Skip to content


       Szűrés lista

Kötelezően lépünk be a polgári szolgálatba

Újabb "hivatalos" levél érkezik minden magyar állampolgárnak. Minden önkormányzat összegyűjti, hogy katasztrófahelyzetben kiket lehet mozgósítani a településen.

Itt már nincs szarozás, ez nem a Nemzeti Konzultáció, nem megy a kukába levél, a haza védelme szent dolog: a kiküldött ívet az "adatokkal kitöltve 15 napon belül vissza kell küldeni a hivatalba, ellenkező esetben szabálysértési eljárás alá vonják az állampolgárt. Ez jelenthet akár 60 napos elzárást, pénzbírságot - 5000 forinttól 150 ezerig -, vagy közmunkát."

A nevet, a születési helyet és időt, az anya családi és utónevét, valamint a lakcímet mindenkinek meg kell adni, ezáltal mindenki kötelezően belép a polgári szolgálatba. Ha mentességet élvezne, akkor annak az okát is meg kell adni.

Nos, egy valamit le kell szögezni.

Az állam a következő adatokat biztosan tudja rólunk:
Név.
Születési hely és idő.
Anyja neve.
Lakcím.

Nézd már, hát nem pont ezeket az adatokat kell "önként megadni"?!
Sőt, az adatok visszaküldésével hozzájárulunk ahhoz is, hogy a katasztrófavédelmi igazgatóság is nyilvántartásba vegyen minket. Vagyis egy csapással két adatbázisba is be fogunk kerülni.

Nézzük csak, íme a dilemma:
Egy törvénymódosítással engedélyezzük, hogy a katasztrófavédelem hozzáférjen a központi nyilvántartáshoz VAGY küldjünk ki 8 millió levelet, zaklassuk, stresszeljük és fenyegessük az állampolgárokat?!
Melyiket is válasszuk, melyiket is válasszuk?!

Vajon mit tanácsol ilyenkor a "Jó állam" iránymutatása?

Ennél szebb és tisztább adathalászatot rég láttam, minden más bullshit.
Kell a frissítés a Kubatov-listára, a nemzeti konzultációs lista meg nagyon vékonyka lett.

Friss:
A Hír24 lehozta a 3 oldalas levelet (egy nagyképen itt).
Íme a 3. oldal:
adatkéro.jpg

De azért nézzük végig:
Én értem, hogy a múltkori árvíznél a Honvédelmi Minisztérium alig bírt összekaparni egy zászlóaljnyi katonát a (papíron) 20 ezer létszámú Magyar Honvédségből. Tényleg nagyon szomorú, hogy az évi 233 milliárdos büdzséből katonára már nem futja. De nem estünk át egy picit a ló másik oldalára? Nem emlékszem olyanra, hogy amikor jött bárhol is az árvíz, ne lett fogott volna össze az egész falu homokzsákot pakolni. Sőt! mentek segíteni az ország minden pontjáról.

Most viszont kitaláltak valami újat, ráadásul az egész hatalmat pont annak az embernek a kezébe adták, akinek én több hatalmat nem adnék: a polgármesterébe.
A polgármester gyűjti be az adatokat, elrendelhet katasztrófahelyzetet, gyakorlatot, ő adhat felmentést, vagyis ő az atyaúristen.

Mentes a polgári védelmi kötelezettség alól:
a) a 18. éven aluli és a mindenkori öregségi nyugdíjkorhatárt elért személy,
b) a terhes nő, terhességének megállapításától kezdve,
c) a gyermekét saját háztartásában nevelő anya, a gyermek 6 éves koráig,
d) a gyermekét saját háztartásában egyedül nevelő szülő, a gyermek 14 éves koráig,
e) a szülő, ha 3 vagy ennél több 14 éven aluli gyermekét gondozza,
f) aki a vele közös háztartásban élő, állandó ápolásra vagy gondozásra szoruló egyenes ági
rokonát vagy házastársát egyedül látja el,
g) aki munkaképességét legalább 67%-ban elvesztette vagy aki egészségi állapota folytán a
kötelezettség teljesítésére alkalmatlan.

A polgári védelmi kötelezettségét munkaköre ellátásával, közmegbízatása gyakorlásával
teljesíti:
a) az országgyűlési képviselő,
b) az európai parlamenti képviselő,
c) az állami vezető, a vezetői megbízású, valamint feladatköre szerint katasztrófavédelmi
feladatot ellátó kormánytisztviselő, köztisztviselő és közalkalmazott,
d) a jegyző,
e) a bíró, az ügyész, a közjegyző, a bírósági végrehajtó,
f) a Magyar Honvédség tényleges és tartalékos állományú, a rendvédelmi szervek, a Nemzeti
Adó- és Vámhivatal hivatásos állományú tagja, e szervek alkalmazottja,
g) az egészségügyi államigazgatási szerv kormánytisztviselője,
h) a kórházi, a járóbeteg- és alapellátást végző orvos és szakképzett szakdolgozó,
i) az állami mentőszolgálat dolgozója, betegszállító szervezet dolgozója,
j) a készenléti szolgálatot ellátó önkéntes és létesítményi tűzoltó, az önkéntes tűzoltó
egyesület szaktevékenységet végző tagja,
k) a közfeladatot ellátó ágazati védekezési szervezet tagja,
l) a közüzemi feladatot ellátó létesítmények üzemeltető személyzete,
m) a szakirányú felsőfokú végzettséggel rendelkező, hivatását gyakorló pap, lelkész, rabbi.

A katasztrófavédelmi törvény 55§-a szerint "a polgári védelmi kötelezettség az adatszolgáltatási, a bejelentési, a megjelenési kötelezettséget és a polgári védelmi szolgálatot foglalja magában."

Ha úgy akarják, akkor kaphatunk egy gyakorlatozást is:
"A polgári védelmi szervezet tagja határozattal kiképzésre és gyakorlatra osztható be (felhívás), melynek időtartama évente nem haladhatja meg kiképzés céljából a 40, gyakorlat esetében a 72 órát. A megjelenésre kötelezett a felhívásban megjelölt helyen és időpontban köteles megjelenni. (...) A polgármester a kiképzésen és gyakorlaton való részvétel alól indokolt esetben kérelemre halasztást, illetve felmentést adhat."

Vajon mi lesz azokkal, akik nem az állandó lakcímükön laknak, hanem más városban tanulnak, dolgoznak?
A Budapesten albérletben lakó és ott dolgozó állampolgárt nyilvántartásba veszik az állandó lakcímén, Kisvárdán?  Ha vész esetén nem terem ott azon nyomban a kisvárdai Polgármesteri Hivatal elé, akkor jön a büntetés?

Ha tényleg katasztrófahelyzet van, akkor a polgármester a lista alapján becsenget mindenkihez? És aki nincs otthon, mert nyaral, vagy külföldön van, vagy egyszerűen nem nyit ajtót?

Megannyi kérdés, bár ezek természetesen csak a szokásos gáncsoskodás, hiszen örüljünk annak, hogy mindannyian tagjai vagyunk/leszünk a Polgári Szolgálatnak!

Címkék: fidesz polgári honvédelem

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr824776972

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hoffmann Tamás újbudai polgármester (fidesz) maga sem tudja, mit kell tennie??? 2012.09.28. 10:24:45

Ma, érthetetlen okból Újbuda lapján, hol is Hoffmann Tamás fidesz polgármester az úr, új bejegyzés született a - többek által már csak - kényszersorozásnak nevezett kötelezően önkéntesek "toborzása"-"felmérése" (GIGALOL ez a megfogalmazás) ügyében. Lás...

Trackback: Hoffmann Tamás polgármester (XI.) túllihegte? 2012.09.17. 15:38:52

A jelek szerint (http://www.hirado.hu/Hirek/2012/09/17/12/Ki_kaphat_behivot__Felreertes_tortent.aspx) polgármesterünk hülye, mint a segg és még egy jogszabályt se képes értelmezni. De legalább is lelkes híve Orbán Viktornak. "...a XI. kerületben téves...

Trackback: Felhívás keringőre 2012.09.15. 23:07:10

Amikor sorkatona voltam, kiképző parancsnokunk az összes foglalkozást azzal a rituális mondattal zárta, hogy „a gyakorlat elérte célját”. Nyilván azért, hogy ezt aztán beírhassa a jelentésébe is – pedig nemigen tanultunk meg semmi hasznosat. Az első je...

Trackback: Felhívás keringőre 2012.09.15. 23:07:03

Amikor sorkatona voltam, kiképző parancsnokunk az összes foglalkozást azzal a rituális mondattal zárta, hogy „a gyakorlat elérte célját”. Nyilván azért, hogy ezt aztán beírhassa a jelentésébe is – pedig nemigen tanultunk meg semmi hasznosat. Az első je...

Trackback: Felhívás keringőre 2012.09.15. 23:06:22

Amikor sorkatona voltam, kiképző parancsnokunk az összes foglalkozást azzal a rituális mondattal zárta, hogy „a gyakorlat elérte célját”. Nyilván azért, hogy ezt aztán beírhassa a jelentésébe is – pedig nemigen tanultunk meg semmi hasznosat. Az első je...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mertcsak 2012.09.16. 03:02:26

A munkám miatt folyton úton vagyok. Havonta max. 4-5 nap itthon. Ha tudok segítek bárhol, bárkinek. Mert ez így jön. De a tetvedék íróasztalszökevény, aki ezt kitalálta...na azzal pakoltatnék homoksákot 3 műszakban!

Mertcsak

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.09.16. 03:23:07

@Mertcsak: "Ha tudok segítek bárhol, bárkinek. Mert ez így jön."

A kötelezés csak azok miatt kell, akiknek ez nem így jön. A többieknek nem kell külön szólni, az ő életükben egy ilyen rendelet nem jelent változást az életében, sajnos ők vannak kevesebben. A szemetelést is csak azért kell(ene) büntetni, mert túl sok síkagyú van, aki csak simán elengedi a csikket, szalvétát, zsebkendőt, újságot, papírpoharat, zacskót, nejlonszatyrot meg mindent, amire már nincs szüksége, és meg sem fordul a fejében az, hogy ez bunkóság, amivel másokat is zavar. Akinek egy kiürült poharat természetes dolog elvinni a kukáig, azzal nincs miről veszekedni.

Bee-zony 2012.09.16. 03:43:33

@*Vörös Szonja*: Mivel én képviselem itt a „menj el és bojkottáld Szodomagyaroszágot” világnézeti vonalat, így én válaszolok kivándorlás témában.
Először is, azt döntsd el, hogy szerinted hol neked a legjobb Magyarországon kívül. A hasonlóan kriminális és korrupt országokat kizárhatod, és akkor marad a többi... így is elegendően nagy a választék.
Ami egy fontos tényező, az az, hogy (viszonylag) közelre mégy, vagy távolabbra. Ezt nem szokták átgondolni, pedig a helyszínen igencsak fontos lesz, hogy ha távolabb vagy, akkor onnan adminisztratív és anyagi okok miatt nem lehet „hazaugrani”, és ha probléma van, azt ott helyben kell megoldanod. Persze lehet kapni szeretetcsomagot, de már az sem igazán éri meg, mert általában drágább a küldés, mint az, ami benne van.
Ami Észak-Amerikát illeti, ez nem Európa, és nem is Ázsia, ez egy harmadik kategória, az Újvilág, és itt kb. minden más, a mentalitástól kezdve az időjárásig, és a nagy halom mássághoz kell gyorsan alkalmazkodni, és minél fiatalabb valaki, ez annál könnyebben megy. Itt a legjobb a 20-30 éves életkor a legkevesebb gonddal járó beilleszkedéshez, szinte minden téren, kivéve a kevés élettapasztalatot. Itt már fiatalon is nagyon észnél kell lennie a bevándorlónak, mert könnyen hajléktalanként az utcán találhatja magát, saját hibából, mert rosszul döntött itt-ott, a szociális háló pedig nem igazán kényeztet; és persze először is tudni kell, hogy hol van (az a kevés) szociális háló, mert ilyen listát se nyomnak senki kezébe a reptéren, hanem mindennek utána kell járni. Van itt egy gyakran használt fogalom, a kulturális sokk. Sokkot ugyan nem kaptam, de a nagyon másság az ott van, jobban mint Európában és Ázsiában, márpedig itt is otthon kell hogy érezze magát az ember, és nem arra kell hogy ébredjen, hogy még mindig nagyon más, még mindig... el kell jutni az otthonosság érzéséig, és ez itt nem könnyű.
Nekem a legtanulságosabb hely Észak-Amerika, és az életet tanulni mindenkit ide küldenék, mert aki itt megállja a helyét, az már kb. mindenütt máshol is megállja a helyét. Egyébként szerintem lakni, hosszabb távon élni inkább megfelel Európa. Na de, ízlések és pofonok...
Neked bejöhet a kivándorlás, még jó hozzá az életkorod (Kanadába pl.). Sokat már ne agyalj azon, hogy menjél-e, mert ezzel csak veszíted az időt, inkább készülj fel rá, amennyire csak tudsz (pénz, nyelvtudás, munka, kapcsolatok...).
Ha nem akarsz messzire menni, és nem akarod a bürokratikusan strapás, és eléggé más Észak-Amerikát, akkor válaszd Európát. Van még Ausztrália, Új-Zéland, mint a a másik távoli helyek, és ott még nem voltam. Ázsia nem igazán fehér embernek való, és vannak ott már elegen, úgyhogy azok is kivándorló országok, de néhány embernek így is bejöhet, legalábbis valamennyi időre, vagy ha oda házasodik, akkor akár állandóra is. Az meg a másik, hogy leginkább személyek kötnek valamely helyhez, vagy taszítanak onnan el.

