Skip to content


       Szűrés lista

Kettős beszéd

Az még hagyján, hogy lepaktál Orbán a Coca Colával, holott nemrég még a népegészségügytől, csipszadótól, és csúnyakülföldikapitalistamultipfujtól volt hangos minden. Nincs abban a helyzetben az ország, hogy arcoskodjon, örülni kell minden új munkahelynek, beruházásnak. Ezt ő is nagyon jól tudja, felsejlett ugyan némi vívódás az arcán, mégis profin lekommunikálta a "látszólagos" pálfordulást: van jó külföldi cég, és van rossz.....Hamarosan megtudjuk, kik a jók még, mert úgy hírlik, sorra szerződünk a multikkal. Sorozatseggszáj, biztos csodaszép lesz!

akkor_es_most_kola_1342960775.jpg (forrás: osztjonapot.blog.hu)

De mint mondtam, érthető.

Az a vakítás viszont kevésbé, amit az NFÜ múlt csütörtöki rendezvényén vitt véghez a miniszterelnök úr.

Méltatta a Széchenyi Tervet, megígérte a pályázati rendszer átalakítását, és


"Harmadik fontos változtatásként a kormányfő szerint fel kell állítani egy körülbelül 50 milliárd forintos önerőalapot, mert az állami szereplők és az önkormányzatok önerő híján számos nagy pályázattal nem tudnak elindulni, ami azt jelenti, hogy a pályázati összeget felhasználni akaró vállalkozók nem jutnak megrendeléshez. Ezért mindannyiunknak az az érdeke, hogy összegereblyézzünk a költségvetésben valahogy 50 milliárd forintot erre a célra; ez a munka zajlik, jó esélyünk van arra, hogy ezt a forrást „összelapátoljuk” – jegyezte meg."

Komolyan nem értem.

Tényleg ennyire nem ért a Zinternethez? Azt hiszi, azon csak a fidesz.hu, orbanviktor.hu és a kormany.hu jön be? Vagy abban bízik, hogy a fideszhívek csak ezeket olvassák? Semmi balliberális mételyt, mint pl mszp.hu, atv.hu, nol.hu....semmi ilyesmi, oké.
De egy Napi Gazdaságot se néz ki senkiből? Ez annyira megalázó....
Persze tudom, hogy manapság tényeket, adatokat nemhogy számon kérni, már tartani is túl ortodox, sőt néha egyenesen libsibolsi nemzetvesztő dolog, de akkor is.
Na mindegy, én olvasom.

Ha nem tenném, nem akadt volna meg a szemem a fenti bekezdésen. Ugyanis 9 nappal előtte láttam a Napin, hogy az idei költségvetéshez Matolcsy egy olyan végszavazás előtti módosítót nyújtott be aznap, július 10-én, amely elvonná az önkormányzatok számára fenntartott 60,1 milliárd forintos keretet - ezt az uniós pályázatok saját forrására, azaz önerőre különítettek el. Matolcsy szerint indokolatlan, hogy ezt a pénzt csak az önkormányzatok használhassák fel, ezért a keretből még megmarad 50 milliárd forintot a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz csoportosítanák át. Ezt a módosítót megszavazták csütörtökön, július 12-én.

Egy héttel később, július 19-én Orbán Viktor kijelentette, hogy össze kell kaparni 50 milliárdot önerőre, az önkormányzatok részére....

Némi zavart érzek az erőben.

1, Önállósult a Jobb Kéz, és elfelejtett egyeztetni a főnökkel?
2, Viktor nem követi nyomon Gyuri ámokfutását lépéseit?  
3, Vagy egyszerűen így magasabb a PR-faktor? Gyuri csendben elveszi, Viktor nagyelőadáson előteremti az 50 milliárdot? Varázslók a kulisszák mögött?

Címkék: orbán fidesz abszurd matolcsy

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr904673963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Virág et. 2012.07.24. 11:33:01

@nemsirunk: Te valamilyen koherens gondolkodást feltételezel ezzel az emberrel kapcsolatosan. Nincs ilyen. A Coca Cola most épp azért jó, mert. Nincs indok. Holnap meg majd nem lesz jó, akkor majd Vidéki is azt írja, hogy mocskosmulti Coca Cola. Ezek patológiás elmebetegek ott fenn, nincs semmi ráció abban, amit csinálnak. Ez két év után tény.

/manens 2012.07.24. 11:33:09

@Vidéki: ..... a nevedtől még nem kell bunkónak is lenni. Mi a kérdés ? Az önkormányzatok 50 milliárdja. Pont. Az , hogy .....mitkeresoszkóavizerrben, az egy másik téma.

Lencsés István 2012.07.24. 11:36:00

" ....Multi .... " nincs csak multinacionális . ORBÁN meg a Coca Cola hogy jön ide ? :O

S.O.A. 2012.07.24. 11:37:37

@Lencsés István: rossz a kérdés. Te hogy jössz ide?

Muzsikok közt 2012.07.24. 11:39:29

@Virág et.: 2. A sukorói befektetésről nehezen alkothatsz véleményt, mivel a befektetésmár a tervezési stádiumban elbukott. Fogalmad sincs mennyi pénzt hozott volna, vagy mi lett volna a vége, mert nem valósult meg. De azért ugye csalók.

Blumék viszont valamit tudhattak, hogy a piaci áron már nem érte meg nekik a befektetés. Egyébként nagyon jól tették hogy kirúgták őket innen, magyarnak nem kell kaszinó, és azt is nagyszerüen tették, hogy megszopatták a játékgépeseket. Semmi szükség rá hogy az állami adópénz=segíly kapásból átfollyon egy olyan iparba, ahol a bevétel teljesen ellenőrizhetetlen és a pénzmosás melegágya minden országban.

Virág et. 2012.07.24. 11:44:19

@Zuckerbrot: Vagy csak nem volt annyi tőkéjük / nem kaptak elégséges banki finanszírozást (2008 után ez elég gyakori), hogy piaci alapon is megvásárolják? Vagy van bennfentes infod esetleg? Egyébként sztenderd dolog, hogy úgy vonzzuk ide a tőkét, hogy kedvezményeket adunk nekik: adókedvezményt, de akár ingatlanhoz is kedvezményesen hozzájuttathatjuk őket. Erről még bíróság nem mondta ki, hogy ez bcs lenne.

"magyarnak nem kell kaszinó"

Nem is magyarnak épült volna. A dolog lényege a turizmus fellendítése lett volna, hogy Budapesten és a Balatonon kívül máshová is menjenek a külföldi turisták és ezáltal a külföldi tőke. Nekünk nincs tengerünk, akkor vonzzuk őket mással. Sukorón egyébként a kaszinó lett volna a legkisebb, sok egyéb, turisztikai beruházás is megvalósult volna (élményközpontok, szállodák), csak a sajtó a kaszinót kapta fel. Miért lett volna baj, ha minden évben pármilliárd adóforintot hoznak nekünk a turisták? Ennyire jól állunk, valahol olajat találtunk, hogy ez nem kell?

Karipapa01 2012.07.24. 11:46:20

Erről nekem csak Móra Ferenc verse jut eszembe, amit anno az általános iskola III. osztályában tanultunk:

jazsoli5.freeblog.hu/archives/2008/06/29/Mora_Ferenc_A_cinege_cipoje/

Ajánlom mindenkinek, hiszen a vers (a 8 éves korosztályhoz illeszkedve) rövid, de tanulságos !!! Mindenki ítélje meg, hogy (áttételesen) illik-e a jelenlegi helyzethez. Különben pedig egyébként sem árt egy kis irodalom :-))

Kandeláber 2012.07.24. 11:46:50

@Virág et.: Én nem tudom, hogy a Pákozdon, Sukorón, Pázmándon lakók, az ott nyaralók mennyire örültek volna, ha a gyönyörű tájat beépítik, lerombolják a pákozdi emlékművet, a természetvédelmi területeket lebetonozzák. Nagyon helyes, hogy "elüldözték" az alapból csalással induló befektetőket. Akik egyébként nem is okoztak nagy kárt, ellentétben a "kormányzati negyedet" a Nyugati pályaudvar területén vizionáló csinovnyikokkal, akik milliárdokat csesztek el az elmebeteg terv előkészítésére.

