Skip to content


       Szűrés lista

Így születnek az ötletek Matolcsy fejében

Matolcsy sorozata a Heti Válaszban egyszerűen csodálatos, még mindig nem tudom elhinni, hogy ezt ő írja, nem pedig mondjuk Bödöcs a Showder klubból.

A legfrissebb írásából például kiderül, hogy születnek azok az isteni, soha-sehol meg nem írt unortodox ötletek:
"Minden új egy megoldhatatlannak látszó problémából születik, keményen dolgozunk, de megrekedünk, szinte már feladjuk, majd hirtelen megvilágosodunk: jön a megoldás. Az új ötlet jó hangulatban jön, kémiai reakciók révén agyunk jobb féltekéje működésbe lendül, majd megszületik a felismerés. Ellazult állapotban jöhet csak az új ötlet, nem logikus gondolkodásból: görcsölve nem megy. Eltérő területek összekapcsolásából ugrik elő az új, a terület szakértői helyett kívülről érkezők friss látásmódja kell a sikerhez."

Mostanában egyre durvábban lazulhat el Matolcsy, legalábbis az ötletekből, és a trükkök százaiból másra nem igazán tudok gondolni.

"2010-ben egy reménytelennek látszó helyzetet örököltünk, sokan már majdnem feladták, de a nemzet boldogságindexe a csúcson volt, támogatta a politikai megújulást, ezért megtaláltuk a kreatív megoldásokat. Ha a régi megszorító politikát folytatjuk, akkor a bipoláris nemzet azonnal depresszióba süllyed: nem jöttek volna az új ötletek. Kívülről jöttünk, a gazdasági problémákat a nemzeti közösség felől néztük, nem a régi recepteket bújtuk. Lehet, hogy nem tűnt logikusnak, biztos, hogy eltért a hagyományostól, de új volt, és ma már kimondhatjuk: működik. A régi máshol sem működött: 27 EU-kormányból már 16 megbukott a régi receptek miatt."

tumblr_m42rjt0pvE1rrf4f6o1_400.jpgSoha ennyire még nem volt biztos, hogy az új ötleteket nem működnek, sikerült két hosszú, keserves év alatt visszajutnunk 2010-be, újra indulhat minden előröl, természetesen lemezt nem cseréltek, így továbbra is harsog a sikerpropaganda, a "nem megszorítás", csakhogy már egyre nehezebben megy annak sulykolása, hogy nem az emberekkel fizettetjük meg a válságot.
Telefonadó, tranzakciós adó - a telekomcégeket és a bankokat jól megszívatták, hogy ők lesznek az adóalany, de attól még mindenki biztos lehet, hogy mi fogjuk fizetni az adót.



(Kép: Párhuzamos Matolcsyverzum tumblr)

"A magyar politika és gazdaságpolitika kreatív jellegét senki nem vitatja. Ellenzői valójában félnek, mintha vöröset látnának, ezért csak logikus, hagyományos megoldásokat követnének. De a bal agyfélteke analitikus logikája az új korszakban nem működik, a jobb agyfélteke új gondolkodására van szükség. Az új megoldások ára pedig eltörpül a régiek ára mellett. A gazdasági szabadságharcnak már rövid távon is több a hozadéka, mint a vesztesége. A bankadó, a krízisadók, a magánnyugdíjrendszer, a forgalmi adózásra való átállás, a családi arányos jövedelemadózás, a közmunka és a reáloktatás felértékelése sokba kerül a magas kamatok, csökkenő hitelezés, költségvetésibevétel-kiesés és nagyobb kiadás miatt, de még mindig többet hoz. Rövid távon is négyszer többet, mint amennyibe kerül. Hosszú távon még többet, sokkal többet. Az újítás fájdalmas, de a korábbi zsákutca után elvezet a nemzet jólétéhez. Megéri hát."

Epic érvrendszer, egész egyszerűn csodálatos, 100% hamisítatlan matolcsyzmus. A Mester újra megmondta a frankót.
Értitek, már rövid távon is négyszer többet hoz. Hol lehet akkor a határ? Mi lesz velünk közép vagy hosszútávon? Mi leszünk a Kárpátok Svájca vagy inkább Szingapúrja?
Csak annyit kérdezek, a válaszra várva: neked mi a rövidtáv, Gyuri?
Ugye Matolcsy a múlt héten pénteken azt nyilatkozta, hogy "Mi nem a következő évekre, hanem a következő évtizedekre konszolidáltuk a magyar államháztartást (...) nagyon közel állunk ahhoz, hogy jövőre egy, ma senki által nem elgondolt, és elképzelhető növekedési ütemet érjünk el."

Matolcsy Gyuri útelágazás előtt:
recession.jpgNos, péntek már régen volt, azóta már sok víz lefolyt a Dunán, mivel a KSH gyorsjelentése szerint a gyorsnaszád úgy döntött, hogy visszafelé mozog egy keveset: "Az idei első negyedévben a szezonális és naptárhatást is figyelembe véve éves szinten 1,5 százalékkal esett vissza a magyar gazdaság."

Az NGM egyelőre nem kommentált, a kormányszóvivői iroda pedig inkább az EU-s adatokkal foglalkozik:
"A mai napon publikált európai gazdasági adatok világosan mutatják, hogy Európának még mindig komoly növekedési kihívásokkal kell szembenéznie. A legfrissebb, Eurostat által közölt adatok alapján az EU27 és az eurózóna is jelentősen veszített lendületéből. Az európai gazdasági fejlemények tükrében fontos, hogy a magyar Kormány sikerre vigye a keleti nyitás politikáját, vagyis új stratégiai szövetségek megkötésével növelje az ország gazdasági biztonságát. Éppen ezért a kormány már az év elején elkezdte azon gazdaságélénkítő eszközök előkészítését, amelyekkel a gazdasági növekedés serkenthető az év további részében."

A portfolio.hu nem volt rest, összeszedte az EU-s adatokat, mit ne mondjak, nem igazán jött be ez az elterelő hadművelet:
stat.jpg
 

Címkék: válság matolcsy

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr954514620

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Fidesz nem hisz magában 2012.05.16. 04:14:27

"Mikor van vége a demokráciának?" - kérdezi Török Gábor, majd kifejti, hogy még nincs. Egyetértek vele. A Fidesz demokrácia-romboló pótcselekvéssorozata a végtelen önbizalomhiányukból fakad, abból, hogy képtelenek a valós teljesítményre, és ezt tudják....

Trackback: Mennyibe került nekünk eddig a Fidesz szabadságharca? 2012.05.15. 22:04:44

Naponta 700 millió, hetente 5 milliárd, havonta 20 milliárd, éves szinten pedig 250 milliárd adóforintba. Fejenként naponta több, mint 70, hetente 500, havonta 2000, éves szinten 25.000 forintjába kerül minden egyes magyar adófizető polgárnak a Fidesz ...

Trackback: Kalapjával tarháló koldusként ábrázolja Orbán Viktort egy cartoonstock oldal 2012.05.15. 22:02:27

A külföld úgy látszik, egyáltalán nem annak a bátor szabadságharcosnak látja a magyar miniszterelnököt, mint aminek az itthon láttatni szeretné magát. Most akkor ki miatt is van rossz híre Magyarországnak? Ki miatt kell szégyenkezni külföldön, ha magya...

Trackback: Matolcsy György életrajza 2012.05.15. 21:59:48

Unortodox nemzetromboló gazdaságpolitikusunk soha nem dolgozott a versenyszférában, ám MSZMP-s és “demokrata” múltja alatt is sokat igazgatott, elnökölt, kurátorkodott. Hogyan irányíthatja egy ország gazdaságát az, akinek egyetlen nap munka...

Trackback: Arról, hogy mi a groteszk 2012.05.15. 20:37:11

Vendégszöveg Örkény István Arról, hogy mi a groteszk című egyperceséből:    "Szíveskedjék terpeszállásba állni, mélyen előrehajolni, s ebben a pozitúrában maradva, a két lába közt hátratekinteni. Köszönöm. Most nézzünk körül, adjunk szám...

Trackback: Már csak egyet kell aludni, aztán felpörög a gazdaság... 2012.05.15. 19:42:26

Ma napvilágra került megint egy csomó lehangoló adat. Nem, hogy a remélt stagnálás nem lesz meg, de már a gazdaságunk zsugorodásának mértékéért is imádkozni kell, hiszen az minden elemzői várakozásnál rosszabbat mutat. Normális körülmények között termé...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Asztalos Gábor 2012.05.15. 16:37:50

ezért nem szabad a kábítószereket legalizálni, mert ezt eredményezi.

Jack Torrance 2012.05.15. 16:41:18

Érdekelne, mit szív ez a faszi. Csak hogy nehogy kipróbáljam :D

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.05.15. 16:49:13

Mocskos métely ez az internet. Pedig milyen szép lenne, ha csak a birodalmi hazugsággyár híreiből tájékozódhatnánk. Akkor röhöghetnénk a hanyatló nyugaton itt a tejjel-mézzel folyó Kánaánban.

Amúgy emlékeztek még a Matolcsy féle diavetítésre, konkrétan a sereghajtókból világelső grafikonra?

Na, a sereghajtó pozíció az szép lassan betonbiztosan meglesz.

ámbátor 2012.05.15. 16:56:12

Ez a keleti nyitás most már tényleg gáz kezd lenni.
Sikerült a köztársaságot kipucolni az ország nevéből, így szabad a hely a szponzor neveknek.
Lehetnénk például : Népi Demokratikus Magyarisztáni Emirátus.
A címert meg fel lehetne dobni pár autógyár logójával.
Hegyes talpú, hasított pajzs. Első mezeje vörössel és ezüsttel hétszer vágott. Második, vörös mezejében zöld hármas halomnak arany koronás kiemelkedő középső részén ezüst négykarika. A pajzson a Mercedes csillag nyugszik.

bundazsák 2012.05.15. 16:57:46

@Zsoca87: Én sajnos már röhögni sem...

Darkwill · http://vilagokarca.blog.hu 2012.05.15. 17:01:47

Ilyenkor látszik, h az egyik legfontosabb a sajtószabadság LENNE.
Mit fog erről tudni egy vidéki falu lakója ahol nemh internet, de az újságok közül is csak a Magyar Nemzet jut el? :( Sajnos nem az emberek buták, csak így vannak tartva...
Matolcsy semmivel sem betegebb mint a gazdája, vagy hárshegy bármely régi lakója... csak ezek országot vezetnek...

nevetőharmadik 2012.05.15. 17:10:18

Ez valami hihetetlen... egy kiszuperált, baszatlan, önmagát jógaoktatónak hívő, pici rózsaszín nyakörvű kutyusába szerelmes ezoterikus picsa traktálná így tömény tömjénfüstben a hasonlóan egzaltált lúzer tanítványait... és még Szilvásy Kormányzati Jósdáján röhögtünk anno...

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.15. 17:21:10

Ebből mind látszik, hogy Matolcsy nem dilettáns!
Egyszerűen értelmi fogyatékos!

legeslegujabbkor 2012.05.15. 17:34:27

a gazdaságpolitikájuk "sokba kerül a magas kamatok, csökkenő hitelezés, költségvetésibevétel-kiesés és nagyobb kiadás miatt, de még mindig többet hoz. Rövid távon is négyszer többet, mint amennyibe kerül. "
A szöveg tényleg mintha egy keleti bazár füstbe burkolózó hátsó termében született volna, de ennek a mondatnak az első feléből látszik, hogy még tud számolni. A második feléből pedig megtudjuk, hogy különösen vonzódik a 4-es számhoz. Más magyarázat ugyanis nincs.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.15. 17:36:18

@Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.):
"...Akkor röhöghetnénk a hanyatló nyugaton itt a tejjel-mézzel folyó Kánaánban."

Nem véletlenül "Kínaán"-t akartál írni?

Az találóbb lett volna:(

Bár Kínában a nép nyomora ellenére legalább van gazdasági fejlődés, úgyhogy mégsem lett volna találó.

jani888 2012.05.15. 17:36:29

Ellazult állapotban jöhet csak az új ötlet, nem logikus gondolkodásból: görcsölve nem megy.Szerintem néha-néha nem ártana azért gondolkodni. A.kurva anyját !

nevetőharmadik 2012.05.15. 17:42:12

Múlt héten szorulásom volt. Logikusan beláttam, hogy szarnom kell, mert már feszültek a beleim, és tudtam, hogy másnapra nagyon fog fájni. Úgyhogy nyomtam, görcsöltem, de nem ment. Végül aztán ellazult állapotba kerültem, és egyszerűen hagytam, hogy jöjjön az ötlet. Sikerült, kijött.

De azért nem neveztem el gazdaságpolitikának.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2012.05.15. 17:42:54

Szeretném ha drogtesztet végeznének a miniszter úron. Nem viccelek.

RuinDone · http://newworldchaos.blog.hu 2012.05.15. 17:48:55

"...jöhet csak az új ötlet, nem logikus gondolkodásból..."
taníts mester

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.15. 18:09:09

@immortalis: Szerintem nem drogozik, csak egyszerűen értelmi fogyatékos, vagy autista. Mondjuk a Rainman legalább tudott számolni a filmben, élő autistát meg még nem láttam.

A drogozás nem lenne annyira baj, Churchill masszív alkoholista volt, mégis az egyik legnormálisabb politikus volt az utóbbi 100 évben.

Szóval lehet, hogy ha Matolcsy drogozna, akkor nem írna és csinálna ekkora hülyeségeket :)

Tapmancs 2012.05.15. 18:28:13

Aztakurva. Nem hiszem el. Ez komolyan megőrült.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.15. 18:34:15

Matolcsyra egy komplett abortusz melletti kampányt fel lehet építeni úgy hogy még a leghitbuzgóbb katolikus magzatvédő is kapitulálni kénytelen hogy van az amikor tényleg az orvosnak kellene felírnia...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.15. 18:36:54

Ja és várom a KSH mea culpáját, hogy nem, az nem úgy volt, meg elfelejtettük súlyozni Mao Ce Tung nagy ugráskori testtömegével, illetve lemondott az alelnök, a portás el lett bocsátva és hipp-hopp Gabink magyarázza is, a pezsgőzésből visszatért brókerek támadása ez szeretett hazánk ellen...

Jofiu 2012.05.15. 18:51:40

@csizsikpizsik - pique takarodj!:
... és mi van, ha ez már a kozmetikázott adat?...

Hungeralien 2012.05.15. 18:54:10

Már nem azért, de Jonah Lehrer a kreativitás kapcsán nagy szerepet tulajdonít a hallucinogén, stimuláns és egyéb illegális drogoknak (nem pedig pl az isteni megvilágosodásnak).

Valahogy nem áll össze bennem koherens egésszé a kormány által képviselt "bipoláris" világnézet - főleg így hogy most a gazdaságpolitika közelébe kerültek a hallucinogén tudattágító drogok, míg a logika, analitikus tervezés megbélyegzésre került. A Nemzetgazdasági Miniszterünk által.

Érdekes olvasmány, nem lenne hülyeség lefordítani és publikálni a Magyar Nemzetben:

blogs.wsj.com/ideas-market/2012/03/12/live-chat-jonah-lehrer-on-creativity/

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.05.15. 18:55:21

1) Gary Greyhound, hol vagy ilyenkor?

2) érdekes, hogy nincs egyetlen médiamunkás vagy szakértő, aki a legegyszerűbb módon szembesíteni Matolcsyékat a saját hazugságaikkal: ez pedig a Széll Kálmán terv 2.0, különösen annak 264-269. oldala.
Ha megnézzük például, hogy a Kormány maga 11,4%-os munkanélküli rátával számol 2020-ben (-ra), akkor megkérdezhetnénk, hogyan lesz plusz egymillió munkahely.
vagy például a nyugdíjak: ha a munkanélküliség 2030-ra lemegy 7,8%-ra, akkor hogyan állandósulhatnak 10%-ban a GDP-hez viszonyított nyugdíjjárulék-bevételek, és mi lesz a nyugdíjakkal, ha közben kétszeresére nő a 65 évesnál idősebb korosztály aránya.
és ezt nem én mondom, ők mondják.
valaki(k)nek csak el kellene olvasni ezeket a valós víziókat...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.15. 18:55:27

@csizsikpizsik - pique takarodj!: francba...szóval ez már kozmetikázott adat ahogy a mindennapi életet nézem. Viszont akkor is, felkapja a ballib média meg a zsindex, a buzik, aki nincs velünk az hazaáruló, szóval kíváncsian várom az imazsámolyok és a narancstálibok óbégatását és bűnbak keresését meg a wc-s néni kirúgását

qwertzuiop05 2012.05.15. 18:58:00

Nagyon komolyan nyomja az ipse.
Nem is lenne ezzel baj, ha otthon, a nappalijában futná az ámokot...

tintamin 2012.05.15. 19:00:18

Szerintem inkább gomba, mint haska lesz ez, de kurvára remélem, hogy nem kap rá az LSD-re, mert akkor (még ennél is nagyobb) bajban leszünk. Szólni kéne a dílerének, hogy ne vele kísérletezzen, mondjuk kurvajól röhöghet otthon a híreken, remélem, ír róla könyvet, vicces lesz.

Egyébként csak szólok: Argentína csődbe ment, utána 10%-os növekedést tudott produkálni. Szerintem igaza lesz hosszú távon Gyurinak: közvetlenül a csőd után mi leszünk az üstökös.

spontan · http://erdekessegek.info 2012.05.15. 19:00:51

Azokat lehet igazán sajnálni, akik az elkötelezettségük miatt kénytelenek az ilyeneket is védeni, és úgy kell tenniük, mintha Matolcsy tényleg egy zseniális közgazdász lenne.

The real Donky 2012.05.15. 19:01:35

Nekem ez teljesen ortodox dumának tűnik. 22 éve az megy, hogy 'most még egy kicsit rossz lesz, de utána Hawaii-hegyek'.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.05.15. 19:03:28

Aztakurva.... Hogy a meteor árnyéka nőné körbe...
Ezt egyszerűen nem hiszem el. Nem hiszem el, hogy egy ilyen idióta.

redriot77 2012.05.15. 19:05:33

Jobban tenné ez az agyalágyult ha inkább a végrendeletét fogalmazná, nem pedig a Hetiválaszba írogatná az elmebeteg látomásait.

Hungeralien 2012.05.15. 19:08:06

Még egy olvasmány:

Jonah Lehrer: Marijuana and Divergent Thinking
scienceblogs.com/cortex/2010/03/marijuana_and_divergent_thinki.php

Azért az milyen már hogy Nemzetgazdasági Miniszterünk nem Nobel díjas közgazdászoktól vagy matematikusoktól veszi az inspirációt hanem olyanoktól akik alternatív módon (khm, finoman fogalmazva) közelítik meg a kreativitást...?

Arthur Dent 2012.05.15. 19:12:31

úr isten, mi lesz velünk,? ki kéne nyitni a lipótot. Ez már nem nevetséges, nem szomorú, nem szánalmas, hanem katasztrófa. Ébredni kell mielött évszázadokra konszolidálják itt a szívást.

tryclops 2012.05.15. 19:15:27

@Dr. GGG77: Pontosabban: Nekünk Lipót kell!

becike4 2012.05.15. 19:24:42

Miért nem zárják be ezt a baromállatot,mielőtt megharap valakit?

prof. DR. Igaz Magyar doctor professor 2012.05.15. 19:24:54

Agysebészet!
Szimplisziti, szimplisziti!
..és a hülye még azt a szaros grafikont is fordítva veszi kézbe úgy megállapít.

hatlábujj 2012.05.15. 19:29:56

Matolcsy egy ufó. De már igazán hazavihetnék a haverjai.

dr.pupak30 2012.05.15. 19:30:02

ki állítja meg ezeknek az elmebetegeknek az ámokfutását?

prof. DR. Igaz Magyar doctor professor 2012.05.15. 19:32:38

@Arthur Dent: és képzeld, Matolcsy azért van még mindíg ott, mert mindíg helyesel a főnökének.
Amit ma matolcsizmusnak látunk az legalább fele részben (ha nem egészben) a Csúti nagykorú ötleteit jelenti.

Egyszer 2001-ben orbánra rányitottak, amint szét voltak dobálva a papírok az irodájában ő meg ott gunnyasztott a földön.
- De Viktor, hát mit csinálsz?
- A Távközlési törvényt írom.

...és azóta bölcselkedik, pedig jobb lenne inkább beiratkozna bölcsésznek.
Telefon-adót vet ki pedig azt se tudja hol kell bekapcsolni.
Eltőzsdézi a manyup pénzeket, ahelyett, hogy beiratkozna egy tőzsde tanfolyamra.
stb stb.

Poptaritop 2012.05.15. 19:33:17

Durva cuccot nyomhat.

medvemellszobra 2012.05.15. 19:34:11

" Ellenzői valójában félnek, mintha vöröset látnának..." - hehehe, na ez az, freudi elszólás mi? Nagy vörös lobogókat látnak, a Magyar Nemzeti Népközoligarchaság lobogóit.

"De a bal agyfélteke analitikus logikája az új korszakban nem működik, a jobb agyfélteke új gondolkodására van szükség." - Főleg azokon a területein a világnak, ami jellemzően a logikus gondolkodás mentén szerveződik. Igen.

"A magyar politika és gazdaságpolitika kreatív jellegét senki nem vitatja. " -> hát én sem. Főleg az adók terén kreatívak, és hogy éppen kit uszítanak ki ellen.
Kreatívak, mint a meseírók. Mintha két éve valamilyen groteszk, szürreális álomban élnék.
Gyuri csodaországban, OV a csodák csodája.

Most vagy bolond, vagy drogozik. Vagy egy nagyon fura figura, kis burokkal a feje körül. Vagy nem tudom.

Eddie 2012.05.15. 19:36:44

Remélem ilyen állapotban legalább autót nem vezet!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.05.15. 19:41:01

@Asztalos Gábor:
Ez akkor lenne igaz, ha legalizálták volna a kábítószereket, és az eredményezné ezt, de mert a kábítószer nem legális, ezért mindössze két lehetőség van: vagy Matolcsy illegális szereket használ (Jó napot, Pintér úr!), vagy egyszerűen magától ilyen hülye.

"Nemzeti boldogságindex", "a bipoláris nemzet depresszióba süllyed", "a jobb agyfélteke új gondolkodására van szükség"; milyen kár, hogy a számok világa, ami a pénzügy és mondjuk a költségvetés, baromira immunis a jobb agyféltekés gondolkodásra. Lehet, hogy a jobb agyféltekének 1+1 az zöld, de legalább néha hallgathatna a bal agyféltekére, hogy az egy zöld kettes.