Az elvem, és az eszerinti cselekvésem az, hogy a Szodoma-szintű országokat bojkottálni kell, és Magyarország elérte ezt a szintet, ahogy pl. Izrael-Palesztina, Mexikó is: kriminális, korrupt, háborúzó, ahol, az élet, a testi épség és a vagyon nincs biztonságban, és aki nem oda való a mentalitása és világnézete szerint, az menjen el onnan, oda, ahová inkább való, és ahol nincsenek Szodoma-problémák, még ha mások vannak is, ennél kisebbek. Nem arról van szó, hogy a mennyországot kell megtalálni a Földön, mert az itt nincs, hanem arról, hogy a Szodoma-szintet bojkottálni kell, egyrészt hogy vegyék már észre magukat a szodomiták, és próbáljanak visszavenni a hülyeségből és aljasságból, másrészt hogy az egyén, aki nem oda való, máshol mégiscsak megtalálja a legjobb, legmegfelelőbb helyét ezen a bolygón.
Eléggé szarul érzem magam itt ahol vagyok, de büszkén, és Magyarországon még szarabbul érezném magam, és nem büszkén, tehát a kisebbik rosszat választottam, bár nem a kényelmesebbet, ezt hozzá kell tennem, mert a gödör alja, az kényelmes hely, de nem jó. Úgyhogy ennyit a zsákutcába vivő kényelemről, és a kényelem-keresésről. Annyi kényelem kell, hogy károsodás ne legyen, a többi az már rossz, mert csökkenti az életképességet, az pedig az az út pedig a kihaláshoz vezet.

Tehát döntsd el, hogy hová akarsz menni, a rendelkezésedre álló információk és a hajlamaid, vágyaid és világnézeted alapján; ezt kb. 1 hét alatt el lehet dönteni (ha már túl vagy ezen, annál jobb), és onnantól készülj fel rá, amennyire csak tudsz, pénz, nyelvtudás, munka, kapcsolatok. Valamennyire mindenképpen be kell hogy illeszkedj a másik helyre, és ha már így van, akkor a legjobb a tökéletesen.
Hozzáteszem, hogy én megtartom a magyar identitásomat is, mert kettő több mint egy, és megpróbálom tovább is adni, hogy ne vesszen el. Lehet, hogy lemondok a magyar állampolgárságomról, mert az adminisztratív dolgok halmaza, de ettől még a magyar identitásom megmarad. Ahogy a mondás tartja, kiviheted a lányt (itt most, személyt) az országból, de nem veheted ki a lányból az országot. A másik, amit nem akarok, hogy a gyermekeim Észak-Amerikában nőjenek fel. De ha mégis így lenne, akkor járjanak kínai iskolába, mert én még ennyire lelkileg-agyilag elbaszott fehér gyerekeket nem láttam, mint az itteniek. Van itt minden ami rossz, nagyarcúság, debilség, nem szaporodás... A fehér Észak-Amerika még Európához képest is száguld lefelé a lejtőn a népességfogyásban. Ha csak nem történik 180 fokos fordulat, az észak-amerikai fehér világnak egy évszázadon belül kampec; és jönnek a kínaiak, az ázsiaiak, a dél-amerikaiak, a feketék, és betöltik az űrt – jönnek, akik igénytelenek, gyermekszeretők, és szaporodnak, úgy ahogy azt kell. Még ha technikailag a bányászbéka segge alatt állnak, akkor is ők szaporodnak és rasszként és népcsoportként élik túl a többieket. Akiktől itt az alapvető és fontos dolgokat lehet és kell tanulni, azok a kínaiak, mert ezekben az alapvetően fontos dolgokban ők a legjobbak. A vesztes ázsiai indiánok után az ázsiaiak megint visszafoglalják Észak-Amerikát... Ez van itt; és az, hogy engem az itteni multikulti nem zavar. Két dolog zavar, az egyik a bűnözők, ahogy mindenütt, és a fehér emberek hülyesége, az önzése, a nagyarcúsága, az össze nem tartása, ahogy önként atomizálódnak és nem szaporodnak (mert annál minden de minden „fontosabb”, és egyébként is „nehéz, és megoldhatatlan”), és kihalnak, tisztelet a kivételeknek, akikkel az a baj, hogy kevesen vannak.
Végül is, akárhova megy az ember, mindenütt lesznek megoldandó problémák, csak nem ugyanannyi, és nem ugyanaz; és a személyesen megoldható problémákat illik is megoldani.Ami azon túl van, mert közösségi probléma, ott már kevés az egyén, és az ilyen, egyénlieg megoldhatatlan problémakupacot ott lehet és kell hagyni, mert ez az a megoldás, ami a nem oda való egyén számára működik.
írd meg privátban, hogy hova mégy, lehet hogy már voltam ott. Ha meg nem voltam, akkor majd te leszel ott. Külföldön kellenek a jó kapcsolatok, mert különben az összes összetartó nemzet és csoport lenyomja az individualizált-atomizált egyéneket. Összetartás nélkül nincs versenyképesség, pláne nem a multikultiban.

Bee-zony 2012.09.16. 04:19:50

@Ironfist: „Hmm, vajon Norvégiában fogadnak magyar menekülteket? :)”
Norvégia, mint a schengeni térség tagja, hmm... Nem tudom, hogy lehetsz-e ott menekült, és lehet, hogy nem, viszont lehetsz munkavállaló. Keress valami melót ott előre, vagy menj ki Norvégiába, és ott nézz szét, hogy miből tudsz megélni. (Címszavak: norvégiai munka, norvégiai magyarok...)
Hallottam egy fiúról, aki ott van, és megél, de a kis bizniszét nem teszem közzé. Nem hiányzik neki a konkurencia, mert abból a dologból nem tudnak sokan megélni. A lényeg, hogy egészen egyszerű dolgokból meg lehet ott élni, csak találd fel magad, és tanulj norvégul, és gyűjts megfelelő kapcsolatokat, és készülj fel rá, hogy hideg van, és akkor ott tudsz maradni és megélni, és ha netán nem sikerül, akkor is nagy tapasztalatokkal leszel gazdagabb, a másik országról, és önmagadról: tudni fogod, hogy melyek a gyenge pontjaid, ahol erősítened kell. Valamint komolyan kell venned az egészet, mert „kisujjból” nem szokott sikerülni. Vannak dolgok, amiket nem lehet megspórolni, tehát vagy felkészülsz Magyarországon, amennyire csak tudsz, vagy ennek hiányában a másik országban fogsz „vért izzadni”, hogy életben maradj, és megélj. A kényelmes életet el lehet felejteni, de az értelmes életet nem. Nem akarom túllihegni: ami nehéz, de megoldható, azt meg kell oldani. Ami nem csak nehéz, de megoldhatatlan is, azt ott kell hagyni. Fel tudsz emelni x kilót, de nem tudsz felemelni egy hegyet, úgyhogy ami nem megy, azzal kár erőlködni. Ami viszont megy, még ha nehezen is, de megy, azt érdemes. A kivándorlás tipikusan ilyen, ha nehezen is, vagy akár nem az első kísérletre, de megy. Viszont nagyon észnél kell lenni, hogy mit és hogyan csinálsz, mert még nem ismert országban még jobban meg lehet szívni a rossz döntéseket, mint Magyarországon. Maximálisan készülj fel a tervezésből és a helyből, hogy amikor már ott vagy, ne legyen iszonyat nehéz, vagy akár megoldhatatlan az élet, mert az a megoldandó, hogy tetszés szerinti ideig ott tudj maradni, és ez nem egyszerű feladat.

Bee-zony 2012.09.16. 06:44:47

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Hadd komcsizzanak a narancskomcsik, az nem mérvadó, enyhén szólva, és nem is fontos. A lényeg, hogy az MSZP-DK-Fidesznek a lábbal szavazáson kívül mást nem szabad adni. Mindenképpen a történelem szemétdombjára kerülnek, mert csak azt az egy irányt ismerik, úgyhogy tűnjetek el minél hamarabb, annál jobban jár rajtuk kívül mindenki más, a tényleges többség, az állatfarmi állatpolgárok. Persze ez azzal a felismeréssel kezdődik, hogy nem az MSZP rossz, és a Fidesz jó, és nem is fordítva, hanem mind a kettő rossz, és hogy csak különböző jelvényes disznók öltönyben, és így persze sokkal több bennük a közös, mint ami elválasztja őket. Most éppen demokráciát játszanak, és ahhoz legalább két párt kell, tehát két felé osztódtak. Aztán onnantól már tök mindegy hogy kire szavazol, úgyis rájuk szavazol – az öltönybe bújt disznókra, ez a választék, ez az A és B menü. Ezt úgy ott kell hagyni, ahogy van, beleértve azt az esetet is, ha egy ország nem tud magából „kitermelni” egy normális pártot – amire nem csak hogy nem szavaz a többség, hanem nincs is, úgyhogy ez így reménytelen, és ezen az sem változtat, hogy szavazzunk érvénytelenül, húzzuk ki mindegyik pártot, mert így is az a párt fog nyerni, amelyik a legtöbb érvényes szavazatot kapta, legyen akármilyen kicsi is a sógor-koma-haver-rajongótábora a nem szavazókhoz és az érvénytelenül szavazókhoz képest.
Ilyenkor már csak 3 megoldás van, ami működik.
1. Emigrálás (egyéni és kiscsoportos békés megoldás, nehéz);
2. Polgárháborús tisztítótűz általi megtisztulás (nagycsoportos békétlen megoldás, nehezebb);
;3. Erkölcsös és intelligens emberek nagy csoportja, mint párt (össznépi szintű kiválogatás-kiválasztódás, békés megoldás, legnehezebb).
A zárójeles rész miatt következnek ebben a sorrendben a dolgok.
Hogy ne ez a három lépés következzen, ahhoz a nemzet csótányának (Gyurcsány) és a nemzet ártányának (Orbán) már 100%-ban leszerepeltnek, és 0% támogatottságúnak kellene lennie; de mivel ez nem így van, így viszont a három működő lépés így van, a megvalósult okok és okozatok alapján.
Addig is, amíg nincs meg a három lépés, két dolgot érdemes átvenni a valamivel jobban működő Nyugatról, a valamivel jobban működő Kelethez:
Magyar Adófizetők Szövetsége
taxpayer.com
Bűnmegállítók
www.canadiancrimestoppers.org
Ahol nem lehet egy az egyben átvenni, mert pl. nem olyan a kormány (vö. kúrmány) és a rendőrség (vö. bűnőrség) hozzáállása, ott a magyarországi viszonyok szerint kell adaptálni.

nu pagagyí 2012.09.16. 07:08:08

A katasztrófa jellegét és időpontját még nem döntötte el a kormány, de lesz majd, ebben biztos vagyok. Mindenesetre, amíg ezen tökölnek engem hagyjanak ki belőle. Nem óhajtok békeidőben egy parancsuralmi szervezetben lapáttal jobbra és balra átot tanulni. Azt a pénzt, amit erre szánnak fordítsák inkább profi szakemberek képzésére, akik egy valódi katasztrófa esetén szakmailag felkészülten, össze tudják hangolni a polgárok tevékenységét. Katasztrófa esetén, nem szokott gond lenni azzal, hogy a helyiek elsunnyognák saját vagyonuk, életük és társaik életének mentését, nem vennének részt a védekezésben. Az viszont előfordulhat, hogy kőbunkó katasztrófavédelmist szabadítanak rájuk.

Magyar Vitéz · http://objektivmagyarsag.blog.hu 2012.09.16. 07:34:23

Hiányolom hogy a jobbik által kezdeményezett "faj" rublikát nem adták meg.
Be lehetne írni, hogy az illető "keresztény fajú" vagy "zsidó fajú".
Aztán majd ha jön a háború, tudni fogjuk ki megy a frontvonalra előre harcolni a gereblyével kartonpapír pajzsokkal a románok ellen erdélyt visszafoglalni, és ki fogja munkaszolgálatosként az elvtársak cipőjét suvickolni a front mögött.

töreki 2012.09.16. 08:03:59

Addig nincs is semmi baj amíg ténylegesen a haza védelméről van szó! Csak mit keresnek a gyilkos zsoldosok több ezer kilóméterrel a határainktól idegen érdekek szolgálatában? Azt kell megkérdezni az propagandista elvtársnak!

www.Bisex.hu · http://www.bisex.hu/aff/99e46a59d4f8188eda373d36ecd8cc3a 2012.09.16. 08:07:51

orbán rosszabb, mint gyurcsány. de mind a kettőnek - úgy látom egy célja van - tönkre tenni Magyarországot.

amit még megtehetsz 2012.09.16. 08:40:54

...először csak pénzbírság, aztán majd főbelövés jár a szolgálat megtagadóknak...

