Skip to content


       Szűrés lista

A zsarolás nyelve vagy érdekérvényesítés

Felgyorsultak az események, nyakunkon január elseje. Nemcsak hogy új alkotmányunk lesz ezen a napon, hanem a magyar egészségügy is zuhan egyet, ha addig nem sikerül meghúzni a vészféket. Hogy életbe lép-e a letétbe helyezett 2600 felmondólevél, még most sem tudni.

A kormány mintha az utolsó pillanatban kapcsolt volna, egyfelől akciótervet készítenek a betegellátás biztosítására, aminek talán nem a két ünnep között kellett volna nekiállni, másfelől új ajánlatot tettek az orvosoknak.

A szokásos pénteki rádióinterjújában Orbán Viktor is kitért a helyzetre, végre hozzá is eljutotta hírek:
"Én a zsarolás nyelvét nem beszélem. Ha sztrájk vagy ellenállás lesz, akkor is megoldjuk a betegellátását, Az egészségvédelmi akciócsoportok már fel is álltak, mert nem állhat elő olyan helyzet, hogy Magyarországon nem működik az egészségügy. Annyit kérek az orvosoktól, hogy lássák be: egy kuplerájt örököltünk, addig nem tudok jó lelkiismerettel foglalkozni az orvosok bérével, amíg a kórházak adósságban úsznak. 2012-re nézve van annyi pénz, hogy elfogadható béremelést tudjunk adni azoknak az orvosoknak, akik valóban a magyar egészségügyben akarnak dolgozni."
 
Érdekes, Gaskó István nyelvét beszéli a miniszterelnök úr, ki is pengetett 5 milliárdot nekik villámgyorsan.

Szerintem a kormány végig azt gondolta, hogy az orvosok blöffölnek, és nem lesz semmi, minden megy tovább 2012-ben, megkérjük őket, hogy még egy kicsit tartsanak ki, aztán rendeződik a helyzet. Végül is ez van a fenti interjúban is.

Csakhogy lehet, hogy már nincs tovább.

Veszprémről szivárgott ki eddig konkrét adat, hogy a veszprémi telephelyen dolgozó  orvosok  közel  kétharmada helyezte letétbe a felmondó nyilatkozatát.
Rácz Jenő, a kórház vezetője viszont úgy nyilatkozott a Ma Reggelben, hogy nem hiszi, hogy a kórház 1700 dolgozójának a 70%-a felmondana.

Dénes Tamást, a Magyar Orvosok Szövetsége (MOSZ) helyi szervezetének elnökét kérdeztük meg, hogy mi a helyzet Veszprémben:


"Főigazgató Úr nem volt a tények ismeretében amikor azt nyilatkozta, hogy nem tartja elképzelhetőnek, hogy igaz legyen az, ami egy országos napilapban jelent meg, egy velem készült interjú kapcsán, hiszen ott a következő szerepelt:
"Különleges egyetértés jellemzi a Veszprém megyei kórház orvosainak többségét: a veszprémi telephelyen dolgozók körülbelül kétharmada helyezte ügyvédi letétbe a felmondólevelét."

Soha nem beszéltem az 1700-as összdolgozói létszámról, hanem csak a veszprémi telephely orvosairól. Főigazgató Úr téves állításai alkalmasak lehettek arra, hogy megtévesszék a kedves TV Nézőket.

Barátaimmal együtt begyűjtöttük egyik alapszakma dolgozóinak 100 százalékát, másik három alapszakma kb. 2/3-át, egyik kis szakma 90 százalékát. Ez amiről én biztosan tudok. Ez bőven elegendő céljaink elérésére. Lehetnek és vannak mások is , akikről én nem tudhatok (tekintettel az akció anonimitására), így az esetleges arány meghatározásakor a Rezidens Szövetség véleményét vettem alapul.

Lehet számháborúzni, de ezzel a lényegről tereljük el a figyelmet: egyre kevesebb az orvos és szakdolgozó Magyarországon, egyre többen vándorolnak el, amivel párhuzamosan csökken a beteg ellátás színvonala. Mi ezt szeretnénk megállítani. Nem célunk az elvándorlás, ellenkezőleg mi vagyunk azok a lánglelkű forradalmárok, akik itthon szeretnénk maradni és a magyar beteget gyógyítani a magyarországi viszonyokhoz képest arányos bérért (vagyis nem 85-89 ezer forintért) és munkaviszonyok között.