Nem baj, egy dolgot talán megtanulnak az emberek (aki eddig nem tudta volna): dilettáns politikust megválasztani, aki kétségek közt őrlődik, hogy jól csinálja-e a dolgokat még mindig jobb, mint olyat, akinek a fejéből kiverhetetlen az illúzió, hogy ő maga tévedhetetlen, csak a sok idióta nem rendelkezik azzal a különleges látásmóddal, mint ő.

dr.pupak30 2012.05.15. 19:45:06

nézzen már valaki utána matolcsy tudományos és egyetemi munkásságának, mert kétlem, hogy ezzel az elmeállapottal valaki képes elvégezni egy egyetemet és bármilyen doktorit megírni

kifordított nagyanyó 2012.05.15. 19:50:19

Eszkész bazdmeg.Ezkész!Tényleg ezt érdemeljük?Mit vétettünk?

Horizont 2012.05.15. 19:53:58

Hihetetlen már minden. Matolcsy olyan amilyen, tudjuk, hogy Orbán engedélye nélkül megnyikkanni se merne. Tehát amit ő mond az olyan mintha Orbán mondaná. De azt végképp nem értem, hogy azon a nemzeti, konzervatív, keresztény talpig becsületes oldalon nincs egy normális EMBER, egy szakember, egy politikus, egy értelmiségi aki szólna, hogy hé álljatok már meg egy szóra, miről beszéltek, miért beszéltek? Ilyen hír olvasása után nyugodtan hátradőlnek a karosszékükben és elégedetten mondják, jól beszélt ez a Gyuri, megmondta a tutit, milyen jól is állunk, élünk! Még "gyurcsányoznak" egy sort és megszervezik a Békemenet mintájára az "Elégedettségmenetet" ??? Minden oké Fiúk? Jól érzitek ott magatokat? Jó nektek.....

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.05.15. 19:55:23

A Matolcsyzmus mostanra egyet jelent a dillettáns akarnoksággal. Ez tetszik népünk bölcs vezérének. Egy másik dilettáns akarnok. Jól egymásra találtak!

medvemellszobra 2012.05.15. 19:56:12

@Spekuláns: @prof. DR. Igaz Magyar doctor professor: @abschattung: @hatlábujj:
Szuper videók, nagyon jó meglátások, és összevetve azzal, amit írtam ("Most vagy bolond, vagy drogozik. Vagy egy nagyon fura figura, kis burokkal a feje körül. Vagy nem tudom."):

EMBEREK HEURÉKA! RÁJÖTTEM, HOGY VALÓJÁBAN KICSODA MATOLCSY ÉS HONNAN JÖTT! NÉZZÉTEK!

www.youtube.com/watch?v=rMdC45S79uQ

"Békével jöttünk!"
És tényleg így néz ki! Így állnak a szemei. Tényleg így lehet hinni neki, és a kormányának tényleg ilyenek a reakciói. ÉS a parlamentben is mindig UFO magazint olvasnak...

NevebenIs 2012.05.15. 19:56:20

De most komolyan, mi történne ha ezt a portfóliós diagrammot az orra elé basznák és megkérdeznék, hogy akkor ez most mi? Meg tudnák magyarázni?!

röhögő 2012.05.15. 20:00:50

Matolcsy valamilyen király anyagot tolhat.

röhögő 2012.05.15. 20:05:32

Hmm... egy narancsvarangy sincs. Ez már ennyire védhetetlen?

rohadjmegARCgeci 2012.05.15. 20:06:08

@Jani haverja: És szerintem még drogos is.Egy józan és értelmes ember átlátja a helyzetet és nem nyilatkozik bődületes baromságokat és nem ujjong attól,hogy a Bartók Béla ás a Rákóczi út összes üzlete zárva van már és emberek millióinak nincs munkahelye.

rohadjmegARCgeci 2012.05.15. 20:06:48

@Nikkkkk: Azt mondaná hogy fordítva nézed és azért negatív.

Viktus 2012.05.15. 20:06:55

Gyuri most nem hazudik a siker kezd láthatóvá válni, és megvannak az eredmények is:

Magyarország az európai lista legvégén
Csak görög és portugál adatok rosszabbak.

index.hu/gazdasag/magyar/2012/05/15/magyarorszag_lett_europa_leglassabbja/

Nekik is lenne egy Gyurijuk nem az utolsók lennének! :P

Le_Penseur 2012.05.15. 20:07:41

Nem jól látjátok! A tisztánlátók előtt világos minden! Íme egy tisztánlátó egy másik fórumról:
"peregrinus 2012. 05. 15. 12:41
Szomorú napja lehetett péntek mindazoknak, akik Magyarország külföldi ellehetetlenítésének és kiközösítésének szentelték az utóbbi másfél évüket.
Jelentjük, az akció nem sikerült. Brüsszel pénteken zöld jelzést adott a hazánk ellen nyolc éve (!) húzódó túlzottdeficit-eljárás megszüntetéséhez. Így az uniós felzárkóztatási forrásaink mégsem kerülhetnek veszélybe (hiába kardoskodott emellett Andor László magyar biztos), és a valutaalappal közös biztonsági hálónak sincs már akadálya. Az ok egyszerű: 2010 óta olyan számok kerültek az unióhoz benyújtott felzárkóztatási (konvergencia-) programjainkba, amelyek teljesültek, és a brüsszeli apparátus elfogadta, hogy nemcsak tavaly, hanem idén is kiegyensúlyozott gazdálkodást folytat hazánk, a mérlegünk tartható.

Pedig milyen erők mozdultak meg annak érdekében, hogy az itthoni kétharmad ellensúlyát – teljes szereptévesztéssel – az uniós hivatalok biztosíthassák! Volt itt magyar szitoknap, elmarasztalás, nyilvános vesszőfutás, ál-albizottságok létrehozása, fenyegetés, új kötelezettségszegési eljárások és feljelentések garmada. "

Na ehhez tartsuk magunkat!

Egyébként én már akkor mondtam, hogy baj van, mikor az első előadását megtartotta a kinevezése után! Ez a figura egész egyszerűen egy sarlatán.

szmoker (Homo Trollicus) 2012.05.15. 20:08:02

Én esténként szoktam ellazulni, egy sör meg egy spangli segítségével... irtózatos nagy ötleteim támadnak akkor. Szerencsére reggelre kialszom, és senki nem tudja meg.

dr Smittpálelnökúr 2012.05.15. 20:08:29

Baszki, szerintem be kéne fizetni egy igazi szopóskurvához, az két-háromszor lepippantaná ezt a barmot, amitől szerintem lehiggadna és nem irkálna hülyeségeket.

rohadjmegARCgeci 2012.05.15. 20:11:00

@Viktus: Kölcsönkérhetnék a görögök Teltolcsyt.Pezsgőt bonthatna az ország.

Amúgy el tudom képzelni micsoda fáradalmas meló lehet egész nap 24 órában azon agyalni,hogy milyen adót vessünk ki a nyomorultakra,akik még nem lettek öngyilkosok és nem tudtak elvándorolni valami oknál fogva.Szinte sajnálom Matolcsy bácsit hogy ennyit kelljen főnie a fejének,de az igazán nagy bűvészmutatvány az lehetne ha a 47 ezerből fenn tudná magát tartani és még a közös költséget is befizetné meg a gázszámlát is.Lehet hogy tanácsot kellene kérni tőle,hogyan csináljuk?

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2012.05.15. 20:11:56

"Az új ötlet jó hangulatban jön, kémiai reakciók révén agyunk jobb féltekéje működésbe lendül, majd megszületik a felismerés."

=este felszív 5-6 csíkot, ráiszik két üveg pálinkát és amit reggel a papíron talál, azt bevezeti.

rohadjmegARCgeci 2012.05.15. 20:13:09

@dr Kangörény: Az a nő egy igazi hős lehetne és emelnének neki egy szobrot valamikor a jövőben.Az biztos.Bár szerintem tolcsybácsiból már legfeljebb megkövesedett spermakockákat lehetne kipippantani,mivel minden az agyára ment.

Bali01 2012.05.15. 20:13:47

Nem ezt a nyomorultat kell utálni,rendes helyeken az ilyet bezárják egy szobába az ötleteivel,és kap hozzá papírt,meg egy tompa hegyű zsírkrétát,nehogy kárt tegyen magában.
Hanem azokat a majomivadékokat akik felkérik,megtapsolják és törvénybe iktatják ezeket a torz,beteg és egyértelműen gazdaságilag roppant káros agyszüleményeket.
Mellesleg megjegyzem,hogy ezek is-mind-zárt épületbe valóak,magas falakkal körülvéve,de kau ne legyen rajta,ha lehet.

szmoker (Homo Trollicus) 2012.05.15. 20:14:12

@dr Kangörény: ez hülyének született, nem tudsz vele mit csinálni. Menthetetlen sajnos a mi Gyurink.

S.O.A. 2012.05.15. 20:15:12

Gyurikám! Elég lesz a dumából, ne stoppold a dzsoját, Bro!

Oscee 2012.05.15. 20:15:22

Ebből az anyagból én is kérek a vizsgáimra, de szigorúan csakid a nemzetgazdaság előrehaladása érdekében.

Crip Lee 2012.05.15. 20:17:13

@Jani haverja: Ott a pont. De a főnöke is az.

Putyilov gyári melós 2012.05.15. 20:17:44

@Asztalos Gábor:
Nekik diplomáciai csomagban hozza be a legfrissebb partydrogokat a Dájcs Tompi, nulla rizikó :O)))

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.15. 20:20:38

"senki által nem elgondolt, és elképzelhető növekedési ütemet érjünk"

ha senki, akkor még ő sem, igaz?

Kandabula 2012.05.15. 20:22:43

Ne feledjük, Matolcsy csak a felszín. Egyébként ez az ámokfutás meddig tarthat?

röhögő 2012.05.15. 20:23:21

Az a gond hogy az ilyen nyilatkozatokat komoly helyeken, komoly elemzők is olvassák - KGB, CIA - akik ezek alapján azt a tájékoztatást adják a főnökeiknek hogy Magyarországot komplett idióták irányítják.

röhögő 2012.05.15. 20:25:02

Még mindig hiányolom a narancsvarangyokat. Hol van Blogger Gizda, Kalmár, Vidéki hogy védjék ezt? Ez a lényeges, nem Gyurcsány szakdolgozata!

maycontainnuts 2012.05.15. 20:28:09

Gyuri bá' szakértői agyféltekékből pont annyira lehetnek képben, mint a gazdasági tanácsadói.
www.urbanlegends.hu/2011/07/bal-vagy-jobb-agyfeltekes-vagyok-e/

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2012.05.15. 20:32:01

A BAL és JOBB agyfélteke valami kódolt üzi akart lenni?

makacs szennyeződés 2012.05.15. 20:32:50

bipolárisra szítta magát a srác. ez bizony hallucinogén lesz. :D

már a tekintete is bipoláris.
komolyra fordítva: fusson, ki merre lát!

Secnir 2012.05.15. 20:36:54

ja, és közben egy új mérőszámot vezetett be (én itt hagytam abba):
"de a nemzet boldogságindexe a csúcson volt"
óbazdmeg
ha viktor a nemzet, akkor az ő boldogságindexe mindenféleképp

medvemellszobra 2012.05.15. 20:38:49

@Jofiu: Ez se rossz. A lényeg, hogy valami idegen. :)

Grafamos 2012.05.15. 20:40:49

Sziasztok!
Szerintem annak a felmérhetetlen életerőnek a vektorát, amely leírja napjaink gazdasági erejét úgy írják, hogy Ma tol csí

röhögő 2012.05.15. 20:42:51

Szerintem Matolcsy lobotómiáját láncfűrésszel csinálták és megcsúszott.

Nyuggervadász 2012.05.15. 20:45:53

Kérem, hogy ezt a videót (főképpen az utolsó 10 percét) nézzétek meg! Ezután fogtok majd "igazándiból" anyázni...."Ezek" nem csak a jelenünket, de két generációra kiterjedően, a JÖVŐNKET is is ellopták!

atv.hu/videotar/20120430_mihalyi_peter_2_resz

nikk rivers 2012.05.15. 20:47:06

A történelem már számtalanszor megmutatta, hogy aki a népet hírekkel eteti, az bármit megtehet.
A tömegeknek még mindig nem jött le, hol tart a gazdaságunk, és nem ez másképp választáskor sem.
Magyarország, én így szeretlek.

röhögő 2012.05.15. 20:50:51

@Nyuggervadász: Láttam még a tévében. Mihályi túloz és téved. De persze sok igazság van abban amit mond.

Kabbe (törölt) 2012.05.15. 20:55:24

Mo természeti "kincse" a butaság - nem kis biznisz

samba pa ti 2012.05.15. 21:01:28

Ez az ember beteg. Nagyon beteg. Az Isten óvja Mo-t tőle, tőlük.

bgp 2012.05.15. 21:04:11

Valóban durva szer lehet, amitől ilyen laza csávó lesz. Viszont ezt a "jó hangulatot" másoknál nem szokták díjazni. Még a régi liberális drogtörvény se siklana el felette.

bebe tv 2012.05.15. 21:04:18

@Horizont: De azt végképp nem értem, hogy azon a nemzeti, konzervatív, keresztény talpig becsületes oldalon nincs egy normális EMBER, egy szakember, egy politikus, egy értelmiségi aki szólna, hogy hé álljatok már meg egy szóra, miről beszéltek, miért beszéltek?

Nincs. A frakció minden egyes tagjában buzog a megfelelési vágy mert mindegyikük abban bízik
titokban, hogy ő lesz 2014-ben a jelöltlistán és nem a másik. Ez egy régi komcsi trükk amit az Orbán a képviselőivel eljátszik.
A Matolcsy logikája szintén valahol ezen a szinten van, hiszen miket vezet be?
Matolcsy: Főnök ezek a nyugati bankok tele vannak suskával, és ha maradni akarnak ebben a kib@szott országban, hát kénytelenek feltőkésíteni, mi meg elszedjük a pénzük különböző adók címén.
Orbán: Gyuri a szívemből beszélsz, én is épp erre gondoltam.
A helyzet ugyanez a mobil szolgáltatók esetén is.
Ezt a Matolcsyt még portásnak sem szabadna a Közgáz épületébe engedni, és ez a faszi ott
oktatott. Nem tragédia?

Bölcs Lázadó · http://bolcslazado.blogspot.com 2012.05.15. 21:07:22

persze hogy  összeomlik a gazdaság, mert akinek esze, tehetsége van, az már lelépett. a maradék? a maradék, semmihez nem értő plebs? a parasztok? hát beléjük meg azt sulykolják az újföldesurak, hogy hazaáruló, aki nem nekik fizet tizedet, negyedet, meg felet. meg a másik felét is.

valakinek pedig dolgoznia is kell majd. anélkül ugyanis nem nő a gazdaság!

fingerbangs 2012.05.15. 21:07:36

miért egy idióta a legfontosabb miniszter? orbán se normális hogy hagyja
ilyen dilettáns kormánya még nem volt az országnak

Én is akarok kommentelni 2012.05.15. 21:07:59

Én azért megvárom a hivatalos magyarázattal Enricot vagy Vidékit. :o

röhögő 2012.05.15. 21:20:12

@Én is akarok kommentelni: Ezt nem értjük, hogy hol az élcsapat narancsvidékről.

butus 2012.05.15. 21:21:35

@Dr. GGG77: ...Üres! (Lipótmező) Mindannyian beleférnek. Mehet a kormány mellett az egész parlament is.

butus 2012.05.15. 21:25:08

@Dr. GGG77: ..és amikor mindannyian bementek, a kapukat jól lelakatoljuk!

christophe 2012.05.15. 21:28:50

A hanyatlo nyugaton èlek,multkor a szomszèdom megkèrdezte romàniàbol jovok-e,ràhagytam.....:-(

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.05.15. 21:38:25

@csizsikpizsik - pique takarodj!:

Abortáljuk Matolcsyt most!
Jobb későn mint soha.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.05.15. 21:42:32

Érdekes, hogy ezt a négyszemű bohócot, meg az Elmebeteg Focistát mennyire nem zavarja, hogy a gazdaságban valahogy minden pont fordítva történik, mint amit ők belengetnek.

Ez a barom 2010-ben 2012-re 6%-körüli növekedést jósolt, ha jól emlékszem.
Simplicity.

Szamiz67 2012.05.15. 21:46:20

"hazánk mozgástere a determináció növekedésének ellenére növekszik: a mozgástér exponenciálisan, míg a determináció csak négyzetesen bővül." Matolcsy György 1998. Érdemes felidézni, hogy Matolcsy milyen unortodox gondolatokkal érdemelte ki Orbán bizalmát.

1kutya 2012.05.15. 21:48:00

@butus: aztán benzinnel körbelocsoljuk a területet és...

Margit bácsi 2012.05.15. 21:48:57

abbúl a simplicitiből kínáljátok már meg Margit bátyátokat is!

Bölcs Lázadó · http://bolcslazado.blogspot.com 2012.05.15. 21:50:56

a zsíröbleny-agyú, önkitüntetett, csontkitüremkedéses homlokú, ferdeorrú, elkentképű disznófejű fideszes bagázsnak leáldozóban van!

medvemellszobra 2012.05.15. 21:51:55

@Szamiz67: Szerintem már akkor is kokaint használt, meg ezt: www.vancso.hu/bullshit/

Zsoo 2012.05.15. 22:02:42

Nemhogy örülne a kedves levélíró, hogy nem vele fizettetik meg azt, hogy az elmúlt sok évben tönkretették az országot! Én örülök a különadóknak, és a helyükbe lépő adóknak. Csak a vak nem veszi észre, hogy minket másolnak Európában. Lehet károgni, hogy áthárítják, áthárítják, de ettől még nem lesz értelmes..

KenSentMe 2012.05.15. 22:04:54

Szerintem ezt a jobb agyféltekét azonnal el kéne távolítani. Ez a sok őrült gondolat csak egy agydaganatból származhat.

Putyilov gyári melós 2012.05.15. 22:09:06

"kémiai reakciók révén agyunk jobb féltekéje működésbe lendül,"

Szerintem be kéne jelenteni a Mekkmestert a yardon, hogy drogozik és még reklámozza is.

Putyilov gyári melós 2012.05.15. 22:10:00

@Zsoo:

Látom neked is adott egy kis anyagot a Mekkmester :O)))

Zsoo 2012.05.15. 22:10:26

Még jó, hogy a többi európai országnak olyan jó kormányai vannak. Egyet mindenki elfelejt, a kormány nem így tervezte a gazdaságpolitikáját, de az EU keresztbe tett..

Putyilov gyári melós 2012.05.15. 22:14:42

@Zsoo:

Elvtársam, nekünk nem parancsol se az EU, se az IMF, fülkeforradalom, 2/3 és szabaccságharc van vagy mi a lófasz és különben is, gyorsnaszádon siklunk a lomha óceánjáró mellett.

A kokó helyett talán egy kis Cavintont!

Alikam 2012.05.15. 22:16:35

"Mi nem a következő évekre, hanem a következő évtizedekre konszolidáltuk a magyar államháztartást (...) nagyon közel állunk ahhoz, hogy jövőre egy, ma senki által nem elgondolt, és elképzelhető növekedési ütemet érjünk el."

Rendben te faszkalap, akkor a következő évekre minimálbért kapsz, aztán majd 3 évtized múlva kapod a mostani fizetésedet.

Komolyan verje már le valaki ezeket.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.15. 22:19:44

@Zsoo: Ja, mert eredetileg kuszaszem még tovább akarta növelni a költségvetési hiányt! Gratula a logikádhoz! Te is a jobb agyféltekével gondolkodsz?
DDD

Zsoo 2012.05.15. 22:22:45

Nézzétek a kereskedelmi tévéteket, azt nézi az ország 90 %-a, azért ilyen értelmes! A köcsög trágya szomszéd is azt nézi, kár, hogy áthallatszik, nem baj, mindjárt bekapcsolom az erősítőt! Selejtek!

Putyilov gyári melós 2012.05.15. 22:26:02

@Zsoo:

Remélem a szomszéd átmegy és szétveri a narkós fejed :O)))

Zsoo 2012.05.15. 22:26:47

@Jani haverja: Még tovább akarta növelni, TE s ejt? Nem csökkentette, nézz csak utána? Igen, sajnos az EU beintett, hogy nem lehet túlmenni a 3%-on, hogy képzeljük. Pedig Most a választási eredmények után hirtelen mást mondanak!

Putyilov gyári melós 2012.05.15. 22:27:49

@Zsoo:

Öreg, te ráittál a kokóra :O))))

Kandabula 2012.05.15. 22:32:57

@Zsoo: ennél nagyobb baromságot rég hallottam. Talán miattad is rohanunk a vesztünkbe.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.15. 22:40:00

@Zsoo: Bammeg én nem a kereskedelmi TV-ket nézem, ezt innen külföldről csak a neten tehetném meg amúgy is, hanem a KSH (KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL!!!) által kiadott HIVATALOS statisztikákat, valamint KOMOLY külföldi és belföldi szakértők véleményeit olvasom.
Már a jobboldali közgazdászok is egytől egyig kihátráltak szépen emögül az agyalágyult mögül, Járaitól elkezdve a kormányban Matolcsyval együtt szintén helyet foglaló Varga Mihályig bezárólag MINDENKI! Csak max. utalnak rá, nyíltan nem mondják ki.
Matolcsy most úgy van, mint a viccben, amikor az öreg tata hallgatja az autójában a rádiót, és meghallja, hogy egy őrült szembe megy a forgalommal az autópályán, mire felkiált: "Egy? Legalább ezren vannak!!!"

Parajpuding 2012.05.15. 22:42:08

Az, hogy ez a féleszű a közgazdaságtudomány szégyene és legutolsó alakja, az egy dolog. Van ilyenből jónéhány. Az a legnagyobb probléma és egyben a csutignóm bűne, hogy az NGM élére ültette. Itt is utolérhető az a vezérfonal, hogy a kormányfőnek sokkal inkább számít a nyelv hossza, vagy a szolgalelkűség, mint a szakmai tudás. Aki támogatja a lázálmait és az elmebeteg gondolatait, az vezető pozíciót kaphat. Azt hiszi, velük egyúttal majd el lehet vitetni a balhét. És ez a csutignóm számtalan tévedésének egyike.

balfaszcsaszar 2012.05.15. 22:44:12

@Zsoo: Gonosz ejúúúú fuj fuj fuj fujj

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.15. 22:44:26

@Zsoo: Igen még tovább akarta növelni az államháztartási hiányt. Ha meg még tovább nőtt volna, akkor még tovább nőtt volna az államadósság is. Na erre intett be az EU.

De egyébként az államadósságot még a nyugdíjpénzek ellopásával sem tudta csökkenteni, "hála" az unortodox gazdaságpolitikája nyomán megzuhanó forintnak.

