Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Skip to content


       Szűrés lista

Penge volt a NAV: Hol a Youtube reklámbevétel, Millások?!

A Stop.hu megszerezte a Millások NAV-os jegyzőkönyvét, igaz, sikerült teljesen olvashatatlan formában közzétenniük. Tegnapi hír, hogy a NAV beidézte az Egymillióan a magyar sajtószabadságért mozgalom két szervezőjét adóellenőrzésre, de a NAV-ot inkább az adományozó személyek érdekelték.

Egy oldal azért kikerült félig meddig-olvasható formában, így azért sikerült bepillantást nyernünk a modern és penge NAV vizsgálati technikájába:

milla3.jpg

“A  Youtube-on létrehozott sajtószabadság ID alatt feltöltött 162 db videó alatt szerepeltek-e hirdetések? Származott-e a hirdetésekből bevétele, amennyiben igen, akkor mikor és mennyi?”

Megjegyzés: A Youtube 2011. áprilisa óta megoszthatja a reklámbevételeket a feltöltő magánszeméllyel, ha a videó elér egy bizonyos számú megtekintést. Sajnos, ez csak az Amerikai Egyesült Államokban működik. A Google nem a NAV barátja!

Nem is értem, miért kell itt finomkodni, március 14-én be kell vinni az egész ellenzéki bagázst 72 órára, nehogy megzavarják a Miniszterelnök Úr pártállami-állampárti ünnepségét, melyet remélem az összes televíziós csatornának kötelező jelleggel közvetíteni kell.

Éljen március 15!
Éljen a szabadságharc!
Éljen a Párt!

Címkék: fidesz abszurd milla nav

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

http://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr194283851

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: NAV: Nem politikai okokból vizsgáltuk a millásokat 2012.03.02. 14:33:01

Visszautasítja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, hogy politikai okokból ellenőrizte az Egymillióan a magyar sajtószabadságért csoport két szervezőjét.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

Asztalos Gábor 2 2012.03.02. 09:53:45

az egymillió támogatóból nem volt egy ügyvéd és egy könyvelő, akik segítenek egy jogszerű egyesület létrehozásában és könyvelésében?
ezek lennének a kormányváltó "értelmiség"? akik még egy tízfős egyesületet sem képesek alapítani, azok hogy a picsába irányítanák az országot?

Ironfist 2012.03.02. 10:01:06

Akkor mutassa.... az izzókészletét!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.03.02. 10:03:28

@Asztalos Gábor 2: A jegyzőkönyvből nem derül ki van-e ügyvéd meg könyvelő. Ha a vállalkozás/egyesület/alapítvány rendelkezik ezen szerződéses vagy saját állományos szakértőkkel akkor is APEH/NAV vizsgálatot kaphat és ezen vizsgálatoknál bevett gyakorlat a "nyilatkoztatás" amit a szervezet egyik felelősének (ügyvezető, tulajdonos, elnök, stb.) kell csinálnia. A feltüntetett oldal egy ilyen "nyilatkoztatás" egyik része meglátásom szerint ahol pár faszság is kicsusszan a kérdezőtől (APEH/NAV vizsgálatnál ez egyébként olyan természetes mint az hogy zöld a fű, kék az ég).

Hullamosó Papagáj 2012.03.02. 10:04:11

@Asztalos Gábor 2: Arra nem gondolsz, hogy nem ők akarják irányítani? Hogy csak fel szeretnék hívni a figyelmét azoknak, akik képesek lennének rá?

Secnir · http://torvenykezes.blog.hu/ 2012.03.02. 10:06:27

hát igen.
a NAV (illetve az őt mozgató állam) marhára kíváncsi arra, hogy ki-kik állhatnak a MILLA mögött. Nem a két szervező érdekli őket, hanem aki mögöttük áll. Valószínűleg azt képzelik, hogy van x személy, aki komolyan pénzeli őket, és OV hatalmának megdöntésére törekednek (kéretik nem nevetni). Szerintem elég egyértelmű, hogy ez kinek fejéből pattant ki. Illetve a gondolat kinek a beteg fejében ül.
[van még egy lehetőség: OV környezete óvja őt bizonyos információktól, ami esetleg "megzavarhatja" őt. Hogy miben, azt nem merem kimondani. valószínűleg ezeknek az embereknek az egyéni akciójáról van szó, és OV nem tud róla]
.
a probléma az, hogy a fent említett személy nem képes elismerni azt, hogy ma Magyarországon pártonkívüli civilek -nagy létszámban- gondolni MERÉSZELHETIK azt, hogy elegük van a pártokból. Mindegyikből.
Nagy valószínűséggel a MILLA ellen az NBH (vagy most nem tudom, hogy hívják) is nyomozott, de érdemi információt a háttérszemélyekről, az anonimitás és a nagy létszám miatt nem tudtak gyűjteni. Így jött az APEH. Vagy NAV, mit beszélek össze-vissza. Caponét is az adóhatóság fogta meg, most itt keresnek fogást. Ezért kérdeznek ilyeneket már kínjukban.
.
Az megint más kérdés, hogy a NAV ilyen kérdéseket tesz föl. Most vagy ennyire tájékozatlanok (opció1), vagy titokban szimpatizálnak a millásokkal, és szándékosan hülyeségeket kérdeznek, szaporítva az anyagot, ámde érdemi tények nem kerülnek bele, így védve a millát (opció2).
Én az utóbbira szavazok.
.
a millával kapcsolatos infókat csak össze kell rakosgatni, és minden logikusan gondolkodó, pártfüggetlen ember ugyanezeket a következtetéseket vonja le. Ezért szakítok azzal a húszéves hagyományommal, hogy állami ünnepen otthon maradok - és kimegyek a millával tüntetni 15.-én...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.03.02. 10:11:13

Éljen Viktor!
Éljen a Párt!
Éljen a Fülkeforradalom!

Secnir · http://torvenykezes.blog.hu/ 2012.03.02. 10:11:43

@Asztalos Gábor 2:
"az egymillió támogatóból nem volt egy ügyvéd és egy könyvelő, akik segítenek egy jogszerű egyesület létrehozásában és könyvelésében? "
STOP
szerintem nem véletlenül nem lett párt vagy egyesület a milla, hanem maradt civil szerveződés. Egy pártot/egyesületet felelősségre lehet vonni, vannak tisztségviselői, be lehet tiltani, olyan szabályok vonatkoznak rá, ami alapján az állam komolyabban tudja vegzálni őket, illetve bármikor bármilyen indokkal keresztbe tud tenni. Akár -extrém esetben- börtön is kinézhet.
egy civil szerveződéssel nem nagyon tudnak mit kezdeni.
nézd meg, hogy a kormány mit tud művelni egy szakszervezettel: le tudja fizetni -gaskó- vagy lefejezi mondvacsinált okokkal -Szima Judit-. nézd meg, hogy mit tud tenni egy párttal, magába olvasztja -FGKP- vagy ellehetetleníti -MDF-.
de mit tud tenni az ezerfejű szörnyeteggel, aminek sem arca, sem neve?

Asztalos Gábor 2 2012.03.02. 10:14:10

@csizsikpizsik - pique takarodj, evra te meg tövig!:
már korábban kiderült, hogy semmilyen alapítvány/egyesület nincs mögöttük, hanem magánszámlára gyűjtötték a pénzt és arról fizettek ki költségeket megfelelő bizonylatolás nélkül. ez az ami teljesen hülyeség és garantáltan bukó. épeszű ember nem csinál ilyet. ahogy épeszű ember nem mulasztja el éveken keresztül az szja bevallást sem..
a millás szervezők vagy segghülyék vagy az "elmúltnyolcévben" megszokták hogy a haveri ballibsiket semmiért sem vonhatják felelősségre.

@dr.dr. Secnir doktor:
"a MILLA ellen az NBH (vagy most nem tudom, hogy hívják) is nyomozott, de érdemi információt a háttérszemélyekről, az anonimitás és a nagy létszám miatt nem tudtak gyűjteni. Így jött az APEH."

az elég ciki lenne ha az NBH nem lenne képes ezt megtalálni.

ketroot 2012.03.02. 10:16:40

Na remélem a sok fröcsögő balfasz ide is beböffent majd.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.03.02. 10:18:51

Remélem a sok blogger, tumbász meg fórumozó is sorra kerül NAV-nál!

Asztalos Gábor 2 2012.03.02. 10:19:19

@dr.dr. Secnir doktor:
"agy egyesület a milla, hanem maradt civil szerveződés."
az egyesület a civil szerveződés megfelelője.

"egy civil szerveződéssel nem nagyon tudnak mit kezdeni."
Látható hogy tudnak mit kezdeni.

"de mit tud tenni az ezerfejű szörnyeteggel, aminek sem arca, sem neve? "
van arca, a két szervező. egyesület esetében az egyesületet ellenőrízné a nav, és nem a vezetőket, akiket most simán elkaphatnak a tucatnyi szabálytalanság miatt.

így hogy nincs egyesület mögöttük, ugyanúgy le tudnák őket fizetni vagy ugyanúgy lefejezni (hiszen így a főszervezők adócsalása/szabálytalanságai az egész szerveződésre kihatnak)

mocc 2012.03.02. 10:19:41

Asztalos Gábor 2

drága gyerek, te egyszerű és paranoid vagy.

KeeganBong 2012.03.02. 10:20:29

Én a Megjegyzés bekezdésnél található linkre kattintottam először. www.wikitech.hu/www/2011/04/01/a-youtube-megosztja-a-feltoltokkel-a-reklambeveteleket/ Nekem az április 1 szöget ütött a fejemben...

Secnir · http://torvenykezes.blog.hu/ 2012.03.02. 10:22:46

@Asztalos Gábor 2:
"van arca, a két szervező. "
NAV elviszi őket, és a helyükbe lép öt másik. szélmalomharcnak hívják az ilyet.

" hanem magánszámlára gyűjtötték a pénzt és arról fizettek ki költségeket megfelelő bizonylatolás nélkül."
nem tudom, nyitottál-e már valaha számlát, ott vagy személyit kérnek, vagy a vállalkozás papírjait. Nem tudsz nyitni számlát MILLA nével sehol. ergo nem tudsz bizonylatot sem adni.
amúgy élek a gyanúpörrel, hogy az aktivisták nagy része ingyé' csinálta. Én is azt tenném.

Asztalos Gábor 2 2012.03.02. 10:23:48

@mocc:
köszönöm a bölcs hozzászólást.

kár hogy semelyik tényt sem tudod cáfolni.

balfasz az aki ilyen féllegális módon akar bármit szervezni.
vagy legyen teljesen illegális, megtalálható szervezők és magánbankszámlák nélkül, vagy teljesen legális egyesület formájában.

ettől még a NAV is balfasz, de ezt eddig is tudtuk.

Secnir · http://torvenykezes.blog.hu/ 2012.03.02. 10:24:31

@KeeganBong:
nekem meg ez:
"A program kiterjesztése egyelőre csak az Egyesült Államokban lesz elérhető, írta meg a Reuters."

Dogla 2012.03.02. 10:26:18

Az a helyzet, hogy ezek a faszságok lassan már el sem érik az emberek ingerküszöbét. Túl sok van belőlük.
Pár napja olvastam az Indexen, hogy a fidesz toronymagasan vezet a közvéleménykutatások szerint. Akkor meg minek fognák vissza magukat, bármiben is. Ha úgy tetszik, falhoz állítják a fél országot bármely ürüggyel, azok meg tapsikolnak. (A halálba menők köszöntenek téged, cézár...)
Lesznek itt még cifrább dolgok is, ez csak a tenger széle (vagy ha őgy tetszik félúton a gödör alja felé).

KeeganBong 2012.03.02. 10:29:42

Doktor, ja. Bolondok napján... Hiteles...

Asztalos Gábor 2 2012.03.02. 10:34:08

@dr.dr. Secnir doktor: pont ezért kellett volna milla egyesületet alapítani.
mert így hogyan igazolja azt hogy a befolyt milliókat valóban a megfelelő célra költötte el? sehogy.

Énbagoly 2012.03.02. 10:41:20

Miért van az, hogy itt mindent muszáj egyesületi, vagy pártszínekben tenni? Ha én úgy gondlom, hogy ki szeretnék menni tüntetni valami nekem nem tetsző dolog ellen, és szólok az ismerőseimnek, hogy jöjjenek, akkor azt csak mindenféle bejegyzés után tehetem meg? Azt értem, hogy a rendőrségnek kell szólni, és területfoglalási engedély kell, de ezt bármelyik magánszemély megteheti, saját néven.
Miért KELL minden megmozdulás mögé valami szervezet?
Mihelyt egy megmozdulás el kezd bürokratikusodni, elveszti a lendületét, és sokszor hiteltelenné válik.

Secnir · http://torvenykezes.blog.hu/ 2012.03.02. 10:42:15

@Asztalos Gábor 2:
kérdésem újfent: egy civil szerveződésnek miért kellene bárkinek igazolnia azt, hogy mit mire költ?

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.03.02. 10:43:09

Javaslat a NAV felé

index.hu/gazdasag/magyar/2012/03/02/cba_svajci_ceghalo_a_magyar_uzletlancnal/

Miután végeztek a millásokkal, megnézhetnék ezt a hűdemagyar élelmiszeripari maffiát, akik Svájcba tolják ki a pénzt, ők biztos mindent az utolsó fillérig becsületesen fizetnek, istibizti. Ennyit arról, hogy fújj csúnya sodexho, bezzeg így itthonmarad a pénz. Muhahaha, naív barmok.

Éljen Viktor, éljen a Párt!

galicius 2012.03.02. 10:46:22

És éljen március 16-a is.

emzse3 2012.03.02. 10:48:47

Nagyon kíváncsi vagyok , h mikor vonul ki a NAV a buszokat üzemeltető cégekhez, h "honnan volt pénz a túrára?" meg h kitől és mennyit kaptak az "önkéntes" tüntetők... Ja, ha bejegyzésem hatására netán úgy éreznék, h itt az ideje, h kinyomozzák mire szórom el a havi csaknem 2(!) x 47.000 ft-os jövedelmemet, szeretettel várom a NAV csodálatos munkatársait, és ezúton üdvözlöm az őket megbízó nagyszerű vezetőinket....

Asztalos Gábor 2 2012.03.02. 10:51:07

@dr.dr. Secnir doktor:
nem kötelező igazolnia.
de ennek hiányában a magánszámlájára befolyt és a készpénzként átvett összegek jövedelemnek minősülnek és adókötelesek. vagy szerinted ez úgy működik, hogy beszedünk pár misi adományt amit becsszóra tüntetésre költünk el, de ezt nem igazoljuk és az apeh ezt fogadja el?

@Énbagoly:
tüntetni lehet egyesület nélkül is.
adományokat gyűjteni már problémásabb, egyesület nélkül nehéz a bizonylatolás.

Énbagoly 2012.03.02. 10:59:11

@Asztalos Gábor 2: értem én, de miért van így? Miért kell mindig mindent ezerszer lepapírozni ebben az országban? Miért nem lehet bármit spontánul elintézni?
Tudom, benne van az átverés lehetősége, hogy Józsi mondjuk magának gyűjti a pénzt, és nem arra fogja felhasználni, amire adják.
De ha azt hiszed, hogy tudod mire adod a pénzt, az sem jelent semmit. Itt vannak az 1%-ok, amiket elvileg egy célra adsz oda, de nagyon sok alapítvány az adományoknak nagy részét a saját működési költségeire fordítja. Hallottam olyanról, hogy akár a 70%-át is. És ez törvényesnek számít. Akkor itt miért szarakodnak a navval?

Kampfer 2012.03.02. 11:04:59

Nincs miért támogatnom, vagy szeretnem ezt a retekszar kormányt. Tudjátok, hisz sosem írtam szinte semmi jót ezekről...! Ez a 'nav-val ver az Isten' sztori is egy szánalmas korrajz a mai magyar valóságról! Esetleg a 'fekete pobjeda' is feltűnik majd a mai magyar éjszakákban Octavia-k formájában?

Viszont ami a két nyomorult egyikét, ezt a fölkel nevezetű majmot illeti, nos örül a lelkem. Egy évig voltunk kénytelenek elviselni a pofáját, állítólag quality managerként pusztította a céget, de egy nagy tetves szar alak volt! Nagypofával és arroganciával ártott a cégnek és tett tönkre szakembereket és lehetetlenítette el mások munkáját. Szerencsére kibaszták, bár nem elég gyorsan! Szakembernek is és embernek is szar! Ez az a pillanat, amikor picit örömködik a lelkem, remélem, hogy megfingatják azt a kis mocskos liboldót! Remélem valami pöcegödörben fog megrohadni az a mocskos kis tetves féreg! Ha a nav dobja oda, vagy bárki más, nekem tökmindegy! Dögöljön meg!
Kamp.