Az igaz, hogy Veszprémben a túlmunkát 200 százalékon fizetik. Ezt úgy érte el a közösség, hogy kb. 4 évvel ezelőtt 1 hónapig nem vállalt túlmunkát. Nem az igazgatás ötlete volt, hanem nyomásgyakorlással értük el a célunkat.
Tekintettel arra, hogy a jégszívű teoretikusok 20 éves munkássága arra volt elég, hogy az európai unióban hátulról a harmadikok legyünk (lassan minden tekintetben), úgy gondolom, hogy a lánglelkű forradalmárokkal is le kell ülni, hogy megtaláljuk a megoldást."


Dénes Tamás válaszolt a kérdéseinkre:

- Mennyit dolgoztok egy hónapban, és abból mennyi az ügyelet, és mennyi a túlóra? Mennyi a munkaszerződés szerinti béretek?
- Havi 174 óráért én nettó 75-79 ezret keresek. A heti 40 óra fölött kötelezhetnek még 8 órára és ezen felül jön az önként vállalt túlmunka. Az új munka torvénykönyve szerint mar heti 2x8-ra kötelezhetnek. Általában egy hónapban 5 ügyeletet vállalok (mindenkinél más) ez azt jelenti, hogy kb. 250 órát dolgozom és így fogok keresni 150 000-et. Nálunk a túlmunkát 200 százalékon fizetik (4 évvel ezelőtt harcoltuk ki, túlmunka nem végzésével, máshol például Szombathelyen 70 százalékkal jutalmazzák, hogy feláldozod a hétvégédet- ha nem vállalunk túlmunkát, akkor a rendszer összeomlik).

- Mi lesz ha nem lesz megállapodás? Két hónap felmondási idő, és febr. 29-én game over? Mi lesz március 1-én? Összeomlás?
- Febr.29-én lejár a felmondási idő, hogy mi lesz márc. 1 -én azt nehéz megjósolni. A kormány feladata az egészségügyi ellátás biztosítása. Mi egyszerű katonák vagyunk ebben a háborúban. Nem mi hozzuk a döntéseket.

- A 2600 letétbe helyett felmondás csak orvosoké? Mi lesz a többi egészségügyi dolgozóval, nővérekkel, ápolókkal?
- Igen, az csak orvosoké. A szakdolgozói kamarát és szakszervezeteiket kell megkérdezni, hogy miért nem csatlakoztak az akciókhoz. Sok nővér érdeklődik...keressük a megoldást.

- Mi van a hálapénzzel? Évente a becslések szerint 100 milliárd forint hálapénzt hagyunk a kórházakban. Ez bőven fedezné a fizetésemelést.
- Barátaimmal csináltunk egy egyesületet. Beadtuk az OVB-hez azt a népszavazási kezdeményezést, hogy "a szja törvényben szereplő hálapénz adása és elfogadása büntethető legyen Magyarországon" - elutasították. Alkotmánybíróság szintén - vagyis nem mi, hanem a kormány akarja fenntartani a hálapénz intézményét. Ha tiltanák, akkor nem 2600 aláírás lenne letétben, hanem 11000. Megbecsülni a hálapénz mértékét lehetetlen. Nálunk a sebészeten mindenki beadta a felmondást, és sok más helyen is, akkor hogy van ez, hogy nálunk csapódik le a hálapénz? Azt sem szabad elfeledni, hogy ez egy elfogadott jelenség Magyarországon és nem az egészségügyi dolgozok hívtak életre..
 
- Alig van pár óra hátra az évből, lesz megegyezés?
- Habar a sajtóban megjelent, hogy megegyezés született, ez nem igaz. Most zajlik az egyeztetés a felek között. A felmondó nyilatkozatot letétbe helyezők jó része a mellett van, hogy csak akkor ne aktiválódjanak a felmondó nyilatkozatok, ha a kormány garanciát vállal, hogy ebben a kormányzati ciklusban teljesíti a bérköveteléseket (is) ...
Orban Viktor miniszerelnök Úr úgy fogalmazott : "kuplerájt örököltünk" - kérdem én ki itt a madame és ki a kurva???

