Skip to content


       Szűrés lista

Simicska Lajos számára nem jól indul ez a hét

A központi költségvetésből csak olyan szervezet részére nyújtható támogatás, vagy teljesíthető szerződés alapján kifizetés, amelynek tulajdonosi szerkezete, felépítése, valamint a támogatás felhasználására irányuló tevékenysége átlátható.” - Magyarország Alaptörvénye

"A 2012. január 1-jén fennálló szerződésekre és támogatási jogosultságokra, valamint a folyamatban lévő, szerződéskötésre vagy támogatás nyújtására irányuló eljárásokra az Alaptörvény 38. cikk (4) bekezdését és 39. cikk (1) bekezdését törvény erre irányuló rendelkezése esetén, a törvényben meghatározottak szerint kell alkalmazni." - Magyarország Alaptörvényének átmeneti rendelkezései

Pethő András az [Origo]-nál egy remek cikksorozatban szedte össze, hogy a Közgép "trükkök százaival" titkolja a tulajdonosi szerkezetét. Ami ugye azért érdekes, mert az elmúlt másfél évben a Közgép közel 200 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert el, a legnagyobb állami tenderektől a kisebb önkormányzati munkákig, egyszerűen mindent vittek, amit csak tudtak, és ezenkívül pedig van még egy friss, 34 milliárd forintos MFB-hitelük is.
Az NFM (ahol a politikai főtanácsadó Nyerges Attila állatorvos, Nyerges Zsolt testvére, aki éppen a Közgép elnök-vezérigazgatója) az Origo megkeresésére közölte, hogy az Alaptörvény átmeneti rendelkezése értelmében "a tulajdonosi szerkezet átláthatóságának követelménye nem vonatkozik azokra a szerződésekre, amelyeket még 2012. január 1. előtt kötöttek."

Úgyhogy nem maradt más hátra, mint lefőzni egy jó nagy adag kávét, és megvárni a Közgép első nyertes közbeszerzését 2012-ben, és bízni abban, hogy egyik állami cég sem lesz olyan botor, hogy nyíltan megszegje az Alaptörvényt.

2012. március 28-án jött a hír, hogy -micsoda meglepetés- a Közgép és a Magyar Aszfalt alkotta konzorcium nyerte meg a NIF Zrt. közbeszerzési eljárását Győr keleti iparterületének körüljárhatóságát biztosító közutak fejlesztésére, 3 milliárd értékben.

Szegény Németh Miklós, Közgép vezérigazgatója, nem tudott mit tenni, nehéz szívvel vetette papírra ezt a mondatot: "Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt. tényleges tulajdonosának minősülő természetes személy dr. Simicska Lajos.”, amely a Népszabadság birtokába jutott.

A politikai korrupció ás átláthatóság felé vezető rögös út egy jelentős állomása, hiszen feketén-fehéren kiderül azt, amit csak sejtettünk, de bizonyítani senki sem tudta:
A Közgép Simicskáé.

Innentől kezdve nincs megállás, ha offshore vagy ismeretlen tulajdonosú cég nyer állami, önkormányzati közbeszerzését, már mehet is levél az Alaptörvényre hivatkozva, hogy kérjük szépen ki is a tulajdonos.

Ha a Főnök lebukott, akkor a kisebb halak számára sincs menekülés.

Különben is:

18683179.jpg

Címkék: fidesz simicska

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr204452734

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lottó szelet tuti ötössel 2012.04.18. 12:56:23

Ha azt kérdezi bárki, lehet-e Magyarországon tisztességesen boldogulni, azt kell válaszolni: mi az, hogy? Sőt, nagyon is! Mi sem példázza ezt jobban, mint a Közgép Zrt., amelynek tavalyi évi nyeresége közel hárommilliárd forint volt. Ahelyett, hogy jó ...

Trackback: Viktor, rúgjatok csak bele Magyarországba! 2012.04.16. 12:40:04

Mi a köztársasági elnök szerepe? Hogyan lehet porig alázni Magyarország lakosait? Maradt-e egy csöppnyi jóérzés is a FIDESZ vezetőiben?  Áder vagy Kövér lesz az köztársasági elnök? Sok kérdés, ráadásul szomorú kérdések. Azonban az utolsó talán nem...

Trackback: A kormány 2013-tól adókötelessé tenné az adókat is 2012.04.16. 12:39:27

Egy friss kormánypárti előterjesztés értelmében 2013. január 1-től megadóztatnák az adókat is.- Ennek oka, hogy a mintegy 2478 adónemből és különböző járulékból befolyó összegek rendszerezése, átláthatóvá tétele, illetve már azok egyszerű összeadása, m...

Trackback: Orbán feje csúnyán eltorzult az elmúlt 20 év alatt 2012.04.16. 12:03:16

Hogyan lett a huszonéves, a diktatúra ellen lázadó srácból hatalommániás, acsarkodó diktátor? Az ilyen volt – ilyen lett fotó nem tudja a választ, csak a kiinduló állapotot és a végeredményt mutatja. (Kép: esbalogh.typepad.com)   Update 04. 09-én...

Trackback: Kövér László szerint az ellenzéknek nincs helye a parlamentben 2012.04.16. 11:59:27

Ezt mondta Schmitt lemondása után: “… az önmagában méltatlan, hogy a tőlem balra helyet foglaló képviselő hölgyek és urak egyáltalán itt ülhetnek ebben az országgyűlésben.” Mit lehet erre válaszolni? Talán azt, hogy az MSZMP Központi ...

Trackback: Pitbull vagy palotapincsi költözik a Sándor-palotába? 2012.04.16. 11:56:55

Harapni vagy pitizni fog az új köztársasági elnök, akinek az alaptörvény őrzése és megvédése lesz a dolga? Pitbullt vagy pincsit választ Orbán a feladatra? Az [origo] értesülései szerint Orbánék már egy héttel Schmitt lemondása után, vagyis április 6-á...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Morcos Kartal (törölt) 2012.04.16. 09:23:24

Tegyük hozzá azt is, hogy Nyerges Attila ÁLLATORVOSKÉNT politikai főtanácsadó...

Morcos Kartal (törölt) 2012.04.16. 09:27:08

Na és ha tudjuk, hogy kié? Attól még ő fog vinni mindent, ahogy Pintér cégeiről is tudtuk, hogy Pintéré, attól még több száz milliós állami megrendelést vittek... Nem fog itt változni semmi, amíg nem lesz pár öngyilkos merénylő, és hullani nem kezdenek "politikusaink" - értsd: maffiózók - mint a legyek.

RuinDone · http://newworldchaos.blog.hu 2012.04.16. 09:30:31

kinyírják ezek szép lassan egymást, a baj, hogy minket gyorsabban

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.04.16. 09:31:16

tudjátok ugye hogy simicska orbánnak volt a szobatársa, és fehérváron is együtt tanultak. link van.

simicskának semmi baja nem lesz ebben az országban, előbb döglenek meg milliók éhen, minthogy simicskának egy haja szála is görbüljön.
hagyó is milyen jól meghízott.

jozicsenko 2012.04.16. 09:31:42

a hét qrva jól kezdődik, régen röhögtem ilyen őszintén :-))))))

(igen, a káröröm a legszebb öröm)

de komolyabban: tisztulás? kellene már...
(alzheimeres ballibeknek: 2 mrd ment anno offshore cégnek, madárinfluenzára...)

Transylvanianmixedgrill 2012.04.16. 09:36:37

Tehát ha jól értjük, Nyerges és rokonsága valójában sameszek gyülekezete, akikre csupán azért volt/van szükség, hogy Simicskát kitakarják a köz szemei elől.
Mondhatnák: az Orbán-Simicska-Nyerges triászból maradt az Orbán-Simicska tandem, mint fő tulajdonos a Fidesz kft.-ben. Hiába no, azért úgy látszik, a Bibó koleszos brancsba csak olyan könnyen nem tud befurakodni egy holmi Nyerges...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.04.16. 09:37:12

Lol! Kapás van! Csak aztán nehogy a cápa húzza be a halászt a tengerbe...

A fiúk nyíltan lopnak, ahogy elődeiktől megtanulták. 200milliárd a Párt pénztárosának. Nem rossz, nem rossz!

(Btw: Nem gondolt valaki arra, hogy több pénzt kéne adni a pártoknak, kormánynak? A hiányzót úgyis összelopják, ameddig a korrupcióból származó pénzből kiépíthető népszerűség nagyobb, mint mint az abból származó veszteség*kockázat. Így legalább az adófizetők fizetnék a politikust, és nem az oligarchák, talán végre minket is szolgálnának.)

2012.04.16. 09:37:52

@Kartal (nem Dr.): Ezen miért kell csodálkozni?
Ugyanis, ahol ennyi marha van, oda már kevés a lélekgyógyász vagy az agyturkász.

Vajon a "csúti" magánstadiont is a Közgép fogja felépiteni?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.04.16. 09:41:32

@Dr. TaTa86:

200 milliárdnak a 10%-a 20 milliárd.
Csak ennyit szerettem volna mondani.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.04.16. 09:42:33

@RuinDone: Nyírják a fenét! Nem hülyék a srácok, ha a saját bizniszről van szó...

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2012.04.16. 09:43:36

Na nem baj, majd hoznak egy lex Simicskát, miszerint az ő személye sérthetetlen, és bármit csinálhat és megnyerhet, mert 2/3-ad, és NER, meg különben is.
Akinek most még van pofája felemlegetni, hogy a szocik is loptak, az most fogja be a pofáját, és tegye le a billentyűzetet, mert a szocik minden próbálkozása halvány dolog volt ezekhez képest.
Ráadásul, a szocik alatt, ha valami kiderült, akkor többnyire nyomozás is indult (Hagyó ügy, Hunvald ügy, Zuschlag ügy), most meg a hallgatás megy és a zemberek kiszipolyozása "eznemamexorításokkormánya" jelszóval.
Az igazi tragédia az, hogy a szocik alatt, ennek a tizedéért is hajlandók voltak az emberek utcára menni, és törni zúzni, autókat gyújtogatni. Most pedig békésen tűrik, hogy mindenükből kiforgassák őket.
Már várom, hogy mikor jön egy olyan rendelkezés, hogy mivel a felcsúti stadionra nincs elég pénz, ezért mindenki köteles egy-kéz havi jövedelmét az álamkincstárba utalni.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.04.16. 09:43:43

@zero: Igen, persze így értettem. Nyilván nem mind a 200-at lopják. (Egyébként a 10%-os tarifa az olyan elmúltnyolcév, a NER-ben minimum 20%-al illik dolgozni. Az már 40milliárd.)

Le_Penseur 2012.04.16. 09:45:11

Sosem lesz vége a korrupciónak, a mutyizásnak, az urambátyám rendszernek. Változott-e valami az elmúlt 200 évben?

A MAGYAR NEMES

Õseimnek véres kardja
Fogason függ, rozsda marja,
Rozsda marja, nem ragyog.
Én magyar nemes vagyok!

Munkátlanság csak az élet.
Van életem, mert henyélek.
A paraszté a dolog.
Én magyar nemes vagyok!

Jól készítsd, paraszt, az útat,
Mert hisz a te lovad vontat.
Csak nem járhatok gyalog.
Én magyar nemes vagyok!

Tán a tudománynak éljek?
A tudósok mind szegények.
Nem irok, nem olvasok.
Én magyar nemes vagyok!

Van, igaz, egy tudományom,
Ebben párom ritkán látom:
Enni, inni jól tudok.
Én magyar nemes vagyok!

Milyen jó, hogy nem adózok.
Gazdaságom van, de nem sok,
S van adósságom, de sok.
Én magyar nemes vagyok!

Mit törõdöm a hazával?
A hazának száz bajával?
Majd elmulnak a bajok.
Én magyar nemes vagyok!

Õsi joggal, õsi házban
Éltemet ha elpipáztam:
Mennybe visznek angyalok.
Én magyar nemes vagyok!

Petőfi Sándor Borjád, 1845.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.04.16. 09:45:18

@The Lonewolf: Zuschlag 60millió János. Az a szerencsétlen lebukott a borravalóval a hátsó zsebében...

Transylvanianmixedgrill 2012.04.16. 09:45:46

@The Lonewolf:

Ébresztő! Ez a rendelkezés lesz a tranzakciós adó! Jó reggelt kívánok! :P

RuinDone · http://newworldchaos.blog.hu 2012.04.16. 09:48:50

@Dr. TaTa86: hát pedig látod, a nagy elszámoltatásnak is az lett a vége hogy pár szoci feldobta egymást és ezzel le is van tudva a dolog

Seduxen (már NEM dr.) 2012.04.16. 09:48:54

@Kartal (nem Dr.): "Tegyük hozzá azt is, hogy Nyerges Attila ÁLLATORVOSKÉNT politikai főtanácsadó... " - ez esetben a legmegfelelőbb helyen dolgozik. kis hazánk államigazgatása, közbeszerzési ügyei mind-mind a megtestesült állatorvosi ló :DDDD

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2012.04.16. 09:49:33

@jános515: Persze, hogy a Közgép, egy ilyen biztonságpoltikai szempontból fontos projektet nem lehet megbízhatatlan cégre bízni. :) Még a végén elárulnák a stadion gyenge pontját és jól megmerényelné valaki a vezényló tábornokot.

2012.04.16. 09:49:33

tokjo, hogy kiderult, de sajnos teljesen mindegy. megis, valami fog valtozni barki szerint...? :)

labrabbit 2012.04.16. 09:52:50

Legalább van ott valaki felsőfokú végzettséggel, ha nem is szakirányú (habár ennyi birkához...).

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2012.04.16. 09:54:28

@Transylvanianmixedgrill: Azzal csak a baj, hogy elég lassan fog befolyni, ráadásul a külföldön nyitott bankszámlákkal nem tudni mi lesz. Ha közvetlenül az államkincstárba utaltatják a fizetéseket, az sokkal egyszerűbb, és Kusza Szemnek sem kell majd annyit számolnia. Az úgysem az erőssége.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.04.16. 09:56:49

@zero: akarod mondani 20%-a (lassan mondom: HÚSZ SZÁ-ZA-LÉ-KA), ami mindjárt 40 md.

velkámcúdörílvörld.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.04.16. 10:11:47

"Ha a Főnök lebukott, akkor a kisebb halak számára sincs menekülés."

Ugyan már skacok, ez most olyan mint amikor a bűvész megmutatja hogy lám, üres a kalap aztán mégiscsak ki lehet húzni belőle a nyuszimuszit...

GaZe 2012.04.16. 10:17:38

kivéve a gyevi bíró!

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.04.16. 10:26:44

Erre Sedu képe a legjobb, csak Pali helyett be lehet tenni Simicskát vagy magát Orbánt. Bekaphatjuk, ennyi. Kinyomtak egy darab cégbe több mint 200 milliárdot? Na és? Akkor az összes havercég mennyinél tarthat? Ezer milliárd?

Amit jobb helyeken maffiának hívnak, az itthon politikai párt. Még a felépítése is stimmel, megvan a vezér, a consigliere testülettel és persze ottvannak a csicskák akik parancsra hoznak törvényeket és nyomkodják az igen gombot.

Enrico72 2012.04.16. 10:29:50

Nem kellett perelni, nem kellett nyomozni. Fel sem tűnt nektek, hogy maguktól felfedik a tulajdonosi szerkezetet? Ilyen mikor fordult elő utoljára?