Egyébként a nyugdíjpénzek beszámításakor tmenetileg csökkent az államadósság, de azóta folyamatosan nő. Nézz utána Te.

villamos alóli kacaj 2012.05.15. 22:49:27

A Vezénylő-tábornok jobb keze!
Milyen lehet a feje?

Zsoo 2012.05.15. 22:55:38

@Jani haverja: KOMOLY külföldi és belföldi szakértők"- ki szerint, attól függ. Mit értesz komoly alatt? Mire mentünk ezekkel a szakértőkkel? A helyes út sehol nincs megírva. A poén viszont jó!

Zsoo 2012.05.15. 22:59:58

@Jani haverja: http://www.vg.hu/velemeny/a-kozgazdaszok/stiglitz-a-beszukult-europa-foloslegesen-okoz-szenvedest-polgarainak-374678 -ezt elolvasni! Nem tragédia ha nem 2,5 % a hiány, hanem akár a duplája, a gazdaság jobban növekedhetne..A forint nem a kormány gazdaságpolitikája miatt zuhant meg, hanem mert úgy akarták! Épp most csökkent pár százalékkal az adósság.

Zsoo 2012.05.15. 23:02:12

N1 KOMMENTÁR NÉLKÜL - Bogár László az új IMF-tárgyalásról és a nemzeti szocializmusról

www.youtube.com/watch?v=pr1k6FmtJfE

ketroot 2012.05.15. 23:04:51

Na, itt is az első troll! :D

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2012.05.15. 23:04:52

Miniszter úr, erre még nem érett a közvélemény.
Én sem.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.15. 23:07:57

@Zsoo: Tudod Stiglitz sem ezért a véleményéért kapott Nobel díjat. Egyébként megsúgom: A többi Nobel díjas közgazdásznak enyhén szólva kicsit más a véleménye.

Más: Úgy látszik az értő olvasással is gondok vannak nálad. Mert azt még Stiglitz sem írta, hogy a kis 10 milliós Magyarországnak egyedül kell megvívni a maga szabadságharcát, sőt ennek pont az ellenkezőjét írta le, vagyis azt, hogy jobban központosítsák az európai pénzügyeket az Únióban, tehát egy adott országnak kisebb legyen a mozgástere. Ebbe meg a csuti focista, meg a kuszaszem biztosan nem menne bele, mert akkor hogyan lehetne gyorsnaszádot csinálni az országból.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.15. 23:12:42

@Zsoo: De hidd el, nagyon régóta meg van írva a helyes út. Ezt 1998 és 2002 között még a Fidesz is tudta valamennyire, azaz nem qrták el teljesen a Bokros csomag eredményeit, csak egy kicsit, és mondjuk az évek előrehaladtával azért egyre jobban, a választásokra készülve. De ez még bocsánatos bűn, más is megcsinálta az elmúlt 20 évben sajnos. Varga Mihály, Chikán Attila, stb. nem csinált egetverő baromságokat.
Mondjuk a Fidesz akkori kormányzati stílusával akkor sem értettem egyet, de az már egy teljesen más tészta, az nem közgazdaságtan.

Putyilov gyári melós 2012.05.15. 23:17:41

@Zsoo:

Orbán miért okoz szenvedést a magyar polgároknak?
Hova tünik el az a kurva sok beszedett adó, a MANYUP 3000 milliárd, a felvett többmilliárd dollárnyi hitel?

Ellopja Simicska és a Fidesz klientúra!

Zsoo 2012.05.15. 23:26:09

@Jani haverja: Tudom, te okosabb vagy a sokévi átlagnál, pláne egy Nobel díjas közgazdásznál!
Ha tájékozottabb lennél, tudhatnád, hogy Magyarország soros elnöksége alatt milyen eredményeket ért el a közös gazdasági kormányzás ügyében.

BPO654 2012.05.15. 23:27:08

@ketroot:
Az ingatlanadó bevezetése igazságos lenne, és csökkenthető lenne más adó pl az szja v egyéb.
A görögöknél az IMF bevezettette, és a vill.szla-n megy ki. Ha nem fizet a köcsg görög, akkor villany leóóóóó van oszt kész.
A belinkelt cikket nem olvastam el, de az ingatlanadó bevezetése szükségszerű lenne és az IMF is tanácsolta többször is.:D

BPO654 2012.05.15. 23:28:17

@Putyilov gyári melós: 1000 Mrd az éves hiteltörlesztés ami az éves Áfa bevétellel egyenlő.... .

BPO654 2012.05.15. 23:38:24

@Jani haverja: A Bokros csomag csak azért hozott eredményt, mert épp világgazd-i expanzió azaz bővülés volt, ami épp 2007-ig tartott ki. Már akkor is egy lábon állt a m gazd. ahogy ma is. Ezen kéne változtatni. Csak az autóipari export megy semmi más ráadásul a termelőüzemek 80%-a a külföldiek kezében van, ha azok elpattannak akkor nekünk lőttek.
Miből lehet még GDP-t növelni az exporton kívül;
belső fogyasztás - folyamatosan zuhan,
beruházások - nincsenek.....:D
kormányzati kiadások - megszorítások miatt ezek csökkennek.
Ráadásul a magyar gazd szerk rossz, és erre sem Bokros sem más nem adott még választ. Nyersanyagokban szegény országban nem épp a rendkívűl alapanyagigényes autógyártást kéne orrvérzésig erőltetni, hanem mást; informatika, K+F, stb amikhez sok tudás és kevés alapanyag kell. Ezt Bokros sem oldotta meg mindegyik az emberek fogyasztását akarja visszafogni mely által csökken az import és így egyesúlyba kerülnek a fizetési mérlegek meg a ktgvetés... . Csak 22 év után ideje lenne belátni, h ez nem vezet sehová. Ma jött ki a néves GDP adat a mienk a legrosszabb az Eu-ban ott van a portfolio.hu.-n Pluusz a legmagasabb infláció (ksh.hu).
110 Mrd lesz az állami mobilcég, amire semmi szükség ebből a teljes buszparkot lecserélhetné a BKV, ami termelést és GDP növekedést jelentne, a cseh tendereken általában a cseh gyártók nyernek tnulmányozni kéne.
M.o-on 9000 db busz fut ennek harmada 21 évnél öregebb!!!! A fele 12 évnél... .:.S

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.15. 23:39:06

@Zsoo: Én nem vagyok okosabb egy Nobel díjas közgazdásznál sem. Annyira viszont okos vagyok, hogy belássam azt, hogy ha az összes többi Nobel díjas közgazdász mást állít, mint egy, akkor valószínűleg az összes többinek van igaza.

Tájékozott vagyok, tudom, hogy mit ért el Magyarország a soros elnöksége alatt. Ezért is nem értem, hogy ugyanazok az emberek (Matolcsy és Orbán) miért mennek szembe a saját maguk által szorgalmazott EU-s dolgokkal. Többek között ezzel váltak komolytalanná mind az EU döntéshozóinak, mind pedig a befektetőknek a szemében. Meg természetesen egyéb baromságaik miatt is. Nem értem ezt a dilettantizmust, de tényleg. Én pl biztosan nem akarnék erőltetni egy olyan jogszabályt, ami arra vonatkozna, hogy a kék szemű férfiakat meg kell büntetni. Nem csak azért mert hülyeség lenne az egész ötlet, hanem azért is, mert akkor engem is megbüntetnének.

Zsoo 2012.05.15. 23:40:34

@BPO654: Az ingatlanadótól borsózik a hátam!
Na hová megy a pénzünk..

röhögő 2012.05.15. 23:40:46

@BPO654: Öhöm... Gyurcsiék 10 ezer milliárddal növelték 8 év alatt az államadósságot.
Ebből 3 ezer milliárd volt 8 év alatt a 13. havi nyugdíj. 2 ezer milliárd volt a közalkalmazotti béremelés meg a 13. havi nekik. 3 ezer milliárd ment ez idő alatt a manyupba amit most elvert a fidesz.
Szóval marad 2 ezer milliárd 8 év alatt. 2010-hez képest 1000 milliárdot emelkedett az államadósság és elment 3000 milliárd. Szóval a Fidesz teljesítménye 2011-ben minusz 4 ezer milliárd. Az 1000 milliárd csak 700 milliárd lenne ha a fidesz hülyeségei miatt nem szállnak el ennyire a kamatok a gazdasági szabadságharc miatt, amit éppen vérbefojtanak a kokik és sallerok miatt.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.05.15. 23:41:44

Fáj. Komolyan, egyszerűen csak fáj. Már fizikailag.

Zsoo 2012.05.15. 23:42:00

@BPO654: Igen!

hvg.hu/velemeny/20110207_matolcsy_gazdasagpolitika_kkv

röhögő 2012.05.15. 23:42:20

@BPO654: "informatika" - na most a gazdasági válság alatt az esett vissza a legjobban.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.15. 23:44:53

@BPO654: "...a termelőüzemek 80%-a a külföldiek kezében van, ha azok elpattannak akkor nekünk lőttek."

Nehogy azt hidd, hogy a magyarok nem pattannak el az összes mozdítható pénzükkel az országból. Lásd pl. a CBA svájci dolgait, de ugyanúgy lásd azt is, hogy én is elpattantam a kis vagyonkámmal családostól Magyarországról, mert nem én vagyok a szélmalommal harcoló, inkább nyugodtan szeretnék élni, relatív létbiztonságban.

Úgyhogy tök mindegy, hogy magyar, vagy külföldi a tulajdonos, ha a gazdaságpolitika dilettáns, akkoe előbb a pénzét menekíti az országból, később saját magát is.

röhögő 2012.05.15. 23:45:09

Orbán a városban autózva jobb lesz ha nézegeti vajon melyik lámpavas lesz az övé!

röhögő 2012.05.15. 23:45:49

Előbb utóbb nagyon begurul a nép és akkor kevés lesz a TEK.

Zsoo 2012.05.15. 23:48:35

"Figyeljünk Stiglitzre

Véleményemet összefoglalva úgy gondolom, hogy felesleges túl korán össztüzet zúdítani a Széchenyi-tervre, és a mögötte lévő gazdaságfilozófiára. Talán érdemes odafigyelni a Nobel-díjas közgazdászra, Joseph Stiglitzre. Ő egy, a The Economistnak adott interjúban így fogalmazott: válságban a megszorítás nem más, mint pénzügyi őrület. Ezt a pénzügyi őrületet a válság előtt a második Gyurcsány kormány, majd később, már a válságban a Bajnai kormány is elkövette. Igaz, ezzel kivívták a nemzetközi pénzvilág elismerését. A jelenlegi helyzetben azt gondolom, hogy jobb lenne kiegyensúlyozottabb szemlélettel tekinteni a kibontakozó gazdaságpolitikára és ennek részeként a Széchenyi-tervre.

Végül is egy ország gazdaságpolitikájának nem az az elsődleges célja, hogy boldoggá tegye a nemzetközi pénzvilágot, hanem az, hogy segítse a gazdaság fejlődését - hangsúlyozom, nemcsak növekedését, de fejlődését is! - és tegye lehetővé az emberek fejlődését is. (Az „emberi fejlődés indexe” – HDI – tekintetében is romlott a helyzetünk, miközben a lengyelek 3, a szlovákok pedig 5 hellyel léptek előre.) Csak így várható, hogy az ország pénzügyi kötelezettségeinek úgy tudjon eleget tenni, hogy ne rokkanjon bele.

Végül javasolom, hogy a rövid távú, néhány pénzügyi mutatóra figyelő szemlélet helyett rendszerszemléletű, átfogó elemzés alá vessük az új gazdaság- és társadalompolitikát! A társadalmi tőke – amely maga is versenyképességi tényező – gyengítését jelentő szemellenzős és gyakran igazságtalan kritika helyett fogadjuk meg Széchenyi javaslatát: „fanyalgás helyett mindenki a fedélzetre!” Azaz jobbító szándékú kritikával járuljunk hozzá ahhoz, hogy végre a periférián vergődésből a társadalmi-gazdasági fejlődés útjára léphessünk. Mert ugye, abban nincs különbség a közgazdászok között, hogy - nézetkülönbségeik ellenére is - mindenki az ország és az itt élő emberek sorsának jobbra fordulását akarja?"

Zsoo 2012.05.15. 23:50:33

Az olyan fontos gazdasági mutatók, mint pl. a gazdasági növekedés, az államháztartási hiány és az adósságállomány, továbbá az infláció alakulása csak a teljes társadalmi-gazdasági program tükrében, rendszerszemlélettel vizsgálhatók. A teljes rendszer együttes sikeressége javítani, kudarcai pedig rontani fogják ezeket a gazdasági mutatókat is. Kockázatok persze vannak. Én azonban máshol látom azokat, mint a „mainstream” szemléletű közgazdászok—vélekedik Csath Magdolna közgazdász, egyetemi tanár.

A „mainstream” közgazdászokkal az a baj, hogy nem látják, vagy nem akarják látni a fától az erdőt: a számoktól a mögöttük lévő embereket, társadalmi bajokat. Továbbá, hogy a napi adatok bűvöletében hajlamosak elfeledkezni arról, hogy ha csak ezek figyelembe vételével hozunk hosszabb távra ható döntéseket, akkor hatalmas károkat okozhatunk. Úgy is fogalmazhatnék, hogy képtelenek kilépni abból a saját maguk által kreált paradigmából, amely így hangzik: ha nő a költségvetési hiány, akkor megszorításokra van szükség. Mindegy, mi okozta a hiányt, és milyen helyzetben van éppen a gazdaság. Az sem mérlegelési szempont, hogy milyen károkat okoznak a megszorítások a társadalomnak, az embereknek, vagyis a humán tőke állapotának.

Csath Magdolna

Fotó: Csath Magdolna
Kiváló példa volt erre a Bokros-csomag, amelyet a mainsteam csapat a mai napig csak dicsérni tud, miközben annak hatására megállt a gazdasági növekedés, megugrott a munkanélküliség és 1996-ban a reálbér szintje az 1989. évinek a 75%-ára esett vissza, továbbá – a hazai kereslet zuhanása miatt – megnőtt a csődbe jutott hazai cégek száma. Bokrost nem érdekelte, hogy mi okozta a költségvetési hiány növekedését. Közömbös volt az elkövetett gazdaságpolitikai hibákkal, a pocsékolással szemben. Azt tartotta természetesnek, hogy a kialakult egyensúlytalanság korrigálásának valamennyi terhét a társadalomra kell hárítani, a nyugdíjasokkal, kismamákkal, pedagógusokkal, vagyis az átlagemberekkel kell megfizettetni. Mindez óriási társadalmi pusztítást idézett elő, amely megnyilvánult a felgyorsult lakosságfogyásban is.

A megszorítások ára

Ugyanezt tették a Gyurcsány-Bajnai csomagok is. A 2006-ra a GDP 9,2 %-ára ugró államháztartási hiányt, valamint az államadósság egy év alatti 3400 milliárd forintos növekedését is alapvetően a rossz gazdaságpolitika, a gátlástalan pocsékolás – például a választások megnyeréséért kiadott milliárdok – valamint a mindent behálózó korrupció okozta. Ezek után pedig a második Gyurcsány kormány az elkövetett hibákat megszorításokkal, azaz a terhek társadalomra hárításával akarta orvosolni. A megszorítások következtében 2007-re a hiány 6% alá csökkent, viszont az infláció 8%-ra nőtt, a gazdasági növekedés pedig 5%-ról először 1,3%-ra, majd még tovább csökkent, és 2007 harmadik negyedére szinte leállt. (A KSH mindösszesen 0,7%-ot mért). Ilyen alacsony növekedés ezt megelőzően utoljára 1996 harmadik negyedévében volt. A reálkeresetek is 5,6%-al csökkentek.

A Gyurcsány kormány megszorításai teljesen legyengítették a gazdaságot, amelynek következtében aztán a gazdasági válság, mint egy vírus a legyengült szervezetet, sokkal erősebben érintette a magyar gazdaságot. A nemzetközi gazdasági válságot rosszul kezelő Bajnai kormány aztán újabb és újabb megszorításokhoz nyúlt, amelyben az IMF-fel megkötött szerződés is támogatta. A gazdasági-társadalmi hatás most sem maradt el: 2009-ben a GDP 6,7%-kal szűkült, a fogyasztás 6,8%-kal, a hazai kereslet 12,6%-kal csökkent, a beruházások 8 %-al estek, a munkanélküliség pedig 11%-ra emelkedett. Mindez alapvetően nem a gazdasági válságnak, hanem a sorozatosan elkövetett hibáknak volt köszönhető. A válság csak felerősítette a kedvezőtlen folyamatokat. (Nem véletlen, hogy pl. Szlovéniát, Lengyelországot, Ausztriát szinte egyáltalán nem érintette a válság.) Az Orbán-kormány ezek után egy lepusztult gazdaságot és egy fizikailag-lelkileg leépülő társadalmat örökölt. Ebben a helyzetben a lehető legjobb utat választotta: a gazdaság élénkítését úgy, hogy az előző kormányok által tett, a költségvetési hiányt leszorító ígéreteket is megtartja. A megoldandó feladat azonban óriási. A gazdaság szerkezete elavult: energia- és importigényes, továbbá elsősorban az olcsó munkabérre, a környezetterhelő tevékenységekre és nem az innovációra, tudásra épül. Ezt bizonyítja az alacsony reál-bérszínvonal, amely jelenleg az EU-s átlag 22%-a.

Mindez eleve gátja a hazai piac élénkítésének, de a versenyképesség javításának is. Erre figyelmeztet az EU ez év február elsejei elemzése (Innovation Union Scoreboard 2010), amely szerint hazánk innovációs teljesítménye tovább romlott. A vizsgált 27 országból a 21-edikek vagyunk, és fejlődésünk lelassult, miközben Bulgária és Románia – gyorsabb fejlődésüknek köszönhetően - rohamléptekben hoz be minket. A gazdasági növekedést ebben a helyzetben a KKV-k helyzetbe hozásával, illetve a mezőgazdaság és élelmiszeripar adottságainak jobb kihasználásával lehetne felgyorsítani. Ehhez azonban az ezekre a területekre célzott programok kellenének, például a Széchenyi-terv keretében is.

Akik pedig úgy gondolják, hogy az államnak a versenyképesség növelése területén nincs feladata, azoknak szíves figyelmébe ajánlom, hogy a legversenyképesebb nemzetek állami kiadásai a GDP arányában jóval magasabbak, mint a mieink. Ennek oka, hogy sokkal többet költenek gazdaságfejlesztésre és az azt segítő K+F-re, innovációra és oktatásra, mint mi. (Néhány példa: Finnország 56,2%, Svédország 56,2%, Franciaország 55,5%, Ausztria 52,7%, Magyarország 51,5%.)

Az Orbán kormány másik nehéz feladata a társadalmi gondok kezelése. A magas halálozási rátánkkal, a lakosság fogyásával és az alacsony életminőségi mutatónkkal kirívó példa vagyunk az EU-s országok között. A nyugdíjrendszer válságát elsősorban a gyorsan fogyó lakosság okozza, és ez egyre inkább a versenyképesség javulásának az akadálya is lesz.

A Széchenyi-terv ezért nem vizsgálható önmagában. Ez a program az átfogó gazdaság- és társadalomstratégia része éppen úgy, mint a gyermekvállalás bátorítása, az adócsökkentés és a kettős állampolgárság ügye. Nem elemezhető ezért kiragadva az egész rendszerből, ráadásul főleg nem úgy, hogy csupán néhány gazdasági mutatón próbálja valaki lemérni a várható hatásait.

A munkahelyek számának növekedését szerintem továbbra is gátolja a munkát terhelő járulékok magas szintje. E tekintetben élen járunk az EU-ban. Az emiatt elterjedt fekete vagy szürke foglalkoztatás továbbra is kiterjedt, és jelentősen csökkenti a költségvetés bevételeit.

A Széchenyi-terv nem lesz képes megszólítani az eladósodott, körbetartozásokban vergődő KKV szektort. Ezek ugyanis nem hitelképesek. Hiányoznak a mezőgazdaság és az élelmiszeripar adottságait kihasználó programok, és kicsi a „zöld iparok” gyorsabb terjedését támogató programokra szánt összeg is. Pedig az utóbbiak húzóágazatok. A dán gazdaság sikereit például főleg ezek okozzák. A humán tőke rendkívüli alulértékeltsége már ma is, de a jövőben még inkább fejlődésünk gátja lesz. Ezért nagyon fontos, hogy a „februári csomag” hogyan érinti majd az oktatást és az egészségügyet. (például Ausztria, Finnország, Svédország lényegesen többet költ oktatásra, de Szlovénia és Lengyelország is előttünk van e tekintetben.)

Az adósságállomány rendkívül magas. A gazdasági növekedés gyorsulása esetén is jelentősen terheli a költségvetést, akadályozva a gazdasági szerkezet korszerűsítését és a versenyképesség valamint az életminőség javítását. Ez utóbbi kapcsán érdemes megemlíteni, hogy a környezettudatosság tekintetében – a The Economist 2011. évi évkönyve szerint – nem vagyunk az első 28 ország között. (Ausztria ezzel szemben a nyolcadik.) Az a külföldi tőke pedig, amely nem olcsó bérre települő összeszerelő üzemet akar létrehozni, a környezet állapota és az életminőség szintje alapján is dönt a betelepülésről.

röhögő 2012.05.15. 23:50:57

@Zsoo: "Épp most csökkent pár százalékkal az adósság. " - Hülyeséget beszélsz.
Az államadósság mindösszesen 2010 májusában 19,3 ezer milliárd, 2012 áprilisába 20,7 ezer milliárd az Államadósság kezelő központ oldala szerint.
www.allampapir.hu/ktgvetesadossag.ivy

röhögő 2012.05.15. 23:52:25

@Zsoo: Hiába másolgatsz ide cikkeket, amikor alapadatokkal nem vagy tisztában.

sárkányfő 2012.05.15. 23:54:23

Emberek, törjünk már ki ebből az apátiából. Ez nagyon nem vicces, hogy egy Rejtő-regény hőse a gazdasági miniszterünk. Ez olvasva egy könyvben nagyon vicces lenne, de átélni a mi kontónkra meg rohadt nagy gáz. Egy önimádó beteg majom kormányozza a hajónkat.

Ma kiderült, hogy az ország recesszióba esett, tehát az utolsó emberig totál igaza volt az összes szakértőnek, akik az elmúlt két évben azt mondogatták újra és újra, hogy ez így nem jó, baj lesz. Baj lett.
Chikán megmondta, hogy ez tankönyvszerűen megvalósíthatatlan.
Mellár megmondta, hogy elkúrták.
Heim is megmondta hogy a végtörlesztésből recesszió lesz.

