Skip to content


       Szűrés lista

A szabadságharc számai: 320, 10, 700

Az IMF-tárgyalódelegáció egyetlen valódi pénzügyese Pleschinger Gyula, az NGM államtitkára. A "szakember" ma azt nyilatkozta a Wall Street Journalnak (nem a Magyar Nemzetnek!):
"Egy elővigyázatossági hitelkeret (PLL) nagyon előnyös lenne Magyarország számára és segítene visszaállítani a piacok bizalmát az ország iránt.
A kormánynak van terve arra az esetre, ha nem születik megállapodás egy új biztonsági hálóról. Nem lenne tragédia - mondta arra az esetre, ha nem jönne létre új IMF-megállapodás.
"

A WSJ olvasói valószínűleg hangosan felkacagtak az hülye magyarokon, amikor ezt elolvasták, nekünk azonban már nincs olyan jó kedvük.

Még egy hónapja sem hittem volna, de a Fidesz tényleg képes, és csődbe viszi az országot. Nem tudom milyen terveket szőnek Orbánék, mert jó tervből nincs sok, rosszabb viszont van bőven, kezdve az MNB devizatartalékának lenyúlásával, amiből a pletykák szerint az önkormányzatok adósságait fizetnék ki.

Új rekordon az euró, 320 forint felett:



A magyar állampapírok másodlagos piacán tovább emelkedtek a hozamok, melynek következtében a 10 éves államkötvény hozama átlépte a 10%-os szintet. (Erre legutóbb 2009 nyarán volt példa. Berlusconi akkor mondott le, amikor az olasz állampapírok hozama átlépte a 7%-ot.)




Meredek drágulással rekordot döntött a szerdai londoni kereskedésben a magyar államadósság törlesztéskockázatára kínált biztosítási tranzakciók árazása. Az egyik vezető londoni piaci adatszolgáltató csoport, a CMA DataVision szakelemzőinek kimutatása szerint az úgynevezett öt éves CDS-felár 682 bázispont (6,82 százalék) környékén mozgott az előző esti 650 bázispontos záró után, de napközben már elérte a 700 pontot is.
Magyarul a piac jelenleg 50 százaléknál nagyobb esélyt ad arra, hogy a magyar állam 5 éven belül csődöt jelent.

(ábrák: portfolio.hu)

A kérdés csak annyi: meddig húzhatjuk?

Az elemzők szerint pár hónapunk van még:
"Már 9 százalék feletti hozamszintnél fenntarthatatlan a magyar adósság finanszírozása. Kilenc százalék feletti hozamnál már olyan nagy költségvetési megszorítással lehetne csak ellensúlyozni a hozamemelkedés miatti kiadásnövekedést, hogy az súlyosbítaná a recessziót, a GDP-arányos államadósság pedig emiatt növekvő pályára kerül. A hosszú futamidejű magyar állampapírok hozama szerdán bőven 10 százalék fölé szaladt. 2010 májusában, a kormányváltáskor a kötvényhozamok 6-7 százalék körül mozogtak, 2011 első napjaiban 7-8 százalék között ingadoztak, október elejéig kisebb kilengésektől eltekintve a 6,3-7,5 százalékos tartományban mozogtak, majd októbertől fokozatosan emelkedtek a mostani bőven 10 százalék feletti tartományba."
 
Mindenesetre a kormány nem aggódik, nem életbevágó az IMF-megállapodás, mindenki a helyén van, mindenki teszi a dolgát, új alkotmány van, új rendszer van, jönnek a számok, meglesz a szabadságharc eredménye: győzelem, ez nem is lehet kérdés!

Már nem csak a felső-, hanem a középosztály is igyekszik külföldre vinni megtakarításait – mondta az m1 Ma reggel című műsorában Karagich István. A BloChamps Capital Pénzügyi Tanácsadó vezetője kijelentette: a magyarországi privát banki ügyfelek néhány ezer eurós összeget visznek ki, de miután több tízezer emberről beszélünk, összességében a tőkekivitel meghaladja az 50 milliárd forintot.

Nem nagyon veszik a magyar állampapírokat, amit vesznek, arra is vállalhatatlanul magas a hozam.
Mit lehet ilyenkor csinálni?
Írjunk ki egy PR-tendert
"az állampapírok kibocsátását és értékesítését támogató új kreatív koncepció tervezésére, nyomdai anyagok és elektronikus reklámok előkészítésére, film- és rádiószpotok előállítására, továbbá ezen anyagok mutációinak elkészítésére és az adott média felé történő továbbítására. Az Államadósság Kezelő Központ felsorolt feladatok alapján a nyertestől a kreatívkoncepció és a többféle felületre tervezett kreatívokon túl a magyar állampapírokra névjavaslatokat is vár."

PR-ügynökség legyen a talpán, aki megoldja a feladatot! Mindenesetre várom a reklámot a tévében, hogy "ne ételkonzervet vegyen, hanem magyar állampapírt, mert Magyarország így újul meg!"

A friss Lázár János interjúból ki is derül, hogy nem kell aggódni, egyre több ország ismeri fel, hogy mennyire kurva jól csináljuk a gazdaságpolitikát:


"-Van még egy versenyképes termékünk.

-Micsoda?

-Az unortodox gazdaságpolitika.

-Abban se vagyunk rosszak, egyre több a követőnk.

-Meddig tart még a szabadságharc?

-Minden szabadságharc addig tart, amíg győz vagy amíg le nem verik. A miénk leverésén sokan, nagy erővel dolgoznak, de tartjuk magunkat.
(...)

-Márciusban milliárdos hitelpakkot kell törlesztenie Magyarországnak, ami EU-s és IMF-es segítség nélkül nem fog menni. Barroso, az Európai Bizottság elnöke feltételeket szabott minapi levelében, melyeket Orbán Viktor elutasított. Ön nem tart attól, hogy Orbán túlfeszíti a húrt, egyszer csak elegük lesz belőlünk a brüsszelieknek, és államcsődbe taszítva lehúznak bennünket a vécén?

-Eddig is törlesztettünk. Sőt, mi még csökkentettük is az államadósságot. Képzelje el, ma milyen lenne a helyzet, ha a kormány nem vitte volna lejjebb hét százalékkal az államadósság mértékét?

-Amit megevett a forint értékvesztése. Ami megint csak azt jelzi: Orbán túlfeszíti a húrt.


-Orbán nem túlfeszít, hanem küzd. Az önállóságért, a szabad cselekvésért. Azért, ami miatt Magyarország rendszert váltott. Magyarországot nem lehet lehúzni sehol, ezt a szovjetek is megtanulhatták ötvenhatban.
(...)

-A következő két-három hónapban mekkora az esély a magyar államcsődre?

-Semekkora.

Ki lehet jól jönni egy államcsődből?

-Nem lesz államcsőd.

-Nincs is rá forgatókönyv?

-Magyarország három évtizede az IMF tagja. Mindig időben törlesztettünk, és ezután is fizetni fogunk.
(...)

-Arról mit gondol, hogy a mindenkivel harcban álló Orbán helyett 2014-ben kompromisszumkész, Nyugaton elfogadott miniszterelnök-jelölttel kéne nekivágjon a választásoknak a Fidesz?


-Látom, az Irónia-csomag után a végére hagyta a Képtelenség-csomagot. Az ellenzék és az elmúlt másfél év gazdasági döntéseinek kárvallottjai érdekeltek abban, hogy bizonytalanságot keltsenek a jobboldalon és feltörjék a kétharmados többséget. Megjegyzem, mind az ellenzék, mind a kárvallottak erős kisebbségben vannak a magyar társadalommal szemben. Szóval a bomlasztás esélytelen. A Fidesz összetartására ma egyetlen ember képes: Orbán Viktor. Nincs más integráló és vezetőképes személyiség, akit a párt jobb- és balszéle is elfogadna. 2014-nek egész biztosan vele futunk neki, és hiszem, hogy Orbán Viktor ma az egyik erőssége Magyarországnak."

