Skip to content


       Szűrés lista

Erzsébettel a családokért II.

Április végén megszületett az első kormánydöntés a témában.

A megvizsgált szociális ellátások közül egyelőre csak kettőnél lesz változás:
- a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény teljes összegét (évi két alkalommal gyermekenként 5800 Ft) utalványban kapják meg a családok
- a rendszeres szociális segély összegének egy részét (5000 Ft) Erzsébet-utalványban adhatja az önkormányzat saját döntése alapján, ha a segély összege meghaladja a 10 000 Ft-ot

Érdemes elolvasni a döntés kapcsán kiadott közleményeket.

Április 25., NEFMI:


"A szociális támogatások pénzbeli ellátás helyett utalvánnyal történő kifizetés célja az uzsora jelenségének visszaszorítása és a családok hatékonyabb, célzottabb támogatása. Az Erzsébet-utalvány csak az adott család érdekében használható fel és csak itthon költhető el.

Ez segítség a családoknak, de üzenet azok számára is, akik sok adót fizetnek és támogatásban, segélyben nem részesülnek, mert biztosak lehetnek abban, hogy az állam az általuk fizetett adóból közvetlenül a rászorulókat támogatja."

 

Ennyire hülye nem lehet senki. Aki kapott/látott már Erzsébet-utalványt, az tudja, hogy csak az érték nélküli előlapja nevesített, a többi nem. Azokon csak számok és vonalkódok vannak, de azokat nem ellenőrzik le a boltokban. Egyrészt nem azért vannak rajta, hisz szép is lenne kvázi személyivel vásárolni, másrészt az ebben az országban elképzelhetetlen technikai fejlettséget kívánna.

bözsi.jpg

bözsi2.jpg

A bözsijegy egy szimpla pénzhelyettesítő eszköz, akárcsak a kajajegy és az üdülési csekk volt, és ugyanúgy készpénzre váltható a megfelelő embereknél, akár töredékáron is.

A közleménynek van még egy érdekes részlete:


"A többi támogatás (gyes, gyed, családi pótlék, stb.) esetében nincs változás, azaz azokat továbbra is pénzbeli formában kapják meg a családok."

 

Ezt azért emeltem ki, mert a nemzeti erőforrás minisztert a szociális ellátások utalványosítási lehetőségének vizsgálatára felszólító kormányhatározatban az szerepel, hogy "vizsgálja meg a családi pótlék, a lakásfenntartási támogatás, a foglalkoztatást helyettesítő támogatás, a rendszeres szociális segély és az átmeneti segélyek (...)"

Tehát a gyesről, gyedről szó sem volt benne, most mégis kiemelték ezeket.

Remélhetőleg csak a sok feleslegesen aggódó, és nem a jövőbeni tervek miatt.

Április 26-án ugyanis Giró-Szász András kormányszóvivő ugyanis meglebegtette, hogy "bővülhet az utalványban fizetett szociális ellátások köre", és azzal indokolta a döntést, hogy " kormány az elmúlt időszakban többször is konzultált az állampolgárokkal ebben az ügyben, és hihetetlen nagy, 90 százalékot meghaladó arányban az emberek azt a választ adták, hogy - a visszaélések miatt - kifejezetten szeretnék, ha a szociális ellátások kifizetése szigorú feltételek alapján, és ha lehet, nem pénzben, hanem egyéb módon történne."

Egészen pontosan ez volt a kérdés:

kérdés.jpg

 

 










 

Azonban mindez csak bullshit, porhintés.

A lényeg ugyanis  - micsoda meglepetés -  a pénz, és hogy a NÜSZ dönti el, hogy ki lesz beváltóhely és ki nem (hazai cégek vs. gonosz multik).
A Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft, az Erzsébet-utalványok kibocsájtója ugyanis 3-6% jutalékot von le a beváltóhelyektől. Vagyis az adott bolt beküld 1 millió forint értékű Erzsébet-utalványt a NÜSZ-nek, akkor csak 940-970 ezer forintot kap vissza.
Ez nem tűnik soknak, de 100 milliárd forintnál már elég szép összeg, ami a Nemzeti Üdülési Szolgálatnál megmarad.

És ezek után talán nem is meglepetés, hogy a kormány-előterjesztést Guller Zoltán írta.
Aki nem más, mint a Nemzeti Üdülési Szolgálat ügyvezetője.
Aki abban érdekelt, hogy az állam minél nagyobb összeget fizessen ki Erzsébet-utalványban, mert akkor neki annál nagyobb lesz a jutaléka.

Nem véletlen, hogy Brüsszel jelenleg is vizsgálja az Erzsébet-utalványt.

Friss: Guller Zoltán a KIM tulajdonában lévő Human-Jövő 2000 Egészségmegőrző és Oktatási Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság ügyvezetője is. Ez a cég kezeli az állami üdülőket, és bonyolítja az Erzsébet-program nevezetű szociális üdültetést.

Címkék: erzsébet

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr444474744

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Családbarát Erzsébet? 2012.05.08. 13:24:03

Brüsszel már eddig is nemtetszését fejezte ki az Erzsébet-utalvány nyíltan diszkriminatív rendszere ellen, ám a kormányt ilyen apróság nem rettenti el, ígyhát április közepéig kell megvizsgálnia Réthelyi Miklós miniszternek, hogyan fizethető ki pénzbel...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Squid 2012.05.08. 16:21:44

@VT Man: "Hű, nem is tudtam, hogy a Tescoban minden pénztáros bruttó 500 ezres fizetésért dolgozik! Hűűű!

Nem a Tesco az, ahol állítólag nem fizetik ki a túlórát, és nincs megadva a szabadság sem? "

Lehet, de ott a teljes kompenzáció után fize járulékot és adót mindenki, mert ha nem keményen a tökére lépnek a Tesco-nak és elveszti a kedvezményeit....

Ezzel szemben CBA:

homar.blog.hu/2009/01/07/kihasznalja_dolgozoit_a_cba

A magyar üzletlánc sokkal durvábban és minden következmény nélkül használja ki a dolgozóit és mellékesen adót és járulékot is csal..

Megtehetik mert a Lázár Bro's jól fekszik a Fidesznél..

Gera 2012.05.08. 16:23:55

@jo.e: Nekem mindig is ugyanez volt a véleményem erről a gagyi jegyrendszerről. Nem az, hogy lenyúlás, hanem az, hogy egy improduktív hülyeség. És nem a franciák találták ki, hanem a magyar állam, ami 5 perc alatt meg is szüntethetné az adókedvezmény megvonásával.

nemjogasz 2012.05.08. 16:28:17

Kis hétköznapi vastagbőr:

www.origo.hu/itthon/komment/20120508-jobbik-mozgasserulteknek-fenntartott-helyen-parkolt-egy-kormanyzati-politikus.html

"Pintér Sándor az MTI-nek úgy nyilatkozott: nem ült az autóban a parkolás idején, és felelősségre fogja vonni a gépjárművezetőt. Hozzátette: a sofőr kitette őt a képviselői irodaház főbejárata előtt, és csak ezt követően keresett parkolóhelyet. A belügyminiszter úgy fogalmazott: az első kérdés, hogy a gépkocsivezető kiszállt-e az autóból, és hogy jött-e olyan gépjármű, amelyet fogyatékos vezetett. Ha nem - folytatta -, akkor sem helyesli a történteket, ezért felelősségre fogja vonni a sofőrt. Ennek részleteiről annyit mondott, hogy a szolgálati szabályzatban előírtaknak megfelelően fog eljárni."