Bikfenc 2012.09.16. 08:53:52

@nu pagagyí: "A katasztrófa jellegét és időpontját még nem döntötte el a kormány, de lesz majd, ebben biztos vagyok."
Kapizsgálod!

Szerintem, (hangsúlyozom: SZERINTEM) nem árvízről és homokzsák pakolásról szól ez a rendelet.
A Fidesz készül Kuszaszem unortodoxiájának a másik, kevésbé sikeres kifejletére, az államcsődre. Na, akkor kell mindenki segítsége, olyan is amit az ember nem szívesen adna önként (egy kis önkéntes munka fizetés nélkül, vagyontárgy, pl.)
Na, ezért küldik ki a papír alapon, amit ALÁÍRVA kell visszaküldeni, azaz vállalod a nyilvántartásba vételt és ezzel együtt még sok mindent, amiről most még nem tudsz.

OK! Sötéten látom a dolgot! És ne legyen igazam!

Mr. Waszabi 2012.09.16. 09:13:12

Nem rossz az ötlet - csak a jó nem ilyen. Lassan visszaavanzsálunk a két háború közötti időszak erős állam köztisztviselői elképzelései szerint alakított országmodellbe. Akik sose csináltak mást, csak a jogszabályokat húzták más emberek, vállakozások különböző helyzeteire. Tök jó.
Azért lehetne egy kis egyensúlyt vinni a buliba, ha már ez a mostani rendszer demokracicus. Vagyis annak mondják.
Mondjuk, a mélyen tisztelt tisztviselői kart is be kellene sorozni, gyakorlat szerzés céljából,hétköznapi termelő munkában, folyamatokban való tevékeny részvételre. A képviselőket, minisztériumi döntnököket, javaslatkidolgozókat különösen. Az a generáció ugyan is kihalt, nyugdíjba ment már, amelyik az általa felügyelt szakterületen szerzett hozzáértést mérnökként, orvosként vagy tudomisén miként, mielőtt minisztériumi székbe ült volna. Most elmegy az államigazgatási szakra, majd onnan beül a hivatalba oszt jónapot. Valós folyamatokhoz köze nincsen, ám döntéseket hoz felőle, mint szagértő.
Azt nem várom el, hogy össze tudjanak hegeszteni egy Caterpillar markolókanalat vagy egy Audit (már, amit a gyári MEO is átenged, úgy értem), de legalább a gépolaj és a vas szagával ismerkedjenek meg. Vagy épp a földdel vagy a betegellátással. Értem utóbbi alatt, amikor nekik kell a szarból kimosni magatehetetlen betegeket ingyen túlórában. Szakképzetségük alapján, ami ahhoz közel áll.
Jelzem, hogy a büdös kaptlsta-iprlsta cégeknél bizony le kell menni időnként az üzembe, vagy a szalagra dolgozni a vezetőknek, adminisztratívoknak, hogy ismerjék mindazt, ami felett rendelkeznek. Itt, Magyarországon, nem Kuala-Lumpurban, csak a félreértések elkerülése végett. Hatékony ám.
Ha bárki megnézi, Magyarországon a köztisztviselőnek, politikusnak minden jár. Állami előírások, hivatali szabályzatok szerint. Akkor is, ha nincs rá della, akkor is, ha az őt eltartó gazdaságot szétkúrta maga alatt dilettantizmusával vagy beleszarásával. Nos, arra gondoltam, mi lenne, ha Orbán legyünne pénzügyi céget igazgatni most, az általa elkúrt gazdaságban. Kusza Szemet leküldeném egy vidéki gyárba kicsit melózni. Lássuk meg, mire mennek. Ők is lássák meg, és tanuljanak belőle. Én meg szívesen elmegyek homokzsákot pakolni természetesen. Valószínű, hogy meg tudok bírkózni a feladattal, nem fogom elkúrni.

Egyébként a dolgo érzékeny része, ami nem világos, hogy a polgárivédelmi szolgálatra való berendelés esetén a munkáltatóval hogyan rendezik a dolgot, hogyan védik meg a munkavállalókat a kirúgástól, negatív megkülönböztetéstől.
Ugyanis a szocreálban is voltak hasonló kötelezettségek, ám akkor az teljesen egyértelmű volt, hogy emiatt nem érheti hátrányos megkülönböztetés a munkavállalót, sőt. Munkabérét tekintve átltalában a szolgálati időre magasabbat kapott, mintegy fájdalom díjként is, hogy ne érezze annyira rossznak. A modell akkor kezdett büdösödni, amikor az új rendszerben a tartalékos honvédeknek a sereg nem tudta fizetni az átlagbérét sem, jobbára csak a felét. Végül ezért szüntették meg. Szóval szépek az elképzelések, de jó lenne, ha most már felébrednének a nagy, mindenható államot álmodozó elvtársak, kartársak odafent, hogy a világ s benne országunk sem olyan, nem úgy működik, ahogy ők azt elképzelik.

AutosVilli 2012.09.16. 09:24:29

A nap dumája,ezen behaltam :DDDD

"Menjenek ezek mind a lakóhelyük szerinti prosztológiai szakrendelőbe és csináltassanak egy surmoszkópos szűrést, lefogadom, hogy mindnek pozitív lesz."

Savonarola_67 2012.09.16. 09:35:09

@Serenic:
Míg te lapátolsz, ő elvihesse az autódat!

Mr. Waszabi 2012.09.16. 09:43:08

@Bikfenc: úgy érted, hogy ha kivonul a lakosság a kormány ellen, akkor beszólíthatnak munkásőrnek pl.? Nagyon gyanús. Nem látod sötéten. Orbán a szocreálban nőtt fel, azokat a módszereket követi, amiket ott tanult. A kis hamis:)
A kutya is felnyalja reggel szem rebbenés nélkül, amit este kiokádott, csak nem hazudozik a szemedbe, nem magyarázza meg.

nick066 2012.09.16. 09:54:15

Hogyan küldték ezeket a leveleket, tértivevénnyel ? Merthogy az én leveleim el szoktak veszni... milyen levél?
(...én ennek a rezsimnek ott teszek keresztbe, ahol csak tudok)

egy_mérnök 2012.09.16. 09:57:37

@Androsz: " Ha viszont kevesebb olyan dolgot fogyasztanánk, amit külföldről kell behozni, kevesebb pénz menne ki külföldre, vagyis gyorsabban tudnánk az adósságainkat törleszteni. De a piacot a külföldiek uralják, és ha ezen a kormány erővel akar változtatni, akkor nem csak a külföldik háborognak (érthetően), hanem mi is (ostobán). Mindegy, hosszú mese ez."

----------------------

Kedves Androsz!

Én valahol úgy érzem, hogy a közgazdaság tárgyban nem nagyon mélyültél el. Ez önmagában nem baj. Az azonban baj, ha ennek ellenére tudni akarod a megoldást. Kevesebb dolgot fogyasztanánk külföldről? Szuper. Nem is értem, miért nem magyar Ipad, magyar bors, magyar só, satöbbi képzi az otthoni fogyasztásaink alapját. Ja, mert nincs ilyen?
Jöhet a kérdés: miért nincs? Miért nem csinálunk? Ezzel már kezdünk közeledni a problémához.
Mert tulajdonképpen csinálhatnánk. Vagy idehozhatnánk olyanokat, akik itt csináljak.
Mind a két módszer működhet. Amennyiben azonban a tőkést és a termelési kapacitást idehozó gyárakat üldözzük, magyar gyárakat viszont nem tudjuk létrehozni (forrás és tudáshiány), akkor mi is a harmadik út? Unortodoxia?

Még egy rövid dolog, ha megengeded, és ez egy kicsit ide is kapcsolódik. Van tíz lapátom, és tíz talicskám. Ez az eszközparkom. Ennek a termelési kapacitásaival szabadon játszhatom. Tízen lapátolnak, majd, ha tele a talicska, a lapátosok tolják. Választhatom továbbá, hogy valaki lapátol, valaki talicskázik a tíz embernyi kapacitás szabad szétosztásával. Ennek az brigádnak lesz egy határkapacitása, amit a rendszerben lévő erőforrásokkal nem lehet növelni.

Egyszer csak jön egy mérnök, aki épít egy markolót. Egy embernyi kezelő, plusz a markoló ötvenszer annyi földet mozgat meg, mint a tíz emberem. (ne kössetek bele az arányszámba, nem építő mérnök vagyok).
Aztán jön egy másik mérnök, aki a markolók kapacitását egy irányítási módszerrel megszervezi,
és további hatékonyságnövekedést ér el.
Aztán jön egy harmadik, aki robotot rak be a fülkébe. és még jobb a hatékonyság.

A lapátosokat nézve az fajlagos önköltség jobb lesz, az elérhető kapacitás meg sokszoros.

Persze, unortodox módszerekkel lehet a mérnököket a talicskához meg a lapáthoz zavarni, és röhögni rajtuk, milyen bénák. Sőt, egy földmunkást odarakni irányítónak, aki megtanítja őket RENDES munkára.

Olyan 50-es évek Rákosi hangulatú.

Persze amikor a világ száz évvel lehagy minket, és még mindig lapátolunk, akkor lehet keresni az ellenséget, és boldogan összeölelkezni, hogy bár szegények vagyunk, de büszkék.

Szúrófény 2012.09.16. 10:09:13

@Dr. simonmondja.: Csusescunál volt vagyon elszámoltatás! X összeget kerestél, van 10X értékű palotád, autód vitorlásod! Miből is? Agyon is lőtték, első adandó alkalommal! Sűrgős volt!

Bikfenc 2012.09.16. 10:12:52

@Mr. Waszabi: Ilyesmi. De nem kell egyből a barikádharcra gondolni.
Éppen elég, ha a rendkívüli helyzetre való tekintettel a bankbetéteidet időlegesen kölcsönveszik, téged pedig egy kis önkéntes munkára köteleznek (régen malenkij robot) az Alföldön, mondjuk legyen a munka kukoricakapálás. Fizetség: koszt-kvártély.
Nemzetgazdasági érdek!

lecsó kolbász (törölt) 2012.09.16. 10:20:43

@Bikfenc: Egyenlőre csak ez van benne:
" a fenti adatok a valóságnak megfelelnek, azokat kizárólag
polgári védelmi kötelezettség megállapítására lehet felhasználni".
Csak sajnos semmi garancia nincs arra nézve, hogy ez így is marad.
Seperc alatt hoznak egy módosítót, és már át is van kalapálva.
Hogy elég sötéten látod a dolgokat ?! Talán nem alaptalanul.
És tényleg ne legyen igazad!

AutosVilli 2012.09.16. 10:24:23

Kitöltitek aláírjátok,visszakülditek.
Jó kutyák vagytok, pitiztek és farkat csóvátok.
Kuss kuss.és kuss.
Mondta Orbán Viki és nagyot röhögött rajtatok.

kirsten 2012.09.16. 10:27:13

@téglagyár: Te tényleg nem vetted még észre hogy rég nincs is SZDSZ ? Gyorsan menj orvoshoz.

ComLo 2012.09.16. 10:52:02

@Disintegrator Rising: Nem tudom válaszoltak-e már erre a remek commentre (anyázni biztos de érdemben még nem találkoztam), ezért remélem hogy elolvasod és válaszolsz mert én nagyon kiváncsi lennék mi a véleményed. Ezt írtad:
"ennek a posztnak a bejegyzéseiben tisztán megmutatkozik az igazi balliberális métely mentalitás ami jellemzi az ide kommentelők 90%át. miről is van szó? számba veszik az egészséges embereket, ha baj van, az adott település tudjon némileg koordináltabban cselekedni mint eddig. valszeg ilyenre sor sem kerül. balliberális gyökérnek egy feladata van, kitölteni egy kérdőívet pár adattal is visszaküldeni. ez egy balliberálist teljes mértékben megterhel, sőt, egyenesen felháborodik, mintha minimum a karját kéne levágnia tőből. nemzettudata, a közösségen való segítés a bajban, stb, nála ezek nem játszanak, csak önző módon arra gondol: ki téríti meg neki azt a munkanapot, egyáltalán miért kéne neki bármit segíteni embertársain, miért nem az állambácsi hordja a homokzsákot, egyáltalán miért kell neki felállni az internet elől. képes családregényt írni, csak hogy megmagyarázza, ép és egészséges emberként miért is ő az, aki nem érne rá katasztrófahelyzetben bármit tenni az országért. az is felháborítja a balliberálist, hogy esetleg egyszer az életében ellenszolgáltatás nélkül, csupán hazaszeretetből elégessen néhány joule energiát. ez egy ilyen megmételyezett agyú önző embernek a jelek szerint gyakorlatilag elképzelhetetlen. remélem most már mindenki jól látja, kik és milyenek ezek az emberek. magyarországon élnek, de az országért a kisujjukat sem mozdítanák, nemzetben egyáltalán nem tudnak gondolkodni. és ezek osztják az észt mindenhol. hazátlan önző emberek, akik csak papíron magyarok, valójában a saját kényelmükön kívül semmi nem érdekli őket. soha ne adjunk többet ennek a mételynek hatalmat a kezébe."

