiválok ...

Viktus 2011.11.25. 21:39:19

@Kőmíves Kelemen:

"agyramegy 2011.11.25. 21:36:36
Én nem értem hol itt a probléma.

Sandán Néző Nagyfőnök megmondta:
"Egyetlen időszakhoz hasonlítható ez a gyors siker, az 1945-1947 közötti gyors, háború utáni újjáépítéshez."

És tökre igaza van. Tényleg kezd az ország azokhoz az időkhöz hasonlítani. Egy kicsit várunk és el is érjük az akkori színvonalat.

Ezek után büszkén húzhatja ki magát, hogy "Na megcsináltam!". "

dr. Aullah 2011.11.25. 22:02:29

@Kőmíves Kelemen: Ezt én sem értem. Gondolom jól megkenik őket, jó a pénz, amit kapnak érte. Akik nem vállalják a nevüket, azok ugyanolyan férgek, mint a politikusok.

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.11.25. 22:10:57

@Enrico72: ez olyan, mint a futballisták értéke. ha valaki kitűnik a primera divisionban vagy a premier league-ben, annak az ára irreálisan elszáll. ráadásul igencsak romló teljesítményt kell mutatnia ahhoz, hogy az ára érdemben csökkenni kezdjen. ezzel szemben a magyar, a cseh, a román, a szerb futballpiac úgy néz ki, hogy ha valaki kitűnik, annak értéke talán megközelíti a championship átlagát. lehet vitatkozni, hogy melyik a reálisabb, a legnagyobb valószínűség szerint egyik sem az. hasonló ehhez a globális mamutcégek és pl. az USA helyzete, valószínű, hogy ők némileg rosszabbak, míg mi vagy a csehek némileg jobbak vagyunk a besorolásnál, de ahogy a barca kispadjáról és az NB1-ből is az irreális (előbbi esetben túl-, utóbbi esetben alulértékelt) áron viszik el a játékost, úgy az amerikai és magyar államkötvényeket is úgy veszik, mintha az irreális reális volna.

na mármost, bele lehet hugyozni a konnektorba, meg állítani, hogy orbán gáspár piaci értéke 25 millió euró, csak hiábavaló, meddő próbálkozás (még ha az is irreális, hogy 0 euró legyen a piaci értéke egy nb2-es futballistának), ahogy az is, hogy olyan nyilatkozatokat ereszt el az NGM, melyek alapján valahol Aaa minősítés környékén kéne tanyáznunk (még ha a Ba1 is irreális).

most két út van: vagy felfogod, hogy a monszun indiának cink, nekünk pedig meg sem kottyan, vagy kiállsz a hordóra, hogy "indiának nem kell monszun, ármány és fondorlat".

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2011.11.25. 22:20:09

@Kőmíves Kelemen: Ezt a múltkori után Bod Péter meg is tette, a Duna tv-ben nyilatkozott. Gondolom a belső kör tagjai nem akarják a kormánnyal kiépített jó kapcsolatot elveszíteni, de az is lehet, hogy félnek a Fidesz bosszújától, sajnos azt kell mondjam joggal.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.11.25. 22:23:56

@Tzimisce:
Inkább elveszitik a felépitett hitelességüket? Pont nekik kellene kiállniuk, és elmondani, hogy hazudnak a fijjúk.
Mert mi kisemberek hiába pattogunk itt.

Himpellér · http://5percszerelem.blog.hu/ 2011.11.26. 06:13:39

Egyébként sem látom, hogy az emberek véget akarnak vetni ennek a szárnyalásnak, de még ha akarnának sem lehet majd...

atv.hu/belfold/20111125_haza_es_haladas_ez_egyoldaluan_manipulalt_valasztasi_rendszer

2011.11.26. 09:02:20

@Viktus: ez édes: "azt hiszem, hogy itt egy csapatjáték van, és a miniszter sokkal inkább csapatjátékos, mint ahogy azt feltételezik róla" - úgy látszik, itt tényleg a csapatkapitányt kell elzavarni. :-(

2011.11.26. 09:08:09

@Himpellér: Szokás szerint egyénre szabják a törvényt, ezúttal orbánra. De szerintem ez is kevés lesz nekik. A demokrácia attól működik, hogy megvan a zembereknek az az illúziója, hogy végül csak megszabadulhatnak az ilyen gyűlölt zsarnokoktól, ha ezt elveszi tőlük, akkor tényleg könnyen úgy járhat, mint Ceaucescu.

