Skip to content


       Szűrés lista

"A Fidesz kivétel nélkül minden óvodás és bölcsődés gyermeket támogat"

Rég volt már ilyen téma, épp ideje...

2011.június 11-én mutatta be Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a Magyary Zoltán Közigazgatási-fejlesztési Programot dr.Gál András Leventével, aki akkor még csak közigazgatási államtitkár volt.

"A Magyary Program négy területen fogalmaz meg koncepciót: a szervezeti fejlesztés, a közigazgatási feladatok, a közigazgatási eljárás szabályozása és a személyzeti kérdések területén." - mondta Navracsics.

"A Magyary Program a közigazgatás átalakításának „kovásza” "– jelentette ki beszédében Gál András Levente.

navramagyary.jpg

A 33 pontos intézkedési terv főbb elemeit az Index összeszedte annak idején, ami minket érdekel, az a pdf 27. oldalán található.

ereky1_1.jpg

Az Ereky Terv részei és indulás szerinti ütemei:

....

ereky2.jpg

....

A tervből hamar tett lett, már decemberben sikerről tudtak beszámolni:

"A ’80-as, ’90-es években még minden nagyobb állami vállalat saját intézményt tartott fenn, azonban ezek az ezredfordulóra gyakorlatilag megszűntek. A kiürült állami ingatlanokat magán intézményfenntartók vették bérbe, akik nem fordítottak kellő figyelmet az épületek állapotának megőrzésére, fejlesztésére. (...) A 2011–2012. nevelési évben összesen már 3 budapesti intézmény fogadja a gyermekeket. Törekvésünk, hogy a közszolgálatban dolgozók gyermekei magas színvonalú bölcsődei gondozásban, óvodai nevelésben vehessenek részt, amelyhez egészséges, biztonságos körülményeket és magasan kvalifikált nevelőket garantálunk."

Az érintett intézmények:

- Humán-Mini Pikler Emmi Bölcsőde
Három vegyes életkorú csoport, 36 férőhely. A Nemzetközi Pikler Emmi Közalapítvány 2006 őszén elindította bölcsődéjét, mely 2011 őszétől a Humán Jövő 2000. Nonprofit KFT. fenntartásában működik.

- Bíró Óvoda és Bölcsőde
15 óvodai, valamint 10 bölcsődei férőhely. Az épületet a vagyongazda, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Vagyonkezelő Központja néhány évvel ezelőtt felújította.

- Művész Óvoda és Bölcsőde
A XII. kerületben, a Svábhegyen, egyhektáros területű ősfás parkban található. Sószoba, táplálékallergiások számára egyedi étkeztetés, német és angol nyelvű játékos foglalkozások. A Báthory utca 10. szám alatti KIM irodaházban kialakított gyermekváróból busz viszi a csemetéket az intézménybe és délután vissza a belvárosba. A KIMVK vagyonkezelési szerződést kötött az MNV Zrt.-vel és a Humán Jövő 2000 Nonprofit Kft. számára üzemeltetésre átadta az ingatlant, mely intézmény óvodaként 2011. szeptember elsején nyitotta meg a kapuit.

A Blikk írta meg, hogy a három kiváló színvonalú oviba/bölcsibe roppant kedvezményesen járhatnak a kormánytisztviselők gyerekei: míg a külsősök, civilek  80-90 ezer forint térítési díjat fizetnek, ők két helyen csak 20-at, a Bíróban pedig 35-öt.

"Az állam minden bölcsis és ovis gyerekre költ." - mondta a lapnak az Emberi Erőforrások Minisztériuma. -"Előbbieknél havi bő 41 ezer, utóbbiak esetében közel 16 ezer forint/hó az állami hozzájárulás."

A három kiemelt, szegről-végről állami intézménynél pedig ugyanennyi, ÉS ezen felül plusz 45-60 ezer a kiegészítés, de sebaj.

Megmondták, hogy ez az egész az elmaradt béremelés miatt van, meg a szocialista kormányok..., és különben is.


"A DK állítása, mely szerint a lehetőség a Fideszhez lojális felső középosztályt részesíti előnyben, teljesen valótlan: az igazság az, hogy ezt a lehetőséget főként a minisztériumi dolgozók gyermekei veszik igénybe; ezekbe az intézményekbe sem a kormány tagjainak, sem pedig más állami vezetőknek a gyermekei nem járnak. A Fidesz – ahogy eddig, úgy a jövőben is – a magyar családok oldalán áll, és kivétel nélkül minden óvodás és bölcsődés gyermeket támogat; intézkedéseivel – köztük az óvodaépítési programmal – pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy az új köznevelési törvénynek megfelelően minden harmadik életévét betöltött gyermek számára biztosított legyen az óvodáztatás lehetősége - zárul a közlemény."

Ez a "mindent megtesz" tökéletes megfogalmazás, teljesen valósághű.

Szépen leírja például Lázár János törvényjavaslatát is, amely az engedélyezett férőhelyszám 110 százalékára duzzasztaná a bölcsődések létszámát. Építkezés nélküli kapacitásbővítés a javából. És az oviknál is terveznek hasonlót, hogy a kihasználtság növelésével "teremtenek" férőhelyeket.

Még jó, hogy az EMMI nemrég kiadta ezt a közleményt:


"Budapest, 2012. július 19., csütörtök (OS)
- Az elmúlt két esztendőben a kormány olyan intézkedések sorát fogadta el, melyek javítják az oktatás színvonalát, minden gyermek számára biztosítják a jó minőségű oktatáshoz az egyenlő hozzáférés esélyét, megteremtik annak lehetőségét, hogy az iskolákból a fiatalok korszerű, versenyképes, az egyéni boldogulásukat garantáló tudással kerüljenek ki.
"

 

Nagyon örülök, hogy a minisztériumi dolgozók gyerekei ilyen szuper bölcsikbe és ovikba járhatnak, ettől anyu és/vagy apu biztos szívesebben, de legalábbis nyugodtabban jár be dolgozni, és ettől máris pár fokkal még lojálisabb a munkahelye felé. Talán később a gyermekei is ezt a pályát választják, így lehet, hogy az utánpótlás is biztosítva lesz. Ki tudja.
Irigykedésre nincs okom, mert az én lányom ugyan sima óvodába jár, de a környezet itt is szép/rendezett/természetközeli, az óvónők elhivatottak, szóval mindennel maximálisan meg vagyunk elégedve.

Tehát örülök és nem vagyok irigy. Csak a hazugságot utálom nagyon. Méghogy egyenlő esélyek, ugyan már...

Címkék: fidesz társadalom bölcsőde pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr764703089

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Akik távol vannak a valóságtól 2012.08.10. 11:29:28

Országunkat messze elkerüli a válság - legalábbis erre utalnak egyes, költségvetési gazdálkodásunkat reprezentáló hírek. A kiadásokból nem látszik, hogy hazánkban csökkenő tendenciát mutat a reálbér és a fogyasztás és százezrek érzik úgy, ebben az orsz...

Trackback: Vannak egyenlők és még egyenlőbbek 2012.08.10. 11:28:40

Nemcsak Orwell világában dúl a demokrácia, hanem kicsi hazánkban is. Eddig is sejtettük, hogy nem minden gyermek születik egyenlőnek, de most már tudjuk is – már az első években sem mindegy, kinek milyen (és mennyire) funkcionárius a papája vagy a mamá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. mesterséges színezék 2012.08.10. 11:27:49

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Vajon focizni is tud, vagy csak amolyan féltör... félfideszes?

sárkányfő 2012.08.10. 11:28:35

@szonár:
"nőtt a születések a száma az idén I. félévben."
látom, már te a fideszesek logikáját követed :) összehozzátok az elmúlt 50 év legrosszabb születésszámát, aztán amikor az abszolút mélyponthoz képest van némi emelkedés, akkor meg jön a melldöngetés... szánalmas.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.08.10. 11:28:38

@dr. mesterseges szinezek: jogos, asszem max 20% illetményelvonás, és 50% illetménykiegészítés is adható a teljesítményértékelés alapján. Ez kiment a fejemből, kösz!