És igen, megint, megint bepróbálkoznak ezzel a szar "én ott se voltam, nem is tudok róla semmit" szarsággal.
És érdekes, hogy hirtelen milyen bonyolult, sokrétű helyzet lett a rokihelyre parkolás, hiszen figyelembe kell venni, akart-e rokkant parkolni vagy sem.
Annak fényében különösen érdekes, hogy ha átlagember parkol tilosba, megy az ojjektívfelelősség automata 30 ezres bírság, és érdekes módon nem filóznak arról a rend őrei, hogy most akkor akart-e rokkant ott parkolni vagy nem, ki vezette a kocsit stb. Akkor valahogy nagyon is egyszerű lesz ez a bonyolult és sokrétá kérdés.
Érdekes, hogy ez az ember tett két hét alatt rendet, aki még a saját személyi sofőrjét se tudja írányítani...

dr. mesterséges színezék 2012.05.08. 16:31:02

@Squid: Kifejezetten tetszett év elején, amikor Szijjártó csesztette a munkáltatókat, mert azok olyanok voltak, hogy nem adtak akkora fizetésemelést, amekkorát Peti megálmodott, és amekkora kompenzálta volna az egykulcsoson elbukott részt, majd nem sokkal később előkerült a pozitívbezzeg és haveri CBA, amely, mit ád isten, pont ugyanúgy kisebb összeget szántak a fizuemelésre, mint a Peti által megálmodott szerint kellett volna.
CBA-Fidesz közös akció: duplagondol, tu in ván.

milyen szép a Vértes, ó 2012.05.08. 16:32:16

@VT Man:

Egen, a miskolciak kénytelenek lesznek Szegedre utazni, kizárt, hogy helyben találjanak orgazdát, az nem egy olyan hely. Köszönjük, Barbi.

qwertqwert · http://szexpina.com 2012.05.08. 16:32:31

@nemjogasz: majd kiderítik,hogy semmi sem volt meg a jobbik amugyis fasisztanácizmus

Horizont 2012.05.08. 17:01:46

Az lenne a (vágy)álom, hogy legyen sok munkahely. Mivel erre nem hajaznak már régóta (egyik kormány se) marad a segély! Ha már az adófizetők pénzét odaKELL adniuk, nehogy már ne legyen semmi hasznuk rajta. Elhiszi bárki is, hogy a kormánynak, a politikának a fő szempont az emberek lenne és a véleménye a fontos? Ugyan már!
"a költségvetés nagyjából 350 milliárdot fordít családi pótlékra. Emellett 150 milliárd forintot tesznek ki a különféle segélyek. " Nem kis pénzről szól a móka! Ha rajtuk múlna mind az 500 milliárdot Erzsébet jegyben adnák oda. Ha mernék.Persze eljöhet még az is!
Azon túlmenően, hogy mibe adják én nagyobb problémának tartom, hogy vezetőinknek halványlila gőzük sincs az önhibájukon kívül mélyszegénységben élő emberek életéről. Fel sem tudják fogni mit jelent egy ilyen gyerekes családnak 5 ezer forint, vagy néha még 500 forint is. Csak annyit kívánnék mindegyiknek, hogy tudják már meg! Minél előbb!

nemjogasz 2012.05.08. 17:02:30

@qwertqwert: még szép hogy semmi sem volt, hiszen pincérbácsi már a parkolás előtt kiszállt. Sőt, szerintem kiderítik, hogy a rokkant parkoló nem is volt rokkant parkoló, hanem csak a gaz imperialista EU által felbérelt liblsibolsi ügynökök a fasisztákkal karöltve orvul az autó alá festették a rokkantjelzést.

Horizont 2012.05.08. 17:11:13

@nemjogasz:
Istenem legalább ne szólalt volna meg! Tehát ha benne ül az autó vezetője, nem jött egy rokkant sem, ha meg jön akkor tovább gurul az autóval akkor minden rendben van! Gratulálok Pintérnek, na kb. ennyit is néztem ki belőle, vagyis még ennyit se. A sofőrt biztos jól seggbe rúgja.....Pedig a főnökét kéne. Vannak egyesek és kettesek, meg a következmények nélküli ország, meg mi a francnak kéne egy miniszternek jó példát mutatni, meg mi a francnak kéne beismerni bocsánatot kérni! Fogjuk rá a nyuszira......

folyamatábra 2012.05.08. 17:17:34

"(hazai cégek vs. gonosz multik)"
Legalább itt hagyjuk már ezt a demago-iróniát. A multik a profitot kiviszik az országból. (Jobbára.) A hazai cégek itt költik el. (Jobbára.) Sőt, olyan cég is van - pl. a Richter - , amelyik a külföldön termelt profitot hozza Magyarországra. Szóval, ez egy valós és reális szembeállítás, nem valami sima paranoia-fóbia :)

Yasashi Tanuki 2012.05.08. 17:19:10

Laspalmas még valószínűleg nem járt olyan településeken ahol a postánál csoportosan várják a gyerektámogatást és még meg sem melegszik a segélyezett kezében a pénz máris az uzsoráshoz kerül. A segélyosztás estéjén nem lehet aludni mert az ablakba kitett magnóból teljes hangerőn üvölt Bódy Guszti és a többi népszerű szerző, a rászorulók háztartásába ládaszámra viszik a sört és a chipset. Az Erzsébet utalványban fizetett segély a szociális kártya helyettesítője, de a kormánypárt mégse nyúlhatott le egy szélsőjobbos ötletet egy az egyben ezért kivették belőle amitől működött volna és csináltak egy látszatmegoldást. Persze a készpénzben adott segélynél még ez is ezerszer jobb, így legalább élelmiszerre költik és visszaforog a fogyasztásba, nem az uzsorás fog rajta aranygolyós kutyaláncot venni. Biztosan lesz olyan aki készpénzért továbbadja, de ez még az előnye is lehet, hiszen akinek ténylegesen élelmiszerre lesz szüksége az olcsóbban hozzájuthat a segélyezettektől így közvetve az is részesül állami támogatásban aki egyébként az adót fizette.

folyamatábra 2012.05.08. 17:21:38

@Horizont: Ha a vezető a kocsiban ül, tényleg szabad várakozni ilyen helyen, csak át kell adni,ha jogosult jön. Tényleg. Ne élből anyázzunk már.

dr. mesterséges színezék 2012.05.08. 17:24:57

@Yasashi Tanuki: "Persze a készpénzben adott segélynél még ez is ezerszer jobb, így legalább élelmiszerre költik és visszaforog a fogyasztásba, nem az uzsorás fog rajta aranygolyós kutyaláncot venni. Biztosan lesz olyan aki készpénzért továbbadja, de ez még az előnye is lehet, hiszen akinek ténylegesen élelmiszerre lesz szüksége az olcsóbban hozzájuthat a segélyezettektől így közvetve az is részesül állami támogatásban aki egyébként az adót fizette. "

A kettőt kapcsold össze úgy, hogy az uzsorás eladja kétharmad áron a negyedértéken beszámított utalványt, és nem lesz gond a kutyaláncra, viszont a szar megkapja a neki mindenképpen kijáró pofont.

dr. mesterséges színezék 2012.05.08. 17:28:33

@vomit: Mostan, Demszky hiányában, nem tudom, hogy ki a hibás. Így valószínűleg nincs is.

abandi 2012.05.08. 17:34:04

És most akkor összetépik a pajtások a Szarözi féle levelet....
Roppant cinikus a kommunisták kölkeiből gyártott brancs:
Nem tetszett eddig? Faragjuk!
Itt van neked neked a magyar narancs!

mojszipupi 2012.05.08. 17:36:57

A helyi kisbolt csökkentett áron beszámolja bármibe, akár cigibe piába is, majd megveszi rajta az árut a cba ba

abandi 2012.05.08. 17:38:29

@qwertqwert:
Magát már ennyiből is lenyomozták, holnap álmosan fog fölkelni!
Ha....

Horizont 2012.05.08. 17:48:24

@folyamatábra:
Miért gondolod, hogy élből anyázok? Nem szokásom. Gondolod, hogy a rokkant majd kiszáll az autójából és bekopogtat a gépkocsiban egészséges bent ülőnek, hogy ha kérhetem álljon már odébb? Ha nem teszi ezt a rokkant akkor jó magyar szokás szerint jönnek a magyarázatok! Nem láttam, nem gondoltam, nem úgy volt, pont ki akartam már állni......
Nem egyszerűbb lenne ha BE SEM ÁLLNÁNAK egészségesként a rokkantnak szánt parkírozóhelyre????
Ez anyázás?:)

déjá vu39 2012.05.08. 17:49:27

"Ennyire hülye nem lehet senki" - írta a szerző.

Már hogyne lehetne.