Címkék: válság egészségügy

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr543506400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.12.30. 13:19:44

Kemény 450-600 forintos órabér.

Aki emellett felmond, az elárulja a NER-t, a Fülkeforradalmat és a Kedves Vezetőt!

A hálapénzekkel meg tényleg jó lenne kezdeni valamit. Az egyik fele annyit sem keres mint egy TESCO árufeltöltő, a másik fele meg milliomos...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.30. 13:21:18

Baromi egyszerű, kapjon mindegyik egy Fradi bérletet azt' jónapot, még túl is lettek fizetve.

Illúzióromboló kockacukor 2011.12.30. 13:22:58

Meg volt említve a cikkben a fradi vagy csak nekem jutott eszembe automatikusan?
'stenfszátmár, na.

Sandman (Karakum) (törölt) 2011.12.30. 13:25:37

"egy kuplerájt örököltünk" - másfél éve bazmeg! Már az idei költségvetést úgy kellett volna megcsinálni, hogy ebből ki lehessen lábalni. Ehelyett focira mennek a milliárdok, betegellátásra meg ennek töredéke. A foci elsődleges fontosságú, a dolgozó emberek - köztük a fideszre szavazók is - pedig dögöljenek csak meg! Köszönjük fidesz, bazmeg!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.12.30. 13:26:51

Na mi a fene?Óránként poszt?Pörögtök rendesen.Ez a kormánynak szólt....

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2011.12.30. 13:28:04

@Őrült kutya (KaraKum): még ha most vált volna kuplerájjá és nem vagy 20-25 éve legalább. Minden eddigi kormány ezt a problémát is csak görgette maga előtt. A rendszerváltás óta alig volt lényeges dolog amiben akárcsak előrelépés történt volna, nem hogy megoldás.

dr. Aullah 2011.12.30. 13:34:51

Szar lesz nekünk orvosok nélkül... DE ÉN EGYETÉRTEK VELÜK. Ami itt van az borzalom. A HELYÜKBEN ÉN IS ELMENNÉK...

zero, a dolgozó szó miért van aláhúzva? :D

2011.12.30. 13:37:51

Azért mégiscsak pofátlanság, hogy miközben maguknak százezreket emelgetnek, az orvosok (és más közalkalmazottak) amúgy is szánalmas bérei évek óta még inflációkövető emelést sem kapnak, mint mondjuk a nyögdíjak. Nem csoda, hogy elfogyott a cérna... Hajrá dokik! A magyar nép veletek van!

Mr. Acid 2011.12.30. 13:48:37

@Őrült Ló Nagyfőnök: A közszférában évek óta senki nem kapott béremelést, a bértáblát nem módosították. Jelenleg úgy néz ki a bértábla, hogy A-tól E-ig minimálbérre kell kiegészíteni a fizetést! - ez a bértábla fele!!.

Illúzióromboló kockacukor 2011.12.30. 13:49:48

@Aullah: mert Rácz Jenő véletlenül szándékosan félreértelmezi, és azt mondja hogy az 1700 dolgozó 70%-a mond fel. Valójában a 100?(tipp) orvosának fog felmondani a 70%-a, ami ténylegesen lehet csak a dolgozók 5%-a, de ezzel a lendülettel a kórházra ki is rakhatják az Üzemképtelen táblát.

2011.12.30. 13:57:12

@Mr. Acid: Tudom. Pofátlanság. A közalkalmazottak jó és fontos munkát végeznek. Nem úgy, mint a köztisztviselők, akik persze dúskálnak.

global001 2011.12.30. 14:15:26

Orbán: "Én a zsarolás nyelvét nem beszélem. "

Szerintem meg perfekt vagy belőle. Jól példázza a MNYP-i megtakarítások "megmentésének" a módszere is!!!
Úgy hazudol, hogy tanszéket lehetne nyitni bármelyik egyetemen a technikádból

2011.12.30. 14:26:09

@global001: Ha a kiskutya megenné, amit beszél, menten felfordulna tűle. :)