Bajnai, Oszkó, Simor mind mind dugdosták, dugdossák a pénzüket. Strabag miért nyert folyamatosan mindent Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai kormányok alatt? Ki volt a tulajdonos?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.04.16. 10:31:31

@Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.): Mondjuk a maffia legalább nem hazudja magát demokratikusnak.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.04.16. 10:34:47

@Dr. TaTa86: Ez igaz és azért ez elég ironikus.Ilyen az amikor a maffia jópontot szerez egy politikai párttal szemben.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.04.16. 10:44:56

Komolyan gyerekek, el kellene dönteni, hogy akkor most "ér" -e a fidesz=maszop hasonlat, vagy sem?! Mert nem is olyan régen még fideszdroidok egész hada kérte ki magának az efféle párhuzamot, most meg a narancstálibok egyik ikonja ragadtatja magát erre:

"Strabag miért nyert folyamatosan mindent Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai kormányok alatt? Ki volt a tulajdonos?"

Ezek szerint:

maszop-strabag = fidesz-közgép

köszönöm szépen, csak ennyit szerettem volna.

tessék mondani, akkor MI A KURVA ÉLET IS VÁLTOZOTT? A neveken kívül...

Scala 2012.04.16. 10:54:55

@tesz-vesz: Hol volt szobatársa? A Bibóban ő is?

@Kartal (nem Dr.): mi a gond? Doktor és a diplomája révén, vidéki származású, ráadásul kicsit ért a lovakhoz, a legjobb kombó a fideszben! ;-)

Scala 2012.04.16. 10:55:44

@Dr. TaTa86: Így igaz, de gyakrabban 25%.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.04.16. 11:15:17

@Seduxen (már NEM dr.): Az változott bazzeg hogy most menetekben feloldódó hálás birkákkal ünnepeltetik mindezt.

sárkányfő 2012.04.16. 11:19:24

Ez a 200 milliárd nem 200 milliárd, hanem sokkal több:

- "Az Orbán-kormány felállása óta a Közgép vezette konzorciumok TÖBB MINT 200 milliárd forint értékben nyertek el közbeszerzési tendereket."
- A lista NEM teljes, mivel, "Hiába kértük ugyanis a Közbeszerzési Hatóságtól a közbeszerzési munkák „legfoglalkoztatottabb” cégeinek – és azok közbeszerzési bevételeinek – listáját, nem kaptuk meg."
- "Listánk bizonyosan nem említi viszont azokat a közbeszerzéseket, amelyeket a Közgép tulajdonában vagy akár csak „vonzáskörzetében” lévő kisebb vállalkozások nyertek el."
- Ráadásul a hivatkozott cikk januári, most meg április van.

Számoljunk 300 milliárddal, valószínűleg így is alábecsüljük. Ennek a 20%-a (ez a % is alábecslés): ez 60 milliárd. Ha ezen fele-fele arányban osztozik Orbán és Simliska, akkor az fejenként 30 milliárd. Persze Orbánnak nem csak a fősimlis tejel, hanem a többi fidesz-oligarcha is.
Orbán valószínűleg az ország 10 leggazdagabb embereinek egyike.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.04.16. 11:20:46

@Enrico72:
Khmm... azért azt, hogy "maguktól", erősen visszanyelném a helyedben, ennyi év összefonódásos, körtulajdonlásos cégszerkezet után.

Köszönöm az oknyomozó újságírók és a túlterhelt bíróságok nevében, hogy mentesítették őket a nyomozás és a perelés feladatától. Az azonban nem pontosan derült ki számomra, hogy most miért kéne hasraesnem attól, hogy immáron NYÍLTAN talicskázzák a pénzt a pártkasszába. Ember, csak azért, mert lusták elrejteni a pénzáramot, és úgy gondolják, hogy a híveik erre is helyeselni fognak (mint a mellékelt ábra mutatja), a nemFidesz sajtót meg semlegesíteni lehet egy jó kis hazaáruló-ballibsibolsi-nyugattámadása kombóval, arra azért nem lennék büszke!
Ha három éve bejelentik, hogy olyan cég nyert, amelyiknél valaha akár csak a takarítónő volt Puch László valamelyik rokona, a jobbos sajtó és kommenterek üvöltve verték volna az asztalt (ld. a "Mit keres Oszkó Péter a Wizzairben?"-mondakört). Most meg "ez így van jól"... Hát nincs jól!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.04.16. 11:23:03

@Dr. derelye vágó: Miért lenne kínos:)?! Figyeld meg, még a végén azt hozzák ki belőle, hogy ez így jó, mert így legalább mindenki láthatja, hogy "jó" (értsd: Fidesz-közeli) helyre megy a pénz...

S.O.A. 2012.04.16. 11:25:28

@Dr. derelye vágó: tévedsz, nagyon! A legkevésbé sem kínos nekik. Mit keresett Oszkó Péter a Wizzairban? Hagyó Ellen eljárás van! Ez a lényeg. Semmi más nem számít. SEMMI!

Ha holnap valaki bevinné az összes tévé, rádió és újság szerkesztőségébe a rejtettkamerás videófelvételt, amin egy jó Simicska szintű (nevezzük nevén) oligarcha kedélyes hangon egy pohár Tokaji mellett ecseteli, hogy ismét leakasztottak egy tendert, 20 % meg landolt is már Monacoban, akkor se lenne semmiféle pálfordulás az igazi fundamentalista fideszeseknél! Mert akkor is az volna a lényeg, hogy: (lásd komment 1-2 sor)...

Squid 2012.04.16. 11:35:50

@Rufus78: "Miért lenne kínos:)?! Figyeld meg, még a végén azt hozzák ki belőle, hogy ez így jó, mert így legalább mindenki láthatja, hogy "jó" (értsd: Fidesz-közeli) helyre megy a pénz... "

Persze

Meg még bedobják a "nincs semmi titkolnivalónk, nem úgy mint nektek nemfideszrajongóknak" érvet is kb 20 hozzászóláson belül

Link Elek 2012.04.16. 11:37:26

@RuinDone:
ezek nem nyirjak ki egymast, ellopnak mindent ami mozithato.
a 3000milliard is nym nelkul tunt el.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.04.16. 11:38:54

@Squid: Lemaradtál 35 hozzászólással:), ld. @Enrico72

Link Elek 2012.04.16. 11:39:19

@Dr. derelye vágó:
miert lenne kinos?
a fideszesek orommel nezik, hogy a fideszesek ellopnak mindent ami mozdithato. ez egy ilyen orszag, a tolvajok orszaga.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.04.16. 11:39:36

@The Lonewolf: "a szocik alatt, ennek a tizedéért is hajlandók voltak az emberek utcára menni, és törni zúzni, autókat gyújtogatni. Most pedig békésen tűrik, hogy mindenükből kiforgassák őket."

a történelmi hűség kedvéért: azok a gyújtogatók nem mentek, hanem küldték őket.

ha majd egyszer el kezdenek menni az emberek, az nagyon szép lesz...

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.04.16. 11:42:25

Ki kéne írni egy közbeszerzést lámpavas gyártására és felállítására valami szép széles sugárút mentén.

Gondolom Simicska azonnal pályázna, nyerne, és mikor az alvállalkozói befejeznék a munkát egyesével felkötni az összes ilyen összekacsintó gonosztevőt. Na az volna csudajó!

Szevasztok 2012.04.16. 11:43:41

@Enrico72: "Nem kellett perelni, nem kellett nyomozni. Fel sem tűnt nektek, hogy maguktól felfedik a tulajdonosi szerkezetet? Ilyen mikor fordult elő utoljára?"

Ezek szerint ha jelentkezem, hogy én loptam, akkor megtarthatom a szajrét?

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2012.04.16. 11:44:25

@Kartal (nem Dr.):

"Nem fog itt változni semmi, amíg nem lesz pár öngyilkos merénylő, és hullani nem kezdenek "politikusaink" - értsd: maffiózók - mint a legyek."

Nagyon helyesen rátapinottál a lényegre...

buta_lúd (törölt) 2012.04.16. 11:44:32

@Kartal (nem Dr.): Szerintem ez teljesen rendben van, hiszen -úgy tűnik- ma mo.-n a politikusok állatok.

makacs szennyeződés 2012.04.16. 11:45:12

Ja, hát ha nem kellett ezért az infóért perelni, akkor minden rendben, kérem.
Nincs itt semmi látnivaló.
Jó hír az is, hogy ha éppen nem tudom majd finanszírozni a szektát, most már kiválthatom a védelmi pénzt (a "rendőrség" "bírságait") kényszermunkával.

nósumifan 2012.04.16. 11:47:34

@Kartal (nem Dr.): Ez konkrétan teljesen logikus. Ennyi állat között...
Farkasok, birkák, sakálok, dögkeselyűk, hiénák, kígyók, marhák...
Nem folytatom.
:-)

Gontar 2012.04.16. 11:47:51

Az sajnos csak a teteje, hogy a közgép nyer szinte mindent. A tisztelt fideszes bagász kialakította azt a rendszert is ez mellé az építőiparban (gondolom máshol is, de az építőiparról vannak konkrét tapasztalataim), hogy a közgép alá még bekerül pár politikus cég (ilyen-olyan tanácsadó, meg bonyolító stb.. cégek szakági "generál"-ként), így az effektív munkát végző cégek a korábbi 2-3 lépcsőről még lejjebb csúsztak. Manapság gyakorlatilag a szerződéses lánc 4-5 lépcsője az, ahol valóban munkavégzés történik, fölötte "csak" mindenhol lenyulnak 10-20%-okat, meg könyvelgetnek. Nem sírom vissza a szocikat (legalább ugyanennyire gyűlölöm azt a bagázst is), de náluk "csak" 1-2 lépcsőn volt lenyúlás a mostani minimum 3-4gyel szemben. Fidesz gyak ugyanazt a lenyúlást csinálja, mint előtte a szocik, csak még pofátlanabb módon, még nagyobb volumenben.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.04.16. 11:50:43

Még az jutott eszembe a 200 milliárdos számot látva, hogy vajon létezik az a pénzösszeg, aminek ellopására már ezek a tetvek is azt mondják, h na ami sok, az sok? Ennyit már mi sem!?

Mi pénz ez te jó isten és ez csak egy ember egy érdekköre. Mennyi lehet még! Mennyi sárgacsekket kellesz majd feladnunk, hogy a 20-30 Ft-okból összejöjjön ez a mérhetetlen összeg...

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.04.16. 11:50:58

@Gontar: Nekem nem az építőiparban de hasonló tapasztalataim voltak, konkrétan a szoci-narancs lopási arány terén is. Egész megdöbbentő dolgokat lát az ember. És az a durva hogy hova menjen az ember feljelentést tenni? A szájernéhoz????

nósumifan 2012.04.16. 11:51:15

@jozicsenko:
A tolvajt nem menti az, hogy más is lopott.
"de komolyabban: tisztulás? kellene már..."
Ezzel egyetértek.

Amúgy az Alzheimer-kór politikailag és pártállástól független.
Ezt minden nap tapasztaljuk...

Mária 2012.04.16. 11:53:32

@Kartal (nem Dr.):

"Tegyük hozzá azt is, hogy Nyerges Attila ÁLLATORVOSKÉNT politikai főtanácsadó..."

*

Ez nyilván azért van, mert egy libának és néhány ökörnek ad tanácsot az állatfarmon.

Kell, hogy beszélje az állatok nyelvét.

Tell Vilmos 2012.04.16. 11:54:06

Ritka egy gusztustalan ember! Ráadásul ilyen névvel, mindent elmond róla!

Kravver 2012.04.16. 11:54:41

Zero, zero.

Hát volt miért tapsikolni a kis nyelveddel, látod?
xD

ob.szerver 2012.04.16. 11:55:19

"Simicska Lajos számára nem jól indul ez a hét"

Aki már több mint 200 milliárd közpénz nyert el (közte 67 km vasútvonal felújítását 161 milliárdért) és még legalább ennyit fog elnyerni a hátralevő két év alatt, annak minden hét jól indul.

Kutchek (törölt) 2012.04.16. 11:57:28

Amit ezek csinálnak, abba még szegény Veres Janinak is belepirult volna a pofája.......

nu pagagyí 2012.04.16. 12:01:52

Tönkretették az építóipart (is) Simicska kedvéért. Lassan már csak az ő cége prosperál. Erre jó igazán a két éve fenntartott folyamatos válsághelyzet, el lehet tüntetni a konkurenciát, plusz még lehet szapulni az előző kormányokat, hiszen ők a "felelősek" minden rosszért.

Dour ® 2012.04.16. 12:09:42

A szóvivő(?) hogyan is fogja előadni a csontvázakat a szekrényből?

elkoltozott. 2012.04.16. 12:11:14

Szánalmas ez az egész.:(
Egyszerűen ez olyan brutális dolog hogy én speciel már fel sem háborodom. Mégis minek? Legyen az a Fidesz vagy az Mszp. Mind lop és hazudik..

Tegyük fel pár ezren megunják, csinálnak egy forradalmat...aki helyettük jön az jobb lesz? Jobb tudna lenni egy ilyen világban amiben minden a kapcsolatoktól függ? Mindent átsző a felső 1000 ember kapcsolatrendszere? A leggazdagabb emberek megtudnák venni az egész országot kilóra...és meg is teszik. Közben a parasztokat azaz minket meg szivatnak ahol lehet.
Semmi sem fog itt változni soha...
Szóval kár ezen agyalni.
A gazdag embernek egyetlen egy célja van. Még gazdagabbnak lenni. És ezért bármire képes.
Tegyük fel bármelyikünkből miniszter lesz valaha..jön a közgépes emberke és letesz az asztalra egy táska pénzt, miszerint ez a tied lesz ha ő nyer. Mit csinálnátok?
1. várnátok a konkurencia táskás ajánlatát, hátha az több lesz?
2. elutasítanátok? Ezzel gyakorlatilag a karrierednek vége..
3. Elfogadod.
Mégis ki választaná a kettest?

Búbos Blanka 2012.04.16. 12:12:57

Ez aztán a szörnyű nagy meglepetés! Ezt ki hitte volna.... jééé.
Ha nem akarta volna, úgyse derül ki, de legalább a népszabi azt hiszi most, hogy nagy király. :)

balambher 2012.04.16. 12:14:37

@jozicsenko: Na most akkor a 2-t vesd össze a 200-zal, és gondolkodj el egy kicsit azon, hogy ki lopja szét az országot.
Nem mintha nekünk ettől bármi is jobb lenne, mert mindegyik a mi zsebünkből lopkod, de azért mégiscsak az egyik a kereszténység jegyében teszi.

elkoltozott. 2012.04.16. 12:15:09

Arról sem beszél pl senki hogy az új Munka Tőrvénykönyve hogyan is készűlt...
Szépen leült beszélgetni a kormánnyal a pár nagy multi ( suzuki, audi, merci stb) és megszabták a feltételeiket. Az eredmény pedig lesújtó.
Ezt is érdemes lenne kicsit nyomozni...

kifordított nagyanyó 2012.04.16. 12:15:26

Te zéró!Most miért indult számára rosszul ez a hét??Elcukrozta a kávéját??

kifordított nagyanyó 2012.04.16. 12:17:15

@Kravver: Igazad van!Vissza gyurcsányt,bajnait!

nósumifan 2012.04.16. 12:18:25

@Transylvanianmixedgrill: fidesz Kft.?
Inkább Zrt.
Nagyon "Z" rt.
:-(

dr. leo&fred 2012.04.16. 12:21:05

@Búbos Blanka: Nem mindegy, hogy valamit csak a madarak csicseregnek, vagy ténylegesen bizonyítható.
Egyébiránt: egy hányinger ez a helyzet
2014-re szeretnék egy olyan pártot, amelyik nem úgy kampányol, mintha Mogács Dániel komolyan beszélne.

sárkányfő 2012.04.16. 12:23:23

Tényleg, van arra magyar szó, vagy kifejezés, amikor az állam egyben maffia is?

zsg? 2012.04.16. 12:23:30

És akkor most mi van? Semmi. Eddig is tudta mindenki, most van róla papír is, mégsem fog semmi változni. Pár napig zizegnek a bloggerek, aztán csend lesz.

