Skip to content


       Szűrés lista

Ezért ment a sírás?

A Zöld Pardon vezetőségének nyílt levele Rétvári Bencének, a XI. kerület országgyűlési képviselőjének:


Tisztelt Képviselő Úr!

Örülünk, hogy Tabi Norbertnek írott és a Facebookon közzétett képviselői válaszlevelében nyíltan is kifejezte szimpátiáját a Zöld Pardon mellett Az abban foglalt javaslattal azonban, miszerint a ZP-t a Lágymányosi híd közelébe szeretnék költöztetni annak érdekében, hogy kevésbé zavarja a környéken lakókat, sajnos nem tudunk egyetérteni. Úgy gondoljuk, hogy a Zöld Pardon jelenleg a közlekedés és a zaj szempontjából is ideális helyen van és esetleges elköltöztetése a Lágymányosi hídhoz (Rákóczi hídhoz) több problémát okozna, mint amennyit megoldana.

A Zöld Pardon bejárata jelenleg 30 méterre helyezkedik el az éjszaka is közlekedő 4-es 6-os villamos megállójától. Éppen ez az egyik oka annak, hogy a szülők jó szívvel engedik el gyerekeiket hozzánk. Ugyanakkor az önkormányzat egyes illetékesei által számunkra informálisan javasolt, a Lágymányosi híd budai hídfőjének északi oldalán fekvő terület nagyjából 1 kilométerre van ettől a megállótól.
(...)
A zaj kérdésével kapcsolatban tisztáznunk kell egy nagyon fontos kérdést. Az önkormányzat utóbbi nyilatkozatai szerint nem a zaj okozza a problémát (ezt támasztják alá a hivatalos zajszintmérési jegyzőkönyvek is). Ha a zajt most újra problémának látják, annyit mindenképp megjegyeznénk, hogy a Zöld Pardonhoz eső legközelebbi lakóház nagyjából ugyanolyan távolságra van a Zöld Pardon jelenlegi helyétől, mint a javasolni vélt új területhez legközelebb eső házak, a Bogdánffy utcai lakótelep épületei. Tehát a Zöld Pardon csak a közönségétől kerülne messzebb, a lakóházaktól semmiképp. Nincsenek arról illúzióink, hogy a hosszú úton hazafelé tartó fiatalok beszélgetése, jókedvű éneklése egyesek számára elviselhetetlen módon növelné meg a városrész éjszakai alapzaját.

Egyszóval ha a XI. kerületi önkormányzat most is zavaró tényezőként tekint a Zöld Pardonba érkező fiatalokra, akkor a fenti helyszínen ez még hangsúlyosabban jelentkezne. A Zöld Pardon elköltöztetése nem megoldaná, hanem megsokszorozná a problémát.
(...)

A Zöld Pardon vezetősége,
2011. szeptember


nagy_terkep.jpg
2012. március 8:
Épül az új Zöld Pardon.
A Lágymányosi híd lehajtójában.

20120308-epul-a-zold-pardon-zp2.jpg(Fotó: Origo)

Ez igen! Sikerült arrébb tenni a Zöld Pardont a lakóházaktól 150 méterrel !!!

Most már csak azt nem értem, mi értelme volt a tavalyi gigantikus dráma-fesztiválnak? Ezért ment a nagy tüntetéssorozat, a sírás-rívás?

Persze a helyi Fidesz is elmehet a sunyiba, ezért köcsögösködtek? Már akkor látszott, hogy a Zöld Pardon "bezárásával" a kerületi Fidesz kurva nagy öngólt lőtt, de most tényleg sikerül mindezt megkoronázni...

Címkék: fidesz zp újbuda

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr84298314

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Boldog negyedik szülinapot szociális népszavazás! - gondolatok a FIDESZ változó ígéreteiről 2012.03.09. 09:49:51

FIDESZ? Ahány nap, annyi szerep, avagy egykori ígéretek és napjaink valósága...Immár négy éve, hogy a hőst játszva a nép élére állt a FIDESZ (egyik zsebében a KDNP-vel), hogy harcoljon a Sátántól eredő vizitdíj, a kórházi napidíj és a felsőoktatás...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Schmitt Pak 2012.03.09. 13:56:40

@FreeHungary: a38 tetoterasz, a38 orrbar, foleg az elobbi van olyan hangos mint a zp. altalaban a ketto egyszerre szokott menni

annak viszont orulok ha neked a zero a legnagyobb bajod, valoszinuleg igen boldog ember lehetsz

suhanyc 2012.03.09. 13:56:55

azért ezek a kommentek... "De a levél is érdekes, hogy a szülő jó szívvel engedi el kicsapongani a gyereket. Csak a gyerekét utáló szülő engedi buliba a gyerekét. Aki szereti, az védi a gyereket, és nem veti a gyöngyöket a disznók elé. Akkor sem, ha a korszellem ezt próbálja diktálni."

korszellem, persze... hamupipőke megvan? tiltás hatása megvan?

tollas 2012.03.09. 14:03:51

@Vittore.: Ezt nem értem, a Petőfi hídnál legalább ennyire veszélyes volt a helyzet, azzal a különbséggel, hogy ott még a forgalom is nagyobb.

Persze én egyetértenék azzal, ha a Zöld pardon valami megszűnt homokbánya helyére kerülne, az teljesen biztonságos lenne közlekedésileg.

FreeHungary 2012.03.09. 14:03:52

@Schmitt Pak: Hát a zp, a38 és zero között igen: a pofátlan hazugság zavar. Nem lakok a környéken és nem járok ezekre a szórakozóhelyekre úgyhogy mért is érdekelne?