Secnir · http://torvenykezes.blog.hu/ 2012.03.02. 11:19:29

@Asztalos Gábor 2:
"de ennek hiányában a magánszámlájára befolyt és a készpénzként átvett összegek jövedelemnek minősülnek és adókötelesek."
WTF?
mert? miért minősülne jövedelemnek egy magánszámlára befizetett/átutalt összeg? bebaszna, ha így működne!

Kutchek (törölt) 2012.03.02. 11:19:49

“A Youtube-on létrehozott sajtószabadság ID alatt feltöltött 162 db videó alatt szerepeltek-e hirdetések? Származott-e a hirdetésekből bevétele, amennyiben igen, akkor mikor és mennyi?”

Csak a vak nem látja az összeüggéseket! A Youtube az az amerikai internetes média izé. A CNN is Amerikából jött puccsoltatni!!! Tehát a CNN a Youtube-bal karöltve pénzelte a millásokat. Már csak az a kérdés, hol kapcsolódik be Szájer Józsefné megbuktatása. Keresünk még néhány cionista pszihiátert és kerek lesz a történet.
Remélem lesz élő tv közvetítés a tárgyalásról és a NAV vizsgálatról.

stefan75 2012.03.02. 11:36:40

Én csak azt nem értem, mi a franctól félnek ennyire. Kimegy pár ezer tüntető, kiabálnak, hazamennek, miféle következménye van ennek? Semmi, eddig is bármit megcsinált Orbán a tüntetések ellenére. A TV meg nem is fogja mutatni, a hírekben nem lesz benne, legfeljebb külföldi újságokban egy mínuszos hír.

Ha valami partizán bedobna két kézigránátot a kormánypárti felvonulók közé, az alapjaiban változtatná meg a közéletet, de egy bejelentett tüntetés...? Nincs ezeknek üldözési mániája?

DArchAngel 2012.03.02. 11:43:52

@stefan75: De, konkrétan O. Viktornak. Lásd titokzatos bécsi kirándulások, vagy a legutóbbi kongresszuson elhangzott összeesküvés elmélet.

butab 2012.03.02. 11:49:48

Hát , basszus kezdek megijedni, lehet rájönnek a NAV-osok hogy a youtubról vannak a titkos millióim, amit arra költök , hogy az ország érdekével ellentétes, partizán blogokon, lejárassam a szent célt. :O

sárkányfő 2012.03.02. 11:58:24

@Asztalos Gábor 2:

nem kell papírozni. a polgári körök sem papíroztak, csak csinálták amit akartak.
és a milla nem akar párttá válni sem, és így kormányt váltani.

sárkányfő 2012.03.02. 12:01:22

@Asztalos Gábor 2:
"a magánszámlájára befolyt és a készpénzként átvett összegek jövedelemnek minősülnek és adókötelesek."

érdekes. mégis mióta? ha én átutalok a haveromnak ötven ezret, akkor rászáll az apeh hogy jövedelme volt, adózza le?

vicces vagy...

.fr 2012.03.02. 12:08:27

Nem, nem hinném, hogy a NAV fél. A Milla vállalta a törvénysértést. Mit kell ezene folytonosan ellenzéki ellehetetlenítésről kiabálni? Lehet mondani, ez marhaság, ez a kérdés hülyeség, de ez egy vizsgálat kezdete, ahol a pénzügyi tevékenységgel összefüggő dolgokról kérezik az alanyt. A Milla nem alapított semmiféle szervezetet, de támogatásokat kért és kapott magánszámlákra, amikről a számviteli törvény alapján nem számolt el.

Ami őrületként most folyik a sajtóban, az felháborító. Igen, ellenzékiek vagyunk, de nem így. Nem törvénytelenül. Ha valaki tudatosan és nyilvánosan áthágja a szabályokat, az számíthat a vizsgálatra. Nincs itt semmiféle különleges dolog, csak az, hogy a Milla működése nem átlátható, és ezért az adóhatóságnak mindenféle részletről nyilatkozat szükséges.

Elegem van abból, hogy úgy kezeljük ezt az egész ügyet, mint politikai támadást, mikor a NAV a dolgát végzi. Ha a Milla egy átlátható gazdálkodású szervezet, amely eleget tett a számviteli törvény előírásainak, majd elkezdik sorozatban vegzálni, akkor igen, akkor reklamálhatunk.

De ha megbüntet a rendőr, mert gyorsan hajtottunk, ráadásul le is csekkolja az autót, akkor ne azt mondjuk, hogy én képviselő vagyok és viszlát, hanem vállaljuk a felelősséget. A sajtó pedig ne azt mondja, hogy őt bántják, hanem hogy ő a felelős.

Ha a politikusok piszkos ügyei jogosan pellengéren vannak, akkor egy tisztán látható pénzügyi szabálytalanság kivizsgálása miért ekkora ügy? Tegnap a Szolidaritásban már arról votl szó, hogy a csőtörést is a kormány okozhatta. A békaemberek mikor jönnek?

.fr 2012.03.02. 12:11:19

@sárkányfő: "érdekes. mégis mióta? ha én átutalok a haveromnak ötven ezret, akkor rászáll az apeh hogy jövedelme volt, adózza le? "
Itt nem erről volt szó, hanem nyilvános gyűjtésről. Ez törvénytelen, a törvény szerint pl. nem lehet a számlakezelő és az alapítók ugyanazok a személyek, holott itt pl. erről van szó. De amúgy is, magánszámlára nem gyűjthetsz. Ezt mindenki tudja, érdekes, most az ál-értetlenség hegyei vannak.

Asztalos Gábor 2 2012.03.02. 12:18:01

@dr.dr. Secnir doktor:
"
mert? miért minősülne jövedelemnek egy magánszámlára befizetett/átutalt összeg? bebaszna, ha így működne! "

miért, mi ha nem jövedelem?
ajándék? az meg illetékköteles.

@sárkányfő:
"
érdekes. mégis mióta? ha én átutalok a haveromnak ötven ezret, akkor rászáll az apeh hogy jövedelme volt, adózza le? "
vagy jövedelem, vagy ajándék, ami illetékköteles (csak a közeli hozzátartozók között illetékmentes, de korábban még az is illetékköteles volt egy összeghatár fölött. sőt nagyobb összeg családon belüli ajándékozásakor az illetékmentesség mellett kötelező a bejelentés az apeh felé.)
lehet hogy a gyakorlatban ritkán vizsgálják, de ettől még így van.
ahogy pl. a haverodat sem alkalmazhatod adófizetés nélkül a saját házad építésénél.

"
nem kell papírozni. a polgári körök sem papíroztak, csak csinálták amit akartak.
és a milla nem akar párttá válni sem, és így kormányt váltani. "
az is ugyanúgy szabálytalan lehet.

"
vicces vagy... "
te vagy a vicces ha azt hiszed hogy bárki bárkinek a magánszámlájára bármit átutalhat, és ehhez a nav-nak nincs köze.

ha zero-nak átutalok 10 ezer ft-ot, mert annyira tetszik a bejegyzésa, az bizony nála jövedelemnek (esetleg ajándéknak) számít.

sárkányfő 2012.03.02. 12:21:35

@.fr:
nem ismerem a Milla hátterét, de ha nincs hivatalos szervezetük, akkor hivatalosan se számlakezelő, se alapító nincsen. amúgy meg az informális alapító, aki kezdeményezte az egészet és létrehozta a fb oldalt is, az Juhász Péter.
ha én szervezek egy hetes adriai nyaralást a haverjaimnak, szállással, benzinnel, akkor nem lehet a magánszámlámon gyűjtenem a pénzt? csodálkoznék...

és ismétlem, a polgári körök sem voltak lepapírozva.

sárkányfő 2012.03.02. 12:24:38

@Asztalos Gábor 2: na ha te ilyen okos vagy, akkor kérlek linkeld be a vonatkozó törvény ezt részletező paragrafusát is, köszi.

épp most mesélte egy ismerősöm, aki Amerikában él, hogy a haverja úgy adta meg az adósságát, hogy utalt a számlájára több ezer dollárt. Már a sztori lényege nem erről szólt, de itt most ez érdekes. Nem hinném hogy ezek után ráugrik az amerikai adóhivatal, hogy adózzon, és itthon se érezném jogosnak.

sárkányfő 2012.03.02. 12:29:31

A lényeget azért szögezzük le:

A Fidesz hivatalosan is elindította az ősi leszámolási módszerét a Millával szemben, elindult a Nagy Karaktergyilkosság Hadművelet.

Mindenkire ez vár, aki a Fidesszel szembe mer menni. Hamarosan ki fog derülni, hogy egyik millás tavaly átment a piroson, a másik apjának a testvérének a fodrásza számla nélkül vett a piacon krumplit, vagy a harmadik unokatestvérének a szeretője annál a banknál takarító, amelyik az egyik ügyfelét öngyilkosságba kergette.

Előre is a jó édes kurva anyját a fidesznek.

Asztalos Gábor 2 2012.03.02. 12:33:51

@sárkányfő:
mire vonatkozó jogszabályt?

az kölcsön adása ill. visszafizetése logikusan adó- és illetékmentes, ha nincs rajta kamat. de a jelen esetben nem kölcsönt kaptak vissza a millások.
de ha a haverod kap egy ellenőrzést, akkor igazolnia kell hogy korábban kölcsönt nyújtott az ismerősének, enélkül adót/illetéket szab ki az apeh.

de tessék:
"Jövedelem a magánszemély által más személytől megszerzett bevétel egésze, vagy a bevételnek e törvény szerint elismert költséggel, igazolás nélkül elismert költséggel, vagy átalányban meghatározott költséggel csökkentett része, vagy a bevétel e törvényben meghatározott hányada, kivéve, ha a bevételt a jövedelem kiszámításánál nem kell figyelembe venni."

ajándékozást meg az illetéktörvényben találod.

"ha én szervezek egy hetes adriai nyaralást a haverjaimnak, szállással, benzinnel, akkor nem lehet a magánszámlámon gyűjtenem a pénzt? csodálkoznék..."
gyűjtheted, de ha az apeh megkérdez, akkor köteles vagy minden kiadást, költséget igazolni, és ha több pénzt kaptál, akkor az adóköteles.
alapvetően nem tilos magánszemélyként pénzt gyűjteni, de ekkor is kötelező a bizonylatolás, amit a gyakorlatban egyszerűbb szervezeti formában végezni.

Yoriyoshi Komatsuzaki 2012.03.02. 12:34:55

@Asztalos Gábor 2: "ezek lennének a kormányváltó "értelmiség"? akik még egy tízfős egyesületet sem képesek alapítani, azok hogy a picsába irányítanák az országot? "
Ugyan legyen kedves már legalább egy nyilatkozatot idézni, mely szerint személy szerint ők szeretnék irányítani az országot.
A hozzám eljutott információk szerint, ők csak fel szeretnék hívni a figyelmet kis hazánkban zajló komédiára.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.03.02. 12:36:04

@sárkányfő: A pártállam lényegéből fakad, hogy a hatóságai teljesen törvényesen el tudják lehetetleníteni, de legalábbis elriasztani az ellenzéki szerveződéseket a nyüzsgéstől. Tessék szépen bejegyezni a civilszervezetet, az újságot, a rádiót adószámmal, büntetőjogi felelősség tudatában, és ne tessék csodálkozni, amikor a hatóság a dolgát végzi, pont Önnél. Pont máshol meg pont nem, nem vagyunk mi rendőrállam, hogy minden békemenetet zaklassunk. Válaszoljon a kérdéseinkre, őszintén, feltáró jelleggel, kik a társadalmi kapcsolatai, mikor ismerte meg, ha legközelebb találkoznak, jegyezze fel miről beszélgettek, ne hívjon, majd mi jelentkezünk, itt írja alá ezt a kartont.

Asztalos Gábor 2 2012.03.02. 12:36:58

@sárkányfő: milyen karaktergyilkosság?
a nagy százezer főből álló egymillióval szemben?
támogatottságuk nulla, mögöttük meg a sokszorosan bukott volt szadeszesek meg hasonlók állnak, akiket zavar hogy a cigány-"felzárkóztatási" programokra nem kapnak elég pénzt, meg a többi pénzcsapot is elzárták vagy éppen másokhoz irányították át.

sárkányfő 2012.03.02. 12:43:10

@Asztalos Gábor 2: de az apeh vagy a bank vagy az állam honnan tudja, hogy ha valaki nekem utal 50 rugót, hogy azt én miért kaptam? lehet megadtak egy kölcsönt, lehet előre fizetnek nekem mert én szervezem a nyaralást, vagy lehet bármi.

a bevételekkel kár jönni, mert ott az általad bemásolt részben is a költség. én követem a milla fb oldalát minden nap, de az első nagy tüntetésük után (illetve már előtte is, folyamatosan) kirakták a szervezés költségeit igazoló számlákat szépen beszkennelve a képtárba, az utolsó fillérrel is elszámoltak a saját szimpatizánsaik felé.
én értem hogy a fidesz célja kabátlopási ügybe keverni őket a Nagy Karaktergyilkosság keretében, de bármilyen hihetetlen ezek a fiúk-lányok nem a szimpatizánsaik kirablására szövetkeztek, és nagyon csodálkoznék, ha nem tudnák igazolni a kiadásaikat.

Persze a lényeget már elérték, a milláról van szó nem a kormány ámokfutásáról és sorozatos hazugságairól. Arra is kíváncsi lennék, amikor az apeh behív ellenőrzésre egy Bayer Zsoltot, na akkor hol is vannak a számlák a Byer-menet utaztatási költségeiről? A jegyet vásárlók kaptak számlát? Ki fizette a molinót, a fáklyákat? Na ez majd soha napján lesz.

Kandeláber 2012.03.02. 12:46:02

Persze kétség sem fér hozzá, hogy a NAV-osok egy esetleges következő kormány alatt ugyanúgy előírásra csesztetni fogják azt, akire rámutatnak.
Mint ahogy a rendőrök most is ugyanúgy ütnek majd egy tüntetésen, ha parancsot kapnak.
Tudniillik minden rendszernek ez a lényege, ha valaki még nem tudná.
Persze mindig a fennálló rendszert kell bírálni, az ellenkezője nem igazán elegáns.

Yoriyoshi Komatsuzaki 2012.03.02. 12:47:05

@Asztalos Gábor 2: Amúgy:
"Az EMS elszámolásai szerint a 2011 februári és a márciusi tüntetéseket 190, illetve 170 ezer forintos pluszban zárták, az áprilisi két demonstráció szaldója -500 ezer, az október 23-ié pedig szűk -100 ezer."
Tehát vannak elszámolásaik. Ráadásul a számokból az derül ki, hogy a két szervező 240 ezer forintot költött a saját zsebéből.

.fr 2012.03.02. 12:52:11

@sárkányfő: Nem érted. És sokan mások sem értik. A Milla kvázi szervezetként viselkedett. Adok neked egy példát, hogy fel tudj háborodni.
Kovács József gondol egyet és a rákos gyerekek javára gyűjtés indít az interneten. Ehhez megadja számlaszámát, és mivel a téma mindig nagy érzelmi erejű, egy sikeres kampány során tízmillió forintot sikerül gyűjteni. Ő, hogy fedezze magát, kimutatást közöl róla, hogy mennyi mindent vásárolt belőle.

Kérdés: szerinted Kovács József egy rohadék csaló vagy egy jótét lélek?

A kérdés biztos megválaszolásához egy valódi alapítvány szükségeltetne, amit nem nehéz létrehozni. Ha van, az ellenőrizhető, átlátható. Kovács József magánszámlája pedig nem a rákos gyerekeknek szóló adomány helye, ezért hatalmas bírságot, sőt, akár letöltendőt is kaphat József.

Mi a különbség a Milla és Kovács József között? A NAV vizsgálatában semmi, illetve csak az, hogy a Milla komplex tevékenységeket végzett, amik felderítése, mivel ezekről minden információt visszatartottak, nehéz.

sárkányfő 2012.03.02. 12:52:27

@Asztalos Gábor 2: na, legalább kiderül honnan fúj a szél. rühelled őket, ennyi. tán fideszes vagy?