(mondjuk olyan közszolgálati dolgozóval még nem nagyon találkoztam, akitől ELVONTAK volna, max a seggnyalók szoktak kapni 10-20%-t.)

szonár 2012.08.10. 11:30:14

@Seduxen (már NEM dr.):
Tehát azért, mert más minimálbéres nem járhat ezekbe az ovikba, vesszen a jó ellátás ezeknek az apróságoknak is?

Másrészt ez a kedvezmény a kormánytisztviselőket, mit a kormány alkalmazottait illetné meg. Arról van szó, hogy a kormány, mint munkáltató - valójában az egyes kormányzati szervek összefogva - a saját alkalmazottaik gyermekeinek biztosítják ezt a kedvezményt.

Vagyis nincs arról szó, hogy az önkormányzati köztisztviselőkre is ki kellene terjeszteni. Nekik az önkormányzatnak kell biztosítani ezt a kedvezményt.

A kifogásoddal minden magánovit el lehetne lehetetleníteni...

sárkányfő 2012.08.10. 11:31:39

1. Állítás: A közszolgálatban dolgozók gyermekeit támogatják.

2. Állítás, idézem: "A Fidesz KIVÉTEL NÉLKÜL MINDEN óvodás és bölcsődés gyermeket támogat" (kiemelés tőlem)

És nem sül le a pofájukról...

Seduxen (már NEM dr.) 2012.08.10. 11:37:23

@szonár: Te most komolyan egy kalap alá akarod venni a kormányzati "elit bölcsit/ovit" és a "magánbölcsit/ovit"?

Utóbbit igénybe veheti szinte BÁRKI, akinek van rá pénze, előbbi viszont egy jól körülhatárolható (érdek)csoportnak jár majd, de amitől igazán epét hányok: KÖZpénzből.

Lehet, hogy csak az én ingerküszöböm van lent, de ettől nekem kifordul a belem. Jelzem volt réges-régen olyan, pl a TB-nél (akkor még társadalombiztosítási igazgatóságnak hívták), hogy intézményi bölcsőde, meg óvoda. Az "átkosban". Ja persze, ha a fidesz ezt tekinti követendő példának, akkor bocsánat, nem szóltam.

hokispók 2012.08.10. 11:42:17

@Seduxen (már NEM dr.): A kölkeiket elitóvodába, a szüleiket a Kútvölgyibe hordják. Régi „szép” idők...

Seduxen (már NEM dr.) 2012.08.10. 11:45:30

@Rocco Ventura: ja, stimmt, látszik, hogy ebbe az irányba mennek, nincs is ezzel különösebb gond. Csak akkor ne tessék visszaköpködni a mocskoskomcsikra, mert hááát, legalább is hiteltelennek tetszenek látszani ott a póóógári oldalon. Vagy mondhatom azt is, hogy ugyanolyanok, mint akiket fennen ócsárolnak. De biztos csak én nem látok érdemi különbséget.

Virág et. 2012.08.10. 11:49:04

@apanna: " Abban a bizonyos "ne mutogass már vissza " 8 évben bezzeg nem jártak ezek a kölkök ilyen luxus oviba....."

Állami pénzen jártak oviba az akkori kormánytisztviselők gyerekei? Én nem hallottam róla.

"Az óvodák önkormányzati fenntartásúak, és az önkormányzati bevételből tartják fent ezeket az intézményeket."

És az önkormányzatot ki tartja fenn, milyen bevételekből? Az én adópénzemből, miért Kanifaszi Guszti minisztériumi főseggtisztító-helyettes gyerekét támogassuk és miért nem a tesco árufeltöltőjét? Utóbbi talán még jobban rá is szorulna.

Csigataposó 2012.08.10. 11:49:44

@dr. Aullah: Tanulsag: A politikus olyan specialis egyed akinek a nyaralasa kevesebbe kerul, mint a munkaja.-marmint nekunk kevesebbe kerul mert mindketto mi finanszirozzuk.

Csigataposó 2012.08.10. 11:55:10

@Seduxen (már NEM dr.): Lattam en mar karon varjut. Miniszteriumi titkarnot megbizasi szerzodessel dolgozni brutto 702.000/ho-ert. Bar o neki nem jarna ez a luxusovi mert ugyi papiron nem kormanytisztviselo, tekintve hogy alkalmazasanal mondjuk mar egyszer kikerultek a torvenyben kotelezoen eloirt maghirdetest-palyaztatast-interjut-munkaviszont-koztisztviselo bertablat akkor gondolom ezt is siman elinteznek ha lenne gyereke. :)

Seduxen (már NEM dr.) 2012.08.10. 11:57:29

@Csigataposó: "gondolom ezt is siman elinteznek ha lenne gyereke. :) " - azt majd a főnöke "intéz" neki :DDD

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2012.08.10. 11:58:34

Nincs itthon és nem árt a bóvli orbán, matolcsy, lázár,! Béke, nyugalom, aranyeső, erős forint, szeretet uralja hazánkat.
Ne is gyertek vissza, nélkületek sokkal jobb a magyarnak!

dr. mesterséges színezék 2012.08.10. 12:05:37

@szonár: "vesszen a jó ellátás ezeknek az apróságoknak is?"

Érzelmi húrok - a.k.a. lózung.

"A kifogásoddal minden magánovit el lehetne lehetetleníteni... "

Mármint azokról az óvodákról beszélsz, amelyet nem is kevés TÉRÍTÉSÉRT vesznek igénybe a szülők... oh, bocsánat, az "apróságok"? Vagy ezeket mostantól fizeti a kormány?
Vagy csak kavarsz hű vazallus módján, Jacques Foch?

dr. mesterséges színezék 2012.08.10. 12:06:53

@Rocco Ventura: "A kölkeiket elitóvodába, a szüleiket a Kútvölgyibe hordják."

Ha Demcsák Zsuzsa ezt megérhette volna (mondjuk, a pénzét megérte)!

Csigataposó 2012.08.10. 12:07:00

Egyebkent azon gondolkozom, hogy jegelni kene ezt a sztorit es kb egy ev mulva tetelesen lebaszni egy listat az asztalra, hogy tenylegesen kiknek a gyereki kapjak a +60k/ho-t (kicsit nehez a gyerekek/szemelyis jogok miat), mert a kevesebb mint 100- kulsos teljesaru fizeto vendegek helyre meg az oszes miniszteriumi foosztalyvezetok kolkei sem biztos hogy befernek.
Szoval mi alapjan valogat az ovi na ez cserebogar.

labrabbit 2012.08.10. 12:25:23

@szonár: A tavalyi rekord negatív eredményhez képest.

Kopi3.14 2012.08.10. 12:28:43

@szonár: De csak akkor, ugye, ha a jelenlegi vezetés ellen hangzik el, ha ök zengedeznek hasonlóan az elfogadható, ugyi?

Karipapa01 2012.08.10. 12:31:10

@szonár: "Tényleg? Tudtad, hogy egy minisztériumi titkárnő a minimálbér körül keres? :P "

Azt nem, de azt sem tudom, hogy mi körül talál :-)))

madarasi.abel 2012.08.10. 12:31:28

Közpénzből osztanak kiválasztottaknak havi 60 ezret.
Van olyan ember, aki szerint ez jól van így?
Mármint azokon kívül, akik kapják.

Mérges 1234 2012.08.10. 12:33:35

Nem tudom ki az a mocskosul hülye, akinek még nem esett le, hogy a szocialista éra uram bátyám rendszerének gyorsított ütemű újbólépítése folyik.

Ja, hogy akinek benne van, annak ez fasza????

Az is megvolt ugye, hogy a korménytagok kiemelt VIP orvosi ellátást kapnak, nekünk átlagnak, akik a cehet álljuk meg egyre reménytelenebb a normális ellátás.

Értem én, és egyet is értek vele, hogy az ellenzék válalhatatlan, de ettől ez még kurvára nincs rendben.

Tapsoljatok annak, aki kizsákmányol benneteket.....

