Skip to content


       Szűrés lista

Így születnek az ötletek Matolcsy fejében

Matolcsy sorozata a Heti Válaszban egyszerűen csodálatos, még mindig nem tudom elhinni, hogy ezt ő írja, nem pedig mondjuk Bödöcs a Showder klubból.

A legfrissebb írásából például kiderül, hogy születnek azok az isteni, soha-sehol meg nem írt unortodox ötletek:
"Minden új egy megoldhatatlannak látszó problémából születik, keményen dolgozunk, de megrekedünk, szinte már feladjuk, majd hirtelen megvilágosodunk: jön a megoldás. Az új ötlet jó hangulatban jön, kémiai reakciók révén agyunk jobb féltekéje működésbe lendül, majd megszületik a felismerés. Ellazult állapotban jöhet csak az új ötlet, nem logikus gondolkodásból: görcsölve nem megy. Eltérő területek összekapcsolásából ugrik elő az új, a terület szakértői helyett kívülről érkezők friss látásmódja kell a sikerhez."

Mostanában egyre durvábban lazulhat el Matolcsy, legalábbis az ötletekből, és a trükkök százaiból másra nem igazán tudok gondolni.

"2010-ben egy reménytelennek látszó helyzetet örököltünk, sokan már majdnem feladták, de a nemzet boldogságindexe a csúcson volt, támogatta a politikai megújulást, ezért megtaláltuk a kreatív megoldásokat. Ha a régi megszorító politikát folytatjuk, akkor a bipoláris nemzet azonnal depresszióba süllyed: nem jöttek volna az új ötletek. Kívülről jöttünk, a gazdasági problémákat a nemzeti közösség felől néztük, nem a régi recepteket bújtuk. Lehet, hogy nem tűnt logikusnak, biztos, hogy eltért a hagyományostól, de új volt, és ma már kimondhatjuk: működik. A régi máshol sem működött: 27 EU-kormányból már 16 megbukott a régi receptek miatt."

tumblr_m42rjt0pvE1rrf4f6o1_400.jpgSoha ennyire még nem volt biztos, hogy az új ötleteket nem működnek, sikerült két hosszú, keserves év alatt visszajutnunk 2010-be, újra indulhat minden előröl, természetesen lemezt nem cseréltek, így továbbra is harsog a sikerpropaganda, a "nem megszorítás", csakhogy már egyre nehezebben megy annak sulykolása, hogy nem az emberekkel fizettetjük meg a válságot.
Telefonadó, tranzakciós adó - a telekomcégeket és a bankokat jól megszívatták, hogy ők lesznek az adóalany, de attól még mindenki biztos lehet, hogy mi fogjuk fizetni az adót.



(Kép: Párhuzamos Matolcsyverzum tumblr)

"A magyar politika és gazdaságpolitika kreatív jellegét senki nem vitatja. Ellenzői valójában félnek, mintha vöröset látnának, ezért csak logikus, hagyományos megoldásokat követnének. De a bal agyfélteke analitikus logikája az új korszakban nem működik, a jobb agyfélteke új gondolkodására van szükség. Az új megoldások ára pedig eltörpül a régiek ára mellett. A gazdasági szabadságharcnak már rövid távon is több a hozadéka, mint a vesztesége. A bankadó, a krízisadók, a magánnyugdíjrendszer, a forgalmi adózásra való átállás, a családi arányos jövedelemadózás, a közmunka és a reáloktatás felértékelése sokba kerül a magas kamatok, csökkenő hitelezés, költségvetésibevétel-kiesés és nagyobb kiadás miatt, de még mindig többet hoz. Rövid távon is négyszer többet, mint amennyibe kerül. Hosszú távon még többet, sokkal többet. Az újítás fájdalmas, de a korábbi zsákutca után elvezet a nemzet jólétéhez. Megéri hát."

Epic érvrendszer, egész egyszerűn csodálatos, 100% hamisítatlan matolcsyzmus. A Mester újra megmondta a frankót.
Értitek, már rövid távon is négyszer többet hoz. Hol lehet akkor a határ? Mi lesz velünk közép vagy hosszútávon? Mi leszünk a Kárpátok Svájca vagy inkább Szingapúrja?
Csak annyit kérdezek, a válaszra várva: neked mi a rövidtáv, Gyuri?
Ugye Matolcsy a múlt héten pénteken azt nyilatkozta, hogy "Mi nem a következő évekre, hanem a következő évtizedekre konszolidáltuk a magyar államháztartást (...) nagyon közel állunk ahhoz, hogy jövőre egy, ma senki által nem elgondolt, és elképzelhető növekedési ütemet érjünk el."

Matolcsy Gyuri útelágazás előtt:
recession.jpgNos, péntek már régen volt, azóta már sok víz lefolyt a Dunán, mivel a KSH gyorsjelentése szerint a gyorsnaszád úgy döntött, hogy visszafelé mozog egy keveset: "Az idei első negyedévben a szezonális és naptárhatást is figyelembe véve éves szinten 1,5 százalékkal esett vissza a magyar gazdaság."

Az NGM egyelőre nem kommentált, a kormányszóvivői iroda pedig inkább az EU-s adatokkal foglalkozik:
"A mai napon publikált európai gazdasági adatok világosan mutatják, hogy Európának még mindig komoly növekedési kihívásokkal kell szembenéznie. A legfrissebb, Eurostat által közölt adatok alapján az EU27 és az eurózóna is jelentősen veszített lendületéből. Az európai gazdasági fejlemények tükrében fontos, hogy a magyar Kormány sikerre vigye a keleti nyitás politikáját, vagyis új stratégiai szövetségek megkötésével növelje az ország gazdasági biztonságát. Éppen ezért a kormány már az év elején elkezdte azon gazdaságélénkítő eszközök előkészítését, amelyekkel a gazdasági növekedés serkenthető az év további részében."

A portfolio.hu nem volt rest, összeszedte az EU-s adatokat, mit ne mondjak, nem igazán jött be ez az elterelő hadművelet:
stat.jpg
 

Címkék: válság matolcsy

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr334514620

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Fidesz nem hisz magában 2012.05.16. 04:14:27

"Mikor van vége a demokráciának?" - kérdezi Török Gábor, majd kifejti, hogy még nincs. Egyetértek vele. A Fidesz demokrácia-romboló pótcselekvéssorozata a végtelen önbizalomhiányukból fakad, abból, hogy képtelenek a valós teljesítményre, és ezt tudják....

Trackback: Mennyibe került nekünk eddig a Fidesz szabadságharca? 2012.05.15. 22:04:44

Naponta 700 millió, hetente 5 milliárd, havonta 20 milliárd, éves szinten pedig 250 milliárd adóforintba. Fejenként naponta több, mint 70, hetente 500, havonta 2000, éves szinten 25.000 forintjába kerül minden egyes magyar adófizető polgárnak a Fidesz ...

Trackback: Kalapjával tarháló koldusként ábrázolja Orbán Viktort egy cartoonstock oldal 2012.05.15. 22:02:27

A külföld úgy látszik, egyáltalán nem annak a bátor szabadságharcosnak látja a magyar miniszterelnököt, mint aminek az itthon láttatni szeretné magát. Most akkor ki miatt is van rossz híre Magyarországnak? Ki miatt kell szégyenkezni külföldön, ha magya...

Trackback: Matolcsy György életrajza 2012.05.15. 21:59:48

Unortodox nemzetromboló gazdaságpolitikusunk soha nem dolgozott a versenyszférában, ám MSZMP-s és “demokrata” múltja alatt is sokat igazgatott, elnökölt, kurátorkodott. Hogyan irányíthatja egy ország gazdaságát az, akinek egyetlen nap munka...

Trackback: Arról, hogy mi a groteszk 2012.05.15. 20:37:11

Vendégszöveg Örkény István Arról, hogy mi a groteszk című egyperceséből:    "Szíveskedjék terpeszállásba állni, mélyen előrehajolni, s ebben a pozitúrában maradva, a két lába közt hátratekinteni. Köszönöm. Most nézzünk körül, adjunk szám...

Trackback: Már csak egyet kell aludni, aztán felpörög a gazdaság... 2012.05.15. 19:42:26

Ma napvilágra került megint egy csomó lehangoló adat. Nem, hogy a remélt stagnálás nem lesz meg, de már a gazdaságunk zsugorodásának mértékéért is imádkozni kell, hiszen az minden elemzői várakozásnál rosszabbat mutat. Normális körülmények között termé...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.16. 09:35:46

@Ironfist: Pontosan. Sokszor én is megbánom, hogy Vidéki, meg gmower félékre pazarlom az időmet. Csak az a baj, hogy ha a tényeket nem írjuk le itt, meg más fórumokon, és nem cáfoljuk meg tételesen az állításaikat, akkor egy felületes olvasónak, aki betéved pl. ide, az lesz a benyomása, hogy a Vastagbőr a hülye, és mégiscsak a fideszesek az okosak.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.05.16. 09:36:40

@gmower:
A választásra a jogosultak 19,82% ment el, amiből 41%-ot kapott Hingyi. 19,82%*41%=8,13%. Vagy jobb agyféltekével nehéz a számolás?
És ez a forrás dunaujvaros.com/hirek/2012/05/valasztas_hingyi_laszlo_a_befuto

Valóban, nem ezt mondtad. De hadd legyen elegem már abból az álszemérmességből, hogy mondasz két információt, és ha azt esetleg összekapcsolom, akkor jön a "Jaj, de hát én nem is ezt mondtam!". Oké, demokrácia neked addig van, amíg a számodra a libsibolsikomcsi halmazban levő pártok nyernek. Így jobb?