Nem tudom,mi kell ahhoz, hogy érdemben változás kezdődjön ebben az országban. Mondjuk az egy érdekes pillanat lenne, amikor hirtelen senki sem akarna alvállalkozni a közgépnek. Merthogy, felismerné az önérdekét: a közgép és társai csak tönkretesznek bennünket. Akkor hiába nyerne meg mindent a főtolvaj, nem tudná teljesíteni. Tudom, utópia.

láplidérc 2012.04.16. 12:25:02

én csak azt nem értem, hogy rinyál mindenki naphosszat, hogy lopás van, szarul mennek a dolgok, blablabla, de valahogy nem látom, hogy bárki is lenne a valóságban is annyira radikális, mint amennyire itt, a neten tele van a töke. lopnak? jelentsd fel. nem tetszik? menj tüntetni, kukákat borogatni, akármi. öngyilkos merénylőket emlegetsz? szerelj magadra bombát és mutass példát. de nem. megy a szájkarate, meg a nethőzöngés, hopp, kész a vacsi, na majd holnap folytatjuk, fárassza magát más a tettekkel.
persze, hogy tényleg semmi sem változik.

Dr. Táskás Tóni 2012.04.16. 12:26:24

@jozicsenko: Simicskának pedig 200 milliárd, eddig..... Látod mennyivel " talpra esettebb és jobb"
a fidesz?

bgp 2012.04.16. 12:29:15

@jozicsenko: lehet, hogy valamit elfelejtettem. De az ezüsthajót nem.

asimlis 2012.04.16. 12:31:20

Vajon Simicska kinek lehet a strómanja? (O. Győző?)

bgp 2012.04.16. 12:32:10

@Dr. TaTa86: ezeknek semmi sem elég. Inkább évente kéne náluk padlást söpörni, talán mág az államadósságot is érdemben le lehetne csökkenteni vele.

ob.szerver 2012.04.16. 12:32:29

@sárkányfő:

"Tényleg, van arra magyar szó, vagy kifejezés, amikor az állam egyben maffia is?"

Angol van: state capture. Kazinczy erre még nem gondolhatott.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.04.16. 12:34:21

@jozicsenko: Az Omninvest azóta már nem offshore, nagy nehezen sikerült kikényszeríteni, hogy nyilvános legyen a tulajdonosi szerkezete. Sajnos ez nem mondható el a az elmúlt 2-3 évben feltűnt offshore gyógyszerkereskedőkről, náluk semmit sem tudni a tulajdonosokról, de folyamatosan megelőzik a magyarországi gyógyszergyárakat a liciteken.

Dr. Táskás Tóni 2012.04.16. 12:34:31

@sárkányfő: Fidesz kormány : ügynök kormány, komcsi kormány , maffia kormány, osztjónapot.
Már ha nevén nevezzük a "dolgokat"

sisifux 2012.04.16. 12:34:35

@Enrico72:
"Fel sem tűnt nektek, hogy maguktól felfedik a tulajdonosi szerkezetet? Ilyen mikor fordult elő utoljára?"
Igazis, Simicska a mahir óriás plakátjain tette közzé önként és dalolva. Hát igen, ez az átláthatóság, ami mindig is jellemző volt a fideszre, orbánra, simicskára.
Erre már csak az kérdezhető, nooormális ?

sisifux 2012.04.16. 12:36:18

@ob.szerver:
"Tényleg, van arra magyar szó, vagy kifejezés, amikor az állam egyben maffia is?"

maffál ?:)

mérhetetlenül csalódott vagyok (törölt) 2012.04.16. 12:37:53

ismét

Napkutya 2012.04.16. 12:39:22

Simicska? Uraim! Ennyire, még a legelvakultabb FIDESZ rajongók sem lehetnek hülyék.

Vannak pénzemberek, akik ÉLETBEN tartották a FIDESZT, egy elbukott választás után, NYOLC évig. Mégis, van olyan, aki azt hiszi, hogy ezért NEM nyújtják be a számlát, akkor, amikor van miből osztani?

Kétszáz milliárd? Leírom másképp, 200.000.000.000 forint. Le is fordítom: több, mint húszezer forintot költ el nála MINDEN magyar, csecsemőtől, az aggastyánig.

Legyen rajta -alsó hangon-, mondjuk 5% profitja. Az 10 milliárd. Leírom másképp, 10.000.000.000 forint. Hát, ennyi....

Miről beszélünk??

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.04.16. 12:39:58

Hmm, mintha nem tolakodna itten a fideszgyülis műértő közönség, még nem jött meg a pártközpontból mit kell mondani? Vagy már az sándor-palotabeli új káder éljenzésére készültök teljes erővel?
Csak mert hát úúúgy, de úúúgy elolvasnám miért jó is ez az egész nekünk. Ahogy pl. a Mandineren is magyarázták Pozsgay meg Szűrös elvtársak bomlasztó tevékenységét és Márai-féle polgári értékrendjét. Az aranyerük 30 centire kitüremkedett úgy szakadtak a melóba, szóval most megint meló van, tessék Simicska ex-Apeh elnök urat mosdatni és áldani, csak nem hagytok itt minket a liberálbolsi sötétségben....

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.04.16. 12:40:22

@elkoltozott.: Csak egy kis kiegészítés: a leggazdagabb emberek azok, akik bármi áron nyerni akarnak és semmilyen csalástól nem riadnak vissza. Kutatások bizonyítják, hogy a milliomosok például többet csalnak a gyerekek ellen társasjátékban és ritkábban szólnak, ha a boltban többet adnak nekik vissza, mint kellene.

Flector67 2012.04.16. 12:43:56

@Napkutya: Elmúlt évben 2 milliárd volt a profit. Lopnak, de ne essünk túlzásokba.
@online távmunkás: Ezeket a kutatásokat légyszíves citáld.

Kandeláber 2012.04.16. 12:46:52

Ha megkérdeznék Simicskát a dologról, vajon mit válaszolna?
Azt, amit ebben az országban a politikusok szoktak felelni:
NA ÉS?

Kopi3.14 2012.04.16. 12:48:40

@Seduxen (már NEM dr.): kikérem valamennyi patkolt és patkolatlan páros és páratlan ujj´ßu patás nevében, összehasonlítani velük.

Napkutya 2012.04.16. 12:51:32

@Flector67: 200-ból számoltam 5%-ot.

(A poszt 200 Mrd. elnyert közbeszerzésről ír.)

Ha tévedtem, az itt történt...

kela-bá 2012.04.16. 12:52:10

Mi a gond Emberek ? Hiszen (ha igaz?) a világ össz. jövedelme is kevesek kezében van . Lényeg, hogy menjen a munka, és jó lenne ha mindenkinek jutna belőle , meg a javadalmakból is elég !
Az meg, hogy ez meg az a párt közeli kap ezt meg azt, hát négy évenként cserélődik, vagy nem ?
Kár ezen mérgelődni, mert csak árt az egészségnek. Ez a kapitalizmus. Most ez van.
További szép napot !

Kopi3.14 2012.04.16. 12:53:30

@elkoltozott.: várnám a konkurenciát, a két táska pénzt A) eltenném, s kiválasztanám a harmadikat, vagy B) vinném az államba, s feljelentenék. Megfelelö pozícióban a non-stop megbeszélésrögzítö kiskazettáknak sok elönyük származhat.

Flector67 2012.04.16. 12:54:46

@Napkutya: Bocs, lehet én értettelek félre. Én csak a Közgép év végi nyereségét írtam le. Persze több évre és az alvállalatokra lebontva ki is jön a Te 10 milliárdod. Vagy még több is.

gnme 2012.04.16. 12:54:57

jé, ... milyen fajin pomerániai kertitörpe

ilyet hol lehet venni?

jozicsenko 2012.04.16. 12:57:22

@Scala: @Seduxen (már NEM dr.): @zero: a % az aktuális áfától függhet: úgyis visszaigénylem, akkor mehet a közösbe, nem? :-)

@nósumifan: "A tolvajt nem menti az, hogy más is lopott." de a tolvajt mentegető pártfogót sem, hogy korábban lesz.rta, mit csinált a libling

a közben berakott kép tökéletesen lefedi magyarországot: "pufajkás voltam, NAÉS?" vagyis: ha szabad volt az mszp-nek, bezony szabad lesz a fidesznek is.../a cehhet közben mi álljuk, de a magukat aktuálisan függetlennek hazudó mszp szavazóknak el kell gondolkoznia azon: ha akkor és ott hagyták, elfogadták, nem bánták, akkor most miért is fáj? mert mindannyiunknak fájt a négyesmetró, a CET, az m5-ös eladása, privatizálása, visszabérlése, az m6-os alagútjai, hídja, a Megyeri-híd, a kőröshegyi völgyhíd: most van helyette közgép: ez van, ez magyarország)

jön 2014, lehet a fidesz ellen szavazni - vagy jön majd 2018, amikor az mszp helyett az LMP lesz a baloldali kormánypárt és az ő kiéhezett hadai legelik le az országot...

/nem téged bántalak: a lopás az lopás: de akkor sem fájt, most sem fog.../

Napkutya 2012.04.16. 12:58:49

@kela-bá: Nézd, ne bántódj meg, de szerinted most megy a munka, és mindenkinek jut a javadalmakból elég?

Mert ha nem, akkor ez alighanem mégsem az ideális kapitalizmus. Ami különösen aggasztó, hogy már nem arról szól a dolog, hogy négyévente cserélődik-e a "pártközeli", hanem, hogy négy év múltán se csukják be azt, aki "hirtelen legelte teli magát"...

Tudod, a tehén ebbe még Svájcban is beledöglik...

kifordított nagyanyó 2012.04.16. 12:58:59

Na jól van legyen.Én megpróbálom.

Szóval Enrico üzeni.:

"Igen .Jól gondolják sokan,hogy na és?Nektek most az a baj,hogy a Strabag helyett végre egy Magyar tulajdonú cég nyeri a közbeszerzéseket,itthon tartva a pénzt és munkahelyeket teremtve?
Na és,hogy Orbán Viktor barátja.Az elmúlt években nem a szocik haverjai nyertek minden megbízást?Gondoljunk itt csak gyurcsányra meg a libásra (hogy miért,azt nem tudom de őket mindig megemlítem)
Most amikor harcban állunk az únióval,IMF-fel és a nemzetközi karvalytőkével,minden egyes forintra szükségünk van .És persze összefogásra.
Persze nektek,akik a gyurcsányt meg a libást akajrátok és nem szeretitek Orbán Viktort és örültök,hogy le kellett mondania Schmitt Pál Köztársasági Elnök Úrnak hiába mond az ember bármit Nemzeti összefogásról.Szégyellhetitek magatokat!"

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.04.16. 12:59:36

@kifordított nagyanyó: Az hangyafing volt, ennél azért jóval többet illene egy ilyen szélsőbalos blogba rittyenteni az okulásunkra. Elvégre a fülkeforradalomnak hála a fideszgyüli királyság két éves, kellene a zengőkórus hogy mecsoda mázli itt élni és pláne mecsoda megtiszteltetés nekem hogy az adómból Simicska & Co. úgy ki van tömve mint az utolsó dodo-madár...

funfun 2012.04.16. 13:00:57

Mit keres Oszkó Péter a Wizzair-ben?

Viktus 2012.04.16. 13:00:57

A német cégek csupán 27 százaléka számol javuló üzleti lehetőségekkel, ugyanakkor 24 százalékuk romló helyzetet vetít előre. Sefer Stevan, az NMIKK elnöke közölte: a befektetési környezet romlott, a felmérés szerint a cégek 67 százaléka elégedetlen a magyar adórendszerrel, ráadásul a vállalkozások 62 százaléka elégedetlen a jogbiztonsággal, emellett a cégek 87 százaléka elégedetlen a gazdaságpolitika kiszámíthatóságával, ami valamennyi ágazatra érvényes.

hvg.hu/gazdasag/20120416_nemet_vallalatok

Na ez a baj ...

Viktus 2012.04.16. 13:02:37

@kifordított nagyanyó:

Enrico ilyen dőreséget nem üzenhet hiszen a Strabag demokraták a régi műsor után átvedlettek Magyar Aszfalt c. produkcióra, és olyan néven vidáman fizetik a Fidesz médiabirodalmat lásd. magyar nemzet, hírtv ... így kapnak ők is munkákat.

bioLarzen 2012.04.16. 13:04:25

Na, ez sajna pontosan az a hír, ami nagyjából 0 százaléknyi elmozdulást fog okozni a pártpreferenciákban - vagyis, gyakorlatilag semmiféle hatással nem lenne egy holnapi szavazásra sem, nemhogy egy két év múlva tartottra - akkorra máőr emlékezni sem fog rá szinte senki...

Nagyon nem jó, hogy ez így van, de sajna így van. Akkor is így lenne, ha nem egy ilyen totál impotens ellenzék lenne, akik a folyamatosan kapott, magasabbnál magasabb labdák egyikét sem tudják leütni - de így még inkább ez lesz... A Fidesz sajna ezt sokkal profibban intézte volna ellenzékben: innentől kezdve minden megszólalásukban, még a karácsonyi üdvözlőbeszédben is elhangzott volna, hogy Simicska ezermilliárdokat síbol az állami pénzből kormányon lévő cinkosaival összejátszva, stb... Az MSZP meg az LMP ezzel szemben majd tart egy-egy sajtótájékoztatót, amire összesen 30 újságíró megy el, bekerülnek 1-2 híradóba egy félperces blokk erejéig, meg pár hírportálra egy mínuszos hírben, azt annyi. Egy hét múlva már arra sem emlékszik senki, hogy egyáltalán megszólaltak...
Mint Schmitt esetében, ezt is max a blogoszféra tarthatja fenn az emlékezetben és a közbeszédben, mert az átlagembernek sajna halvány fogalma nincs, mennyivel több kárt okoznak az ilyen gazdasági összefonódások révén kijátszott pénzek, mint egy-egy olyan esemény, amiből hónapokra szóló botrány keveredik néha.

bio

Vidéki 2012.04.16. 13:05:17

Nagyon helyes elv, és az Alapító Atyáknak már 1989-ben az Alkotmányozáskor eszébe kellett volna, hogy jusson, de nem jutott (mivel „nem káptalan a fejük):

1. “A központi költségvetésből csak olyan szervezet részére nyújtható támogatás, vagy teljesíthető szerződés alapján kifizetés, amelynek tulajdonosi szerkezete, felépítése, valamint a támogatás felhasználására irányuló tevékenysége átlátható.” - Magyarország Alaptörvénye”

2. Az is kézenfekvőnek látszik, hogy "a tulajdonosi szerkezet átláthatóságának követelménye nem vonatkozik azokra a szerződésekre, amelyeket még 2012. január 1. előtt kötöttek."

A visszamenőleges hatályú törvénykezés ellenében, mint tudjuk, Vastagbőr hörögni szokott.

3. Az is kiderült idén, hogy a "Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt. tényleges tulajdonosának minősülő természetes személy dr. Simicska Lajos.”,

Mi ezzel a gond?

4. Ezek után a Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt.tulajdonosi szerkezete átlátható és 2012-es szerződéskötése megfelel a most hatályos Alkotmánynak.

5. Őt Vastagbőr szerint talán egy páriának kellene tekinteni és „kihagyni a szaknévsorból”, csak azért, mert a Simicska név irritálja Vastagbőrt?

Viktus 2012.04.16. 13:05:36

Sefer Stevan szerint az adóegyszerűsítés sem sikerült, több adófajta van, mint korábban volt. Az elvárt béremelésről elmondta, egyértelműen munkahelyeket veszélyeztethet és veszélyeztet, miként az élőmunka terhei megnövekednek. A szakképzési hozzájárulás terhére a kormány döntése értelmében már kevesebb képzést számolhatnak el a cégek.

www.portfolio.hu/gazdasag/nemet_kamara_elegtelen_a_magyar_kormany_adopolitikaja.165810.html

Kravver 2012.04.16. 13:06:07

@kifordított nagyanyó:
Hát ezt meg vajon miből olvastad ki, te szépszemű szamuráj?