Nos: Elfogadva hogy a hazaszeretet része az hogy segítsünk a közösségen. Miért nem várhatom el ezt az államtól? Azért fizetünk adót, azért tartja fent a katasztrófavédelmet! OK hogy a katonák 70%-a irodában dolgozik, de talán nem kéne őket kivezényelni ilyenkor? Mert nekik az a DOLGUK! A mi pénzünkből!
Az hogy ilyen olyan közösségi tett (katonaság/polgári védelem) előbbre való az életnél és munkánál, az előző rendszerben ahol a munkáltatónak is ilyen felfogásban kellett gondolkoznia még ok volt. De 2012-ben ha 2 napig nem mész be egyszerűen kirúgnak. Ha a munka nem készül el, nem érdekel senkit hogy otthon loptad a napot, vagy homokzsákot lapátoltál, felvesznek egy olyat akinél kész lesz a munka.
Végül annyit hogy egyetemista koromban Szegeden volt árvíz. Annyi egyetemista jelentkezett hogy pakoljon homokzsákot (persze tesi felmentésért/mert jó buli/mert ráértek) hogy 2 nap múlva már elküldtük az embereket, mert nem volt elég homok. Nem átcsoportosították, ide oda vitték őket, elküldték hogy nem kellenek. Katasztrófavédelmisekkel beszélgetve arra jutottam, hogy országos szinten önkéntesből soha nem nagyon volt hiány. Akkor ennek mi értelme?

2012.09.16. 10:57:20

Kíváncsi vagyok, a VIII.kerbe mit csinálnak? Van egy halom munkanélküli tudjukkik. Azok biztos kitöltik :):):)

2012.09.16. 11:00:39

@ComLo:

én válaszolok mi értelme. Semmi. Akinek írtad, az meg egy fidesznyik senkiházi, semmi értelme megpróbálni vele tárgyalni.

AutosVilli 2012.09.16. 11:27:04

Megrágtam a témát és az jutott eszembe,ha már ilyet csinálunk,miért nem normálisan tesszük?
Miért ezzel kezdjük,miért nem kap egy komplett tájékoztatást az állampolgár az adatbekérővel együtt,illetve miért nem kapunk mellé egy részletes leírást hogy milyen katasztrófa esetén,(nagy általánosságokban gondolkodom)mit is kéne tennie az embernek.Részemről nem gond hogy elkérik az adataimat, (mert akinek okos telefonja van internettel az minden adatát megosztott már az illetékes külföldi gyártójával, és annak titkosszolgálatával még ha nem is akarta azt) Szóval nagyon kilóg a lólába itt kérem. Ismét csak az tudom mondani hogy minden ki aki a FIDESZ-re szavazott ....

Csuporka2 2012.09.16. 11:33:43

Alamio, Anti Anyag, aszekelyek, Ándi bácsi, Balt, VI. Lenin, Disintegrator Rising, Marós, Teuto sváb paraszt, KG2000, wmiki, Blogger Géza, Ez egy nicknev, téglagyár,
freehckr, Éhes ló, salamander, Kara kán, Enrico, Vidéki.

Az alábbi blogolókat exportáljuk valahova Szibériába.

egy_mérnök 2012.09.16. 11:41:24

@Csuporka2: Ne. Ezt ne.

Nem feltétlen értek egyet velük, sőt! Azonban a véleményük fontos, és együtt vagyunk Magyarország. A balosok, a jobbosok, a többiek.

Egyébként alapvetően ez nem Fidesz probléma. A Fidesz jelenleg egy tök korrekt párt lehetne Orbán Viktor nélkül.

nu pagagyí 2012.09.16. 11:48:11

@egy_mérnök: A Fidesz nem létezne Orbán nélkül.

NYJetsTD 2012.09.16. 11:50:00

@Csuporka2: Ez a sok nicknév maximum öt embert takar... ennél több írástudó már nincs ezen az agyi szinten...

lucreciaborgia 2012.09.16. 11:57:07

@Loona: Én 48 éves vagyok, 52 kiló, nő és voltam zsákot pakolni meg hordani az utolsó árvíznél Borsodban is, meg saját falumban is. Csak közlöm nem 50 kilós zsákokat kell pakolni, max 10 kilós a cucc. Pont a legutóbbi árvíznél mutatkozott meg, hogy sokszor hiába volt a sok segítő kéz, ha nem tudtak még annyit sem, hogy hogyan kell megpakolni a zsákokat, a szervezettségről meg ne is beszéljünk. Szerintem, akiben megvan az akarat az kortól, nemtől függetlenül segíteni tud ilyen helyzetekben. Úgy tűnik sokak fejében ez hibádzik. Dögöljön meg a szomszéd tehene, én nem segítek, mert ÉN adót fizetek, meg különben is utálom Viktort" mentalitás Tisztára mint a cigányok, Ti is csak fotóznátok meg röhögnétek míg a másik próbálja védeni a kis vagyonkátok? .Azt gondolom, hogy nagy szükség lenne ütőképes, polgárvédelmi szervezetre, legyen bármi a neve, de azzal teljesen egyetértek, hogy a mostani levelezgetés nem ezt a célt szolgálja.

NYJetsTD 2012.09.16. 11:57:44

@egy_mérnök: "A Fidesz jelenleg egy tök korrekt párt lehetne Orbán Viktor nélkül."

Az a baj, hogy sokan így gondolják. Ez a sok elvtelen, újkommunista narancsos szerinted megváltozna ovi nélkül? Paraziták ők, csak egy új gazdatestet keresnének és élősködnének tovább...

egy_mérnök 2012.09.16. 11:58:59

@nu pagagyí: Szerintem meg létezne. Nem lenne 2/3, az oké, de egy korrekt, demokratikus párt lenne. Tudom, hogy a 2/3 fontos nekik (igazából Orbánnak), csak abban nem hiszek, hogy hosszútávon meg lehet fogni a magyar választói piac 2/3-át. Onnan viszont hatalmas pofáraesés jön.

egy_mérnök 2012.09.16. 12:02:02

@NYJetsTD: Még talán igazad is van. Azonban ezt elfogadva mi a többi párt sem különb.

Mérnököket a parlamentbe? :)

nu pagagyí 2012.09.16. 12:04:54

@ComLo: Teljesen egyetértek. Egy katasztrófa esetén a katasztrófa(elleni)védelem számíthat a polgárokra, hiszen saját és szűkebb közösségük vagyonát és életét mentik. Az adót pedig azért fizetjük, hogy legyen olyan felkészült szervezet, amelyik szakmailag is tudja irányítani a mentést, kárelhárítást. Békeidőben önkéntesnek talán jelentkeznék, parancsra viszont nem. Egy piacgazdaságon alapuló demokráciában nem szokás elvonni az embereket saját munkájuktól, mivel megélhetésüket nem az állam biztosítja, hanem saját munkájuk. Kíváncsi lennék rá, amikor Csányi pakolgatja a homokzsákokat egy kiképzés keretében. Az állam kötelező szababadidős tevékenységet, maximum a közszféra dolgozóinak írhat elő. Persze egy diktatúra az más. Akkor talán nem kéne demokráciának csúfolni ezt a szart, amit a Fidesz építget.

nu pagagyí 2012.09.16. 12:07:08

@egy_mérnök: Ha lennének a Fideszben demokraták, már rég nem Orbán lenne az elnök. Mivel helye megingathatatlan, élek a gyanúval, hogy nincsenek demokraták a pártban.

xclusiv 2012.09.16. 12:22:00

@Androsz: "Azon nem akarok vitatkozni, hogy az állam a bevételeit jól használja-e fel. Nyilvánvalóan nem. Éppenséggel a befizetett adónk nem csekély részét a felvett kölcsönök törlesztésére fordítja."

Amit felsoroltam abból egy fillér nem megy adósságtörlesztésre.
300 milliárd fölött van idén a máv + állami propaganda + bohócliga, és ebben nincs beleszámolva a mávnál a pályafelújítás (300 milliárd fölött) és az adósság rendezése (szintén többszázmilliárdos tétel lenne, de arra nem maradt az mnyp pénzből), bohócligánál pedig a focistadionok költsége.

"Ami egy külön, nagyon hosszú civakodást indíthatna arról, hogy mi vajon megtesszük-e azokat a dolgokat, amelyek segítenének a tartozásaink növekedésének legalább lassításáért."

Na tessen várni: én nem veszek fel közös kölcsönt, ha felveszek akkor saját névre és én fizetem vissza. A közös adósságunkat a kedves politikusok rakták össze, ők vették fel, náluk tessen verni a tamtamdobot, hogy _ők_ mindent megtesznek-e.

"Mint ahogy azon a komikus őrültségen sem, hogy mindenki azért kénytelen dolgozni, AKÁRMIT IS, csak dolgozzon valamit, hogy cserébe a nem is egyszer fölösleges munkáért megkapja a pénzét a fogyasztáshoz."

Előbb jöttél ezzel: "Segíts magadon és az Isten is megsegít."
Én meg azt mondom, hogy "Aki nem dolgozik, ne is egyék."

"Így adogatjuk a kis pénzecskét egyik kezünkből a másikba, és közben egy része mindig folyik kifelé, külföldre. Ez egy eszelős rendszer, amiből nem tudunk elmenekülni. Ha viszont kevesebb olyan dolgot fogyasztanánk, amit külföldről kell behozni, kevesebb pénz menne ki külföldre, vagyis gyorsabban tudnánk az adósságainkat törleszteni."

Uhh, ez sötét ostobaság. Nem attól tudjuk törleszteni az adósságunkat, hogy kólföldről vagy belföldről veszünk-e valamit, hanem - többek között - attól, hogy a kormány nem 1000 milliárdot lop el évente, hanem csak 500 milliárdot, a maradék 500 milliárdból pedig szépen tudunk törleszteni.
De Hornék óta az összes kormány csak szaporítani tudta az adósságot (na jó, az első orbán kormány első két évét is ide vehetjük).

"De a piacot a külföldiek uralják, és ha ezen a kormány erővel akar változtatni, akkor nem csak a külföldik háborognak (érthetően), hanem mi is (ostobán). Mindegy, hosszú mese ez."

Hosszú és főleg nem igaz.
A helyzet az, hogy a kormány úgy akar ezen változtatni, hogy ez nekünk szar. Ennek 3 verziója van: csak álmodoznak és beszélnek róla (ez a legjobb eset, ez okozza a legkevesebb kárt), vagy szabályozóként elkezd köcsögölni és szétkúr mindent maga körül, vagy velem baszik ki közvetve különadóval (chipsadó, telefonadó), amit a multik tovább tolnak ránk, ez aztán kurva nagy öröm.
Ja, van a negyedik, az az állami pénz, ugye a mol csomag árának a negyedét már elbuktuk, az is volt vagy százmilliárd, megérte az is kurvára. És az állami mobilcégnek is örülök, ha a jelenlegi 3 mobilcéggel (árkartell) nem tud az állam szabályozóként mit kezdeni, akkor többszázmilliárd forint elbaszása után majd piaci szereplőként képes lesz eredményeket felmutatni. Hát persze, azért viszik oda erőszakkal az állami előfizetéseket...

"Mindenesetre bármennyi pénzt is fizetek be adóként, bármire is használja vagy szórja el azt az államgépezet, attól még én inkább úszni kezdek, amikor ellep a víz, és nem a költségvetésből fizetett mentőbrigádot reklamálom. Ez, úgy látszik, különbség köztünk. Ez van."