"támogatottságuk nulla"
na ez vicces. itt az fb oldaluk, tessék:
hu-hu.facebook.com/sajtoszabadsagert

mint látható, a támogatottságuk egészen pontosan: 99.076 fő.
Megjegyzem régebben amikor néztem méh nyolcvan valamennyi volt, tehát növekszik a számuk, de ez nem is érdekes. megmondjam én neked, kinek a támogatottsága nulla? A KDNP-é. Sehol az országban egy szavazatot sem kapna ha önállóan indulna. Egy virtuális párt, amelyik csakis Orbán akaratának, azaz politikai érdekének (hogy az egyház mellé álljon, és habosítsák a hívek agyát) köszönheti a létét, azaz a párt a demokrácia legalapvetőbb elvárásának (azaz hogy az képviselje a nép akaratot, akinek van támogatottsága) sem felel meg, ennek ellenére ők adják a min.elnök-helyetteset, meg pár államtitkárt. tehát a millának, bár nem párt, van komoly támogatottsága, sőt messze a legnagyobb civil szerveződés, miközben a KDNP csupán jogi ügyeskedésnek köszönheti létét, hatalmát, pozícióit, közpénzből származó bevételeit, stb.

"mögöttük meg a sokszorosan bukott volt szadeszesek meg hasonlók állnak, akiket zavar hogy a cigány-"felzárkóztatási" programokra nem kapnak elég pénzt, meg a többi pénzcsapot is elzárták vagy éppen másokhoz irányították át."
ez a sötét hablaty konkrétan téged jellemez. nem tudom ezeket honnan veszed, de ezek szerint a karaktergyilkosság már régebb óta folyik, csak én veled ellentétben nem olvasok magyar nemzetet és hasonlókat, de te nyilván onnan vetted ezt a hülyeséget.

.fr 2012.03.02. 12:54:11

@Yoriyoshi Komatsuzaki: "Tehát vannak elszámolásaik. Ráadásul a számokból az derül ki, hogy a két szervező 240 ezer forintot költött a saját zsebéből. "
Hát ha az internetre felpakolt táblázat elszámolás, akkor igen. De ettől nem lesz az egész törvényes. Most ideírok neked egy számot: 125 550 Ft. Ennyi az egész.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.03.02. 12:55:04

@Asztalos Gábor 2: Szóval ez a baj velük, és nem az átláthatatlan elszámolás. :)

Asztalos Gábor 2 2012.03.02. 12:55:28

@Yoriyoshi Komatsuzaki:
"
Tehát vannak elszámolásaik. Ráadásul a számokból az derül ki, hogy a két szervező 240 ezer forintot költött a saját zsebéből. "
ha van hiteles elszámolás, akkor gond sem lehet. De ebben az esetben is jelentősen egyszerűbb és tisztább a hivatalos szervezeti forma.
Hiteles elszámolás az, ha vannak számlák, bevételi és kiadási bizonylatok, és nem egy papírfecnire írták fel ezeket.
@sárkányfő:
"de az apeh vagy a bank vagy az állam honnan tudja, hogy ha valaki nekem utal 50 rugót, hogy azt én miért kaptam?"
nem kell tudnia, de megkérdezheti, és ha nem válaszolsz, akkor ő fogja minősíteni. sőt vagyonosodási vizsgálat esetén még te is kell igazoljad a jogszerű forrást
ugyanúgy ahogy egy fodrász is kell számlát adjon, és az apeh nem fogadja el becsszóra a bevételeit és a kiadásait.

és a bajerzsolti-féle felvonulást is ugyanúgy lehet vizsgálni, ha valamelyik szervező saját számlára kapott adományokat akkor annak kifizetését is igazolnia kell számlákkal. Esetleges észrevételeidet a NAV vagy a rendőrség címére tudod elküldeni.

.fr 2012.03.02. 12:55:51

@sárkányfő: Hidd el, nekem, mint volt millásnak, nem ekkora a támogatottság. A több tízezer lájkoló a média reklámok miatt lett ennyi, de ennek 99%-a ún. "alvó" vagy passzív szimpatizáns, akinek úgy általában fogalma sincs, mit csinál a Milla. Kb. 1% foglalkozik vele és pár tucat ember akítv.

.fr 2012.03.02. 12:58:27

@sárkányfő: "@Asztalos Gábor 2: na, legalább kiderül honnan fúj a szél. rühelled őket, ennyi. tán fideszes vagy?"

Ez nem érzelmi dolog, ez egy törvényességi kérdés és az a kérdés, a mi kutyánk kölyke csalhat-e és akkor ha ezért seggberúgja a hatóság, akkor hisztizünk-e. Itt a hitelesség a kérdés. Ezért nem lesz hiteles. Azért elfogadni a csalást, mert ellenzéki, nagy hiba. Akkor mit kérünk számon a hatalmon? Milyen erkölcsi alapon?

Asztalos Gábor 2 2012.03.02. 12:59:24

@Kettes: az hogy nekem mi a bajom velük az az én gondom.
az meg az övék, ha az átláthatatlan elszámolás miatt az apeh seggbekúrja őket.

@sárkányfő: húha, százezren lájkolták a facebookon, ez aztán a támogatottság.
nem mások, mint az szdsz megbukásával a liberális szavazótábort megnyerni szándékozó egyik formáció.

.fr 2012.03.02. 13:01:26

@.fr: "@Yoriyoshi Komatsuzaki: "Tehát vannak elszámolásaik. Ráadásul a számokból az derül ki, hogy a két szervező 240 ezer forintot költött a saját zsebéből. ""

Ez nem stimmel, mert mindketten munkanélküliek. De ezzel amúgy nem akarok foglalkozni, csak ellentmondás. Amúgy a Milla hatalmas támogatást is kapott pl. Svájcból, amiről senkit sem tájékoztattak. Meg a többiről sem.

sárkányfő 2012.03.02. 13:02:44

@.fr:
"Mi a különbség a Milla és Kovács József között?"

1. Józsi nem áll a Fidesz útjában az ország demokráciájának lezüllesztése és a pártállam kiépítésének kapcsán.
2. Józsit nem két héttel az alapítvány egyik akciója előtt kezdik zaklatni.
3. Ha Józsi ugyanúgy el tud számolni az apeh felé a bevételei-kiadásai egyenlegéről, ahogy a milla is, akkor semmi különbség.

De egy dologban meggyőztél. Mivel a Fidesz beleköt mindenbe, és maximálisan ki is használja politikai érdekében, és az elvileg független adóhatóságot is a karaktergyilkossági céljainak eszközéül használja, ezért érdemes jobban vigyázni, de: sajnos afelől sincs sok kétségem, hogy csinálnak egy egyesületet, akkor meg azt fogják basztatni, és ismerve az ország (szándékosan) zavaros jogi viszonyait, csak azon nem találnak fogást, akin nem akarnak, tehát ugyanott vagyunk ahonnan elindultunk, akit le akarnak járatni azt le is fognak járatni.

ez az egész egyébként annyira piti ügy, hogy az hihetetlen.

sárkányfő 2012.03.02. 13:04:40

@.fr: ez minden pártra igaz. teljesen életszerűtlen lenne elvárni majd 100 ezer embertől folyamatos és aktív részvételt. az ilyeneket nem is támogatónak, hanem aktivistának hívják.

.fr 2012.03.02. 13:05:17

@Asztalos Gábor 2: "@sárkányfő: húha, százezren lájkolták a facebookon, ez aztán a támogatottság.
nem mások, mint az szdsz megbukásával a liberális szavazótábort megnyerni szándékozó egyik formáció. "

Azért jó ha tudod egy "millástól", ez nem ilyen egyszerű, mert a Milla tagjai a neten találtak egymásra (persze nem mindenki), és sosem firtattuk egymás pártirányultságát. Voltak, talán vannak is jó célok, de sosem volt demokratikus szervezet, inkább pár ember közvetlen irányítása alatt álló, homályos célokkal rendelkező, titkolózó társaság, ami a facebook lájkolókkal akar legitimitást szerezni (és sikeresen).

sárkányfő 2012.03.02. 13:06:03

@.fr: na ez a képmutatás.

@Asztalos Gábor 2: hőbörögni lehet, attól még ez a legnagyobb civil szerveződés az országban.

sárkányfő 2012.03.02. 13:07:28

mennem kell, később válaszolok ha lesz mire.

.fr 2012.03.02. 13:09:31

@sárkányfő: Javíthatatlan vagy, és láthatóan nem érdekel az erkölcs, ha rólunk van szó. A politikai feltételezések légből kapottak és jól fedezik azt, hogy itt tulajdonképpen szándékos törvénysértésről van szó. Azt tudod, hogy mereven elzárkóztak végül a szervezet alapítástól? Érdekes, most hogy az adóhatóság beintett, berohantak, hogy "gyorsan, ma alapítunk szervezetet". Hja, hogy 90 nap? Oh, akkor vissza az egész, gyűjtjük tovább a saját számlán.

Yoriyoshi Komatsuzaki 2012.03.02. 13:11:16

@.fr: Akkor nézzünk egy példát.
Megbeszéljük a haverokkal, hogy közösen elmegyünk valahova nyaralni, ahol kibérelünk egy házat, az utazáshoz egy kisbuszt és mindenki beszáll a költségekbe. Tekintve, hogy Bendegúz és haverjai nem lehetnek szerződő felek, én magamra vállalom a szervezést és az összes ügyintézést. Amikor összeállt a költségvetés (készítek egy táblázatot), megírom mindenkinek, hogy adjon pénzt. Ezt ki-ki habitusa szerint készpénzben vagy átutalással teljesíti. Az ügyleten én nem kerestem egy fillért sem, hisz én is beszálltam a költségekbe.
Törvénytelenül jártam el? Nem.
A többiek megelégedtek egy táblázattal? Igen.
Ha valakinek a táblázat nem elegendő, akkor mondhatja, hogy azért kérjek mindenről számlát és legyek kedves azokat bemutatni. Ha nem teszem meg, akkor esetleg felelősségre von, vagy hivatalos lépéseket tesz.

A Milla esetében én nem tudok róla, hogy bármelyik "adományozó" reklamált volna a bizonylatok miatt vagy netán feljelentette volna a szervezőket.

.fr 2012.03.02. 13:11:33

@sárkányfő: Az előbb még elismerted, hogy pár ember dolgozik csak benne, most meg a legnagyobb civil szerveződés.

.fr 2012.03.02. 13:12:54

@Yoriyoshi Komatsuzaki: "A Milla esetében én nem tudok róla, hogy bármelyik "adományozó" reklamált volna a bizonylatok miatt vagy netán feljelentette volna a szervezőket. "

Az nem adományozott, ahogy én sem. Nem voltam hajlandó részt venni ezekben. Ha egymillióan csalnak, én akkor sem. Ez az erkölcsi alapállás. Ha neked nem, akkor nincs miről beszélnünk.

Kandeláber 2012.03.02. 13:16:29

Ezek közül a millások közül a kendermagos, vaccpavör és a csúnya szájú ügyvéd nem túl szimpi.

Yoriyoshi Komatsuzaki 2012.03.02. 13:17:57

@Asztalos Gábor 2: "Hiteles elszámolás az, ha vannak számlák, bevételi és kiadási bizonylatok, és nem egy papírfecnire írták fel ezeket."
Milyen hiteles elszámolás? Ki felé? Ha én, mint "adományozó" megbízom abban, akinek utaltam és elfogadom a papírfecnit, akkor mi is van? Bizonylatokról csak szervezetek (egyesület, cég) esetén lehet beszélni.

Egyéb téren .fr-nek adott válaszomban kifejtettem.

Yoriyoshi Komatsuzaki 2012.03.02. 13:26:00

@.fr: "Ha egymillióan csalnak, én akkor sem. Ez az erkölcsi alapállás. Ha neked nem, akkor nincs miről beszélnünk."
Kicsit félreértettél. Én ugyanis nem azt írtam, hogy egyetértek a csalással. Avval ugyanis nagyon nem értek egyet és pont ezért nem járulok hozzá anyagilag az ilyen ügyletekhez.
Mindössze egy élethelyzetet írtam le, amely hasonló a Milláéhoz és amely szerintem nem lehet alapja egy NAV vizsgálatnak. Amennyiben csaltak, igenis felelősségre kell vonni őket.

Birkesz 2012.03.02. 13:33:43

@sárkányfő: Attól tartok, most rossz oldalra álltál. Értem, hogy nincs ínyedre a vizsgálat, de azon infók alapján, ami eddig kiderült, teljesen jogos:
- a srácnak volt bevétele, de nem nyújtott be adóbevallást.
Ez hiba volt, ha nem lenne szervező, akkor is számíthatna ellenőrzésre.
- saját számlára gyűjtötték az adományt.
Szintén hiba, így ugyanis el kell tudniuk vele számolni bármely vizsgálat esetén. Ha pedig nem költötték el teljesen, akkor az pluszban megmarad náluk, és mivel azt kvázi szervező munkára kapták, így akár munkabérnek is lehet tekinteni (nem vagyok pénzügyes, szóval csak konyhanyelven fogalmazok) Igen, ez abszurd, de Magyarországon vagy, ahol mindenről kell tudnod papírt mutatnod. Még az interneten eladott használt rongyszőnyegedről is.
Ezek alapján nem feltétlen lenne ez politikai megrendelésre készült vizsgálat, ezen kár hőbörögni.
Ha viszont tényleg igaz, hogy felsőbb utasításra vették elő őket, pont március 15 előtt....

Secnir · http://torvenykezes.blog.hu/ 2012.03.02. 13:37:18

@Asztalos Gábor 2:
ha már jogszabályokkal dobálódzol, akkor vegyük elő az 1990. évi XCIII törvényt, illetve az 1995-ös CXVII törvényt. Utóbbi (az adózásról szóló) kimondja:
7. § (1) A jövedelem kiszámításánál nem kell figyelembe venni a következő bevételeket:
a) azt a bevételt, amely e törvény 1. számú melléklete szerint adómentes, vagy más törvény rendelkezése alapján személyi jövedelemadó kötelezettség nem terheli;

idáig gondolom fogod a dolgot? csávónak van munkahelye, utalnak neki havi 100.000-.et, az adóköteles jövedelem. VISZONT!
amikor többen utalnak neki ilyen-olyan célra, szervezze meg a hangosítást, járjon el a rendőrségnél teszem azt területfoglalás miatt, az tekinthető fizetésnek - ha volna jogviszony az adományozó és a milla közt. de nincs, mivel nem szervezet, ezért maximum ajándéknak tekinthető.
és mit mond a törvény az ajándékokról (ingóság)? illetékköteles, bizony.
ÁMDE!
11. § (1) Az ajándékozási illeték tárgya:
a) ingatlan ajándékozása,
b) ingó ajándékozása,
[...] (2)27 Az (1) bekezdésben felsorolt ajándékozás csak akkor esik ajándékozási illeték alá, [...] ingó ajándékozása esetén [...] az egy megajándékozottnak jutó ingó forgalmi értéke a 150 000 forintot meghaladja.

és a törvény nem írja, hogy hányszor. ergo a NAV elmehet a kérdezősködéseivel. Meg te is a félig, rossz helyről bemásolt jogszabályaiddal.

Birkesz 2012.03.02. 13:41:50

@dr.dr. Secnir doktor:
" [...] (2)27 Az (1) bekezdésben felsorolt ajándékozás csak akkor esik ajándékozási illeték alá, [...] ingó ajándékozása esetén [...] az egy megajándékozottnak jutó ingó forgalmi értéke a 150 000 forintot meghaladja.
és a törvény nem írja, hogy hányszor."

Vagyis ha: egy alkalommal 150 000 Ft alatt adományozok, akkor nem számít, ha tízmillió forintot is adok így neki több részletben?

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2012.03.02. 13:47:57

@Kandeláber:
Tudod a rendőrökben nem lennék annyira biztos.
Van a rendőrségnél ismerősöm.
Nos azt meséli hogy a mostanságban elkövetett szopatások miatt a rendőrök nem igazán szívlelik a kollégista fiúkat.
És nagyon sok rendőr hirtelen beteget jelenete ha lenne valami kormány ellenes felkelős lincselős dolog.
Ha meg még is kivezényelnék valahogy könnyen lehet hogy kb így reagálná le a látottakat:
- Nézd mán azt a marhát idejön fideszest akasztani oszt nem hoz kötelet Józsi, láttár már ilyet?
- Nem! Szerencse hogy véletlenül van nálam 200 méter hegymászókötél, talán elég lesz.

Kandeláber 2012.03.02. 14:12:10

@Di622: Ugyan...
Bárkit meggyepálnának ezek.
A világon mindenhol egyformák.
Az anyjukat is megütnék, ha parancs lenne rá.
Szép dolog álmodni, de az élet nem álom.