Még egy kis kitartást uraim, közel a győzelem, egyre jobbak a számok!

Friss:
Időközben megjött az NGM-közlemény:
"A forintárfolyam ma jól láthatóan nem a gazdaságpolitikára reflektál, hanem a közeljövőben megkezdődő tárgyalásokra a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval. Az IMF board-ja január 18-án tartja azon ülését, melynek napirendjén szerepel a Magyarországgal tárgyaló delegáció számára adandó mandátum. Addig nyilvánvalóan a tárgyalásokról szóló találgatások játsszák a meghatározó szerepet a forintárfolyam alakulásában."

Kár, hogy nem Selmeczi "almát a körtével" Gabika nyilatkozott az új rekordokról ...


 

Címkék: gazdaság fidesz válság lázár

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr673519074

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bankszámla nyitása Ausztriában – konkrétumok 2012.01.05. 19:49:50

Látván a Nagy Csapat gazdaságmentő „sikereit” (már azt, amelyik nem láthatatlan, copyright by © Dzsordzs Matolcsy), már egy ideje tervezgettem a megtakarításaim kimentését. Utánaolvasgattam fórumokon, blogokon, a helyzet az volt, hogy ...

Trackback: Ki a fasz az az IMF? 2012.01.05. 16:10:48

Úgy döntöttünk, segítünk dajcstominak és a Kedves Vezető többi elkötelezett seggnyalójának megérteni, mi is az az IMF....

Trackback: Ki a fasz az az IMF? 2012.01.05. 16:10:46

Úgy döntöttünk, segítünk dajcstominak és a Kedves Vezető többi elkötelezett seggnyalójának megérteni, mi is az az IMF....

Trackback: Bankszámla nyitása Ausztriában – konkrétumok 2012.01.05. 11:20:09

Látván a Nagy Csapat gazdaságmentő „sikereit” (már azt, amelyik nem láthatatlan, copyright by © Dzsordzs Matolcsy), már egy ideje tervezgettem a megtakarításaim kimentését. Utánaolvasgattam fórumokon, blogokon, a helyzet az volt, hogy ...

Trackback: Go West – Búcsúzik a Hungarisztán blog 2012.01.05. 11:19:50

Több mint 8 hónap telt el azóta, hogy nem írtam (leszámítva az imént posztolt, ausztriai bankszámlanyitásos irományt). Nem lustaságból, hanem mert nem tudtam mit írni. Ez utóbbinak pedig egyáltalán nem a témahiány volt az oka, hanem a tehetetlenség érz...

Trackback: Vigyázz, jön a fal! 2012.01.04. 18:06:13

A megfigyelők jelentős része arra fogad, hogy az IMF EU tárgyalásokon Orbán elmegy majd a falig. Aki meg nem, az arra, hogy neki is fog menni. Hogy a magyar kormány gyorsan beadja a derekát,  Orbán eddigi működését ismerve nem valószínű. Úgyh...

Trackback: Forintmélypont: megszólalt az NGM 2012.01.04. 15:15:01

Az NGM szerint nem a gazdaságpolitikára reflektál a forint jelenlegi árfolyama. A forint új történelmi mélypontjára esett az euróval szemben, miután a jegyzések a 320-as szint felett is megfordultak – írja a Portfolio.hu.

Trackback: Rekord: 320 forintnál járt az euró 2012.01.04. 15:09:01

Szerda délelőtt történelmi rekordot döntött az euró árfolyama, amely 319,5 forintot ért fél tíz körül.

Trackback: Pleischinger: Nem tragédia, ha nincs IMF-megállapodás 2012.01.04. 15:01:02

Magyarország számára előnyös lenne egy készenléti hitelmegállapodás az IMF-fel - mondta a Wall Street Journal-nak Pleschinger Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.

Trackback: Jobbik: Csőd felé tart az ország 2012.01.04. 14:48:02

Az ellenzéki párt szerint ennek a kormány hiteltelen és rossz gazdaságpolitikája az oka. A Jobbik szomorúan veszi tudomásul, hogy az államadósság a kormány minden erőfeszítése ellenére is történelmi csúcsra nőtt.

Trackback: Fideszes prémiumok 2012.01.04. 14:35:54

December 21-én Milliós prémium a polgármesternek címmel közölt írást a posztkommunista magyar narancs arról, hogy novemberben miképp szavazott meg a tárnoki község kormánypárti többségű testülete egy több mint egymillió forintos év végi prémiumot a tel...

Trackback: Fideszes prémiumok 2012.01.04. 14:35:17

December 21-én Milliós prémium a polgármesternek címmel közölt írást a posztkommunista magyar narancs arról, hogy novemberben miképp szavazott meg a tárnoki község kormánypárti többségű testülete egy több mint egymillió forintos év végi prémiumot a tel...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2012.01.05. 13:46:05

@ZX:
Az ország állapotát nagyon jól jelzi, hogy ha ezek mégis igazak, akkor is 1000+1 kételkedő lesz, mivel a fidesz is hasonlókat szajkóz. Ergo, ha egy kormány igazat is mondana, már azt sem hinné el senki.

Németh András 2012.01.05. 13:50:58

Aranyosak a statisztikáid, abból a kettőből ami hosszabb idősort mutat az látszik hogy kábé ott vagyunk ahol 2009 nyarán voltunk.
Én nem szeretek elmútnyolcévezni, de akkor ki is volt épp a kormányrúdnál?
Szóval ez azért nagyon nem talált be szerintem.

Hú, most én orbánbérenc vagyok...

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.01.05. 13:51:12

@Rufus78: Az országgyűlés és minisztériumok a GDP jelentéktelen részével rendelkeznek csak...

Ügye nem gondolod, hogy Orbán egy isten.. és abrakadabrával ilyen súlyos károkat tudott volna okozni?!

Nem.. ezt a kárt a mussolini féle fasiszta Simorka okozta.. az európai és IMF bankkal egyetemben... a nemzetközi kereskedelmi és pénzügyi törvények semmibevételével...

indapass90210 2012.01.05. 13:53:01

@Con Storm: "nincs biztosítva a nemzeti önrendelkezés joga, pedig emberiség ellenes bűntett ennek a megsértése"

Ha már egyszer ennyit okoskodsz, legalább próbálnád meg normálisan leírni, hogy mi is lett tulajdonképpen megsértve.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.01.05. 13:55:25

@Kakimaki0123456789: Média törvény, a közbeszerzési törvényünk következménye...

Az ÁLLAMI MÉDIÁT FEL KELL SZÁMOLNI...

Akkor nem kell média törvény, és nem fognak minket b... ni...

Az állami média nem demokrácia feltétel...

indapass90210 2012.01.05. 13:56:25

@Con Storm: gyere inkább pinázni a szakítósra, mert egyrészt itt csak felidegesíted magad, másrészt csak ahhoz van eszed.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.05. 13:57:40

@Con Storm: A "semmi" és a "minden" között azért vannak átmenetek, nem?

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.01.05. 13:57:41

@ZX: Ez egy érdekes kérdés. Ehhez ismernünk kellene azt, h az országban hogy is néz ki most az állami szerepvállalás az energiabehozatal ill. annak árának a meghatározása terén.

Emlékeim szerint vill. energiapiacon csak a nagyfogyasztók lettek liberalizálva, a lakosság nem. Gáznál létezik gáztőzsde (azaz cégek megint vehetnek akárhonnan), de ez utóbbi árát egész biztos, hogy befolyásolja az állam az ármeghatározással, a gázárképlettel.

Nem tudom, olajat nem csak a MOL vehet? Ezeket kéne látni és akkor tudnánk, hogy ki fizeti a révészt.

A másik vetület az az, hogy statisztikailag viszont mindent egybe tolnak, azaz az utolsó fillért is beleszámolják a nagy közösbe függetlenül attól, hogy azt az állam veszi, termeli, értékesíti, vagy Kovács II. János maszek esztergályos.