Ez nem különbség, ezt te hallucinálod / hazudod bele a szövegembe (nem kívánt rész törlendő).
Itt nem arról van szó, hogy adott esetben ne tennék meg mindent magamért, a családomért, a szűkebb vagy tágabb környezetemért. Ezt megteszem önként, parancs nélkül, ha ennek szükségét érzem (és sajnos elnézve a magyar államot sokszor ez a megoldás marad csak).
Csak ugye van ez a kurva állam, aminek csillió forintot fizetek azért, hogy tegyen meg minden olyan infrastruktúrális beruházást, hogy ne legye szükség arra, hogy bárki is ússzon és lehetőleg arra se legyen, hogy bárki is lapátot fogjon. De ha szükség is van ez utóbbira, akkor se engem baszogassanak, amíg van munkanélküli, nem dolgozó ember, állami papírtologató, stb. az országban. Ha az összes ilyen (összes képviselő, nem 4000 hanem 20000 katona, egész falvak, kistérségek ahol gyakorlatilag 100% a munkanélküliség, stb.) kint van a gáton és pakolja a homokzsákot, de ezen pármillió ember munkája mellett még szükség van az enyémre is, akkor szóljanak. De előtte ne, hagyjanak inkább dolgozni, hadd tartsam el őket. Vagy az adót tüntessük el, és megoldom magamnak. Vagy valami, de ne így.

xclusiv 2012.09.16. 12:24:25

@Bambano: "ennél azért kicsit nagyobb a baj... a probléma, amit a közgazdászok nem akarnak belátni, hogy folyamatos növekedésre épülő gazdasági rendszer nem létezik és nem is létezhet."

ez igaz

"ezért jönnek gyorsuló ütemben a válságok."

ez nem igaz.

NYJetsTD 2012.09.16. 12:24:52

@egy_mérnök: de most nem a többi párt a lényeg. Oldják meg ők a gondjaikat, építsenek fel egy új miniszterelnök jelöltet, újuljanak meg, ha pedig nem megy akkor c'est la vie...
A probléma most az, hogy tökéletesen hülyére van véve az ország. Minden napra jut egy hazugság, amire a fidesz pártkatonái és tagsága is lelkesen bólogat. De azt megnézném, ha ugyanezt a hazudozást tenné otthon a gyerekük is, milyen viselkedést váltana ki belőlük...
Régóta mondom, szekta ez, nem is akarnak gondolkodni, azt rábízzák habonyira meg ovira, ők megelégszenek a vastag borítékkal gombnyomogatásért. Még hogy ovi nélkül ezek demokratikus párt lennének... most sem azok, de akkor még öt perc alatt szét is esnének. Ezeknek az embereknek vezér kell, különben oda a látens homoszexualitásuk....

xclusiv 2012.09.16. 12:29:56

"@Mertcsak: "Ha tudok segítek bárhol, bárkinek. Mert ez így jön."

@Androsz: "A kötelezés csak azok miatt kell, akiknek ez nem így jön. A többieknek nem kell külön szólni, az ő életükben egy ilyen rendelet nem jelent változást az életében, sajnos ők vannak kevesebben."

Hazugság 1: ők vannak kevesebben - igazából senki se tudja, hogy kik vannak kevesebben, szerintem ők vannak többen

Hazugság 2: nem jelent változást - nem a faszt nem. Egyrészt van ez a levelezés, amivel bekérnek tőlem olyan adatokat, amiket már tudnak, és ezzel elbasznak párszáz milliót minimum, de inkább milliárdos nagyságrendben. Ez már önmagában változás. Másrészt meg fenyegetnek itt engem 1-2 hetes állami üdüléssel, gondolom fizetés nélkül, és utána valszeg munkahely nélkül is. Vagy elzárással, pénzbüntetéssel, stb. Ez nehogy már ne jelentsen változást...

mohabá 007 2012.09.16. 12:31:15

1990 októberi taxisblokádhoz hasonló állapot a kúrmány számára katasztrófahelyzet lenne.
A továbbiakat lehet találgatni.

egy_mérnök 2012.09.16. 12:42:14

@NYJetsTD: Hát, remélem, hogy nincs igazad. :)

(és titokban végiggondolva, nagyon-nagyon remélem...)

Bambano 2012.09.16. 12:44:19

@egy_mérnök: azt a részét nem magyaráztad meg, hogy az egekbe tornázott hatékonyságra és kapacitásbővítésre hol lesz a felvevő piac. Ezen bukik meg a mostani ortodox közgazdaságtan, hogy az anyagmegmaradás törvénye nem világos számukra.

Bambano 2012.09.16. 12:48:21

@AutosVilli: és arról miért nincs tájékoztatás, hogy milyen elvek szerint választják majd ki az önkénteseket? ez a mondat önmagában oxymoron... :)

xclusiv 2012.09.16. 12:53:00

@lucreciaborgia: "Pont a legutóbbi árvíznél mutatkozott meg, hogy sokszor hiába volt a sok segítő kéz, ha nem tudtak még annyit sem, hogy hogyan kell megpakolni a zsákokat, a szervezettségről meg ne is beszéljünk. Szerintem, akiben megvan az akarat az kortól, nemtől függetlenül segíteni tud ilyen helyzetekben. Úgy tűnik sokak fejében ez hibádzik."

Na nézzük:
- nem tud zsákot pakolni: ellesi valakitől, 2 lapát homok egy zsákba aztán annyi. azért nem rakétatechnika, basszameg
- szervezettség: vagyis a magyar állam fizetett dolgozói képtelenek volt megszervezni a dolgokat
- emberkéz meg volt elég.

Szóval én úgy érzem, hogy nem a lakosságot kellene basztatni, hanem azt, akinek ezt az egészet szervezni, irányítani kellene.

"Dögöljön meg a szomszéd tehene, én nem segítek, mert ÉN adót fizetek, meg különben is utálom Viktort" mentalitás Tisztára mint a cigányok, Ti is csak fotóznátok meg röhögnétek míg a másik próbálja védeni a kis vagyonkátok?"

Cigányok adót fizetnek? Hol?
Amúgy meg menj az anyádba, attól hogy nem értek egyet a fityisz épp aktuális agymenésével még ne fantáziálj arról, hogy mit csinálnék árvíz esetén. Bár tudod mit? Írd ki hogy lucreciaborgia vagyok a bőrről és nem csak nézni fogom, hanem bazmeg tapsolok is ha a kis vagyonkádat elviszi a víz. Idióta narancsdroid faszparaszt.

"Azt gondolom, hogy nagy szükség lenne ütőképes, polgárvédelmi szervezetre, legyen bármi a neve, de azzal teljesen egyetértek, hogy a mostani levelezgetés nem ezt a célt szolgálja."

Akkor meg mi a fenét hadováltál meg cigányoztál?

xclusiv 2012.09.16. 13:00:29

@egy_mérnök: "Szerintem meg létezne. Nem lenne 2/3, az oké, de egy korrekt, demokratikus párt lenne."

Lenen egy fenét. Azok a fideszesek (akár szavazók akár párttagok akár képviselők) akik ma a fideszben vannak végigcsinálták az elmúlt éveket, kicsit konkrétabban
- a felhatalmazás nélküli alkotmányozást
- a sok "lex haverok" jellegű valakire szabott törvényt
- a baltás gyilkos kiadását
- a földügyeket
- a közgépet
- az mnyp vagyon lenyúlását
- a felsőoktatási tandíjat (2008-ban erről szerveztek népszavazást)
- eltűrték smitt palit, szájjártatót, matolvajcsit, dajcstomit, selmecigabikát
- stb...

És kussoltak, vagy épp hazudtak, kiálltak az mellettük.
És ezekből lenne egy egy korrekt, demokratikus párt? Soha. Legalább olyan mocskos banda, mint az mszp...

egy_mérnök 2012.09.16. 13:12:32

Egy kicsit offtopic. Bocs.

Van még egy gondolatom, többen felvetették.

Sorkatonaság.
Azt mondjátok többen, hogy bizony kellene, ránk férne, és egy csomó helyzetben a sorkatona olcsó munkaerő és mozgatható kapacitás lenne.

Én azt mondom erre, nem vagyunk elég gazdagok. Ez a luxus itt nem fér bele.

Nézzük miért.

A sorkatonaságnak két oka lehet:

1. Kiképzett, harcképes állomány háborús helyzetben
2. Sorkatonai szolgálat alatt vezényelhető állomány katasztrófahelyzetben

Nos, romboljuk le a mítoszt!

1. Kiképzett, harcképes állomány háborús helyzetben

Valóban vannak olyan országok, ahol kötelező a sorkatonaság. (Többen mondtátok Izraelt és Svájcot példának.) Valóban lehet olyan földrajzi, vallási és politikai helyzet (Izrael) ahol ez fontos, vagy az ország független nem része semmilyen katonai szövetségnek és ezt a megoldást választja (Svájc).

Az izraeli helyzet nálunk nem áll meg, ezenfelül a NATO tagjai vagyunk. A svájci helyzet az, hogy 5 napos(!) kiképzés után a gépkarabélyod otthon tárolod, és probléma esetén perceken belül harcképes vagy.Ezt a II. világháború tapasztalatai miatt alakították így. Nem tudom, közületek ki merne szétosztani gépkarabélyokat otthonra mondjuk egy BAZ megyében? (Lőszert nem is kéne, találékony a nép). Hmm?

Aztán. Magyarországnak milyen konfliktusa lehet? Több NATO ország a szomszédunk, egyelőre onnan telejesen biztonságban vagyunk. AWACS gépek ellenőrzik a légteret, Gripen gépein vannak. Egyiket sem sorállomány kezeli. Vannak államok körülöttünk, ahol esetleg félkatona szervezetek átnyomulhatnak a határon. Arra a mozgósítás lassú, oda harci helikopterek, vadászgépek, önjáró páncélozott járművek, és high-tech tűzvezető rendszerek kellenek. Ez egy profi szakma. A sorállomány erre ismét alkalmatlan.(Vagy tud nekem valaki a régmúltból sorállományú pilótát mondani?)

Én még egy évig voltam sorállományú. Addig nem dolgoztam a versenyszférában, nem fizettem adót, járulékokat, a csekély zsoldomból alig volt fogyasztási adó, az állam állta az orvosi ellátásomat, az ételemet, a ruhámat, a szállásomat. És igazából nem tudom megmondani, mi is volt az állam haszna. (Számoljatok, ez mennyi egy év alatt).

Erre az állam ma elképesztően szegény.

2. Sorkatonai szolgálat alatt vezényelhető állomány katasztrófahelyzetben

Elképesztő lehetőségnek hangzik, hogy igazából a sorállományúak alkalmasak bármilyen feladat ellátására. Tüzet olthatnak, építhetnek, árvízvédelemben segíthetnek. Ez igaz. Nézzük meg ennek az árát. Ezek nagyrészt segédmunkák. Segítsen valaki, ez óránként mennyi ma a piacon? kb. 2-3 e Ft/óra?
Egy szakmunkás ezzel szemben 5-7 e Ft értéket termel, egy technikus 8-12e Ft/óra, egy jó mérnök vagy diplomás pedig 15e-csillagos égig Ft/óra.
Megéri nekünk ezeket az embereket egy évre kivenni sorkatonának? Gyerekek, beledögölnénk! Egy mérnök SZJA-jából négy lapátost vehet az állam havonta!

Tényleg ennyire gazdag ma az unortodox Magyarország?

egy_mérnök 2012.09.16. 13:24:30

@Bambano: Nem értek egyet.
Három dolog.

- Nincs anyagmegmaradás, csak energiamegmaradás. (és az információ is energia).

- A „láthatatlan kéz” elmélet, alkotója Adam Smith.

- Az előbbi elméletet most már, a jelenlegi informatika szintén lehetne úgy mondani, hogy a gazdaság egy önszabályozó háló, ahol (a neurális hálóhoz hasonlóan) a súlyozások a környezeti változások hatására módosulnak. Persze, ehhez tökéletes piaci verseny kell. a monopolhelyzet ezt rontja. Itt hibázik a jelenleg a kormány.

Lásd még:
Paul A. Samuelson, William D. Nordhaus. Közgazdaságtan I. Alapfogalmak és makroökonómia.
(Nálam ez a sárga könyv a háromból)

Bambano 2012.09.16. 13:28:00

@egy_mérnök: van anyagmegmaradás, exportálni csak akkor tudsz, ha van egy ország, amelyik importál.

Az a könyv egy hulladék. Egyetlen ábrát sem bírtak rendesen megcsinálni benne.

lucreciaborgia 2012.09.16. 13:29:12

@xclusiv: Írd ki hogy lucreciaborgia vagyok a bőrről és nem csak nézni fogom, hanem bazmeg tapsolok is ha a kis vagyonkádat elviszi a víz. Idióta narancsdroid faszparaszt.
Köszönöm, egyetlen kommentemre adott nemes válaszod, a jó kívánságot is kedves virtuális szomszéd. Örülök, hogy rád számíthatok és nem leszek egyedül a bajban, majd fotózz is légyszi.

Meridian74 2012.09.16. 13:30:29

"... nevet, a születési helyet és időt, az anya családi és utónevét, valamint a lakcímet mindenkinek meg kell adni, ..."

Ez egy kicsit ellenmondásos: ha a nevemre és címemre küldik, de mégis meg kell adnom pont azokat az adaokat amit felhasználtak a levél elküldéséhez, akkor minek egyáltalán a levél?

Ha viszont ezek az adatok nem bizrtosak és ezért küldték ki, akkor a levél mehet nyugodtan a kukába mert mi van akkor ha nem lesz visszaküldve? Ide nem érkezett levél, rossz címre küldték, it nincs is olyan stb indokkal...

