Skip to content


       Szűrés lista

A gyakornok

A Miniszterelnökség nyilvánosságra hozta a hozzájuk tartozó összes dolgozó nevét, munkakörét és illetményét.

gyakornok.jpg

Szegény Semjén Zsolt, két év alatt nem sikerült feljebb lépnie, legalább fogalmazónak.

Hozzánk is jöhetne gyakornoknak, éppen most indul a program, legalább életében először betenné a lábát a magánszektorba ...
Bár sehol sem kapna 1 101 900 forintos gyakornoki illetményt.

Friss:
Előléptették Semjént, már nem gyakornok!
Gratulálunk!

Címkék: semjén

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr804739111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hertelendi 2012.08.29. 15:27:44

@Seduxen (már NEM dr.): ...és a jelenlegi fizetésükhöz nyugodtan hozzáadhatunk egy szép kerek összeget, amit csak úgy kapnak...zsebbe...

Kivlov 2012.08.29. 15:28:45

Mennyi répaverő lehet ezekben az "intézményekben"...
És akkor jönnek az állítólagos szakértők is mindig a kamudumával, hogy "nem nagyon van mozgástér az adócsökkentéshez", meg "nincs fedezet a költségvetésben" erre meg arra. Nincs a f*szt. El kéne zavarni ezek közül több 10 ezret, rögtön lenne fedezet...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.08.29. 15:31:35

@Horizont: Amit a TEK csinál valszeg még az országot sem találják el hogy hová kell menni érted, ne aggódj ennyire :))))))

royslade 2012.08.29. 15:32:09

@Pas de probleme: már kormánytisztviselő sincs. haladj a korral :-)

lfleto 2012.08.29. 15:32:25

@Seduxen (már NEM dr.): Nem gondolom, hogy bárki több pénzért jobb munkára képes, mint amire egyébként. Ez az elv viszont azt jelentené, hogy igazolható az a bérpolitika, amit a vadkapitalista vállalkozások egy része folytat, vagyis ne fizessünk többet, úgyis megcsinálja, ha nem, lesz helyette másik... Azt viszont gondolom, ismerve mondjuk a politikai szférában vastagon megjelenő kommunikációs, marketing és PR-szakemberek piaci lehetőségeit (nyugodtan felhozhatók a jó pénzügyesek, jogászok, hiszen egy kormány vezetésében azért a legjobb szakemberekre van szükség), hogy a közszféra fizetései nevetségesen alacsonyak. Ezért képtelenek külsős megbízás nélkül alapvető kommunikációs feladatokat teljesíteni (a legtöbb ember, aki ezen a vonalon a kormányzati helyeket bitorolja az alacsony fizetések miatt a versenyszférában még gyakornokként is sokat tanulhatna...) Ez csak a fizetések és a gyenge jövőkép (négy év múlva kalap kabát) miatt van így. Viszont, ha szervezeti HR-politikában gondolkoznánk az is nonszensz lenne, ha magas fizetést kapnának a szakemberek (így a jók is odakerülhetnének), a főnökeik viszont - főleg a döntéshozó helyzetben lévő politikai emberek - nem. Ezt a bérfeszültséget nem bírná el a rendszer. Vagyis: nem alkalmaznak jó szakembereket, mert alacsony a bér, a meglévők képtelenek ellátni a feladatokat, ezért nonszensz összegekért kiszervezik azokat, ahol már tényleg baráti cégek futnak be, sőt a rejtett pártfinanszírozás kérdése is felmerül. Pedig lehetne rendes fizetéssel, jó szakembereket is foglalkoztatni, akár ciklusokon átívelően, de erre a magyar demokratikus berendezkedés alkalmatlan. A fizetések viszont a társadalom jogos szakmai elvárásaihoz és a versenyszféra béreihez képest rendkívül alacsonyak.

Pas de probleme 2012.08.29. 15:34:34

@royslade: WTF. Akkor meg mi van? Orbántisztviselő? :-)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.08.29. 15:36:41

@Pas de probleme: A legújabb, hogy - bajtárs -. Állítólag orbán bajtársiasságot vár el a járási vezetőktől. Ez a fealadatuk a közigazgatásban.

lfleto 2012.08.29. 15:42:01

@Horizont: Amit írsz, arra a legjobban a politikával foglalkozó legjobb brit tv-paródia-sorozatban adta meg valaki a választ a frissen belépett külügyi államtitkárnak (nyilván Londonban). Az ember nagy lendülettel belevetve magát a munkába azt találta mondani, hogy a Munkáspárt a legfőbb ellensége, mire a hivatalvezető kijavította: "nem a kormányzati bürokrácia az". Ugyanis: a bürokraták csak a munkában ellenérdekeltek. A fizetésüket bértábla szerint, az évek múlásával és egyéb dolgaikkal párhuzamosan emelik (nyelvvizsga, tanfolyamok mittuom én). Ha nem dolgoznak, akkor is jár nekik a béremelés, a szabad nap, az ovi - ahogyan itt írta valaki - a szolgálati juttatások stb. Nekik a munkaidő szigorúan 8-tól 4-ig tart. Érdemes megnézni egy minisztérium kapuját 16.00-kor... Ha egy kormány kreatív, újító, forradalmi, stb. döntést hoz, a bürokrácia, jellegéből adódóan, igyekszik szabotálni azt. Hiszen a fizu, juttatás, emelés stb. anélkül is megvan, hogy a minimálisnál többet gondolkozunk...
A másik probléma, hogy a korrupció jelentős része nem a politikát, hanem a bürokráciát érinti. Egyszerű képlet, ahol szabályozás, közbeszerzés stb. folyik, azé a hatalom, akié az információ. És a magáncégek ezért általában sokat fizetnek....
Csakhogy. A miniszterelnökségen viszonylag alacsony a bürokrácia. Akikről itt olvashatunk, alapvetően az ország vezetését végzik (jó, nem a fotós meg a videovágó...), döntéshozatalban, központi kommunikációban stb. dolgoznak. Ők az agy. Ezért gondolom, látva a versenyszféra fizetéseit, hogy enyhén szólva sincsenek túljutalmazva.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.08.29. 15:42:49

