Skip to content


       Szűrés lista

Az erőből értő félázsiai ellenforradalmi származékoknak fel kell iratkozniuk

Ezzel a címmel elég jól sikerült Orbán Viktor eheti beszédeit összetömöríteni. Biztos megegyeztek Matolcsyval, hogy amíg "Tündérmese" Gyuri nyaral, addig Orbán helyette is nyomja a hülyeséget, gondolom majd fordítva is így lesz. (Eddig tökéletesen teljesítette a feladatot Viktor.) Így is lesz.

Megtudtuk, hogy 88 után ismét ellenforradalmi kísérletek zajlanak, a NER-ben ezek szerint ha valaki nem ért egyet, akkor az ellenforradalmár. Jó tudni. A 89-es Orbán azért most biztos köpött volna egyet a földre.

Megtudtuk, hogy olyan nagy a válság, vagyis a támadás az ország ellen, hogy az is lehet, hogy nem sikerül a demokráciaként közismert rendszer keretén belül elhárítani, de semmi gond, az okos, előrelátó Vezetőnk több lépéssel előrébb jár, és keresi, kutatja, mire lehetne lecserélni a demokráciát, ha az IMF-EU bombázói megjelennek a Kossuth tér felett.

Hála istennek, azt is elárulta a Miniszterelnök úr, hogy "az összefogás nem szándék kérdése, hanem erő kérdése. Lehet hogy vannak országok, ahol ez nem így működik, például a skandinávoknál, de egy ilyen félázsiai népség származék, mint mi, akkor tud összefogni, ha erő van. Ez nem zárja ki a konzultációt, a vitát és a demokráciát, de kell egy központi összefogás, ami az ország történelmi tapasztalataiból is levonható”. (Videó a beszédről 1:15-től az ominózus rész).


Persze szívesebben lennénk Skandinávia, de ezek szerint Észak nem cél, sokkal inkább Ázsia.

Gyurcsány hasonló megszólalásokért külön-külön is lógott volna, legalább is Selmeczi Gabi fennakadt szemmel ájult volna el, hát hogy lehet Mária és Szent István népét lefélázsiázni?!

Amúgy minden a tervek szerint halad, egyre szarabbak a közvélemény-kutatások eredményei, a héten először olvashattuk, hogy elképzelhető, hogy egyik párt sem lesz képes egyedül megszerezni az 50%-ot 2014-ben, így igazán meg sem lepődhetünk, hogy elértünk a következő fázisig: valóban bedobták az előzetes regisztrációt.

"A várakozásokkal ellentétben nem az előzetes regisztráció lenne a választáson való részvétel feltétele, hanem a feliratkozás. Ez abban különbözik a regisztrációtól, hogy aktívabb részvételt igényel a választótól. A feliratkozásra az elképzelés szerint a teljes választási ciklus alatt lehetőség lenne, egy adott időpontig, például februárig.

Egy másik elnökségi tag elismerte, hogy magyaros elnevezésre törekedtek, a feliratkozással ugyanakkor az a cél, hogy ne a bizonytalanok, hanem a biztos pártválasztók döntsék majd el a választást.

Arra felvetésre, hogy ezen a módon sokan kiszorulhatnak a két hónappal későbbi voksolásból a Fidesz ügyvezető elnöke úgy reagált: az életben is vannak fontos határidők, amiket minden körülmények között be kell tartani. Több európai országban is hasonló rendszer működik."

Köszönjük hogy magyaros nevet adtak neki, igazán rendesek. A határidők, és a tervezés pedig valóban fontos dolgok, hiszen ha ők is évekig tervezték a kormányzást, a kormányprogramot, akkor annyi igazán elvárható cserébe az állampolgároktól, hogy betervezzék a szavazást. Nehogy esetleg hirtelen felindulásból döntsék el, hogy akarnak-e egyáltalán szavazni.  

Orbán még annyit tett hozzá Kósa szavaihoz, hogy "csak arról van még vita, hogy a feliratkozók számára kötelezővé tegyék-e a részvételt a választáson."

Természetes a következő, még szarabb közvéleménykutatás után a Fidesz egyre inkább hajlani fog a kötelezővé tétel felé, azután már csak azon lesz vita, hogy milyen büntetés érdemeljen az, aki nem megy el a kötelező szavazásra.

És még csak 2012 van ... hol van még 2014?

Kérdés: ha már nagyon-nagyon rossz eredményekről értesül Viktor, akkor vajon megfontolják, hogy csak egy pártra lehessen kötelezően szavazni? Félázsiában nem szokatlan, és szép magyar hagyományokat is fel lehet mutatni, lehetne mondjuk a kidolgozást Pozsgay "Hazafias Népfront" Imrére bízni.

Amúgy Kósa szokás szerint ordasat hazudik, mert Európában kurvára nem szokás feliratkozni. Az USA-ban valóban van egy hasonló rendszer, de ott 1, nincs központi nyilvántartás, és 2, akár  a választás napján is fel lehet iratkozni a névjegyzékbe, és 3, ez sem minden államban van. (Részletesen hogy hol milyen előzetes regisztrációk vannak itt olvashattok.)

Egy kis nosztalgia:

304771_10151054217164183_1702296014_n.jpg

Címkék: választás orbán ner

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr694681431

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hagyjuk már a sopánkodást: regisztráljunk! 2012.08.03. 01:00:28

Lesz választási névjegyzékbe vételhez szükséges regisztráció, és valószínűleg kötelező lesz a választási részvétel is.  A legrémisztőbb mégis az, ahogyan ezekre a hírekre a politizáló közvélemény túlnyomó többsége reagál.  A legtöbben újra elsorolj...

Trackback: Hagyjuk már a sopánkodást: regisztráljunk! 2012.08.03. 00:58:50

Lesz választási névjegyzékbe vételhez szükséges regisztráció, és valószínűleg kötelező lesz a választási részvétel is.  A legrémisztőbb mégis az, ahogyan ezekre a hírekre a politizáló közvélemény túlnyomó többsége reagál.  A legtöbben újra elsorolj...

Trackback: Az éhség előregisztrációja 2012.07.27. 21:20:50

Egyszerűen: mi van, ha nem regeltem és Orbán a választások előtt két nappal a Kanári-szigetekről hazatelefonál a HírTV-nek, hogy Vonával vagy Thürmerrel koalícióban is szívesen kormányt alakít?A válasz tiszta és világos: a voksomat akkor sem adhatom le...

Trackback: Félázsiából származik Orbán Viktor 2012.07.27. 16:57:15

“…félázsiai népség, mint mi…” – mondta. Nyilván ezt bizonyítja a rendszerváltás évében róla, szüleiről és testvéreiről készült archív fotó is. Félázsiai származásával Magyarország miniszterelnöke maga dicsekedett el a Váll...

Trackback: Paranoid téveszméket feltételez Orbánnál az ex-fideszes Fodor Gábor 2012.07.27. 16:55:23

A Fidesz alapítói közül nem Orbán az első, akin az elmebaj jeleit véli felfedezni a környezete. Fodor Gábor kijelentéseire azért érdemes odafigyelni, mert a Fidesz alapító tagjaként több, mint 25 éve ismeri Orbán Viktort, és láthatta a folyamatot, amel...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.07.27. 12:45:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ironfist 2012.07.28. 06:45:41

@Androsz:
"így egész másként fest, ha ellentmondás van közöttük."
Jaa, ha nagyobb eltéréssel mondta, akkor már nem is baj, ha ellentmondásos? Milye megbocsátó vagy, ha a Viktorod kerül szóba, ez már-már megható...

"A KISZ-titkárságot sokan emlegetik. Természetesen szinte csak olyanok, akik a KISZ idejében még nem voltak ivarérett korban, ha egyáltalán valamilyenben. Ők a KISZ-ről csak annyit tudnak, hogy az valami "komcsi" dolog volt, és az idősebbek reakcióiból úgy tűnik, hogy az rossz. Gyerekek szokták így utánozni a felnőttek morgását olyasmiről, amit ők maguk nem értenek. "

Miért van olyan érzésem, hogy amikor az éppen aktuális Gyurcsányfóbiád jutott el odáig, hogy ő is kisztitkár volt, akkor valahogy nem voltál ilyen megértő a kisz-szel?

"Ha Orbán akkora kedvence volt a rendszernek, akkor vajon miért bántották őt a rendőrök?"

Na, vajon miért bántották? Mert nyíltan agitált a rendszer ellen. Baaaa! Ettől ő még igenis állami pénzen tanult külföldön, és igenis KISZ-titkár volt, ami bebiztosította számára, hogy egész hátralévő életében egy percet ne kelljen dolgoznia.

"Hagyjuk a régmúltat, és törődjünk a közelmúlttal és a jelennel, mert az a lényeges, hogy Orbán MOST mit csinál."

Tényleg? Akkor ezek alapján, amit MOST csinál, lőjük tarkón, mert saját érdekei miatt tönkrebassza az országot!

"Hagyjuk ezt a "180 fokos" dolgot az újságírókra, nevezzük inkább jelentősnek, alapvetőnek, meghatározónak, meglepő mértékűnek stb."

Finomíthatod, ahogy akarod, de a lényegen mit sem változtat, hogy a gazdid, Szélkakas Viktor mindig arra fordult, amerről a szél fújt. Egy populista szarjankó volt mindig is, és a rendőrökkel is csak azért bántatta magát, meg azért volt a '90es évek elején liberális, mert azt hitte, a kommunizmusból kilábalva ez kell a népnek. Tévedett, ezért váltott. Nem változott meg gyökeresen a nézete, pont ellenkezőleg! Pontosan ugyanolyan szilárdak a nézetei, vagy még szilárdabbak, mint a karrierje kezdetén. ha most a nép hirtelen visszavágyna a kommunimusba, de úgy igazán, akkor ő lenne a legelső, aki vöröscsillagot tűzne az usankájára!

Ti meg, sok fideszhívő, vak, nyomorult birka, fel sem fogjátok, hogy a szektavezéretek mennyire őrülten vágyik a hatalomra...

neoteny · http://word.blog.hu 2012.07.28. 07:06:41

@Ironfist:

"Szélkakas Viktor mindig arra fordult, amerről a szél fújt. Egy populista szarjankó volt mindig is"

Erre találták ki a fogalmat: opportunista.

Kandeláber 2012.07.28. 07:30:55

@Ironfist: "Állami pénzen tanult külföldön". Eddig azt hittem, mert mindenhol azt írják, hogy a Soros Alapítvány pénzén tanult Oxfordban, ahogyan a jó liberálisok a '80-as években.
Erre most kiderül, hogy tévesek a források, és Soros pénze állami pénz volt.
Hogy mik vannak!

neoteny · http://word.blog.hu 2012.07.28. 07:37:17

@Kandeláber:

Soros pénze is állami pénz, csak az UK-é meg Tájföldé meg Maláziáé. ;)

Vidéki 2012.07.28. 07:45:37

@Ringlósztár:

Írod: "Értem, akkor a demokrácia lecserélése az rendben van. Mert arra kapott a csúti párttitkárgyerek 2/3-os felhatalmazást."

Eszednél vagy?