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2012.08.10. 12:36:03

@Nincs itt Orbán, béke, erős forint, nem ez kéne?:

Ez így van. Nincsenek a paraziták, és máris rendben mennek a dolgok.

Egy rögtönzött fohász:

Istenem add meg nekünk,
hogy az országunkat rombadöntő-,
a MEGMENTő szerepében tetszelgő parazitákat
a 93ezer km² alapterületű Magyarországra többet vissza
NE ENGEDD!
Az örök távoltartás kivitelezéséhez TIPPEKkel szolgálhatok.
Bár az "ISTEN NEM VER BOTTAL"-hoz viszonyulva ezek a TIPPEK részint kivitelezhetetlenek, azért a reperoár még hatalmas. Oldd meg, kérlek...

Da Real Knee Grow 2012.08.10. 12:42:06

@elwood: :DDD ez jó, de helyesen:
Tetszettek volna nem ellenforradalmat nem csinálni.

TGabi 2012.08.10. 12:42:19

Ez nagyon szép - csak jó lenne most már, ha esetleg az ott dolgozók fizetésével is foglalkoznának, miután az évtizedek óta ott dolgozó emberek havi bérét (jobb esetben nettó) 90 ezer forintokkal letudottnak érzik. Köszi!

TGabi 2012.08.10. 12:42:19

Ez nagyon szép - csak jó lenne most már, ha esetleg az ott dolgozók fizetésével is foglalkoznának, miután az évtizedek óta ott dolgozó emberek havi bérét (jobb esetben nettó) 90 ezer forintokkal letudottnak érzik. Köszi!

Karipapa01 2012.08.10. 12:43:28

@szonár: "Másrészt ez a kedvezmény a kormánytisztviselőket, mit a kormány alkalmazottait illetné meg. Arról van szó, hogy a kormány, mint munkáltató - valójában az egyes kormányzati szervek összefogva - a saját alkalmazottaik gyermekeinek biztosítják ezt a kedvezményt."

Hasonlóan a versenyszférában szereplő vállalkozásokhoz, akik a saját nyereségük terhére biztosítanak a saját alkalmazottaiknak kedvezményt, amit természetesen meg kell osztani az állammal :-))). Kis nüansz a dologban, hogy a kormány, mint munkáltató a versenyvállakozások és azok dolgozói jövedelmének, nyereségének terhére biztosítja a kedvezményt, de hát a "kákán is csomót keresők nem számítanak (Rejtő)", lényeg: a lényeg, ami a kedvezmény.

Ejoy 2012.08.10. 12:47:20

És ezekbe a bölcsődékbe, óvodákba is be kell vinni a tisztelt szülőknek a:
wc papírt, zsebkendőt, szappant, fogkrémet, felmosó szert, mosó szert, papírt, írószert, könyvet, játékot, csoportpénzt, alapítványi pénzt, gyümölcsöt...???

szonár 2012.08.10. 12:48:45

@sárkányfő: Semmiképpen nem szánalmas, mivel az életkörülmények semmivel nem javultak az idén tavalyhoz képest.

Atis52 2012.08.10. 12:49:19

@Engedjetek el kutyák, a Lajoséknak töröm az utat!: 'Ez így van. Nincsenek a paraziták, és máris rendben mennek a dolgok.'

...és milyen furcsa, hogy lelép a gazda, lelépnek a seggnyalók is a blogokról...csak nem vitte magával a plebset a nagytekintetesméltóságosszentViktóóóristenéltessesokáigaméltóságosurat ?

Karipapa01 2012.08.10. 12:50:07

@szonár: "És légy erős, mostantól sokat fogsz találkozni velem, ideje egy kicsit feldobni itt a szinvonalat :) "

Már előbb rekommenteltem, csak nem ment el, tehát még egyszer:

HURRÁ !!! Na végre! A sok hülye közé megjött az ész ! Várhatólag a szinvonal is fel lesz dobva. Kedves @szonár !!
Most már kötelez az ígéreted! Erősek leszünk és várjuk az észosztás pillanatát. Mindent bele !!!

szonár 2012.08.10. 12:50:18

@Karipapa01: A vállalkozás pedig a vevői, fogyasztói terhére biztosítja a kedvezményeket a munkavállalóinak. Ettől függetlenül, mint fogyasztó azt mondom, hogy annyi baj legyen!

Mérges 1234 2012.08.10. 12:56:22

@szonár:

Igen, csak a vállakozás évek óta működik nyereséget termel, az álam, meg évek óta döglik és veszteséget termel.

Nyereséges vállalat bőven jutalmazhat, a veszteséges nem szokot mert nincs miből, ez esetben persze megy a dolog, mert az adókivetés monopóliuma az övék.

Én azt mondom egyetlen közteret nem lenne itthon szabad felújítani addig míg az adóságunk nem megy 50% alá, nem lehetne stadión, semmi extra luxus baromság, minden pénzt a gazdasága kellene pumpálni. Nem pedig a haverokba.

Ne érts félre botrányos, amit az MSZP csinált, de a FIDESZ folytatja, nem mondom, hogy rosszabbak, de ez nekünk magyaroknak még mindig kurávra kevés, és ebbe is beledöglünk.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.08.10. 12:58:47

@szonár: "A vállalkozás pedig a vevői, fogyasztói terhére biztosítja a kedvezményeket a munkavállalóinak. " - na akkor ide behelyettesítem - engedelmeddel - jelen szitu szereplőit:

A kormány pedig a közterheket viselők terhére biztosítja a kedvezményeket a közszolgálati dolgozók egy szűk szegmensének.

Ha ez szerinted így rendben van...

Az meg van, hogy egy magánvállalkozás bevétele, nyeresége az az ÖVÉ, állambácsi amit eloszt, az - ELVILEG - kurvára NEM az övé? Még ha az elmúlt sok-sok évben politikusaink így is tekintenek a közpénzekre. Őket csak ezek KEZELÉSÉVEL bízzuk meg 4évente. De ettől ez még NEM az övék.

sárkányfő 2012.08.10. 13:04:51

@szonár: ez így van, sőt romlottak, ami azt jelenti, hogy az életkörülmények romlása ELLENÉRE nőtt egy kicsit a születésszám - és hangsúlyozzuk ismét: a tavalyi 50 éves negatív rekordhoz képest.

látom arra továbbra sem bírsz válaszolni miért is érdemel egy pedagógussal szemben egy minisztériumi titkárnő 60 rugó többletet... ja, hogy csak. mert neked teccik...

Karipapa01 2012.08.10. 13:05:14

@szonár: " A vállalkozás pedig a vevői, fogyasztói terhére biztosítja a kedvezményeket a munkavállalóinak."

Úgy van! Minden vállalkozás ami nem nonprofit a vevő, fogyasztó terhére működik. Ezt hívják piacgazdaságnak, még a minisztériumban is. De ezzel a kommenteddel sem mondtál semmit, mert ezt eddig is mindenki tudta, azt viszont kevesen tudják, hogy a vállalkozás az ilyen kedvezmények után is "adót" fizet a saját nyeresége és az általa biztosított kedvezmény terhére. Áttételesen mintegy a "minisztériumi titkárnő" kedvezményezésére.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.08.10. 13:05:36

A komcsi káderek az átkosban is kiemelt figyelmet kaptak. Csak visszahozzák a régi időket. Egypártrendszer, látszatdemokrácia, káderek, fideszávó, van itt minden... igazából ez az egész Orbán-rezsim csak egy kibaszott nagy történelemóra azon fiataloknak az országban akiknek a Rákosi-korszak kimaradt.

