Skip to content


       Szűrés lista

"El innen rablók, ez a mi hazánk!"

A Jobbik elkezdené megkeresni a tökeit radikalizmus jobboldali heregolyóját, de mivel mostanában nem nagyon zavarognak a cigányok, így már csak Gonosz Unió maradt.

Vona Gábor és a Jobbik szombatra szervez egy tüntetést az Unió ellen:


"Szerdán Brüsszelből megjött az ukáz. Ebben három törvény visszavonására adnak ultimátumot, valamint a költségvetéstől azt várják, hogy abba további megszorítások kerüljenek. A Fidesz bejelentette, hogy kész a tárgyalásra, az MSZP-LMP koalíció pedig egyértelműen a behódolást szorgalmazza. Itt és most nem az a fontos, hogy az Orbán-kormány törvényeit megvédjük, ugyanis ez az ukáz nem erről szól, hanem Magyarország szuverenitásáról és a magyar emberek megélhetéséről. Ezeket kell megvédenünk. Én azt mondom: elég legyen! Elég legyen abból, hogy Brüsszel újabb áldozatokra kér bennünket, amikor az elmúlt húsz év nem szólt másról csak megszorításokról! Elég volt, hogy egy utolsó gyarmatnak tekintenek bennünket, amely jó piac a termékeiknek, olcsó munkaerő a gyáraiknak és szemétlerakó a hulladékuknak! Elég volt abból, hogy egy brüsszeli irodaházból mondják meg nekünk a tutit! Ma ezt kérik, holnap már majd azt is, hogy levegőt se vegyünk! Elég legyen! Mi megvagyunk nélkülük is. Nem nekünk van szükségünk az Unióra, hanem az Uniónak van szüksége Magyarországra!

Tagok legyünk vagy szabadok, ez a kérdés, válasszatok! Aki úgy érzi, hogy legyünk szabadok, azt szombaton délután kettő órára várjuk Budapestre a II. kerületi Lövőház utcába, a Millenáris Park mellé, az Európai Unió Háza elé.

Mondjuk együtt a képükbe: El innen rablók, ez a mi hazánk!" 


Szar érzés a két tűz között állni, mert hogyan legyünk ellenzék, ha egyik oldalon a kormány van, a másik oldalon az EU, IMF,+ MSZP, LMP?

Vona Gábortól azért megkérdezném, hogy mi a baj, azzal, hogy az EU azt szeretné, hogy hosszú távon, kiszámítható módon 3% alatt legyen a hiány? Hogy ne trükközzünk a költségvetéssel? Vagy hogy egyáltalán legyen egy normális költségvetésünk? Hogy tartsuk be az Európai Uniós jogokat?

Nem a Jobbiknak van három képviselője a "rablók" parlamentjében? Le tetszettek már mondani a 3 mandátumról?

Vona Gábortól megkérdezném, hogy legyen olyan kedves, és soroljon már fel 5 olyan magyarországi beruházást, ami 100%-ból hazai forrásból zajlik, és egy eurócent sincs benne?

Vona Gábortól megkérdezném, hogy fáj-e neki az az évi 1500 milliárd forint, ami Brüsszelből érkezik? Szeretne-e erről az összegről lemondani, esetlen visszafizetni?

Vona Gábortól megkérdezném, hogy tudja-e mely országokkal kereskedik hazánk?

Vona Gábortól megkérdezném, hogy mely országok fektetnek be hazánkban, építenek gyárakat, alapítanak cégeket, adnak munkát az embereknek?
 
Vona Gábortól megkérdezném, hogy van az, hogy rajtunk kívül minden ország együtt tud működni Brüsszellel? Vajon a lengyel barátainkat nem zavarja, hogy "diktálnak" Varsónak Brüsszelből?

Vona Gábortól megkérdezném, hogyan képzelné el az EU-mentes életet? Erős szövetség Ukrajnával, Oroszországgal, Irakkal? Irány az Arab Liga?

Ahogy Vágó Gábor remekül megfogalmazta tegnap: "Míg mi kint tiltakozunk az utcán, addig ők bent bazsalyognak Orbánékkal a Parlamentben. A Jobbikban már semmi radikalizmus nem maradt. Bepuhultak, mint tavaszra a fagyott kutyaürülék. Csak a nettó gyűlölködés, bűnbakkeresés, meg zsíros pozíciókhoz való ragaszkodás jellemzi a Jobbikot mára."
 
Szívesen leközlöm a válaszodat Vona Gábor, tudod az emailcímem.

Címkék: eu jobbik

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr383542735

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hol van Orbán Viktor és Pintér Sándor? 2012.01.14. 19:40:06

Hol volt ma a nagyarcú Pintér Sándor?Az operaházi demonstrációnál ott volt. De hol volt most? Vagy az arcosság csak addig tart nála, amíg tudja, hogy békés emberekkel áll szemben, ha fekete dzsekit és bakancsokat lát, akkor inába száll a bátorsága? Már...

Trackback: Miért bomlik az LMP? 2012.01.14. 17:12:18

Kaufer Virág visszaadja a mandátumát, Scheiring Gábor borítja a bilit, Schiffer András lemond. Eddig ezek a hírek, de lehet holnap tovább omlik az LMP épülete.Hogyan és miért jutott idáig ez a szépreményű banda? Törvényszerű-e, hogy ide jutottak?Szerin...

Trackback: viktor Esztergomban segít 2012.01.14. 10:19:25

    Szeretném kérni azt a kisgyermekes Anyukát, akinek sikerült párbeszédet folytatnia a demonstráción O. Viktorral, hogy érzéseiről, véleményéről egy nyílt levélben adjon hangot, ami esetleg a nagyobb médiákban is megjelenhetne!!!! Kérdezz...

Trackback: Még a naptár is ellenünk dolgozik! 2012.01.14. 01:28:32

Mi ez, ha nem balsors? Nem elég, hogy a sátán kutyái az EU, az IMF és a nemzetközi hitelminősítők képében folyamatosan belénk törlik a lábukat. Nem elég, hogy köztársasági elnökünk doktori disszertációját plágiumváddal illetik, csak mert néhány oldala ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ati27 2012.01.15. 13:12:20

@majomkutya: Figyike! pl munkakultúrát, ami bizony nagy kincs lehet! De nehogy azt hidd, hogy az audinál csak betanitott munkások vannak! Az állomány minimum 30-35% a magasan képpzet emberekből áll, gyártómérnökök-technikusok adminisztráció, minőségbizti stb-stb.. Bizony-bizony elég sok Cnc gép is található, aminek 8 általánossal, a közelébe sem mehetsz! Mivel ezek sok 10-100 milkás gépek! De még akik a soron dolgoznak és szinte alapműveleteket végeznek azoknak is komoly oktatásban kell részesülni.. De mondok más példát pl a cégünk ami 150 embert foglalkoztatott igencsak komoly hányada származott abból, hogy pl a karosszéria elemek kivágó-hajlító szerszámait javítottuk, alakítottuk át! És bizony ez sem "segédmunka" szintet követelt meg! (minőségbizti, szoros határidők egyebek) És bizony a cégünk csak egy volt a sok közül, aki ilyet csinált!

majomkutya 2012.01.15. 13:14:24

@Kőmíves Kelemen:
"Az Audi/Mercedes NEM támogatást kap, hanem adókedvezményt. Magyarul ha ő nincs, akkor azt a pénzt nem tudod máshová átcsoportositani, hiszen NEM LÉTEZIK!"
Majdnem megfogtál, de sajnos nincs igazad! Bár igazad lenne, de sajnos nincs:
"Összesen 11 milliárd, munkahelyenként durván 6 millió forint készpénzben nyújtott állami támogatáshoz juthat hozzá az Audi - értesült a Világgazdaság."
vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20110215-az-audi-kevesebb-allami-tamogatast-kap-mint-a-mercedes.html
Tehát kőkemény adófizetői forintokat adunk ezeknek a rászoruló cégeknek. Amit értelemszerűen mástól von el a kormány. :(

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.01.15. 13:16:37

@ati27: Egy fontos dolgot kihagytál még az eszmefuttatásodból. Hiába jön létre a magyar "csodamerga v2.0", hiába lopjuk el a technológiát és próbáljuk meg mi magunk elkészíteni, kinek adjuk el? Mitől lesz ez gazdaságos?

Azért a példád is mutatja, plussz a többi apróság (összekeverni a támogatást az adókedvezménnyel, mert az ugyanaz...LOL, az ilyet azonnal elzavarnám alapvető pénzügyi ismeretek tanfolyamra, sőt ez az ország minimum felére bőven ráférne), hogy nem is kevesen mekkora sötétséggel a fejükben próbálnak döntéseket hozni. Így születik meg "a buták pártja". A jobbik most erre a lehetőségre készül rávetődni.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.01.15. 13:17:43

@majomkutya:
Bocsánat, ezt nem tudtam. Megkövetlek :)

Manatwork (törölt) 2012.01.15. 13:23:43

@majomkutya: elfogadom az érvelésedet, de egy dolgot még mindig nem értek. Légyszives magyarázd el. Ha egyszer ennyire rossz üzlet az országnak az ha külföldi autógyárak Magyarországra jönnek gyártani, akkor miért megy 1-1 ilyen beruházás előtt az országok közt késhegyre menő küzdelem, hogy hozzájuk települjenek le?
Mert azt még megértem, hogy mi vagyunk ennyire szerencsétlen marhák, hogy szándékosan veszteséget csináljunk az országnak - nade minden környező ország ilyen balfék lenne????
Vagy talán a támogatásokkal együtt is jó az országnak ha minél több nagy multi cég jön be?

2012.01.15. 13:33:16

@Kőmíves Kelemen: Hát persze, hogy normális vagyok. Lesz háború, mint ahogy Oroszország esetében is volt. De az oroszok kizavarták az intervenciós hadtesteket, és fél-feudális rabszolganépből független nemzetállammá, majd pedig a világ egyik vezető nagyhatalmává váltak. Ugyanez történt Kubában is: államosítás, intervenció, szabadságharc, végül belenyugodtak a jenkik az új helyzetbe. Kérem, ez a globalista-kapitalista-korporatista út alternatívája! Lehet rajta vitatkozni, hogy erre az útra kell-e lépnünk vagy sem, de középút, hogy a kecske is jól lakjon, és a káposzta is megmaradjon, az eu-ban is bent legyünk, meg független, önálló gazdaságából magas életszínvonalat elérő nemzet is legyünk, na az nincs. Egy szar gyarmat vagyunk, tapsikolhatunk hol az egyik, hol a másik bábkormánynak, de ha kicsit is nem úgy táncolunk, ahogy a külföldi gazdáink fütyülnek, akkor az van, amit most látsz: teljes frontú letámadás politikailag is, gazdaságilag is. Hát én azt mondom, hogy kapják be, eleget loptak már mitőlünk a külföldiek (mert a magyar gazdaság töredék értéken való felvásárlása és elpusztítása ugyanolyan lopás!), most itt az ideje, hogy visszalopjuk tőlük, és ha ha kell, megvívjuk a fegyveres szabadságharcunkat.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.01.15. 13:41:52

@Őrült Ló Nagyfőnök:
" itt az ideje, hogy visszalopjuk tőlük, és ha ha kell, megvívjuk a fegyveres szabadságharcunkat."