Egy diktatúrában, amiről te vizionálsz, lehetne-e ilyen vad kormányellenes uszításokat nyilvánosan megjelentetni, mint itt a Vastagbőrön?

De olvass például Népszavát ( tulajdonosa az ismeretlen személyi hátterű svájci TGD Intermedia), vagy hallgasd a külföldi által tulajdonolt ATV "Egyenes Beszédét".

Vidéki 2012.07.28. 08:11:50

@Ringlósztár:

Azaz ezek az ismeretlen külföldi erők pénzelik őket.

Demokratikus országok, köztük Izrael kormánya is gondolkodóba estek, hogy jó e az ha szabadjára engedik a külföldi ismeretlen erők által gerjesztett kormányellenes uszítást és egyéb kormányellenes akciókat.

A Netanjahu kabinet 2011-ben olyan törvényt fogadott el, amely súlyosan korlátozza az országban működő „nem kormányzati szervezeteket” azáltal, hogy rendkívüli mértékben megnehezíti külföldi finanszírozásukat.

Az új szabályozásnak egyik fele megtiltja, hogy idegen országok 20000 sékelnél nagyobb összeggel támogassák az angolszász terminológia szerint

„ nem kormányzati szervezeteknek” (NGO) nevezett entitásokat.

A tilalom vonatkozik nemzetközi szervezetekre is, például az ENSZ-re.

A törvény másik fele pedig gyilkos, 45 %-os adóval sújt minden izraeli NGO-nak nyújtott külföldi pénzügyi támogatást.

Van benne ráció!

Izraelben nem tehetnék meg, hogy ismeretlen külföldi erők pénzeljenek „nem kormányzati szervezeteket”,

mint ahogy azt nálunk megtehetik.

Izrael állam demokratikus voltát senki sem kérdőjelezi meg!

Vidéki 2012.07.28. 08:20:04

@Kandeláber:

Valóban a megvadult propagandista, Ironfist tudatában Soros pénze is állami pénzzé válik, ha alá akarja támasztani mondanivalóját az olyan egyszerű lelkeknek, akik egyébként sem tudják megkülönböztetni Soros pénzét az állami pénztől.

Vidéki 2012.07.28. 08:30:25

@Gerilgfx:

Írod: "orbánék annyira buták, hogy nem veszik észre - nem a liberális média fikázza meg ekézi őket, hanem az ország teljes népe."

Ilyen alakok, mint te reprezentálnák "az ország teljes népét?

Ti vagytok annyira buták, hogy nem veszitek észre, hogy látomásaitok messze járnak a valóságtól.

Tükörbe nézhetnétek.

Hófehérke mostohaanyját varázstükre sokáig megerősítette abban a hitében, hogy ő a legszebb a Földkerekségen.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.07.28. 08:36:34

@Vidéki:

"Izrael állam demokratikus voltát senki sem kérdőjelezi meg!"

Ha betolod a Google-ba ezt: "criticism of israeli democracy" (így idézőjelekkel, hogy pontosan ezt a szóösszetételt keresed), 44,400 találatot kapsz.

zweistand 2012.07.28. 08:44:14

@Vidéki:
"Hófehérke mostohaanyját varázstükre sokáig megerősítette abban a hitében, hogy ő a legszebb a Földkerekségen. "
Ezt naon jó.
Behelyettesítettem napjainkra.

Vidéki 2012.07.28. 08:48:35

@neoteny:

Izrael állam demokratikus voltát megkérdőjelezték azok az Izrael ellenes külföldi erők, akik pénzelték külföldről a „ nem kormányzati szervezeteknek” (NGO) nevezett entitásokat..

De én nem megvadult propagandistákra, hanem józan emberekre gondoltam.

Nem hiszem, hogy létezne olyan demokrácia, amiről vad ellenségei nem állítottak volna rosszat.

Vidéki 2012.07.28. 08:57:52

@neoteny:

A fasisztázó propaganda például nem új dolog és régóta a kommunista propaganda fegyvertárába tartozott.

Az antifasiszta harc ugyanis tovább folyt, a tengelyhatalmak veresége után is.

„Dühödt szenvedély, amellyel a kommunisták a fasizmust, számos utánzójára hivatkozva, tovább éltetik …

Így lehet a kommunizmust továbbra is a demokráciával azonosítani, közben pedig minden ’burzsoá’ kormányt azzal gyanúsítani, hogy Mussolini vagy Hitler utánzóinak az útját egyengeti.

Amióta a fasizmusnak vége, azóta nincsen kommunista politika ’fasiszta veszély’ nélkül”

– írta egy korábbi kommunista, Francois Furet, a francia forradalom történetének újragondolója,”
(Antifasiszta duplagondol
Konzervatorium I 2011.10.21. 07:15)

neoteny · http://word.blog.hu 2012.07.28. 08:59:40

@Vidéki:

"De én nem megvadult propagandistákra, hanem józan emberekre gondoltam."

Megvadult propagandisták, mint például az Egyesült Államok mostani külügyminisztere?

www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/government-ministers-react-sharply-to-clinton-s-criticism-of-israeli-democracy-1.399450

neoteny · http://word.blog.hu 2012.07.28. 09:10:07

@Vidéki:

Aki hatalmi pozícióból "az erő" politikai szerepéről értekezik, illetve felveti annak a lehetőségét hogy a demokrácia meghaladása szükségessé válhat a problémák megoldásához, tartozik magyarázattal arra vonatkozóan hogy ez miként más mint a Mussolini-féle fasizmus.

Kandeláber 2012.07.28. 09:22:41

@Vidéki: Kádár történetírói szerint '56-ban az egykori Horthy-fasiszták, nyilasok (értsd: magyar nácik), csendőrök, földbirtokosok és a klerikálisok összeesküvést szőttek a népi demokratikus államrend megdöntésére, és ehhez az összeesküvéshez megtévesztett munkások is csatlakoztak, a társadalom vezető ereje, a kommunista párt azonban a testvéri Szovjetúnió segítségével úrrá lett a helyzeten.

Vidéki 2012.07.28. 09:42:29

@neoteny:

Orbán beszédének kontextusából kiragadva az „erő” szót, és abból arra asszociálni,

„ hogy ez miként más mint a Mussolini-féle fasizmus”

vörösköddel elöntött agyú, megvadult propagandistásra utal..

Orbán összefüggő szövegrésze:

"Az összefogás első föltétele az erő. Ha van erő, van összefogás. Ha nincs erő, hanem széttagoltság van, összefogás sincsen.”

„Ezért én Magyarországon azt tanultam meg a politikában, hogy Magyarországon akkor van összefogás, ha van egy politikai erő. Lehet, hogy nem centrális erőtérként kell leírni, mert akkor az értelmiségiek ezen fölizgulnak, hanem valahogy másképpen, de az összefogásnak egy vezérerővel való megvalósítása az egyetlen forma.”

Nagyon lényeges ez a mondat a megértéshez, ami sehogyan sem akaródzik az Ön irracionális gondolkodással „megáldott” agyának:

„Ez nem zárja ki a demokráciát,
nem zárja ki a vitát,
a konzultációt, még
a hatalomváltást és
a politikaváltást sem zárja ki.”

A Mussolini féle fasizmus kizárta a demokráciát, kizárta a vitát, a konzultációt, hatalomváltást és a politikaváltást is.

Mégis az Ön irracionális gondolkodással „megáldott” agyának sikerül összemosni a gyökeresen különböző fogalmakat.

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2012.07.28. 09:50:24

@neoteny: OK, ebből a szempontból igazad van.
Ellenben azt fenntartom, hogy a legközvetlenebb népuralom az az utcán van (az említettek sem voltak mentesek attól az igénytől, hogy a nép maga akarjon uralkodni).
Ha úgy vesszük, hogy minden mozgalomnak van egy vezetése, akkor a közvetlen demokrácia egy vágyálom csupán. Mert alapvetően az egyik képviseleti rendszert lecserélte egy másik.

Mert még az sem közvetlen demokrácia, amikor a hordavezért anno leütötte egy trónkövetelő.

De előfordulhat, hogy megint elmalmozunk egymás mellett.

Vidéki 2012.07.28. 09:51:03

@Kandeláber:

Írod: "a társadalom vezető ereje, a kommunista párt azonban a testvéri Szovjetúnió segítségével úrrá lett a helyzeten."

Mivelhogy kialakult a teljes nézetazonosság a "testvéri" Szovjetúnióval.

Az erős testvér ugyanis nem tűrte volna, ha a kistestvér ellent mond az erős nagytestvérnek.

Egy ankéten a kis testvér kapott volna an' két pofont, hogy bele szédül és ettől helyreáll a teljes nézetazonosság .

neoteny · http://word.blog.hu 2012.07.28. 10:00:05

@Vidéki:

"Az összefogás első föltétele az erő. Ha van erő, van összefogás. Ha nincs erő, hanem széttagoltság van, összefogás sincsen.”

Kezdjük azzal, hogy ez a valóság teljes megfordítása: az erő az összefogásból származik, nem az összefogás az erőből. Az erő által létrehozott "összefogás" megkülönböztethetetlen a totalitáriánus rendszerek gyakorlatától, legyen az fasizmus, nemzetiszocializmus vagy bolsevizmus.

"Lehet, hogy nem centrális erőtérként kell leírni, mert akkor az értelmiségiek ezen fölizgulnak, hanem valahogy másképpen, de az összefogásnak egy vezérerővel való megvalósítása az egyetlen forma.”

A "valahogy másképpen" leírása nem történt meg; tehát a hallgatóság kénytelen az egyetlen, megadott leírásra hagyatkozni. Az pedig "az összefogásnak egy vezérerővel való megvalósítása az egyetlen forma”, ami a jellemző a fasizmusra is (fasces -- az "erő az egységben" szimbóluma), a nemzetiszocialista Führerprinzip-re is és a bolsevik "a Párt mint élcsapat" koncepcióra is, különösen a párt vezetőségének kitüntetett szerepére.

Kandeláber 2012.07.28. 10:03:13

@Vidéki: Azért a most éppen aktuális nagy testvér sem tűri, hogy a kistestvér elbitangoljon a csordától.
Ott a villanypásztor, odacsap 220 Volt.

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2012.07.28. 10:03:33

@Vidéki: Orbán erőpolitikusi megnyilatkozása sajnos olyan jellegű a másik sokat emlegetett idézettel párhuzamosítva mely tényleg randa feliratokat idéz., a korábban emlegetett linken van egy kép arról a feliratról, ami szerint a munka erejes szabaddá tesz pl.
( endresy.blogspot.hu/2012/07/felazsiaiorbanisztan.html )

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2012.07.28. 10:05:54

@neoteny:
"Kezdjük azzal, hogy ez a valóság teljes megfordítása: az erő az összefogásból származik, nem az összefogás az erőből. Az erő által létrehozott "összefogás" megkülönböztethetetlen a totalitáriánus rendszerek gyakorlatától, legyen az fasizmus, nemzetiszocializmus vagy bolsevizmus.
"
Egyetértünk. Az előbbiben idézet linken a gályarabok összefogása szerepel példának, de az csak az álatald említett "túlsó" oldala. Igen. Az erő kényszerítette összefogás ilyen.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.07.28. 10:06:06

@GeoCracker:

Csak arra akartam felhívni a figyelmet hogy a "közvetlen demokrácia" egy specifikus politikai fogalom:

hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6zvetlen_demokr%C3%A1cia

(az angol nyelvű cikk -- szokásosan -- nagyobb)
en.wikipedia.org/wiki/Direct_democracy

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2012.07.28. 10:11:24

@neoteny: Ezért írtam, hogy alighanem több malomban örlünk. Én az éjel a közvetlen populista értelmezésből indultam ki.