Kandeláber 2012.05.16. 09:37:02

Matolcsy és a kormány rövidesen visszaáll a sorba, mert rájönnek, hogy a főkönyvelő-közgazdászok, tőzsdei alkuszok és bankárok általirányított világon nem szeretik, ha valaki a saját szakállára ugrándozik.
Persze, van már újabb jelentkező, a francia Hollande lehet, hogy sok fejtörést okoz majd.

belekotty 2012.05.16. 09:38:39

@gmower: "Saját pénzük? Most akkor mi EU tag vagyunk vagy nem? Az nem az EU pénze, aminek mi is részei vagyunk? " - Bazz... több pénzt kapunk mint amennyit befizetünk. Tényleg ennyire hülye vagy, vagy csak tetteted?

Taxman 2012.05.16. 09:38:56

Ha a háziorvosa lennék, sürgősen írnék neki egy beutalót a Csernushoz.

gmower (törölt) 2012.05.16. 09:42:21

@butus: Olvastam már korábban, és ha jól emlékszem azért nem ütött különösebben szíven, hogy az emberek nagy része önös érdekeit követi, és hogy így volt ez a rendszerváltozáskori politikai elit esetében is. Szerintem lámpavasra kellett volna akkor húzni őket, de sajna arról már lemaradtunk...

Csak azt nem értem akkor a nagy mindenpártutálatodban, hogy miért ajánlgatsz nekem egy erősen elfogult ballib blogot?

@Ironfist:
"Ja, hogy mi annyit befizettünk az EUba, hogy az a mi pénzünk? " Ezt már megint ki mondta? Légy oly kedves, hogy ne képzelj oda olyat, ami nincs leírva. Egyik alapja volt az EU csatlakozásunknak, hogy a lemaradásban lévő országok (mint mi) támogatást kapnak egy a minden tagállam (mi is) által fizetett KÖZÖS alapból. Ezt akarták felrúgni, nem mellesleg jogosan, mivel mi sem tartottuk be a hiánycélra vonatkozó feltételt. Csak épp a csatlakozás óta nem tartjuk be, miért pont most lett ez ilyen fontos, hogy eddig példátlan büntetést lengessenek be? Na miért? Egyszerű politikai zsarolás ez kérem...

"Ez nem kitaláció... " Jólvan, olvasd tovább a népszabit, és győzd meg magad a hülyeségről...

"BRUHAHAHAHAHA!!! Egy ilyen esetet mondj! Csak egyet!"

Kettős állampolgárság. Bár ezt neked felesleges mondanom, úgysem fogod fel, hogy mit jelent a nemzet és magyarság fogalmak, mert valószínűleg neked ezek náci jelzők.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.16. 09:45:02

@Rufus78: Kösz, hogy belinkelted a pontos adatokat. Én lusta voltam utánanézni.

Zsoo 2012.05.16. 09:48:23

@röhögő: Az államadósságunk nem Forintban van, te sötét anyag!

Ironfist 2012.05.16. 09:49:19

@gmower:
""Ez nem kitaláció... " Jólvan, olvasd tovább a népszabit, és győzd meg magad a hülyeségről..."

Fasz vagy. Elmagyarázta, hogy nem a népszabit olvasta, hanem a forrást, amit a népszabi is. De gratulálok akkor, ismételgesd csak tévképzeteidet.

" Ezt már megint ki mondta?"

TE mondtad, bazmeg. Kurvára irritáló ám, ha valaki beszél, aztán mikor számonkérik rajta, visszakozik, mert szó szerint, jogilag valóban nem 100%ig azt mondta. Gusztustalan vagy.

""BRUHAHAHAHAHA!!! Egy ilyen esetet mondj! Csak egyet!"

Kettős állampolgárság. Bár ezt neked felesleges mondanom, úgysem fogod fel, hogy mit jelent a nemzet és magyarság fogalmak, mert valószínűleg neked ezek náci jelzők."

Nem náci fogalmak, csak súúúúlyosan elcsépeltek, és kibaszottul overuse-oltak mostanság. Másrészt meg elmondanád, hogy egy épp összeolvadó Európai Unióban mi haszna van annak, ha fitogtatjuk, mi mennyivel másabbak vagyunk, és ezt azzal mutatjuk meg, hogy kvázi lenyúljuk a más országok állampolgárait, akik a mi nemzetünknek tartozókhoz vallják magukat?
Én tudom, hogy ők is magyarok, és én is örülnék, ha nem szabdalták volna ezerfelé a hazánkat. Csak én szeretem annyira ezt az országot/nemzetet, hogy nem járatom le ország-világ előtt, mint a te fajtád.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.16. 09:53:18

@Zsoo: Tévedés. Az államadósság egy része forintban, más része egyéb valutákban van.

És mivel a túlnyomó része valutában van, Matolcsyék meg bedöntötték a forintot, így a nyugdíjpénzek ellopásával sem tudták TÉNYLEGESEN csökkenteni az államadósságot. Ugyanis a magyar állam csak az adókból, és egyéb jövedelmekből származó bevételeiből tudja fizetni az adósság után a kamatokat, és esetleg a tőkét. Tehát a bejövő forintot kell átváltani külföldi valutára, hogy Magyarország fizetni tudjon. És így a devizaadósság és a forint rossz árfolyama miatt most több forintot kell a magyar államnak fizetni, adott mennyiségű adósságra.

Zsoo 2012.05.16. 09:57:07

@Jani haverja: Igen, én is ezt írtam. Ilyen értelemben az árfolyammal változik az adósságunk..

Secnir 2012.05.16. 09:59:10

@gmower:
"Csak épp a csatlakozás óta nem tartjuk be, miért pont most lett ez ilyen fontos, hogy eddig példátlan büntetést lengessenek be? Na miért?"

azért, kérlekszépen, mert amikor OV volt az EU soros elnöke, akkor megszavaztatta aztat az EU tagországokkal, hogy amelyik EU-tagnál nem érik el a hiánycélt, aztat fingassák meg. Mer' tutta, hogy Matolcsy -elveinek nagy társa- majd a varázskompjuterével elhiteti a világgal, hogy bőven 3% alatt vagyunk, ahogyan mondtuk, és minket nem baszogatnak, de a többieket igen.
csak ott volt a bibi, hogy odakint is tudnak számolni. és reájöttek, hogy nem matolcsy csodaszemüvegén nézve bizony 3% felett vala a hiány. ezért biza ránkhúztak egyet.
köszönnnyed viktornak.

gmower (törölt) 2012.05.16. 09:59:35

Na jól van, nem fogok most mindenkinek egyesével válaszolgatni, mert annyira nem érwek rá (ja igen, leszóltak a pártközpontból, hogy mást csináljak :D)

Naszóval. Pontosan az a "merjünk kicsik lenni, hunyászkodjunk meg mindenáron, ha bárki nagyobb ránkpillant" mentalítás az, ami mára idevezette az országot. Ennyire nem lehet megalkuvónak lenni, főleg egy olyan társulásban, ami állítólag a nemzetek Európája. Nekünk pont ugyanúgy védenünk kell a mi saját nemzeti érdekeinken, mint ahogy védi a német, angol vagy francia vezetés. Ha mi ezt azért nem tesszük, mert ők nagyobbak és ezért ők diktálnak, akkor Brüsszel valóban nem lesz más, mint legújabb urunk, s parancsolónk. Nyilvánvalóan vannak határok, amiket nem lehet átlépni, de a jelenlegi kormányunk ezeknek még csak a közelében sem járt (puhapöcsűek), bár a korábbi azonnalbefekszünk kormányokhoz képest akár aggresszív állatoknak is tűnhetnek, akik odaszartak az asztalra.

Demokrácia pedig addig van, amíg olyan pártot is beszavazhat a nép a parlamentbe, amelyikkel semelyik mainstream nem akar beszélni. Ez persze lehet kellemetlen egyeseknek (mint ahogy most a görög események sokaknak azok), de ez a demokrácia ára, és velejárója.

@Ironfist: Neked azért külön válaszolnék, mert ha szerinted az gusztustalan, ha valaki kikéri magának, hogy olyat adjanak a szájába, amit nem mondott, akkor alighanem kellően kiállítottad magadról a bizonyítványt.

Kandeláber 2012.05.16. 10:09:46

Azért büszkeség feszítheti a magyar kebleket: tehetséges nemzet vagyunk.
Csak itt a Vastagbőrön több tehetséges közgazdász osztja a tanácsok tömkelegét, mint amennyi a gatyaváltás óta az összes kormányban ügyködött.

butus 2012.05.16. 10:10:22

@gmower: ....az engem nem érdekelt, hogy az Orbánról szóló blogot kik készítetté,. engem csak az igazságtartalma érdekelt. Az pedig cáfolhatalan, mivel idézetekről van szó!

Secnir 2012.05.16. 10:12:55

@Zsoo:
Nemzet a háború ellen 1. Teljes 3D-s Film
(nézz ki az ablakon)

Secnir 2012.05.16. 10:14:29

@Kandeláber:
az a helyzet, hogy a közgazdászok ide szorultak, mivel a kormányban és a minisztériumokban nincs már egy sem...

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.16. 10:17:34

@Kandeláber: Ebből is látszik, hogy a tehetség és a gerinctelenség nem jár együtt sokszor :)
Merthogy politikusnak csak az menjen (nem csak Magyarországon) akinek még gerincoszlopkezdeménye sincs.

Kandeláber 2012.05.16. 10:25:14

@Secnir: @Jani haverja: Talán javallani kéne a döntéshozóknak, hogy olvassanak bele a blogba...
Azért a fizetés/illetmény stb... bőven kárpótol a gerinchiányért.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.16. 10:33:19

@Zsoo: Szóval elég érdekes az, hogy itt az egész világ gonosz, és Magyarország ellen fordult.