Lobster1978 2012.03.02. 14:25:19

Vitatható a millások megoldása, ugyanakkor mégis egyet tudok valahol érteni velük. A civil szervezeteket is egyre több helyen próbálják megfogni mindenféle "fideszes indokkal". pl: mutat.net/?http%3A%2F%2Fwww.kormany.hu%2Fhu%2Fkozigazgatasi-es-igazsagugyi-miniszterium%2Fegyhazi-nemzetisegi-es-civil-ugyekert-felelos-allamtitkarsag%2Fhirek%2Fmegkezdodott-a-civiltorveny-tervezetenek-tarsadalmi-egyeztetese
"...a törvénnyel szeretnék egyszerűsíteni és egységesíteni a civil szervezetek életét és élénkíteni azok működését. A ténylegesen nem működő szerveztek kiszűrését szolgálja majd, hogy a civil szervezeteknek évente információt kellene szolgáltatniuk a működésükről a bíróságoknak. "
Tehát azok a civil szervezetek, amik egyébként a NAV felé már uis elszámolnak, azért a bíróságok felé is szolgáltassanak információt. Jó kis tervezet... Lehet én is meggondolnám hogy alapítsak bármit is.

Egyéves Önkéntes 2012.03.02. 14:30:11

@sárkányfő: hát szerintem se lehet csak úgy utalgatni számlákra
egyrészt az illeték miatt, másrészt a pénzmosási törvény miatt

persze ettől még a nav fasz

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.03.02. 14:30:23

@.fr: Nekem is hasonló gondolataim voltak a posztot olvasva. Értem én, hogy Milla, meg hogy miket könnyű belelátni a szervezők vegzálásába, de a NAV-nak ez a dolga. Maximum az időzítés lehet zavaró, de maga a tevékenysége erről szól. És ilyenkor nem hőzöngeni kell, hanem egy olyan embert a mozgalom élére állítani, aki mondjuk nem öt éven keresztül szart bele az adóbevallási kötelezettségébe, aztán rögtön nem lesz fogás a Millán! Egyébként meg olyan adótörvényekről beszélünk, amiben például külön bekezdés szól arról, hogy a kismamák ne seftelhessenek csak úgy a Vaterán a babaruhákkal, mert az nyilván egyenes út az államcsőd felé.

Csak egy kiegészítés: Nem ismerem pontosan a Milla jogállását, de tudtommal csak mozgalom, hivatalos forma nélkül, így a számviteli törvény nem is vonatkozhat rá. Az SZJA tv. annál inkább, főleg, hogy magánszámlákra csorogtak be azok a pénzek!

atörökk fater 2012.03.02. 14:33:14

Annyit tennék hozzá a történethez, hogy ismertem pár millást, akik pesti fotelbölcsészek voltak és cigány honfitársainknak gyűjtöttek, mert szegényeket kirekesztik olaszliszkán.
és ha olyat írtál a facebook oldalukra, ami nem tetszett nekik, kibasztak onnan elvtelenül
szóval nem sajnálom őket.
de az eljárás aggasztó, azt elismerem.

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2012.03.02. 14:48:49

@Kandeláber:
Figyu!
Nem Bin Laden miatt hozták létre a TEK -et, hanem azért mert a fiúk nem bíznak abban hogy a rendőrség megvédi a seggüket ha arról van szó.

Asztalos Gábor 2 2012.03.02. 14:55:11

@Yoriyoshi Komatsuzaki:
ha nekem adományozol félmilliót hogy abból agyátültetést hajtsanak végre rajtam de a műtét csak százezerbe kerül akkor a többi után adót/illetéket kell fizetnem.

@dr.dr. Secnir doktor:
és feltüntették az utaláskor hogy ajándékot adnak?

Kandeláber 2012.03.02. 15:10:41

@Di622: Kitől kéne itt bárkit is megvédeni?
A ballerek csak udvariasan tudnak tüntetni.
A Jobbik pedig több szavazatot kap 2014-ben, mint a MASZOP, a DK és az LMP együttvéve.
A szájkarate nem vezet messzire.

blr 2012.03.02. 15:14:41

@Birkesz:
"(2) Az ajándékozási illetékkötelezettség

c) ha az ingó, a vagyoni értékű jog ajándékozásáról nem állítottak ki okiratot, a vagyonszerzéskor keletkezik."

Tehát, ha 100 napon át naponta ajándékozol valakinek 100e Ft-ot, akkor _elvileg_ nem.

elwood 2012.03.02. 15:16:44

ejnye már itt van aki nem a NER -ben él, kel, és fekszik.

NAV-ot nekik, ha rendben lennének akkor KÖJÁL-t, ha mindenki tiszta akkor Artisjus. Fizettek ezek jogdíjat a nem tetszik rendszer című szám után a tüntetésen? Kétlem. Példás büntetést nekik, tanulják meg hogy működik a demokrácia.

James T. Kirk 2012.03.02. 15:17:09

egyetlen apróságot azért hozzátennék, a jegyzőkönyv elejét linkeljétek már be, kedves zero, amiben a vizsgálat hivatalos indoka szerepel, vagyis a 2006-2010 közötti évek vizsgálata.
ávh-s elvtársak már nem is adnak a látszatra, hogy ebbe az intervallumba, hogyan kérdeznek rá 2011-2012-es tételekre...

másik kérdés lenne - és szerintem erre nagyon soka vagyunk kíváncsiak - egy vagy több polgári körös rendezvény elszámolása, buszok, helyszín, hangosítás, videófal, sms, email riadólánc, nyilvántartás, irodabérlet, stb. és tényleg a kíváncsiság miatt kérdezem.

"elnézést bíró úr, ez már az ítélet volt"

pizzaboy 2012.03.02. 15:20:50

Ebből lehet politikai tőkét kovácsolni. A rohatt diktátor állam be akarLYa záratni aminnek a nevében sajtó meg szabadság van. Én mondom egy diktatúrában élünk!!!

(tényleg mióta nincs sajtószabadság Magyarországon, hogy egyesületet kellett miatta alapítani?)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.03.02. 15:21:02

@dr.dr. Secnir doktor: marcius 15 az nem unnep?
olyankor unnepelni kell, nem tuntetni
vagyoigyvanez?

Indriq 2012.03.02. 15:21:33

Nem értek hozzá, de itt már más blogokban azért kérdezgették, az mennyire számít, hogy a 2011es bevallász még nem kellett beadnia, így arról még nem kéne kérdeznie a NAV-nak. Vagy ha esetleg bűncselekményt lát benne, akkor a yardot kéne értesítenie?

almodhi 2012.03.02. 15:29:43

Hihetetlen az egyes itt kommentelők önkéntes bürokráciaigénye.
Ugyan mi a fészkes fenének kellene ahhoz bármit alapítani, könyvelni, bejegyezni hogy néhány civil megszervezzen egy tüntetést. A civilizált országokban (tudjátok, Európának az a része ahonnan momentán távolodunk) az adóhivatal azt nézi, származott-e valamilyen jövedelme a tüntetésből a pénzt beszedőnek. Ha igen akkor be kell vallani és adót kell fizetni (ja igen, nem most, hanem május 31-ig). Ha nem, akkor békén hagyják az illetőt.
Nálunk bezzeg minden adócsalás OK, ha a megfelelő számú könyvelő, ügyvéd megfelelően lepapírozza. A megdöbbentő az hogy sok hozzászóló már el sem tudja képzelni a kötelező lepapírozás nélküli életet.
We are doomed.

csárli hárper 2012.03.02. 15:29:58

a minap erről is beszélgettem a nagyon fidesznyik ismerősömmel, már nem érdekli a politika.... :)

juliusbond 2012.03.02. 15:32:44

Mit sírtok, megnyerték a választásokat...ez az eredménye. 2014-ben tessék okosabban voksolni, addig ne sírjatok !

csárli hárper 2012.03.02. 15:33:08

@hagyma: ez egy ilyen elbaszott ország, ha a fidesz ellenzékben van akkor minden állami ünnep egy tüntetés az éppen hatalmon levők ellen, ha ő van hatalmon akkor senki se tüntessen hanem "csak" ünnepeljen...

imperial 2012.03.02. 15:35:33

@pizzaboy: "tényleg mióta nincs sajtószabadság Magyarországon, hogy egyesületet kellett miatta alapítani? "

Úgy saccolom 2010 óta, amikor a judeoliberálisok pofára estek a választásokon.

Az SZDSZ-es értelmező szótár idevonatkozó része:
- mi vagyunk hatalmon=demokrácia
- nem mi vagyunk hatalmon=diktatúra

ob.szerver 2012.03.02. 15:42:07

Hogy áll a NAV (vele párhuzamosan) a rendőrségi vizsgálat a CBA maffia ügyében, amelyn 600 millióval támogatta az Egymásért alapítványt, amelynek a vezetőit milliárdos élelmiszer (milyen véletlen) import áfa be nem fizetés miatt ítélt el a bíróság?

Milyen gyakran ellenőrzi a NAV az Ázsia Centert, ahol az alagsori raktárakban napi százmilliós (milliárdos) tételekben cserélnek gazdát az áruk, mindenféle bizonylat nélkül?

A csótány is ember 2012.03.02. 15:42:33

@Asztalos Gábor 2: Én azt gondolom te, egy fiztett kommntelő talán tudod ezeket a dolgokat - biztosan nem először alapítasz céget, egyesületet, ilyesmiket.
De az átlagember honnan tudja, miből gondolja, hogy kell ilyen? Viszonylag fillérekről beszélünk. Ha az adományozók igénylik akkor majd alkalmazzanak könyvelőt meg minden és akkor az adományok fele arra megy el. De mi a francért formalizálni egy ilyesmit, csak mert a nav kíváncsi? Én azt gondolom egy ilyen szerveződés olyan, mint amikor a szomszéddal megszervezek egy közös pikniket és ideadja a pénzt, vegyem én meg a sört. Nehogy már alapítványt hozzunk létre meg papírozzunk. A max amit megteszek, hogy megmutatom neki a blokkot, aztán kidobom. Most tényleg millió és egy fecnit tartson az ember évekig a Nav miatt... ez elég nagy baromságnak tűnik.
Én - mint egyébként szerintem a többség - azt gondolom, hogy egyelőre annyi adócsalásos eset történik az országban és olyan összegekkel, hogy a Nav jobban tenné, ha nem civil szerveződést próbál szétverni, hanem a valódi pénzek után megy. Még ha törvényes is amit tesznek, szerintem nem csak nem hatékony, hanem morálisan is elítélendő (mert erősen politikai bosszónak látszik fillérekért basztatni pár szerencsétlent... nem mintha piramisjátékoznának és meggazdagodtak volna belőle...).

libbancs 2012.03.02. 15:44:06

LIBERÁLISOK=CIGÁNYOK

Csak annyi a különbség, hogy a cigányok a származásukra, a liberálisok meg az "ellenzékiségükre" hivatkozva próbálnak kibújni a törvények alól.

bőrmók 2012.03.02. 15:45:56

Éljen a Visszamenőlegesség Fogasa!
Éljen az Átnevezés Árnyékszéke!
Éljen az Elszámoltatás Fingópárnája!

bőrmók 2012.03.02. 15:46:29

@libbancs: Te meg a törvényekre hivatkozva vagy seggfej!

Kolbászos Rája 2012.03.02. 15:50:55

@.fr: magánszemélyekre mióta vonatkzik a számviteli törvény?

rezsöatya 2012.03.02. 15:51:52

A NAV-ról meg csak annyit, hogy igaz, még Apeh volt a leánykori neve, de a barátom takarított náluk, mert amúgy minimálbéren tengődött és a takarítókat feketén, kézbe fizette ki az APEH papír, szerződés nélkül! Ezt persze senki nem vizsgálta...

digitron 2012.03.02. 16:06:10

Azért a YouTube-bal kapcsolatban egy közel egy éves cikkre hivatkozni kicsit nem "modern és penge" és "a böngésző nem google" és "az internet nem a vastagbőr barátja" effektus.
A pontosság kedvéért tudomásom szerint a YuoTube csak AdSense fiókot kér, mely (most már) nem korlátozódik területileg.

Egyébként lesz@rom.

qwertzu 2012.03.02. 16:11:07

@sárkányfő: "érdekes. mégis mióta? ha én átutalok a haveromnak ötven ezret, akkor rászáll az apeh hogy jövedelme volt, adózza le? "

Ja nyilván köcsögség. Nekem is szokott havonta átutalni a haverom némi pénzt, kurvára nincs hozzá az NAVnak semmi köze. Én meg szabadidőmben üzleti szoftvereket fejlesztek, ez a hobbim. Néha beszélek a haverral, és tippeket ad, hogy milyen programok fejlesztése jelenthet érdekes kihívást.

A nagynénémnek is szokott pénzt kapni a falubéliektől, mondjuk rá is szorul, mert le van százalékolva nem dolgozik. Ő meg fodrász, és levágja az ismerősei haját néha. Persze nem nagy faluban lakik, ugye mindenki mindenkit ismer. Ehhez is mi köze lenne a NAV-nak?

Basszus állandóan azzal jössz, hogy a 'gazdagok', akiknek mondjuk havi 300ezernél többet utalnak a bankszámlájukra, fizessenek több adót, de ha valakinek a magánszámlájára utalnak pár milliót (nem tudom mennyi volt), ahhoz a NAV-nak semmi köze?

moonchild 2012.03.02. 16:11:25

OK. szerény és nem túl gyakori jelenlevő vagyok.
Agymenéseim:

Pártfinanszírozások átláthatósága a Magyarországon mindig is vicc kategória volt.

Fortélyos félelem igazgat. (Értelmezzük!!)

A Fidesz elvesztett két választást, viszont az „árnyékkormányzásra” , rendszeres ellenzéki évértékelőre + provokátorotok és szervezet bajkeverők díjazására valahonnan elő kellett teremteni az összeget.

A Fidesz-KDNP választási győzelme után bizony ki kellet egyenlíteni a számlát.

Mindennek fényében nem lennék meglepve , ha napvilágra kerülne az a tény hogy az ú.n. Gazdasági szabadságharc ( EU,IMF nem diktál) csupán műbalhé volt és a forint illretve az állampapírok elleni intervencióval bizonyos befektetési alapok szép nyereségre tettek szert. Ráadásul egész véletlenül az se lenne meglepő , ha kiderülne hogy ezek a cégek egyes magyar vállalkozok és politikusok pénzének gondos gazdái.

Ráadásul a gonosz IMF EU , és pénzügyi konglomerátumok mohóságát és gonoszságára hivatkozva , elkezdődhet az alkotmányosság leépítése és megmagyarázható a nepotizmus és pártállami diktatúra kiépítése.

Összeesküvés elmélet? OK. Lehet. De gondoljuk tovább. Viszont szócsépléssel még nem soha nem nyertek sem csatát, sem háborút! Úgy vélem a helyzet túl haladt azon, hogy némely dolgot hűvős gentlemanként kezeljünk.

Minderhez annyit hogy ahhoz hogy tisztán lásunk az előző kurzus, sőt a rendszerváltás időszaka óta regnált valamennyi kormányt tetemre kellene hívni.

Mindez persze merő idealizmusnak tűnik. Viszont a józan, felelősségteljes és elszámoltató, valamint
tárgyilagos Alkotmányozó Nemzetgyűlés nélkül, csupán aszavakcséplése é s indulatlevezető acsarkodás mard , miközben beköszönt a Nagy Testvér.

El kéne gondolkodni azon, hogy a demokrácia lényege: AZ ÁLLAM MI VAGYUNK. !
Nem apolitikai elit nem apiac nagyágyúi hanem MI emberek akik közvetve és közvetlenül adózunk a közösség az állam műkődésért . Ebből adódóan, mint fenntartók hadd mi határrozzuk meg miként és hogyan műkődik az Állam képződménye. És ebből ered az az igény is hogy ne legyenek titkosított , vagy nem nyilvános szerződések, illetve az Állam választot képviselői és méltoságainak élete tevákenység nyitott könyv legyen választóik, illetve az állampolgárok számára. Ha ezek a kritériumok nem teljesülnek akkor nem demokráciról, hanem csupán annak silány csalóka utánzatáról beszélhetünk.

moonchild 2012.03.02. 16:16:52

Bocs az elütésekért meg a hibákért . Tudom gyengus: Influenza.

Európai Bigottság 2012.03.02. 16:18:46

miért kell ellenzékinek hazudni a külföldi zsidók által pénzelt hazai felforgató zsidókat?

fölkel ősi magyar név,mi?

Calibaan 2012.03.02. 16:26:08

@Asztalos Gábor 2: a hideghború alatt a NATO a magyar titkok 95%-át ismerte. szerinted?