Napkutya 2012.04.16. 13:06:36

@funfun: Az se jó. Kapja érte, ami jár. DE, légitársaságot választhatsz, -a közbeszerzésen MINDENKI HELYETT osztanak most a fiúk.

Lássuk be, ehhez képest Oszkó lóf.sz.!

Lehet mutogatni, jó gumicsont balfékeknek, de itt a mi szerszámunkkal kaszálják a csalánt. Még egyszer: Mindenkiével!

gnme 2012.04.16. 13:06:50

@Viktus: nem csoda ba*ki

szerencsétlenek megvetik itt a lábukat, azt csakhamar azzal szembesülnek, hogy az alapanyagot már nem elég az olcsó közép eu-ból megvenni, jobban jár ha otthonról hozatja ide több kamionnal a német munkabérrel előállítottat

aztán a munkabér hiába olcsóbb, ha a zadókat havonta variálják, meg forgószemű elmebetegeket mutogatnak a zújságok címlapján nagy %-ban kifejezett számokkal, meg távolugranak debrecenben, felcsúton stadion épül

.. melyik német fog erre alapozni? a pápai tanácsom vagy a polgármester úrhoz a Jenőhöz?

úgy kiröhögnek minket mint a pi*a, szt' mennek indába

Viktus 2012.04.16. 13:07:18

@Vidéki:

Ez minden értelmes embert irritál ... ilyen nyílt pofátlanságot még a szocik se mertek megjátszani azok legalább a betonút zrt-n keresztül bohóckodtak nem Puch Laci gründolt egy céget

jozicsenko 2012.04.16. 13:08:51

@online távmunkás: ahogyan az elöbb írtam: ha akkor nem fájt, most sem fog (cinikus, de ez van: horngyula pufajkáját is kibírta az ország, nem?)

@nu pagagyí: ne haragudj, de az építőipar önmagát tette tönkre, amikor lefeküdt a poltikával: bödületesen nagy uniós pénz állt rendelkezésre az elmúlt években: 5-20% önerővel félelmetes dolgokat lehetett volna elérni. nem tették, mert elloptak mindent az elvtársak/polgártársak: egy rövid levezetésben:
1. az állam önerőben odaad X Ft-ot, az unió ad mellé 4X (vagy 19 X) Ft-ot: 5 MRD Ft-ból 25 vagy 100 MRD Ft-ért lehetne uniós pénzből valamit épííteni, csinálni.
2. megnyeri a pályázatot a Pisti Konzorcium, meglendül az építőipar, munkát kap mindenki
3. elsősorban menedzsment/tanácsadó /alvállalkozói szinten a cimborák, akik kiviszik a pénz jó részét
4. a munka valahogy megépül, az unió fizet és várja hogy valahogy legyen folytatás.

ami nincs, mert kimarad az ADÓFIZETÉS: sehol. senki egy röpke másodpercre nem gondolja komolyan, hogy adót fizessen: normálisan müködő rendszerben a bérköltségek kb 50%-a adóba be kellene hogy áramoljon a közösbe /csak a TBJ 27%? az adód 16% Szja?/ áfáról, társasági nyereség adóról, helyi iparüzési adóról még nem is beszéltem...

a lényeg: ha rendesen fizetett volna anno az építőipar, akkor az összköltség min 20%-a visszakerült volna az államhoz: 5%-os önerőnél ez a befektetett pénz négyszerese, a max 20%-os résznél meg pénzénél van: ja, nem, mert közben munkát adott az embereknek és felépült valami...

hibás a poliitika, mert loptak - de az építőipar is, mert elfelejtették etetni az aranytojást tojó tyúkot, aki megdöglött és már pürkült se lesz belőle...

Pékszakállú Henceg 2012.04.16. 13:09:05

Azt számolgatom, hogy ha 200 milliárdból jattolna 10%-ot pártkasszába, az pont 20 milliárd forint...

masenyka 2012.04.16. 13:09:50

Szerintem köveztessük ki vele az utat egészen a Hortobágyig, de Recsk-től! és személyesen, kézierővel! Hogy ne legyek túl szigorú, az út csak odavezessen és ne tovább, és vissza nem!

Kutchek (törölt) 2012.04.16. 13:10:35

@kela-bá: "Lényeg, hogy menjen a munka, és jó lenne ha mindenkinek jutna belőle , meg a javadalmakból is elég !"

Mint a nagy autópálya építések idején. Ott is beígértek vagy 600 km-t, négy évre, majd kitolták 10 évre. /Pont mint az 1.000.000 új munkahelyet/

Kandeláber 2012.04.16. 13:10:52

Mintha újszülöttek kórusa kommentelne.
Lopnak, csalnak a közbeszerzéseknél?
Jéééé... Ilyen még soha nem volt.

Melchi Zadok 2012.04.16. 13:12:06

valaki árulja már el nekem, mert nem akarom elhinni: ez a vidéki nicken itt-ott kommentelgető valaki tényleg hús-vér ember, vagy csak egy bot?

Flector67 2012.04.16. 13:12:42

@jozicsenko: Azért 19X-et nem adott az Únió. 4X-et talán. De még azt se.

Netuddki. 2012.04.16. 13:13:22

Az is csoda, hogy ilyen névvel idáig eljutott, simlicska...

Viktus 2012.04.16. 13:13:27

@Kandeláber:

Volt, de most v.mi csoda született 2010-ben a NER amiben elvileg olyan nincs :P

kifordított nagyanyó 2012.04.16. 13:15:08

@Kravver: Itt már válaszoltunk neked néhányan.A piros autós én vagyok.
vastagbor.blog.hu/2011/10/27/enrico72_2011_10_27
Te mindig Zerót basztatod,hogy a viktorékra szavazott.Nem mindenki várt tőlük csodát ce hogy ilyen borzasztóak legyenek azt még kevesebben.Én nem rájuk szavaztam.

flippant 2012.04.16. 13:15:10

fidesz = mszp
Egyik kutya, másik eb!

Már csak az a kérdés, hogy melyik szarik nagyobbat - a fejünkre.

jozicsenko 2012.04.16. 13:15:44

@ob.szerver: @sárkányfő: Kleptokrácia?

@balambher: hjajjj, anyám, hagy ne kezdjem már el sorolni az mszp bűneit... (a fideszét majd elmondják a többiek)
az mszp bűnét/bűneit egy mértékkel lehet mérni: az államadósság alakulásával: valahogy 10-12 Ezer MRD Ft-tal nőtt az adósságunk alattuk
a fidesz kb a harmadánál tart, ha a manyupot ide vesszük

lehet és kell ekézni a fideszt (a fenti viccért főleg), de nem gondoljátok komolyan, hogy a fidesz bármiben is veri az mszpt? ha egyszer nyertem sakkon karpov ellen, akkor világklasszis sakkozó vagyok? fenét, max szerencsés - bár igaz, hgy ha a harmadát elértem, akkor már jó úton járok...

tessék leülni és szépen végigszámolni, mik voltak az mszp és mik a fidesz alatt: a cehh bezony sokkal-sokkal súlyosabb lesz az mszp javára/rovására...

- bár várom, hogy 2018 februárjában sorra csukják le a fideszes emberkéket, pont mint 2 éve...

gnme 2012.04.16. 13:17:34

olyan fajin pomerán orra van ennek a kinek .. simlis sonkának, meg olyan jó a termete, törpicsek

lehet beveszem a pomerániai kanom mellé a tenyésztésbe, reméljük a kiskutyák nem lesznek szemüvegesek

Viktus 2012.04.16. 13:18:36

@flippant:

Na igen ... na meg nagyjából a többi is arra ácsingózik még , hogy a húsosfazékból kimerje magának az adagot.

Napkutya 2012.04.16. 13:18:40

@Kandeláber: Igazad van. Ők is ezt ígérték.
Átkúrnak mindenkit, adóztatnak, mint állat, és töltik a cimborák zsebét.
Biztos, ezért választották meg őket kétharmaddal...

Vagy, hazudtak volna? Jéééé....

Viktus 2012.04.16. 13:19:49

Elmarad a kereszténydemokrata lázadás
A KDNP múlt heti lázongása után a Fidesz kompromisszumot ajánlott. Így már hétfőn elfogadhatják az új parlamenti törvényt.
Megállapodtak a profi képviselőkről
2014-től csak a parlamenti munkáért jár pénz. Semjén szerint megnyugtató megoldás született.

-

Remélem mindenki megnyugodott :D:D:D

szita zita 2012.04.16. 13:22:01

A fidesz azzal nyert, hogy más lesz mint eddig...meg még el is számoltat. Hát nem így történt! Persze nem lep meg. Csak a mi kutyánk kölyke kapja a nagyobb falatokat. A többiek meg, jó ha tönkre nem mennek. Építőiparban érdekelt ismerőseim ezt már régen tudták, és mondogatták. Arcátlanság ez az egész. Gyomorforgató!!! Hol van már egy tiszta erő!!!!! Vagy nem létezik???? Egyáltalán ebben az országban erre igény sincs?

Trackback 2012.04.16. 13:22:25

Gondolom a sok paprikás-krumplitól és lecsótól nem fejlődött ki rendesen az itt élő emberek 98%-ának az agya, hogy ugyanott tart ez az ország, mint kb. 1975-ben.

Lucius Flavius Arrianus 2012.04.16. 13:23:13

"az a legleverőbb hogy lehetett volna belőlük akár egy jó kezdőcsapat is
jó időben született újszülöttek
egy új történet első mondatai
a tiszta lap amelyen nem dereng föl a diktatúra vízjele
nem lettek sem azok sem ezek
rókafiak nyomakodtak elő a rókalyukakból
rókaagyakba való eszmékkel
hogy a történelmet gólra játsszák
a vesztest pedig a legjobb sárba taposni
akkor legalább nem sokat pofázik
rendőrállamban nőttek föl
szabadságnak azt gondolták hogy mától fogva a rendőr nekik tiszteleg
a népről meg azt hogy vasreszelék
melyet egy mágnesvassal állíthatnak át a megkövetelt irányba
a fiatalság mindig a menny küldötte
kivéve azt amikor nem
kivéve azt amikor az ördög megvakítja
hogy ne lásson mást a folyó vizében
csak önnön tükörképét mint a magába szerelmes Narcissus
Dánia dán föld mindig is az volt mindig is az lesz
az államgép rohad valami bűzlik
valami elveszett a vissza nem térő esély
polcról lopott koronát olcsón megszámítunk
a szellem páncélja új a módszer a régi
ahogy a végkifejlet is
szerteszét a színen hullák számolatlanul
gyümölcshéj kutyaszar megégett könyvlapok"

(Orbán Ottó: A dán királyi főszámvevő jelentése a Fortinbras & Fortinbras cég átvilágításáról)

Pékszakállú Henceg 2012.04.16. 13:23:19

@kela-bá: "A lényeg, hogy menjen a munka"
Februárban az építőipar 16%-ot esett az egy évvel korábbi adatokhoz képest. Ezek szerint a munka nem megy, csak a pénz ide-oda. Mondjuk egy svájci bankszámlára.

igényes 2012.04.16. 13:24:20

Orbán is megy a börtönbe, mert a janicsárok dalolni fognak.

igényes 2012.04.16. 13:25:20

Interpol, Europol feljelentés kell ezeknek a disznóknak!

Kutchek (törölt) 2012.04.16. 13:25:51

@Viktus: "2014-től csak a parlamenti munkáért jár pénz."
1. Akkor addig még szabad a csók?
2. Ha MUNKÁÉRT.... Akkor utána éhendöglenek?

karikaV43 2012.04.16. 13:26:16

@Seduxen (már NEM dr.): a legnagyobb probléma a Strabaggal,hogy az egy osztrák cég és kicsit régebbi mint a 3.köztársaság,igazából ez senkit ne zavarjon mint ahogy az sem,hogy németbe is dolgoznak és nyernek közbeszerzést. A mutyi ott nem a haveri körbe ment szimpla korrupció.

micsoda? 2012.04.16. 13:28:42

Ja, én amikor kértem gázár támogatást - pár ezer forint - mindenbe belekötöttek, csak azért, mert elfogyott a pénzt. Vagy pályáztunk 2x- is, semmi nem lett abból sem. Különben meg Hofi jól megírta Simicskát, igaza volt.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.04.16. 13:29:01

@Le_Penseur:

Változott. Rosszabb lett. A nemesek szervesen, történelmi örökségként, ha akarod legitimen kerültek abba a helyzetbe, amivel közük sokan visszaéltek, ezek az akármilyen párthoz kötődőek viszont odacsalták magukat a pozíciójukba. Teljesen illegitimen. Vö. www.kibulizottorszag.net

jozicsenko 2012.04.16. 13:29:13

@Flector67: jajjj, pár éve volt hír, hogy a leghátrányosabb helyzetű régiókban az uniós pályázatokban az önerő kérés lecsökken 5%-ra

persze, nem cégeknek, hanem önkormányzatoknak, de ez van: a leírt példa direkt arra volt, hogy lássuk: állami pénzzel csodákat lehetett volna tenni, ha nem lopják el alapjaitól az egészet...

(nálunk az egyetemen van 5%-os önerejű pályázat, a mienk 20%-os, de ismerős építkezést vezetett Erdélyben, ott 0 Önerővel egész falvakat csatornáztak be, 2-3 éven át folyamatosan volt munkájuk)

Flector67 2012.04.16. 13:31:11

@jozicsenko: Az önkormányzatoknak. Ahogy írod. Cégeknél nem nagyon volt. Tudom, mert ezzel foglalkozom.

Viktus 2012.04.16. 13:32:46

@jozicsenko:

Mondjuk az csalóka, mert a legtöbb településen sok értelmeset nem csináltak-csinálnak max. funkció nélkül vidáman a település közepére tolna csicsás szobrot-szökőkutat lekövezett teret, amelyet aztán max. a helyi kisebbség használ üldögélésre ...
A csatornázás meg itt maga volt a maffia felénk pl. a végére már az ország másik feléből találtak csak vállalkozó balekokat befejezni :P

kamasuka 2012.04.16. 13:34:43

"A politikai korrupció ás átláthatóság felé vezető rögös út egy jelentős állomása, hiszen feketén-fehéren kiderül azt, amit csak sejtettünk, de bizonyítani senki sem tudta:
A Közgép Simicskáé. "

Skicc Pali bukása után hozzátok ment?

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.04.16. 13:37:31

@flippant:

Nem. Nincs egyik és másik. Csak látszatra, színjátéknak. Együtt csinálják, kezdettől. Ez a lényeg. Link föntebb.

dr. Bértollnok 2012.04.16. 13:38:27

Nagy összegben merek fogadni, hogy a fent nevezett személy a fent nevezett céget papíron már régen eladta egy, vagy két fent meg nem nevezett személynek, akik erről még nem tudnak. A tulajdonátruházási papír jogilag korrekt munka, egy apró, de utólag természetesen korrigálható hibája van, a dátum hiányzik...
Ismerős valakinek ez a történet?

clegane 2012.04.16. 13:39:25

megvan a megoldás: még nem késő, legyen Simicska a köztársasági elnök!

papageno 2012.04.16. 13:40:43

@Mária: nem védelmükben, de Kóka humán orvosként volt gazdasági főminiszter:)

Roy 2012.04.16. 13:40:59

@Enrico72: Ez még nem jogosítja fel ezeket, hogy ugyanazt csinálják. Ez náluk a korrupció elleni harc. Nyíltabban lopnak, mint az előző összes kormány. Ezt tették 1988-2002 között is. Miből jött létre a mai vagyonuk, ha nem attól amit akkor elloptak. Ezt sajnos a sok mostani fülkeforradalmár elfelejtette. Budainak nem kellene akkor vizsgálódnia vagy, ha teszi a mostani kormány tevékenységét is vizsgálnia kellene visszamenőleg 1988-ig.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.04.16. 13:43:03

@Flector67: Nyomtatásban olvastam, most így hirtelen csak ezeket találtam neten:
"The upper class has a higher propensity for unethical behavior"
newscenter.berkeley.edu/2012/02/27/greed/
Rich, educated people more likely to lie, cheat
www.cbc.ca/news/technology/story/2012/02/27/science-class-ethics.html

ketroot 2012.04.16. 13:44:22

Nem értem a felháborodást.