Vidéki 2012.07.28. 10:14:50

@neoteny:

Az „erő” fogalmán azt értette Orbán, hogy felelős kormányként viselkedve

élni kell a választóktól kapott felhatalmazással

és nem szükségszerű úgy értelmezni,
hogy lobbicsoportok tulajdonképpen legyenek főnökei a választott kormánynak és a parlamentnek.

Az érintettekkel mindenáron egyeztetni szlogen, vétójogot jelent a lobbisták számára, akik gyakran semmibe veszik mások érdekeit és a közérdeket.

Ez a teória gyakran lobbicsoportok fékeveszett önzésének kiszolgálását jelenti a közérdek rovására.

A választói felhatalmazással bíró kormány akkor jár el felelősen, ha indokolt estekben tud nemet is mondani.

Ehhez "erő" (nagy lelkierő) kell, mert el kell viselni a lobbisták által pénzelt "szabad sajtó" óriási hangerejű, kelettől-nyugatig elharsogott hazudozásait és rágalmait.

Nem helyes azt gondolni, hogy a Gondviselés kizárólag a lobbistákat ruházta fel a gondolkodás képességével,

míg ezt a képességet a képviseleti demokráciában a választók bizalmát elnyert törvényhozóktól megtagadta volna.

Vannak akik úgy vélik, hogy a szavazóurna kétségkívül a hatalom erős forrása, de mégis elegánsabb volna minden releváns ötletet előzőleg az érintettekkel egyeztetni, és mindenáron konszenzusra jutni, nem számít meddig tart, mire a teljes konszenzus kialakul.

Mondják a „konszenzuskényszeresek”.

De minden dolog mértéke az ember!
A konszenzuskényszer elmélete vétójogot jelent bármely csoportocska számára és megbénítja a társadalom cselekvő képességét.

Van egy hatalmas nagy bökkenő gondolatmenetükben:

Nem képesek felfogni, a negyedik dimenzió, az idő fontos szerepét a természetben, amelynek mi is részei vagyunk.

A helyzetnek megfelelő döntések meghozatalához az idő nem áll rendelkezésre végtelen mennyiségben.

A döntéshozás sebessége illetve lassúsága nem közömbös.
Ha egy döntés időigénye tart a végtelen felé. hatékonysága tart a nulla felé.

Nagyobb veszély lehet az impotencia, a döntésképtelenség, mint egy nem tökéletes, némileg kockázatos, de a rendelkezésre álló időkereten belül meghozott döntés.

A ló másik oldala a döntésképtelenség:

Egy középkori mesében egy szamár éhen halt két szénacsomó között, mert nem tudta eldönteni, melyiket válassza.

Ezért sikeres államforma a parlamentáris demokrácia, ami csak a többségi elv alapján működőképes, még ha nem is tökéletes.

A vétójog elve alapján felépülő rendszer lehet, hogy fellegekben járó alakok (utópisták) számára tökéletesnek látszana,

ám a valóságban .az idő paraméter semmibe vétele miatt működésképtelen lenne.

bundi124 2012.07.28. 10:17:05

Nem olvastam végig a majdnem 300 hozzászólást, így nem tudom valaki jelezte-e már. De az ilyen jellegű regisztrációs rendszerekben nem a választás a lényeg. Sokan úgy gondolják, hogy majd a biztos pártválasztók döntenek, de nem így van. Itt a biztos jelöltállítók döntenek!

Az elképzelés szerint a regisztrációtól van lehetősége jelöltállításra, tehát ajánlószelvényt csak az kap, aki már regisztrált. Éppen ezért csak attól lehet ajálnálst kapni.

A hagyományos gyűjtés ezért nem fog már működni. Az M(M)SZP (DK) és Fidesz megoldja a problémát a Kubatov listával és a szoci társával, ha éppen meg nem szerzik a regisztrált választók listáját. Az LMP "ki lesz segítve" ahogy 2010-ben.

Ezekből látszik, hogy az egész arról szól, hogy a Jobbik ne tudjon jelölteket állítani mindenhol. Úgy nyeri meg a 2014-es választást a Fidesz, hogy tud indúlni olyan akivel verszenyezni kéne.

allegretto23 2012.07.28. 10:18:50

@Androsz: Ez mekkora csúsztatás, amit itt előadsz! A 70-es, 80-as években lehetett pl. a piaristáknál gimnáziumba járni -szerintem nem volt KISZ alapszervezet. Egyébként sem volt kötelező belépni a kiszbe sehol, végezhetted a középiskolát úgy, hogy nem voltál kisz tag, csak kicsit keményebben kellett tanulni, meg többet teljesíteni, hogy bekerülj az egyetemre. Ha 81-ben felvételiztél, akkor pontosan tudod, hogy munkás-paraszt származású, párttitkár apuka az +2 pontot jelentett az egyetemi felvételinél akkor, amikor a max szerezhető pontszámod 20 pont volt. Orvosi, fogorvosi, állatorvosi,jogi karra 18-20 pont nélkül esélytelen volt felvételizni, vagyis vagy színötös lett a felvételid, vagy négyes/ötös - vagy hármas/négyes, de az apád párttitkár volt és fölvettek (és akkor még a mutyi felvételikről nem beszéltünk, amikor megyei titkár apuka odaszólt a helyi egyetemre, hogy a fiacskám most felvételizik, figyejjé má rá megkérnélek szépen, majd én is ráfigyelek, hogy mit osztunk nektek a következő bizottsági ülésen). Az egyik legundorítóbb ( és legkárosabb) "feature"-je volt a komcsi rendszernek, a foxi-maxi diplomás, mucsaitahó vezetőkkel együtt...

AbuBakr 2012.07.28. 10:21:37

én úgy érzem egészen ázsiai vagyok....
birkafejet eszek, görbe a lábam, és hamar eljár a kezem.....

Vidéki 2012.07.28. 10:26:42

@Kandeláber:

Jól látod: "Azért a most éppen aktuális nagy testvér sem tűri, hogy a kistestvér elbitangoljon a csordától."

József Atilla írta régen:

"A "jogállamban" a pénz a fegyver..."

„A hadviselés itt ma más,

A hős a kardot ki se rántja,

Bankó a bombarobbanás,

És mint fillér száll szét a szilánkja.”

Vidéki 2012.07.28. 10:34:36

@Kandeláber:

Írod:" Ott a villanypásztor, odacsap 220 Volt. "

Míg régen a kommunisták ezt énekelték:

"Rajta te vaskezű vasszívű had,

Hej, a jó doni penge, jól odacsap!"

Kandeláber 2012.07.28. 10:39:31

@Vidéki: A mindenkori plutokrata rezsimeknek a legkisebb gondja is nagyobb a nemzet/nép helyzeténél.
Az utóbbi 22 év és a '80-as évek végének kormányai nem a választóik felhatalmazása alapján,hanem a globális pénzvilág diktátumait végrehajtva cselekednek.
A világ lakosságának 99%-át kitevő embereket egy maroknyi globalista-internacionalista alkusz irányítja.
A jelenlegi kormány a Gyurcsány által megkezdett, az IMF által előírt megszorító programot hajtja végre, bármit is mondanak.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.07.28. 10:47:03

@Vidéki:

"Az „erő” fogalmán azt értette Orbán, hogy felelős kormányként viselkedve élni kell a választóktól kapott felhatalmazással"

Ez az értelmezés semmiben sem különbözik a parlamentáris demokrácia koncepciójától (és a "felelős kormány" a parlament -- a törvényhozás -- iránti felelősséget jelenti: a mindenkori kormányzat a végrehajtó hatalom, amelyre éppúgy érvényesek a törvényhozás által megalkotott hatályos törvények mint mindenki másra).

Orbán ezt mondta: "az összefogásnak egy vezérerővel való megvalósítása az egyetlen forma". Ebben szó sincs lobbikról vagy konszenzuskényszerről: ez nyílt kijelentése annak, hogy a "vezérerő" által létrehozott "összefogás" az egyetlen járható út az országos/nemzeti/társadalmi problémák megoldására. Lenin, Mussolini és Hitler ugyanezt állította.

Parajpuding 2012.07.28. 10:50:54

Józan paraszti ésszel és éleslátással rendelkező, azóta sajnos megboldogult ismerősöm mondta az előző orbán-kormány idején: el kellene törölni a föld színéről ezt az embert a le és felmenőivel együtt, mert ha mégegyszer kormányra kerül, akkor Magyarországnak annyi.

dr. Bubó 2012.07.28. 10:55:00

@Parajpuding: én is ezzel a józan emberrel értek egyet...

de jobb későn mint soha...

Vidéki 2012.07.28. 10:55:42

@Kandeláber:

Írod: "A világ lakosságának 99%-át kitevő embereket egy maroknyi globalista-internacionalista alkusz irányítja."

Hierarchiára szükség van az emberi társadalmakban.

Kérdés, hogy jó-e az irányítás?

A mostani pénzügyi válság nagyon sok visszásságra derített fényt.

Kezdve azzal, hogy a hitelminősítők buborékokat sziklaszilárd képződményekként mutatták be, egészen addig, hogy képesek voltak manipulálni befolyásos bankárok a Libort és az Euribort is.

Kandeláber 2012.07.28. 10:58:52

@Vidéki: Igen, a Lehman Brothers több kárt okozott a világgazdaságnak, mint öt egymást követő aszályos év, vagy három sáskajárás.
Hierarchiára szükség van, de olyan módon, hogy a hierarchia csúcsáról a mélybe tekintők is legyenek felelősségre vonhatók a károkozásukért.

Vidéki 2012.07.28. 11:02:12

@neoteny:

Lenin, Mussolini és Hitler nem ugyanezt állította:

"„Ez nem zárja ki a demokráciát,
nem zárja ki a vitát,
a konzultációt, még
a hatalomváltást és
a politikaváltást sem zárja ki.”

Ők éppen hogy kizárták mindezeket.

De hát nem akarásnak nyögés a vége:

Ön nem akarja felfogni a legegyszerűbb logikai fogalmakat sem, nehogy meginogjanak tajtékzó balhitei és vad kényszerképzetei.

Kandeláber 2012.07.28. 11:07:03

@Vidéki: Fukuyama tévedett: nem a történelem ért véget, hanem az ún. "liberális demokrácia" hegemóniája.

Vidéki 2012.07.28. 11:18:49

@Kandeláber:

Hierarchiára szükség van, de a hierarchia csúcsán állók akkor járnak el bölcsen, ha messzebb látnak az orruknál, a fékevesztett önzéstől és figyelembe veszi a társadalom stabilitásának fontos szempontját is.