Tudod én most egy 3 milliós országban élek, amelynek a területe is kb az 1/3-a Magyarországénak, tehát ez a gonosz világ egy pöccintéssel romba tudná dönteni mind katonailag, mind gazdaságilag. Aztán mégsem ez történik, hanem az ellenkezője: Ide ömlik a pénz, jönnek a külföldi befektetők, most éppen a görög események miatt először csak a görög bankok hozták ide a pénzük jó részét, most már a görög magánemberek is idemenekítik a kis vagyonkájukat, folyamatosan fejlődik a gazdaság, minden épül hónapról-hónapra, stabilabb a valutája, mint az Euro, stb.
Mindez tudod azért van, mert KISZÁMÍTHATÓ, ORTODOX gazdaságpolitikát folytat. Kicsik az adók, mert az állam nem üti bele a dolgát mindenbe, és nem változtatja naponta az adótörvényeket sem. Persze ehhez az kell, hogy ne is osztogasson össze-vissza az állam.
Ugyanez az ország nem is olyan rég Európa legszegényebb állama volt, pont az Enver Hoxha igencsak unortodox gazdaságpolitikája miatt, meg amiatt, hogy ő is összeveszett az egész világgal.
Elég érdekes, és tanulságos dolog ez.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.16. 10:36:11

@Kandeláber: Beleolvasnak ők, legalábbis a tanácsadóik, de a blogokból csak olyan következtetésekre futja nekik, hogy pl.:
- hány Vidékit kell még felvenni a sok másként gondolkodó elnyomására a kommentek között
- nem lenne-e egyszerűbb valahogyan betiltani a blogokat, meg cenzúrázni a netet?

Szóval sajnos sejtésem szerint csak ilyen következtetésekre futja nekik:(

belekotty 2012.05.16. 10:43:10

@Zsoo: Neked ezzel mossák az agyadat? (agy??) Ugyan már! Háromféle szinapszisod van, ebből egy vegetatív, kettő gátló, ahogy elnézem.

belekotty 2012.05.16. 10:46:52

@Zsoo: "A Forint erősödéséből fakadóan pár százalékot csökkent az á.adósság." - Te hülye vagy, a forint jelenleg 292. Bajnai alatt 270-280 körül volt. Az államadósság meg igazából nem függ a forint árfolyamától ha forintban számolod. De nem abban kell, hanem valutában alapvetően, az meg nem változik a forint árfolyamától, hiszen annyi árút kell termelnünk hogy kifizethessük.
Röhögőnek van igaza, hülye vagy hozzá és csak forgatod a szavakat, mert beszorultál a hülyeségedbe.

Kandeláber 2012.05.16. 10:52:29

@Jani haverja: De azért érdekes ez az Albániával kapcsolatos eszmefuttatásod.
Róluk nekem az albán légvédelemről szóló vicc (ökölrázás), + Koszovó jön be.
A fejlődésük pedig... Gondolom, nulláról a legszebb a magasba törni.
Különben volt külkeres, illetve békefenntartó ismerőseim az albánokról nagyon lesújtóan nyilatkoztak. Igaz, ők Szerbiában, illetve Koszovóban voltak, nem a valódi Albániában.

Morcos Kartal (törölt) 2012.05.16. 11:04:11

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy matolcsy benarkózott a jobb agyféltekés gondolkodásmód elsajátítása érdekében... így már minden érthető...

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.16. 11:19:56

@Kandeláber: Koszovó teljesen más! Történetesen a koszovóiak is albánnak vallják magukat, de még nem is teljesen egy nyelvet beszélnek az albánokkal! Egy dél-albán pl. alig tudja magát megértetni egy koszovóival.

Egyébként az is furcsa, hogy a nyugaton megjelent híradásokban előforduló albán maffia és albán bűnözők által elkövetett bűneseteknek több, mint 90%-át koszovói albánok követik el.

Ez egy furcsa testvérség. Az albán albánok mindig is segítenek a koszovóiaknak, de kb. úgy, mint ha mondjuk neked lenne egy semmirekellő öcséd, de azért mégiscsak segítesz neki folyamatosan, mert mégiscsak az öcséd. Szóval kb. ilyen ez.

Egyébként ha egyszer idelátogatsz, igencsak meglepődnél, mint minden magyar, meg nyugat-európai, aki először jár itt. Az olaszok-görögök nem lepődnek meg, ők már régóta itt vannak, sőt most már Görögország legszegényebb területeiről elkezdtek nem csak a befektetők, hanem a melósok is idejönni dolgozni. Természetesen ez nem a görög tengerparti területekre vonatkozik.
Szóval furcsa ország ez. Ugyanakkor a Praktiker pl. sok év próbálkozás után kivonult innen, mert nem bírta a versenyt a kicsikkel:) Itt ugyanis a kicsi kereskedők átalányadóznak, a nagyok meg ugyanúgy, mint Magyarországon mindenki, azaz tételesen adóznak. Na így pl. lehet védeni a hazai kisvállalkozókat, tudomásom szerint egyébként az EU több országában is működik ilyesmi, csak Magyarország ezt nem fogja fel. Nem a multikat kell elzavarni, hanem normális módon kell versenyeztetni a kicsikkel. A kicsinek ugyanis sokkal több fajlagos költségébe kerül könyvelőt, ügyvédet, stb. fizetni, mint egy multinak.
Na, jól elkanyarodtam az eredeti témától, bocs :)

VT Man 2012.05.16. 11:28:25

@Virág et.:
"Azért remélem figyel a sok fideszes, mert a következő szoci kormány alatt (ó, lesz ilyen), ugyanezt kapják vissza kamatosan. Pl. visszamenőlegesen bűncselekmény, ha valakinek a neve Sz-szel kezdődik és alai Annamáriára végződik."

Visszakaphatják, de ahhoz nem az MSZP-re kell szavazni, hanem a Jobbikra.
Sok sikert! :-)

Kandeláber 2012.05.16. 11:28:39

@Jani haverja: Emlékszem, kb. 20 éve, amikor ott is összeomlott az előző rendszer, azt írta valamelyik újság, hogy Albániában a legtisztább Európában a tengerpart, ezért özönleni fognak a turisták.
Hogy mi lett belőle, nem tudom.

VT Man 2012.05.16. 11:30:05

@belekotty:
"Az államadósság meg igazából nem függ a forint árfolyamától ha forintban számolod."

Sajnos de, függ.
Valamelyik barom kormány (nem is tudom, emlékeim szerint az MSZP-rezsim) képes volt DEVIZÁBAN felvenni hiteleket!

Érted! Az adóbevételek talán euroban vannak? Az illetékbevételek talán euroban vannak? Vagy dollárban?

Akkor mi a fészkes fenéért vett fel az MSZP-kormány DEVIZA hitelt (államadósságra)?

gebsi42 2012.05.16. 11:35:09

@VT Man: "Akkor mi a fészkes fenéért vett fel az MSZP-kormány DEVIZA hitelt (államadósságra)? "

Azért mert máshonnan nem tudott. Az elmaradottabb országokban általános probléma a hitelezés fejletlensége. Már Széchenyi is "Hitel" címmel írt könyvet és próbálta a nagy magyarok fejébe lopni a világosságot.

Pártunk és kormányunk pedig most fáradhatatlanul dolgozik a még létező és hozzáférhető hitellehetőségek elűzésén és felszámolásán.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.16. 11:44:53

@Kandeláber: Ez egy 3 milliós ország.
Tavaly 3.850.000 KÜLFÖLDI turista látogatott ide, úgyhogy bejött az előrejelzés:)

Szinte az összes olasz, meg görög idejár nyaralni, mert jobb színvonalú, és olcsóbb szolgáltatást kap, mint otthon. Nyugat-Európából viszont nagyon kevesen jönnek, mert Albánia északi része meglehetősen szakadt, hasonló pl. Koszovóhoz. Emiatt aztán az egyszeri turista, aki kocsival jön ide, megijed, és hanyatt-homlok visszafordul a "biztonságos" Montenegróba.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.16. 11:50:33

@Kandeláber: A víz tisztaságával viszont - pont a sok turista miatt - néhol már gondok vannak. Durres-t pl. úgy kell elképzelni, mint az olasz Jesolo-t. 11 km hosszú szállodasor a homokos parton, ahol 5-15 szállodányi vastagságban van a milliónyi szálloda. Na, itt már erősen gondok vannak a víz tisztaságával, éppúgy, mint az olasz Jesolo-ban. Délen más a helyzet, ott a víz sokkal tisztább, és nincs is iszonyú tömeg, de drágább is valamivel. Viszont délen Saranda megint zsúfolt.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.16. 11:51:45

@Kandeláber: A víz tisztaságával viszont - pont a sok turista miatt - néhol már gondok vannak. Durres-t pl. úgy kell elképzelni, mint az olasz Jesolo-t. 11 km hosszú szállodasor a homokos parton, ahol 5-15 szállodányi vastagságban van a milliónyi szálloda. Na, itt már erősen gondok vannak a víz tisztaságával, éppúgy, mint az olasz Jesolo-ban. Délen más a helyzet, ott a víz sokkal tisztább, és nincs is iszonyú tömeg, de drágább is valamivel. Viszont délen Saranda megint zsúfolt.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.05.16. 11:53:15

@gebsi42: @VT Man:
No meg persze azért a devizás kamatszint is nagyon csábító volt, spekulálva az árfolyam erősödésére (tényleg, akkor talán mégsem lehettek annyira borúsak azok a kilátások...). Ezért aztán néhány barom (utólag persze könnyű okosnak lenni) önkormányzat képes volt DEVIZÁBAN felvenni a hiteleket, sőt, némelyik annyira hülye volt, hogy kötvényeket bocsátott ki DEVIZÁBAN. Nem is tudom, azoknak milyen vezetése volt... Mert azoknak biztosan euróban meg svájci frankban jött az apanázs meg a bevétel...