@lfleto:
Populizmus ON:
Tudod sehol a világon nem keresel annyit a közszférában mint a versenyben. Viszont sehol a világon senki meg nem védene egy olyan bérrendszert ahol egy fogalmazó-tanácsadó kb. 10x többet keres mint egy rezidens akihez sorban állnak a betegek...De igazad van, ha majd a fogalmazó annyit keres mint a vidéki Takszöv igazgatója máris özönlenek fogalmazónak a kiváló szakemberek és pl. a dokik tódulnak vissza Skandináviából meg minden gondunk-bajunk megoldódik. Alig várom, adakozni lehet valahová nekik fizetéskiegészítésre? Vagy lökjem egyenest az Államadósság alapba?
Populizmus OFF.

lfleto 2012.08.29. 15:44:51

Bocs, hiányzott egy vessző. Helyesen: "nem, a kormányzati bürokrácia az"

lfleto 2012.08.29. 15:50:16

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Itt nem a fogalmazóról volt szó, igaz ez csak egy beosztási szint, nem konkrétan azt jelenti, hogy az ember egész nap fogalmaz... Félreértesz valamit! Itt nem arról van szó, hogy a rezidensek jól keresnek, csak arról, hogy a miniszterelnökségen, szerintem a többség a felelősségéhez és a tőle elvárt munkához képest rosszul. Legalábbis a vidéki takarékszövetkezeti vezetőhöz, vagy a multicég HR-eséhez képest. Így logikus, hogy nem a fogalmazó keres sokat, hanem a rezidens keveset. Főleg a diplomája, tudása és felelőssége alapján, nem a fogalmazóhoz, hanem a takarékszövetkezeti vezetőhöz, a HR-eshez és neadj Isten, az Ausztriában dolgozó felszolgálóhoz képest. De ez már egy komolyabb probléma, egyáltalán nem populizmus.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.08.29. 15:53:34

@lfleto: még akár igazat is adhatnék Neked, ha itthon a közigazgatás felsőbb "rétegeiben" a szakmaiság lenne a legfőbb szempont. De hogy Te magad is írod korábbi kommentben: 4 évente jön az új slepp, és az hozza az új haveri kutyák kölykeit. És ez nem csak államtitkári szintig megy le, hanem kb osztályvezetőig. Ergo: egy bizonyos szintet elérve semmi közép-hosszú távú koncepció nincs a közszférában már ami az életpályamodellre vonatkozik.

Azon persze lehet vitatkozni, hogy mennyire alulfizetettek adott esetben a közszolgálati dolgozók. Amúgy szerintem az egész bértábla az, ami elfuserált. Gondolok itt arra, hogy ugye az illetményalap MINDENKINEK ugyanaz, jelen esetben 38ezer párszáz forint. Erre jönnek a szorzók, amikben viszont iszonyú eltérések vannak. És persze lehet azt mondani, hogy egy minisztériumi tanácsos illetménye mennyire szar ahhoz képest, amennyire felelősségteljes munkát végez (khm...), de gondoljunk bele abba is, hogy egy "mezei" kormánytisztviselőnek (aki mondjuk 6-8 éve, felsőfokú végzettséggel koptatja a munkaasztalt, egy megyei hatáskörű közig szervnél) mennyi nevetséges. Ebből következik, hogy vagy az marad ott, aki a versenyszférában éhendöglene, vagy nem mer kockáztatni, illetve a kicsit is értelmesebb munkaerő max ugródeszkának használja.

Szóval szar az egész rendszer, de igazat kell adjak @csizsikpizsik - pique takarodj!: kommentelőtársnak, hogy rendben: fizessük meg pompásan a köz szolgáit, de mi a helyzet mondjuk egy orvossal, egy ápolóval, egy tanárral, egy rendőrrel, egy tűzoltóval, etc. Szegény ember vízzel főz, ennyire futja.

royslade 2012.08.29. 15:57:40

bocs tévedtem, a kormánytisztviselői jogviszony ugyan maradt, de csak szűk körben. A kormánytisztviselők (volt köztisztviselők) nagyrészének jogállását tavasszal átminősítették "kormányzati szolgálati jogviszony"-nyá

már nem tisztet viselnek, hanem a kormány szolgái.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.08.29. 16:02:31

@Horizont: Ha érdekel, asszonnyal konzultáltam skype-on, szerinte Vuk/Xfaktor/Eurovisio a megoldás. Rá kellett gugliznom erre is, hát nem szép...(nem a férj fizetése hanem a fehérnép)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.08.29. 16:02:49

@lfleto: Ők - az agy -. Naja.

Mint Balog Zoltán , az emberi erőforrás miniszter.

Tanfolyamot végzett lelkész az eredeti képesítése.
Akkora agyak ezek, hogy az ilyet már millió euróban szokták megfizetni.

Vagy mennyi is a fizetése a versenyszférában egy ilyen lelkésznek ?

lfleto 2012.08.29. 16:04:09

@Seduxen (már NEM dr.): Nagyjából egyet értünk, még abban is, hogy nem csak a bér miatt silány a közszférában az emberállomány, hanem rendszerszintű probléma is fennáll. Másrészt viszont azzal a konklúzióddal vitatkoznék, hogy "szegény ember vízzel főz"... Magyarország egy főre eső GDP-je, még a legalább 8 éve tartó pangás ellenére is lehetővé tenne magasabb átlagos fizetéseket. Ha ezt lehetne így számolni. A legtöbb nyugati jóléti államban ez a mutató max a másfél-kétszerese a miénknek, a bérek viszont jóval magasabbak majd mindenütt. Ez a javak rosszabb elosztása miatt van így. Pl. a GDP egy jelentős részét megtermelő multik nyereségként kivisznek ebből egy csomót az országból és a profiton kívül pl. az anyavállalatoknál meglévő nagy fizetésekre költik. Ez igazán azoknál a közműszolgáltatóknál vicces, akik cserébe minimális tőkét hoznak be, inkább kevesebb, mint több embert foglalkoztatnak, mint a privatizáció előtt, az árat viszont folyamatosan emelik. A franciák a legprofibbak ebben. Nagyrészt ott is állami kézben vannak pl a vízszolgáltatók (a magyar piacra azért jöhettek be a jóravaló Horn-kormány idején, mert az állam rossz gazda), de a félgyarmatok extraprofitjából otthon képesek alacsonyan tartani a szolgáltatási díjakat (egy állami cégtől ez érthető is, nem?) Messze vezet a fejtegetés, de tény az, hogy legalább a GDP-nknek megfelelő (az EU-átlagot 100%-nak véve) 63%-os szintet azért érdemes lenne megcélozni az átlagos bérszínvonalban is, nem beszélve arról, hogy meg kellene kezdeni a felzárkózást, amit az elmúlt évtizedben valami érthetetlen ok miatt Magyarország, szomszédaival ellentétben leállított.