Ironfist 2011.11.26. 11:06:54

Jaj, de jó kis idézetet hallottam a Hadházitól:
"Az ország olyan, mint egy ezer éves IFA, csak akik a kormánynál vannak, nem az utat nézik, hanem a magnót szerelik ki. Mondjuk minek is néznék az utat, mikor üres a tank... a felniket már rég eladták... csak a kötelező be van fizetve."

2011.11.26. 12:36:44

@Ásó[Mosó]maci: mit szóljak? Ez a két hír nekik két új koporsószeg. Csinálják csak!

Viktus 2011.11.26. 13:46:26

Az új alaptörvény szövegezésére se fordítottak annyi energiát a kormánypárti frakciók tagjai, mint a képviselői juttatások feltornászására.

hvg.hu/hvgfriss/2011.47/201147_kepviseloi_juttatasok_megemelik_a_maguket

-

Na v.mi tényleg sikeres :D

2011.11.26. 14:30:17

@Viktus: Kőcsék patikára az utolsó garasig!

dr. Aullah 2011.11.26. 14:40:47

@Ásó[Mosó]maci: Javítsatok ki, ha tévedek, de én úgy tudtam, hogy a benzin árában már van egy rész útdíj... Amúgy teljességgel elfogathatatlan. A fidesz ki akarja csinálni az embereket.

2011.11.26. 14:49:56

@Aullah: Nincs. Már csak jövedéki adó meg áfa van. De az több mint 100%. A mocskos fidesz a zemberekkel akarja megfizettetni a saját balfaszkodását. De legalább önkritikát gyakorolnának... de nem! Előre a leni... akarom mondani a matolcsi úton! Ha beledöglünk is!

ketroot 2011.11.26. 16:40:21

"Innen szép nyerni. Növelik Magyarországon az összetartozás érzetét, növelik büszkeségünket, megmutatjuk.

Annál is inkább, mert amit ajánlani tudnának az a nép sanyargatásának növelése, akárcsak az egyre halkabb ellenzéki szócsövek is. (Az ellenzék semmitmondó személycsere követelése saját ötlettelenségének, részben vétkességének beismerése)

Egyben a Moody's ezzel elkezdte saját koporsójába a szögeket verni. Koppanni fog, mert kiutat kell keresni, olyat, mely eddig még nem járt. A jártak ugyanis mind zsákutcák lettek. Magyarországnak van elég bátorsága és ezzel esélye az új kiút megtalálására. Aztán majd megint másolnak bennünket. A Moody'ra meg nemigen fog már senki sem hallgatni."

Ez számomra a hét kommentje.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2011.11.26. 16:48:21

@ketroot: Ki írta ezeket a mélyen szántó magvas gondolatokat, amelyek ennyire megvilágítják az igazság minden szegletét?

ketroot 2011.11.26. 17:21:45

@Ásó[Mosó]maci:

mandiner.hu-n vannak ilyenek. Pl. Matolcsy nyilatkozatát tegnapról 88/51 arányban helyeslik...

lehet csemegézni.

2011.11.26. 17:32:42

@Ásó[Mosó]maci: Én attól tartok, hogy az évi 20e Ft útdíjat még ki fogják a népek köhögni. Főleg ha netán még részletfizetési lehetőséget is kitalálnak hozzá. Annyiban viszont igaza van a Csikósnak, hogy az ordas pofátlanság, hogy ma már nem lehet csak úgy leadni a rendszámot előre meg nem határozott időre, mint annó az átkosban, aki nem győzi a sarcolást, annak vagy el kell adnia, vagy be kell zúzatnia a kocsit. Ez viszont még gyurcsótány találmánya (2005-ből)

Meridian74 2011.11.26. 21:02:22

A poszt szövegéhez: nem az elmúlt 18 hónap eredménye az, hogy leminősítettek bóvli kategóriába, mert 2010-ben csak azért nem kaptuk már akkor meg ezt a achievementet, mert Orbánék 2/3-dal nyertek, és akkor azt gondolták ez jó lesz a stabilitás szempontjából.