Persze mondták mások is, de ezek mind jobbosok, és még ők is hiába beszéltek. Most igazuk lett. Erre ez a debil tovább hajtogatja a lázálmait. Az összes szakértő megmondta, hogy a bankok ellen hadjárat egyben a magyar gazdaság elleni öngyilkos hadjárat is, a bankok a magyar gazdaság szerves részei, ha a bankok kiszáradnak nem lesz hitel, nem lesz tőke, leáll minden. Így is lett.
És mi erre a válasz? A barom Orbán is csinálja a kormány-átalakítást, és Matolcsy marad. Ez a válasz. Matolcsy bevált, marad 2014-ig. Orbánnak ez tetszik.

Az IMF-fel meg egy végtelen dedós szappanoperába süllyednek, szidják a cúnya bácit, de közben az egész országot veszélyeztetik, ha holnap beomlanak a görögök, mi jövünk utánuk egyből, csak ma 4 ft-ot romlott a ft-euró árfolyam. A mi pénzünk a legérzékenyebb gyenge jószág. Most olvastam, hogy a görögök kezdik kiszedni a pénzük a bankokból, hétfőn 700 millió eurót vettek ki, szóval egy bankpánik a küszöbön, pont ez kell még a görögöknek, tarkólövés. Mi meg itt állunk IMF-védőháló nélkül, de igaz, itt van velünk Orbán, meg az egója, és ha Orbán velünk ki ellenünk? Ugye?

Meg megírja ez az agyhalott, hogy közgadaságtani koncepciók, szabályok, statrtégiák, számítások, tanulmányok, azaz szakmai módszerek helyett az agyában zajló kémiai reakciókra alapozza a gazdaság iránytását.
És ezt még le is hozza az újságjuk... Most Heti Válasz azért hozza le egy megbomlott elme vergődésének írásos bizonyítékát, mert nem mernek ellentmondani, vagy direkt hagyják had égesse magát a Matolcsy?

Ja, és két napja megígérik, hogy most már tutkóra kiszámíthatóak lesznek, meg nem kapkodnak, ma este itt az újabb ingatlanos adó híre. Ez dobta ki a kémiai reakció Matolcsy agyában. Ez nem gazdaságirányítás, ez káosz. Régebben kínos volt, ha év közben kellett a költségvetést módosítani, az a költségvetés bukásával volt egyenlő, az a miniszter felsülése, manapság már nincs is olyan, hogy fix költségvetés, csak egy állandóan toldozott-foltozott munkaanyag, amit folyamatosan piszkálnak, hogy kibírja elsejéig... ész megáll komolyan.

röhögő 2012.05.15. 23:55:32

@Zsoo: "A Gyurcsány kormány megszorításai teljesen legyengítették a gazdaságot, amelynek következtében aztán a gazdasági válság, mint egy vírus a legyengült szervezetet, sokkal erősebben érintette a magyar gazdaságot. A nemzetközi gazdasági válságot rosszul kezelő Bajnai kormány aztán újabb és újabb megszorításokhoz nyúlt, amelyben az IMF-fel megkötött szerződés is támogatta." - és mit kellett volna csinálni? Még hitelt felvenni?

Zsoo 2012.05.15. 23:55:39

@röhögő: A Forint erősödéséből fakadóan pár százalékot csökkent az á.adósság.
Nem kell számokkal dolgoznom, összekeversz valakivel!?

Bambulka 2012.05.15. 23:56:28

Ez nem gazdaságpolitika. Ez vergődés, semmi koncepció nincs mögötte. A számok ennek eredményeképp katasztrófálisak.

röhögő 2012.05.15. 23:57:22

@sárkányfő: "manapság már nincs is olyan, hogy fix költségvetés, csak egy állandóan toldozott-foltozott munkaanyag, amit folyamatosan piszkálnak, hogy kibírja elsejéig... ész megáll komolyan. "
- Milyen elsejéig? A következő hétfőig nem állnak meg a számaik!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.15. 23:59:21

@Zsoo: Pont Te linkelted be ezt a cikket, ami pontosan arra világít rá, hogy mekkora dilettáns hatökör a csuti focista, meg a Matolcsy.

Kaptak egy 2/3-ot, azt csinálhatnának, amit akarnak. Erre nem azt nézik, hogy az állam hol pazarol, és nem kezdenek átfogó reformokba, hanem még jobban növelik az állami befolyást, meg az egekbe emelik az adókat.

Na ezért kiérdemelnének egy dilettantizmus Nobel díjat, ha lenne ilyen.

Egyébként a Bokros sem volt tökéletes, de legalább túlnyomórészt normális dolgokat csinált. Nem szabad elfelejteni, hogy egy államháztartás nem sokban különbözik egy normál családi háztartástól. Ha a család el van adósodva, akkor az apuka vagy elkezd túlórázni, vagy pedig kevesebbet költ a család. Aztán az, hogy a kevesebbet költés miatt a gyerekeknek nemjut játékra, vagy az anyukának kozmetikumra, esetleg az apukának sörre, ez már részletkérdés, ezeket lehet emberileg megközelíteni, hogy melyik fontosabb. De olyant nem lehet csinálni, hogy az apuka ugyanannyit dolgozik az anyukával együtt, és ugyanannyit költenek, mert akkor még jobban el lesznek adósodva. Ez ilyen egyszerű. Matolcsy lázálmaiban meg ezt akarja megvalósítani, illetve azt már felfogta, hogy többet kellene dolgozni, de ő ezt közmunkával akarja megoldani. A közmunka hatásfoka pedig konvergál ahhoz a jelenethez, amivel az Egészséges erotika című film kezdődik, ha nem láttad nézd meg, nagyon jó film. A jelenetben az van, hogy a munkásnők egy része gyümölcsösládákat szerel össze, de mivel az üzem nem tudja értékesíteni a gyümölcsösládákat, ezért a munkásnők másik fele meg bontja el a frissen összeszegelt ládákat. Mindenki dolgozik, csak éppen tényleges eredmény nélkül. Na, az Orbán-féle közmunkaprogram eredménye is hasonló lesz.

röhögő 2012.05.16. 00:00:24

@Zsoo: Hát tényleg nem kell számokkal dolgoznod, biztos eltiltottak tőle, mert dilettáns vagy hozzá. Ha az államadósság forintban van megadva, akkor mi köze annak a forint erősödéséhez?
Ja és Bajnai alatt volt a forint 270 alatt is, most meg 290 felett van. Tényleg ne bajlódj a számokkal, nem a te világod. :-))

röhögő 2012.05.16. 00:02:25

@Zsoo: Ez faszság. Ugyanaz a gazdaságélénkítő lázálom, amivel Matolcsyt elhajtották 2010 nyarán az EU-ból. Amíg az EU többet fogyaszt mint amit megtermel és emiatt drága és nem versenyképes, addig nem lesz gazdaság élénkülés.

agyamputáltak 2012.05.16. 00:05:25

@BPO654: az kamat lesz többségében, a hiteltörlesztés minimális és csak cserélődik. a nagyságrend viszont igaz, éppen ezért kellene sokkal jobb árfolyam és sokkal alacsonyabb kamatszint. lehetne, csak akkor nem tobzódhatna ez az elmebeteg bagázs. sőt továbbmenve, még az se elképzelhetetlen, hogy korrekt átalakítási tervekkel, ha felkészültek volna a kormányzásra (LOL) és értenének hozzá a polcra kerültek (LOL 2!) még átütemezést is kérhettünk volna az átalakítás finanszírozására. de a mi lett volna ha nem játszik sajnos..

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2012.05.16. 00:14:35

Az az igazság hogy szerintem Matolcsy mester nagyon jól látja a dolgokat.
Azt az apróságot nem veszitek észre hogy amikor az ország, a nemzet, a zemberek páratlan sikeréről beszél, akkor kit ért ezen halmaz alatt.
A Fideszben a Zemberek, Magyarország, Nemzet, stb. = Orbán Viktor barátai és üzletfelei, ennyi.
Na most akkor ebből az aspektusból nézzétek az egészet.
Nem parádésan pörgő gazdaság nem hihetetlen siker?
Kérdezzétek csak meg Simicskát meg a többi havert.

agyamputáltak 2012.05.16. 00:14:41

@Zsoo: simán lehetne ingatlanadó ha a kivételeket, hiteleket, az szja-t stb. megfelelően beágyaznák (levonható részek), és kifejezetten az eltitkolt vagyonok buknának meg ezen. de ehhez tuti, hogy legalább 4 év előkészítés kellene a pontos háttérelemzésekkel, vagyonkataszterrel, rendezési tervek és még megannyi más, de alapos számításokkal biztos megoldható lenne/lett volna.
és akkor esetleg egy épkézláb progresszív adórendszer is, alacsonyabb terheléssel, nem szopatva a valós kis és átlagkeresetűeket, működne ktgvetési szétbombázás nélkül később meg akár egykulcsos is problémamentesen, bár ez lehet, hogy kétséges ha a világban képviselt arányát nézzük.
de mindegy. ez egy fos ország, fos vezetőkkel. halott dolog az egész. szinte esélytelen.

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2012.05.16. 00:17:13

@Dr. Di622:
Ja ez amúgy ugyan az a logikai mint régen a feudális világban.
A MAGYAR NEMZET mint olyan az nem más mint a király meg a nemesek, oszt csókolom.
A többi dógozó meg a faszt se tudja ki de nem a magyar nemzet része az biztos.
A koleszos DEMOKRATA (hehe) fiúk csak ezt a régi szép míves gondolatvilágot szedték elő újból.

sárkányfő 2012.05.16. 00:22:45

@Dr. Di622:
+1

Igazából megelőztél, napok óta érlelődik bennem is ez a gondolat. Magyarok=Fidesz. A fidesznek jobb? Naná. Simicska GDP-je nő? Mintha húznák.
Minden a legnagyobb rendben, az élet szép.

Putyilov gyári melós 2012.05.16. 00:24:16

@Dr. Di622:
Ez így igaz!
Orbán kiszakított a magyar nemzetből egy saját törzset és csak azt tekinti a nemzete részének.
Mi magyarok, akik nem tartozunk Orbán törzsébe csak csak gyarmatosítható, kifosztható rabszolgáknak számítunk az identitászavaros Orbánnak és janicsárhordájának.
Csak épp Orbán hordája már nem magyar,már a nyelvük, kultúrájuk se magyar, hanem orwelli anglszoc, a történelmük is egy rakás időről-időre átírt hazugsághalmaz..

épészmérnök 2012.05.16. 00:25:25

@Zsoo: ezt a sok rizsát mind Stiglitz írta? Az idézőjelet nem tanították a fideszeseknek az iskolában.

röhögő 2012.05.16. 00:26:01

Még mindig hiányolom a narancskommandó nehéz lovasságát. Zsoo csak maximum a hadtáp.
Eddig ez gyenge volt. A Matolcsy újabb elmeháborodására még nincs meg a pártutasítás?

gerdo 2012.05.16. 00:26:40

Azon gondolkodtam a legujabb adatokat olvasgatva, ha Matolcsyt kiallitanank a Hosok terere egy tablaval a nyakaban:
"Kopjel le, ha nem hiszel a matolcsyzmus neven elhiresult unortodox gazdasagpolitikaban!"
akkor mekkora tomeg gyulne ossze?

Putyilov gyári melós 2012.05.16. 00:28:02

@röhögő:

Habonyi és az amerikai tanácsadók biztos benarkóztak Matolcsyval és még nem adták le nekik az agit-prop anyagot :O)))

Fegyelmit követelek!

Savas 2012.05.16. 00:29:29

basszus, én ma megvilágosodtam:értem, hogy Matolcsy milyen logika szerint gondolkodik!!

Ő tényleg hasznot lát és tényleg a nemzeti boldogságindex növekedését látja mindenben!!!

(az a vicc, hogy van is alapja annak, ahogy gondolkodik, valóban nem lehet kitörni az adósságspirálból és a bajokból addig, amíg a nemzet attitűdje nem változik - teljsen egyetértek vele. )

Egy dolgot felejt csak el: aki gurunak készül - ezáltal lemondva minden ego által irányított földi hívságról és alapvetően a pénzorientált életvitelről -, az élje meg egy személyes utazásként az élményt. Kétlem, hogy mi akarnánk lenni a 9 millió guru országa. :/

röhögő 2012.05.16. 00:29:51

@Putyilov gyári melós: :-))
@gerdo: Ilyen hülyeségeket ne találj ki! Pont most hiányzik Budapestnek egy árvíz? :-))

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.16. 00:32:21

@gerdo: Nem a tömeg lenne az érdekes, hanem az, hogy lenne egyből egy legalább Balaton nagyságú tó Budapest helyén :)

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.05.16. 00:33:20

Csak szólok, hogy 2012-re ígértek növekedést. Ezt most 2013-ra mondja. Jövőre 2014-re. 2014 tavaszán, meg 2015-re (Szavazz ránk - Csak a fidesz. stb., stb.) ígéri majd.

röhögő 2012.05.16. 00:34:32

Enrico? Vidéki? Blogger Gizda? Kalmár? Hahó! Gyerünk dolgozni! :-))

röhögő 2012.05.16. 00:36:50

@Jani haverja: Ja! Én is ezen RÖHÖGÖK. :-))

renevol 2012.05.16. 00:38:46

Fel sem tűnik az embereknek, hogy kormányt eredetileg nem arra kéne választani, hogy azok majd VALAMIT ötletelnek VALAMIVEL kapcsolatban, ha már hatalomra jutottak.
Sajnos a magyar nép maximum ennyire képes: "majd azok ott fönn jobban tudják a dolgokat!"
És függetlenül a valóságban történő dolgoktól, a magyar nép boldog már önmagában az elmúltnyolcévezéstől is.
Itt emberek millióinak nincs kapcsolata a valósággal. Mert nincs igényük a valósággal való kapcsolatra. Nincs igényük valós jelenségekkel foglalkozni, valós válaszokat próbálni adni valós kérdésekre.
Annyira van igényük, ami ebből a Matolcsy-cikkből is látszik: "odafönn azok majd megmondják!"

Ez egy igazán szar nép jellemzője.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.16. 00:45:48

@renevol: Igen, pontosan ez az egyik fő baj, és többek között én is ezért költöztem el Magyarországról, mert egyáltalán nem láttam más megoldást. Sajnos a magyar nép jó része mindent az államtól vár, dolgozni nem, vagy csak keveset szeret, és nem is érdekli a saját sorsa sem, azon kívül, hogy mindig a többet ígérő pártra szavaz. Hogy az ígéret egyáltalán nem megvalósítható, azzal nem törődik. Aztán mindig jól pofára esik. Ezzel nem is lenne baj, aki hülye, az megérdemli, a baj csak az, hogy miattuk szív folyamatosan a normális kisebbség. Na nekem ebből lett elegem.

Gonosz Repülőmókus 2012.05.16. 00:52:48

@sárkányfő: "Ez nagyon nem vicces, hogy egy Rejtő-regény hőse a gazdasági miniszterünk."
Nekem kapásból a "Három testőr Afrikában" c. regény ugrott be, mikor elolvastam a cikket. Mégpedig a saját embereinek mennyországot építő, és azt hazugságól, lopásból, rabszolgamunkából fenntartó Pittman "százados" és a teljesen elmeháborodott "orvos", Winter "tanár úr" viszonya, aki élő embereken kísérletezett, persze csak gyógyítás célzattal, és teljesen meg volt győződve a munkája és a maga tökéletességéről. Egy ide vágó részlet:
"A százados, akiről most már tudtuk, hogy Pittman és szökött legionárius, kellemes arcú, mosolygós, jóindulatú embernek látszott.
- No mi az, tanár úr? - kérdezte tréfásan Wintert.
- Sok műtétem volt... Sok a dolog. Estére előkészítek egy extrahációt...
- Hát csak szorgalmasan. És ön?
- Kérem, százados úr... - a tanár felé nézett, aki távol volt. - Winter tanár működését nem bírom elviselni.
- Ugyan, kérem! Ő éppolyan orvos, mint amilyen zongorista ön.
- Az én játékom esetleg hamis, de senki sem hal bele.
- Mindegy. Ne zavarjuk egymás szórakozását. Itt mindenki azt teszi, amit akar..."

komplikato 2012.05.16. 01:02:35

"Az új ötlet jó hangulatban jön, kémiai reakciók révén agyunk jobb féltekéje működésbe lendül, majd megszületik a felismerés."
Ja, kémiai reakciók. Mit tól a jóember??? Legális?

Putyilov gyári melós 2012.05.16. 01:47:59

@röhögő:

Hát ez az, hol a qrva istenben van az agit-prop osztály, azért a havi 5-600 ezerért lógnak?

Fegyelmit követelek!

Putyilov gyári melós 2012.05.16. 01:49:31

@komplikato:
Hogyne volna legális, Tompika diplomáciai csomagban hozza az anyagot, Brüxelesből :O)))

kentauri 2012.05.16. 02:47:42

@Zsoo: köszönjük Emese...

a Zamboni nem egy tészta 2012.05.16. 06:10:06

@Zsoo: tételesen barátom:

Matolcsy előbb 3% felé akarta tornászni a hiányt, de az EU nem engedte + Nobel díjas barátod szerin a hiány nem rossz (persze egy struktúráiban jól működő országban) ... mire Matolcsy az államadóságot nevezi legfőbb ellenségnek??? What The F? tudja mit akar vagy nem?

megszoritás nem jó, mondja Nobel díjasunk... mégis mi a lófasz zajlik itt barátom...

növekedés jó, mondja S... mégis milyen intézkedésekkel támogatja ezt Kuszaszem

KKV hitelezés nagyon fontos... idézed.... mire a kormány kinyírja a bankokat (moratórium, előtörlesztés, bankadók, bankellenes kommunikáció...)

nehéz védeni a védhetetlent... Matolcsy akkor is katasztrófa, ha helyenként értelmes embereket idéz

Virág et. 2012.05.16. 06:29:17

Ez nem ide tartozik, de egészen hihetetlen.

Ami Klubrádió ügyben megy, az maga a vastagbőr csupa nagybetűvel. Két vesztes bírósági ítélet után visszamenőleges jogszabály-módosítással hallgattatják el a rádiót. Elsőnek csak anyagilag, hogy ők legyenek az egyetlen fővárosi beszélgetős rádió, amelyik fizet, aztán már egy olyan új szabállyal, ami lehetővé tenné, hogy a Szalai-féle sóhivatal jogellenes magatartása és a jogerős ítélet szándékos semmibevétele miatt szerződésnélküli adó végleg megszűnhessen.
Mindez 500 ezer hallgató miatt. Retteg a 2/3-ad, remegnek a lábak a parlamenti padsorban meg a felcsúti tanyán.

Azért remélem figyel a sok fideszes, mert a következő szoci kormány alatt (ó, lesz ilyen), ugyanezt kapják vissza kamatosan. Pl. visszamenőlegesen bűncselekmény, ha valakinek a neve Sz-szel kezdődik és alai Annamáriára végződik. Tényleges életfogyt. Vagy visszamenőlegesen teljes vagyonelkobzás minden Kövér László-féle bajusz gazdájának. Esetleg visszamenőlegesen minden hídról elnevezett rádió 300 milliós sugárzási díjat köteles fizetni a megalakulása óta, évi 15%-os késedelmi kamattal persze.

Az a baj, ha leszarjuk a demokráciát, akkor az előbb-utóbb visszaüt. Minél jobban szarjuk le, annál keményebben. Tessék Asszádot kérdezni erről Damaszkuszban.

klausz 2012.05.16. 06:54:10

@Zsoo: Akkor is igy örülj,ha az összes pénzed adóra kell befizetned,és tapsoljál.

DR. INKVIZITOR 2012.05.16. 07:14:11

Tisztelt Mindenki!
Sokan fordultak hozzám, hogy vegyem kezelésbe O. és M. elvtársakat/urakat, azonban nincs szükség közreműködésemre. A hivatkozott személyek nem eretnekek, hanem defektesek.
Ránézésük, de különösen megnyilvánulásaik alapján a laikusoknak sem okozhat gondot annak megállapítása, hogy miért jutottunk ide és még mi várhat ránk.
A rendezéshez más eljárás szükséges...

butus 2012.05.16. 07:23:25

Az elterelő hadműveletek állandósultak. Jobb, ha az emberek nema agazdasággal foglalkoznak ugye?
"Törvénytelenül adtak honvédségi fegyvert a 2006-os tömegoszlatáshoz"
Ebben az országban jelenleg a majd 10 millió emberből legalább 9 milliót szívatnak, de a birkák ezt türelmesen tűrik.

Vidéki 2012.05.16. 07:25:48

A leginkább elkeserítő, hogy Ciprus is mínuszban van.

Ciprustól sokkal jobbat vártam, figyelembe véve azt, hogy kiváló jegybankelnökünk is favorizálta Ciprust, amikor adóoptimalizálási céllal oda menekítette csaknem egy milliárdos vagyonkáját.

butus 2012.05.16. 07:26:45

@Zsoo: ..te pontosan olyan hülye vagy, mint a főnökeid. Az érthetőség kedvéért leírom, Orbánra és Matolcsyra gondolok.BIRKA.

butus 2012.05.16. 07:27:57

@Vidéki: ..tereljük csak el a figyelmet Orbánról és Matolcsyról. Csak ezt tudjátok. HÜLYE.

tjunior 2012.05.16. 07:32:16

Valamiért a 2.vh német hadijelentései jutottak az eszembe. Nem pánik szerűen vonulunk vissza, hanem rugalmas elszakadó műveleteket hajtunk végre.

S.O.A. 2012.05.16. 07:34:15

@Vidéki: A leginkább elkeserítő, hogy megint itt vagy. Nem akarsz inkább Ciprusra menni? Nincs annyi ballib métely, mint itt, ott talán sikeres lehetnél...

jazzcool 2012.05.16. 07:35:03

az még nem lenne baj, ha az elmebeteg Matolcsy a Fideszt padlóra küldi, de sajnos az egész országot vérezteti ki. kár is konvergenciáról beszélni, amikor felzárkózás helyett teljesen leszakadunk.

Vidéki 2012.05.16. 07:40:49

@Virág et.:

Virág elvtárs szerint::"A Szalai-féle sóhivatal magatartása jogellenes"

Ezzel szemköpszt csak Virág elvtárs tudhatja, mi a jogos.

"Retteg a 2/3-ad, remegnek a lábak a parlamenti padsorban meg a felcsúti tanyán."

Tudniillik a választói akarat Virág elvtárs szerint csupán díszlet, és a valódi hatalmat a Virág elvtárshoz hasonló, mindig, mindent jobban tudó úgynevezett "civilek"birtokolják..

Virág elvtárs mondja meg a tutit, mi a jogos és mi nem.

A választott törvényhozók kussoljanak, ha a nagy Virág elvtárs helyszíni útmutatást tart nekik!

butus 2012.05.16. 07:47:47

@Vidéki: Vidéki elvtárs! Ezt tanulmányozd:
szelviktor.blog.hu/

Vidéki 2012.05.16. 07:54:38

„Szőnyeg alatt a rossz GDP-adat
A harmadik leggyengébb GDP-t produkáltuk Görögország és Portugália után.” Írja a HVG

Honnan szerzi ez a HVG az adatait?