Deres · http://textura.blog.hu 2012.03.02. 16:27:17

A Fidesz megmutatta, hogy új időszámítás kezdődött. Vége a posztkádári langyos ellenzékeskedésnek. A Fidesz keményen játszik. Az ellenzéknek is keményen kell.

rolika · http://www.wevik.hu 2012.03.02. 16:37:11

Távolmaradással is lehet tüntetni.
Kellemetlen lenne üresen kongó utcákat látni. Egyébként nem is lehetetlen, annyira égő már ez az egész.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.03.02. 16:41:31

@sárkányfő: és ismétlem, a polgári körök sem voltak lepapírozva."
hógyne, nyilván TE tudod....

@rezsöatya: ezt kétlem, szerintem simán kiszervezték a takarítást valami vállalkozónak, és az alkalmazta feketén.

@almodhi: Ugyan mi a fészkes fenének kellene ahhoz bármit alapítani, könyvelni, bejegyezni hogy néhány civil megszervezzen egy tüntetést."
úgy látom minden liberálkókadt értetlennek teteti magát.
szervezz 1000 tüntetést, hajrá, de magánszámlára nem lehet tarhálni.

finalNmbr 2012.03.02. 16:48:28

Ja mer őket nem ellenőrizhetik.. értemén.

dzsino344 2012.03.02. 16:49:24

Pfúú, de rég verte már ki nálam ennyire a biztosítékot....
Hogyaza b.dös, retk.es, k.b.aszott, k.rv. any.uk.t!

Én büszke vagyok arra, hogy születési időpontom miatt sem lehetek komcsi, de engem ne akarjanak újra ebbe a szarba visszarángatni álságos dumával! Mégis mi a f*szom van itt ebben az országban????

A volt komcsiknak meg nehogy betegyünk? Hát mivé lett a szavazatom, könyörgöm????!!!!????

Et filii....

eduba62 2012.03.02. 16:52:30

Készséggel elhiszek minden magyarázatot a vizsgálattal kapcsolatban, csak egy kérdésem lenne.

Ha a jegyzőkönyv tanúsága szerint a vizsgált időszak a 2006-2010-es adóévek, akkor a kérdések nagyobb része miért a 2011-es évre vonatkozik? (a 2011-es évi adóbevallás benyújtásának határideje 2012. május 20. vagy nem?)

finalNmbr 2012.03.02. 16:53:13

@pizzaboy: :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD ha nem lenne sajtószabadság már rég a kötélen himbálózna ennek a blognak/posztnak a tulajdonosa.

hümhüm 2012.03.02. 16:55:42

Az ajándékozással (adománnyal) kapcsolatban: az illetéktörvény szerint a takarékbetét ingyenes megszerzése nem illetékköteles, csak egy bizonyos (150000 Ft felett) bejelentésköteles. A törvény értelmezése szerint takarékbetét megszerzésének/átadásának minősül a bankon keresztül történő pénzátutalás is.
Ennélfogva a millások adománygyűjtése nem illetékköteles.
Csak egy sor egyéb tisztázandó kérdés merül fel:
- jövedelemnek minősíthető-e
- pénzügyi tevékenységnek minősíthető-e
- honnan származnak egyes nagyobb összegek
- nincs-e pénzmosás gyanúja
- pénzkifizető helyként működik-e az illető
stb.
Nem kell mindjárt patás ördögöt látni a NAV-ban... Elég, ha csak egy-két nagyobb adomány érkezett pl. Svájcból, Liechtensteinből vagy Luxemburgból, máris értesíti a számlavezető bank a NAV-ot és a rendőrséget, és elkezdődik a procedúra. Szerintem itt is ez történt... Hogy miért éppen most? Ki tudja, mikor, honnan és mennyi pénz érkezett ennek két lökött faszinak a számlájára?
Amúgy megkérdezném a NAV szóbanforgó eljárása ellen átkozódó kommentelőket, hogy amikor Gyurcsányék ideje alatt Orbán és más Fidesz-vezetők ellen véletlenszerű kiválasztási alapon vagyonosodási vizsgálatot indított az APEH, akkor is ilyen fröcsögő, demokráciaféltő és diktatúrát kiáltó kommenteket írtak?

béla a görög 2012.03.02. 16:56:40

-Nyuszika adj egy cigit?
-Füstszűröst vagy füstszűrő nélkülit?
-Nézd már megint nincs rajta sapka...

De szeretném már újratemetni OVI-t! :)

bebe tv 2012.03.02. 16:58:47

@dr.dr. Secnir doktor: Minden esetre fura a NAV kíváncsisága. Ezen az alapon, ha mondjuk egy osztálytalálkozót szervez valaki és a pénzt a számlájára utalják az osztálytársak, ezek alapján a NAV
a szervezőt berendelheti adóvizsgálatra? Nem fura?

WhyCantITouchIt? 2012.03.02. 16:59:15

Nem nagyon értem mire jó ez az eljárás, ez csak a Millának kedvez.
Annak a Millának, ami gyakorlatilag nulla veszélyforrást jelent, aminek nagyobb (de még mennyivel hogy nagyobb) a füstje, mint a lángja, és mostanság kezd önmaga paródiájává válni az egész kezdeményezés. Teljesen felesleges lépés volt ez.

gono 2012.03.02. 16:59:57

@Birkesz: majus 20ig kell benyujtani az adobevallast te nagyonsötét

eduba62 2012.03.02. 17:01:53

@hümhüm: Úgy látom Te egy kicsit jobban rálátsz a dolgokra, akkor meg tudnád válaszolni a fenti kérdésemet?

Hogyan kapcsolódik a 2006-2010 adóévekhez az alany 2011-ben végzett tevékenysége, különös tekintettel a tüntetések szervezésére?

Köszi.

qwertzu 2012.03.02. 17:04:17

@sárkányfő: Tiszta sor karaktergyilkolni csak Fideszeseket lehet. Ilyen a politika. Kötél, szőlőbánya, utleágazhadódás, elkúrta nemkicsit nagyon, kurvaország, nem értek hozzá, annyit is ér...
Ez egy ilyen világ, aki kurvának áll, ne sírjon, ha basszák.

makacs szennyeződés 2012.03.02. 17:06:23

@hagyma: "marcius 15 az nem unnep?
olyankor unnepelni kell, nem tuntetni
vagyoigyvanez?"

ez csak 2010 óta van. előtte tüntetett, aki magyar vót. 2014-ben majd megint kiderül, hogy ünnep-e, vagy a haza ellenzékben van, tehát már nem ünnep megint.

Satyala 2012.03.02. 17:06:47

@hagyma: "marcius 15 az nem unnep?
olyankor unnepelni kell, nem tuntetni
vagyoigyvanez?"

Kiváncsi vagyok Viktor 15-i beszédére. Mennyi lesz benne a megemlékezés, és mennyi az aktuálpolitika.
Tényleg! Tavaly Márc 15-én a fizetett tüntetőket miből fizették Orbánék? Volt elszámoltatás?

hümhüm 2012.03.02. 17:17:23

@eduba62: "Hogyan kapcsolódik a 2006-2010 adóévekhez az alany 2011-ben végzett tevékenysége, különös tekintettel a tüntetések szervezésére?"

Elvileg közvetlenül sehogyan. De ha pl. egy pénzmosási vagy adóeltitkolási bejelentés 2011-es adomány alapján történt, akkor joguk van tisztázni ezek összefüggéseit a korábbi, vizsgálat alá vont adóévekkel.

makacs szennyeződés 2012.03.02. 17:20:17

@Lavor509: te nem érted a Nagybeteg gondolkodásmódját.

ha 1 db. személy lenne, akinek nem tetszene a pártállam, akkor azt az 1 db. embert ellenőrizné a párthadsereg (magánhadsereg) (nav).

nem logikus, ne a logikát keresd. ez a betegség biztos jele.

almodhi 2012.03.02. 17:28:48

@FILTOL: "magánszámlára nem lehet tarhálni"

Miért?

tommybravo 2012.03.02. 17:31:45

@Schindler Pistája:
1. A vizsgálat az iratok alapján a 2006-2010-es évekkel foglalkozik, így 2011-et nem nézhetik.
2. A 2011-es adóbevallást még be sem kellett adni, mert annak a határideje májusban jár le.
3. A magánszemély által magánszemélynek átutalt pénz illetékmentes.

Van még kérdés arról, hogy miért szürreális a NAV érdeklődése?

qwertzu 2012.03.02. 17:34:09

@tommybravo: 3. A magánszemély által magánszemélynek átutalt pénz illetékmentes.

Tehát ha minimálbérért dolgozom, és a főnök a saját magánszámlájáról átutal havonta 150ezer forintot az én magánszámlámra, az teljesen legális?

tommybravo 2012.03.02. 17:34:27

@hümhüm: A 2011-es bevétel 2011-ben adóköteles. A 2010-es pedig... 2010-ben. Ha tehát a 2010. évet vizsgálják, végtelenül semmi közük nincs a 2011-ben kapott pénzhez. Miért nem rögtön 2012-t ellenőrzik 2010 apropóján, hiszen kaphattak ekkor is pénzt, mondjuk a március 15-i tüntetésre.

tommybravo 2012.03.02. 17:36:27

@qwertzu: Ne keverd a szezont a fazonnal. Van a "tartalom a formával" szemben elv az adózás rendjéről szóló törvényben, ami alapján az adóhatóság a tényleges tartalma alapján minősíthet egy ügyletet, nem a papírok alapján. De azért azt senki nem gondolja, ugye, hogy a két vizsgált fiatalember abból él, hogy tüntetést szervez?

Zuzzant 2012.03.02. 17:40:50

Most a Vastagbőr átvett egy szöveget, vagy maguk állítanak valótlant?
A Youtube-bal IS lehet pénzt keresni, a Google AdSense programmal. Akkor miért is nem jogos a kérdés, hogy származott-e bevételük?

A másik,, hogy az egész Facebook-ot tele rondították a millások a naptár elfoglalásával, és egy hülye hóbortot indítottak Egy millióan vagy Félmillióan a.... -ért mozgalmakkal, amik jogszerűtlen vannak fenn, személyként bejegyezve

Ha csak ezért megszűnnének, rengetegen fellélegezhetnének.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.03.02. 17:41:05

@Satyala: Azokat gondolom ugyanúgy zsebből fizették, mint a tavalyelőtt kampányoló "önkéntes" diákmunkásokat.

Secnir · http://torvenykezes.blog.hu/ 2012.03.02. 17:42:28

@hümhüm:
"amikor Gyurcsányék ideje alatt Orbán és más Fidesz-vezetők ellen véletlenszerű kiválasztási alapon vagyonosodási vizsgálatot indított az APEH"

ó, új fejlemények!
tudsz erről valamit? link, vagy site?

qwertzu 2012.03.02. 17:43:05

@tommybravo: Ha egy negyvenezres tüntetés minden 10. résztvevője utal egy ezrest a költségekre az 4 millió HUF. Ennyiből simán képződhet jövedelem.

Secnir · http://torvenykezes.blog.hu/ 2012.03.02. 17:44:28

@Satyala:
"Tényleg! Tavaly Márc 15-én a fizetett tüntetőket miből fizették Orbánék? Volt elszámoltatás? "
biztos volt. csak elszámolás, nem elszámoltatás, és csak hír nem volt belőle.
a jelenlévők szerint kézből-kézbe ment a dolog, papír meg ilyenek nélkül.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.03.02. 17:45:31

@hümhüm: Csak az az érdekes, hogy 2 embert egyszerre hallgattak ki. Egy embernél még nem gondolnék politikai indokokra, de így...
Egyébként ha jól emlékszem 2007-ben Orbánt és Kubatovot vizsgálta az APEH, érdekes módon ők voltak akkor ellenzékben.

tommybravo 2012.03.02. 17:46:49

@qwertzu: 1. A 2011-es befizetések akkor sem vizsgálhatja most (2012. március) az adóhatóság.
2. Ha hihetünk a saját közleményeiknek (és nincs ellentétes információnk), akkor ráadásul veszteségesek voltak.
3. Magánszemély magánszemélynek adhat pénzt tüntetésszervezésre, ha ez nem a bevételszerző munkája. Például a felszerelést szállító cég már nyilvánvalóan kiállított számlát a kapott bevételről (ha nem, akkor büntessék meg a törvény szigorával), mivel neki pontosan ez a munkája. Remélem, érthető a különbség.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.03.02. 17:47:42

@dr.dr. Secnir doktor: Te ilyen fiatal vagy? Keress egy 2007-es újságot. Kulcsszavak: APEH, Orbán, Kubatov, SZJA, vizsgálat

kovi1970 2012.03.02. 17:49:45

@dr.dr. Secnir doktor: "de mit tud tenni az ezerfejű szörnyeteggel, aminek sem arca, sem neve?"

Megosztja őket és módszeresen egymás ellen fordítja őket szemtől-szemig. :(

kovi1970 2012.03.02. 17:58:51

@dr.dr. Secnir doktor: Az a nagy büdös helyzet, hogy itt abszurdisztánban ha Te a többszörösen adózott jövedelmed felét odaadod másnak akár ajándék címén is, akkor a másiknak ezt szerepeltetnie kellene az adóbevallásában és szépen leróni utána a most mentom hány% adót. Ezért blfszság amit a millások csináltak. Ráadásul még adóbevallást se csináltak.
Amúgy meg ha alapítanak egy egyesületet aminek van bevétele és kiadása akkor sokkal jobban kijöhettek volna anyagilag. Az meg szerintem hüleség, hogy pont az alapítványon keresztül tudják őket megfogni. Persze, ha nincs rendben a könyvelés. Szóval e tekintetben lúzerek voltak. A miatt is, hogy erre nem gondoltak és feladták az orbánnak a magas labdát. Ez így tényleg csak egy gittegylet...

hümhüm 2012.03.02. 18:00:50

@online távmunkás:
Semmiképpen nem jó, ha a hatalom informális módon az adóhatóságot használja politikai indíttatásból. Ennek egyetlen és hatásos ellenszere, bármely hatalom esetén, ha minden pénzzel kapcsolatos dolog teljesen szabályos és átlátható.
Idézném egyik "klasszikusunkat":
"Nem elég becsületesnek lenni, annak is kell látszani..."
Most a fagyi visszanyalhat..
Sajna, az adóhivatallal szemben nem elég lenni és látszani becsületesnek, még dokumentálva is kell lennie ennek a körülménynek. Ezt nem hajlandók sokan tudomásul venni.

Johnfive 2012.03.02. 18:01:27

Ha egy szimpatizáns átutal pénzt egy magámszámlára, a számlatulajdonos meg kifizeti belőle mondjuk a tüntetés hangosítását a maradék meg a számlán marad, akkor miért kéne adóznia bármiét is:
- Az átutalt pénz (vélhetően) adózott jövedelemből származik.
- A hangosítás (mondjuk) kifizetése tartalmazta az ÁFÁ-t.
- A számlatulajdonos nem végzett gazdasági tevékenységet, haszna, jövedelme nem származott==> nincs ami adóalapot képezne.

A NAV nem is erre kattant rá. A háttérben lévő adományozók pénzének az eredetére kíváncsi.
Innen a vélhetően kitétel. Ha annak az eredete nem igazolható, akkor tudnak eljárást indítani.
(A vizsgálat megindításához meg az a feltételezés kellett, hogy nyilván sötét ügyek állnak egy civik megmozdulás mögött, amit "nyilván" csak pénzmosásra használnak... Vagy legalábbis, ezt a látszatot szeretné a NAV kétségbeesetten elérni.)
Szerintem.

kovi1970 2012.03.02. 18:01:44

@hümhüm: Hát még mennyi vagyonosodási vizsgálat lesz itt még kilátásban! Az elmúlt 21 év "politikusait" semmi pénzért ki nem hagynám...

hümhüm 2012.03.02. 18:03:32

@kovi1970: "Az elmúlt 21 év "politikusait" semmi pénzért ki nem hagynám... "

Én sem....

kovi1970 2012.03.02. 18:03:52

@hümhüm: Bezony! Elég lenne csak a pártok gazdálkodását jobban szemügyre venni. Tényleg! Azt miért nem vizsgálja a NAV? Ja, csak nem megszavazták a "képviselők", hogy eztet aztán a NAV-nak nem lehet?

hümhüm 2012.03.02. 18:07:32

@kovi1970:
A pártok gazdálkodását az Állami Számvevőszék jogosult vizsgálni (az alkotmány és a párttörvény szerint). Szabálytalanság esetén ők jogosultak pl. feljelentést tenni.
Most pl. a Jobbik nagy szarban van emiatt...

