Skip to content


       Szűrés lista

Nem viccelnek: Szájérné Tünde lesz az Országos Bírói Hivatal elnöke

Azt hittem, azért van olyan határ, amit még egy kétharmados demokráciában sem lépnek át.

Lázár János a múlt héten felballagott a Sándor-palotába és átcsúsztatott két nevet az Elnök úrnak.
Pénteken Schmitt Pál be is jelentette, hogy Handó Tündét és Darák Pétert javasolja az Országos Bírói Hivatal (OBH), illetve a Kúria elnöki pozíciójába.

A két jelöltet ma meg is hallgatta az Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság, a támogatást megkapták, holnap szavaz róluk az Országgyűlés. Az eredmény és siker garantált.

(fotó: HVG)

A jelölés természetesen teljesen jogszerű, viszont morálisan teljesen vállalhatatlan.

Ugyanis Handó Tünde Szájer József felesége. Azé a Szájer Józsefé, aki az Ipadján kidolgozta az új Alkotmányt, azt az új alkotmányt, ami lehetővé teszi, hogy most a felesége az Országos Bírói Hivatal vezetője legyen.  A kör bezárul.

Képzeljük el, hogy az USA-ban az elnök egy pártbeli szenátora feleségét jelölné a Legfelsőbb Bíróságba ...

Mivel valószínűleg sok és tekintélyes bíró lenne méltó erre a pozícióra, valami oka csak volt, hogy éppen Szájernét, a Fővárosi Munkaügyi Bíróság elnökét jelölték.

Ez az egy ok, pedig sajnos nem más, minthogy ő biztosan fideszes.

Lázár szerint "az OBH élére pedig olyan jelöltre lenne szükség, aki képes egy ekkora szervezetet üzemeltetni és működtetni, aki egyébként a bírói társadalom támogatását is bírja és képes a bírók szempontjait érvényesíteni a társadalom és a kormányzat berkeiben."

Ez semmiben sem különbözik attól, hogy egy önkormányzati közbeszerzésen a polgármester feleségének a cége nyer. Van, amit nem illik és kész. Ezt utáltuk a Kádár-rendszerben, hogy sosem a szakmai tapasztalt döntött, hanem a pártszínek, no meg a nyelv hossza és csapások sűrűsége. És ugyanez folytatódik tovább, csak nem az MSZMP űzi mesteri szinten a káderpolitikát, hanem a Fidesz.

Sajnos nem tudom melyik verzió a rosszabb:
- tudják, hogy ez oltári gáz, de a "magasabb érdekek" miatt keresztülverik
- nem értik, hogy mi ezzel a probléma

"Bírósági forrásokból a hvg.hu úgy tudja, Handó Tünde a mai napig közeli barátja a kormányfő családjának is; Lévai Anikóval az elmúlt évtizedekben számos közös, nyilvános programon vett részt, többek között színházba is együtt járnak.  A 80-as években a Bibó-szakkollégiumban együtt lakott Orbán Viktorral, Simicska Lajossal, Lévai Anikóval, Szájer Józseffel és a negyedéves Kövér Lászlóval is."
 
Handó roppant nagy hatalmat kap:
- Ő döntheti majd el, hogy ki lesz bíró és bírósági vezető Magyarországon.
- 137 új bíróról és két új törvényszéki elnökről (megyei bírósági vezetőről) dönthet a kinevezése utáni első hónapokban.
- Az igazgatási vezető új állomáshelyre helyeztetheti a bírókat.
- A törvény indoklása szerint a hatékonyságra tekintettel ügyeket is áthelyezhet az illetékesről egy másik bíróságra.

Valószínűleg ezért a hatalomért vállalta fel a Fidesz Handó jelölését. Lassan teljesen bezárul a kör, minden - papíron független - intézmény élére odakerültek a saját embereik, nem is kis időre bebetonozva.

Címkék: fidesz bíróság abszurd pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr743457541

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Kedves Vezető ellenőrzése alá vonja a bíróságokat 2011.12.14. 13:51:16

Világra szóló botrány, hogy az igazságszolgáltatás teljhatalmú és hosszú évekre bebetonozott vezetője egy kormánypárti politikus felesége és az Orbán család személyes barátja. Már a látszatra sem adnak....

Trackback: A Kedves Vezető ellenőrzése alá vonja a bíróságokat 2011.12.14. 13:51:16

Világra szóló botrány, hogy az igazságszolgáltatás teljhatalmú és hosszú évekre bebetonozott vezetője egy kormánypárti politikus felesége és az Orbán család személyes barátja. Már a látszatra sem adnak....

Trackback: A Kedves Vezető ellenőrzése alá vonja a bíróságokat 2011.12.14. 13:51:16

Világra szóló botrány, hogy az igazságszolgáltatás teljhatalmú és hosszú évekre bebetonozott vezetője egy kormánypárti politikus felesége és az Orbán család személyes barátja. Már a látszatra sem adnak....

Trackback: Válságos üzletindítás 2011.12.13. 19:10:02

Válságos üzletindítás avagy lehet-e „biztosra” menni ma?   Az üzlet szempontjából, mindig van bizonytalan időszak, bizonytalansági tényező. Egy nehéz gazdaság

Trackback: Lefejezték a címerünket! 2011.12.12. 22:07:22

Ha valaki mostanában megnézi a Magyar Szocialista Párt (MSZP) sajtótájékoztatóit, óhatatlanul felfigyel a díszletekre, amelyek tervezésére és prezentálására az MSZP (szlengben: maszop) mindig is nagy gondot fordított. Érthető ez, hisz ha nincs tartalma...

Trackback: PEN CLUB elnöki poszt + államtitkári szék? Basszus, mi lehet összeférhetetlenebb? 2011.12.12. 17:55:27

A Petőfi Irodalmi Múzeumban 2011. december 7-ei lezajlott tisztújítás eredményeként a Magyar PEN Club új elnöke Szőcs Géza lett. Szőcs Géza költő, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkára. Ami mindenféle túlzás nélkül meglehetős...

Trackback: PEN CLUB elnöki poszt + államtitkári szék? Basszus, mi lehet összeférhetetlenebb? 2011.12.12. 17:55:09

A Petőfi Irodalmi Múzeumban 2011. december 7-ei lezajlott tisztújítás eredményeként a Magyar PEN Club új elnöke Szőcs Géza lett. Szőcs Géza költő, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkára. Ami mindenféle túlzás nélkül meglehetős...

Trackback: Orbán Viktort becsapták Brüsszelben 2011.12.12. 12:40:57

Nem mondták meg neki, hogy miért hívták meg a brüsszeli csúcsra. Számára még ott sem derült ki semmi. Szerinte egy sima díszvacsora volt. Valószínűleg hottentotta nyelven folyt a diskurzus, amit a szegény Kedves Vezető nem értett, és nem volt vele tolm...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tucsko1 2011.12.13. 10:50:16

@miszter iksz: Teljesen jól látod a dolgokat, végre egy normális ember... Milyen gáz volt 270-ért tankolni, és 250-ért eurót váltani, meg külföldön nyaralni, mikor szép városunkban itt vannak a járdaszigetek ingyen... És nem igaz, hogy a kormányban despotizmus, és urambátyámszájerkomám stílis uralkodik, mert itt minden demokratikus, és jó, és kiváló matolcsista gazdaságpolitikát folytatunk, ránk irigy Európa.