Pas de probleme 2012.08.29. 16:05:34

@royslade:
@ Dr. simonmondja.:

Hát, hogy vinné el őket az ördög, de tényleg!
Ha egyszer - minden valószínűség ellenére - még lesz FIDESZ-nélküli kormányunk, rohadt nagy bajban lesznek. Én nem hiszem, hogy a közigazgatás akár csak nyomaiban is megmarad, mire ezek végeznek.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.08.29. 16:05:42

@csizsikpizsik - pique takarodj!: most már engem is érdekel, hogy hívják W. Katalin férjét.

addig is, amíg erre rájövünk, hallgassunk egy kis zenét:

www.youtube.com/watch?v=Y-74BeD0tKw

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.08.29. 16:09:18

@lfleto: Figyi, nekünk mi a csattogós f.sz közünk van ahhoz hogy Ausztriában mit keres egy felszolgáló? És mondjuk mitől kicsi a felelőssége egy Takszöv igazgatójának? Vagy egy multicég közgazdájának? Van halvány fogalmad a versenyszféráról egyáltalán? Tudod hogy naponta sok ember rengeteg más ember munkahelyét porrá omlaszthatja egyetlen rossz döntéssel? És neked ez kis felelősség amit ugyan már legyenek szívesek ne honorálni? A cégek terveznek, beruháznak, termelnek, befektetnek hogy profitot, adót termeljenek, ők a gazdaság, aminek az igen magas adójából pénzelik azt a kettőszázakárhányat...

Seduxen (már NEM dr.) 2012.08.29. 16:10:10

@lfleto: "Magyarország egy főre eső GDP-je, még a legalább 8 éve tartó pangás ellenére is lehetővé tenne magasabb átlagos fizetéseket. Ha ezt lehetne így számolni. " - ehhez szívesen vennék egy afféle statisztikát, hogy egy hasonló lélekszámú EU-s országban mennyi az 1 főre jutó "közszolgálati dolgozók" száma. Így látatlanban azt mondom, hogy huncut eredmények jönnének ki "vízfejügyileg". És ezzel vissza is kanyarodnék egy másik poszthoz, azt mondjuk Jani haverjának címeztem: egyik pártformációnak sem érdeke a vízfej megszüntetése, vagy legalább csökkentése, mert a haveri kutyák száma hááát elég bőséges. Azokat pedig etetni kell.

Pedig mennyire tisztességes fizetéseket lehetne adni, ha a jelenlegi bértömeget a jelenlegi állomány - 30-40% között kellene elosztani. De ez utópia...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.08.29. 16:10:49

@Seduxen (már NEM dr.): Guglizd ki - ne a nőt, nekem rossz álmaim lesznek, inkább Céert néztem volna talpig rózsaszínben, komolyan mondom, brrr.....

lfleto 2012.08.29. 16:14:09

@Dr. simonmondja.: Egy ilyen lelkész az politikus. Éppen úgy, mint a volt miniszterelnök, aki a balatoni borokhoz nagyon értő technikatanár volt majd a Haubsburgokhoz mérhetően jól házasodó másoddiplomás közgazdász-privatizátor lett. Vagy az elődje a D-209-es csúcsközgazdász esetleg a rosztovi egyetemet végzett pufajkás-diplomata. És ezzel, bár az először említett zseninél, aki 2004-es hatalomrakerülésekor még nem mérettetett meg a választók által, felmerülhetne, nem a legitimitásukat kérdőjelezem meg. Ilyen a magyar demokratikus rendszer. Ahogyan ilyen a többi is. Néha nem a csúcs-manager-ek lesznek a csúcspolitikusok. De mindenki elolvashatja az életrajzukat, aki akarja. Ha nem, mert titkolják, vagy a már említett emberre visszatérve homályos, lehet másra is szavazni... Ha jól emlékszem Balog pártja 2/3-ot szerzett az akkori szabályok szerint a választásokon, de, ha tisztán listás lenne a voksolás, akkor is bőven 50 százalék feletti eredménnyel kormányozhatnának. Az akkor is nyilvános országos listán, ha jól emlékszem, az említett lelkész kiemelkedő helyen, valahol az első tízben szerepelt. Az ő legitimitását azzal megkérdőjelezni, hogy lelkésztanfolyamot végzett szimpla botorság. Lehetne akár mozdonyvezető is, ha legitim módon jutott a hatalomhoz. Ha rosszul vezeti az ország mozdonyát, majd leváltják a következő választásokon a pártot, aki jelölte, ha nem, legitim. Ez ilyen egyszerű... Vagy lelkésztanfolyammal már nem szabadna indulni? Mivel szabadna? Mérnöki diplomával? Orvosival? Jogászival? Akkor felmerülhet az is, ki szavazhat? Mindenki? Akinek több pénze van? Érettségije? Diplomája? Milyen? A posztod alapján a Te gondolkozásod, hogy is mondjam, nem túl demokratikus.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.08.29. 16:18:01

@lfleto: bocs, de szerintem kis "különbség" van aközött, hogy akár egyéniben, akár listáról milyen KÉPVISELŐ jut be a PARLAMENTBE, illetve, hogy kiből lesz SZAKMINISZTER. Tényleg nem szívózás, csak szerintem ez alma - és körte c. történet.

lfleto 2012.08.29. 16:18:23

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Helyettesítsünk be az írásodba, hogy érthető legyen az álláspontom:

"Figyi, nekünk mi a csattogós f.sz közünk van ahhoz hogy Ausztriában mit keres egy felszolgáló? És mondjuk mitől kicsi a felelőssége egy minisztérium politikai vezetőjének? Vagy az államigazgatás magas szintjén dolgozó költségvetési közgazdának? Van halvány fogalmad egy ország kormányáról egyáltalán? Tudod hogy naponta sok ember rengeteg más ember munkahelyét porrá omlaszthatja egyetlen rossz döntéssel? És neked ez kis felelősség amit ugyan már legyenek szívesek ne honorálni? Az állam tervez, beruház, szabályozza a termelést, befolyásolja a munkaerőpiacot, áttételesen azt, hogy a magánszférában mennyi profitot, ezáltal adót termeljenek, ők az ország vezetői..."