Hanem az azt megelőző 8 év munkájának gyümölcse érett be most. Némi csúszással, igaz, de csak lepottyant a fáról.

A mostani kormányt csak azzal lehet vádolni, hogy a valódi felelősök szabadlábon vannak, és élnek mint Marci Hevesen.

Mert az hogy devizában vagyunk eladósodva az a korábbi kormány(ok) felelőssége, meg az akkori jegybanké, meg a pénzügyi felügyeleteké. Ezerszer ki lett tárgyalva, az emberek nem seggfejségből vették fel a hiteleiket CHF/YEN ben, hanem mert egész egyszerűen AKKOR CSAK ABBAN ÉRTE MEG. Nekem is volt CHF hitelem, kb 5-6x fizettem többet, mintha forintban vettem volna fel uyganazt a hitelt. Az is igaz, hogy a törlesztő részletem 70%-al volt több már a végére, de azt megelőz időszakban meg 50%-al volt kevesebb mint ugyanaz Forinthitelben.

Mivel a bérek le vannak nyomva a bék a segge alá, így szinte mindenki rá van szorulva a hitelfelvételre, ha élni akar - pl ha lakást akar valaki magának (az albérlet sem olcsóbb, legfeljebb rugalmasabb - de a végén meg nem lesz a tiéd), a többségnek a jövedelméhez képest aránytalanul nagy hitelt kell felvennie. Márpedig élni kell valahol. Ugye?
Az, hogy dolgozz vagy tanulj többet az egy demagóg szöveg. A közoktatás minősége szar (amit szintén az emút8év alatt csak tovább romlott - az elit iskolákat meg csak a kiváltságosok tudják megfizetni), munkalehetőség 11%-os munkanélküliség mellett legfeljebb csak feketén van... és itt el is érkeztünk a valódi forrásához a problémáknak.

Az ország nem azért van szarban mert hiteleket kellett felvenni, vagy elhibázott volt a gazdaságpolitika. Nem. Hanem a nyomott bérek miatt. A többség minimálbér vagy annak közelében keres, és nem mellesleg nagyon sokan szürkén (részben bevallott jövedelemmel) vagy feketén dolgoznak. Tehát az első és legfontosabb az lenne, hogy a feketén dolgoztató munkaadókat irgalmatlanul büntetni (teljeskörű vagyonelkobzás, és 20 év kényszermunka), és a minimálbérek jelentős emelése.

Jövedelemadót csak bevallott jövedelemből lehet levonni, járulékokat úgyszintén. Fogyasztóképes kereslet is csak jövedelemből van. Ha ezek nincsenek, nincsen se fogyasztás se pedig adó. Emelhetik az ÁFÁ-t akármeddig, csak azt érik el vele, hogy külföldről fognak mindent vásárolni és csempésznek majd. Kaját már most érdemes az osztrákoknál megvenni, aki teheti, mert jobb minőséget kapsz, és nem mellesleg 10-20-30%-al olcsóbban(!!)

És ezt lehetne sorolni, de minden probléma ebből származik.

Meridian74 2011.11.26. 21:06:29

@Meridian74: "kb. 5-6x fizettem többet, mintha forintban vettem volna fel ugyanazt a hitelt."

Mármint alkalmankénti egy-egy aktuális havi törlesztőrészletnél... összességében kevesebbet fizettem - jóval - mintha eleve forinthitelben vettem volna fel a hitelt.

Persze aki a válság előtt kevéssel vette fel a hitelét az már ugyanezt nem mondhatja el.