Egyébként meg külföldi szervezet nem fog tudni egy államnak forintban hitelt adni, ha megfeszül se. Az ő bevételeik ugyanis tényleg euróban meg dollárban vannak. Azért ne úgy képzeljük már el a nemzetközi hitelezéssel foglalkozó szervezeteket, hogy oda, mint a helyi bankfiókba bemész, és kívánságműsor van, hogy te miben szeretnél eladósodni... ja bocs, ez még helyben, kicsiben sincs így! Az állam örül, ha a lakosság felporszívózza a forintos kincstárjegyeket.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.16. 11:53:25

@Kandeláber: A víz tisztaságával viszont - pont a sok turista miatt - néhol már gondok vannak. Durres-t pl. úgy kell elképzelni, mint az olasz Jesolo-t. 11 km hosszú szállodasor a homokos parton, ahol 5-15 szállodányi vastagságban van a milliónyi szálloda. Na, itt már erősen gondok vannak a víz tisztaságával, éppúgy, mint az olasz Jesolo-ban. Délen más a helyzet, ott a víz sokkal tisztább, és nincs is iszonyú tömeg, de drágább is valamivel. Viszont délen Saranda megint zsúfolt.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.05.16. 11:56:10

@gebsi42: @VT Man:
No meg persze azért a devizás kamatszint is nagyon csábító volt, spekulálva az árfolyam erősödésére (tényleg, akkor talán mégsem lehettek annyira borúsak azok a kilátások...). Ezért aztán néhány barom (utólag persze könnyű okosnak lenni) önkormányzat képes volt DEVIZÁBAN felvenni a hiteleket, sőt, némelyik annyira hülye volt, hogy kötvényeket bocsátott ki DEVIZÁBAN. Nem is tudom, azoknak milyen vezetése volt... Mert azoknak biztosan euróban meg svájci frankban jött az apanázs meg a bevétel...

Egyébként meg külföldi szervezet nem fog tudni egy államnak forintban hitelt adni, ha megfeszül se. Az ő bevételeik ugyanis tényleg euróban meg dollárban vannak. Azért ne úgy képzeljük már el a nemzetközi hitelezéssel foglalkozó szervezeteket, hogy oda, mint a helyi bankfiókba bemész, és kívánságműsor van, hogy te miben szeretnél eladósodni... ja bocs, ez még helyben, kicsiben sincs így! Az állam örül, ha a lakosság felporszívózza a forintos kincstárjegyeket.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2012.05.16. 12:11:30

@gmower: "...Saját pénzük? Most akkor mi EU tag vagyunk vagy nem?..."
- Az eu pénze megnyugtatlak, nem a Magyar Állam befizetéseiből keletkezik. Ergó itt a nálunk sikeresebb/gazdagabb országok teszik össze nem mi.

A Fidesz mint szervezet aki védi a magyar nép/nemzet érdekeit. Ugyan hol élsz barátom szatyorban. Ezek eladnak minket majd kilóra rabszolgának, ha már nem hozzunk elég hasznot nekik. Ezek még talán gátlástalanabb tolvajok mint az előző kormány.

Figyeld csak meg szépen az állami termőföldeket, most még csak tartós bérletbe, de szépen nemsokára örökbe átjátsszák simácskáknak és egyéb börtön/lámpavas szökevény egyedeknek. Aztán majd jaj a mocskos EU miatt fel kell oldani a moratóriumot, és hopsz már el is adták osztrákoknak, németeknek, izraelieknek. Aki többet fizet. Így fogja a Fidesz eladni az országot, a rajta lakó jobbágyokkal együtt.

Nem védenek ezek a saját anyagi érdekeiken kívül semmit. Egy a lényeg mint Dagobert bácsi fürdeni akarnak a pénzben. Ha máshogy nem akkor majd el kell venni mindenkitől mindent, hogy megteljen az a medence aranyérmével.

Tudod a Fidesz támogatottsága a biztos pártszavazók között töretlen 3x% csak a biztos pártszavazók az ország 10-20 %-a. A másik fele bizonytalan az igazi kétharmad. De ezek az emberek előbb vagy utóbb el mennek szavazni, na persze nem tollal és papíron.

Kandeláber 2012.05.16. 12:15:07

@Jani haverja: Érdekes, hogy nálunk nem nagyon hirdetik, sőt nem igazán foglalkoznak az országgal.
Utóbbi azt is jelentheti, hogy valóban nincs ott probléma, mert a sajtó csak a botrányokon tud csámcsogni igazán.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.16. 12:34:52

@Kandeláber: Itt probléma nem sok van, amíg folyamatos fejlődés van, nagyon nagy botrányok nincsenek, addig mindenkinek vigyorra áll a szája itt, és ezt a politikusok is nagyon jól tudják. Tulajdonképpen itt két TÉNYLEGESEN konzervatívnak nevezhető (nem úgy, mint a Fidesz, KDNP, Jobbik, meg a többiek, mert azok csak álkonzervatívok) párt versenyez egymással, egyáltalán nem lennék elkeseredve, ha az ellenzék győzne legközelebb, de akkor sem, ha a jelenlegi brigád maradna. Persze itt az egyik pártot éppen szocialista pártnak hívják, de nagyon nem az:) Persze ez a két nagy párt egy kanál vízben meg tudná fojtani a másikat, de viszont ha TÉNYLEGESEN az ország érdekéről van szó, akkor az utolsó pillanatban mindig összefognak. Szóval elég stabil kis világocska lett ebből az országból mostanában. Az utóbbi időben azon röhögtem a legjobbat, amikor a svájci frank nagyon erősödött, és a Svájci Jegybank kénytelen volt már beavatkozni, azaz hozzákötni részlegesen a frank árfolyamát az Euro-hoz. Ekkor az Euro tovább gyengült, de már ugye nem a frankkal, hanem a dollárral szemben. Európában pedig két valuta erősödött az Euróval szemben, a norvég korona, és az albán lek:) Ez is jelez valamit. Persze van még bőven mit fejlődni, de legalább az irány és a tempó jónak mondható.

Kandeláber 2012.05.16. 13:00:33

@Jani haverja: Akkor ezért nem téma.
Persze, olvastam én annak idején gazdasági csodáról, például az íreket példaként állították elénk, aztán amikor összezuhantak, valahogy nem emlékeztek a magasztalásra a derék szakértő újságírók.
Lehet, hogy Albániát is felfedezik, cikksorozatokat írnak róla, de ez nem lenne jó ómen az országnak...

Virág et. 2012.05.16. 13:10:21

@Vidéki: Jogerős bírósági ítélet, te Isten barma! Azzal szerinted mit kell csinálni? Végrehajtani, vagy visszamenőleg módosítani - egyébként alkotmányellenesen - a jogszabályt?

Milyen választói akarat?

És végül: miért vagy ilyen istentelenül egyszerű és ostoba?

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.16. 13:23:27

@Kandeláber: Írogattak már cikkeket különbző helyeken Albániáról. Nagy általánosságban a nemzetközi megítélése jó. Persze sok újságíró nem érti meg ezt az országot, mert teljesen más pl. az emberek gondolkodásmódja, mint Európa többi részén, és éppen ezért ezek az újságírók bődületes hülyeségeket is képesek írni erről az országról.

Én azt szeretem benne gazdaságilag a legjobban, hogy ennek az országnak a lakosai az Enver Hoxha alatti nyomorban megtanultak magukról gondoskodni, és nem igénylik az állami gyámkodást. Ezért aztán az állam szerepe kicsi is, ennek következtében kevés az adóteher. Viszont nincsen feneketlen pénznyelő állami apparátus. Jelenleg ez az ország Európa leglibertáriusabb gazdasága, és ez nekem jó nagyon, mert én is ezt igénylem. Az meg csak ráadás, hogy az emberek is kedvesek, becsületesek, stb:)

Kandeláber 2012.05.16. 13:50:22

@Jani haverja: Huszonegynéhány éve láttam egy osztrák dokumentumfilmet az országról.
Leginkább az ragadott meg, hogy Tirana főutcáján öt perc alatt csak két autó haladt el.
Gondolom azóta márt ott is szennyezettebb a levegő.
Viszont abban igazad lehet, hogy ők, mivel mélyebbről indultak, jobban megbecsülik az életet.
Kíváncsi lennék, hogy ők eltakarították-e a régi funkcikat, ahogyan nálunk ez nem történt meg.

mohaa 2012.05.16. 13:54:51

Elkeserítő, hogy egy ilyen ember irányítja az ország gazdaságpolitikáját. Igazából nem nagyon lehet ehhez már mit szólni. (a dühöngésen kívül)

belekotty 2012.05.16. 15:33:44

@VT Man: "Akkor mi a fészkes fenéért vett fel az MSZP-kormány DEVIZA hitelt (államadósságra)? "
- hú bazz...1*ű vagy mint a faék. Azé bazz.. me a forintunkért nem adnak semmit.

Vidéki 2012.05.16. 18:53:08

@Jani haverja:

Ha Jani haverja ekkora nagy durva bunkó, mekkora bunkó lehet maga Jani?

Jani haverja ilyen érveléstől tartja magát értelmiséginek:

„Te agyalágyult. Ha vennéd a fáradtságot, és utánanéznél, az eredeti Portfoloós cikknek, akkor megtudnád, hogy miért nem szerepel benne Görögország. Azért te barom, mert még nem adott be hivatalos adatot a kormányváltás miatt.”