Bonyolult dolgok ezek, és nem is ez a lényeg. A lényeg az, amit a zsebünkön érzünk. Azt meg aztán nekem nem magyarázza meg senki, hogy miért kerül az euro 322-be, a benzin meg 410-be.
Meg nem is érdekel a válaszuk, meg a kormány mellébeszélése. A lényeg, hogy ez így nem jó és két szabadságharc csata közt klassz lenne, ha az emberekre is figyelnének.

Semmi kedvem hős szabadságharcosként éhen halni. Inkább leszek jól élő, de egy rohadék IMF-nek és EU-nak behódoló valaki.

Walter Melone (törölt) 2012.01.05. 14:00:31

Eddig úgy volt, h ülünk a vonaton ami megállíthatatlanul a szakadék felé robog, de mivel nem tehetünk mást, a büfékocsiban rendeljük a pezsgőket a homárhoz.

Mára annyiban módosult a helyzet, h elfogyni látszik a pezsgő, és már a pincérek sem akarják a munkájukat végezni...

Így már nem olyan vicces!

is 2012.01.05. 14:01:20

@Kurt S. Earp: Van neked egy homályos elképzelésed, hogy te mindig és garantáltan nem taszítod szenvedésbe az országot a nézeteiddel és tetteiddel. Hadd világosítsalak fel: nem az számít, hogy mit hiszel, amikro valamit csinálsz, hanem az, hogy annak mi lesz az eredménye. Mondom a legeklatánsabb példát: leszarom, hogy mit gondoltál 2008-ban a hülyenépszavazáskor, és leszarom, hoyg mit gondolsz most. A 320Ft, a 10% és a 700 pont az az _eredmény_, és az nem azt minősíti, aki ezt megjegyzi, hanem azt, aki elkövette. A magyar népet a hülyenépszavzás 2008-ból legalább annyira döntötte szenvedésbe, mint a FIDESZ kétharmados győzelme 2010-ből, és Orbán azótai ámokfutása. És ezt én nem _szeretném_ látni, és én ezért nem tettem semmit. Ezekért pontosan te tettél 2008-ban, 2010-ben, és ezzel a kommenteddel. Te viszed a magyar népet a szenvedésbe.

ZX 2012.01.05. 14:04:30

@csabapayne: Azt senki nem zárhatja ki, hogy néhány nagykutya ellenünk játszik, de hát mi (vagyis a pöcsfej kormány) festettük magunkra a céltáblát, és mutagatnak, hogy mi megmondtuk.

@klarky: Látom igen hasonlóan gondolkodunk. :)

is 2012.01.05. 14:05:44

@Németh András: Nem vagy Orbánbérenc, csak két dolgot kell hozzáadni:
1. 2009-ben _mindenki_ belekerült ebbe a szarba, és a lengyeleknél még nagyobb árfolyamingadozás volt. 2009-ben világgazdasági válság volt, ma meg mindenki (beleértve statisztikákat) szerint egyedül a magyarok vágják maguk alatt a fát (objektív oldal).
2. Akkor persze a FIDESZ nem jött azzal, hogy dehát csak az árfolyam miatt annyi az ország adóssága, hanem nyomta ugyanígy, sőt ugyanígyebb a szöveget. Most akkor nem követelhet más elbírálást, ez a fair. (szubjektív oldal)

Amexrap · http://amexrap.org 2012.01.05. 14:12:30

Van egy 4. szép szám is: a 40%. Ennyi az objektív valószínűsége annak, h a magyar állam 5 éven belül csődbe megy. Lásd: amexrap.org/fal/ma-reggelre-40-fole-emelkedett-magyar-allamcsod-objektiv-valoszinusege

SvenH. (törölt) 2012.01.05. 14:13:59

Lazarkanak a BEVALLOTT CHF devizabetetkeje ott figyel, lehet mar kulfodon, hat persze hogy folytatna a szabaccsagharcot, pont mint a gecitot kossuth, amikor Gorgey szepen az EMBEREKET megmentette o meg korbeutazta amerikat es hergelt...

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.05. 14:15:18

@Con Storm: "Az országgyűlés és minisztériumok a GDP jelentéktelen részével rendelkeznek csak..."

www.kormany.hu/download/0/8d/10000/State%20is%20a%20burden%20on%20economy.pdf

A jelentéktelen rész *több, mint a fele* a GDP-nek és összehasonlítva a térség, illetve a hasonló helyzetű gazdaságokkal, kiemelkedően magas újraelosztási arány.

is 2012.01.05. 14:32:44

@Con Storm: hát kb. minden pontban olyan állításokat fogalmazol meg, amik az első éves közgáz tankönyvekkel pontosan szemben vannak. egyet emelek ki: a devizatartalék meghatározása a MINIMUMOT határozza meg, nem a maximumot, tehát semmi értelme annak a kijelentésnek, hogy háromszoros a tartalék az engedélyezetthez képest. legfeljebb a minimumhoz képest háromszoros. és kb. minden állításod ilyen szinten mozog.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.01.05. 14:34:00

@Counter: Magyaroszág GDP-je : 130 billió forint... 130 421 millió[3] USD vagyis 33 billió forint, a hazai adóbevétel pedg kb 12.5 billió forint, aminek nagyrésze adóssság törlesztésre megy el, a többit felemésztik a közalkalmazottak!

A költségvetésről a parlament dönt, a 2011esről még a Bajnaiék döntöttek...

Eltelt 5 nap a tényleges kormányzatból... és van képe aztmondani, hogy bármiről is.. Orbánék tehetnek?! Még mindig a dilettáns neonáci magyargyűlölő kormányok tördöféseit kell elhárítaniuk...

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.01.05. 14:38:25

@is: Lehet hogy az a kreálmány amit tankönyvnek nevez nem beszél róla.. de sajnálattal közlöm, hogy a devizatartalékok maximalizálva vannak, mert annak a felhalmozása beleavatkozás a devizát használó ország belügyeibe, gazdaságába... és a devizatartalékokat maximális felhalmozhatóságát az azt felhalmozó ország GDP-jéhez viszonyítják... és a maximálisat osztják szét... érti?! 1981-82 IMF egyezmények...

Ez Magyarországra vonatkoztatva 5 devizát engedélyeztek, és az 1 milliárd lehetett 82-ben... ma már sokkal kevesebb...

zrobasé 2012.01.05. 14:41:17

@Con Storm: "A költségvetésről a parlament dönt, a 2011esről még a Bajnaiék döntöttek..."

izé...2010 végén, mikor elfogadták a 2011-es költségvetést, még nem ez a parlament, hanem a Bajnai féle ült bent ?

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.01.05. 14:43:12

@is: 10 milliárd euro hitelt költöttek el 2 év alatt.. az is árfolyam ingadozás?!

ZX 2012.01.05. 14:44:36

@Con Storm: Nem tudom mit szedsz, de sürgősen állj le vele!

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.01.05. 14:44:37

@ZX: NEm nagykutya.. csak a Simorka... és bandája.. a Nemzeti Bankban...

ZX 2012.01.05. 14:45:58

@Con Storm: Bajnaiék alatt mennyi is volt az euro és a cds felár? Most mennyi? Csakis az ördög műve lehet!

zrobasé 2012.01.05. 14:46:32

@Con Storm: az ugye megvan, hogy ez a 7 tagú banda, akinek a feje a Simor, na ebből a 7 tagból 4-et az Orbán kormány nevezett ki...az akárhogy is nézzük, a többség...

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.05. 14:49:47

@Con Storm: Nem csak a központi adóbevétel az újraelosztás. Feltűnt, ugye, hogy a kormány saját adatai szerint haladja meg az 50%-ot a GDP-arányos újraelosztás?