2011.11.26. 21:15:02

@Meridian74: No,azért nekem erős a gyanúm, hogy az elmúlt 18 hónap termése is vaskosan benne van. Orsósék beleavatkoztak a bankok üzletébe, hasraütésszerű válságadót vetettek ki a multikra, _ezek_után_ kicsit sem meglepő, hogy befektetésre nem javasolt ország lettünk. Melyik befektető menne szívesen olyan országba, ahol egyik napról a másikra kikiáltják nép ellenségének, és szó szerint kifosztják? Én ugyan a pontos indoklást nem ismerem, de valószínűbbnek tartom, hogy a fentiek a leminősítés okai, minthogy a "zelmútnyócév" meg hogy "gyurcsányahibás." Akció-reakció, ez ilyen egyszerű.

Meridian74 2011.11.26. 21:21:35

@Ásó[Mosó]maci: fel kell lázadni ez ellen. Budapesti BKV-t az autósok fizessék meg??? MILYEN ALAPON??! Fizesse budapest, a sok balfasz zsidóval egyetemben - akik eltűrték 20 évig Demszkyt.

Meg fizessék meg azok, akik tönkretették a BKV-t. 20 év alatt hogy van az hogy nem cserélték le a gépjárműállományt 2x? Tízévente illene cserélni, amortizációs költséget bezzeg elszámolták, ugye?!

Miért szaladgál Hagyó és kompániája szabadlábon? Hogyhogy még nem kobozták el ő és hozzátartozóinak teljes vagyonát?! Hogy lehet az hogy a Hunvald-félék megússzák?!

Hogy lehet az hoyg nem vették elő Medgyessit azért mert elengedte az oroszoknak a cirka 60 millió dollár államadósságot, annak ellénre hogy az orosz fél lebartelozta volna? (pl megépítették volna ők a 4-es metró-t... nem lehet azt mondani, hogy szarul tették volna, hisz Moszkvában 20x ennyi metró van, és itthon is orosz szerelvények vannak, amelyek még 35(!) évesen is képesek működni! Vagy ha nem metró, adtak volna vasat olajat gázt vagy akármit, amit csak igényeltünk volna - ehelyett jótékonykodtunk. Mire fel??!).

Hogy lehet az hoyg a BKV-nál 20-100 milliós végkielégítések vannak, holott minden évben állami segítségel tudott csak fennmaradni a vállalat, azaz tehát mire fel az aránytalan összegű jutalmazások? Ugyanígy persze a MÁV-nál is, de az nem budapesti vonatkozású.

Én azt mondom, állampolgári engedetlenséget kell alkalmazni, mert ha az autósok (ha megtehetnék - de persze sokan eleve nem tehetik meg) csak 2 hétre letennék az autójukat, akkor az államnak CSŐDÖT kellene bejelentenie. Az ilyen adókat egyszerűen nem kell befizetni.

A legtöbben nem luxusból autóznak. Főleg nem 10 évnél öregebb autókban. Erre bazzd szmogriadó, parkolási díj, útadó, faszomtudja milyen adó, regadó, törzskártya zöldkártya (amit egybe vontak a műszakival, de ettől még fizetni kell a nagy semmiért), gyakorlatilag felsorolni sem tudom a 30 söralátétre rúgó adótípusokat, mellett további adókat akarnak kivetni az autósra? DUGÓDÍÍJ???!!

Hát csinálj rendesen működő tömegközlekedést, P+R parkolókkal, mindazzal együtt hogy ne autózni kelljen. Mert az autózás sem olcsó, de még mindig jobb mint tömegközlekedni.

Ha meg nem tudnak ilyet csinálni, akkor menjen csődbe a BKV és takarítsák el a romokat, hogy legyen helye egy újnak.

Meridian74 2011.11.26. 21:26:01

@Hörömpő Töhötöm: ez hülyeség. Ha nem orbánék (honnan veszed, hogy orsósnak hívták? talán ha mutatnál egy rendes forrást, mert nem találtam még - csak a komcsik terjesztik ezt a hülyeséget) nyerik meg a választásokat, akkor azonnal megnyertük volna a bóvli kategóriát, ne feledjük már el mi volt közvetlenül 2010 áprilisa előtt...