„ A cikkben egyébként benne van a Görögországra vonatkozó valószínűsített adat is (hogy megnyugodjál, rosszabb, mint a Magyarországi), de a grafikonon nem szerepel MERT MÉG NEM SZOLGÁLTATOTT HIVATALOS ADATOT!”

Milyen kár, hogy a grafikonon Vastagbőr nem szerepeltette gyönyörű oszlopdiagramjában legalább a valószínűsített Görögországra vonatkozó adatot.

Így az az egyszerű halandónak, aki csak az oszlopdiagramban gyönyörködik, olyan érzése támadhat, mint Ádámnak az „Ember Tragédiájában”:

Nincs a teremtésben vesztes, csak én!

Lehet, hogy ez nem véletlen, hanem vélet?

Viktus 2012.05.16. 20:05:47

@Vidéki:

Te mennyit keresel ezzel a pr melóval?

nagybarnamedve 2012.05.16. 20:17:38

KEDVESEIM!
Valakik megválasztották őket, ugye volt "fülke forradalom". A demokrácia már ilyen, de ez így van jól.
Sokan megtanulták és megtanulják, nincs a politikában fehér és fekete, csak a "szürke 256 árnyalata". A politikusnak minden szavát szűrve kell befogadni. Ne az alapján döntsünk, amit egymás fejére olvasnak. Nézzünk szét a saját kis világunkban, nálunk hogy is van ez, ezt megértjük és átlátjuk. A nagy politikában is ugyan ez van, csak sokkal nagyobbak a tétek.
Nem tetszett a régi szocialisták vezette sok hibával működő rendszer, itt az új "narancsos és keresztény és Magyar rendszer. Ez sem tetszik, ez sem jó? Akkor legközelebb amikor szavazni mégy az szerint szavazz ami neked jó és a gyerekeidnek. Persze mindenkinek más a szempontja és másra fog szavazni akkor! Így lesz sokszínű és kiegyensúlyozott a politika, akkor nem lesznek egyoldalú, önhatalmú, kontrol nélküli döntések, muszáj lesz nekik leülni egymással tárgyalni és egyezkedni. Nekem mint mezei állampolgárnak ekkor van esélyem egy jobb életre ebben az országban.

elprotector33 2012.05.16. 20:20:25

@Viktus: Munkaidőben ír általában,vagy éppen hazaérős időben. Esetleg mire bebaxik visszajön élvezkedni. Szerintem nem keres szarul. Lehet teljesítménybéres. Off-olásra fizetik..... (helyesírás passz...). Túlóra az túlóra nem? Ha itt volt, tudja bizonyítani.Hogy részegen vagy másképp?Ki tudja és kit érdekel? Felveszi a mézet és jól jár. Nagy tanító ő......

Kandabula 2012.05.16. 21:47:31

@nagybarnamedve: Te egy nagy, barna maci vagy. Egy meseállat. Olyan, mint az őzike, zsiráf, cica, nyuszi, rókakoma. meg az oroszlánkölyök. Neked sosem lesz esélyed jobb életre ebben az országban, ha így gondolkodsz.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.16. 23:15:17

@Vidéki: Látod te agyalágyult fidesznyik!
Saját magad érvelését döntöd romba!

Azért nincs te szerencsétlen idióta a vastagbőr által bemásolt grafikonon (ÉS NEM A VASTAGBŐR GRAFIKONJÁN!!!) a Görögországra vonatkozó adat, merthogy a grafikon csak a TÉNYEKET mutatja. Szerinted a becsült adat hogyan nézne ki ezen a grafikonon???
Idióta vagy kisfiam (tetejében fideszdroid, azaz fideszkommunista, én meg a kommunistákat nagyon útálom). Ülj le, egyes.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.16. 23:21:02

@nagybarnamedve: Az utolsó mondatodra reagálnék:
Szerintem Magyarországon még nagyon sok időnek kell eltelnie ahhoz, hogy felemelkedés legyen :(
Előtte (megítélésem szerint) lesz egy qrva kemény polgárháború, majd a romokból egy lassú felemelkedés:)
Ne nekem legyen igazam!
Csak sajnos valószínűsítem, hogy mégis csak nekem lesz igazam, és ez elszomorít nagyon, hiába már engem nem érint :(

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.16. 23:26:20

@Kandeláber: Most Tirana MINDEN utcájában napközben akkora dugó van, hogy azt magyar ember (feltéve, hogy még nem volt itt) el sem tudja képzelni. Viszont itt nincsen fideszes vezetésű BKK, meg egyéb, hanem van sok rendőr, aki - ha dugó keletkezik - pillanatok alatt beáll az adott kereszteződésbe, és a lámpát felülbírálva irányítja a forgalmat, hogy minél gyorsabban haladjon. Ja itt a rendőrt ezért fizetik és nem azért, hogy mindenféle büntetések bevételével a költségetésben keletkezett lyukakat foltozgassa.

Vidéki 2012.05.17. 09:18:37

@Jani haverja:

Kérdezed, mint aki most jött be először a hathúszassal Mucsáról:

„Szerinted a becsült adat hogyan nézne ki ezen a grafikonon???”

Láttam én már karón varjút.
Láttam olyan oszlopdiagramot is, ahol a becsült értéket is feltüntették, megcsillagozva, és a lábjegyzetben megjegyezték: becsült érték.

Ha Vastagbőr ezt a gyakorlatot követi, akkor az egyszerű halandó, aki csak az oszlopdiagramban gyönyörködik, nem azt látja, hogy Magyarország az utolsó, és nem támad olyan érzése, mint Ádámnak az „Ember Tragédiájában”:

Nincs a teremtésben vesztes, csak én!

Ironfist 2012.05.17. 09:27:47

Kipucoltam a sütiket az operából, hogy ne menjen úgy, mint egy köszvényes nyugdíjas, és láttam, hogy ez a blog.hu-s letiltásokat is törölte. Kéjes vigyorral az arcomon töröltem mindazokat újra, roppant felemelő volt Vidéki faszságait újra eltűntetni. Bár az életben is ilyen egyszerű volna a hozzá hasonló férgek eltaposása. :D

Vidéki 2012.05.17. 09:30:00

@Jani haverja:

Írod: „Szerintem Magyarországon még nagyon sok időnek kell eltelnie ahhoz, hogy felemelkedés legyen :(
Előtte (megítélésem szerint) lesz egy qrva kemény polgárháború, majd a romokból egy lassú felemelkedés..)”

Ez az, ami neked onnan Tiranából nagyon tetszene:

„egy qrva kemény polgárháború, majd a romok”.

Ezért emeled a háborús propaganda szintjére gyűlöletfröcsögéseidet, alantas uszításaidat, alaptalan mocskolódásaidat.

Kinek áll ez érdekében?

Nekünk, akik nem Tiranában élünk, nem érdekünk a polgárháború, az ország romba döntése!

Te inkább hanyagolj el bennünket és uszítsál új hazádban Albániában.

Uszítsd inkább az albánokat az albánokra!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.17. 11:04:29

@Vidéki: Utoljára írom:
1./ NEM A VASTAGBŐR KÉSZÍTETTE A GRAFIKONT! Olyantól vette át, aki viszont úgy döntött, hogy csak a tényeket közli.
2./ Szerinted nagyon nagy vigasz a Fidesz elqrásaira, hogy Magyarország nem az utolsó, hanem csak az utolsó előtti???

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.17. 11:15:20

@Vidéki: Én nem uszítok senkit semmire, ellentétben veled, és nagyfőnököddel Viktorral. Ugyanis ő osztotta tökéletesen ketté az országot fideszesekre és nem fideszesekre.

Ellentétben veled, nekem a történelem nem csak a magyarok mindenkori dicső tetteiről szól, hanem arról is, hogy a magyarok, és a világ más népei mikor, milyen hibákat követtek el, ugyanis ebből TANULNI lehet. A történelem ugyanis ismétli önmagát, még ha nem is mindig tökéletesen.

Amit most a főnököd csinál politikát, annak egyenes következménye egy gazdasági bukás, valamint egy polgárháború. Eddig legalábbis BÁRMELY országban BÁRMELY korban hasonló szituációknak ez lett a következménye, ezáltal valószínűsíthető, hogy a csuti focista sem jár másképp. Csak az a baj, hogy amíg a csuti focista, és a brancsa meg is érdemelné, addig a magyar lakosság túlnyomó része nem!

Hidd el, nagyon békés ember vagyok, ezért is költöztem el többek között Magyarországról. Ettől függetlenül a szabadidőm egy részét arra használom, hogy megpróbáljak segíteni az országon, maradtak ott rokonaim-barátaim szép számmal. És - veled ellentétben - én nem érdekből, és nem anyagi juttatásért kommentelek.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.17. 11:19:32

@Zsoo: Az általad belinkelt cikk elejét idézve:
"Az első negyedévben csökkent az államadósság, ami a forint első negyedéves jó formájának köszönhető, miközben több hitelt vett fel az ország, mint amennyit visszafizetett. Ezzel 80 százalék alá került az adósságszint."

Ebből világosan látszik, hogy a forint árfolyama erősen befolyásolja az államadósság mértékét.
Ebből pedig az következik, hogy ha nem a dilettáns Matolcsy lenne a döntéshozó, hanem egy értelmes ember, akkor a forint (meg a gazdaság is) esetleg szárnyalhatna (szárnyalhatott volna), aminek következtében az államadósság például a nyugdíjpénzek ellopása nélkül is csökkent volna.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.05.17. 11:32:25

Nesztek pupápok, a kezembe került a matolcsy-univerzum szerinti statisztika, ugye így mindjárt jobb? :DDD

www.kepfeltoltes.hu/view/120517/stat_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Vidéki 2012.05.17. 12:28:26

@Jani haverja:

Írod:
„Én nem uszítok senkit semmire”.