Amúgy bárból, kocsmából van közelebb is a kollégiumhoz például a kolesz alsó szintjén, nem hiszem hogy az a38 bárja probléma lenne.

liksoft 2012.03.09. 14:04:16

@Cait: Úgy tűnik, nem érted. Majd ha lesz egy-két laposra hengerelt szórakozni vágyó ifjú, mert nem volt hajlandó tudomásul venni, hogy az autó a nehezebb, majd rájössz, a helyszín kiválasztása a rossz! Most borítékolom (az égiek adják meg, ne legyen igazam!), hogy több halálos baleset lesz, és sajnos a vétlen autós lesz elkaszálva. Egy ilyen lehajtóba "lóherébe" parkolón kívül más létesítményt telepíteni felelőtlenség, és aki ilyent tesz vagy enged, azt ugyanúgy felelősségre vonnám a későbbi balesetek során mint a résztvevőit!

Szórakozóhely igenis kell, de nem itt!

-putyin- 2012.03.09. 14:06:30

Látszik, nem ismered a környéket. tudod a régi helyen rá lehetett látni a lakóházakra a ZP-ből, tehát így a hang útjában nem állt semmi. Az új helyen ott egy rakás irodaépület, mégpedig jó magas és széles, amin a hang nem tud átmenni.

gnme 2012.03.09. 14:08:37

@dr.dr. Secnir doktor: pedig a tüzihorganyzott perforált lépcső csúszást is gátol, meg jól szűri a hányást, na mindegy ötlet szinten említettem, hogy vannak ahol nem nézik végig a gyalogosok kivégzését

dehát a mi nemzetünk nagyjai nem sokban különböznek a "halálos közellenség" c. film főszereplőjétől ha ölni kell.. ész van? nem is volt.., akkor hajrá! (virsli van? nem is volt.)

(Stump Bandi zseniális Peu504-es posztjai után megnéztem a filmet .. megláttam a "franciát" nézdmár mondom hát a' Gaspar LeMarque tanítvány, .. ez nagy film lesz)

Schmitt Pak 2012.03.09. 14:09:10

@FreeHungary: tehat akkor ennek a tortenetnek nem az a lenyege, hogy az a38 fideszkozeli tulajdonosat helyzetbe hozzak, mikozben lehuzzak az uj bort a ZP-rol es a terek restauraciojat intezo havernak is csurogjon valami, hanem hogy a zero par tiz meterrel tevedett, mert te meg lemerted es szerinted nem ugy van. ez tenyleg pofatlansag!

Schakal 2012.03.09. 14:14:59

Vajon melyik Fidroid cége akasztott megint milliárdokat az egésszel?
Mert ne legyünk már naívak, az egész ismét és kizárólag csakis erre ment ki. Fölösleges a sok hivatalos hanta a Hantakormány zsoldosaitól és tettestársaitól mindenféle röhelyes és fiktív ürügyek gyártására, amelyek olyan harmat gyengék, hogy azt csak szellemileg visszamaradott Fridióták nyelik be. Szóval elö a fábával, melyik cég lett ezúttal "kibélelve"?

FreeHungary 2012.03.09. 14:15:05

@Schmitt Pak: Pár tíz méter? Az új hely majdnem háromszor olyan messze van és szemrebbenés nélkül rajzol egy tök hazug térképet. Az index főoldalára is kirakják és az egész blogbejegyzés arra épül hogy majdnem ugyanolyan messze van az új hely a lakóktól, mint a régi. Szerintem a távolságokról szól a cikk és nem az a38-ról...

gnme 2012.03.09. 14:15:49

@Zuzu Petals: nemsoká Orbánné lesz a legnagyobb üzletember, ... elvesztik a választást, eltelik két év, a zemberek hamar felejtenek (asszem az akváriumi halak is, pár másodperc azt asse tudja hol van) és beindul majd a lopott pénzből a "bolt" a zorbánc családban is

"foggalmunk sincsen, hogy ma magyarországon, kik az üzleti élet szereplői"

ezt egy beszélgetős műsorban hallottam a királyi egyesen, a kamarai regisztrációval kapcsolatban

két üzletemberünk már biztosan van: Gyurcsányné és Orbánné.

lyken 2012.03.09. 14:16:16

@mediacapic: És? Ez nem változtat azokon a tényeken amiket írtam.

Amúgymeg a ZP egy gumicsont. Lényegesen kevesebb embert érintene akár a megszűnése, mint mondjuk az, hogy milyen mocsokságok folynak az országban.
A ZP üzemeltetőjének levelét meg is értem. Kinek ne fájna az, hogy mostantól nehezebb lesz megtartani az eddigi bevétel szintjét?

Azt nem értem, hogy itt Vastagbőrön miért erről van poszt és miért nem arról, ami tényleg számít?

[c] 2012.03.09. 14:21:36

@Virág et.: "akkor nem ő, hanem a rendszer rossz és az nem is hiba"

Meg az elmúltnyolcév, meg az EU, meg a zsidók hibája.

Schmitt Pak 2012.03.09. 14:22:40

@FreeHungary: tokeletesen ertettem, hogy mire probalsz kilyukadni csak gondoltam hagyok meg egy kis idot, hogy megint lemerd es rajojj, hogy egy ordas nagy faszsag miatt eresedsz.

ha a tavolsagok dimenziojara akarod vonatkoztatni a cikket, akkor arrol szolt, hogy NINCS SZIGNIFIKANS kulonbseg a lakokat ert zajszennyezes szempontjabol (ha mas nem a SZEMBEN UGYANUGY megtalalhato lakohazak miatt).

de ha elvonatkoztatunk az SI rendszertol akkor meg az a konkluzio, hogy az indoklas maga volt bullshit, a mostani megoldas sem megoldas, sot meg szarabb is - szokasos fidesz sztori, amihez ernek szarra valtozik (kiveve persze ami par ember zsebet illeti - de ez megint egy mellekszal ezzel ne is foglalkozz, nem a te penzed lopjak ugysem)

ubu1 2012.03.09. 14:22:58

@nyekk: Én nem vonom kétségbe, hogy ez gond. Én sem szeretném, ha ez lenne az én ablakom alatt. De ezért nem a szórakozóhely a hibás, amiért létezik, hanem az államhatalom, ami nem tartatja be a törvényeket ott, ahol az állampolgároknak arra tényleg szükségük lenne.