Megmondaná valaki, hogy hol lehet itt hányni???

miszter iksz! Igyunk inkább egy sört, és röhögjünk jó nagyokat.... Úgy látom neked legalább stílusod van... :D :D

Kakimaki0123456789 2011.12.13. 10:50:21

@Virág et.: Van ertelmes, mersekelt jobboldal is.... valahol biztos van. Szerintem amit Orban csinal az oket is lejaratja, evekre, evtizedekre. Itt lenne az ideje hallatni a hangjukat.

Virág et. 2011.12.13. 10:53:17

@Kakimaki0123456789: Ezt soha nem tagadtam. Csak most Magyarországon ez a réteg láthatatlan. Ha valaki a jobboldalon ki mer beszélni, az nemsokára árulónak lesz kikáltva és úgy végzi, mint az MDF vezetői pl.
Nincs ellenhang a Fidesszel szemben azon az oldalon, csak a széljobbról, de azok komolytalanok.

Virág et. 2011.12.13. 10:58:24

@Blogger Géza: Aki bíró akar lenni szakvizsga és sok év titkárkodás után, annak jóban kell lennie Szájernéval, mert ő dönt róla. Aki már bíró és szeretne feljebb lépni a szamárlétrán és vezető lenni, karriert építeni, annak is jó viszonyban kell vele lennie, mert erről is ő dönt. Aki már vezető, annak is kell a jó kapcsolat, ha az is akar maradni.

A titkári fizetés kb egyharmada a bíróinak. Ha valaki titkár (szakvizsgázott jogász a bíróságon, de még nem bíró, mert nem nevezték ki), semmi nem garantálja, hogy valaha is bíró lesz. A vezetői pótlékok sem kevés pénz. Szóval igen, a pénztárcája Szájerné kezében van.

Na így várj tőle befolyásmentes döntéseket.

nexialista · http://nexialista.blog.hu 2011.12.13. 10:59:41

szegény szájer gyerekeknek semmi zsíros pozíció nem maradt?

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.12.13. 11:15:00

@Kakimaki0123456789:
Aki ténylegesen jobboldali, az előbb szavaz az MSZP-re, mint a Fideszre. A Fideszben semmi jobboldali sincsen, ahogy az MSZP-ben meg semmi baloldali. Sőt, a Fidesz gazdaságpolitikája leginkább a jobboldali gazdaságpolitikával megy szembe.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.12.13. 11:15:33

@nexialista:
Miért, szerinted az EP képviselőség nem elég zsíros?

AzHofi 2011.12.13. 11:17:30

Ezen mit kell kiakadni? A cigányok is a saját embereiket ültetik a kupacok tetejére, amikor lomi van. Ha van ott értékes haszonanyag, ha nincs. Még jöhet a kupacra a házból.

iparterves 2011.12.13. 11:19:40

@Kandabula: Te viccelsz, barátom, ugye? Akkor a bíróság egy-kétezer egyedi bíró uradalma?
Mert az!
Akkor nem viccelsz, ugye, barátom?

miszter iksz 2011.12.13. 11:20:47

Tucsko1, köszi az ötletet, járdaszigeteki nyaralást megemlítem otthon az asszonynak, hátha érdekli! :D

AzHofi 2011.12.13. 11:24:23

Ja, amúgy ott a bimbószakkolégiumban biztos sokat dugtak, hogy valami érdekes témáról is legyen szó. :-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.12.13. 11:30:58

micsoda meglepetes...

valamivel ki kell fizetni tundiket, amiert nem adta ki, hogy szajer csobuzi es alibifelesegeskedett mellette...

es ugye a lojalitas sem kerdeses igy:-)

dbeata 2011.12.13. 11:38:36

@Holden: Nem csodálkoznánk, ha nem azt sulykolta volna Orbán és bandája, hogy ez undorító ez a hatalomosdi, és hogy ők másképp csinálják eztán. Megnéztem volna a választások eredményét, ha az óriásplakátokon nem a "Csak a Fidesz!" szlogen, hanem ilyenek lettek volna, hogyaszongya: Lebóblizzuk az országot! Államosítjuk a nyugdíjakat! Mindenhová az urambátyáinkat ültetjük! Az ÁFA-t 27%-ra emeljük! Az Euro árfolyamot megemeljük! A devizahiteleseket ostoba beszólásokkal lehetetlenítjük el! A gazdagokat dotáljuk, a szegényektől elvett pénzből! Emeljük az EVA, és az iparűzési adót! stb stb. Bár, ha jól belegondolok, a Csak a Fidesz szlogen legalább azt tényleg beváltottátok. Csak a Fidesz tagjait mindenhová!

nu pagagyí 2011.12.13. 11:38:52

@Virág et.: A Fideszben csak úgy lehet előrejutni, ha előbb gerinctelenségi próbát tesz az illető, így viszont elveszti minden hitelét. Így, ha vannak is még értelmes emberek azon az oldalon, ideje lenne külön pártot alapítaniuk, egyébként ők is cinkosok lesznek a nemzetrontásban.

miszter iksz 2011.12.13. 11:53:17

dbeata: tök igazad van, és a világ legegyszerűbb törvényével meg lehetne ezt oldani: valós programmal kampányolni. Amint (ilyen szinten, mint általában szokás) eltérnek attól, bukta. Csakhogy a törvényeket ők hozzák, és nem fognak maguknak keresztbe tenni. Egyébként abban igaza van Holdennek, hogy a hatalomban ez így szokás. Ez egy bizonyos szintig szerintem is elfogadható, de amit a Fityisz művel, az tényleg más. Arrogancia és konokság minden területen, sikerkommunikációval vegyítve - újbeszél, ugye. A cél nem az, hogy a rokonnak is jó legyen, hanem az, hogy minden a párt irányítson. Nem az mszp a kommunista párt utódja, hanem a fidesz... és ezt sajnos nap mint nap meg is mutatják.

2011.12.13. 11:55:30

@dbeata: Nem olyan régen volt, hogy valakinek volt pofája 100 milliós végkielégítést adni magának a liberális főpolgármester uralma alatt, vagy ezt már elfelejtettétek? A Hagyó név mond neked valamit? Talán a szocialisták azzal kampányoltak, hogy 22 ezer milliárdos lesz az államadósság az uralmuknak köszönhetően? Legyünk már egy kicsit elfogulatlanok. De ne feledkezzünk el Orbán apuka kőbányájáról sem, meg a tokaji szőlőbirtokokról, meg a Millenáris kht-ról!

Én azt mondom, a hatalom egyforma mindenütt és minden irányból. Homogén és izotróp! És a hatalom csak azért tud uralkodni rajtunk, mert mi mindig kimerítjük magunkat a hülye állóháborúval (én persze kivétel vagyok). A liberális és a szoci, a fideszes és a jobbikos mindig vitatkozni fog, és utálni és a sárba fogja gyalázni egymást az ilyesféle fórumokon, és amíg ezzel szépen elfoglalja magát, és örül, hogy végre pofázhat, és utálhatja a másikat, addig a hatalom szépen szövögeti a hálóját.