GaZe 2011.12.30. 14:48:37

ha van eszuk, felmondanak. ki kell utni a rendszert, hogy valtozas tortenjen. borzaszto hogy embereletekkel kell ezt intezni, de ha nem lesz system-shock, akkor tenyleg nem valtozik semmi, marad a szokasos langyosviz, elkenes, mismasolas.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2011.12.30. 14:51:32

"Az egészségvédelmi akciócsoportok már fel is álltak"

Na én ezért mentem (menekültem) el Magyarországról. Ezek mindent "meg akarnak védeni", ami magyarról magyarra fordításban az ellopást, esetleg a tönkretételt, néhány esetben a kettőt együtt jelenti.

1116001 2011.12.30. 14:54:29

Ha már a zsarolás és Gaskó szóba került:
Cargo pénzből a ténylegesen sztrájkolók sokkal többet kaptak! Emiatt vannak is súrlódások szép számmal. Egy mezei vasutas mindössze kb 15ezer ft látott ebből, míg akik sztrájkoltak kb 80ezer ft-ot.
Mikor mesélték, nem akartam elhinni... Tényleg nincsenek véletlenek.

halálsikoly 2011.12.30. 14:57:39

Minden tiszteletem azoknak, akik a jelenlegi rossz és kilátástalan helyzetben is az egészségügyben tevékenykednek bármilyen dolgozóként a betegek felépülése, gyógyítása érdekében. Tényleg ráférne már a politikusokra egy valódi pofára esés, ahogy GaZe is mondja.

Az egészségügy kuplerájjá változásában vastagon benne van Viktátorék keze is.
Persze előbb a parlamentben lévő kuplerájt kellene rendbe tenni. Ha egy kupleráj nem megy, ott nem feltétlen a bútorokat kell lecserélni...

jágör68 2011.12.30. 15:23:49

Ezt is megértük!
Egyetlen orvosgyalázó komment se született!
Bravó, csak így tovább!

dr. Aullah 2011.12.30. 15:24:03

@Jani haverja: Azon nevettem tegnap kínomban... hogy nem ám megpróbálnának megegyezni velük... hanem majd átcsoportosítanak. Mert az orvosok márcsak olyanok.

gramercy 2011.12.30. 15:31:48

@Aullah: át is lesz csoportosítva, kolompár románók fognak agyműteni börtönmunkában középkori magyar recept alapján

2011.12.30. 15:43:30

@gramercy: Végülis frappáns megoldás lenne a nemzetvezető uraság részéről, ha törvényileg kötelezné a magyar lakosságot a lobotomia elvégeztetésére. Akkor aztán könnyű lenne a nemzetet vezetnie. És Kolompárék meg tudják csinálni.

karosszékely 2011.12.30. 16:09:59

@Jani haverja: Őszintén, nem unod még az összes hozzászólásodban leírni, hogy elköltöztél Magyarországról? Örülj neki, hogy ennyire jó Albániában élni, bár nem tudom, mennyire őszinte az az öröm, amit ennyire túl kell hangsúlyozni. Ha neked ez csak egy lelki terápia, ezzel próbálod nyugtatni magad, akkor jó, bár úgy is sok egy kicsit már.

szolzsenyicin, az első szovjet antibiotikum 2011.12.30. 16:41:16

hvg.hu/egeszseg/20111230_orvosok_januar#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2011_12_30

Köszönjük Magor, most ezzel te is mész a süllyesztőbe, komplett hülyét csináltál az orvostársadalomból. Mi volt a 30 ezüst?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.30. 16:42:59

Szerintem Viktor jól ismeri azt a nyelvet.