:DDDDDDDDDDDDD

Oké, mostantól ignorállak. Ez már tényleg a csúcshülyeség, a tények beismerése nélküli vagdalkozás.
Mivel akarsz háborúzni? Ki ellen? Mert tagjai vagyunk ám a NATOnak is...

De tudod mit? Egye fene, háborúzzunk. A nagypofájú Jobbikosok mehetnek AK-val a Predatorok meg harckocsik ellen, 5 perc után szépen Vona generális kapitulál, és VÉGRE hozzácsatolnak minket Autsztriához.
A Jobbikosok 90%-a a csatában megsemmisül, kapnak egy emlékoszlopot (Hülyeség Totemoszlopa), Vonát száműzi Barosso Szt. Ilona szigetére, mi pedig BOLDOG GYARMATKÉNT élünk tovább.
Nekem tetszik ez a forgatókönyv :)

kunzoo 2012.01.15. 13:42:39

@Őrült Ló Nagyfőnök:

Azért fél kuba szeretne jobban tudni úszni,és nagy keletje lenne ott egy cápariasztó krémnek:)) Pedig Castro még kevésbé hülye mit Kim lófasz. Ha szárazföldi határ lenne közte meg az USA között, fal állna ott. A géppuskák merre néznének?

A ruszkik meg tele vannak gázzal meg olajjal. Mi itt az összehasonlítási alap?

majomkutya 2012.01.15. 13:46:30

@Manatwork: Ezt ne tőlem kérdezd, hanem a döntéshozóktól.
Nekem csak tippjeim vannak ezügyben: ez igen egyszerű, lehet mutogatni, szalagot átvágni, kampányolni, ne adj'Isten nokiás dobozt átvenni. Egyébként ötletem sincs. Írtam korábban: ennek semmi értelme.
Ezzel a politikával jutottunk el oda, hogy a magyar exportnak az importtartalma 80% fölötti. Lehet, hogy az volt a terv, hogy ez majd jóval alacsonyabb lesz, de az elmúlt 20 év alapján kijelenthető: ez nem működik.
Ugyanez történt a Hankooknál, csak a gumigyártás ugye még környezetszennyező is. A támogatási rekorder egy autóüveg gyártó, munkahelyenként 18 millió körüli támogatást zsebelt be.
Azt is aláírom, hogy van olyan terület, ahol megérné nyugati gyártót idecsábítani támogatással, de ez nem az autóipar vagy bármilyen csúcstechnológia, mert a hazai gazdaság sajnos nincs és vélhetően nem is lesz azon a technológiai szinten, hogy Mercedeshez, Audihoz alkatrészt szállítson. Ez a művelet akkor lenne jövedelmező, ha az importtartalom olyan szinten lenne, mint pl. Németországban (30%).

ati27 2012.01.15. 13:47:09

@Valahol Máshol:

Bocsáss meg, elég sok mindent nem érintetettem még a problémák közül! Pl van egy nem elhanyagolható szempont ami az autóiparban igen sarkallatos: az előítéletek. Pl, Csak a "német autó az autó" vagy "franciát-olaszt-koreait soha" Bizony egy-egy márka/ vagy náció "imidzsét" megteremteni hosszú-hosszú folyamat! Amit kiépíteni évekig, évtizedekig tart! Lerombolni viszont sokkal gyorsabban megy, és ez hatványozottan igaz az országokra is. A mostani ámokfutást bizony hosszú évek lesz mire visszahozza egy normális kormány! És tévedés az is hogy az előző szoci kormányokat annyira elégedettek voltak az EU-ban? Na ez is csak egy városi legenda.. Orbánék eljátszanak a gondolattal , ok, menjünk csődbe, mert ugye az azt jelenti, hogy az adósság nagy részét leírják, oszt majd kezdhetjük a "ciklust" elölről! Hát egy túróst! Te sem adnál olyannak kölcsön aki már másnak sem adtad vissza a kölcsönét, ha mindezek mellé még nagy szája is van... Pedig azt kell mondja hogy a jelenlegi helyzet az hogy a fidesz kormányzás alapjaiban egy jobbik-light verzió!

kunzoo 2012.01.15. 13:47:48

@Kőmíves Kelemen:

Néha ijesztő tud lenni ez a Jobbik, nem? Mekkora lenne már ha nyernének! Vona meg ŐŐŐŐŐ ŐŐŐŐ ŐŐŐŐ mit is mondtam? JAAAAAAAAAAAA azt csak költői munkásságom részeként mondtam! izé......Nemzettársak! Vélasszatok minket meg EP képviselőknek! 6000 euróért úgy megmondom nekik hogy na! Jaj nem is! KIVÁRÁSOS taktikát alkalmazunk! Szlovák rendszámmal megyünk hogy összezavarjuk őket!

És szlovák rendszám NINCS! csak felvidéki, és az is magyar értem?

kunzoo 2012.01.15. 13:52:28

@majomkutya:

Ha mari néninek pöcse volna mari bácsinak hívnák. Azért ne legyen autóiparunk mert nem akkora az importhányad mint NO-ban. Erre az a normális válasz hogy akkor 30% ot se keressünk?

Korábban leírtam hogy egy ilyen támogatás sokkal több embernek ad munkát mint amennyit valóban támogatnak. Tehát jóval több emberre osszad el a támogatás összegét.

Inkább mindjárt kérd fel a szlovákokat hogy kérjék maguknak a gyártást, nekünk ez a kevés nem is kell:)))

ati27 2012.01.15. 13:52:35

@kunzoo:

Joga van örültnek lenni! :D Csak nehogy túl sok legyen belőle! De úgy látom a kommunizmus nem halt még meg, vannak páran akik visszasírják! Ja bocs nem kommunista vagy Őrült Ló Nagyfőnők? Hanem nemzeti radikális? ÁÁÁÁ értem már mit jelent a nemzeti-szocialista... Van egy rossz hírem, ezt már próbálták.. Nem működött, még addig sem mint a kommunizmus-szocializmus...

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.01.15. 13:54:00

@kunzoo:
Számomra nem ijesztőek, hanem nevetségesek ilyenkor. És boldog mosollyal nyugtázom, hogy az ilyen emberek többet tesznek a Jobbik ellen, mint mi, normálisan érvelők.
Megmutatják milyen a Jobbikos törzsgárda, és mik a céljaik. Aztán mikor ezeket olvasva az ember elgondolkodik, rájön, hogy a káoszban nem lehet megélni, akármilyen faszán mutatna rajtunk az árpádsáv...

Olvastad a kommenteket ehhez a poszthoz. Sok Jobbikos szavazó irta le, hogy eddig tartott a szimpátia, mert ez már nettó baromság amit művelnek.
Vonáék elfelejtik, hogy amit ott annak a 2000 tüntetőnek mondanak, az pillanatok alatt bejárja a sajtót, és mindenhol megjelenik. Nem lehet egyszer ezt, másszor azt mondani, mert úgy járnak, mint az Orbánék: hiteltelenek lesznek mindenki szemében.

Manatwork (törölt) 2012.01.15. 13:55:33

@Őrült Ló Nagyfőnök: Kuba???? Olyan jó a kubai népnek a mindenkitől függetlenség? Kicsit olvass utána a kubai hétköznapoknak és utána kezd el szégyelni magad, hogy ilyen sorsot szánnál a saját országodnak is :(
De ott legalább van némi ásványkics is + a kuba szivar is komoly export cikk + van turizmus.
"Exportcikkei: vas, réz, mangán, króm, nikkelérc, kőolaj, cukornád, dohány, kávé, citrusfélék, szarvasmarha." Forrás wikipedia

ati27 2012.01.15. 13:56:09

@Kőmíves Kelemen:

Jah, háború... :D és mivel harcolunk? 12 gripennel? 20 tankkal? 8 harci helikopterrel? És ki ellen? Persze lehetne harcolni-háboruzni, csak azt nem fegyverekkel, hanem könyvekkel, oktatással, papírral, ceruzával, tollal, internettel a HÜLYESÉG ELLEN!

kunzoo 2012.01.15. 13:57:15

@majomkutya:

Ne csak kurucinfót olvasgassál:

www.autopro.hu/

2012.01.15. 13:59:18

@Kőmíves Kelemen: Jól látod a helyzetet: csak a láncainkat veszíthetjük. Ha jönnek, és szétlövik a seggünk, ugyan milyen szankciókat tudnak alkalmazni velünk szemben? Létminimumért kell majd dolgoznunk a luxuskocsi-gyáraikban? De hát már most is létminimumért dolgozunk a luxuskocsi-gyáraikban! Egy bábkormányt ültetnek a nyakunkra, aki szolgai módon végrehajtja az eu direktívákat? De hát már most is ezt várják el a kormányunktól! Olyan állapotban van az ország (köszönhetően a zemúthúszév nyugatbarát politikának), hogy egy jó ribilliót már egyszerűen nem is tudnának megtorolni, mert nincs mivel.

@kunzoo: Kubának ugyanaz a baja, mint a kádári Magyarszágnak volt: felnőtt egy generáció, akinek már fogalma sincs róla, milyen a kapitalizmus valójában. Majd ha Castróék feldobják a pacskert, és lesz ott is egy rendszerváltás, majd akkor megtanulják, hol lakik a kutyaúristen, de akkor már baszhatják, kezdhetik majd előlről. A cári Oroszországban meg kvára nem volt húzóágazat az energetika. Külföldi bérmunka volt, úgy, mint ma nálunk. Példul Oroszországban volt a Singer egész európát ellátó varrógépgyára, meg ilyesmi.

kunzoo 2012.01.15. 14:01:55

@majomkutya:

Naná hogy magas az importtartalom, mert se ásványkincs, se gazdaságos energiavagyonunk nincsen. Ha kilépünk, akkor sem lesz ám! Hol van itt az összefüggés? Vona Gábor durrant egyet karikásostorral a rónán és feljön az olaj?

majomkutya 2012.01.15. 14:10:49

@kunzoo: Nem, nem azért.
Németország sem gazdag ásványkincsekben és energiában (pl. olaj/szén), mégis az exportjuk importtartalma 30 % (a miénk 80% fölötti, a lengyeleké 60% körüli). Úgy tudják a németek megcsinálni, hogy rendelkeznek azzal a belföldi vállalkozói szektorral, aki képes beszállítani az exportőrnek. És a dolog csak így éri meg.
Idétlenkedhetsz karikásostor nyomában feltörő olajjal és hasonló szövegekkel, de ezek amiket leírtam száraz tények.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.01.15. 14:27:02

@kunzoo: Vona Gábor durrant egyet karikásostorral a rónán és feljön az olaj?