Ne legyünk álszentek! Sehol sincs igazi demokrácia és nem is lehet, mert az maga lenne a káosz. Minden demokrácia diktatúra egyben. De a diktátoroknak is tudniuk kellene, bár sohasem fogják valóban tudomásul venni, hogy egy Kadhafit, vagy egy Mubarakot, vagy uram bocsá' egy Putyint is pillanatok alatt elsöpörhet egy igazi vihar.

A választás nem arról szól, hogy ki váltja majd be az ígéreteit, hanem arról, hogy ki fog uralkodni, és ki cseréli le az irányító és uralkodó réteget. Mindenki, mindenhol ezt csinálja. Gondolod, hogy Obama fajgyűlölő déliekből válogatta össze a testőrségét? Ébredjünk fel végre, és ne egymást csépeljük!!!

dbeata 2011.12.13. 12:04:37

@Holden: Annyiban azért egyetértek, hogy a hatalom mindig ilyen, és abban is, hogy az előző 21 év sajnos arról szólt, hogy politikusaink a zsebeiket tömték, és kiárulták az országot. VISZONT: az Orbán kormány el...ta. Nem kicsi, nagyon. És sajnos nem hajlandó belátni. A diktatúrák azért valamennyire a saját országuk javát kívánják szolgálni, nos ez az Orbán és Matolcsy féle gazpolnak nemhogy nem sikerült, hanem egyenesen tönkreteszik az országot. Bármi áron.

sh4d0w 2011.12.13. 12:07:37

Orbánnak igaza volt: lesz 1 millió új munkahely!

A pereputtynak, meg a vajdatársaknak...

Vidéki 2011.12.13. 12:19:45

@Virág et.:

Virág et. 2011.12.13. 10:47:44

„ Csak az igazat, a színtiszta igazat!”

Írod: „ Élvezet olvasni, ahogy a "jobboldali, konzervatív" kommentelőknek (vagy éppen politikusoknak, akik persze emellett bőszen komcsiznak)”.

Ha elolvasod hozzászólásomat, abból kiderül, hogy egyet se komcsíztam, viszont egyet Hillary Clintonoztam.

Ez nem lehet ok arra, hogy engem a „a "jobboldali, konzervatív" kommentelők” általad irracionálisan megvetett csoportjába soroljál be.

Most a politikai bíráskodással rettegtetsz.

Olvasd el Terézágyú 2011.12.13. 08:53:06 kommentjét, miszerint: „Bezzeg amikor Hiller István feleségét kinevezték húsz évre legfelsőbb bírónak, akkor nem szóltak egy szót sem!!!!!!!”

Hiller István pártpolitikus és miniszter is volt, a naccsos asszonyból mégis húsz évre legfelsőbb bíró lehetett.

Szájer József csak egy egyszerű EU parlamenti képviselő, egy a hatszáz valamennyiből.

Értelmetlen dolog a feleségétől rettegni, ha Hillerné naccsos asszonytól annak idején elfelejtettél rettegni.

Ironfist 2011.12.13. 12:20:22

@Vidéki:
HAZUDSZ, VIDÉKI, HAZUDSZ!

2011.12.13. 12:22:02

@dbeata: Nem szeretném ezt a kormányt védeni, de 22 000 milliárdos hiányt kaptak (kaptunk) örökségül a szocialistáktól. Mi a f...-t lehet ezzel kezdeni? Nem sokat, amit lehet megtették: bankadó, magánnyugdíjpénztárak, stb. Ezt az országot már tönkrették a liberális elvek, ezen már nincs mit tönkretenni.

De nézzük meg Európát! Közös pénz, hatalmas apparátus, bölcs, okos politikusok, és mi lett belőle, Európa a szakadék szélén. Ha ők ennyit tudtak ebből az egészből kihozni, akkor a mi kis országunktól ne várjuk csodát.

Amit nagyon hiányolok, senki sem kérdezi meg, hová lett a görögök a pénze? Ha a görögöknél lenne, akkor minden görögnek aranyfoga lenne. Mint ahogy azt is hiányolom, hogy senki sem kérdezi meg, mi lett a mi 22 000 milliárdunkkal? Mert ha magunkra költöttük volna, akkor nekünk is aranyból lenne a fogunk!

Ezek az igazi kérdések! Ne ragadjunk le az álproblémáknál, kérdezzünk rá a lényegre!

És talán az véletlen, hogy amint felmerülnek az igazi, lényegi gondolatok, az Index címlapjáról valahogy azonnal lekerül ez a poszt, én is csak a history-ból tudtam visszahozni a linket? Összeesküvéselmélet? Bár csak az lenne, de ez sajnos a valóság!

2llkedő 2011.12.13. 12:27:00

@Holden: "Mint ahogy azt is hiányolom, hogy senki sem kérdezi meg, mi lett a mi 22 000 milliárdunkkal?"

Kérdezd meg az összes kormányt a rendszerváltás óta. Ebben benne van Viktorka is.

Logan Grimnar 2011.12.13. 12:29:17

@Virág et.: Nem tudom, hogy Baka milyen ember,de mondjuk akkor felhoznám neked Hiller Pityu feleségét akit legfelsőbb bírónak kineveztek, és az ő állásáért is repült ember.
Volt beszólni katona??

2011.12.13. 12:32:44

@2llkedő: Látod milyen elfogult vagy! Én nem azt kérdeztem, hogy kicsoda, hanem azt, hogy hova lett? Azaz, hogy most kinél van! Így már érthető?

Nem az a lényeg, hogy Viktorka, vagy Ferike, hanem az, hogy hol van most, és hogyan lehetne visszaszerezni!

dbeata 2011.12.13. 12:38:36

@Holden: Bocs, de ezen kormány ostobaságát ne takard azzal, hogy máshol se jobb a helyzet. Engem nem az érdekel jelen pillanatban, hogy hol a görögök pénze, hanem hogy miért emelkedett meg 10e Ft-tal a törlesztőm amikor Kósa és Szijjártó benyögte a görög válságot Magyarországon ezen a nyáron. Meg hogy miért is drágult meg ennyire az euro hirtelen, és lett a motorolaj az autóba hirtelen dupla annyi, mint múlt héten. Valamint hogy miért nekem kell dotálnom az üres kasszát növekvő adókkal (ÁFA, gázolaj, stb.), amiknek az oka leginkább a buta gazdaságpolitika.

2llkedő 2011.12.13. 12:40:54

@Holden: "Én nem azt kérdeztem, hogy kicsoda, hanem azt, hogy hova lett? "

Erre írtam, hogy kérdezd meg az összes eddigi kormányt, hogy hova tette?

"hanem az, hogy hol van most, és hogyan lehetne visszaszerezni!"

Nézzél régi fényképeket, és nézzél körül most az országban. Hogy hogyan lehet visszaszerezni? Nehéz lenne visszabontani az utakat, vasutakat, fürdőket, városközpontokat, mert abból nem lenne pénz, viszont sokat kellene rákölteni.