Valószínűleg nem Vastagbőrtől.
Vagy legalábbis nem terítik ki kártyáikat egymás előtt.

Vastagbőr gyönyörű oszlopdiagramjában Magyarország szerepel az utolsó helyen és Portugália legalább 5 hellyel kedvezőbb helyzetben van.

Most kinek kell hinnünk?

A HVG mond igazat, vagy pedig a Vastagbőr nem mond igazat?

tomwar 2012.05.16. 07:56:02

@Zsoo: Minket masol Europa...aha...
NEM LEHETNE FODITVA? Mi lemasoljuk Nemetorszagot, es ennyi. Nincs tobb vagyam.

A kulonadokarol csak annyit, hogy meg be sem vezettek, mikor az OSSZES bank megemelte a dijait.

antitaxis 2012.05.16. 08:01:24

@christophe: Jól tetted.

Amúgy pedig Orbánon kívül senki nem áll szóba Matolcsyval. Kivéve persze azokat, akik fizetésért teszik. Meg persze az ápolók is.

Vidéki 2012.05.16. 08:01:33

@Rettegő [ megbízott Bohócügyi Államtitkár]:

Kérded: "Nem akarsz inkább Ciprusra menni?"

Nem akarok.

Engem nem lelkesít az adóoptimalizálás nagy eszméje, ami sok jegybankelnökünkhöz hasonló magyar nemest lelkesít.

Én itthon szeretek közterhet viselni.

Secnir 2012.05.16. 08:05:45

@Vidéki:
nicsak, megjött a kémelhárítás!
na figyelj, kis értelmi fogyatékos. ugorjunk vissza hetven évet, amikor még általános iskolába jártál, és szöveget kellett értelmezni:
VB: GDP növekedés az EU-ban az ELŐZŐ negyedévhez képest
HVG: GDP növekedés a TAVALYI ELSŐ negyedévhez képest

ugye nem ugyanaz?
nem kell válaszolni.

butus 2012.05.16. 08:08:17

@Secnir: Mit csodálozol ilyen apróságon, mint amit @Vidéki követett el? Az egész brancs az állandó csúsztatásaikból és a hazudozásaikból él!

Secnir 2012.05.16. 08:13:37

@butus:
jó, hát vidékinek még rutinja is van. az öreg besúgó tudja, hogyan kell dezinformációkkal megzavarni az ellent. megkapta a kiképzést, néhány éve jött a tartótiszt, és aktiválta, ilyen egyszerű. megtanították copy-paste módszerrel beírogatni, kap ingyennetet meg egy gépet, ami előtt üldögélhet az öreg nyugdíjas. minden reggel eligazítás (kb 10-ig tart), aztán mehet a viktorozás...

Krutzifix 2012.05.16. 08:17:09

@Vidéki: Bakker! Már megint ciánoznak a mosolygóban, és ezért szabadnapot kaptak az ápoltak?
Erre - a folyamatos ciánozásra :) - bezzeg van pénz!

rolika 2012.05.16. 08:21:55

Még durvább a helyzet, ha belegondolunk, milyen kevésen múlik ez a -1,5% is. Itt van pl. az Audi, a Suzuki, az Opel, majd bejön a Merci is, ami talán feltornázza pluszba az egészet. De mennyi embernek is ad megélhetést ez a négy autógyár? Négy világítótorony a turáni éjszakában édeskevés...

Vidéki 2012.05.16. 08:21:58

@Secnir:

Írod: „VB: GDP növekedés az EU-ban az ELŐZŐ negyedévhez képest
HVG: GDP növekedés a TAVALYI ELSŐ negyedévhez képest.”

Ha ez így van, akkor abból csak azt a következtetést lehet levonni, hogy a HVG-t megfertőzte a „Matolcsizmus”, ezért fényezi a magyar gazdaság politikát,

míg Vastagbőr jó szándékkal csakis a színtiszta igazat közvetíti felénk.

Szeretném, ha felhomályosítanál, Vastagbőr gyönyörű oszlopdiagramjában, ahol Magyarország szerepel az utolsó helyen, miért nem szerepel Görögország?

Görögország pedig előttünk tart az euró bevezetésében és a Földközi tenger bejáratánál fontos stratégiai helyzete van.

Doubledeceker 2012.05.16. 08:26:35

@Vidéki:

Szerencséd van mert most viselheted a közterheket, ahogy csak akarod, szereted Matolcsyd egyre több lehetőséget biztosít ehhez.

Régóta vagyok a blog közösség olvasója, kommentelője, hozzád hasonlóan kitartó hülyét azonban nem igen láttam, na jó talán a Lencsés.

Látni kellene, hogy ez a kormány ugyanolyan szar, mint a szocik. Simicska, Pintér..........

Matolcsy gazdasági programja.

Hiába terelsz, ez már sajnos bukta, nem lehet folyamatosan az emberek képébe hazudni.

gmower (törölt) 2012.05.16. 08:29:55

Érdekes ez a csodálkozás, mintha lemaradtatok volna arról, hogy a nagy istenített unió konkrétan megzsarolta az országot, hogy nuku kohéziós forrás, ha a hiánycélt nem tartjuk be most azonnal, ráadásul oly módon, hogy természetesen az ő cégeiket nem lehet különadókkal sújtani, azokat ki kell vezetni, helyettük mást kitalálni.

Aki meg még mindig azzal áltatja magát, hogy a kormánypárt támogatottsága 0, az vessen egy pillantás a volt mszp-s fellegvár, Dunaújváros időközi választási eredményére. És amíg demokrácia van, szerencsére nem a vastagbőr és kommentelői döntik el, hogy mi történjék ebben az országban :)

Ironfist 2012.05.16. 08:32:39

@rolika:
"Még durvább a helyzet, ha belegondolunk, milyen kevésen múlik ez a -1,5% is. Itt van pl. az Audi, a Suzuki, az Opel, majd bejön a Merci is, ami talán feltornázza pluszba az egészet. De mennyi embernek is ad megélhetést ez a négy autógyár? Négy világítótorony a turáni éjszakában édeskevés..."

És az a szomorú, hogy majd erre mutogatnak, hogy lám, mégiscsak bevált az unortodoxia.

butus 2012.05.16. 08:35:50

@Secnir: Jól látod! Valószínű 89 előtt is ebből élt.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.16. 08:37:42

@Vidéki: Te agyalágyult. Ha vennéd a fáradtságot, és utánanéznél, az eredeti Portfoloós cikknek, akkor megtudnád, hogy miért nem szerepel benne Görögország. Azért te barom, mert még nem adott be hivatalos adatot a kormányváltás miatt. A cikkben egyébként benne van a Görögországra vonatkozó valószínűsített adat is (hogy megnyugodjál, rosszabb, mint a Magyarországi), de a grafikonon nem szerepel MERT MÉG NEM SZOLGÁLTATOTT HIVATALOS ADATOT!

butus 2012.05.16. 08:39:35

@gmower: ....igen! Ügyesen befolyásoljátok a bírkákat. Azok mindent elhisznek nektek, sőt, még az ellenkezőjét is. Igaz, ezt már régen megszokták a főkökötöktől. Én elhiszem, hogy abba kiváltságos fél millióba tartozol, akik miatt a 9,5 millió szív. Azt viszont elvárnám, hogy legalább a pofádat fogd be.Ezt viszont tanulmányozhatod:
szelviktor.blog.hu/

butus 2012.05.16. 08:41:21

@Jani haverja: ...óh, de naív vagy. Ezeknek nem az a feladatuk, hogy pontosan utánna nézzenek dolgoknak, hanem az, hogy amivel csak lehet, félrevezessék az embereket.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.16. 08:44:15

@gmower: Az EU nem azt mondta Magyarországnak, hogy emelje az adókat, hanem azt, hogy tartsa a hiánycélt! Ezt kiadáscsökkentéssel is lehet, csak ez a Fideszes barátaidnak nagyon nem megy, meg az ésszerű kormányzás sem, ugyanúgy ahogy a Kádár rendszerben sem ment az ésszerű gazdaságpolitika.

A dunaújvárosi időközi választásnak véletlenül utánanéztem, mert én is meglepődtem. A következő derült ki:
- a választásra jogosultak KEVESEBB, MINT 20%-a!!! ment el egyáltalán szavazni.
- a fideszes jelölt a választásra jogosultak kevesebb, mint 1/5-ének a szavazataiból harminc valahány %-ot szerzett meg, ezzel nyerte meg a választást, hála a Fidesz által hozott választási törvénynek.
Ennyit a Fidesz támogatottságáról.

Ironfist 2012.05.16. 08:44:45

@gmower:
"Érdekes ez a csodálkozás, mintha lemaradtatok volna arról, hogy a nagy istenített unió konkrétan megzsarolta az országot, "

Neee, megzsaroltak minket, hogy nem adnak a saját pénzükből, ha keménykedünk? Aztamindenitháteztmeghogyafaszombaképzelik?!

" ráadásul oly módon, hogy természetesen az ő cégeiket nem lehet különadókkal sújtani, azokat ki kell vezetni, helyettük mást kitalálni."

Na igen, hát ugye van az, amikor egy kormány pazarol, mint állat, és mindent megadóztat, hogy pótolja a hiányt, meg van az, amikor kicsit összehúzza a nadrágszíjat... Tippelj, melyik történik most!

"Aki meg még mindig azzal áltatja magát, hogy a kormánypárt támogatottsága 0"

Nem hitegetjük magunkat, hanem reménykedünk benne.

"vessen egy pillantás a volt mszp-s fellegvár, Dunaújváros időközi választási eredményére."

Fideszgyőzelem? Szmorú, nagyon szomorú. Hogy ennyi ostoba, sötét, vak idióta van ebben az országban, akik szektásként vallásosan imádják a drágalátos Szent Viktort, akármit is tesz. Ha konkrétan kinyalatná mindenkivel a saját seggét, ezek a hozzád hasonló birkák erre is kitalálnának valamit, hogy az miért jó, ugye?

" És amíg demokrácia van, szerencsére nem a vastagbőr és kommentelői döntik el, hogy mi történjék ebben az országban :)"

1.- A demokrácia a többség rémuralma a kisebbség felett.
2.- Az alacsonyabb IQval rendelkezők száma minden korban magasabb volt a magsabba IQval rendelkezők számához képest. Ezt használja ki a fidesz.

Röviden: büszke lehetsz magadra te is, hű fideszes zombiként.

bruhahahahihihi 2012.05.16. 08:49:12

KUSZASZEM is el lesz kapva...FELELNI FOG AZ ORSZÁG gazdasági romba döntéséért!
Hiába fog hivatkozni, hogy a felcsúti SUTTYÓ parancsára cselekedett....egymás mellett fognak lógni!

Ironfist 2012.05.16. 08:50:11

@Ironfist:
magsabba -> magasabb

@gmower:
Ja, és még annyit:
" És amíg demokrácia van"

Fel se tűnt, hogy a demokráciát a Viktorod szép apránként kivezeti/kivezette?

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.16. 08:50:33

@gmower: Visszatérve a dunaújvárosi választásokra.
Tehát a fideszes jelőlt a választásra jogosultak kb. 6-7%-ának a szavazataival nyerte meg az időközi választást!!!
Erre legyél büszke!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.05.16. 09:07:48

@gmower:
Dunaújváros 2006 óta nem MSZP-s fellegvár. Hat év alatt sikerült felépíteni egy teljesen (ki)használhatatlan élményfürdőt, szellemházzá tenni az egyik központi orvosi rendelőt, és Rácalmásnak lepasszolni a Hankook-pénzek jelentős részét.

A Fidesz jobban tudja mozgósítani a híveit. Ezt eddig is tudtuk.
Az ellenzéki pártok töketlenkednek. Ezt is.

De azt leszűrni, hogy demokrácia addig van, amíg Fideszes jelölt nyer, az faszság!

gmower (törölt) 2012.05.16. 09:10:45

@butus: @Jani haverja: @Ironfist:

Jó kis team vagytok, nem akartok alapítani egy pártot? :)

"Neee, megzsaroltak minket, hogy nem adnak a saját pénzükből, ha keménykedünk? "

Saját pénzük? Most akkor mi EU tag vagyunk vagy nem? Az nem az EU pénze, aminek mi is részei vagyunk? Hát nem annak igéretével léoptünk be ebbe a csodálatos csoportosulásba, hogy felzárkóztatnak minket? És mi lett belőle? Felzárkóztunk, vagy simán csak olcsó munkaereje, és szarfelvevő piaca lettünk-e az EU-nak a 2004-es év óta?

"Az EU nem azt mondta Magyarországnak, hogy emelje az adókat, hanem azt, hogy tartsa a hiánycélt!"

Hú de nagyon okos megszólalás! Ennyi erővel az is egy jó megoldás akkor, hogy nem törlesztjük a lejáró államadósságainkat, és akkor nem lesz hiány (elsődleges egynlegünk erősen pozitív, olyan GDP 5-6%-a körül van) :)

"a választásra jogosultak KEVESEBB, MINT 20%-a!!! ment el egyáltalán szavazni."

Szánalmas ez az érvelés, asszem' mszp-s találta ki anno...

Amúgy nem nagyon vagyok oda a kormányért, túl puhapöcsűek, de hogy jelenleg egyetlen párt sincs rajtuk kívül a parlamentben, amelyik kormányzásával legalább az ország szintentartására képes (ne jöjjön senki részadatokkal, majd a 4év/4év adatokat nézzük, vagy idézzük azokat a korábbi kormányzásokból), hogy néha még a magyarok érdekeit is védeni próbálja, az bizonyos.

belekotty 2012.05.16. 09:10:57

@Vidéki: Nocsak megjött a páncélos lovasság. Eddig abrakoltattál? Már nagyon vártak itt téged! :-))

gebsi42 2012.05.16. 09:15:15

@Vidéki: "... jegybankelnökünk is favorizálta Ciprust, amikor ... oda menekítette ...... vagyonkáját. "

Csak a tények kedvéért: Nem menekítette, hanem törvényesen ott tartotta. Ha valami bűncselekmény gyanúja felmerült volna az átutalások körül, a független Polt féle ügyészség boldogan a törvény minden szigorával lecsapott volna.

Azért tartotta ott mert üzletileg úgy volt jobb. Gondolom nem olyan bankelnököt akarsz a nemzeti bank élére aki a saját pénzére sem tud vigyázni.

belekotty 2012.05.16. 09:15:26

@Vidéki: "Honnan szerzi ez a HVG az adatait?

Valószínűleg nem Vastagbőrtől.
Vagy legalábbis nem terítik ki kártyáikat egymás előtt.

Vastagbőr gyönyörű oszlopdiagramjában Magyarország szerepel az utolsó helyen és Portugália legalább 5 hellyel kedvezőbb helyzetben van.

Most kinek kell hinnünk?

A HVG mond igazat, vagy pedig a Vastagbőr nem mond igazat?"

- Olvasni nem ártana! Forrás Eurostat, portfolio.hu

gmower (törölt) 2012.05.16. 09:16:26

@Jani haverja: Na jólvan, jól sejtettem, hogy az mszp-től veszed a muníciót, megtaláltam az idiótaságod forrását a népszabiban :)

@Rufus78: "De azt leszűrni, hogy demokrácia addig van, amíg Fideszes jelölt nyer, az faszság!"

Ezt legfeljebb te szűrted le, én azt mondtam, hogy amíg demokrácia van, addig nem a vastagbőr blog szerkesztői és kommentelői döntenek az ország sorsáról. Leírjam mégegszer, vagy másodszorra már sikerült megérteni?

belekotty 2012.05.16. 09:16:47

@Vidéki: Különben meg nagy bravúr hogy jobbak vagyunk a görögöknél és a portugáloknál. Ennyi lenne az érved? Ezért kár volt bemenned dolgozni!

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.05.16. 09:17:20

Most nagyon durva leszek, mert már nem bírom.
Ennek az Eltolcsynak, és az összes hívének kívánom, hogy naponta 20-szor kelljen meghallgatni ezt a nótát:
www.youtube.com/watch?v=V9UCNaE7m2M
Soha nem gondoltam, hogy ilyen rosszat kívánok valakinek, de kihozták belőlem az állatot!

belekotty 2012.05.16. 09:21:52

index.hu/gazdasag/magyar/2012/05/15/erteknovekedesi_adot_vetne_ki_a_kormany/

Ez egy értelmes ötlet. De ha valaki tíz éven belül adta el a kérót, akkor eddig is kellett személyit fizetnie. Igaz ha lakást vett belőle akkor nem. A gond az hogy ellenzékből minden ingatlanadót lehurrogtak.

butus 2012.05.16. 09:22:11

@gmower:
1/ Nem kívánok pártot alapítani, ugyanis nem vagyok gerinctelen csirkefogó. Pártot eddig azok alapítottak.
2/ Mellékeltem neked egy blogot, abból sok kérdésedre okos válaszokat kaphatsz, pozitív és negatív irányban is, mivel ők sohasem hazudnak, csak állandóan maguknak is ellent mondanak!
3/ Az MSZP-re ne hivatkozz és főleg egem ne keverj oda, mert azokat ugyanúgy útálom, mint a többi pártot. Ennek egyszerű oka van, ugyanis mindegyik az MSZMP-ből származik.
4/ Rád férne, hogy ezt az írást tanulmányozd, ugyanis egy ez történész valós leírása az elmúlt 50 évről:
www.kibulizottorszag.net/tartalom.html

Ironfist 2012.05.16. 09:23:10

@gmower:
"Saját pénzük?"

Ja, hogy mi annyit befizettünk az EUba, hogy az a mi pénzünk? Elárulom neked: lófaszt. Az EU-t a németek/franciák/angolok tartják el, az olyan országok pedig, mint mi, csak jóval kisebb mértékben járulnak hozzá. Mellesleg az IMF-nek meg igenis saját pénze van, akármennyire is nem akarjátok ti, fideszes vak birkák ezt elfogadni.

""a választásra jogosultak KEVESEBB, MINT 20%-a!!! ment el egyáltalán szavazni."

Szánalmas ez az érvelés, asszem' mszp-s találta ki anno..."

Ez nem kitaláció... tudod, ha van 10millió ember, és annak a kétharmada választásra jogosult, az eddig 6.66...millió, és ha annak a fele megy el szavazni, az máris csak 3.33 millió, és ha annak a fele szavaz a fideszre, akkor az máris csak 1.66 millió ember. Nagyjából ennyivel szerzett kéthramadot a fidesz, a 10millió emberből 1.6 millió mondta, hogy fideszkormány legyen, és a fidesz most (és azóta is mindig) azt a retorikát használja, hogy az egész ország kétharmada őket akarja, hogy ez a nép akarata. Hát egy nagy lófaszt! Dunaújváros ugyanez. A negyvenezer lakosból nagyjából kettőezer (2000) szavazott a fideszre. Kibaszott nagy a támogatottságuk, nem gondolod?

"hogy néha még a magyarok érdekeit is védeni próbálja, az bizonyos."

BRUHAHAHAHAHA!!! Egy ilyen esetet mondj! Csak egyet!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.16. 09:23:20

@gmower: Nem, én legalábbis nem akarok pártot alapítani.
Inkább eljöttem Magyarországról családostól egy olyan országba, ahol NORMÁLIS, ORTODOX, KISZÁMÍTHATÓ gazdaságpolitikát folytatnak. És képzeld el, hogy ez az ország GDP adatok alapján szegényebb, mint Magyarország jelenleg. Csak tudod nem mindegy, hogy merre tart, és milyen ütemben.

Annak az ötletnek az eredményét, hogy mi lesz, ha egy ország nem fizeti az adósságait, könnyen megtudod, ha elkezdesz olvasni az argentin csődről részletesen. Röviden közszolgáltatások megszűnése, állandósult fegyveres utcai erőszak, stb., mindez pár évig. És csak azután jön esetleg a fellendülés. De valószínűleg hamarosan aránylag közelről is meg fogod mindezt tapasztalni a görögországi helyzetet nézve. Úgyhogy ezt épeszű ember nem nagyon akarhatja, de te tudod.

gebsi42 2012.05.16. 09:25:11

@gmower: ""Neee, megzsaroltak minket, hogy nem adnak a saját pénzükből, ha keménykedünk? "
Saját pénzük? Most akkor mi EU tag vagyunk vagy nem? Az nem az EU pénze, aminek mi is részei vagyunk? Hát nem annak igéretével léoptünk be ebbe a csodálatos csoportosulásba, hogy felzárkóztatnak minket?"

Tény, hogy jóval többet kapunk az EU kasszából mint amit befizetünk. Tény, hogy még többet kapnánk ha pártunk és kormányunk komolyabban venné a dolgát. Hatalmas pénzeket nem hívunk le mert nem megfelelő a dokumentáció és a pályázati rendszer. A gaz EU a megfelelő pélyázatokhoz ragaszkodik meg az átláthatósághoz. A barmok nem akarnak rögtön Simicskának utalni.

Másrészt a a tagság nem csak azt jelenti, hogy csapkdjuk az asztalt a vacsoránál. Bizonyos illemszabályokat be kell tartani hogy szívesen lássanak az asztalnál. Esetleg a kaja elkészítésénél is kellen segíteni......

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.16. 09:25:28

Egyébként szólt már valaki Gyurinak meg Vikinek hogy a gyorsnaszád Titanic módra süllyed? Vagy ez lenne az unortodox siker?

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.16. 09:26:26

@gmower: Bammeg, az hogy valamit a Népszabadság is megír, az egyáltalán nem jelenti azt, hogy más média nem írja meg te agyalágyult!

Egyébként nem szoktam olvasni a Népszabadságot, az infokat sem onnan vettem. Én inkább komolyabb gazdasági elemzéseket lvasok, amiből esetleg merít történetesen a Népszabadság is.

gabcigirl 2012.05.16. 09:26:45

Istenem! Add meg, hogy végre visszavigyék a Lipótra!

Ironfist 2012.05.16. 09:29:43

@gebsi42:
"Másrészt a a tagság nem csak azt jelenti, hogy csapkdjuk az asztalt a vacsoránál. Bizonyos illemszabályokat be kell tartani hogy szívesen lássanak az asztalnál. Esetleg a kaja elkészítésénél is kellen segíteni......"

Hiába. Aki fideszes, arra érvekkel nem lehet hatni, ezt sem fogja felfogni. Én is mindig megfogadom magamban, hogy fideszessel nem állok le vitázni, mert érvelni azt nem tud, csak a saját igazát hajtogatja, de valahogy mindig elfeledkezem magamról, és érvekkel leoltom őket. Csak sajnos újra, és újra rá kell döbbennem, hogy az a sötétség, ami a fejükben van, az olyan vastag, és áthatolhatatlan, hogy az oltásból mindössze annyit fognak fel: én nem vagyok fideszes. Innentől meg beindul az agyukban egy kis trigger, hogy "nem fideszes? -> meszp-s -> gyűlölni kell". És akkor mondhatok én akármit...