Egyébként pontosan így van, csak azért nem lépi meg Gáborunk, mert akkor lenyúlják a sikerreceptet a szocik meg a nyugat. Lásd Viktorék, akik azért nem mondtak semmi értékelhetőt 2006 és 2010 között mert nem akarták a gazdasági csodafegyvert átadni.

Izlandon is van viccpárt, mostmár itthon is, és sajnos nem a Kétfarkú Kutyások azok. Örök élet, ingyen sör, az ő ajánlatuknak a fele legalább megvalósítható.

2012.01.15. 14:31:16

@Manatwork: Te meg annak olvass utána, hogy jó volt-e a kubai népnek amerika gyarmatának lenni? Amikor 600.000 kubainak nem volt munkája, 500.000 mezőgazdasági munkás nyomorúságos viskókban lakott, mert csak négy hónapra kapott (ébéres) munkát egy évben, az év többi részében meg éhezett. A 400.000 ipari munkás és napszámos máról holnapra nyomorgott bércsökkentés és elbocsátás fenyegetésében. 2.200.000 városi lakos jövedelmének 20-30%-át felemésztő lakbért fizetett, 2.800.000 falusi és külvárosi lakos nem ismerte a villanyvilágítást, az iskolaköteles gyerekek közel 50%-a alultáplált, angolkóros volt, évről-évre ezerszámra haltak meg mert a túlzsúfolt állami kórházakba csak protekcióval lehetett felvételt nyerni. Egész Kubában összesen 6 technikum működött, de az azokban végzettekre éppen úgy nem volt szüksége a külföldi konzorciumok által uralt munkaerőpiacnak, mint arra a tízezer frissdiplomásra (nem könyvtár szak! orvos, mérnök, ügyvéd, gyógyszerész stb) akik "oklevéllel a kezükben, nagy reményekkel telve léptek ki az egyetem kapuján, és akik aztán olyan zsákutcába jutottak, ahol zárt ajtók fogadják a kérést és könyörgést." Csak a miheztartás végett: Kuba lakossága ekkoriban kb. 5.500.000 fő volt. Megvesztegethető, harácsoló közhivatalnokok, külföldi pénzszivattyúzó monopóliumok, törvények felett álló milliomosok, minden megvolt, ami a mai Magyarországon megvan. Ugyanaz alapján a recept alapján főz nekünk az EU, ami alapján az USA főzött Kubának. Ti meg tapsikoltok, hogy "milyen finom," a helyett, hogy a fejükre borítanátok a fazekat.

@ati27: Most hogy így kitaláltad: én vagyok Mark Károly. :-p

Bandus91 2012.01.15. 14:34:21

@majomkutya: Egy 80 milliós, jelentős ipari hagyománnyal és kultúrával rendelkezdő Európai élországot hasonlítod össze Magyarországgal. Inkább Szlovákiával kéne... mindjárt kijönne, hogy nekik több eszük van. Ők a követendő példa. (Sorry, ha valakinek eltiportam a hazafiságát)

==T== 2012.01.15. 14:42:35

@Bandus91: Szlovákia sem követendő példa, mert hiába jött be hozzájuk sok nyugati cég, és hiába dobták meg a GDP-t, ez egyrészt alig dobott a foglalkoztatáson, másrészt a GDP növekményből az alacsony adók miatt alig lát valamit az állam, a hasznot hazaviszik a multik.

Ráadásul mivel visszavágtak az közszféra kiadásain, a közszolgáltatások színvonala komolyan visszaesett, pl. az EU szerint az unióban nekik van a legsz*bb közoktatásuk, de az infrastruktúrájuk sincs éppen túlfejlesztve.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.01.15. 14:48:01

feladvány gyerekek!
vajon melyik az az ország amely látványosan rühelli Izraelt és az EU-t, és érdekében áll, hogy a Szittyafőd kelet felé nyisson, eltávolodva Európától? :)

ha meg a megfejtés, akkor már könnyedén értelmezhető Zázrivecz elvtársék politikája

Bandus91 2012.01.15. 14:49:03

@==T==: Igazat adok neked, de még mindig előrébb vannak mint Magyarország. Az szerintem egész egyértelmű, hogy Magyarországot nagy országokhoz (Russia, NO, Anglia...) és szerencsésekhez mint (Norvégia, Svájc) nem lehet hasonlítani. Nem állja meg a helyét a "bezzeg nekik megy" érvelés.

majomkutya 2012.01.15. 14:57:17

@Bandus91:
"Egy 80 milliós, jelentős ipari hagyománnyal és kultúrával rendelkezdő Európai élországot hasonlítod össze Magyarországgal. Inkább Szlovákiával kéne"
Nem, nem erről van szó. Hanem arról, hogy ahogyan a németek csinálják az exportot úgy megéri, ahogyan mi csináljuk úgy nem éri meg. Ahogyan a szlovákok és a lengyelek csinálják (alacsonyabb importhányad, a mienknél jobban támogatott belföldi vállalkozói szektor) úgy a mienknél jobban megéri, de a szlovákoknál is kétes, hogy eléri-e a nullszaldót a történet, ott sem fenékig tejfel.
Mi soha nem leszünk autóipari nagyhatalom, vagy gumiabroncsipari óriás, ergo fölösleges ilyen cégeket pénzeljünk. Magyarország nyújtja a legnagyobb állami támogatásokat. Jelenleg két dologgal versenyzünk: 1. alacsony bérek+kiszolgáltatott munkaerő 2. a legmagasabb állami támogatások+adókedvezmények a multinacionális cégeknek.
Ez egy tévút. Azaz ez a biztos nyomor útja.

kunzoo 2012.01.15. 14:58:07

@Őrült Ló Nagyfőnök:

Az a Batista volt akire gondoltál, nem maga az amerikai rendszer. Castro meg a ruszkik támogatására szorult. A jenkiknél a teljes államosítás verte ki a biztosítékot. Ha hamarabb összevesztek volna Castroval, soha nem jut el Havannáig Santiagobol.

kunzoo 2012.01.15. 15:00:46

@majomkutya:

akkor mit gyártsunk? És főleg kinek? Nézz rá Győrre. tipikusan elmaradt, rabszolgarégiónak néz ki mi?

ati27 2012.01.15. 15:04:09

@Bandus91:
Nem nevezném Svájcot/Svédországot/Norvégiát szerencsésnek.. Csak tudnak élni az adottságaikkal.. Van sok ország, akiknek szintén vannak adottságai, de nem jól manegeli/alkalmazza őket, Pl afrikában van csomó ország, hihetetlen nyersanyag-készletekkel, és hát az ottani "elit" bagóér lefekszik a Kínaiaknak.. Bizony az adotságokkal tudni kell élni, de el is lehet herdálni!

kunzoo 2012.01.15. 15:07:36

@majomkutya:

Értsd meg hiába támogatod a belföldi szektort, ha nincs hozzárendelve fizetőképes kereslet. Csak az exportból és turizmusból jön be friss plusz pénz az országba. Támogatsz egy pékséget? De ha nincs munka, nem jönnek munkások a városba, nem kell több kenyér érted? Üdülni is az tud, akinek van bére, üdülési csekkje hogy költse.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.01.15. 15:09:49

@kunzoo: kurucnak gazdasági összefüggéseket magyarázni, az olyan mint borsóra hányni a falat

2012.01.15. 15:11:30

@kunzoo: Batista egy báb volt. A kubai földek több mint fele az United Fruit Company és a West-Indian kezében voltak. (Mellesleg több mint 4 millió hektárt ezekből parlagon hevertettek - egy olyan országban, ahol éheztek az emberek!) Feldolgozóipar alig volt, Kuba ekkoriban nyersanyagszállító ország: cukot exportál hogy cukorárut importáljon, bőrt exportál hogy cipőt importáljon, vasércet exportál hogy ekéket importáljon. Mindezek tükrében gondolom magad is belátod, hogy Batista rendszere nem volt, egy percig nem is lehetett független az USÁ-tól.

2012.01.15. 15:14:19

@kunzoo: Ami Győrt illeti, attól tartok, hogy nem az audi ott a főtuti. Legalábbis -érdekesképp- az Audiba folyamatos a felvételiztetés, lasszóval kell fogni az embereket, keress csak rá a jobmonitoron autóipar kulcsszóra győrben! ;-) Szerintem simán átjárnak a népek melózni a határ túlfelére, attól nagy a jólét.

==T== 2012.01.15. 15:14:21

@Bandus91: kihagytad a számításból a cigánykérdést - ami a szlovákoknál talán még súlyosabb probléma - amit az EU kereteken belül amúgy sem lehet hatékonyan kezelni.