Johnfive 2012.03.02. 18:07:43

@kovi1970: Erre szerintem megteremtették a jogszabályokat:
pl.: Szalai Annamária felvesz 90 millió végkielégítést, majd befizeti a pártszámlára.
Deal done. Oszoljanak, nincs itt semmi látnivaló.

Johnfive 2012.03.02. 18:09:06

@Johnfive: És ez lehetett a cél a vizsgálat elindításár: ha találnak akár egyetlen ilyen esetet, akkor konyec a millának.

kovi1970 2012.03.02. 18:09:35

Igaz történet!
Egyik fix bótos a faluban följelentette a mozgóárust (akkor még APEH-nél), hogy nem ad nyugtát. Mert nem ad és bizony rontja a bótot. Főleg az olyanét aki adózik.
Na szóval, a mozgóárus másnap berontott a boltba és felelősségre vonta a bótost, hogy ezt aztán hogyan képzeli? A mozgóárus természetesen az eset után is tovább árult és persze nyugtát sem adott.
Gondolom ugyanazok az emberek vannak a NAV-nál is mint anno az APEH-nél. Ezek után miről is beszélünk?

Johnfive 2012.03.02. 18:10:44

@SchindIer Pistája: a hozzászólásomban:
"A vizsgálat megindításához meg az a feltételezés kellett, hogy nyilván sötét ügyek állnak egy civik megmozdulás mögött,"

popocatepetI 2012.03.02. 18:11:59

@Schindler Pistája:
@Johnfive: Hagyd már Pistit! Egy kiugrott zsidó, aki most nagy jobbikosként kompenzál. Nem kell vele foglalkozni!

flippant 2012.03.02. 18:40:10

A Hummeres Balatonba zúzó bodzaszedők meg a mutyizó politikusok alusszák az igazak álmát. A NAV miért nem az igazi adócsalókkal foglalkozik???

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.03.02. 18:50:26

@flippant: egyenlő bánásmód. ezért rinyált a ballib nem?
nincs megkülönböztetés és passz

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.03.02. 18:57:12

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik.
Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik.
És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló.

Fidesz.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.03.02. 19:00:59

Mutasson nekem egyetlen embert ebben a tetves országban, akire ha kell, 5 perc alatt nem bizonyítom rá, hogy bűnös! Magára is, magamra is, mindenkire!

NAV

wanekus 2012.03.02. 19:09:21

@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.:
Na de Virág elvtárs! Ez az ítélet!

Vád és Pénzügyőrség ;-)

ketroot 2012.03.02. 19:11:18

@Európai Bigottság:

Mert neked az Árpád-házból vannak az őseid, vagy mi?

sárkányfő 2012.03.02. 19:26:42

@.fr:
"láthatóan nem érdekel az erkölcs, ha rólunk van szó"
egyrészt érdekel az erkölcs, gőzöm sincs mire utalsz, másrlszt én eddig azt hittem egy emberrel beszélgetek. Kiket takar a többes szám? Kiket képviselsz?

"A politikai feltételezések légből kapottak"
Ja két héttel márc. 15 előtt. pont a milla két vezetőjét hívják be. véletlenül. és pont a márc. 15-eu rendezvényről kérdezik őket. mond, te (ti) tényleg ennyire hülyének néztek mindekit?
amikor őrizetbe vették Szima Juditot, a Tettrekész rendőrszakszervezet vezetőjét, a szakszervezeti tüntetés előtt, az is tök véletlen volt? semmi politika? nem kéne már hazudozni...

"Azt tudod, hogy mereven elzárkóztak végül a szervezet alapítástól? "
nem tudtam. És akkor mi van? És te (ti) ezt honnan tudjátok ilyen jól, és miért tartjátok számon, miért figyelitek ennyire? ez a bűn amúgy mit érdemel, akasztást vagy tarkón lövést?

sárkányfő 2012.03.02. 19:30:06

@.fr:
"Az előbb még elismerted, hogy pár ember dolgozik csak benne, most meg a legnagyobb civil szerveződés."
te valami troll vagy? ez már bőven a béka segge alatti baromkodás. az aktivistákról "ismertem el", hogy a teljes létszámhoz képest kevesen vannak, ami teljesen természetes, a támogatók összlétszáma viszont jó sok és darabra pontosan követhető a Fb oldalon, az elmúlt 22 év legnagyobb civil szerveződése.
miért is kell a világ legegyértelműbb dolgait magyaráznom neked? nem akarod érteni ugye?

sárkányfő 2012.03.02. 19:36:43

@Birkesz:
még ha igaz is lenne, hogy "bevételük volt" (miközben mínuszban vannak)@qwertzu: , akkor is ez egy végtelenül piti ügy. az viszont nem piti ügy, hanem a magyar köztársaság kormányának hatalommal való visszaélése, ha egy elvileg politika-független szervezet a kormány saját pártpolitikai céljaira használ fel, ahogy egyébként tették ezt Szima Judit esetében is pontosan időzítve.

gazell16 2012.03.02. 19:41:26

Fölkel Robi, hova sulyedtel? nemreg meg eleg normalis munkahelyen dolgoztal... aztan hallotttuk hiredet mosolygasok kozepette h gyurcsanyista lettel, node....node ennyire valtoztatni a kopenyt..hat ez kemeny:)

sárkányfő 2012.03.02. 19:43:38

@qwertzu: ha jól tudom szó sincs itt milliókról, pár százezerről van szó, ezért is annyira álszent a NAV hirtelen jött vizsgálódási kedve. De ne csinálj már úgy jóember, mintha itt valami illegális feketemunka vagy feketejövedelem lenne. A Magyar Nemzettől és társaitól természetese hogy hazudnak-csúsztatnak, orrba szájba, összemosnak, és a semmiből ügyet csinálnak, és krimizálnak, de a neten ne építsünk már hazugságvárat. Mint írtam én se követem naponta az fb oldalt, de speciel az első nagy tüntetés után kitették az összes költség számláját az oldalra képgalériába szépen beszkennelve, ugyanis természetesen elszámolta a pénzzel, na nem az apeh előtt, hanem azok előtt akiktől kapták a támogatást, a saját tagjaik előtt.

mielőtt nagyon behereglné magát valaki: nem bűnözőkről beszélünk... tudom, a bértrollok ezt akarják elhitetni, de nehogymár minden ócska hazugságot elhiggyetek...

sárkányfő 2012.03.02. 19:47:17

@FILTOL: "hógyne, nyilván TE tudod...."
Igen, magától Orbán Viktortól hallottam.

@qwertzu: ne, dehogy a fidesz sose karaktergyilkol. ugyan már, tiszta szüzek klubja a fidesz, a Magyar Nemzet a Hírt Tv, a magyar Hírlap, az Echo Tv, Bayer és Szíjjártó meg a többi mind csupa jószándékú, talpig becsületes úriemberek, akik mindig a színtiszta igazat mondják.

Blogger Géza · http://bloggergeza.blog.hu 2012.03.02. 19:51:13

@sárkányfő: Nézd, ha ennyire minden tiszta és rendben van, akkor semmi ok az aggodalomra, minek a hiszti? Emberek és cégek, szervezetek százezreit ellenőrzik évente az adóhatóságok, 99,9% nem kezd el sírni a sajtóban, hogy jujj, ellenőriznek! Bár az is igaz, hogy ritka, hogy olyan valaki kerüljön vezetői pozícióba, aki 5 !(!) éven át nem adta le az adóbevallását... Ezek után talán érthetőek a kétségek, hogy pont egy ilyen ember fog mintaszerű elszámolást csinálni... A helyében én örülnék, hogy még a határidő előtt felhívták rá a figyelmét, hogy azért gondolja át, hogy májusban mit is vall be, és mit nem, mert elég ciki ország-világ előtt látható pénzmozgásokat nem bevallani (ha be kéne...)

qwertzu 2012.03.02. 19:51:21

@sárkányfő: Félreértetted. A politikusok karaktergyilkolják egymást. Ez egy ilyen közeg. Az összes lehetséges módon megpróbálják hitelteleníteni az ellenfeleiket.

csíra 2012.03.02. 19:53:59

Egy dolgot nem értek: miért olvastam el egyáltalán a kommenteket. Én hülye :D

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2012.03.02. 19:55:11

@zero: túlzott blogolás miatti, már megejtett házkutatással, rendőrségi kihallgatással én már letudtam előre a NAV vizsgálatot?

sárkányfő 2012.03.02. 19:56:30

@Blogger Géza: már hogyne lenne gond az aggodalomra, amikor a Szima-ügy után a Fidesz most ismét saját pártpolitikai céljaira használ fel egy intézményt.
Te mint örök és totális mélyfideszes, mit szólsz ahhoz, hogy Orbán pár napja átállt a kommunista spiclik oldalára?

redriot77 2012.03.02. 19:58:23

Vannak emberek. Vannak patkányok. Vannak a patkányokon élősködő rühek és tetvek. Végül vannak Fideszesek.

sárkányfő 2012.03.02. 19:58:32

@qwertzu: Az azért elég egyértelmű, hogy ebben a műfajban a fidesz messze s távol leköröz mindenkit. Másrészt azért mert a politika "ilyen", attól én még nem fogadom el. Lehet neked felmentést ad a szisztematikus hazugságra és lejáratásra az, hogy ha mindez politikai érdekből történik, de nekem nem.

LAVÓRVAGÁNY 2012.03.02. 19:58:41

Azt a nemtetszikező bölcsészringyót kéne bevinni.

sárkányfő 2012.03.02. 19:59:52

@redriot77: ne süllyedj le dajcstomba, nem érnek ennyit.

Ben Franklin 2012.03.02. 20:03:58

Akárki rúgjon a Millába, ne finomkodjon!

redriot77 2012.03.02. 20:06:28

@sárkányfő: igazad van, kicsit bánom magam is, de elolvastam azt a köpedelmet a lap tetején és elöntött a düh.

kifordított nagyanyó 2012.03.02. 20:34:37

Nem értem mi a probléma?Akár le is lövethetnék őket.
Gratulálok a sok fideszbirkának,akik mint egy félistenre úgy néztek fel egy félhülyére.
Na jóéjt.

Melee 2012.03.02. 20:53:23

A Fidesz 1998-2002-es kormányzása idején is az APEH-hoz nyúlt, ha valakit rendszabályozni akart. Semmit se fejlődtek az elmúlt évtizedben.

Éhes_ló 2012.03.02. 21:00:02

aki millás, vagy egyéb kósernek nyilvánított rra nem vonatkoznak a törvények?
Most komolyan?
Nekik bármit lehet?

qwertzu 2012.03.02. 21:04:12

@sárkányfő: A politikában szinte minden nézőpont kérdése.
Példa
1: Szerinted a kormány az egykulcsos, 16%-os adóval a szegényektől elvesz a gazdagoknak ad. Ez tényszerűleg nem igaz. A gazdagtól a fizetése 16%-át veszi el, a szegénytől a fizetése 16%-át veszi el, mindenkitől a fizetése 16%-át veszi el. Tehát amikor azt állítod, hogy az egykulcsos adórendszerrel a kormány a gazdagoknak ad, akkor nem mondasz igazat. De nem is hazudsz. Te így látod, ez a politikai véleményed.

2: Ma Magyarországon szinte minden érdeklődő számára elérhető az internet, amire gyakorlatilag bármennyi általa írt anyagot elhelyezhet, és bármilyen mások által írt anyagot elolvashat.
Jelenleg nincs betiltva egyetlen nem online medium sem.
Nincs se előzetes se utólagos cenzúra.
Amikor a Milla csoport a sajtószabadságért tüntet, akkor ugye azt állítja, hogy jelenleg nincs sajtószabadság.
Tehát a kormányoldal szemszögéből a Milla egy olyan politikai szervezet, amely szisztematikusan hazudik, és lejáratja a politikai ellenfeleit (őket).
Tehát az ellenfél lejáratása, minden politikai szervezet számára elsődleges eszköz. A Millának is.

sárkányfő 2012.03.02. 21:35:03

@qwertzu: ez aztán az erőltetett relativizálás keményen.
1. Az adórendszer progresszívről át lett állítva egykulcsosra + kompenzáció-megvonósósra. Eredmény: a szegények többet adóznak mint eddig, a gazdagabbak meg kevesebbet. Tehát a szegényektől beszedett többlet fedezi (részben) a tehetősebbeknek nyújtott előnyt. Ez az ami tény és nem vélemény. Ez történt. És ebben az értelemben állítottam ami állítottam, ha te átforgatod amit állítottam, majd az általad hazudott értelmezésre hivatkozva állítod, hogy az én eredeti kijelentésem nem igaz, akkor az nagyon csúnya dolog... megjegyzem a szavak és tények kifogatása annyira fideszes módszer, hogy ez a hazugság-módszer már a védjegyük lett (nincsenek megszorítások, nem nőtt az államadósság, stb).
és azt se felejtsük el, hogy nálunk sokkal gazdagabb országokban, az országok többségében progresszív adózás van. Máshol komolyan veszik a nemzeti együttműködés rendszerét, és nem a szegények további sanyargatása árán gazdagítják a már eleve jobban keresőket.

Megjegyzem nagyon érdekes, hogy így követed, követitek a kommentejimet. Nem válaszoltál a kérdésemre amit korábban kérdeztem az általad használt többes szám után, hogy kik vagytok? Kiknek a nevében beszélsz? És miért is tudjátok ilyen pontosan hogy melyik témában mit írtam és mi is a pontos kritikám?

2. "Ma Magyarországon szinte minden érdeklődő számára elérhető az internet"
Ez nem igaz. Valahol 50-60% között van a net elterjedése, azaz több millió ember számára nem elérhető, és sejtelmük sincs az egész netvilágról. Főleg idősebbek és főleg szegényebbek. Még számítógépre sincs pénzük, hát még a havi netre, az idősebbeknek ráadásul a maga technika is akadály.

Ettől kezdve lehet hivatkozni az online sajtószabadságra, de alaptalan. Hogy azt ne írjam, szisztematikusan hazudsz. Mint írtam, a net az ország bő felét éri el, és speciel pont a Klubrádió kinyírása kapcsán egyértelmű, hogy a hallgatóik között sok idősebb van, nyugdíjasok, akiknek még ha van is pénzük gépre és netre (bár nyugdíjasnak lenni az esetek többségében nem jelent mást, mint szegénynek lenni), akkor sincs, mert nem is értenek hozzá. Ha tehát megszűnik a Klubrádió, akkor - ha feltételezzük, hogy hallgatók fele nyugdíjas és / vagy szegény - akkor több mint százezer ember számára konkrétan meg fog szűnni a sajtószabadság. Az egyetlen médium, amely aktívan foglakozik a közélettel a számukra szimpatikus módon.

De a logikád már ott megbukik, hogy azt feltételezed, amíg van egy darab mind magyar számára szabadon hozzáférhető méduim, amelyet nem korlátoznak, akkor az tökéletes és korlátlan sajtószabadságot jelent. Frászt. Azért mert fideszes szemszögből mindenki ellenség, aki nem fideszes, attól még a különböző médiumok nagyon eltérőek, egymástól is különböznek mind politikai felfogásukban, mind ízlésükben, stílusukban mind érdeklődésükben a politika témáin belül, mind a témáik feldolgozásában, egész szubkultúrájukban, hozzáférésükben, stb., stb. A te logikád a fidesz logikája, amely mindent egy kalap alá vesz mert csak egy szempont van, fideszes-e vagy sem, nekik ennyiből áll a megítélés. Az alapján, hogy "még van másik szabad ellenzéki médium" nem lehet kinyírni másik médiumot, ez nevetséges, és a sajtószabadság durva korlátozása.

3. Még csak érintőlegesen sem válaszoltál a kommentem lényegére, de ez mondjuk mindegy, megszoktam hogy ha valaki nem tud válaszolni akkor hirtelen tök más témákat kap elő.

gróf Buttler J. (törölt) 2012.03.02. 21:44:50

Hír, és ahogy lehozzák.....

Jose Manuel Barroso Fideszes képviselőkkel munkaebédet tartott egy brüsszeli magyar étteremben. Az eseményről annyi szivárgott ki, hogy pörköltet rendelt, a kihozott ételt megkóstolta, majd megsózta. Ezután elfogyasztotta és azt mondta, finom volt.

Fidesz sajtóközlemény
---------------------
Jose Manuel Barrosonak ízlett a kepviselőinkkel folytatott tartalmas eszmecsere közben elfogyasztott pörkölt, amit az Uj Széchényi Tervből kapott támogatással épült étteremben szolgáltak fel neki. Az Európai Bizottság elnöke kedvezően nyilatkozott az erdélyi sóbányákbol származó sórol is, amelyet rögtön ki is próbált.