északfok5 2012.08.29. 16:21:56

Wolf Kati férjét Erdődi Ákosnak hívják. Lehet, hogy egy titkos zseni, nekem mindig elég szimpla agyúnak tűnt. De ha vki tudja róla, hogy igaziból nagy ész, megnyugtathatna. Soha nem esett ki a pikszisből, mindig rakták ide-oda, nekem úgy rémlik, Szetey is volt a főnöke, akit csodált.
Na ennyi.

lfleto 2012.08.29. 16:23:46

@Seduxen (már NEM dr.): A szakminiszter sima politikai poszt. Az, hogy szakminiszternek nevezik, sima politikai kommunikáció. Tudja valaki, milyen diplomája volt Helmuth Kohl-nak, De Gaulle-nak, Margaret Thacher-nek? Fontos ez? A szakmaiság a politikában simán értelmezhetetlen. Nagyon jó szakemberek, akik csodálatos karriert építettek, vagyont halmoztak kiestek az első alkalommal a politikából, míg sima kóklerek is csináltak nagy és fontos karriereket a közéletben.

lfleto 2012.08.29. 16:27:06

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Másrészt meg: egy szóval se mondta senki, hogy nem kell honorálni a magánszférában a vezetőket. Ezt egyébként a piac árazza, így nincs is helye a vitának. Az viszont nonszensz és ezt továbbra is állítom, hogy egy sima, alig pár ezer ügyfeles takarékszövetkezet középvezetője többet kapjon, mint a miniszterelnökséget vezető államtitkár, vagy a miniszterelnök-helyettes. Ugyanígy nonszensz persze az is, hogy az orvosok és tanárok töredékét keresik mint egy átlagos kőműves Pest megyében (éppen most dolgoznak nálam, tudom, mit beszélek)...

Horizont 2012.08.29. 16:29:15

@csizsikpizsik - pique takarodj!:
Látod milyen jó az asszony a háznál?:)) Wolfra nem gondoltam:)
Azt még most sem értem miért nem lehetett ezt kiírni.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.08.29. 16:31:45

@lfleto: tényleg nem szívózás, de akiket történetesen felsoroltál, nos ők NEM szakminiszterek voltak, hanem kormányfők (vagy köztársasági elnök).

Jelzem alapvetően még az sem lenne gond, ha a szakminiszter hülye ahhoz, amit "csinál", csak akkor legyen annyi agya, és korrektsége, hogy olyanokkal vegye körül magát, akik ÉRTENEK hozzá. Megboldogult fiatalkoromban létezett a "politikai államtitkár", és a "közigazgatási államtitkár" intézménye a minisztériumokban, és kormányváltáskor az volt a "szokás", hogy a közig államtitkár, aki a SZAKMAISÁGOT képviselte az apparátusban a helyén maradt, csak a miniszter, és a politikai államtitkár cserélődött. Hol van ez már...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.08.29. 16:32:52

@lfleto: Azért érdekes a levezetésed, hogy a Gyurcsány 2004-es hatalomra kerüléskor nem méretett meg a választók által, de a Balog lelkész, az azért zsenike, mert a pártja győzött a választásokon.
Meg itt írod, hogy...
"Ha rosszul vezeti az ország mozdonyát, majd leváltják a következő választásokon a pártot, aki jelölte, ha nem, legitim. Ez ilyen egyszerű..."

És ezt pont egy olyan párt védelmében, amelyik 8 évig fetrengett a Kossuth téren, hogy illegitim a kormány és nem erre kapták a felhatalmazást.

Hát, tudod a Fidesz nem egy - agy -.

Ez a párt egy óriási bolondokháza.
Az alkalmazottaik meg a családtagjaik.

Kurvára nincs köztük egyetlen - agy - sem, amelyik a versenyszférában dolgozott volna, mint menedzser, vagy szakértője volt bárminek is, ami működik.

Mit akarsz itt a demokratikussal ?

Azért legyenek ezek a szerencsétlen balfaszok az ország irányítói, mert többszörösen hátrányos helyzetű gyengeelméjűek és demokratikus joguk, hogy vezessék a minisztériumokat meg mindent és mindenkit ?

Marcellusca 2012.08.29. 16:37:31

@lfleto: Bazze, te, miniszter ELNÖKökről dumálsz, nem SZAKMINISZTERekről!!!

Annyival vagy csak "jobb" az egy bites Vidékinél, hogy nem terelsz, megpróbálsz érveket hozni, úgy védeni a fityisz kúrmányt. :(((

lfleto 2012.08.29. 16:41:55

@Dr. simonmondja.: Te tényleg nem érted a demokráciát. Ez egy tipikus voluntarista szemlélet, ami a diktatúrák sajátja. Szakembereket a kormányba. Oszt arra kinek van több joga a választónál, hogy megmondja, ki a szakember? Washingtonnak, Brüsszelnek, az IMF-nek, Moszkvának, esetleg a párt központi bizottságának? Kinek? A nyugati demokrácia nem tökéletes rendszer, főleg nem keleten, de jobbat még nem találtak ki, demokratikusabbat meg biztosan nem. Az, hogy Gyurcsány legitimitása kérdőjelesebb volt 2004 és 2006 között, mint az elődjeié tény, mert nem indult választásokon (ahogyan később Bajnai sem), de azért lehetett mégis az, mert az MSZP és az SZDSZ, akik mögé álltak, megmérettettek. Ennek semmi köze sincs az én politikai preferenciáimhoz, ahogyan annak sem, hogy Balog Zoltán, annak ellenére, hogy neked nem tetszik egy teljesen legitim módon kinevezett miniszter. Szerintem a Fidesz sleppje sem mutat más kapcsolatrendszert, mint az MSZP-jé, vagy az SZDSZ-szé mutatott és minden más, kormányzati pozícióba kerülő párté mutatna. Ez a demokrácia ára, mondják sokan, együtt említve más költségekkel és valóban. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem tud jobban, olcsóbban és hatékonyabban is működni a rendszer, de Te az alapjait kérdőjelezed meg, ami csak arról árulkodik, hogy túlteng benned az elit-, de főképp a Fidesz-ellenesség.

gnme 2012.08.29. 16:47:47

@Dr. simonmondja.: a fizuja a versenyszférában?

hátt.. kedvenc filmemből idéznék: "...pffffFFFFF.. picsafüst..."