Holden (törölt) 2011.12.13. 12:55:54

@2llkedő: Ne mondd már nekem, hogy a 22 000 milliárd látszik az országon! Egyedül az autópályák, amiket látok, azért meg fizetni kell! Én a 90-es évek elején szerettem Pestre járni, mert szép volt, most ha munka ügyben fel kell mennem, csak pusztulást látok mindenütt, és örülök, ha hazajöhetek. Hol van itt 22 000 milliárd? Nem látszik annak a töredéke sem!

Virág et. 2011.12.13. 13:01:56

@Vidéki: Te politikus vagy vagy csak olvasni nem tudsz? Szaladj neki mégegyszer.

@Logan Grimnar: Ez Vidékinek is szól. Hiller István felesége Dr. Farkas Julianna magyar-latin szakon végzett főiskolai tanár, az életrajza szerint a BGF-en tanít. Tudomásom szerint ő se nem jogász, se nem bíró.
Afelett is elsiklott a picike narancs figyelmetek, hogy Handó Tünde BÍRÓSÁGI VEZETŐ VOLT MÁR ÉVEK ÓTA. És ezzel nem is volt baj. A munkaügyi bíróság elnöke volt. Problémázott ezen valaki is? Nem. Miért nem? Mert (hülyék kedvéért innentől nagybetűvel): NEM Ő VOLT A SZEMÉLYZETI TÓTUMFAKTUM, AZ IGAZGATÁS EGYSZEMÉLYI URA. Politikus felesége lehet bírósági tisztségviselő. Nem lehet egyszemélyi atyaúristen. Ha ezt nem tudjátok felfogni, akkor kár tovább beszélgetni, nektek nem fog menni innentől semmi.

Holden (törölt) 2011.12.13. 13:04:05

@dbeata: Ha most ennyivel emelkedett a törlesztőd, mit szólsz ahhoz, akinek az előző kormány alatt 80 000-ről ment fel 160 000-re? És akkor senki sem nyögött be semmit, egyszerűen csak mentek fölfelé a törlesztőrészletek!

Igen, az valóban lényeges kérdés, hogy mitől és hogyan mozog az euró, a svájci frank és a forint úgy, ahogy. Nem érdekes, hogy amint bejelentik az IMF biztosító kölcsönét a forint egyből erősödik? Ezt úgy hívják, hogy kifizetjük a maffiának a védelmi pénzt, cserébe nem bántják a forintot. Hogy a f...ba mozoghat ennyire kaotikusan a forint árfolyam. Megmondom: számítógépes hálózatokon áramlik a fiktív pénz, és egy pillanat alatt dönthetnek országok felemelkedéséről, vagy bukásáról. Aki nem tejel, az bukik. Ennek nincs köze Orbánhoz, vagy Gyurcsányhoz, ennek a pénzhez van köze.

És mi elvitatkozhatunk itt szépen, hogy szép dolog-e családtagot protekcióban részesíteni, ám ennél nagyságrendekkel fontosabb kérés, hogy valójában ki uralkodik a pénzpiacokon, a hitelminősítőkön és az országok felett.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.12.13. 13:27:48

@Vidéki: te gumicsizmas.
mikor lett hiller feleseg 20 evre fobiro..?:-DDD

te ostoba barom, ha kineveztek volna teszemazt 2002ben, akkor is lenne meg vagy 10 eve, nem?:-D

es fobiro most? volt akar egy percig fobiro?

nem, te tsz-wescos fajanko:-D

2llkedő 2011.12.13. 13:31:18

@Holden: "Én a 90-es évek elején szerettem Pestre járni, mert szép volt, most ha munka ügyben fel kell mennem, csak pusztulást látok mindenütt,"

Lehet, hogy ideje lenne szemészhez menned?

De ha körülnézel az országban rengeteg helyen látod az Új Magyarország emblémát. Valószínúleg meg lehet találni a korábbi Széchenyi terv eredményeit is. És rengeteg fejlesztás történt a többi kormányok alatt is, amiket nem látsz. De ha ennyire érdekel akkor keresgélj!

esernyősEvezős 2011.12.13. 13:34:20

Handó: nem szégyelltem az Orbán-családhoz fűződő kapcsolatomat

hvg.hu/itthon/20111213_hando_darak_nyilatkozat

Virág et. 2011.12.13. 13:39:26

@evezős: Persze, hogy nem szégyelli, ennek köszönheti a karrierjét. Nem is várta el egyébként senki, hogy szégyelljen bármit is a családi vagy baráti kapcsolatain. Azt azért elvártuk volna, hogy a felkérésre egy elegáns nemet mondjon. Bíróként ilyen fel sem merül, ha a bíró elfogultságának a gyanúja felmerül, arra van jogorvoslati lehetőség. Az OBH elnökének döntése esetén nincs.

Csúsztatni viszont máris tud: az OBH "ellenőrzési" jogköre ugyanis szimplán kimerül egy nem kötelező észrevételezésben. Vidéki és társai kedvéért: kb. mint a szakmai bizottság döntése az Új Színház ügyében. Nagyjából ennyire fogja zavarni Szájernét is, mint Tarlóst zavarta.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2011.12.13. 13:41:30

Most mé'?! A román kutya csau-csaucseszku felesége is mekkora hatalmas tudós volt. Írta a nagy okos könyveket meg miazmás. Mit köll úgy rezegni, majd itt is az lesz. Előre a csaucseszkui úton, éljen a TT!

Holden (törölt) 2011.12.13. 13:42:17

@2llkedő: Van szemüvegem! Kettő is! Kár hogy ennyire offtopiknak kell lennem, de jártál mostanában a kettes metrón? Én ledöbbentem, kb. 15 éves emlékeim voltak, de amikor megláttam a majdnem széteső, agyongrafitizett rozsdás kocsikat, nem hittem el, hogy ez igaz. Itt nemhogy 22 000 milliárdot nem költöttek el, de ennek még a töredékét sem! És ha ez van Pesten, akkor képzeld el, milyenek az utak Kelet-Magyarországon!

Na de én itt már kiszállok, nem akarok végtelen offtopik vitákba bonyolódni, amit akartam leírtam, akinek van szeme látja...

Virág et. 2011.12.13. 13:44:11

@Virág et.: Ez kimaradt: "...az OBT OBH feletti ellenőrzési jogköre". Így értelmes a mondat.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.12.13. 13:51:06

@negondolkozz!majdénmegmondom!: Jó példa.
A falurombolást meg megoldja a cigányság, nem kell ide dózer.

esernyősEvezős 2011.12.13. 13:54:36

@Virág et.: Természetesen, hiszen ha szégyellné magát bármiért is, akkor eleve farba rúgja azt, aki kitalálta, hogy ő legyen bármi is a jelenlegi államgépezetben.
Úgy tűnik, a papíron létező "házasság" ennyi év után meghozta a gyümölcsét a néninek.
Nem vagyunk egyformák, ki a tudásával jut előbbre a ranglétrán, ki meg egy darab papírral, meg egy becipzározott szájjal.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.12.13. 13:56:31

Ja, és még egy adalék, hogy mennyire igazad van.

Fideszkuék kölykei is úgy mulatnak, mint egykoron Nikuék:

kuruc.info/r/6/89363/

togon 2011.12.13. 13:57:00

Aki akkora idiotizmust bír hazudni, hogy Hiller felesége volt 20 évig (!!) a főbíró, az remélem sejti, hogy rengetegen röhöhögnek rajta most is éppen. Bravó.