Secnir 2011.11.26. 21:55:15

@tryclops: @csizsikpizsik:
parlament elé szarni? önkéntesen DNS mintát adnátok a TEKnek?
hülyék.
ennyi erővel szarhatnátok egyből matolcsy szájába is.

2011.11.26. 21:55:55

@Meridian74: Arról nem lehet vitatkozni, hogy mi lett volna, ha, mert azt senki sem tudhassa biztosan. A tények viszont makacs dolgok: a nemzetigonosztörpenapoleonpolgártárs a külföldi befektetők orrára koppintott és a zsebükbe kotort, de könyékig ám, erre reagálva ők befektetésre nem javaslott országgá minősítettek. Szerintem jól látható az ok-okozati összefüggés, nevetséges itt két évvel ezelőtti dolgokra mutogatni!

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2011.11.27. 11:18:23

@Meridian74: Én ezt már nem az elmúltnyócévre kenném :-P

ketroot 2011.11.27. 12:22:39

@Hörömpő Töhötöm:

"A leminõsítést magyarázó elsõ tényezõvel kapcsolatban a Moody’s megjegyzi: kétségek övezik a közép távú célok teljesülését a magasabb finanszírozási költségek, valamint az alacsonyabb gazdasági növekedés miatt. Magyarország 2010 végén fennálló 81%-os adósságrátája magasabb, mint az ugyanilyen Baa3-as minõsítéssel rendelkezõ országok mediánja. Igaz, hogy a kormány elkötelezett az államadósság GDP-hez viszonyított arányának 50%-ra történõ csökkentésére 2018-ig, a kormány közép távú stratégiája nem világos és az egyszeri tételek, így a nyugdíjvagyon államosítása, nem javítják az adósság fenntarthatóságát hosszú távon. A hitelminõsítõ úgy véli, hogy a kormány jövõ évre kitûzött 2,5%-os hiánycéljának teljesítését meg fogja nehezíteni a magasabb finanszírozási költség és az alacsonyabb növekedés. Eközben a konvergencia programban a kormány 2,2%-os hiánycélt tûzött ki 2013-ra, azonban nem látható, hogy a kormány hogyan akarja ezt elérni egy alacsony gazdasági növekedéssel jellemezhetõ környezetben - fogalmaz lesújtóan a Moody’s közleménye, ami egybecseng az Európai Bizottság két héttel ezelõtt ismertetett véleményével.

Közép távon az ország gazdasági növekedését belsõ és külsõ tényezõk is visszafoghatják, ezek pedig növelik a hiány- és adósságcsökkentõ tervek teljesítését. A hitelminõsítõ lényegesen lerontotta a magyar gazdaság növekedésére vonatkozó elõrejelzését: az idei évre 1,5%-os, míg 2012-re 0,5%-os GDP-bõvülésre számít (korábban 2,7 és 2,6%-os növekedést vetített elõre). A gazdaság közép távú növekedési potenciálját visszafogják az adósság leépítése miatti gyenge kereslet, valamint a strukturális problémák, így a magas munkanélküliség és az alacsony foglalkoztatottság. Emellett a külsõ tényezõk sem túl biztatóak a magyar növekedési kilátások szempontjából, miután Magyarországot is érinti a fõbb kereskedelmi partnerek, elsõsorban Németország kilátásainak romlása - magyarázza a Moody’s. Emellett a bankok hitelezési képességét visszafogja a nemteljesítõ hitelek emelkedése, a kormány legutóbbi, bankok eredményességét befolyásoló intézkedései, valamint az anyabankoktól származó forráslehetõségek csökkenése.