lfleto 2012.08.29. 16:54:50

@Marcellusca: Te sem érted ezek szerint, hogy a szakminiszter kifejezés politikai kommunikáció, egy kormány tagjának lenni egyértelműen politikai és nem szakmai feladat. Mondok rá nem fideszes és nem külföldi állami vezetői példát is, hogy ne tereld a Fidesz-nyik irányba a témát, pedig az a legegyszerűbb (nem is tudom, mi az egybitesség). Oszkó Péter, pénzügyminiszter. Deklaráltan szakértői kormány szakminisztere (pénzügy), életrajza szerint - most tessék dobni egy hátast - jogász. Nem közgazdász, kérem szépen, jogász. Tovább: ugyanez a szakértői kormány, ha még emlékszünk rá, önkormányzati miniszter: Varga Zoltán. A wikipédia szerint: "a pécsi Pollack Mihály Műszaki Főiskolán szerzett előbb vegyipari gépész üzemmérnök, majd szaküzemmérnök diplomát. Közgazdász szakmérnöki diplomáját jóval később, 2001-ben szerezte a Budapesti Gazdasági Főiskolán." Vagyis ő felelt az önkormányzatokért, ezzel a kifejezett közigazgatási végzettséggel. Nézzük még a szakértői kormány szakminisztereit? Oké. Hónig Péter, közlekedési, hírközlési és energiaügyi szakminisztere, gépészmérnök. Bizony. De legyen itt Szabó Imre is, a volt környezetvédelmi és vízügyi miniszter. Na? Ő mit végzett, hogy szakminiszter legyen egy szakértői kormányban? Bingó! Testnevelő tanár. Szekeres Imre honvédelmi miniszter vegyész, Juhász Gábor a polgári titkosszolgálatokért felelős miniszter meg automatizálási mérnök. Folytassam?
Ennyit arról, amit csak egy fidesznyik tud megvédeni, mert Balog Zoltán lelkészi végzettséggel rendelkezik. De szerencsére te nem egybites vagy, ezért nem kell érvelni...
Még egyszer leírom: a szakminiszter kifejezés csak politikai kommunikáció!

Marcellusca 2012.08.29. 17:03:55

@lfleto: Aha, értem. :P
A szakminiszter - az én olvasatomban - olyan vezető, aki az adott minisztériumi vezetésének megfelelő végzettséggel rendelkezik.
Lehet, hogy kommunikáció szerint minden miniszter szakminiszter, de ez korántsem igaz.

Viszont be kell vallani, hogy a fityisz kormányban van szakminiszter: Matolcsy "kuszaszem" György. :((((

s 2012.08.29. 17:05:13

Gyerekek, hol a picsában van a "Már csak 100 emberből egy hisz matolcsynak" cikk. Nem bírtam elolvasni - végül is munkahely - aztán mire odajutnék, eltűnik a gecibe. Küldjön linket, aki tudja hol van. Köszike.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.08.29. 17:08:13

@lfleto: Miért ne lenne legitim a Gyurcsány, ha a pártja jelölte a posztra, és a pártja kapott felhatalmazást a választásokon ?
Balognál ezt nevezed legitimitásnak.
Egyébként meg amikor Gyurcsánnyal győzött az emeszpé 2006-ban, akkor is a földön fetrengett a fidesz, hogy illegitim a Gyurcsány.

Nektek tökmindegy, hogy milyen módon. Aki nem fidesznyik, az illegitim.

Ezért nem őszinte a mosolyod, amikor arról beszélsz, hogy ha nem jól kormányoznak majd leváltják őket.
Egyrészt már régen látszik, hogy nem jól kormányoznak,

másrészt meg Orbán már belengette, hogy - inkább a demokráciát váltja le, minthogy őt leváltsák. -

Úgyhogy hagyjuk már ezt a demokratikus maszlagot.

komissarlajos 2012.08.29. 17:15:53

Két gerinctelen állat van Magyarországon! A Semjén és a Csintalan Sanyi. (Ja megg a felcsuti paraszt. Az O. V. )

lfleto 2012.08.29. 17:16:34

@Marcellusca: Sem azt nem állítottam, hogy ez rossz, sem azt, hogy jó. Kizárólag annyit, hogy Magyarországon nincsenek igazi szakminiszterek, még egy szakértői kormányban sem (mondjuk ez anélkül, hogy nagykoalíciós támogatása lenne szerintem értelmezhetetlen fogalom is, mármint a szakértői kormány, mert többségi koalíciós támogatással csak politikai kormány lehet. Szakértői a Draghi-kabinet Itáliában, vagy a választások előtt az volt egy rövid ideig a görög kormány, de ezek sem teljesen). Nincs szakminiszter. Politikai vezető van. Ez egyszerűen levezethető abból, hogy a választásokon pártok indulnak és vagy koalíciók, vagy pártok nyernek. Ezek kialakítanak egy kormányprogramot - szimplán politikai alapon álló program, ami a szakpolitikáknak is irányt mutat - majd megbízzák a miniszterelnököt kormányalakítással, aki a dolog jellegéből adódóan - mármint, hogy egy választásokon győztes párt jelöli - a párton belül erős pozíciókkal kell rendelkezzen a felkéréshez. A párt politikai szervezet, amiben a politikusok tudnak erős pozíciókkal rendelkezni. A legerősebb alakít kormányt, kialakítja a kormányzati struktúrát, felkéri a minisztereket. A kormány, a kormányfő, ezen keresztül a kormányzó párt / pártok teljesítményét a szakpolitikai teljesítményeken keresztül - na meg a kommunikáción, de ez más kérdés - ítéli meg a választópolgár négy év múlva. Ezért akár érdeke is lenne a miniszterelnöknek úgynevezett szakértőket jelölni, de nem teszi. Miért nem? Mert egy győzelemre képes párt olyan nagy, hogy a miniszterelnökön kívül sok potens politikusa kell, hogy legyen. Ezeknek pozíciót kell adni a kormányban, hogy a párt sokszínű egésze a miniszterelnök és kormánya mögött maradjon (tipikusan Lázár János ilyen p)l. Vagy a párt többsége számára elfogadható ellenpontokat kell képezni a kormányban egyes potens politikusokkal szemben (Hoffman Rózsa - Pokorni Zoltán pl.) Ezek politikai kérdések, ami miatt nehéz nem politikusokat állítani szakmai területek élére. Persze vannak klasszikusan szakmai területek (egészségügy, oktatás, pénzpolitika) ahol általában szakember vezet, de ez sem szabály.