Németh András 2012.01.05. 14:51:22

@is: az igaz hogy mi most nagy erővel vágjuk magunk alatt a fát, de a gond az hogy ez a fa már dől egy ideje, csak most épp mindenki azt nézi aki rajta üt hogy az apró kis bácsi bandája mit művel, mert jobb azt nézni mint azt hogy hogyan dől az egész...
Az aktuálmagyarpolitikát félretéve azért elég büdösnek tűnik nekem a a kaki aminek az eltakarítására ojrószázmilliárdokat költöttünk 2 éve most meg újra lötyög kifele mindenhol. Valahol már tényleg át kéne gondolni ezt a fejlett nyugati pénzügyi rendszert, mert elébb utóbb a németek pénze is elfogy és akkor mi leszen.
a 2008-as világválság úgy megoldódott hogy legalább egy év kellett ahhoz hogy bedőljenek a görögök, meg még jópáran közel kerüljenek, és azért még most se rózsás a helyzet, csak épp nálunk nagyobb a szar mint máshol ezért most azt annyira nem figyeljük...

Tmcat 2012.01.05. 14:51:59

Először is, mielőtt ezen hozzászólásom alapján a blogon bárki szerencsétlenagymosottfidesznyikbértollnoknak nyilvánítana, leszögezném, hogy nekem sem tetszik az, hogy a kormány egy csomó intézkedésében a szegényektől von el pénzt (nálam különösen az egykulcsos adó verte ki a biztosítékot). De azt, gondolom, mindenki látja, hogy a gazdasági elemzők a kormánynak nem ezekkel a döntéseivel és a szociális igazságosság hiányával indokolják a mutatók csökkenését.

Mielőtt bárki elhinné, elmondom, hogy a gazdasági növekedés NEM az emberek jólétét fejezi ki egy államban. Emlékszik még mindenki a 2-3 évvel ezelőtti "szlovák csodára"? Mentek felfelé a mutatók, áramlottak a befektetők az országba. Az emberek pedig átjöttek a már akkor is "súlyos gazdasági helyzetben lévő" Magyarországra vásárolni, mert otthon annyira drága volt minden. Az elemzők azt mondták: nem baj, mert hosszú távon megtérül a dolog. És hol tart most Szlovákia? Kb. ugyanott, ahol mi. Mégis, milyen "csoda" az ilyen?

Szerintem ezek a gazdasági mutatók, elemzések, (le)minősítések, stb. egyvalamire jók: az európai és világgazdasági főszereplők köre érdekeinek érvényesítésére. Mielőtt bárki közületek rám ütné az antiszemita/szalonnáci pecsétet, közlöm, hogy itt többek között francia, német, és más nyugat-európai országok befektetőiről is szó van, sőt, elsősorban róluk van szó, hiszen az EU-ban is az ő akaratuk érvényesül. Az semmiképpen sem érdekük, hogy Magyarország gazdasági nagyhatalom legyen Európában. Nekik az lenne a legjobb, ha itthon sok ember dolgozna kis fizetésért (elsősorban persze náluk, multiknál), nem lennének túlképzettek, így tiltakozni sem fognak majd tudni, ezek után meg kultúra címén pedig odadobnak nekik valami agybutító moslékot, így majd a pofájukat is befogják.

@zero:
szóval szerinted az lenne a legjobb, ha Magyarország engedelmeskedne, és felvenné az IMF hitelt. Most mondom, hogy annak felmérhetetlen következményei lennének. A neolib-neokon propagandával ellentétben az IMF ugyanis nem segítséget nyújt bajba jutott országoknak, hanem üzletet köt velük, hiszen ő is ugyanolyan világgazdasági főszereplő, mint a multik. Az ár : szinte teljes beleszólás az ország gazdaságpolitikai életébe, melynek során a már említett európai- és világgazdasági főszereplők érdekének érvényesítése lenne az egyetlen szempont.

Mit is jelent mindez? Egy neoliberális-neokonzervatív fordulatot. Mindaz, amiért Gyurcsányt és az SZDSZ-t annyira utálták, és amit a 2008-as szociális népszavazás eltörölt, az most nyereggel és pallossal súlyosbítva térne vissza. Bizony, az IMF konkrétan azt várná cserébe, hogy privatizálják az egészségügyet és a felsőoktatást. Ezt pedig szerintem egy ex-kommunista ország, ahol ilyen alacsonyak a fizetések, nem élné túl. Az egészségügyi szektor és az egyetemek tönkremennének, Magyarországot pedig elborítanák az ellátatlan, beteg, illetve képzetlen emberek. És akkor tényleg vissza fogjuk sírni Orbánt, Bajnait, Medgyessyt...jóformán mindenkit. Na mármost én nem szeretnék egy ilyen országban élni. Akkor inkább a disszidálás.

Még egy adalék a dologhoz. 2011.01.02: Bokros Lajos megjelent a tüntetők között az Operaház előtt, és azt nyilatkozta, hogy örül, hogy az emberek elkezdtek másképp gondolkodni. Jól működik az a neokonzervatív propagandagépezet...

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.01.05. 14:57:03

@Con Storm: A költségvetésről a parlament dönt, a 2011esről még a Bajnaiék döntöttek...

Ööööö, hazudsz?

www.fidesz.hu/index.php?Cikk=155206

Dobj már egy linket Bajnai fideszes tagságáról 2010 végén, vagy méginkább arról, hogy Orbánnak meg Matolcsynak ő diktálta a parlamenti bohóckodásra benyújtott tervezetet.

ZX 2012.01.05. 15:07:22

@Tmcat: Tehát szerinted hagyjuk a picsába a 4-6%-os hitelt és inkább 10% feletti piaci hitelt vegyünk fel? Nooormális? Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy az IMF inkább az én oldalamon áll mint ez a hazaáruló Fidesz banda.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.01.05. 15:09:25

@Valahol Máshol: Ha a fenekedet földhöz vered.,.. akkor is csak Jan.1-től van az Orbán kormány alatt elfogadott költségvetés érvényben... eddig még a bajnai féle fasiszta társaság törvényei voltak érvényben .. az elosztásról...

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.05. 15:14:40

@Con Storm: A 2011-es költségvetést melyik kormány fogadta el és mikor? :-)

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.01.05. 15:19:14

@Tmcat: És hol tart most Szlovákia? Kb. ugyanott, ahol mi.

O.o Komolyan?

Államcsőd vagy IMF-hitel előtt? Akkor miért viszik ki oda ezek a buta emberek a megtakarításaikat és miért ment már ki egy csomó cég oda, mert élhetőbbek az adókörülmények?

Most nem tudok gazdasági adatokat keresni, de azért majd megpróbálok később pár számadatot nézni arról miként teljesítettek a tótok 2010-ben és 2011-ben, összehasonlítva a mi valós adatainkkal. Kíváncsivá tettél, hogy a szlovákok is összedőlés előtt állnak.

ZX 2012.01.05. 15:19:54

@Con Storm: És szerinted a költségvetéstől még véletlenül sem lehet eltérni ugye? Vagy Bajnai azt is beleírta volna hogyan nyúlják le és herdálják el a manyup lóvét?

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.01.05. 15:25:21

@Con Storm:
"A költségvetésről a parlament dönt, a 2011esről még a Bajnaiék döntöttek..."

A 2011-es költségvetést kedvenc törpöd kúrmánya fogadta el te barom. 2010 tavaszán volt egy ogy.-i választás.

brumeszkosz 2012.01.05. 15:27:56

@Kurt S. Earp:

Igazad van az ország csődjének nem kell örűlni, de én azért sírva csak rájuk üríteném a kalasnyikov tártáskáját, tudod az mennyi lőszer ha voltál katona.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.05. 15:31:02

@ZX: (De a 2011-es költségvetés *nem* a Bajnai-kormány műve, úgy egyébként.)

Le_Penseur 2012.01.05. 15:35:11

@Con Storm:
"Eltelt 5 nap a tényleges kormányzatból... és van képe aztmondani, hogy bármiről is.. Orbánék tehetnek?! Még mindig a dilettáns neonáci magyargyűlölő kormányok tördöféseit kell elhárítaniuk..."