EU sajtóközlemény
-----------------
A magyar pörkölt többi tulajdonságát még elemzik, de a só kevés volt benne. A Bizottság felszólítja a magyar kormányt, hogy a só mennyiségét növelje meg a pörköltekben legalabb 20%-kal a következő évben.

Cohn- Bendit felszólalása

Orbán úr, maga átkozottul rossz szakács! Ne mondja nekem, hogy nincs köze a pörkölthöz, mert Tabajdi Csaba látta magát a konyhában, fakanállal a kezében, amivel a szakácsot ütlegelte! Nem csoda, hogy szerencsétlen aztán kifelejtette a sót!

Orbán Viktor válasza
-------------------
Cohn-Bendit úr, maga az egész magyar nemzetet megsérti nemzeti ételünk lekicsinylésével. Én már akkor pörköltet főztem, amikor maga még a szindiko-anarchista korszakát élte. Büszkék vagyunk arra, hogy egész Európában senki nem tud olyan jó pörköltet főzni, mint mi, magyarok. Önök vajon mit szolnának hozzá, ha mi kritizálnánk a francia bouillabesse-t, a bécsi virslit, vagy az angol beefsteaket? A pörkölt nem volt sótlan, de engedünk a nyomásnak, és a jövőben majd jobban megsózzuk.

Liberális EU képviselő felszólalása
----------------------------------
Én ugyan még életemben nem ettem pörköltet, de felháboritó, hogy a jobboldali magyar kormány meg meri azt csinalni, hogy cukor nélkül készíti a pörköltet! Illetve só nélkül!

Baloldali EU képviselő felszólalása
-----------------------------------
A konzervatív magyar kormány jobbikos munkafelügyelők iranyításával közmunkásokat dolgoztat rabszolgaként az éttermeiben, akiket még a főzés alapelemeire sem tanít meg. Nem csoda, hogy szegények még a sót sem tudják használni!

MSZP sajtóközlemény
-------------------
A Fidesz ismét gyalázatos módon lejáratta az egész országot azzal, hogy hagyta, hogy nemzeti ételünket teljesen ehetetlen módon, só nelkül készítve tálalják fel az Europai Bizottsag elnőkének! Barroso egy falatot sem tudott lenyelni belöle, igy hazánk az ebedeltetés terén is az uniós szégyenpadra került!

LMP sajtóközlemény
------------------
Nem elég, hogy a Barrosonak egészséges, bio vega zöldsaláta helyett zsíros pörköltet adtak, de a fideszesek még rendesen megsózni sem voltak képesek!

Jobbik sajtóközlemény
---------------------
Ujabb bizonyíték arra, hogy az Uniós bürokraták nehezen tudják megemészteni azt, amit mi, magyarok eléjük rakunk. A Fidesz pedig túlságosan is visszafogott a sózás terén. Mindannyian tudjuk, hogy kik loptak el a sót az étteremből. Ha a Jobbik lesz majd hatalmon, nem hagyjuk, hogy bárhol sótlanul készítsenek pörköltet!

Gyurcsany Ferenc beszéde az ebből az alkalomból összehívott nagygyűlésen, 12 ember előtt
----------
Lárifári! A FIDESZ ÉS SZEMÉLYESEN ORBÁN VIKTOR A FELELŐS - teljes mértékig - (miközben a nyugdijasoknak nem is telik pörköltre [legfeljebb csirkefarhátból {de arra is egyre ritkábban}]) az elsózott és ehetetlen pörköltért. Végezetül pedig - bár tvol álljon tőlem, hogy gyűlöletet keltsek, de - Orbán Viktor DÖGÖLJÖN MEG, lehetőleg máma még. A pörköltért, a köztársaságért!

Szijjártó Péter sajtótájékoztatója
----------------------------------
Az elmúlt nyolc évben a szocialisták a só nagy részét elsikkasztották. A Fidesz kormány erejét megfeszítve küzd azért, hogy megfelelő mennyiségű
>> só kerüljön minden étterembe.

HVG
---
A sót természetesen az Orbán-sóbányákból szállították - volna, de az előleg felvétele után a megrendelés soha nem került teljesitésre. Már 2 napja nem tudjuk, hogy hova lett a só.

Index cimsor
------------
Barroso még sótlanabb lett

MTV Hiradó
----------
Jose Manuel Barrosot pörkölttel vendégelte meg a Fidesz képviselő csoportja. Barroso ugyan (SIPOLAS) a pörköltet, de elismerően nyilatkozott róla.

Matolcsy György sajtóközleménye
-------------------------------
Hibás az a beállitás, hogy a pörkölt sótlan volt. A só mennyisége teljesen megfelelt az uniós előírásoknak, csak a gazdaságpolitika sikereként a pörköltben levő hús, paprika és szaft mennyisége 50%-kal magasabb volt, mint amit az MSZP el tudott érni. A következő évben az NGM a só mennyiségét is megemeli, igy az uniós kritikusok vitorláibol kifogjuk a szelet.

Mandiner blog
-------------
Az egy teljesen korrekt, finom pörkölt volt, csak Barroso sósszájú. Erről nem a Fidesz tehet. Az ír gulyás például sokkal sótlanabb, csak az unió velünk akar példát statuálni.

Varanusz blog
-------------
A pörkölt kétharmada víz volt. (Alatta vicces kép, amin Barroso búvárfelszereléssel halászik a pörköltjében a húsdarabokra).

Gréczy blog
-----------
Orbán továbbra is azt hiszi, bármit megtehet következmények nélkül. Ha akarja, só nélküli pörköltet tálalhat fel Barrosonak. Erről jut eszembe, Gyurcsany Ferenc MINDIG kivaló pörköltet főz.

Kurucinfo
---------
A cigók már a sót is elcsórjak a konyhaból. Nem ízlett a görbe orrúúnak a disznóhús? Legközelebb adjanak neki cigánypecsenyét!

Piroslap blog
-------------
Szandékosan rontották el, mert vörös volt.

Véleményvezér blog
------------------
Blogunkba Michelin-csillagos szakácsok írnak. Az unortodox gazdaságpolitikának köszönhetően mi magyarok már egy pörköltet sem tudunk rendesen megcsinálni. Ön szerint:

a) A Fidesz 100%-osan felelős a sótlan pörköltért?
b) A Fidesz 99,9%-osan felelős a sótlan pörköltért?
c) A Fidesz 99,8%-osan felelős a sótlan pörköltért?
d) Nem eszik pörköltet

Kertész Imre sajtóközleménye
----------------------------
Ez nem egyedi, elszigetelt esemény, hanem az utóbbi időben minden magyar étteremre jellemző. Az ilyen nemkivánatos jelenségek miatt döntöttem úgy,hogy kivándorlok, és pörkölt helyett inkabb bratwurstot meg sauerkrautot fogyasztok.

Konteo blog
-----------
Igy próbálták elérni, hogy Barrosonak felboruljon a sóháztartása?

Fórumozók hozzászólásai
-----------------------
ORBÁN VIKTOR GONOSZ TÖRPE TANÚJJ MEG FŐZNI!!!
Én nem ettem abból a pörköltből, de szerintem sótlan volt.

nemenyi.net véleménye
---------------------------------

[Vissza] Jobb, ha sótlan, mert akkor még meg lehet sózni, ha kell. De ha túlsózott.....

eduba62 2012.03.02. 21:48:43

@qwertzu: A "gazdagoktól" idáig 36%-ot vagy mennyit vettek el, mert azzal a kulccsal adóztak. Most kevesebb, mint a felét veszik el, 16%-ot.

A "nemgazdagok" idáig nem adóztak egy bizonyos határig, most tőlük is 16%-ot vonnak el.

Szóval kinek adnak, és kitől vesznek el?

Ez nem nézőpont kérdése, ezek tények!

vladimir964 2012.03.02. 22:26:25

Valószínűleg március 15-ére tartogatják a búvárruhás jugoszláv kémek felbukkanását.

ciccic 2012.03.02. 22:29:12

@SchindIer Pistája: Na komoly a kérdés : szidol még létezik hol, mennyi?

Lobster1978 2012.03.02. 22:34:52

@qwertzu: "2: Ma Magyarországon szinte minden érdeklődő számára elérhető az internet, amire gyakorlatilag bármennyi általa írt anyagot elhelyezhet, és bármilyen mások által írt anyagot elolvashat.
Nincs se előzetes se utólagos cenzúra."
orulunkvincent.blog.hu/2012/01/31/vincent_kozlemeny
Jah és még hülyék is :D
mandiner.blog.hu/2010/07/02/a_hircsarda_helyreigazitasa_ilyen_orszag_pedig_nincs_ccxxxv
Persze ez csak így hirtelen ami eszembe jutott, de gyanítom egy kisebb google kereséssel is megtalálható lenne hány helyen csorbítják a sajtószabadságot, vagy igyekeznek félelemkeltéssel öncenzúrára bírni őket.

qwertzu 2012.03.02. 22:36:29

@sárkányfő:
1. a, Ne legyél Paranoiás, én mindenkibe belekötök, aki az egykulcsos adót, mint a szegényektől a gazdagok felé irányuló transzfert jellemzi. Párszor már lejátszottuk ezt a vitát különböző blogokon, csak én kevesebbet kommentelek mint te, ezért jobban emlékszem.
Hol használtam többes számot? Lehet hogy igen de nem emlékszem rá. Én én vagyok, és tök egyedül kommentelek, mindenkitől függetlenül, és csak a saját memóriámban követem a kommentjeidet.
1 b. Nem sikerült úgy értelmezned, ahogy én akartam. A politikában nagyon kevés tény van. Ebben a vonatkozásban csak egy, a 16%-os SZJA. Minden más csak és kizárólag értelmezés és vélemény. Szegény, gazdag, ad, elvesz, beszedett többlet, stb... ezek nem tények. Így nem is lehet hazudni róluk. Neked is van egy értelmezésed, meg nekem is. Ellenmondanak egymásnak, és egyik se hazugság.

2. Mindegy, ugyanúgy csak egy példa mint az előző.

3. De igen. Nehezményezed, hogy a Fidesz szisztematikusan hazudik, és lejáratja a politikai ellenfeleit. Megpróbáltam megmutatni, hogy egy másik nézőpontból minden politikai erő hazudik és, megpróbálja lejáratni az ellenfeleit. A Milla is.

qwertzu 2012.03.02. 22:48:37

@eduba62: Senkinek nem adnak semmit. Soha senkivel nem fordul elő, hogy a NAV átutal valakinek SZJA-t. Mindenkitől 16%-ot vesznek el.

Ha a capo di tutti capi 100ezer HUF-ról 80ezer HUF-ra csökkenti a havi védelmi pénzem, akkor nem ad nekem havi 20ezer forintot.Én adok neki havi 80ezret.

@Lobster1978: Személyiségi jogi perek eddig is voltak. Másrészt az internetről nem tűnt el az anyag, illetve álnéven máshova fel lehetne tenni, ahol megint elérhető lenne. A kuruc.info-t se sikerült eltüntetni az internetről.

sárkányfő 2012.03.02. 23:22:03

@qwertzu:
1. "Nem sikerült úgy értelmezned, ahogy én akartam"
A kiindulópont az én állításom volt, ettől kezdve talán azt vegyük értelmezési alapnak, amit én szántam a saját állításomnak, ha már az én állításom a téma.
Ugyanazt játszod most is, mint előbb: nem vagy hajlandó foglalkozni azzal amit írtam annak valós értelmében, kerülöd, ignorálod, csak mondod a magadét. Nyilván azért teszed ezt, mert amit írtam, azt nem tudod cáfolni, lévén: tény.

2. Mindegy vagy sem, amit írtam igaz, és éppen hogy cáfoltam az állításod, miszerint a Milla nem a szabadságjogokért küzdene, hanem pusztán a kormány elleni karaktergyilkosságot követne el. A kettő ég és föld, nem lehet összemosni, és a Milla teljes joggal, megalapozottan küzd a sajtószabadságért. Ide tartozik az a lényegében ugyanilyen ügy, hogy azokat is karaktergyilkosnak nevezik, akik dr Schmitt Pált támadják a plágiuma miatt. Na ne vicceljünk már, ez is a relativizálás csúcsa. Karaktergyilkosság akkor lenne, ha ő írta volna az anyagot, azaz hazudnának róla, vagy legalábbis sejtetnénk, hogy valami nem stimmel.
Egyszóval nagyon fordítva ülsz a lovon, állításoddal ellentétben nem lehet mindent szétrelativizálni, nem minden csak nézőpont kérdése. Schmitt csalt és plagizált, a Fidesz pedig már önmagában az egyszínű médiatanács felállításával megszüntette a sajtószabadság intézményi garanciáját, majd a tanács élt is (illetve visszaélt) a hatalmával a gazdái igénye szerint, ezzel igazolva mindenkit - így a Millát, az EU-n belüli felháborodásokat, stb. - akik már a testület felállításakor felháborodtak, és azt a sajtószabadság durva megtámadásának értékelték.

3. De nem. Mint írtam a Milla nem hazudik, a hazugság az, ha te ezzel vádolod őket, vagy ha a Schmittet támadókat vádolod ezzel. Ráadásul végig tévúton voltál, és úgy látszik ezt a mondatom nem tudtad értelmezni: "Lehet neked felmentést ad a szisztematikus hazugságra és lejáratásra az, hogy ha mindez politikai érdekből történik, de nekem nem.". Ez nem arról szól, hogy kik hazudnak, hanem arról, hogy én akkor sem fogadom el a hazugságot, ha egyik fél hazugságaival szemben állítod a másik fél hazugságait. Ez az a logika amit a politika sulykol, ez az, amit Szíjjártó naponta sulykol, láthatóan a te esetedben sikeresen, mert átvetted a fidesz nézőpontját, de sajnos én ragaszkodnék a saját morális rendszeremhez, amelyben pl. egy fideszes hazugság meg egy szoci hazugság az nem nulla hazugság, hanem kettő hazugság, és egyik sem igazolja vagy menti a másikat. És attól még hogy a politika naponta ontja a hazugságokat, én nem fogok a politikának semmilyen felmentést adni. A esőt és a hideg szelet elfogadom mint természeti jelenséget, de annyira züllök le, hogy a rendszeresen hazudozóktól egy idő után elfogadjam hogy ők rendszeresen hazudnak.

Meridian74 · http://www.taxierden.hu 2012.03.03. 03:25:52

a poszthoz képest OFF téma, de a blog általánosan vett témájához éppen jól passzol:
kuruc.info/r/34/92940/

vannak (és nem is kevesen) akiknek még a Vastagbőr.blog prominens alakjainál is vaskosabb bőrrel rendelkeznek a pofájukon... hihetetlenül vérlázító videó! Erre szavak nincsenek...

Íme, a nemzetközi vastagbőr.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.03.03. 04:15:43

@sárkányfő:

"sárkányfő 2012.03.02. 21:35:03
@qwertzu: ez aztán az erőltetett relativizálás keményen."

Kösz. Legalább veszed a fáradtságot ahhoz, amihez már nekem nincs energiám.
Egyetértek.

qwertzu 2012.03.03. 07:20:48

@sárkányfő: Teljesen fölöslegesen szaporítod a szót.
Hagyjuk a picsába a relativizálást, ha neked úgy jó. Orbán a patásördög, Palplatine szenátor, Hitler, Sztálin és a nagy testvér egy személyben, a Millások meg jedi, és grál lovagok, a demokrácia és szólásszabadság bajnokai.

Csak aztán ne csodálkozz, ha a másik oldalról meg az jön vissza, hogy a millások egy belvárosilibisibolsizsidó magát civilnek hazudó politikai társaság, amely a jó öreg demokrácia definíciót használva (demokrácia = a bal oldal van hatalmon ) az Mszp és Gyúrgyácsék újbóli szalonképessé faragásán dolgoznak, és kurvára magasról leszarnak mindenféle sajtószabadságot.

Aztán néztek egymásra mint akik két külön nyelvet beszélnek.

sárkányfő 2012.03.03. 09:02:05

@qwertzu: Semmi ilyesmiket nem írtam, ne hisztériázz.

Azt írtam, hogy a mocskolódó-aljas hazugságkampányokat, amikben a Fidesz az abszolút király, nem lehet összemosni a valóságon alapuló jogos, igaz, és megalapozott kritikákkal. A hazug kritika nem egyenlő az igaz kritikával, épp ellenkezőleg.