Horizont 2012.05.08. 17:52:26

@Yasashi Tanuki:
Ilyen naivitás mellett amivel te rendelkezel Laspalmason bármit számon kérni kicsit vicces:)
Én meg téged kérdezlek, jártál te már kint az életben? A sűrűjében? Vagy a közelében?:)

Yasashi Tanuki 2012.05.08. 19:14:10

@dr. mesterseges szinezek: "az uzsorás eladja kétharmad áron a negyedértéken beszámított utalványt"

Ezért írtam, hogy a fényképpel, névvel ellátott szociális kártya lett volna az ideális megoldás, ahol a segélyezett vásárlásai tételesen nyomon követhetőek lettek volna. Ha jön az alany, hogy éhezik a gyerek akkor rá lehet kérdezni, hogy miért hiszen itt van a kimutatás, hogy ennyi meg ennyi ételt szerzett be. A transzparencia sajnos nem követelmény a segélyezésnél.

2012.05.08. 19:18:13

A zsidó kárpótlásból le kell vonni a cigányok segélyét.
Egy parazita etnikumot is sok eltartani, na de kettőt...

Yasashi Tanuki 2012.05.08. 19:19:32

@Horizont: "Én meg téged kérdezlek, jártál te már kint az életben? A sűrűjében? Vagy a közelében?:) "

Taníts Mester!:)

folyamatábra 2012.05.08. 19:30:40

@Horizont: Bocs, igazad van, erős volt a kifejezésem. De az a helyzet, hogy a szabály tényleg megengedi. Persze, amit írtál, az reális. (Mint ahogyan a lépcsőnfelhozó gépeknél a "Kérje a segítséget!" felirat.) Holott - egy mozgáskorlátozott ismerősöm mondta, hogy nem probléma, mert mindig akad segítőkész ember, aki felviszi, leviszi, segít, szóval ez az ismerősöm mondta, hogy pont az lenne a lényeg, hogy ne kelljen segítséget kérni, hogy csak úgy lehessen, mint egy hétköznapi embernek. Hát persze.
És igen, én is pont ezért nem állok oda, amit írtál. De azt is el tudom képzelni, hogy a kocsiban a sofőr, és pár perc az egész, és figyel.

Horizont 2012.05.08. 19:41:29

@folyamatábra:
Igen az utóbbit (amit írtál) jó lenne elképzelni, de ez itt magyarföld, magyaremberkékkel:)
Nem is akarják beleképzelni magukat (vagy képtelenek rá) egy rokkant életébe, helyzetébe. Mit jelent 3 lépés.... Az ilyeneket beleraknák egy kerekesszékbe 1 hónapra és úgy kéne élnie mintha rokkant lenne. Majd megtudná és megtanulná milyen érzés kiszolgáltatottnak lenni. Ugyanezt tenném a rokkant kártya csalókkal is. Ha már szóból nem ért a magyar......jöhetnének a tettek!
Tehát a szabály nem jó itt sem. Mert ha olyan szabály van ami megenged valami iciripicirit akkor abból az emberek egy elefántnyit csinálnak - a maguk javára:)

nu pagagyí 2012.05.08. 19:50:52

@folyamatábra: Azt megnézném, amikor átadja a helyet, ha szegény rokkant egyáltalán meg tudja állapítani, hogy a nincshelyen egy nemrokkant parkol.

nu pagagyí 2012.05.08. 19:52:28

Szerintem jó ötlet ez az utalványosdi, annyit kellene finomítani rajta, hogy mindenhol mindenre fel lehessen használni és mondjuk legyen a neve forint.

folyamatábra 2012.05.08. 19:54:30

@Horizont: Látod, a rokkantkártya-biznisz is bicskanyitogató, ráadásul gerjesztheti ezt a másik fajta szabálykerülést, merthogy ugye úgyis csalók állnának oda. És akkor innen még el lehetne ágazni a parkolóhelyek kérdése felé is, illetve a mozgáskorlátozott parkolóhelyek olyan praktikus problémája felé, miszerint elég sok helyen fel van ugyan festve, csak éppen nincs kihagyva a hely a kerekesszéknek :(
De attól tartok, a magatartásproblémák a legsúlyosabbak, mert a rendszer technikai problémái némi odafigyeléssel kiküszöbölhetők.

folyamatábra 2012.05.08. 19:56:10

@nu pagagyí: Azt én is megnézném :D
Csak azt jeleztem, hogy a szabály megengedi.

folyamatábra 2012.05.08. 20:01:03

@nu pagagyí: Amióta a családsegítés intézményesült Magyarországon (80-as évek vége), állandó dilemma ez. És szinte feloldhatatlan, hogyan juttass célba egy felelőtlen családban lévő ellátatlan gyereknek szánt fizikai segítséget (ruha, élelem, tanszer etc.) Osztottunk mi élelmiszercsomagot 92-ben Csepelen, és árulták is hetekig a "piacon", de az egyik iskola mégis azt mondja - amelyik például most a dohányzást tiltotta be -, hogy ha megnehezítenek egyfajta magatartást, akkor az mégiscsak a változás irányába hat. Némi igazság ebben is van.

rohadjmegARCgeci 2012.05.08. 20:23:44

@Kivlov: Csakhogy ezek az eltartottak mozgatták eddig a makrogazdaságot azzal,hogy a segélyekből vásároltak.Mivel ez megszűnt úgy 70%-ban csökkent és a többi,így meg lehet nézni a következményeit,hány és hány üzlet zárt be miatta,továbbá a 16%-s adó miatt,ami szintén a kisembereket sújtotta.

rohadjmegARCgeci 2012.05.08. 20:25:23

@folyamatábra: A gyerekekhez a támogatást legkönnyebbn és legbiztosabban mindenképpen az óvodán és az iskolán keresztül lehet eljuttatni,minőségi táplálék és üdültetés formájában.
Máshogy nem.

folyamatábra 2012.05.08. 20:35:21

@Dr. Furia: Well.
De hát vannak a szülők kompetenciájába tartozó dolgok - otthoni étkezés, ruházkodás egyebek, amiben szintén létezik nélkülözés, ami nem szükségszerűen jár együtt a felelőtlenséggel. Ergo létezhet más formában is támogatás, ami célba jut, és olyan is, aminek célba kellene jutnia ugyan, de mégsem - természetesen nem vitatva azt, amit írtál,mert az stimmel.

Blogger Géza 2012.05.08. 20:38:32

@sárkányfő: Még szerencse, hogy a 2002 és 2010 között folyamatosan növekvő GDP arányos államadósságot sikerült kordában tartani az elmúlt 2 évben... Ez.ért mi nem jutunk oda. De valószínűleg 2010 volt az utolsó esélyünk, ha akkor nem jön váltás, most együtt bulzizhatnánk a görögökkel... És ha 2014-ben győzne a szociális demagógia (több pénzt az embereknek a la D-209), akkor megint csak.

Blogger Géza 2012.05.08. 20:39:59

@Szevasztok: Helyette eddig meg francia entitások voltak, akiik még több pénzzel játszadoztak. Az miért volt jobb?

sárkányfő 2012.05.08. 20:48:29

@Blogger Géza: legalább a szavak sorrendjét felcserélhetnéd néha, hogy legalább egy pici különbség legyen közted és a szíjjártós agitprop között...

amúgy meg nyilván kurva nagy bajban volt az ország, hisz azzal kezdte orbán, hogy elengedett évi 500 milliárd szja-t az amúgy is jól keresők számára. piszok nagy szarban szokott lenni egy ország amelyik ezt megteheti.... tudod gézu, a régi nóta: ne a szavakat lesd, a tetteket...

Blogger Géza 2012.05.08. 20:53:16

@sárkányfő: Szíjjártó tőlem idézett volna? Hol és mikor? Linket kérek.