Biztosan most érkeztél a Szíriuszról, ezért adok néhány fogódzót:
Az év január elsején kezdődik, a hét pedig hétfőn. Tízes számrendszerben 2+2=4. Egy óra 60 perc.
Figyelj, most jön egy bonyolultabb mondat:
2010.05.29-én megalakult az új magyar kormány. Az Országgyűlés délelőtt – a köztársasági elnök javaslatára – miniszterelnökké választotta Orbán Viktort, és elfogadta a kormányprogramot.

Ismét matek jön:
2010. 05. 29 és 2012. 01. 05. között nem öt, hanem 585 nap telt el.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.05. 15:36:02

@Tmcat: Ha lehet, akkor címszavakban...

- 1. bekezdés: Ez így van! Ugyanis az elemzőknek nem feladata és célja egy ország és az állampolgárainak jóléte! Az elemzőket és a külföldi partnereket az bizony cudarul nem érdekli, hogy úgy lesz egy ország hiteles és fizetőképes, megbízható üzleti partner, hogy azt az állam és a kormány a magyarok 90%-ának földbe taposásával éri-e el, vagy társadalmi igazságossággal. Aki szociális érzékenységet vár el egy banktól vagy egy befektetőtől, az hülye!... legfeljebb csak a saját haszna mértékében.

- 2. bekezdés: Hallottad már azt a mondást, hogy "minden csoda három napig tart"? A szlovákok egyébként nem azért jöttek át hozzánk, mert náluk minden annyira drága volt, hanem mert nálunk olcsóbb volt! Hoppá, most újat mondtam?! Egyszerűen jobban megérte nekik átjárni, jobban kijöttek a pénzükből, több mindent engedhettek meg maguknak, és/vagy esetleg megtakarítani is többet tudtak. Ezzel nem azt mondom, hogy olyan fenemód jól éltek, de JOBBAN éltek, mint ha otthon költötték volna el a keresetüket. Ahogy most meg a magyarok járnak át külföldre, például cigiért meg tankolni... meg cukorért... meg...

- 3. bekezdés: Ez is így van! A globalizálódó tőke következtében a befektetők oda viszik a pénzüket, ahol nekik megéri, és egyik-másik túlságosan hozzászokott a távol-keleti munkaerőkörnyezethez... Kici, occó kínai megcsinálja egy tál rizs... Hopp, na vajon ki akart minket első körben Kínához közelíteni?

- 4. bekezdés: ld. az 1. bekezdésre adott válaszom. A "segítséget" várni az IMF-től hülyeség. Pénzt fog adni, és a vállalt szerződés keretében joga van megmondani, hogy milyen változtatásokat tart szükségesnek, hogy biztosítottnak lássa a hitel "visszafizetődését". Ezért mondtam már korábban is: nem tagadni kéne az IMF feltételeit, hanem megelőzni! Vagyis a magyar államnak kéne saját határkörében olyan kijelentéseket és döntéseket hoznia, amik "megnyugtatják" a IMF-et. Az egy más kérdés, hogy természetesen az IMF-nek is megvannak a saját érdekei...

- 5. bekezdés: Gyurcsányt és az SZDSZ-t nem a "neoliberális-neokonzervatív fordulat" miatt utálták, hanem azért, mert nem teremtettek vele jólétet. Plusz az elsőt a "hazugságai" miatt, a másodikat meg azért, mert a szabad a nevében kb. a szabadrablást jelentette... A "neoliberális-neokonzervatív fordulat" egy eszköz (kb. olyan, mint amikor egy család eladja a dédmamától örökölt aranyláncot, hogy abból pénzük legyen; az már a család döntése, természetesen a környezeti tényezőkre figyelemmel, hogy ezt a pénzt olyan eszközbe fektetik-e, ami segíti a jövedelem újratermelődését, vagy kifizetik belőle a számláikat és felélik, vagy szétosztogatják), ami lehetett volna jó, és önmagában attól nem lesz rossz, hogy egy rakás balfék rosszul használta. Az egy másik kérdés, hogy annyira elerodálták, szétrombolták ennek az eszköznek a hírnevét, hogy Magyarországon a büdös életben nem lehet többet "neoliberális-neokonzervatív" névvel fémjelzett fordulatot végrehajtani. Összeszámoljuk, hogy Orbánék hány ilyen eszköznek, jelképnek, szónak, kifejezésnek a hírnevét feketítették be évtizedekre?

- 6. Bokros kijelentése mit is bizonyít a propaganda tüntetőkre gyakorolt hatásáról? Ja, hogy semmit...

SvenH. (törölt) 2012.01.05. 15:36:34

@Tmcat: "szóval szerinted az lenne a legjobb, ha Magyarország engedelmeskedne, és felvenné az IMF hitelt. Most mondom, hogy annak felmérhetetlen következményei lennének. "

TE BAROM HULYE IDIOTA !!!

tanuld meg azt te fasz hogy NEM IMF hanem IMF - EU hitel !!! es AKI FELALLT AZ NEM az IMF volt hanem az EU

barom

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.01.05. 15:36:54

@Counter: ZX a nekem adott válaszra reagált, mely szerint a 2010-es az Bajnaiéké volt és Vitya nem térhetett el a kúrmányváltás után. Tudod, Bajnai irányította Viktort, hogy nyúlja le a manyup befizetéseket 2010 végén...LOÁL. ezt azért még Vidéki sem merné benyögni. Bajnai utasításai tartotta be Ovi 2010-ben. Jajj.

ZX 2012.01.05. 15:36:57

@Counter: Jaja tudom, de ha az lenne az akkor sem egy betonba öntött valami.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.01.05. 15:37:05

Halló, Rendőrség!

Pénzügyi spekulánsok, uzsorások, offsoros gazfickók és bennfentes csalók támadtak a hazámra!
Lepuffanthatom őket?!
Sürgős választ kérek!

index.hu/bulvar/2012/01/05/egy_lovessel_teritette_ki_a_betorot_a_tinedzser_kismama/

zrobasé 2012.01.05. 15:38:26

@Con Storm: 2010 év tavaszán volt egy választás...ott Orbán-Fidesz nyert...aztán ősszel-télen elfogadták a 2011-es költségvetést...és kapaszkodj meg : a törvények is az ő törvényeik voltak ! hoppá ! hihetetlen, ugye ? az, amit te akarsz mondani, az a 2010-es év...bár az is meg lett változtatva...mégpedig, kapaszkodj meg megint : az Orbán-kormány által...

egyébként meg érdekes amit mondassz...ergo a 2003-as költségvetés, szerinted, az meg az Orbán-kormány műve, ugye ? és bármi legyen is az eredmény 2014-ben, ennek ellenére a mostani parlament fog dönteni a 2015-ösről...hinnye, az igen, bravúros az észjárásod...

ja, és kpaszkodj meg újfent : a Bajnai-kormány munkáját maga Orbán illete úgy, hogy az világsiker ! érted, ezt Orbán mondta...hallatlan, nemdebár ? najó, az igaz, hogy nem itthon, és nem magyarul...dehát neked, aki azt hiszi, hogy a 2011-es költségvetés Bajnai csinálta...

mizie 2012.01.05. 15:43:30

Biztos vagyok benne h a Fidesz összes politikusa forintban tartja a pénzét :)

Hohó60 2012.01.05. 15:45:36

Egy párbeszéd '56 novemberéből:

-Nézd, ott lövik a szabadságharcosok a ruszki tankokat!
-Hülye, vagy, milyen szabadságharcosok? Azok ellenforradalmárok, megmondta a Gerő elvtárs is.
-De hát az oroszok nyomulnak befelé, és ők nem akarják ezt hagyni.
-Dehogy nyomulnak, ők a mi testvéreink, és internacionalista segítségnyújtásra jönnek, hogy kisöpörjék innen ezt a szemét Fideszes, akarom mondani ellenforradalmár bandát.
-De emezeknek csak fapuskáik vannak, a ruszkik meg lánszóróval, tankokkal jönnek rájuk!
-Meg is érdemlik! Ki kell nyírni a rohadékokat. A Brüsszeli, aakarom mondani a moszkvai komitté megmondta nekik, mit kell csinálniuk, és nem akarják! Márpedig a veztető elvtársak sokkal jobban tudják, mi a jó nekünk, mint mi magunk. Nézd csak meg, az előző 8 éveben semmi bajuk nem volt velünk, amikor Fletó Fletovics volt szeretett vezetőnk.
-De nincs nekünk olyan, hogy önérzet, hogy a magunk útját akarjuk járni?
- Miért akarnánk? Megmondják nekünk a frankót, oszt jól van. Nézd! Az a szuper ruszki gyerek azzal a tankkal jól szitává lőtte azt a szemét suhancot, aki Molotov-koktélt akart dobni!
-De hát fröcsög a vére! Segítsünk!
-Segítenék én a szovjet elvtársaknak, lelőném a rohadékot, nehogy még utolsó erejével a népi demokráciára akarjon kezet emelni, de hát otthon maradt a szolgálati fegyverem, így kénytelen vagyok itt maradni a fedezékben....
Amúgy is, ismertem jól a rohadt gazembert! Még tüntetett is szegény Fletó Fletovics ellen. Jól szét kell rúgni a seggüket az ilyeneknek. Aztán legalább kuss lesz. Látod, az ilyenek a rendes emberek, mint én! Nézd meg, milyen lelkesen drukkolok azért, hogy az elvtársak el tudjanak bánni azzal a maréknyi suhanccal, akiknél valami színes gépronygyot is láttam. Mintha egy "magyar" zászló lett volna. No de szerencsére. most kartáccsal jól odapörköltek nekik, nem magyarkodnak már!

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.05. 15:48:05

@Hohó60: '56-ban tényleg azzal kezdték a forradalmárok, hogy "uccu, ide a maradék Doxákat"? :-P

Hohó60 2012.01.05. 15:50:33

@Counter: gyorsan válaszoltál. Magadra ismertél?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.05. 15:55:56

@Tmcat:
Kiegészítés ehhez (@Rufus78: ):

Ahol az egyén önmaga szemszögéből jólétben és biztonságban él, akkor azt, és ezek csoportjait jellemzően baromira nem érdekli, hogy azt a jólétet "neoliberális-neokonzervatív fordulat"-tal, háborúval, hitellel, a Föld ásványkincseinek, ill. más emberek kizsákmányolásásával vagy cuki kismacskák költségvetésbe darálásával éri el az adott ország vezetése. A világon az összes kormány, irányító szerv abba bukott eddig bele, hogy ha ezt nem voltak képesek elérni, éppúgy függetlenül attól, hogy tevékenységüket egyébként nemzetiszín pántlikába, NER-be, szolidaritásba, vallási köntösbe vagy "neoliberális-neokonzervatív fordulat"-ba csomagolták-e.

A jólét azonban korántsem jelenti azt, hogy ugyanaz a csoport élvezi annak hasznát, mint aki annak hátrányait elszenvedi, vagy egy külső fordulat során kénytelen szembesülni még addigi életszínvonala fenntarthatalanságval is.

roxxtar 2012.01.05. 16:01:07

@csabapayne: :SA:DS:ADSA:DS LMP :DDDD

NE

NEVETTESS

:DDDDDD:D:D:D:D

ZX 2012.01.05. 16:02:07

@Hohó60: Ha szerinted ez szabadságharc, akkor pont annyira nem vagy normális, mint szeretett akarom mondani Kedves Vezéred.

roxxtar 2012.01.05. 16:04:45

@SvenH.: Ordas nyomorék vagy :DD

belekotty 2012.01.05. 16:06:39

@Enrico72: Te idióta! Nem az a baj hogy shortolják a forintot, hanem hogy érdemes! Érted a különbséget? Dehogy érted! :-((

SvenH. (törölt) 2012.01.05. 16:11:06

@roxxtar: bocsi hogy ismerem a TENYEKET....

belekotty 2012.01.05. 16:11:18

@fzs.1933: "Ráadásul annál ijesztőbb, hogy az eddig a kormányt és munkáját(?) védő kommentelők eltűntek..." - Azért enrico72 még van...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.05. 16:11:45

@roxxtar:
Lehet hogy elsőre komolytalan a gondolat, de jobban belegondolva egyszerűen ez -ha nem is az LMP képében- lesz a kivezető út.

Abban mindenki egyetért, hogy a mostani politikai garnitúra emberileg tökéletesen leamortizálódott, és pártszempontból is gyakorlatilag ez a helyzet. Persze vannak olyanok, akik politikai elköteleződésből még lakkal fújogatják / fényezik / bebalzsamozzák a saját idoljaikat, de egyre kevesebben. Tehát a megoldás minimum egy-egy új arc lenne, de leginkább az emberek új pártoktól várnák a megoldást (elhamarkodottan, persze, de már erről is írtam ma). Egy új párt azonban, éppen úgy, mint az LMP, csak lépésenként építheti fel a támogatottságát, ismertségét, politikáját, hacsak nem úgy tesznek, mint a Jobbik, és jó érzékkel ideológiai alapon vetődnek rá egy társadalmi/választói szegmensre.

Ha nem is az LMP, de egy LMP-szerű párt adhatna új megoldásokat, mert ezeknek a mostaniaknak a megújulási képességeiről nincsenek illúzióim...

Ironfist 2012.01.05. 16:15:25

@Con Storm:
" eddig még a bajnai féle fasiszta társaság törvényei voltak érvényben .. az elosztásról..."

Fasiszta? Az fasiszta, hogy privatizál, és megpróbálja leválasztani a polgárokat az államtól való függéstől? Ez nem fasiszta, ez a tipikus jobboldali, kapitalista gazdaságpolitika. Amit pedig Orbán művel, az a kapkodó, rögtönző, abszolutista, szélsőbaloldali gazdaságpolitika.

fonó 2012.01.05. 16:16:27

Bunkó nyakas sértett kis bugris kormányunk van. Ha Bajnaiék lenyulják a Manyup pénzt és a MOL pénzt azon a kurzuson váltva 70 alá vihette volna az adósságot. AZ EMBER AKI NEM HAZUDOTT CSAK A MINISZTERELNÖKSÉGHEZ ÉRT, vagyis semmihez.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.05. 16:16:46

index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/05/keszenleti_hitel/

Na tehát akkor, kis összefoglaló, csak a magamfajta nehéz felfogásúak számára...
- Nem, nem tárgyaluk az IMF-fel;
- Na jó, mégiscsak tárgyalunk az IMF-fel, de csak elővigyázatossági hitelkeretről;
- Na jó, tárgyalunk készenléti hitelkeretről is, de ha csak ti is megengeditek...

Tud valaki nekem egy olyan politikai pártot mondani, mely a hatalma megőrzése érdekében a végsőkig is képes elmenni, feladva az elveit?

nanehogymár 2012.01.05. 16:18:52

@zrobasé:
egyértelmű, hogy be van tépve 2011-es költségvetés és bajnai :DDDDD lemaradt egy évről a csóka a deliriumban

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.01.05. 16:19:15

annyira, de annyira jo lenne, ha valami vak dalia kiflijenek a csucske eltomne ennek a vigyorbabanak a fejszervi kloakajat... Ne nezzen mar ennyire nyomoronc idiotanak 10 milla polgartarsat vaze!

„Magyarország stabil gazdasági alapokon áll, ki tudjuk védeni ezt a napokban tapasztalható pénzügyi támadást is" - mondta Selmeczi Gabriella. Hozzátette: „Látszik az is, hogy január 2-án még béke és nyugalom volt a piacokon és a tőzsdén, majd amikor visszajöttek a szilveszteri buliból a brókerek, akkor újra támadásba lendültek. Január 3-án már látszott a forinton, hogy újra támadás éri az országot".