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2012.09.16. 13:39:40

@egy_mérnök:

látom te egy igazi felkent neoliberális/neokon vagy.

csak 1 kérdés: szerinted, hogy kellene kezelni a mai világgazdasági problémákat ?
tekintve Nemzetközi szinten és Uniós szinten és akár Magyarhonban ?
pl. úgy, ahogy eddig tették 2008-9 óta ?
vagy van egyéb/jó/jobb ötleted ?

Meridian74 2012.09.16. 13:40:30

@Noname Cowboy: "A vizelet vagy székletminta nem kell nekik? :D"

Ez nem is rossz ötlet... a levelet úgy kellene mindenkinek visszaküldenie, hogy egy kis fiolába vizeletet, egy kis tasakba egy darab szart téve, visszaküldeni...
Aztán hadd bontogassák...! :D

De ehhez az kellene, hogy ne szórványosan, hanem legalább minden tizedik delikvens így küldje vissza. Deák Ferenc féle passzív ellenállás!

egy_mérnök 2012.09.16. 13:47:47

@Bambano:

" van anyagmegmaradás, exportálni csak akkor tudsz, ha van egy ország, amelyik importál."

Anyagon a jószágot értjük ebben az összefüggésben? (termékek és szolgáltatások?)

"Az a könyv egy hulladék. Egyetlen ábrát sem bírtak rendesen megcsinálni benne. "

Például?

egy_mérnök 2012.09.16. 14:11:18

@szorokin:

"látom te egy igazi felkent neoliberális/neokon vagy. "

Ez olyan, mint egy vádirat :) Szerintem nem vagyok :)

"csak 1 kérdés: szerinted, hogy kellene kezelni a mai világgazdasági problémákat ?
tekintve Nemzetközi szinten és Uniós szinten és akár Magyarhonban ?"

Erre a kérdésre őszinte leszek. Nem tudom. Nem ismerem a pontos helyzetet, a pontos mérőszámokat, és nem is teljesen ez a területem.

De ezzel kapcsolatban a magánvéleményem:

Az, hogy az USA-ban 2000 óta ész nélkül burjánzott a derivatív ügyleti piac, az hogy hitelminősítők ész nélkül szórták az AAA minősítést (felelősség nélkül), valamint az, hogy ezen hitelek bedőlésére érdemes volt fogadni, nos, ebből egyenesen következik a 2008-as válság, ami szétterült a világon. Ez azonban nem feltétlen rendszerhiba, ugyanis az ide vezető lépések az USA-ban is törvénytelenek. Azt, hogy miért úszták meg a felelősök, csak találgatni tudok. Egy gépet sem úgy ítélsz meg, ha szándékosan tönkreteszik, hogy bizony bírnia kellett volna a baltával való szétverést. Erre nem lehet rendszert méretezni.

Gyozo1953 2012.09.16. 14:27:40

Nyugati határrészen sok falúban már többségben csak külföldiek élnek, mondhatni azt is hogy külföldi tulajdonban van már minden. Legfeljebb pár nyugdíjas őslakos maradt még.
Itt már csak a külföldiek kaphatnának levelet de ők meg nem magyar állampolgárok.
Hümmm - hümmmm ???
Már a ló másik oldalán sincs senki.

Bikfenc 2012.09.16. 14:38:02

@Meridian74:
"Ez egy kicsit ellenmondásos: ha a nevemre és címemre küldik, de mégis meg kell adnom pont azokat az adaokat amit felhasználtak a levél elküldéséhez, akkor minek egyáltalán a levél?"

Nem az adatok a lényeg, hanem az aláírásod. Aláírásoddal önként vállaltad* a polgári szolgálatot és minden egyéb ezzel járó kötelezettséget. Ezért küldik ki papíron , és ezért kell papíron visszaküldeni.

* a pikantériája a dolognak, hogy nincsen "nem" opció. :(

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2012.09.16. 14:48:01

@egy_mérnök: írád: "az ide vezető lépések az USA-ban is törvénytelenek." nem.

legálisak voltak.
főképp a bush kormány alatti tett deregularizációk miatt (1999 végén), és az obama kormány alatti status quo miatt (ígéreteivel ellentétben nem állította vissza a határokat/szabályokat).

a jelzálogokkal való kereskedést így teljesen legálisan folytathatták ezen pénzügyi óriások.

/írád: "ezen hitelek bedőlésére érdemes volt fogadni", ha már törvényekben lehetővé tették, hogy lehessen fogadni, akkor érdemes leHEtett.
mert épp ez az egyik szegmense a dereg.nek; azaz az, hogy lehet(ett) fogadni bármire, akár időjárásra is és mindezt nem egy fogadóirodaként, - ld feljebb./

"Azt, hogy miért úszták meg a felelősök, csak találgatni tudok."
Mert lényegileg (vagy lehet, hogy teljes mértékben) továbbra is maradt ugyanaz a szabályozás.
Tehát LEGÁLIS, ma is.

AutosVilli 2012.09.16. 14:48:41

@egy_mérnök:
A sorkatonaság alatt megtanultuk ,hogyan kell faszt verni egész nap,meg ellógni mindent amit csak lehet.Aztán ezt nagyon jól és nagyon sokan átültették a hétköznapokba is leszerelés után,nagyon sok fiatalt derékbatört a sereg karier téren, és itt inkább csak a munkásokra gondolok,nem a magát különlegesnek és pótolhatatlannak és felsőbbrendűnek tartó(átlagban sznob mérnökök) diplomás jólkereső elitre gondolok.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2012.09.16. 14:52:54

@egy_mérnök:

nézz nyugodtan utána!

én örülnék a legjobban, ha meg tudnál cáfolni. :))

egy_mérnök 2012.09.16. 15:10:01

@szorokin: Nézd, ezen ne múljon a jókedved :)

Neokon vagyok :)

Így jobb? :)

Bambano 2012.09.16. 15:41:40

@AutosVilli: viszont a sorkatonaságnál letörték az utóbbi 10 évben divatos helyi menő csávó stílust.
én tanítottam egyetemen, 5 perc után pontosan tudtam, melyik diák volt már katona és melyik nem. Az obsitosokkal jobb volt.

@Bikfenc: van adatvédelmi törvény, az adatkezeléssel kapcsolatos jogaidról nem mondasz le ezzel.

@egy_mérnök: pl. ki lehetne jelenteni, hogy a hitelminősítők nem igazat mondanak, hanem azt, ami a hitelezők érdeke. Mert például a mi hitelminősítésünk miért is van a béka alatt, ha mindig pontosan fizettünk?

A könyvben egyetlen keresleti, kínálati görbe vagy marshall kereszt sincs jól felrajzolva. deriválnak deriválhatatlan függvényeket, számolnak nemlétező alakzatok területeit, stb. Matematikailag az a könyv egy ipari hulladék. Bár volt már olyan közgazdász, aki azt mondta, hogy a nem köznépnek szánt, nem népszerűsítő jellegű kiadványokban másképp van, ez a Nordhaus könyvre nem igaz.

@Gyozo1953: errefelé is van már olyan település, ahol meg kell kérdezni előbb, hogy beszél-e magyarul is, vagy csak románul... Komolyan, tőlem már kérdezték meg, mikor arra jártam.

Bikfenc 2012.09.16. 15:50:22

@Bambano: "van adatvédelmi törvény, az adatkezeléssel kapcsolatos jogaidról nem mondasz le ezzel."

Azt hiszem egy fontos dologra tapintottál rá!
Ezek szerint visszaküldöm a levelet, majd egy ajánlott tértivevényesben (esetleg egy személyesen átadott, érkeztetett) levélben az adatvédelmi törvény alapján kérem, hogy töröljenek a nyilvántartásból.
Ez így megállaja a helyét jogilag is?

Píter 2012.09.16. 16:01:04

@tildy:): Ha jól tudom, te is külföldön élsz. Te számítasz ilyen levélre ezektől a mocskoktól?
2 verziót tudok elképzelni: A, aki ideiglenes/végleges külföldön tartózkodást jelentette be az okmányirodában, annak nem küldenek levelet; B, küldenek, viszont a mentességi indokok között rohadtul nem szerepel ideiglenes/végleges külföldön tartózkodás, mint ahogy fent az látható, ezért szerintük vissza kellene küldened - amit akkor nyilvánvalóan tíz-százezrek nem fognak megtenni alapból. Én a B-re tippelnék, de ne legyen igazam.

egy_mérnök 2012.09.16. 17:56:33

@Bambano: "A könyvben egyetlen keresleti, kínálati görbe vagy marshall kereszt sincs jól felrajzolva. deriválnak deriválhatatlan függvényeket, számolnak nemlétező alakzatok területeit, stb. "

Nem tudom mire gondolsz, bár a könyv nyilván nem matematikusoknak készülsz. Egyébiránt, csak kíváncsiságból: melyik függvényt nem lehet deriválni?

Bambano 2012.09.16. 18:11:15

@egy_mérnök: A Q-P diagramokon rendszeresen felcserélik a Q-t meg a P-t. Merhogy valami hagyománytisztelet. rotfl.
határköltség, határbevétel környékén vannak dolgok, amiket deriválással kellene megoldani. viszont mivel ezek a függvények nem folytonosak, hiszen csak egész számokon vannak értelmezve, ezeket nem lehet deriválni. a holtteher költséget meg háromszög területével számolja, holott két függvény határozott integráljának a különbségeként kellene számolni. oh wait, nem integrálható függvények...

NYJetsTD 2012.09.16. 18:19:16

Már látom magam előtt ahogy a rózsadombi villákból özönlenek az emberek homokzsákot cipelni...

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2012.09.16. 18:24:31

@egy_mérnök: @Bambano:

nem deriválható fv pl: 1/x, abs(x),sgn(x),egészérték fv.

+ az energia és az információ kérdése. csak úgy nem lehet kijelenteni, hogy azonosak, vagy az egyik másik részhalmaza.
/ az információt Shannon és Kolmogorov segítségével tudjuk (alapvetően) definiálni, a matematika, illetve matematikai informatika fogalmi keretében/apparátusában.
Az energiát fizikai keretben lehet megfogalmazni (mechanika, Newtoni, Hamiltoni, Lagrange féle), ....szóval más pályán mozognak /

egy_mérnök 2012.09.16. 18:43:02

@szorokin: "nem deriválható fv pl: 1/x, abs(x),sgn(x),egészérték fv."

Hmmm.... :) Köszönöm, mester, de én a KÖNYV nem deriválható függvényeire kérdeztem rá :)

Az energia és információ kérdése: Bambanonak válaszoltam, miszerint az ortodox gazdaságpolitika azért bukik meg, mert nem ismeri az energiamegmaradás törvényét.

Továbbra is vitatom, hogy (itt és EBBEN az értelemben) az anyagmegmaradás értelmezhető.

És továbbra is állítom, hogy a gazdaság egy nagy kiterjedésű, sok csomópontos kapcsolati háló, és a "láthatatlan kéz" nem egy szellem, hanem a rendszer önszabályozó algoritmusa.
Hol akartok itt anyagmegmaradást keresni?
Mondok példát is. A tőzsdén a bizalomesésen alapuló rohamok, amik végigrontanak a hálón, és újraállítják a kapcsolati súlyokat, ott hol az anyag? Az színtiszta információ. Mégis átvariálja a hálót.

xclusiv 2012.09.16. 19:03:31

@Bambano: "pl. ki lehetne jelenteni, hogy a hitelminősítők nem igazat mondanak, hanem azt, ami a hitelezők érdeke. Mert például a mi hitelminősítésünk miért is van a béka alatt, ha mindig pontosan fizettünk?"

A hitelminősítőkkel sok a baj, az nem is kérdés.
A mi minősítésünk se kérdéses, ugyanis az nem arról szól, hogy eddig mi történt, hanem a jövő esélyeiről. Adott egy ország intézményes korrupcióval (state capture), ahol recesszióba csúszó gazdaságért felelős teljesen hiteltelen miniszter tündérmeséről hadovál. A költségvetést a kormány saját képére faragott gittegylete (a jelenlegi költségvetési tanács) se tartja hihetőnek, hát még a kormánytól független szervezetek. Az IMF-el lassan egy éve nem tudnak vagy akarnak megegyezni, közben magántulajdont államosítanak zsarolással, a hitelezés leállt, a gazdaság recesszióba csúszott, megszorítás követ megszorítást, kiigazítás kiigazítást, csomag csomagot, különadó különadót, stb. A központi kormányzat és az önkormányzatok is tökig el vannak adósodva, és egyre többet olvasok olyanról, hogy a helyi áram (gáz, stb.) szolgáltató intézményekben kikapcsolja a szolgáltatást, mert az adott fenntartó szervnek olyan számlatartozása van. És a legújabb ötletük, hogy az mnb-t akarják megadóztatni, hát ez valami csudálatos.
És akkor még azt kérdezed, hogy miért van a hitelminősítésünk ott ahol?

egy_mérnök 2012.09.16. 19:10:08

@xclusiv: Az a bajod, hogy nem érted az unortodox gazdaság működését.
Én sem, teszem gyorsan hozzá :)))

Bambano 2012.09.16. 20:00:54

@egy_mérnök: nem energiamegmaradás, anyagmegmaradás.
a probléma: ha szűkre veszed a vizsgált rendszer határait, akkor frankón tud működni a mai gazdasági doktrína. minél jobban tágítod, annál inkább látszik, hogy baj van. végül eléred a mai ismereteink szerinti legtágabb határt, a Földet, akkor kiderül, hogy nagy a baj.

ugyanis mindenki növekedni akar. a piac viszont korlátozott, tehát matematikailag lehetetlen növekedni. másrészt minden export importtal jár, mert amit mondjuk az usákok exportálnak, azt mi importáljuk. Ha a vizsgált rendszer határain belül összeadjuk az exportot és az importot, a kettő egyezik, mert anyag nem tűnhet el, ma már nem öntjük a vajat meg a teát a tengerbe. Ha pozitív számként szummázod az exportot és negatívként az importot, akkor a végösszeg mindig kötelezően NULLA, akkor is, ha magukat közgazdásznak tartó entitások mást szeretnének elérni.