Amúgy meg az igazság fájdalmat okoz, ha ki akarod zárni a tudatodból, sajnálom, ez van. És mindegy, hogy ki mondja...

ruszkaszov 2012.05.08. 21:05:05

@bundi124: Én inkább emlegetném ez ügyben Ausztriát és Finnországot. Valahogy töriből nem nagyon vettük mik történtek arrafelé a második világháború után, miközben Szovjetunió ténylegesen leszarta Magyarországot (egy ideig természetesen). Ha a függetlenedést akkor nem tudtuk megtenni, nem tudom, hogy gondolod, hogy most menne. 20 éven belül nem látok reális esélyt rá, és ahhoz már most kellene tenni valamit, és ezek a mostani beszólogatások nagyon nem segítik elő ezt a törekvést.

sárkányfő 2012.05.08. 21:14:09

@Blogger Géza:
teszed a hülyét, géza...? azt hiszed már nem emlékszünk rá, hogy szíjjártó és kósa együtt, nagyot görögözve döntötte be a forintot? hát azt hiszed olyan ostobák vagyunk mint egy fidesz-zombi? tudod mit, jó kedvem van, kapsz egy orbánt is, csak hogy ne játszd tovább nagy csodálkozó szemekkel a hülyét:
"Magyarország Görögországnál is nehezebb helyzetben volt a kormányváltás előtt,"
fn.hir24.hu/itthon/2012/03/25/orban-magyarorszag-mintaorszag-lesz/

mondjuk minek neked idézet, soha nem volt, soha nem is lesz, hogy te mást szajkóznál mint a síkhülye szíjjártó... saját gondolatod nincs, csak amit kijegyzetelsz a hír tv-ből...

na de legalább egy dologban villantottál némi józan észt: hogy megpróbáltad elsunnyogni az 500 milliárd/éves adóelengedést a tehetősek javára... ezek szerint csak felfogtad a rengeteg eszeddel, hogy ezt nem lehet összeegyeztetni a hivatalos agitprop katasztrófa-kommunikációjával... mert rohadtul ellentmond egymásnak a kettő... viszont így érvek nélkül maradt a kommented, ami így nem más, mint a beismerése annak, hogy nem tudsz mit mondani.
de nem féltelek, ismerlek rég, fogod te azért szajkózni érvek nélkül is a magadét, láttam már ezerszer.

Jurganov 2012.05.08. 21:32:30

@sárkányfő: nem biztos, hogy kinyírják őket ( bár valószinű, hiszen példát mutatnának másoknak)

Gyevibíró 2012.05.08. 21:41:01

Döbbenten olvasom a sok tudatlan hozzászólást!
Először is, az Erzsébet utalványt a munkáltató a béren felül adhatja, ezért is hívják béren kívüli juttatásnak, így igazából nem lehet azt mondani, hogy "amiért megdolgoztam ....."!
Persze, én is a Ti oldalatokon állok és azt mondom, pénzben lenne jó megkapni a bért és legalább kétszer annyi nettó járna mindenkinek, de hááát ...!
A munkáltatónak tudjuk miért jó, mert a bérhez képest kevesebb adót kell fizetnie ugyanakkora kifizetett összegre. Ha ezt a kedvezményt vagy egy részét átadná a dolgozónak, akkor mindjárt kellemesebben nézne mindenki az adott utalványra.
Ami a lényeg lenne, hogy ne ötezer forintot adhasson egy cég kedvezményes adózással, ha nem többet. De, van egy jó hírem mindig van lehetőség hivatalos megoldásra!!!
Munkavállalói oldalról pedig, beváltható (vagy azzá tudjuk tenni) bárhol!
Tanácsadás kérését a cegkoltsegcsokkentes.hu weboldalon keresztül lehet megrendelni.

Blogger Géza 2012.05.08. 22:29:50

@sárkányfő: én egy egyszerű idézetet kértem, nem ömlengést. :) És lehetőleg arról, amit én mondtam, nem valami totál mást. De ez szemmel láthatóan nem megy. :) Nem tudom, neked mi a Ft ideális árfolyama, de most kb 10%kal erősebb, mint 2009 elején, szóval ha neked a Ft árfolyama a legfőbb mérce ( ami persze baromság, dehát igazodjunk hozzád), akkor most tényleg sokkal jobban állunk.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.05.08. 23:05:49

A soha nem dolgozott segílyeseknek lehetne kajában egy részét.Akár rendőri felügyelet mellett.Ha ezután is éheznek vagy "éheznek" ,akkor meg lehet baszni őket.Első esetben a családfőt ha elissza/elcseréli,a második esetben meg a családot,ha nem ténylegesen az éhezés miatt lopnak.
Ha tényleg akarnának javítani a helyzeten akkor kőkemény hatósági ellenőrzések is kellenének.
Rendőr van elég.Legalábbis a gárdista felvonulásokra mindig jut.
Na jóéjt!

sárkányfő 2012.05.08. 23:10:54

@Blogger Géza:
pont ahogy megmondtam erlőre, szajkózod tovább az agitpropot érvek nélkül... de ezen a szinten? már oda süllyedsz kínodban, hogy a lesajnálást ömlengésnek próbálod beállítani? és mi ez a szánalmas terelés? mi ez a süket zagyvaság? ennyire megzavar, hogy tényleg a pártsódert nyomod? így befostál a tényektől? ennyire nem bírsz mit kezdeni a számokkal? hát mit szól majd a gazdid? tényleg csak ennyire futja?
na szavald el jó hangosan háromszor a szíjjártó-öszest, hátha merítesz egy kis ihletet...

dr. mesterséges színezék 2012.05.08. 23:24:00

@sárkányfő: "azzal kezdte orbán, hogy elengedett évi 500 milliárd szja-t az amúgy is jól keresők számára."

Akkor még jó ötletnek tűnt...

dr. mesterséges színezék 2012.05.08. 23:54:23

@ketroot: A művésznő sajnos már nem adhat koreográfiai tanácsokat a probléma rendezésére.

Blogger Géza 2012.05.09. 07:19:32

@sárkányfő: Újabb ömlengés helyett elég lett volna ennyit írnod: bocs, tévedtem. :)

Virág et. 2012.05.09. 07:32:20

@Blogger Géza: Miért pont 2009? Miért nem 2010? Vagy Bajnai már fidesz-kormány volt? Egyébként 2009 év végére 270-re ment le, csak áprilisban a kormányváltáskor (-válságkor) ment picit 300 fölé. A 32x-es euró a Nagy Vezér alatt tovább tartotta magát.

A demagóg intézkedéseidet ("a la D209") a fidesz MEGSZAVAZTA a parlamentben. Gondolom mindenki mellényomott, igaz? Aztán meg a 14. havi nyugdíj Orbán szájából szintén a az elgörögösödés ellen irányult, mi? Szelektív memória.

Kivlov 2012.05.09. 08:06:22

@Dr. Furia:
Akkor adjunk minden munkakerülőnek, inaktívnak egy átlagfizetésnyi segélyt közpénzből és rögtön pörög majd a gazdaság! aha, persze. vicc...

dr. mesterséges színezék 2012.05.09. 09:33:23

@Gyevibíró: 'Döbbenten olvasom a sok tudatlan hozzászólást!
Először is, az Erzsébet utalványt a munkáltató a béren felül adhatja, ezért is hívják béren kívüli juttatásnak, így igazából nem lehet azt mondani, hogy "amiért megdolgoztam ....."!'

Igen, akadnak tudatlanul hozzászólók.
Az Erzsébet kártya köztudottan ingyen van, azt bármelyik munkáltató bárkinek adja, munkaviszony nélkül is.

VT Man 2012.05.09. 11:01:45

@milyen szép a Vértes, ó:
"Egen, a miskolciak kénytelenek lesznek Szegedre utazni, kizárt, hogy helyben találjanak orgazdát, az nem egy olyan hely. Köszönjük, Barbi."

Nem a Miskolciak (vagy inkább valami környékbeliek) utaznak Szegedre, hanem ahol az orgazda és a bolt, ott lesznek beváltva az uzsorás utalványok.
Ami viszont lebukás lesz.

Pl. ha Ózd összes környékbeli településének az utalványa Felsőzsolcán lesz beváltva, mert ott van az orgazda "biznisze", az hamar ki fog derülni.

VT Man 2012.05.09. 11:03:54

@Squid:
"A múlt héten találgatások jelentek meg a sajtóban, amelyek szerint a Tesco elcsalhatott a dolgozói béréből akár hétszázmillió forintot, mivel nem fizette ki a beosztás áttervezése miatt megvalósuló rendkívüli munkavégzés esetén járó pótlékokat."

www.hrportal.hu/c/tesco-kifizettek-a-tulorat-sot-meg-tobbet-is-adtak-20100722.html

Hát, ez nem az a patyolattiszta Tesco!