VT Man 2012.08.10. 13:07:38

Így támogatja az állam az új férőhelyek létrehozását 2012-ben:

"Közlemény
a 2012. évben befogadható szociális és gyermekjóléti kapacitások számáról
A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalról, valamint eljárásának részletes szabályairól szóló 331/2010. (XII. 27.) Korm. rendelet 21/A. § (2) bekezdése szerint a miniszter közleményben teszi közzé a naptári évre vonatkozó kapacitást minden év január 15-éig, valamint szükség szerint a kapacitásokban év közben bekövetkező változást.
A Korm. rendelet 21/A. § (4) bekezdése értelmében a Hivatal az eljárás megindulásának időpontjától és a rendelkezésre álló kapacitástól függetlenül befogadja a feladatellátási kötelezettségének eleget tevő önkormányzati fenntartót és megyei intézményfenntartó központot, valamint azt a szolgáltatást, intézményt, hálózatot, ellátotti számot, férőhelyszámot, amelyre nézve a fenntartó európai uniós vagy hazai fejlesztési támogatásban részesül.
A 2012. évben befogadható kapacitások száma a közlemény

befogadható kapacitások
száma országosan*

családsegítés
nincs befogadható kapacitás

falugondnoki és tanyagondnoki szolgáltatás
nincs befogadható kapacitás

étkeztetés
nincs befogadható kapacitás

házi segítségnyújtás
nincs befogadható kapacitás

nappali ellátás
nincs befogadható kapacitás

ápolást, gondozást nyújtó intézmény
nincs befogadható kapacitás

rehabilitációs intézmény
nincs befogadható kapacitás

lakóotthon
nincs befogadható kapacitás

átmeneti elhelyezést nyújtó intézmény- az éjjeli menedékhely kivételével
nincs befogadható kapacitás
éjjeli menedékhely
a fővárosban 40 férőhely, a megyékben nincs befogadható kapacitás

gyermekjóléti szolgáltatás
nincs befogadható kapacitás

bölcsőde
nincs befogadható kapacitás

családi napközi
nincs befogadható kapacitás

családi gyermekfelügyelet
nincs befogadható kapacitás

helyettes szülő
nincs befogadható kapacitás

családok átmeneti otthona
nincs befogadható kapacitás

gyermekek átmeneti otthona
nincs befogadható kapacitás
"

sárkányfő 2012.08.10. 13:10:08

@szonár: ja és a szánalmast természetesen nem a családokra írtam, ez a szavaim kiforgatása, hanem azokra akik akik ezt sikernek akarják beállítani...

szonár 2012.08.10. 13:12:19

@Karipapa01: Naaa, azért nem a minisztréiumi titkárnő fizetése az, amibe tönkre megy ez az ország. :)
Nem beszélve arról, hogy a vállalkozás az adót is a vevőkre hárítja - ahogy csak bírja. :)

dr. mesterséges színezék 2012.08.10. 13:14:43

@Ejoy: Sőt, nyilván ott is tartanak rendszeresen szombati családi napot, amelynek tombolájából, büféjéből, és hasonló merkantilista nyúlványaiból fedezni lehet a keret által hagyott lyukakat.

mirigy187 2012.08.10. 13:17:42

@szonár: Ja mintha a fütyesz nem csípőből tüzelt volna mindenre 8 évig. Csak hát elég rövid lehet az emlékezet ugye :) Most visszakapják szépen :)

Karipapa01 2012.08.10. 13:23:26

@Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.): "A komcsi káderek az átkosban is kiemelt figyelmet kaptak. ...."

Az állam (én még úgy tanultam) az uralkodó osztály hatalmát biztosító szervezet. Jelenleg ez abban módosul, hogy (a diktatúrákhoz hasonlóan) a kormányzat és az őket támogató csoport reprezentálja az uralkodó osztályt. Természetesen támogatni fogják a kormányzat hatalmát biztosító szervezeteket és mindent megtesznek annak érdekében, hogy ez a szervezet előnyökhöz jusson az őket nem támogatókkal szemben. Csak ezzel lehet biztosítani a hatalom fenntartását. Te sem az ellenségeidet támogatod, hanem a barátaidat.

dr. mesterséges színezék 2012.08.10. 13:27:58

@szonár: "Naaa, azért nem a minisztréiumi titkárnő fizetése az, amibe tönkre megy ez az ország. :)"

Valószínűleg nem mondok újat azzal, hogy az ország simán lejtőre tudott kerülni nem minisztáriumi +60ezer, de annak harmadát jelentő, nyugdíjhoz adódó 19ezer miatt - csak fel kellett szorozni.

"a vállalkozás az adót is a vevőkre hárítja - ahogy csak bírja. :)"

Igen hülye példád játékába belemenve: a vállalkozás helyett mehetsz másik vállalkozáshoz, amelyik kevésbé, vagy nem hárít, vagy lemondasz a termékéről.

pjm 2012.08.10. 13:28:20

@Kőmíves Kelemen: MAgánovi lesz és az majd éjjel is vigyáz a gyerekre, hogy az éjjeli hazajárás se legyen gond.

szonár 2012.08.10. 13:29:33

@mirigy187: Ha jól értem, most azt állítod, hogy ugyanolyan vagy, mint a "fütyesz". Akkor mi a bajod velük? :)

szonár 2012.08.10. 13:32:55

@dr. mesterseges szinezek: Nincs olyan vállakozás, amely az adókat, illetve költségeket ne hárítaná a vevőkre - ennek hiányában ugyanis tönkremegy. Tehát az állításod fikció.

Másrészt sajnos azt sme tudni, hogy mennyit költ az állam az alkalmazottainak ellátására, de ez a három ovi évente összesen nem lehet 1 milliárdos tétel se. Ezen megy a rinya. :)

kifordított nagyanyó 2012.08.10. 13:40:00

Mondom:Nehogy már keveredjenek a gyerekeik a prolikkal meg a cigányokkal!Nem igaz?
Tényleg szívesen viszek haza havonta 20-25 ezerrel kevesebbet,csak nehogy valamiben hiányt szenvedjenek!
Na csá!

dr. mesterséges színezék 2012.08.10. 13:47:54

@szonár: "Nincs olyan vállakozás, amely az adókat, illetve költségeket ne hárítaná a vevőkre - ennek hiányában ugyanis tönkremegy."

Nem az adókról, hanem az adók TOVÁBBI emeléséről van szó, a cél fedezése érdekében, te lámlenge. Egyébként pont arról szól folyamatos jelenben az Árvalányhajas Nagy Magyar Folyamatos Jelenben, hogy a cégek lenyelik a plusz költségeket, ameg lehet, aztán veszik a kalapjukat, vagy leadják a kulcsot.
Jó reggelt, sasszemű gyermeke a NER-nek!

Kűdd inkább a Blogger Gézát, ha nem hosszú hétvégés!

Karipapa01 2012.08.10. 13:50:26

@szonár: " Naaa, azért nem a minisztréiumi titkárnő fizetése az, amibe tönkre megy ez az ország. :)
Nem beszélve arról, hogy a vállalkozás az adót is a vevőkre hárítja - ahogy csak bírja. :) "

Naaa !! A " minisztréiumi titkárnő "-t te említetted meg, gondolom ezzel reprezentálva az állami alkalmazottakat. Remélem nem értettem rosszul.
A vállalkozás pedig persze, hogy a vevőkre hárítja az adót, a világon mindenhol így van! Hát azért van a vállalkozás, hogy profitot termeljen, nem pedig azért, hogy a vevőket csak úgy ingyen kényeztesse, meg az államot fenntartsa. Hozzáteszem, ez az a profit, ami növeli a GDP-t. Ember!! Te azt ígérted, hogy volt minisztériumi alkalmazottként itt az észt fogod osztani, ami mindenkinek hasznos lesz. Hát akkor ennyi bevezető után (ha megkérhetlek) láss neki mindannyiunk örömére és hasznára. HAJRÁ!!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.08.10. 13:51:40

@kifordított nagyanyó: Ime, egy hozzám méltó, a NER szellemében gondolkodó elvtársunk, legyünk együtt büszkék kommentelőtársunkra!

@Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.): Vigasztaljon minket és adjon erőt a jövőre nézve hogy a Rákosi rendszer nem élt soká és egy nagy helyrerakó bulival ért véget....

apanna 2012.08.10. 13:54:51

@Seduxen (már NEM dr.): Azt írod, hogy az étkezést idáig is fizették a szülők. Az óvónő, dadus, konyhai dolgozó, és a rezsit is? Az a havi x összeg amit lehetősége van elkérni az ovinak, fedezi mindezt? Nem.
Az ebédet már a középső kölkömnél is hozták az oviba, ennek már 6 éve. A kicsi is ovis, ott is hozzák az ebédet. És igen, jó messziről.....