Vekkeróra kell és 72 órás ultimátum.
Ilyet már csinált.

jágör68 2011.12.30. 16:53:03

@csizsikpizsik:
Madzsarisztán eddig is a törvénykezéssel elrendelt abszurdumok országa volt.
Pölö: mindenkinek van TAJ- kártyája, de ennek semmi köze a járulékfizetéshez
Mindenkit kötelező alanyi jogon ellátni az egészségügyben- függetlenül járulékfizetői helyzetétől- és papíron azonos színvonalú szolgáltatást is érdemel.
Miért is dühös a 3 millió adó- és járulékfizető, ha az egészségügy színvonala szóba kerül?
Mert a befizetett járulékait másokra költik, ráadásul főleg olyanokra, akik semmit nem tesznek/ tettek be a közös kalapba.
Nemrég kiszámoltam csak bodzás- ügyileg, minden egyes norvég cserediák ha normális európai áron számoljuk- csak a megszületésével, védőoltásokkal, gyermekegészségüggyel együtt kb 1 millió Ft/ fő jön ki.
Most számolja ki mindenki mennyi EÜ- járulékot fizetett be munkája során- nem nem a TB-t, hanem az EÜ- járulékrészt.

Sandman (Karakum) (törölt) 2011.12.30. 16:57:43

@Őrült Ló Nagyfőnök: pontosan ezt csinálják. Aki egy kicsit értelmesebb - meg tud tanulni egy idegen nyelvet -, annak meghagyják a lehetőséget a külföldre meneküléshez, aki marad, az csak rabszolga lehet, erre épül az oktatás, az egészségügy, a jog és minden más...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.12.30. 16:57:58

index.hu/belfold/2011/12/30/vizkozmutorvenyben_torik_le_az_orvossztrajkot/

Folytatva a szép parlamenti hagyományokat a Fidesz zárószavazás előtti módosító indítványként a vízközműről szóló törvényhez csapta a január 1-től fenyegető orvossztrájk megtörését szolgáló törvényjavaslatát a katasztrófa-egészségügyi ellátásról.
A javaslat lényege, hogy ha a kormány egészségügyi válsághelyzetet hirdet ki, akkor korlátozhatják a betegjogokat - például a szabad orvosválasztást -, másrészt jogilag kötelezhetik az orvosokat a munkára

Sandman (Karakum) (törölt) 2011.12.30. 17:10:16

@jágör68: feleségem idén szült, egy megyeszékhely szülészeti ambulanciáján voltunk, mert az a környéken a legjobb. Annyi cigány volt ott, hogy az döbbenet. Kigyúrt cigányok ücsörögtek és hangoskodtak a váróban, mert családostul kísérik a kismamát, a nagy pocakos magyar kismamáknak nem volt hol leülni. A cigányok verték az asztalt, hogy ők miért nem mennek be, nem lehetett elmagyarázni nekik, hogy reggel kilencre volt időpontjuk, miért délután 1-re jöttek, de aztán csak előre kellett venni őket. Az asszisztensek, az orvosok sík ideg lettek, amikor megláttak egy cigány családot. A kismamák között csak a sokgyerekesek érték el a 18-20 éves kort, a többi mind alatta. Rengeteg közöttük a fogyatékos és a beteg... El lehet képzelni mennyit kell rájuk költeni.

Sandman (Karakum) (törölt) 2011.12.30. 17:13:10

@zero: Nekem ez tetszik igazán:
"A nemdohányzók védelméről szóló módosítás értelmében a játékkaszinókban jövőre külön dohányzóhely kijelölése nélkül is lehet dohányozni. A javaslatot benyújtó alkotmányügyi bizottság elnöke, Salamon László szó szerint ezzel indokolta a törvényt: “„a zárószavazás előtti módosító javaslat alapján játékkaszinóban is lehet dohányozni kijelölt dohányzóhely hiányában”."

Ez igen! A fenyegető államcsőd és összeomló egészségügyi rendszer árnyékában ilyesmivel kell foglalkozni. Te mennyit is voltál játékkaszinóban életed folyamán? Szerintem annyit, mint én.

Fidesz, basszátok meg!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.30. 17:14:00

@zero: Milyen faszán megy ez a jólkormányzás.
Ez a szociális népszavazás jó kör volt.
A bázisdemokrácia nagy dolog, hiába.
Svájc volt a példa, és tessék. Már rég leköröztük.

