Skip to content


       Szűrés lista

Penge volt a NAV: Hol a Youtube reklámbevétel, Millások?!

A Stop.hu megszerezte a Millások NAV-os jegyzőkönyvét, igaz, sikerült teljesen olvashatatlan formában közzétenniük. Tegnapi hír, hogy a NAV beidézte az Egymillióan a magyar sajtószabadságért mozgalom két szervezőjét adóellenőrzésre, de a NAV-ot inkább az adományozó személyek érdekelték.

Egy oldal azért kikerült félig meddig-olvasható formában, így azért sikerült bepillantást nyernünk a modern és penge NAV vizsgálati technikájába:

milla3.jpg

“A  Youtube-on létrehozott sajtószabadság ID alatt feltöltött 162 db videó alatt szerepeltek-e hirdetések? Származott-e a hirdetésekből bevétele, amennyiben igen, akkor mikor és mennyi?”

Megjegyzés: A Youtube 2011. áprilisa óta megoszthatja a reklámbevételeket a feltöltő magánszeméllyel, ha a videó elér egy bizonyos számú megtekintést. Sajnos, ez csak az Amerikai Egyesült Államokban működik. A Google nem a NAV barátja!

Nem is értem, miért kell itt finomkodni, március 14-én be kell vinni az egész ellenzéki bagázst 72 órára, nehogy megzavarják a Miniszterelnök Úr pártállami-állampárti ünnepségét, melyet remélem az összes televíziós csatornának kötelező jelleggel közvetíteni kell.

Éljen március 15!
Éljen a szabadságharc!
Éljen a Párt!

Címkék: fidesz abszurd milla nav

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr944283851

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: NAV: Nem politikai okokból vizsgáltuk a millásokat 2012.03.02. 14:33:01

Visszautasítja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, hogy politikai okokból ellenőrizte az Egymillióan a magyar sajtószabadságért csoport két szervezőjét.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2012.03.02. 17:49:45

@dr.dr. Secnir doktor: "de mit tud tenni az ezerfejű szörnyeteggel, aminek sem arca, sem neve?"

Megosztja őket és módszeresen egymás ellen fordítja őket szemtől-szemig. :(

Netuddki. 2012.03.02. 17:58:51

@dr.dr. Secnir doktor: Az a nagy büdös helyzet, hogy itt abszurdisztánban ha Te a többszörösen adózott jövedelmed felét odaadod másnak akár ajándék címén is, akkor a másiknak ezt szerepeltetnie kellene az adóbevallásában és szépen leróni utána a most mentom hány% adót. Ezért blfszság amit a millások csináltak. Ráadásul még adóbevallást se csináltak.
Amúgy meg ha alapítanak egy egyesületet aminek van bevétele és kiadása akkor sokkal jobban kijöhettek volna anyagilag. Az meg szerintem hüleség, hogy pont az alapítványon keresztül tudják őket megfogni. Persze, ha nincs rendben a könyvelés. Szóval e tekintetben lúzerek voltak. A miatt is, hogy erre nem gondoltak és feladták az orbánnak a magas labdát. Ez így tényleg csak egy gittegylet...

hümhüm 2012.03.02. 18:00:50

@online távmunkás:
Semmiképpen nem jó, ha a hatalom informális módon az adóhatóságot használja politikai indíttatásból. Ennek egyetlen és hatásos ellenszere, bármely hatalom esetén, ha minden pénzzel kapcsolatos dolog teljesen szabályos és átlátható.
Idézném egyik "klasszikusunkat":
"Nem elég becsületesnek lenni, annak is kell látszani..."
Most a fagyi visszanyalhat..
Sajna, az adóhivatallal szemben nem elég lenni és látszani becsületesnek, még dokumentálva is kell lennie ennek a körülménynek. Ezt nem hajlandók sokan tudomásul venni.

Johnfive 2012.03.02. 18:01:27

Ha egy szimpatizáns átutal pénzt egy magámszámlára, a számlatulajdonos meg kifizeti belőle mondjuk a tüntetés hangosítását a maradék meg a számlán marad, akkor miért kéne adóznia bármiét is:
- Az átutalt pénz (vélhetően) adózott jövedelemből származik.
- A hangosítás (mondjuk) kifizetése tartalmazta az ÁFÁ-t.
- A számlatulajdonos nem végzett gazdasági tevékenységet, haszna, jövedelme nem származott==> nincs ami adóalapot képezne.

A NAV nem is erre kattant rá. A háttérben lévő adományozók pénzének az eredetére kíváncsi.
Innen a vélhetően kitétel. Ha annak az eredete nem igazolható, akkor tudnak eljárást indítani.
(A vizsgálat megindításához meg az a feltételezés kellett, hogy nyilván sötét ügyek állnak egy civik megmozdulás mögött, amit "nyilván" csak pénzmosásra használnak... Vagy legalábbis, ezt a látszatot szeretné a NAV kétségbeesetten elérni.)
Szerintem.

Netuddki. 2012.03.02. 18:01:44

@hümhüm: Hát még mennyi vagyonosodási vizsgálat lesz itt még kilátásban! Az elmúlt 21 év "politikusait" semmi pénzért ki nem hagynám...

hümhüm 2012.03.02. 18:03:32

@kovi1970: "Az elmúlt 21 év "politikusait" semmi pénzért ki nem hagynám... "

Én sem....

Netuddki. 2012.03.02. 18:03:52

@hümhüm: Bezony! Elég lenne csak a pártok gazdálkodását jobban szemügyre venni. Tényleg! Azt miért nem vizsgálja a NAV? Ja, csak nem megszavazták a "képviselők", hogy eztet aztán a NAV-nak nem lehet?

hümhüm 2012.03.02. 18:07:32

@kovi1970:
A pártok gazdálkodását az Állami Számvevőszék jogosult vizsgálni (az alkotmány és a párttörvény szerint). Szabálytalanság esetén ők jogosultak pl. feljelentést tenni.
Most pl. a Jobbik nagy szarban van emiatt...

Johnfive 2012.03.02. 18:07:43

@kovi1970: Erre szerintem megteremtették a jogszabályokat:
pl.: Szalai Annamária felvesz 90 millió végkielégítést, majd befizeti a pártszámlára.
Deal done. Oszoljanak, nincs itt semmi látnivaló.

Johnfive 2012.03.02. 18:09:06

@Johnfive: És ez lehetett a cél a vizsgálat elindításár: ha találnak akár egyetlen ilyen esetet, akkor konyec a millának.

Netuddki. 2012.03.02. 18:09:35

Igaz történet!
Egyik fix bótos a faluban följelentette a mozgóárust (akkor még APEH-nél), hogy nem ad nyugtát. Mert nem ad és bizony rontja a bótot. Főleg az olyanét aki adózik.
Na szóval, a mozgóárus másnap berontott a boltba és felelősségre vonta a bótost, hogy ezt aztán hogyan képzeli? A mozgóárus természetesen az eset után is tovább árult és persze nyugtát sem adott.
Gondolom ugyanazok az emberek vannak a NAV-nál is mint anno az APEH-nél. Ezek után miről is beszélünk?