Zuzu Petals 2012.03.09. 14:28:10

@gnme: Efelől sajna semmi kétségem. Bár szerintem a Nyerges-Simicska duó valamint Lázárék az éllovasok. Még az ilyen kis "nék" is csak kispályások lesznek mellettük.

Rocko- 2012.03.09. 14:29:18

"Ez igen! Sikerült arrébb tenni a Zöld Pardont a lakóházaktól 150 méterrel !!!"
mutatna valaki a kijelölt helytől 150 méterre egy lakóházat?

Zuzu Petals 2012.03.09. 14:32:19

@gnme: Kedvencem a témában a Heti Válasz nagy tényfeltárója:
hetivalasz.hu/uzlet/a-vallalkozas-szabadsaga-persze-mindenkit-megillet-46559/

Párszázmilliós összegekkel dobálóznak Simicskáék meg kaptak lóbaszás fejébe 34 milliárdot + minden megbízás felét.
Fasza, nagyon fasza.

Schmitt Pak 2012.03.09. 14:36:01

@Rocko-: tehat az eredeti tavolsag + 150m-rol van szo, es hat ott a terkep, de gmapsen te is lemerheted

gnme 2012.03.09. 14:37:56

@Zuzu Petals: előtérben az arcok változnak, a háttér marad, ... ezért fogok innét lelépni

jancsibá féle hobbista barmok nekem ne szövegeljenek arányos közteherviselésről

totalcar.hu/magazin/velemeny/2011/02/09/jani_jani_kellett_ez_neked/

political ideology 2012.03.09. 14:39:06

Már megint megy a TrollLol az index fórumokon...és ezt baszod kirakják főoldalra..na mind1, legközelebb lehet fényesebbre kell szopni a Molnár gyula faszát.

CUPPP

Silent Bob 2012.03.09. 14:41:21

@Schmitt Pak: Hagyjátok már a faszomba az a38-at. Soha nem volt a ZP konkurenciája, teljesen más jellegű zeneileg is és a közönsége is. Mondjuk tény, hogy annyival jobb lesz, hogy nem kell a ZP-s dzsipókat meg suttyókat kerülgetni odafelé.

ladislaus 2012.03.09. 14:41:36

Te mennyi idő alatt futnál le 150 métert?

lobster thermidor 2012.03.09. 14:41:43

@mediacapic:

Eztet mondottam!
A pumpa meg azért kell, hogy jól fejbe lehessen somni, aki részegen a bringaúton kóvályog.

ladislaus 2012.03.09. 14:44:18

egyébként meg felfújva pont az ilyen ratyi bloggerek által lett ez a téma, szóval öngól az nálatok van...

Schmitt Pak 2012.03.09. 14:45:16

@Silent Bob: igazabol tokre szeretem a hajot azon keves helyek koze tartozik ahova meg neha el szoktam menni. teny, hogy kicsit mas a celkozonseg, de peldaul a koncerteknel van egy eros atfedes. nem egy olyan kulfoldi djt es hazai zenekart lehet emliteni akik mindket helyen zeneltek mar nem is egyszer.

annak en is kurvara orulok hogy nem lesz ott a ZP, felolem fel is egethetik az egeszet, kimondom egy kurvanagy szennyedek az a hely SZERINTEM.

de hogy nem a zajartalom miatt kellett mennie az viszont teljesen biztos.

Rocko- 2012.03.09. 14:46:47

@Schmitt Pak: megnéztem a térképet, ezért nem értettem, mert ez a 150 méter akkor nem abszoult érték (aminek próbálják felüntetni), hanem relativ.
ez így kb. bulvár.

lobster thermidor 2012.03.09. 14:49:35

Amúgy a takszisok hajnalban a buli után ott fognak puposkodni a híd lehajtóján?
Vagy esetleg lezárják a jobb oldali sávot, hogy a forgalom ne akadályozza a felhőtlen részegedést...

Silent Bob 2012.03.09. 14:56:12

@Schmitt Pak: Nyilván nem, de nem is azért, hogy az a38-nak több legyen a látogatója.

satho 2012.03.09. 14:57:08

Én káp 2-ről is hallottam a ZP zaját, pedig egy légópincében voltam. Gondolhatjátok milyen hangos volt! :)

A hosszúhaj a hülyezene meg a vellanygitár kádár idején is tiltott volt. Remélem ezek a régi jó dolgok azért megmaradnak :)))

FreeHungary 2012.03.09. 14:58:03

@Schmitt Pak: A cikk azt akarta bizonyítani hogy nincs lényeges különbség a távolságban, de ez hazugság, mert nagy különbség van. Engem az idegesített, hogy kiválasztott egy lakóépületet ami majdnem egyenlő távolságra van a két helyszíntől és ehhez képest méricskél.

Hülyének nézi az embereket a cikkíró és ezt nem mindenki szereti...

satho 2012.03.09. 15:02:01

Ja :) Káposztásmegyer 2

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.03.09. 15:13:33

@Virág et.: nekem mondod? A kanadaiak visszajelzésére várok, bőröndök becsomizva, viszem az asszonyt, gyerekeket is. Nem lehet élni ebben az országban.