VT Man 2012.05.09. 11:04:51

"A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) közleményben tudatta szerdán, hogy az eljárást azért kezdeményezte a gyáli logisztikai központjának tizenhárom dolgozója, mert a társaság három évre visszamenőlegesen tartozik nekik a rendelkezésre állási díjak kifizetésével. Ezen felül követelik a társaságtól a rendelkezésre állás ideje alatt elrendelt munkavégzésért járó rendkívüli munkavégzésért járó díjukat is.

A szakszervezet közleményében ismerteti: a Tesco az úgynevezett frissáru-kiszállítást végző mintegy kétszázhúsz gépkocsivezetőjének több százmillió forinttal tartozik. Közülük egyelőre tizennyolcan szólították fel a vállalatot az elmaradt pótlékok kifizetésére, és tizenhárman kezdeményeztek a társaság által elismert rendelkezésre állási díj miatt felszámolási eljárást.

Emellett több munkavállaló sérelmezi, hogy 7 hónap alatt több mint ötszáz órát túlórázott, még sem fizetnek neki. Egyikük szintén felszámolási eljárást kezdeményezett a céggel szemben,amely két ügyvédi felszólításra sem reagált, noha a követelést nem vitatta - teszi hozzá a közlemény.
"

Hajrá Tesco!

fogash 2012.05.09. 11:25:12

A május elsejei hosszú hétvégén az ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba látogattunk. Az egy dolog, hogy a családi napijegy 12.000Ft, amiért tul.képpen a Feszty-körképen kívül szinte csak egy mezőn sétálás élménye szerezhető be (na jó, van egy 10 éve változatlan utcakép, egy 10 éve változatlan skanzen, meg volt egy 20-30 perces szittyamagyar lovasbemutató, ami lovas szemmel nézve elég felemás volt).

De hiba csúszott a NER-be, ugyanis a belépőjegyet NEM LEHET SZÉP-Kártyával fizetni, illetve a büfében sem fogadták el az Erzsébet-utalványt!!! Kérem a miniszterelnök elvtársat a parkkal szembeni szükséges retorziókat haladéktalanul megtenni!

borzimorzi 2012.05.09. 11:32:35

@Dr. Furia: Re: "A gyerekekhez a támogatást legkönnyebben és legbiztosabban mindenképpen az óvodán és az iskolán keresztül lehet eljuttatni, minőségi táplálék és üdültetés formájában.
Máshogy nem." Így van. Plusz az a bizonyos elsöprő többség, amelyik arra szavazott, hogy a rászorulók részben vagy egészben természetben kapják a segélyt, azok is pontosan ugyanezt akarták. Valódi természetbeni juttatást, nem ezt a hülye böskét, amelyik az uzsorásnál leszámítolva készpénzre váltható. Egy gyerek se éhezzen, hanem a bölcsiben-óvodában-iskolában kapjon valóban ingyenes és jó minőségű étkezést napi 3x, plusz legyen neki ingyenes az összes tankönyv és az évi 1x-i tanulmányi kirándulás meg évi 1-2 hét táborozás is. A pénzbeli segélyek eltörlendők, mert jellemzően azok az eszetlenek, akik családtervezés helyett csak szaporodnak, azok azt sem fogják tudni beosztani, hiszen azt sem tudták kiszámolni, hány gyereket tudnak eltartani. (A csp is csak egy gyerek után járjon szerintem kp-ban, de a többi után már csakis adóvisszatérítésben. )
A Fidesznek ezzel nem az volt a baja, hogy logikus, hanem az, hogy akkor az ő CBA-s haverjai nem szakítottak volna belőle annyit, amennyi bőven több, mint ami a következő választási kampányra kell majd. Plusz a tuskó sem arról híres, hogy ne keresné a jó kormánykapcsolatokat ugyebár...
Üdv:
b

sárkányfő 2012.05.09. 11:45:25

@dr. mesterseges szinezek: ja, Matolcsy szerint jó ötletnek tűnt... mindenki más szerint igazságtalan, gazdaságilag értelmetlen, stb... ahogy ezt már fél év múlva vissza is igazolták a számok....

de ezzel a szerencsétlen @Blogger Géza: -val nem is ez volt a vita tárgya, azt próbáltam az icipici fejébe belegyömöszölni, hogy ha egy miniszterelnök sápítozik hogy baj van, majd elenged 500 évi milliárdot, akkor hazudik. pont. tudod, a tettek és szavak ellentmondanak egymásnak. de ez a kretén persze csak hablatyol össze vissza, meg vigyorog kínjában, de hát mit is várjuk ettől a szánalomtól.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.09. 13:03:06

Na helló megint, náczik :))))

Délután 3kor beszél Gyurink, a mi Gyurink.
Hölgyeim és Uraim, kedves barátaim, tegyék meg tétjeiket, mennyi, miből, miért és mit fog erre írni Lencsés Úr és baráti köre...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.09. 14:28:31

@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): Ha ez így van akkor megvan az első érv a Bözsi MELLETT...(elhatárolódtam magamtól természetesen)

ketroot 2012.05.09. 15:16:27

@dr. Aullah:

Mit keres(ett) Oszkó a WizzAir-ben?!

:D

Blogger Géza 2012.05.09. 17:46:17

@sárkányfő: Jah, értem, ezt a zseniális gondolatmenetet, ha látszik, hogy baj van, fokozatosan szakadunk le nem csak a világtól, hanem a szomszédos országoktól is (ahol jellemzően egykulcsos adó van), ahogy az 2010 előtt látható volt, akkor nyugodtan dőljünk hátra, és véletlenül se változtassunk az adórendszeren! Ez tényleg briliáns, hálistennek a kormányzat nem ezt a logikát követi.

sárkányfő 2012.05.09. 19:02:51

@Blogger Géza: gyogyóskám, ha egy ország a csőd szélén van, akkor NINCS szabad pénz elengedni, pláne nincs évi 500 milliárd. ez ellentmondás, ezt kéne felfognod, de SOHA nem fogod felfogni, mert egy barom vagy. kérdezd már meg a görögöket gyogyóskám, akik tényleg a csődhatáron vannak, vagy már zuhannak is, hogy az elmúlt két évben adókat csökkentettek, vagy növeltek? persze ne kérdezz semmit, mert tök hülye vagy és csak sulykolod tovább hogy csőcsőcsőd, ahogy a szíjjártó benyomta fejedbe. tudod ha valóban csődben lettünk volna, akkor növelték volna az adókat, nem pedig szórják a pénzt.
na de abban igazad van, hogy szép eredményeket hozott az adóelengedés a tehetőseknek, bóvli-bóli-bóvli, meg világrekord ÁFA, meg történelmi gyenge forint, és ha nem hajtogatják, hogy IMF, akkor már télen csődbe mentünk volna, ma is csak az IMF-hitel ígéretét beárazva tarja az ország a víz felett magát, mert a kretének még a manyup kasza elrablásával is szanaszét kúrtak mindent.

Blogger Géza 2012.05.09. 19:32:29

@sárkányfő: Látod, a valóság ellentmond hagymázas ömlengéseidnek, sikerült végrehajtani az adóreformot, még ha megpukkadsz, akkor is. :)

kifordított nagyanyó 2012.05.09. 19:36:17

@Blogger Géza: Húzd ki a fejed viktor fenekéből!Akkor talán rendesen látnád a dolgokat...

sárkányfő 2012.05.09. 20:31:05

@Blogger Géza:
Az adócsökkentés maga a BIZONYÍTÉK rá, hogy nem voltunk csődhelyzetben, azaz Orbán hazudott.
Az pedig, hogy folyamatos félrebeszélsz, arra bizonyíték, hogy ócska fidesztroll vagy.

@kifordított nagyanyó: képtelen lenne rá.

Blogger Géza 2012.05.09. 22:07:35

@sárkányfő: Már most csak az a baj, hogy Orbán nem azt mondta, hogy Magyarország csődhelyzetben volt. Csak azt, hogy a görögöknél rosszabb volt a helyzetünk. Tehát aki itt hazudik, az te vagy. :) No meg kissé hülye is, ha azt hiszed, szerinted az egész költségvetés SZJA-ból áll...