Johnfive 2012.03.02. 18:10:44

@SchindIer Pistája: a hozzászólásomban:
"A vizsgálat megindításához meg az a feltételezés kellett, hogy nyilván sötét ügyek állnak egy civik megmozdulás mögött,"

Kurt úrfi a rubelribancok réme 2012.03.02. 18:11:59

@Schindler Pistája:
@Johnfive: Hagyd már Pistit! Egy kiugrott zsidó, aki most nagy jobbikosként kompenzál. Nem kell vele foglalkozni!

flippant 2012.03.02. 18:40:10

A Hummeres Balatonba zúzó bodzaszedők meg a mutyizó politikusok alusszák az igazak álmát. A NAV miért nem az igazi adócsalókkal foglalkozik???

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.03.02. 18:50:26

@flippant: egyenlő bánásmód. ezért rinyált a ballib nem?
nincs megkülönböztetés és passz

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.03.02. 18:57:12

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik.
Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik.
És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló.

Fidesz.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.03.02. 19:00:59

Mutasson nekem egyetlen embert ebben a tetves országban, akire ha kell, 5 perc alatt nem bizonyítom rá, hogy bűnös! Magára is, magamra is, mindenkire!

NAV

wanekus 2012.03.02. 19:09:21

@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.:
Na de Virág elvtárs! Ez az ítélet!

Vád és Pénzügyőrség ;-)

ketroot 2012.03.02. 19:11:18

@Európai Bigottság:

Mert neked az Árpád-házból vannak az őseid, vagy mi?

sárkányfő 2012.03.02. 19:26:42

@.fr:
"láthatóan nem érdekel az erkölcs, ha rólunk van szó"
egyrészt érdekel az erkölcs, gőzöm sincs mire utalsz, másrlszt én eddig azt hittem egy emberrel beszélgetek. Kiket takar a többes szám? Kiket képviselsz?

"A politikai feltételezések légből kapottak"
Ja két héttel márc. 15 előtt. pont a milla két vezetőjét hívják be. véletlenül. és pont a márc. 15-eu rendezvényről kérdezik őket. mond, te (ti) tényleg ennyire hülyének néztek mindekit?
amikor őrizetbe vették Szima Juditot, a Tettrekész rendőrszakszervezet vezetőjét, a szakszervezeti tüntetés előtt, az is tök véletlen volt? semmi politika? nem kéne már hazudozni...

"Azt tudod, hogy mereven elzárkóztak végül a szervezet alapítástól? "
nem tudtam. És akkor mi van? És te (ti) ezt honnan tudjátok ilyen jól, és miért tartjátok számon, miért figyelitek ennyire? ez a bűn amúgy mit érdemel, akasztást vagy tarkón lövést?

sárkányfő 2012.03.02. 19:30:06

@.fr:
"Az előbb még elismerted, hogy pár ember dolgozik csak benne, most meg a legnagyobb civil szerveződés."
te valami troll vagy? ez már bőven a béka segge alatti baromkodás. az aktivistákról "ismertem el", hogy a teljes létszámhoz képest kevesen vannak, ami teljesen természetes, a támogatók összlétszáma viszont jó sok és darabra pontosan követhető a Fb oldalon, az elmúlt 22 év legnagyobb civil szerveződése.
miért is kell a világ legegyértelműbb dolgait magyaráznom neked? nem akarod érteni ugye?

sárkányfő 2012.03.02. 19:36:43

@Birkesz:
még ha igaz is lenne, hogy "bevételük volt" (miközben mínuszban vannak)@qwertzu: , akkor is ez egy végtelenül piti ügy. az viszont nem piti ügy, hanem a magyar köztársaság kormányának hatalommal való visszaélése, ha egy elvileg politika-független szervezet a kormány saját pártpolitikai céljaira használ fel, ahogy egyébként tették ezt Szima Judit esetében is pontosan időzítve.

gazell16 2012.03.02. 19:41:26

Fölkel Robi, hova sulyedtel? nemreg meg eleg normalis munkahelyen dolgoztal... aztan hallotttuk hiredet mosolygasok kozepette h gyurcsanyista lettel, node....node ennyire valtoztatni a kopenyt..hat ez kemeny:)

sárkányfő 2012.03.02. 19:43:38

@qwertzu: ha jól tudom szó sincs itt milliókról, pár százezerről van szó, ezért is annyira álszent a NAV hirtelen jött vizsgálódási kedve. De ne csinálj már úgy jóember, mintha itt valami illegális feketemunka vagy feketejövedelem lenne. A Magyar Nemzettől és társaitól természetese hogy hazudnak-csúsztatnak, orrba szájba, összemosnak, és a semmiből ügyet csinálnak, és krimizálnak, de a neten ne építsünk már hazugságvárat. Mint írtam én se követem naponta az fb oldalt, de speciel az első nagy tüntetés után kitették az összes költség számláját az oldalra képgalériába szépen beszkennelve, ugyanis természetesen elszámolta a pénzzel, na nem az apeh előtt, hanem azok előtt akiktől kapták a támogatást, a saját tagjaik előtt.

mielőtt nagyon behereglné magát valaki: nem bűnözőkről beszélünk... tudom, a bértrollok ezt akarják elhitetni, de nehogymár minden ócska hazugságot elhiggyetek...

sárkányfő 2012.03.02. 19:47:17

@FILTOL: "hógyne, nyilván TE tudod...."
Igen, magától Orbán Viktortól hallottam.

@qwertzu: ne, dehogy a fidesz sose karaktergyilkol. ugyan már, tiszta szüzek klubja a fidesz, a Magyar Nemzet a Hírt Tv, a magyar Hírlap, az Echo Tv, Bayer és Szíjjártó meg a többi mind csupa jószándékú, talpig becsületes úriemberek, akik mindig a színtiszta igazat mondják.

Blogger Géza 2012.03.02. 19:51:13

@sárkányfő: Nézd, ha ennyire minden tiszta és rendben van, akkor semmi ok az aggodalomra, minek a hiszti? Emberek és cégek, szervezetek százezreit ellenőrzik évente az adóhatóságok, 99,9% nem kezd el sírni a sajtóban, hogy jujj, ellenőriznek! Bár az is igaz, hogy ritka, hogy olyan valaki kerüljön vezetői pozícióba, aki 5 !(!) éven át nem adta le az adóbevallását... Ezek után talán érthetőek a kétségek, hogy pont egy ilyen ember fog mintaszerű elszámolást csinálni... A helyében én örülnék, hogy még a határidő előtt felhívták rá a figyelmét, hogy azért gondolja át, hogy májusban mit is vall be, és mit nem, mert elég ciki ország-világ előtt látható pénzmozgásokat nem bevallani (ha be kéne...)

qwertzu 2012.03.02. 19:51:21

@sárkányfő: Félreértetted. A politikusok karaktergyilkolják egymást. Ez egy ilyen közeg. Az összes lehetséges módon megpróbálják hitelteleníteni az ellenfeleiket.