Kandeláber 2012.03.09. 15:19:53

Hallottam valakitől, hogy nem engedték be a Zöld Pardonba, mert Lonsdale póló volt rajta.
Na, most már a Che Guevara pólósok sem mehetnek be.
Hehe.

travishenderson 2012.03.09. 15:20:36

150 m sem kevés, de valójában több az, mint 300 méter. Zero, ne csúsztass, bazmeg!

travishenderson 2012.03.09. 15:22:15

Ha meg úgy lenne, ahogy, mert lényegében úgy van, akkor tényleg, mire is ríttak a zöldpardonosok, ha lényegében ugyanott maradtak. Kapják be a Demszky Gábort!

nu pagagyí 2012.03.09. 15:32:51

A fideszes szarkavarás csak azt a célt szolgálta, hogy megmutassák ki az úr a háznál. Mindenkit ide-oda rángathatnak, mindenkinek kuncsorogni kell mindenért, senki és semmi nincs biztonságban.

barbie83 2012.03.09. 15:37:39

Egyszer valaki úgyis bekattan és bedob arra a szarra egy kézigránátot vagy tüzet nyit egy gépkarabélyból. Aki szórakozóhelyet akar nyitni, az tegye a saját telkén.

daito 2012.03.09. 15:39:24

Istenem, megint ZP. :-)

1. Nem lakom ott, CSAK dolgozom. Konkrétan közületek kevesebben dolgoznak - laknak közelebb a régi ZP-hez, az irodaablak (Ericsson-nak nevezett Science Park épületében) pont ránézett.
Nem tudom, hogy ki - hol, milyen épületben lakik itt a környéken, de bent az irodában sokszor - főleg a vége felé nem hallottam a kinti zenét. Mondjuk nem 3-as üvegből van az ablak, meg nem is aludni járok ide. (Ez utóbbi így is felemás, mert olyan helyen lakom, ahol CSEND van. Nincs 2x3 sáv, villamos, folyó, egyetem a szomszédságban; ha az utcában nyávog egy macska, akkor már nálunk zaj van. Szerintem elmenne a 4-6-os az ablakom mellett, főbe is lőném magam.)

A zajról még annyit, hogy szemben a Kármán Tódorból sokszor nagyobb hangzavar jött ki - mondjuk nem abba az irányba "szólt", mint a ZP. Majd rájönnek a kedves szomszéd lakók, hogy "már nincs is ZP, és még mindig brutál a zaj". (Kívánom, hogy ne így legyen.)

2. Sokan leírják itt, hogy a vendégek ordenáré viselkedése volt a probléma.
Az, hogy kint KÖZTERÜLETEN, hogyan viselkednek a fiatalok / vendégek, az NEM a szórakozóhely dolga. Persze, ha eldózeroljuk a helyet, akkor problem solved. Ellenben, ha eltolod 2-3-500 méterrel, akkor még mindig ott lesznek a fiatalok.
Nyílt, szabad placc, elrejtve a szemek elől. Mond ez valamit?
Aki kicsit is elmélyedt a ZP témában, az tudja, hogy a fiatalok nagy része kint legelt a parkban (ZP - Science - egyetem közötti részen). Ami rohadtul közterület, ami még mindig meg van, és ha lesz a közelben szórakozóhely (most is van), akkor a jó idő bekövetkeztével ugyanúgy itt fognak dekkolni a gyerkőcök. Buli előtt, buli közben és utána. Ki lehet feküdni, sörözni, cigizni, sötétben benyúlni a másik ruhájába, elvégezni kis és nagy dolgot, ordenáré módon viselkedni.

A parkok a városban mindig, mindenhol ezzel járnak - ha nem járőröz ott a basij - helyi vallási rendőrség, hogy megbotozza a hülyéket. ÉS ez a LÉNYEG. Itt, ahogy Budapest más részein, meg az országban, nem divat már a közterületi rendőrségi munka. Rendőr, közteres - igen, éjszaka. Aki a KÖZTERÜLETEN járőrözve észleli a problémát, pofán veri / igazoltatja / csendre inti a fiatalt. Nem kellene ám állandóan, mert gyorsan tanul az ember fia. Ha hagyják a parkban békésen heverni és cigizni, mert nem szemetel és nem óbégat, meg van közterületi WC - szintén antihungarikum - akkor a "problémák" fele nem lenne. De így lesz. Ahol szórakozóhely van és lesz, ott ez a probléma elő fog kerülni.

Ez NEM ZP kérdése, de az biztos, hogy a ZP jelentősen rátett egy lapáttal. Lehet, hogy ez most el fog tolódni, de az új hely környéke sokkal jobban szem előtt van, mert sokkal kevesebb a bokros - fás rész, több az irodaépület; nem lepődnék meg, ha továbbra is itt (a parkban) lenne a droidsereg; már csak azért, mert a 4-6-os a fő éjszakai közlekedési eszköz...

barbie83 2012.03.09. 15:40:59

Magyarországon is vannak ám Breivikek, csak a rendszer még nem érte el az ingerküszöbüket. Elég ha egyvalakinek eldurran az agya, ezrével fogják követni és itt akkor kegyetlen vérengzés lesz, politikusok és gazemberek fognak minden fán lógni kibelezve. El sem hiszik, mennyire közel van már ez az idő.

Kuruttya 2012.03.09. 15:48:30

-A hely gyakorlatilag ugyanolyan, mint a régi, amennyiben egyszer átvezetődik az 1-es villamos a lágymányosin. Akár abban is reménykedhetnénk, hogy a ZP megpróbál lobbizni annak érdekében, hogy ez minél hamarabb megtörténjen.

-A kérdéses lehajtón nem közlekednek 70-el az autók, mert egy baszott éles kanyar van előtte. Minden nap arra járok.

-Álszenteskedő faszság, hogy az előző helyet azért kellett bezárni, mert bármilyen lakót is zavart a zaj. Mivel ez mégmesszebb van bármilyen lakóháztól, nyilvánvaló, hogy ez még annyira sem zavarhat, tehát ez nem érv. Az éjszakázós infoparkosokkal meg ne röhögtessünk már, az ELTE/BME campus meg a régi hellyel is tele volt részeg fiatalokkal.

-A biciklisek majd vigyáznak.