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.16. 09:35:46

@Ironfist: Pontosan. Sokszor én is megbánom, hogy Vidéki, meg gmower félékre pazarlom az időmet. Csak az a baj, hogy ha a tényeket nem írjuk le itt, meg más fórumokon, és nem cáfoljuk meg tételesen az állításaikat, akkor egy felületes olvasónak, aki betéved pl. ide, az lesz a benyomása, hogy a Vastagbőr a hülye, és mégiscsak a fideszesek az okosak.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.05.16. 09:36:40

@gmower:
A választásra a jogosultak 19,82% ment el, amiből 41%-ot kapott Hingyi. 19,82%*41%=8,13%. Vagy jobb agyféltekével nehéz a számolás?
És ez a forrás dunaujvaros.com/hirek/2012/05/valasztas_hingyi_laszlo_a_befuto

Valóban, nem ezt mondtad. De hadd legyen elegem már abból az álszemérmességből, hogy mondasz két információt, és ha azt esetleg összekapcsolom, akkor jön a "Jaj, de hát én nem is ezt mondtam!". Oké, demokrácia neked addig van, amíg a számodra a libsibolsikomcsi halmazban levő pártok nyernek. Így jobb?

Kandeláber 2012.05.16. 09:37:02

Matolcsy és a kormány rövidesen visszaáll a sorba, mert rájönnek, hogy a főkönyvelő-közgazdászok, tőzsdei alkuszok és bankárok általirányított világon nem szeretik, ha valaki a saját szakállára ugrándozik.
Persze, van már újabb jelentkező, a francia Hollande lehet, hogy sok fejtörést okoz majd.

belekotty 2012.05.16. 09:38:39

@gmower: "Saját pénzük? Most akkor mi EU tag vagyunk vagy nem? Az nem az EU pénze, aminek mi is részei vagyunk? " - Bazz... több pénzt kapunk mint amennyit befizetünk. Tényleg ennyire hülye vagy, vagy csak tetteted?

Taxman 2012.05.16. 09:38:56

Ha a háziorvosa lennék, sürgősen írnék neki egy beutalót a Csernushoz.

gmower (törölt) 2012.05.16. 09:42:21

@butus: Olvastam már korábban, és ha jól emlékszem azért nem ütött különösebben szíven, hogy az emberek nagy része önös érdekeit követi, és hogy így volt ez a rendszerváltozáskori politikai elit esetében is. Szerintem lámpavasra kellett volna akkor húzni őket, de sajna arról már lemaradtunk...

Csak azt nem értem akkor a nagy mindenpártutálatodban, hogy miért ajánlgatsz nekem egy erősen elfogult ballib blogot?

@Ironfist:
"Ja, hogy mi annyit befizettünk az EUba, hogy az a mi pénzünk? " Ezt már megint ki mondta? Légy oly kedves, hogy ne képzelj oda olyat, ami nincs leírva. Egyik alapja volt az EU csatlakozásunknak, hogy a lemaradásban lévő országok (mint mi) támogatást kapnak egy a minden tagállam (mi is) által fizetett KÖZÖS alapból. Ezt akarták felrúgni, nem mellesleg jogosan, mivel mi sem tartottuk be a hiánycélra vonatkozó feltételt. Csak épp a csatlakozás óta nem tartjuk be, miért pont most lett ez ilyen fontos, hogy eddig példátlan büntetést lengessenek be? Na miért? Egyszerű politikai zsarolás ez kérem...

"Ez nem kitaláció... " Jólvan, olvasd tovább a népszabit, és győzd meg magad a hülyeségről...

"BRUHAHAHAHAHA!!! Egy ilyen esetet mondj! Csak egyet!"

Kettős állampolgárság. Bár ezt neked felesleges mondanom, úgysem fogod fel, hogy mit jelent a nemzet és magyarság fogalmak, mert valószínűleg neked ezek náci jelzők.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.16. 09:45:02

@Rufus78: Kösz, hogy belinkelted a pontos adatokat. Én lusta voltam utánanézni.

Zsoo 2012.05.16. 09:48:23

@röhögő: Az államadósságunk nem Forintban van, te sötét anyag!

Ironfist 2012.05.16. 09:49:19

@gmower:
""Ez nem kitaláció... " Jólvan, olvasd tovább a népszabit, és győzd meg magad a hülyeségről..."

Fasz vagy. Elmagyarázta, hogy nem a népszabit olvasta, hanem a forrást, amit a népszabi is. De gratulálok akkor, ismételgesd csak tévképzeteidet.

" Ezt már megint ki mondta?"

TE mondtad, bazmeg. Kurvára irritáló ám, ha valaki beszél, aztán mikor számonkérik rajta, visszakozik, mert szó szerint, jogilag valóban nem 100%ig azt mondta. Gusztustalan vagy.

""BRUHAHAHAHAHA!!! Egy ilyen esetet mondj! Csak egyet!"

Kettős állampolgárság. Bár ezt neked felesleges mondanom, úgysem fogod fel, hogy mit jelent a nemzet és magyarság fogalmak, mert valószínűleg neked ezek náci jelzők."

Nem náci fogalmak, csak súúúúlyosan elcsépeltek, és kibaszottul overuse-oltak mostanság. Másrészt meg elmondanád, hogy egy épp összeolvadó Európai Unióban mi haszna van annak, ha fitogtatjuk, mi mennyivel másabbak vagyunk, és ezt azzal mutatjuk meg, hogy kvázi lenyúljuk a más országok állampolgárait, akik a mi nemzetünknek tartozókhoz vallják magukat?
Én tudom, hogy ők is magyarok, és én is örülnék, ha nem szabdalták volna ezerfelé a hazánkat. Csak én szeretem annyira ezt az országot/nemzetet, hogy nem járatom le ország-világ előtt, mint a te fajtád.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.16. 09:53:18

@Zsoo: Tévedés. Az államadósság egy része forintban, más része egyéb valutákban van.

És mivel a túlnyomó része valutában van, Matolcsyék meg bedöntötték a forintot, így a nyugdíjpénzek ellopásával sem tudták TÉNYLEGESEN csökkenteni az államadósságot. Ugyanis a magyar állam csak az adókból, és egyéb jövedelmekből származó bevételeiből tudja fizetni az adósság után a kamatokat, és esetleg a tőkét. Tehát a bejövő forintot kell átváltani külföldi valutára, hogy Magyarország fizetni tudjon. És így a devizaadósság és a forint rossz árfolyama miatt most több forintot kell a magyar államnak fizetni, adott mennyiségű adósságra.

Zsoo 2012.05.16. 09:57:07

@Jani haverja: Igen, én is ezt írtam. Ilyen értelemben az árfolyammal változik az adósságunk..

Secnir 2012.05.16. 09:59:10

@gmower:
"Csak épp a csatlakozás óta nem tartjuk be, miért pont most lett ez ilyen fontos, hogy eddig példátlan büntetést lengessenek be? Na miért?"

azért, kérlekszépen, mert amikor OV volt az EU soros elnöke, akkor megszavaztatta aztat az EU tagországokkal, hogy amelyik EU-tagnál nem érik el a hiánycélt, aztat fingassák meg. Mer' tutta, hogy Matolcsy -elveinek nagy társa- majd a varázskompjuterével elhiteti a világgal, hogy bőven 3% alatt vagyunk, ahogyan mondtuk, és minket nem baszogatnak, de a többieket igen.
csak ott volt a bibi, hogy odakint is tudnak számolni. és reájöttek, hogy nem matolcsy csodaszemüvegén nézve bizony 3% felett vala a hiány. ezért biza ránkhúztak egyet.
köszönnnyed viktornak.

gmower (törölt) 2012.05.16. 09:59:35

Na jól van, nem fogok most mindenkinek egyesével válaszolgatni, mert annyira nem érwek rá (ja igen, leszóltak a pártközpontból, hogy mást csináljak :D)

Naszóval. Pontosan az a "merjünk kicsik lenni, hunyászkodjunk meg mindenáron, ha bárki nagyobb ránkpillant" mentalítás az, ami mára idevezette az országot. Ennyire nem lehet megalkuvónak lenni, főleg egy olyan társulásban, ami állítólag a nemzetek Európája. Nekünk pont ugyanúgy védenünk kell a mi saját nemzeti érdekeinken, mint ahogy védi a német, angol vagy francia vezetés. Ha mi ezt azért nem tesszük, mert ők nagyobbak és ezért ők diktálnak, akkor Brüsszel valóban nem lesz más, mint legújabb urunk, s parancsolónk. Nyilvánvalóan vannak határok, amiket nem lehet átlépni, de a jelenlegi kormányunk ezeknek még csak a közelében sem járt (puhapöcsűek), bár a korábbi azonnalbefekszünk kormányokhoz képest akár aggresszív állatoknak is tűnhetnek, akik odaszartak az asztalra.

Demokrácia pedig addig van, amíg olyan pártot is beszavazhat a nép a parlamentbe, amelyikkel semelyik mainstream nem akar beszélni. Ez persze lehet kellemetlen egyeseknek (mint ahogy most a görög események sokaknak azok), de ez a demokrácia ára, és velejárója.

@Ironfist: Neked azért külön válaszolnék, mert ha szerinted az gusztustalan, ha valaki kikéri magának, hogy olyat adjanak a szájába, amit nem mondott, akkor alighanem kellően kiállítottad magadról a bizonyítványt.

Kandeláber 2012.05.16. 10:09:46

Azért büszkeség feszítheti a magyar kebleket: tehetséges nemzet vagyunk.
Csak itt a Vastagbőrön több tehetséges közgazdász osztja a tanácsok tömkelegét, mint amennyi a gatyaváltás óta az összes kormányban ügyködött.

butus 2012.05.16. 10:10:22

@gmower: ....az engem nem érdekelt, hogy az Orbánról szóló blogot kik készítetté,. engem csak az igazságtartalma érdekelt. Az pedig cáfolhatalan, mivel idézetekről van szó!

Secnir 2012.05.16. 10:12:55

@Zsoo:
Nemzet a háború ellen 1. Teljes 3D-s Film
(nézz ki az ablakon)

Secnir 2012.05.16. 10:14:29

@Kandeláber:
az a helyzet, hogy a közgazdászok ide szorultak, mivel a kormányban és a minisztériumokban nincs már egy sem...

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.16. 10:17:34

@Kandeláber: Ebből is látszik, hogy a tehetség és a gerinctelenség nem jár együtt sokszor :)
Merthogy politikusnak csak az menjen (nem csak Magyarországon) akinek még gerincoszlopkezdeménye sincs.

Kandeláber 2012.05.16. 10:25:14

@Secnir: @Jani haverja: Talán javallani kéne a döntéshozóknak, hogy olvassanak bele a blogba...
Azért a fizetés/illetmény stb... bőven kárpótol a gerinchiányért.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.16. 10:33:19

@Zsoo: Szóval elég érdekes az, hogy itt az egész világ gonosz, és Magyarország ellen fordult.

Tudod én most egy 3 milliós országban élek, amelynek a területe is kb az 1/3-a Magyarországénak, tehát ez a gonosz világ egy pöccintéssel romba tudná dönteni mind katonailag, mind gazdaságilag. Aztán mégsem ez történik, hanem az ellenkezője: Ide ömlik a pénz, jönnek a külföldi befektetők, most éppen a görög események miatt először csak a görög bankok hozták ide a pénzük jó részét, most már a görög magánemberek is idemenekítik a kis vagyonkájukat, folyamatosan fejlődik a gazdaság, minden épül hónapról-hónapra, stabilabb a valutája, mint az Euro, stb.
Mindez tudod azért van, mert KISZÁMÍTHATÓ, ORTODOX gazdaságpolitikát folytat. Kicsik az adók, mert az állam nem üti bele a dolgát mindenbe, és nem változtatja naponta az adótörvényeket sem. Persze ehhez az kell, hogy ne is osztogasson össze-vissza az állam.
Ugyanez az ország nem is olyan rég Európa legszegényebb állama volt, pont az Enver Hoxha igencsak unortodox gazdaságpolitikája miatt, meg amiatt, hogy ő is összeveszett az egész világgal.
Elég érdekes, és tanulságos dolog ez.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.16. 10:36:11

@Kandeláber: Beleolvasnak ők, legalábbis a tanácsadóik, de a blogokból csak olyan következtetésekre futja nekik, hogy pl.:
- hány Vidékit kell még felvenni a sok másként gondolkodó elnyomására a kommentek között
- nem lenne-e egyszerűbb valahogyan betiltani a blogokat, meg cenzúrázni a netet?

Szóval sajnos sejtésem szerint csak ilyen következtetésekre futja nekik:(

belekotty 2012.05.16. 10:43:10

@Zsoo: Neked ezzel mossák az agyadat? (agy??) Ugyan már! Háromféle szinapszisod van, ebből egy vegetatív, kettő gátló, ahogy elnézem.

belekotty 2012.05.16. 10:46:52

@Zsoo: "A Forint erősödéséből fakadóan pár százalékot csökkent az á.adósság." - Te hülye vagy, a forint jelenleg 292. Bajnai alatt 270-280 körül volt. Az államadósság meg igazából nem függ a forint árfolyamától ha forintban számolod. De nem abban kell, hanem valutában alapvetően, az meg nem változik a forint árfolyamától, hiszen annyi árút kell termelnünk hogy kifizethessük.
Röhögőnek van igaza, hülye vagy hozzá és csak forgatod a szavakat, mert beszorultál a hülyeségedbe.

Kandeláber 2012.05.16. 10:52:29

@Jani haverja: De azért érdekes ez az Albániával kapcsolatos eszmefuttatásod.
Róluk nekem az albán légvédelemről szóló vicc (ökölrázás), + Koszovó jön be.
A fejlődésük pedig... Gondolom, nulláról a legszebb a magasba törni.
Különben volt külkeres, illetve békefenntartó ismerőseim az albánokról nagyon lesújtóan nyilatkoztak. Igaz, ők Szerbiában, illetve Koszovóban voltak, nem a valódi Albániában.

Morcos Kartal (törölt) 2012.05.16. 11:04:11

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy matolcsy benarkózott a jobb agyféltekés gondolkodásmód elsajátítása érdekében... így már minden érthető...

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.16. 11:19:56

@Kandeláber: Koszovó teljesen más! Történetesen a koszovóiak is albánnak vallják magukat, de még nem is teljesen egy nyelvet beszélnek az albánokkal! Egy dél-albán pl. alig tudja magát megértetni egy koszovóival.

Egyébként az is furcsa, hogy a nyugaton megjelent híradásokban előforduló albán maffia és albán bűnözők által elkövetett bűneseteknek több, mint 90%-át koszovói albánok követik el.

Ez egy furcsa testvérség. Az albán albánok mindig is segítenek a koszovóiaknak, de kb. úgy, mint ha mondjuk neked lenne egy semmirekellő öcséd, de azért mégiscsak segítesz neki folyamatosan, mert mégiscsak az öcséd. Szóval kb. ilyen ez.

Egyébként ha egyszer idelátogatsz, igencsak meglepődnél, mint minden magyar, meg nyugat-európai, aki először jár itt. Az olaszok-görögök nem lepődnek meg, ők már régóta itt vannak, sőt most már Görögország legszegényebb területeiről elkezdtek nem csak a befektetők, hanem a melósok is idejönni dolgozni. Természetesen ez nem a görög tengerparti területekre vonatkozik.
Szóval furcsa ország ez. Ugyanakkor a Praktiker pl. sok év próbálkozás után kivonult innen, mert nem bírta a versenyt a kicsikkel:) Itt ugyanis a kicsi kereskedők átalányadóznak, a nagyok meg ugyanúgy, mint Magyarországon mindenki, azaz tételesen adóznak. Na így pl. lehet védeni a hazai kisvállalkozókat, tudomásom szerint egyébként az EU több országában is működik ilyesmi, csak Magyarország ezt nem fogja fel. Nem a multikat kell elzavarni, hanem normális módon kell versenyeztetni a kicsikkel. A kicsinek ugyanis sokkal több fajlagos költségébe kerül könyvelőt, ügyvédet, stb. fizetni, mint egy multinak.
Na, jól elkanyarodtam az eredeti témától, bocs :)

VT Man 2012.05.16. 11:28:25

@Virág et.:
"Azért remélem figyel a sok fideszes, mert a következő szoci kormány alatt (ó, lesz ilyen), ugyanezt kapják vissza kamatosan. Pl. visszamenőlegesen bűncselekmény, ha valakinek a neve Sz-szel kezdődik és alai Annamáriára végződik."

Visszakaphatják, de ahhoz nem az MSZP-re kell szavazni, hanem a Jobbikra.
Sok sikert! :-)

Kandeláber 2012.05.16. 11:28:39

@Jani haverja: Emlékszem, kb. 20 éve, amikor ott is összeomlott az előző rendszer, azt írta valamelyik újság, hogy Albániában a legtisztább Európában a tengerpart, ezért özönleni fognak a turisták.
Hogy mi lett belőle, nem tudom.

VT Man 2012.05.16. 11:30:05

@belekotty:
"Az államadósság meg igazából nem függ a forint árfolyamától ha forintban számolod."

Sajnos de, függ.
Valamelyik barom kormány (nem is tudom, emlékeim szerint az MSZP-rezsim) képes volt DEVIZÁBAN felvenni hiteleket!

Érted! Az adóbevételek talán euroban vannak? Az illetékbevételek talán euroban vannak? Vagy dollárban?

Akkor mi a fészkes fenéért vett fel az MSZP-kormány DEVIZA hitelt (államadósságra)?

gebsi42 2012.05.16. 11:35:09

@VT Man: "Akkor mi a fészkes fenéért vett fel az MSZP-kormány DEVIZA hitelt (államadósságra)? "

Azért mert máshonnan nem tudott. Az elmaradottabb országokban általános probléma a hitelezés fejletlensége. Már Széchenyi is "Hitel" címmel írt könyvet és próbálta a nagy magyarok fejébe lopni a világosságot.

Pártunk és kormányunk pedig most fáradhatatlanul dolgozik a még létező és hozzáférhető hitellehetőségek elűzésén és felszámolásán.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.16. 11:44:53

@Kandeláber: Ez egy 3 milliós ország.
Tavaly 3.850.000 KÜLFÖLDI turista látogatott ide, úgyhogy bejött az előrejelzés:)

Szinte az összes olasz, meg görög idejár nyaralni, mert jobb színvonalú, és olcsóbb szolgáltatást kap, mint otthon. Nyugat-Európából viszont nagyon kevesen jönnek, mert Albánia északi része meglehetősen szakadt, hasonló pl. Koszovóhoz. Emiatt aztán az egyszeri turista, aki kocsival jön ide, megijed, és hanyatt-homlok visszafordul a "biztonságos" Montenegróba.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.16. 11:50:33

@Kandeláber: A víz tisztaságával viszont - pont a sok turista miatt - néhol már gondok vannak. Durres-t pl. úgy kell elképzelni, mint az olasz Jesolo-t. 11 km hosszú szállodasor a homokos parton, ahol 5-15 szállodányi vastagságban van a milliónyi szálloda. Na, itt már erősen gondok vannak a víz tisztaságával, éppúgy, mint az olasz Jesolo-ban. Délen más a helyzet, ott a víz sokkal tisztább, és nincs is iszonyú tömeg, de drágább is valamivel. Viszont délen Saranda megint zsúfolt.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.16. 11:51:45

@Kandeláber: A víz tisztaságával viszont - pont a sok turista miatt - néhol már gondok vannak. Durres-t pl. úgy kell elképzelni, mint az olasz Jesolo-t. 11 km hosszú szállodasor a homokos parton, ahol 5-15 szállodányi vastagságban van a milliónyi szálloda. Na, itt már erősen gondok vannak a víz tisztaságával, éppúgy, mint az olasz Jesolo-ban. Délen más a helyzet, ott a víz sokkal tisztább, és nincs is iszonyú tömeg, de drágább is valamivel. Viszont délen Saranda megint zsúfolt.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.05.16. 11:53:15

@gebsi42: @VT Man:
No meg persze azért a devizás kamatszint is nagyon csábító volt, spekulálva az árfolyam erősödésére (tényleg, akkor talán mégsem lehettek annyira borúsak azok a kilátások...). Ezért aztán néhány barom (utólag persze könnyű okosnak lenni) önkormányzat képes volt DEVIZÁBAN felvenni a hiteleket, sőt, némelyik annyira hülye volt, hogy kötvényeket bocsátott ki DEVIZÁBAN. Nem is tudom, azoknak milyen vezetése volt... Mert azoknak biztosan euróban meg svájci frankban jött az apanázs meg a bevétel...

Egyébként meg külföldi szervezet nem fog tudni egy államnak forintban hitelt adni, ha megfeszül se. Az ő bevételeik ugyanis tényleg euróban meg dollárban vannak. Azért ne úgy képzeljük már el a nemzetközi hitelezéssel foglalkozó szervezeteket, hogy oda, mint a helyi bankfiókba bemész, és kívánságműsor van, hogy te miben szeretnél eladósodni... ja bocs, ez még helyben, kicsiben sincs így! Az állam örül, ha a lakosság felporszívózza a forintos kincstárjegyeket.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.16. 11:53:25

@Kandeláber: A víz tisztaságával viszont - pont a sok turista miatt - néhol már gondok vannak. Durres-t pl. úgy kell elképzelni, mint az olasz Jesolo-t. 11 km hosszú szállodasor a homokos parton, ahol 5-15 szállodányi vastagságban van a milliónyi szálloda. Na, itt már erősen gondok vannak a víz tisztaságával, éppúgy, mint az olasz Jesolo-ban. Délen más a helyzet, ott a víz sokkal tisztább, és nincs is iszonyú tömeg, de drágább is valamivel. Viszont délen Saranda megint zsúfolt.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.05.16. 11:56:10

@gebsi42: @VT Man:
No meg persze azért a devizás kamatszint is nagyon csábító volt, spekulálva az árfolyam erősödésére (tényleg, akkor talán mégsem lehettek annyira borúsak azok a kilátások...). Ezért aztán néhány barom (utólag persze könnyű okosnak lenni) önkormányzat képes volt DEVIZÁBAN felvenni a hiteleket, sőt, némelyik annyira hülye volt, hogy kötvényeket bocsátott ki DEVIZÁBAN. Nem is tudom, azoknak milyen vezetése volt... Mert azoknak biztosan euróban meg svájci frankban jött az apanázs meg a bevétel...