csíra 2012.03.02. 19:53:59

Egy dolgot nem értek: miért olvastam el egyáltalán a kommenteket. Én hülye :D

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2012.03.02. 19:55:11

@zero: túlzott blogolás miatti, már megejtett házkutatással, rendőrségi kihallgatással én már letudtam előre a NAV vizsgálatot?

sárkányfő 2012.03.02. 19:56:30

@Blogger Géza: már hogyne lenne gond az aggodalomra, amikor a Szima-ügy után a Fidesz most ismét saját pártpolitikai céljaira használ fel egy intézményt.
Te mint örök és totális mélyfideszes, mit szólsz ahhoz, hogy Orbán pár napja átállt a kommunista spiclik oldalára?

redriot77 2012.03.02. 19:58:23

Vannak emberek. Vannak patkányok. Vannak a patkányokon élősködő rühek és tetvek. Végül vannak Fideszesek.

sárkányfő 2012.03.02. 19:58:32

@qwertzu: Az azért elég egyértelmű, hogy ebben a műfajban a fidesz messze s távol leköröz mindenkit. Másrészt azért mert a politika "ilyen", attól én még nem fogadom el. Lehet neked felmentést ad a szisztematikus hazugságra és lejáratásra az, hogy ha mindez politikai érdekből történik, de nekem nem.

LAVÓRVAGÁNY 2012.03.02. 19:58:41

Azt a nemtetszikező bölcsészringyót kéne bevinni.

sárkányfő 2012.03.02. 19:59:52

@redriot77: ne süllyedj le dajcstomba, nem érnek ennyit.

Ben Franklin 2012.03.02. 20:03:58

Akárki rúgjon a Millába, ne finomkodjon!

redriot77 2012.03.02. 20:06:28

@sárkányfő: igazad van, kicsit bánom magam is, de elolvastam azt a köpedelmet a lap tetején és elöntött a düh.

kifordított nagyanyó 2012.03.02. 20:34:37

Nem értem mi a probléma?Akár le is lövethetnék őket.
Gratulálok a sok fideszbirkának,akik mint egy félistenre úgy néztek fel egy félhülyére.
Na jóéjt.

Melee 2012.03.02. 20:53:23

A Fidesz 1998-2002-es kormányzása idején is az APEH-hoz nyúlt, ha valakit rendszabályozni akart. Semmit se fejlődtek az elmúlt évtizedben.

Éhes_ló 2012.03.02. 21:00:02

aki millás, vagy egyéb kósernek nyilvánított rra nem vonatkoznak a törvények?
Most komolyan?
Nekik bármit lehet?

qwertzu 2012.03.02. 21:04:12

@sárkányfő: A politikában szinte minden nézőpont kérdése.
Példa
1: Szerinted a kormány az egykulcsos, 16%-os adóval a szegényektől elvesz a gazdagoknak ad. Ez tényszerűleg nem igaz. A gazdagtól a fizetése 16%-át veszi el, a szegénytől a fizetése 16%-át veszi el, mindenkitől a fizetése 16%-át veszi el. Tehát amikor azt állítod, hogy az egykulcsos adórendszerrel a kormány a gazdagoknak ad, akkor nem mondasz igazat. De nem is hazudsz. Te így látod, ez a politikai véleményed.

2: Ma Magyarországon szinte minden érdeklődő számára elérhető az internet, amire gyakorlatilag bármennyi általa írt anyagot elhelyezhet, és bármilyen mások által írt anyagot elolvashat.
Jelenleg nincs betiltva egyetlen nem online medium sem.
Nincs se előzetes se utólagos cenzúra.
Amikor a Milla csoport a sajtószabadságért tüntet, akkor ugye azt állítja, hogy jelenleg nincs sajtószabadság.
Tehát a kormányoldal szemszögéből a Milla egy olyan politikai szervezet, amely szisztematikusan hazudik, és lejáratja a politikai ellenfeleit (őket).
Tehát az ellenfél lejáratása, minden politikai szervezet számára elsődleges eszköz. A Millának is.

sárkányfő 2012.03.02. 21:35:03

@qwertzu: ez aztán az erőltetett relativizálás keményen.
1. Az adórendszer progresszívről át lett állítva egykulcsosra + kompenzáció-megvonósósra. Eredmény: a szegények többet adóznak mint eddig, a gazdagabbak meg kevesebbet. Tehát a szegényektől beszedett többlet fedezi (részben) a tehetősebbeknek nyújtott előnyt. Ez az ami tény és nem vélemény. Ez történt. És ebben az értelemben állítottam ami állítottam, ha te átforgatod amit állítottam, majd az általad hazudott értelmezésre hivatkozva állítod, hogy az én eredeti kijelentésem nem igaz, akkor az nagyon csúnya dolog... megjegyzem a szavak és tények kifogatása annyira fideszes módszer, hogy ez a hazugság-módszer már a védjegyük lett (nincsenek megszorítások, nem nőtt az államadósság, stb).
és azt se felejtsük el, hogy nálunk sokkal gazdagabb országokban, az országok többségében progresszív adózás van. Máshol komolyan veszik a nemzeti együttműködés rendszerét, és nem a szegények további sanyargatása árán gazdagítják a már eleve jobban keresőket.

Megjegyzem nagyon érdekes, hogy így követed, követitek a kommentejimet. Nem válaszoltál a kérdésemre amit korábban kérdeztem az általad használt többes szám után, hogy kik vagytok? Kiknek a nevében beszélsz? És miért is tudjátok ilyen pontosan hogy melyik témában mit írtam és mi is a pontos kritikám?

2. "Ma Magyarországon szinte minden érdeklődő számára elérhető az internet"
Ez nem igaz. Valahol 50-60% között van a net elterjedése, azaz több millió ember számára nem elérhető, és sejtelmük sincs az egész netvilágról. Főleg idősebbek és főleg szegényebbek. Még számítógépre sincs pénzük, hát még a havi netre, az idősebbeknek ráadásul a maga technika is akadály.

Ettől kezdve lehet hivatkozni az online sajtószabadságra, de alaptalan. Hogy azt ne írjam, szisztematikusan hazudsz. Mint írtam, a net az ország bő felét éri el, és speciel pont a Klubrádió kinyírása kapcsán egyértelmű, hogy a hallgatóik között sok idősebb van, nyugdíjasok, akiknek még ha van is pénzük gépre és netre (bár nyugdíjasnak lenni az esetek többségében nem jelent mást, mint szegénynek lenni), akkor sincs, mert nem is értenek hozzá. Ha tehát megszűnik a Klubrádió, akkor - ha feltételezzük, hogy hallgatók fele nyugdíjas és / vagy szegény - akkor több mint százezer ember számára konkrétan meg fog szűnni a sajtószabadság. Az egyetlen médium, amely aktívan foglakozik a közélettel a számukra szimpatikus módon.