Muzsikok közt 2012.07.24. 11:54:26

@Virág et.: Vannak kis kaszinók az országban, úgyhogy állam bácsi pontosan tudja, hogy mennyit hozott volna a kaszinó neki. Sanszos hogy semmit, minden szerencsejáték-befektető offshore.

+ konkurencia a Szerencsejáték Rt-nek, ami évtizedek óta a legjobb állami fejőstehén.

zeddez 2012.07.24. 11:57:05

@Vidéki: csak pl a Joav Blum-nál ezért a 2.6Mrd-ért 2n+1x annyi új munkahely jött volna létre, mint az Audi 11.2Mrd-s megtámogatásából
Nem mellesleg a nyári szezonon kívül is lett volna bevétele a környéknek
De nem gáz, majd megcsinálják a szlovákoknál 100km-rel északabbra, ahol nem lehet/kell ebből önös érdekek miatt politikát gyártani

Muzsikok közt 2012.07.24. 12:01:30

@zeddez: Hát maradjunk abban hogy eddig még nem csinálták meg....ilyen olcsón meg ott nem lesz telek..:))

csillagkutya seven 2012.07.24. 12:03:26

jaj, de meglennék lepve, ha jövőhéttől a coca-cola lenne a videoton mezszponzora.

komplikato 2012.07.24. 12:03:59

"össze kell kaparni 50 milliárdot önerőre"

Csak egy tipp vezérünknek, cserébe elfogadok egy jó kávét, törölni kéne pár "kiemelt" beruházást amit jelenleg annyira engedhetünk meg magunknak, mint kereső nélküli család a plazmatévét hitelre, teszem azt a debreceni stadiont. :P

komplikato 2012.07.24. 12:05:26

@Zuckerbrot: "Szvsz alapvető amerikai érdek az Európai Egyesült Államok."
Akkor csak nekem tűnik úgy, hogy filmekben, hírekben, paródiákban cikizik az EU-t, az eurot és sok egyebet?
Az USA vs EU gazdasági acélháború meg meg sem történt mi?

Komjaga · http://szabotazs.blog.hu 2012.07.24. 12:08:14

Sokáig tűnődtem itt a nyári langymelegben én is, hogy mi a frász is történik mostanában? Dinnyekartell-kóla-foci-évértékelő komcsizás, meg most az amit írtál laspalmas és arra jutottam, hogy nem ez nem káosz basszus, ez logika. Olyan, amilyen de logika. A dunaharaszti beszédben ott van a lényeg az "egy korty nyugatnál" - a vonatkozó idézetet részletesen kiszedtem az idézett bejegyzésben - mert:

"Lássuk röviden az új gazdasági modell hátterét: a kommunizmusban nem volt semmink, de legalább volt kóla, amitől úgy éreztük, mintha nyugaton lennénk. ’89 után jött pár év jóléti állam, meg szabadság, de most a válság után ez eltűnt és várhatóan csak a kóla marad belőle.

Tehát, az új gazdasági modell világában ezek szerint megérkeztünk a kommunizmusba újfent, vagy legalább is egy egyenértékű variánsba. Ami annyiban biztosan eltér, hogy itt lesznek kedvezményezettek. Coca-Cola, Simonka György, vagy Lajos bácsi és a Közgép, feltételezhetően". szabotazs.blog.hu/2012/07/24/a_haldoklo_dinnyekommunizmus

Ez a rendszer, kommunizmus 2.0 a'la NER. Mi befizetünk a közösbe, valamelyik haver meg nyer. Most épp az NGM nyert :D

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.07.24. 12:08:43

Csak a vezetők gondolkodásáról:
"A másik,az örökségvédelmen túlmutató aggálynak az tekinthető, hogy az állam, aki a hatályos jogszabályok őre és felelőse, bármilyen ügyben előzetesen felmentést adhat magának az érvényes – és adott esetben a jelenlegi Parlament által megszavazott – törvények alól, ha érdekei úgy kívánják. Az örökségvédelmi előírások hatályon kívül helyezésére a magyar társadalom viszonylag kis szelete kapja fel a fejét. Ugyanez esetleg nem lenne elmondható a Büntető törvénykönyv néhány cikkelyének felfüggesztése esetén."
www.regeszet.org.hu/avar-kori-temetot-pusztulhat-el-a-stadion-alatt/

Egyébként a NOL is beállt a KÖZGÉP-sorba
nol.hu/gazdasag/20120716-leletmentes_dragitja_az_utepitest
Reagálás:
www.regeszet.org.hu/az-mrsz-reagalasa-a-nepszabadsagban-julius-16-an-megjelent-leletmentes-dragitja-az-utepitest-cimu-irasra/
O(M)FF(G)

Virág et. 2012.07.24. 12:09:37

@Kandeláber: Az emlékművet nyilván nem dózerolják le, van ott elég hely. A tájat persze beépítik, ahogy pl. beépítették az egész Balatont vagy a világon bárhol máshol a turisztikai célpontokat. Nem lesz minden lebetonozva, mert a befektetőnek az érdeke, hogy a táj természetes jellege megmaradjon (amúgy a kutya se fog ott nyaralni). Lehet finomkodni, de akkor nem kell csodálkozni, ha éhendöglünk. Majd a szlovákok vagy a románok megcsinálják helyettünk, aztán lehet megint mutogatni mindenfelé.

@Zuckerbrot: A Szerencsejáték Zrt. az állami monopólium alá tartozó sorsolásos és egyéb szerencsejátékokat üzemelteti, nem pedig kaszinókat. Ha feltételezzük is, hogy maga a cég offshore lett volna, az akkor is csak a társasági adót érinti, mert a munkavállalók utáni járulékok és szja, a beszállítók utáni áfa és a forgalomból eredő egyéb adók, valamint a helyi adók (ipa) ettől függetlenül itt jelentkeztek volna. És akkor még a beszállítóktól származó adóforintokat nem is említem. A catering, a takarítás, a létesítmény-üzemeltetés stb. mind-mind bevételeket generált volna. Vagy a munkavállalók fogyasztása (közmunka helyett piaci munkabér). A lista elég hosszú.

Dr.Zomboss 2012.07.24. 12:10:48

@Lencsés István: Olvastad a posztot, vagy csak ideböfögtél valamit?

zeddez 2012.07.24. 12:15:41

@komplikato: ez az, a DVSC stadionra 5x ennyi lóvé megy el
az nem száááámít ;)
a hangzatos Puskás fociakadémia is több támogatást nyert el eddig, aztán haszna abból is kinek van/lesz?

Muzsikok közt 2012.07.24. 12:16:49

@Virág et.: A vendéglátóipar munkavállalási gyakorlatát ól ismerjük, a szórakozóhelyek bevétel-könyvelését is: A pénteki ellenőrzések tapasztalatai szerint a költségvetést tudatosan megkárosítva, a tényleges bevételt eltitkolva működik a szórakozóhelyek 80 százaléka, ezért szombaton már egész éjjel jelen volt a hatóság a szigeten. A NAV munkatársai feltérképezték az üzletek nyitó és záró árukészletét, és több mint húsz esetben „pénztárrovanccsal egybekötött forgalomszámlálást” végeztek. Míg az ellenőrök ott voltak, „pörögtek a pénztárgépek”, és telefonon próbálták meg bejelenteni a foglalkoztatottakat – tették hozzá. - Hajógyári Sziget. Beszállítók? Milyen beszállítói vannak egy kaszinónak?