Ez a probléma már a rómaiaknál i felbukkant.

Eszembe juttatta gimnáziumi tanulmányaimból, a rómaiak történetéből Meneneius Agrippa történetét.

Az ő korában Róma lakosságán belül hatalmas ellentét feszült a patriciusok szűk rétege és a plebejusok hatalmas tábora között.

A plebs úgy érezte, hogy minden előnyt a patriciusok élveznek, ezért nekik semmiféle érdekük nem fűződik a társadalom fenntartásához. Kivonultak Rómából és a „Szent Hegyen” ütöttek tábort.

A szenátus a józan patriciust, Menenius Agrippát küldte hozzájuk közvetítőként tárgyalni.

Menenius Agrippa nagyon szemléletesen érvelve az emberi testhez hasonlította a társadalmat, ahol nagyon fontos funkciója van a fejnek, de hasonlóan fontosak a kezek, lábak, sőt a gyomor funkciói is.

A hasonlatot jól felfogták a plebejusok, de a józan patriciusok is.

Létrehozták a néptribunusok intézményét, amelyik biztosította, hogy a plebejusok érdekei is kellő hangsúlyt kapjanak.

Ezek a reformok biztosították a plebejusok érdekeltségét is a társadalom fenntartásában és sok száz éven keresztül hatalmas stabilitást biztosítottak Róma számára az akkori viharos időkben.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.07.28. 11:20:11

@Vidéki:

""„Ez nem zárja ki a demokráciát, -- kivéve ha az "összefogást" lehetetlenné teszi
nem zárja ki a vitát, -- kivéve ha az döntés- illetve cselekvésképtelenségez vezet
a konzultációt, -- kivéve ha az "lobbizáshoz" vezet

"még
a hatalomváltást és
a politikaváltást sem zárja ki.”"

Ezt hol vagy mikor mondta?

neoteny · http://word.blog.hu 2012.07.28. 11:34:14

@Vidéki:

""„Ez nem zárja ki a demokráciát,
nem zárja ki a vitát,
a konzultációt, még
a hatalomváltást és
a politikaváltást sem zárja ki.”"

Nekem úgy tűnik hogy az idézet így szól:

"Az összefogás nem szándék kérdése, hanem erő kérdése. Lehet hogy vannak országok, ahol ez nem így működik, például a skandinávoknál, de egy ilyen félázsiai népség, mint mi, akkor tud összefogni, ha erő van. Ez nem zárja ki a konzultációt, a vitát és a demokráciát, de kell egy központi összefogás, ami az ország történelmi tapasztalataiból is levonható."

Itt megemlíti a konzultációt, a vitát és a demokráciát, de nem a hatalom- és politikaváltást. Ha neked van olyan forrásod, ahol a hatalom- és politikaváltás nem-kizárását is említi, szeretném azt látni.

Vidéki 2012.07.28. 11:41:24

@neoteny:
Ha te mazsolázgatsz a szövegben és kényed-kedved szerint megfeledkezhetsz fontos szövegrészekről, akkor mindent, vagy mindennek az ellenkezőjét bizonyíthatsz.

Ez a technika viszont csúnya dolog, rossz dolog!

neoteny · http://word.blog.hu 2012.07.28. 11:43:33

@Vidéki:

Tehát nem tudsz olyan helyre mutatni ahol a hatalom- és politikaváltás nem-kizárását is említené.

Ez várható volt.

Le_Penseur 2012.07.28. 12:24:22

@Vidéki:
Mazsoláztam a szövegből egy érdekes mondatot. Elemeznéd nekem?
"Reméljük, a demokrácia helyett nem kell új politikai rendszert bevezetni"
Benne van a levegőben, hogy a demokrácia helyett esetleg valami mást kell bevezetni nálunk?
Demokrácia helyett milyen rendszerek jöhetnek számításba?
Milyen feltételeknek kell teljesülnie, hogy ne kelljen a demokrácia helyett valami mást bevezetni?

Vidéki 2012.07.28. 13:11:03

@neoteny:

Nem szeretsz olvasni, vagy beteg vagy az olvasásától, ezért nem olvastad el itt a Vastagbőrön

eßemfaßom meg áll 2012.07.27. 18:28:41 hozzászólását,

amely a posztban irt mazsolázott és nyúlfarknyi "idézet"-el szemben részletesen, idézi, hogy a valóságban ez hangzott el.

Persze, ha te "hozott anyagból" dolgozol és behunyod a szemed a valóság előtt, nem csoda hogy a valóság égi mását fested le.

kenájkikit 2012.07.28. 13:34:47

@Vidéki: milyen tajtékzó balhitem, te szerencsétlen?:D mitől hallucinálod, hogy nekem balhitem van? kettőnk közül te vagy hithű egyedül, hithű viktor.

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2012.07.28. 13:44:28

Orbán nem engedheti meg magának, hogy közel kerüljön az eltávolítása lehetőségéhez.
Neki már ugrania kell.
endresy.blogspot.hu/2012/07/orbanihordougras.html

BPO654 2012.07.28. 13:45:18

@Le_Penseur:
Ha kicsit szétnéznél arrafelé amerre mondják akkor könnyen találhatnál példát.
Kazahsztán öregem, az jó példa:

Kazahsztán 1990. októberében szuverén köztársasággá nyilvánította magát a Szovjetunión belül. Függetlenségét 1991. december 16-án kiáltotta ki.

A függetlenség utáni első években jelentős reformokat hajtottak végre, de fennmaradt a szovjet stílusú gazdaság és az egypártrendszer. Nurszultan Nazarbajev 1989-ben lett a Kazah Kommunista Párt feje, 1991-ben köztársasági elnökké választották. Jelentős lépéseket tett a piacgazdaság bevezetése irányába. 2000. óta jelentős gazdasági növekedés zajlik az országban. Nagy kőolaj, földgáz, ásványkincs készletet tártak fel.

A demokrácia kialakítása azonban nem sikerült. 2007. júniusában a kazah parlament törvénybe iktatta, hogy Nurszultan Nazarbajev élete végéig gyakorolhatja a köztársasági elnök minden jogosítványát, joga van kijelölni utódját, mentelmi joga van és befolyása alatt áll a bel- és külpolitika. Hatalmának tíz éve alatt Nazarbajev cenzúrázta a sajtót a személyiségi jog védelmének önkényes értelmezésével, blokkoltatta az ellenzéki weboldalakat, betiltotta a vahhábita szektát. Tartományi kormányzóit személyesen nevezi ki. Az Amnesty International kritikája szerint Kazahsztánban elterjedt gyakorlat a statáriális tárgyalás, a halálos ítélet és rendkívül rossz körülmények uralkodnak a büntetésvégrehajtási intézményekben.

A zemberek mégsem tüntetnek, mert nincs demokrácia. Na vajh miért? Válasz ott van a 2. bek. utsó mondatában de aki tanult gazdaság-földrajzot az -e nélkül is tudja....
Amíg az olaj-gáz exportból bejön a lé és saját maguknak olcsó minden, addig a zemberek nem is nagyon foglalkoznak a dolgokkal.
Tudod az a baj h itt csak pofázni szerettek elolvasni amit más belinkel azt nem nagyon.:D
Itt csak képeket látsz azokat nem kell elovasni, ez a kazah metró, nézegesd, aztán hasonlítsd össze a Mi M3-unkkal és gondold el mikor lesz itt ilyen nálunk? SOHA. Még ha felújíttatjuk a köv ciklusban (2014-2020) akkor sem. Szerelvényekkel együtt 200 Mrd lesz ezt pár hónapja a VEZETŐNK rokona Vitézy Dávid mondta.
www.grj.hu/2012/02/kazahsztani-metro/

Nekünk nincsenek gázmezőink meg olajunk vannak viszont dögődő és mára már megdöglött buszgyáraink, jelenleg még minden adott a buszgyártáshoz és mivel övid távon nincs olyan egyéb dolog ami kihúzhatná az országot a recesszióból ezt kéne erőltetni de nem csinálják. Jellemző h ezt a kitűnő cikket belinkele a kettős beszéd posztba is de érdemi reakció nncs rá, ebből köv. h itt csak pofázik mindenki politizál de h mit és hogyan kéne csinálni azt senki nem mondja. Abból nem élünk meg h 2030-ra boldogok leszünk meg megépítjük aks 2-t mert az ismin 10 év ÉS ADDIG??????????????:D
totalcar.hu/magazin/kozelet/2012/07/26/allami_cegnek_nincs_uj_busz/

Magarországon országosan 9000 db busz van, ebből 2800 db idősebb mint 21 év, az állomány fele elmúlt 12 éves. A többi a cikkben benne van. A buszgyártást pillanatok alatt be lehetne infdítani, és vele a gazdaságot is, minden máshoz sok pénz és idő kéne. Nekünk már egyik sincsen.
Az államosított Rábában nyoma sincs annak h bmilyen buszt is akarnának gyártani!!!
Max az lesz jó esetben h az Ikarusokra ráteszk a Rába lgót, de az is idő, v rosszabb esetben vmi kínaira teszik rá.............:D
buszmania.x3.hu/teszt/v187/test3.html
Rába állományi létszám 2011: 2047 fő
2012:1963 fő....................................:D
Bővűl a foglakoztatás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2011-ben volt egy ún. REA-busz; amikor EU elnökök voltunk, nos ezen sem magyar hanem török busz volt ez sokmindent elárul (Otokar gyártmány), ma is lehet látni ezeket a Csömör-buszon.
hirek.logportal.hu/rea-ferihegyre
A török vonal egyébként is "érdekes";
MAN SL-MERCEDES CONNECTO-OTOKAR.
Folyamatosan vett a volán ilyeneket................:D

Le_Penseur 2012.07.28. 14:04:46

@BPO654:
Egyáltalán nem szimpatikus Kazahsztán és Nazarbajev sem. A kazah csoda addig tart, ameddig az olaj. "Amíg az olaj-gáz exportból bejön a lé és saját maguknak olcsó minden, addig a zemberek nem is nagyon foglalkoznak a dolgokkal."
Az arab országokban sokáig működött az általad előnyösnek vélt modell, aztán jött 2011. tavasza.

A buszgyártás soha többé nem lehet a mi olajunk, ez jól látszik az általad is linkelt totalcar cikkből! Gyakorlatilag hazánkban megszűnt a buszgyártás! Az, hogy egy manufaktúra legyárt évi néhány darabot, az nem buszgyártás. Valamikor Magyarországon világszínvonalú járműgyártás folyt, de sajnos az elmúlt kb 20 év teljesen kiirtotta.

Egyébként az ötlet nem rossz! Én azonban nem buszgyártásban, hanem járműgyártásban gondolkodnék! (Ha már álmodozunk ugye!) Troli, villamos, metró szerelvény és busz készülhetne akár a frissen államosított Rábában is. A hazai tömegközlekedési vállaltok igényei mellett exportra is lehetne termelni, hiszen a tömegközlekedés világszerte fejlődő ágazat. (Nálunk éppen visszafejlődő, de ez megint más téma!)