Következmény: ha van olyan ország, amelyiknek pozitív a külkereskedelmi mérlege, akkor lenni kell legalább egy olyannak is, amelyiknek negatív. A negatívos országok hitelből tudják fedezni a negatív egyenlegüket. És ezen a ponton belép a hitelezés, mint a kizsákmányolás egy formája.

És ez még nem teljesen pontos modell, mert azzal, hogy sok ügyletet dollárban bonyolítanak, amerika kivételezett helyzetbe kerül, hiszen minden olyan ügyletből is duplán sápot húz, amelyik nem rajta keresztül zajlik. tehát helyes lenne az export-import summás képletbe ezt is belevenni.

a vége az, hogy a folyamatos növekedésre épülő modell szükségképpen bukta. azzal lehetne ideig-óráig javítani a rendszeren, ha minden ország kötelezően nullás külkereskedelmi egyenleget produkálna.

@xclusiv: persze, rosszak a kilátásaink. tehát az a hitelminősítő, amelyik azt akarja, hogy az ügyfelei visszakapják a hitelbe adott pénzüket, ezeket a rossz kilátásokat kötelességszerűen tovább rontja azzal, hogy még rosszabbá teszi a pénzügyi helyzetünket az összevissza sorolgatásával meg az ábc-s könyvével? meg hogy azon keresnek fehérgalléros gazemberek, hogy addig játszanak gazdasági buktára a tőzsdén, míg bekövetkezik? Én pl. sorost már rég becsukattam volna, annyiszor tett keresztbe az országnak.

Bambano 2012.09.16. 20:03:47

@szorokin: úgy láttad, hogy felvilágosításra szorulok deriválásból?
"1/x, abs(x),sgn(x)": ezek a függvények minden olyan helyen deriválhatók, amik az itt tárgyalt témakörben értelmesen előfordulhatnak. egyedül az egészrész elég jó példa.

egy_mérnök 2012.09.16. 20:11:00

@Bambano: Nem ,nekem akart segíteni :)

Szerintem félreértette, hogy a nem deriválható függvényekről kérdeztem.. Csak nem vette, hogy nem általában kérdem, hanem a Samuelson-Nordhaus könyvben :)

xclusiv 2012.09.16. 20:28:31

@Bambano: "persze, rosszak a kilátásaink. tehát az a hitelminősítő, amelyik azt akarja, hogy az ügyfelei visszakapják a hitelbe adott pénzüket, ezeket a rossz kilátásokat kötelességszerűen tovább rontja azzal, hogy még rosszabbá teszi a pénzügyi helyzetünket az összevissza sorolgatásával meg az ábc-s könyvével?"

Neki az a feladata, hogy a mai helyzetet véleményezze, hogy ez alapján a most befektetni szándékozók tisztán lássanak. Más kérdés, hogy ezt a feladatot milyen színvonalon látják el.
De semmiképp se az a feladatuk, hogy azzal foglalkozzanak, hogy a mi helyzetünk romlik vagy javul az ő döntésüktől, ez ugyanis a kormány feladata. Mármint hogy olyan döntéseket hozzon, amiktől az ország helyzete javul.
Egyébként olvastam olyat is elemzőtől, hogy ennek a leminősítésnek komolyabb piaci hatása nem lesz, mert ezt a piac már beárazta. Mert ugye nem csak a hitelminősítők látják a folyamatokat, hanem a piaci szereplők is. Na ilyenkor mi van?

"meg hogy azon keresnek fehérgalléros gazemberek, hogy addig játszanak gazdasági buktára a tőzsdén, míg bekövetkezik?"

A tőzsde szabályozása egy sokadik téma, és én se tartom jónak a jelenlegi helyzetet, én pl. értéktőzsdén nem engedném a határidős ügyleteket. De azért azt is tegyük hozzá, hogy a bukta nem azért következik be, mert arra játszanak, hanem azért játszanak arra, mert jó eséllyel be fog következni.

"Én pl. sorost már rég becsukattam volna, annyiszor tett keresztbe az országnak."

Konkrétan?
Egyébként esélyed sincs becsukatni, szerencsére. Ellenben azokat a politikusokat be kellene, akik a jelenlegi helyzetünkről tehetnek. És nem csak a mostani kormányra gondolok, hanem az elmúlt 22 év politikusaira...

Bambano 2012.09.16. 20:52:16

@xclusiv: tartok tőle, hogy 2008 környékén nagyon nem álltak a helyzetük magaslatán a minősítők és én ilyen rövid idő alatt nem bocsátok meg :)

Szerintem nem a határidős ügyletekkel van baj, hanem a besszre játszással. önbeteljesítő jóslat lesz belőle. egyébként de, az automatizált tőzsdei rendszerek korában be lehet borítani egy terméket akkor is, ha fundamentálisan rendben van.

Soros állandóan károg. Ilyen halált, olyan apokalipszist, katasztrófát, egyebeket jósolgat folyamatosan. Mintha már a kora beszélne belőle, nem lenne szellemileg friss. Egyébként is, aki 82 évesen nősül, az nyilvánvalóan hülye :)

A politikusok legnagyobb büntetése az lesz, amikor már egy éhségsztrájk sem elég egy címlaphoz. Akkor fogja őket legjobban enni a fene. A börtön az csak reklám lenne az ilyennek...

xclusiv 2012.09.16. 22:03:06

@Bambano: 2008-ban már késő volt, akkor már akár a helyzet magaslatán is állhattak volna, az se segített volna semmit. Sokkal előbb kellett volna fellépni a derivatív termékek ellen elsősorban az államnak, illetve a subprime témát elkezdeni se kellett volna.

A spekulatív, határidős ügyekkel pedig komoly baj van szerintem. Ha valakinek kell valami ma a mai áron, mert szerinte emelkedni fog az értéke, akkor csengesse ki érte a lóvét és vigye. Ha pedig szerinte esni fog akkor adja el most. De ennek a mai szerencsejátéknak szerintem nem a tőzsdén van a helye, nem a reálgazdasági eszközöket kellene ide-oda rángatni.

Sorossal ha jól értem az a bajod, hogy elmondja amit gondol. Szerintem ehhez joga van, meg másnak is ahhoz, hogy higyjen neki, vagy hogy épp arra számítson, hogy nem lesz igaza. Soros meg a saját pénzével játszik, ellentétben pl. kósával és szíjjártóval, meg minden faszkalap magyar politikussal, aki beborítja a forintot.

A büntetéssel se értek egyet, én valami kényszermunkát tartanék helyesnek, nem pedig azt, hogy nyugodtan költhetik az összelopott pénzt, ami még az ükunokájuknak is elég lesz. Miközben a számlát mi álljuk a sor végén...

ork1234 2012.09.16. 22:11:30

Elolvastam a kommentek nagy részét és megint azt látom, hogy nem véletlenül vannak olyan politikusaink, amilyenek. Mert bármit is tesznek, mindig lesznek, akik érdekből, vagy ostobaságból az ő érdekeik mellett szólalnak meg. Ugyanez mondható el az összes többi fórumon, bármiről is van szó. Egy réteg mindig védi a politikusokat. Na ezért nem lesz itt sosem változás, felesleges is abban a hitben ringatni magatokat. Hiába lázadozik teljesen jogosan a társadalom egy (egyre nagyobb) része, a nagyobbik része alapvetően passzív, egy kis része meg a politikusok oldalára áll és szavaz rájuk. Szóval aki normális életet akar és el tud menni ebből az országból, az tegye meg, aki meg itt marad az készüljön fel az ilyen jellegű szopatások gyarapodására.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.09.17. 01:40:32

@Píter: Igen, es en alapbol a B-verziot "varom". Hogy miert? Mert hiaba jelentettem be az OEPnel , hogy kulfoldon vagyok biztositott, az apeh igy is megtalalt, mondvan "a biztositasi jogviszonyaban tortent valtozast NEM JELENTETTE BE" ? Hallo, tessek? Hogy mi? Ott van az oepnel. Hat akkor ki kene kerni az igazolast es atkuldeni nekik... Hogy mi? 8 napon belul?

Szoval alapbol a B-verziot nezem ki beloluk.

Meridian74 2012.09.17. 07:09:56

@xclusiv: "Sorossal ha jól értem az a bajod, hogy elmondja amit gondol."

Sztem meg nem ez a baja. Soros nem azt mondja el amit gondol, hanem azt, ami az érdeke.

A tőzsdén én sortolást végleg betiltanám. A shortolással lehet kihasználni a pánikhelyzeteket, ami mindenki másnak aki nem shortol, az veszít.
A tőzsdén pánikszerű növekedés nicsen, csak csökkenés, ha megfigyeltétek.

Mit csinál Soros? Azt hogy keres egy bizonytalan kétséges helyzetet... szépen apránkémt felveszi a short pozicióját (nyilván 5-10 milliárd dollárral nem lehet egy lépésben nyitni), majd előbb a haverjaival elkezdi csepegtetni olyan információkat amivel a hangulatot arra tereli ami a poziciójának megfelelő, közben olyamatosan építi tovább a short pozicióját. Majd ha még mindig kétséges a helyzet - mint írtátok a tőzsde olyan mint a szerencsejáték még rossz helyzetben is váratlanul fordulhat - akkor beszáll a játékba ő is, és elkezdi a faszságait mondogatni, hogy kialakuljon a pánikhelyzet, vagy ahhoz közeli helyzet, azaz a közhangulatot manipulálja abba az irányba, hogy a short poziciójának kedvezzen. Aztán ha tényleg bepánikol a tőzsde akkor még tovább önti az olajat a tűzre, mert az annál jobb neki.

wynarsky1 2012.09.17. 13:48:29

Gratulálok minden hülyének aki ezekre a faszokra szavazott.
"Megígérjük, hogy rejtve visszaállítjuk a kötelező sorkatonai szolgálatot." - Orbán Viktor kampánybeszéd.
Vagy ez nem hangzott el? Akkor a kormány illegitim, hiszen hazugsággal jutott hatalomra. - ugye Viktor?

Bambano 2012.09.17. 14:06:57

@wynarsky1: erre lehetett számítani, mert anno a fidesz nem szavazta meg elsőre a sorkatonaság eltörlését (még úgy sem, ha akkor a sorozandó létszámot nullázták csak).

Bambano 2012.09.17. 14:10:40

@tildy:): én is úgy jártam, hogy egy apeh főosztály határozatot hozott a biztosítási jogviszonyommal kapcsolatban, elfogadtam, befizettem, majd egy, a főosztály alá tartozó osztály elkezdett vegzálni emiatt. És akkor sem az volt a megoldás, hogy az okoskodó ügyintéző megnézi a nyilvántartást vagy átmegy a szomszéd szobába és utánanéz, hanem én küldjek be minden papírt, amit tőlük kaptam és majd ők jól meghozzák a határozatukat.

Az ilyen ügyintézőkről lábbal kellene szavazni, de nem úgy, hogy máshova megyek, hanem úgy, hogy a seggükbe rúgok...

WLaci 2012.09.17. 14:36:14

És ami külön posztot igényelne: a Nemzeti Nagyon Független Adatvédelmi Hatóság szerint mindez teljesen rendben van, sőt, "nemzeti ügy".

os.mti.hu/hirek/77789/a_nemzeti_adatvedelmi_es_informacioszabadsag_hatosag-naih_kozlemenye_a_polgari_vedelmi_kotelezettseg_teljesitesehez_kapcsolodo_kotelezo_adatkezelesrol

Bee-zony 2012.09.17. 21:09:41

@Orbángárda: Káosz, első rész első fejezet.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.09.18. 10:27:29

@Orbángárda:
Persze... Kezdenek megijedni a reakcióktól és ez a menekülő duma. :))

Bambano 2012.09.18. 13:13:48

na itt a következő agybeteg adatbázisépítő:
inforadio.hu/hir/belfold/hir-519292
aki persze nem tudja, hogy ettől nem fog véget érni semmi.

jó arc a lóarc! (törölt) 2012.09.18. 14:04:02

@Bee-zony: A hírek szerint a munkaszolgálatosok lakása is elvehető lesz a védekezési célra, törvénymódosítással kerül be (a parlamenti szavazógépet elnézve simán). Lásd mai népszava.