Mindezek ellenére a költözés alapvetően felesleges, és egy kurva nagy fidesz öngól. De azért én nagyon örülök, hogy újra megnyit a ZP. A legjobb hely tinilányokat dugni. ;)

T@Z 2012.03.09. 15:49:14

Ne már! Most akkor a kerékpár út is teljesen használhatatlan lesz egész nyáron... :(( Nagyon remélem, hogy a bejárat a Duna felől lesz, és csak ott, különben nagyon sok gázolásra lehet számítani.

barbie83 2012.03.09. 15:55:55

Ez a hely is csak addig lesz nyitva, amíg az első kamion le nem hengerbucskázik pont bele az alant részegülő tinik közé.

denevér3333 2012.03.09. 16:26:34

Alapjába véve nem volt baj ha a kedves fiatalok az infópark és egyetem részen ittak! Legalább másnap láthatták mit basztak széjjel éjjel!! Azonban amikor itt az elkerített játszótérre másztak be nem egyszer vagy az ablak alatt hőbörögnek itt a benzinkútnál na akkor kinyílik a bicsak a zsebbe!
Szóval ha valaki nem ért a szép szóból akkor pofán lesz baszva ha a játszótérre mászik be a hülyéje akkor szép szó nélkül lesz seggbe rúgva azt garantálom!

rug82 2012.03.09. 16:31:11

Anno én emiatt a baromagyú kábszeres állati csürhe vonzáskörzete miatt költöztem el Budáról...

KKKKKKKKK 2012.03.09. 17:17:15

@rug82: De most már minden oké, nem?

gnme 2012.03.09. 17:22:54

a kivéreztetés gördülékenyen megy
a tiszta jóakaratú az intézkedések meghozzák a gyümölcsöt: a sikert

zorbán piktor éppen most papol arról milyen nagyszerű dolog a családi cég, ez emó jövője (..aki a szöveget írja neki, az most ezt gondolja .. nem.. nem Orbán gondolja ezt, az csak felolvassa .. ha ő ezt gondolná, kiálna A4-es lapok nélkü és azt mondaná: ba*átok meg elmondom mit gondolok .. hisz tudok beszélni, nem kell szövegíró nekem, elmondom a saját gondolataimat)
hát persze .. ha a többi elmegy .. ugye más nem marad (ha ló nincs jó a kecsege is)
hvg.hu/kkv/20120309_philips_fehervar_kirugas

a zp beleillik ebbe a képbe, tisztán politikai .. pont ugyanaz a doog, mint ami miatt a siker jegyében be akarják zárni pl a Péterfy kórház és baleseti központot

rug82 2012.03.09. 17:33:01

@KKKKKKKKK: Igen, az új helyemen normális EMBEREK és nem fülbevalós, buzi kábszeres tetvek vannak!!

salamander 2012.03.09. 17:41:42

Hát még szép, hogy a pénzátirányításról szólt az egész zöldpardon kérdés.
Tarlós egy igazi kétkulacsos szélhámos...
Ki tudja melyikük volt előbb, Orbán vagy Tarlós?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Aki budapesti értelmiségi, az tudja hogy az SZDSZ valóságos fellegvárat épített ki ebben a városban ami annyira zárt, hogy még egy bolhafing sem jut át rajta.
Mindenhol csak ők, csak ők és csak ők szerepelnek . (Még most is, csak már egy bolhafing [magnyi fideszes] átfér ).

***

Secnir 2012.03.09. 17:50:15

@MacPhisto:
na mesélj, akkor hogy volt:
index 24 óra keresés ZP RIO

Németh András 2012.03.09. 18:08:18

@tejcsokoládé: a Hortobágy ellen előre tiltakozom, maradjanak a ZP vendégei meg a helyi lakosok is ott pöstön akarom mondani budán.

A hortobágyon még élnek egészséges birkák és szarvasmarhák akik nem valószínű hogy fel tudnák dolgozni ezeket a homosapienseket, nem is beszélve védett lepkékről vagy épp az ugróvillásokról.

Szóval TILTAKOZOM a ZP és/vagy a bp-i lakosság Hortobágyra történő költöztetése ellen!!!

Metál -e a bimetál? 2012.03.09. 18:12:15

HR-esként több jelöltet csak azért szórtam ki mert facebook profilján ZP vagy más liberális fertő volt feltüntetve mint hobbi. csak ennyit akartm mondani

ugatodino 2012.03.09. 18:13:34

nem tudom, de én nagyritkán, ha lerészegedem még akkor sem állok neki úttesten rohangálni.

Németh András 2012.03.09. 18:16:21

@Balt: na ebből is látszik hogy nem a zp volt a hibás hanem a közértek :D hisz ott adták az alkoholt üvegben amit aztán eldobált a jónép :D

zárják be a ZP környékén az összes éjjel-nappalit!!! :D

felka 2012.03.09. 18:26:24

éppen ma jártam arra, láttam, hogy túrják a földet..azt hittem csatornázási munka folyik..
nem lesz kissé kevés az az alapterület?

Németh András 2012.03.09. 18:33:17

@kovi1970: hülyék a szülők, ennyi. És az egészben a legmókásabb hogy a mai tizenévesek szülei hány évesek is? Úgy cirka 35-45, na hopp és mit is csinál ez a generáció? Dolgozik a hivatalban vállalkozósdit játszik, játssza a politikust és leginkább ez a korosztály az aki el tudta érni hogy a ZP el legyen paterolva (felhasználva az eggyel fölöttük lévő generációt, akik hatványozottan zajérzékenyekké válnak miután kikapcsolták este a "dáridó" meg a "bk" után a bömbölő tévét). Ráadásul pont ez az a generáció akik a fene nagy rendszerváltás utáni szabadságba nőttek már bele, ezek irányítják az országot, ezek vezetik(félre) a népet, és ezek azok akik már a saját gyereküknek nem tudják megtanítani hogy kicsi lányom az nem frankó hogy tizenötévesen hánysz a bokorba, miközben az ánuszodat maszírozza két srác...