K0vasz 2011.12.30. 17:24:15

Tegyük fel, h az orvosok elkezdenek sztrájkolni, és teljesen megbénul az EÜ. Vityáék kihirdetik a szükségállapotot, aminek értelmében az orvosoknak muszáj dolgozniuk. De mivan, ha nem mennek be a kórházba? Hm? Jön a TEK, és erőszakkal munkára kényszerítik őket? Vagy beviszik őket az őrsre? Attól majd jobb lesz? Ez a halasztás meg egy vicc, majd áprilisban megint bejelenti ez a Magor, h folynak a tárgyalások, már csak kis idő kell, blabla, és ez lesz majd a végtelenségig... MOST kell felmondaniuk, különben nem ér lófaszt az egész

dr. Aullah 2011.12.30. 17:27:42

@K0vasz: Attól, hogy ők "megállapdotak"... nem történt semmi. Ha én orvos lennék és beadtam volna, és most látom, hogy csak időhúzás van, én bizony elmennék onnan a picsába. Remélem nem lesznek olyan lúzerek az orvosok, hogy tovább húzzák az igát, amíg meg nem döglenek...

Vidéki 2011.12.30. 17:36:46

Szkovákiában már rendelkeznek némi tapasztalattal hasonló helyzet kezelésére.

Ők sikeresen megoldották.

Viktus 2011.12.30. 17:36:50

@K0vasz:

Az hagyján mi van, ha már nem az országban lesznek :P

tudi 2011.12.30. 18:12:29

@1116001: Főnököm férje vasútnál dolgozik, mikor mondta, hogy 15000 Ft-ot kapott néztem egy nagyot. Ez nem más, mint a jó régi oszd meg és uralkodj el egyik gyakorlati alkalmazása.
Amúgy ez sajnos egy olyan probléma amit nem most kellene megoldani, hanem már jó régen meg kellett volna oldani. Most bár nem akarózom védeni a Viktorékat, de ez rájuk maradt, at más tészta, hogy ha a hülyeségek helyett a valódi problémákra fókuszáltak volna, akkor ez az elején letudták volna.

Viktus 2011.12.30. 18:15:58

@Vidéki:

A magyar orvos örülne a szlovák béreknek :P

jágör68 2011.12.30. 18:19:56

@Vidéki:
Ja nem xaroztak, inkább megadták a béremelést már a felmondások 1. napjának délutánján.
Talán ezért (is) tartanak szlovákék előrébb, mint mi. Nem hagyományos kommunista módon oldják meg a problémákat.
Egyébként a rémhírek szerint jan. 2- án teljes repülőgépnyi orvoscsoportok veszik az irányt Skandináviába és más szerencsésebb történelmi fejlődésű országokba.

gramercy 2011.12.30. 18:20:47

@tudi: ez rájuk maradt

ja, rájuk maradt, még 98-02-ből..

..még oly sok minden

Horizont 2011.12.30. 18:56:35

Azt javaslom mindenkinek és magamnak is tegyünk meg mindent az egészségünk érdekében, hogy ne legyünk betegek! Gyűjtsünk a mezőn gyógynövényeket, legyen otthon sok sok pálinka ha meg kell egymást műtenünk, gipszet is tartsunk otthon ha törik valamink. Készüljünk a legrosszabbra és ha egy kicsivel is jobb lesz, majd a seggünket verjük a földhöz örömünkben!Ha mégis megbetegszünk majd befekszünk a szép, új stadionok zöld gyepére.
Volt szerencsém az Orbán interjút meghallgatnom (először) a Kossuth adón. Jobb lett volna nem hallani. Hallgattam és csodálkoztam. (Ahogy Papp Magoron is)
Biztos, hogy tudja a Miniszterelnök úr, hogy melyik országban él??? Elbizonytalanított!!

OÁFK 2011.12.30. 19:35:04

Papp Magorkát is megvették kilóra. Ehh, Csicskagyerek...

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.12.30. 19:54:42

Szerencsétlenek nagyon rá fognak baszarintani. Ezt a Magor nevű fickót most megetették valami hablattyal ("jelentős bérrendezésre" van kilátás, LOL, Orbán szavának hitelességét már jól ismerjük), Vitya csak addig húzza az időt amíg valami jogszabályi terrorral nem tartja munkában az orvosokat. Vagy jön a már megszokott oszd meg és uralkodj orbáni trükk amit rendre be is szop mindenki.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2011.12.30. 21:00:51

Miért gondolom, hogy ez a Magor valami zsíros kormányzati állást akar magának? Lehet, hogy túl cinikus vagyok?...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.12.30. 21:39:34

"Én a zsarolás nyelvét nem beszélem."