Kívánj amit akarsz. Én megtennélek polgimesternek , hogy bizonyíts, egy olyan helyzetben, amikor maga a polgár sem képes már többet, vagy egyáltalán nem tud fizetni, semmiért , mert örül ha talpon van. Miközben elvárás az lenne dögivel. Jobb iskola, jobb és ingyenes ovi, bölcsi. De hozzájárulni mindehhez, már nem, vagy nyögve...

Nem hőbörögni kell, hanem megoldást kínálni, javasolni. Menni fog?

dr. mesterséges színezék 2012.08.10. 13:58:03

apanna: "Nem hőbörögni kell, hanem megoldást kínálni, javasolni."

"Tedd vissza, fiam!"

ketroot 2012.08.10. 13:58:34

@Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.):

...és az a legszomorúbb, hogy az ilyen elvakult menetelő, tapsikoló, komcsizó droidok ugyanolyan "masszát" képeznek, akik éltették elvakultan a régi rendszert is.

Abban Orbánnak mondjuk igaza volt, hogy annak a rétegnek kell egy erős kéz, akihez boldogan odahúzhatnak.

Ezt ki is használja ügyesen.

Karipapa01 2012.08.10. 13:59:07

@dr. mesterseges szinezek: "Igen hülye példád játékába belemenve:..."

Várjál kommenter barátom, ez az én csatám.
@szonár:
egy kicsit nagy arccal jelentkezett be, mi pedig ehhez nem vagyunk szokva. Ismerjük mi már egymást kellőképpen :-)) Ha kell segítség, szólok :-DD

lavór 2012.08.10. 13:59:31

Nem értem a fanyalgást. Nekik ez jár. Tessék jól tanulni, helyezkedni... és talán összejön az irigyeknek is. Egyébként meg tessék megérteni őket is, valahogy fel kell nevelni a jövő kiemelkedő politikusait.

szonár 2012.08.10. 14:07:20

@dr. mesterseges szinezek: Értem, tehát, ha egy vállalkozzás nem akar tönkremenni, akkor az adókat és költségeket tovább kell hárítania, ha jól értem, Te is ezt mondod. Végső soron tehát a munkavállalóknak adott bármilyen juttatás is a vevőkre hárul. :)

Seduxen (már NEM dr.) 2012.08.10. 14:09:30

@apanna: nu akkor két dolog:

1: ha a családnak kilóg a segge a gatyából, akkor egyrészt nem, vagy csak minimálisan költök luxusnak tűnő dolgokra, de ami még fontosabb: nem lopok ki egyre többet a családi kasszából. Amint ez a piros-kék-zöld-fekete-narancssárga, akármilyen színű elvtársak agyáig eljut, akkor egy csöppet élhető ország lesz.

2: hol írtam, hogy polgármester szeretnék lenni? Ilyen ambícióim nincsenek. Jelzem nem emlékszem, hogy Papcsák fejéhez fegyvert szorítottak, hogy neki polgármesternek KELL lennie. Ha nem érez magában annyit, hogy ennél normálisabban működtesse a kerületet, akkor el lehetne tolni a bringát. (bár nem is hiszem, hogy ez lenne a célja - már a kerület normális működése)

+1: unalmas már ez a csináld te jobban frázis. Ő van, mégpedig AZÉRT VAN OTT, hogy jól csinálja. Ezért kapja a TISZTELETDÍJÁT. Hadd ne sajnáljam szegény politikusainkat, hogy nekik milyen szar, miközben a lelküket kiteszik az országért, csak a sok büdös proli képtelen ezt megérteni.

apanna 2012.08.10. 14:11:33

@Virág et.:

Állami pénzen jártak oviba az akkori kormánytisztviselők gyerekei? Én nem hallottam róla.

Hogy te mit hallottál és mit nem, az irreleváns. Azért mert nem hallottad, még létezett, és mindig is létezett.
Minden ország jól megfizeti a politikusait, és ugyan így megvannak a kiváltságaik is. Ez egy ilyen ország ugye? Ha neked szarul megy ,akkor a politikusodnak is legyen szar. Nehogy már a büdös kölke "elit" oviban tipródjon. Igaz, ha ha neked lehetőséged lenne rá, vinnéd te is....(én is)

"És az önkormányzatot ki tartja fenn, milyen bevételekből? "Igen, önkormányzati, vagy állami fenntartású az óvoda, és csak a nagycsoport ami kötelező. 5 éves korig egyébként szolgáltatásnak számít, a fölött a nagycsoport, már közfeladat.

Itt : webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:1yeXVUAbLnYJ:www.hasznoshirek.hu/%3Fmodule%3Dnews%26action%3Dshow%26nid%3D170417+%C3%B3voda+%C3%B6nkorm%C3%A1nyzati+fenntart%C3%A1s%C3%BA+szolg%C3%A1ltat%C3%A1s&cd=6&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

Olvashatsz róla bővebben, milyen jogaid vannak.

apanna 2012.08.10. 14:13:41

@Seduxen (már NEM dr.): Ti juttattátok ilyen magas pozícióba. Ha van akarat, majd leváltjátok.

szonár 2012.08.10. 14:16:36

@Karipapa01: Ha nem érted a problémát, az a Te bajod, nem az enyém... :)
Bár ez persze jellemző.

Szinezék kolléga egy kicsit elvetette a sulykot, aikor elővette a zadófizetők pénzéből dőzsőlnek a kormánytisztviselők c. liberálbolsevik mesét. Amivel csak az a baj, hogy a magánalkalmazottak is más - nevezetesen a vevők - pénzéből "dőzsőlnek", szóvla ez a nagy kiakadás finoman fogalmazva nevetséges.

Abban egyetértünk - természetesen - hogy a vállalkozás célja a profit. Ezt nem vitatta senki és ezzel nincs is baja senkinek - ezzel tehát nem mondtam meg a frankót. Mindez azonban az előbbieken nem változtat. Nekem ugyanis semmi bajom nincs azzal, hogy a vállalkozás a munkaerő-költségeket a vevőkre hárítja, mint ahogy azzal sem, hogy az állam az adófizetők pénzéből (amely nem mellesleg szólva egy újabb liberálbolsevik tévedés, onnantól, hogy befizetted, az bizony már nem a TE pénzed...) a béren felül további kedvezményeket ad alkalmazottainak, a kormánytisztviselőknek - ugyanis pontosan tudom, hogy ez a réteg egyáltalán nincs jól megfizetve.

És még egy megjegyzés: valóban nem azért van a vállalkozás, hogy az államot fenntartsa, éppen fordítva: az állam van azért, hogy a zemberek tudjanak vállalkozni. Ez utóbbi miatt az állam fenntartása a vállalkozásnak is érdeke, anarchia közepette ugyanis elég bajos vállalkozni. Gondolom, ez is evidencia mindkettőnknek.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.08.10. 14:20:54

@apanna: bocsánat, de a politikus mióta = kormánytisztviselő?

mert itt véletlenül sem a politikus-csemeték kiváltságos intézményi elhelyezéséről van szó (már a postban).

Silent Bob 2012.08.10. 14:22:49

@szonár: Ez igaz lenne abban az esetben, ha eldönthetném hogy fizetek adót, vagy nem. Ahogy eldönthetem, hogy megveszem-e adott cég termékét/szolgáltatását, vagy nem.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.08.10. 14:26:33

@szonár: két kérdésem lenne:

1: írod, hogy béren felül további kedvezményt ad (a kormányzat) az alkalmazottainak. MINDEGYIKNEK? Aligha hiszem, hogy az ÖSSZES kormánytisztviselő igénybe veheti majd az elitbölcsi szolgáltatásait.