Cinkes 2012.07.24. 12:18:32

Csak szeretnénk sorra szerződni a multikkal… ami megjegyzem az első épeszű ötlet amit ettől a kormánytól láttam. Viszont azt is tudom, hogy mondanak ezek sok mindent de azt mindig fenntartással kell kezelni. Az összevissza beszélés és cselekvés viszont pont illik a képbe.

Vidéki 2012.07.24. 12:20:35

@K.Tomoceusz:

Írod: „András csak oroszlánra - csak fogatlan oroszlánra” (lő).

Feltételezem Gyurcsányt képzeled a fogatlan oroszlán szerepében.

Egyáltalán nem fogatlan.

András lövése, mindenesetre elriasztotta a ragadozókat a kiszemelt zsákmánytól

komment-elo 2012.07.24. 12:22:00

azért kell elvenni az 50 Mrd-ot, mert nem azok kapják vissza akiktől elvették.
A kicsitdeszes önkormányzat tartalékolt az önerőre, tőle elvesszük, és a visszaosztásnál a nagyonfideszes, üres zsebű-herdáló kapja meg. (nemfideszes önkormányzat ugye lényegében nincsen...)

Kandeláber 2012.07.24. 12:28:05

@Virág et.: "A világon bárhol máshol". Menj el például Ausztriába az Attersee partjára. Ott nem is engedélyezték, hogy teljesen beépítsék a tópartot. Akkora, vagy nagyobb, mint a Velencei-tó, részben hegyekkel körülvéve, tiszta strandokkal (szabadstrandon ingyenes öltöző, WC), kikötőkkel, hajóközlekedéssel. A környéke tiszta, kulturált, nincs körbebetonozva, nincsenek megaszállodák, hanem a tájba illeszkedő épületek.
Na, oda próbált volna menni Joav Blum az ötletével, a tartományfőnök (mert ugye, ott helyben intézik az ilyen dolgokat, a kancellár szóba sem állt volna vele) udvariasan végighallgatta volna, aztán hinaus.
Itt pedig a (volt) miniszterelnök földig hajol egy vigéc előtt...

Vidéki 2012.07.24. 12:29:39

@zeddez:

Írod: „csak pl a Joav Blum-nál ezért a 2.6Mrd-ért 2n+1x annyi új munkahely jött volna létre, mint az Audi 11.2Mrd-s megtámogatásából”

„De nem gáz, majd megcsinálják a szlovákoknál 100km-rel északabbra, ahol nem lehet/kell ebből önös érdekek miatt politikát gyártani:

Örülj a szlovákok szerencséjének.

Ne legyél már olyan önző, hogy azt akard, hogy Joávék minden jóságos cselekedetükkel csak bennünket favorizáljanak.

Miért nem boldogíthatnák Joávék a szlovákokat is? Legyen nekik is szerencséjük Joávékkal.

Lencsés István 2012.07.24. 12:35:52

@Dr.Zomboss: Olvastam . Neten nem lehet böfögni .

magyarmarha (törölt) 2012.07.24. 12:38:46

ezt az órbánt agyon kéne csapni.

Vidéki 2012.07.24. 12:39:56

@Virág et.:

Írod: „ A sukorói befektetésről nehezen alkothatsz véleményt, mivel a befektetésmár a tervezési stádiumban elbukott. Fogalmad sincs mennyi pénzt hozott volna, vagy mi lett volna a vége, mert nem valósult meg. De azért ugye csalók.”

Mindenesetre már az elején szennyben fogantatott.

Ronald Lauder és Joáv Blum2008 május 21-én egyeztettek a parlamentben a tervezett beruházásról a Gyurcsány vezette kormánydelegációval, amelynek többek között Bajnai Gordon akkori fejlesztési miniszter is tagja volt.

A befektetők azt kérték, hadd jussanak ingatlancserével a sukorói ingatlanhoz,

mert így elkerülhetik a pályázat esetén szükségszerűen megjelenő versenytársakat.

Gyurcsány az ötletet támogatta és ennek megfelelő feladatokat szabott ki az illetékeseknek.

A volt kormányfő törvényi felhatalmazás nélkül, hatáskörét túllépve hozta meg a döntést, mellyel a versenyeztetést kiiktatta és ezzel egyoldalú jogtalan előnyben részesítette a külföldi befektetőket, mutatott rá a főügyész.

A milliárdos kárt okozó csereszerződést az MNV képviseletében Tátrai Miklós vezérigazgató írta alá, az okiratot pedig jogtanácsosként Császy Zsolt értékesítési igazgató ellenjegyezte.

Ha létrejött volna a csere, az államot 1,3 milliárdos vagyonvesztés érte volna.

Emlékezetes, a fővárosi ítélőtábla a közelmúltban jogerősen semmisnek mondta ki a sukorói csereszerződést, ezért nem érte kár az államot.

De ez nem az urakon és elvtársakon múlt, hanem azon, hogy

Schiffer András 2009-ben megtetette a feljelentését és megakadályozta a közvagyon fosztogatását,

a Császy féle alakok részéről, akik az ATV „Egyenes Beszédnek” hazudott műsorában az ártatlan báránykák szerepében próbáltak tetszelegni.

Kandeláber 2012.07.24. 12:42:16

A Traubi-védjegyet bitorló Salamon Berkowitz is egy szuper befektető volt, mi?

Karipapa01 2012.07.24. 12:42:50

@Zuckerbrot: ": Vannak kis kaszinók az országban, úgyhogy állam bácsi pontosan tudja, hogy mennyit hozott volna a kaszinó neki. Sanszos hogy semmit, minden szerencsejáték-befektető offshore.
+ konkurencia a Szerencsejáték Rt-nek, ami évtizedek óta a legjobb állami fejőstehén."

Ezzel az egész kaszinó-cirkusszal csak az volt a legnagyobb baj, hogy nem ORBÁN TALÁLTA KI !! Nem akarta felvállalni egy kormányváltás után, hogy Gyurcsány lesajnálja olyan alapon, hogy: nesze bazmeg, csináltam neked egy fasza kis kaszinót, lehet kaszálni! Inkább nem kell, rohadjon meg! A Nemzeti Színház sem volt jó helyen, mert nem ő találta ki, hogy ott legyen. A Szerencsejáték Zrt.-nek sem lett volna konkurrencia, mivel az állami lottó-toto-kenó, stb. a nagy pénzt hozó bevételek ugyanúgy a saját privilégiumuk maradt volna. Itt esetleg a külföldi szerencsejátékosokat lehetett volna "megüzletelni", mivel a magyar "kocsmajátékosok" sem ott igényeltek volna fejedelmi lakosztályt. Tudva levőleg Las Vegast (egy havi pénzforgalma magasabb, mint egész Magyarországé egy évben) is az állam szponzorálja.

Virág et. 2012.07.24. 12:50:33

@Zuckerbrot: A Szigetet hasonlítjuk ehhez a projekthez? Semmi köze hozzá. Szerinted a vendéglátóiparból 0 ft bevétele származik az országnak? Akkor hogy lehet, hogy egész államok élnek meg jól a turizmusból? Nem lehet, hogy nem az iparággal van a baj, hanem a hazai viszonyokkal?

@Kandeláber: Az osztrák életszínvonal és a magyar között van egy pici különbség. Az osztrák költségvetés bevételi oldala és a magyaré között is. Ők megtehetik, hogy ilyen-olyan okokból bevételekről mondanak le. Mi is?

@Vidéki: Nem Budai Gyula kommunikéiből kéne okosodni.

"A volt kormányfő törvényi felhatalmazás nélkül, hatáskörét túllépve hozta meg a döntést, mellyel a versenyeztetést kiiktatta és ezzel egyoldalú jogtalan előnyben részesítette a külföldi befektetőket, mutatott rá a főügyész."