Majd 2014-ben faszán újraválasztja a sok fasz ezt a brigádot. De indul még az mszp és jobbik is.

Ez az alternatíva? Hát ez. Ezért is mondom, hogy ennek az országnak vége van. Eldagonyázunk a mocsokban és ennyi.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.04.16. 13:51:38

@papageno: Tudod, az orvosokat is úgy kezelik, mint az MSZMP és KISZ tagokkal: a mi orvosunk jó orvos, az ő orvosuk rossz orvos :)

Ironfist 2012.04.16. 13:52:19

@Roy:
"Ez még nem jogosítja fel ezeket, hogy ugyanazt csinálják."

Sok a birka az országban. Ha a fideszről kiderül, mit művelnek, a zombiknak egyetlen érvük, hogy "elmúltnyolcév". Egyszerűen képtelenek felfogni, hogy az, hogy egy korrupt banda lop, még nem jogosítja fel őket arra, hogy ők még korruptabbul még többet lopjanak.
A másik meg, hogy szerintük, ha valaki szidja a fideszt, az egyből mszp-s. Teljesen hülyék, azért, mert két szardarab közé egyenlőséget teszünk, miért kellene egyből az egyiket szeretni?

FIDESZES GYÖKEREK ÉBREDJETEK MÁR! - mondhatná egy naivabb ember, aki még hiszi, hogy ezeknek van még szürkeállományok, de én tudom, hogy ezeken már csak tényleg a lámpavas segíthet.

dr askovich 2012.04.16. 14:00:24

@Ironfist: szóról szóra egyetértek, és gyakorlatilag ugyanezt szajkózom a környezetemben lévő elvakult fideszeseknek, de sajnos csak legyintenek egyet, mondván a kormány ezeket jó célokra használja, persze példát mondani egyik se tud, a tények pedig sose zavarták őket

spontan · http://erdekessegek.info 2012.04.16. 14:04:43

A legszebb, hogy azok, akik a szocik idején (jogosan) kikeltek az ilyesmi ellen, most vállat rándítanak, mert legalább most nem azok csinálják. Ez nagy eredmény, ezért érdemes volt "fülkeforradalmat" csinálni.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2012.04.16. 14:04:57

@idelle: Bár már látnám, de most olyan békésen tűrnek az emberek, mintha nem az ő bőrükre menne ez a szar, amit gazdaságpolitikának hívnak. Megint elmondom, a magyar emberek 99% képtelen a racionális gondolkodásra.
Ha képesek lennének rá, akkor már régen az utcán lenne vagy 1 millió ember. De neeeem, mélán tűrik, hogy nap mint nap újabb hülyeségekkel húzza le őket a Bonsai Duce és Kusza Szem. Ők meg csak asszisztálnak hozzá.
Ha a Gyucsányékban merült volna fel a banki tranzakciók teljes körű megadóztatása, már ment volna a szociális népszavazási kezdeményezés, mint a vizitdíjjal és a tandíjjal kapcsolatban. Most pedig mi folyik? Méla hallgatás, egy hangosabb szót nem hallani.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.04.16. 14:05:37

"megvárni a Közgép első nyertes közbeszerzését 2012-ben, és bízni abban, hogy egyik állami cég sem lesz olyan botor, hogy nyíltan megszegje az Alaptörvényt."

Mivel egyre kevesebb a közbeszerzés, szerintem egyen sem fog elindulni. Majd szépen kitalálják, hogy az adott projektet miért nem kell közbeszerezni és miért a haver nyerte a milliárdokat. Ügyesek ezek a fijjug (is).

kalandfereg 2012.04.16. 14:06:43

Most mit vagytok úgy oda? A Pártot valamiből finanszírozni kell, nem?

komplikato 2012.04.16. 14:08:43

Érdekes dolgok ezek, mert bele kéne gondolni, hogy itt a "rendszert" nem egy népharag söpörheti el, hanem valamelyik jó képességű sok száz milliárdos "versenyző" kiesése a játékból. Teszem azt megüti a guta, szívrohamot kap, vagy kivasalja a szolgálati kocsiban egy 5 napja nem alvó román kamionos. El tudjátok ti képzelni azt a harmadik világháború szintű balhét, ami kitörne, hogy valaki átvehesse a helyét??? Ahhoz képest egy forradalom kutya fasza lenne.

komplikato 2012.04.16. 14:10:04

@TrueY: Erre nem kell várni, ott van a fasza új nemzetbiztonsági átvilágítás nevű móka közbeszerzésnél. Nyilván eleve csak haveri cégek lehetnek elég biztonságosak, kész ennyi. Minek ide még új törvény? :D

komplikato 2012.04.16. 14:12:12

@ketroot: Nem értem az érvelésedet. Most akkor ha véletlenül 2014-ben nem a jelenlegi "csapat" nyerne (amiről tettek és tesznek, hogy ne fordulhasson elő, ugye), akkor annak kéne örülni, hogy megint az MSZP lopja szét az országot vagy annak, hogy kimutatná a Jobbik is valós énjét és ők tennék ugyan ezt?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.04.16. 14:14:50

Nem ertem, mire a meglepetes. Ez a monarchikus kormanyzas lenyege. Ugy kell kineznie, mintha az a haldoklo piacgazdasag lenne, de valojaban a szakralis Vezer kezeben kell osszefutnia minden szalnak.
tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/2012/03/mohacs.html
Ha a Nyugat nem keres kakan is csomot, akkor nem kellene kormonfontan cselezni, hanem egybol pajzsra is emelhetnenk az igazi Fonokot.

szita zita 2012.04.16. 14:15:33

Egyik kutya másik eb. Legyen már más út is!!! De kik? LMP?---mint egy diabetikus paprikásszalonna--semmit sem ér. Szoci utódok---már "bizonyítottak". Szülessen már meg egy államférfi!!!!

tede 2012.04.16. 14:17:23

Gondolom senki nem azt várja a jelenlegi kormánytól, hogy baloldali milliárdosok cégeit árasszák el munkákkal. Ettől mondjuk teljesen függetlenül, gyalázatos egy világ ez, hogy nálunk az a sikeres vállalkozó, aki le tudja nyúlni az állami megrendelést. Azt sem értem igazán, hogy aki már összelopott több milliárdot az miért lop tovább? Mit nem tud megvenni a milliárdjaiból?

szita zita 2012.04.16. 14:21:01

Így volt ez korábban is is a történelemben.
Olvassatok Druont, a francia középkorról-Szép Fülöp és utódai koráról. Ott is így csinálták. Aztán csak néhány száz évnek kellett eltelni, s lefejezték őket. De nekünk ennyi időnk már nincs. Mennyi lehet?

komplikato 2012.04.16. 14:22:12

@tede: Több milliárdot? Szerintem a top 100-as lista, ami még csak nem is a valós adatok alapján lenne, hanem csak bevallottak alapján, simán 10 és 100 milliárdos kis magán vagyonkánk lennének. De a fentieket átolvasva nem is az jött le, hogy vannak a csúnya balos cégek, akiknek a balos kormány pumpál pénzt és vannak a jobbos cégek, akiknek meg a jobbos kormány. A valóság az, hogy vannak bazi nagy pénzemberek és a cégeik, akik kormányok alatt szint váltanak és mindig ők kapják a pénzt. Átlag ember meg benyeli a baromságokat az oligarchiákról, meg szemét multikról, stb. Pont az van itt mint Szlovákiában, lásd Gorilla balhé, néhány nagy pénzes cég irányítja az országot saját kisded céljainak megfelelően. Csak egyesek rózsaszín ködben elhiszik, hogy az ő általa preferált politikai oldal teszi ezt.

gnme 2012.04.16. 14:23:15

@Viktus: profi képviselők lesznek a megválasztott megélhetési nyócosztályos emberekből is, mert ott a többinek még négy elemije sincs ezért nem vállal ilyet aprajafalván?

érdekes lesz összeereszteni a semmit át nem látó hozzá nem értő "odakerült" embereket az okleveles emberekkel

egyik a taknyát törli, míg a másik röhögve elcsal a kulisszák mögött 1-2 100M-et

ez a jövő? (...)

Viktus 2012.04.16. 14:24:03

@szita zita:

Az LMP most is kimutatta a foga fehérjét ... 750 ezer nem sok pénz meg mellette még ügyködnének ezt-azt. Azok is leginkább a húsosfazékból meregetnének maguknak minél többet.

seahawks 2012.04.16. 14:28:03

én azt nem értem, hogy miért nem merte a média leírni, hogy ővé a cég. ha perre megy, neki is bizonyítani kelelttvolna, hogy nem az övé.

Anteovin 2012.04.16. 14:28:36

@sárkányfő: Most éppen úgy hívják: fidesz

gnme 2012.04.16. 14:32:15

@szita zita: pókerarcú oszkópéter tavaly decemberben megmondta: hónapjaink vannak hátra az imf nélkül

tegnap este meg azt mondta: a kormány nem hajlandó kompromisszumra, nem változtat a kifogásolt törvényeken = bünteti aki dolgozik, és már rég tárgyalhatnánk ha zorbánc piktor nem lenne olyan fene büszke

= zorbánc piktor büszkeségét kell majd kifizetnünk a forgószemű elmebeteg új pénzforgalmi adójában

=> zorbánc piktor a magyar nép ellensége.

Mr.Treeger 2012.04.16. 14:32:52

@Seduxen (már NEM dr.):
A Strabag most is nyer. AZ összes vidéki úthálózatot ő építi.

ketroot 2012.04.16. 14:33:09

@komplikato:

Tulajdonképp nem érveltem, inkább rinyáltam :D

Épp arról beszélek, hogyha nem is a fidesz jut majd hatalomra, akkor vagy az mszp, vagy a jobbik. Ez a probléma, hogy mindenféleképpen szopunk.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2012.04.16. 14:37:51

Jajjj gyerekek! Hát ezér is az "elmúttnyócév" a felelős!

Zsiráfovics Zsiráf 2012.04.16. 14:40:36

@elkoltozott.: "Mégis ki választaná a kettest? "
Például én. Mivel miniszterként azért lenne lehetőségem néhány dologra, nem csak simán elutasítanám, hanem tennék egyéb lépéseket is.

Anteovin 2012.04.16. 14:44:17

@bioLarzen: De remélem, legalább a blogszféra fenntartja az emlékezetben ezeket a dolgokat. Mert sajnos van mire emlékezni...

komplikato 2012.04.16. 14:46:07

@Viktus: Idő kérdése volt. Pont ugyan olyan megélhetési politikusok, mint összes többi, beleértve saját hívei által piedesztálra emelt Jobbikkal. Csak azt kell nézni mikor mire mit lépnek, nem azt mit kamuznak a saját híveik irányába. Ennyi. Semmi meglepő. Nem is várja átlagember, hogy a pártok ne ezt csinálják, amit várnánk az, hogy a mértékéből a szétlopásnak visszavesznek és az, hogy némi pici időt munkájuk során azzal töltenének az ország picit sikeresebben működjön, mert az jó a "népnek" is meg ők is többet tudnak lopni. De nem. Ez így meg olyan, mint amikor a parazita kinyírja a gazdatestet és mindketten megpusztulnak.

Kandeláber 2012.04.16. 14:50:05

@ketroot: Tehát ha jól értem, nálad az a szopás, ha a választójogosultak nem az SZDSZ-re, a DK-ra és az LMP-re szavaznak a legtöbben.
Az lenne a szuper, ugye: Bajnai min eln, Gyurcsány PM. Kuncze BM, stb...
Ne szívj már annyi kendert.

Gera 2012.04.16. 14:52:50

Százmilliárdos, durván túlárazott állami megrendelésekkel minden hete jól indul az embernek. Simicska nem az az ember, aki pár újságcikk miatt a kardjába dől :)

Viktus 2012.04.16. 14:53:22

@Kandeláber:

Nem nagyon sikerült értelmezned ... szerintem.

Itt van a megfejtés: "Ez a probléma, hogy mindenféleképpen szopunk."

Kandeláber 2012.04.16. 14:54:32

@ketroot: Szóval azért rinyálsz, mert nem a DK-ra. LMP-re, vagy a nem létező SZDSZ-re szavaznak majd a legtöbben?
Hiába ordít a törpe megafonba, attól még nem lesz belőle nemhogy óriás, de még normális magasságú ember sem.

ketroot 2012.04.16. 14:56:31

@Kandeláber:

Most őszintén: szerinted mennyi az esélye, hogy a DK vagy az LMP kormányra kerüljön? Én a Fideszt, Mszp-t és a Jobbikot tudom elképzelni, hogy esélyes arra, hogy megválasszák, persze nem feltétlenül 2014-ben.

Akik pedig ma bent ülnek a Parlamentben, azok jó lenne, ha eltakarodnának közéletből.

Kandeláber 2012.04.16. 14:57:36

@Viktus: Na így már más.
Megfordítva: mikor nem szoptunk/szopunk?

ketroot 2012.04.16. 14:59:14

@Kandeláber:

Még egyszerűbben: Nem, nem azért. Ők is eltolhatják a biciklit.

Az a bajom, hogy nincs egy normális alternatíva, ami a kiábrándult többségnek megfelelne.

dr askovich 2012.04.16. 14:59:43

@Kandeláber: azt mondta a tisztelt kolléga rajtad kívül mindenki számára egyértelmű módon, hogy az a baj, hogy nincs elfogadható alternatíva

hörgőszelep (törölt) 2012.04.16. 15:00:15

Mi a szarnak kell folyton folyvást irigykedni? Különben megdolgoztak érte, vagy nem? Úgy tudom, hogy ez a simicska gyerek, meg a gyurcsány ist lehúztak vagy 30 évet a pécsi uránbányában. Így aztután megkeresték azt a kis zsozsót.

Zsiráfovics Zsiráf 2012.04.16. 15:00:39

@jozicsenko: "ha rendesen fizetett volna anno az építőipar"
Nem csak az építőiparra igaz, amit írok.
Az úniós pénzekből megvalósított projektek nagy százalékában (amint az állami beruházásoknál is), a tényleges munkát végző a 3-5. szinten volt/van. Neki már olyan kevés jut, hogy örül, ha abból a munkát el tudja végezni és az alapvető költségeit kifizeti. A fölötte lévő szinteken pedig a minél több pénz kivétele a cél. Ott fel sem merül adófizetés vagy visszaforgatás

Kandeláber 2012.04.16. 15:01:40

@ketroot: Ne legyél már ennyire naiv.
Ebben az országban teljesen lényegtelen, milyen párt alakít kormányt.
Minden ugyanolyan szar lesz, mint volt.
Különben majd bolondok lennének maguktól eltakarodni a húsosfazék mellől.
Te megtennéd?
mert én biztosan nem.

Viktus 2012.04.16. 15:02:39

@Kandeláber:

Na jah csak mellette nem mindig vitték el mindenünket :P hagyhatnának v.mit a betevőre.

komplikato 2012.04.16. 15:04:19

@Yoriyoshi Komatsuzaki: "Neki már olyan kevés jut, hogy örül, ha abból a munkát el tudja végezni és az alapvető költségeit kifizeti."