Egyébként meg külföldi szervezet nem fog tudni egy államnak forintban hitelt adni, ha megfeszül se. Az ő bevételeik ugyanis tényleg euróban meg dollárban vannak. Azért ne úgy képzeljük már el a nemzetközi hitelezéssel foglalkozó szervezeteket, hogy oda, mint a helyi bankfiókba bemész, és kívánságműsor van, hogy te miben szeretnél eladósodni... ja bocs, ez még helyben, kicsiben sincs így! Az állam örül, ha a lakosság felporszívózza a forintos kincstárjegyeket.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2012.05.16. 12:11:30

@gmower: "...Saját pénzük? Most akkor mi EU tag vagyunk vagy nem?..."
- Az eu pénze megnyugtatlak, nem a Magyar Állam befizetéseiből keletkezik. Ergó itt a nálunk sikeresebb/gazdagabb országok teszik össze nem mi.

A Fidesz mint szervezet aki védi a magyar nép/nemzet érdekeit. Ugyan hol élsz barátom szatyorban. Ezek eladnak minket majd kilóra rabszolgának, ha már nem hozzunk elég hasznot nekik. Ezek még talán gátlástalanabb tolvajok mint az előző kormány.

Figyeld csak meg szépen az állami termőföldeket, most még csak tartós bérletbe, de szépen nemsokára örökbe átjátsszák simácskáknak és egyéb börtön/lámpavas szökevény egyedeknek. Aztán majd jaj a mocskos EU miatt fel kell oldani a moratóriumot, és hopsz már el is adták osztrákoknak, németeknek, izraelieknek. Aki többet fizet. Így fogja a Fidesz eladni az országot, a rajta lakó jobbágyokkal együtt.

Nem védenek ezek a saját anyagi érdekeiken kívül semmit. Egy a lényeg mint Dagobert bácsi fürdeni akarnak a pénzben. Ha máshogy nem akkor majd el kell venni mindenkitől mindent, hogy megteljen az a medence aranyérmével.

Tudod a Fidesz támogatottsága a biztos pártszavazók között töretlen 3x% csak a biztos pártszavazók az ország 10-20 %-a. A másik fele bizonytalan az igazi kétharmad. De ezek az emberek előbb vagy utóbb el mennek szavazni, na persze nem tollal és papíron.

Kandeláber 2012.05.16. 12:15:07

@Jani haverja: Érdekes, hogy nálunk nem nagyon hirdetik, sőt nem igazán foglalkoznak az országgal.
Utóbbi azt is jelentheti, hogy valóban nincs ott probléma, mert a sajtó csak a botrányokon tud csámcsogni igazán.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.16. 12:34:52

@Kandeláber: Itt probléma nem sok van, amíg folyamatos fejlődés van, nagyon nagy botrányok nincsenek, addig mindenkinek vigyorra áll a szája itt, és ezt a politikusok is nagyon jól tudják. Tulajdonképpen itt két TÉNYLEGESEN konzervatívnak nevezhető (nem úgy, mint a Fidesz, KDNP, Jobbik, meg a többiek, mert azok csak álkonzervatívok) párt versenyez egymással, egyáltalán nem lennék elkeseredve, ha az ellenzék győzne legközelebb, de akkor sem, ha a jelenlegi brigád maradna. Persze itt az egyik pártot éppen szocialista pártnak hívják, de nagyon nem az:) Persze ez a két nagy párt egy kanál vízben meg tudná fojtani a másikat, de viszont ha TÉNYLEGESEN az ország érdekéről van szó, akkor az utolsó pillanatban mindig összefognak. Szóval elég stabil kis világocska lett ebből az országból mostanában. Az utóbbi időben azon röhögtem a legjobbat, amikor a svájci frank nagyon erősödött, és a Svájci Jegybank kénytelen volt már beavatkozni, azaz hozzákötni részlegesen a frank árfolyamát az Euro-hoz. Ekkor az Euro tovább gyengült, de már ugye nem a frankkal, hanem a dollárral szemben. Európában pedig két valuta erősödött az Euróval szemben, a norvég korona, és az albán lek:) Ez is jelez valamit. Persze van még bőven mit fejlődni, de legalább az irány és a tempó jónak mondható.

Kandeláber 2012.05.16. 13:00:33

@Jani haverja: Akkor ezért nem téma.
Persze, olvastam én annak idején gazdasági csodáról, például az íreket példaként állították elénk, aztán amikor összezuhantak, valahogy nem emlékeztek a magasztalásra a derék szakértő újságírók.
Lehet, hogy Albániát is felfedezik, cikksorozatokat írnak róla, de ez nem lenne jó ómen az országnak...

Virág et. 2012.05.16. 13:10:21

@Vidéki: Jogerős bírósági ítélet, te Isten barma! Azzal szerinted mit kell csinálni? Végrehajtani, vagy visszamenőleg módosítani - egyébként alkotmányellenesen - a jogszabályt?

Milyen választói akarat?

És végül: miért vagy ilyen istentelenül egyszerű és ostoba?

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.16. 13:23:27

@Kandeláber: Írogattak már cikkeket különbző helyeken Albániáról. Nagy általánosságban a nemzetközi megítélése jó. Persze sok újságíró nem érti meg ezt az országot, mert teljesen más pl. az emberek gondolkodásmódja, mint Európa többi részén, és éppen ezért ezek az újságírók bődületes hülyeségeket is képesek írni erről az országról.

Én azt szeretem benne gazdaságilag a legjobban, hogy ennek az országnak a lakosai az Enver Hoxha alatti nyomorban megtanultak magukról gondoskodni, és nem igénylik az állami gyámkodást. Ezért aztán az állam szerepe kicsi is, ennek következtében kevés az adóteher. Viszont nincsen feneketlen pénznyelő állami apparátus. Jelenleg ez az ország Európa leglibertáriusabb gazdasága, és ez nekem jó nagyon, mert én is ezt igénylem. Az meg csak ráadás, hogy az emberek is kedvesek, becsületesek, stb:)

Kandeláber 2012.05.16. 13:50:22

@Jani haverja: Huszonegynéhány éve láttam egy osztrák dokumentumfilmet az országról.
Leginkább az ragadott meg, hogy Tirana főutcáján öt perc alatt csak két autó haladt el.
Gondolom azóta márt ott is szennyezettebb a levegő.
Viszont abban igazad lehet, hogy ők, mivel mélyebbről indultak, jobban megbecsülik az életet.
Kíváncsi lennék, hogy ők eltakarították-e a régi funkcikat, ahogyan nálunk ez nem történt meg.

mohaa 2012.05.16. 13:54:51

Elkeserítő, hogy egy ilyen ember irányítja az ország gazdaságpolitikáját. Igazából nem nagyon lehet ehhez már mit szólni. (a dühöngésen kívül)

belekotty 2012.05.16. 15:33:44

@VT Man: "Akkor mi a fészkes fenéért vett fel az MSZP-kormány DEVIZA hitelt (államadósságra)? "
- hú bazz...1*ű vagy mint a faék. Azé bazz.. me a forintunkért nem adnak semmit.

Vidéki 2012.05.16. 18:53:08

@Jani haverja:

Ha Jani haverja ekkora nagy durva bunkó, mekkora bunkó lehet maga Jani?

Jani haverja ilyen érveléstől tartja magát értelmiséginek:

„Te agyalágyult. Ha vennéd a fáradtságot, és utánanéznél, az eredeti Portfoloós cikknek, akkor megtudnád, hogy miért nem szerepel benne Görögország. Azért te barom, mert még nem adott be hivatalos adatot a kormányváltás miatt.”

„ A cikkben egyébként benne van a Görögországra vonatkozó valószínűsített adat is (hogy megnyugodjál, rosszabb, mint a Magyarországi), de a grafikonon nem szerepel MERT MÉG NEM SZOLGÁLTATOTT HIVATALOS ADATOT!”

Milyen kár, hogy a grafikonon Vastagbőr nem szerepeltette gyönyörű oszlopdiagramjában legalább a valószínűsített Görögországra vonatkozó adatot.

Így az az egyszerű halandónak, aki csak az oszlopdiagramban gyönyörködik, olyan érzése támadhat, mint Ádámnak az „Ember Tragédiájában”:

Nincs a teremtésben vesztes, csak én!

Lehet, hogy ez nem véletlen, hanem vélet?

Viktus 2012.05.16. 20:05:47

@Vidéki:

Te mennyit keresel ezzel a pr melóval?

nagybarnamedve 2012.05.16. 20:17:38

KEDVESEIM!
Valakik megválasztották őket, ugye volt "fülke forradalom". A demokrácia már ilyen, de ez így van jól.
Sokan megtanulták és megtanulják, nincs a politikában fehér és fekete, csak a "szürke 256 árnyalata". A politikusnak minden szavát szűrve kell befogadni. Ne az alapján döntsünk, amit egymás fejére olvasnak. Nézzünk szét a saját kis világunkban, nálunk hogy is van ez, ezt megértjük és átlátjuk. A nagy politikában is ugyan ez van, csak sokkal nagyobbak a tétek.
Nem tetszett a régi szocialisták vezette sok hibával működő rendszer, itt az új "narancsos és keresztény és Magyar rendszer. Ez sem tetszik, ez sem jó? Akkor legközelebb amikor szavazni mégy az szerint szavazz ami neked jó és a gyerekeidnek. Persze mindenkinek más a szempontja és másra fog szavazni akkor! Így lesz sokszínű és kiegyensúlyozott a politika, akkor nem lesznek egyoldalú, önhatalmú, kontrol nélküli döntések, muszáj lesz nekik leülni egymással tárgyalni és egyezkedni. Nekem mint mezei állampolgárnak ekkor van esélyem egy jobb életre ebben az országban.

elprotector33 2012.05.16. 20:20:25

@Viktus: Munkaidőben ír általában,vagy éppen hazaérős időben. Esetleg mire bebaxik visszajön élvezkedni. Szerintem nem keres szarul. Lehet teljesítménybéres. Off-olásra fizetik..... (helyesírás passz...). Túlóra az túlóra nem? Ha itt volt, tudja bizonyítani.Hogy részegen vagy másképp?Ki tudja és kit érdekel? Felveszi a mézet és jól jár. Nagy tanító ő......

Kandabula 2012.05.16. 21:47:31

@nagybarnamedve: Te egy nagy, barna maci vagy. Egy meseállat. Olyan, mint az őzike, zsiráf, cica, nyuszi, rókakoma. meg az oroszlánkölyök. Neked sosem lesz esélyed jobb életre ebben az országban, ha így gondolkodsz.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.16. 23:15:17

@Vidéki: Látod te agyalágyult fidesznyik!
Saját magad érvelését döntöd romba!

Azért nincs te szerencsétlen idióta a vastagbőr által bemásolt grafikonon (ÉS NEM A VASTAGBŐR GRAFIKONJÁN!!!) a Görögországra vonatkozó adat, merthogy a grafikon csak a TÉNYEKET mutatja. Szerinted a becsült adat hogyan nézne ki ezen a grafikonon???
Idióta vagy kisfiam (tetejében fideszdroid, azaz fideszkommunista, én meg a kommunistákat nagyon útálom). Ülj le, egyes.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.16. 23:21:02

@nagybarnamedve: Az utolsó mondatodra reagálnék:
Szerintem Magyarországon még nagyon sok időnek kell eltelnie ahhoz, hogy felemelkedés legyen :(
Előtte (megítélésem szerint) lesz egy qrva kemény polgárháború, majd a romokból egy lassú felemelkedés:)
Ne nekem legyen igazam!
Csak sajnos valószínűsítem, hogy mégis csak nekem lesz igazam, és ez elszomorít nagyon, hiába már engem nem érint :(

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.16. 23:26:20

@Kandeláber: Most Tirana MINDEN utcájában napközben akkora dugó van, hogy azt magyar ember (feltéve, hogy még nem volt itt) el sem tudja képzelni. Viszont itt nincsen fideszes vezetésű BKK, meg egyéb, hanem van sok rendőr, aki - ha dugó keletkezik - pillanatok alatt beáll az adott kereszteződésbe, és a lámpát felülbírálva irányítja a forgalmat, hogy minél gyorsabban haladjon. Ja itt a rendőrt ezért fizetik és nem azért, hogy mindenféle büntetések bevételével a költségetésben keletkezett lyukakat foltozgassa.

Vidéki 2012.05.17. 09:18:37

@Jani haverja:

Kérdezed, mint aki most jött be először a hathúszassal Mucsáról:

„Szerinted a becsült adat hogyan nézne ki ezen a grafikonon???”

Láttam én már karón varjút.
Láttam olyan oszlopdiagramot is, ahol a becsült értéket is feltüntették, megcsillagozva, és a lábjegyzetben megjegyezték: becsült érték.

Ha Vastagbőr ezt a gyakorlatot követi, akkor az egyszerű halandó, aki csak az oszlopdiagramban gyönyörködik, nem azt látja, hogy Magyarország az utolsó, és nem támad olyan érzése, mint Ádámnak az „Ember Tragédiájában”:

Nincs a teremtésben vesztes, csak én!

Ironfist 2012.05.17. 09:27:47

Kipucoltam a sütiket az operából, hogy ne menjen úgy, mint egy köszvényes nyugdíjas, és láttam, hogy ez a blog.hu-s letiltásokat is törölte. Kéjes vigyorral az arcomon töröltem mindazokat újra, roppant felemelő volt Vidéki faszságait újra eltűntetni. Bár az életben is ilyen egyszerű volna a hozzá hasonló férgek eltaposása. :D

Vidéki 2012.05.17. 09:30:00

@Jani haverja:

Írod: „Szerintem Magyarországon még nagyon sok időnek kell eltelnie ahhoz, hogy felemelkedés legyen :(
Előtte (megítélésem szerint) lesz egy qrva kemény polgárháború, majd a romokból egy lassú felemelkedés..)”

Ez az, ami neked onnan Tiranából nagyon tetszene:

„egy qrva kemény polgárháború, majd a romok”.

Ezért emeled a háborús propaganda szintjére gyűlöletfröcsögéseidet, alantas uszításaidat, alaptalan mocskolódásaidat.

Kinek áll ez érdekében?

Nekünk, akik nem Tiranában élünk, nem érdekünk a polgárháború, az ország romba döntése!

Te inkább hanyagolj el bennünket és uszítsál új hazádban Albániában.

Uszítsd inkább az albánokat az albánokra!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.17. 11:04:29

@Vidéki: Utoljára írom:
1./ NEM A VASTAGBŐR KÉSZÍTETTE A GRAFIKONT! Olyantól vette át, aki viszont úgy döntött, hogy csak a tényeket közli.
2./ Szerinted nagyon nagy vigasz a Fidesz elqrásaira, hogy Magyarország nem az utolsó, hanem csak az utolsó előtti???

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.17. 11:15:20

@Vidéki: Én nem uszítok senkit semmire, ellentétben veled, és nagyfőnököddel Viktorral. Ugyanis ő osztotta tökéletesen ketté az országot fideszesekre és nem fideszesekre.

Ellentétben veled, nekem a történelem nem csak a magyarok mindenkori dicső tetteiről szól, hanem arról is, hogy a magyarok, és a világ más népei mikor, milyen hibákat követtek el, ugyanis ebből TANULNI lehet. A történelem ugyanis ismétli önmagát, még ha nem is mindig tökéletesen.

Amit most a főnököd csinál politikát, annak egyenes következménye egy gazdasági bukás, valamint egy polgárháború. Eddig legalábbis BÁRMELY országban BÁRMELY korban hasonló szituációknak ez lett a következménye, ezáltal valószínűsíthető, hogy a csuti focista sem jár másképp. Csak az a baj, hogy amíg a csuti focista, és a brancsa meg is érdemelné, addig a magyar lakosság túlnyomó része nem!

Hidd el, nagyon békés ember vagyok, ezért is költöztem el többek között Magyarországról. Ettől függetlenül a szabadidőm egy részét arra használom, hogy megpróbáljak segíteni az országon, maradtak ott rokonaim-barátaim szép számmal. És - veled ellentétben - én nem érdekből, és nem anyagi juttatásért kommentelek.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.17. 11:19:32

@Zsoo: Az általad belinkelt cikk elejét idézve:
"Az első negyedévben csökkent az államadósság, ami a forint első negyedéves jó formájának köszönhető, miközben több hitelt vett fel az ország, mint amennyit visszafizetett. Ezzel 80 százalék alá került az adósságszint."

Ebből világosan látszik, hogy a forint árfolyama erősen befolyásolja az államadósság mértékét.
Ebből pedig az következik, hogy ha nem a dilettáns Matolcsy lenne a döntéshozó, hanem egy értelmes ember, akkor a forint (meg a gazdaság is) esetleg szárnyalhatna (szárnyalhatott volna), aminek következtében az államadósság például a nyugdíjpénzek ellopása nélkül is csökkent volna.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.05.17. 11:32:25

Nesztek pupápok, a kezembe került a matolcsy-univerzum szerinti statisztika, ugye így mindjárt jobb? :DDD

www.kepfeltoltes.hu/view/120517/stat_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Vidéki 2012.05.17. 12:28:26

@Jani haverja:

Írod:
„Én nem uszítok senkit semmire”.

Írtad nem sokkal korábban:
„Szerintem Magyarországon még nagyon sok időnek kell eltelnie ahhoz, hogy felemelkedés legyen :(
Előtte (megítélésem szerint) lesz egy qrva kemény polgárháború, majd a romokból egy lassú felemelkedés..)”
Ez az, ami neked onnan Tiranából nagyon tetszene: „egy qrva kemény polgárháború, majd a romok”.

Ezért emeled a háborús propaganda szintjére gyűlöletfröcsögéseidet, alantas uszításaidat, alaptalan mocskolódásaidat.

Sok hozzád hasonló perverz alak él minden országban, akik élvezik a zűrzavar által teremtett lehetőségeket, amikor következmények nélkül kiélhetik gyilkos vágyaikat és rablási ösztöneiket.

Ha újra történelmi lehetőség adódna számukra, önként jelentkeznének gázkamrák,
kínzókamrák működtetésére, kivégzőosztagokban és megsemmisítő táborokban élvezettel vállalnának munkát.

Te és eszmetársaid Magyarországon szeretnének ilyen helyzetet előidézni.

Te aki Albániában élsz, nem akarsz az albánok között polgárháborút kirobbantani, csak a magyarok között.

Valószínűleg azért tartózkodsz az albán polgárháború szításától, mert az albánok nem annyira toleránsak, mint a magyarok.

Első polgárháború szítási próbálkozásaid után úgy fenékbe rúgnának, hogy

„Zúgva szállnál, mint a győzelmi zászló.”

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.17. 12:36:47

@Vidéki: Úgy látom reménytelen vagy, valószínűleg jól megfizetik ezt neked.

Az, hogy valaki előre valószínűsít egy polgárháborút, az nem jelenti azt, hogy szeretné, azt meg végképp nem, hogy minderre még uszít is.

Szövegértésből egyes.

"Valószínűleg azért tartózkodsz az albán polgárháború szításától, mert az albánok nem annyira toleránsak, mint a magyarok."

Ebben igazad van, mármint abban, hogy az albánok kevésbé toleránsak. Itt a Viktorodat, meg a komplett brancsát már rég agyonlőtték volna. Éppen ezért nem is mernek az itteni politikusok ekkora szemétségeket, és baromságokat csinálni, de még ígérni sem. Sem a kormányzópárt, sem az ellenzék.

Vidéki 2012.05.17. 12:39:44

@Jani haverja:

Írod: „ezért is költöztem el többek között Magyarországról. Ettől függetlenül a szabadidőm egy részét arra használom, hogy megpróbáljak segíteni az országon,”

Tudod mit?

Ha ilyen alantas propagandával próbálsz (Albániából) segíteni, akkor inkább ne segíts.

Egy professzornak egy egyetemen egy túlzottan segítőkész ügyetlen munkatárs segíteni akart abban, hogy előadás után felvegye a kabátját.

A professzor leintette:

„Hagyja kolléga úr! Egyedül is elég nehéz!”

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.17. 12:48:18

@Vidéki: "Sok hozzád hasonló perverz alak él minden országban, akik élvezik a zűrzavar által teremtett lehetőségeket, amikor következmények nélkül kiélhetik gyilkos vágyaikat és rablási ösztöneiket.

Ha újra történelmi lehetőség adódna számukra, önként jelentkeznének gázkamrák,
kínzókamrák működtetésére, kivégzőosztagokban és megsemmisítő táborokban élvezettel vállalnának munkát."

Na látod ebben tévedtél a legnagyobbat. Nekem az összes felmenőm éppen úgy utálta a nyilasokat, mint a kommunistákat, és egyéb kollektivista söpredéket. Én így nevelkedtem, és tartom is magam ehhez. Az egyik rokonomat pl. nemesi származása ellenére elvitték a nyilasok Auschwitzba, mert nem engedett nyilasgyűlést a faluban (ő volt a bíró a faluban). Ezt még megúszta, hazament, megint megválasztották a faluban bírónak. Majd akkor meg a kommunisták kezdtek el szervezkedni. Ezt sem nagyon pártolta. Ennek Szibéria lett a következménye, ahonnan már nem jött haza...

Úgyhogy itt ezen a fórumon nem én vagyok az az ember, aki boldogan jelentkezne gázkamrák működtetésére, vagy bármi egyéb módon bármilyen diktatúra kiszolgálására. Az ilyen ember TE vagy, csak te gyáva is vagy, úgyhogy inkább sunyi módon szolgálod az éppen aktuális diktatúrát. Mivel most még nincsen teljes diktatúra Magyarországon, ezért most csak bérkommentelgetsz. Később viszont lehet belőled olyan is, aki összeírja azokat, akiket el kell vinni átnevelőtáborba. Szép karrierlehetőség elé nézel, gratula. :(

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.17. 12:50:46

@Vidéki: Mivel Magyarországon még nem vezettétek be kínai mintára az internet cenzúrázását, úgyhogy nem te fogod eldönteni azt, hogy én milyen magyar fórumban, blogban, bármi egyébben fejtem ki a - veled ellentétben - ŐSZINTE véleményemet.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.17. 12:53:25

@Vidéki: Ja, és ha téged éppen bánt a véleményem ezen a fórumon, megvan a "szűrés" feliratú lehetőség itt, nyugodtan használd, azaz nyugodtan szűrjed a kommentjeimet. Nem fogok megsértődni.

Nem rendhagyó dolog itt a szűrést használni, téged is szűrnek sokan :)

Vidéki 2012.05.17. 14:14:42

@Jani haverja:

Írod: " fejtem ki a - veled ellentétben - ŐSZINTE véleményemet..

"Az Ösz inte,

Légy Őszinte,

Mert Ő szinte

Őszinte"

Te csak szinte Őszínte vagy.

Valójában egy durva alantas mocskolódó elvakult propagandista.