Ezt közben visszavonták, ha lemaradtál volna. Ugyanaz a főügyész. Tátraiék esetében meg majd megteszi a bíróság, ahogy megtette Szilvásy, Hunvald (ingatlanügyek), Dávid és Herényi ügyében, vagy Tátrai és Császy másik ügyében. Azért mert Viktor vagy egy mamelukja azt mondja valamire, hogy az rossz, az még nem feltétlenül van úgy. Sőt, egyre inkább az a trend, hogy akkor van a legkevésbé úgy.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2012.07.24. 12:52:15

Ez nem tejjel-mézzel, hanem kólával-pálinkával folyó Kánaán. Sebaj, mindkét utóbbiról van versem:

LEGÁLIS PÁLINKAFŐZÉS

Nincs párja fiúnak s lánynak,
Hiába jő lőni Ámor,
Udvarlás helyett csak hánynak,
Honunk merő cefremámor.

Tintás tömeg bárgyún tejel,
Bankot tart el, nem lop rezet,
S együtt lépne zúgó fejjel…
Minden út kómába vezet!

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2010/06/legalis-palinkafozes.html

+

COLA MÁMOR

Megiszok egy Colát,
Az mos engem jól át.
Savágyúval lövet
S vesémben a követ
Szétmállasztja hamar.
Jó is a lé, ha mar!

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2011/10/cola-mamor.html
:)

dr. Bubó 2012.07.24. 12:54:34

@Frady Endre: :)))

minden út kómába vezet ? :)

Kandeláber 2012.07.24. 12:58:43

@Virág et.: Milyen bevételekről mondanak le? Ausztria egyik fő bevételi forrása az idegenforgalom. Többször voltam az Attersee-nél nyáron, nagyon sok turista volt, persze ún. "minőségi" turisták, nem bokorban alvó, lejmolós csövesek, mint sokan - sajnos - a Balatonnál vagy a Velencei-tónál.
A szabadstrandra ki volt írva, hogy Felső-Ausztria tartomány létesítette és tartja fenn.
Ausztriában is vannak kaszinók, talán elegánsabbak, mint Magyarországon, de nem természetvédelmi területen, hanem pld. Salzburgban, amely ugyancsak rengeteg turistát vonz, akiknek egy része esetleg felkeresi a kaszinót is.
Egyébként lehet, hogy Schiffer, mint egy ökopárt akkori vezetője, esetleg a természet iránti elkötelezettsége miatt is jelentette fel Gyurcsányt.

Virág et. 2012.07.24. 12:59:04

@Zuckerbrot: Ez lemaradt, bocsánat.

"Beszállítók? Milyen beszállítói vannak egy kaszinónak? "

Catering (étel, ital), takarítás, a berendezés (bútorok, szőnyegek, szórakoztató elektronikai berendezések), kaszinó berendezés (gépek), felvonók, klímák, fűtés és ezek karbantartása stb. És nem csak kaszinó épült volna.

Virág et. 2012.07.24. 13:01:27

@Kandeláber: "Milyen bevételekről mondanak le? "

Nyilván a nem engedélyezett beruházás által generált bevételekről. Vagy ez, vagy úgy döntöttek, hogy az Attersee nem bír el több létesítményt. A Velencei tónál viszont perpill nincs semmi.

Schiffer indokait meg nem akarom találgatni. Szerintem szimplán politikai hírverést akart csapni az akkor még félig ismeretlen pártjának, illetve ki akarta ugrasztani a bokorból a vádaskodó, de érdemi lépéseket megtenni nem akaró fideszt.

kvadrillio 2012.07.24. 13:06:15

ezittabaj....
"Dobogós helyen Magyarország az egy főre jutó offshore pénzek listáján
2012. július 24., 12:27
Privátbankár

Elképesztően sok pénzt, nagyjából 21 ezer milliárd dollárt menekítettek adóparadicsomokba az elmúlt 30 évben világszerte. Ez a szám csak a becslés alsó szintje, az is elképzelhető, hogy az összeg eléri a 32 ezer milliárdot – írja egy átfogó felmérésre hivatkozva a The Guardian. A felmérést, amelyben Magyarország bekerült a TOP-20 közé már többen ismertették, mi kiszámoltunk azt is, hogy mennyi pénz jutna egy főre. Ezen a listán viszont dobogósak vagyunk.

A The Guardian által említett felmérés több adatszolgáltató adataira hivatkozik, úgymint a Tax Justice Network, a Bank of International Settlements és a Nemzetközi Valutaalap. Az ezen szervezetek számain alapuló becslés eredménye nagyon durván ijesztő, hatalmas összeg eltűnését feltételezi azokon az offshore helyeken, amelyek elnyelik a pénzt, mert vonzó célpontjai az ügyeskedőknek.
Ország Offshore számlán tatott vagyon (millió dollár) Lakosság (millió fő) Egy főre eső "offshore vagyon" (dollár)
Kuvait 496000 2,597 190 989,60
Szingapúr 169000 4,558 37 077,67
Magyarország 242000 9,982 24 243,64
Dél-Korea 779000 49,233 15 822,72
Venezuela 406000 27,888 14 558,23
Szaud-Arábia 308000 28,161 10 937,11
Malajzia 283000 27,452 10 308,90
Argentina 399000 39,745 10 039,00
Kazahsztán 138000 15,34 8 996,09
Elefántcsontpart 141000 18,373 7 674,30
Oroszország 798000 142,009 5 619,36
Lengyelország 165000 38,116 4 328,89
Mexikó 417000 109,955 3 792,46
Ukrajna 167000 46,287 3 607,92
Brazília 520000 190,732 2 726,34
Törökország 158000 70,586 2 238,40
Irán 147000 65,875 2 231,50
Nigéria 306000 138,283 2 212,85
Indonézia 331000 237,512 1 393,61
Kína 1189000 1356,71 876,38

Az adóparadicsomokban ugyanis vagy nincs adó, vagy nagyon alacsony a mértéke, illetve ezek a helyek jellemzően névtelenséget biztosítanak a számlatulajdonosoknak. Nem egy esetben külön iparággá alakul a pénzmenekítés, sokszor ügyvédek egész hada segíthet eltüntetni a pénzt az illetékes adóhatóságok elől. Az alábbi táblázat segítségével megnéztük mi lenne, ha a kimenekített pénzt szétosztanánk az ország lakosai között. E szerint a lista szerint harmadikak vagyunk Kuvait és Szingapúr után, amely országok is elsősorban a gazdagságuk és az alacsony lakosságszámuk miatt tudtak minket megelőzni. Ha elosztanánk a Magyarországról kimenekített 242 milliárd forintot a magyarok között, akkor minden magyar nagyjából 24 ezer 243 dollárt kaphatna, ez nagyjából 5 millió 770 ezer forint lenne!

A felmérés szerint több országban is meghaladja a külföldre menekített összeg az adott ország külső adósságát, ami azt jelenti, hogy például Magyarország esetében az innen kikerült pénz összege könnyedén meg tudná oldani a gondjainkat, akár az IMF-et is hazaküldhetnénk. Sőt Magyarországról a felmérés tanúsága szerint kiemelkedően sok pénz távozott az elmúlt 30 évben, annyira, hogy a régió egyik államából sem tűnt el ennyi pénz, sok nagyobb államot is lekörözünk.
Értékeld a cikket

Jelenlegi értékelés

"

dr. Közbiztonság Szilárd 2012.07.24. 13:07:16

@Vidéki:
Majd ha megtanultad a különbséget a technika és a technológia szó között, akkor irkálj ilyenekről. Mert most faszságokat írsz.

És a kaszinó legalább akkora bevétel az államnak, mint az Audi.

A Szovjet himnusz szövege meg sosem tartalmazott ilyen baromságokat, csak a hozzád hasonló hülye nácik agyában.