2: az általam befizetett adó - onnantól, hogy befizettem már NEM az enyém. Stimmt. De akkor KIÉ is? A kormányé ? Vagy kié szerinted?

szonár 2012.08.10. 14:26:45

@Silent Bob: Mint már említetem, ez egy álprobléma,. ugyanis nincs olyan cég, amely ne hárítaná tovább a költségeket - ez ugyanis szükségszerű. Tehát a választási lehetőséged is látszólagos.

Másrészt viszont ma már választhatsz abban, hol akarsz adózni, ha szerinted itt gáz, magasak az adók, és azt is ellopják, akkor lehet máshová menni, élve a letelepedés jogával...

szonár 2012.08.10. 14:29:38

@Seduxen (már NEM dr.):
1. Nem, az ovit a kormánytisztviselők egy része veheti igénybe. A minisztériumokban, a kormányhivatalokban dolgozók. Az itt dolgozók nem mind pártkatonák (messze nem: szerintem kb. az egyharmaduk az), és a közhidelemmel ellentétben nem is keresnek valami jól (kivéve a vzeetőket).
2. Az adód onnan, hogy befizetted, jogilag az állam pénze, amely a sajátt szervezetén - mindenekelőtt az Országgyűlésen és a kormányon ketresztül -dönt annak felhasználásáról.

apanna 2012.08.10. 14:34:28

@Seduxen (már NEM dr.): Miért ne járhatna a kormánytisztviselő gyereke ilyen oviba? Legyél te is kormánytisztviselő.
Nálam a mércét a gyerekeim mutatták. Mind elégedett volt az ovijával. Nem is arra emlékezett, hogy leszerelték a csúszdát, mert nem EU komfort, hanem a barátaira, a játék örömére.
Finoman szólva szarok arra, kinek milyen oviba jár a kölke.
Szült már nekem ismerősöm elit kórházban, ami politikusainknak van tartva, ott kezelik HGY t is. Miközben a kiírt időpontban az orvosa síelt, a másik eltörte a születendő gyerek vállát.
Én meg az egyszerű mezei kis városi kórházban full kiszolgálás mellett élveztem a bent létet a gyerekemmel együtt.

Ez a poszt is megint csak arra jó, hogy Orbánozzon akinek erre ingere van.......

Silent Bob 2012.08.10. 14:38:05

@szonár: Ja értem, tehát hagyjam el az országot ha zavar, hogy hogy egyesek az én adómból luxusóvodába járatják a gyermekeiket. Okos hozzáállás, csak az a baj vele, hogy ha így folytatjátok, csak a nyugdíjasok fognak maradni, az ő adójukból pedig nehéz lesz.
Mindenesetre vicces számomra, hogy nem érted mi a különbség egy magáncég adózott jövedelme és a közpénz között.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.08.10. 14:39:06

@szonár:

1: itt nem is az a gond, hogy kormánytisztviselő = pártkatona (politikus), hanem sokkal inkább az, hogy állambácsi - ki tudja milyen kiválasztási alapon - különbséget fog tenni kormánytisztviselő, és kormánytisztviselő között + a jelenlegi gazdasági helyzetben igen csak bicskanyitogató módon tömi ki egy bizonyos csoport zsebét extra-juttatással. Annyit még azért elmondanék, hogy a kormánytisztviselő véletlenül sem CSAK a minisztériumban dolgozó, hanem pl egy országos, vagy megyei hatáskörű államigazgatási szerv ügyintézője is. Azt már tényleg csak halkan mondom, hogy a Kttv.-ben meg lehet nézni, hogy mennyi az illetménykiegészítés egy megyei hatáskörű közig szervnél, és mennyi egy minisztériumban pl.

2: Biztos merő hóbortból nevezik KÖZpénznek, de nem is ez a lényeg. Elméletileg éppen a kormányzatnak kellene a gondos gazda szerint kezelnie a RÁBÍZOTT közpénzt, nem tudom ez mennyire mutat ebbe az irányba.

És igen, ez százmilliós tétel, vagy mennyi, tényleg csepp a tengerben, de hány megy hány ilyen van, ami együtt lassan kiadja azt a tengert.

szgyula 2012.08.10. 14:41:36

@Seduxen (már NEM dr.): Amióta a kormánytisztviselők egy részét pártkatonákra cserélték. Ráadásul a megbízhatóság néha fontosabb volt, mint a szakértelem. Ráadásul néha attól lett valaki megbízhatatlan, mert hajlandó volt az előző kormány alatt az ország szekerének előre tolásán dolgozni. Emlékezz a kommandókra, pl. az elsősorban nagyon hozzáértő és ráadásul inkább jobboldali beállítottságú ITD bedarálása.

Isten óvja az országot a messze képességein és rutinján felüli állásba "bepottyantott" emberektől, akik bármit vakon megcsinálnak, mert tudják, hogy a valós életben harmadát kapnák, ha egyáltalán felvenné őket bárki.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.08.10. 14:43:23

@apanna: "Finoman szólva szarok arra, kinek milyen oviba jár a kölke." - na látod ezzel maximálisan egyetértek. Én is leszarom ha van még hely. Járassa a kormánytisztviselő is olyan oviba a gyerekét, amilyenbe akarja, illetve amilyenre a fizetéséből telik. És ne az én kontómra, KÖZpénzből.

Ha erre az ovira nem telik a kormánytisztviselői béréből, akkor NE LEGYEN kormánytisztviselő, ahogy nekem nem muszáj annak lennem, neki se. (Pedig voltam jó hosszú ideig, csak akkor még köztisztviselőnek hívták, elég is volt belőle...)

Seduxen (már NEM dr.) 2012.08.10. 14:46:02

@Silent Bob: "Mindenesetre vicces számomra, hogy nem érted mi a különbség egy magáncég adózott jövedelme és a közpénz között." - khm, nem volt pofám nekem leírni ezt, mint ultimate halálcsillagot, de szerintem is erről van szó :DDD

gyárvárosi 2012.08.10. 15:19:16

Azt hiszem, nem az a baj, hogy a minisztériumok tisztviselőinek a gyermekei "luxus" ellátást kapnak ezekben az óvodákban.Hanem az, hogy ugyanilyen extra ellátásért , ha a szülő megtudja fizetni, a magánóvodákban havi sok tízezret kell fizetni, hogy az ország többi óvodájában nemhogy nyelvi oktatás, hanem lassan pénz híján óvónő sem lesz!
Mi helyzet a megyei jogú városok kormánytisztviselőivel?Az ő gyerekeik le vannak ..? A létrehozni kívánt járási "elit"? Nekik már semmi nem jár? Vagy jár,de nem jut?
Mi a helyzet a falusi ovikba járó lurkókkal? Őket már le se..?
Az irritál sokakat, hogy a kormány a kommunikációjában az emberek azonos jogairól, lehetőségeiről beszél, a gyakorlatában pedig a legrosszabb szocialistának nevezett gyakorlatot folytatja.

dr. mesterséges színezék 2012.08.10. 15:26:12

@szonár: Konkrétan azt mondtam, hogy mostanság inkább tönkremennek, mert hárítani már nem tudnak - talán újdonságot mondok, de a belpiac pang.
Hogy ennek az ellenkezőjét érted, az a NER újabb dicső eredménye - Kuszaszem büszke lehet.

ciccaful 2012.08.10. 15:27:41

@gyárvárosi: Azt hiszem, nem az a baj, hogy a minisztériumok tisztviselőinek a gyermekei "luxus" ellátást kapnak ezekben az óvodákban.

hát, sztem ez akkor nem lenne baj, ha ők is a havi zsetonból csengetnék ki, mint a többi szülő, nem pedig az állam támogatná közpénzből.

de itt nem ez a helyzet, ha jól értettem. márpedig akkor ez nekem szúrja azért a szemeimet...

dr. mesterséges színezék 2012.08.10. 15:28:42

@Seduxen (már NEM dr.): "nem érted mi a különbség egy magáncég adózott jövedelme és a közpénz között"

A NER Igazi Gyermeke.

dr. mesterséges színezék 2012.08.10. 15:33:01

@apanna: "Miért ne járhatna a kormánytisztviselő gyereke ilyen oviba? Legyél te is kormánytisztviselő."