De a logikád már ott megbukik, hogy azt feltételezed, amíg van egy darab mind magyar számára szabadon hozzáférhető méduim, amelyet nem korlátoznak, akkor az tökéletes és korlátlan sajtószabadságot jelent. Frászt. Azért mert fideszes szemszögből mindenki ellenség, aki nem fideszes, attól még a különböző médiumok nagyon eltérőek, egymástól is különböznek mind politikai felfogásukban, mind ízlésükben, stílusukban mind érdeklődésükben a politika témáin belül, mind a témáik feldolgozásában, egész szubkultúrájukban, hozzáférésükben, stb., stb. A te logikád a fidesz logikája, amely mindent egy kalap alá vesz mert csak egy szempont van, fideszes-e vagy sem, nekik ennyiből áll a megítélés. Az alapján, hogy "még van másik szabad ellenzéki médium" nem lehet kinyírni másik médiumot, ez nevetséges, és a sajtószabadság durva korlátozása.

3. Még csak érintőlegesen sem válaszoltál a kommentem lényegére, de ez mondjuk mindegy, megszoktam hogy ha valaki nem tud válaszolni akkor hirtelen tök más témákat kap elő.

gróf Buttler J. (törölt) 2012.03.02. 21:44:50

Hír, és ahogy lehozzák.....

Jose Manuel Barroso Fideszes képviselőkkel munkaebédet tartott egy brüsszeli magyar étteremben. Az eseményről annyi szivárgott ki, hogy pörköltet rendelt, a kihozott ételt megkóstolta, majd megsózta. Ezután elfogyasztotta és azt mondta, finom volt.

Fidesz sajtóközlemény
---------------------
Jose Manuel Barrosonak ízlett a kepviselőinkkel folytatott tartalmas eszmecsere közben elfogyasztott pörkölt, amit az Uj Széchényi Tervből kapott támogatással épült étteremben szolgáltak fel neki. Az Európai Bizottság elnöke kedvezően nyilatkozott az erdélyi sóbányákbol származó sórol is, amelyet rögtön ki is próbált.

EU sajtóközlemény
-----------------
A magyar pörkölt többi tulajdonságát még elemzik, de a só kevés volt benne. A Bizottság felszólítja a magyar kormányt, hogy a só mennyiségét növelje meg a pörköltekben legalabb 20%-kal a következő évben.

Cohn- Bendit felszólalása

Orbán úr, maga átkozottul rossz szakács! Ne mondja nekem, hogy nincs köze a pörkölthöz, mert Tabajdi Csaba látta magát a konyhában, fakanállal a kezében, amivel a szakácsot ütlegelte! Nem csoda, hogy szerencsétlen aztán kifelejtette a sót!

Orbán Viktor válasza
-------------------
Cohn-Bendit úr, maga az egész magyar nemzetet megsérti nemzeti ételünk lekicsinylésével. Én már akkor pörköltet főztem, amikor maga még a szindiko-anarchista korszakát élte. Büszkék vagyunk arra, hogy egész Európában senki nem tud olyan jó pörköltet főzni, mint mi, magyarok. Önök vajon mit szolnának hozzá, ha mi kritizálnánk a francia bouillabesse-t, a bécsi virslit, vagy az angol beefsteaket? A pörkölt nem volt sótlan, de engedünk a nyomásnak, és a jövőben majd jobban megsózzuk.

Liberális EU képviselő felszólalása
----------------------------------
Én ugyan még életemben nem ettem pörköltet, de felháboritó, hogy a jobboldali magyar kormány meg meri azt csinalni, hogy cukor nélkül készíti a pörköltet! Illetve só nélkül!

Baloldali EU képviselő felszólalása
-----------------------------------
A konzervatív magyar kormány jobbikos munkafelügyelők iranyításával közmunkásokat dolgoztat rabszolgaként az éttermeiben, akiket még a főzés alapelemeire sem tanít meg. Nem csoda, hogy szegények még a sót sem tudják használni!

MSZP sajtóközlemény
-------------------
A Fidesz ismét gyalázatos módon lejáratta az egész országot azzal, hogy hagyta, hogy nemzeti ételünket teljesen ehetetlen módon, só nelkül készítve tálalják fel az Europai Bizottsag elnőkének! Barroso egy falatot sem tudott lenyelni belöle, igy hazánk az ebedeltetés terén is az uniós szégyenpadra került!

LMP sajtóközlemény
------------------
Nem elég, hogy a Barrosonak egészséges, bio vega zöldsaláta helyett zsíros pörköltet adtak, de a fideszesek még rendesen megsózni sem voltak képesek!

Jobbik sajtóközlemény
---------------------
Ujabb bizonyíték arra, hogy az Uniós bürokraták nehezen tudják megemészteni azt, amit mi, magyarok eléjük rakunk. A Fidesz pedig túlságosan is visszafogott a sózás terén. Mindannyian tudjuk, hogy kik loptak el a sót az étteremből. Ha a Jobbik lesz majd hatalmon, nem hagyjuk, hogy bárhol sótlanul készítsenek pörköltet!

Gyurcsany Ferenc beszéde az ebből az alkalomból összehívott nagygyűlésen, 12 ember előtt
----------
Lárifári! A FIDESZ ÉS SZEMÉLYESEN ORBÁN VIKTOR A FELELŐS - teljes mértékig - (miközben a nyugdijasoknak nem is telik pörköltre [legfeljebb csirkefarhátból {de arra is egyre ritkábban}]) az elsózott és ehetetlen pörköltért. Végezetül pedig - bár tvol álljon tőlem, hogy gyűlöletet keltsek, de - Orbán Viktor DÖGÖLJÖN MEG, lehetőleg máma még. A pörköltért, a köztársaságért!

Szijjártó Péter sajtótájékoztatója
----------------------------------
Az elmúlt nyolc évben a szocialisták a só nagy részét elsikkasztották. A Fidesz kormány erejét megfeszítve küzd azért, hogy megfelelő mennyiségű
>> só kerüljön minden étterembe.

HVG
---
A sót természetesen az Orbán-sóbányákból szállították - volna, de az előleg felvétele után a megrendelés soha nem került teljesitésre. Már 2 napja nem tudjuk, hogy hova lett a só.

Index cimsor
------------
Barroso még sótlanabb lett

MTV Hiradó
----------
Jose Manuel Barrosot pörkölttel vendégelte meg a Fidesz képviselő csoportja. Barroso ugyan (SIPOLAS) a pörköltet, de elismerően nyilatkozott róla.

Matolcsy György sajtóközleménye
-------------------------------
Hibás az a beállitás, hogy a pörkölt sótlan volt. A só mennyisége teljesen megfelelt az uniós előírásoknak, csak a gazdaságpolitika sikereként a pörköltben levő hús, paprika és szaft mennyisége 50%-kal magasabb volt, mint amit az MSZP el tudott érni. A következő évben az NGM a só mennyiségét is megemeli, igy az uniós kritikusok vitorláibol kifogjuk a szelet.

Mandiner blog
-------------
Az egy teljesen korrekt, finom pörkölt volt, csak Barroso sósszájú. Erről nem a Fidesz tehet. Az ír gulyás például sokkal sótlanabb, csak az unió velünk akar példát statuálni.

Varanusz blog
-------------
A pörkölt kétharmada víz volt. (Alatta vicces kép, amin Barroso búvárfelszereléssel halászik a pörköltjében a húsdarabokra).