A baj az, hogy sokszor nem jutott nekik semmi, csak mindenkinek szelektív az emlékezete, és ezen körbetartozásos téma ellen egyik kormány sem tesz semmit, nyilván mert valahol jól járnak vele. Tudod mint a bankrablós filmben, minek adnád oda a részed a társadnak, ha hátba is lőheted?

ketroot 2012.04.16. 15:06:09

@hörgőszelep:

"...lehúztak vagy 30 évet a pécsi uránbányában. Így aztután megkeresték azt a kis zsozsót."

Jó lenne az ilyesmi, mert nagyfaterom lehúzta a pécsi uránbányában a 20 évet...

komplikato 2012.04.16. 15:06:12

@Yoriyoshi Komatsuzaki: "Neki már olyan kevés jut, hogy örül, ha abból a munkát el tudja végezni és az alapvető költségeit kifizeti."

A baj az, hogy sokszor nem jutott nekik semmi, csak mindenkinek szelektív az emlékezete, és ezen körbetartozásos téma ellen egyik kormány sem tesz semmit, nyilván mert valahol jól járnak vele. Tudod mint a bankrablós filmben, minek adnád oda a részed a társadnak, ha hátba is lőheted?

ketroot 2012.04.16. 15:08:14

@hörgőszelep:

"...lehúztak vagy 30 évet a pécsi uránbányában. Így aztután megkeresték azt a kis zsozsót."

Jó lenne az ilyesmi, mert nagyfaterom lehúzta a pécsi uránbányában a 20 évet...

komplikato 2012.04.16. 15:08:43

@Yoriyoshi Komatsuzaki: Már amikor a legalsó VALÓBAN munkavégző kör meg is kapta a jussát. Persze aktuális kormányoknak sosem volt sürgős ezt a helyzetet törvényileg rendezni, hiszen minek fizetnéd ki a bankrablás után "társad" részét ha hátba is lőheted?

Valakinyolc 2012.04.16. 15:08:57

Amikor ment ez az oligarcházás meg is mondták, hogy azokra kell figyelni akiket nem nagyon látsz a hírekben, pl. Simicska.

komplikato 2012.04.16. 15:10:56

Elnézést a duplázás miatt, csak egy Gateway 504-es hiba jött be mikor először elküldtem ...

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.04.16. 15:13:37

@komplikato: "Erre nem kell várni, ott van a fasza új nemzetbiztonsági átvilágítás nevű móka közbeszerzésnél. Nyilván eleve csak haveri cégek lehetnek elég biztonságosak, kész ennyi. Minek ide még új törvény? :D"

Jaja. Hát akkor meg pláne! ;)

Kandeláber 2012.04.16. 15:14:57

@Viktus: Örülj neki, úgyis mindig azt szajkózzák, hogy betegesen elhízott nép a magyar.
Ingyenes, államilag támogatott fogyókúra, ez is valami!

komplikato 2012.04.16. 15:18:16

@Kandeláber: Ez most kb. olyan, mint BKV járatokon nyáron a jegy/bérlet mellé ingyen járó szauna. :D

jozicsenko 2012.04.16. 15:20:59

@Yoriyoshi Komatsuzaki: öööö, érintve az építőipart láttam egy keveset (=nem dolgoztam benne), de konkrét példánál maradva, a megyeri híd tökéletes példa rá: a Ganz és a végső alvállalkozók tönkrementek, a híd megépült, a nyertesek ma már másik cégben vannak: adó nincs, tehát köv önerő sincs...

@Flector67: no, kolléga.... :-)) /nagy pénzek az autópálya, metró és vonatsínek felhúzására van, amit állami cégek, konzorciumok csinálnak... a vicc, hogy olyan szinten lopták el , akarom mondani költötték el a pénzt a fentiekre, hogy nincs pénz fejlesztésekre, beruházásokra: napelemre pár éve még volt pénz, lehetett pályázni, a legutóbb 2 napra nyitották meg, hogy a felkészült pályázatok befuthassanak? hagyjuk.../

sajnos tökmindegy, hogy TE (magáncég) vagy én (állami cég) nyer pályázatot, ha az elején mindenki tiszta, tökéletes, ép, éber, ügyes, csak menetközben/a végére nem jut pénz az államkasszába...

/manens 2012.04.16. 15:22:00

@kifordított nagyanyó: Csak hogy vésődjön : EZEK azzak az igérettel nyerték meg a nem bigott fidesz szavazókat, hogy jobbak, tisztességesebbek lesznek, mint AZOK. Nem lettek, sőt ! Többet lopnak, nyíltan a pofánkba röhögnek, leamortizálták a demokráciát és az ország gazdaságát. Megalkották a jobbágyosítás kereteit. A nullára redukálták az ország hitelességét. EZEK azzal járnak jól, ha választásokon veszítenek, nem közben.

rovidesz 2012.04.16. 15:27:54

a baj a kozonnyel van. ez a penz amit itt at van pumpalva, az pont eleg lenne az egeszsegugy rendbetetelere teljesen, Ez meg akkor is igaz, hogy ha a 200 mllrd nem minden fillere megy a zsebbe, valamennyit a tenyleges munka elvegzeserre is koltenek...

puffatag 2012.04.16. 15:31:10

meg kell nézni a felcsúti polgármester fejét: ez az emberszerű lény a grazi ápolt jóvoltából annak ellenére, hogy építési vállalkozó, közel 1000 (ezer) hold földet nyert az elmúlt hetekben 20 éves használatra... a környékbeli családi gazdaságok (ugye a fidesz ezeket preferálja) 1 (egy) holdat sem kaptak, tehát mehetnek a fideszes földesúrhoz napszámosnak

Dr. No 2012.04.16. 15:33:09

A rezsim működési elvének folyamatábrája:. Minden működő vállalkozás S. Lajos tulajdonába kerül. S. Lajos elnyer minden közbeszerzést. S. Lajos cégei semmi mással nem foglalkoztak eddig sem - így feltehetőleg a továbbiakban sem fognak mással -, mint közpénzek ellenében számlák kiállításával. S. Lajos már húsz éve kijelentette, hogy majd akkor fizet TB-t és adót, ha a kommunisták is megtették ugyanezt - visszamenőleg. No de akkor a folyamat végén honnan lesz az államnak bevétele arra, hogy fizessen S. Lajosnak?

puffatag 2012.04.16. 15:34:11

@puffatag: és a földbérleti díj töredéke az állam és az eu által fizetett támogatásnak, tehát parlagon hagyáskor is kaszál az elvtárs

Kandeláber 2012.04.16. 15:35:52

@komplikato: Múltkor 21 fokban fűtötték a buszt.
Télen persze még véletlenül sem.

Morcos Kartal (törölt) 2012.04.16. 15:37:02

@jános515: Én? Csodálkozni? Ugyan! Azon csodálkozom inkább, hogy ez így kiderült.

@sárkányfő: szerintem nem. Orbán nem pénzért csinálja. Többet nem is mondok, mert így sokkal rémisztőbb az egész. Állam=maffia? Gondoljunk ki egy jó magyar szót erre.

@Le_Penseur: telitalálat! :)

@Seduxen (már NEM dr.): igen, az a minisztérium a fidesz kormány állatorvosi lova: Kádár-rendszerben szerzett pénzügyi gyorstalpalóval diploma nélkül lett miniszter politikai főtanácsadója egy állatorvos. Szakértői kormány, vagy mi.

puffatag 2012.04.16. 15:39:17

@Dr. No: egyébként fogadok, hogy s. lajos annak ellenére, hogy százmilliárdos bevételei vannak, sok cége nem fog fizetni közterheket ( a nav asszisztálása mellett), majd 2014-ben fantommá válnak... ezt csinálja 15 éve.... bár van rá 50% esély, hogy polt pot péter elcsípi

Napkutya 2012.04.16. 15:41:11

@ketroot: Nekem az unkabátyám tolt le ott egy jelképesebb időt, mérnökként, -nem volt egy irodalmár-, de idézném: -B.szdmeg, az oroszoknál az a szigorított kényszermunka, amiért itt a túlórapénz jár. (Mondjuk, nem kerestek rosszul, akkori mértékkel...)

Fogalmam sincs mire gondolt, (alighanem a munkaidő-pihenőidőre) de a jelenlegi kormánynak ezt simán beajánlanám, mert relative, most az isten-utolsója, gombnyomogató féreg is a hússzorosát kapja kézhez.

A legtöbbjüknek, ez lenne az ELSŐ normális munkahelye...

Már olyan, ahol DOLGOZNI is kell...

gnme 2012.04.16. 15:41:47

@puffatag: ő lesz a környéken a legnagyobb paraszt? :-)))))

ezek szerint az a mandri is csak annyit ért az építési vállalkozáshoz, mint a zajtófélfa

bazegh' olyat hallottam te, márhogy milyen értelmi képességeik vannak az efféle mandriknak:

"...hát vannak itt kiba*ott nagy vasak, azt meg kell csinálni jóra..." - mondotta egykoron egy khm.. "államilag" érdekeltté tett cégvezető

Hertelendi 2012.04.16. 15:42:32

Na mi van? Hol vannak a gyökér fideszes trollok????

Most nagyon kussolnak...

Dr. No 2012.04.16. 15:44:01

@puffatag: Kár fogadnod, S. Lajos elvi alapon nem fizet közterhet. Az elvi alapot leírtam, ő ezt - ha jól tudom - még 1990-ben szögezte le. Ezen az elvi alapálláson szerintem nem kell változtatnia annak, aki egy ideig még az APEH vezetője is volt.

Kandeláber 2012.04.16. 15:46:17

@Hertelendi: Én arra vagyok kíváncsi, mikor bukkan föl valaki, és kezdi magyarázni, hogy amikor ő fiatal volt, akkor még a kerítés is gyulaiból készült.

gnme 2012.04.16. 15:47:29

@Dr. No: te ez az "es" lajos akiről írsz az melyik, aki a képen van?

... az a pomerán kutyabúgató?

Roy 2012.04.16. 15:50:26

@puffatag: Nem napszámosnak, hanem közmunkára. Az olcsóbb, és az állam fizeti.

hattyú 2012.04.16. 15:51:50

@Hertelendi: ugyan...csak nem hiszed, hogy egy Népszabadságos rágalomkampány megtántoríthat egy Fidesz szavazót? Ez el sem éri az ingerküszöbüket, és amúgy is a Gyurcsány tehet erről is.

@rovidesz: közönnyel? sztem nem...ha kimenne 100e ember tüntetni, holnap Simicska melletti szolidaritásos felvonulás lenne, legelöl B. ZS. elvtárssal.

Egyébként meg, sztem Magyarország pont ezt érdemli :) de akik kétharmadot adtak ennek a bagázsnak azok mindenképpen.

Hertelendi 2012.04.16. 15:53:58

@Kandeláber: Bocsi, de ez, most hogy jön ide?

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.04.16. 15:54:22

@jozicsenko: Te mindig mindenhova leírod, hogy nem fizetnek adót, a vállalkozó az csak csaló lehet. Meséld már el nekem te hogyan fizetsz adót, mit dolgozol és hol (magánszektor/állami/stb)?

Dr. No 2012.04.16. 15:54:43

@gnme: Nem segítek. A nevét azért nem írom ki, mert már S. Pál is az ártatlanság "védelmére" apellált, és jól tudjuk, hogy a jogerős bírósági döntés előtt a vezetéknév kezdőbetűjével szokták megjelölni a terhelteket. ("Az eljárás alá vont személy a nyomozati szakban gyanúsított, a bírósági szakban vádlott, a végrehajtási szakban elítélt; az eljárás valamennyi szakaszában összefoglalóan terhelt.") Mondjuk így: megelőlegezem a bizalmat.

gnme 2012.04.16. 16:01:27

@Dr. No: es pál?

.. az nem az a mandri aki megtestesítette a nemzet egységét, a szentlélek egyesítő erejét?

szerencsétlen, ... aszitte valami misén van, sz' lesz ingyen ostya meg bűnbocsánat

Dr. No 2012.04.16. 16:03:41

@gnme: De én nyugodt vagyok, mert amióta S. Lajosnak "szenvedélyévé vált a politikacsinálás" (a baloldalinak éppen nem nevezhető Origo szerint), azóta azt is tudhatjuk a Fidesz bennfenteseitől, hogy "a közjó is (!!!) ott van a gondolkodásában".
www.origo.hu/itthon/20120305-a-fidesz-gazdasagi-hatorszaganak-epulese-i-resz.html
www.origo.hu/itthon/20120306-fellegi-tamas-fejlesztesi-miniszter-tavozasa-kapcsolata-simicska-lajos-es-nyerges.html

Morcos Kartal (törölt) 2012.04.16. 16:21:06

Hopp egy gumicsont. Eközben a való világban az euró 298-300 ft, a CDS-felár meg 570 pb, az államkötvény hozamokról nem is beszélek, de a kormány NEM TUDJA mik az EU és az IMF tárgyalási feltételei.
Pedig tenytar.blog.hu/2012/04/12/imf_targyalasok_kerulhetjuk_a_forro_kasat

Szépen haladunk az államcsőd felé.

Gabe Walker 2012.04.16. 16:27:42

@Dr. No: Mert a Lajos az egy zseni és egy szent ember!

exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus (törölt) 2012.04.16. 16:29:12

Hehhe!
A fiúk a nagy NER-lázban ezt a palalafuszt kicsit benézték. Rohaggyon meg a nemzeti parlamentáriális szavazógép. De sebaj. Dolgoznak a fiúk ezerrel, a LAJOS, meg a mi lajosunk, ahogy nagy írónk, - aki szintén LAJOS - is megírta, így bántódása nem eshet, mocskos szánk nevit szóre nem veheti. Aki meg szólni akar, azt leKözgépelik. Ez már csak így megy kicsiny hazánkban. Amúgy meg, holnaptól Káder János úgyis mindent elsikál.

exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus (törölt) 2012.04.16. 16:31:05

@Dr. No: közjó, özgép nem egyre megy? Csak a zsebünk legyen teli. ( a gatyánk - remélem- később ját úgyanígy:-)

exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus (törölt) 2012.04.16. 16:33:23

@Kandeláber: marhaságot írtál... a kerítés is lajososból készült... a többi rágalom. Ha nem vugyázol, akkor kimaradsz a "hosszú bájtok éjszakája Part. 2-ből:-) Oszt NAVigálhatsz a ketrec felé:-)

exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus (törölt) 2012.04.16. 16:35:44

@Kartal (nem Dr.): az amerikai álomról, a "mindenki a zsebében hordja a marsallbotot" metódusról még nem hallottál. Ez mind csupa tehetséges ember:-)

nu pagagyí 2012.04.16. 16:41:18

Simicska fontos szerepet játszik állami pénzek újraelosztásában. Az extraprofit egy részéből támogatja a nála szegényebb állami döntéshozókat és befizet a párt segélykasszájába.

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2012.04.16. 16:42:41

@melchi zadok: nemhiszem hogy ember volna....
De valami lény az biztos. Én ilyen, szemüveges, KDNP-s kitőzős fószernak képzelem, aki a bűn és bűnhödésre veri. A minisztériumi irodájában bizonyára van egy Matolcsy-Orbán pószter, ez ad neki erőt nap mint nap a végső háború megvívásához. Igazi hősies katona lehet ő!

exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus (törölt) 2012.04.16. 16:43:22

@nu pagagyí: meg is értem... kellenek a számla nélküli lajosfillérek a zabigyerekek iskoláztatására:-)

kvadrillio 2012.04.16. 16:48:04

Simicska a Közgép tulajdonosa
2012, április 16 - 10:43

Belföld
Friss hírek

Egy közbeszerzési dokumentum szerint Simicska Lajos a Közgép Zrt. tulajdonosa - írja a Népszabadság. A sorban elnyert állami megbízásokról ismert cég évek óta rejtegeti tulajdonosi hátterét.