A probléma az, hogy mindehhez tőke és szakember szükséges. Nekünk se tőkénk, se szakemberünk...

neoteny · http://word.blog.hu 2012.07.28. 14:20:06

@Vidéki:

Rendben van; tudtál olyan helyre mutatni -- egészen pontosan az ottani hozzászólásbeli idézet alapján megtaláltam a miniszterelnöki oldalon a teljes beszédet: www.miniszterelnok.hu/beszed/ne_kapjon_segelyt_aki_munkakepes

Így már valóban igaz, hogy "a két választás között" beszélt Orbán "az erő" szükségességéről "az összefogás" érdekében. Kivéve ha "a gazdasági túlélés" szükségessé teszi a más politikai rendszer bevezetését:

"Egyelőre most még nem kell új politikai rendszereket fölépíteni, de föl kell építeni új gazdasági rendszereket Közép-Európában, és reméljük a Jóisten megsegít bennünket, hogy a demokrácia helyett nem kell kigondolnunk más típusú politikai rendszereket, amiket a gazdasági túlélés érdekében aztán be kell vezetni."

Vagy úgy gondolta Orbán hogy csak a demokrácia kerül behelyettesítésre a más típusú politikai rendszer bevezetésével, de az sem fogja kizárni a vitát, a konzultációt, a hatalomváltást és a politikaváltást?

Vidéki 2012.07.28. 14:45:36

@neoteny:

A múlt századbeli hatalmas gazdasági válságból nem mindenütt sikerült kikecmeregni a demokratikus államforma fenntartása mellett, miként az

az USA-nak sikerült, noha veszély fennállt.

De ahol nem sikerült kikecmeregni a válságból a demokratikus államforma fenntartása mellett, ott kizárták a vitát, a konzultációt, a hatalomváltást és a politikaváltást.

Tetszik érteni?

Hiába próbál csűrni csavarni.

Le_Penseur 2012.07.28. 15:00:28

@Vidéki:
Még sosem válaszoltál a feltett kérdéseimre...

Ismét beírom, biztosan csak elkerülte a figyelmedet:

Mazsoláztam a szövegből egy érdekes mondatot. Elemeznéd nekem?
"Reméljük, a demokrácia helyett nem kell új politikai rendszert bevezetni"
Benne van a levegőben, hogy a demokrácia helyett esetleg valami mást kell bevezetni nálunk?
Demokrácia helyett milyen rendszerek jöhetnek számításba?
Milyen feltételeknek kell teljesülnie, hogy ne kelljen a demokrácia helyett valami mást bevezetni?

neoteny · http://word.blog.hu 2012.07.28. 15:06:24

@Vidéki:

"De ahol nem sikerült kikecmeregni a válságból a demokratikus államforma fenntartása mellett, ott kizárták a vitát, a konzultációt, a hatalomváltást és a politikaváltást."

Ez az egyenes beszéd: tehát amint Orbán Viktor eldönti hogy a gazdasági túlélésről van szó -- amit csak a demokratikus államforma más típusú politikai rendszerrel történő behelyettesítésével lehet elérni --, máris kizáródik a vita, a konzultáció, a hatalomváltás és a politikaváltás.

Akkor a kérdés az: mik azok a körülmények amikor Orbán szerint a "gazdasági túlélésről" van szó?

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.07.28. 16:32:08

Egyébként a sok hőzöngőnek:
Magyarországon nincs probléma! A válság Brüsszelből jön, és az Uniót viszi el. A Kelet-európai államok sokkal hamarabb fognak megoldást találni, és mi már meg is találtuk a megoldást!
Ugyanis "Magyarországon is egyszerű a képlet: ha jönnek a szocialisták, összedől a gazdaság, aztán visszahívják a jobboldalt, hogy tegyék rendbe az országot, mondta Orbán."
index.hu/belfold/2012/07/28/orban_a_valsag_brusszel_valsaga/

Q-in-Law 2012.07.28. 16:58:00

@Osceola: én Metternichről azt hallottam, hogy ő azt mondta, hogy a "Balkán Pozsonynál kezdődik".

WAnnyi köpködést hallottam a németekről a 70-es, 80-as években, hogy igazi reveláció volt a 90-es években, milyen normális is nemzet valójában. "
Ki az, akiket nem szoktak errefelé köpködni valamiért?

Vidéki 2012.07.28. 18:25:54

@Le_Penseur:
Kérded: "Benne van a levegőben, hogy a demokrácia helyett esetleg valami mást kell bevezetni nálunk?"

Nincs benne a levegőben!

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.07.28. 19:37:55

@neoteny: Figyelj, ha olvasni nem tudsz folyékonyan, az nem az én problémám. Gimiben mindenki KISZ-es volt, én is, egyetemen pedig elég kevesen maradtak KISZ-esek, én nem. Ha te akkor gimis lettél volna, te is KISZ-es lettél volna.

Most, hogy már sem KISZ, sem semmiféle ifjúsági mozgalom, Kapitalista Ifjúsági Szövetség, Pártnélküliek Klubja sincs, könnyű arról magyarázni, hogy mi lett volna régen. Úttörő is voltam, kisdobos is. Mint mindenki. A kisdobosságot valakitől akkor MEGTAGADNI olyan szégyenbüntetés volt, amihez fogható ma sajnos nincs, és a pedagógusok nem is tettek ilyet, csak a legvégső esetben. Az avatásunk másik két iskoláéval együtt volt, és az olyan ünnep volt, alkalom a családi összejövetelre, mint egy ballagás. Ha egyszer veszed magadnak a fáradságot és utánanézel, hogy szól "A kisdobos hat pontja", akkor látni fogod, mennyire káros ideológia volt az. Az úttörők tizenkét pontja szintén. A legerősebb ideológiai intelem az volt, hogy erősítsd a népek barátságát. Hát basszus, ez aztán tényleg orwelli rettenet. Ma nincs hat pont, tízparancsolat sem sokaknak, és nézz körül kicsit, hogy ma miféle elvek szerint élnek a gyerekek. Elvakult, buta dolgokról hőbörögtök, anélkül, hogy tudnátok, miről van szó.

@Ironfist: "Jaa, ha nagyobb eltéréssel mondta, akkor már nem is baj, ha ellentmondásos?"
Akkor már nem példa arra, amit @Anyád a félázsiai: hazugsággal próbált igazolni. Igen, ha nagyobb eltéréssel mondta, akkor már nem akkora CSODA, ha ellentmondásos. Leírtam, miért, ha nem értetted meg, nincs miről beszélgetnünk.

"az éppen aktuális Gyurcsányfóbiád jutott el odáig, hogy ő is kisztitkár volt, akkor valahogy nem voltál ilyen megértő a kisz-szel?"

Ne találgass, de legalább ne legyen ekkora pofád. Hogy Gyurcsányról mit gondolok, nem tudhatod, hiszen nem beszéltem róla, akkor pedig mi alapján állítasz bármit is? Gyurcsány egy szemét gazember volt, most, és nagyon leszarom, hogy ifjúkorában ministráns volt-e vagy pártküldönc. Egyébként ha már összehasonlítgatunk: Orbán a gimiben volt alapszervezeti KISZ-titkár, ami egyszerűen azt jelentette, hogy okos és jó tanuló srác volt, akiket rutinszerűen jelöltek ki (!!) a tanárok alapszervezeti tisztségviselőnek, az alapszervezet pedig majdhogynem egy osztálynyi gyereket jelentett. Komoly politikai felívelésnek talán nem mondhatnám. Nem tudom, mit képzeltek 16-17 éves srácokról, mennyit tudhatnak ők a nagypolitika szarkavarásairól. Te nyilván azt hiszed most, hogy teljesen belelátsz a világpolitikai kártyákba is, és így a véleményed bölcs és megalapozott. Gyurcsány pedig egyetemista korában lett az KISZ KB országos hatáskörű titkárja. Nos, ő már valóban találkozott a párt fő elvtársaival. Nem egészen mindegy. De mondom még egyszer: Gyurcsánynak sem a múltja érdekelt, hanem az a cinikus szemétség, ami miniszterelnökként jellemzője volt. Elképzelhető, hogy ezt fel tudod fogni, de ha nem, hát annyi baj legyen.

"Na, vajon miért bántották? Mert nyíltan agitált a rendszer ellen."

Köszönöm, ennyi. Nyilván egyszerre volt a rendszer lelkes híve és rendőrpofonokat kedvtelésből begyűjtő, heves bírálója is. Orvosnál mikor jártál utoljára?

"Tévedett, ezért váltott."

Korábban a jelentős nézetváltozás lehetősége előtt álltatok értetlenkedve. Megmagyaráztad, köszönjük.

"igenis KISZ-titkár volt, ami bebiztosította számára, hogy egész hátralévő életében egy percet ne kelljen dolgoznia."

Elmondtam, hogy a híres KISZ-titkárság mit jelentett. Hogy most nem dolgozik... Tudod, aki ilyet állít, akkor akkora hétmérföldes barom, hogy nem értem, hogyan tanult meg írni-olvasni. Nem mondtam itt semmi olyat, ami rá nézve hízelgő, és mondtam már máshol, máskor róla számos dolgot, ami egyáltalán nem hízelgő, de hogy nem dolgozik, ilyet még mástól sem olvastam.

"igenis állami pénzen tanult külföldön"

Ezt már sokszor hallottam. Segítsetek azzal, hogy tisztázzuk, miről van szó. Mikor, hol?

Nem állami pénzen ösztöndíjat kapni egyébként kissé körülményes lett volna. Később viszont valóban tanult külföldön. A Soros Alapítvány ösztöndíjával. Az tudtommal nem állami pénz. Angliában tanult. Nyilván azért küldték Oxfordba, hogy magába szívja a kommunista ideológiát. De erről már mások is írtak itt. Levehetnétek a műsorról ezt a marhaságot.

@allegretto23: "A 70-es, 80-as években lehetett pl. a piaristáknál gimnáziumba járni -szerintem nem volt KISZ alapszervezet."

Szerinted? Előbb meg kéne kérdezni valakit. De a piarista gimnázium talán nem teszi ki az ország középiskoláinak meghatározó többségét.

"pontosan tudod, hogy munkás-paraszt származású, párttitkár apuka az +2 pontot jelentett az egyetemi felvételinél"

Pontosan ma sem tudom, de természetesen előny volt, hiszen a felvételi lapon ott volt a kérdés a szülők származására. Nekem az egyik szülőm tanár, a másik üzletkötő volt. Ha jól emlékszem, ez volt az 'E' kategória. Együtt gondolkodtunk azon, hogy az utóbbit hogyan kellene megfogalmazni úgy, hogy ne jelentsen MÍNUSZT. Orbán apja, megnéztem, üzemmérnök volt, az anyja gyógypedagógus. Szóval azt hiszem, ez a kérdést ejthetjük.