Szóval olyan nagyon aranyos amikor itt tépik a szájukat a szülők meg a nagyszülők hogy hogy viselkednek a gyerekek. Hát teccet volna megtanítani nekik! Vagy lehet hogy ők sem voltak sokkal különbek...

suhanyc 2012.03.09. 18:48:02

@rug82: csavargyár? áncsi néni kiskocsmáj, pultos? tszben traktoros?

tizenegyker 2012.03.09. 18:49:38

A posztban szereplő térkép csúsztatás. A Karinthy kereszteződése előtti lakóépület 300 méterre van a megboldogult ZP-től. Viszont a ZP-s vagy Riós közönség állandóan a ház előtt cövekelt le, hogy elfogyasszák az olcsóbb piát, mielőtt elkezdik a "szórakozást". Az új hely és a Bogdánfy utca közötti távolság pedig 600 méter, és ami a legfontosabb, nem onnan vezet az út a ZP-hez, tehát nem fogják a lakókat zavarni.

Németh András 2012.03.09. 18:56:58

@daito: a közteres rendőrös meglátásoddal teljesen egyet tudok érteni!

suhanyc 2012.03.09. 18:57:17

@Metál -e a bimetál?: és fogadjunk erre még büszke is vagy, rosszfej

Metál -e a bimetál? 2012.03.09. 19:07:16

@suhanyc: büszke vagyok hogy a legjobb embereket választom munkatársnak. aki esténként betépva széthányja a belét, az maximum bkv-snak vagy valami alja munkára jó

Németh András 2012.03.09. 19:11:26

@ugatodino: hát nekem a fősulin egyszer befigyelt (illetve egyre emlékszem), ahogy a kevésbé részeg lányok mesélték később a legjobb az volt amikor megállt egy taxi kiugrott belőle két fő kétajtós szekrény, cirka 20 másodperc alatt mindenkinek lekevertek egy sallert majd vissza a kocsiba és mentek tovább... mi meg csak pislogtunk hogy mi történt. Én azóta is jót szoktam mosolyogni a sztorin.

De volt szökőkútban fürdés, óbégatás (mi azt hittük nótázunk) a belvárosban úgy hogy ránk hívták a rendőröket. Sőt egyszer egy-két évvel később már öregdiákként is sikerült eljutni arra a szintre hogy hamburgerezés közben ellopták a céges mobilom és fel sem tűnt...
Sőt egyszer pesten még valami házibuliból menjünk le egy szál semmiben a mekdöncibe sztori is volt, ezt így 30 évesen már szégyellem, be nem tenném a lában manapság a mekdonaldszba :D
Habár az igaz hogy ezek a sztorik a 18-23 éves korszakomban estem meg velem és nem a 13-18 köztiben.

Na mindegy néhány év és én is azt fogom hinni hogy angyalka voltam fiatalkoromban :D

suhanyc 2012.03.09. 19:14:51

@Metál -e a bimetál?: érdekes meglátás. rengeteg programozót, tehetséges grafikust, szövegírót, fotóst, építészt etc ismerek, és elenyésző hányaduk nyíltan jobboldali vagy liberális, a nagy többsége apolitikus, vagy nem viszi be a munkahelyére a nézeteit. mert az nem oda való, tudniillik az ember mércéje a tehetsége és kitartása.
te beviszed. ez gáz. nagyon gáz. az ilyenek miatt, mint te, jutnak nem szakemberek, hanem pártpolitikusok szakmai pozíciókba.

nyulontul (törölt) 2012.03.09. 19:15:18

@rókuci: Nekem is ez jutott eszembe. Tekintve, hogy magántulajdondonban van, ha elkezdik leamortizálni, akkor valószínűleg hamar fizetőssé fog válni a belépés.
Én itt lakom a gáttól 800m-re, így ha jó az idő, alap az esti kocogás / séta. Most a környék utolsó nyugis terepét is hazavágják.
:(

Metál -e a bimetál? 2012.03.09. 19:17:09

@suhanyc: egy szóval nem említettem a politikát, de öngólt rúgtál, ha szerinted betépett, részeg fiatal csak liberális lehet

suhanyc 2012.03.09. 19:20:03

@Metál -e a bimetál?: "...ZP vagy más liberális fertő volt feltüntetve mint hobbi." ?????? én rúgok öngólt??

Frizuravarjú 2012.03.09. 19:33:54

Jaj de jó, akkor talán végre átmegy majd az 1-es tuja a hídon!! :))

pimpalini 2012.03.09. 20:05:05

Ez a poszt szánalmas és trágár.

Az ember egy ideig még eltűri, hogy hajnalban hazafelé megy egy birkacsorda. Megy a kiabálás, az üvöltözés, egyszóval a "kultúráltság". Szemét mindenhol, stb...

Most majd ugyanez lesz, csak a pusztában.
Nem mintha érdekelne annak a pár háztömbnek a lakossága. Ha elmegy a villamos az ablak előtt már több a zajszennyezés, mint a bömbölő basszussal.
Persze 150 m is számít, mint tudjuk.

Metál -e a bimetál? 2012.03.09. 20:05:45

@suhanyc: GÓÓÓÓÓÓL (csak az a baj hogy rólad pattant be a saját kapudba). így már érted?

facsig 2012.03.09. 20:07:17

Sokan féltik a Kopaszi gátat. Az a Duna másik partján van. Ha valaki átsétál a Lágymányosin és még van ereje randalírozni arra befizetek. Ilyen alapon a Kőruton is csinálhatják ezt.

pimpalini 2012.03.09. 20:11:29

Persze a hely kiválasztása nem túl emberbarát. Jól látszik, hogy nincs aluljáró! Ami ugye a Petőfi-hídnál volt. Valószínűsíthető, hogy az emberek futkosni fognak az úton. PErsze ezt megtették a Petőfi-hídnál is, minek lépcsőzni, ugye, csak hát ahol nem is lehet, ott nagyobb a balesetveszély.
Szóval érdekes lesz. Egy éven belül lesznek itt halálos áldozatok (bár ne lennének).