Orbán Viktornak esetleg konzultálnia kéne Lázár Jánossal vagy felkérni tolmácsnak:
www.portfolio.hu/gazdasag/penzugy/lazar_ultimatumot_kuldott_az_erste_banknak.160655.html

Secnir 2011.12.30. 22:52:24

@Vidéki:
"Szkovákiában már rendelkeznek némi tapasztalattal hasonló helyzet kezelésére.
Ők sikeresen megoldották. "

hajjjaj!
megszólalt Orbán Viktor Fasza is!
persze , megoldották.
Segítséget kértek a magyar orvosoktól.

Secnir 2011.12.30. 23:01:29

@szonyezsicin az első szovjet antibiotikum:
szo L zsenyicin, ugye?

más:
Papp Magor ugye még nem nyilatkozott, csak Szócska, az NGM, Lázár, Orbán, Szíjjártó, Matolcsy, Selmeczi.
Ez azt jelenti, hogy még semmit sem jelent.
Hiába mondja Lázár, hoy megtörtént a megállapodás, míg a rezidensszövetség részéről csak egy szűkszavú: "-még megvizsgáljuk az ajánlatot" a válasz. Ez azt jelenti, hogy a rezidensszövetség még nem nyilatkozott.
Namármost,
Ha a kormány (mert Lázártól kezdve az összes csicska a kormány nevében nyalatkozik) azt mondja, hogy a rezidensszövetség "Majd meglátjuk két nap múlva" kijelentése szó szerint az jelenti, hogy "Persze, Lázár két szép szeméért és egy orráért segget csinálunk a szánkból egyszeri ötvenezer forintért", az még nem biztos, hogy valóban úgy is történt.
Sőt.

SvenH. (törölt) 2011.12.31. 01:53:39

@Őrült Ló Nagyfőnök: vegre egy magamfajta :)

szamomra is a 4.2% -os nyugdijemeles amikor MINDEN RESZTVEVONEK csokken a fizukaja valamilyen uton modon, akkor a nyugdijemeles az egy nagy pofatlansag!!!

a rezidensek meg korrektek legalabb maradnanak, azt meg a politika dontse el hogy honnan lesz ra penz, mert nem nehez csak akarni kellene a 2/3 -al

R2 D2 2011.12.31. 11:54:38

Ismerősöm mesélte. Pár hete összezúzta kicsit a lábát melóban. Legközelebbi kórházba be, röntgen. Nem tört ,de pár nap múlva jöjjön vissza ellenörzésre.
Ellenörzésen a doki ,(egy másik) nézi a papírján a nevét.
- Jé maga magyar? Na akkor magyarul beszéljük meg a továbbiakat..

Ja, ez London volt. Találomra a legközelibb korház.

kifordított nagyanyó 2011.12.31. 12:54:40

@SvenH.: Na,megint lehet nyugdíjasozni.Az életerős segélyes cigók valahogy mintha nem zavarnának....

2011.12.31. 14:27:45

@SvenH.: Azért mondjuk az nemzetgizdasági átlagbér 3x-át követelni szerintem egy kicsit pofátlan. 600e bruttóval kezdjen egy rezidens? Tisztelem, becsülöm az orvosokat, de ezt azért ők sem gondolhatják komolyan... Mondjuk egy főorvostól nem sajnálnám, de pályakezdőnek kicsit nagy falat lenne, nem csoda, hogy nem csúszott le a viktátor torkán. :)

jágör68 2011.12.31. 18:43:58

@Őrült Ló Nagyfőnök:
Jelenleg 200 nettóért és szakorvosoknál 300 nettóért illetve efölött lépcsőzetes bérekért megy a harc.
Ja és el kell olvasni a www.rezidens.hu -t
A követelések közt ott van a biztonságos betegellátás feltételeinek biztosítása- és a munkaidő/ szabadidő/ pihenőidő EU-s normák szerinti szabályozásának betartása is.
A fizetés csak az 1- ik.

süti beállítások módosítása