Nagyon elszomorító minden alkalommal látni azt a sötétséget, hogy aki nem ócsárolja Orbánt elborult tekintettel, az csak ebből következően a híve. Kedveltem, de sosem voltam híve. Főleg hogy a Fidesz híve. Sok csalódást okoztak, és felelősek sok bajunkért. Egyszerűen nem tudtok elképzelni olyat, hogy valaki nem bújik senki seggébe, hanem csak van egy részletes, árnyalt, sok különböző értékelésből összállt véleménye, amely senkit sem von dicsfénybe, hanem inkább elkeseredett amiatt, ami van. Általában. Akik a "velem vagy ellenem" elve mentén mozognak és utálják Orbánt, azok ezek szerint Gyurcsány hívei, hiszen a jelek szerint nem ismernek más lehetőséget. Te is Gyurcsányista vagy? Szocibuzi? Vörös csillagos elvtárs? Hiszen Orbánt bírálod dühösen. És nyilván a szocik minden szavát iszod boldogan, nem is fordulhat elő, hogy valamit hülyeségnek tartasz közülük. Vagy esetleg mégsem ilyen primitíven egyszerű a dolog?

Le_Penseur 2012.07.28. 20:49:56

@Vidéki:
OV nem olyan biztos ebben, mint te!
"Reméljük, a Jóisten megsegít bennünket, hogy a demokrácia helyett nem kell kigondolnunk más típusú politikai rendszereket, amelyeket a gazdasági túlélés érdekében aztán be kelljen vezetni."

Ő is csak reménykedik és a Jóisten segítségében bízik!

Illinois 2012.07.28. 21:02:42

Milyen kár, hogy Orbán nem a választások előtt rukkolt elő a zseniális meglátásaival.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.07.28. 21:51:08

@Androsz:

"Gimiben mindenki KISZ-es volt, én is, egyetemen pedig elég kevesen maradtak KISZ-esek, én nem."

Az 1957. március 21-én megalakult [KISZ-nek] a hetvenes évtizedben a fiatalok 40 százaléka volt tagja. A legtöbben a gimnáziumokban, az egyetemeken léptek be, mert a továbbtanuláshoz lényegében elengedhetetlen volt az ilyen azonosulás a szocializmus építésével. Országosan az egyetemisták 93 százaléka volt KISZ-tag. A szervezet az évtized elején 795 ezer tagot számlált. A dolgozó fiatalok 30,8 százaléka, a középiskolások 63,4 százaléka, a felsőoktatásban tanulók 95,5 százaléka rendelkezett kis piros KISZ-tagkönyvvel.

mno.hu/migr_1834/bukasmentes-alapszervezet-470056

Tehát aki a '70-es években volt gimnazista (Orbán is, te is, én is) azok esetében megközelítőleg minden 3 KISZ-tagra jutott 2 nem-KISZ-tag. Ez igen távol áll a "[g]imiben mindenki KISZ-es volt" kijelentéstől.

Ahogy az angol szólás tartja: you're so full of shit even your eyes are brown.

dobzse.laci 2012.07.28. 22:05:16

@Androsz: "Ha a szerintetek jó elvtárs hajdani KISZ-titkár és társai akkora kedvencek lettek volna, akkor nem lett volna gyakorlat az, hogy március 15. előtt letartóztatták őket, előre."
Speciel Orbánékat a büdös életben nem tartóztatták le, max. Deutsch kapott két pofont, de azt is Prágában.
Demszkyéknél volt ez a gyakorlat, hogy márc. 14.-én bevitték őket, majd 16.-án kiengedték.
De ez is csak 87-ig, ha jól emlékszem. '88-ban már nem vittek be előre senkit.
Ne mossuk össze az akkori tényleges ellenzéket - bármi is lett belőlük mára-, a belügyminiszter veje által patronált ifijogász csapattal.
Nézz utána a jegyzőkönyveknek, az ügyészek még kérdezni sem mertek tőlük hangosan.
Ahová nem is idézték őket, csak "egyeztetésre" mentek.

dr. Bubó 2012.07.28. 22:11:07

@akela_a_hun: demszki is köztudomásúan BESÚGÓ volt... az igazi ellenzékieket csalta lépre... egy ideig amíg tudta...

dobzse.laci 2012.07.28. 22:25:01

@Vidéki: "Az összefogás első föltétele az erő. Ha van erő, van összefogás. Ha nincs erő, hanem széttagoltság van, összefogás sincsen.”
Hadd emeljek ki ebből egy részt: "Ha nincs erő, hanem széttagoltság van".
Ezt vezesd már le, hogy miért következne az erő jelenlétének hiányából a széttagoltság és fordítva.
Max. a "van akváriumod? akkor buzi vagy" logika mentén jönne ki.
Tömören: egy rohadt csúsztatáshalmaz az egész, mint megszokhattuk, és a sok tálib meg kajolja.
Agyilag zokni az egész jószág, és már csak rosszabb lesz.
Mondjuk MLM-esnek tuti világbajnok lenne, neki is legálisan lenne kurva sok pénze, meg nekünk is nyugtunk lenne.

dobzse.laci 2012.07.28. 22:41:44

@dr. Bubó: nem igazán rá volt kihegyezve a hozzászólásom. De őt speciel bevitték, meg el is gyepálták egyszer-kétszer, ha jól emlékszem, az Esti Hírlap-ban volt is erről rövid kommüniké, mert már nagyon erős volt a szájhagyomány.
De nem ez a lényeg, hanem, hogy viktorékat nem basztatták, mint az akkori ellenzék ismeretlenebb tagjait. (Mert hát egy Rajkot pont, hogy nem volt pofájuk bevinni :)) )

dr. mesterséges színezék 2012.07.28. 22:53:57

@akela_a_hun: "Az összefogás első föltétele az erő. Ha van erő, van összefogás."

Létezik az a dimenzió, ahol ez igaz, pl. egy szövetségi államot erővel szokás összekalapálni, amely kalapálás során aké éppen nem kívánna összefogni, annak a torkát elvágják. Nem csak a szívünk szottya, a SZU alakult és növekedett így, de egykor annak az ellenlábasa is, az USA.

Viszont egy nem alakulófélben lévő államban ez az erősködés érdekes gondolat. A SZU-ban simán meg is engedhető volt, de megnézném azt a demokratikus országot, ill. annak felkentjét, ha azzal hozakodna elő, hogy mivel ő éppen erős, mindenki másnak kuss, de majd ha nem lesz erős, akkor ezt visszavonja.
Szintén megnézném, meddig maradna miniszterelnök az ausztráloké, ha azt az igét kezdené hinteni, hogy neki azért nehéz jól kormányozni, mert a fegyenc csürhe nem képes a keze alá dolgozni.

Abszudisztán, az más, ott ezt lehet, sőt...

dr. mesterséges színezék 2012.07.28. 23:02:28

@Vidéki: '@Le_Penseur:
Kérded: "Benne van a levegőben, hogy a demokrácia helyett esetleg valami mást kell bevezetni nálunk?"

Nincs benne a levegőben! '

Ez így van, hiszen mi sem bizonyítja jobban, hogy Viktor ragaszkodik a jogállami keretekhez, mint az, hogy megszállta a jogszolgáltatás minden szintjét.
Aki ennyire ragaszodik a joghoz, az nyilván nem veti el.
Legfeljebb, ha nagyon muszáj.
Vagy rossz kedve van.
Vagy sok az ellenforradalmár.

dobzse.laci 2012.07.28. 23:47:57

@dr. mesterseges szinezek: :))) ez jó

Alapvetően túl sok maflást kaphatott gyerekkorában, ez meghatározza az erőszakos gondolkodását.
Csak hát hadd ne tetsszen, hogy 20 éves koromig a komcsik baromságát hallgattam, aztán mindenféle baromságot, aztán 40 fölött megint a komcsi baromságot, kicsit nyakonbaszva katekizmussal.
Ugyanis a 20 és 40 éves korom közti baromságok sem tették kívánatosabbá az ezt megelőző illetve követő értelmetlen újbeszélt. SŐT

neoteny · http://word.blog.hu 2012.07.29. 00:08:56

@dr. mesterseges szinezek:

"pl. egy szövetségi államot erővel szokás összekalapálni"

Svájc
Németország
Kanada
Ausztrália

Milyen mértékben történt az "erővel összekalapálás"?

Ami pedig az USA-t illeti: az eredeti 13 állam önként mondta ki a függetlenségét és állt össze az Unióba. A polgárháború valóban arról szólt, hogy van-e joga bizonyos államoknak kilépni az Unióból, de az már nem az "összekalapálásról" szólt hanem egy már meglévő szövetségi államszerkezet egybentartásáról (és azt se felejtsük el hogy az Unióból kiválni kívánó államok rögtön egy másik szövetségi szerkezetbe tömörültek, a Konfederációba -- habár ezt semmilyen külső hatalom nem ismerte el).

nemjogasz 2012.07.29. 01:22:48

Nem kell itt aggódni az előzetes regisztráció miatt, ugyanis majd 2014-ben kiderül, hogy az ájemef-eu és másnapos brókerek által szorongatott országban ("a nemzetközi helyzet fokozódik") olyan rossz a gazdasági helyzet, hogy a legkisebb kiadásokat sem lehet majd megengedni, áldozatokat kell hozni, szóval az ilyen felesleges pénzkidobással járó parlamenti választásokat sajnos nem engedhetjük meg magunknak, meg amúgy is, a NERben mindenki egyetért, tehát már ezért is felesleges lenne megkérdezni a félázsiai népséget. Meg hát ugye a félázsiai népség érdekében nem lehet itt megkockáztatni egy ellenfülkeforradalmat, amit a Times-Guardian-HVG tengely mentén összefonódott szélsőliberális tollforgató terroristák agitációja kirobbantana...

allegretto23 2012.07.29. 02:20:58

@Androsz: Azért nem vékony a bőr a képeden neked se, hallod...véded itt a komcsi volt-komcsi maradt kisztitkárgyereket azzal, hogy kötelező volt kisz tagnak lenni (indoklás: mert te is az voltál)- engem meg legyurcsányfanozol, meg lekommunistázol.
a. nem volt KISZ a piaristáknál, de a testvérem járt oda, nem én, ezért szerintem, b. egyáltalán nem volt kötelező kisz tagnak lenni normál gimnáziumban, pláne nem kisz titkárnak és mégpláne nem egyetemi kisztitkárnak, mint Orbán, c. én pontosan emlékszem rá, hogy mennyi plusz pontot jelentett, mert a szakra, ahová jelentkeztem engem 1 ponttal többel nem vettek föl, mint az osztálytársamat, akinek az anyja a pártbizottságon dolgozott és azzal együtt szerzett 19 pontot...

Ironfist 2012.07.29. 09:56:08

@Androsz:

"Akkor már nem példa arra, amit @Anyád a félázsiai: hazugsággal próbált igazolni. Igen, ha nagyobb eltéréssel mondta, akkor már nem akkora CSODA, ha ellentmondásos. Leírtam, miért, ha nem értetted meg, nincs miről beszélgetnünk."

Tehát nyíltan bevallod, hogy IGEN, ORBÁN VIKTOR HAZUG, és nyíltan meg is véded emiatt. Köszönöm, nincs több kérdésem.

"Gyurcsány pedig egyetemista korában lett az KISZ KB országos hatáskörű titkárja."
Hát igen ennyi különbség van Viki és Feri közt...Hogy a Viktátorod nem csak egyetemista korában lett KISZ titkár, hanem egész ifjúkorában az volt. Amúgy meg mikor az egész fideszes csürhe azon háborgott, hogy a Gyurcsány kisz-titkár volt, akkor biztosan a csürhének te voltál az egyetlen brkája, aki azt mondta, hogy ez téged egy cseppet sem zavar. Majd el is hiszem mindjárt, jó?