lfleto 2012.08.29. 17:22:45

@Dr. simonmondja.: Nem értem, mit vergődsz ezen. Senki nem mondta, hogy nem volt legitim, csak azt, hogy megkérdőjelezhető volt az elődjeihez képest a legitimitása, mert nem indult választásokon. Egy kampány általában a miniszterelnökről szól, a 2002-es Medgyessyről, Gyurcsány akkor még nem volt sehol. Ilyen először történt a rendszerváltozás óta. Boross Péter is miniszter volt már, amikor meghalt Antall. De nem állítottam, hogy ezért Gyurcsány illegitim volt, csak azt, hogy megkérdőjelezhető. Ha emlékszel, napokig ment az alkotmányos vita erről, nem most találtam ki. 2006-ban meg azért kérdőjelezték meg, mert párttársai előtt bevallotta, hogy hazugságokkal nyerte meg a választást, meg olyan trükkökkel, amikről még nekik sem kell tudniuk. Ez meg kiszivárgott. Én emlékszem rosszul? Nem jogilag, hanem erkölcsileg merült ez fel még Hajós Andrásban is, aki a Hír Tv-ben ennek hangot adott. Ez még továbbra sem politikai állásfoglalás a részemről, csak tényközlés. Fidesznyikezhetsz, ha akarsz ezért, engem nem zavar, de a történelmet érdemes ismerni, nem letagadni, abból sokat tanulhat az ember.

komissarlajos 2012.08.29. 17:23:07

@északfok5: Szetey a buzi? Él még? Hús a szájacskájába?

lfleto 2012.08.29. 17:24:08

@Dr. simonmondja.: Ahogyan már írtam, a kormányt nem Orbán, hanem az ellenzék betonozza be, ha képtelen életképes alternatívát felmutatni... A többi szavad szimpla gyűlölet, amivel nem érdemes foglalkozni. Úgyhogy megyek is.

komissarlajos 2012.08.29. 17:25:40

@lfleto: Nem biztos, hogy igazad van. Kicsit félre hord a memóriád.

komissarlajos 2012.08.29. 17:26:59

A legkönnyebb elmenni, ha marhaságokat hordtam össze:

Pas de probleme 2012.08.29. 17:57:20

@északfok5: @komissarlajos:
Erdődi Ákossal nincs semmi baj. Nem most került oda, és jó szakember.
Szetey pedig remek dolgokat kezdett el, melyek működtek is, ha az ember vette a fáradtságot, hogy megértse őket. Az, hogy végül nem sikerült, nem az ő hibája volt.

A homofób kommenteket pedig, kedves komissarlajos, dugd a saját ülepedbe.

Elnézést az úri közönségtől, nem szoktam így.

2llkedő 2012.08.29. 18:37:37

@lfleto: "Senki nem mondta, hogy nem volt legitim, csak azt, hogy megkérdőjelezhető volt az elődjeihez képest a legitimitása, mert nem indult választásokon."

"""""""A 2004-ben Medgyessyt váltó Gyurcsány Ferenc legitimitását már hatalomra jutásakor megkérdőjelezték szélsőséges csoportok. Azzal érveltek, hogy nem választotta meg a nép kormányfőnek (egy miniszterelnök lemondása vagy bukása esetén valójában nincs szükség idő előtti választásra), és parlamenti képviselő sem volt (erről sem rendelkezik az Alkotmány).
Gyurcsány Ferenc legitimitása a 2006-os országgyűlési választás és a megszorító intézkedések nyilvánosságra hozatala után vetődött fel ismét. Ekkor már fideszes politikusok is illegitimnek tartották a kormányfő hatalmát. A balatonőszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után már maga Orbán Viktor is úgy nyilatkozott: a kormány illegitim módon tevékenykedik, nem demokratikusan, hanem diktátumokkal kormányoz."""""""
index.hu/belfold/illeg0920/

"2006-ban meg azért kérdőjelezték meg, mert párttársai előtt bevallotta, hogy hazugságokkal nyerte meg a választást, "

Piktor nem a párttársai előtt, hanem a zemberek előtt bizonyította, hogy hazugságokkal nyerte meg a választásokat, és lett 2/3-a.

lobster thermidor 2012.08.29. 19:03:30

Na ezt jól benéztétek, mert orbán nem egymillió munkahelyet ígért, hanem a haveroknak egymilliós állásokat.

Mellé jár még néhány juttatás, hogy jobban érezzék magukat:

+ ruhapénz
+ közlekedési hozzájárulás
+ gépkocsihasználat, beosztástól függően magáncélra, tankolás céges benzinkártyával
+ laptop, iPad
+ mobiltelefon
+ internet
+ napilapok, folyóiratok
+ hagyományos irodaszerek
+ étkezési hozzájárulás
+ térítésmentes munkahelyi tea, kávé, ásványvíz fogyasztás
+ kiemelt szintű óvodai ellátás gyermekszállítással
+ térítésmentes üdülés az állami üdülőkben, családtagoknak is
+ kiemelt térítésmentes orvosi ellátás, családtagoknak is
+ kedvezményes hitelek
+ különlegesen kedvező banki kondíciók, számlavezetési díj, stb...
+ negyedéves, féléves, év végi prémiumok
+ célprémiumok
+ egyedi esetekben adható juttatások
+ soron kívül adható juttatások
+ vezetői keretből adható soron kívüli juttatások
+ 13. havi illetmény
+ céges nyelvtanfolyamok, tanfolyamok, továbbképzések térítésmentesen
+ céges hivatalos utazások, napidíjjal
+ céges tanulmányutak, napidíjjal
+ céges jutalomutazások, napidíjjal
+ cég által szervezett térítésmentes, vagy kedvezményes árú belföldi kirándulások
+ cég által szervezett térítésmentes, vagy kedvezményes árú külföldi kirándulások
+ céges csapatépítő tréningek
+ hosszú hétvégés céges összetartások
+ céges utazások bónuszkilométereinek magáncélú felhasználása
+ ingyenes uszoda, és sportpálya (tenisz, squash) használat családtagoknak is
+ kedvezmények kiemelt wellness és gyógyhotelekben
+ gépjármű vásárlásakor 3-5% flottakedvezmény a vételárból
+ kedvezményes múzeumi, és színházi belépők a családtagoknak is
+ évzáró vacsorák, színvonalas éttermekben korlátlan fogyasztással
+ egyéb nem forintosítható előnyök, kapcsolati tőke
+ ...