Kandeláber 2012.07.24. 13:11:24

@Virág et.: Érdekes, Agárdon is többször nyaraltam, és nem úgy tűnt, hogy nincs ott semmi.
Van ott strand, rengeteg vendéglő, hajó., szemben a Baricska-csárda, egy arborétum. Ja, nincs mega-kaszinó, ez tény.
Az Attersee sok mindent elbírna, de környezetvédelmi és esztétikai okokból nem engedélyezik, hogy feldúlják a partot. Feltételezem, hogy az ottani vendéglátósok, panzió- és szállodatulajdonosok nem fakadnak sírva ettől.
Ausztria nem csak az idegenforgalom területén, hanem szinte minden téren legalább fél évszázaddal előttünk jár.
Mondjuk ott Linzben még mindig működik a Vöest-ALPINE, érdekes módon nem ment tönkre, nem adták el külföldi "befektetőnek".

Virág et. 2012.07.24. 13:16:43

@Kandeláber: Nem ismerem az Attersee-t, de látatlanban biztos vagyok, hogy jóval több turista látogatja, mint nálunk a Velencei tavat. Egy ilyen mega-kaszinó és hotelkomplexum biztos, hogy pozitívan befolyásolta volna a turisztikai adatokat. A Forma 1-re érkezők pl. néhány napot pihenhettek (és költekezhettek) volna ott, de a balatoni turisták egy része is inkább ment volna a Velencei tóhoz. Ez pedig jó lett volna a most ott lévő kisebb büféseknek és vendéglátósoknak is.

Tény, hogy kár "mi lett volna ha" okoskodásba kezdeni. Azt a véleményt viszont nem vagyok hajlandó elfogadni, ami minden újítási és befektetési szándék ellen van. A Velencei tó önmagában - láthatjuk - nem vonzza eléggé a turistákat. Az ilyen kaliberű beruházások viszont igen, egy mini Las Vegas épült volna itt, amire sehol a régióban nincs példa. Las Vegas pedig egész jó befektetés.

Kandeláber 2012.07.24. 13:22:18

Szerencsére most már szinte biztos, hogy nem fogjuk megtudni, mi lett volna "ha" felépül és működik.
Azért ha belegondol az ember, hogy itt a millenium évében a kontinensen először földalattit avattak, később felépítették Európa legnagyobb Parlamentjét, a 2-es, 3-as metrót, és még lehetne sorolni, hogy miket hoztak létre mondjuk csak Budapesten - az elmúlt 22 évben pedig nem hogy építettek, hanem szinte csak romboltak, nincs ok arra, hogy bizakodva nézzünk a jövőbe.

egyhazafi 2012.07.24. 13:23:36

Hello Laspalmas.

Írhatnátok egy összefoglalót az utakra elherdált milliárdokról is.
A sok birka nem látja, hogy milyen minőségű utakra mennyit költünk.

Esetleg, lehetne elemezni, hogy fele annyi adó, járulék stb befizetése mellett, miért magasabb az életszínvonal Németországban, Ausztriában.

Hogy lehetséges náluk mindenre van pénz, nálunk semmire. Mire költik el 20 éve (mindegy, hogy MDF, MSZP, FIDESZ) a rengeteg befizetett összeget.

Thx

Xy

gnme 2012.07.24. 13:38:15

magyar koka kólába, magyar cukrot!

magyar termékbe (aprítógépgyár) magyar acélt (dam)

magyar seggbe magyar lófaszt!

Kandabula 2012.07.24. 13:46:03

@Virág et.: egyértelmű gazdasági bűntettnek tartom, hogy a kaszinó-beruházást megtorpedózták és az egész ügyet telekügyletre egyszerűsítették. . Egy beruházás már önmagában is munkahelyet teremt, de munkahelyet teremt annak üzemeltetése is. A bevétel elmaradásáról nem is beszéljünk. Most ott van egy hasznosítatlan, így értéktelen ugar, csak a vadnyulak jártak jól. Sírunk, hogy sem a Balaton, sem a Velencei tó nincs kihasználva, télen pedig végképp elhal minden. Régi mondóka: veszek egy téglát 100 Forintért. Kiviszem Csepelre, akkor már csak 80 Forintot, felviszem a Rózsadombra, máris 120 Forintot ér. A sukorói telek pedig nullát.

Secnir 2012.07.24. 13:50:41

@Vidéki:
minek osztod az észt, ha neked is kevés van?
1. "Egyik ember annyi, mint a másik, Bár a bőre barna vagy fehér,..."
ez nem a szovjet himnusz, hanem Lebedev műve, ami a 'Cirkusz' című film betétdalának készült

2. sukoró kapcsán írod: "ha Schiffer András 2009-es feljelentése nem gördít akadályt az ilyenfajta „üzlet” elé."
2009. január. 28. szerda Molnár Gábor sukoró polgármestere nem gördít akadályt a kaszinó elé. örül.
2009. április. 15. szerda a Gyurcsány-kormány utolsó rendeletei között elrendeli a telekcserét
2009. június. 29. hétfő Oszkó Péter vizsgálatot rendel el a PM-ben a sukorói telekcserék miatt
2009. július. 22. szerda a földhivatal visszautasította Blum telekbejegyzési kérelmét
2009. július. 22. szerda az LMP kéri a főügyészt, hogy vizsgálódjon
2009. július. 23. csütörtök Vizsgálatot kért Bajnai Gordon a pénzügyminisztertől a sukorói beruházással kapcsolatban.
2009. augusztus. 17. hétfő közokirathamisítás miatt eljárás indul Blum ellen, mivel a bejelentett lakcímén nem lakott életvitelszerűen, illetve az ingatlanok, amiket el szeretett volna cserélni, még nem voltak a nevén
2009. augusztus. 26. szerda az ÁSZ támadja a szerződést, értékcsökkenésre hivatkozva
2009. szeptember. 28. hétfő a jobbik petíciót nyújtott át a sukorói alpolgármesternek
2009. október. 05. hétfő Bajnai támogatja a parlamenti vizsgálóbizottságot, kijelenti: "ha azonban egy ilyen ügyben bármilyen törvénytelenség, szabálytalanság fordul elő, a kormány dolga, hogy ezeket megakadályozza. A kormány most is ezt teszi - hangsúlyozta. Egyik oldalról szeretnék, ha egy legalább háromezer főt foglalkoztató beruházás létrejönne, de ez nem történhet jogsérelem vagy károkozás mellett."
2009. október. 06. kedd az LMP(! nem Schiffer, ő csak a frakcióvezető volt!) feljelentette gyurcsány ferencet
2009. november. 09. hétfő Oszkó Péter pénzügyminiszter máig, november 9-éig adott határidőt a sukorói telekcsere ügyével kapcsolatban arra, hogy a befektető megegyezzen a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel. [ami nem történt meg]
2009. november. 14. szombat távozik a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől (MNV) Császy Zsolt, a sukorói ügyben jogtanácsosként eljáró értékesítési igazgató. [végkielégítés nélkül, Banai nyomására önként]
2009. november. 18. szerda A pénzügyminisztérium szerdán délután reagált Budai Gyula kijelentésére, s kijelentette: továbbra is bíróság előtt kezdeményezi a sukorói telekcsereügylet semmisségének megállapítását.
[...]
2010. augusztus. 10. kedd ""Bár tudjuk, hogy a Fidesz-KDNP-nek nem kenyere a kontroll, amit a kormányülések jegyzőkönyveinek antidemokratikus eltörlése is jelez, de készült erről a találkozóról jegyzőkönyv? Hivatalos találkozó volt?" - írják a szocialisták.
Valóban találkozott Orbán Viktor miniszterelnök a sukorói kaszinóberuházás egyik megálmodójával, Ronald Lauderrel - írta a Hírszerző kedden.
A hírportálnak Havasi Bertalan, a kormányfő sajtóstábjának vezetője megerősítette az információt, miszerint találkozott Orbán és Lauder. Arra a kérdésükre azonban, hogy mikor volt a találkozó, miről beszélt Orbán és Lauder, és miben állapodott meg, nem kaptak választ - írják."
[...]
2011. január. 08. szombat Sukorón nem épül sem most, sem a közeljövőben kaszinóváros - szögezte le Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos szombati budapesti sajtótájékoztatóján [...] A kormánybiztos kitért arra is, hogy miután január 1-jén a koncessziós jog megszűnt, a cégnek 900 millió forintos kötbért kell fizetnie az államnak, s mert idén nem teljesítették beszámolási kötelezettségüket a beruházás alakulásáról, a nemzetgazdasági miniszter további 864 millió forintos kötbér megfizetésére kötelezte a beruházót. [aazt a beruházót, akinek a szerződésének semmisségét pezsgővel ünnepelte budai úr]
2011. október. 21. péntek Házkutatást tartott az ügyészség a King's City cégeinél, a KC Bidding Kft. és a King City Management Kft. székhelyén október 18-án [...] A cégek nem voltak szerződő felek a sukorói telekcserében, amely miatt hűtlen kezelés gyanújával nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség.
2012. február. 29. szerda A bíróság tavaly elsőfokú ítéletben érvénytelenítette a sukorói telekcsere-szerződést. A meghiúsult beruházás kapcsán most kiderült: az NGM 1,5 milliárd forintnak megfelelő összegért fogadott ügyvédet, hogy védje az államot