Amúgy szerintem nincsenek a szlovákok jobb helyzetben, mivel ugye nekik is nő az adósságuk és az Euro miatt a helyzetük méginkább romlani fog.

majomkutya 2012.01.15. 15:14:37

@kunzoo: Nem erről van szó. Győr egy kis szeglete az országnak. Elképesztő pénzekkel támogatjuk ezeket a beruházásokat, pedig ezeket a pénzeket jobban szét lehetne teríteni a gazdaságban.
Ha egy munkahely társadalmi hasznát vizsgáljuk, akkor az Audi által létrehozott 1 db munkahely és egy bármilyen más cégnél létrehozott másik munkahely ugyanolyan hasznos. Olyan beruházókat (legyen az külföldi vagy belföldi) kell támogatni, ahol a támogatásnak nagyobb a multiplikátor hatása. Márpedig a 10milliós (közvetlen+közvetett) támogatottságú autóipari munkahelynél lehet jobbat találni.
Ha multikat akarunk támogatni miért nem merült fel senkiben, hogy nem olyan high-tech cégeket támogassunk akinek nincs esélyünk beszállítani, hanem támogassunk mondjuk konzervgyárakat ami pl hazai gyümölcsből csinál gyümölcslevet, aszalt gyümölcsöt, lekvárt, kompótot? Alacsonyabb beruházási költséggel nagyobb multiplikátor hatást tudnánk elérni olyan ágazatban ahol komparatív előnyünk van.
Pénzt lehetne tolni helyi energiatermelő beruházásokba: pl. biogáz+ ráépülő állattartás + takarmánytermelés.
Kevesebb pénzből több ember jutna munkához, ráadásul olyan területeken, ami az ország adottságaihoz jobban illeszkedik mint az összeszerelő tevékenység.
Az, hogy most Kecskeméten iszonyatos állami támogatásból munkába áll 2500-2800 ember és importált alkatrészből autókat fog összeszerelni az nem oldja meg pl. a "vadkelet" vagy Baranya problémáit, mert a beruházásnak nem lesz olyan hatása, ami szétterjed a gazdaságban. Ezért hibás szerintem az a gazdpol, ami jelenleg zajlik. Ráadásul a gazdaság dualitását erősíti tovább.

majomkutya 2012.01.15. 15:17:01

Végeztem, most megyek egy kicsit dolgozni, majd este válaszolom meg ha ír valaki ->a vitától nem futamodok meg. :D

kunzoo 2012.01.15. 15:20:03

@majomkutya:

Gondold végig. Ad az állam öt- hat millát munkahelyenként. ilyen helyen az üzem nettó ÁTLAGbére kb. 150 ezer forint lehet. ennek a szuperbruttója 300000 forint. tehát évi 1 800 000 forint közvetlenül visszamegy az államhoz. bemegy a boltba. 27% ÁFA terheli a saját költését. Ráadásus az ő munkahely újabb munkahelyeket generál, mivel ilyen helyeken több száz munkahely képződik, kell helyi járat, üzemi konyha, útépítés, szolgálati lakás építés megegyebek. Az állam befektetése öt-hat év alatt megtérül FELHÁBORÍTÓ!

kunzoo 2012.01.15. 15:26:03

@majomkutya:

Gyümölcstermelésben dolgoztam évekig. Túltermelés van, gyakorlatilag meghitelezed a céget. Örülsz ha egy év után megkapod a pénzed. Egy borzalom az egész. Ugyanilyen a gyümölcsexport is. Mindenhol várakoztatják a kamiont, aztán megrohad, túlérik az áru. Utána próbáld meg eladni valaki másnak a tőled ezer kilométerre levő árut. Egy maffia az egész. Hiába ígérnek magas árat, azt úgysem fizetik ki. Vagy évekkel később, de ez már rajtad nem segít.

kunzoo 2012.01.15. 15:29:34

@Őrült Ló Nagyfőnök:

Nem CSAK az audi van, hanem a philips is már nagyon régóta ott van. bár már más használja az üzemet. Gyakorlatilag miatta kellet tisztességes helyközi közlekedést csinálni a környéken.

A péri repülőtérről régóta álmodoztak, az audi meg is csinálta.

kunzoo 2012.01.15. 15:31:12

@majomkutya:

Nézd meg Nemesvámos FALUT! ha érdekel hogy kell jól élni a lehetőséggel.

kunzoo 2012.01.15. 15:37:03

@majomkutya:

Hogy mondhatsz ilyet hogy nincs beszállító magyarországon? linkeltem egy címet, olvasgasd.
Hogy ne terülne szét a baranyai gazdaságban hogy egyszerre megjelenik a városban 2800 fizetőképes ember? Tán nem fognak lakni? enni? inni? moziba járni? szórakozni?

Bee-zony 2012.01.15. 16:01:41

@Őrült Ló Nagyfőnök: Mikor nyert utoljára Mo. háborút? Valamikor a középkorban. Azóta hányat veszített el? Sokat. Valamint, ezzel kapcsolatban az ország területének 2/3-át is. Mennyi az esélye, hogy megnyerjük a fegyveres szabadságharcot, akár egy kis külfölddel szemben is? 0.
Aki beleviszi egy külföldellenes háborúba Magyarországot, az igen nagy szívességet tesz az ellenségnek, mert könnyedén levernek bennünket, és kis áron nagy nyereséget érnek el – és következhet a még meglevő 1/3 ország felszámolása.
A hiba nem az országhatáron kívül van, hanem belül; és ha a kekeckedő törpét és haverjait megunják és leverik, azon nem csodálkozom.

Bee-zony 2012.01.15. 16:08:53

Mi is a probléma? Azon kívül semmi, hogy szar az egész. Kezdve azzal, hogy nincs egy hiteles, komolyan gondolkodó, korrekt párt sem, amelyikre érdemes lenne szavazni. Ebből a választékból még LiBajnaiék voltak a legkevésbé rosszak a gyakorlatban – és még az is milyen kevés –, és közben a románok, szlovákok elhúznak mellettünk, csupán azáltal, hogy kisebb a hülyeségtermésük.
Itt értelem, kreativitás és realitásérzék helyett irrealitás és nagy arc van, és az, hogy a nagy arctól nem látják a valóságot a gazdáik – amiből pedig pofára esés lesz, volt, és van.
Ahhoz, hogy legyen egy autó, először az utolsó csavarig meg kell tervezni, aztán elkészíteni. Ehhez képest Magyarországon a politikában ködös és gőzös, délibábos víziók vannak, hogy majd azokból milyen jó dolog lesz. Így is lehet élni, de nem sokáig, mert a fejletlen és beteg elméjűek nem versenyképesek a normálisakkal, és az elkövetett hibák sora által kihalnak, kb. úgy, mint Észak-Korea: még van, de már agonizál, és összességében nem sokan bánnák, ha már véget érne.
Bár nehéz határvonalat húzni, de mégis fel lehet osztani a világot egészséges, normálisan működő, és agybeteg, rosszul működő államokra – és azt is el lehet dönteni, hogy Magyarország hová tartozik.
Érdemes lenne felállítani ezt a skálát, ahol pl. az USA valahol középtájon lenne, a pro-k és kontrák miatt. Országokat és kormányokat is kellene osztályozni, nem csak a hiteleket minősíteni, hogy megkapják a tanulságos tükröt. De ehhez megint egész ember kell(ene) aki komolyan ezzel foglalkozik, és összehozza ezt a rendszert, nekem pedig nem ez az életcélom. 1% ötlet, 99% megvalósítás, ugyebár, ilyenek az arányok.

Kitörési pontok Magyarországon:
1. Mezőgazdaság: Nyugaton protekcionista módon működik a mezőgazdaság, és ez náluk be is vált. Aki velük szemben akar versenyképes lenni, annak szintén protekcionista módon kell működtetni a mezőgazdaságát. Akik ezt nem teszik meg, azoknak „nem éri meg” típusú, hanyatló mezőgazdaságuk lesz. Éppen ezért, hogy mi van a mezőgazdasággal, az legnagyobb részt a kormányokon múlik. És az elkúrók ezt is elkúrták. Sokkal többet-jobbat ki lehetne hozni a mezőgazdaságból – csakhogy ahhoz a többi pénzügyi dolognak is rendben kell lennie, és amikor az a téma, hogy lesz államcsőd, vagy nem lesz, akkor nem a beruházás- és eszközigényes mezőgazdaság az első napirendi pont, hanem a népgazdasági túlélés. Annyira el lett itt kúrva minden, hogy nincs miből államilag építkezni, és ahhoz képest, hogy szabadversenyes kapitalizmus van, ami elvileg gazdaság-pörgető, ennél még a szocializmusban is több volt a beruházás. Az államnak nincs pénze, és a magánembereknek sem, kivéve a nagyon keveseket (és akkor még a szakértelemről nem is volt szó), úgyhogy „pihen a föld”, jobb időkre várva – és gyorsan el kellene jönni a jobb időknek, hogy ne a külföldiek vásárolják fel a magyarok talpa alól a földet, és így az országot is.

2. Oktatás: ez az alfa pont, a dolgok kezdete, úgyhogy ide valóban be kell fektetni energiát, időt, fáradságot a jól működő országhoz. Ez nem annyira pénzigényes, viszont ész, kreativitás és sok ráfordított idő kell hozzá. Egy anyagilag szarul álló országnak ez a megfelelő kezdőpont (mint amilyen pl. Dél-Korea volt). Csak ész, kreativitás, energia legyen amennyi kell, és akkor meglesz mindaz, ami a jól működő országhoz kell, felfűzve, mint a gyöngyszemek a zsinóron. Ez persze korhadt, és vérgőzös agyú, és mellé bazi nagy egójú, „überokos” emberekkel nem megy, mert leugatják a kevés értelmest, és nem állnak melléjük, miközben ők maguk nem tudnak összehozni semmi jót. Dögöljön meg a szomszéd tehene is – én hülye vagyok, és az is maradok, de pusztulj el velem te is. A defektes mentalitás a legnagyobb akadály, és nem megfelelő emberekből nem lehet jó rendszert építeni, mert a saját primitív szintjüknek megfelelőre alakítják, és elszabotálják. Ezzel a problémával küzdenek a kínaiak is – de ott legalább a felső vezetés kiosztja a halálbüntetéseket, tehát ha ők nem korruptak, és nem is tolerálják azt, akkor azért viszonylag jól el lehet boldogulni, és fejlődni. Ha megnézzük, hogy honnan indultak, és hol tartanak most, az egy eléggé jó pálya.
Hogy hogyan kellene elkezdeni arra nézve van ötletem, de ez hosszú, és nincs még az autó-terv szintjéig kidolgozva.

Be van itt már lengetve mindenféle, az országot földig romboló háború, mint „fejlődés”, de ha országépítésről van szó, akkor a fenti két pont mindig aktuális és érvényes.

2012.01.15. 16:29:48

@Bee-zony: Na látod, épp azért, mert már annyiszor veszítettünk, most már egészen biztosan győzni fogunk, hogy kijöjjön a statisztika. :-) A hiba ősforrása igenis az országhatáron kívül van, mindig is ott volt, kezdve azzal, hogy Gellért püspök elindult beszedni az egyházadót. Ő még megkapta, amit megérdemelt, de azóta valahogy elfelejtettünk közdeni, birka nép lettünk, Európa bohóca, akit ott használnak ki, ahol csak lehet. :-(

ati27 2012.01.15. 16:38:14

@Őrült Ló Nagyfőnök:

"A hiba ősforrása igenis az országhatáron kívül van, mindig is ott volt"

Ennek azért fuss neki még egyszer! :D Ugye nem gondolod komolyan, hogy mindenki hülye a magyarokon kívűl, csak mi vagyunk repülőgép!