Egy biztos: svéd állampolgárnak nem lennénk túl jók, mert kiakadna a szervilométer.

is 2012.08.10. 15:33:12

@szonár: meg a nem minisztréiumi is. ismered a viccet a juhászról, a fehér, meg a fekete birkákról?

2012.08.10. 15:46:15

Szerintem meg a "Tóth Zsófit" basszátok ki reklámért!
2012.08.10. 11:23:52
2012.08.10. 11:28:29

kvadrillio 2012.08.10. 16:13:26

"Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár azt kezdeményezi, hogy járjon kiemelt juttatás az elhunyt kormányfő özvegyének. Lázát képviselőként pénteken nyújtotta be erről szóló törvényjavaslatát az Országgyűlésnek."

és ez a degenerált kaparj-jancsika PONT AKKOR TERJESZTI ELŐ RÉMÁLMAIT, AMIKOR A DEVIZAHITELESEK-, A VOLT ROKKANT-NYUGDÍJASOK, A MUNKANÉLKÜLIEK A FIZETÉSKÉPTELENSÉG-ÉHHALÁL HATÁRÁN EGYENSÚLYOZNAK AZ ÁLLAM-BÁCSI ÁLTAL TŐLÜK ELVETT ROKKANT-NYUGDÍJAK, MUNKANÉLKÜLI-SEGÉLYEK, ÉS A DEVIZAHITEL SPIRÁL FOJTOGATÓ ÁRNYÉKÁBAN.

ORBÁNNAK PONT EZT AZ ÉLETKÉPTELEN JAVASLAT-SZARÓT KELLETT MAGA MELLÉ VENNI ?????...igaz.....ZSÁK, A FOLTJÁT !...

kvadrillio 2012.08.10. 16:15:51

...hülyébb ez a lázár, mint a sokévi átlag.........(sokévi átlag egybe !)

...MERT CSAK ÍGY VAN ÉRTELME ! :o)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2012.08.10. 16:55:24

@somewhat damaged:

megtörtént!
már próbáltam korábban is, csak döglődött a blogmotor...

nincs1itt 2012.08.10. 17:28:18

5 éves, aki ismeri attól elnézést kérek:
forrás(többek között, számomra ismeretlen szerzőtől) de minden szava qrvára igaz!!

T. Köcsögmagyarválasztópolgár!

Úgy érzem, hogy az elmúlt napokban nyilvánosságra került adatokkal kapcsolatban, egy-két kérdés tisztázásra szorul. Az sejlik, hogy 17 évvel a rendszerváltás után, még mindig nem vagy tisztában a demokrácia játékszabályaival!

Igen, 299 Ft-ért ebédelek, és 18 millió a benzinpénzem.
És?
Egyrészt faszközöd van hozzá, másrészt meg ez nekem (legálisan) jár.
Hallom a rikácsolásod a társadalmi igazságosságról, meg az elosztásról, meg a sok bugyuta, idealista blablád, hogy nekem miért igen, neked meg miért nem.
Azé’ bazmeg, mert Te egy fingszita kis pöcs vagy, én meg az elit.
Azé’ bazmeg, mert én hozom a törvényeket! Magamnak. És ha megszopod, - mert én úgy gondolom, hogy meg kell, hogy szopd - akkor így jártál. Majd négy év múlva szavazol, anyádra.
Mit cincogsz? Visszahívás? Te kis fasz! Hát azt a telibabaszott alkotmányt is én írtam, gondolod, hogy megtettem neked azt a szívességet, hogy beleírtam, hogy visszahívhass?
Négy év, kis köcsög! Négy év. Ez a rendszer a négyéves diktatúrák sorozata. Buktam már meg az elmúlt tizenöt évben, egyszer is? Tessék? Láttál Te már időközi választást, ebben a kurva országban? Nem figyelsz, kis fasz!
Tényleg, kire szavaztál tavasszal? A komcsikra, vagy a Fideszre? Tudod miért kérdezem?
Mert még azt sem vetted észre, hogy ez is kurvára mindegy. Én bazmeg, ha megyek szavazni, beviszem a fülkébe a kutyám, rászaratom a szavazólapra és azt adom be. Mert mindegy, hogy ki mellé húzod az ikszet, érvényes-e a szavazatod vagy sem. Mindenképpen rám szavazol. Mert egyedül belőlem választhatsz. Én egy vagyok. Az elit. A Z E L I T!
Szociáldemokrata, liberális, szocialista, meg konzervatív. Ezt a szart is meg lehet veled etetni? Öcsém, hogy Te mekkora fasz vagy! Szerinted a büfében van jobbos és balos szendvics? Ugyanazt a kenyeret zabáljuk, ugyanazt a tehenet fejjük, csak a székházra teszünk ki más-más logót, hogy tudjad, éppen melyikünk szónokol, napirend előtt.
A világ nem vízszintesen van felosztva, jobb és baloldalra, hanem függőlegesen, fentre és lentre. Ja, a fent én vagyok, a lent meg Te, Te kis paraszt. „A törvény szerződés, gazdagok és szegények között.” – azt hitted vicc, mi?

Még pofáztol, hogy elkúrtuk, elkúrták az országot? És gondolod, hogy nem szarok bele vastagon? Engem addig érdekel a szaros hazád működőképessége, amíg az képes kitermelni a benzinpénzem, meg az illetményem. Az meg egyelőre nincs veszélyben. Zsé van, főnök és kontroll nincs. Ergo, szarunk bele!
Tudom, neked ez most nagyon nem tetszik. Há’ nyazsgem! Vagy tudod mit? Menj le tüntetni! Azt nem szarjuk le, gondolod? Menj le és rázd a nyálad a Kossuth téren, de ha nem tud elaludni tőled a gyerek, ígérem, szétbaszatom a fejed a Gergényivel. - Mellesleg, utálom ezt a seggnyaló csókát, de hát minden házba kell valaki, aki leviszi a szemetet. -

Visszatérve a benzinpénzemre, kurvára utálom ha a zsembe turkálnak. Igen, öt milliárdot basztunk el, majd' négyszázan. A vizitdíj meg 10 millió emberen hoz vagy másfél milliárdot. Igen bazmeg, spórolni kell! Gondoltad, hogy majd én kuporgatok? Ne kezdje el rinyálni, hogy a nyomorult nejeddel, és a két kibaszott kölyköddel éltek 120 nettóból! Unalmas. Közölöm veled, hogy kurvára beleszarok. A két szaros gyereked is csak annyira érdekel, hogy ne dögöljön éhen. Hogy legyen majd, akivel tíz év múlva is magamra tudok szavaztatni. Egyébként meg mit ugatsz? Nem tetszik a proliélet? Neked is áll a zászló, lehetsz Te is politikus! Ha nem, akkor meg kuss! Te választottad, szavad nem lehet.

Négyszázan. Igen, ennyien vagyok. Emlékszel még, hogy ezt a kampányt is (mint mindegyiket) úgy kezdtük, hogy most aztán kisebb parlament lesz? Lett? Na látod! Hogy a saját munkahelyemen csináljak létszámleépítést? Kekeke…
Miért, szerinted mi a faszt kezdenék a Laci fiammal, ha nem tudnám betolni képviselőnek? Legyen prolimunkásköcsög, mint Te? Viccelsz, ugye?

Szóval, Kedves Köcsögmagyarválasztópolgár!
Sajnálom, hogy ilyen módon és ilyen stílusban kellett tudomásodra hoznom, amire magadtól is rájöhettél volna. Mivel nem csak birka, hanem barom is vagy, erre a megoldásra miattad kényszerültem. Nem akartalak megbántani, és az önérzeted sem akartam agyonbaszni, de minekután Te akkora pöcs vagy, hogy képtelen voltál a tények segítségével a valóságos helyzeted meghatározni liberális demokráciánkban, így ez a levél nem más, mint a Te nyelvedre lefordított helyzetelemzés. Most, hogy tudod már, hogy hová sorold magad, szeretnélek megkérni, hogy a fentiek figyelembevételével a pofádat evésre használd, és most húzzál vissza dolgozni, köcsög!