szóval schiffer már bátran, a parlamenti vizsgálóbizottság felállítása UTÁN, és a megakadályozott telekcserék UTÁN jelentette fel gyf-et. NEM őmiatta tört ki a tupazupetetl vulkán.
ez a baj. az a fránya internet, hogy vissza lehet keresni, hogy ki mikor mit mondott...
ebből derül, hogy te egy idióta vagy.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.07.24. 13:54:21

Az a lényeg hogy jöjjön a pénz.Mindegy miből,mindegy kitől.

pjotr_75 2012.07.24. 13:55:47

Nézzétek meg Orbán arcát azon a "koccintós" képen! Van valami furcsa vonás benne, ami - most nem szemétkedésből mondom - Kádárra, meg Brezsnyevre hasonlít, komolyan behoztam google-val pár képet Kádárról és Brezsnyevről, .. hát azok sem mosolyognak, Zorbánnak meg kezd ugyanolyan "disznófejű nagyúr" szája lenni.
Valahogy Orbán is belelovalta magát abba a kettős rendszerbe, amibe Kádár is meg a "nagy" orosz elődök is belekényszerültek. A komenyistákat bizonyos időszakokban bezony a nyugat pénzelte, ők meg hurrogtak rá a moslékos szájukkal, hogy fúj, fúj, hörr, hörr, mocskos rotható kapitalista nyugat.
Orbánt jelenleg - ha úgy vesszük - a nyugat pénzeli, vagy legalábbis Vezírünk ácsingózik a nyugat pénzére, közben elfordulva ugyanaz a habzó, megvetést sugalló szájkontur - helyben is vagyunk.

Transylvanianmixedgrill 2012.07.24. 13:57:57

@gnme:

Az a magyar acél az most steal vagy steel? ;)

dr. Aullah 2012.07.24. 14:00:04

Vidéki
Ha már írsz, akkor nem lehetne azt csinálni, hogy ne hagyj ki minden mondat után egy üres sort? Kurva idegesítő.

dr. Közbiztonság Szilárd 2012.07.24. 14:02:19

@jozicsenko:
Kutatásfejlesztésre biztos nem adnak, esetleg kutatás-fejlesztésre (előbbi azt jelenti, hogy a kutatást fejlesztik, utóbbi azt, hogy kutatnak is, meg fejlesztenek is).

@Dr. derelye vágó:
"Olyan országban akarunk élni ahol a törvény nem csak a kólát védi"
És innen látszik,hogy már akkor is pofátlanul loptak Viktorék, ez a Cég zenekar egyik szövegének volt része (A törvény a kólát védi, de téged nem - elkövető Novák Péter, kb. 1988.)

@nemsirunk:
Az USA annyira felkarolja a gonosz törpét, hogy egyik elnök sem volt eddig hajlandó találkozni vele (és egy magyar ciklusban jobbára 2 amcsi elnök van, mert náluk félidőben van váltás, most pl. jövő januárban lesz).
A többi magyar kormányfővel meg igen, legalábbis aki kitöltött 4 évet.

@Dr.Zomboss:
Több is volt, volt egy Sztálin előtti meg egy Sztálin utáni szöveg.
De ez a baromság egyikben sem szerepelt.

(És a mostani orosz himnusz a 3. szöveg, ráadásul ugyanaz a költő írta mind a 3-at. :-)

dr. Közbiztonság Szilárd 2012.07.24. 14:07:49

@Secnir:
Lebegyev lesz az a Lebedev.
A vulkán meg valószínűleg Topocateleptl.

Kopi3.14 2012.07.24. 14:12:19

@TrueY: De akkor fözhessük otthon három nappal elöre bejelentve a jövedéki adó miá.

@egyhazafi: van iparuk. Németek többen vannak. nem volt negyven év szabad rombolás a társadalomban, iparban. Stb.

Secnir 2012.07.24. 14:15:50

@dr. Közbiztonság Szilárd:
Lebegyev, az okés.
a vulkén meg legyen Loptacolateleptol

ketroot 2012.07.24. 14:29:39

@gnme:

Magyar égre magyar UFÓ-t!

Vidéki 2012.07.24. 15:15:48

@Kandeláber:

Írtad Kálmán Olgával kapcsolatban:

„ de a liba közbevágott, húzogatta a szemöldökét és a száját, egetverő baromságokat mondott.”

Kérlek ezt ne! Ez így nem Polkorrekt!

Talán a „Kálmán Olga női logikával érvelt”, mondat elfogadhatóan Polkorrekt lehetne.

laci0011 2012.07.24. 15:29:21

Ha a közgépnél volna valakinek esze,megelőlegeznék ezt a kis aprópénzt,oszt mehetne a buli.Van már nekik bőven miből,vagy már vissza kellett osztani?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.07.24. 15:33:51

Hirtelen mekkora Schiffer-rajongók lettek itt sokan, akiktől nem is vártam volna ilyet:).

Mondom ezt úgy, hogy szerintem is az egyik legelviselhetőbb arca a mai magyar politikának.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.07.24. 15:38:08

Én nem tudom hol gyártat a Durex, de mit nem adnék ha avatnának valami jó kis gyártóüzemet és Viktor mehetne eperízű síkosítót kóstolgatni...

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.07.24. 15:45:32

@Vidéki:
Mi a kurvaanyádról hablatyolsz te gerinctelen seggnyaló?
A félkegyelmű törpecsútid is tartotta a markát. Szelektív memória rulez, mi? X-DD
www.nol.hu/belfold/a_fidesz_elismerte__orban_targyalt_sukororol_

Vidéki 2012.07.24. 16:03:51

@dr. Közbiztonság Szilárd:

Akkora balfácán vagy, hogy az már a közbiztonságot veszélyezteti:

Írod: „A Szovjet himnusz szövege meg sosem tartalmazott ilyen baromságokat, csak a hozzád hasonló hülye nácik agyában.”

A híres zeneszám címe: „Drága föld, szülőhazámnak földje” 1937-ben készült. (Music: I.Dunaevskiy Lyrics: V.Lebedev-Kumach).

Dunajevszkij, a híres szovjet zeneszerző kárpátaljai születésű zsidó volt, egy odavalósi kántor fia (NB. a papa is szerzett Dunajevszkij néven egyházzenét). A tehetséges fiatalember a budapesti zeneakadémián Kodály tanítványa volt, és elsősorban dallamos operettzenével próbálkozott akkor is.