"De mondom még egyszer: Gyurcsánynak sem a múltja érdekelt, hanem az a cinikus szemétség, ami miniszterelnökként jellemzője volt. Elképzelhető, hogy ezt fel tudod fogni, de ha nem, hát annyi baj legyen."
Érdekes, ezzel párhuzamosan az a cinikus szemétség, amit a Viktorod produkál, az meg nem zavar téged. Elképzelhető, hogy ezt fel tudod fogni, de ha nem, hát annyi baj legyen.

""Na, vajon miért bántották? Mert nyíltan agitált a rendszer ellen."

Köszönöm, ennyi. Nyilván egyszerre volt a rendszer lelkes híve és rendőrpofonokat kedvtelésből begyűjtő, heves bírálója is."

Te tényleg ekkora hülye vagy? A süllyedő hajóról elsőként menekülő patkányokat nem, hogy megvéded, de lassan már szentté is avatod? Hadd ismételjem: SÜLLYEDŐ HAJÓ! És miután a Viktorod már akkor is egy politikai kurva volt, arra fordult hát, amerről a szél fújt, és a szél a rendszerváltás felől fújt. Elképzelhető, hogy ezt fel tudod fogni, de ha nem, hát annyi baj legyen.

"de hogy nem dolgozik, ilyet még mástól sem olvastam."

Jogos, azon valóban dolgozik, hogy az országot tönkretegye, a saját bagázsát meg félistenné avanzsálja. Elképzelhető, hogy ezt fel tudod fogni, de ha nem, hát annyi baj legyen.

""Tévedett, ezért váltott."

Korábban a jelentős nézetváltozás lehetősége előtt álltatok értetlenkedve. Megmagyaráztad, köszönjük."

Max te köszönöd, fideszbuzi, de ettől még a nézete nem változott meg. Ugyanolyan szélkakas szarjankó volt előtte is, utána is, most is. Elképzelhető, hogy ezt fel tudod fogni, de ha nem, hát annyi baj legyen.

"Levehetnétek a műsorról ezt a marhaságot."

NAHÁÁÁÁT! Csak nem unalmas az igazságot hallgatni, hogy a szektavezéred (és bandája) a legnagyobb kommunisták, akik még az országban élnek? Érdekes bazmeg, mikor a szocialistákat kell ekézni emiatt, az nem unalmas, ugye?

Vidéki 2012.07.29. 10:16:34

@akela_a_hun:

Az erővel kapcsolatban már írtam itt egy részletesebb hozzászólást ( . 2012.07.28. 10:14:50).

Te lusta voltál elolvasni.

Ha nem fáraszt túlzottan az olvasás, ha nem kíméled agytekervényeidet túlságosan, akkor, ha képes vagy racionálisan gondolkodni kiszabadulhatsz tálibos téveszméid fogságából.

Vidéki 2012.07.29. 10:24:19

@neoteny:

„Milyen mértékben történt az "erővel összekalapálás"?”

Ne hagyd ki a Szovjetúniót sem!

A Szovjetúnió állami himnuszának eleje szó szerinti fordításban így hangzik:

Szabad köztársaságok
Széttéphetetlen szövetsége,
Amelyet örökre összekovácsolt (feltehetően kalapácsot használva)
A hatalmas Oroszország..

nemjogasz 2012.07.29. 13:44:16

@Vidéki: azt akarod mondani, hogy a Kedves Vezetőnk éppen egy olyan élhető, szabad, jóléti államot szeretne összehozni, mint a sztálinista szovjetúnió? Kibújt a szög a zsákból... És még ti komcsiztok telitorokból.
Érdekes, hogy ha ellenzékben vagytok, akkor rohadt komcsi aki "erős államot" szeretne, ha meg kormányon vagytok, akkor ez az eszményi kormányzás...

Vidéki 2012.07.29. 15:08:04

@nemjogasz:

Nem vagy jogász sem, de szövegértésben is gyengécske vagy.

Nehéz gyerekkorod lehetett, tanáraid sem tudtak megtanítani, ezért nem értesz magyarul.

ketroot 2012.07.29. 16:26:44

Azért, ilyenkor jó, hogy nem vagyok "félázsiai".

dobzse.laci 2012.07.29. 18:22:05

@Vidéki:
Nem voltam lusta elolvasni, bár meglehetősen fáraszt a semmitmondó terelgetéseden átrágni magam.

Hogy a lobbistáid hogyan jönnek ide, azt csak a Jóisten tudja.

Vidéki nem foglalkozik részletkérdésekkel, csak azt nyomja, ami az eszébe jut.

"De minden dolog mértéke az ember!
A konszenzuskényszer elmélete vétójogot jelent bármely csoportocska számára és megbénítja a társadalom cselekvő képességét."

Ezen szép összefüggő gondolatmenetben, Vidéki tényként említi a zavaros elméjében összekuszálódott szófoszlányok véletlenszerű összetapadásából létrejött zagyvaságot.

Vidéki, amennyiben létezik 5-7 év körüli gyermekkorú rokona, pótórákat vehetne tőle értő olvasás, szövegértelmezés tárgykörében.

“Elég, ha ebéd után tíz percre ledőlsz pihenni. Elég, ha munkahelyedre lassan és kényelmesen haladsz és néha megállasz, hogy egy fát, egy virágot, vagy egy madarat megnézz. Elég, ha fél órával üldögélsz tovább a padon, mint amennyit előre szántál magadnak. Mert szépen süt a nap és a szellőnek kellemes, meleg virágszaga van. Elég, ha minden hetedik napon nem dolgozol semmit, csak örvendesz annak, hogy élsz és hogy szép a világ, amiben élsz.” (Wass Albert)

Csak, hogy valami értelmetlen és tökéletesen ide nem illő idézet is legyen.

Vidéki 2012.07.29. 19:38:57

@akela_a_hun:

Írod: "egy madarat megnézz. "

Te egy madár lehetsz: "Palimadár".

Azért nem vagy képes, "hogy a lobbistáid hogyan jönnek ide,"

Én ezt Írtam:

"Felelős kormányként viselkedve

élni kell a választóktól kapott felhatalmazással

és nem szükségszerű úgy értelmezni,

hogy lobbicsoportok tulajdonképpen legyenek főnökei a választott kormánynak

és a parlamentnek.

Az érintettekkel mindenáron egyeztetni szlogen, vétójogot jelent a lobbisták számára, akik gyakran semmibe veszik mások érdekeit és a közérdeket.

Ez a teória gyakran lobbicsoportok fékeveszett önzésének kiszolgálását jelenti a közérdek rovására.

A választói felhatalmazással bíró kormány akkor jár el felelősen, ha indokolt estekben tud

nemet is mondani.

Ehhez "erő" (nagy lelkierő) kell, mert el kell viselni a lobbisták által pénzelt "szabad sajtó" óriási hangerejű, kelettől-nyugatig elharsogott hazudozásait és rágalmait.

Nem helyes azt gondolni, hogy a Gondviselés kizárólag a lobbistákat ruházta fel a gondolkodás képességével,

míg ezt a képességet a képviseleti demokráciában a választók bizalmát elnyert törvényhozóktól megtagadta volna. "

De lehet, hogy te nem is értesz magyarul, nem vagy tisztában azzal, hogy a magyar nyelv szavai milyen fogalmakat takarnak ezért értetlenkedsz: "hogy a lobbistáid hogyan jönnek ide,"

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.07.29. 19:49:43

@neoteny: @allegretto23: @akela_a_hun: @Ironfist:

Lényegében végeztem egy hosszú válasszal, amikor az az Opera hibájából elszállt. Elképzelhetetlen, hogy újra megírjam, és nagyon sajnálom ezt.

Csak címszavakban néhány dolog:
- elfogadom, valóban tévedhettem Orbán korábbi előletartóztatásai ügyében. 88-ban a lánchídi balhénál viszont ős is benne volt a darálóban, erre sok tanú van.
- a statisztika szerint minden évfolyamtársam KISZ-tag volt. Az ötödükről még el tudom képzelni, de többről nem, soha szó sem esett a KISZ-ről közöttünk.
- az Orbán egyetemi KISZ-titkárságáról szóló állítás megérdemelne valami bizonyítékot.
- Orbán állami pénzen külföldön való taníttatása csak mint hülyeség unalmas, de ha megtudhatnánk végre valamit arról, hogy hol és mikor, akkor meghajlanánk az érv előtt.

Ennyi. Sajnos kiestem a játékból. Üdv.

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2012.07.29. 21:45:34

@Androsz:
Kisz-titkár volt pl. a középiskolában hu.wikipedia.org/wiki/Orb%C3%A1n_Viktor
Soros-ösztöndíjas volt, ami nem közvetlen állami pénz valóban. De nem is a saját pénzén ment ki. Mostani multiellenességét tekintve azért furcsa előzmény akkor is.
A Wiki-ről:
de Budapesten dolgozott a Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium Vezetőképző Intézetében, ahol 1987 novemberétől 1988 márciusáig szociológus gyakornokként továbbképzések szervezésében vett részt. 1988 áprilisától a Soros Alapítvány támogatásával működő Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa volt. 1989 szeptemberétől a Soros Alapítvány ösztöndíjával az oxfordi Pembroke College-ben az angol liberális filozófia történetét tanulmányozta, de tanulmányait az

BTW, a rendszerváltás előtt csak azok kaptak ilyen ösztöndíjat, akik bizonyos pozicióban voltak pártszempontból. 1987-ben vezetőképző közelébe sem volt olyan a MÉM-nél akik nem volt pártszempontból megbizható nyalópedálgép. Kertészmérnökként eleget láttam ebből.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.07.29. 22:19:58

@akela_a_hun: Nem olvasom Vidékit, már régóta szűröm. Korábban azért voltak összefüggő gondolatai is, de ez az általad idézett mondat:
"De minden dolog mértéke az ember!
A konszenzuskényszer elmélete vétójogot jelent bármely csoportocska számára és megbénítja a társadalom cselekvő képességét."
Ez valami fenomenális.
Újra és újra megbizonyosodok arról, hogy a főnökével együtt teljesen igaz rá a következő mondat:
youtu.be/MySJ8tFO-XI?t=1m51s
Egyébként meg: Don't feed the troll

neoteny · http://word.blog.hu 2012.07.29. 22:38:54

@GeoCracker:

"az angol liberális filozófia történetét tanulmányozta"

... hogy 23 év múlva eljusson oda hogy "de egy ilyen félázsiai származék, mint mi, akkor tud összefogni, ha erő van".

Igen érdekes, hogy OV "2004 március 16-án a Mérite Européen díj arany fokozatát" kapta. ( 2007-2010.orbanviktor.hu/nevjegy.php ).

www.uibaker.org/index.php?option=com_content&view=article&id=408 - ről:

the Foundation has set the goal to honor committed Europeans with its distinction, who promote the “union of the European people in freedom, peace and brotherhood” and continue working on the development of a European consciousness, which is a prerequisite for the design of a free, democratic and united continent.