Magáért a szórakozóhelyért nem kár. Régen jó volt. Tényleg. De az utolsó években már alig. Ők is keményen rámentek a pénzre.

nyulontul (törölt) 2012.03.09. 20:13:09

@facsig: Ebben tévedsz. A Kopaszi-gát a budai oldalon van. A leendő ZP és a gát bejárata között lesz kb. 150 méter.

suhanyc 2012.03.09. 20:14:41

@Metál -e a bimetál?: hát srác, ezt magyarázhatod, attól hogy hangosabb igazabb nem lesz. de persze az én apukám erősebb ezért nekem van igazam is egy szint. ,)

facsig 2012.03.09. 20:20:03

Elnézést. Igazad van. Pedig már a híd megépülése óta járok arra kocsival.

hamisnero 2012.03.09. 21:09:27

@barbie83: látom kislány (hacsak nem klausbarbi, de az is lány volt, csak a hátsó bejáraton) provokálnál szépen, nem is válaszolnék rá, csak unalmas. így csak puszta barátságból szólok. ha a frusztrált és elnyomott szánalmas testbe szorult egód így nyilvánul meg, azt csak és kizárólag a neten engedd szabadjára, mert perszonális interakciókban lehet, hogy egy felnőtt (a te intellektusodat tekintve a tizenhat éven felüliek) véletlen nagyon megüt, és akkor az igen fájni fog. ami a breiviket illeti, ne akard példaképül tűzni, mert az csak fegyvertelen, és jámbor közegben tudott hatásos lenni, itt meg akad pár ember, aki gyorsan és hatásosan tudja viszonozni a tüzet.

agadou 2012.03.09. 22:22:41

Van némi tapasztalatom a ZP zaját illetően. A kételkedőknek annyit: a Duna másik partján, közelebb a Kálvin térhez mint a Boráros térhez, a Lónyay ás a Mátyás utca kereszteződésében - a parttól egy utcával beljebb, légvonalban kb. egy kilométerre a ZP-tól - nem lehetett nyitott ablak mellett aludni, ha szólt a zene ZP-ben.

A csürhére nem akarom pazarolni a szót. Mi, szülők vagyunk a hibásak, hogy ilyennek neveltük a gyerekeinket.

A ZP-ról: Néhány alkalommal elmentem. Ha már aludni nem tudok, akkor legalább élvezzem egy kicsit a zenét. No ez nem egészen így volt, egyébként is elmentem volna. Elég elszomorító, hogy a fiatalok ilyen helyen érzik jól magukat és ez számukra a szórakozás. A többi szórakozó helyhez hasonlóan az egész ZP a fiatalok lenyúlásáról szól, köze nincs a kulturált szórakozáshoz. Persze, ha valakinek a szórakozás kimerül a lerészegedésben, a drogban, a részeg dugásban, akkor jó helyen jár a ZP-ban.

A szerzőknek természetesen eszük ágában nincs a fiatalok kulturált szórakozása, csak a pénz, meg a pénz. Senki ne gondolja, hogy sajnálják szegény fiatalokat mert többet kell gyalogolniuk. Attól félnek, ha többet kell gyalogolniuk akkor kevesebben mennek el és nem lesz olyan jó "buli" a buli. A régi helyen bizony sokszor volt tömegnyomor. Hogy nem történt a West End-ihez hasonló eset csak a szerencsének köszönhető.

sanche · http://elakadasjelzo.blog.hu/ 2012.03.09. 23:02:38

Te jó ég, és már épül :-/ Ez azt jelenti, hogy azok a drogos, alkoholista mocskok, akik magukat szórakozó embereknek titulálják, most a Kopaszi gátat fogják összehányni, hugyozni.. Remek.. Eddig az egyetemfele ment térdig sörösüvegekben az ember, most majd a város legklasszabb parkját fogják szétrombolni, király..

sanche · http://elakadasjelzo.blog.hu/ 2012.03.09. 23:08:11

@facsig: Sajnos nincs igazad. A ZP környéke is nagyjából akkora körben volt szétzúzva mindig, mint amennyire a Kopaszi van. Sőt..eleve, akik BKV-val a kopaszira mennek, azok amúgyis ott szállnak le a buszról..az még részegen sem távolság, cserébe az egyetlen hely, ahol kedvükre tudnak vandálkodni. Bár van ott elvileg kirendelt rendőrség.. remélem teszik majd a dolgukat.

Nem mellesleg a ZP eddigis, már a körút egy nem is kis részét is meghatározta, főleg a villamosét..telle hullarészeg tizenévessel, többsége oda/onnan ment jó pár megállónnyi "övezetben". Ha éjjel nem zárják le jól a parkot és nem védik nagyon keményen, akkor annyi neki..

Zuzu Petals 2012.03.09. 23:18:46

@satho: :D Mi meg lementünk tavaly a Balcsira, aztán egyszer csak meghallom, hogy valahonnan szól a Kispál, amit egyébként kurvára utálok, ezért biztos voltam benne, hogy nem én tettem be. Valaki mondja, hogy ma van Kispál a ZP-ben. Hát baszki! Nem gondoltam, hogy a víz így viszi a hangot.