2012.01.15. 17:09:46

@ati27: Nem, a hülyék mi vagyunk, hogy már ezer éve futunk egy olyan szekér után, ami minket nem akar felvenni. És ezen a hülyeségünket bizony jó alaposan ki is használják.

Horizont 2012.01.15. 17:12:47

"...a növekedési terv segítségével Közép-Európa termelési központjává és legversenyképesebb gazdaságává kell tenni Magyarországot - közölte Szijjártó Péter ...."
Azt gondolom vannak itt előtte fontosabb és sürgősebb problémák amit meg kéne oldani. Bár jó lenne ezzel is kezdeni, de már nem hiszünk itt semmiben, senkiben. Esetleg a hozzá vezető útról is tehetne említést Szijjártó.

Jobbikról: Ezt a zászlóégetést nem kellett volna!Oké mutatni kéne valamit de ezt??
"Vona szerint José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke vissza fogja sírni még Orbán Viktor miniszterelnököt. A Jobbik elnöke Barossonak azt üzente, „ha beteszi a lábát az országba, akkor „megtekerik az orrát és karikás ostorral fogják kizavarni”."
Könyörgöm már senki nem normális ebben a nyomorult kis országban??? Rosszul tudom, hogy 3 darab Jobbikos képviselő ül az EU-ban?? Akkor miről is beszélünk?
Tényleg ennyire ledegradálják a népet? Cirkusz kell nekünk és kész?:( Cirkusz kenyér nélkül?:(
Orbán, IMF, EU, Szijjártó, Selmeczi, Jobbik, Vona, Csurka, DK, Gyurcsány, Bokros, Schiffer,Schmitt, MSZP.... sorolhatnám.
Tíz héten belül csődbe mehet Görögország. Utána mi jövünk?

Bee-zony 2012.01.15. 18:00:24

@Őrült Ló Nagyfőnök: A hiba ősforrása? Ha Magyarország sziget lenne, és körben óceán venné körül, akkor is rosszul állna. Biztos vagyok benne, hogy hiába tennénk át Óceániába, mert közvetlen szomszédok nélkül is megtalálná az önsorsrontás módját. Akkor pl. Franciaországhoz csatlakozna, és cserébe atomrobbantást engedélyezne a szigeten.
De mivel ott van, ahol, kezdjük onnan, hogy hívta valaki a magyarokat a Kárpát-medencébe? Tudtommal nem. Ők választották a helyet, és ezzel a szomszédokat is. Ha nem tudták, hogy mit csinálnak, az az ő hibájuk. Ha tudták, hogy mit csinálnak, akkor pedig minek panaszkodnak (másokra)?
Kettőn áll a vásár, hogy ki mit fogad el, és mit utasít vissza.
Szerintem Magyarországnak már régen Svájc útján kellene járnia. Svájcot úgy 200 éve legyőzték a franciák, és utána Svájc kinyilvánította a semlegességhez való ragaszkodását, és azóta is ehhez tartják magukat, és nem kell a függetlenségükért szabadságharcolniuk senkivel, az EU-hoz egyedi szerződésekkel csatlakoztak, amiket akkor mondanak fel, amikor akarnak (és lehet, hogy hamarosan felmondják schengent). Magyarország számára is ez a legjobb út. Ha már kétszáz éve megtették volna, akkor nem lett volna két vesztes világháború és kétharmad területvesztés. Csak ehhez így kell dönteni, és nem azt állítani, hogy ez így nem jó, és hogy lehetetlen.
A környezet egy adottság, de ezen belül Magyarország a döntései által tart ott, ahol.
A másik a hibás azért, hogy én buta vagyok, mint a tök, és ahelyett, hogy jól döntenék, és jó dolgokat csinálnék, rosszul döntök és hülyeségeket csinálok?
Kifelé mutogatni önbecsapás. Mindig a másik a hibás azért, hogy mi szarul állunk – holott a saját döntéseink által jutottunk el oda, ahol vagyunk. Ha másképp döntünk, máshol vagyunk.
Sokkalta kevesebbet számít a külső környezet általi behatároltság, mint a saját döntések. Igaz hogy nem tudunk exportálni olajat, ha nincs a földben, viszont tudnánk exportálni minden olyat, amihez kevés nyersanyag kell, pl. órákat, fényképezőgépeket – ha volna hozzá elegendő eszünk.
Ha ez egy rossz környezet, akkor mit szóljanak az eszkimók? És mégsem nyavalyognak – persze, nem is nagyon van módjuk másra mutogatni, ami tiszta előny, mert nem tudják becsapni saját magukat.
Saját hibánkkal szembenézni sokkal nehezebb, mint másokra mutogatni; így viszont egyrészt hülyén hal meg az illető, másrészt felbassza a rámutatottban az ideget, aki lehet, hogy segít a mutogató elhalálozásában, hogy így oldódjon meg a probléma.
Tehát ugyan nem oldódott meg a probléma a mutogatással, viszont szereztünk egy ellenséget is mellé. Ez megintcsak nagyon „bölcs” döntés, és ebből lesz a halmozottan hátrányos helyzet, ami további mutogatásokra ad lehetőséget, és így tovább, a teljes önsorsrontás útján, egészen a kipusztulásig.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2012.01.15. 18:51:23

Kicsit paranoid, vagy off:
A jobbikot pénzelő Oroszország már lő is minket?

www.idokep.hu/hirek/hazankra-zuhanhat-a-fobosz-grunt-muhold

Alig fél óránk maradt. Nagykanizsa > Budapest > Sátoraljaújhely vonalon 19h20'-kor érdemes figyelni az eget.

Manatwork (törölt) 2012.01.15. 18:55:11

@Bee-zony: Tökéletes helyzetértékelés! 10 pont!
Egy apró kiegészítést még hozzátennék: az állandó másra mutogatás mellett nagyon káros még az a szemlélet is ami állandóan a múltba fordul és csak a régi dolgokon kesereg és a jelenlegi bajok minden forrását a régmúltban látja. Ráadásul a jövőről csak ködös látomásai vannak, de azok is a múltban gyökereznek :(

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.01.15. 19:36:35

@Manatwork:

"Aki folyton hátrafele nézeget az seggel megy a jövőbe."

Sajnos erre az országra ez nagyon találó.

Bee-zony 2012.01.15. 22:49:36

@ati27: @Manatwork: Ha már ilyen jó lett az osztályzatom… Politikai szabadegyetem és önképzőkör létrehozásán gondolkodok, és politikai kísérleti műhelyen, ahol a jónak látszó elméleteket ki kell próbálni, hogy kicsiben a gyakorlatban is jól működnek-e, és csak aztán mehetnek szélesebb körbe, mert inkább kicsiben bukjon meg bármi is, mint nagyban, ahol és amikor már az egész nép szív miatta.
A tantárgyak leginkább a legsürgősebben megoldandó problémák szerint kell, hogy legyenek – kellenek az elméleti alapok, a gyakorlatiasság pedig még inkább –, és azonnal árnyékkormányt alakítunk ki, ahol a posztokat felvételi vizsgafeladatok megoldása által lehet elnyerni.
Miniszterek (szolgák) nincsenek, mert ez nem úr és szolga rendszer, és nem is hazug, úgyhogy kormányzók, irányítók vannak.

Szerintem ez a megoldás. Mert ha nem ez, akkor mi?

Vizsgafeladat pl.:
50 fős politikai menekült csoport érkezik Eszkimólandra. Csak ruházatuk van, 6 db konyhakésük, 5 db dinamós-napelemes zseblámpájuk… A rendelkezésre álló terület 100x100 km, növényzet nincs, csak nagyon északi típusú állatok vannak, és vannak szomszédok is, akik most még semlegesek, se nem barátságosak, se nem ellenségesek.
Hogyan fog a csoport megélni a jég hátán?
Alakítsd ki a lehető legjobban működő társadalmi rendszert.

Magyarország, mint vizsgafeladat sem fog kimaradni…

Ez a rész olyan, mint egy politikaszimulátor játék, csak itt fejben kell megoldani a feladatokat; ahogy az életben is így szokott lenni.

A képzési idő kb. 10 év, és addigra már meg kell, hogy legyenek a valóban jó és profi politikusok; a 10 éves időszakot pedig túl kell élni.

Szerintem a jelenlegi politikacsinálók nem csak a gyakorlatban buknak meg, hanem ezeken a teszteken is…

Az eddigi pártok prominens, közismertté vált emberei, pl. országgyűlési képviselők, itt nem tölthetnek be pozíciót, nem irányíthatnak, mert ők már a gyakorlatban megbuktak, az én mércémet illetően, és nem adom alább; tanulni persze tanulhatnak.

Ebből a rendszerben -ből ki kell szűrni az összes pszichopatát, demagógot, néphülyítőt, tehát a nem korrekteket, mert ők mindig csak azt bizonyítják végül a tevékenységükkel, hogy kártékonyak. Nem rájuk van szükség, hanem a becsületes, intelligens, korrekt szakemberekre, akik profik a politikában, és mindent tudnak, ami ehhez kell, azt is, amit a pszcihopaták, demagógok, és más országrontók nem tudnak, mert az ő tudományuk igazából csak a néphülyítésig terjed, tehát a csalók szintjéig.

Innen már az következik, hogy az arányok 1% ötlet, 99% megvalósítás. De ezt érdemes elkezdeni, és nem érdemes abbahagyni, mert akkor a hanyatlás van, ahogy a görögöknél is, akik addig voltak a csúcson, amíg komolyan foglakoztak a politikával és a társadalommal.

Jó építő ötlet, és ilyen kritika jöhet. :)

Béci91 2012.01.15. 22:52:39

"de mivel mostanában nem nagyon zavarognak a cigányok, így már csak Gonosz Unió maradt."

:D :D Ez melyik országban történt, hogy megjavultak a cigányok?

2012.01.15. 23:37:52

@Bee-zony: Nem bírunk mi ki mostantól 10 évet. ;-)

ati27 2012.01.15. 23:42:47

@Bee-zony:

Hol lehet jelentkezni? Most komolyan! De van egy kis gondom.. K0yel 2000 kilométer...

Bee-zony 2012.01.16. 00:06:47

@Bee-zony: Amit még fontos előre tudni, hogy van a politikai iskola, van az árnyékkormány, és van a kialakítandó jól működő társadalmi rendszer.