Görögországnak 2009-ben még simán A típusú besorolása volt, miközben Magyarországot az év elején már BBB- -ba tette az S&P.

index.hu/gazdasag/magyar/2009/03/30/leminositettek_magyarorszagot/

Tehát több fokozattal a görögök alatt voltunk. Mára ez a helyzet megfordult...

2009-ben Magyarországon 6-7% közötti GDP csökkenés volt, míg a görögöknél csak 2%.

Szóval mielőtt ömlengesz, talán jöjj tisztába a tényekkel...

sárkányfő 2012.05.10. 00:13:32

@Blogger Géza:
Te még annál is hülyébb vagy mint hittem :D Máskor maradj az ostoba vigyorgó félrebszélésednél, mert a tények világában csak magadat égeted szanaszét :D

A görög válság, csődközeli helyzet már lassan negyedik éve tart, és csak azért, mert a "csőd" szót kihagyta Orbán, azért még mindenki tudja pontosan hogy miről beszélt :) De nesze, kretén barma, itt van Orbán személyes szóvivője, aki ki is mondta azt a szót, amibe ostoba módon belekapaszkodtál, és amit oly könnyű elővenni:
"Pénteken délután zuhanni kezdett a forint Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő sajtótájékoztatója után, amin a politikus azt mondta, hogy nem voltak túlzók Kósa Lajos csütörtöki, államcsődről szóló szavai."
www.origo.hu/gazdasag/hirek/20100604-kosa-szijjarto-nem-tulzas-allamcsodrol-beszelni-magyarorszag-eseteben.html

A dátumot figyeld, istenbarma: 2010.06.04. Azt hiszed elfelejtjük? Azt hiszed nem emlékszik mindkei nagy kósa-szíjjártó ámokfutásra? Te tényleg ennyire osotba vagy?

És mint a cikkben írják, ez már akkor is baromság volt... na nem mintha nem tudná bárki, akinek van iq-ja...

Na és akkor ezek után, hogy tisztáztuk a tényeket, ismét visszatérhetünk a lényegre: VALÓDI csődhelyzetben nincs egy ország sem, amelyik hatalmas méretű bevételkiesést enged meg magának... tehát magukat cáfolták... tudod, a blabla, meg a tények ellentmomdása... ezt hívják hazugságnak.... na nem mintha csak ebben hazudtak volna... De a te retardált agyad mindent beszippant ami a fideszből jön ész és gondolkodás nélkül....

Persze gondolom ez a cikk sincs, meg oligarchák sincsenek, meg megszorítások sincsenek, ugye kreténke? :) tagadod a valóságot ugye?

Azt már nem is mondom, hogy az akkori görög számok - mint ma már közismert- végig hazugságok voltak, a helyzetük mg rosszabb volt, szóval erre ma már hivatkozni ma már nem is csak sima hazugsűg, de dupla hazugság...

És az is jópofa, hogy a hitelminősítőkre hivatkozol, ezek szerint adsz a szavukra... ekkora, újabb öngólt... akkor ezek szerint elismerted, hogy ma sokkal rosszabb állapotban van ország, mint két éve volt, hiszen ma már mindehol bóvli a minősítés... a CDS 500 felett, kormányváltásokor fele ennyi sem volt...

Gézuk, térj vissza a félrebeszéléshez, meg a bárgyú, erőltetett kínvigyoraidhoz, ez illik hozzád, a tényeket meg ne forszírozd, mert csak cáfolnak téged...

Blogger Géza 2012.05.10. 06:48:51

@sárkányfő: Szóval kiderült hogy hazudtál, ezért te utólag beleszősz olyan szavakat Orbán nyilatkozatába, amelyek nem voltak benne. Zseniális! :)

De a te esetedben inkább kezdjük az alapoktól... Azt sikerült már felfognod, hogy nem az SZJA az egyetlen bevétele a költségvetésnek?

Virág et. 2012.05.10. 07:56:59

Tehát ha a miniszterelnöki szóvivő mondja valamit egy szóvivői sajtótájékoztatón, akkor az a szóvivő saját magánvéleménye és nem a miniszterelnöké, aki nevében ugye egy hivatalos rendezvényen szóvivői minőségben nyilatkozik.

Ma is tanultam valamit.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.05.10. 08:43:29

@Virág et.: Ahol az egyik kormányszóvivő képviselőként szólítja fel a kormányzatot, hogy gondolják újra a telefonadó bevezetését, a másik meg ugyanebben a minőségében egyenesen a miniszterelnököt kéri fel arra, hogy tartózkodjon a Nabucco vezetékkel kapcsolatos elhamarkodott kijelentésektől, ott én már nem tudok meglepődni ilyen apróságoktól.

sárkányfő 2012.05.10. 10:22:16

@Blogger Géza:

Úgy tudtam, hogy le fogod tagadni a valóságot, előre megmondtam :D és szépen ahogy kell, pontosan azt csináltad, amit írtam: elhazudod a tényt, hogy Szíjjártó Orbán személyes szóvivője :D Istenem, milyen érzés pofán köpni magad?

Hajtogathatod ezer évig, a tények, tények. Ráadásul nem csak a szóvivőjén keresztül hazudta a katasztrófa-balblát Orbán, hanem a saját seggszájával is:

" Orbán szerint 2010 májusában közelebb álltunk a csődhöz, mint Görögország."

hvg.hu/gazdasag/20120308_orban_mikik

Na, ezt is el fogod hazudni? :D
Na, akkor Szíjjártó az előbb idézett nyilatkozatában a főnöke álláspontját mondta, vagy csinált egy személyes fülkeforradalmat és szándékosan rátört nemzetére? :D
Utolsó esélyed, hogy ne maradj gyáva szar senki: szépen elnézést kérsz amiért elhazudtad a valóságot.

Vedd már észre: védhetetlen védsz, droid! A csődkommunikációs, görögöző hazugságok visszatérő elemek a fidesznél, és az az egész az elejétől a végéig hazugság! És nem csak az szjt-t engedte el a "csőd szélén" tántorgó országban Orbán, de még bevásárolt 500 milliárdért a MOL-ba is! Hű de nagy baj lehetett, ha így szórta a pénzt!

És ha akkor csőd közelben voltunk, akkor most sokkal rosszabb a helyzet, 2010 tavaszán 200 (!!) pont alatt volt az ország kockázati felára, most fél 500 felett van! Az általad is hivatkozott hitelminősítők mind bóvliba csaptak minket!
Orbán folyamatosan hazudik, és nem csak ebben!

@Virág et.: Gézukától sokat lehet tanulni :D
Mondjuk arra jó volt ez a szánalmas Schmitt-korszak, hogy már tudom milyen lelki alkat az az ember, amelyiknek egyszerűen nincs saját akarata, véleménye, identitása, gondolata, semmi, és a tátongó űrt a fanatikus Orbán-kultusszal tölti ki. Valahol sajnálom a szerencsétlen páriákat, lényegében szektát alkotnak.

sárkányfő 2012.05.10. 10:23:56

@sárkányfő:
* "most fél 500 felett van" = "most fél éve 500 felett van"

dr. mesterséges színezék 2012.05.10. 13:01:32

@Blogger Géza: "sikerült végrehajtani az adóreformot, még ha megpukkadsz, akkor is. :) "

Sikerült, csak legyen (ulláccik, van) elég fantázia visszaadóztatni az ezáltal beszedetlent, és az akció felárát.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.05.10. 15:55:00

@jo.e: Te mondád...
Egyébként megjegyzem, hogy miután a boltban nincs rögzítve (nem is lehet, hacsak Simicska nem csinál erre egy jó rendszert néhány száz milliárdért), hogy melyik pénztári tételt fizették utalvánnyal, piát egyszerűen lehet rajta venni.
Ettől kezdve miről beszélünk?

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.05.10. 16:01:55

@Blogger Géza: Gratulálok az adóreformhoz. Ettől az ország ugyan tönkremegy, eredménye nincs, viszont már 50 (ugye észrevetted, hogy nem 51) kisadó van csak. Ez volt az adóreform?

Blogger Géza 2012.05.10. 19:06:45

@sárkányfő: Ez olyan szánalmas. :( Hagyd abba, borzasztóan égő.

Blogger Géza 2012.05.10. 19:08:46

@Kuviklacz: Szerintem egy általános 16%os SZJA 10%-os társasági adó és kevesebb adónem továbbá a jövedelmi helyett a fogyasztási adók előtérbe kerülése igenis eredmény.