Tehát ezt a kitüntetést azok az elkötelezett európaiak kapják, akik _folytatják_ a munkájukat az európai öntudatosság fejlesztéséért.

OV-nak szándékában áll visszaadni ezt a díjat?

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2012.07.29. 23:32:01

@neoteny: "OV-nak szándékában áll visszaadni ezt a díjat? "

szerintem nem.

dobzse.laci 2012.07.29. 23:32:26

@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): Neked van igazad :(
Kész van a csákó teljesen.
Miután az utolsó mondatban leírtam az idézet jelentőségét a kommentemben, fantasztikus éleslátással szétszedi azt :)

Azért nem érthetjük meg a feketeöves narancstálibokat, mert értelmes kérdésre jönnek egy kiszera méra bávatag válasszal, és soha nem tudjuk meg, hogy balmenetes a csávó, vagy csak terel.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.07.30. 00:42:53

@GeoCracker: "Kisz-titkár volt pl. a középiskolában"

Bocs, de én nem azt szeretném tudni, hogy "pl." hol volt KISZ-titkár, mert a gimnáziumit már alaposan kiveséztük. Az itt olvasott határozott állítás szerint egyetemistaként is KISZ-titkár volt. Ha ez igaz, akkor kérek ehhez bármilyen alátámasztást, különben a dolog beáll az alaptalan vagdalkozások nevetségesen hosszú sorába.

(Ha 80-84 körül előkerül egy lángeszű gyerek, aki nagy tudományos pályafutás és az országnak szerzett nagyon jó hírnév előtt állónak látszik, akkor szerintetek csakis akkor kapott volna kitüntetett figyelmet és tanulmányi támogatást, ösztöndíjat, külföldi ösztöndíjat, ha apja-anyja ezt ki tudja neki bulizni? Ha volt is ilyenre példa – mert ostoba emberek már akkor is sokan voltak hivatali pozíciókban –, azt mégsem mondhatjuk, hogy ez az ökörség lett volna jellemző.)

Orbán Viktor az állam pénzéből tanult külföldön. Így szól a másik, sokszor felbukkanó állítás. Eddig külföldi tanulmányként az 1988-ban megkezdett oxfordi képzését találtuk meg, amelyet egy angol multimilliárdos a saját zsebéből fizetett. Annyi talán érthető, hogy nem személyesen ő áll neki végiglátogatni az iskolákat, hanem a magyar államra bízta, hogy kiket válogatnak ki az ösztöndíjas képzésre. Ösztöndíjat sokan kaptak és kapnak a világon mindenhol, ezt talán ne tekintsük a magyar állam ritka, kiemelt segítségének. Azon nem akarok vitatkozni, hogy az állam kiket és milyen szempontok szerint választott ki az ösztöndíjra, valamint egy csomó egyéb támogatásra. De szeretném hangsúlyozni, hogy "AZ ÁLLAM PÉNZÉN", ez a valamiért szárnyra kapott sérelem egyszerűen egy baromság. És mint ilyet, jó lenne már levenni a műsorról. Megértem én, hogy sokan nem szeretik Orbánt, rendben van. De ha nyilvánosság előtt szidni akarjátok őt, akkor csakis azért, hogy ne magatokat tegyétek közröhej tárgyává – és ez azoknak szól, akik dagadó erekkel szoktak rá ordítani mindent, az őket kinevetőket pedig automatikusan a Fidesz rajongóinak nevezik –, akkor válogassátok ki azokat a vádakat, amelyek tényleg a fejére olvashatók. Nem lesz az eredmény ilyen populista rövidségű, de legalább igaz. Szerintem ez is lehet szempont.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.07.30. 01:07:10

@Androsz:

"a gimnáziumit már alaposan kiveséztük"

Feltéve azt, hogy ez az apologetika

"Orbán a gimiben volt alapszervezeti KISZ-titkár, ami egyszerűen azt jelentette, hogy okos és jó tanuló srác volt, akiket rutinszerűen jelöltek ki (!!) a tanárok alapszervezeti tisztségviselőnek"

"alapos kivesézésnek" minősül.

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2012.07.30. 08:20:31

@Androsz: Amit találtam hirtelen, hoztam. A magam állításaiért érzem csak felelősnek magam.

1. Szakközépbe jártam. Nem jelöltek automatikusan kisz-titkárnak (szaktárgyi verseny, meg ilyenek dacára). A Kisz-tagságom mögött is egy leányzó állt, de ez magántörténet.
2. "azt mégsem mondhatjuk, hogy ez az ökörség lett volna jellemző" A kérdéses időszakban jártam egyetemre, és de, ez volt jellemző. Vagy a szülő nyomta pártvonalon, vagy kifeküdte az illető, vagy maga szerzett kisz/párt pirospontot. Kinek mi jutott. Ismertem pirostelefonos évfolyamtársnőt, és olyat, aki lefeküdt a teljes egyetemi apparátussal. Egy srác pedig az élen atanulásban, élen a pártban vonalat választotta, hogy bennmaradhasson. az egyetem után az egyetemen kandidálni.
3. Az ösztöndíjakról nem Soros György döntött. A bizottságok bizony komoly szubjektív nyomás mentén működtek. Mivel kutatóként belülről láttam, a hivatalos propaganda kevésbé érdekel. Aki nem utdott megbizhatósági tanusítványt szerezni (nyilván nem igy hivták, de ez volt a lényeg), lófaxot kapott, nem ösztöndíjat.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.07.30. 09:36:08

@akela_a_hun: Mondjuk, néha elgondolkodom, hogy nem hülye a srác attól, hogy hülyeségeket beszél.
Bár mindenkinek ott a lehetősége, hogy a szűrés-gombra rákattintson, mégis megpróbálják megtéríteni, és mivel nem sikerül, jól felbaxák magukat. Semmi értelme ennek azon kívül, hogy eléri azt, amiért idejön. Tipikus troll viselkedés. Ezért gondolom azt, hogy az ilyenek ellen ott a szűrés gomb. Oszt jónapot!

Kandeláber 2012.07.30. 10:00:41

Óriási ez a kölcsönös komcsizás.
Persze, ha belegondol az ember, hogy az USA-ban Obama is komcsi a neokonok szerint, mert az egészségbiztosítást ki akarja terjeszteni, és ezzel (állítólag) sérti az "öngondoskodás" és a "szabadverseny" mítoszát,viszont tenni akar egy lépést a társadalmi szolidaritás felé, akkor minden érthető.

GatyaPityu 2012.07.30. 10:12:51

Én a Jobbik-féle verziót támogatnám, vagyis aki még a nyolc általánost sem volt képes megszerezni, az ne is szavazhasson! Ne lehessen már szavazatot vásárolni néhány csomag lejárt szavatosságú száraztésztáért és hasonló dolgokért!
Egyébként meg köztudott dolog, hogy a választásokat a legtöbbször az ún. bizonytalan szavazók döntik el, akik érzelmi alapon szavaznak ("szimpatikus jó fej vs. antipatikus" alapon)

BPO654 2012.07.30. 12:17:34

@Le_Penseur:
Akkor sokáig fog tartani a kazah csoda mert van olaj-gáz bőven... .
Nekünk viszont csak adósságunk van, az pesig semmilyen törekvésű politikusnak nem ad lehetőséget semire, nemhogy olyat amilyet Nazarbajev adott saját magának. De a lényeg az, h amíg minden olcsó addig a népet annyira nem izgatják a dolgok, egyébként ottennyiben ki is erül a kampány; "ha rám szavaztok garntálom az olcsó áram, gáz és benzin árakat". És megszavazzák. Ennyi. Itt sem érdekelné az embereket annyira a politika ha jobban élnénk, csakhoy itt afrikai bérek vannak brüsszeli árakhoz!!!

A buszgyártás az egyetlen a mi ilyen rövid távon kihúzhatja az országot a xarból. A szakemberek meg még itt vannak ebben tehát tévedtél, tőke az is van ott van a cikkben már 2010-ben ott volt az 50 Mrd-os MFB-hitel... .
Exportra akkor termelhetsz ha van referenciád. A külföldi tenderen be kell írnod. Mit írsz be?? A semmit. A referencia ugyanis leginkább belföldi lehet. Ezért fontos a belföldi piac, itt szerzed a referenciát aztán indulhatsz külf.-re. Itt már egyes feltételezések szerint a kivéreztetésre megy a játék. Az MJT már megdöglött, az Alfa-busz is. Széles tanulva 1998-ból inkább kirúgta a munkásokat, Krankovics az udvarra termel, dupla v semmi alapon. Ez a jó politika? Ez a jó gazd pol?
Volt olyan konglomerátumunk amire gondolsz, a Ganz-Mávag, később Ganz-Hunslet. Még metrót is gyártottunk, írd be, h G2 metró a gugliba ha érdekel, v Ganz metró. Hagyták tönkremenni a picsába. Az Alstomot akiktől most megvesszük a metrót. vagy 8-szor menette meg az állam a háború óta. Most épp a PSA-t mentik meg úgy h a vevőknek ad a francia állam pénzt az autóvásárláshoz ha hyridet vesz v elektromosat (valamivel össze kell kötni, összekötik a körny.védelemmel).
A rába max teherautót tud, buszt is próbált de 2-3 MFt/db volt a vesztesége rajta anno, ezért feladták. Volt próbálkozás Ganz-Ikarus kooperációban villamosra, hát a végeredmény mind műszakilag mind kinézetre elég balul sült el, íme;
www.youtube.com/watch?v=vF3iQ0fJIO0
Lada lámpák (Bakony Művek), Ikarus 400-as sorozatú buszok ülései ablakai ajtajai voltak rajta stb. Neve: Hungaroplan Villamos, becenevén csufi, mivel ocsmány.
De lehet újrakezdeni csak akarat kérdése az egész és jelen esetben még a hitelénz is megvan, de várni kell amíg a reform kész nem lesz, ez az indok. Kb 23 éve......................:DDDDDDDDDDD

BPO654 2012.07.30. 12:20:39

Aug.közepén jön a 2. n.éves GDP adat. Ha az is negatív lesz, akkor M.o. recesszióban van.

BPO654 2012.07.30. 12:22:13

@Atro:
Inkább ne kapjon semmilyen szoc. tuttatást. Én érettségihez kötném. A szavazati jogot nem veheted el.

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2012.07.30. 17:59:04

@Atro: A szimpatikus/antipatikus mitől jobb, mint a "program alapján". Orbán milyen programot is hirdetett meg. A turul-klub mit is hirdet meg pogromként?

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.08.01. 22:15:13

Eszembe jutott egy régi Marosán idézet:
"Tehát az országban vannak kommunisták és becsületes hazafiak, a kormány el van szánva, hogy a kemény kéz politikáját folytatja. A párt be fogja bizonyÍtani, hogy nem forradalom volt, hanem igenis ellenforradalom, amelynek előkészítése nem október 23-án kezdődött."

Az 1956. dec 6.-i "vörös zászlós tüntetés"-ről; idézi Kahler Frigyes/M. Kiss Sándor: Mától kezdve lövünk; 151. o.

süti beállítások módosítása