A valóban jó rendszer körvonalai, szerintem:

Közbiztonság
Annyira szigorú büntetések, hogy a bűnözők egyből lássák, itt nem éri meg bűnözni: lopásért végtaglevágás, kábítószerterjesztésért halálbüntetés – ilyen szint kell ahhoz, hogy valóban rend legyen. Szükséges ez a rend iránti elkötelezettség – és rend lesz, ha a bűnözők beledöglenek is. Mennyi ennyire bűnözés ellen elkötelezett ember van Magyarországon, hmm? Miért is van Szodomagyarország? Akármennyi is van, ez egy olyan elv és cél, amiből nem szabad engedni. Rugalmasnak lehet lenni, hogy ne legyen törés, és lehet szó az aktuális legjobb kompromisszumról is, de ez nem azt jelenti, hogy az elv és a cél fel van adva. A bűnmentesség mint cél, fix és elérendő.

Népesedéspolitika
Át kell, hogy alakuljon az a gondolkodás, hogy én ide nem szülök, és itt nem szaporodok, mert… az indokok hosszú sora. Én is tudok ilyenből sokat, csak hát mindegyik oda vezet, hogy akkor a kihalás van, és az nem jó.
Nem tudom még, hogy hogyan, de olyan rendszert kell összehozni, ahol a 3 gyermek az átlagos szint – és igen, ezért sok minden másról le kell mondani. De nehogy már csak a cigányok legyenek képesek erre… mert akkor ők tudnak egy nagyon fontosat, amit mi nem, és ők lesznek a fennmaradók, a túlélők, és övék lesz a jövő, ami akkor igencsak sötét lesz, tehát igazából a cigányokat is túlélőké lesz a jó jövő (mint pl. kínaiak, indiaiak…). Azt kell elérni, hogy mi is ebbe a csoportba tartozók legyünk. Japánoknak dettó; ők is ezt nagyon elkúrták, minden intelligenciájuk és elért technikai szintjük ellenére. Egy alapvető nagy hiba, és máris nem jó mindaz, ami rá épül. Ha rossz az alap, dől ami rajta van.

Külpolitika
A nagyhatalmakhoz való ide-oda tartozás, és a már régóta vesztes „kompország” helyett el kell érni a semlegességet, a Svájc-Ausztria-Magyarország tengelyt, és úgy, hogy a magyar semlegesség svájci típusú legyen, tehát a komolyan elkötelezett. Nem mintha kedvező lenne ehhez a jelenlegi többségi mentalitás, de ide kell eljutni, ez a cél-kikötő, ahonnan nem érdemes elmozdulni, mert akkor csak rosszabb dolgok vannak. 10-20 éven belül el kell érni ezt a szintet; és addig még sok rossz fog történni, nyilván, amíg a többségnek is nyilvánvalóak lesznek a zsákutcák, és leülepszenek az indulatok…

Bee-zony 2012.01.16. 00:08:20

@Őrült Ló Nagyfőnök: Kitartás. Ki kell bírni. Az afgánok is bírják, pedig ott egymást váltják a fegyveres megszállók; ha pedig épp nincs egy megszálló se, akkor egymást irtják a hadurak… és mégis megvannak. Szívósak és szaporodnak, ezt kell csinálni itt is, mert ez jó alap a megmaradáshoz.

Bee-zony 2012.01.16. 00:11:54

@ati27: Jó hogy kérded. Csináljuk úgy, hogy az árnyékkormányhoz egy virtuális ország is tartozik az interneten, és így pl. az emigráns kormánnyal sincs semmi gond. Már csak egy honlap kell, mögé a rendszer, és lehet jelentkezni online. Nehogy már a távolság akadály legyen, amikor itt és most sem az.
Kb. a jövő hét végére már konkrétabb leszek.

2012.01.16. 00:29:20

@Bee-zony: Jesszusom, miket hordasz itt össze! Ma már ne igyál többet! Jóccakát!

Bee-zony 2012.01.16. 01:00:27

@Őrült Ló Nagyfőnök: Ilyen az, amikor Őrült Ló Nagyfőnök megrémül. Ki kell bírni mindent, engem is, aztán ami rossz, az hadd hulljon, ami jó, az maradjon. Sokkal jobb az, ha először a virtuális térben és kicsiben van kipróbálva minden, mert ha valami nem válik be, abból a többieknek nem lesz baja; a kísérletezők pedig viseljék, ami ezzel jár, jót és rosszat egyaránt.

Ez volt az építő kritika? :)

Na, most már nem iszok többet, vizet se, lefekszem, és jóccakát’ neked is.

ati27 2012.01.16. 01:19:00

@Bee-zony:

Népesedés politika

Szerintem zsír eccerű, össze kell kapcsolni a nyugdíjjal. Azaz lenne egy alap-nyugdíj, amire rájönne a gyerekek utáni bónusz. A bónusz pedig lehetne: a gyerek végzettsége és (vagy) a keresete alapján meghatározva. Természetesen több gyerek után több bónusz.. Maga a nyugdíjemelések rendszere pedig a svéd model szerint, pl a gdp növekedés/csökkenés-hez rögzítve..

Donaldkacsa 2012.01.16. 07:24:50

@Bee-zony:
Büntetések: Soha nem az számít, hogy milyen szigorúak a büntetések, Hanem a felderítés hatékonysága. Hiába van valamiért halálbüntetés, ha a felderítés 10%-os. Viszont lehet kisebb a büntetés, ha a felderítés 100%-os.
Népesség: Átlag 3 gyerek? És hol fognak dolgozni? Meg hova fognak óvodába-iskolába járni?
Külpolitika: Nem vagyunk abban az elismert külpolitikai helyzetben, mint Svájc. Slussz. Hiába deklarálunk mi semlegességet vagy nyitunk szuperbiztos bankokat, teljesen hiteltelenek vagyunk. Nem csak az elmúlt 1,5 év miatt, hanem amúgy is. Vagy te idehoznád ma Magyarországra a pénzedet ha külföldi lennél? Svájc ugyanis ebből él. Nagyjából 200 éve. Szóval ha most elkezdjük, és jól csináljuk 100 éven belül nekünk is sikerülhet megfelelő hírnév kialakítása.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2012.01.16. 09:11:29

@Bee-zony:
"... Saját hibánkkal szembenézni sokkal nehezebb, mint másokra mutogatni..."

Ebben a minden benne van. Nézz csak meg egy átlag magyar mszp, fidesz, jobbik... stb, szavazót. Mindegyik izomból szidja a másikat, de a saját pártjának hülyeségeit állandóan megmagyarázza. Nekem a Jobbik a legszimpatikusabb párt a mostaniak közül, de amit most műveltek az nagyon nagy ostobaság volt.

Remélem lesz majd igény egy olyan politikai pártra is, akik nem csak nácizni, zsidózni, takarodót fújni, másokra mutogatni tudnak.

Manatwork (törölt) 2012.01.16. 09:11:59

@Bee-zony: Az 50 fős példád ebben a formában megválaszolhatatlan, hiszen bármilyen irányba tett lépés előtt először pontosan kell tudni, hogy pl. mi a demográfiai összetétel. A lehetséges cselekvési iránynál nem mindegy, hogy van 20% gyerek, 40% nő, 40 % férfi vagy 50% férfi, 50% nő. A kor és képzettség összetételről nem is beszélve. Hiszen ha mind az 50-en pl. 50 feletti "szobatudósok", akkor az adott körülmények közt 95-98%-os valószínűséggel (külső segítség nélkül) éhen fognak halni. Ennyi.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2012.01.16. 09:19:26

@Bee-zony:
A közbiztonság javításáról:

Nem kell feltétlenül halálbüntetés. Aki bűnözik, annak ne legyek emberi jogai sem! Ilyen egyszerű. Be kell vezetni a családi felelősséget is. A 18 év alatti bűnelkövetőknél elő kell venni a szülőket, testvéreket is. De a korhatárt igény szerint lehetne tovább kiterjeszteni. 14 év alatt el kell venni a szülőktől és átnevelő táborokba vinni a gyereket. (Ilyenek már működnek az USA-ban és Németországban is).
A gyilkosoktól el kell venni a gyerekvállalás jogát is. Ha valakit élet kioltására alkalmas eszközzel szándékosan megsebesítenek (lehet az kés, bot, gereblye...stb,) az legyen gyilkossági kísérlet és min. 20 év fegyház.
És még sorolhatnám a jobbnál jobb ötleteket... 2 hét alatt tényleg rend lenne !

zx6zx 2012.01.16. 09:43:52

@zero:
"Vona Gábortól megkérdezném, hogy fáj-e neki az az évi 1500 milliárd forint, ami Brüsszelből érkezik? Szeretne-e erről az összegről lemondani, esetlen visszafizetni?"

De előtte befizetünk kb. évi 4500 milliárdot!
(Ebben benne van pl. a vámbevételek elmaradása.)

A kapott pályázati pénzeknél ráadásul adott, hogy mire lehet felhasználni + a nagy része elfolyik korrupcióra.

Virág et. 2012.01.16. 10:07:24

@zx6zx: Ez a nettó befizetősdi minden évben felmerül. Tennél mellé forrásokat is vagy ez is csak olyan mítosz, mint a "bezzeg Gyurcsánynál nem szóltatok, pedig 370 Ft volt az euró" (soha nem volt 320 sem nála a valóságban)? Hitkérdés.

Egyébként annyira kánon ez a baromság, hogy 2009-ben épp Deutsch Tamás jött ezzel a hülyeséggel, csak aztán szembejöttek a tények:

www.168ora.hu/velemeny/deutsch-tamas-gyurcsanybajnai-europai-unio-44871.html

"Ebben benne van pl. a vámbevételek elmaradása"

Akkor azt tessék nemcsak itt számolni, hanem az exportbevételeknél is, mert ha egyszer kint vagyunk, akkor lehet, hogy vámot nem szedünk, viszont fizetni fizetünk, mint a katonatiszt. Szerinted miért függ Magyarország annyira a német gazdaságtól? A magyar mezőgazdasági termékek mely országokba mennek? Kínába meg Szaúd-Arábiába? Ha kellene vámot is fizetni, akkor a versenyt már most alig bíró magyar mezőgazdaság hány perc alatt menne csődbe?

"A kapott pályázati pénzeknél ráadásul adott, hogy mire lehet felhasználni"

Hál' Istennek, különben menn BMW-be meg horvát nyaralóba jó magyar szokás szerint.

"a nagy része elfolyik korrupcióra."