A Legfelsőbb Bíróságnak még csak női elnöke sem volt soha, így Pistánk élete párja is bajosan tölthette volna be a posztot. Szájer esetében ez nyilván máshogy van...
http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarország_b%C3%ADróságai

esernyősEvezős 2011.12.13. 14:01:16

@togon: A Hiller felesége, mint főbíró c. iróniát mindenki értette, kivéve azt, aki onnantól hivatkozik is rá, mint eklatáns példára!
(Aki idehozta, az szánta vastag túlzásnak, ez teljesen lejött a hozzászólásból, más tészta, hogy az orbánrabszolgahad ma ideküldött tagja készpénznek vette és azóta is hivatkozza bőszen! :-)
Ennyit arról, ki mennyire tájékozott abban, amiről hadovál ...

Virág et. 2011.12.13. 14:05:37

@evezős: Én sem értettem, hogy honnan jött ez, de visszaolvastam. Azért jellemzi Vidékiéket, hogy bármekkora képtelenség is egy hír, pletyka, azonnal és kérdés nélkül elfogadják, ha nekik kedvező.

Egyébként a hozzászólás feltehetően azért kerülte el a figyelmem, mert nem jó példa. Ha Szájernéből LB tag vagy akár elnök lenne, az jóval kevésbé lenne problémás, mint az OBH elnökség. Baka is jobboldali politikus volt kinevezése előtt. Csakhogy az LB az nem OBH, soha nem is volt. Az OBH egész más szervezet, egész más döntési jogkörökkel. Az OBH elnöke gyakorlatilag egyszemélyi OIT lett. Már maga a pozíció is antidemokratikus, ezt tetézik azzal, hogy egy nyilvánvalóan pártos embert tesznek az élére. Ha

togon 2011.12.13. 14:07:59

@evezős: Ach so, én simán feltételeztem, hogy valaki őszintén ezzel jön. Szégyellem, hogy a politika kapcsán már kihalt belőlem az irónia. K ország.

esernyősEvezős 2011.12.13. 14:15:24

@Virág et.: Szájernéből - azok alapján, amiket itt írtak róla - ne legyen semmi! Pont azért, mert Szájerné.
De ugyanígy ne legyen semmi senki más feleségéből/férjéből/apjából/anyjából/gyerekéből azért, mert a rokona az, aki.
Tessen szépen ezt tudomásul venni, mikor ÁLLAMI HIVATAL elnyerését szeretné valaki megcélozni, mint a karrier csúcsát.
("Nem elég becsületesenek lenni, annak is kell látszani!")

esernyősEvezős 2011.12.13. 14:17:56

@togon: Nem gond, csak azért írtam ide, nehogymá' azt kárhoztassuk, akibe még szorult némi irónia, ahelyett, aki olyan sötét, hogy azt sem tudja, mi zajlott ebben az országban, de feszt elhisz mindent bemondásra!
(Bár igaz, ez utóbbi előfeltétel manapság egy orbánrabszolgánál!)

Virág et. 2011.12.13. 14:25:23

@evezős: Én az egész ügy kapcsán abból a nagyon optimista, mondhatni már-már naív és nyilván megdönthető vélelemből indultam ki, hogy Handó Tünde szakmailag amúgy megfelelő jelölt. Mindezek mellett is botrány az OBH vezetői kinevezése.

Terézágyú 2011.12.13. 14:27:47

Egy pillanatra nem nézek ide, és máris én vagyok ennek a Vidékinek a hivatkozási alapja...
Ejjj......................................

zrobasé 2011.12.13. 14:28:45

@Vidéki: "Hiller István pártpolitikus és miniszter is volt, a naccsos asszonyból mégis húsz évre legfelsőbb bíró lehetett.
Értelmetlen dolog a feleségétől rettegni, ha Hillerné naccsos asszonytól annak idején elfelejtettél rettegni. "

muhaha, wehehe, hihihi,hahaha, rotfl,lol, és minden ilyesmi dolog...

ennél jobban magadat égetni, már aligha lehet...

szánalmas netdroid vagy, SZÁNALMAS !!!

a két gyerekednek , mikor mesét olvasol, gondolom azt is valóságnak veszed... :D:D:D

esernyősEvezős 2011.12.13. 14:38:01

@Virág et.:
Az a helyzet, hogy a szakmaiságát sikeresen elfedi a szájernéság.
Valamint: akik ismerik, itt azt írták, emberileg sem egy szerencsés alkat.
Továbbá: erkölcsileg már ott elbukott, hogy belement ebbe az egészbe, így, ilyen módon és ilyen feltételek mellett.
Innentől sajnos ha ő maga mondjuk Herczeg Géza reinkarnációja, akkor is ott van a légypiszok az orcáján ....

Virág et. 2011.12.13. 14:46:29

@evezős: Szinte biztosan tárgyaltam nála. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy emlékszem belőle bármire is.

Virág et. 2011.12.13. 14:47:26

@Terézágyú: Késő, lavinát indítottál el. Holnap jön a Bayer vezércikk. :)

Terézágyú 2011.12.13. 14:51:10

@Virág et.:
vazze...
ez is a gyurcsány meg az elmúlt nyócév hibája....

Vidéki 2011.12.13. 14:53:48

@togon:
Te hazudod, hogy Hiller felesége volt 20 évig (!!) a főbíró.

A Legfelső Bíróság bírája nem lehetett?

Oda nem fél évre neveznek ki embereket.

Pontosan mi most Hillerné munkaköre?

Mondd meg, ha tudod!

esernyősEvezős 2011.12.13. 14:54:54

@Virág et.: Nem voltál elég figyelemmel feléje ... a képeket elnézve pedig figyelemreméltó jelenség!
:-)

esernyősEvezős 2011.12.13. 14:57:20

@Vidéki: Kicsi rabszolga!
Pillogjál felfele egy picinyt, oszt láthatod, hogy Hillerné asszony ugyan doktor, de pedagógiai ... Legközelebb figyelj jobban az oktatáson, mert ugrik a karácsonyi pénz!
(Mielőtt valamire ráugrotok, nem árt tájékozódni!)
:-D)

Vidéki 2011.12.13. 15:03:26

@Terézágyú:

Nagyot csalódtam benned!

Olvassuk el Terézágyú 2011.12.13. 08:53:06 kommentjét, miszerint:

„Bezzeg amikor Hiller István feleségét kinevezték húsz évre legfelsőbb bírónak, akkor nem szóltak egy szót sem!!!!!!!”

Hová jutott el ez a világJ

Már Terézágyú kommentjeiben sem lehet megbízni!