Amint ebből a kicsiny, ám korántsem teljes felsorolásból kitűnik, a kedvezményezettek népes csapatáról életük minden percében gondoskodik az állam..., a mi pénzünkből!

Horizont 2012.08.29. 19:11:11

@lobster thermidor: Na ezt jól összeszedted! Magam is így gondolom. Milyen nagy szemvényvesztés az, hogy mennyi a fizetésük. Mennyi megy be havonta? Na az az érdekes! És még lehet, hogy ez csak a jéghegy csúcsa. Mi lehet még?.....Meg vagyunk mi szopatva. Már bocsánat de erre nincs jobb szó!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.08.29. 19:21:13

@lobster thermidor: A lakásukról gonoskodást, mindenféle lakhatási támogatásokat kihagytad.

Tényleg, az egymilliós fizetések - csak a zsebpénz, hogy ne hugyálják le őket a kutyák.

lobster thermidor 2012.08.29. 19:26:18

@Horizont:

És tudod mi a baj?
Hogy minden szavam igaz!
Sőt, biztosan van egy - két dolog, amit kifelejtettem.

Azt ugye nem kell mondanom, hogy a feleség, gyerek, testvér, sógor, koma, szomszéd álláshoz jutásánál milyen előnyt biztosít egy ilyen "egyszerű" kormányközeli pozició, egy jó szó, egy időben tudott pályázati kiírás.

taecleau 2012.08.29. 20:43:48

Addig kellett gyakornoknak lennie amíg sokat fogazott. Most már gyakorolt eleget, előbbre léphet.

Von Eerlag 2012.08.30. 07:26:39

Közigben én is gyakornok vagyok. Csak éppen havi nettó 100 alatt. Szóval Semlyén Zsótika szépen kapja be. Ráadásul, engem felelősségre is vonnak, ha valami kárt okozok. Ott fent ezeket pedig nem. Ideje, hogy ez az rendszer bedőljön...

Seduxen (már NEM dr.) 2012.08.30. 10:32:59

@lfleto: "Az, hogy Gyurcsány legitimitása kérdőjelesebb volt 2004 és 2006 között, mint az elődjeié tény, mert nem indult választásokon (ahogyan később Bajnai sem)" - esküszöm nem szívózni akarok veled, de tegyük tisztába a dolgokat.

A kormányfőnek (aka miniszterelnök) alapvetően NEM KELL országgyűlési képviselőnek sem lennie, ergo az aktuális választásokon még csak mandátumot sem kell szereznie (sőt, elindulnia sem), ilyesmire a megboldogult Alkotmány, de a jelenlegi Alaptörvény sem kötelezi.

Ergo: a választásokon győztes párt(koalíció), vagy a ciklus közben a parlamenti többséggel rendelkező párt(koalíció) gyakorlatilag az országgyűlési takarítónőt is jelölhetné miniszterelnöknek, ha úri kedve éppen úgy tartja.

Az egy dolog, hogy hagyományosan az ogy választásokon győztes párt oly' módon jelöli a miniszterelnököt, hogy az általában a párt prominens személye (esetek többségében a pártelnök), de ez mondjuk úgy, hogy egyfajta "hagyomány", íratlan szabály. De semmi esetre sem törvényi rendelkezés.

Tehát ezen az alapon (már alkotmányjogilag) megkérdőjelezni böszmeferi, vagy Bajnai legitimitását legalább is zsákutca. Függetlenül attól, hogy - különösen a felsorolás első szereplőjéről - mit gondolok róla(róluk).

kifordított nagyanyó 2012.08.30. 11:12:32

@Seduxen (már NEM dr.): Szeva kiskancsó!Hogy vagy?
Haverod meg elbujdosott?:))

Seduxen (már NEM dr.) 2012.08.30. 11:19:39

@kifordított nagyanyó: anyádtól jövök, szóval nagyon jól vagyok :DDDDD

Melyik haverom? Ááá,mindegy is, szóval most Ő van anyádnál :DDDDD

Seduxen (már NEM dr.) 2012.08.30. 11:28:26

@kifordított nagyanyó: ja, míg el nem felejtem: gratulálok te fasz a szottyadt csapatodhoz, legyetek boldogak a spanyol foximaxi kupával, remélem idén ez volt az utolsó, amit a homo-, és transzszexuálisok gyülekezete nyert! :DDD

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.08.30. 11:30:09

@kifordított nagyanyó: Szuperül, büszke vagyok a csapatra hogy tanultak a MU-tól, teret engednek másoknak, ez igazi sportemberi nagyságra vall, főleg hogy Valdés meg Adriano ilyen önzetlenül segített madridi barátainak. Mondja valaki hogy nem nagyszerű emberek akik a Barcában fociznak, mélységes büszkeség dagasztja férfiúi keblemet...

kifordított nagyanyó 2012.08.30. 11:31:01

@Seduxen (már NEM dr.): Igen.Mondta is a mutter ,hogy nem állt föl neked.
Akkor ezért volt.:))

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.08.30. 11:36:44

@kifordított nagyanyó: Hülye vagy, dehogynem, Higu hogy egyem a drága szívét mindent ki is hagyott jó időben hogy ne menjen félre az eredmény, a gólszerzők! :)))))))

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.08.30. 11:43:08

@kifordított nagyanyó: A Realra természetesen, mi másra te jó ég? A Barca győzelmét soha nem fogadom meg, mert akkor úgyse nyernek és igazán nem is fizet egy Barca győzelem, nem érdemes veszkődni vele, szóval a Barcara csak negatívan fogadok, a Poolra pozitívan, pofonegyszerű.
A Realt fogadtam meg, a gólszerzők nevét. A kiállításon is filóztam, de mivel azt úgyis Real oldalra tettem volna nem kár hogy kihagytam végül.

kifordított nagyanyó 2012.08.30. 11:46:00

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Ugye akinek csak születni volt nehéz...
Na jó, meg az egyetemi évek.:))
Na mennem kell lassan dolgozni.
Majd még rátok nézek,viszlát!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.08.30. 11:49:21

@kifordított nagyanyó: TV-n néztem, nem szabad Classicora járni, piszok drága és minden divatszurkoló ott pózol a hülye csajával 10 perce megvett mezben, az iphone kamerának pózol pont előtted felállva a székre hogy a twitteren kidobhassa hol van és Ollé-Ronaldózik amikor Özil labdába ért...