Milyen oka van annak, hogy te vagy kell, vagy nem nácizol?

A nagybeteg agybeteg dr. Közbiztonság Szilárdra

rájött a roham és 70 évvel a nácizmus totális veresége után elkezdett éktelenül nácizni.

dr. Közbiztonság Szilárd olyan nagybeteg agybeteg, akiknek mindenről „az” jut eszében, mint az agybeteg nőnek, a „nő a pszichiáternél” viccben.
A pszichiáter mértani ábrákat mutatott fel a nőnek a háromszögtől a pentagondodekaéderig és megkérdezte a hölgyet, hogy mi jut erről eszében.
A hölgynek mindegyikről egy-egy frenetikus szexuális élménye jutott eszébe.
A pszichiáter megkérdezte: hogyhogy mindenről ez jut eszébe?
Mire a hölgy: Hogyne doktor úr, ha ilyen pikáns dolgokat tetszik mutogatni.

Vidéki 2012.07.24. 16:06:03

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!:

Te kimaradhattál a tánc és illemtan tanfolyamról.

Iratkozzál be!

A tabfolyam, tanfolyik!

Vidéki 2012.07.24. 16:13:14

@Secnir:

Mindenesetre Schiffer vette a bátorságot, rálőtt az oroszlánra és elijesztette a ragadozókat.

Secnir 2012.07.24. 16:25:05

@Vidéki:
menthetetlen vagy:
" Schiffer vette a bátorságot, rálőtt az oroszlánra és elijesztette a ragadozókat. "
képzavar: az oroszlán gyurcsány, a ragadozók meg a fidesz?

"Írod: „A Szovjet himnusz szövege meg sosem tartalmazott ilyen baromságokat, csak a hozzád hasonló hülye nácik agyában.”
A híres zeneszám címe: „Drága föld, szülőhazámnak földje” 1937-ben készült. (Music: I.Dunaevskiy Lyrics: V.Lebedev-Kumach)."
ez még mindig nem a szovjet himnusz. viszont ügyesen terelsz a nácizmus felé.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.07.24. 16:38:26

"Orbán Viktor hozzátette: ahhoz a nemzedékhez tartozik, amelynek a Coca-Cola nemcsak egy dobozt és a benne lévő italt jelenti, Coca-Colát inni azt jelentette ugyanis, hogy egy rövid időre, "legalább egy korty erejéig" az ember a nyugati világhoz tartozott."

"Magyarországon 1968-ban jelent meg a The Coca-Cola Company, amikor is palackozási szerződést kötött a Magyar Likőripari Vállalattal.
Az első palack Coca-Cola egészen pontosan 1968. június 17-én hagyta el a kőbányai likőrgyár palackozó gépét. A Coca-Cola volt az első, a háború után Magyarországon előállított amerikai termék. Az évek során több likőripari vállalat is megkapta a palackozási jogot és összesen öt gyárban folyt a termelés az ország különböző pontjain."
www.coca-cola.hu/a-coca-cola-tortenete/a-coca-cola-jelene-magyarorszagon

Ez a faszkalap 5 éves kora óta ihatna Coca Cola-t, hogy a "nyugati világhoz való tartozást" érezze.
Az egyéni szocprolem, hogy neki csak Traubit és Márkát vett anyuci. X-DD

Vidéki 2012.07.24. 16:42:25

@Secnir:

Képzavarod agyvihar követekeztében: az oroszlán gyurcsány, a ragadozók meg a fidesz?

Valóban az oroszlánt eltaláltad, de az oroszlán is ragadozó állat, ha nem tudtad volna.

Rajta kívül még három ragadozót említettem korábban.

Ezzel áll össze a „négyek bandája”.

Secnir 2012.07.24. 16:48:22

@Vidéki:
mondtam, hogy menthetetlen vagy: az oroszlán csúcsragadozó. Nem támad rá más ragadozó. holtában sem.
azon tűnődöm, hogy hogy jön ide a négyek bandája? és milyen ragadozókat említettél korábban?

na mindegy, ebből már nem mosakszol ki. (a szovjet himnuszt buktad, azt te is érzed...)

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.07.24. 16:59:03

@Secnir:
Hagyd a picsába a Vidéki parasztot. (Nem az a paraszt aki a földet megműveli, hanem aki a zongorába szarik.) Szándékosan eltereli a témát, ahogy az a trollok állandó célja.

Akárhogy rágja a sukorói gumicsontot, a tények akkor is tények maradnak. Bizonyítottság hiányában megszüntették a fletó elleni nyomozást. PONT
Történt telekcsere? Nem.
Ért valakit kár? Nem.
Bajnaiék "visszacsinálták" az egészet.

Kandeláber 2012.07.24. 17:00:45

@Vidéki: Ferenc testvér oroszlán? Max. aranysakál, azaz toportyánféreg.@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: Ezek szerint itt már nagyon sok ember tartozott a Nyugathoz '68 nyara óta, elég volt inni egy korty colát.
Lehet, hogy a derék szocialista hadseregünk is vitt ellátmányként Coca-Colát, amikor aug. 20-án bevonultak Csehszlovákiába letörni a prágai tavaszt - pardon, a Varsói Szerződés keretein belül segítséget nyújtani a testvéri szocialista Csehszlovákiának.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.07.24. 17:21:40

@Kandeláber:
Az aranysakálnak toportyán a régies neve.
A toportyánféreg a farkas régies elnevezése.
Az aranysakál nagyon jól kordában tartja a rágcsálókat. Eszerint a fletó nem aranysakál, mert akkor nem lennének a törpecsútihoz hasonló patkányok a parlamentben. X-DD

Kandeláber 2012.07.24. 17:26:45

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: Az a gond, valóban, hogy emberből kevesen ülnek ott, bármelyik oldalon.
De azért a sakál inkább dögevő.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.07.24. 17:51:12

"Lehet, hogy a derék szocialista hadseregünk is vitt ellátmányként Coca-Colát, amikor aug. 20-án bevonultak Csehszlovákiába letörni a prágai tavaszt"

Logisztikai bravúr volt, hogy a TSZ-ektől kikért folyton lerobbanó teherautókon a 8. gépkocsizó hadosztály végre tudta hajtani a "Zala-gyakorlatot". X-DD

Vidéki 2012.07.24. 18:14:23

@Secnir:

Hasogasd csak a szőrszálat!

Máshoz úgyse értesz.

zrobasé 2012.07.24. 18:41:06

@Vidéki:

hazudj csak tovább !

máshoz úgyse értesz.

Ironfist 2012.07.24. 19:36:41

@zrobasé:
"@Vidéki:

hazudj csak tovább !

máshoz úgyse értesz."
De ha legalább leesne neki, hogy senki nem hisz neki...

Secnir 2012.07.24. 19:40:52

@Ironfist:
az hagyján, de fel sem fogja, hogy például az a kényszeredett írásmódszere

amit még az ÁVH-nál fogalmazó korában tanult, hogy két mondat között ki kell

hagyni egy sort, hátha akad még valami, amit az elítél vallomásában utólag be

kell gépelni, az már több, mint ciki. Ami a szörnyű, hogy ezt a mandin Agricola

néven is műveli.

foolproof 2012.07.24. 20:46:13

@Secnir: A legjobbak a Vidéki( ez is milyen egy balfék nick már!?) által a hajuknál(fanszőrzetüknél) fogva előrángatott, kizárólag súlyosan retardált fogyatékosokat szórakoztató asszociációk és hasonlatok, plusz alap a vitában veszíteni nem tudás. Szerintem a patás öccse/bátyja/komája, de valószínű, hogy sokat iszik a csúti tahó kedvenc ajzószeréből, bár neki sem tesz jót. Szégyent hoz még az autistákra is a monomániájával. De sebaj, MI ÍGY SZERETÜNK, KIS BUTUS VIDÉKI, NEM BAJ AZ, A CSÚTI IS AZ, OSZT' JAU NAPOT:-))))))

Vidéki 2012.07.24. 21:29:13

A volt szovjet állami himnusz emlékezetem szerint valahogy így hangzott:

„Szajuz nyerüsímüj,

Reszpublik szvabodnüh,

Szplatyíla navjéki

Velíkaja ruszj,

Da zdrabsztvuet szozdanníj,

Vólej naródov,

Velíkij, mogucsíj

Szovjetszkíj szajuz.