2007 Budapest, Európa

Tisztelettel:

A politikai elit.

nincs1itt 2012.08.10. 17:29:46

@nincs_itt: lemaradt a forrás: pilu.blog.hu/2007/01/23/t_kocsogmagyarvalasztopolgar
A végén az éppen "aktuális" parlamenti képviselők nevei, betűrendben. Most kihagynám...

babakék 2012.08.10. 17:46:21

@Mérges 1234: Mai hír: Lézerblokkolós jános javaslata,hogy a kormányfők özvegyei is kapjanak több állami juttatást és ezt visszamenőleg is alkalmazzák,
Ez a bamba magyar nép meg szépen hümmögve végignézi, hogy hogyan alakít ki orbán egy új születési nemességet, és hogyan ülteti évtizedekre a nyakára. Ez a nép nem méltó forradalmi elődeihez, ha ezt tovább tűri. A fülkeforradalom lényege ez volt. Kéne egy jó kis ellenforradalom, ha már a csutinéró úgyis ezt vizionálta a narancskiszesek előtt(fidelitasz)

kalapocska 2012.08.10. 18:49:52

@szonár:
Te jo isten, hogy a Fidesz ilyen kozgazdsagtanbol megbukott trollokat kuld a nyakunkra. Emelkedo szinvonal??? Anyam borogass! Egy fraszt haritjak at a magancegek a koltsegeket a vevokre! Es tudod miert??? Mert verseny van! Ettol mennenek csodbe! MErt a versenytars hipi-szupi ovoda nelkul alajuk igerne! Hogy miert van hipi-szupi ovi megis a maganszferaban??? Mert a ceg ugy gondolja hogy nem akarja elveszteni a jo alkalmazottat mert igy olcsobban(!!!) tud termelni!
A vevok jol jarnak!
A kozszferaban verseny nincs , sajnos , es ahogy a koztisztviselok teljesitmenyet es kepesiteseit megnezzuk igen csak a legbenabbakat tudjak alkalmazi (vajh miert?!) szoval az egesz ervrendszer dugaba dol.
*****,****, legalabb egy alapveto kozgazdasag tankonyvet kapnatok a szolgalati laptop melle!!!!

kifordított nagyanyó 2012.08.10. 20:24:21

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Köszönöm az elismerést!Életemet és véremet a Pártért és Vezérünkért!

u.i.:Megint idetévedt egy két birka.

Horizont 2012.08.10. 20:40:42

Most elit óvoda, aztán elit iskola, aztán benyomni az egyetemre, később beírni neki apuci kérésére (parancsára) vagy 15 jegyet csalással, hogy az elit diploma is meglegyen. Aztán jól fizető láblógatós állást a gyereknek, lábtámaszt(??) kap hozzá, aztán sok hektár földet is kap a kölök. Így építik a felső középosztályt, hogy most már hetedíziglen megmaradjon fennmaradjon! Ami jár az jár! Épül szépül hazánk!
A szocializmusban is voltak a Rózsadombon óvodák, de ki a fenét érdekelt, hogy hová hordja a komcsi elvtárs a kölykét ha MINDEN átlagembernek is adott volt a normális óvoda, normális feltételekkel!

Horizont 2012.08.10. 20:44:19

@csizsikpizsik - pique takarodj!:
Na igen, ez egy jó komment:)))
Valami ilyesmire gondoltam én is!!
Majd még a végén valóra válik:(((

jágör68 2012.08.10. 20:54:11

A magyarisztáni posztkommunista tolvajprivatizátor rablókapitalista politikusokat és oligarcháikat tucatjával kell(ene) irtani.
Oldalfüggetlenül.
Az meg, hogy a navajonkik körében nőtt a születésszám, az nem éppen örömujjongani való.

Spacehussar 2012.08.11. 04:45:51

Erről még hogyhogy nincs cikk? :D Pedig fenomenális!
"Teljes a káosz és a reménytelenség a rendőrségen a hvg.hu-nak nyilatkozók szerint azt követően, hogy példátlan módon megszüntették a Budapesti Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Osztályát és a Nemzeti Nyomozó Iroda szervezett bűnözés elleni szolgálatát és gazdaságvédelmi főosztályát. Az elküldötteknek nem volt választásuk, vagy elfogadják új beosztásukat vagy leszerelnek..." by HVG

hvg.hu/itthon/20120810_rendorsegi_atszervezes_brfk_nni_belugymin?FullComment=true#comments

2012.08.11. 06:32:34

A fidesz egy patkányokból álló , hazug, zsivány, csigagerincű párt.
Viktor és hű talpasai épitik a hatalmukat , miközben a demokráciáról papolnak.
Lopni csak nekik lehet . Jó példa a gyerek udvarlójának odapattintott állami föld, vagy a mástól ellopott bánya , nem beszélve a tokaji ellopott szőlőbirtokról . Meg arról amit még nem tudunk.
De mindezt kemény munkával szerezte. Igaz életében egy napot nem dolgozott mint sok sok fideszes, de vagyona nőtt és nő. Na vajon miből is?

Hazudni azt megtanultak, lopni többet lopnak mint a maffia, gerincük pedig már régen nincs.
Az országot leszarják, csak a hatalomhoz ragaszkodnak, mert tudják, ha megbuknak 2014- ben akkor jön a börtönkoszt.

Lézer Jani meg menjen az anyjába. Miért is kéne az Antall özvegyének 1,5 millás özvegyi nyugdijat adni? Menjen ő is dolgozni vagy menjen közmunkára mint mások.Nem volt elég amit loptak a privatizációból? Elfogyott a lóvé? Adjon neki " Lézerjani" a saját összelopott vagyonából.
Mert lopott ő is nem keveset. Büdös patkánya igy spórol és takarékoskodik, a mi pénzünkből.
Vajon hány munkaviszonyban eltöltött napja van Antall özvegyének?

A rendőrségi átszervezés nem más mint figyelemelterelés. Most hogy lassan előjönnek az olajos ügyekben résztvevők nevei, akkor szétrobbantsák őket. Vajon miért? Csak nem Pintér neve is előkerült az ügyben? Vagy netán más ,jelenleg vezető beosztásban a rendőrségnél dolgozó vezető neve is látótérbe került? Mert akkor értem a kapkodást. Hiszen Pintér lánya is bármiben volt is benne, ő nem lehetett hibás-bűnös semmiben, mert a Pintér lánya.
Hát ez ám a kurva nagy demokrácia! Lophatsz, csalhatsz, rabolhatsz--ha fideszes vagy. Egyébként mindenki másnak tilos!
Büdös képmutató, szarházi patkányok ezek, nem országmentő, nemzetet megmentő politikusok. Kötélre valók mind, egytől egyig.

Horizont 2012.08.11. 11:36:28

Így kell ezt kérem! "A kormány segít a fővárosba vágyó pályakezdő fiatalokon. Azokon legalább is biztosan, akik neki dolgoznak. Nem csak az óvoda olcsóbb nekik, kedvezményes áron bérelhetnek ugyanis lakást a fővárosban."
Hajrá Magyarország, hajrá kormánytisztviselők!
hirek.msn.mainap.hu/itthon/kedvezmenyes-lakas-a-kormanytisztviseloknek-19686/

dobzse.laci 2012.08.11. 12:27:03

@jános515: Antall özvegyét nem bántanám, nem hiszem, hogy Ő járta volna ezt ki.
(bár Antallt sose bírtam, de ezt a bandát úgy rázná le a cipőtalpáról, hogy csak úgy nyekkennének).

Lézer nagyra tört mindig, lehet, hogy Lézer Brutus lesz az új neve? :)))
(Csak nem előre megsajnálta Anikót? :D)

Horizont 2012.08.11. 20:44:01

@bróker: Ingyen reklám?? Na ne....Kímélj már minket!!

picur3ka 2012.08.13. 22:50:49

"A Fidesz kivétel nélkül minden óvodás és bölcsődés gyermeket támogat"

Van meg olyan, amelyik nem cigany? Csak ugy kerdem...

süti beállítások módosítása