Schmitt Pak 2012.03.09. 23:19:40

@Rocko-: ezt beszeljetek meg tik szerintem attol meg demagog az egesz szitu

Schmitt Pak 2012.03.09. 23:21:49

@FreeHungary: igazad van, a tenyek azok tenyek

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.03.10. 00:07:36

@nemecsek ernő áruló: Szeritem meg jobban tennéd, ha kisétálnál a helyszínre....

windex 2012.03.10. 09:10:20

@Metál -e a bimetál?: óriási hiba volt téged hr-esnek felvenni. a szemléleted felületes, formalista, korlátolt és sztereotíp. és nagyon sok a baj vele, különösen szakmailag. 1 aki oda jár, liberális, tehát ki vele - bevallottan nem fontos neked a szakmai kvalitás. 2 zp-be az a korosztály, akit te felvettél, nemigen járt (mert nem tini) , max a szeparéba - bár gondolom, nem tudod, mi az. 3. a cégnek ártasz, ha nem szakmai preferenciák határozzák meg a választásodat, hanem az arrogáns, hatalmával visszaélő düh. 4 tökmindegy, hova jár az, akit felveszel - és ugye te nem alja munkára vettél fel embereket -, az a munkahelyét nem keveri a szórakozzóhellyel, és nyilvánvalóan nem attól fog jobban, vagy rosszabbul dolgozni, hogy hova megy a hét végén bulizni. a főnöködnek ki kellene rúgnia téged, és nem azért, mert jobbos vagy, hanem mert kártékony.

Endiman1980 2012.03.10. 09:40:06

miért nem rakják a ZP-t a kopaszi gát utáni hatalmas üres területre? az most csak gaztenger.....
az erőmű melletti hatalmas részre gondolok.

ezen a most tervezett helyen tényleg ott fognak ugrálni a részeg fiatalok az autók előtt a lehajtónál

Reggie 2012.03.10. 12:51:59

@Endiman1980: Nem kell felteni oket, parat elbasznak es mar nem ugral a tobbi.

pimpalini 2012.03.12. 14:45:11

@Endiman1980:

Szerintem leginkább Mogyoródon lenne helye a Forma-1-es pálya közelében. Ott senkit sem zavarna a tömegek kultúrált szórakozása.

pimpalini 2012.03.12. 14:53:23

@windex:

Én mindig mondom, hogy a hr-esek többsége alkalmatlan a feladatára. De ez a kisebbik baj.
A nagyobb gond viszont az, hogy öntelt, ostoba és rosszindulatú. Ez ellen sajnos nem lehet tenni. Csak tudnám, hogy ki a nyavalya neveli ki ezt az ember alatti fajtát... Kinek jó ez? Az, hogy ilyen arcok döntenek más emberekről? Emberek életéről?
A hr-esek többsáége nem szakmai alapon dönt, mert még ahhoz is ostoba, hogy rájöjjön: az oly kedvelt paneleket és keresztkérdéseket simán át lehet vágni. Sokuk minimális emberismerettel rendelkezik, ami egy szemályzetisnek alapkövetelmény lenne.
Helyette inkább öntelt és nagyképű emberek, akik az átlag munkavállalót csak egy újabb problémaforrásnak tartják.
Szívem szerint kőbányába küldeném őket lapátolni, nem lenne kár értük. A kövekkel beszélgethetnének egész álló nap.

A lényegről meg:
Annyira mindegy, hogy egy ember hová jár szórakozni. Egyedül az számít, hogy a munkahelyén megállja a helyét. Egy jó munkaerőnél teljesen mindegy, hogy a magánéletében mit csinál. Attól, hogy valaki motoros bandát vezet, embereket ver, marhát tenyészt, lószőrt borotvál, vagy éppen ittasan mulat a zp-ben, még simán lehet egy cég vagy önkormányzat legjobb dolgozója.

Csak ugye az a baj, hogy a buta és rosszindulatú hr-es nem tud mi alapján dönteni (mert minimális emberismerete sincs), s "kénytelen" a szakmaiságon túllépő maflaságok szerint kiszórni a jelentkezők többségét (pl. horoszkóp, magánélet, szabadidő eltöltése, hobbi, stb...).

értetlen???!!! 2012.03.13. 15:46:52

tényleg miért nem pattintják át a kopaszi gáthoz???
ott mindenki nyugodtan ihatna, bulizhatna, randalírozhatna szabadon amerre lát és talán egyet sem csapna el egy kamion...

kinek lesz ez itt egyáltalán jó???

Frizuravarjú 2012.03.13. 19:57:53

@értetlen???!!!: mert a kopaszi gát egy pénzes cionistáé ( Leisztinger Tamás). Őket nem lehet zavarni holmi zajjal és randalírozással.

értetlen???!!! 2012.03.14. 12:13:07

Sokkal jobb lesz a közvetlen mellette lévő irodaparkot szétbombázni, graffitizni, tönkretenni és miközben oda szédelegnek a részeg fiatalok néhány talán nem jut át a kamionok és buszok között...
pffff
miért is kellett ilyen gyorsan és titokban nekiesni az építkezésnek...??? A büszke bezárást bezzeg hónapokkal előtte már lebegtették

windex 2012.03.14. 13:44:46

@pimpalini: köszönet a pontos, objektív, indulatmentes, lényegretörő látleletért :-)

Németh András 2012.03.14. 14:41:25

@Frizuravarjú: ez ugyanaz a fickó aki a nagyon szerteágazó baloldali kapcsolatai ellenére a fülkeforradalom után a bölcs vezető felszólítására megvette a Diósgyőr focicsapatát hogy bevágódjon azon az oldalon is?

értetlen???!!! 2012.03.14. 16:31:08

@Németh András: Lehet labdarúgó stadion lesz a kopaszi gát területen és ezért nem fér oda a ZP :)

Frizuravarjú 2012.03.14. 18:35:46

@Németh András: Szerintem igen. Kíváncsi lennék egy listára, hogy mi van az ő és családtagjai nevén.
Sebaj, lesz mit elkobozni, ha eljön az elszámoltatás ideje.

Németh András 2012.03.15. 18:30:48

@Frizuravarjú: ezeknek a fajtáját max a Jóisten közvetlen beosztottjai számoltatják el, de még lehet hogy őket is le tudják fiz..., akarom mondani meg tudják győzni

Nzoltan 2012.03.19. 18:19:04

Most akkor a csürhe 500 méterrel odébb vonul "igényesen szórakozni"?
Mekkora problémák vannak ebben az országban.

:-)

süti beállítások módosítása