SimicskaA Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt. "tényleges tulajdonosának minősülő természetes személy dr. Simicska Lajos" - olvasható a Népszabadság birtokába került, Nyilatkozat címet viselő közbeszerzési ajánlati dokumentumban, amelyet Németh Miklós vezérigazgató írt alá.

A lap szerint Németh Miklós vezérigazgató törvényi kötelezettségének tett eleget, amikor megnevezte cége tényleges tulajdonosát. Az új közbeszerzési törvény szerint ugyanis, ha részt akar venni vállalatával egy közbeszerzési eljáráson, nyilatkoznia kell a Közgép tulajdonosainak kilétéről is.

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent kiírások alapján a Közgép több mint egytucatnyi pályázatkiírónak elküldhette ezt a nyilatkozatát. Ilyen például a HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatala, amely éppen kármentesítésre keres vállalkozókat, vagy a mélyépítőt kereső XVII. kerületi önkormányzat, az M5-ös autópályán építkező Állami Autópálya-kezelő, a rendezvénytér kialakítására készülő győri polgármesteri hivatal, vagy akár a Baross tér felszíni rendezéséhez kivitelezőt kereső BKV - írja az újság.

Mint ismeretes, a Közgép elnöki pozícióját a szoros kormányzati kapcsolatairól ismert Nyerges Zsolt tölti be, akinek volt egy Simicskával közös cége Svájcban, illetve jelenleg is közös érdekeltségükbe tartozik a magyar közterületi reklámpiac egyik legnagyobb szereplője, a Publimont plakátcég.

Nyerges Zsolt birodalma

Számba venni is nehéz, hány cégben rendelkezik vagy rendelkezett korábban közvetlen érdekeltséggel a Fidesz narancsbáróinak egyik legmeghatározóbb alakja. A Figyelő gazdasági hetilap korábbi válogatása és a barikad.hu információi alapján a következő fontosabb cégek sorolhatók ide.

Mezort Zrt. Mint említettük, ebben a nyugat-magyarországi mezőgazdasági holdingban igazgatósági tag 2004. április 30-tól Nyerges. A gazdasági társaságban volt vezérigazgató-helyettes Petykó Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) jelenlegi elnöke, valamint korábban felügyelőbizottsági tag volt Tarlós István jelenlegi főpolgármester is.
Nyerges a Fidesz legfontosabb háttérembereként számon tartott nagyvállalkozó Simicska Lajos bizalmasa, egyben társa a Publimont nevű cégben is, korábban volt egy Svájcban működő, Basis Invest GmbH névre hallgató cégük is.
Nyerges annak a Közgép Zrt.-nek az elnök-vezérigazgatója, amely az elmúlt másfél évben 200 milliárd forintnyi állami, illetve önkormányzati megbízást kapott közbeszerzési eljárások útján. Emellett számos média és sportcégben teljes vagy többségi tulajdonos.
Advenio Műsorszolgáltató Zrt. Tulajdonosa a Class FM rádiót birtokló cégnek.
Arno ’99 Zrt. A cég korábban az energetikai profilú E-OS Zrt. résztulajdonosa volt. 2002. november 6-a és 2005. május 30-a között Nyerges társtulajdonos volt Petykó Zoltán mellett.
Budai Malomipari Kft. A korábban malomipari, ma ingatlan profilú cégben tulajdonos volt a Mahir, Csintalan Sándor Rác-Ing cége és Töröcskei István Pro-Aurum nevű érdekeltsége. Ma a Közgép a tulajdonos. Nyerges 1999. december 6-tól felügyelőbizottsági tag a cégnél.
EMA Power Energiatermelő Kft. A Dunaferr energiaszolgáltatóját is tartalmazó dunaújvárosi energetikai cég, neve egy ideje ISD Powerre változott. 2001. május 2-a és 2002. október elseje között Nyerges Zsolt felügyelőbizottsági tag volt.
Garantor-96 Informatikai Kft. A cég (amely ma Garantor-96 Ingatlanforgalmazó Kft. néven fut) egy ideig a Közgép székhelyére volt bejegyezve. Itt 1998. április elseje és 2001. február elseje között volt fb-tag Nyerges.
Holland Colours Hungária Kft. Pigment-gyártással foglalkozó szolnoki vegyipari cég. Fb-tagság 2005. május 29-étől.
IKO Média Holding Zrt. Tulajdonos az RTL Klubot is birtokló cégben.
Infocenter.hu Média Befektetési Zrt. A Heti Válasz, a Lánchíd Rádió és az IKO Média százszázalékos, illetve a Class FM Rádió kisebbségi tulajdonosa. Nyerges Zsolt ebben is vezérigazgató, valamint tulajdonos.
Lajta Bioenergia Kft. Budapesti székhelyű vállalkozás. Nyerges 2007. október 16-a óta résztulajdonos, a Közgép-Energia Kft. és egy magánszemély mellett.
Left&Left Befektetési Kft. A cég tulajdonosai az amerikai bejegyzésű Left & Left és az Andy Holding (Tóth Tamás egykori Axon-elnök családi cége). Nyerges Zsolt fb-tag volt 1999. november 22-e és 2001. május elseje között.
Med-flex Kft. Nyergesék családi vállalkozása, a cég rövid ideig a Közgépnek is tulajdonosa volt. Nyerges Zsolt cégjegyzésre jogosult tag volt 1996. január elsejétől 2003. február elsejéig.
Megaplast Műanyagfeldolgozó Zrt. Hőre lágyuló műanyagok fröccsöntésével foglalkozó törökszentmiklósi társaság, az adott időszakban a cég vezetői a szolnoki Kun-testvérek (Zoltán és Árpád) voltak. Nyerges vezető tisztségviselő (hol fb-tag, hol it-tag) volt 1997. február 4-e és 2001. május 7-e között.
ISD Dunaferr Zrt. Dunaújvárosi acélipari társaság. Igazgatósági tagság 2001. február 16-a és 2002. június 28-a között.
Platínum Pénzügyi Szolgáltató Zrt. Magyar és román tevékenységű faktoring cég, érdekeltségei révén társtulajdonos benne Simicska Lajos, Töröcskei István és Deák Klára. Nyerges Zsolt felügyelőbizottsági tag és tulajdonos.
Szolnoki Olaj KK Kft. A szolnoki férfi kosárlabda csapatot üzemeltető cég tulajdonosa.
Szolnoki Tenisz Klub Kft. A cég tulajdonosa.
Telectron Információtechnológiai Zrt. Tóth Tamás Axon-elnök szegedi informatikai vállalata. Felügyelő-bizottsági tagság 1997. május 6-a és 1999. január 31-e között.
Törökszentmiklósi Mezőgazdaság Zrt. Növénytermesztő és állattenyésztő vállalkozás. Nyerges Zsolt igazgatósági tag volt 1999. május 26-a és 2002. március 21-e között.

Csupán érdekességként jegyezzük meg, hogy Nyerges Zsolt testvére, Nyerges Attila (végzettsége szerint állatorvos) jelenleg a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban politikai főtanácsadó.

Nol.hu nyomán - barikad.hu összeállítás

EZ AZTÁN AZ ÖNGONDOSKODÁS !!!!!

b+

nu pagagyí 2012.04.16. 16:54:57

@kvadrillio: Alakul a hűbéri lánc. Sajnos nekünk jobbágy sorsot szánnak.

átlátó 2012.04.16. 17:16:37

Ártatlan ez mind... csak az a baj, hogy összenyálaznak mindent.

Chicano 2012.04.16. 17:38:05

Szegény Simicska, most aztán tényleg nem lennék a helyében...

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.04.16. 17:38:06

@nu pagagyí:

Viszont nem röghöz kötöttet. Na ugye, van fejlődés! „El lehet menni”.

foton öv 2012.04.16. 17:43:19

Kedves Fideszesek!!
A téma kapcsán (most is!!) kéretik felháborodni, ha egyenes embereknek tartjátok magatokat!!!!

nemjogasz 2012.04.16. 17:46:11

Hát igen, valahogy eddig is sejtette a nagy többség, hogy hova szivárognak azok a fránya milliárdocskák... 200 milliárd pártkaszzába. (Na jó, legyen csak a 80%-a, elvégre talán valamit építettek is alibiből, szóval kb. 160 milliárd.) Mennyit is várnak a sárgacsekkadótól? 200 milliárd körüli összeget? Magyarul mondhatjuk, hogy a sárgacsekkadó közvetlen megy a "nemesség" zsebébe, a paraszt meg dögöljön éhen. Talán nemsokára lesz vasárnapi robot is valamelyik nemzeti oligarcha cégénél...

puffatag 2012.04.16. 17:54:42

@foton öv: orbán nem véletlenül tette tétjeit a "fideszes" magyar embörre... ez a típus nem kér elnézést, nem tanul, nem felejt... viszont lop ezerrel, hiszen a haza nem lehet ellenzékben

is 2012.04.16. 17:56:24

és miért Simicska a tulaj? mert az már hogy nézne ki, ha Orbán a nevére venné, mintahogy Gyurcsány nem hazudik a szemedbe, hogy ő nem milliárdos.

@nemjogasz: "lesz vasárnapi robot is"
úgy hívják, közmunka, és egész héten lesz az.

is 2012.04.16. 18:05:28

@papageno: nem Kóka védelmében, de sosem praktizált. nem volt politikus, viszont eladott egy céget 8 milliárdért, amit később visszavett 1-ért. szóval üzletelni tudott :)

röhögő 2012.04.16. 18:09:33

Érdekes a narancshad nem nagyon nyilvánít véleményt, max a bunkó Vidéki, aki nem érti mi ezzel a gond. A narancshad csupa erkölcstelen idióta gyülekezete? Hol van Blogger Géza, Kalmár, stb?
Nem kellene minimum egy ejnye bejnye?
Ez lesz a Vegyépszer 2.0 csak most már a látszatra sem adnak?

röhögő 2012.04.16. 18:12:02

@is: Kókát hagyjuk! Eladott egy céget úgy, hogy az nullszaldóval dolgozva agyonnyomta az ADSL piacot, nyereséget úgy csinált hogy állami támogatást kapott egy sosem elkészült, hasznavehetetlen programra. Kóka nem üzletember volt, csak kapcsolati tőkés.

Hertelendi 2012.04.16. 18:20:53

Nem Áder lesz a közt elnök!
Új infó!

Morcos Kartal (törölt) 2012.04.16. 18:20:55

@melchi zadok: erről hosszú vitákat folytattunk, ugyanis programozók szerint válaszai igen jól beillenek valami algoritmusba vagy mi a francba. Szóval ezt a kérdést még nem döntöttük el. Szerintem lehet valami bot, amire a tulaj néha ránéz és a nevében korrigálja a komolyabb baromságokat. De lehet egy fidesz ellenes provokátor is. Vagy a titkosszolgálat megbízottja, aki így gyűjti a rendszer ellenségeiről az infokat. Szóval nem tudjuk ember-e vagy robot, esetleg puhatestű... mert bármi is, gerince tuti nincs.

Hertelendi 2012.04.16. 18:22:48

@röhögő: Már én is kerestem őket, de ez a téma nem fekszik nekik...

Transylvanianmixedgrill 2012.04.16. 18:23:09

Az már biztos, hogy ha az elmúltnyolcév a milliárdosok kormánya volt, akkor ez most a multicsilliárdosok kormánya! :P

Hertelendi 2012.04.16. 18:34:19

@Kartal (nem Dr.): Fogalmam sincs, de ma nem döntenek a jelőltről, és Ádert meg se hívták a frakcióülésre!

exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus (törölt) 2012.04.16. 18:38:47

Mer megint a FIDESZEN rúgóztok, pedig a mai napig nincs válasz a kardinális kérdésre: MIT KERES A ZOSZKÓ A VIZZERRBE????

Transylvanianmixedgrill 2012.04.16. 18:43:42

@postdr.postphd.med.univ.posthumus deBill Vérmókus:

Pfff, még jó hogy itt vagy, és olykor lekeversz egy-egy verbális pofont, ami helyreráz, észhez térít, és visszaterel a valós gondok ösvényére! :P

No quarter 2012.04.16. 18:46:22

@Napkutya: Lehet úgy is meghatározni 1(egy) milliárdot, hogy valaki 3 éven keresztül (minden második vasárnapot kivéve) minden nap 1 millió forintot félre tud tenni. Ezt már csak kétszázzal kell megszorozni, hogy (három év után!) kijöjjön a 200 milliárd.

Alapvetően az emberek nagy többségének fogalma sincs ezekről a dimenziókról. Pont erre épít a hatalom. Milyen szépen kikarikírozták, hogy a söjtöri "dőzsölés" milyen fájdalmas volt.

A fidesz.hu-n még mindig fenn van 2003. november 7. bejegyzéssel:
"Jól példázza a söjtöri dőzsölés is, hogy a kormány vizet prédikál és bort iszik, ráadásul nem is akármilyen minőségűt, hiszen az egyik legdrágább étteremből rendelték meg a menüt - nyilatkozta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője. A politikus álságosnak nevezte, hogy a szocialisták takarékos államról beszélnek, miközben "urizálnak, és a Rózsadombról rendelik meg a mandulás angolnát és más ínyenc étkeket". Hozzátette: megsértették Deák Ferenc szellemét és a söjtörieket is, akikről nem feltételezték, hogy képesek megvendégelni a kormányt. Jól látható a különbség a polgári és az MSZP-SZDSZ-kormány között: az Orbán-kabinet bográcsgulyást ebédelt a Söjtör közelében lévő Vörsön az előző ciklusban - fogalmazott Halász.
Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője is elfogadhatatlannak tartja ezt a fényűzést attól a kormánytól, amelyik a következő esztendőt a megtakarítások évének nevezi. Kiemelte: a Söjtörön elköltött 2,4 millió forintból egy Somogy megyei kis faluban 150 gyermek napi háromszori étkeztetését lehet finanszírozni négy hónapon át."

Aki nem hiszi, járjon utána: www.fidesz.hu/index.php?CikkID=16834

Micsoda pitiánerek. Mármint az MSZP...

nu pagagyí 2012.04.16. 18:48:13

Simicska jelenleg a magyar államkasszát fosztogatja és svájci offshore cégbe viszi a hasznot. Egyszer megpróbálhatná fordítva is!

sinus67 2012.04.16. 18:48:25

@szita zita: Ez tényleg nem rossz példa. Ördögnek tetszőt csinált a Templomosokból, mert kellett a vagyonuk. És, mint tudjuk a Templomosok sem voltak éppen "szentek". Erre mondják, hogy a történelem ismétli önmagát.

@A poszthoz: És most, hogy kiderült a tulajdonosi kör? Mi lesz? Az új alaptörvény szerint most már átlátható. Most már nyilvánvaló mindaz, amiről eddig csak találgatott mindenki. Nagyon jó az a kép. Ez magában foglalja az egész Fidesz mentalitást.
Dr. Kende Péter: A Viktor című könyvében mindez le vagyon írva. Pedig az a könyv nem most íródott. Nincs új a nap alatt, csak az emlékezet kopik kissé.