Írtad nem sokkal korábban:
„Szerintem Magyarországon még nagyon sok időnek kell eltelnie ahhoz, hogy felemelkedés legyen :(
Előtte (megítélésem szerint) lesz egy qrva kemény polgárháború, majd a romokból egy lassú felemelkedés..)”
Ez az, ami neked onnan Tiranából nagyon tetszene: „egy qrva kemény polgárháború, majd a romok”.

Ezért emeled a háborús propaganda szintjére gyűlöletfröcsögéseidet, alantas uszításaidat, alaptalan mocskolódásaidat.

Sok hozzád hasonló perverz alak él minden országban, akik élvezik a zűrzavar által teremtett lehetőségeket, amikor következmények nélkül kiélhetik gyilkos vágyaikat és rablási ösztöneiket.

Ha újra történelmi lehetőség adódna számukra, önként jelentkeznének gázkamrák,
kínzókamrák működtetésére, kivégzőosztagokban és megsemmisítő táborokban élvezettel vállalnának munkát.

Te és eszmetársaid Magyarországon szeretnének ilyen helyzetet előidézni.

Te aki Albániában élsz, nem akarsz az albánok között polgárháborút kirobbantani, csak a magyarok között.

Valószínűleg azért tartózkodsz az albán polgárháború szításától, mert az albánok nem annyira toleránsak, mint a magyarok.

Első polgárháború szítási próbálkozásaid után úgy fenékbe rúgnának, hogy

„Zúgva szállnál, mint a győzelmi zászló.”

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.17. 12:36:47

@Vidéki: Úgy látom reménytelen vagy, valószínűleg jól megfizetik ezt neked.

Az, hogy valaki előre valószínűsít egy polgárháborút, az nem jelenti azt, hogy szeretné, azt meg végképp nem, hogy minderre még uszít is.

Szövegértésből egyes.

"Valószínűleg azért tartózkodsz az albán polgárháború szításától, mert az albánok nem annyira toleránsak, mint a magyarok."

Ebben igazad van, mármint abban, hogy az albánok kevésbé toleránsak. Itt a Viktorodat, meg a komplett brancsát már rég agyonlőtték volna. Éppen ezért nem is mernek az itteni politikusok ekkora szemétségeket, és baromságokat csinálni, de még ígérni sem. Sem a kormányzópárt, sem az ellenzék.

Vidéki 2012.05.17. 12:39:44

@Jani haverja:

Írod: „ezért is költöztem el többek között Magyarországról. Ettől függetlenül a szabadidőm egy részét arra használom, hogy megpróbáljak segíteni az országon,”

Tudod mit?

Ha ilyen alantas propagandával próbálsz (Albániából) segíteni, akkor inkább ne segíts.

Egy professzornak egy egyetemen egy túlzottan segítőkész ügyetlen munkatárs segíteni akart abban, hogy előadás után felvegye a kabátját.

A professzor leintette:

„Hagyja kolléga úr! Egyedül is elég nehéz!”

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.17. 12:48:18

@Vidéki: "Sok hozzád hasonló perverz alak él minden országban, akik élvezik a zűrzavar által teremtett lehetőségeket, amikor következmények nélkül kiélhetik gyilkos vágyaikat és rablási ösztöneiket.

Ha újra történelmi lehetőség adódna számukra, önként jelentkeznének gázkamrák,
kínzókamrák működtetésére, kivégzőosztagokban és megsemmisítő táborokban élvezettel vállalnának munkát."

Na látod ebben tévedtél a legnagyobbat. Nekem az összes felmenőm éppen úgy utálta a nyilasokat, mint a kommunistákat, és egyéb kollektivista söpredéket. Én így nevelkedtem, és tartom is magam ehhez. Az egyik rokonomat pl. nemesi származása ellenére elvitték a nyilasok Auschwitzba, mert nem engedett nyilasgyűlést a faluban (ő volt a bíró a faluban). Ezt még megúszta, hazament, megint megválasztották a faluban bírónak. Majd akkor meg a kommunisták kezdtek el szervezkedni. Ezt sem nagyon pártolta. Ennek Szibéria lett a következménye, ahonnan már nem jött haza...

Úgyhogy itt ezen a fórumon nem én vagyok az az ember, aki boldogan jelentkezne gázkamrák működtetésére, vagy bármi egyéb módon bármilyen diktatúra kiszolgálására. Az ilyen ember TE vagy, csak te gyáva is vagy, úgyhogy inkább sunyi módon szolgálod az éppen aktuális diktatúrát. Mivel most még nincsen teljes diktatúra Magyarországon, ezért most csak bérkommentelgetsz. Később viszont lehet belőled olyan is, aki összeírja azokat, akiket el kell vinni átnevelőtáborba. Szép karrierlehetőség elé nézel, gratula. :(

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.17. 12:50:46

@Vidéki: Mivel Magyarországon még nem vezettétek be kínai mintára az internet cenzúrázását, úgyhogy nem te fogod eldönteni azt, hogy én milyen magyar fórumban, blogban, bármi egyébben fejtem ki a - veled ellentétben - ŐSZINTE véleményemet.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.17. 12:53:25

@Vidéki: Ja, és ha téged éppen bánt a véleményem ezen a fórumon, megvan a "szűrés" feliratú lehetőség itt, nyugodtan használd, azaz nyugodtan szűrjed a kommentjeimet. Nem fogok megsértődni.

Nem rendhagyó dolog itt a szűrést használni, téged is szűrnek sokan :)

Vidéki 2012.05.17. 14:14:42

@Jani haverja:

Írod: " fejtem ki a - veled ellentétben - ŐSZINTE véleményemet..

"Az Ösz inte,

Légy Őszinte,

Mert Ő szinte

Őszinte"

Te csak szinte Őszínte vagy.

Valójában egy durva alantas mocskolódó elvakult propagandista.

Ironfist 2012.05.17. 14:31:32

@Jani haverja:
"Nem rendhagyó dolog itt a szűrést használni, téged is szűrnek sokan :)"

Nem elegen. Látom, téged is leárntott irdatlan mélységekbe ez a hazaáruló fattyú, mert már személyeskedsz is vele. Az hagyján, hogy másoknak az érekében tételesen cáfolod a sok faszságot, és hazugságot, amit összehord terelés/propaganda címén, de ne feledd, hülyékkel vitatkozni nem érdemes, mert lehúznak a szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. Vidéki most téged lehúzott az ő szintjére.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.17. 19:35:08

@Vidéki: Hát arról vitatkoznék, hogy kettőnk közül melyik a propagandista :)

Főleg a fizetett :)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.17. 19:35:41

@Ironfist: Igazad van. Én is gyarló ember vagyok

BPO654 2012.05.17. 23:17:31

@csizsikpizsik - pique takarodj!:
Na akkor tegyük mááááá rendbe ezt a Bajnai dolgot. A másik topikban BádogBarom (ironfist) és Jani... nick rámtámadt, h B Gordon kormánya milyen jó volt és h Én egy mekkora genny vagyok h szidom. Nos akkor egy objektív összefoglalást idetálalnék B Gordonka kormányának munkájáról:

hu.wikipedia.org/wiki/Bajnai-korm%C3%A1ny

Tele van megszorításokkal, pl a nyuggerektől is levett meg a családoktól, de azért jó volt ugye? Most is megszorítások vannak de most szidjuk mert most nem maszopos a miniszterelnök. Ez a kettős mérce amit nagyon szeretnek alkalmazni a szadesz-maszop oldalon. És most hazajött ugatni egy kicsit.
"ne hazudjunk a népnek ne csapjuk be őket" meg ilyeneket mond. Oké. Akkor remélem 2014ben senki sem fog 13.14 ...121. havi nyugdíjat ígérgetni.....:D

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.18. 00:10:08

@BPO654: Nem nekem írtad, de azért engedelmeddel válaszolok:
Nekem az alapvető nézetem az, hogy minél kisebb az állam, annál jobb az átlagembernek.

Igen, én megszorításpárti vagyok a magyar helyzetet tekintve. Na nem adóemelés párti, hanem kiadáscsökkentés párti. Szerintem Magyarország elég előkelő helyet foglal el a világon az állami újraelosztást tekintve. Most nem Észak-Koreára, meg Kubára gondoltam...