Szlávszja otyecseszvo,

Náse szvobódnoe

Druzsbi narodov

Nagyózsnij oplot

Známja szoovjetszkoe

Známja narodnoe,

Puszty ot pobjedü

Pobjegye vegyot.

Vidéki 2012.07.24. 21:34:36

Helyesbítés: zdravsztvuet

Vidéki 2012.07.24. 21:36:19

Helyesbítés:otyecsesztvo,

little green rooster 2012.07.25. 06:00:06

Érdeklődéssel olvasgattam a sukorói beruházással kapcsolatos hozzászólásokat.
Egy dolgot azért hiányolok.
Olvassátok el:
barikad.hu/node/35190

Kandeláber 2012.07.25. 10:30:18

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: A legismertebb Simor elvtárs volt, Cipruson bejegyzett cégeihez dőlt a pénz.

Kandabula 2012.07.25. 12:49:20

Asszem nem érdemes azon vitatkozni, hogy ki volt az első, aki baromságot gondolt, mondott. Örüljetek az ugarnak. Lényeg, hogy ne fejlődjünk....

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.07.25. 14:38:22

@Kopi3.14: "De akkor fözhessük otthon három nappal elöre bejelentve a jövedéki adó miá."

Kólát főzni? Kicsit el vagy tévedve, nem? Te nem kólát iszol éppen?;)

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.07.25. 19:30:58

@Kandeláber:
"A legismertebb Simor elvtárs volt, Cipruson bejegyzett cégeihez dőlt a pénz. "

Aki felszámolta azokat. Ellenben a fityiszes csókosok nem.
nol.hu/ajanlo/20120302-magyar_uzletlanc__svajci_ceghalo

gyagyus 2012.07.25. 22:07:07

1.@pjotr 75
Érdekes, nekem is a Disznófejű nagyúr jutott eszembe kedves vezérünk képét látva!
2 Ez a Vidéki egy igazi idióta, kár az időt pazarolni rá!

Kandabula 2012.07.26. 00:50:50

Asszem Sukoróval az volt a gond, hogy nem Orbán találta ki. Ő csak elbaszta.

Kandeláber 2012.07.26. 09:41:20

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: Na a Lázárok is antipatikus figurák, a koszos CBA üzleteikkel együtt.
A közelünkben egy volt, az is leégett.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.07.26. 13:21:12

Hűha, Orbán Vitkort elkapta az őszinteségi roham!

index.hu/gazdasag/magyar/2012/07/26/orban/

Ezt a részt azért kiemelném:
"Reméljük a demokrácia helyett nem kell új politikai rendszert bevezetni, de új gazdasági rendszerek, új elgondolások kellenek."

Ki mit tud/szeretne ebből a "reméljük"-ből vizionalizálni? Reméljük, de "sajnos" nem jött össze, ezért "sajnos" királlyá kell koronáznunk I. Viktort:)?!

Seduxen (már NEM dr.) 2012.07.26. 15:16:32

@Rufus78: van ott egy - szerintem - még szebb szösszenet is:

Ezért nagyon fontos az összefogás, amihez - bár megjegyezte, hogy ezért megint sok kritikát kap majd – erő kell. „Az összefogás nem szándék kérdése, hanem erő kérdése. Lehet hogy vannak országok, ahol ez nem így működik, például a Skandinávoknál, de egy ilyen félázsiai népség, mint mi, akkor tud összefogni, ha erő van. Ez nem zárja ki a konzultációt, a vitát és a demokráciát, de kell egy központi összefogás, ami az ország történelmi tapasztalataiból is levonható.”

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.07.26. 15:23:04

@Seduxen (már NEM dr.):

"Az összefogás nem szándék, hanem erő kérdése", "félázsiai népség"... Mmmmm, tényleg fincsi...

BPO654 2012.07.26. 23:23:29

Munkahely- és GDP növelés, ígéretek.
Az a nagy büdös helyzet,h a buszgyártáshoz minden megvan (MÉG), csak épp a kormány szándéka hiányzik. Kitűnő összefoglaló cikk jelent meg erről:
totalcar.hu/magazin/kozelet/2012/07/26/allami_cegnek_nincs_uj_busz/

Figyeljünk a részletekre:
"már 1998-ban sem támogatta a kormány....."
"visszavont midi tendert homály fedi..."
"Fónagynak önmagával kéne megbeszélnie..."
Fónagy janó nagy felforgató, ő volt az aki 2001 08 azt mondta, h be kell zárni 1000 km vsutvonalat. A választások előtt egy évvel se......:D Meg is szavazták a parasztok és a többiek az mszp-t.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.08.24. 11:54:38

Ezt lehet magyarázni, lehet a Mercit meg az Audit példaként trilliomodszor előcitálni, de csak fel kéne már ütni azt a kurva értelmező kéziszótárt, hogy mit is ír a "befektetői bizalom" címszó alatt:

index.hu/gazdasag/magyar/2012/08/24/keson_kezdtek_baratkozni_orbanek_huszszor_annyi_ruhazott_volna_be_a_coca-cola/

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.08.30. 16:02:20

Komolyan minden annyira kurvarendben van Magyarországon, hogy Szíjjártó ráér belepofázni az USA választási kampányába is?!

hvg.hu/vilag/20120830_Mit_csinalt_Szijjarto_Amerikaban

"A republikánus amerikai képviselők [...] kifejezetten nagyrabecsüléssel beszéltek a magyar miniszterelnök szabadság és demokrácia iránti elkötelezettségéről."

Ja, közvetlenül azelőtt a gondolatuk előtt, hogy "Na, most már csak meg kéne tudnom, hogy hol van az a Magyarország, és ki ott a miniszterelnök, akinek a szabadság és demokrácia iránti elkötelezettségét látatlanban megdicsértem". Kb. pont annyira lehettek tisztában a republikánus amerikai képviselők a magyar viszonyokkal, mint Martonyi Egyiptommal, mert akkor például tudnák, hogyan és milyen szavak kíséretében akadályozta meg Orbán Viktor például a tibetiek tüntetését a kínai delegáció körbekocsizása idején tavaly:

varanus.blog.hu/2012/06/21/adjuk_kolcson_orbant_egyiptomnak
index.hu/belfold/2011/06/25/berendeltek_a_tibetieket_a_bevandorlasi_hivatalba/
hirszerzo.hu/hirek/2011/6/27/20110627_orban_schiffer_kina

Kína meg aztán totálisan a szabadság és a demokrácia őshazája jelenleg, ezt mindenki tudja...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.08.30. 21:43:41

@Rufus78:

Na ezt azért idézzük, ezt érdemes kirakni az ablakba a többi Szijjártó-féle aranyköpés mellé:
"...amit tanulnunk kell az amerikaiaktól, az az elképesztő büszkeség...".
Péter, bazmeg, üssél már fel egy értelmező kéziszótárat, aztán nézd meg, mit ír a büszkeség címszó alatt! Az ember hitelesen és elfogadottan a tetteire és az eredményeire lehet büszke, nem arra, amikor 6 és fél percet rizsázol a semmiről meg vetíted a feritélt. "Egyszerű adórendszer", "nem a megszorítások politikáját követjük", "Európa leszakadóban van"?!
Az az "elképesztő büszkeség", amiről te beszélsz, az a beképzeltség, de abból inkább ti taníthatnátok bárkit!

süti beállítások módosítása