Gréczy blog
-----------
Orbán továbbra is azt hiszi, bármit megtehet következmények nélkül. Ha akarja, só nélküli pörköltet tálalhat fel Barrosonak. Erről jut eszembe, Gyurcsany Ferenc MINDIG kivaló pörköltet főz.

Kurucinfo
---------
A cigók már a sót is elcsórjak a konyhaból. Nem ízlett a görbe orrúúnak a disznóhús? Legközelebb adjanak neki cigánypecsenyét!

Piroslap blog
-------------
Szandékosan rontották el, mert vörös volt.

Véleményvezér blog
------------------
Blogunkba Michelin-csillagos szakácsok írnak. Az unortodox gazdaságpolitikának köszönhetően mi magyarok már egy pörköltet sem tudunk rendesen megcsinálni. Ön szerint:

a) A Fidesz 100%-osan felelős a sótlan pörköltért?
b) A Fidesz 99,9%-osan felelős a sótlan pörköltért?
c) A Fidesz 99,8%-osan felelős a sótlan pörköltért?
d) Nem eszik pörköltet

Kertész Imre sajtóközleménye
----------------------------
Ez nem egyedi, elszigetelt esemény, hanem az utóbbi időben minden magyar étteremre jellemző. Az ilyen nemkivánatos jelenségek miatt döntöttem úgy,hogy kivándorlok, és pörkölt helyett inkabb bratwurstot meg sauerkrautot fogyasztok.

Konteo blog
-----------
Igy próbálták elérni, hogy Barrosonak felboruljon a sóháztartása?

Fórumozók hozzászólásai
-----------------------
ORBÁN VIKTOR GONOSZ TÖRPE TANÚJJ MEG FŐZNI!!!
Én nem ettem abból a pörköltből, de szerintem sótlan volt.

nemenyi.net véleménye
---------------------------------

[Vissza] Jobb, ha sótlan, mert akkor még meg lehet sózni, ha kell. De ha túlsózott.....

eduba62 2012.03.02. 21:48:43

@qwertzu: A "gazdagoktól" idáig 36%-ot vagy mennyit vettek el, mert azzal a kulccsal adóztak. Most kevesebb, mint a felét veszik el, 16%-ot.

A "nemgazdagok" idáig nem adóztak egy bizonyos határig, most tőlük is 16%-ot vonnak el.

Szóval kinek adnak, és kitől vesznek el?

Ez nem nézőpont kérdése, ezek tények!

vladimir964 2012.03.02. 22:26:25

Valószínűleg március 15-ére tartogatják a búvárruhás jugoszláv kémek felbukkanását.

ciccic 2012.03.02. 22:29:12

@SchindIer Pistája: Na komoly a kérdés : szidol még létezik hol, mennyi?

Lobster1978 2012.03.02. 22:34:52

@qwertzu: "2: Ma Magyarországon szinte minden érdeklődő számára elérhető az internet, amire gyakorlatilag bármennyi általa írt anyagot elhelyezhet, és bármilyen mások által írt anyagot elolvashat.
Nincs se előzetes se utólagos cenzúra."
orulunkvincent.blog.hu/2012/01/31/vincent_kozlemeny
Jah és még hülyék is :D
mandiner.blog.hu/2010/07/02/a_hircsarda_helyreigazitasa_ilyen_orszag_pedig_nincs_ccxxxv
Persze ez csak így hirtelen ami eszembe jutott, de gyanítom egy kisebb google kereséssel is megtalálható lenne hány helyen csorbítják a sajtószabadságot, vagy igyekeznek félelemkeltéssel öncenzúrára bírni őket.

qwertzu 2012.03.02. 22:36:29

@sárkányfő:
1. a, Ne legyél Paranoiás, én mindenkibe belekötök, aki az egykulcsos adót, mint a szegényektől a gazdagok felé irányuló transzfert jellemzi. Párszor már lejátszottuk ezt a vitát különböző blogokon, csak én kevesebbet kommentelek mint te, ezért jobban emlékszem.
Hol használtam többes számot? Lehet hogy igen de nem emlékszem rá. Én én vagyok, és tök egyedül kommentelek, mindenkitől függetlenül, és csak a saját memóriámban követem a kommentjeidet.
1 b. Nem sikerült úgy értelmezned, ahogy én akartam. A politikában nagyon kevés tény van. Ebben a vonatkozásban csak egy, a 16%-os SZJA. Minden más csak és kizárólag értelmezés és vélemény. Szegény, gazdag, ad, elvesz, beszedett többlet, stb... ezek nem tények. Így nem is lehet hazudni róluk. Neked is van egy értelmezésed, meg nekem is. Ellenmondanak egymásnak, és egyik se hazugság.

2. Mindegy, ugyanúgy csak egy példa mint az előző.

3. De igen. Nehezményezed, hogy a Fidesz szisztematikusan hazudik, és lejáratja a politikai ellenfeleit. Megpróbáltam megmutatni, hogy egy másik nézőpontból minden politikai erő hazudik és, megpróbálja lejáratni az ellenfeleit. A Milla is.

qwertzu 2012.03.02. 22:48:37

@eduba62: Senkinek nem adnak semmit. Soha senkivel nem fordul elő, hogy a NAV átutal valakinek SZJA-t. Mindenkitől 16%-ot vesznek el.

Ha a capo di tutti capi 100ezer HUF-ról 80ezer HUF-ra csökkenti a havi védelmi pénzem, akkor nem ad nekem havi 20ezer forintot.Én adok neki havi 80ezret.

@Lobster1978: Személyiségi jogi perek eddig is voltak. Másrészt az internetről nem tűnt el az anyag, illetve álnéven máshova fel lehetne tenni, ahol megint elérhető lenne. A kuruc.info-t se sikerült eltüntetni az internetről.

sárkányfő 2012.03.02. 23:22:03

@qwertzu:
1. "Nem sikerült úgy értelmezned, ahogy én akartam"
A kiindulópont az én állításom volt, ettől kezdve talán azt vegyük értelmezési alapnak, amit én szántam a saját állításomnak, ha már az én állításom a téma.
Ugyanazt játszod most is, mint előbb: nem vagy hajlandó foglalkozni azzal amit írtam annak valós értelmében, kerülöd, ignorálod, csak mondod a magadét. Nyilván azért teszed ezt, mert amit írtam, azt nem tudod cáfolni, lévén: tény.

2. Mindegy vagy sem, amit írtam igaz, és éppen hogy cáfoltam az állításod, miszerint a Milla nem a szabadságjogokért küzdene, hanem pusztán a kormány elleni karaktergyilkosságot követne el. A kettő ég és föld, nem lehet összemosni, és a Milla teljes joggal, megalapozottan küzd a sajtószabadságért. Ide tartozik az a lényegében ugyanilyen ügy, hogy azokat is karaktergyilkosnak nevezik, akik dr Schmitt Pált támadják a plágiuma miatt. Na ne vicceljünk már, ez is a relativizálás csúcsa. Karaktergyilkosság akkor lenne, ha ő írta volna az anyagot, azaz hazudnának róla, vagy legalábbis sejtetnénk, hogy valami nem stimmel.
Egyszóval nagyon fordítva ülsz a lovon, állításoddal ellentétben nem lehet mindent szétrelativizálni, nem minden csak nézőpont kérdése. Schmitt csalt és plagizált, a Fidesz pedig már önmagában az egyszínű médiatanács felállításával megszüntette a sajtószabadság intézményi garanciáját, majd a tanács élt is (illetve visszaélt) a hatalmával a gazdái igénye szerint, ezzel igazolva mindenkit - így a Millát, az EU-n belüli felháborodásokat, stb. - akik már a testület felállításakor felháborodtak, és azt a sajtószabadság durva megtámadásának értékelték.