Nekem az alapelvem az, hogy az államnak egyetlen feladata van, éspedig a REND fenntartása, azaz hogy például ne raboljanak ki, ne erőszakolják meg a feleségemet, ne csapjanak be a boltban, valamint az üzleti életben, stb. Ehhez erős rendőrségre, ügyészségre, FÜGGETLEN bíróságokra, stb. van szükség. A többit megoldja a piac nézetem szerint, és mennél jobban beleüti az orrát az állam ezekbe a dolgokba, annál nagyobb baj lesz. Igen, az USA-ban is, és Németországban is színtisztán látszik, hogy egy gazdasági válságot az állam, azaz a politikusi réteg akart megoldani - sikertelenül (legalábbis kevésbé sikeresen, mint amennyire lehetett volna a semmittevéssel:)). Egyébként ezt a válságot sem az amerikai bankok okozták, hanem a Bush-féle kormányzat, aki bátorította a bankokat többek között arra, hogy a munkanélküli is vehessen fel pl. jelzáloghitelt.
De ezt egy átlag magyar embernek hiába magyarázom. Az átlag magyar ingyen akar élni. Majd az ÁLLAM megoldja, hogy hogyan...
Nekem soha nem kellett az államtól semmilyen támogatás, és nem is fog kelleni (ellenben befizettem adóként 20 év alatt annyit a magyar államnak, mint 10 magyar átlagpolgár együttesen ugyanennyi idő alatt:(). Tudom, én is kerülhetek bajba az életben, de ezt is meg tudom oldani SAJÁT MAGAM! Vannak barátaim, vannak bankok, akik hisznek az üzleti koncepcióimban (na nem Magyarországon, ahol a Fidesz eljátszotta helyettem is a maradék hitelességet), stb. És ha véletlenül totálisan tönkremennék családostól, akkor is van kismilliónyi ÖNKÉNTES segélyszervezet, akihez fordulhatnék. Nekem nem kell ingyenes egészségügyi ellátás, a gyerekem után családi pótlék, adókedvezmény, ingyenes oktatás stb. Sőt, nekem nem kell állami nyugdíj sem. Nekem csak egy kérésem van: Hagyjanak engem nyugodtan élni, és dolgozni!!! És ebből a szempontból Albánia sokkal jobb, mint Magyarország. Meg lehet nézni: Itt egy átlag minisztérium akkora, mint Magyarországon egy nagyobbfajta családi ház. Ja, a Belügyminisztérium nem!!! Ebből következik, hogy kevés a léhűtő, vagy felesleges munkát végző bürokrata, ergo kicsik az adóterhek is. És e nekem jó, nem tökéletes világ, rengeteg dologgal nem értek egyet itt, de össze sem lehet hasonlítani a magyar életminőséggel ezt.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.18. 00:28:38

@Jani haverja: Kis kiegészítés: Jónéhány hónapja találkoztunk egy itteni követségi munkatárssal, és beszélgettünk. Felajánlotta az itteni magyar nagykövetség segítségét bármiben, ha véletlenül ebben az "idegen" országban bajba kerülnénk. Tényleg nagyon rendes volt az illető, úgyhogy nem akartam megsérteni azzal, hogy az én logikám szerint ha mi itt bajba kerülnénk (baleset, betegség, anyagi gondok, stb.) kb. az utolsóként jutna eszembe az, hogy az itteni magyar nagykövetség segítségét vegyem igénybe. Pedig tényleg nagyon rendes volt az illető, és látszott rajta, hogy tényleg segíteni akar. Csak hát nekem meggyőződésem az, hogy az ÁLLAM a legrosszabb hatásfokkal működő dolog, a rendfenntartásnál is igaz ez, csak abban sajnos nem tudok működő alternatívát.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.18. 09:27:23

@BPO654: Nézd ha a Fidesz bármiféle kiadáscsökkentésbe fogna a szám azonnal kisebb lenne. De kb. arról szólt a 2010-2012 hogy minden mocskot (BKV/MÁV/lopás/csalás) érintetlenül hagyunk/mélyebbre süllyedünk benne, az adórendszert fejbe durrantjuk aztán a lyukat próbáljuk befoltozni (természetesen csakis az adófizető, másokat eltartó rétegtől várunk áldozatot, na ná, ki mástól?) a hullát meg békemeneten megünnepeltetni igyekszünk a nyugger-segélyes réteggel akik zsigerileg hajlamosak azt tenni amit fentről elvárnak tőlük. Ja és még a szájuk is hatalmas, holott az egyetlen eredményük a tripla leminősítés.

Vidéki 2012.05.18. 09:52:11

@Jani haverja:

Téveszméid tipikus szadeszes téveszmék az éjjelőr államról és az állítólag tökéletesen működő piaci automatizmusokról, amelyek maguktól mindent megoldanak.

Írod: „A többit megoldja a piac nézetem szerint, és mennél jobban beleüti az orrát az állam ezekbe a dolgokba, annál nagyobb baj lesz.”

Roosevelt elnök az USA-ban, csaknem 80 éve már túljutott a vadkapitalisták ósdi felfogásán.

A múlt században bekövetkezett hatalmas gazdasági válság idején ő és kreatív csapata kemény harcot vívtak a társadalmi stabilitás megőrzése érdekében. Ezt sikerült a demokratikus államforma fenntartásával az USA-ban megvalósítania.

Felismerték, hogy a "piaci automatizmusok" önmagukban nem képesek biztosítani a társadalom stabilitását.

Csaknem 80 évvel ezelőtt a hatalmas gazdasági világválság idején a gondolkodó elmék számára sok minden megvilágosodott.
Világosan bebizonyosodott akkoriban, hogy a „piaci automatizmusok” nem képesek biztosítani a kapitalista, demokratikus berendezkedésű társadalom stabilitását.

A fejlődés trendvonalát a „piaci automatizmus”, csak hatalmas lengésekkel és az ezzel járó hatalmas feszültségekkel képes csak követni.

Jelentős állami szerepvállalás nélkül úgy működik, mint egy rosszul tervezett szabályozó.

Ismeretes, milyen hatalmas állami beruházásokkal (például a Tenessee völgyben) próbálta Roosevelt elnök ösztönözni a gazdaság gyógyulását.

Roosevelt a piac kudarcaira hivatkozva konszolidálta a bankrendszert (is) hatalmas méretű állami beavatkozással.

Akkor ezt a bankárok jó néven vették.

Később, mikor a helyzet konszolidálódott, dühödten támadták az állami beavatkozást.

Roosevelt erre reagálva mondott egy példázatot:

Egy jól öltözött cilinderes úr beleesett a vízbe és fuldokolt.

Egy életmentő kimentette.

Később a jól öltözött cilinderes úr hibáztatta az életmentőt, mert cilindere odaveszett.

Ironfist 2012.05.18. 10:00:19

@BPO654:
Na remek, ez a pöcs is kitört a tiltásból - ez van, ha az ember törli a cookie-kat...
Most erre válaszolok, mert olvastam, utána megint mész a tiltottak sötét csoportjába. Egyébként a stílusod nagyban emlékeztet a kétszeresen kibannolt, idióta hoplitáéra.

Na tehát:
"rámtámadt, h B Gordon kormánya milyen jó volt és h Én egy mekkora genny vagyok h szidom."

Na igen, tudod aki kiadáscsökkentést csinál, és elkezdi rendbetenni az államot, az jó, egy ilyen helyzetben. Kedvenc Viktorkádnak is ezt kéne tennie, ahelyett, hogy a költekezést fokozza, és az adók emelésével (ami persze még mindig nem megszorítás, hanem csak izgalmas, új, unortodox megoldás) próbálja befoltozni a hiányt.

"Ez a kettős mérce amit nagyon szeretnek alkalmazni a szadesz-maszop oldalon. És most hazajött ugatni egy kicsit."

Elképesztően gusztustalan vagy. Kettős mércével vádolni BÁRKIT, a fidesz oldaláról? Undorító ez az álszentség.

"Akkor remélem 2014ben senki sem fog 13.14 ...121. havi nyugdíjat ígérgetni.....:"

Más szóval senki nem követi Orbán példáját? Na, ebben egyetértünk, én is remélem, hogy soha többé nem lesz ilyen (pláne ő) a miniszterelnök.

" A másik topikban BádogBarom (ironfist) és Jani... nick rámtámadt"

Lám, végső érv a fideszes oldalról, ha nem tud mit felhozni (érveket eddig se tudott mondjuk...), akkor a névvel gúnyolódik. Gratulálok barátocskám... Megmutattad, milyen ember vagy. Vagyis... "ember", ugyebár...

És persze, megint mész Vidéki mellé a süllyesztőbe. Kiérdemelted :)

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.05.18. 10:10:38

@BPO654:
Ineg, mert megszorítás és megszorítás között is van különbség. A megszorítás soha nem kellemes (legfeljebb annak örül az ember, ha ő kimaradt belőle), de lehet több ésszel csinálni, és nem megmagyarázni jobbagyféltekés baromsággal, hogy hát lehet, hogy szar az egész, nade milyen kurva kreatív, ugye!

Igen, faszombamár a kurva ötletelgetésükkel és arroganciájukkal, hogy még én vagyok a szemét, mert szarnak látom a szart, és nem aranynak! Az én kurva anyámat, tényleg! Már ott tartok, hogy szorítsanak meg, és inkább legyen 30% az ÁFA, 18% az SZJA (és maradhat tőlem egykulcsos is, ha nekik erre áll fel, bár az igazságosságáról soha nem fognak meggyőzni!), aztán hagyjuk már békén a picsába egymást! Legalább akkor legalább nem kéne ilyen 10-20 milliárdos csip-csup szarokkal borzolni az emberek idegeit nap mint nap, amiknek a beszedése elviszi az adóbevételt! Rögtön nem kéne megmagyarázni például, hogy nem kell annyit feleslegesen pofázni a telefonban, és akkor nem lesz magas a telefonadó! Kikényszerített minimálbéremeléstől, amiből a munkavállaló egyetlen forintot nem lát, csak az adóbevételeket növeli, és utána az a magyarázat, hogy úgyis csak az eltitkolt jövedelmeket szedték így be, úgyhogy pofa be, attól ne hányjam el magam?!

A kettős mércéről meg azt hiszem "A mi komcsink jó komcsi!" és "A mi oligarchánk jó oligarcha, de még inkább nem is létezik!" felkiáltásokkal üzemelő párt azt hiszem a legjobb lenne, ha mélyen hallgatna...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.05.18. 10:37:50

@BPO654:
Bajnairól meg annyit, hogy ő sem volt tökéletes (miért is lett volna az, hiszen emberből van), de sokkal józanabb ember benyomását keltette, már eleve azzal, hogy minden kommunikációs trükk ellenére sem éreztem soha az ő kormánya alatt, hogy a politikus felsővezetés ilyen végtelenül ostobának tart, hogy ennyire lenéz, mint a mostaniaknál! Igen, képzeld el, néha ez is elég egy pozitívabb megítéléshez, véleményhez.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.18. 10:57:13

@Vidéki: Jól írod Vidéki! Roosevelt volt az az amerikai elnök, aki gazdaságilag az egyik legtöbbet ártotta Amerikának. Meg lehet nézni az előtte lévő amerikai gazdasági fejlődés átlagát, meg az utána lévőt. Roosevelt ültette el a populizmust az amerikai fejekben, meg az államtól való csodavárást, persze az amerikaiak szemszögéből nézve szerencsére nem olyan sikeresen, mint Magyarországon Kádár János.