Libero 2012.08.30. 11:53:21

Azért van egy diszkrét bája, ahogy a focibuzik rendszeresen szétoffolják a topikot... :)

lyken 2012.08.30. 12:09:52

index.hu/gazdasag/magyar/2012/08/30/gvh_eljaras_indult_a_dinnyekartell_ugyeben/

Egy rekesz sört mernék feltenni rá, hogy a beszaratott kartelezők szénné lesznek birságolva. A jövőben ez lesz a tuti módszer. A minisztérium behivatja a cégek képviselőit és "megkéri" őket az együttműködésre. Ha nem működnek együtt, akkor gondoskodnak a szénné bírságolásukról vagy a különadóztatásukról. Ha együttműködnek akkor meg gondoskodnak a szénnébírságolásukról. Kartelezésért. Hát nem gyönyörű a narancsvidék nyáron?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.08.30. 16:03:30

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Ez jó.:))
@Libero: Parancsolsz?:))
@lyken: Ki tudja.Vagy megfingatják őket vagy esetleg valami csoda folytán van bennük gerinc és nem szívatják meg őket.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.08.30. 16:11:13

@lyken:
Tényleg vidám dolog lesz ez az eljárás! Budai Gyulával és a Dinnyeszövetség Fideszes hátszelével a háttérben nem lehet anélkül megfingatni a többi szereplőt, hogy a szarból a Minisztériumra nem fröccsenjen belőle. Vagy csak nagyon átlátszó módon.
A másik megoldás az lehet, hogy a GVH-t és a helyét még az eljárás lezárása előtt beszántják sóval, ahogy azt a Földrajzinév Bizottság, a Legfelsőbb Bíróság, az ORTT, meg egyéb hasonszőrű kötekedők esetében tették.

Szerintem az ügy kimenetelénél érdekesebb lesz azt figyelni, hogy a GVH-nak még mennyi ideje van hátra...

lyken 2012.08.30. 20:12:55

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "vagy esetleg valami csoda folytán van bennük gerinc" :DDDDDDDD Köszi, a TEK tájékoztató óta nem röhögtem ekkorát. Komolyan feldobtad a napom

@Rufus78: "Vagy csak nagyon átlátszó módon" Ez mikor zavarta őket? Én inkább azon töröm a fejem, hogy Viktor valakit el fog picsázni, amiért a GVH feje nem fidesz csinovnyik. Ezt záros határidőn belül orvosolni fogják.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.08.30. 21:00:51

@lyken: Ez egy teljesen átlagos megállapítás volt.:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.08.30. 22:07:22

Nekem a gyakornokról Monika Lewinsky jut eszembe.
semjénzsótinak mit kell ezért csinálnia?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.08.31. 08:46:08

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Ki tudja...talán neki is végig kellene nézni a ruháit amikben dógozni jár :))))))

@Libero: Hát kérem igen, így kell ezt :DDDDD

Seduxen (már NEM dr.) 2012.08.31. 09:09:04

@csizsikpizsik - pique takarodj!: "talán neki is végig kellene nézni a ruháit amikben dógozni jár :))))))"

valahogy így:

www.youtube.com/watch?v=-kQTqSPqpE4&feature=related

Libero 2012.08.31. 11:27:47

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Akkor offoljunk: Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, h ez a gesztus nem nyalás volt, hanem valóban Barca drukker vok.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.08.31. 11:53:26

@Libero: Louis, I think this is the beginning of a beautiful friendship :)))))

Seduxen (már NEM dr.) 2012.08.31. 14:17:43

@csizsikpizsik - pique takarodj!: idesüss pupák!

EL A-csoport
Liverpool
Udinese
Young Boys
Macskahalacska

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.08.31. 15:52:56

Semjén Zsóti Orbán Vitya Monica Lewinsky-ja.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.09.01. 11:34:06

@csizsikpizsik - pique takarodj!: @Libero: Ismeritek azt,hogy két ratyi egymásra talál a Vastagbőr blogon?
Hát persze.Ti ismeritek a legjobban!:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.09.01. 11:54:12

@Seduxen (már NEM dr.): Mi az a young boys?
Mit fog kezdeni a pool a csoport harmadik helyével?:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.09.01. 12:02:43

Most nézzétek meg mint csinált az Atletico a Chelsea ellen.
És hol lesz ez az Atletico a Barca ellen?
Bénázni fognak,ügyetlenkedni,aztán Messinek véletlenül a vádlijáról bepattan a labda.
A Barca megint nyer és megint Messi lesz a hős.
Csak azért,mert szerencséjük lesz egy éppen bénázó csapat ellen.

szmisi1971 2015.01.05. 13:02:06

@északfok5: én ismerem. Intelligens, művelt, jó szakember, mellékesen jogász doktor. Tudod, amikor valakinek dolgoznia is kell, akkor a legjobb szakembereket - vagy legalább néhányukat - meg kell tartani, kormányzattól függetlenül. És ő igazán jó.

Vidéki 2015.01.12. 14:35:40

Nem kell megfeledkezni Zoltai Gusztávról sem, aki havi egymillió forintért ad tanácsokat Lázárnak.

Zoltai elvtárs volt munkásőr, aki 1956- ban a szovjet megszállókkal fegyveresen kollaborált.

Mióta Zoltai Gusztáv a Miniszterelnökséget vezető államtitkár jól fizetett tanácsadója, meglepő dolgok történnek, ami annak tudható be, hogy Zoltai drágán mért tanácsait, nem hagyják veszendőbe menni, ha már havonta egy millió forintot lepengettek érte.

Ilyen drága jó tanácsokat illendő figyelembe venni.

Zoltai szereplése emlékeztet egy régi viccre, amiben egy izraelita libatenyésztő libái döglenek.

A libatenyésztő okos rabbijához fordul tanácsért.

Az okos rabbi azt tanácsolja, hogy legeltesse a libákat a patak jobb partján.

A libák ennek ellenére tovább döglenek ezért a új tanácsot kér az okos rabbitól.

Ő most azt tanácsolja, hogy legeltesse a libákat a patak bal partján.

Ennek ellenére a libák tovább döglöttek és a lelkipásztor tovább osztogatta tanácsait.

Egy idő után a libatenyésztő nem jelentkezett.

Mikor véletlenül találkoztak, az okos rabbi megkérdezte: hogy vannak a libák?

Az izraelita libatenyésztő: mind megdöglöttek.

Mire az okos rabbi: Milyen kár, még annyi sok jó tanácsot tudtam volna adni.

süti beállítások módosítása