3. De nem. Mint írtam a Milla nem hazudik, a hazugság az, ha te ezzel vádolod őket, vagy ha a Schmittet támadókat vádolod ezzel. Ráadásul végig tévúton voltál, és úgy látszik ezt a mondatom nem tudtad értelmezni: "Lehet neked felmentést ad a szisztematikus hazugságra és lejáratásra az, hogy ha mindez politikai érdekből történik, de nekem nem.". Ez nem arról szól, hogy kik hazudnak, hanem arról, hogy én akkor sem fogadom el a hazugságot, ha egyik fél hazugságaival szemben állítod a másik fél hazugságait. Ez az a logika amit a politika sulykol, ez az, amit Szíjjártó naponta sulykol, láthatóan a te esetedben sikeresen, mert átvetted a fidesz nézőpontját, de sajnos én ragaszkodnék a saját morális rendszeremhez, amelyben pl. egy fideszes hazugság meg egy szoci hazugság az nem nulla hazugság, hanem kettő hazugság, és egyik sem igazolja vagy menti a másikat. És attól még hogy a politika naponta ontja a hazugságokat, én nem fogok a politikának semmilyen felmentést adni. A esőt és a hideg szelet elfogadom mint természeti jelenséget, de annyira züllök le, hogy a rendszeresen hazudozóktól egy idő után elfogadjam hogy ők rendszeresen hazudnak.

Meridian74 2012.03.03. 03:25:52

a poszthoz képest OFF téma, de a blog általánosan vett témájához éppen jól passzol:
kuruc.info/r/34/92940/

vannak (és nem is kevesen) akiknek még a Vastagbőr.blog prominens alakjainál is vaskosabb bőrrel rendelkeznek a pofájukon... hihetetlenül vérlázító videó! Erre szavak nincsenek...

Íme, a nemzetközi vastagbőr.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.03.03. 04:15:43

@sárkányfő:

"sárkányfő 2012.03.02. 21:35:03
@qwertzu: ez aztán az erőltetett relativizálás keményen."

Kösz. Legalább veszed a fáradtságot ahhoz, amihez már nekem nincs energiám.
Egyetértek.

qwertzu 2012.03.03. 07:20:48

@sárkányfő: Teljesen fölöslegesen szaporítod a szót.
Hagyjuk a picsába a relativizálást, ha neked úgy jó. Orbán a patásördög, Palplatine szenátor, Hitler, Sztálin és a nagy testvér egy személyben, a Millások meg jedi, és grál lovagok, a demokrácia és szólásszabadság bajnokai.

Csak aztán ne csodálkozz, ha a másik oldalról meg az jön vissza, hogy a millások egy belvárosilibisibolsizsidó magát civilnek hazudó politikai társaság, amely a jó öreg demokrácia definíciót használva (demokrácia = a bal oldal van hatalmon ) az Mszp és Gyúrgyácsék újbóli szalonképessé faragásán dolgoznak, és kurvára magasról leszarnak mindenféle sajtószabadságot.

Aztán néztek egymásra mint akik két külön nyelvet beszélnek.

sárkányfő 2012.03.03. 09:02:05

@qwertzu: Semmi ilyesmiket nem írtam, ne hisztériázz.

Azt írtam, hogy a mocskolódó-aljas hazugságkampányokat, amikben a Fidesz az abszolút király, nem lehet összemosni a valóságon alapuló jogos, igaz, és megalapozott kritikákkal. A hazug kritika nem egyenlő az igaz kritikával, épp ellenkezőleg.

Egy példa talán a leggusztustalanabb, minden tisztességes emberből mély undort kiváltó karaktergyilkosságra, hogy a Fidesz médiája (értsd: agitprop-gépezete) éveken át többszörös gyilkosnak állította be Bajnait. Lehet ennél aljasabb dolgot tenni? Hogy ország-világ előtt ezt híresztelik éveken át folyamatosan? Te mit szólnál ha veled tennék ezt? Aztán miután sorozatban elbukták a pereket, mi történt? Lehoztak egy háromsoros hírt egy lap mélyén eldugva, hogy valótlan állítottak. Ennyi. Még elnézést se kértek. Ez egy klasszikus, példa-értékű eset a hazug és undorító fideszes karaktergyilkosságra.
Ezzel szemben azonban a Milla álláspontja jogos és megalapozott, hiszen a Médiatanács eleve pártosan állt fel, a pártosság intézményesült, ma is működik és gyakorolja hatalmát, és döntéseivel igazolja is, hogy nem az ország, hanem a Fidesz szolgálatában áll, a fidesz érdekeit képviseli.

E kettő közé egyenlőségjelet tenni színtiszta hazugság. A Milla nem hazudik. A te vagy más hisztériája cseppet sem érdekel, tények vannak. A hisztérikus, bármiféle észérvet nélkülöző sztálinozó-jediző kirohanásod pedig annak a beismerése, hogy az összemosási kísérleted lepattant a tényekről.

megélhetési ... 2012.03.03. 09:35:32

@Ben Franklin: te létezel? mert én nem látom mit írsz

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2012.03.03. 10:24:42

@hümhüm: Nem kell ördögöt látni persze. Nem is fogunk, ha majd szélest és bencsiket is így behívják megérdeklődni, hogy miből futotta a békemenetre. Elvégre ha nem volt politikai indíttatás és csak a munkájukat végzik a nav-osok akkor megteszik. Ezzel gondolom egyetértünk?

eduba62 2012.03.03. 10:51:05

@qwertzu: "Senkinek nem adnak semmit" Jó legyen így!

Akkor légyszi azt magyarázd meg honnan lett pl. a házelnök úrnak félmillióval magasabb a fizetése az egykulcsos adó bevezetése óta? Illetve sokaknak honnan lett 3-5-10 ezer forinttal kevesebb a fizetése, amit kompenzálni kelle(ne)tt?

Én ezt értem a tények alatt! Nem pedig azt a szómágiát, amit te csinálsz :-) (nem adnak, nem utalnak stb.)

Dr. Kövér László +500000,-Ft/hó
Kovács József -8000,-Ft/hó
költségvetés -500 milliárd Ft/év

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2012.03.03. 10:53:21

@Meridian74: Tartsuk a színvonalat kérem. Ha már link, ne menjünk a magyar hírlap alá. Köszönjük.

molaris 2012.03.03. 11:00:06

Valóban felmerül a kérdés: miért a NAV az eszköz?
A válasz: mert a adótörvények önellentmondásai miatt az büntethető, akit akarnak.