Egy példa talán a leggusztustalanabb, minden tisztességes emberből mély undort kiváltó karaktergyilkosságra, hogy a Fidesz médiája (értsd: agitprop-gépezete) éveken át többszörös gyilkosnak állította be Bajnait. Lehet ennél aljasabb dolgot tenni? Hogy ország-világ előtt ezt híresztelik éveken át folyamatosan? Te mit szólnál ha veled tennék ezt? Aztán miután sorozatban elbukták a pereket, mi történt? Lehoztak egy háromsoros hírt egy lap mélyén eldugva, hogy valótlan állítottak. Ennyi. Még elnézést se kértek. Ez egy klasszikus, példa-értékű eset a hazug és undorító fideszes karaktergyilkosságra.
Ezzel szemben azonban a Milla álláspontja jogos és megalapozott, hiszen a Médiatanács eleve pártosan állt fel, a pártosság intézményesült, ma is működik és gyakorolja hatalmát, és döntéseivel igazolja is, hogy nem az ország, hanem a Fidesz szolgálatában áll, a fidesz érdekeit képviseli.

E kettő közé egyenlőségjelet tenni színtiszta hazugság. A Milla nem hazudik. A te vagy más hisztériája cseppet sem érdekel, tények vannak. A hisztérikus, bármiféle észérvet nélkülöző sztálinozó-jediző kirohanásod pedig annak a beismerése, hogy az összemosási kísérleted lepattant a tényekről.

megélhetési ... 2012.03.03. 09:35:32

@Ben Franklin: te létezel? mert én nem látom mit írsz

Queenpin lecsekkoltam Alfonsine · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2012.03.03. 10:24:42

@hümhüm: Nem kell ördögöt látni persze. Nem is fogunk, ha majd szélest és bencsiket is így behívják megérdeklődni, hogy miből futotta a békemenetre. Elvégre ha nem volt politikai indíttatás és csak a munkájukat végzik a nav-osok akkor megteszik. Ezzel gondolom egyetértünk?

eduba62 2012.03.03. 10:51:05

@qwertzu: "Senkinek nem adnak semmit" Jó legyen így!

Akkor légyszi azt magyarázd meg honnan lett pl. a házelnök úrnak félmillióval magasabb a fizetése az egykulcsos adó bevezetése óta? Illetve sokaknak honnan lett 3-5-10 ezer forinttal kevesebb a fizetése, amit kompenzálni kelle(ne)tt?

Én ezt értem a tények alatt! Nem pedig azt a szómágiát, amit te csinálsz :-) (nem adnak, nem utalnak stb.)

Dr. Kövér László +500000,-Ft/hó
Kovács József -8000,-Ft/hó
költségvetés -500 milliárd Ft/év

Queenpin lecsekkoltam Alfonsine · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2012.03.03. 10:53:21

@Meridian74: Tartsuk a színvonalat kérem. Ha már link, ne menjünk a magyar hírlap alá. Köszönjük.

molaris 2012.03.03. 11:00:06

Valóban felmerül a kérdés: miért a NAV az eszköz?
A válasz: mert a adótörvények önellentmondásai miatt az büntethető, akit akarnak.

Anno, az ezredforduló előtt, mint vállalkozót beinvitáltak a APEH- be. Na volt is hibám rendesen. Mivel egy csokor virággal érkeztem, és együttműködő voltam, az Ügyintéző Drága Hölgy segített egy önellenőrzésben. Az új irat már nem hozzá került, és büntetéssel sújtottak. No én visszamentem, és az Ügyintéző Drága Hölgy egyetlen telefonnal elintézte kollégájánál a büntetés törlését.
Nem ördöngösség volt: mindössze egy belső utasításra hivatkozott, amit egyszerű földi halandó nem is ismerhet.
Szóval így megy ez!

Azt büntetnek meg, akit csak akarnak. És itt van igaza Virág elvtársnak: bárkiről, bármikor öt perc alatt!

molaris 2012.03.03. 11:02:41

Előző hsz.- em lényege ez: .... AKIT CSAK AKARNAK.
Félreértések elkerülése végett!

molaris 2012.03.03. 11:10:32

@Meridian74:
Azt hiszem, hogy ez a videó arra világít rá, hogy mennyire is becsüli meg Európa, hogy a bukott szemét hazájában kussoljon. Ott már nem lenne helye, így havi 14.727 euro összegben kárpótolja.
A bukott nagyok ott is többet kapnak, mert úgy igazságos.
Az egész kialakított rendszer csak nekik jó!
Otthon ki hallgatná végig a pedofil Cohn- Benditet???

molaris 2012.03.03. 11:12:13

És őszintén: nem jobb nekünk, hogy Tompika, Götz Kinga és társaik kint vannak??

qwertzu 2012.03.03. 12:23:08

@sárkányfő:
1. Bajnai az MSZP minisztere, miniszterelnöke volt. Mivel a szocik pont olyan nehézsúlyú karaktergyilkosok mint a Fidesz, (köteles beszéd, orbán veri a feleségét, 23 millió román soroljam?) ezért azt talán nem kéne feszegetni, hogy a 2 nagy hogyan tesz alá egymásnak. Ahogy tud, és morális gátlások nélkül.

"Ezzel szemben azonban a Milla álláspontja jogos és megalapozott"
Egyszer tennéd hozzá, hogy szerinted. Mert szerintem meg a Millások olyan messze vannak a sajtószabadságért harcolóktól, mint a genderfeministák a szüfrazsettektől.

sárkányfő 2012.03.03. 13:13:40

1. Neked kifordult a morális értékítéleted. Úgy látszik nagyon sikeres a sulykolás, hogy az összes fideszes mutyi lebukásakor görcsösen a szocikra mutogatnak, mert ez sikert ér el nálad. Már te is úgy gondolod, hogy a fidesz minden bűnét felmenti és legitimálja az, hogy a szocik is bűnösök. Sajnállak. A te eltorzult értékrenddel szemben az van, hogy az egyik bűn nem legitimálja a másikat. A bűnöket magukban kell megítélni, nem pedig relativizálni.
Szerinted ettől kezdve, ha mondjuk kiderül holnap Szekresről, hogy betört egy házba és kirabolta, akkor holnap Kövér vagy Lázár is megteheti ezt? És képes lennél Szekeresre hivatkozva védeni Kövért? Milyen beteg logika már ez? És akit kiraboltak, azzal mi van? Nyugodjon meg a kirabolt is, hogy ez csak egy válasz volt a másik párt hasonló tettére? Ugyanez Bajnaival. Azok a milliók, akiknek hazudtak, akikkel elhitették, hogy Bajnai egy gyilkos, azokkal mi van? Jogos volt őket manipulálni? Jogos volt egy egész országot maniplulálni? És Bajnai? Ha valaki, akkor ő sepciel nem párttag, nem felel az MSZP bűneiért, soha egy listán rajta sem volt, és hangsúlyosan szakértői kormány vezetett. Ha azzal támadják, hogy miniszterként hibázott valamiben, akkor az jogos, feltéve ha tényleg hibázott. Ha azzal provokálják, hogy foglaljon állás a szocik szaros ügyeiben, a 23 millió románozásban, stb., még az is belefér. De jogos volt egy egész ország előtt meghurcolni, többszörös gyilkosnak beállítani? Eszednél vagy? És milyen ember képes mások halálát, személyes tragédiáját a saját politikai céljaira kihasználni? Ember az ilyen? Szerinted ez normális?
És úgy általában, nekem mi közöm akár a szocikhoz, akár a fideszhez? És velem együtt az ország bő háromnegyedének? Ki nem szarja le hogy ezek a bűnöző pártok egymás mögé bújnak állandóan? Már a saját agymosott híveiken kívül? Tudod minket nem érdekelnek az olcsó és hamis önigazolások amivel a pártok a saját mocskod hazugságaikat megindokolják maguknak.
Ilyen logikával a dedóban találkozni, akkor mondja Pistike, hogy de ovónéni, a Juliska is bepisilt.

2. Na ez még viccesebb. Csak szajkózod a magadét, bármiféle érvelés nélkül. Nyilván azért nem érvelsz, mert nincs érved.
"Egyszer tennéd hozzá, hogy szerinted."
Ugyan miért tenném hozzá? Ez a nagy ötleted? Hogy a tényeket az én szubjektív véleményemnek állítod be? Micsoda abszurditás már ez? És szerinted ezt bárki beveszi? Te egyáltalán beveszed? Tény, vagy vélemény, hogy a Fidesz felállított egy színfideszes, nagyhatalmú médiatanácsot? Tény. Tény vagy vélemény, hogy ezzel intézményesült a pártosság? Tény. És az tény vagy vélemény, hogy a fidesz testület kinyírja a Klubrádiót?

Szedd már össze magad, és nézz szembe a tényekkel, legalább magadat ne hülyítsd.

Ironfist 2012.03.03. 13:29:07

@sárkányfő:
"Szedd már össze magad, és nézz szembe a tényekkel, legalább magadat ne hülyítsd."

Aki fideszes droiddá változott, az sajnos már menthetetlen. Az első lépés ugyanis, hogy amputálják az agyát, és egy ilyen propagandaszóró géppel helyettesítik. BÁRMIT mondasz neki, csak és kizárólag ugyanazt fogja szajkózni: elmúltnyolcév, gyurcsányahibás. Ha a fideszről derül ki, hogy pontosan ugyanazt teszik, mint a szocik, csak még hazudtak is róla, akkor mi lesz a reakciója egy lekváragyú fideszesnek? Elmúltnyolcév, gyurcsányahibás. Ha kiderül, hogy az egész országot hülyének nézik a féreg fideszesek, akkor mi lesz a reakciója egy narancszombinak? Elmúltnyolcév, gyurcsányahibás. És ha valaki fel meri emlegetni a fidesz bűneit (igen, BŰNEIT), akkor mi lesz a reakció? Elmúltnyolcév, gyurcsányahibás.

Szó szerint nem ezek szoktak lenni az "érveik" az ilyen agyhalottaknak, de ha belegondoltok, hogy mi a mondanójuk lényege, akkor mindig ugyanez a kettő dolog jön ki belőle. Ultimate argomentum a la Fidesz. Ja, és emellett aki nem velünk, az ellenünk alapon mindenki mocskos kommunista, aki meg meri kérdőjelezni őket.
Fú, ez így közben jutott eszembe, hogy mihez hasonlítanak, de csúnyán. O.J. Simpson megvan? Aki minden bizonyíték szerint megölte a volt feleségét, meg egy fickót, és az ügyvédje azzal mentette meg a börtöntől, hogy miután ügyfele fekete, ezért biztosan rasszista az esküdtszék? Ők meg, leszarva az addigiakat, gyorsan azzal kezdtek foglalkozni, hogy nehogy rasszistának higgye őket bárki, úgyhogy gyorsan felmentették. Szóval egyszerű a fidesz taktikája. MSZP-t démonizálni (már saját magukhoz képest), majd aki ellent mer mondani, arra sulykolni, hogy te komcsi mszp-s! És akkor az ember nem azzal lesz elfoglalva, hogy fenntartsa a fidesz iránti kérdőjeleket, hanem próbálja magát lemosni, hogy de ő nem is mszp-s, nem is kommunista. Gusztustalan módszer, mint MINDEN, ami fideszes.

aritus 2012.03.03. 13:53:13

@.fr: vegyük úgy, hogy igazad van, így gyüjteni pénzt csalás és/vagy adóköteles. Nosza, akkor az összes iskola összes osztályában pontosan így szednek iskolapénzt. Megadnak egy számlaszámot, rendszerint az egyik szülőét, és arra kell utalni az osztálypénzt. Követelem, hogy a NAV azonnal! hívassa be ezeket a szülőket, és számoltassa el őket!

Interlock (törölt) 2012.03.03. 14:46:22

@gróf Buttler J.: ez nagyon tetszett :-) És valahogy nagyon reálisnak is tűnik...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.03.03. 14:59:31

@gróf Buttler J.: + Nívó blog,Bogancs posztja...."Én bízom a miniszterelnök úrban,hogy legközelebb sokkal finomabb lesz az a pörkölt ... "

Amúgy meg nagyszerű,kurvajó,zseni vagy,isten vagy....:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.03.03. 17:52:39

@gróf Buttler J.: amúgy az utolsó mondatban a legtöbb igazság!:))

pjm 2012.03.03. 20:31:33

@Schindler Pistája: Bravo, az érettségi bizonyítványodat saját kezeddel állítottad ki. (pont, nem kérdőjel!!"

pjm 2012.03.03. 20:35:18

@Ironfist: gyerekek, a demokrácia lényege nem az, hogy akár még kommunista is lehet valaki? Aztán indul a téziseivel a választásokon és veszít, vagy nyer. Azzal meg csak az jöjjön, hogy mennyi ebbert gyilkoltak meg a kommunisták, aki el tud számolni a dél-amerikai indiánokkal, a spanyol inkvizícióval és a nácik-nyilasok gylikossági sorozataival. Mndegyik sorozat szégyene az emberiségnek!!

Walsh és Kirby 2012.03.03. 21:00:28

Nálam a bevétel.

aláírás:
smít páll

molaris 2012.03.04. 09:42:31

Off!
Kertész Ákos Amerikában élő és publikáló írónk, politikai menedékjogot kért Kanadában!
Mer' Őt bántják az uccccán!!!

molaris 2012.03.04. 09:43:06

Jav. és bocs: bánccsák!!!

Marcellusca 2012.03.04. 11:35:58

@nincsensapka: A 3. után a többi - tüntetésekre vonatkozó - kérdés már tök felesleges!

@gróf Buttler J.: Nagggyon jóóóó! :D
Találó fikció, hogy miért kell, érdemes több forrásból tájékozódni!
(A sorok közti olvasás képességével.)

Horizont 2012.03.04. 13:25:14

@Prof. Dr. Ásó[Mosó]Maci:
Ha szép dolog, ha nem szép dolog, nekem tetszik amit tettek :)

Ironfist 2012.03.04. 16:22:59

@pjm:
Ezt pont nekem mondod? Hiszen azt magyarázom, hogy ez a @&#>*};< fidesz hogyan démonizálja a másikat, ahelyett, hogy saját imidzsépítésbe fogna.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2012.03.04. 17:55:36

gondolkodom, egy segitsuk a NAV-ot mozgalomban, amely segitene atlathatova tenni a marcius 15-i kormanymegemlekezes resztvevoinek utazasi kiadasait. Minden buszt rendszamat fel kell irni es elkuldeni a NAV-nak, hogy nincsenek-e eltitkolt bevetelek a hatterben.

Esetleg a Millasok adhatnak adhatnak oda szemelyesen a NAVban a listat a buszokrol.

AKIsTUDATLAN 2012.03.05. 09:15:55

@.fr: bár nagyon utálom, amikor " ...de bezzeg te is eztmegazt csináltad..." módszert(tipikus fityeszes), ám most mégis megkérdezném, amikor a fityeszes "milliós" tüntetéseken kalapba dobálták a százasokat, vagy amennyit, akkor is ment ez a szoros elszámolás/elszámoltatás?

nemjogasz 2012.03.05. 18:20:32

Most milyen nosztalgia szállhatja meg viktorékat, hogy milyen szép is volt az élet 30 éve, csak bezáratták az írógépeket a lemezszekrénybe a pártfunkcival, a kulcsot meg lepecsételt dobozba, azt máris nem volt ilyen ellenforradalmár propaganda, amiben zavargásokat szerveztek március 15-én, nyugodt lehetett a Párt...
Ma meg jútyúb meg tvitter meg fészbuk, de nehéz az élet. Meg az ilyen akadékoskodókat el lehetett vinni egy kis veselerúgásra, ők meg bohóckodhatnak itt az adóellenőrökkel.
Hiába, a régi jó dolgokból nem maradt már semmi... (kivéve a hagyományos csipszet)

Bebes 2012.03.06. 03:42:30

@aritus: És kb. így lett Obama az USA elnöke: sok kis adományból, amit Paypalen meg számlára, akár 5 dolcsinként küldtek neki. Nagy mázlista a csávó, mert a hótiszta, korrupciómentes magyar politikában nem boldogult volna ilyen unortodox módszerekkel:-)

kenájkikit 2012.03.06. 10:33:19

Zero a NAV-val kávézgattok két napja?:D

debreceni.blog 2012.03.06. 13:57:12

„Minél több jogot adunk a végrehajtó hatalom ellenőrzésére hivatott szervezeteknek, annál erősebb a demokrácia. Nem fordítva.”

www.vagy.hu/tartalom/cikk/1827_hatalom_navracsics

magyarpoker · http://www.chocolatepoker.hu/ 2012.04.16. 11:15:21

Ha már NAV -ról van szó: Tudna valaki segíteni abban, hogy az új Magyar pókertörvény mennyiben vonatkozik a póker játékosok adózására és mikortól lép ténylegesen életbe?