„Magyarországnak erős kormánya van, több mint kétharmados többséggel kormányozza a koalíció, több forgatókönyvünk van, megvédjük az országot ezektől a támadásoktól. És bármilyen döntés születik, akár IMF-fel vagy IMF nélkül, minden a magyar családok érdekét fogja szolgálni" - jelentette ki.

es kozben meg mosolyog is....

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.05. 16:19:19

@Con Storm:
Tehát azt akarod ezzel mondani, hogy másfél évig azért fizettük ezt a bagázst, hogy a tökét vakarja, mert Bajnaiék teljesen és totálisan sínre tették őket 2011. december 31-ig?

fonó 2012.01.05. 16:19:41

8 évig felkészülhettek és ennyire jutottak: ennyi kusza unortodox alaptalan értelmetlen marhaság amit mi szívunk....

nanehogymár 2012.01.05. 16:25:14

@mojszipupi: egy idióta szócső szóra sem érdemes, akkora sötétség lakozik benne, hogy dartvéder is megirigyelné
@Con Storm: ennyit elköltött a fidesz? aztakurva. ez azért elég sok nem?!

Hohó60 2012.01.05. 16:26:05

@ZX: Gondolom, "Kedves Vezetőt" akartál írni. Legalább is annak lenne némi értelme a gondolatmeneted alapján.
Ugyan lőnek ránk teli torokból kartáccsal, de Te ne törődj ezzel az aprósággal, ne hagyd magad kizökkenteni.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.05. 16:26:11

@nanehogymár: Mégis az MSZP-re és főleg Gyurcsányra mondják csak ezt, pedig azért na:)...

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.01.05. 16:29:26

@Hohó60: egy parbeszed az elmegyogyintezet zartosztalyarol, 2012-ben...

- te ennek a hoho60 neven irogato paciensnek megint rohama van?
- aaa, dehogy, csak a szokasos fideszes monomaniaja...
- de olvastad a hozzaszolasait?
- nem, de hallottam, amikor a foorvosur azzal heccelte, hogy ha ilyeneket irogat, akkor hetvegen o lehet a helikopter! :)

butalo01 2012.01.05. 16:31:22

Most várom egy bizonyos párt aktivistáinak harsány kiabálását,hogy a Fidesz lenyúlta a gazdasági szabadságharcukat, csakhogy tudjuk mi lesz 2014 után............

nanehogymár 2012.01.05. 16:31:37

@Rufus78:
akkor biztos úgy is van :)
persze azok is elmehetnek a sunyiba, de na :D ennyi 180 fokos mutatványra még ők sem voltak képesek az igaz

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.01.05. 16:32:31

@Rufus78: A Fidesznél az elv olyan mint a fing. Itt csak és kizárólag a hatalom megőrzése számít.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.01.05. 16:34:04

@Tmcat: megnyugtatlak: magyarorszag nagyon nagyin nagyon nagyon hosszu ideig nem lesz nagyhatalom. Soooot, lehet olyan nagyon hosszu ideig nem valoszinu hogy elhuzzuk a belunk, koszonve a kormanyainknak....

ZX 2012.01.05. 16:35:40

@Hohó60: Azt akartam írni, csak másra is figyeltem közben. Persze, hogy lőnek, ha egy baszott nagy céltáblát rakott ki ránk ez a csúti törpe.

NYJetsTD 2012.01.05. 16:39:04

Imádom ezt az elmebeteg országot... Con Storm már azt sem tudja mióta kormányoznak, enrico spekulátorokkal hadakozik, Vidéki.... na jó, őt inkább hagyjuk, debil és kész.
De ami komoly: ezek a fidesz szavazói, támogatói. Csodálkozunk, hogy ide jutottunk?

Innentől kezdve már teljesen mindegy, kötünk-e megállapodást az IMF-EU duóval. Addigra már olyan veszteségeket halmozunk fel, hogy még vészhálóval a seggünk alatt is minimum tíz-tizenkét évre leírjuk magunkat...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.05. 16:41:15

@Valahol Máshol:
Bocs, próbáltam nagyon álnaiv lenni, de nem jött össze:).

orient 2012.01.05. 16:47:29

@Vidéki: Agyament barma TE!
Szerinted mikor az Mszp csődbe vitte az országot 2008-ban gyurcsány vezetésével akkor mit írt a nagy hazug balibsi külföldi sajtó?

Persze azt mondták semmi gond és csak a fideszt és szabadságharcunkat támadját te agybeteg barom!
ÉRdekes módon a szemét megvezetett balibsi hazug külföldi sajtó, ugyanígy lehúzta MO-t, ugyanígy megírta hogy a felelőtlen gazdaságpolitikánk vitt ide és ugyanúgy bezuhant a forint, csődkockázat az egekben volt. Senki sem mondta hogy a nagy válság tehet róla, max 1-2 fanatikus politikus.

Szóval hogy is van ez a rohadt balibsi sajtó duma érdekes módon a balibsi kormányunkat is lehúzta a WC-n 2008-ban nem csak az imádott Fideszedet. Sajnos a piac árazza az országunkat és jelenleg ez ennyit ér. Ha lenne egy erős gazdaságunk akkor írhatna a galád balibsi sajtó amit akar senkit sem érdekelne akkor is vennék az állampapírunkat. Hogy lehet hogy akármit írnak mondjuk más országokról mint Kína, Oroszország...stb. mégsem érzi meg a gazdaságuk, pedig ott aztán diktatúra van.

Természetesen a sajtó próbálja megvezetni az embereket sokszor sikerrel, de ennek semmi köze a gazdaság valós állapotához vagy ahhoz hogy a külföldi befektető megveszi az államkötvényünket X milliárd forint értékben 5%ért vagy csak 12%-ért vagy annyiért sem. Ő nem az újságcikkek alapján dönt hanem a gazdaság fundamentumai alapján.

Nyisd már ki a levarrt szemedet te vak.

Emiksz 2012.01.05. 16:48:04

Ki az, akitől igazán hiteltelen, hogy államcsőd miatt aggódik?

Megfejtés:
emiksz.blog.hu/2012/01/05/64_a_csod_or

Ironfist 2012.01.05. 17:06:23

@Hohó60:
"Ugyan lőnek ránk teli torokból kartáccsal, "

KIK? Mégis ki a pöcs lő ránk? A másnapos brókerek?

Hohó60 2012.01.05. 17:09:36

Köszönöm azokat a reagálásokat, amelyek vitatják álláspontomat, hiszen azért vagyunk itt. Akik meg érvek híján mocskolódnak, magukat minősítik.
Sajnos ki kell szállnom, ma foci van.

Ironfist 2012.01.05. 17:11:06

@Hohó60:

" Akik meg érvek híján"

Az beszél érvek hiányáról, akinek az a mondanivalója, hogy "Megtámadtak minket pénzügyileg"?

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.01.05. 18:50:04

@Ironfist: Igen, a szélsőjobboldal fogalma, gyáros, bankár, kereskedő

ők a mussolini féle fasiszták, ha annyira erkölcstelen bűnözők, hogy nem gondolnak a nemzetközi összeférhetetlenségi törvényre, és bemerik tolni a képüket a parlamentbe, vagy valamely érdekképviseletbe...

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.01.05. 18:51:58

@nanehogymár: Mit költött el a FIDESZ? Csökkentették a pártámogatásokat nem?

Jelenleg az Orbánkormány semmit sem tud tenni, ugyanis totális gazdasági kényszerpályán vannak a majd duplájára ugrott adósság miatt.... gyakorlatilag majd csak az utolsó évben lesz mozgásterük.. vagy lett volna, ha Simorka nem követi el az évszázad hazaárulását és gazdasági bűncselekménysorozatát!

mim 2012.01.05. 19:00:53

@Con Storm: Nekem nincs azzal gondom, ha gyáros, bankár, kereskedő kerül parlamentbe. Nála tudom hol a gyára, hol vannak fiókjai és melyik a terjesztési láncca. Míg a buffer politikus ezeket a támogatókat simán elrejti - így kampánypénz, pártház, aktivista tábor és nyári programok látszólag a semmiből teremnek.