Anno, az ezredforduló előtt, mint vállalkozót beinvitáltak a APEH- be. Na volt is hibám rendesen. Mivel egy csokor virággal érkeztem, és együttműködő voltam, az Ügyintéző Drága Hölgy segített egy önellenőrzésben. Az új irat már nem hozzá került, és büntetéssel sújtottak. No én visszamentem, és az Ügyintéző Drága Hölgy egyetlen telefonnal elintézte kollégájánál a büntetés törlését.
Nem ördöngösség volt: mindössze egy belső utasításra hivatkozott, amit egyszerű földi halandó nem is ismerhet.
Szóval így megy ez!

Azt büntetnek meg, akit csak akarnak. És itt van igaza Virág elvtársnak: bárkiről, bármikor öt perc alatt!

molaris 2012.03.03. 11:02:41

Előző hsz.- em lényege ez: .... AKIT CSAK AKARNAK.
Félreértések elkerülése végett!

molaris 2012.03.03. 11:10:32

@Meridian74:
Azt hiszem, hogy ez a videó arra világít rá, hogy mennyire is becsüli meg Európa, hogy a bukott szemét hazájában kussoljon. Ott már nem lenne helye, így havi 14.727 euro összegben kárpótolja.
A bukott nagyok ott is többet kapnak, mert úgy igazságos.
Az egész kialakított rendszer csak nekik jó!
Otthon ki hallgatná végig a pedofil Cohn- Benditet???

molaris 2012.03.03. 11:12:13

És őszintén: nem jobb nekünk, hogy Tompika, Götz Kinga és társaik kint vannak??

qwertzu 2012.03.03. 12:23:08

@sárkányfő:
1. Bajnai az MSZP minisztere, miniszterelnöke volt. Mivel a szocik pont olyan nehézsúlyú karaktergyilkosok mint a Fidesz, (köteles beszéd, orbán veri a feleségét, 23 millió román soroljam?) ezért azt talán nem kéne feszegetni, hogy a 2 nagy hogyan tesz alá egymásnak. Ahogy tud, és morális gátlások nélkül.

"Ezzel szemben azonban a Milla álláspontja jogos és megalapozott"
Egyszer tennéd hozzá, hogy szerinted. Mert szerintem meg a Millások olyan messze vannak a sajtószabadságért harcolóktól, mint a genderfeministák a szüfrazsettektől.

sárkányfő 2012.03.03. 13:13:40

1. Neked kifordult a morális értékítéleted. Úgy látszik nagyon sikeres a sulykolás, hogy az összes fideszes mutyi lebukásakor görcsösen a szocikra mutogatnak, mert ez sikert ér el nálad. Már te is úgy gondolod, hogy a fidesz minden bűnét felmenti és legitimálja az, hogy a szocik is bűnösök. Sajnállak. A te eltorzult értékrenddel szemben az van, hogy az egyik bűn nem legitimálja a másikat. A bűnöket magukban kell megítélni, nem pedig relativizálni.
Szerinted ettől kezdve, ha mondjuk kiderül holnap Szekresről, hogy betört egy házba és kirabolta, akkor holnap Kövér vagy Lázár is megteheti ezt? És képes lennél Szekeresre hivatkozva védeni Kövért? Milyen beteg logika már ez? És akit kiraboltak, azzal mi van? Nyugodjon meg a kirabolt is, hogy ez csak egy válasz volt a másik párt hasonló tettére? Ugyanez Bajnaival. Azok a milliók, akiknek hazudtak, akikkel elhitették, hogy Bajnai egy gyilkos, azokkal mi van? Jogos volt őket manipulálni? Jogos volt egy egész országot maniplulálni? És Bajnai? Ha valaki, akkor ő sepciel nem párttag, nem felel az MSZP bűneiért, soha egy listán rajta sem volt, és hangsúlyosan szakértői kormány vezetett. Ha azzal támadják, hogy miniszterként hibázott valamiben, akkor az jogos, feltéve ha tényleg hibázott. Ha azzal provokálják, hogy foglaljon állás a szocik szaros ügyeiben, a 23 millió románozásban, stb., még az is belefér. De jogos volt egy egész ország előtt meghurcolni, többszörös gyilkosnak beállítani? Eszednél vagy? És milyen ember képes mások halálát, személyes tragédiáját a saját politikai céljaira kihasználni? Ember az ilyen? Szerinted ez normális?
És úgy általában, nekem mi közöm akár a szocikhoz, akár a fideszhez? És velem együtt az ország bő háromnegyedének? Ki nem szarja le hogy ezek a bűnöző pártok egymás mögé bújnak állandóan? Már a saját agymosott híveiken kívül? Tudod minket nem érdekelnek az olcsó és hamis önigazolások amivel a pártok a saját mocskod hazugságaikat megindokolják maguknak.
Ilyen logikával a dedóban találkozni, akkor mondja Pistike, hogy de ovónéni, a Juliska is bepisilt.

2. Na ez még viccesebb. Csak szajkózod a magadét, bármiféle érvelés nélkül. Nyilván azért nem érvelsz, mert nincs érved.
"Egyszer tennéd hozzá, hogy szerinted."
Ugyan miért tenném hozzá? Ez a nagy ötleted? Hogy a tényeket az én szubjektív véleményemnek állítod be? Micsoda abszurditás már ez? És szerinted ezt bárki beveszi? Te egyáltalán beveszed? Tény, vagy vélemény, hogy a Fidesz felállított egy színfideszes, nagyhatalmú médiatanácsot? Tény. Tény vagy vélemény, hogy ezzel intézményesült a pártosság? Tény. És az tény vagy vélemény, hogy a fidesz testület kinyírja a Klubrádiót?

Szedd már össze magad, és nézz szembe a tényekkel, legalább magadat ne hülyítsd.

Ironfist 2012.03.03. 13:29:07

@sárkányfő:
"Szedd már össze magad, és nézz szembe a tényekkel, legalább magadat ne hülyítsd."

Aki fideszes droiddá változott, az sajnos már menthetetlen. Az első lépés ugyanis, hogy amputálják az agyát, és egy ilyen propagandaszóró géppel helyettesítik. BÁRMIT mondasz neki, csak és kizárólag ugyanazt fogja szajkózni: elmúltnyolcév, gyurcsányahibás. Ha a fideszről derül ki, hogy pontosan ugyanazt teszik, mint a szocik, csak még hazudtak is róla, akkor mi lesz a reakciója egy lekváragyú fideszesnek? Elmúltnyolcév, gyurcsányahibás. Ha kiderül, hogy az egész országot hülyének nézik a féreg fideszesek, akkor mi lesz a reakciója egy narancszombinak? Elmúltnyolcév, gyurcsányahibás. És ha valaki fel meri emlegetni a fidesz bűneit (igen, BŰNEIT), akkor mi lesz a reakció? Elmúltnyolcév, gyurcsányahibás.