Terézágyú 2011.12.13. 15:04:03

szelidkommando.blogspot.com/2011/07/nekem-egy-ironia-neked-egy-olvasonia.html

"...ahogy Steve Martin, mint Charlie mondta a Roxanne-ban: idézőjelesen beszélek. Ha valaki esetleg nem látta volna a filmet: Az egész Cyrano de Bergerac történetére épül csak mai köntösben, illetve néha köntös nélkül. :) Steve Martin Cyrano, vagyis Charlie, Daryl Hannah pedig Roxane, vagyis RoxanNe. :)
Első találkozásukkor Roxanne meztelenül áll a bokorban, Charlie pedig kérdezi: "Hozzak egy kabátot, vagy valamit?" Mire Roxanne: "Neeeem, írtóó jó itt pucéran állni a hidegben." Következő jelenet: Roxanne a bokrok mögött ugrál továbbra is meztelenül, Charlie a járdán megy. Roxanne kérdezi: "Nem talált kabátot?" Charlie: "Nem azt mondta, hogy nem kell kabát?" Roxanne: "Azt idézőjelesen mondtam." Charlie:"Jaaaa, vagy úúúgy. Na az itt nálunk nem szokás. Az emberek füvet szívnak, de idézőjelesen beszélni azt neeeeem. Utoljára én csináltam, '83-ban, de abbahagytam, mert untam, hogy bámulnak."

zrobasé 2011.12.13. 15:04:53

@Vidéki: TE hitted el, TE kérted számon, TE lovaltad bele magadat !!!

Szánalmas vagy !

múltkor tízszer tettem fel neked kérdést, egyszer sem válaszoltál

most HAZUDTÁL !

mikor a Janicsák idézetet irtad, HAZUDTÁL !!!

SZÁNALAMAS, HAZUG, BÉRDROID VAGY !!!

ha látnák a gyerekeid, miket művelsz itt munka simszó alatt, elszégyelnék magukat.

tartsd be a Biblia jótanácsát : NE HAZUDJ !

esernyősEvezős 2011.12.13. 15:07:26

@Vidéki:
Hejj, ne fokozd, ne fokozd ....!
:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Vidéki 2011.12.13. 15:07:41

@evezős:

Valóban, azt a hibát elkövettem, hogy készpénznek vettem, amit Terézágyú leírt.

Mi ebből a tanulság?

Az, hogy még Terézágyúnak sem szabad hinni.

Pedig olyan szimpatikus neve van.

A híres Teréz Anyára emlékeztet, akinek minden szavában bízni lehetett.

Terézágyú 2011.12.13. 15:14:20

@Vidéki:
"Az, hogy még Terézágyúnak sem szabad hinni.
Pedig olyan szimpatikus neve van.
A híres Teréz Anyára emlékeztet, akinek minden szavában bízni lehetett. "

És híres vagyok a jobbos elkötelezettségemről... :P

A nevem mellesleg inkább a Terézanyu-ra utal, illetve a rézágyúra, de értelmezni lehet úgyis, hogy "te réz-agyú!"
De persze ez nem rád vonatkozik, hiszen a réz ugye vörös...

hopp, várjunk csak: sárga is lehet...!
..............................................................................................

Lobster1978 2011.12.13. 15:15:25

@Vidéki: Ejjj vidéki vidéki... Pedig már komolyan azt hittem, hogy csiszolsz kicsit a kommentgeneráló algoritmusaidon. De nézd a jó oldalát, az már végképp bebizonyosodott, hogy nem lehetsz egy sima script, lévén azok nem lehetnek ennyire hülyék :D

Vidéki 2011.12.13. 15:16:35

@evezős:

Óvakodj Teréz ágyútól!

Rostáld meg minden szavát amit leír!

Szövegeinek valóságtartalmát talán csak Sherlock Holmes lenne képes feltárni sokéves vizsgálódás után.

esernyősEvezős 2011.12.13. 15:16:42

@Vidéki: Tudod, az ember mielőtt reagál valamire/bármire, ha nem biztos a dolgában, utána néz.
Namostan: ha mégsem, akkor biztos a dolgában: Hiller felesége biztos, hogy főbíró volt valamikor - vagy tán még most is az - gondolja és rákontráz.

A hivatkozott hozzászólás ironikus, túlzó voltát MINDENKI levette, mert mindenki TUDTA, hogy Hillerné dr. Farkas Julianna nem jogász (hogy micsoda pontosan, azt persze bizonyára kevesebben).
Ennyi.

Virág et. 2011.12.13. 15:19:16

@Vidéki: Egy wikipédia keresés kiadta. 15 mp.

csárli hárper 2011.12.13. 15:39:00

hagyjátok szegény vidékit, "az a baja hogy sokat volt vidéken, nem fejlődött ki az agya..." :)

Vidéki 2011.12.13. 15:40:16

Valóban megállapítható, hogy Hillerné, Dr. Farkas Julianna
Dékán-helyettes, Intézetvezető, Tanszékvezető
Tanár, tudományos referens
PhD közvetlenül férje, Hiller István (2006 és 2010 között oktatási és kulturális miniszter) alatt dolgozott, a jogtudományokat messze elkerülve.

Virág et. 2011.12.13. 15:46:56

@Vidéki: Ja, ja. 98-ban pedig Orbán alatt nyert felvételt a doktori iskolába, amit nem átallott summa cum laude elvégezni.
Összeesküvés van itten, csak azt nem tudjuk hol.

Szerintem mára befejezheted.

Vidéki 2011.12.13. 15:52:22

@evezős:

Írod: "Tudod, az ember mielőtt reagál valamire/bármire, ha nem biztos a dolgában, utána néz."

De gondolj bele, ha valakinek ilyen jó neve van, mint Terézágyúnak, akkor az ember rögtön Teréz Anyára asszociál, akit boldoggá is avattak.

Kalkuttai Boldog Teréz , a Nobel-békedíj (1979) és számos magas kitüntetés tulajdonosa, aki Kalkutta szegényei között végzett áldozatos munkájával az egész emberiség elismerését kiváltotta.

Vidéki 2011.12.13. 15:55:44

@Virág et.:

Írod: "Összeesküvés van itten, csak azt nem tudjuk hol."

Ne mondd már, hogy "Az ellenség keze, megint betette a lábát"!

Lobster1978 2011.12.13. 16:18:29

@Vidéki: Írod "De gondolj bele, ha valakinek ilyen jó neve van, mint Terézágyúnak, akkor az ember rögtön Teréz Anyára asszociál, akit boldoggá is avattak."
Az EMBER akkor általában nem egy nicknév alapján veszi relevánsnak az adott hírt. Főleg nem egy olyan EMBER akinek többéves netrutinja van. Ezért hihetetlen, hogy te a 3000+ hszeddel és a sokéves netes pályafutásoddal még mindig az algoritmizált válaszadás módszerével dolgozol. Ráadásul baromi unalmas hogy állandóan irreleváns okosságokkal és a témába nem vágó idézetekkel próbálod terelni a témákat. Amit te csinálsz az egyszerű: tényként próbálsz beállítani feltételezéseket, majd amikor kiderül, hogy nincs igazad akkor tereled a témát. Na meg persze elég sokat hazudsz is :D

Vidéki 2011.12.13. 17:16:25

@Lobster1978:

Tudod mit?

Ne foglalkozz velem4

Ironfist 2011.12.13. 17:17:59

@Vidéki:
HAZUDSZ, VIDÉKI, HAZUDSZ! MINT MINDIG, CSAK FIDESZELNI TUDSZ (= HAZUDNI)!