Blogger Géza 2012.05.10. 19:14:31

@sárkányfő: De még egy utolsó gyógypedagógiai kísérlet: Ha az A országot A minősítéssel minősíti a legnagyobb hitelminősítő, tagja az elitklubnak tekintett eurózónának, és mindössze 2%-kal csökken a gazdasága, míg B ország másiké 6-7%-kal, több kategóriával rosszabb a besorolása, és esélye sincs belátható időn eurózóna tagnak lenni, akkor melyik áll rosszabbul?

Ki hazudik, aki azt állítja, hogy B ország sokkal rosszabb helyzetben volt, vagy aki ezt az állítást kimondót lehazugozza?

sárkányfő 2012.05.10. 22:31:10

@Blogger Géza:
Te hazug, szánalmas fasz. Te magad röhögtél rajtam még kommenttel ezelőtt, hogy Orbán nem is mondta, hogy csődhelyeztben volt Magyarország.
Idézlek:
"Szóval kiderült hogy hazudtál, ezért te utólag beleszősz olyan szavakat Orbán nyilatkozatába, amelyek nem voltak benne. Zseniális! :)"

Ezek után az előző kommentemben természetesen ezt a hazugságodat is cáfoltam. Könnyű volt. csak beidéztem Orbántól is a szövetet, nem csak a személyes szóvivőjétől.

Erre te, utolsó szar, mivel jösz? Nem azzal, hogy bocs, igazad volt, bocs, végig hazudtál, hanem minden átmenet nélkül elkezded bizonygatni, hogy, ja, ha Orbán ilyet mondott, akkor nyilván igaza volt. (A számaid is hazugok, és főleg terelés, pl. 160%-os görög államadósságot nem is említed, stb., nemzetközi konszenzust a görög helyzetről sem említed, semmi különös csak a szokásos hazudozásod). Az hogy eddig épp az ellenkezőjét állítottad, meg gúnyolódtál, és folyamatosan cáfoltalak, na az le van szarva a részedről. De hát épp ezért vagy te egy utolsó geci fidesz troll.

És persze az eredeti állítással is (ismét) önellentmondásba keveredtél, hisz ha valóban akkor baj volt, mint most próbálod ismételten hazudni, akkor ismét ellentmondásba kerül (értsd: hazugság) a kamu katasztrófa-hiszti az hatalmas adóelengedéssel, a MOL-vásárlással.

Már teljesen belekavarodtál az egymással is ellentmondó hazugságaidba. Azt se tudod mit hazudj már...

BPO654 2012.05.10. 23:07:23

@Blogger Géza: A hitelminősítőket meg az minősíti, h minősíthetelenül sehogy nem jelezték előre a válságot, pl a Lehman csődöt amivel még Sorost is átverték, stb stb a görög kötvényekre magas oszt-ot adtak mint minden szarra még a válság előtt. Európai meg nem lesz mert drága az unió nem ad rá pénzt.

Blogger Géza 2012.05.11. 05:16:27

@BPO654: Ebben van valami, de egy adott pillanatban a legtöbb piaci szereplő mégiscsak azokra vet egy pillantást első körben. Tehát jogos a csődtől való távolságot illetve közelséget ezzel mérni, bár teljesen objektív mérőskála természetesen nincsen.

Blogger Géza 2012.05.11. 05:18:05

@sárkányfő: Be kell látnom, hogy a gyógypedagógiai kísérlet kudarcot vallott, fordulj szakemberhez mielőtt vértolulásban összeomlasz. :)

Blogger Géza 2012.05.11. 05:27:21

@sárkányfő: Jah és elfelejtettem, hogy magyarul sem tudsz, ez már múltkor is kiderült. :)

Még egy utolsó nyelvlecke erről a számodra elsajátíthatatlan nyelvről (ez látszik a szókincseden is, állandóan csak a hülye, szar és hazudik ismétlődik) egy hozzád méltó tanpéldával: az, hogy valaki a pöcegödörbe van, vagy hogy közelebb áll a pöcegödörhöz, mint a másik, az nem ugyanaz a kijelentés. :)

Második lecke: Aki meg ugye más szájába olyat tesz, amit ő nem mondott, az ugye hazudik.

Harmadik lecke: Japán adóssága meg a GDP 200%-a, USA-nál meg 100%-a még sincsenek csődhöz közeli helyzetben.

A többit tanuld meg mástól, én meguntam.

kifordított nagyanyó 2012.05.11. 10:00:07

@Blogger Géza: Neked is lesz egy nyelvlecke.Vikike hátsóján majd gyakorolhatsz.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.05.11. 10:28:47

@Blogger Géza: Plusz ami az SzJA-ra kiegészítő adóként rájön, meg a társaságiadó-emelés, amit most meghirdettek.
Egyébként meg vívmánynak vívmány, de nem eredmény (merthogy káros).

sárkányfő 2012.05.11. 17:51:46

@Blogger Géza:
Helló te nagyon hülye, jó hírem van, még mindig nem mondtam re róla, hogy legalább azt megértessem veled, hogy ha hazudni akarsz, akkor ne hazudj úgy, hogy a hazugságaid egymással is ellentmondásban vannak. Érted? Nem érted, dehogy érted, hogy is értenéd. De én segítek neked: vagy azt hazudod, hogy Orbán nem mondta azt, hogy Magyarország rosszabb helyzetben volt 2010-ben, mint a görögök, de akkor nem kell féligazságokkal kavarnod, mert semmi értelme. Nem kell bizonygatnod, hogy 160% nem sok, hisz minek? A baj persze ezzel csak az, hogy Orbán mondott ilyet, mint már linkeltem többször is, sőt ami azt illeti, tegnap is mondták, szóval ezzel (is) kurvára beégtél. A másik, hogy elkezded bizonygatni, hogy de-de-de-de igenis szarabb helyzetben voltunk mint a görögök, és milyen kurva nagy igazságot mondott Orbán. Ez sem igaz, könnyen cáfolható, de pont az ellenkezője a másik állításodnak.
Ráadásul - erősen koncentrálj, persze úgyse érted meg - az általam már bizonyított-linkelt állítás, miszerint hazudta és azóta is hazudja újra ezt a görög-csőd-balbla kamut a Fidesz és Orbán, ezt totál cáfolják maguk a kormányzati intézkedések, sok száz milliárdos pénz-elengedések. Ebből kimosni nem tudod Orbánt, ha beszarsz is az erőlködéstől, mert ezek bizony ellentmondásban vannak egymással.

Majd én elmondom neked mi volt: nem voltunk sem szarabb, sem hasonló helyzetben mint a görögök, nem voltunk csőd szélén sem, Orbán a hozzád hasonló, bálványimádó, bármit beszopó barom kretének miatt hazudozott és hazudik folyamatosan. Hazugsága cáfolható, könnyedén.

Úgy általában is Orbán napi szinten hazudik, és te, aki istenként imádod, eddig is beszoptad az összes abszurd baromságát, és a jövőben is be fogod szopni, mivel egy retardált idióta vagy. Be fogod szopni azt is, hogy nincsenek megszorítások, nincs tandíj, nincsenek oligarchák, stb. Mindent beszopsz, mivel nem is gondolkodsz, csak tátott szájjal nyáladzol Orbán minden szavára. De ettől még a valóság cáfolja a hazugságokat. Te viszont ideális szekta-tag vagy, Orbán ha akarna se tudna olyat mondani, amit te nem szopsz be, légyen az bármekkora ökörség. Ha tehát nem akarod magad napi 24 órában égetni, akkor ne akarj érvelni, meg ne gyere számokkal, mert csak a saját megszégyenülésed fokozod tovább, hanem csak maradj a hozzád annyira illő nyegle beszólogatásoknál és kínvigyoroknál, ez való neked.

trillian9m 2012.05.11. 18:02:09

@sárkányfő: ez a szó, hazudni - egy szörnyű horog (Berne / Emberi játszmák)
kedves sárkányfő, ne hagyd magad, hogy belehúzzon ebbe a játszmába. még akkor sem, amikor tudod (és tudjuk), hogy vitapartnereink elferdítik a dolgokat.