Mégis hogyan gondolod azt, hogy amit komoly üzletemberek (akiknek egyébként a pénzzel való sáfárkodás a szakmájuk, és a SAJÁT pénzüket kockáztatják!) nem tudnak megoldani (pl. ne alakuljon ki válság soha), azt mindenféle szakképzetlen politikus majd megoldja??? Tetejében a politikus NEM A SAJÁT pénzével sáfárkodik, nincsen érdekelve abban, hogy azt a pénzt a lehető legjobban használja.

A politikus egy dologhoz ért: Tud hatni a tömegekre (ezért választják meg). A gazdasághoz pedig a legtöbb politikus egyáltalán nem ért (lásd a Viktorod, aki még be is vallotta ezt többször is), vagy ha ért, akkor sem a józan ész szerint irányítja a gazdaságot, hanem a pillanatnyi politikai érdeke szerint. Nagy különbség!!!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.18. 11:10:44

@Vidéki: Ezen meg azóta is hangosan röhögök:

"Akkor ezt a bankárok jó néven vették."

Szerinted ki az a hülye, aki nem veszi jó néven, hogy ajándék pénzt kap???

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.18. 11:31:10

@Ironfist: Én is gondolkodtam rajta már, hogy szűrjem Vidékit, meg BPO654-et, meg még néhányat, de Vidéki legutóbbi írása olyan szórakoztatóra sikerült, hogy úgy döntöttem, mégsem szűröm őket, hátha legközelebb is megajándékoznak vidám pillanatokkal.

Úgy látszik olyan vitába ment bele velem, amire nem készítették fel előre a pártközpontban :)

Vidéki 2012.05.18. 12:30:30

@Jani haverja:

Mi történt néhány évvel ezelőtt, mikor a hatalmas amerikai jelzálog hitelezési buborék kipukkadt és hatalmas pénzpiaci válság keletkezett?

A piaci automatizmusok képesek voltak-e korrigálni?

Az államnak kellett beavatkozni a még nagyobb baj elhárítása érdekében, ami nem két fillérbe került, hanem ezer milliárd dollár feletti hatalmas összegbe.

Akkor terjedt el amerikában a mondás:

A nyereséget (a bankok) privatizálják, a veszteséget "szocializálják:

Ez neked piaci automatizmus?

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.18. 13:00:43

@Vidéki: Nem ez nem piaci automatizmus. Ez állami beavatkozás. Ennek köszönhető, hogy a világ még mindig nem lábalt ki a válságból. Merthogy mindenhol beavatkoztak a kormányok, és csak rontottak a helyzeten.

Egyre szórakoztatóbb olvasni téged :)

BPO654 2012.05.19. 13:56:06

A fenti hsz.-kből látszik h tényleg kár volt bezárni a Lipótot. Minden debil szabadon mászkál.... .:D

Jó gazdpol; tehát 2002-ben 53%-on adta át O V az országot 2010-ben B G 83%-kal adta vissza. Ez tényleg jó gazd politika, és akik még ezután is arról pofáznak h ez tényleg jó, azokra csak azt lehet mondani h barmok, hülyék, debilek és idióták akkor is ha argo.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.19. 15:55:48

@BPO654: Senki sem írta, hogy jó volt a Meggyesí-Gurcsány kormányzás!

Szövegértésből egyes, ülj le!

Ettől függetlenül egy még dilettánsabb kormányzás még rosszabb.

Ha Matolcsy nem lopta volna el a magánnyugdíjpénztárakban lévő pénzt, és nem emelte volna meg brutálisan az adóterheket, hány %-on is állna az államadósság???

Logikából, és matematikából is egyes. Ülj le!

Kandabula 2012.05.19. 19:47:18

Akárhogy is keverjük, a lényeg, hogy Orbán pár év alatt a haverjaival valamiféle "történelmi" felső-osztályt akar létrehozni, az ár nem számít. Olyan gazdasági hatalommal rendelkező vékony réteget, ami bármely változásokat kibír, amire mindig számíthat, ami keresztbe tehet bármely más irányú kísérletnek. A nép sem számít. A bizonyítottan rossz döntések szem számítanak. Magyarország nemzetközi elszigetelődése sem számít. A kitelepülési jelzések sem számítanak. Itten teljesen felesleges az elmúlt "nyócévvel" foglalkozni, mert az sem számít, legfeljebb a demagóg halandzsa szintjén. Itt csak a társadalom totális lerohanása számít. Állandó félelem gerjesztése a bizonytalan jövő miatt, a kiszolgáltatottság társadalmi "erővé" válása. A kuss. No, az számít.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.19. 21:49:25

@Kandabula: Tökéletesen igazad van. Orbánnak az a célja, hogy MINDENKI függjön az államtól, ill. az államot irányítóktól. És ebből ne lehessen kilépni könnyen. Azaz szinte röghözkötöttség. Na, nekem ebből lett elegem. Tulajdonképpen már a Gyurcsány mondása alapján "megvilágosodtam", hogy "el lehet innen menni", én meg is fogadtam ezt a mondatát, el is kezdtem szervezni a családdal való kiköltözésemet, mert láttam, hogy Magyarország a közeljövőben nagyon nem a fellendülés országa lesz. Az én életem pedig véges. Most még talán esélyem van megkeresni a nyugdíjamat egy másik országban.
Aztán kijöttünk ide, és rádöbbentem, hogy egy totális marha vagyok. Miért nem léptem meg ezt 10-20 évvel ezelőtt? Életem végéig vádolni fogom magam ezért. Csak az a baj, hogy amit én meg tudtam lépni a családommal együtt, azt nem mindenki tudja meglépni. Nagyon sokan különböző okok miatt nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem tudnák elhagyni Magyarországot. Meg egyébként is: Miért is kellene egy bűnöző kisebbség miatt minden becsületes embernek elhagyni a saját hazáját? És a bűnöző kisebbség alatt nem a cigányokat, zsidókat, stb. értettem.

Kandabula 2012.05.20. 00:17:38

@Jani haverja: az emberek még mindig nem látják a lényeget. Nézd vissza a korábbi kommenteket. A dolog még sokak számára nem világos. Vagy azért, mert benne vannak a buliban, vagy mert szűk-látókörűek, vagy egyszerűen hülyék. Orbán egy rendkívül tehetséges ember. Úgy játszik a bandájával, ahogy csak akar. Lefizette és megrémítette őket. De nem veszik észre, hogy az igazi buli rajtuk kívül szerveződik, ők (gyakorlatilag a képviselők) már le vannak gyalulva. Már kevesebben lehetnek, még elkötelezettebb seggnyalással.

Kandabula 2012.05.20. 00:30:35

Másképp fogalmazok: az igazi buliban kizárólag egy szűk csoport vehet részt. Ez nem is a parlamenti képviselők, ők csak bábok, akik most örömködnek a búsás fizetésük miatt. Úgy lesznek elejtve, ahogy illik.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.20. 07:35:42

@Kandabula: Ezzel, meg az előző kommenteddel is teljesen egyetértek.

Egy kiegészítést fűznék hozzá: A politikai elit MINDEN ORSZÁGBAN lop, azaz a saját érdekében többhöz jut a közösből, mint más. Ez sajnos kikerülhetetlen itt is, Németországban is, az USA-ban is, stb. De nem mindegy, hogy MENNYIT, és HOGYAN (mekkora kárt okozva ezzel a többinek). A "mennyit"-et gondolom senkinek sem kell magyaráznom, inkább a "hogyan"-ra hozok fel egy példát: Ha a buszon a zsebtolvaj kivesz a zsebemből 10.000 Ft-ot, akkor ugye ő ennyivel lett gazdagabb, én meg ennyivel szegényebb, valamint egy kicsit bizalmatlanabb, és jobban fogok vigyázni az értékeimre legközelebb, ez világos. Ha viszont addig, amíg én a buszon ülök, a betörő betör a házamba, és elvisz onnan 10.000 Ft-ot, akkor ő ugyanúgy 10.000 Ft-tal lesz gazdagabb, mint az előző példában a zsebtolvaj, én viszont sokkal szegényebb leszek, mivel nem csak a 10.000 Ft-om tűnt el, hanem még a szétbarmolt bejárati ajtómat is meg kell javítani. Ha pedig a feleségemmel, és a gyerekemmel sétálok az utcán, és jön a rabló, és fenyegetés, esetleg fizikai erőszak, stb. hatására adom oda a 10.000 Ft-ot, akkor lehet, hogy (főleg) a gyerekemnek, valamint a feleségemnek és nekem olyan lelki kárt okoz, amit lehet, hogy soha nem lehet orvosolni. Mindhárom esetben 10.000 Ft-ról van szó, csak nem mindegy, hogy milyen károkozással érte el ezt a hasznot az illető bűnöző.
Tulajdonképpen a "hogyan"-ban ennyi a különbség az országok politikai elitjei között. És sajnos Magyarországon jelenleg nem zsebtolvajlás van.

röhögő 2012.05.20. 19:40:24

@Zsoo: Akkor fasznak jössz a forint árfolyammal?

röhögő 2012.05.20. 19:46:26

@Zsoo: "A Forint erősödéséből fakadóan pár százalékot csökkent az á.adósság." - Nem te írtad te fasz?

süti beállítások módosítása