Ironfist 2012.05.17. 14:31:32

@Jani haverja:
"Nem rendhagyó dolog itt a szűrést használni, téged is szűrnek sokan :)"

Nem elegen. Látom, téged is leárntott irdatlan mélységekbe ez a hazaáruló fattyú, mert már személyeskedsz is vele. Az hagyján, hogy másoknak az érekében tételesen cáfolod a sok faszságot, és hazugságot, amit összehord terelés/propaganda címén, de ne feledd, hülyékkel vitatkozni nem érdemes, mert lehúznak a szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. Vidéki most téged lehúzott az ő szintjére.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.17. 19:35:08

@Vidéki: Hát arról vitatkoznék, hogy kettőnk közül melyik a propagandista :)

Főleg a fizetett :)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.17. 19:35:41

@Ironfist: Igazad van. Én is gyarló ember vagyok

BPO654 2012.05.17. 23:17:31

@csizsikpizsik - pique takarodj!:
Na akkor tegyük mááááá rendbe ezt a Bajnai dolgot. A másik topikban BádogBarom (ironfist) és Jani... nick rámtámadt, h B Gordon kormánya milyen jó volt és h Én egy mekkora genny vagyok h szidom. Nos akkor egy objektív összefoglalást idetálalnék B Gordonka kormányának munkájáról:

hu.wikipedia.org/wiki/Bajnai-korm%C3%A1ny

Tele van megszorításokkal, pl a nyuggerektől is levett meg a családoktól, de azért jó volt ugye? Most is megszorítások vannak de most szidjuk mert most nem maszopos a miniszterelnök. Ez a kettős mérce amit nagyon szeretnek alkalmazni a szadesz-maszop oldalon. És most hazajött ugatni egy kicsit.
"ne hazudjunk a népnek ne csapjuk be őket" meg ilyeneket mond. Oké. Akkor remélem 2014ben senki sem fog 13.14 ...121. havi nyugdíjat ígérgetni.....:D

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.18. 00:10:08

@BPO654: Nem nekem írtad, de azért engedelmeddel válaszolok:
Nekem az alapvető nézetem az, hogy minél kisebb az állam, annál jobb az átlagembernek.

Igen, én megszorításpárti vagyok a magyar helyzetet tekintve. Na nem adóemelés párti, hanem kiadáscsökkentés párti. Szerintem Magyarország elég előkelő helyet foglal el a világon az állami újraelosztást tekintve. Most nem Észak-Koreára, meg Kubára gondoltam...

Nekem az alapelvem az, hogy az államnak egyetlen feladata van, éspedig a REND fenntartása, azaz hogy például ne raboljanak ki, ne erőszakolják meg a feleségemet, ne csapjanak be a boltban, valamint az üzleti életben, stb. Ehhez erős rendőrségre, ügyészségre, FÜGGETLEN bíróságokra, stb. van szükség. A többit megoldja a piac nézetem szerint, és mennél jobban beleüti az orrát az állam ezekbe a dolgokba, annál nagyobb baj lesz. Igen, az USA-ban is, és Németországban is színtisztán látszik, hogy egy gazdasági válságot az állam, azaz a politikusi réteg akart megoldani - sikertelenül (legalábbis kevésbé sikeresen, mint amennyire lehetett volna a semmittevéssel:)). Egyébként ezt a válságot sem az amerikai bankok okozták, hanem a Bush-féle kormányzat, aki bátorította a bankokat többek között arra, hogy a munkanélküli is vehessen fel pl. jelzáloghitelt.
De ezt egy átlag magyar embernek hiába magyarázom. Az átlag magyar ingyen akar élni. Majd az ÁLLAM megoldja, hogy hogyan...
Nekem soha nem kellett az államtól semmilyen támogatás, és nem is fog kelleni (ellenben befizettem adóként 20 év alatt annyit a magyar államnak, mint 10 magyar átlagpolgár együttesen ugyanennyi idő alatt:(). Tudom, én is kerülhetek bajba az életben, de ezt is meg tudom oldani SAJÁT MAGAM! Vannak barátaim, vannak bankok, akik hisznek az üzleti koncepcióimban (na nem Magyarországon, ahol a Fidesz eljátszotta helyettem is a maradék hitelességet), stb. És ha véletlenül totálisan tönkremennék családostól, akkor is van kismilliónyi ÖNKÉNTES segélyszervezet, akihez fordulhatnék. Nekem nem kell ingyenes egészségügyi ellátás, a gyerekem után családi pótlék, adókedvezmény, ingyenes oktatás stb. Sőt, nekem nem kell állami nyugdíj sem. Nekem csak egy kérésem van: Hagyjanak engem nyugodtan élni, és dolgozni!!! És ebből a szempontból Albánia sokkal jobb, mint Magyarország. Meg lehet nézni: Itt egy átlag minisztérium akkora, mint Magyarországon egy nagyobbfajta családi ház. Ja, a Belügyminisztérium nem!!! Ebből következik, hogy kevés a léhűtő, vagy felesleges munkát végző bürokrata, ergo kicsik az adóterhek is. És e nekem jó, nem tökéletes világ, rengeteg dologgal nem értek egyet itt, de össze sem lehet hasonlítani a magyar életminőséggel ezt.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.18. 00:28:38

@Jani haverja: Kis kiegészítés: Jónéhány hónapja találkoztunk egy itteni követségi munkatárssal, és beszélgettünk. Felajánlotta az itteni magyar nagykövetség segítségét bármiben, ha véletlenül ebben az "idegen" országban bajba kerülnénk. Tényleg nagyon rendes volt az illető, úgyhogy nem akartam megsérteni azzal, hogy az én logikám szerint ha mi itt bajba kerülnénk (baleset, betegség, anyagi gondok, stb.) kb. az utolsóként jutna eszembe az, hogy az itteni magyar nagykövetség segítségét vegyem igénybe. Pedig tényleg nagyon rendes volt az illető, és látszott rajta, hogy tényleg segíteni akar. Csak hát nekem meggyőződésem az, hogy az ÁLLAM a legrosszabb hatásfokkal működő dolog, a rendfenntartásnál is igaz ez, csak abban sajnos nem tudok működő alternatívát.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.18. 09:27:23

@BPO654: Nézd ha a Fidesz bármiféle kiadáscsökkentésbe fogna a szám azonnal kisebb lenne. De kb. arról szólt a 2010-2012 hogy minden mocskot (BKV/MÁV/lopás/csalás) érintetlenül hagyunk/mélyebbre süllyedünk benne, az adórendszert fejbe durrantjuk aztán a lyukat próbáljuk befoltozni (természetesen csakis az adófizető, másokat eltartó rétegtől várunk áldozatot, na ná, ki mástól?) a hullát meg békemeneten megünnepeltetni igyekszünk a nyugger-segélyes réteggel akik zsigerileg hajlamosak azt tenni amit fentről elvárnak tőlük. Ja és még a szájuk is hatalmas, holott az egyetlen eredményük a tripla leminősítés.

Vidéki 2012.05.18. 09:52:11

@Jani haverja:

Téveszméid tipikus szadeszes téveszmék az éjjelőr államról és az állítólag tökéletesen működő piaci automatizmusokról, amelyek maguktól mindent megoldanak.

Írod: „A többit megoldja a piac nézetem szerint, és mennél jobban beleüti az orrát az állam ezekbe a dolgokba, annál nagyobb baj lesz.”

Roosevelt elnök az USA-ban, csaknem 80 éve már túljutott a vadkapitalisták ósdi felfogásán.

A múlt században bekövetkezett hatalmas gazdasági válság idején ő és kreatív csapata kemény harcot vívtak a társadalmi stabilitás megőrzése érdekében. Ezt sikerült a demokratikus államforma fenntartásával az USA-ban megvalósítania.

Felismerték, hogy a "piaci automatizmusok" önmagukban nem képesek biztosítani a társadalom stabilitását.

Csaknem 80 évvel ezelőtt a hatalmas gazdasági világválság idején a gondolkodó elmék számára sok minden megvilágosodott.
Világosan bebizonyosodott akkoriban, hogy a „piaci automatizmusok” nem képesek biztosítani a kapitalista, demokratikus berendezkedésű társadalom stabilitását.

A fejlődés trendvonalát a „piaci automatizmus”, csak hatalmas lengésekkel és az ezzel járó hatalmas feszültségekkel képes csak követni.

Jelentős állami szerepvállalás nélkül úgy működik, mint egy rosszul tervezett szabályozó.

Ismeretes, milyen hatalmas állami beruházásokkal (például a Tenessee völgyben) próbálta Roosevelt elnök ösztönözni a gazdaság gyógyulását.

Roosevelt a piac kudarcaira hivatkozva konszolidálta a bankrendszert (is) hatalmas méretű állami beavatkozással.

Akkor ezt a bankárok jó néven vették.

Később, mikor a helyzet konszolidálódott, dühödten támadták az állami beavatkozást.

Roosevelt erre reagálva mondott egy példázatot:

Egy jól öltözött cilinderes úr beleesett a vízbe és fuldokolt.

Egy életmentő kimentette.

Később a jól öltözött cilinderes úr hibáztatta az életmentőt, mert cilindere odaveszett.

Ironfist 2012.05.18. 10:00:19

@BPO654:
Na remek, ez a pöcs is kitört a tiltásból - ez van, ha az ember törli a cookie-kat...
Most erre válaszolok, mert olvastam, utána megint mész a tiltottak sötét csoportjába. Egyébként a stílusod nagyban emlékeztet a kétszeresen kibannolt, idióta hoplitáéra.

Na tehát:
"rámtámadt, h B Gordon kormánya milyen jó volt és h Én egy mekkora genny vagyok h szidom."

Na igen, tudod aki kiadáscsökkentést csinál, és elkezdi rendbetenni az államot, az jó, egy ilyen helyzetben. Kedvenc Viktorkádnak is ezt kéne tennie, ahelyett, hogy a költekezést fokozza, és az adók emelésével (ami persze még mindig nem megszorítás, hanem csak izgalmas, új, unortodox megoldás) próbálja befoltozni a hiányt.

"Ez a kettős mérce amit nagyon szeretnek alkalmazni a szadesz-maszop oldalon. És most hazajött ugatni egy kicsit."

Elképesztően gusztustalan vagy. Kettős mércével vádolni BÁRKIT, a fidesz oldaláról? Undorító ez az álszentség.

"Akkor remélem 2014ben senki sem fog 13.14 ...121. havi nyugdíjat ígérgetni.....:"

Más szóval senki nem követi Orbán példáját? Na, ebben egyetértünk, én is remélem, hogy soha többé nem lesz ilyen (pláne ő) a miniszterelnök.

" A másik topikban BádogBarom (ironfist) és Jani... nick rámtámadt"

Lám, végső érv a fideszes oldalról, ha nem tud mit felhozni (érveket eddig se tudott mondjuk...), akkor a névvel gúnyolódik. Gratulálok barátocskám... Megmutattad, milyen ember vagy. Vagyis... "ember", ugyebár...

És persze, megint mész Vidéki mellé a süllyesztőbe. Kiérdemelted :)

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.05.18. 10:10:38

@BPO654:
Ineg, mert megszorítás és megszorítás között is van különbség. A megszorítás soha nem kellemes (legfeljebb annak örül az ember, ha ő kimaradt belőle), de lehet több ésszel csinálni, és nem megmagyarázni jobbagyféltekés baromsággal, hogy hát lehet, hogy szar az egész, nade milyen kurva kreatív, ugye!

Igen, faszombamár a kurva ötletelgetésükkel és arroganciájukkal, hogy még én vagyok a szemét, mert szarnak látom a szart, és nem aranynak! Az én kurva anyámat, tényleg! Már ott tartok, hogy szorítsanak meg, és inkább legyen 30% az ÁFA, 18% az SZJA (és maradhat tőlem egykulcsos is, ha nekik erre áll fel, bár az igazságosságáról soha nem fognak meggyőzni!), aztán hagyjuk már békén a picsába egymást! Legalább akkor legalább nem kéne ilyen 10-20 milliárdos csip-csup szarokkal borzolni az emberek idegeit nap mint nap, amiknek a beszedése elviszi az adóbevételt! Rögtön nem kéne megmagyarázni például, hogy nem kell annyit feleslegesen pofázni a telefonban, és akkor nem lesz magas a telefonadó! Kikényszerített minimálbéremeléstől, amiből a munkavállaló egyetlen forintot nem lát, csak az adóbevételeket növeli, és utána az a magyarázat, hogy úgyis csak az eltitkolt jövedelmeket szedték így be, úgyhogy pofa be, attól ne hányjam el magam?!

A kettős mércéről meg azt hiszem "A mi komcsink jó komcsi!" és "A mi oligarchánk jó oligarcha, de még inkább nem is létezik!" felkiáltásokkal üzemelő párt azt hiszem a legjobb lenne, ha mélyen hallgatna...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.05.18. 10:37:50

@BPO654:
Bajnairól meg annyit, hogy ő sem volt tökéletes (miért is lett volna az, hiszen emberből van), de sokkal józanabb ember benyomását keltette, már eleve azzal, hogy minden kommunikációs trükk ellenére sem éreztem soha az ő kormánya alatt, hogy a politikus felsővezetés ilyen végtelenül ostobának tart, hogy ennyire lenéz, mint a mostaniaknál! Igen, képzeld el, néha ez is elég egy pozitívabb megítéléshez, véleményhez.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.18. 10:57:13

@Vidéki: Jól írod Vidéki! Roosevelt volt az az amerikai elnök, aki gazdaságilag az egyik legtöbbet ártotta Amerikának. Meg lehet nézni az előtte lévő amerikai gazdasági fejlődés átlagát, meg az utána lévőt. Roosevelt ültette el a populizmust az amerikai fejekben, meg az államtól való csodavárást, persze az amerikaiak szemszögéből nézve szerencsére nem olyan sikeresen, mint Magyarországon Kádár János.

Mégis hogyan gondolod azt, hogy amit komoly üzletemberek (akiknek egyébként a pénzzel való sáfárkodás a szakmájuk, és a SAJÁT pénzüket kockáztatják!) nem tudnak megoldani (pl. ne alakuljon ki válság soha), azt mindenféle szakképzetlen politikus majd megoldja??? Tetejében a politikus NEM A SAJÁT pénzével sáfárkodik, nincsen érdekelve abban, hogy azt a pénzt a lehető legjobban használja.

A politikus egy dologhoz ért: Tud hatni a tömegekre (ezért választják meg). A gazdasághoz pedig a legtöbb politikus egyáltalán nem ért (lásd a Viktorod, aki még be is vallotta ezt többször is), vagy ha ért, akkor sem a józan ész szerint irányítja a gazdaságot, hanem a pillanatnyi politikai érdeke szerint. Nagy különbség!!!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.18. 11:10:44

@Vidéki: Ezen meg azóta is hangosan röhögök:

"Akkor ezt a bankárok jó néven vették."

Szerinted ki az a hülye, aki nem veszi jó néven, hogy ajándék pénzt kap???

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.18. 11:31:10

@Ironfist: Én is gondolkodtam rajta már, hogy szűrjem Vidékit, meg BPO654-et, meg még néhányat, de Vidéki legutóbbi írása olyan szórakoztatóra sikerült, hogy úgy döntöttem, mégsem szűröm őket, hátha legközelebb is megajándékoznak vidám pillanatokkal.

Úgy látszik olyan vitába ment bele velem, amire nem készítették fel előre a pártközpontban :)

Vidéki 2012.05.18. 12:30:30

@Jani haverja:

Mi történt néhány évvel ezelőtt, mikor a hatalmas amerikai jelzálog hitelezési buborék kipukkadt és hatalmas pénzpiaci válság keletkezett?

A piaci automatizmusok képesek voltak-e korrigálni?

Az államnak kellett beavatkozni a még nagyobb baj elhárítása érdekében, ami nem két fillérbe került, hanem ezer milliárd dollár feletti hatalmas összegbe.

Akkor terjedt el amerikában a mondás:

A nyereséget (a bankok) privatizálják, a veszteséget "szocializálják:

Ez neked piaci automatizmus?

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.18. 13:00:43

@Vidéki: Nem ez nem piaci automatizmus. Ez állami beavatkozás. Ennek köszönhető, hogy a világ még mindig nem lábalt ki a válságból. Merthogy mindenhol beavatkoztak a kormányok, és csak rontottak a helyzeten.

Egyre szórakoztatóbb olvasni téged :)

BPO654 2012.05.19. 13:56:06

A fenti hsz.-kből látszik h tényleg kár volt bezárni a Lipótot. Minden debil szabadon mászkál.... .:D

Jó gazdpol; tehát 2002-ben 53%-on adta át O V az országot 2010-ben B G 83%-kal adta vissza. Ez tényleg jó gazd politika, és akik még ezután is arról pofáznak h ez tényleg jó, azokra csak azt lehet mondani h barmok, hülyék, debilek és idióták akkor is ha argo.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.19. 15:55:48

@BPO654: Senki sem írta, hogy jó volt a Meggyesí-Gurcsány kormányzás!

Szövegértésből egyes, ülj le!

Ettől függetlenül egy még dilettánsabb kormányzás még rosszabb.

Ha Matolcsy nem lopta volna el a magánnyugdíjpénztárakban lévő pénzt, és nem emelte volna meg brutálisan az adóterheket, hány %-on is állna az államadósság???

Logikából, és matematikából is egyes. Ülj le!

Kandabula 2012.05.19. 19:47:18

Akárhogy is keverjük, a lényeg, hogy Orbán pár év alatt a haverjaival valamiféle "történelmi" felső-osztályt akar létrehozni, az ár nem számít. Olyan gazdasági hatalommal rendelkező vékony réteget, ami bármely változásokat kibír, amire mindig számíthat, ami keresztbe tehet bármely más irányú kísérletnek. A nép sem számít. A bizonyítottan rossz döntések szem számítanak. Magyarország nemzetközi elszigetelődése sem számít. A kitelepülési jelzések sem számítanak. Itten teljesen felesleges az elmúlt "nyócévvel" foglalkozni, mert az sem számít, legfeljebb a demagóg halandzsa szintjén. Itt csak a társadalom totális lerohanása számít. Állandó félelem gerjesztése a bizonytalan jövő miatt, a kiszolgáltatottság társadalmi "erővé" válása. A kuss. No, az számít.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.19. 21:49:25

@Kandabula: Tökéletesen igazad van. Orbánnak az a célja, hogy MINDENKI függjön az államtól, ill. az államot irányítóktól. És ebből ne lehessen kilépni könnyen. Azaz szinte röghözkötöttség. Na, nekem ebből lett elegem. Tulajdonképpen már a Gyurcsány mondása alapján "megvilágosodtam", hogy "el lehet innen menni", én meg is fogadtam ezt a mondatát, el is kezdtem szervezni a családdal való kiköltözésemet, mert láttam, hogy Magyarország a közeljövőben nagyon nem a fellendülés országa lesz. Az én életem pedig véges. Most még talán esélyem van megkeresni a nyugdíjamat egy másik országban.
Aztán kijöttünk ide, és rádöbbentem, hogy egy totális marha vagyok. Miért nem léptem meg ezt 10-20 évvel ezelőtt? Életem végéig vádolni fogom magam ezért. Csak az a baj, hogy amit én meg tudtam lépni a családommal együtt, azt nem mindenki tudja meglépni. Nagyon sokan különböző okok miatt nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem tudnák elhagyni Magyarországot. Meg egyébként is: Miért is kellene egy bűnöző kisebbség miatt minden becsületes embernek elhagyni a saját hazáját? És a bűnöző kisebbség alatt nem a cigányokat, zsidókat, stb. értettem.

Kandabula 2012.05.20. 00:17:38

@Jani haverja: az emberek még mindig nem látják a lényeget. Nézd vissza a korábbi kommenteket. A dolog még sokak számára nem világos. Vagy azért, mert benne vannak a buliban, vagy mert szűk-látókörűek, vagy egyszerűen hülyék. Orbán egy rendkívül tehetséges ember. Úgy játszik a bandájával, ahogy csak akar. Lefizette és megrémítette őket. De nem veszik észre, hogy az igazi buli rajtuk kívül szerveződik, ők (gyakorlatilag a képviselők) már le vannak gyalulva. Már kevesebben lehetnek, még elkötelezettebb seggnyalással.

Kandabula 2012.05.20. 00:30:35

Másképp fogalmazok: az igazi buliban kizárólag egy szűk csoport vehet részt. Ez nem is a parlamenti képviselők, ők csak bábok, akik most örömködnek a búsás fizetésük miatt. Úgy lesznek elejtve, ahogy illik.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.20. 07:35:42

@Kandabula: Ezzel, meg az előző kommenteddel is teljesen egyetértek.

Egy kiegészítést fűznék hozzá: A politikai elit MINDEN ORSZÁGBAN lop, azaz a saját érdekében többhöz jut a közösből, mint más. Ez sajnos kikerülhetetlen itt is, Németországban is, az USA-ban is, stb. De nem mindegy, hogy MENNYIT, és HOGYAN (mekkora kárt okozva ezzel a többinek). A "mennyit"-et gondolom senkinek sem kell magyaráznom, inkább a "hogyan"-ra hozok fel egy példát: Ha a buszon a zsebtolvaj kivesz a zsebemből 10.000 Ft-ot, akkor ugye ő ennyivel lett gazdagabb, én meg ennyivel szegényebb, valamint egy kicsit bizalmatlanabb, és jobban fogok vigyázni az értékeimre legközelebb, ez világos. Ha viszont addig, amíg én a buszon ülök, a betörő betör a házamba, és elvisz onnan 10.000 Ft-ot, akkor ő ugyanúgy 10.000 Ft-tal lesz gazdagabb, mint az előző példában a zsebtolvaj, én viszont sokkal szegényebb leszek, mivel nem csak a 10.000 Ft-om tűnt el, hanem még a szétbarmolt bejárati ajtómat is meg kell javítani. Ha pedig a feleségemmel, és a gyerekemmel sétálok az utcán, és jön a rabló, és fenyegetés, esetleg fizikai erőszak, stb. hatására adom oda a 10.000 Ft-ot, akkor lehet, hogy (főleg) a gyerekemnek, valamint a feleségemnek és nekem olyan lelki kárt okoz, amit lehet, hogy soha nem lehet orvosolni. Mindhárom esetben 10.000 Ft-ról van szó, csak nem mindegy, hogy milyen károkozással érte el ezt a hasznot az illető bűnöző.
Tulajdonképpen a "hogyan"-ban ennyi a különbség az országok politikai elitjei között. És sajnos Magyarországon jelenleg nem zsebtolvajlás van.

röhögő 2012.05.20. 19:40:24

@Zsoo: Akkor fasznak jössz a forint árfolyammal?

röhögő 2012.05.20. 19:46:26

@Zsoo: "A Forint erősödéséből fakadóan pár százalékot csökkent az á.adósság." - Nem te írtad te fasz?

süti beállítások módosítása