Azok pont nem az EU-s pénzek. Nyilván itt is van korrupció, de tizedakkora, mint a nagy nemzeti forráselosztásnál. A korrupcióra meg nehéz lenne azt a választ adni, hogy akkor zárjuk el a csapokat teljesen, nem?

ati27 2012.01.16. 10:11:42

@zx6zx:
"a nagy része elfolyik korrupcióra."
Na és ez tuti a ZEU hibája! És ha már előjött akkor itt egy link.. Van benne egy video ami nagyon érdekes.. Ajánlom neked, és mindenki másnak!: jakabandor.blog.hu/2011/08/08/a_korrupcio_gyilkol

Manatwork (törölt) 2012.01.16. 10:33:27

@zx6zx: nettó befizetés kérdésről a google jó barátod lenne ha rászánnál 1 percet mielőtt hülyeségeket írsz!
Az első találat: www.euvonal.hu/index.php?op=kerdesvalasz_reszletes&kerdes_valasz_id=292
Az elmaradt vámbevételekre pedig mivel nincs hiteles adat - ezért az csak hasraütésszerű spekuláció és ahogy írták mások, csak azzal együtt lehetne értelmezhető ha az exportált magyar termékek vámkötelessége miatti kiesés is bele lenne kalkulálva. De ezt se lehet mert itt is csak hasraütésszerűen lehetne számszerűsíteni a bevétel kiesést.
Maradnak a száraz, bizonyítható és számszerűsíthető tények! Magyarország jelentősen több uniós pénzt kap mint amennyit befizet.

Virág et. 2012.01.16. 10:41:07

@ati27: Már ismertem. Érdekes video, főleg azért mert látszik az évszázadnyi különbség egy amerikai és egy magyar gondolkodásmódja között.

@Manatwork: Igen. Azért sem lehet elmaradt vámbevételeket megtippelni sem, mert fogalmunk sincs, hogy azok az áruk és szolgáltatások, amelyek vám hiányában bejönnek, vajon bejönnének-e vám mellett is. A többségük valószínűleg nem.

kifordított nagyanyó 2012.01.16. 11:30:52

Lehet kommentelni a másik poszthoz?

Seduxen (már NEM dr.) 2012.01.16. 11:40:39

@kifordított nagyanyó: szerintem nem! befostak a TEK-től a tisztelt szerkesztők :DDDDD

kifordított nagyanyó 2012.01.16. 11:57:36

@Seduxen: Szerintem az indexnél szartak be.
De amúgy vezetőink miért ilyen szerények?
Lehetne nyugodtan Orbán Viktor Nemzetmentő Kártya.
Esetleg Matolcsy,Lázár vagy Schmidt nevével fémjelzett kártyák.
Gyerünk uraim!Írjunk történelmet!

kifordított nagyanyó 2012.01.16. 12:00:20

@Seduxen: Vagy az is valamilyen jogokat sért,mint a Csányiné féle felvétel?
@Bee-zony: Egész jó ötletek.

Bee-zony 2012.01.16. 14:00:00

Aludtam a Jobbikos EUnyet-re egyet – és az a véleményem, hogy így, és ilyet politikus még a legrosszabb pillanatában, még ha tökrészeg, akkor se tegyen. Kinek kellett ez a balkáni banzáj? Ráragadt a Jobbikra a Fidesz hülyesége, de alaposan, és populista, demagóg bohócok lettek a tragikomikus darabban.
Én erre az egészre nem vagyok vevő, és nincs már olyan létező párt, akikre szavaznék, mert erkölcsi-szellemi nullák és politikai hullák halmazára nem szavazok. A léc alatt, a normálisság színvonala alatt van mindegyik.
„Magas a mérce, de majd leülepszik.” /Hofi/ Nálam nem ülepszik le.

Bee-zony 2012.01.16. 14:18:37

@Donaldkacsa: „Soha nem az számít, hogy milyen szigorúak a büntetések, Hanem a felderítés hatékonysága. Hiába van valamiért halálbüntetés, ha a felderítés 10%-os. Viszont lehet kisebb a büntetés, ha a felderítés 100%-os.”
Soha ne mondd, hogy soha. : ) Számít mind a két tényező, mert ha 100%-ban elkapják a bűnözőket a zsaruk, aztán eljutnak pl. a bíróságra, és ott ítéletként azt mondják pl. a gyilkosnak, hogy ejnye-bejnye, ilyet többet ne tegyen, és most mehet, ennyi volt, akkor levonja a logikus következtetést, hogy megéri neki bűnözni – kevesebb hátrány éri a bűnökért, mint amennyit ő oszt az áldozatoknak.
Ugyanígy, ha 10 bűnözőből csak 1-et kapnak el, akkor az is a bűnöző nyeresége, hogy 9:1 arányban megúszhatja a büntetést – és miért ne bízzon abban, hogy ő azok közé fog tartozni, akiket nem kapnak el, jók az esélyei, és van ő olyan ügyes…
Ha az áldozat nem támad fel, a gyilkos pedig rövid idő alatt szabadlábon van, az neki nyereség: nagy hátrányt adott, kicsit kapott. Ellenben 20 év vizsgálati fogság, és hogy ha ennyi idő alatt sem derül ki az ártatlansága, akkor következik a halálbüntetés, és az a tudat, hogy igen nagy valószínűséggel elfogják a bűncselekményéért, az már nem nyereség a bűnözőknek; és ez így van jól, ha a bűnözőmentesség a cél, és nem az ellenkezője. Hogy rohadt zsidó, szemét cigány és (megvett és megvetett) szarmagyar a bűnözőket és a bűnözést pártolja, azon nem lepődök meg – ők is bűnözők, és nem tesznek ellene, mert akkor előbb-utóbb el kellene ítélni saját magukat is. Az az ország viszont, ahol ilyen a többség, lezüllik, és Szodomaként belefullad a saját szarába. Én meg azt érzem, hogy a mások, a környezet szarába fulladok bele, és ezért határolódok el, és törekszek arra, hogy ne a pusztulás felé tartó Szodomában éljek, hanem normális világban, amennyire ez lehetséges – és lehetséges, országhatáron kívül, országhatáron belül pedig a mikroklíma szintjén. Bár ha rossz a körülvevő makroklíma, az káros az egészségre, mert még ha meg is van a rossz keveredés elkerülésére a törekvés, nem tud mindig sikerülni. Ha valaki ki sem lép az ajtón, akkor is behozza Szodomát (sorozó, ilyen-olyan felszólító) levél formájában a postás… Hova lehetne elmenekülni országhatáron belül, önellátó földalatti barlangba, és vakond-életet élni? Nehéz ügy.
Ha pedig harc, akkor a kisebbség veszít a többséggel szemben, a gyengébb az erősebbel szemben, az erőviszonyok szerint. Ezért jobb az elhatárolódás, akár a létező államhatárok által is. Ezer km távolság már eléggé jó védelem.
Így már csak az a kérdés, hogy teljesen reménytelen-e Szodomagyarország, vagy a brutális pusztulás előtt megfordulhat-e az irány, és megszabadulhat-e a szodomaságtól? Megpróbálni, vagy feladni? Aki annak ellenére marad, hogy nem szodomita, annak nincs jobb választása, mint hogy megpróbálja – és ez egyben azt is jelenti, hogy nincs a kérdésben egységesen követett stratégia, hanem biodiverzitás, a különböző módok megpróbálása van.

„Népesség: Átlag 3 gyerek? És hol fognak dolgozni? Meg hova fognak óvodába-iskolába járni?”
Kérdezi ezt az eszkimó? :) Írtam már, hogy én is tudok rengeteg kifogást. Csupán az a baj az összessel, hogy mind a kihalást eredményezi. Te nem tudod megválaszolni ezeket a kérdéseket, a cigányok meg tudják, és ez nagy különbség.
Az egyszerű túlélő-szaporodó válasz az, hogy ki nem szarja le ezeket a pitiáner dolgokat, megoldják, ahogy tudják. Óvoda-iskola nem kell, ha felnő, lopni, rabolni jár, és ha ez mind nem elég, ősemberként megesz téged reggelire, na?
A fejlettebb túlélő válasz az, hogy óvodába-iskolába a legközelebbi parkba fognak járni, mint Indiában, és megtanulják mindazt a tudnivalót, hogy önfoglalkoztatók, és másokat foglalkoztatók is legyenek.
Aki életképtelen, és fennakad x,y,z problémán, az sajnos kihal. Nem a kihalás útján kellene járni, hanem az élet útján… az életösztön és a kreativitás segít.

„Külpolitika: Nem vagyunk abban az elismert külpolitikai helyzetben, mint Svájc. Slussz. Hiába deklarálunk mi semlegességet vagy nyitunk szuperbiztos bankokat, teljesen hiteltelenek vagyunk. Nem csak az elmúlt 1,5 év miatt, hanem amúgy is. Vagy te idehoznád ma Magyarországra a pénzedet ha külföldi lennél? Svájc ugyanis ebből él. Nagyjából 200 éve. Szóval ha most elkezdjük, és jól csináljuk 100 éven belül nekünk is sikerülhet megfelelő hírnév kialakítása.”
Hogy ehhez idő kell, az tuti. De valamikor el kell kezdeni. Mondjuk most, hogy minél előbb célhoz érjünk. A 100 éven belül-ben van pl. a 20 év is, és talán ennyi is elegendő lehet már a stabil semlegességhez. A semlegességhez a bankrendszert, tehát hogy miből él egy semleges ország, azt nem tartom feltételnek, hanem úgy, hogy ha egy ország semleges, akkor szívesen viszik oda a pénzt külföldről, mert tudják, hogy abban az elkötelezetten háború-kerülő országban van nagyobb biztonságban a pénzük. A II. vh.-ban ez már bevált Svájcnak, és jó lenne, ha az alakuló III. vh. esetén már Magyarország is ilyen hely lenne, és még ha nem is bíznának benne sokan, de ha kiállja a próbát, és mindegyiket, akkor belátható időn belül (kb. egy generáció) egy szintre kerül Svájccal. Ez járható és jó út, csak komolyan, elkötelezetten és kitartóan járni kell rajta.
Hogy jelenleg egy párt sem jár ezen az úton, elég baj az – nincs kihez csatlakozni –, tehát már csak emiatt is, alapítani kell egy újat, olyan emberekkel, akik elkötelezettek a svájci út mellett.

(Most mennem kell, estefelé visszatérek.)

==T== 2012.01.16. 17:55:25

A Jobbik tüntetése az EU ellen - Varga István beszéde
www.youtube.com/watch?v=XRxPxpfAtbo

Bee-zony 2012.01.16. 21:20:33

@ati27: Gyűjtsük össze a népesedéspolitikai javaslatokat, aztán kialakul, hogyan lenne a legjobb.
Azt is meg kell kérdezni, hogy ki miért nem vállal gyermeket, és kb. mi kellene ahhoz, hogy vállaljon.

Engem nyugdíjjal nem nagyon lehetne ösztönözni, mert túl távoli, és bizonytalan: élek-e addig, és lesz-e akkor még nyugdíj?