Az MSZP sem volt piskóta a sok bénázásával egyetemben, de ehhez képest Fletóék ipari tanulók.

röhögő 2012.04.16. 19:05:41

Érdekes mind Blogger Gizda, mint Kalmár ma meg sem jelent a blogoszférán. Valahogy nincs hirtelen véleményük.

nu pagagyí 2012.04.16. 19:07:34

@röhögő: El vannak foglalva. Most jöttek rá, hogy aki nem lop gyorsan, annak nem marad.

röhögő 2012.04.16. 19:10:51

@nu pagagyí: Kétszer lop, aki gyorsan lop.

stefiapo 2012.04.16. 19:23:14

Tépjük itt a szánkat fölöslegesen. Addigra ezek úgy megszedik, megszedték magukat, hogy már az unokájuk unokája is sínen van!! Lesz..ják ezek az országot a népet mindent. Azt ha elvesztik a választásokat akkor mi van???

kpityu2 2012.04.16. 19:28:32

Tolják csak simicséknek a közpénzeket. Végül is azért fizettük be, nem? Hova a francba tennénk annyi lélegeztetőgépet?

foton öv 2012.04.16. 19:32:40

@puffatag: ez így igaz!
Viszont remélem azért idővel fogy majd ez a "típus" , (hisz a torta adott, és még lopással sem lehet egyre többet és többet szerezni, lopni belőle.

kifordított nagyanyó 2012.04.16. 19:40:25

@Anteovin:
@/manens:
Remélem átjött fiúk,hogy csak Enrico üzenetét továbbítottam.:))

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.16. 19:50:57

@röhögő: Narancsringyók vert helyzetben anyáznak, terelnek, vagy kussolnak.
Úgy tűnik most egyiknek sincs sok kedve/lehetősége terelni. Azért majd jön 1-2 aki elmagyarázza erre miért van szükség.

Wandoor 2012.04.16. 20:27:33

Még jó hogy nem kapunk IMF-hitelt, mert ezek a gennyládák azt is simán lenyúlnák, aztán még nagyobb szarban lennénk, amikor majd a semmiből kellene visszafizetni. Persze nézhetjük a túloldalt is, mert ott ugyanezt csinálták a veresjancsikáék.

Wandoor 2012.04.16. 20:31:30

Csak talán kisebb tételben... Bár ki tudja.

puffatag 2012.04.16. 20:41:30

@Wandoor: a maszop ipari tanuló ezekhez... simicska megmondta: addig lopunk, amíg elérjük a kommunistákat (nem vette észre, hogy elhagyta azokat)

kenájkikit 2012.04.16. 20:41:53

@Kartal (nem Dr.): ez az Áder az egyik legprimitívebb politikusunk és a gyökér úgy "ő-zik" mint Viktor, Szijjártó Petike is egyébként, szerintem ezek még ezzel is a seggét nyalják, elképesztő bazmeg

Morcos Kartal (törölt) 2012.04.16. 20:55:10

@Hertelendi: @kenájkikit: az öreg Palit hogy eltüntették, mi? Mi mindent tudhat az a fickó, hogy ennyire nem engedik a médiát a közelébe?

röhögő 2012.04.16. 21:05:19

Küldjetek a vezérnarancsoknak üzenetet, tolják ide a pofájukat!
Blogger Géza blog.hu/user/112441/tab/msg
Kalmár blog.hu/user/198296/tab/msg

komissarlajos 2012.04.16. 21:06:20

Azt kapjátok, amit érdemeltek! Most egy nagy, súlyos horgonyt a nyakatokba, hogy ne tudjatok menni sehova. Jobbágyak lesztek, mert én úgy akarom. Én: O.... V....!
Jajgattatok az aláíró Pali miatt? A Káder Jani majd megmutatja,hogy ki az úr a háznál!
Velem nem tudtok mit kezdeni, mert én megvettem az Úristen jóindulatának a 20%-át (MOL). A nagynénim is rokkantnyugdíjas marad, mert megvágta a kiskörmét a lábán. De másól elveszem, ha a LÁBA is hiányzik! Mert kell a pénz a szíjfonó petikének (havonta kétszer) csak ő nem veszi észre.
oszt' jó napot: BIRKÁK!

Mister Gumpy 2012.04.16. 21:06:42

@sárkányfő: Van rá szó. NER. És a fő probléma, hogy ez bevallottan van így. A Kedves Vezető barátai a mi barátaink is, nincs ezzel semmi baj, ki tudná jobban, mit kell csinálni az országban, mint ők, és munkájukért miért is sajnálnánk bármi pénzt, inkább, mint, hogy engem bántsanak, ugye, hehe. Amikor az új alkotmányt tákolták, nyilván tudták, hogy ki fog derülni, szóval ezt ők nem érzik cikinek. Vagy hát cikinek érzik, de tudják, hogy baj nem lesz belőle, birka a nép. Esetleg az nem lenne baj, ha lassan az EU is megismerkedne az ország valódi motorjával.

ketroot 2012.04.16. 21:08:46

Most a Bognár Ferit leváltotta a Nagy Gabi FB-n, vagy mi történt? :D

Morcos Kartal (törölt) 2012.04.16. 21:12:03

@komissarlajos: erről beszéltem fentebb én is. Orbán nem a pénzért csinálja, és ettől csak ijesztőbb az egész.

komissarlajos 2012.04.16. 21:41:33

Osztán, ha közismert lenne! Az apja (O.V.) már nem kőbányákban utazik, hanem benzinkutakban.

piszt-ráng 2012.04.16. 21:47:39

Én azt mondom jól indult a hét.Nem munkanélküli /Simicska/ .1 000 000 munkahelyből amelyet ígértek ez az egy biztos.

futura 2012.04.16. 22:06:32

jakabandor.blog.hu/2011/06/01/magyar_vasut_felujitas_az_europai_unioban

Még tavalyi a beírás, de végigolvasva a székről is leestem. Elképesztő.

bölcscsősz 2012.04.16. 22:35:34

@kenájkikit: És persze ki ne hagyjuk őő...t, vagyis, Rogánt se. Még őőő megtalál sértődni és őő majd kikéri magának, s akkor mi is megnézhetjük magunkat az öö..tödik kerületben.

komplikato 2012.04.16. 22:41:22

@bölcscsősz: Ugyan már, ő akar lenni a főpolgár mester, nem elég neki az ötödik kerület, pedig mennyit szívatta így akik szúrták a szemét. Lásd Kossuth tér felújítás vétózása és egyéb vicces ügyek. :D Minden esetre Tarlós helyében önként átadnám neki a trónt ...

Hunor Levente 2012.04.16. 22:53:30

Elmulasztották alaptörvénybe iktatni, hogy Simicska személye sérthetetlen.

komplikato 2012.04.16. 23:06:23

@Hunor Levente: Majd betolják a következő vízvédelmi törvény kiegészítésbe, na bumm.

BPO654 2012.04.16. 23:29:43

@Kartal (nem Dr.): Az állatorvosnak egyetemet kell végezni, h az lehessen.
Ha már a Kádár rendszet emlegetted; Kádár János elvtárs ÍRÓGÉPSZERELŐ volt.................. .S mégis vezette az országunkat 33 éven át te balfék. Akkor mit állatorvosozol itt orrba szájba?????

Blogger Géza 2012.04.17. 05:10:26

@röhögő: Jaj, pici huszár, ennyire hiányzom? Elég érdektelen poszt, nulla információtartalommal.(legalábbis számomra) De hogy egy kicsit képbe kerüljél:

1) A vállalkozás szabadsága mindenkit megillet, így Simicska Lajost is, bármennyire is nem tetszik ez neked.
2) A KÖZGÉP már az előző ciklusban is milliárdos megbízásokat nyert el (pl. Margit híd felújítása), akkor nem volt baj?
3) Az építőipar az előző ciklusban elég nagy "kifizetőhelye" volt a ballib holdudvarnak, ez nyílt titok volt, (STRABAG Demokraták szövetsége, ugye...), ennek elvesztése sokaknak fáj, és emiatt próbálnak rámászni a nekik nem tejelő cégekre, ez is nyílt titok. Annak idején a Vegyépszert pécézték ki, igaz, hogy az a cég az előző ciklusban kapott hatalmas megbízásokat, és a Fidesz idején került csődbe, de ez nem zavarja azokat, akik mindenképp fel akarnak állítani valami összeesküvés-elméletet.
4) Végre az építőiparban kereshető profit nem feltétlenül áramlik külföldre, hanem belföldi cégekhez is kerül (már ha keletkezik profit), azt hiszem, ennek minden józanul gondolkodó magyar állampolgárnak örülni kellene.
5) A sokak által mesés pénznyerő automatának gondolt építőiparban az utóbbi években hatalmas csődhullám vonult keresztül (Ballusztrád csoport, Viadom, komoly gondokban van a Vegyépszer, KÉSZ csoport, Hídépítő stb.), szóval nyugodtan szálljál bele, ha akarsz, aztán meglátjuk, mire mész.
6) Az új kormány nyilvánosságot fokozó intézkedései szemmel láthatóan működnek, még Simicska Lajos esetében is. Más kérdés, hogy ő az elmúlt évek lejárató kampányai miatt amennyire lehet, kerüli a nyilvánosságot, ezt meg tudom érteni.

Hunor Levente 2012.04.17. 07:50:51

@Blogger Géza: Előző ciklus? Az önkormányzatokat (sőt, a színházakat...) a fideszesek már előbb elfoglalták, de védjed csak Orbán diktatúráját.

nu pagagyí 2012.04.17. 08:12:33

@Blogger Géza: A vállalkozás szabadsága mindenkit megillet, nem csak Simicska Lajost. A többi hülyeségedet már nem is olvastam.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.04.17. 08:45:51

@ketroot:

A zunijó ismét nagy ellenség és nekik kell lemenni kutyába hogy ideadhassák a pénzt amire nekünk van szükségünk. :)))) Imádom amikor az agyhalottak ugatják a holdat.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.04.17. 09:09:08

@Blogger Géza: A Vegyépszer a Fidesz idején került csődbe? Igaz. 2011 májusában kérte a csődvédelmet. :-D
nol.hu/gazdasag/meguszta_a_vegyepszer_hungaria__sikeres_csodegyezseg_a_hitelezokkel

2012.04.17. 09:25:01

@Blogger Géza: Ugy látom, halvány lila gőzöd sincs arról, hogy hogyan is működik egy vállalkozás.
De előtte még felsorolnám az alábbiakat:
--Kaya Ibrahim,
--Josp Tot,
--Ezüst Hajó,
--Happy End,
--Varga Tamás adócsalása,( APEH vezér Simicska)

Nos, ugy könnyű vállalkozást létrehozni, ha a kormányban lévő haverok falaznak.
Lehet nagy cégektől 100 milliókat, milliárdokat kivenni, lehet ÁFA-t csalni, lehet munkát, munkákat ugy szerezni, hogy a pályáztatást a "te" cégedre irják ki.

De lehet ugy is, hogy kamu cégeket hoznak létre , csak és kimondottan arra a "projektre", majd a cég felszámolás alá kerülr--mert fizetésképtelen ( nem is akar fizetni) és a felszámolót a kormánypárt jelöli ki. A Igy aztán , nagy meglepetésre, eltünik a vagyon, mielőtt még a felszámoló megjelenne. Itt veszteség, de máshol nyereség!

És ezek után dicsőited a kormány nem egy baráti cégét és példának hozod fel?

Szivesen vette volna, nagyon sok kis és közepes vállalkozó,ha kapott volna ugy 10 milliárdot,vagy ha nekik is "optimalizálták" volna a befizetendő adót vagy ne adj Isten, elnézték volna az ÁFA csalást.
De nekik ezt nem lehetett megcsinálni, mert nem voltak szobatársak, seggnyalók és nem tapsoltak a baromságokhoz--állva, mint anno Rákosi elvtársnak.

Az hogy az épitőipari haveri cégeknél nem keletkezik profit, azon nem csodálkozom, hiszen a papir mindent elbir. A hazugságot és a csalást is. Ugyanis a pénzt lenyúlták. Kellett a haveroknak és fel kellett tölteni a pártkasszát is.

Tudod @Blogger Géza, nem különbek ezek sem, mint a szocik. A különbség csak annyi, hogy most a "sárgák" vannak hatamon, igy azt hiszik nekik mindent lehet és nekik van igazuk.
Egy pár éve a szoci-szdsz-es kormány is ezt hitte. Meg is szivta.

bölcscsősz 2012.04.17. 09:52:00

@Hertelendi: vagyis nem, Áder! ÁJéé, ő lesz! A nemköztársasági elnök? Még nem dőlt el? Állva marad, vagy árván? Közös- ülésen? Vagy nem! Csupa kérdőjel? Fogadni nem érdemes!

jozicsenko 2012.04.17. 11:16:53

@Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.): államiban: a "cégem" havi auditon esik át, fel SEM merülhet hogy bárki bárhol adót csalna, mert buknák a pályázati pénzeket: a gondolattól a vezetőségtől az utolsó bérszámfejtőig mindenki rosszul van: inkább kifizetik a legális magasabb bért (vagy rosszabb esetben megelégszenek a szintén legális kevesebb nettóval), de ez van: cserébe folyamatos fix, kiszámítható háttér áll rendelkezésre: igaz hogy nem a vezetőink új audija, harley-ja, kubai nyararlása az első, de pl csak a mi csoportunk 30-40 vagy 70-80-100 embernek ad munkát (programtól függően)

mielött leírnál aktakukacnál: olyan hátteret teremtünk, ahova komoly cégek megbízásai futnak be (magyar és nemzetközi egyaránt), kb mint egy multinál: tudjuk, mi az ára a legalitásnak, de cserébe minőséget adnak az alkalmazottak...

itt nincsen "minimálbér hivatalosan, a többi zsebbe" gondolkodás, mert elhajtanak a búsba: vagy fizess adót, vagy takarodj... (és igen, számlára veszünk mindent, az elszámolásokhoz megrendelőt, szállítólevelet, teljes dokumentációt mutatunk, egy szimpla utiköltséghez kb 8 oldal egyéb sz.rt töltünk ki)

a vállalkozók közül meg nem a saját önerőből/tehetségből előre jutó kutató/fejlesztő cégeket ekézem, akik nyugaton is megállnák a helyüket, hanem a direkt adócsaló, okosban megoldjuk, kiszámlázzuk, nyugivan, bedöntjük, felejstd el bandákat: gondolj a ganz-ra a megyeri hídnál, a Szeviépre az m43as építésénél: nem egy tényleg nagy cég tünt el a süllyesztőben, mert állami megrendeléseket vállaltak el...

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.04.17. 11:38:19

@jozicsenko: Értem. Ettől függetlenül szerintem helytelenül csalózod le úgy általánosságban a vállalkozásokat. Én jópárral állok üzleti/partneri kapcsolatban. Mind a túlélésért küzd, szó sincs karibi nyaralásról meg húszmilliós kocsikról. Ráadásul hála az adóemelések kormányának talán sosem voltak még ilyen szar adóprésben a kkvk mint a fasszopó fidesz alatt.

Blogger Géza 2012.04.17. 19:07:29

@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): Bizony, és akkor már egy éve a Fidesz kormányzott, ugye...

Blogger Géza 2012.04.17. 19:08:57

@Hunor Levente: Sőt, a a kutyaházakat már 1998 óta tartják, a kiserdőt pedig már 1990 óta! Azóta már a madarak sem mernek csiripelni!

tisztakéz · http://netes.8x.hu/ 2012.04.17. 21:03:53

Mindenkinek nehéz, de akkor is vannak csalók is!!!!

röhögő 2012.04.17. 23:21:26

@Blogger Géza: Aha. szóval te tudtad hogy a Közgép Simicska tulajdona!

jasarkad 2012.05.16. 18:13:23

Olvasatom szerint, a Blogger Géza féle szabad vállalkozásokba nyugodtan be lehetne suszterolni a Cosa Nostrát, a Triádokat, még az Al-Kaidát is...........

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.05.26. 21:57:14

@Scala: Simicska Lajos – Orbán székesfehérvári iskolatársa, majd kollégiumi szobatársa

ennyit tudok
innen:
kkbk.blog.hu/2012/03/23/angyan_es_a_fidesz
vg.hu ról

Scala 2012.05.27. 14:10:53

@tesz-vesz: Hm. Köszi!
Csodálatos egy ország...

süti beállítások módosítása