A leminõsítés másik magyarázó tényezõje az ország kiszolgáltatottsága a külsõ sokkokra, ami az államadósság struktúrájából származik, ami a kormány számára komoly kihívásokat okozhat a finanszírozási költségeket illetõen - magyarázza a Moody’s. Az államadósság megközelítõleg 64%-át külföldiek birtokolják, ezek kétharmada devizában denominált - hívja fel a figyelmet a kockázatokra a hitelminõsítõ. Emellett a következõ három évben jelentõs lesz a magyar állam finanszírozási igénye. Az ország adósságdinamikáját már most lényegesen befolyásolja a forint gyengülése és a gazdaságpolitika hatékonyságát övezõ bizonytalanság tovább rombolhatja a piacok bizalmát. Ez utóbbi hatása már jelentkezett az idei évben, miután az állam csak drágábban tudott forrást bevonni a piacról - emeli ki a Moody’s, amely megjegyzi: a bankszektor és a magánszektor is tetemes külsõ adósságot cipel. Ez pedig csak tovább növeli az ország sérülékenységét. A 2011-re várható 131%-os (GDP-arányos) külsõ adósság nagyon magasnak mondható, a többi Baa3-as osztályzattal rendelkezõ országhoz képest."

portfolio.hu

(ps. zsidózni meg elmúltnyolcévezni szerintem nem itt kellene...)

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2011.11.27. 13:32:29

@ketroot: Ugyan hagyd már, Ő később kapta meg az eligazítást, és csak mostanra ért ide hőbörögni, amikor már mindenki elment és nem oltják le, mint a villanyt.

Viktus 2011.11.27. 13:50:21

"civilkontrol 2011.11.26. 21:28:16
Életem orbánista fejezete ezen a ponton zárul.
Sosem gondoltam, hogy matolcsy egyszál magában találja ki ezt a sok okosat, de azt végképp senki sem gondolhatja, hogy „háború” idején ha a vezér odaszól, hogy: „elég lesz gyurika” akkor gyurka erre flegma mosollyal előhúzza a farkát és dafkéből rápisál a magfesz kábelre.

Ezt együtt fundálták ki a fiúkák, László Csaba is ezt említette.
Rendben, nem jött be, volt már ilyen.

Leülnek, megbeszélik a 11 közgazdival, hogy igazodni kéne a német nullás gdp-hez, be kéne fejezni az összeesküvés-elméletes kurvaanyját, kéne valami koherencia félét csempészni a gazdaságpolitikába (az ellenség már ettől össze-vissza zavarodna), mi több, meg kéne állapodni az ellenséggel, (ha másért nem is, legalább a mérete miatt), de leginkább be kéne hegeszteni a gyurka száját, hogy önerőből és parancsra se tudjon győzelmi jelentéseket meg statáriumot hirdetni.

Ezzel párhuzamosan kijön a gyurka, belemosolyog a kamerába és bejelenti, hogy
„Magyarország kormánya bizonyította, hogy a pénzügyi egyensúly szempontjából az Európai Unió legjobb országai közé tartozunk”
meg persze „Voltak, akik ki is mondták, hogy itt egy spekulációs támadás egyik eleme van”

Na itt kéne elmenni a picsába uraim, gyuristúl, viktorostúl, mindenestúl.
A fityeszben még meglévő racionalitás gyorsan álljon a sarkára és zárja rövidre a víziógyár sorsát, mert ennek így tényleg katasztrófa lesz a vége.

Nem tudom ki hogy van vele, de a környezetem kivétel nélkül forr a dühtől.
Ebből óriási csattanás lesz. "

dr. Aullah 2011.11.28. 08:08:23

@Viktus: Óóóó... ne féljél. Még ezek is jobbak lennének.

Viktus 2011.11.29. 14:31:09

Megkezdődött a 2012-es költségvetési törvényjavaslat mintegy 600 módosító javaslatáról. A kormány által támogatott sor nem írja át a lényegesen a büdzsét, így az 1,5 százalékos gazdasági növekedéssel és 268 forintos euróval számol 2012-re, magyarán a költségvetés tervezet már most megbukott.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/mar_most_megbukott_a_2012-es_koltsegvetes.503310.html

süti beállítások módosítása