@Lobster1978:
Na igen, mondtam már, hogy ezzel nem lehet szót érteni, mert ő nem érti az érveket, az ember meg nem érti,

Lobster1978 2011.12.13. 18:05:00

@Vidéki: Tudod mit! De igenis foglalkozok. Sőt, amikor éppen időm engedi bizony minden egyes hazug vagy félrevezető hozzászólásodra rá fogok mutatni. Pontosan azért amit képviselsz. Azért amiért folyamatosan másokat vádolsz, elítélsz és megtéveszteni próbálsz a hazugságaiddal és ellenőrizetlen - de tényként tálalt - kamuposztjaiddal. Azért ahogyan megbélyegzel embereket. Ahogy ítélkezel, lehülyézel és sértegetsz bárkit a modorosnak vélt hszgeneráló algoritmusaiddal. Azért, mert hiába ismétled a hazugságokat és hiába próbálod terelni a témát, egyre többen vagyunk akik felemelik a szavukat - és talán egyszer a kezüket is végre - azok ellen amiket te képviselsz.
Ironfist már elkezdte a munkát és igaza van. "Az igazságot ismételni kell, mert a hamisságot folyton szajkózzák!" Ahogyan Goethe is mondotta.

mh1973 2011.12.13. 18:14:53

Szépen virágzik a fityisz-"jobbik" mutyi, ma is bebizonyították! :((((((((

Sandman (Karakum) (törölt) 2011.12.13. 18:59:30

Ímé, a "magyar" "politikai elit" mindennapjai:
"A tárgyaláson lejátszott telefonbeszélgetésben Gál ismételgeti, hogy "kilövési engedély van, de nagyon" (...) "a nagyfőnöktől", és Hunvald kérdésére megerősíti, hogy a "legnagyobbtól", "ezért beszélni kéne" vele.
A telefonlehallgatásról a tárgyalás szünetében egyes vádlottak azt mondták újságíróknak, hogy az ilyen megfogalmazásoknak nem érdemes különösebb jelentőséget tulajdonítani, politikusok között mindennaposak az ilyen beszédfordulatok vagy éppen az a téma, hogy mikor indul ellenük eljárás, mikor tartóztatják le őket."
www.origo.hu/itthon/20111213-a-lehallgatasi-anyag-lejatszasaval-folytatodott-a-hunvaldugy-targyalasa.html

Politikusok között. Mindennaposak.
Kurva anyjukat!

kej 2011.12.13. 19:21:52

@kifordított nagyanyó: elszomorítottál. nem tudtam a dallas meccs eredményét. konkrétan szinte ezt az egy meccset kellett volna még behúzniuk a wild cardért:(

Meridian74 2011.12.13. 20:12:56

@ezamagyarvalóság: De az a helyzet jelenleg sem fügetlen bírók hozzák a döntéseket, hanem a vérkomcsik jóhaverjaik, mivel ezek a vérkomcsiknak köszönhetik a pozícióikat, egyáltalán az állásukat is.
Nyilván nem fogják elítélni a gyurcsány-féléket, mert utána saját magukat is lecsukathatnák.

Na ezért kell mindenképpen ezeknek menniük, és tök mindegy ki jön helyettük. Az illúzió jelenleg hogy majd olyanok is jöhetnének akik nem függenek senkitől sem. Ilyet abszurdisztánban nem fogsz találni. Akkor legalább legyen némi hasznuk is, rendezzenek egy kis aratást a komcsik között, mert az nagyon elmaradt '89-ben; és ennek eredményét meg most éljük meg, de nagyon.

Meridian74 2011.12.13. 20:16:49

@Ironfist: én erre csak annyit mondok: ha a demokrácia nem tetszik, akkor csak pofázhatsz ellene, de úgyse fog semmi sem történni. Ez van most.

A diktatúra ellen, ha nem tetszik, fellázadhatsz és lesz tényleges változás. Ha más nem, pár mocskos alak ténylegesen fűbe harap, és mások veszik át a helyüket, de legalább nem röhöghetnek a pofánkba miután fűbe haraptak.

Lobster1978 2011.12.13. 20:38:59

@Meridian74: "De az a helyzet jelenleg sem fügetlen bírók hozzák a döntéseket, hanem a vérkomcsik jóhaverjaik, mivel ezek a vérkomcsiknak köszönhetik a pozícióikat, egyáltalán az állásukat is.
Nyilván nem fogják elítélni a gyurcsány-féléket, mert utána saját magukat is lecsukathatnák."
Igazad van, kicsit sok a komcsi a hatalomban. Eltűnhetnének végre a "bevallottan" szegfűsökkel együtt...

A Fidesz Kommunista Párt, és az Orbán-kormány tagjainak kivonatos (!) névsora (csak a legbefolyásosabbak, az egyszerű képviselők nincsenek benne)

Dr. Hoffmann Rózsa - MSZMP tag
Mikola István - Hazafias Népfront, elnök
Deutsch Tamás - KISZ titkár
Orbán Viktor; - Gimnáziumi, majd egyetemi KISZ titkár
Kövér László - KISZ titkár, és Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága és az alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa
Pozsgai Imre - MSZMP KB tag
Szűrös Mátyás - MSZMP KB tag
Stumpf István - MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök
Járai Zsigmond - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
Matolcsy György - MSZMP tag, III/2 ügynök
Martonyi János - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
Ligetvári Ferenc - MSZMP tag
Chikán Attila - MSZMP tag
Pokorni Zoltán - MSZMP tag
Pintér Sándor - MSZMP titkár
Fónagy János - MSZMP tag
Vonza András - MSZMP tag
Szabadi Béla - MSZMP tag, munkásőr
Varga Mihály - KISZ titkár
Demeter Ervin - MSZMP tag
Nógrádi László - MSZMP tag és III/3-as ügynök
Katona Kálmán Közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter 1990 előtt MSZMP tag.
Turi-Kovács Béla Ligetvári utódja 1990 előtt MSZMP tag
Hámori József Nemzeti Kulturális Örökség minisztere1998-2002, 1990 előtt MSZMP tag
Torgyán József 1998-2002 Földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter 1990 előtt a III/III ügynöke.
Boros Imre Torgyán utódja 1990 előtt az MSZMP-titkára III/2 ügynök D-008 = 1990. március 31-ei hatállyal a szolgálat nyugállományba helyezte.
Harrach Péter - MSZMP tag

kormányzó 2011.12.14. 07:10:08

" Az Űr, a legvégső határ! "

A Nemzeti fidesz-kádéjempíí, még csak a fasizmusnál tart.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2011.12.14. 09:53:09

@Lobster1978: Ezen csak valami buta proli lepődik meg. Értelmes, tájékozott ember tudja, hogy a fidesz-mszp-szdsz-lmp teljesen egykutya, kommunista-cionista faszfejek pártja. A soros pénzen kiképzett orbán-kövér tengellyel az élen.
Ezért kellett volna rendszerváltás, forradalom, akasztás.
Gyáva népnek nincs hazája.

2011.12.14. 12:10:46

BREAKING NEWS: Elfogyott a kétharmad! De már az eccerű többség is! 39%-on áll a fidesz: www.origo.hu/itthon/20111214-ipsos-a-fidesz-ma-mar-videken-gyengebb-mint-a-fovarosban.html

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.12.14. 13:13:41

@Hörömpő Töhötöm: A fideszes közvéleménykutatók szerint meg még mindig meglenne a kétharmad. Valaki itt ordas nagyot hazudik. :)

Majd a következő ikszelésnél meglátjuk, reméljük makulátlan tisztaságú választás lesz.