(szerintem a szó igazi karrierje az öszödi ügy után kapott lendületet, ha egy MN publicisztikát olvasol, hemzseg tőle.)

a legjobbakat!

sárkányfő 2012.05.12. 18:28:21

@trillian9m: Értelek én téged, de szegény Berne se sem a magyar viszonyok alapján írta a könyvét, nagyot nézett volna ha idekerül. Itt ugyanis sokkal rosszabb a helyzet. Egy-egy hazugságba a szellemi megnyomorítottak mindenüket beleadják, ez számukra identitás-kérdés, és tulajdonképpen nem is hazudnak a szó szoros értelmében, ők szentül hiszik hogy amit mondanak az igaz, és az hazudik, aki szerint a valóság vagy a sima józan ész nem igazolja vissza az ő szektájuk vallását. Ahhoz, hogy valaki ide eljusson, ahhoz már nagyon el kell, hogy távolodjon a valóságtól, de sajnos ezzel együtt sem tudom őket sajnálni, mivel végtelenül agresszívek és gátlástalanok, és morális felmentést adnak magunknak mindenre a cél-szentesít és a morális felsőbbség alapján. Tömegpszichózis, érzelmi kötődés, mesterségesen felkeltett, irányított, és folyamatosan karbantartott gyűlölet, és hasonló tébolyok vannak ebben az országban, kész diliház, a durvábbik fajtából, és Orbánt a hívei csakugyan egy új istennek vagy megváltónak látják, még ha ezt ilyen nyíltan ki sem merik mondani. (Extrém helyzetben, pl. Schmitt lemondásakor csak kibukott belőlük egy kis jézusozás, pedig Schmitt közel sem áll a vallásuk csúcsán, szóval el lehet képzelni mit gondolnak Orbánról). Ha Orbánról szól egy kritikus poszt, tisztán érezni, hogy még a szokásosnál is mélyebbről feltörő indulattal, még vastagabb gyűlölettel jönnek a trollok védeni az istenüket. Kompakt, zárt világ ez sajnos, mint egy vallásé, belülről minden passzol és logikus, csak hát eleve hazugság az egész, ebből embert kiszedni szinte lehetetlen. Az embereket könnyű manipulálni, ha érzelmileg elkötelezettek, akkor már bármit megtesznek és hisznek, és egy-egy ellentmondásra való felhívásban egész hitük, vallásuk, identitásuk, lényük alapját megrengető támadást látnak, és addig logikáznak, meg önámítanak, amíg ki nem hoznak logikusra minden süket baromságot, addig relativizálnak, amíg megengedhetővé, vagy kisebb bűnné válik minden saját bűnük, és így tovább. ez van. ez a szerencsétlen flótás akit itt olvashatsz fent, tipikus, klasszikus példánya ennek a típusnak. mindene az orbán-imádatra és ellenség-gyűlöltre épül. orbán szavában ellentmondás nem volt, nem lesz, aki ezt mondja hazudik. nem véletlenül írtam neki, hogy orbán soha nem tudna olyat mondani, amit neki nem tetszene, ez tényleg így van. ha valaki ebben az állapotban töltött éveket, vagy évtizedeket, szerinted képes lenne szembenézni azzal, hogy egy nagy hazugságra épített mindent? nem is akar... már rögzültek az érzelmei, imádata és gyűlölete. sajnálom, de sokkal mélyebb/durvább pszichózisokról van itt szó, mint szegény Berne könyvében, akit amúgy nagyon tisztelek, jó a könyve, csak nem igazán passzol ide.

trillian9m 2012.05.12. 20:21:00

igen, igen, igazad van. amikor közelről és a vitából belülről nézed, akkor szegény Berne, meg minden. de kijjebbről nézve más is látszik.
ezt a dolgot (hazudni, hazugság) egy ideje nagyon tudatosan használják. például az általad is írt gyűlölet-karbantartásra.
eszembe jut egy BZS írás az MN-ben. nincs gyomrom most megkeresni, de ha szeretnéd, rávetemedem. arra emlékszem csak, hogy több helyen is ez volt benne: "hazudtok, drága barátaim". egyrészről olyan volt, mintha ilyenkor azt mondta volna az övéinek: "hajrá fiúk, ne kíméljétek őket." másrészről meg: "nyilvánvaló, hogy kizárólagosan az ellenség (nem-jobboldaliak) hazudik - mert ez a legfőbb jellegzetességük, innen lehet megismerni őket." vitapartnered nap mint nap ilyen cikkeket olvas. számára többek között ezért is érthetetlen, amit mondasz. (tudom nemcsak ezért, de ezért is) reménytelen, hogy meggyőzd.

a témában inkább egy másik, számomra érdekes cikket ajánlok, lehet, hogy ismered:
magyarnarancs.hu/belpol/csak_be_kell_dobni_a_horgonyt_-_siklaki_istvan_szocialpszichologus_a_ragalmazas_technikajarol-75387

sokat megértettem ebből magamról is (néha érthetetlen módon miért fogadok el és rendezek "logikus rendbe" valójában kínos dolgokat...) és talán azokról még többet, akik máshogy gondolkodnak.

egy ideje feltűnt a hozzászólásokat olvasva, hogy van valaki, aki a dolgokról hozzám nagyon hasonlóan gondolkodik - csak éppen pontosabban fogalmaz. Te vagy az.

sárkányfő 2012.05.13. 14:43:21

oh, nagyon köszönöm, egész zavarba hoztál ;) pedig mostanság egyre pongyolábban írok, már nincs türelmem evidenciák magyarázáshoz, meg néha belesüllyedek ilyen idiótákkal való méltatlan csörtékbe is, mint ami itt is volt fentebb. de azért igyekszem :)
a bzs írást, kösz, ne keresd meg, nem vagyok mazochista.
a belinkelt interjú viszont egy élmény volt, köszi! mindig tanul az ember. érdemes ilyeneket olvasni, mert így szépen lassan kikristályosodik miből is áll pontosan az a pszichés örvény, ami beszippantotta jó pár honfitársunkat, milyen a természete és belső logikája. ha tudjuk, talán könnyebb lesz ellene védekezni. ennél főleg a csoportgondolkodásos részre kaptam fel a fejem, mostanság én is erre figyelek, látványosak a tünetek, pont illik rájuk. de fenntartom azt is, hogy a vallás, vallásosság világából is meríthető nagyon jó hasonlat erre.

trillian9m 2012.05.13. 19:12:43

@sárkányfő: igazán nem akartalak zavarba hozni :-)
egy kis változás mintha tényleg lenne, de nem pongyolaságnak nevezném. inkább mintha a tárgyilagosság/indulatosság skálán csúszott volna a potméter az utóbbi időben. még nem vészes.

ezt valamikor a zseniális tipo miatt gyűjtöttem be:
typeverything.com/post/4232125913/typeverything-com-we-not-me-poster-by
de egyre több értelmezés áll elő belőle, különösen a ragozást változtatva. (persze, akkor már képileg nem lenne ilyen gyönyörű :-) itt is van aktuálisa.

sárkányfő 2012.05.13. 23:26:43

@trillian9m: te jó ég, te tényleg követed miket firkálok, hűha, engem figyelnek! :D a legfrissebb fejlemény, hogy az indulataim lassan apátiába fulladnak... végül is várható volt, logikus, ez is csak pszicho. no de ennyit rólam és szerény személyemről.
a belinkelt cuccost köszi, úgy jó ahogy van.

csaó, és kösz a halakat ;)

trillian9m 2012.05.14. 19:21:04

@sárkányfő: :D
ó, ne aggódj, nincs szó figyelésről, maximum felfigyelésről :D leginkább csak olvasgatom a fórumokat és időnként a résztvevők és reakcióik (pro/kontra) érdekesebbek a témánál. eközben tűntek ki a hozzászólásaid. ennyi.

a korábban ajánlott cikk is valami ilyesmi miatt ragadott meg annak idején. a jelenség érdekel. szeretném érteni. rossz ebben a kettészakítottságban élni, a környezetemben naponta a bőrömön érzem és időnként elég rosszul érint. pedig a véleményemet a szavazóurnának tartogatom és nem keresek konfliktusokat.

az apátiát pontosan értem...

minden jót, meg Minden :-D

süti beállítások módosítása