Szó szerint nem ezek szoktak lenni az "érveik" az ilyen agyhalottaknak, de ha belegondoltok, hogy mi a mondanójuk lényege, akkor mindig ugyanez a kettő dolog jön ki belőle. Ultimate argomentum a la Fidesz. Ja, és emellett aki nem velünk, az ellenünk alapon mindenki mocskos kommunista, aki meg meri kérdőjelezni őket.
Fú, ez így közben jutott eszembe, hogy mihez hasonlítanak, de csúnyán. O.J. Simpson megvan? Aki minden bizonyíték szerint megölte a volt feleségét, meg egy fickót, és az ügyvédje azzal mentette meg a börtöntől, hogy miután ügyfele fekete, ezért biztosan rasszista az esküdtszék? Ők meg, leszarva az addigiakat, gyorsan azzal kezdtek foglalkozni, hogy nehogy rasszistának higgye őket bárki, úgyhogy gyorsan felmentették. Szóval egyszerű a fidesz taktikája. MSZP-t démonizálni (már saját magukhoz képest), majd aki ellent mer mondani, arra sulykolni, hogy te komcsi mszp-s! És akkor az ember nem azzal lesz elfoglalva, hogy fenntartsa a fidesz iránti kérdőjeleket, hanem próbálja magát lemosni, hogy de ő nem is mszp-s, nem is kommunista. Gusztustalan módszer, mint MINDEN, ami fideszes.

aritus 2012.03.03. 13:53:13

@.fr: vegyük úgy, hogy igazad van, így gyüjteni pénzt csalás és/vagy adóköteles. Nosza, akkor az összes iskola összes osztályában pontosan így szednek iskolapénzt. Megadnak egy számlaszámot, rendszerint az egyik szülőét, és arra kell utalni az osztálypénzt. Követelem, hogy a NAV azonnal! hívassa be ezeket a szülőket, és számoltassa el őket!

Interlock (törölt) 2012.03.03. 14:46:22

@gróf Buttler J.: ez nagyon tetszett :-) És valahogy nagyon reálisnak is tűnik...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.03.03. 14:59:31

@gróf Buttler J.: + Nívó blog,Bogancs posztja...."Én bízom a miniszterelnök úrban,hogy legközelebb sokkal finomabb lesz az a pörkölt ... "

Amúgy meg nagyszerű,kurvajó,zseni vagy,isten vagy....:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.03.03. 17:52:39

@gróf Buttler J.: amúgy az utolsó mondatban a legtöbb igazság!:))

pjm 2012.03.03. 20:31:33

@Schindler Pistája: Bravo, az érettségi bizonyítványodat saját kezeddel állítottad ki. (pont, nem kérdőjel!!"

pjm 2012.03.03. 20:35:18

@Ironfist: gyerekek, a demokrácia lényege nem az, hogy akár még kommunista is lehet valaki? Aztán indul a téziseivel a választásokon és veszít, vagy nyer. Azzal meg csak az jöjjön, hogy mennyi ebbert gyilkoltak meg a kommunisták, aki el tud számolni a dél-amerikai indiánokkal, a spanyol inkvizícióval és a nácik-nyilasok gylikossági sorozataival. Mndegyik sorozat szégyene az emberiségnek!!

Walsh és Kirby 2012.03.03. 21:00:28

Nálam a bevétel.

aláírás:
smít páll

molaris 2012.03.04. 09:42:31

Off!
Kertész Ákos Amerikában élő és publikáló írónk, politikai menedékjogot kért Kanadában!
Mer' Őt bántják az uccccán!!!

molaris 2012.03.04. 09:43:06

Jav. és bocs: bánccsák!!!

Marcellusca 2012.03.04. 11:35:58

@nincsensapka: A 3. után a többi - tüntetésekre vonatkozó - kérdés már tök felesleges!

@gróf Buttler J.: Nagggyon jóóóó! :D
Találó fikció, hogy miért kell, érdemes több forrásból tájékozódni!
(A sorok közti olvasás képességével.)

Horizont 2012.03.04. 13:25:14

@Prof. Dr. Ásó[Mosó]Maci:
Ha szép dolog, ha nem szép dolog, nekem tetszik amit tettek :)

Ironfist 2012.03.04. 16:22:59

@pjm:
Ezt pont nekem mondod? Hiszen azt magyarázom, hogy ez a @&#>*};< fidesz hogyan démonizálja a másikat, ahelyett, hogy saját imidzsépítésbe fogna.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2012.03.04. 17:55:36

gondolkodom, egy segitsuk a NAV-ot mozgalomban, amely segitene atlathatova tenni a marcius 15-i kormanymegemlekezes resztvevoinek utazasi kiadasait. Minden buszt rendszamat fel kell irni es elkuldeni a NAV-nak, hogy nincsenek-e eltitkolt bevetelek a hatterben.

Esetleg a Millasok adhatnak adhatnak oda szemelyesen a NAVban a listat a buszokrol.

AKIsTUDATLAN 2012.03.05. 09:15:55

@.fr: bár nagyon utálom, amikor " ...de bezzeg te is eztmegazt csináltad..." módszert(tipikus fityeszes), ám most mégis megkérdezném, amikor a fityeszes "milliós" tüntetéseken kalapba dobálták a százasokat, vagy amennyit, akkor is ment ez a szoros elszámolás/elszámoltatás?

nemjogasz 2012.03.05. 18:20:32

Most milyen nosztalgia szállhatja meg viktorékat, hogy milyen szép is volt az élet 30 éve, csak bezáratták az írógépeket a lemezszekrénybe a pártfunkcival, a kulcsot meg lepecsételt dobozba, azt máris nem volt ilyen ellenforradalmár propaganda, amiben zavargásokat szerveztek március 15-én, nyugodt lehetett a Párt...
Ma meg jútyúb meg tvitter meg fészbuk, de nehéz az élet. Meg az ilyen akadékoskodókat el lehetett vinni egy kis veselerúgásra, ők meg bohóckodhatnak itt az adóellenőrökkel.
Hiába, a régi jó dolgokból nem maradt már semmi... (kivéve a hagyományos csipszet)

Bebes 2012.03.06. 03:42:30

@aritus: És kb. így lett Obama az USA elnöke: sok kis adományból, amit Paypalen meg számlára, akár 5 dolcsinként küldtek neki. Nagy mázlista a csávó, mert a hótiszta, korrupciómentes magyar politikában nem boldogult volna ilyen unortodox módszerekkel:-)

kenájkikit 2012.03.06. 10:33:19

Zero a NAV-val kávézgattok két napja?:D

debreceni.blog 2012.03.06. 13:57:12

„Minél több jogot adunk a végrehajtó hatalom ellenőrzésére hivatott szervezeteknek, annál erősebb a demokrácia. Nem fordítva.”

www.vagy.hu/tartalom/cikk/1827_hatalom_navracsics

magyarpoker · http://www.chocolatepoker.hu/ 2012.04.16. 11:15:21

Ha már NAV -ról van szó: Tudna valaki segíteni abban, hogy az új Magyar pókertörvény mennyiben vonatkozik a póker játékosok adózására és mikortól lép ténylegesen életbe?

süti beállítások módosítása