Az NDK-ban, Honecker alatt volt az, hogy aki megházasodott, megkapta hozzá a lakáskulcsot is az államtól. Igaz, hogy egy nagyon lenyomott, depressziós ország volt, de a kaja és lakás, mint a két legalapvetőbb szükséglet azért megvolt.

Én a cukor (v. kolbász) és korbács módszerével ösztönöznék, a gyermekteleneknek gyermektelenségi adó – férfiaknak 20-tól 60 éves korig, nőknek 20-tól 45 éves korig – amit megkapnának a gyermekesek.
A gyermek fenntartását és a lakást kellene támogatni, amennyire lehetséges.

Szép nagy téma ez is, van mit feldolgozni.
Egy kis adalék: hiába erkölcsösek és intelligensek a japánok, és hiába a fejlett technika, a kihalás felé tartanak, mert hiába van meg sok minden, ha az egyik alapdolog hiányzik, akkor az mind kevés.
Fogy a japán, nem kell a szex a fiataloknak
index.hu/tudomany/2012/01/11/fogy_a_japan_nem_kell_a_szex_a_fiataloknak/

Meridian74 2012.01.16. 21:57:02

Az első 80-100 hozzászólásban nem láttam azt hogy mennyi támogatást kapunk az UE-tól és mennyit kell nekünk amúgy a közös kasszába befizetnünk... valaki aki tudja hol kell ezt megnézni, beírná már ezeket az adatokat?
Mert vitás a helyzet, hogy most nettó befizetők vagyunk, vagy sem? De azért arra mernék fogadni, hogy a kettő egyenlege nem lesz +1500 milliárd... a közelében sem lesz... és az is kérdés, hogy a + előjel nem - azaz mínusz előjel e...

Bee-zony 2012.01.16. 22:10:59

@Manatwork: „Az 50 fős példád ebben a formában megválaszolhatatlan, hiszen bármilyen irányba tett lépés előtt először pontosan kell tudni, hogy pl. mi a demográfiai összetétel. A lehetséges cselekvési iránynál nem mindegy, hogy van 20% gyerek, 40% nő, 40 % férfi vagy 50% férfi, 50% nő. A kor és képzettség összetételről nem is beszélve. Hiszen ha mind az 50-en pl. 50 feletti "szobatudósok", akkor az adott körülmények közt 95-98%-os valószínűséggel (külső segítség nélkül) éhen fognak halni. Ennyi.”

Ehhez képest mégis sikerült megválaszolnod az Eszkimólandos kérdést – tehát hogy az első lépés a demográfiai összetétel, és a szakértelem felmérése, és ha ez megvan, akkor ennek megfelelően kell továbblépni. Ha viszont vannak paraméterek, akkor legyenek nehezek, pl. 25 bölcsész, és 25 politológus, 50 évesek. Innen szép megnyerni az életben maradást és a fejlődést.
Ha ilyen a feladat, akkor derül ki, hogy ehhez képest mennyivel könnyebb helyzetben vagyok, és vagyunk többségében.

Bee-zony 2012.01.16. 22:47:35

@csabapayne: „Nem kell feltétlenül halálbüntetés. Aki bűnözik, annak ne legyek emberi jogai sem! Ilyen egyszerű.”
Emberi jog pl. a levegővétel joga. Szerintem se maradjon ugyanannyi joga a bűnözőnek, mint a nem bűnözőnek. Át kell gondolni azt a kérdést, hogy a bűncselekménye miatt milyen jogai ne legyenek már.

„Be kell vezetni a családi felelősséget is. A 18 év alatti bűnelkövetőknél elő kell venni a szülőket, testvéreket is.”
Szerintem is van része a szűkebb környezetnek abban, hogy mi lett a gyerekből, vagy mi nem. Vizsgálni kell a felelősségüket, hogyan nevelték azt a gyereket: hagyták, hogy bűnözzön, vagy még biztatták is, vagy pedig megtettek mindent, ami tőlük tellett, hogy ne tegye, és az mégis mind kevés volt. Valós ez a három kategória, tapasztalatból tudom. Legyen a szülőre visszaható következménye a nemtörődömségnek és a bűnpártolásnak.
Következmény a következmény nélküli országban, hmm…

„De a korhatárt igény szerint lehetne tovább kiterjeszteni. 14 év alatt el kell venni a szülőktől és átnevelő táborokba vinni a gyereket. (Ilyenek már működnek az USA-ban és Németországban is).”
A korhatárt már most lejjebb kellene vinni, mert egyre több a 12 éves bűnöző.
Ami máshol már bevált, jó és hat, mint bűnözés-visszaszorító, azt át kell venni.

„A gyilkosoktól el kell venni a gyerekvállalás jogát is.”
Megfontolandó; mindenesetre, ha kellő ideig zárt helyen van egyneműek között, akkor ez is meg van oldva.

„Ha valakit élet kioltására alkalmas eszközzel szándékosan megsebesítenek (lehet az kés, bot, gereblye...stb,) az legyen gyilkossági kísérlet és min. 20 év fegyház.”
Az ejnye-bejnyékből elég volt, komoly bűnért komoly büntetés jár. Ezen belül a részleteket alaposan át kell gondolni, hogy ne legyen benne hiba, pl. hogy mi a szándék, és milyen súlyos a sérülés, az nem mindegy, és a macskakarmolás szintű karcolás benne kell, hogy legyen a tól - ig-ben.

„És még sorolhatnám a jobbnál jobb ötleteket... 2 hét alatt tényleg rend lenne !”
Remélem, hogy nemsokára meglesz az ilyen célú hely és mód, ahol tudod sorolni; WordPress blog, vagy egy fórum…

Virág et. 2012.01.17. 08:28:48

@Meridian74: Csak pár hsz-sal feljebb kellett volna olvasni ... Nincs itt vitás helyzet: nem vagyunk nettó befizetők. 2004-től 2008-ig folyamatosan nőtt a kivett pénz mértéke és mivel a hozzájárulás főleg a gazdaság teljesítőképességétől függ (meg az ország nagyságától) ezért ez a tendencia azóta sem változott.
2007-ben 1600 milliárd volt a plusz pontosan.

Virág et. 2012.01.17. 08:31:51

@Virág et.: 1600 milliárd az 1600 millió euró akart lenni.

Virág et. 2012.01.17. 08:46:15

2010-ben (ez már Viktor!) 834 milliárd forint pluszban zártunk. Ez euróban kb ugyanannyi, mint 2009-ben. Viszonyításképpen: az egész nyugdíjbalhé nettó nyeresége egyszeri 3000 milliárd forint volt. Ebből élünk másfél éve. Ennek tudatában önként lemondani évi 800 milliárdról az akkora mértékű ostobaság, amiért már díjat kéne osztogatni.

Meridian74 2012.01.17. 11:55:26

Most 1500 vagy 1.5 milliárd EUR a mérleg? Nem mindegy... mert az előbbi esetén az nagyon durván sok pénz, és akkor hol marad a fejlődés? Mert sehol nem látom... a 1.5 milliárd EUR-nak is meg kellene látszódnia, de hát... magyarországon sztem ezt is szétlopják.

Virág et. 2012.01.17. 12:07:59

@Meridian74: Az 1500 milliárd az nem euró, hanem forint volt. 1500 milliárd euró az kicsit sok lenne, kb 465 000 milliárd forint, ami kb 30-szorosa az éves költségvetésünknek.
Az 1500 milliárd forint sem pontos nettó bevételként, az 1050 milliárd volt eddig a csúcs (bár ez árfolyamfüggő), amúgy kb 800-900 milliárd szokott lenni (3 milliárd euró körül), ami azért nem kevés pénz.

Egy jó részét lenyeli a korrupció, persze. Ezért nem az EU a hibás, hanem a magyarok, akik ellopják, mert nem az EU lopja el, hanem mi. A fennmaradó részből meg épül kb minden. Nem tudnék olyan építkezést, infrastruktúra-fejlesztést mondani, ami ebben az országban az elmúlt években zajlott volna és ne lett volna benne EU-s pénz. És akkor a vállalkozások vagy önkormányzatok egyéni pályázatait nem is említem.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.01.27. 17:42:43

@lyken: az élet egyre rosszabb lesz, nézd, egyre több az elvonás, a fizetpsünkből egyre kevesebb dolgot tudunk venni, tahát akkor csak jobb volt az élet nem?
nekem jobb volt az életem 3 hónapja

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.01.27. 17:47:45

@anti_troll: Mielőtt beléptünk, még működtek a demokratikus intézmények"

:) igen, hát persze hogy működtek!
ajánlom neked a következő képet:
m.blog.hu/kk/kkbk/image/2010/kerodzotehen.gif

lyken 2012.01.30. 14:35:46

@tesz-vesz: Képzeld el, hogy felveszel hitelt 2000-től kezdve. Mindig, mikor kezd nehézzé válni a törlesztés, akkor gyorsan veszel fel még nagyobb hitelt. Közben pedig végig olyan kiadásaid vannak, amikkel a családod jólét-érzését tartod fenn. A végén, mondjuk 2014-ben mikor már bőven benne vagy az adósságspirálban meg nekiállsz nosztalgiázni, hogy bezzeg 2004-ben. Van értelme? Az osztogató politizálás ide vezet. Jobb volt 2004 előtt? Miért volt jobb?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.01.31. 12:10:18

@lyken: az előbb válaszoltam rá, miért volt jobb.

lyken 2012.01.31. 12:14:29

@tesz-vesz: Gondoltam, hogy felállítasz egy ok-okozati érvelést kontextusban. De ha nem, hát nem. A te érvelésed alapján 30-40 éve meg még jobb volt, mert volt mindenkinek fedél a feje fölött, senki nem éhezett, mindenki eljutott nyaralni. Király.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.01.31. 13:23:27

Újabb hazaárulás

totalcar.hu/magazin/gumikacsa/2012/01/31/ujra_lesz_buszgyartas_kaposvaron/

Ahelyett, hogy elzavartuk volna a mocskos kapitalista dollárjaikkal egyetemben, buszt gyártunk azoknak akik verik a négereket. Pedig mennyivel szittyább lett volna hagyni ezt is tönkremenni. Hörrr-hörr.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.02.09. 10:53:02

@lyken: nekem jobb volt az életem 3 hónapja.
én nem beszélek 40 évvel ezelőtti dolgokról, amikor ezt mondom.
csak azt mondom, folyamatosan csak megy a megvonás, elvonás az adóterhek nőnek, ehhez a bokrosi közgazdasághoz ért mindenki.

süti beállítások módosítása