Virág et. 2011.12.14. 13:20:24

@Valahol Máshol: Abszolút. Ha a bírósági, ügyészségi és a többi hatalmi ágat érintő változtatásoknak megfelelően alakul a választási törvény is (és nagyon így látszik), akkor már csak az a kérdés, hogy Orbán melyik barátja vagy párttársának családtagja fogja ezt garantálni. Nyilván rendkívül magas szakmai színvonalon és teljesen elfogulatlanul és a szocik is csak ezt csinálták, azért lett az jobboldali képviselő Bakából LB elnök vagy Sólyomból köztársasági elnök, illetve ezért nem engedték a 2/3-uk birtokában, hogy az AB dönthessen a Bokros-csomagról pl. ... azaz illetve mégicsak engedték, meg is semmisítette a nagyját.

Eh. Zavaros világ ez, csak Vidéki és tsai látnak tisztán. Nyilván a gondolkodási képesség teljes hiánya és a vallásos rajongás Viktor felé a kulcs.

Lobster1978 2011.12.14. 13:40:01

index.hu/belfold/2011/12/14/polt_szabad_kezet_kap_a_birosag_kivalasztasaban/

"Egy új módosító javaslat szerint a legfőbb ügyész az illetékességi szabályt átlépve bármelyik ügyben ott emelhet vádat, ahol akar. Ezt a döntést egyedül a tegnap megválasztott új igazgatási vezető, Handó Tünde bírálhatja felül."

Kétszeres biztosítás, hátha Poltot le tudják váltani? :)

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.12.14. 16:24:57

@Virág et.: Szerencsére ők kéretlenül is vállalják a feladatot, hogy narancsos derengést hozzanak a sötétségbe.

A választás nagyon kemény lesz, akkor fog ám ezerrel pörögni a propaganda. Össztűz mindenre és mindenkire akinek a gerince helyén nem narancszselé folyik. Ráadásul egy esetleges vereség után indulna csak be igazán az évtizednyi hosszúságra bebetonozott káderek aknamunkája. Aki bevállalja a fidesz utáni kormányzást az aknamezőt vállalja be. Láthattuk az előző ciklusban, semmi sem szent, ha kell mindent romba döntenek csak a hatalom az övék legyen ismét.

@Lobster1978: Szerintem ez csak egy tipikus komcsi túlbiztosítás. Mi van akkor ha Poltnak megszólalna a lelkiismerete? Kizárt, de azért nem baj, ha a pártalapító nejét odatesszük a feje fölé.

Canis Lupus (accordhecsi.blog.hu) 2011.12.14. 17:08:55

Bibó-szakkollégiumban micsoda orgiák lehettek...

Virág et. 2011.12.14. 21:38:03

@Valahol Máshol: Ez így igaz, ahogy leírtad. Ezért nagyon szánalmas, amikor az ún. jobboldali megmondóemberek, újságírók és/vagy akár egyszerű kommenterek bőszen tapsikolnak a szépen restaurált Kádár-rendszernek.

Fordított ország a miénk. Nálunk a baloldal a nagytőkéseké és jobboldal a neo-kommunistáké.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.12.15. 01:40:48

Ott fenn azon a fényképen, azok a Szájerék?
Nagyon hasonlítanak. Ezek nem testvérek?
Olyan vérfertőzés-gyanús. Bár ezeknél divat az ilyesmi. A vagyon miatt.

Ironfist 2011.12.15. 01:59:39

@Lobster1978:
Na igen.
" A kormánypártot a szavazásra jogosultak 18(...) százaléka támogatja."

KÉT-HAR-MAD! KÉT-HAR-MAD!

2011.12.15. 09:15:10

Tudom hogy az érintettek olvassák a VB-t, ezért lenne egy kérdésem:

-vajon miért van az hogy ebben az országban dúl a "demokrácia", miközben-- nem egy fidesz szimpatizáns ügyvéd, aki ismeretsége folytán , az egyenlőbbnél egyenlőbb--fideszes ismeretségeire és kapcsolataira hivatkozva--embereket félemlit meg.
Teszi mindezt akkor, amikor kárt okoz másnak. Ez lenne a hires demokrácia?

Azt eddig is tudtam hogy "abszolut " igazság nincs.
Azt is tudom hogy igazságszolgáltatás sem létezik.
De hogy már a jogszolgáltatás is megszünt, azt nem hittem volna--ha nem tapasztalom.
Igy háta demokráciának csufolt intézményrendszerbe és ugy általában az igazság-jogszolgáltatásba, a törvény előtti egyenlőségbe vetett hitem elszállt.

Mert ahol a törvényeket értelmezik , érdekek szerint magyarázzák és nem betartatják--nemre, korra, pártállásokra és beosztásra való tekintet nélkül-- az nem demokrácia és nem jogállam!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.12.15. 18:22:15

@negondolkozz!majdénmegmondom!: Nahát! Eszembe nem jutott volna az elkövető származása.....

Blogger Géza 2011.12.15. 18:53:03

@fakopács: Felhívom a figyelmedet az értő olvasás használatára, mielőtt ostoba és szánalmas módon káromkodásokba menekülsz, idézem ez eredeti hozzászólásomból:"vagy erősített meg" (gyengébbek kedvéért: 1995)

Blogger Géza 2011.12.15. 19:03:21

@Virág et.: Nem hiszem el, hogy olyan buta lennél, hogy azt komolyan elhidd, egy szervezet teljesítményének semmi köze ahhoz, hogy azt ki vezeti. Ennyi erővel el lehetne zavarni az összes sztáredzőt, menedzsert, karmestert stb. Kifogásokból mindig van elég, de pont elegük van az embereknek a kifogásokból, és teljesítményt várnak el, ezt a szemléletet eddig az igen tisztelt bírói karból eddig pont leginkább Handó Tündénél tapasztaltam:

"Szemléletváltozásra van szükség a bírósági igazgatásban, át kell lépni végre a XXI. századba - mondta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöki posztjára jelölt Handó Tünde az MTI-nek pénteken."

És konkrétabban:

"A jelölt elmondta, hogy megválasztása esetén nagy figyelmet fordít majd az egyes régiók közötti arányos ügyteherelosztásra,"

galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=106420:uj-birosagi-vezetk-hando-tuende-szemleletvaltozasra-van-szuekseg-a-birosagi-igazgatasban&catid=76:hazai-vonatkozasu-hirek&Itemid=113

Blogger Géza 2011.12.15. 19:07:11

@Kandabula: "Anyám! A bírói társadalom az nem "egy munkahely".

Nem-e? Akkor bizonyára nem kérek fizetést sem a munkájukért (az én adómból), ebben az esetben persze nyugodtan elkávézgathatnak, de amíg ez nem így van, addig az igenis egy munkahely. Pont az ilyen feudális szemléletmódot kéne kiirtani az igen tisztelt bírák fejéből.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2011.12.16. 10:33:22

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: ekkora állkapoccsal? Szerintem ez őt egyáltalán nem zavarta, ha érted, hogy mondom.

süti beállítások módosítása