2012.01.05. 20:39:04

A jó cuclista küzdik a gyárosok ellen.

Sandman (Karakum) (törölt) 2012.01.06. 09:27:39

"Ebéd közben is a forint árfolyamát kérdezgette Orbán Viktor" - biztos nem szóltak neki, mikor kell eladni, egyedül meg nem tudta kiszámolni a tiszta nyereségét...

Sandman (Karakum) (törölt) 2012.01.06. 09:32:14

@Ironfist: úgy látom vidéki nevet váltott és osztódással szaporodott. Lesz munkád :D

Sandman (Karakum) (törölt) 2012.01.06. 09:37:47

Így szólt az Úr Noéhoz: "Fél év múlva megnyitom az ég csatornáit és addig fog esni, amíg a Földet el nem lepi a víz. De szeretnék megmenteni néhány jó embert és minden állatfajból egy párt, ezért építs bárkát!" Egy villámlás után a tervrajz ott feküdt a földön.

Fél év múlva elkezdett esni az eső, de az Úr legnagyobb megdöbbenésére Noé csak ült szomorúan a kertjében, bárka sehol.

- De Noé, hol a bárka? - kérdezte felháborodva.

- Uram, bocsásd meg nekem, de felmerült néhány igen nagy probléma:

1. A hajóépítéshez engedélyt kellett kérnem, mert a terveidet nem fogadta el a Hajóépítési Hivatal Műszaki Osztálya, ezért több mérnököt is fogadnom kellett az áttervezéshez.

2. A szomszédom feljelentett, hogy nem a rendezési tervben megengedett tevékenységet akarok folytatni a kertemben.

3. Nem tudtam fát szerezni, mert a fülesbagoly életterének megőrzése érdekében fakivágási tilalmat rendeltek el.

4. Ahogy elkezdtem begyűjteni az állatokat, beperelt egy állatvédő egyesület.

5. A Katasztrófavédelem közölte, hogy nem építhetem meg a bárkát, amíg nem készíttetek egy hatástanulmányt az özönvízről.

6. Ezután konfliktusba kerültem az Esélyegyenlőségi Hivatallal az ügyben, hogy mennyi hátrányos helyzetű kisebbségi etnikumot viszek magammal. Ennek az lett a vége, hogy lefoglalták a félkész bárkát.

7. Amikor el akartam hagyni az országot, közölték velem, hogy adótartozásom van, így nem mehetek sehová.

Most úgy ítélem meg, hogy körülbelül még 100 év kell a bárka elkészítéséhez.

Ekkor elállt az eső, és kisütött a nap.

- Úgy döntöttél, hogy mégsem pusztítod el a Földet? - kérdezte Noé bizakodva.

- Nincs rá szükség. - mondta az Úr - Megoldjátok magatok.

Ironfist 2012.01.06. 11:42:35

@Őrült kutya (KaraKum):
" úgy látom vidéki nevet váltott és osztódással szaporodott. Lesz munkád :D"
Hát látom vazze. Kiválogatni a sok fidesznyik közül azt, aki agyhalott, meg azt, aki csak bértrollnok... ej-ej...

NYJetsTD 2012.01.06. 12:12:14

@Ironfist: az agyhalottakból lesz a legjobb bértollnok, lásd enrico....

Ironfist 2012.01.06. 12:25:00

@NYJetsTD:

Jó, persze. Csak minden bértrollnok agyhalott, de nem minden agyhalott bértrollnok. :P

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.01.06. 17:43:19

@NYJetsTD: @Ironfist:

Érdekesen szegmentáltok.

Kiegészíteném még egy kategóriával, amiből legalább kettő egyed előfordul itt. (Akinek nem inge, ne vegye magára.):

"Sajnos napjainkban egyre jobban elterjed, hogy a politikusokat leszólják, munkájukat semmibe veszik. Ez azért van, mert a sok suttyó parasztnak minden magas, ami nem a zabálás-szarás-baszás háromszögből kerül ki!"

NYJetsTD 2012.01.06. 18:36:47

@bogancs: a zabás-szarós-dugósok viszont nem írnak le ekkora hülyeséget blogokban mint az, akinek pár bejegyzését ide vésem, remélem ráismersz:

Míg Orbán a miniszterelnök, Magyarország nem lesz bóvli
Minimálbérből fogok élni
Magyarország bóvli? Frászt!

Mindenesetre (remélem Ironfist nevében is mondhatom), köszönjük, hogy fideszfan létedre figyelemmel követed munkásságunkat, bejegyzéseinket, ígérjük mi is ezt fogjuk tenni továbbra is...

Ironfist 2012.01.06. 18:58:27

@NYJetsTD:

Magas lóról beszél... vagyis azt hiszi. Azt hiszi mennyire kultúrált, hogy nem közvetlenül anyázik, hanem közvetve... Felőlem higgye csak. Annál fájdalmasabb lesz ráébrednie, hogy nem az a paraszt, aki figyelmeztet, hogy társaságban nem illik okádni ;)

NYJetsTD 2012.01.06. 21:03:33

@Ironfist: én különben szeretek vele vitatkozni, ő egy másik országban él, ahol minden szép és jó , de legfőképpen már csak pár napot kell aludni és még annál is jobb lesz...ő meg tudna élni minimálbérből, ö tudja hogy sohasem leszünk bóvliország, ő tudja, hogy politikusaink csak értünk dolgoznak éjjel-nappal....

A suttyó parasztozás közvetett sugalmazásáról meg csak annyit, a kettős beszéd nem csak rá jellemző, de mintha egy sosem hazudó emberke is előszeretettel gyakorolná...

"Politikusaink munkáját semmibe veszik"... aha...3 bóvli, 440-es gázolaj, 260-as CHF, kiröhög minket egész Európa, kötelezett szegési eljárások, stb.stb. A zoknim okosabban csinálná...

Ironfist 2012.01.07. 19:52:26

@bogancs:
Ajajjaj... ez komoly? Kiszámoltad? Csak egy tipp: ha már ezt állítod, akkor csak próbálj meg minimálbérből élni, ne csak kiszámolgasd, hogy mennyibe kerülNE, ha abból élnél. Elárulom, a minimálbér arra sem elég, amit a neve sugall. Ötfős családdal két minimálbér? Megspórolják az időt, és fáradtságot, ha egyből kiköltöznek a híd alá.

Ironfist 2012.01.07. 19:57:34

Ja, véletlenül sikerült elküldeni a kommentet, pedig még nem vagyok kész.

Szóval
"Ezen felül alapvetően még a napi megélhetésre, autóba benzinre vagy egyéb közlekedésre kell költeni. Erre marad egy hónapban 50 000 Ft (168 000-73 000-45 000)."

50ezer forint? Lol... LOL! Látszik, hogy nem vagy otthon az itthoni témában... Ha dolgozni akarsz, 50ezer forint csak a benzin! Gyerekre sem költhettél még életeben... taníttatás nincs ám ingyen, tankönyv, bejáratás, étkeztetés, füzetek, ruháztatás.... másik 50. Hogy is jössz ki 3 gyerekes családdal akkor 2*minimálbérből, ami messze nem haladja meg a 100ezret? Ráadásul ugye azt sem számoltad bele, hogy ezt ugye meg is adóztatják, meg a különböző havi számlákat, úgymint víz, villany, fűtés, csak hogy a tévét, meg az internetet ne is említsem, mert ugye aki minimálból él, az spóroljon...
Ezek alapján ez a mondatrész: "Ezenkívül megtakarítási célokat is elhatároztunk" a hónap vicce. Miből akarsz spórolni, ha kajára sem futja, mert mindent felemésztenek az egyéb kiadások? Nem vagy te normális...

süti beállítások módosítása