Érdekes, Pécs, Budaörs stb. nem soroz, szerintük semmi ilyesmit nem ír elő a törvény.

Ami durva, hogy aki már beküldte az országban, valami 100 ezer fő, 18 megyében, azokat már be is vették a tagságba, tehát egyetlen lehetséges opció van: nem beküldeni, nem beleegyezni, nem birkáskodni. De nem is értem, ha egyszer az a 100000 ember nem akarta, és nem is jól értelmezték eddig a törvényt, akkor miért tették kényszerrel őket kényszermunkássá? Kezit csókolom, de hol az ellenzék? És hol van ilyenkor a TASZ?

Mikor és hol kezdődnek a kiképzések, hiszen nyilván nem hobbiból állították fel ezt a százezres, már létező sereget?! Miért hallgatja el a média ezt az egészet?

andre1 2012.09.18. 14:29:14

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Úgy ahogy mondod. :)
És nem volt itt semmi félreértés. Aki esetleg nem tudta mi is ez, és felkereste a polgármesteri hivatalokat, rendre a következőket kapta:
nincs információm, a 100.000ft-os bírságot emlegették, ha sokat ugrálsz még téged is behívunk, nem csak a férjed. És még csodálkoznak, hogy dühösek az emberek? Ja és vidéken is van/volt tiltakozás, de azon keveset észre sem veszik. Ezt az egészet szép csendben akarták volna intézni, hogy mire az emberek feleszmélnek mi történt, már régen behálózták őket.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.09.18. 15:24:36

Minden olyan dolog, ami normál esetben önkéntes alapú, az is legyen. Lelkiismerete, erkölcsi normái ellenére senkire se lehessen hatalom eszközeivel bármit is rákényszeríteni.

Tagjaink világnézeti erkölcsi normái tiltják a kötelező fegyveres, vagy fegyvermentes katonai és polgárvédelmi szolgálatot.

Tagjaink világnézeti erkölcsi normái tiltják a kötelező bárminemű tevékenységet és adatszolgáltatást, mint például; népszámlálás, választási előjegyzés, választáson való részvét... stb

Csak Önkéntesen Közösség
www.facebook.com/onkentesseg

Mad Mind 2012.09.18. 15:27:32

@Androsz:
Oké menj lapátolni ha istened hív. Én kifizettem a részem, sérvvel és félvakon nem fogok árkot ásni, inkább leülöm.

Bee-zony 2012.09.18. 18:17:00

@jó arc a lóarc!: Ami nekem mai, az nektek tegnapi...
Ezt találtam:
Polgári szolgálat helyett polgári engedetlenség
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=585454&referer_id=toplist

Úgy látom, hogy három fő kategória van a kúrmány alatt jelenleg Magyarországon, a nyaloncok, a birkák, és a nem birkák. A birkák járnak a legrosszabbul, mert őket lehet nyírni. A legkisebb ellenállás irányába haladnak az élősködők, mert a legkisebb energiabefektetéssel ott a legnagyobb a nyereség.
Aki pl. elvből nem nyalonc, annak a további lehetőségeket illetően már csak egy jó választása van, az, hogy nem is birka.

Mikor és hol kezdődnek a kiképzések? Az már hadititok b+. :) Simán kinézem az illetékes elftársakból.

Bee-zony 2012.09.18. 18:35:47

@IGe: Kommentár nélkül:

Minden kényszer nélkül
kard.blog.hu/2012/03/12/hoffmann_rozsa_hallgatoi_szerzodes_cinizmus
(...)
"Az megvan, amikor Hitler, Churchill és Sztálin vitatkoznak, hogyan lehet egy macskát rávenni, hogy megegye a mustárt?
Hitler erőből beleveri a macska orrát a mustárba, az harap, karmol, de nem eszi meg.
Churchill bemustároz egy szelet sonkát, betekeri, hogy a mustár legyen belül, de a macska kitekeri, lekaparja a mustárt és megeszi a sonkát.
Sztálin csak annyit mond: amatőrök vagytok! Fogja a mustárt, és bekeni vele a macska fenekét. Azt nagyon csípi a mustár, és rettenetesen nyivákolva próbálja lenyalni.
Látjátok - teszi hozzá a grúz-orosz tanítómester - Önként és dalolva!"
(...)

Pars pro toto
hu.wikipedia.org/wiki/Pars_pro_toto
(...)
"A politikatudományban a "PARS PRO TOTO" elv párt elnevezés a latin "pars", vagyis rész szóból ered, s arra utal, hogy minden párt csak a társadalom egy részének érdekeit képviseli, soha nem az egészét. A pars pro toto elve azt jelenti, hogy a párt ugyan csak a társadalom egy részét képviseli, de az egészre kíván hatni a hatalom gyakorlása és a programja megvalósítása által."
(...)

xclusiv 2012.09.18. 22:28:47

@Meridian74: "Sztem meg nem ez a baja. Soros nem azt mondja el amit gondol, hanem azt, ami az érdeke."

Igen, mint minden más piaci szereplő :)

"A tőzsdén én sortolást végleg betiltanám. A shortolással lehet kihasználni a pánikhelyzeteket, ami mindenki másnak aki nem shortol, az veszít."

Én minden határidős ügyletet betiltanék (már az értéktőzsdén). Ha valaki szerint valami emelkedni fog, akkor csengesse ki az árát és vegye meg. Ha pedig szerinte valaminek csökkenni fog az értéke, akkor (ha van neki) adja el most, egyébként pedig kerülje.

"Mit csinál Soros? Azt hogy keres egy bizonytalan kétséges helyzetet..."

vagyis látja a szart, hogy borulni fog...

"szépen apránkémt felveszi a short pozicióját (nyilván 5-10 milliárd dollárral nem lehet egy lépésben nyitni),"

és fogad rá a szemét....

"majd előbb a haverjaival elkezdi csepegtetni olyan információkat amivel a hangulatot arra tereli ami a poziciójának megfelelő, közben olyamatosan építi tovább a short pozicióját."

és elkezdi más is látni a szart, de ki is mondja...

"Majd ha még mindig kétséges a helyzet - mint írtátok a tőzsde olyan mint a szerencsejáték még rossz helyzetben is váratlanul fordulhat - akkor beszáll a játékba ő is, és elkezdi a faszságait mondogatni, hogy kialakuljon a pánikhelyzet, vagy ahhoz közeli helyzet, azaz a közhangulatot manipulálja abba az irányba, hogy a short poziciójának kedvezzen."

ha megkérdezik a véleményét akkor elmondja...

"Aztán ha tényleg bepánikol a tőzsde akkor még tovább önti az olajat a tűzre, mert az annál jobb neki. "

aztán amikor már mindenki (erre később visszatérek) számára nyilvánvaló, hogy ez az asztalon szar és nem csokitorta, akkor mindenki eladni akar, esik az árfolyam a fenébe, és bejön Soros számítása. Már ha bejön, nyilván.

És a mindenki, akikről fentebb írtam. Nos ezek elvileg pont ugyanolyan profik, mint Soros, adott esetben egyenként is annyi pénzt mozgatnak a tőzsdén, mint Soros, együttesen pedig sokkal többet, de valahogy ők mégse látják meg időben azt, amit Soros meglát.
Soros pedig semmi mást nem csinál, csak teljesen legálisan kihasználja azt, hogy valahol szar lát. Pont mint az a magyar átlagember, aki berakja a pénzét a 9,5%-os kamatozású magyar államkötvénybe. Kockázat vállal a haszony reményében.

És még egyszer: nekem se tetszik, hogy legális a short-olás, én is betiltanám. De amíg legális, addig lehet Sorost tisztelni, irigyelni, becsülni vagy utálni is, ő semmi mást nem csinál, csak kihasználja mások balfaszságát. Azokét a másokét, akik pont ugyanúgy próbálják mások balfaszságát kihasználni, csak nem olyan ügyesek...

xclusiv 2012.09.18. 22:43:42

@wynarsky1: "Gratulálok minden hülyének aki ezekre a faszokra szavazott."

Na ezt annyira imádom. Mert kire lehet szavazni?
- lehetett ezekre a balfaszokra
- lehetett az előző balfaszokra, akik szétbasztak szinte mindent Bajnai előtt
- voltak még kis hiteltelennél hiteltelenebb pártocskák, akik vagy bejutnak vagy nem, de érdemi befolyásuk nem lenne a kormányzásra
- meg egy olyan pártra, amelyik rájött arra, hogy ha a zsidózás mellett cigányozik is, akkor 2% helyett 12%-ot szerez...

Bár ez utóbbiak arra nem jöttek rá, hogy ha a zsidózás nélkül (és úgy általában a 2%-os széljobb tábor igényeinek kielégítése nélkül, úgy is mint "nem vagyunk demokraták", zászlóégetések, stb.) cigányoznak, akkor még ettől is sokkal több szavazatot kaptak volna. És nem mellesleg jó közelítéssel ennek a pártnak a programját csinálja ma a kormány, legalábbis a legnagyobb baromságok jelentősen emlékeztetnek rá...

Ezen kívül mit lehetett még csinálni?
Lehetett nem elmenni, ezt az utat választotta a választóképes állampolgárok 36%-a. Az eredményét látjuk. Volt még az a verzió, hogy tömegesen pöcsöt rajzolunk a szavazólapra, de az se változtatott volna érdemben az akkori eredményen, az akkori választáson pedig értelemszerűen semmit se.

Az azóta végzett közvéleménykutatások alapján az akkor fideszre szavazók több, mint fele nem szavazott volna a fideszre, ha tudják, hogy ezt fogják csinálni. Szóval le lehetne állni a választók fikázásával, mert senki se tudta, hogy a sok szar közül a legszarabb szarra húzzák be az ikszet. Bár jobban belegondolva az se biztos, hogy ez a szar volt a legszarabb...

andre1 2012.09.19. 17:43:48

azért ez se semmi:
<i>haluska beatrix@citromail.hu 2012. szeptember 18., 16:14

23 éves jól megtermett nő vagyok!

Hajdú Biharban élek és dolgozom-dolgoztam egy kisvárosban. mellette levelezőtagozatos voltam másod éven. Itt már jó két hónapja kiküldte a helyi önkormányzat ezeket a leveleket. Fizikai adottságaimnak köszönhetően engem a mozgósítható állományba soroltak. 180 vagyok és 70 kiló, aktívan sportolok. természetesen hamar eljutott a főnökömhöz a hír. Rajtam kívül még hat kollégámnak mondtak fel október elsejével. Az indok a cégen belüli átszervezés, de valójában az, hogy megbízható kollégákra van szükség akikkel előre tudnak tervezni. (a helyi újságban már meg is hirdették a helyünket) Ez a jelen intézkedés pont ezt nem engedi a cégnek velem és kollégáimmal szemben. Igaz az elmúlt évek aszályai nem túl sok katasztrófát hoztak, de az ördög sohasem alszik! A polgármester felajánlotta, hogy pénzért megválthatjuk a szolgálatot, de sajnos nekem ilyen jól nem megy. Most, hogy munkanélküli lettem a főiskolát is abba kellett hagynom. Így is egy érvágás volt a félévenkénti 150 ezer. Mivel mozgósítható vagyok ezért nem túl sok lehetőségem van a munka világában. Nincs családom se gyerekem, de jelen körülmények között erre gondolni se merek. Eleve 3 gyerektől jár a felmentés. És ha mozgósítanak, mivel nincs munkám ezért a kieső munkabérem se lesz megtérítve! Gyakorlatilag rabszolga lett belőlem! Most ülhetek itthon a babérjaimon és várhatom a nagy katasztrófát mert se állásom, se megélhetésem se végzettségem nincs! Persze gazdagék ezt is megússzák pedig nekik idejük és pénzük is lenne katonásdit játszani. A fiatalokat különösképpen sajnálom! Így is nehéz munkát találni mert a nagy munkanélküliségben a cégek könnyen válogatnak és olyan előnytelen szerződéseket tolnak az ember orra alá amilyet nem sajnálnak. Most itt egy újabb akadály!
Ha már orbán király annyira katonákat akar a népből faragni, nosza, legyünk azok neki, de akkor vonuljunk is fel ellene!
Had tudja meg milyen az amikor az "ellenség" rátöri az ajtót!
-mert a jövőben akár mi is lesz ebben az országban-katasztrófa vagy háború-ő nem sokat fog belőle tapasztalni mert neki állandó foglalása van a Bahamákon.</i>

forrás:
hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20120917_Egesd_el_a_SASbehivot#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_9_18

süti beállítások módosítása